Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metetrn
Sevmediğim bitki yoktur lakin bazıları bazen kendilerini naza çekiyorlar o zamanlar sinirleniyorum. Lakin hayatta kimsenin sizinle kalma garantisi olmayan bir dünyadayız, böyle bir evrende dikkat ettiğiniz sürece sizinle bir ömür boyu arkadaşlık edecek bir yeşil yaprak parçasına dahi sevmiyorum diyebilirmisiniz ?
Elbet bazısının kokusunu, bazınsının çiçeğini, bazısının fizyolojik özelliklerini beğenmeyeceğiz lakin biz insanlar için herşeyin yaradılmasına karşın hangimiz kusursuzuz ? Her güzelin bir kusuru olacak ki ona katlandığınız sürece o sizinle olacak. Bırakın bazı bitkileri sevmemeyi kabullenin, sizin o bitkiyi sevmemeniz o bitkiyi değiştiremiyeceğine göre iyi yönlerini görmeye çalışın. Evet bende zakkumdan hiç hoşlanmazdım ama ya Dünya'da bir gün hiç bitki kalmasa zakkum olmasını kabullenirmiydim diye sordum kendime cevap şüphesiz evet oldu ... Madem zor anımızda sevmediğimizin bile bizim yanımızda olmasını istiyorsak kabullenelim herşey olsun bitsin.
Bir gün tropikal bitki bahçesinde dolaşırken bir bitkinin rengini beğenmediğimi sesli şekilde düşünmüştüm acemilik işte yaşlı bir amca boyayımı boyacıyımı beyenmiyorsun evlat dedi... daha söylenecek söz kalmamıştı. Ben herşeyi seviyorum iyiyide kötüyüde çünkü ikisininde değerini zıddıyla anlayabilrisiniz. Yeşillerle dolu bir ömür geçirmeniz dileğimle Saygılar
|
Sevgili metetrn, yazınızı çok beğendim. Yazdıklarınız kulağıma küpe olacak.

Üstelik 19 yaşında birinden birşeyler öğrenmek beni mutlu etti. Bitki sevgimizi sorgulamak için açmıştım bu sayfayı. Yani hoşlanmadığımı itiraf edersem, suçluluk duygum biraz azalır diye düşünmüştüm.

) Bundan sonra bu yazdıklarınız da aklımda kalacak.