PDA

View Full Version : missmenas / hoyalar

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8

missmenas
17-06-2010, 22:34
31 Mart 2010 Mumçiçeğimin çiçek açmaması beni çok üzüyordu. Nette bu Konu ile ilgili araştırma yaparken, kendimi Burda buldum ve çok Heyecanlandım.
Aradığım bütün bilgi ve deneyim herşey Burada vardı. Forum sayfasında dolaşırken kendimi 2010 Mumçiçeği ortaklaşa sipariş sayfasında buldum. Sevincimden uçacaktım sanki, olamazdı böyle bir Tesadüf. Yeni türlerinede sahip olabilme şansım vardı, sanki 1 Nisan şakası gibi:p 1 Nisanda siparişlere bende ortak oldum.
17 yıldır Antalya'da ve gittiğim diğer İllerde, değişik Türlerine kavuşma çabam hep boşa çıkmıştı.
1 Nisan 2010 heyecandan sanki Kalbim duracak, bende siparişlere dahil oldum.
Sağolsunlar aralarına benide aldılar ( ödüm kopmuştu hayır sipariş açamazsınız diyecekler diye :D )
Huzunperest Arkadaşıma çok Teşekkür ederim, özel mesajıma o gün cevap verdiği için. 17 Yılın hasret Macerası başlamıştı benim için. Sipariş konusuylan Sayın dkp (Dilaver bey) ilgileniyordu. Özelime gelen mesajınızı hiç unutamam. Dilaver Bey aynen şöyle yazmıştı, Sizden 1. mumçiçeğiylen ilgili yazıları çok dikkatli okumanız, 2. özveride bulunmanız, bunları yaparsanız sipariş açarım Sizin için demişti:p kulağıma küpe yaptım bu sözlerinizi Dilaver Bey Size çok Teşekkür ederim.

Ve veee bende 2010 siparişlerine dahil oldum:p Heyecanlı bekleyiş, hergün Hoyalarla yazılmış deneyimlerini paylaşan Arkadaşların mesajlarını okumakla geçti. Bu kadar Bilgi ve Tecrübe eşi bulunmaz bir paylaşım dı Benim için.
Nihayet Mumçiçeği çeliklerim gelmişti Sayın Dilaver Beyin tecrübe paylaşımı beni o kadar Mutlu ettiki tarifi yoktur,Mum çiçeği çeliklerimin hayata bağlanmasına Dilaver Beye Minnettarım.
Ayrıca forumdaki Sevgidolu mesajları ile Siz Mumçiçeği Sevdalılarına Beni Yüreklendirdiği için Sonsuz Teşekkürlerimi sunarım.

Koleksiyonumdaki Hoya listem...

Hoya acicularis
Hoya aff. Albiflora
Hoya aff. Biakensis
Hoya archboldiana ''Pink''
Hoya archboldiana ''White''
Hoya australis
Hoya australis '' Lisa''
Hoya australis ?
Hoya balaensis 01 TYPE
Hoya balaensis
Hoya bella
Hoya bella ''Albomarginata''
Hoya bicknellii IML 1597
Hoya bilobata
Hoya blashernaezii
Hoya brevialata
Hoya buotii IML 1862
Hoya burtoniae IML 0724
Hoya callistophylla
Hoya calycina stargazer
Hoya camphorifolia
Hoya cardiophylla
Hoya carnosa ''Asiye'm''
Hoya carnosa ''çok çilli Yaprak''
Hoya carnosa ''Chelsea''
Hoya carnosa Compacta ''Hindu Rope''
Hoya carnosa Compacta ''Regalis'' Albomarginate
Hoya carnosa ''Crinkle 8''
Hoya carnosa ''pembegül''
Hoya carnosa ''Red''
Hoya carnosa ''Tricolor''
Hoya carnosa ''White''
Hoya caudata
Hoya cembre
Hoya chinghungensis
Hoya chlorantha
Hoya chlorantha var. Tutuilensis
Hoya chuniana
Hoya ciliata
Hoya cinnamomifolia
Hoya clandestina
Hoya collina
Hoya coriacea
Hoya cumingiana
Hoya curtisii
Hoya cv. Chouke
Hoya cv. Jennifer
Hoya cv. ''Joy''
Hoya cv. Kamuki
Hoya cv. Mathilde
Hoya cv. Minibelle
Hoya cv. Pinkie
Hoya cv. rosita-1
Hoya cv. Ruthie ''MM x Ariadna''
Hoya cystiantha
Hoya dasyantha
Hoya davidcummingii
Hoya dennisii "Gold Ridge"
Hoya densifolia
Hoya deykei
Hoya diversifolia
Hoya eliptica
Hoya endauensis
Hoya engleriana
Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia''
Hoya erythrostemma ''Pink''
Hoya erythrostemma ''White''
Hoya ''Eskimo''
Hoya excavata
Hoya filiformis
Hoya finlaysonii
Hoya flagellata ''TN 99-024''
Hoya flavida
Hoya fraterna
Hoya fungii
Hoya glabra
Hoya globulifera
Hoya globulosa
Hoya golamcoiana
Hoya graveolens
Hoya greenii
Hoya griffithii
Hoya heuschkeliana ''Red''
Hoya hypolasia
Hoya imperialis Alba ''White''
Hoya imperialis ''Red''
Hoya imperialis var. ''Borneo Red''
Hoya imperialis var. ''Rauchii''
Hoya javanica ''Orange Stem''
Hoya javanica ''Variegata''
Hoya kanyakumariana
Hoya kastbergii
Hoya kenejiana var. variegated
Hoya kentiana
Hoya kerri ''Albomarginata''
Hoya kerrii ''Margin Variegate''
Hoya kerrii ''Spot Leaf''
Hoya krohniana
Hoya laconosa ''Tove''
Hoya lacunosa
Hoya lacunosa ''Heart Shaped''
Hoya lacunosa ''Sunrise''
Hoya lambii UT ?
Hoya lamingtoniae
Hoya lasiantha
Hoya latifolia
Hoya latifolia GPS 10063
Hoya lauterbachii
Hoya leucorhoda IML 0518
Hoya linearis
Hoya lobbii ''Cream Flowers''
Hoya loheri
Hoya longifolia
Hoya loyceandrewsiana
Hoya lucardenasiana
Hoya macrophylla
Hoya macrophylla ''Albomarginata''
Hoya macrophylla ''Pot of Gold''
Hoya macrophylla ''Snow Queen''
Hoya macgillivrayii
Hoya magnifica
Hoya megalantha ''NS-05-038''
Hoya megalantha ''Pink''
Hoya megalaster
Hoya meliflua ssp. Fraterna
Hoya memoria
Hoya meredithii
Hoya merillii
Hoya mindorensis subsp. superba IML1777
Hoya multiflora ''Thailand''
Hoya naumanii
Hoya nicholsoniae
Hoya nummularioides
Hoya obovata
Hoya obscura
Hoya obscura ''Pink''
Hoya obscura x lacunosa
Hoya obtusifolia
Hoya odorata
Hoya onychoides
Hoya onychoides ''Venus''
Hoya onychoides x macgillivrayii
Hoya pachyclada ''Red Corona''
Hoya panchoi IML 0228
Hoya pandurata ''Yellow''
Hoya parasitica ''Lao''
Hoya parasitica Laos ''Long Leaf''
Hoya parvifolia
Hoya patella ''Pink''
Hoya patella ''White''
Hoya pauciflora
Hoya picta
Hoya polyneura
Hoya praetorii
Hoya pubicalyx GPS 282
Hoya pubicalyx ''Red Button''
Hoya pubicalyx ''Royal Hawaiian Purple''
Hoya pubicalyx ''Silver Pink''
Hoya purpureo fusca
Hoya quinquenervia
Hoya retusa
Hoya revoluta
Hoya rigida
Hoya rotundiflora
Hoya rubida
Hoya samoensis
Hoya serpens
Hoya shepherdii
Hoya siariae
Hoya sigilatis
Hoya sigillatis NS 07-039 Ketambe, Alas river, Sumatra
Hoya sipitangensis
Hoya sp. (East of Thailand, PCBR-JJ) Black leaves
Hoya sp. (NKPT-BP) EPC-295
Hoya sp. (NKPT-BP) Very big leaves and beautiful pinkish flowers
Hoya sp. (RB-Mini) EPC-199 very attractive compact small leaves
Hoya sp. (Vietnam) very big heart shaped leaves
Hoya sp. (West of Thailand, PTBR-PNYwf) Hoya aff.finlaysonii
Hoya sp. aff. Mindorensis AP1080 ''Yellow''
Hoya sp. aff.tomsonii (Sold as H.aff lyi) long hair cover on leaves
Hoya sp. Bogor
Hoya sp. ''DS-70'' variegated
Hoya sp. ''GPS 7731''
Hoya sp. Haraku
Hoya sp. ''IR-26''
Hoya sp. Kunmink kina
Hoya sp. Palawan GPS 9057
Hoya sp. Sapuroa GPS 3752
Hoya sp. Tanna
Hoya sp.''PNG - sv - 432''
Hoya subcalva
Hoya sussuela
Hoya thomsonii
Hoya verticillata
Hoya vitellinoides
Hoya vitiensis
Hoya wallichii UT 174
Hoya walliniana UT 152
Hoya wayetii
Hoya waymaniae
Hoya wibergiae

Siz'lernen, ilk paylaşmak istediğim Resim Hoyacarnosa'm yani (Asiye'm)

Faruk
17-06-2010, 22:44
Sayfanız hayırlı olsun sevgili missmenas. Asiyeniz bütün ihtişamıyla buradayım diyor resmen. Sayfanızı ilerleyen zamanlarda sık sık takip edeceğiz sanırım. Hoya sevginiz daha doğrusu yeşil sevginiz yüreğinizden eksik olmasın...

missmenas
17-06-2010, 23:37
2010 siparişimden Hoya pauciflora 1 adet çelik 2 ye bölerek yatık ekildi, 2 tane ayrı saksıda bulunuyor.

gulşen
17-06-2010, 23:46
sayfan hayırlı olsun hatice ablacıgım asiyeyı (hoya carnosanızı)hep merak edıyodum bekledıgımden cok daha mukemmel gordum.dıger celıklerınızınde sonsuz sevgı ve ılgınız karsısında sızı uzmeyeceklerınden emınım ınsallah bol çıçeklerını gorursun.kucak dolusu sevgılerımle

missmenas
18-06-2010, 00:21
Teşekkür ederim, Faruk ve Gülşen Arkadaşım. Acemilik işte:o bu kadar uzun bir zaman geçti bir türlü elim varmadı Resim çekeyim ve Sizlernen bu güzelliği paylaşayım.

missmenas
18-06-2010, 00:28
2 adet Hoya lacunosa çeliği 4 e bölerek 4 ayrı saksıya ektim gelişmeleri çok güzel.
Birde süpriz!!!!:p
Çiçekli olan lacunosa Süpriz yapıp çiçek ucunu bile büyütmeye başladı.

missmenas
18-06-2010, 00:35
Hoya lacunosa diğer çelikten gelişmeler

Fatih
18-06-2010, 00:39
Sevgili Missmenas abla maşallah çok güzel gelişmişler.Lacunosa gibi hepsi pıtır pıtır açsınlar;)

missmenas
18-06-2010, 00:45
Hoya australis çeliği,2 ye bölündü 2 ayrı saksıda ve Hoya bella bölünmeden ekildi ve gelişim görüntüleri

missmenas
18-06-2010, 00:47
Sevgili Missmenas abla maşallah çok güzel gelişmişler.Lacunosa gibi hepsi pıtır pıtır açsınlar;)

Fatih'ciğim çok Teşekkür ederim Güzel Temennin için umarım bir gün hep birlikte görürüz güzel Çiçeklerini.

missmenas
18-06-2010, 00:59
Hoya Bogor bölünmeden ekildi henüz bir gelişme yok. Hoya Verticillata çeliği 2 ye bölünerek 2 ayrı saksıda gelişmeleri

missmenas
18-06-2010, 01:08
2 adet ayrı Hoya Carnosa çeliği bölünmeden 2 ayrı saksıya ekildi gelişimleri

hazan-z
18-06-2010, 01:12
Sevgili Missmenas,sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Hoyalarınızın gelişimi çokgüzel.İnşallah Lacunasa'yı en kısa zamanda diğerleri de takip ederler.Selam ve sevgiler.

missmenas
18-06-2010, 01:25
Sevgili Missmenas,sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Hoyalarınızın gelişimi çokgüzel.İnşallah Lacunasa'yı en kısa zamanda diğerleri de takip ederler.Selam ve sevgiler.

