Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel
biz 26 yıldır evliyiz.tabi ki daha önceleri bizimde sorunlarımız oldu.ama ikimiz de bir şey öğrendik.biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve diğerimiz olmadan bir işe yaramıyoruz.bunu öğrendiğimizden beri de aramızda hiç bir sorun çıkmadı.artık biz karı koca değil yoldaş olduk.yolun sonuna kadar gideceğiz birlikte.
en sıkıntılı zamanımızda bile hiç şikayet etmedi.benim bunun karşılığını ona ödemem mümkün değil.
|
Ali bey merhabalar,
Ben tatillerimi Gökceada`da Türkiye`nin ilk palyacosu Palyaco yakup abinin pansiyonunda geciriyorum.Bu sene ilginc bir durum vardi adanin bahcelerinde.Kabak ekilmis,koca,koca yapraklar iki üc metre boy atmis,cicek acmis... ama kabak yok.Salataliklar öyle,kavun,karpuz öyle... Bahceler yem yesil ama ürün yok !
Nedenini sordugumda israil tohumu kullanmistik dediler.
Adanin sebze ve meyve deposu olan Eselek köyünde ise hic bir sorun yoktu.Nedenini sordugumda , biz israil tohumu kullanmadik cavabini aldim.
Adada genel kani israil tohumlarinin yesillik verdigi ama ürün vermedigi yönünde.Yani yagmurla ilgisi yok.Ada da da yaz boyu yagmur yagmaz.Eylül sonunan dogru ah bir kac gün sepelese diye dua eder zeytin üreticileri.Eylül sonlari bir kac gün sepelese yagmur,zeytin yagli olurmus.Sepelemezse ? Yandi zeytin üreticileri.
Acaba sizde bilerek veya bilmeden israil tohumumu kullandiniz?
Sevgili esinize ve size selam ve sevgiler. Ve daha nice 26 yillara...