![]() |
|
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2006
|
tekrar merhabalar
Yazmis olduklarima ilgi gosterdiginiz icin tesekkur ederim. Dunya yeni bir enerji politikasi duzlemine girmisken, endustri ve enerji tarimi dunyadaki tum ulkeler tarafindan cok dikkatlice takip edilirken, bundan 20 sene sonra bio yakitlar fosil yakitlarin hemen hemen %50 sininin yerini alacakken, bunun otesinde Hidrojen'e gecisin elzem oldugunu, komurden sivi yakit uretmenin mumkun oldugunu biliyorken ve dunya ulkelerinin bu konularla ilgili stratejilerini, ciftcilerinden baslmak kaydiyla tek tek yururlugu sokarken.....Bizim yonetimimiz ne yapiyor? Yapilanlar hakkinda baskalarinin lafi ile gemi yurutmuyoruz: - DIR tohum veya yag ithalatinda biodiezel soz konusu oldugunda yasaklanmistir. Bunun her turlu gerekcesi curutulebilir. Cunku Turkiye Milleti adina DIR (Dahili Isleme Rejimi) dogru uygulamalarda yararli ve kazanclidir. - Ciftcimiz fosil mazotu 1.5 USD den KDV ve Vergi odeyerek kullanmaktadir. Cifticimiz gubreyi de dunya fiyatlarindan pahaliya almaktadir. Maliyetler pahalidir. Boylelikle tarla ve urun fiyatlari pahalidir. Urunlerimiz dis pazarlarda pahalidir. Satilamadigi gibi, uretimi de azalmaktadir. Ulkemizde yag yoktur veya cok az vardir. Kanola hic yokltur. Dogru. Bunu bilmiyor degiliz. Rakamlarla simdilik bogulmaya gerek yok. Bu kadar YOK luk kendi kendine mi oluyor. Soruyorum size. Pahali mazot, pahali gubre....v.s. Turk cifticisi yok edilmektedir. Bu bilincli bir surectir. UYANIN. - Ozellikle YAGLIK tohumlar yok edilmistir. Turk Yag Sanyicisi zor duruma dusmustur. Fabrikalar %50 kapasite ile calismaktadir. Fransa'da, Almanya'da, Avrupa'da fabrikalar TAM kapasite ile calismaktadir. - Ben Ekonomistim, hesap kitabi iyi bilirim. Ciftciden almayacaginiz vergiyi, sanayinin kazancindan alirsiniz. Bunun hesabi zor degil. Ulusal Muhasebe nedir biliyoruz.... - Cok sey var yazacak, ama cok vaktim yok su an, gunde 18 saat calisiyoruz... - Meteor degil, koskocaman GEZEGEN var gelen, gectiginde cok gec olacak. Simdiden hazirlanmak gerek, UYANIK olmak gerek. - Bizim tarimimiz yok edildi, Basbakanimiz ciftciye Milletin onunde Anani da al git diyor...her neyse buranin konusu degil, ayrica Vat.Ha. ile ilgili de ozur dilerim.. ama konusmaktan korkmak niye...yeter demeyecek miyiz. Yonetilmek degil, yonetmek bizim hakkimiz, Hukumet Bizim icin calisan maasli sectigimiz gorev verdigimiz kisilerdir, biz degiliz onlarin emrinde olan...nedir bu el pence divan durmak, yeter artik. - Bu ulkede demir yolu yapmadilar niye. Para mi yoktu. Her sene istanbul kaldirimlarini sokup takmaya verdikleri parayla 100 KM trenyolu dosenir. *0 senede 8.000 KM ederdi. 80 yil boyunca ne yaptilar,tren yolu adina? Hala Almanlarin yaptiklari ile sallana sallana gidip geliyoruz. Neden Yapamadilar, bir dusunun!!! Kimler otobus, kamyon, kamyonet uretiyor bu ulkede. Iste onlarin menfaatleri gozetilsin diye YAPMADILAR, ama HER YERE Yol Yaptilar, ne kazaniyorlar yollardan. Oysa Devlet Demir Yolollari tasisa bu millet kazanacak. Yaptirmadilar, Hukumetlere, para oyle garip bir sey ki, yapamadilar diyelim de Vat. Han. demeyelim. - Ya renkli Tv dahi, bizim Koc izin vermedi diye bu ulkeye uc dort sene sonra girdi. - Cek kanununu cikartmadilar, hala, ogrencilik yillarimdan beri, soyledim, bu sart, baska turlu olmaz, insanlar kagit parcalarini imzalayip, banka veznelerinden para cekerse, hic bir seyi