İnşallah, Hazan'cığım Çok Teşekkür ederim. Çiçek açtığı günlerin Sevincini birlikte paylaşırız.

missmenas
18-06-2010, 02:24
Hoya Linearis ve Hoya Curtisii çelikleri 2 ye bölüp ektim. 2 ayrı saksılarda, pek iç açıcı değiller. Curtisii birisi kurudu sanırım,kök varmı diye bakmaya korkuyorum biraz daha bekliyecem hiç yeşil yaprağı kalmadı ama bir ümit. Linearis de öyle ümitli değilim ama süpriz yapabilirler, diye beklemekteyim.

missmenas
18-06-2010, 02:42
Hoya Gracilis çeliğimi 2 ye bölüp 2 ayrı saksılara ektim, gelişmeleri gayet güzel.
bu gecelik bu kadar yeter sanırım 2010 siparişlerimde başarı oranım nasıl artık bilemiyeceğim,sayın hocalarımızın yorumlarını bekliyorum:p

Öğleye doğruda devam diyorum, sırada Taner Angay Beyin serasından aldıklarım var:D

a1919
18-06-2010, 07:59
Sayın missmenas,
Sayfanız hayırlı olsun. Umarım hoyalarınız sizi hiç üzmez ve yakın zamanda çiçeklerini gösterir. Tabi biz de burdan seyrederiz :) Sizin ortak siparişi görünce hissettiğiniz heyecanı ben de sizin "isteyen arkadaşlara mum çiçeği çeliği ben de gönderebilirim" mesajınızı okuyunca hissetmiştim. Ve sizin gönderdiğiniz çelikler gelene kadar için içime sığmadı. Ve tabii onların geliştiğini görmek inanılmaz bir mutluluk. Güzel gelişmeleri ve çiçekleri bekliyoruz :)

İlkin
18-06-2010, 09:46
Sayfanız hayırlı olsun, bence gayet güzel tutturmuşsunuz, filiz bile vermiş çoğu. Ellerinize sağlık. Hoya curtisii için de üzülmeyin ben size çelik yollarım, sizdeki tutmaz ise...

huzunperest
18-06-2010, 11:07
Çeliklerin oldukça sağlıklı sevgili missmenas, küçücük boyuna bakmadan çiçek açmaya çalışan lacunosaya ise maşallah! Ellerine sağlık. Umarım hepsi "Asiye'yi" kıskandıracak ihtişama ulaşır.

maki01
18-06-2010, 11:24
Sayfan hayırlı olsun sevgili missmenas, sürpriz yapan lacunosa çiçeğinde :)

Bu kadar fazla sayıda tür ve çelik arasında kesin olmamakla birlikte tek kayıp vermek büyük başarı, kutluyorum sizi.

Asiye'ye gerçekten çok güzel ve sağlıklı. Hoya başlığımızın değerli süslerinden bir oldu :)

Sevgiler.

katmer
18-06-2010, 14:09
Sevgili missmenas, sayfanız harırlı olsun:) Asiye muhteşem görünüyor. Diğerlerinin de en az Asiye kadar güzel olmasını diliyorum:)

tamaşa
18-06-2010, 14:12
Sevgili missmenas,sayfan hayırlı olsun hepsi çok güzel ve şirin görünüyorlar, minik filizler tez zamanda çicek verecek kadar büyürler inşallah( asiye kadar güzel olurlar).Sevgiler.

missmenas
18-06-2010, 14:16
a1919 Arkadaşım, Teşekkür ederim konu Mum çiçeği olunca içim içime sığmıyor. Sizinde yeni çelikleriniz gelecek gelişmeli izliyorum. Kendimi son anda tuttum sipariş açmamak için yine:D. Ben Ekim ve Kasım ayları arasında Aleya Garden'a yeni sipariş açmayı düşünüyorum listem hazırlandı.

İlkinciğim, güzel düşüncen için çok Teşekkür ederim, Hoya Curtisii ye hayır diyemem doğrusu. 1 saksıda hala 3 tane yeşil yaprak var bekleyelim akıbeti kötüye giderse haberleşiriz. Hoya pauciflora birisi Sizin rezerve edilmiştir, haber vermeniz yeterli.

Huzunperest arkadaşım 1 tanesin Sen.
Beni Yüreklendiren mesajını aldığım andaki Sevincimin tarifi yoktur. En güzel Hoyalar Senin olsun, bütün bu Güzellikleri Sana borçluyum.

Makiciğim Çok Teşekkür ederim.
Çeliklerim geldiğindeki üzüntüm unutulmak üzre. Sadece 3 tanesi hayata bağlanır diye düşünmüştüm Ben. Hoyalar gerçekten de çok dirençli çiçeklermiş bunu gördüm. Bana mucize gibi geliyor çogunluğunun hayata bağlanması.
Belkide Dilaver Bey'in göndermiş olduğu Kök gübresine borçluyum. Önümüzdeki
Ay 20*10*20 gübreyi vermeye başlıyacağım Prenses'lerime

missmenas
18-06-2010, 14:34
Sayın Taner Angay Bey'in serasından geçen Ay aldığım hoyalarım.(köklü olarak aldım)
Satın almak isteyen Arkadaşlarımıza duyurulur:p
Hoya Sulawesi
Hoya Silverpink
Hoya Pubicalyx
Hoya Diversifolia
Hoya Kerrii

missmenas
18-06-2010, 15:46
Agaclar.net le, tanıştığım ilk günlerde Asiyemden ilk aldığım çelik. Pembegül Arkadaşımla takas yaptık Hoya carnosa pembe çiçekli ile olanı buda (Pembegülüm) Arkadaşımın rumuzunu taktım, yeni yapraklarını çıkardı. Pembegülümde hayata bağlandı.
Çok Teşekkür ederim Pembegül arkadaşım.

missmenas
18-06-2010, 15:49
Sevgili missmenas,sayfan hayırlı olsun hepsi çok güzel ve şirin görünüyorlar, minik filizler tez zamanda çicek verecek kadar büyürler inşallah( asiye kadar güzel olurlar).Sevgiler.

Teşekkür ederim Tamaşa'cığım darısı senin başına, dikkat et bak bulaşıcıdır Hoya hastalığı:D

missmenas
18-06-2010, 16:15
Gülüşler serbesttir, geçen yıl koçtaştan aldığım çiçeğim Hoya değilmiş:mad:. Hoya diye aldım bana öyle söylenmişti temmuz ayı falandı sanırım tatilimi yarıda böldüm.
Telefon gelince koşturdum Koçtaşa, yaklaşık git gel 450 km yol, aldım çiçeğimi. Hatta yanımda götürdüm çadıra baktım, güvenemedim evde kurutur Arkadaşım diye. 4 Gün oldu öğreneli Madagaskar Yasemini'ymiş:D Özellikle Siz gülün Dilaver Bey ısrarla Hoya değildir demiştiniz bana. Geçen gün Plumeria çiçeğini ararken gördüm bir serada, adınıda öyle öğrendim, ama çiçekleri çok güzel kokuyor.Çiçekli haliylen gördüm serada.
Buda o kızım benim

Faruk
18-06-2010, 16:19
Bir çiçek için 450 km. yol gitmek. Yeşil sevgisi bu olsa gerek. Kocaman bir tebriği hakediyorsunuz sevgili missmenas...

yeşillim
18-06-2010, 17:06
Sevgili missmenas,
İyi ki sayfanızı açtınız.
Şu günlerde Hoya ile yatıp, Hoya ile kalkıyorum.
Ne kadar sayfa, o kadar tecrübe...

kolay gelsin.

missmenas
18-06-2010, 17:26
Teşekkürler Faruk Bey. Ama söz konusu Hoya olunca bende akan Sular durur.
Yılların adı var 17 yıl aradım değerdi o kadar yola.

Yeşillim Teşekkür ediyorum.
Hoyalarla ilgili ne kadar çok Bilgi olursa Deneyimlerimizde bir o kadarda başarılı olacağımıza inanıyorum. Tecrübe çok önemli, sadece bitkiyi sevmek yetmiyor maalesef.

tamaşa
18-06-2010, 17:51
Teşekkür ederim Tamaşa'cığım darısı senin başına, dikkat et bak bulaşıcıdır Hoya hastalığı:D

Bulaştı bile:dilli:

dkp
18-06-2010, 21:58
4 Gün oldu öğreneli Madagaskar Yasemini'ymiş:D Özellikle Siz gülün Dilaver Bey ısrarla Hoya değildir demiştiniz bana. Geçen gün gördüm bir serada, adınıda öyle öğrendim, ama çiçekleri çok güzel kokuyor.Çiçekli haliylen gördüm serada.
Bu da o, kızım benim

Selçuk bey' de sizin gibi sahip olmuş bu prensese, kokusunu anlata anlata bitirememişti. Satın alınan yer, koku tarifi, bitkinin genel görüntüsü, çok iyi tarif etmişsiniz ki, benzeterek yorum yapmışım..:o

Sayfanızı beğendim, iltifatlarınıza teşekkür ederim, şimdiden bir çok Hoya' nız olmuş, böyle giderse size alan yetmeyecek. Sizi durdurmak lazım...:D Bence nisan ayına kadar satınalma işlemini durdurun, tam olarak dört mevsimi yaşayın, sonrasında karar verin, olmaz mı ?

Minarislim
18-06-2010, 22:46
Hatice hanım sayfanız hayırlı olsun.Mum çiçeği'nin ne kadar çok çeşidi varmış.Bana gönderdiğiniz mum çiçeği çeliğini ikiye böldüm. İki adet mum çiçeğim oldu.Teşekkür ederim.Sayenizde yeni çeşitleriyle tanışıyorum.Yine sera ziyareti yapmam gerekecek. Maşaallah ''asiyem'' harika görünüyor.Diğerleride inanıyorum onun kadar güzel gelişirler ve bol bol çiçek açarlar.Akşamları harika kokarlar.Eskiden gelen o tanıdık kokuyu duyar gibi oldum.

missmenas
18-06-2010, 22:58
Dilaver Bey 4 tane si yolda sayılır Arkadaşlarım sağolsunlar. Siz öyle diyorsanız dinlerim Sözünüzü. Nisan ayı başına kadar ama. Bu arada söyliyeyimde kurtulayım. Haziran 25 inde İzmirdeyim bir aksilik çıkmazsa 2 günlüğüne, ege üniversitesinin botanik bahçesinide gezmek amacım Siz anlamışsınızdır neden :D
evet Madagaskar yaseminiymiş maalesef gözünün içine baktım geçen Yazdan beridir Hoya diye Sağlık olsun onunda güzel çiçekleri var ama.

Asıl ben Size çok Teşekkür ederim. Epey yordum Sizi ama böyle resimleri görünce değmiş bu yorulmaya dersiniz diye ümid ediyorum;) çeliklerimi ekerken Sizin Tecrübeniz Ve yönlendirmeniz, beni epeyce Dertten kurtardı. Sadece Hoya Boğor'u kendi bildiğim gibi ektim baktım çelik ufacık, birde neresi ucu neresi kökü olacak anlamadım:D olduğu gibi yatık ektim tam ortasındaki gövdeden sürgün verme çabasında 1 haftaya kadar belli eder kendini.

küstümçiçeği
18-06-2010, 23:51
Sayın Missmenas sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Mum Çiçekleriniz çok güzeller hepsine bayıldım inşallah çiçeklerinide görürüz. Anılarda kalan çiçeklere sahip çıkan ve bunları paylaşan yüreğinize TEŞEKKÜRLER.

dkp
19-06-2010, 00:05
Haziran 25 inde İzmirdeyim bir aksilik çıkmazsa 2 günlüğüne.

Tamam.. 15:00-16:00 arası uygun zaman . Değişiklik olursa hafta içinde haberleşiriz. :)

missmenas
19-06-2010, 07:04
Hatice hanım sayfanız hayırlı olsun.Mum çiçeği'nin ne kadar çok çeşidi varmış.Bana gönderdiğiniz mum çiçeği çeliğini ikiye böldüm. İki adet mum çiçeğim oldu.Teşekkür ederim.Sayenizde yeni çeşitleriyle tanışıyorum.Yine sera ziyareti yapmam gerekecek. Maşaallah ''asiyem'' harika görünüyor.Diğerleride inanıyorum onun kadar güzel gelişirler ve bol bol çiçek açarlar.Akşamları harika kokarlar.Eskiden gelen o tanıdık kokuyu duyar gibi oldum.

Sayın Minarislim çok Teşekkür ederim. Minik Prenseslerden haber almak Mutluluk verici inşallah Anne Asiyenin boyuna geldiği günleride görürüz. Sizin bana gönderdiğiniz tohumlar da mutluluk vericiydi maalesef cranberryleri çimlendirmeyi başaramadım. Ama diğerleri hepsi çimlendi, Bu hafta sonu kabakları görmeye gideceğim. Sanki bana öyle geliyorki bir sonraki siparişte aramızda olacak gibisiniz:p

missmenas
19-06-2010, 07:09
Sayın Missmenas sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Mum Çiçekleriniz çok güzeller hepsine bayıldım inşallah çiçeklerinide görürüz. Anılarda kalan çiçeklere sahip çıkan ve bunları paylaşan yüreğinize TEŞEKKÜRLER.

Asıl ben Teşekkür ederim küstümçiçeği Arkadaşım. Herşey paylaşınca Güzelleşiyor
Sizin minik Prenseste eminim bir gün gösterişli çiçekleriylen Bizleri Sevindirecek.

fund@
19-06-2010, 18:25
sayfanız hayırlı olsun hatice hanım..inşallah değişik türlerin çiçeklerini de görmek nasip olur...
bu arada Asiyeniz gerçekten çok heybetli duruyor..onca kişiye çelik yolladığınız halde..benim çeliklerde filiz verdiler, asiye annelerinin ellerinden öperler..

missmenas
19-06-2010, 22:21
sayfanız hayırlı olsun hatice hanım..inşallah değişik türlerin çiçeklerini de görmek nasip olur...
bu arada Asiyeniz gerçekten çok heybetli duruyor..onca kişiye çelik yolladığınız halde..benim çeliklerde filiz verdiler, asiye annelerinin ellerinden öperler..

Çok Teşekkür ederim fund@ cığım. Güzel haber verdiniz bana,Sizin minik kızımızda hayata bağlanmış.Yeni Hoyalarımın çiçeklerini biraz beklemem gerekecek ama Arkadaşların Çiçeklerine bakmak bile, sanki kendi çiçeğimde açmış gibi mutlu ediyor beni. Ahh keşke birde kokularını alabilsek uzaktan ne güzel olurdu. Anne ''Asiye'' nin keşke budanmadan önce Resimleseymişim :( 3 Yıla kalmaz yine eski görüntüsüne kavuşacağına inanıyorum.

yıldıztozu
27-06-2010, 20:30
Hatice Hanım selamlar,
Sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor prensesleriniz.
Umarım onları da Asiye kadar büyümüş ve çiçeklenmiş olarak bu sayfada görürüz.
Bu arada nazlı Missmenas ' da yaprak verdi çok mutluyum.
Yollamış olduğunuz iki çelik de ilk kıpırdanmalarını yapmış oldu. Tekrardan teşekkürler.
Sevgiler

missmenas
28-06-2010, 12:23
Güzel Temenniniz için çok Teşekkür ederim Yıldıztozu. Sizin minik Prensesde anneye yetişir İnşallah.

yorukturk
28-06-2010, 15:03
hatice hanım bu celik kurumus caresi var belki cözebiliriz biraz zahmetli ama

missmenas
28-06-2010, 22:00
hatice hanım bu celik kurumus caresi var belki cözebiliriz biraz zahmetli ama
Hoya curtisii evet maalesef saksının birisi kurudu diğeride kurumak üzere. Kurtuluşu yok nasıl çaresi var anlatırsanız Sevinirim.

pembegül
09-08-2010, 23:17
Agaclar.net le, tanıştığım ilk günlerde Asiyemden ilk aldığım çelik. Pembegül Arkadaşımla takas yaptık Hoya carnosa pembe çiçekli ile olanı buda (Pembegülüm) Arkadaşımın rumuzunu taktım, yeni yapraklarını çıkardı. Pembegülümde hayata bağlandı.
Çok Teşekkür ederim Pembegül arkadaşım.

Canım arkadaşım sayfan cok güzel ve dolu benim miniklerde çok güzel gelişmiş dilerim yakında çiçek açıp seni mutlu ederler senin bana gönderdiğin güzellerde çok gelişti yakında fotoğraflayıp sayfama eklerim sevgiyle kal pembegül .;)

bıcırık
10-08-2010, 00:41
sevgili missmenas sayfanız hayırlı olsun hoyalarınız çok çok güzeller maşallah...sizde ki hoya sevgisi her türlü takdiri hak ediyor doğrusu...bana gönderdiğiniz iki çeliği hoya sayfasında okuduğum gibi ikiye bölerek dikmiştim...hepside köklendi ve filiz vermeye başladı...yani 4 tane hoyam olmuştu...sizin hoyalar filizlenince ben o kadar sevindimki evde bayram havası estirdim...eşim bu kadar mutlu olduğumu görünce çevredeki seraları dolaşarak bana tomurcuklu bir mum çiçeği aramış ama bulamamış...yinede bulduğu bir mum çiçeğini almış...geçen hafta onlarda tomurcuklandı...çiçek buketleri oluştu üzerinde...bu kadar çabuk çiçeklere kavuşacağımı beklemiyordum doğrusu...açınca paylaşırım cinsini ve rengini görürüz...sizin asiyenin prenseslerinden birini ankara kazana yolladım...birinide yarın istanbul çekmeköye yollayacağım...iki minik prenses de bana yeter diye düşünüyorum...beni hoyalar ile buluşturduğunuz için tekrar teşekkür ederim...asiyeyi gördükten sonra benim minik prenseslerinde anneleri gibi olacağı ve buket buket çiçek vereceği günü heyecenla bekliyorum...hoyalarınız yüreginiz kadar güzel olur inşaallah....sevgilerimle...

sevim4
10-08-2010, 10:06
Sevgili missmenas, sayfan hayırlı olsun senin hoyaların maşallahı var.
Her şey harika ellerine sağlık.

missmenas
10-08-2010, 14:10
Çok teşekkür ederim Arkadaşlar. Sevim4, bıcırık ve pembegül güzel temennilerinizle insan kendini dahada Mutlu hissediyor.
Yeni resimler eklicem gelişmeler için ama maalesef ekleyemiyorum fotoğraf makinesini tatilde kızım kaybetti:(
yeni Hoyalarım oldu bu arada İzmirden aldıklarım ve İstanbuldan gelenler var içim gidiyor Sizlernen paylaşamıyorum diye.
en kısa zamanda yeni makina edinmem lazım.
Hollanda'dan gelenler o kadar büyüdülerki baktıkça şaşırıyorum Mucize gibi birşey.
Asiye'm bu yıl yine çiçek açmamak için direniyor paso çalı gibi sürgünler veriyor. yeni sürgünlerde çiçek sapları var ama büyütmek için hiç çaba sarfetmiyor.
umarım Sizlere gönderdiğim çiçeklenir de Anne'lerini kıskandırırız:rolleyes:
Sitemizin bahçesinde plumeria çiçek açtı, en çok ona üzülüyorum fotoğraflayamadım diye kokusu muhteşem bişey görüntü keza ona göre.

sevim4
10-08-2010, 20:13
Sevgili missmenas,banada nasip olur inşallah.

pembegül
11-08-2010, 08:27
Senin adına çok sevindim sevgili mismenas fotolarını bekliyorum bizimde gözlerimiz şenlensin sayende çünkü benimkiler hala uyuyor.:(

missmenas
02-09-2010, 19:55
Hoya'larımın gelişimini Sizlerle paylaşmak istedim. Ben tatildeyken öyle gelişmişlerki sanki sıra çiçek açmaya gelmiş gibiler:D
15 Mayıs 2010 da gelen çeliklerim bunlar.

ilk H.australis ve H. lacunosa

missmenas
02-09-2010, 20:03
H. bella ve H. pauciflora.
h. pauciflora sanırım Antalya iklimine pek dayanamıyacak,
sıcaklardan olsa gerek diye düşünüyorum yeni sürgünlerini hep kuruttu

missmenas
02-09-2010, 20:11
H. boggor ve H.gracilis ve H. verticillata

missmenas
02-09-2010, 20:22
Gelişmesinde hiç ilerleme olmayan türler ise H. linearis ve H. carnosa

Fatih
02-09-2010, 20:31
Abla gerçektende konuştuğumuz gibiler. :)
Çiçeklendiği günleride görelim inşallah.

missmenas
02-09-2010, 20:47
Sayın Taner Angay Beyden, yine bu yıl köklü olarak aldığım hoyalar gelişimi çok güzeller.( köklü olarak almanın avantajı galiba )
H.kerrii
H.sulawesii
H.silverpink
H.pubicalyx

missmenas
02-09-2010, 20:52
Teşekkürler Fatih'ciğim sabırsızlıkla çiçek açacağı günlere diyelim.
yarın yeni resimler yüklerim devamı var daha;)

maki01
02-09-2010, 21:22
Sevgili missmenas, kutluyorum sizi. Hepsi çok güzel gelişmiş. Nazar boncuğu şart oldu :)

Aynı tarihlerde gelen benim çeliklerin en hızlı büyüyeninde 2-3 yaprak var. Özellikle lacunosa ve bogor'a maşallah diyorum. Gübre veriyor musunuz?

Orkun Kırcı
03-09-2010, 08:24
Hepsinin maşallahı var ablacım. Ellerine sağlık.

a1919
03-09-2010, 11:46
Güle güle sağlıkla büyütün :) Umarım en yakın zamanda çiçeklerini de görürüz.

missmenas
03-09-2010, 15:33
Sevgili missmenas, kutluyorum sizi. Hepsi çok güzel gelişmiş. Nazar boncuğu şart oldu :)

Aynı tarihlerde gelen benim çeliklerin en hızlı büyüyeninde 2-3 yaprak var. Özellikle lacunosa ve bogor'a maşallah diyorum. Gübre veriyor musunuz?
Teşekkür ederim. Gübre veriyorum ayda 1 defa 20*10*20
ayrıca toprağında keçi ve koyun gübresi var karışımlı, yanmış ağaç tozu var testere den çıkan meşe ve çam ağacı kabuklarıylen karışık,aldığımda gübre halindeydi satılmıyor oduncuların odun satış yerinden bulabilirsiniz. Dikkat etmelisiniz kullanacaksanız tavsiyem fırınlayın öncelikle derim, başka zararlılarda çok oluyor bu karışımda. ilk 2 ay Dilaver beyden aldığım gübreyi kullandım black jack diye bir gübre o çok işe yaradı sanırım kök gelişimi için.

missmenas
03-09-2010, 15:48
Teşekkür ederim Orkun ve a1919, Taner Bey Hoya satıyor evet ama elinde hala varmı bilemiyorum isteyen olursa irtibata geçebilirsiniz geç kalmadan çok fazla yoktu ben aldığımda, mayıs ayında almıştım yeni köklenmişti çelikler.

missmenas
03-09-2010, 15:54
Yardımlarınızı bekliyorum Arkadaşlar 2 tane Hoya türü var isimlerini bilmiyorum. Resimlerinden bilen olursa çok mutlu olurum.

missmenas
03-09-2010, 16:11
H. shepherdi bordo saksıdaki Sayın Huzunperest arkadaşımdan 2. takas çiçeğim diğer H. shepherdiler izmir botanik bahçesinde temmuz ortasında ziyaret sonrası boş dönmek olmazdı değilmi ama, 1 tane daha aldım sanırım oda H. silverpink etiketlenmemişti Yine yardımlarınızı bekliyorum:o

gulşen
03-09-2010, 23:23
beyaz saksıdaki hoyanıza bayıldım inşallah en kısa zamanda büyüyüp sizi çiçekleriyle mutlu derler... :))

Şevket Yaşar
06-09-2010, 12:15
Sayın Mismenas,

İsmini sorduğunuz hoyalardan ilk sıradakini bende olan Purpureo Fusco ya benzettim.Bu hoyaları nereden temin ettiniz.köklümü yoksa çelik olarak mı aldınız.İki cinsin fotoğrafını yüklüyorum.İkincisi Eritryne yaprak şekillerine bakarsınız.İyi günler

missmenas
06-09-2010, 13:03
2. resimdeki sanırım erythrostemma Sayın huzunperest arkadaşımdan hediye sağolsun.
1. resimdeki İzmir Ege Üni. Botanik bahçesinden aldığımda etiketlenmemişti onun için karıştırdım ama en doğrusunu yine Sayın huzunperest ve Sayın dkp arkadaşımız bilecekler bende merak ediyorum.:o
Teşekkür ederim Sayın Şevket Bey.

dkp
07-09-2010, 20:24
2. resimdeki sanırım erythrostemma Sayın huzunperest arkadaşımdan hediye sağolsun.
1. resimdeki İzmir Ege Üni. Botanik bahçesinden aldığımda etiketlenmemişti onun için karıştırdım ama en doğrusunu yine Sayın huzunperest ve Sayın dkp arkadaşımız bilecekler bende merak ediyorum.:o
Teşekkür ederim Sayın Şevket Bey.

Sayın Şevket Yaşar' ın ilk tespiti doğrudur.

kirikkale41
12-09-2010, 00:43
Sayın missmenas; sayfanız hayırlı olsun.Uzun zamandır memlekette olduğum için sayfanızı görme imkanım olmamıştı.Mum çiçekleriniz gerçekten çok harika.Hele de asiye büyük ihtişamı ile kendini gösteriyor.Bize yollamış olduğunuz yavruları da inşallah asiye kadar olur.Bize aşıladığınız mum çiçeği sevgisi gittikçe büyüyor inşallah bir dahaki siparişlerde bizler de değişik mum çiçeklerinden sipariş ederiz.Mum çiçeğinize gözüm gibi bakıyorum,açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Resimlerini sizlerle paylaşırım.Tekrar sayfanız hayırlı olsun...

huzunperest
15-09-2010, 00:45
Sevgili missmenas ikinci fotoğraftaki hoya eritrostemma pink :)) ilk fotodakini ben de purpureo fuscaya benzettim. Köklendirmeye çalışıp kuruduğunda ağlamaklı olduğum türdü:))
Hızlıca büyüsün de sevgili ilkin ve bana iki gözlü bir çelik düşüversin inşallah:)
Sevgiler.

İlkin
15-09-2010, 11:30
Sevgili Huzunperest beni de unutmayıp düşündüğün için çok teşekkür ederim. Bana da Hoya purpureo fuscha gibi geldi ama aynı yaprak formuna yakın başka hoyalar da olduğu için en iyi sonuca çiçek açtığı zaman varabiliriz zannedersem... Bakalım neler olacak. ;)

Bu arada sevgili missmenas bana çok cici 2 tür hoya yollamıştı yazın. Gelişmeleri harika gidiyor. Belki gelecek sene çiçeklerini de görürüz kimbilir...

Hoya sulawesii ismi ile yolladığın Hoya bu sevgili missmenas.

170537

ve çiçeklerini görmeyi dört gözle beklediğim Hoya pauciflora

170538

Bu güzellikleri benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

missmenas
15-09-2010, 12:13
Sevgili İlkin, H. paucifloraya kocaman bir bravo benden.
Nasılda sevindim mutlu oldum anlatamam. Mükemmel gelişmiş,
bendeki hala uykuda bir kıprtı yok. Bunu böyle büyümüş ve kocaman görünce beni çocuklar gibi sevindirdin çok Teşekkür ederim paylaşım için. Çiçeklerinide görmek dileğiylen.
Sanırım Seni benden daha çok Sevmiş:p

İlkin
27-09-2010, 10:28
Sevgili missmenas asıl ben teşekkür ederim bu güzellikleri benimle paylaştığınız için. Size gelecek ilkbahar'da ben de birkaç tür yollayacağım. Sizinkisi bir hareketlensin eminim hızlıca büyüyecektir, şimdi toprağın altında güç topluyordu o emin olun. ;)

missmenas
02-10-2010, 00:15
Minik Prenseslerim büyüdü ve pencere önü dar gelmeye başladı perdenin katlama mekanızmasına dolanmaya başlamıştıki kurtardık.
Şimdi kalıcı yer bulma sorunumuz var.
Planım yine pencere önüne koymak ama saksıları büyüttüm sığmıyorlar. Bende çözüm yolu olarak pencerinin önündeki mermeri genişletmekte buluyorum:D L şeklindeki raf demirlerinden alıp ilave olarak 15cm genişliğinde MDF lam kestirtip mermere ilave yapıp saksıları koymayı hedefliyorum, ölçüler alındı çarşambaya kadar yeni yerlerindeler.

Hatice Tarhan
02-10-2010, 01:18
Görüntü muhteşem ötesi ellerinize sağlık, hoyaları sardırdığınız aparatları nerden aldınız veya nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bellayı köklendirmeyi bir türlü başaramadım hindu rope köklendi, bellayı dal olarak getireceğim eminim diğer arkadaşlar gibi sizde köklendirmeyi başarırsınız.Sevgiler.

İlkin
02-10-2010, 08:33
Sevgili missmenas ellerinize sağlık, bitkilerin saksılarını değiştirmek ve onları çemberlerine sardırmak baya bir uğraştırmış görünüyor sizi. Saksılar, seramik türü saksı zannedersem değil mi? Umarım ileriki zamanlarda başka saksıya alma ihtiyacı duyduğunuz zaman hoyaları çok zorlanmadan çıkartırsınız. Çemberler de hoş görünüyor biraz daha yuvarlaklığını toplayabilseniz aslında ileride daha rahat edebilirsiniz, bitkiler büyüdüğü zaman baya bir yer kaplayacaklar çünkü. Şimdiden en kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum.

missmenas
02-10-2010, 11:10
Görüntü muhteşem ötesi ellerinize sağlık, hoyaları sardırdığınız aparatları nerden aldınız veya nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bellayı köklendirmeyi bir türlü başaramadım hindu rope köklendi, bellayı dal olarak getireceğim eminim diğer arkadaşlar gibi sizde köklendirmeyi başarırsınız.Sevgiler.
Teşekkür ederim Hatice hanım, saksıları tekzen yapı marketten aldım fiyatıda bayağı uygundu altlarıylen beraber satılıyor saksıda delikti görür görmez 10 tane aldım;)
aynı saksılardan daha önce koçtaşta görmüştüm ama altları delik değildi saksı altlığıda yoktu. uzun zamandır hep bu tarz saksılara bakmıştım çeberi sardırmak kolay olsun diye saksının dışındaki hasıra gömdüm çemberi.
malzemelride bambuyu nasreddin bambudan aldım galvaniz teli ve elektik kablosunuda eski sanayiden aldım. Elektirik telini açıp içindeki 4 tane ince tellerle, galvaniz tel ile bambuyu sardım. Antalya'ya uğradığında mutlaka bekliyorum, tabiiki hoyalarda bekliyor olacak seni:D

missmenas
02-10-2010, 11:22
Sevgili missmenas ellerinize sağlık, bitkilerin saksılarını değiştirmek ve onları çemberlerine sardırmak baya bir uğraştırmış görünüyor sizi. Saksılar, seramik türü saksı zannedersem değil mi? Umarım ileriki zamanlarda başka saksıya alma ihtiyacı duyduğunuz zaman hoyaları çok zorlanmadan çıkartırsınız. Çemberler de hoş görünüyor biraz daha yuvarlaklığını toplayabilseniz aslında ileride daha rahat edebilirsiniz, bitkiler büyüdüğü zaman baya bir yer kaplayacaklar çünkü. Şimdiden en kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum.
İlkin'ciğim inanki hasta halimle epeyce uğraştım bütün işi kızımla birlikte yaptım.
Saksılar seramik sardırma çemberini tamamen saksının dışına bağladım kablo teliylen, ilerde çemberi açmadan sadece çiçeği çıkarıp başka saksıya aktarabileyim düşüncesi ile, bunlar pencere önüne koymayı tasarladım o sebepten çemberleri büyük yaptım, devamını yapacam daha onları küçük yapmayı tasarlıyorum bambuları kısaltmam gerekecek tek çemberli falan olsunki yemek konsolunun üzerine koyabileyim,konsolda pencere önünde sabah ve öğlen güneşi alıyor kısa sürelik.
Şimdilik hepsi küçük dediğin gibi büyüdüklerinde başka bir çözüm bulurum, olmadı kayınvalidemin evine koyarım bazılarını aynı sitede oturuyoruz.Yeterki büyüyüp çiçek açtıklarını görebilelim:D

a1919
04-10-2010, 08:26
Hatice Hanım saksılarınız gerçekten çok güzel olmuş. Güle güle büyütün çemberler çiçekle dolsun inşallah :)

missmenas
04-10-2010, 15:26
Çok Teşekkür ederim a1919 temennim o çiçeklerle dolsun aralarınıda geniş bıraktım doya doya çiçeklerini seyredelim diye:pdarısı senin hoyalara onlarda bir an önce gelişsinde onlarıda sardıralım sonrada bekleyelim çiçekler açsın. Gerçi bu Hoyalarda ayrı bir güzellik var çiçeksiz halleri bile çok güzel:D

missmenas
06-10-2010, 01:36
Arkadaşlar Sizlerle tek yapraklı H. kerriyi tanıştırmak istedim emanet getirdim bende biraz misafir kalacak Taner Angay Bey'e ait, sürgün vermesi için acaba ne yapmak gerekir nasıl bir bakım uygulamalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

missmenas
18-10-2010, 10:56
h.carnosamdaki gelişmiş tek çiçek sapı sizlernen paylaşmak istedim asiye çok nazlı bende çok sabırsız bakalım nereye kadar.;)

missmenas
18-10-2010, 11:03
Bunlarda ailemin yeni fertleri H. bilobata ve H. obscura
Çok Teşkkür ederim Sayın Hydrosuccess gözüm gibi bakıyorum, köksüz olan bilobatayıda köklü olanın yanına ektim sür gün kurudu ama sanırım köklendi oda.

missmenas
18-10-2010, 11:07
Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar:D

dlk
18-10-2010, 11:50
sevgili missmenas sayfanız ve çiçeklriniz çok güzel.hepsine bayıldım.

Fatih
18-10-2010, 12:05
Tüh benim göndereceğimi seven olmayacak mı:(:confused:

Olsun sen onu sahiplenirsin demi abla;)

Orkun Kırcı
18-10-2010, 22:51
Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar:D

:D:p Reca ederim ablacım. Bol sürgünlü olsun....

missmenas
19-10-2010, 01:21
Tüh benim göndereceğimi seven olmayacak mı:(:confused:

Olsun sen onu sahiplenirsin demi abla;)
Fatihciğim ben onu bağrıma basarım:D hem sevgi hem şefkat bekliyor hem Orkunun gönderdiği ile aynısı değil Senden gelenin yeri ayrı olacak emin ol;)

Hatice Tarhan
19-10-2010, 09:19

Kenarları beyazmı Hatice hanım benim getireceğimin yaprakları tamamen yeşil farklı türümü acaba resimden tam anlayamadım.

missmenas
19-10-2010, 15:02
Hatice hanım, yapraklarının kenarları beyaz çizgili.
Antalya'ya ne zaman geleceğiniz belli oldumu acaba?

Orkun Kırcı
19-10-2010, 16:32
Hatice hanımınki veriagata olamayanından sanırım.

Hatice Tarhan
19-10-2010, 16:45
Evet Orkun bey bendeki tamemen yeşil hindu rope veriagata yıda siz gönderirsiniz ondan da olur nasıl güzel fikir değilmi.

Orkun Kırcı
19-10-2010, 16:54
Olsa tükkan sizin ama bende hindu rope veriagata yok ki. Hatta ilk şimdi duydum...

Hatice Tarhan
19-10-2010, 17:43
Ne yapalım o zaman hindu rope niz yoksa biz size gönderelim.

Orkun Kırcı
19-10-2010, 21:42
:D Çok naziksiniz. Sanırım önceki mesajda carnosa compacta veriagatayı hindu rope veriagata ile karıştırdınız.

missmenas
20-10-2010, 09:24
Arkadaşlar benim kafam karıştı, nette baktım 2 side aynı tür gibi.

Fatih
22-10-2010, 23:03
İkisininde çiçek yapısı benzer ancak yaprakları farklı ;)

Ablacım senin prenses te yeni bir sürgün vermeye çalışıyor.Yolculuğa hazır olduğunu düşünüyorum.İstersen önümüzdeki hafta içinde gönderirim.

176553

missmenas
23-10-2010, 09:02
Fatih ciğim sana güzel haberlerim var, eşim pazartesi günü Denizliye gidecek sana elden teslim edebilir. dönüştede sen bana eşimle gönderirsin, sanırım 2 gün orda kalacakmış. Telefonlaşalım lütfen!!!

missmenas
28-10-2010, 09:27
Asiyemin inci taneleri açılıyor, sabahtan beridir içim içeme sığmıyor:p

sakagun
28-10-2010, 09:38
Çok sevindim Missmenas. Kokusu nasıl?

İlkin
28-10-2010, 09:58
Sizin adınıza çok sevindim sevgili missmenas, gözünüz aydın. Bol seyirler ve koklamalar dilerim... :)

missmenas
28-10-2010, 10:10
Kokusunu alamadım henüz tam açılmadı, İlkinciğim hemde ne seyirlik tepesine dikildim göz gözeyiz:D çiçek muhteşem bir görüntü, dışı pastel pembe iç kısmı beyaz ortasıda kırmızı şarap renginde:p içim içime sığmıyor şu anda yılların hasretini gideriyorum geçen yılkı çiçeğini koklayamamıştım.

elek
28-10-2010, 10:42
Sayın Missmenas heyecanınız ve bunu bizimle paylaşmanız o kadar içten ve o kadar güzel ki.. Tebrikler! Umarım daha bol çiçekli günlerini görürsünüz Asiye'nin :)

missmenas
28-10-2010, 12:08
Çok Teşkkür ederim Sayın Elek hepbirlikte bol çiçekli günlere.

maki01
28-10-2010, 13:08
Oyy oyy oyy, Gözün aydın sevgili missmenas. Kutluyorum Asiye'yi ve seni:)

missmenas
28-10-2010, 13:31
Oyy oyy oyy, Gözün aydın sevgili missmenas. Kutluyorum Asiye'yi ve seni:)
oy oyyy ki ne oyyyy, Çok Teşekkür ederim maki'ciğim
1 tane çiçek bile yetti bugün havalara uçmama, artık bekleme sırası h. kerride ve h. australiste 2 sindede 1 er tane çiçek sapı oluştu ama henüz çok minicikler;) bu haberide vermiş oldum:D

maki01
28-10-2010, 16:04
Harika haberler sevgli missmenas, çok sevindim. Benim son siparişte getirttiğim australis'im gidici gibi. Ne olduğunu anlayamadım, yaprakları boynunu büktü....

missmenas
28-10-2010, 18:50
Sevgili Makiciğim, üzülme h. australis için, benimkinden alırız bahara bir çelik.

missmenas
28-10-2010, 18:54
Asiyemin son halinide yükleyip öyle çıkmak istedim yola, bütün gün koklayabilmek için bekledim cumartesi gününe kadar yokum inşallah döndüğümde hala yerinde duruyor olur bu güzellik

fund@
28-10-2010, 19:50
maşallah asiye hanım dökmüş yine çiçeklerini...inşallah bundan sonra hep böyle devam eder..bizimkiler de açana kadar asiye ye bakmakla yetineceğiz..

dlk
28-10-2010, 19:53
aman pekte güzel. sipariş verlirken bende mutlaka almalıyım.

maki01
28-10-2010, 21:50
Sevgili arkadaşım, sağolasın.

Bu gece australisimi kesip biçtim. Kökler sağlam gibi duruyor ama gelen çeliğin gövdesinin içi tamamen boşalmış. Verdiği sürgünü kesip , yeniden diktim. Bakalım belki köklenir. Köklenmezse baharda 2011 siparişinde yine isterim. Seninkine uzun bir süre dokunmayalım. Bak ne güzel tomurcuk vermiş :)

Orkun Kırcı
28-10-2010, 22:53
Tebrik ederim ablacım, çok güzel bir çiçek. Bol bol fotolayın :D

missmenas
25-11-2010, 10:16
Bu güzelliği Hoya seven Dostlarımla paylaşmadan edemicem, İnşallah sevincim içimde kalmazda açar, Hoya lacunosa'm dan 1 tanesi süprize hazırlanıyor:p 1 Yaşını doldurmadan eski çiçek sapından açıyor çiçeği 2010 siparişimden gelen H. lacunosa bu.

missmenas
25-11-2010, 10:56
Ayrıca çok merak ettiğim bir konuda yaprakların gelişimi, acaba normalmi diye sürekli kendime sormaktan vazgeçemedim, özellikle H. bilobata minik güzel formlu yapraklar bende daha büyük çıkıyor H. obscura da öyle bilobatanın yaprağı 5.5 cm normalmidir bu acaba tecrübesi olan Arkadaşlarımın, yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım?

İlkin
25-11-2010, 11:26
Sevgili missmenas H.lacunosa'nız için inanılmaz sevindim. Tomurcuklu fotoğrafı görünce beni bile bir heyecan kapladı. Bu mucizeyi görmek bambaşka bir duygu. Ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum o yüzden ve sizi tebrik etmek istiyorum. Umarım açar ve hepbirlikte mutlu oluruz...

Büyük yapraklara gelince tam emin olamamakla birlikte fazla ışık aldıkları zaman yaprakların daha büyükçe olduğunu düşünüyorum ben. Aynı durumu çok ışık alan pencere önünde duran hoyalarımda da yaşıyorum ben. Belki fazla nem ve bol ışık aynı anda olunca onlara hormon etkisi yapıyor.

missmenas
25-11-2010, 11:53
Teşekkür ederim İlkinciğim, perdeyi açalı henüz 2 hafta oldu ondan önce güneş yakmıştı kerrimin 1 yaprağını korkudan hiç açmamıştım güneş perdesinin arkasındaydı hepsi yaz sıcağı geçince cesaretlendim açtım ve güneşi çok sevdiler gözlemleyebiliyorum farkı güneşi sevmeyen türlerdeki filizlenmeler uzantılarını gölgeye doğru uzatıyor onuda gözlemledim özellikle carnosa crinkle. Şimdi baktımda hepsi öyle uzantılarını hep içeriye doğru ve ya buldukları gölgeye uzatıyorlar.
Bu arada Hoya carnosa crinkle yide görmüş oldunuz:p

maki01
25-11-2010, 13:47
Sevgili missmenas, kutluyorum seni. Ne güzel bakmışsın, ne güzel büyümüş lacunosan. Çiçek bile veriyor. Harikasın arkadaşım.

3. fotoda beyaz saksıdaki carnosa da lacunosa mı?

Toprak harcı ve verdiğinin besinlerle ilgili bilgi verir misin lütfen?

Saksılarını da çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim :)

İlkin
25-11-2010, 13:52
Herhalde bir bu hoya türlerinde var dallarını gölgeye uzatma özelliği, alem bitkiler... Geçen akşam bize de arkadaşlar geldi oturmuş sohbet ederken salonda köşede bir yerde duran h.silverpink'in en tepedeki dalı duvara dayanmıştı, birden duvardan ayrıldı sürgün bir sağa bir sola hareketlendi sonra gitti tekrar eski yerinde durdu. Ben bakıyorum bitkiye, insanlar döndü bana bakıyor. İlkin ne oluyor diyorlar. :)) Eee dedim benim bitkilerim böyle işte, yaşadıklarını belli ediyorlar dedim. Çok komik bir durumdu anlayacağınız. Hoya carnosa crinkle'ınız da çok sağlıklı görünüyor bu arada, maşallah ona. Bir de merak ettiğim birşey var. H.lacunosa'nın tüm yaz boyunca ışık alma durumu nasıldı, kapattığınız perde arkasından mı ışığı alıyordu?

gulşen
25-11-2010, 14:11
uzun zamandır siteye giremiyordum bugün fırsat bulup bi bakayım dedim iyiki bakmışım asiyenin güzelliği başımı döndürdü doğrusu,ayrıca h.lacunosa içinde tebrik ederim onun tam olarak açmış halinide dört gözle bekliyorum her ikisinede kocaman birer MAŞALLAH.... :)

missmenas
25-11-2010, 14:40
Sevgili Makici'ğim evet onlarda lacunosa yaprakları azman gibi benzemiyor laconosaya:Dçelik halindeki yaprakları minicik ve etli duruyor hoş görüntüsü var ama yeni yaprakları işte o soru işareti?
sonraki ektiğim toprak harcında oran değişikliği yaptım nafile onlarda büyük yaprak çıkartıyorlar.

kırmızı ve gri bahçe toprağı
sihirli torf
yurtdışından gelme bir torf daha
vermikulit
siyah ve kırmızı cruf
orman toprağı (Mutlu kutlu bey den temin ettim)
yanmış ağaç kabukları ve talaşı (oduncunun bahçesinden temin ettim çam ağacı ve meşe ağacı karışımı)
vermikulit 3 numara
perlit
cocopet
orkide harcı
yanmış keçi koyun gübresi
dekoratif ağaç kabukları diye satılan çam agacı kabukları var ayrıca
saksı tabanında asfalt kenarlarından aldığım çakıl var
toprak karışımım bu
ilk filizlenme belirtisinden itibarende 20*10*20 gübreyi verdim 15 günde bir, son 3 aydır da ayda bir veriyorum.
Sulamamda hepsinde farklı toprak yüzeylerine bakıp suluyorum hepsinin ihtiyacı farklı yüzey kuruyunca sulama yapıyorum ve sulamayı akşamları ve ya geceleri yapabiliyorum.
Saksılarımı toprak saksılarımı özellikle bende çok seviyorum özel boyattım burda bir saksıcım var, eşimin işyeri komşuları artık benden korkuyorlar nerdeyse bedavaya alıyorum diye:Dbalkon saksılarımıda havalimanını geçince bir saksı imalathanesi var onlarda ordan alıyorum akraba oldum saksıcılarla nerdeyse:o

missmenas
25-11-2010, 14:50
İlkinci'ğim çok güzel bir anı olmuş o anki yaşadığınız. Sohbet mutlaka güzelmiştir, gülüyormuydunuz acaba o esnada çiçeklerde tepki vermiştir:p
2 hafta öncesine kadar hiç direk gün ışığı almadılar hep güneş perdem kapalıydı şimdi hepsi direk güneş ışığı alıyor.
Sadece asiyeye biraz eziyet ettim o sıcaklarda pencere önünde direk gün ışığına maruz bıraktım bir süre, sürekli yerini değiştirdim ama diğerlerinde hala itinalıyım
güneşle beraber bende pencereleri takipteyim yanma olmasın diye şimdilik bir sorun yok. Ama bütün gün hala balkon kapımız açık oturuyoruz gece yatıncaya kadar hemde, güneşte sabahtan batıncaya kadar içerde.
Koltuklardan halılar solmuşmu umursamıyorum renkleri falan umurumda değil artık:D

missmenas
25-11-2010, 14:52
uzun zamandır siteye giremiyordum bugün fırsat bulup bi bakayım dedim iyiki bakmışım asiyenin güzelliği başımı döndürdü doğrusu,ayrıca h.lacunosa içinde tebrik ederim onun tam olarak açmış halinide dört gözle bekliyorum her ikisinede kocaman birer MAŞALLAH.... :)
Gülşen'ciğim darısı Asiye'nin kızına artık oda seni mutlu etsin çiçeklerini sende görmeni çok isterim. Teşekkür ederim

İlkin
25-11-2010, 16:21
Sevgili missmenas cevabınız için çok teşekkür ederim. Hoyaların çiçeklenmesi için mutlaka taze hava akımı ve gübreyi eksik etmemek gerektiği sonucunu çıkartıyorum ben. Benim de iş yerimdeki bitkiler atölyenin kapısı açık diye bol hava alıyorlar ve gündüz de onlara daha rahat bakabiliyorum diye gübrelerini genelde eksik etmiyorum. En çok çiçeklenme iş yerindekilerde oluyor. Bir de ışık varsa bu da onları mutlaka mutlu ediyor. Acaba ani yapılan ışık değeri farklılıkları da çiçeklenmeyi etkiliyor mudur? Bunu da düşünmeye başladım artık. Evdeki hoyalarla ise birkaç haftadır annem burada diye tam kararınca ilgilenemiyorum. Ben perdeleri açıyorum annem kapatıyor, o kapatıyor ben açıyorum tam bir kısır döngü içindeyiz bu konuda. :))

missmenas
25-11-2010, 16:52
İlkin'ciğim ilgin için ben Teşekkür ederim ani ışık değişimleri mutlaka etkliyor olumlu yönde bence dozunu kaçırmadan , lacunosadaki çiçek sapı geldiği günden beridir var nedense perde açılır açılmaz atağa geçti saksının önceki bulunduğu yerde hava akımı vardı buraya taşıdım 3 aya yakındır aynı yerinde . gözlemlerimde hava akımıda olumsuz etki yapıyor. diğer lacunosa çeliğim ilk geldiği günlerde tomurcuk büyütmüştü o da açardı. eşim çiçeğin hemen arkasındaki camı açmış ve sabaha kadar açık kalmış ben sabah farkettiğimde tomurcuklar kurumaya başlamışlardı bile , bu sevincimi belirten resmi o günlerde yüklemiştim maalesef hava akımının kurbanı oldu.
Anne'nin tutmuda normal çok güneş evdeki herşeyi eskitir düşüncesi normaldir ben sebepten dedim halidan ve koltuktan, vazgeçtim diye. yeterki hava akımına maruz kalmasınlar yoksa perdelerin açılıp kapanması problem olmuyor bu aylarda bilakis mutlu ediyor çiçekleri.
lacunosa çiçek açmak üzere olan öğleden sonra güneş alıyor birde sabah güneşi alıyor güneş sürekli içerde.direk öğlen güneşini alan pencerede perde açık ordada hoyalarım var sorun yaşamıyorum dediğim gibi kışı çıkarıncaya kadar kapatmıcam perdeleri. çok rüzgarlı havada balkonu kapatıyorum bu defada mutlaka mutfak tarafını açıyorum oksijen devamlı taze kalsın diye. Ev ev değilki botanik bahçesinde yaşıyoruz resmen:p

İlkin
25-11-2010, 17:05
Sevgili missmenas hava akımından kastım içeride taze oksijen olması aman hava akımında bırakılmalı gibi algılanmasın. :) Tüm canlılar için bu zararlı zaten. Tomurcukların açılmış halini merakla bekleyeceğim...

dkp
25-11-2010, 20:32
Sayın missmenas, kutluyorum sizi. Muhteşem görünüyorlar. :)

missmenas
25-11-2010, 20:40
Çok teşekkür ederim. Sayın dkp, hocam kim acaba:p sizlere borçluyum bu eşsiz mutluluğu.

Fatih
25-11-2010, 22:28
Ablacım sevincin daim olsun;)))

missmenas
26-11-2010, 00:19
Fatih' ciğim,Teşekkür ederim. darısı senin lacunosalara artık

Hhatice
27-11-2010, 19:51

Hepsi çok güzel adaşım .Güle güle büyüt ,Bundan sonra her gördüğüm hoyadan sana bir çelik kıracağım :)
Bende en çok bunu beğendim .Hiç görmediğim bir tür .
Bizim evde 15 sene duran bir hoya vardı çocukluğumda ,Hiç açmadı .Bizde ilgilenmedik mi bilemiyorum .Sonunda çok seviyorum diyen bir akrabaya vermişti annem .Bazıları kısır oluyor demişlerdi o zaman ama ne kadar doğru bilmiyorum .

missmenas
27-11-2010, 20:00
Çok teşekkür ederim adaşım, benim asiyede öyle yıllardır çiçek açmasını beklerken bu yıl sadece 1 tane açtı, ama cana değdi, beklemeye değdi doğrusu. Çiçek açtırabilmek için tecrübe gerekiyormuş. Hoya dostlarım sayesinde, yılların hasretini giderebildim.

sevim4
27-11-2010, 20:45
missmenas çok güzel hepiside canlı maşallah.
En son eklediğin çok beyendim güle güle büyüt.DSCF0001-1.jpg

missmenas
27-11-2010, 20:52
Sevim hanım, çok teşekkür ederim. Bu güzel dilek ve temennilernen gün gelir çiçeklerinide görücüye çıkarırım artık;)

karalale
28-11-2010, 10:56
Merhaba sevgili missmanas; ben yeni üyelerdenim, ful için yaptığım aramalardan bulmuştum ağaçlar.net i. Ful, görüp aşık olduğum selluka ve herkezin çocukluk hatırası olan mum çiçeği.;) Sizi ve harika asiyenizi mum çiçeği sayfasında tanıdım, bu günde sayfanızı ziyaret ettim. Siz ve mum çiçekleriniz harikasınız. Anneme mumiçeği yetiştir dediğimde, aman kızım sıcakta biz zor yaşıyoruz o yaşarmı hiç demişti. Sizin sayfanızı bir ziyaret etmesini söyliycem. Kısmetse bu yaz ona, burdan satın alıp ikiye ayırdığım hoya tricolordan götürmeyi istiyorum. Hoyalarınızın bol çiçeklerini görmeniz dileklerimle size ve Antalya ma sevgiler selamlar.;)

missmenas
28-11-2010, 11:32
Sevgili Karalale,
Çok Teşekkür ederim güzel temennileriniz için.
Anneniz Antalya merkezde ise bende verebilirim elden.
Yeterki mum çiçeğini sevsin, sahiplendirmek işin kolayı:p

karalale
01-12-2010, 11:54
Sevgili Karalale,
Çok Teşekkür ederim güzel temennileriniz için.
Anneniz Antalya merkezde ise bende verebilirim elden.
Yeterki mum çiçeğini sevsin, sahiplendirmek işin kolayı:p

Harikasınız sevgili missmenas, annem tam göbekte oturuyor, eski SSK desem ya da Çarşamba Pazarı anlarsınız herhalde.:p Hatta bu gün orada çiçekçiden benim için Mercan çiçeği alıyor.:D Yaşasın benim katılamadığım o güzel paylaşımlara annem katılacak.:p Sevgiyle kalın...

missmenas
02-12-2010, 20:06
Üzücü bir günün ardından, evde beni bu güzel görüntüsüyle ve enfes kokusuylayla beni karşılayan H. lacunosam.
lacunosamla kısa mutluluk 1 sattliğine eve iyiki uğramışım da görebildim açan çiçek patellerini, tam 18 adet 8 tanesi açmış durumda.
Fotoğrafını çok acele çektim ölümsüzleştirmek istedim yaşadığım bu mutlu anı.

gulşen
06-01-2011, 13:41
Hatice ablacım bak sana kimi getirdim bakalım tanıyabilecek misin? :p nazar değmesin diye yüklemeyecektim ama dayanamadım seninle paylaşmak istedim bu güzellikle beni tanıştırdığın ve kavuşturduğun için nasıl teşekküretmeliyim bilemiyorum sen olmasaydın bu kadar sağlıklı olması zordu ilk senin ellerinde toprakla buluşmuş olması bir avantaj oldu :D satışa koyduğunda h.linearis ve h. australis rezerve edersen sevinirim böylelikle belki onların çiçeklerinide çok beklemeden görmüş olurum :o

missmenas
06-01-2011, 14:26
Sevgili Gülşen'ciğim,
kocaman bir Maşallah sana bu ne güzellik böyle. Valla şanslısın bendekinin henüz çiçeği yok demekki çiçek açacak olan kısmını kesip sana ekmişim buda bir şans. Çok sevindim laf aramızda çat diye çatlıcam şimdi nasıl kestim diye:D Aması var, yeni sahibindede yaşıyor ve çiçek açıyor olmasının keyfi başka. Yaşatamadım deseydin üzntümden kahrolurdum her bir yaprağın sevincini taşıdım mayıs ayından bu yana. Senin Mutluğun benim Mutluğum.
Dilerim daha çok çiçek oluşturur.
13 çeşit hoya ektim şubat ortası itibaren yeni sahiplerine kavuşturacam.yeni yaprak oluşumları başlayınca sayfama yüklerim, istediklerin önrezerve edilmiştir.

Teşekkür ederim paylaşım için, bugünün sevincide senin H. bella oldu:p

yeşillim
10-01-2011, 10:11
Sayın missmenas,
Hoya carnosa crinkle nin yaprakları hoş duruyor da beni düşündüren zamanla üzerinde
tozların birikmesiyle bir de bitkiyi yıkadığımızda veya yaprağını sildiğimizde temizliği
yeterli olur mu diyorum. Kısacası bitki erişkin olduğunda temizliği düşündürdü!

missmenas
10-01-2011, 13:15
Sevgili yeşillim,
çok iyi bir konuya değinmişsiniz. Benim deneyimimde silmek yapraklara zarar verdiği yönünde, ben bakım yaparken hoyalarımın yapraklarını hiç silmiyorum. Senede 3 bazen 4 defa banyo yaptırıyorum ve ayda 1 defa uzaktan olmak koşulu ile elektrikli süpürge ucuna fırça takılmış olacak tozlarını almak. Ayrıca bu tür sarkıcı türü olduğu için yıkanmasıda kolay.
Şimdi gözümde canlandırdımda benim asiye kadar büyürmü diye:D herhalde banyo yaptırmakta zorlanırdım bilemiyorum, zaman gösterecek. Sizinde dediğiniz gibi yaprakları gerçektende çok hoş duruyor olması beni cezbetti. Ben memnunum şimdilik bir şikayetim yok. İlerisini dediğim gibi zaman gösterecek.

yıldıztozu
10-01-2011, 17:01
Gülşen hanım,
Çok çok sevindim sizin adınıza maşaallah diyeyim :)
Hatice hanım gerçekten de eli uğurlu biri :)

missmenas
10-01-2011, 17:29
Sevgili Yıldıztozu,
Güzel sözleriniz için, Teşekkür ederim. Bazı anlar hep kendime şu soruyu soruyorum acaba neden? çelik isteyen Arkadaş'lara, ekipte göndermedim diye. Cevabıda benimde tecrüben yoktu, şimdiki birikimle başarı elde ediyorum.
Ağaçlar.net'teki deneyimli ve tecrübeli Arkadaş'larıma Teşekkür ediyorum.

NazMurat
13-01-2011, 12:24
Sevgili Yıldıztozu,
Güzel sözleriniz için, Teşekkür ederim. Bazı anlar hep kendime şu soruyu soruyorum acaba neden? çelik isteyen Arkadaş'lara, ekipte göndermedim diye. Cevabıda benimde tecrüben yoktu, şimdiki birikimle başarı elde ediyorum.
Ağaçlar.net'teki deneyimli ve tecrübeli Arkadaş'larıma Teşekkür ediyorum.

bizler de sizin paylaşımlarınıza, tecrübelerinizi aktarımınıza çok teşekkür ediyor, bol çiçekli sağlıklı mutlu günler diliyoruz.
Babanızın durumu inşallah daha iyidir.

missmenas
14-01-2011, 00:40
Buda diğer güzel haberim, Hoya lacunosalar kıpır kıpır.
Çiçeklerini açmak için can atıyorlar sanki bu kış gününde,2 ayrı saksıda çiçek tomurcukları belirdi, çok sevinçliyim.
Sevgili Nazmurat'çığım, sanki güzel çiçekli günler dileklerinizi duyuyor bunlar;) ve bizleri böyle ödüllendiriyorlar sanırım.

a1919
14-01-2011, 07:47
#181 deki fotoğraklarda iki şey dikkatimi çekti. İlk fotodaki sol alt köşede duran çiçek nedir? Yaprakları çok değişik görünüyor :)
Bir de hoyalarınız sanırım tv ün.tesinin üstünde duruyor. Pencereye uzak bir yerde mi? Ben bütün çiçeklerim ışık alsın diye hepsini cam kenarındaki sehpalara sıkıştırmaya çalışıyorum da :) Bu da evdeki diğer alanları kullanamamama sebep oluyor. :) Acaba cama yaklaşık bir metre uzaktaki ünitenin üstüne koysam sorun olur mu?(Salon camı güneye bakıyor)

missmenas
14-01-2011, 10:23
Sevgili a1919,
evvelki sene Demre'de tatildeyken karavanla tatile gelen birisinden hediye aldım. bendeki azmi görünce madagaskar yaseminiylen kadıncağız elindeki bu çiçekle yanıma geldi beraber kahve içtik bu güzelimide bana hediye etti. İnanınki adını bende bilmiyorum. bu çiçeğin adı nedir sayfasına yükleyip beraber öğrenelim. Aslında geçen yaz Ege botanikte gördüm adınıda sordum maalesef not almadığım için işte...:o hemen bugün birlikte öğrenelim başka yeni çiçeğimde var onuda merak ediyordum iyi oldu sorduğunuz.
Hoyaların veya başka çiçeklerin çok aydınlık olan bir mekanda cam kenarından uzak olması sorun yaratmıyor, benim görüşümle salonunumun 3 cepheside pencere.
bu gördüğünüz çiçekler tv ünitesinde duruyorlar en yakın pencere 1,5 m. ayrıca lacunusada denedim direk pencere önünde güneşten olumsuz etkileniyor yapraklarının rengi değişiyor. Şu anki yerinde batan güneşi alıyor yaklaşık 1 saat kadar direk olarak. Bütün gün hep aydınlıktalar.
Sizde evinizde aydınlıktaysa odanız heryerine çiçek yerleştirebilirsiniz, bence sorun olmuyor. Çiçeklerinizle denemede yapabilirsiniz, zaten yerini sevip sevmediği çok çabuk anlaşılıyor. bazı çiçekler vardır yerlerinin değişmesinden hoşlanmaz sadece buna dikkat edin.
Mesela Benjamin asla yer değişikliğinden hoşlanmayan bir çiçektir.

missmenas
16-01-2011, 10:57
Sevgili Yıldıztozu,
laf aramızda aylar önce, bende diğer arkadaşların sayfasına bakıp iç geçiriyordum, başarabilirmiyim acaba diye. Az kaldı yeni türlerinide getirtecem.
Türkiye'de mum çiçeği arayan ve bulamayan kalmıcak inşallah.
Bugün yeni resimler yükleyeceğim akşama.
Evvelsi gün 8 saat gündüz pencereyi açık bırakmışım akşam 9 gibi eve geldim, Tabii olan olmuş dün bütün gün lacunosanın büyük tomurcuğunu gözlemledim. maalesef gitti. bugün sabah baktım kurumaya başlamış. Diğer tomurcuklar sağlam ama.

Sizlere iletmek istediğim çok önemli bir konu var.

Çiçek tomurcukları büyümeye başladımı sakın pencereleri açmayın çiçek açıncaya kadar. Pencere açacaksanızda çiçeğin uzağındaki bir pencereyi açın ama, tomurcuklu olan çiçeğe rüzgar değmesin.
İlk aylarda lacunusa çeliğimdede çiçek açacaktı onuda böyle kaybettim eşim direk arkasındaki camı açmış sabaha kadarda açık kalmış oda öyle gitmişti.
kalan sağlar bizimdir diyelim kalanı gözüm gibi koruyacam açıncaya kadar. kokusunuda sizler için içime çekeceğim. muhteşem bir kokusu var çiçekten 5 metre uzaklıktan kokusunu alabiliyor insan hemde tek birtane çiçekten, düşünemiyorum daha çok birden açtığını evi sarardı kople. Çok iç açıcı bir kokusu var sümbüle benziyor Sanki birazda pudralı gibi karışım var. kokusu hala burnumda diyebilirim:D
Kızlarım için iyi temennilerinizede ayrıca teşekkür ederim.
Genç kalmanın sırrı kız sahibi olacaksın, birde oyuncu bir köpeğin olacak, olmazsa olmazların arasındada çiçeklerin olacak. En önemliside çok konuşmayan bir koca tabiikine:D
Sevgiyle kalın en güzel hoyalar Sizin olsun.

yıldıztozu
16-01-2011, 19:42
Hatice Hanım,
genlik iksiriniz hakkında sizinle kesinlikle aynı fikirdeyim.:)
Çiçeklerinizden biri kurusa da ben inanıyorum ki bu sefer evinizi lagunosa kokusu saracaktır.
En güzel hoyalar hepimizin olsun.:)

missmenas
17-01-2011, 19:04
Bugün, saksı değişimi yaptım carnosa ların.
2010 ortak siparişlerden 2 adet getirttiğim kokulu tür ve yeni başlayanlar için carnosaların birleştirerek aynı saksıya aldım.
Kök gelişimleri gayet güzel gözlemlerime göre, herbirisinde 1 er tane çiçek sapı mevcut.
Saksı değişimine başlamadan önce güzelce duş aldırttım carnosalara.

missmenas
17-01-2011, 19:19
Saksı değişiminde, tabana öncelikle çakıl koydum sonrada biraz fıstık çamı kabuğu, üstünede hoyalar için karışım olan harçtan ilave yaptım.

missmenas
17-01-2011, 19:24
Buda en son hali, Pencere önünde Güneybatı yönünde yerini aldı.
Zamanla, gelişimini ve çiçek açtığı günü sizlerle paylaşmak dileğiylen..

karalale
17-01-2011, 20:08
Muhteşem görünüyorlar sevgili missmenas. Çok güzel büyümüşler. Çiçek açacak olanlar bir senelik olanlar mı? Eğer öyleyse, bana büyük moral olur. Ufaklıklar da çok şirinler. Abla ve abilerinin yanına biliçli mi koydunuz? Kıskandırmak, gaza getirmek amacıyla...:p Çiçekleriyle buluşmak üzere, sağlıkla kalın selamlar.....

missmenas
17-01-2011, 23:02
Sevgili Karalale,
geçen Yıl Mayıs ayında geldi çelikler, bunlarda çiçek tomurcuğu. Ne kadar süre sonra açar çiçeklerini bilemem tabii süpriz olacak, böyle yaşını doldurmadan çeliklere çiçek açtırmak çok keyifliymiş Asiye' me söylüyorum bak bebek bunlar çatla emi diye.:D minik saksıdakiler de büyüyecek inşallah, yeni sahiplerini mutlu edecek. Minikleri Anne koynuna koyar gibi sıraladım büyüklerin yanına :p

karalale
18-01-2011, 08:37
( Minikleri Anne koynuna koyar gibi sıraladım büyüklerin yanına ) Ne kadar güzel bir benzetme yapmışsınız. En doğru, en güvenli yere koymuşsunuz onları. Kısa sürede büyüyüp, gelişeceklerine eminim. Ben bile sizin cam önüne hastayım zaten. Büyük, geniş ve ferah. Kiracı olmasaydım, tüm duvarı cam yapardım mutlaka. Lütfen benim için keyif kahvesi için hoyalarınızla cam önünde. Belki.... bir gün... misafiriniz olarak o zevki bende yaşarım. İlk kokladığım hoya sizinkiler olur, kimbilir?;) Sevgi ve sağlıkla kalın....

missmenas
18-01-2011, 09:25
Antalya' ya geldiğinizde zaten mutlaka beklerim Anne nizle birlikte içeriz kahvelerimizi belki bir süpriz açan çiçekte olur.

Bu Davetim tüm Hoya cı arkadaşlarım içinde geçerli kapım herzaman açıktır. Deli dolu, yarı ciddi yarı şakacı, sıcakkanlı birisiylen karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. En çokta kızımız Şirin sevinecektir. Kızımız çok misafirperverdir kapıda geleni terlikle karşılar okşayıp sevene terliği verir bunu yapamayan olursa gidene kadar ağzında terliği tutar aynen böyle:D

karalale
18-01-2011, 19:24
Aman Allahımmmm...:eek: bu ne güzellik. Şirin hanım gerçekten de çok şirin. Kızımın çığlığını duymalıydınız.:p Hayvanları aşırı sever, tabi onlar da kızımı. Sizi ziyaret etmek şart oldu valla.:D Eviniz güzelliklerle dolu. Lütfen Şirin hanımı bizim için bir güzel hırpalayın...( Arka manzara ormanlık mı? Makilik mi?) Sevgiler......

NazMurat
21-01-2011, 10:20
Babanıza bizden de selamlar iletin,
kızlarınızla kardeş gibisiniz hakikaten. çok gençsiniz ve öyle de görünüyorsunuz.

baak sen Şirin Hanıma! demek okşanmazsa terlik yok öyle mi? ayy çok tatlı ya. nasıl okşanmaz ki bu şirinlik :)

yeşillim
15-02-2011, 07:48
Sayın missmenas
Mümkünse benim emanetlerden bahseder misiniz? fotoğraflarını da isimleriyle görmek isterim. teşekkür ederim.

missmenas
17-02-2011, 08:33
Bunlarda bana ulaşmak için yola çıkan yeni hoyalarım. Heyecanla beklemekteyim.
http://i447.photobucket.com/albums/qq199/areya_photos/PLANTS%20SENT/hat.jpg

delete61
17-02-2011, 09:51
Bunlarda bana ulaşmak için yola çıkan yeni hoyalarım. Heyecanla beklemekteyim.
http://i447.photobucket.com/albums/qq199/areya_photos/PLANTS%20SENT/hat.jpg

Sayın missmenas yeni hoyalarınızın elinize sağ salim ulaşmalarını dilerim, acaba siparişi nereye verdiniz

missmenas
17-02-2011, 10:20
Sevgili delete61,
pozitiv dileğiniz için çok Teşekkür ederim.
Siparişimi aleya garden'a verdim bireysel olarak. Bende size yazacaktım. Sizde bireysel sipariş açabilirsiniz. 150 euroyu geçmiyecek şekilde açmalısınızki gümrüğe takılmasınlar, galiba siz 2 defa sipariş açacaksınız gibime geliyor listeniz epeyce kabarık çünki:p sipariş listesinde az olanlarda toplu verseler daha iyi olur tabii 150 euroyu baz alarak toplanabilirler tek adrese sipariş olabilir indirimden faydalanabilmek ve kargo ücretinide paylaşabilmek adına.

