![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Bu konu gerçekten eğlenceli olmuş, aklına sağlık zenfree. Ben de bu kadar çok çiçek severken bazılarını niçin hiç hazzetmediğimi düşünür dururdum. Meğer yalnız değilmişim. Benjamin çok soğuk gelir bana da. Bir de eskiden annelerimizin evinde tüm salonu dolaşıp duran bir sarmaşık vardı, onu da sevmem. Difenbahya da eve hediye gelecek de atamayacağım diye korktuğum çiçeklerden. Bir de orkide sevmiyorum, çok kibirli geliyor ![]() Hercai menekşeyi de evlere yakıştırmam. Laleyi hiç bir yere yakıştırmam, özellikle İstanbul'da son yıllarda düzenlenen lale günlerinden sonra daha da soğudum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Difenbahya ve apartman dairelerinde yetiştirilen kauçuk. Palmiyelere ben de katılıyorum. Bodrum'da da dağ taş palmiye oldu. Ben Güler Hanım'ın kartopunu çit bitkisi olan kartopu sandım ve gittim aldım, kötü de kokuyor. Sevmedim ama ekmiş bulundum sökemiyorum. Neyse ki o güzel kartopundan buldum sonunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Bu başlığı görünce hadi bende itiraflara katılayım dedim ama bir de baktım ki benim sevmediğim çiçek yokmuş. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Akasya ağacı'nın kokusunu ve çiçeklerini çok severim ama, kendi bahçemde istemem. Yan komşumuzdaki akasya ağaçlarının tohumları bizim bahçeye uçup, kısa sürede büyüyor. Ellerimden dikenlerini ayıklamaktan bıktığım için sevmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bence hepsi sevilmeye değer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Şikayetçi olunan bitkilerle sevilmeyenleri birbirine karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum. 'Aslında sevilmeyen bitki yoktur, her bitki yerinde güzeldir' gibi demogojik bir slogan atardım ortaya ama şu etkin yayılıcı ve zararlı birliktelik içinde olan parazit bitkiler olmasaydı... Ben de onları sevmiyorum. Parazit olan sadece bitkileri değil hayvanlarını da, insanlarını da sevmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-01-2008
|
ökse otu Düzenleyen yunusx : 13-10-2013 saat 21:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Kana,horoz ibiği,süsen,ismi faklımı bilmiyorum ama peygamber kılıcının daha büyük ve yaprakları daha kalın şekli,özelliklede zakkum ve kauçuk,portakal meyvesinin çiçeği daha var mı diye düşünüyorum aklıma gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Siz hiçbir çiçeği sevmiyorsunuzki hüsnüyusuf gibi alımlı çalımlı gösterişli bir çiçeği balkona yakıştırmayıp bahçelere yakıştıran biri cok merak ediyorum acaba hangi çiçeği balkonuna hüsnü yusufu yakıştıramıyan acaba hangi çiçeği yakıştırıyor. Karanfil gibi bir çiçek nasıl sevilmez difenbachia sadece ofis çiçeği gibi nasıl görülür en popüler mçiçeklerdan lale bile sevilmiyorsa geriye ne kaldı dikenli kaktüs severmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz , çiçekler konusunda şaka yapıyorsunuz herhalde ? Bahçemde eksikliğini hissettiğim viburnum içinde sipariş verdim yarın gelmesini bekliyorum.Bu bilgide sayın Emre Albayrak içindi. ![]() ![]() Saygılarımla ; günleriniz hep çiçekler içinde geçsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Annemin ve komşularımızın sevmediği bir çiçek var. Yaprakları ve dalları koyu mor renkte,yaprakları karşılıklı çiftler halinde çıkıyor. Adını bilmiyorum hala arıyorum. Ekmeme izin vermediler;sevmeme gerekçeleri ise yaprak üzeri ve yaprak aralarında olan tüysü yapılar ve bu yapılardan kaynaklanan çok toz çekme özelliği..Ama ben güzel buluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
İyi günler. Bende bir türlü büyütemediğim için afrika menekşesini sevemedim. Belkide çok seviyorum ama beslerken bir tat alamadığım için soğudum o çiçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ben her yere dikilen iğne yapraklı ağaçları sevmiyorum o kadar güzel ağaçlar varken . difenbahia fil kulağı kauçuk ve benzerlerini de pek sevdiğim söylenemez .Aklıma gelmişken bir de kaynana dili ..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2007
|
Bende Tütünü sevmiyorum arkadaşlar keşke olmasaydı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Afrika menekşesini çok nazlı ve huysuz bir çiçek olarak gördüğümden sıcak gelmiyor bana. 15 gün öncesinde hediye geldi nasıl anlaşacağız bilemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2008
|
Bu başlığı görünce aa sevilmeyen çiçeklerde mi varmış diye düşündüm. Ama biraz kendimi yoklayınca parazit bitkiler evet evet parazit bitkileri bende sevmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Bence hepsini yaradan çok güzel yaratmış,hepsinin bir yaradılış sebebi vardır mutlaka;hiç ummadığınız ya da sevmediğiniz bir bitki herhangi birinize birgün şifa olabilir.SEVGİLER. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|