View Single Post
Eski 24-09-2009, 22:27   #106
gökceada
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
bende sizin bakisinizin eksik ve haliyle yanlis oldugunu söylemek istiyorum

Sevgili acik-pozisyon arkadasim,
Siz bir cok avrupa ülkesini görmüs olabilirsiniz ama ben tam 25 yildir avrupada yasiyorum.
Avrupa ülkelerinin gelismisliginin tek nedeni sanayi devrimini yapmis ülkelerden olusmalarindandir. Biz ise ne sanayi devrimi yapabildik,nede demokratik devrim. Tramvayin köylere kadar gitmesi,köylerin sehrin bir parcasi haline gelmesi,tarimin modernlesmesi vb. seyler sanayi devrimi sonucudur.

Bizim tarimimizi öldüren kendi köylülerimiz degil bizzat bu emperyelist ülkelerdir.Sanayii olmayan, tarimi olmayan bir Türkiye yarattilar. èretmeyen , tüketen. Büyük bir pazar olarak Türkiye simdi onlarin sofralarinda yemeye calistiklari cilekli pasta haline geldi.

12 Eylül amerikanci darbeden cok kisa zaman sonra patatesi Yunanistan`dan , bugdayi amerikadan almaya baslamamiz bir tesadüf olabilirmi?

Sevgili dostum sanayi devrimini yapamadik ve sonuc olarak sömürge bir ülke olduk.

Buna ragmen ben bu günki tecrübem ve aklimla ASLA ülkemin disinda hele ,hele bizi sömürgesi haline getiren ülkelerde yasamak istemem.
Bence insanin sanslisi kendi ülkesinde insan gibi yasama imkani olan insandir.Toplum olarak bu sansi yaratmak elimizde dir.Ama mücadele ederek. Toplumsal barisini saglamis,tam bagimsiz ve demokratik bir ülke olmamiz gerek.

Aksi takdirde Türken Raus (Türkler disari) cinsinden sövenist , irkci,fasist saldirilara ragmen hala avrupa ülkelerine özeniyorsak? zaten özümüze,toplumumuza ve topragimiza yabancilasmisiz demektir.

Peki gökceada o halde sen niye yurduna dönmüyorsun diyorsan; gitmek cok kolaymis dostum... ceketini alip gidersin.Sonra yüreginin yaninda olmadigini kavrar yanarsin. Ama istesende artik dönemezsin... Hele,hele coluk cocuga,yasam gailesine kapilmissan... selam ve sevgilerimle

gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön