![]() |
|
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
Yazılanları baştan itibaren okudum; anlıyorum ki haklı olarak herkes doğal olmayan herşeyden korkuyor. İnsanoğlu yeryüzünde malesef doğal birşey bırakmadı, yeryüzündeki populasyonu da diğer canlılara göre hızla arttı, yaşamak için malesef çevreye müdahaleleri arttı , müdahalelerinin ortaya çıkardığı zararları gördükçe birçok yanlıştan dönmeye başladı, hepimizin bildiği gibi tarımda kullandığımız birçok kimyasal ürün; çevreye daha az zararlı olduğu sanılanlar keşfedildikçe yasaklanıyor, bu yasaklar gelişmiş ülkelerde biraz daha hızlı , diğer ülkelerde biraz daha yavaş ilerliyor. Açlık sorunu çeken yoksul ülkeler malesef kimyasalların kronik etkilerini görmezden gelmek zorundalar ; çünkü bu ülkelerde insan ömrü 30 yıl kadar. Ülkemiz kimyasallar konusunda geçmişe göre çok daha duyarlı ama , unutmayalım ki bizde de beslenme için kazancının yarısına yakınını harcayan büyük bir kitle var. Fatih bey bu konuyu zaten iyi yorumlamış, katılıyorum. Doğasever rumuzlu arkadaşın dileklerine katılmamak imkansız, ümit ederim EM konusunda yapılan çalışmalar ülkemizde çok daha hızlı ve rantabl kullanılmayaya başlanır. İleriki günlerde özellikle tarım kimyasallarını önerilen şekilde, olabildiğince titiz kullanarak zararı azaltabiliriz. Kışlık yapay ortamda yetiştirilen ürünlerdeki kalıntıları da minimuma indirerek kışın yaz sebzelerinden de mahrum kalmayalım. Unutmayalım ki birçok kimyasalın bilinen kronik etkileri , uzun zaman uluslararası sağlık kurumlarının belirlediği limitlerin üzerindeki dozların alınması durumunda, zararlı oldukları belirtilmekte... ''Çevreyi korumanın en iyi yolu olabildiğince çevreye az müdahale,çevreyi kendi haline bırakmaktır.'' |
![]() |
![]() ![]() |
|
|