Yağlı Tohum - Yağsız Tohum
Sevgili Dostlar;
Yağlı tohumlar için buraya taşınmışız hayırlı olsun.Açtığımız sayfaların takibinde olmamız gerektiğinden buraya yazmak gerekiyor.Şimdi sitenin yapısı ve düzenini daha iyi kavramaya başladım. Malum yeni başlangıç olduğundan daha bu muhitin yabancısıyız.Fakat yavaş yavaş acemiliğimizi ve yabancılığımızı atmaya başlayacağız. Bu sayfalarda yazılanların okunması takip edilmesi ve sorgulanması yazılanları amacına ulaştıracaktır diye umuyorum.
Burada amaç globalleşen dünyada tarım, sanayi, enerji, doğal zenginlikler, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın verimli kullanılması, çevre, bilim, iletişim gibi konularda halkımızı aydınlatmaya çalışmak, eğer katkıda bulunabiliyorsak, ilgilenenlere bilgilerimiz doğrultusunda destek vermek, geleneksel üretimlerden çağın gerçek ihtiyacı olan geleceğe yönelik ürünlerin üretilmesi ve bu üretimlerin yaygınlaştırılması için mikro düzeyde de olsa birlik oluşturmak ve bilinçli üretim politikaları oluşturarak, belki de yeri ve zamanı geldiğinde de yetkililerden bu konularda ısrarcı bir şekilde destek istemek olmalı diye düşünüyorum.
Şayet oluşturulacak platformlarda doğru ve ciddi projeler ele alınır ve geliştirilirse elbette bu projelerin sahipleri de aynı oranda ciddiye alınır ve eminim ki; gerekli destek de sağlanır.
Yağlı tohumların ilk sayfasına böyle ağdalı bir konuşma ile başlamak istemezdim fakat konunun önemi ile alakalı olduğundan bu tarz bir yaklaşımla yağlı tohumları inceler ve her birinin önemi üzerinde herkes kendi branşı ile ilgili verbileceği azami desteği algılayıp o alanda üzerine düşeni yaparsa umulandan çok ama çok daha zengin bir guruba ve bilgi birikimine sahip olacağız demektir.
Konu ile çok yakından ilgisi olduğunu bildiğim başka bir perspektiften farklı açılımlar yapacak olursak, yağlı tohumların, geleceğin alternatif ve temiz enerji kaynakları içinde başı çektiğini görecek, enerji konusuna bağımlı olarak çevre kirliliği ile yakın ilişkisini algılayacağız ve çevreye yaptığı katkı ile daha yaşanabilir bir dünya için mücadele ettiğimizi göreceğiz. Bununla da kalmayacak geleneksel üretim çeşitlerimizi tüm dünyada yapılan araştırmalar neticesinde diğer ulusların yöneldiği ürünlerin, bizim ülkemizde de çok rahat yetiştirilebileceğini öğreneceğiz. Akıl almaz bir hızla gelişen agrokültür araştırmalar neticesinde verimlilik artışı ve daha önemlisi kazanç artışının da parelellik arzetmesi işin daha cazip hale gelmesini sağlayacaktır.
Dünyaya açılan penceremizi yani önümüzde duran şu PC dediğimiz aleti doğru üretken ve verimli kullanırsak çok kısa zamanda yağlı tohumlar başlığı ile açtığımız bu sayfanın inanılmaz yükselişine tanık olacağız yağlı tohumlar ve yetiştiriciliğini bile gölgede bırakacak konu zenginliğine ulaşacağız.
Fakat görevli arkadaşlardan bir istirhamım olacak lütfen bu konu buradan farklı bir yerde yazılmalı düşüncesini uygulamaya sokmadan önce fikir birliği ile yazıları eleminasyona tabi tutarsak çok daha derli toplu dağılmadan saçaklanmadan yazışmalarımızı sürdürebileceğiz.Umarım bu sayfaları yöneten arkadaşlar bu isteğimizi dikkate alırlar.
Yazılarımıza başlarken çok önem verdiğim bu konunun üzerine konuşulan ve yazılanlar herkes için hayırlı olsun diyorum ve ilk araştırma soruları ortaya atıyorum.
Ülkemizde yetişen yağ bitkilerinden veya tohumlardan ne kadar yağ elde ediyoruz?
Ülkemizin dışarıdan ne kadar yağ ithal ettiğini biliyormuyuz?
Yıllık yağ açığımız ne kadar?
Yağ açığımızı hangi yollardan kapatıyoruz?
Bizimle aynı bölgede yaşayan ülkelerin yağ konusundaki üretimlerini, politikalarını bu işe ne kadar önem verdiğini biliyormuyuz?
Başlangıçta yukarıdaki sorular ışığında yazacak arkadaşları hemen davet ediyorum. Yazılanların getireceği açılım bizi çok iyi yerlere taşıyacaktır inanıyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin diyorum ve çok teşekkür ediyorum.
Sahi bu arada başlıkla ilgili olarak; bütün tohumlarda yağ vardır. Önemli olan orandır
Sağlıkla kalın...
|