![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevmediğiniz bitki var mı?
Arkadaşlar, hepimiz bitkileri çok seviyoruz. Öyle olmasa burada işimiz ne? Ama bazen de insan bir bitkiyi sevmeyebiliyor. Sevgili Emre'nin lale başlığında yazdığı mesaj bende merak uyandırdı. Sizlerin de sevmediğiniz bitkiler var mı? Ben de süsen çiçeğini bir türlü sevemedim. Galiba diğer adı da iris. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyanın hem yapraklarının, hem çiçeklerinin kokusunu sevmediğimden ne kadar güzel açmış olursa olsun bana hitap etmiyor. Karanfil de sevmiyorum. Kana sevmiyorum. Ev çiçeklerinden, aşk merdiveni dedikleri eğreltiyi ve singonyum sevmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma gelmişti bu başlık da aforoz edilmekten çekinmiştim ![]() ![]() Kısaca bir liste yapayım da rahatlıyayım, söylemezsem çatlarım. Horoz ibiği, şebboy(ki en sevmediğim), sanseveria, akşam sefası, afrika menekşesi ve kadife çiçeği. Devamı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle kadife çiçeği. Kokusunu da kendisini de hiç sevmem. Sitede meraklısı çok ama Mum Çiçeği. Oldukça büyümüştü, balkonumu sarmıştı, sevmeyerek büyüttüğüm ender bitkilerdendi. Alt komşum çok severmiş, hediye verdim ikimiz de çok sevindik ![]() Uğur getirdiğini söylerler ama sevemedim kendisini. Peygamber Kılıcı- Paşa Kılıcı gibi isimleri var-Sansevieria Coyote ile benzer bitkilerden hoşlanmıyormuşuz. ![]() Unutmuşum ev içinde yetişen Kauçuk'u da sevmem. Ondan da vardı çok büyümüştü ama bağlasam da ne yolu denesem de inatla yamuk büyümüştü. Salonda neredeyse oturacak yer bırakmamıştı ![]() ![]() Aslında güneyde dışarıda yaşayan, dev kırmızı yapraklı Kauçuk Ağacını çok severim. Salonda adapte olamadm. Yazıları okurken İklimsiz için ne çok sevmediği bitki varmış, hem de benim sevdiklerim diye düşünürken ben kendisini geçtim ![]() Düzenleyen limon : 21-04-2008 saat 23:46 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevdiğim çiçeklerin yanısıra sevmediklerim de çok, aklıma geldikçe çekinmeden yazacağım. Bu başlık güzel oldu ![]() Kadife çiçeğini ben de sevmem. Kauçuğun evlere yakışmadığını düşünüyorum. Diffenbahya, arakorya, sheflera ofisleri, işyerlerini çağrıştırıyor. Devam edecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Limon aslında mum çiçeğinde de hem fikiriz ![]() Zakkum, evlerin tavanlarında iple dolanan her tür ev içi sarmaşığı(çok mu oldum)fil kulağı, japon şemsiyesi ve ebegümeci. Bitti galiba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Balkonlarda yetiştirilen, çanta çiçeği, hercai menekşe, aslanağzı ve hüsnüyusuf da sevmediklerim arasında. Parklara, bahçelere daha çok yakışıyor diye düşünüyorum. Her çiçeği de evlerimize sokmayalım canım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Ayrık otu ! Ayrık otu ! Ayrık otu!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlık çok eğlenceli olmuş ![]() ![]() 1-Akşam sefası (Canının istediği her yerde bitebileceğini düşünüyor ve çok yüzsüz) 2-Hüsnüyusuf (parklarda evet ama bahçemde istemem) 3-Lale |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Bitki alemindeki tam adını doğru düzgün hatırlamasamda benim asla bahçe düzenlemelerinde kullanmayacağım tek bitki, süs lahanası, lahananın krem ve mor renkli olanları, bahçelere parklara döşerler heryere, gereksiz masraf, bide kötü kokuyor, büyüyüncede formları bozuluyor, sevmiyorum napıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
|
Kesinlikle akşam sefasını sevemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
agaclar.net
|
Burada yazılmış bazı bitkileri anlıyorum ama akşam sefasının neden sevilmediğini hiç anlayamadım ![]() Manolyadan sonra en güzel tohumlara sahip bu bitki nasıl sevilmez? ![]() Genel olarak armağan etme amaçlı kullanılan, çiçeksiz salon bitkileriyle benim de pek aram yoktur deyip, konuya katkıda bulunayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Karaçalının dikenleri çift tarafa bakıyor, bir yakaladı mı kaçmaya çalıştıkça daha çok sarılıyor. Korku filmi gibi. Kessemde yaksamda, her sene daha kuvvetli olarak çıkıyor. Böğürtlen çok arsız, değdiği yerde kökleniyor. Ormanda terlikle gezerken hep ayaklarıma takılıyor, yırtıyor. Isırgan ile hep ot yolarken karşılaşıyorum. Saksıların dibinde çıkmış otları yolmaya çalışırken avcumun içinde bir acı. Her seferinde aynı oyuna düşüyorum. Akşama kadar yan dur işin yoksa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Todor romatizma olmazsın ne güzel ![]() Bu arada ben de iki senedir çiçek açsın diye gözünün içine baktığım Hüsn-ü Yusuflarımın adını burda görünce üzüldüm sanki ![]() ![]() Akşam Sefasını sevmeyen de çokmuş, ben de çok severim. Hatta taaa İzmir'lerden Hfz. sağolsun tohumlarını yolladı. Kolay büyüyen, bol tohum veren, kokulu çiçek açan bitkileri çok severim. Diyerek biraz da muhalefet olayım dedim. ![]() Böğürtlene de çok arsız diyorlar ama benim aşılı böğürtlen üç senedir gözünün içine bakmama rağmen gıdım gıdım büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleri hiç sevmem buda annemin yüzünden oldu, evin her tarafı menekşe dolu onlar yetmiyormuş gibi bir de yaprakları sokuşturmuş her yere. Birde o salon çiçekleri açmazlar etmezler hiç haz etmem kendilerinden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Aynen Zenfree petunyalarıda hiç sevmezdim nedense hoşlanmazdım. Ama aranjman yapmak için kullanmaya karar verdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|