View Single Post
Eski 26-09-2009, 03:12   #110
alideryacengel
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
ülkemizde farklılıklarımızı daha da farklılaşmamız için kullananlar ve bundan kazanç sağlayanlar da var.
bu arada çatımı aktarması için bir ustayla anlaştım.bu gün çalıştı.yarın da gelecek.sanırım yarından sonra artık çatım artık akmayacak.ustaya işçilik ücreti emekli maaşı vadeli ödeniyor.köy/kasaba usulü.burada böyle.ben de alıştım.geriye bir kışlık odunumu temin etmek kaldı.
dün ve bu gün istanbulda yaşayan genç bir çift köye geldi.bir köylünün sattığı 8.500 m2 bir yeri vardı.ben internete satılık diye yazmıştım.onu görüp gelmişler.köyümüzün yakınlarındaki ayazma adlı orman içi piknik alanı , alabalık lokantası , pansiyon türü konaklama yeri olan bir yerde kaldılar.köyde satılık yerlere baktılar.onlarda büyükşehirden bıkmışlar ve ufak bir yere yerleşmek istiyorlarmış.onları köyde gezdirdik.benim evde çay ikram ettik.yardım alacakları bir sürü yazı olan bu sitenin adresini verdim.bu gün istanbula döneceklerdi.düşünüp karar vereceğiz dediler.sanırım bir çok satılık yere baktılar.niyetleri seneye baharda bebekleri olacakmış ve o zamana kadar bir yer hazırlayıp orada yaşamakmış.köy yerinde geçinmek için neler yapabileceklerini tartıştık hep birlikte.ben zeytin dikmelerini ya da küçükbaş hayvan yetiştirmelerini tavsiye ettim.meyvecilik için hem değeri yüksek sulanabilir büyükçe bir yer satın almaları , hem buraya fidanlar dikip yetişmelerine kadar bakımlarını yapmaları hemde fidanları yetişkin olduğunda çapa , budama , ilaçlama , gübreleme , sık sık sulama ve toplama gibi sorunlarıyla sürekli uğraşmaları gerktiğini düşündüğümü anlattım.umarım her şey onların istedikleri gibi olur.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön