Arkadaşlar kendi sağlığımız açısından olaylara baktığımızı zannederek bitkilerimizi kimyasallardan uzak, doğal olan bitki beslemelerler içeren çözüm içeren tutumlar sergilemeye çalıştığınızın farkındayım.
Kendinizi bitkinin yerine koyarak olayların oluşumları bitki karekterine tıpa tıp uyum sağlamadığını göreceksiniz ne kadar ölçülü kimyasal bitki besleme yapsanızda, tamamemen organik gübreleri tercih etsenizde,temelde üretim, üretim dedikçe amacınız düşünceden öteye geçemez.
Seracılık'ta bu iş bitkinin özüne ters, zannediyormusunuz ki seralada biz doğalı bire bir oluşturup kontrol altında bitkinin istediği şartları oluşturuyoruz; Seradaki toprağınız bir kere doğallığı bulamamış, adete bir fabrikanın vardiyalı çalışan işçilerinden daha çok çalışıyor.
Fabrika işçilerinin bile senelik izinleri var, bu çalışma ile o toprağa diyebilirmisiniz ki her ihtiyacını karşıladım bana doğal olan ürünü ver, bu istek bence aymazlıktan başka birşey değil.
Şehir çöplükleri sizin seralarda ürettiğiniz bitki atıklarıyla dağlar oluşturduğunuz üretimin kalitesini açıklıyor, bu bitki atıklarını tekrar toprağa kazandırmak için toplamak ayrı bir iş bunları kompostlamak ayrı bir işlem ve bunları yapmassanda çevreyi kirletmek sorunuyla karşı karşı kalınıyor; Bitkilerle oynamayalım derim.
|