Sayin Yalniz Cinar
Tesekkur ederim.
"Basarili insan cevresini degistirme yetisine sahip olan insandir".
Sizinle hem fikirim.
Ben bir sey kusmuyorum, sinirli de degilim.
Degistirmek icin yola ciktim bunu haber veriyorum.
Umarim Allah ve Onu yansitan her sey yardimcidir.
Dilim sert olabilir. Ama negatif degilim. Negativiteyi cabuk algilayan ve yansitan biriyim. Dusuncelerim dogrunun yolunda. Dogru herkesin mali degildir. Bu bir evren kavramidir. Bunu algilayamayan insanin henuz ne oldugunu kavrayamamis demektir. Biz ona ogertmeliyiz. Dediginiz gibi yaparak, kazmayi, kuregi ele alarak.
Bu cagda, ancak organize toplumlar bir yerlere daha once ulasma sansina haizdir. Bilgi toplumu olmak ugras ister. Bilgi var olandan baska bir sey degildir. Onu daha once goren, daha once algilayan kazanir. Kazanc, rekabetci homoeconomicusun mutlulugudur. Mutluluk sizi korkutan seylerden uzakta, korunakli hissettiginiz yerde ve anda vardir. Ancak tum degiskenler ayni kalmak kaydiyla, tek siz bile var olsaniz, mutluk da goreceden baska bir sey degildir. Asil gercek kendi varliginizin sonsuz olduguna inanabilmeniz.
Bu aydinliga cikmanin yolu ille de okumak degildir. Yasamak ve gormek yeterlidir.
Daha iyi kosullarda yasamak, cogalan dunya nufusunda ancak sehir mantiginin degistirilmesi ile gerceklesebilir. Bu zaman alacak bir surectir.
Bunun degisimi sizin baslattiginiz gibi micro topluluklarin surdurulebilir bir rejenerasyon sureci icine sokulmalari ile baslatilabilir. Turkiye'de bu kasabalardir. Koyler burdan ornek alir. Kasabalarda basarilanlar, sehire cabuk yansir. Mikro Merkezlerden baslamak daha hizli yol almanizi saglar.
Mudurnu, Goynuk. Bolu ve cevresinde Bio Gaz tesisi senelerdir planlanmaktadir. Bunun icin belli taslarin bir araya gelmesi yeterli olacaktir. Biz vakit buldukca oralara gidiyoruz. Siz de buyurun.
Saygilar ve esenlikler dilerim.
|