![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Kyusei Nature Farming (Uzakdoğu'daki Doğal Çiftçilik Felsefesi) hiçbir kimyasal madde kullanmadan binlerce yıldır doğal tarım yapmaktadır. Pestisitleri ve kimyasal maddeleri kullanmayı ilk çıktığından beri reddetmişlerdir. EM keşfedilir keşfedilmez de EM'yi bağrına basmıştır. EM bulunmadan önce en büyük sorunları verimin düşük olmasıydı. Şimdi ise, hem kaliteli hem de bol ürünler elde ediyorlar. Herhangi bir arama motoruna "Kyusei Nature Farming" yazarak, bu konuda bilgi alabilirsiniz. Yararlı Mikroorganizmalar tarla da da çalışmaktadır! Kurtlu elmaya gelince, kanser olmaktansa, elmamdan yarım kurt çıkmasını tercih ederim. Bir de iyi tarım uygulamaları diye bahsettiğiniz maddelerin içinde SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK'den bahsetmemenize çok şaşırdım. Tüm insan etkinliklerinin en önemli özelliğinin sürdürülebilir olması gerekmez mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Alıntı:
Bitkiyi koruyan doğayı ve insanı korur, buna kuşkunuz olmasın. Sürdürülebilir kelimesini atlamış olabilirim ama sürdürülebilirlik hayat felsefemdir. Bir bitki patoloğu olarak bitkiyi korumanın insanı ve doğayı korumak olduğunu iyi biliyorum. Hiçbir zaman çevre bilincini kaybetmedim. Ama tarımdan zerre kadar anlamayan pekçok kişi ve kurumun tarım sorunları hakkında ahkam kesmesine dayanamıyorum. O yüzden yanlışların altını çizmeye gayret ediyorum. Çevre bilincini hiçbir zaman yitirmeyeceğime emin olabilirsiniz... Doğru tarım ilacı, doğru dozda ve doğru zamanda kullanılırsa kesinlikle kanser olmazsınız, merak etmeyin. Bitki büyüme düzenleyiciler (halk arasında hormon) de dahil hiçbir tarım ilacı doğru şekilde kullanılırsa insan sağlığına zararı yoktur. Çevre konusuna gelince, tarım ilaçlarının çevre üzerinde çok büyük zararları vardır bunu ben dahil hiç kimse inkar edemez. Ancak zararı hiç olmayan **** çok az olan pestisitler de mevcuttur. Biyo-insektisitler de, böcek büyüme düzenleyiciler de tarım ilacıdır unutmayalım. Bir adet vektör böcekle bahçede yayılan bir virüs hastalığının, kocaman bir turunçgil bahçesini nasıl birkaç yılda yok edebileceğini, zararlı mücadelesi ile vektör mücadelesinin birbirinden farklı olduğunu bilen, mesleğin içinden birisiyim. O yüzden işlerin dışardan görüldüğü kadar basit ve yüzeysel olmadığını da biliyorum. Düzenleyen fmt79 : 19-10-2008 saat 20:08 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adınızın Fatih Tok olduğunu ve araştırmacı olduğunuzu da yayınlarınızdan öğrenmiş oldum ve sürdürülebilirlik adına yaptığınız ve yapmakta olduğunuz çalışmalardan ötürü çok sevindim. Çevre bilincini hiçbir zaman yitirmeyecek olmanız da çok sevindirici. Yalnız yukarıdaki son cümlenizi ben daha önce de "DDT" için duymuştum. Yanlış anlamayın lütfen size karşı herhangi bir eleştiri de bulunmuyorum. Ancak, bilim çevreleri DDT için de çok iyi ve kesinlikle zararsız diyorlardı. Şimdi uzun yıllar önce kullanımı durdurulmuş olmasına rağmen Kuzey Kutbu'nda buzların içinde hala DDT bulunmakta. Bu zararlı kimyasallar kolay kolay doğada yok olmuyorlar. Ama merak edecek fazla bir şey yok! EM onları da parçalıyor. Prof Higa'nın şu sözünü hiç unutmuyorum. "Kayhan, bir gün kuzey kutbunda DDT yerine EM mikroorganizmaları bulunduğunda rahat uyuyabileceğim!" demişti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarıda yazdıklarınızı tekrar okuyunca size bu mesajı atma gereği duydum. İnsan ve Çevre bir bütündür biliyorsunuz. Bizler çevremizle birlikte varız! Çevremiz olmasa biz de olmayız. Öyleyse, çevreye çok büyük zarar veren bir şey nasıl oluyor da, insan sağlığı için zararsız olabiliyor. Pek anlayabilmiş değilim. Örneğin, bugün çevrenin kirlenmesi, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemiyor mu? Çevresiyle insanı birbirinden ayırabilir miyiz? Diyelim ki toprak kirlendi, su kirlendi veya hava kirlendi. İnsan sağlığı bundan olumsuz etkilenmeyecek mi? O toprakta yetişen ürünleri tüketen, o suyu kullanan veya içen ve o havayı soluyan insan bundan zarar görmeyecek mi demek istiyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Agaçlar ve Ben
Giy gelinliğini gel yanıma göster güzelligini Sür kokularını sarsın tüm insanlıgı Islat göz yaşınla tüm aşıkları Yak ateşinle seni sevenleri Bu benim doga denince aklıma gelen küçük bir mısra neden bu güzellikerli yaşamk varken onlar zara veriyoruz. Onları böyle kulanmak varken üzerine bir hiç gibi basıyoruz. Ben tarımcıyım doğa aşıgyım bitkiler zarar vern herkeze beni bulur karşısnıda Hadi el eleverip yaşatalım Dünyayı Benim gibi Size bir alaç adı sorcam arkadaşalr bilgisi olan arkdaşların yazılaırnı beklyiorum chrysamed tarım haşere ilacı hakında bilgisi olan arkdaşlar yazılarını bekliyorum. Yararı nedir zararı nedir ? Nasıl Kulanılır? cevaplarını bekliyorum. Eger idael ialçsa nerden alabilrim yardımlarınızı beklyiorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|