View Single Post
Eski 06-08-2006, 15:12   #19
mete0r70
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2006
Merhaba arkadaşlar

Ben istanbulda ,Gümrük müşavirliği yapıyorum.3 aydan beridir Biodiesel işiyle ilgileniyorum bir çok yazı okudum.Şunu belirmek istiyorum;
Devletin biodiesel ÖTV koyması çok yerinde bir uygulama,türkiyede 140 firma lisans aldı bunların bir çoğu ithal girdilerle üretim yapan firmalar.çiftci ile alakaları yok nerdeyse ,arkadaşlar yok böyle birşey sen tamamını yurtdışından ithal edeceksin ondan sonra devlet vergi koyuyor diye devlete kızacaksınız hesap bellidir arkadaşlar 140 miyon tonun %2 si 280 bin ton peki 280 bin ton biodiesel üretebilmek için kaçton kanola yetiştirmeliyiz ben söyleyeyim 350 bin ton kanola yetiştirmeliyiz ,350 bin ton kanola içinde 1.200.000 hektar alan dikim yapmalıyız.peki arkadaşlar bunu yapan varmı ? yok ******.Mevcut durumda biz bu %2 kısmı bile yerli üretimden karşılayamıyorken ÖTV yi tukaka yapmak vatan hayinliğidir.İhraçatla iligi söylenenlerde yalandır.Bu malın Gümrük tarife kodu 3824.50. dir ihracatı engelleyen hiçbirşeyi yoktur artı olarak ithal girdilerle üretim yapsanız dahi ihracatta ÖTV istisnası vardır.Burda afacanın kast ettiği dahilde işleme olayıdır arkadaşlar.dahilde işleme olayı ; ithal edilen mallardan gümrük vergisi ve kdv alınmada ithalini yapıp yurt dışına ihrac etmektir.Bu kadar arsız bu kadar yüzsüz firsatçılar bu işe girerse olacağı bu olur ben ÖTV vergisini koyan tokat millet vekili arkadaşımı kutluyorum.Eğer allah nasip eder bir gün karşılaşırsan elini sıkacağım.
Durum böyle iken yurtiçindeki üreticileri destekleyip üretim yapım dövizimizi dışarıya çıkmasını önlememiz lazım iken ,ithal girdilerle üretim yapmanın türkiyeye milyar dolar kaybettireceğini bilmemiz lazım arkadaşlar.

hepinize saygılarımı sunarım
metehan köymen

mete0r70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön