Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Sayın fmt79,
Bir de iyi tarım uygulamaları diye bahsettiğiniz maddelerin içinde SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK'den bahsetmemenize çok şaşırdım. Tüm insan etkinliklerinin en önemli özelliğinin sürdürülebilir olması gerekmez mi?
|
Bitkiyi koruyan doğayı ve insanı korur, buna kuşkunuz olmasın. Sürdürülebilir kelimesini atlamış olabilirim ama sürdürülebilirlik hayat felsefemdir. Bir bitki patoloğu olarak bitkiyi korumanın insanı ve doğayı korumak olduğunu iyi biliyorum. Hiçbir zaman çevre bilincini kaybetmedim. Ama tarımdan zerre kadar anlamayan pekçok kişi ve kurumun tarım sorunları hakkında ahkam kesmesine dayanamıyorum. O yüzden yanlışların altını çizmeye gayret ediyorum. Çevre bilincini hiçbir zaman yitirmeyeceğime emin olabilirsiniz...
Doğru tarım ilacı, doğru dozda ve doğru zamanda kullanılırsa kesinlikle kanser olmazsınız, merak etmeyin. Bitki büyüme düzenleyiciler (halk arasında hormon) de dahil hiçbir tarım ilacı doğru şekilde kullanılırsa insan sağlığına zararı yoktur. Çevre konusuna gelince, tarım ilaçlarının çevre üzerinde çok büyük zararları vardır bunu ben dahil hiç kimse inkar edemez. Ancak zararı hiç olmayan **** çok az olan pestisitler de mevcuttur. Biyo-insektisitler de, böcek büyüme düzenleyiciler de tarım ilacıdır unutmayalım.
Bir adet vektör böcekle bahçede yayılan bir virüs hastalığının, kocaman bir turunçgil bahçesini nasıl birkaç yılda yok edebileceğini, zararlı mücadelesi ile vektör mücadelesinin birbirinden farklı olduğunu bilen, mesleğin içinden birisiyim. O yüzden işlerin dışardan görüldüğü kadar basit ve yüzeysel olmadığını da biliyorum.