![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Tüm bitkilerin ayrı bir yeri ve doğada faklı görevleri var, biri olmazsa diğerleride olmayabilir cinsinden doğal dengeyi sağlıyor hepsi, sevsekte sevmesekte bu bitkiler dünya malı. Ben salon bitkilerinden Benjamini sevmem, bakımı zor ve çok nazik bir bitki, biraz rahatsız olursa yapraklarını döker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
acmea ( kupa çiçeği ) anavatanı hollandaymış belli ben hayatımda bu kadar kaprisli bir bitki görmedim sevmiyorum. tam bir avrupalı başka sevmeyen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Nekadar muhalefetim ![]() iris ( süsün) insan kendini sevmezmi ![]() sardunya kokusuna bayılıyorum ![]() 1 kök katmerli zakkumum var taşınırken bunu bahceye dik dediler bayagı büyüdü balkonuma koydum sanırım onsuz yaşamam mümkün degil ![]() zakkumun aralarına kırmızı sardunya koydun beyaz kırmızı cok hoş oldu . 1 kök sansevillam var yapraklarındaki tozu alırken okşuyarak yapıyorum . sevmedikleriniz benim favori bitkilerim. sakkumdaki oluşan sarı böcekleri ve gülerdeki yeşil bitleri SEVMİYORUM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Etobur bitkiler,kauçuk,yuka ve çiçek açmayan salon bitkileri.Mesela deve tabanı gibi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sevmediğim bitki yoktur lakin bazıları bazen kendilerini naza çekiyorlar o zamanlar sinirleniyorum. Lakin hayatta kimsenin sizinle kalma garantisi olmayan bir dünyadayız, böyle bir evrende dikkat ettiğiniz sürece sizinle bir ömür boyu arkadaşlık edecek bir yeşil yaprak parçasına dahi sevmiyorum diyebilirmisiniz ? Elbet bazısının kokusunu, bazınsının çiçeğini, bazısının fizyolojik özelliklerini beğenmeyeceğiz lakin biz insanlar için herşeyin yaradılmasına karşın hangimiz kusursuzuz ? Her güzelin bir kusuru olacak ki ona katlandığınız sürece o sizinle olacak. Bırakın bazı bitkileri sevmemeyi kabullenin, sizin o bitkiyi sevmemeniz o bitkiyi değiştiremiyeceğine göre iyi yönlerini görmeye çalışın. Evet bende zakkumdan hiç hoşlanmazdım ama ya Dünya'da bir gün hiç bitki kalmasa zakkum olmasını kabullenirmiydim diye sordum kendime cevap şüphesiz evet oldu ... Madem zor anımızda sevmediğimizin bile bizim yanımızda olmasını istiyorsak kabullenelim herşey olsun bitsin. Bir gün tropikal bitki bahçesinde dolaşırken bir bitkinin rengini beğenmediğimi sesli şekilde düşünmüştüm acemilik işte yaşlı bir amca boyayımı boyacıyımı beyenmiyorsun evlat dedi... daha söylenecek söz kalmamıştı. Ben herşeyi seviyorum iyiyide kötüyüde çünkü ikisininde değerini zıddıyla anlayabilrisiniz. Yeşillerle dolu bir ömür geçirmeniz dileğimle Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın metetrn kiminin begenmedigini kimi cok sever .Ben zakkumsuz bir hayat düşünemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sn iris41 merak etmeyin benim evimdede zakkum var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Okuduğumda ben de çok beğenmiştim, fakat yazmamıştım. Yazılanları çok aklı başında buldum. Genç arkadaşımızı tebrik ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sn zenfree ve Sn SDurul yazımı beğenmenize sevindim. Zira sizin gibi bitki işlerinde tecrübeli kişilerden onay olmak bana yanlış yolda olmadığımı gösteriyor bu da beni mutlu ediyor.Ayrıca değer verip okuduğunuz için teşekkürlerimi borç bilirim. Saygılarımla Düzenleyen Mete Tiren : 29-09-2011 saat 19:59 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2011
|
ben bütün cicekleri severim ama tercihen daha cok güzel görünüslü ve masa üstü ve cam kenari gibi.bir yerde ev bosaltmislar,bir saksi cicegide atmislardi .onu aldim ,yeni bir saksiya dikerken iyice temizledim,bakimini yaptim.aradan biraz gectikten sonra öyle güzel büyüdüki simdi arkadas olduk. ayrica sayin metetrn,yazinizdan dolayi sizi tebrik ediyorum.cok begendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bir de bu inciri nedense çoğu insan kendi bahçesine dikmez ama başkalarının bahçesindeki incir ağacının meyvelerini talan ederler. Git pazardan al, niye sahipli ağacın meyvesini son meyveye kadar sömürüyorsun. Ben de doğa için tüm bitkileri yaşatmayı seçerim eğer bir kez can bulmuşlarsa. Ama konuyu cevaplamak yerine bu konulara girmeyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2010
|