kontrol edemezsiniz. Yapmiyorlar cunku....burda soylemek olmaz. - Neden Tasinmaz mallar, Noterler araciligi ile degild de sadece tapuda alinir satilir. Ya hep bir sebep vardir zaten bunu engelleyen. Odur budur soyledir, boyledir, burda olmaz kardesim falan filan.... Gidip bankalara nerden buldun kanunu ile soracagina ve sonra da geri cekecegine, git ev, arsa, v.s. noterden notere alim satim ve para transferi yap. Bakalim ne oluyor. Para kacacagina geri gelir. Ama gidip de hemen ilk al satlardan farkin vergisini istersen yine kacirirsin, her sey ince hesap isidir. Dogru dusunceyle olur. Vatandasini kaziklamaya calisan Devlete guven olmaz. Bu gun benim ablamin tek gecim kaynagi, ev kirasi. Yilda 7.000 YTL kira geliri var. Ya bunun vergisi olur mu? Bu ulkede olur. Ciftci ac kalir ama hala mazota verdigi vergi ile sehirlinin acigini kapatmaya calisir. - Hepsinden daha onemlisi, Enerji urettirmiyorlar Turkiye'ye farkinda degil misiniz???? Nukleer enerji diyip duruyorlar. Olsun, o da olsun ama, daha o kadar cok ucuz ve zararsiz alternatif var ki. - Dunya'da ozon tabaksai metan gazi ve karbondioksit gazi fazalasi ile deliniyor, ve yakinda buzlar eriyip karalari kapladiginda anlayacagiz her halde. Oysa dengeli endustriel tarim ile elde edilen BIO yakitlar, emisyon hacmini etkilemiyor yani cogaltmiyor. Niye, cunku yer yuzunde uretip, yeryuzune donduruyorsunuz. Ayrica BIO GAZ, ki bizim ulkemiz gibi hayvancilikla ugrasan ulkeler icin cok onemli, gubrelik ve diskilardan cikan Metan gazini enerjiye ceviriyor, gazi alinmis gubre, %100 verimle topragi zenginlestiriliyor. Oysa bu gun Turkiye'de hayvan diskisindan cikan gubreligin yarisindan fazlasi yakiliyor veya atiliyor (tavuk v.s.) cunku, bunlari isleyecek tesis yok. Yapmaya kalkanlar ise bin bir turlu vergi ile hemen sondurulup batiriliyor. (Bunun arkasi hic temiz gelmiyor bana). Gelin hadi, her kasabaya bir Bio Gaz tesisi kuralim, Cevrede uretilen diskilari ve gubrelikleri ve biomasi (ormanlik arazideki cali cirpi v.s.) hammedde olarak alalim, organiza edelim. Bio gaz imal edelim. Gazi, kasabaya dagatalim veya Elektrik Sebekesine Jenerator ile Elektrige dinuzturup verelim ve retabiliteyi saglayalim. Bunun icin elektrik kurumu ile anlasmak gerekiyor. Yani lisans almaniz gerekiyor. Size temin ederim vermezler, veya once verirler , sonra bir bakarsaniz bir kac kanuni duzenlemeyle, Koy, Kasaba, Sehir, Ulke, Toplum, Dunya yararina yaptiginiz bu ticari faaliyet engellenmis. Ya buyuk elektrik dagitim firmalari size engel olamak kaydiyla hukumete baski yapmistir. Cunku birden bire cogalip kasabalari sararsaniz, sizden korkarlar. Cunku cogulsunuzdur. TEKEL degil. Ya karmasar olsa da gercek bu soylediklerim. Bu ulkedeki bu engelleyeci zihniyeti, Vatan Millete Zarar veren bu bilincsiz yonetisimi. ilerlemenin onunu tikayan menfaat perestciligi ve lobiciligi artik bir raya sokmak gerekiyor....Hem fikir misisniz? Saniyor musunuz ki bunlari yapmak, Avrupa Birligine girmeye calismaktan daha ZOR? Yani Avrupa birligine girince kendi kendine mi olacak bunlar. O zaman nasil ve kimin yapacagina bile onlar kakar verecek. Ya bu kadar mi aciziz. Evet CINAR bey dolduk artik, patlamayi bilincli yapmak gerek. Neden Turkiye'ye Enerji Urettirmiyorlar? Dusunun. Bunun arkasindaki gucleri, menfaatleri, Tukiye Petrolu'nu, BOR'u, Hidrojen'i bir dusunun. Bio Enerji gelecektir. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
|
|