aslında konunun başlığı "yetiştirmek istemediğimiz bitkiler " olarak değiştirilirse kavram karmaşası olmaz gibi .insanlara ,estetiği güzel veya ilginç gelmeyen bitkiler olabilir. mesela ben, şehirdeki apartman dairelerinde domates ,biber , maydonoz v.s. yetiştirilmesini beğenmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeter ki can taşısın, sevilmese bile saygı duyulmayı sonuna kadar hak etmek için yeterli bir sebep. "Aman bakamazlar, öldürürler" diye isteyenlere çiçek, çelik verirken kırk kere düşünüyorum, verdiğim kişiden sözler alıyorum. ![]() Yukarıda bahsettiğim çiçeğimden de özür diliyorum, adını henüz bilmiyorum. Ona haksızlık ettim. Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 18-04-2012 saat 06:19 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Kaktüsler Eşim geliyor, görmesin yazıyı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Ben çimlerimin arasında biten ve köklerine bir türlü ulaşamadığım sarmaşık türü bitkileri sevmiyorum. Ayrıca bahçemdeki ayrık otlarından nefret ediyorum. Şuan kendileri ile mücadele edip bahçemden uzaklaştırmamı bekleyen bir sürü ayrık otum var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
Ben, kendilerini sanki buğdaymış zanneden otları sevemiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Yer ile uyumu önemli benim için. Güneyde hoş duran formunu beğendiğim palmiye ve hurmaları istanbulda beğenmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2012
|
Nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum, ama her bitki, uygun olduğu ortamda güzeldir. Hatta kayalar ve hayvanlarda dahil. Tabii bunu çoğaltmak mümkün, yalnız bizleri rahatsız etmediği sürece, sanırım her bitki ve canlıyı seviyoruz. Sebzelerin dibinde çıkan her türlü yabani ot rahatsızlık veriyor, farklı ortamda sevgiyle yaklaştığımız bu otlar, o an rahatsız edici, istenmeyen oluveriyor. Bence sevmediğini ifade eden arkadaşlar da bunu demek istemiş olabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Herkes karar vermekte ne şekilde olursa olsun özgür ancak bir takım sıradan olmayan şeylere rastlamak veya karşılaşmak bizlerinde sıradan olmayan şeyler yaptığını gösterir. Ben hiç bir canlıyı sevmeme gibi bir lüksümüz olduğunu düşünmüyorum, benim düşüncelerim bu şekilde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2011
|
tamam benimki biraz uzun gelebilir ama ilk defa yazdığımdan aslında uzun değil 1-kadife çiçeğini hiç sevmem görünüşüde kokusuda itici geliyor 2-petunya o güzel çiçeğinin yanında her yıl yapış yapış olup öldüğü için sevmem (sevmediğim türler arasında en sevdiğim) 3-kauçuk ağacını hiç sevmem 4-canna yı sevmem çiçeğinin yakın görünüşü güzel ama o yapraklarla çok itici bir tür 5-aslan ağzınıda sevmem büyür büyür bir dalda bir kez çiçek açar birdaha açmaz çok yıllık olsa bide 6-zakkumu asla affetmem güzel çeşitleride var aslında ama ısınamadım işte 7-weiglea floridayı sevmem çok çiçek açıyor ama yaprakları olsun gövdesi olsun bilmiyorum ısınamadım 8-çin lantern'nini de sevmem fenerleri aluşunca güzel ama çiçek yönünden bence biraz geride hee şunu unutmayın bunlar tiksindiğim türler değil sadece ısınamadığım türler tüm bitkileri severim ama bunlar bana itici eksik bilmiyorum sadece pek hoşlanmıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2012
|
Bu ekosisteme ait olmadığı halde yaygın olarak ekilen,florayı tehdit eden bitkileri sevmiyorum.Türkiyede bu gruba giren çok bitki var,ama özellikle rahatsız olduğum türler palmiye çeşitleri ve kokarağaç. Halikarnas balıkçısı belki Egelinin hayatına bir farklılık getirdiğini düşünüyordu ama bizlerin işin iyice suyunu çıkarıp bulduğumuz her köşeye palmiye ekeceğimizi muhtemelen o bile tahmin etmiyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
küçüklüğümden beri kauçuk hiç sevmezdim şimdi seviyorum yaa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek olarak sardunyayı sevmiyorum...ilkokulda sınıfın her yerinde vardı ve kötü kokuyordu...ahh benim güzelim çocukluğum...taa o zamanlardan beri karşıma hiç çıkmamıştı ta ki geçen sene teyzem alana kadar...teyzeme ilk sorduğum soru "Kötü kokmuyor mu ya?" olmuştu...bir de bana zararı dokunmadan sevemediğim bitkiler var...maydanoz,tere,roka...maydanozu bir kere yemiştim bir daha da yemem...çok yoğun bir tadı var sanki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|