Gelecek olan çeliklerde köklendirmeyi başaramadığım olursa ben yine sipariş açacağım bu defa köklü isteyeceğim. isteyen arkadaşlar katılabilir ozaman benim siparişime, buda sanırım Nisan'ın sonunu bulur.
Aleya garden in listesinde olmayan bazı türlerde ayrıca istekte bulundum temin ettikleri taktirde mail ile haber verecekler inşallah en kısa zamanda olur buda.
kargo ücreti 26 dolar tuttu 10 taneden sonrasına indirim yapıyorlar, aklınızda bulunsun.

missmenas
17-02-2011, 10:26
Beni sürekli açtı açacak diye heyecana boğup sonrada, çiçek tomurcuklarını kurutup aynı yerden tekrardan tomurcuk oluşturan hoya lacunosa larım, fazlaca fotoladım biraz gözlerimiz bayram etsin diye:D
1. saksıdan görüntüler

missmenas
17-02-2011, 10:29
2. saksı Hoya lacunosa

missmenas
17-02-2011, 10:33
Buda 3. Saksıdan görüntüler, inşallah bütün tomurcuklar açarda açmış halinide paylaşırım.

missmenas
17-02-2011, 10:38
Bugün açmış çiçek resmi göreceğim diye Heyecanlanmayın boşuna:D bunlarda geçen yıl hollandadan gelen Hoya carnosam 2 çeliği birleştirip aynı saksıya aldığım yani geçenlerde görüntülemiştim. 3 tane tomurcuk oldu

missmenas
17-02-2011, 10:52
Sırada olanlarda Yeni sahiplerini bekleyen Hoyalarınız
bazıları sürgün verdi bazıları hala beklemede fotoğrafta net çıkabilecekleri görüntüledim. Merakla bekleyen yeni sahipleri için.
öngördüğüm teslim tarihi biraz geçirecekler bilgilerinize havaların soğuk gitmesi ve çok güneş olmayışından kaynaklandı sanırsam.
Avantajlı tarafından da bakmak lazım diye düşünüyorum, Bazı bölgelerimizde havalar hala eksilerde, erken gönderim yapsam belkide yeni yerlerinde gelişim durgunluğu gösterebilir. Nede olsa bunlar bebek daha. Sabreden derviş misali biraz sabır lütfen, havalar azıcık daha ısınsın;)

missmenas
17-02-2011, 11:02
Bebek hoyalara devam hepside köklendi bazı kayıplarımda oldu tabiikine ama sürgün vermede nazlananda çogunlukta.
en son saksıdaki diatomite ektiğim bir arkadaş için rezerveli, böylelikle diatomittede deneme yapmış oldum. Ama bana göre değil Diatomitte hoya yetiştirmek istekleri farklı çünki.
Yapraklardaki lekeler verdiğim köklendirici gübreden oluştu yıkayınca yaprakları çıkıyor lekeler.
Bunuda paylaşmadan geçemiyeceğim, diatomite ekilen çelikler daha çabuk sürgün veriyor.

Fatih
17-02-2011, 11:21
Hepside harika gelişmiş.Lacunosaların tomurcukları ayrı bir güzel.Bol çiçekli günler...

Diatomitteki çelikler gerçektende çok erken sürgün verip hızlı gelişiyorlar.Diatomitte bulunan çelik sanıryorum bir sp. bogor çeliği ;)

missmenas
17-02-2011, 11:33
Evet Fatih'ciğim doğru tespit hoya sp. bogor.

yeşillim
17-02-2011, 11:38
Yeni çeliklerin gelişimini takip etmek isterim. Başarılı olmanız dileğimle...

missmenas
17-02-2011, 11:43
Sevgili Yeşillim,
henüz çeliklerin görüntüsünü yüklemiyecektim erken diye, Sizin mesajınızı okuyunca merakta bırakmak istemedim. Zaman zaman yeni gelişmeleri olan ları yüklerim artık.

yıldıztozu
17-02-2011, 13:51
Hatice hanım süperler. Süpersiniz.:)

missmenas
17-02-2011, 14:40
Teşekkür ederim, Sevgili Yıldıztozu.

delete61
17-02-2011, 18:17
Sevgili delete61,
pozitiv dileğiniz için çok Teşekkür ederim.
Siparişimi aleya garden'a verdim bireysel olarak. Bende size yazacaktım. Sizde bireysel sipariş açabilirsiniz. 150 euroyu geçmiyecek şekilde açmalısınızki gümrüğe takılmasınlar, galiba siz 2 defa sipariş açacaksınız gibime geliyor listeniz epeyce kabarık çünki:p sipariş listesinde az olanlarda toplu verseler daha iyi olur tabii 150 euroyu baz alarak toplanabilirler tek adrese sipariş olabilir indirimden faydalanabilmek ve kargo ücretinide paylaşabilmek adına.

Gelecek olan çeliklerde köklendirmeyi başaramadığım olursa ben yine sipariş açacağım bu defa köklü isteyeceğim. isteyen arkadaşlar katılabilir ozaman benim siparişime, buda sanırım Nisan'ın sonunu bulur.
Aleya garden in listesinde olmayan bazı türlerde ayrıca istekte bulundum temin ettikleri taktirde mail ile haber verecekler inşallah en kısa zamanda olur buda.
kargo ücreti 26 dolar tuttu 10 taneden sonrasına indirim yapıyorlar, aklınızda bulunsun.

Sayın missmenas evet dediğiniz gibi listem bir hayli fazla ve 2 sipariş olacak. Benim tek eksiğim yabancı dil bilmemem, o yüzden sağolsun Dilaver abi bana bu konuda yardım edecek. Her ihtimale karşı çelikler ile birlikte köklülerde olacak. Size sormak istediğim bir sorum olacaktı müsadenizle, listenizde sitede olupta ücreti belli olmayan siparişiniz varmıydı acaba.

missmenas
17-02-2011, 18:51
Sevgili delete61,
listemde istediğim başka türler vardı evet ama ellerinde yoktu onun için sipariş açamadım ama temin ettiklerinde haber verecekler.
hoya patella
hoya inflata
hoya meredithe
hoya lambii
ellerinde sadece hoya lambii nin xl boyutu varmış oda 38 dolarmış. ilgilenmediğimi ve sadece normal köklü ve ya çelik istediğimi belirttim diğer türleride temin ederler inşallah, mutlaka koleksiyonuma dahil etmek istediğim türler bunlarda.
Siz bulabilirseniz uygun fiyata banada haber verirmisiniz lütfen.

gulşen
18-02-2011, 01:32
hatice ablacığım vallahi maşallah 41 kere, lacunosalara bayıldım darısı benım basıma :)

missmenas
18-02-2011, 06:11
Gülşen'ciğim evet darısı senin lacunosaya diyelim. Bellanı bidaha misafir getirsende baksak tomurcuğuna, hep merak ediyordum.

delete61
18-02-2011, 07:50
Hayırlı sabahlar sayın missmenas, hoya patella ve hoya lambii benim listemde olanlar, fakat dediğim gibi ücretleri belli değildi, onun için size sormuştum, lakin dediğiniz gibi fiyatı tek alınacaksa XL boyu çok güzel olurdu hazır yetişmiş, sorarız eğer temin etmiş olurlarsa ****** size haber veririm. Saygılarımla

kedicik
18-02-2011, 08:01
ablam çiçekleriin bi harika görünüyor.çok imrendim şimdi :) daha çok fotoo yüklermisin ablacım bakmak çok keyifli oluyo:D baktıkca daha bakası geliyor insanın :D:D

karalale
18-02-2011, 09:28
Hatice hanım, offff offff demekten başka ne yapabilriz ki. Hoyalarınız harika, ev de size yer kaldı mı? (ya da gelecek misafirlere) Benim gözüm yine de ilk resimde arka da görünen Asiyenizde kalıyor. Size hoyalarınızla keyifli saatler diliyorum, selam lar....

missmenas
18-02-2011, 17:52
Sevgili Karalale,
Hiç değinmeyelim istersen evdeki yer konusuna. Hiç sonu yokmuş gibi geliyor bana, hala yeni başka güzel hangi türleri var diye bakıyorum. Aynı sitenin içinde Ağustos sonuna boşalacak bir giriş dairesi var onu kiralayacağım Site yönetiminden Söz aldım giriş daireler siteye ait.
Asiyenin dışında bütün çiçeklerimi o daireye taşıyacağım. Hem aile fertlerinin dilinden kurtulacağım, Şirinde eminim çok mutlu olacak sürekli bahçede koşabilir. Yoksa boş birtek koltuk arkaları kalmıştı:D
Misafire herzaman yerimiz var, Yaz'a bekliyorum.

missmenas
18-02-2011, 18:16
ablam çiçekleriin bi harika görünüyor.çok imrendim şimdi :) daha çok fotoo yüklermisin ablacım bakmak çok keyifli oluyo:D baktıkca daha bakası geliyor insanın :D:D
Sevgili Kedicik, bakması gerçektende güzel sana katılıyorum hele birde çiçek açsa keyfine doyum olmuyor inanki.
Bunlar etiketlendi Kedicik diye:pMartın ortasından sonra yola çıkar Elazığ'a havalar hala soğuk olursa Nisanda Kesin senin yanındadır prenseslerin.
Sen birde sayfa açarsın Senin hoyalarını izleriz hepbirlikte.
Adlarını ben bunların kedicik koydum arada bir hatırını soruyorum elimde büyüteçle.
Çiçeklerin konuşacağını sanmıyorum ama ben bunlarla konuşmaya başladımmı Şirin yanıma geliyor bana tersters bakıyor :D o bir gün kesin konuşacak gibi....

elek
18-02-2011, 19:04
Hatice Hanım, aradıklarınızın ikisi burada (http://www.hoyaplants.com/hoyaplants.htm) var ama çok pahalı, hatta kazık desek yeri çünkü bu fiyatlar iki gözlü çelik içinmiş.

Benim bebek prenses var mı resimlerden birinde ;)

kedicik
18-02-2011, 20:46
[QUOTE=missmenas;757233]Sevgili Kedicik, bakması gerçektende güzel sana katılıyorum hele birde çiçek açsa keyfine doyum olmuyor inanki.
Bunlar etiketlendi Kedicik diye:pMartın ortasından sonra yola çıkar Elazığ'a havalar hala soğuk olursa Nisanda Kesin senin yanındadır prenseslerin.
Sen birde sayfa açarsın Senin hoyalarını izleriz hepbirlikte.
Adlarını ben bunların kedicik koydum arada bir hatırını soruyorum elimde büyüteçle.
Çiçeklerin konuşacağını sanmıyorum ama ben bunlarla konuşmaya başladımmı Şirin yanıma geliyor bana tersters bakıyor :D o bir gün kesin konuşacak gibi..

ablam beni çok mutlu ettin ya duygulandım bütüün güzellikleri bi araya toplamışsın. beklemiyordum ,şaşırdım böle dahaa da değişik göründüler bana.hepsimi benim diye heyecan yaptım bi an .acelesi yok nasılsa emin ellerdeler .ablam hele bi sıcaklar başlasın o zaman kavuşucagım prenseslerime :)umarım bana gelincesi yaşatabiliriim.güzell güzelde çiçek veriyomuşlar sayfa açmak ne demek :D siteye ilan verirmişim:)
şirin bi gün isyan edecek ona şüpe yok ablam :D kıskanmakta haklı .sürekli çiçekler içinde görünce seni istem dışı duygusal isyan moduna geçiyor yavrucak:D

sakagun
18-02-2011, 21:37
Benimkileri de etiketledin mi Missmenas? Kediciğe etiketlediklerin içindeki üzüm taneleri şeklinde olan hoşuma gitti. Ondan bana da ayırır mısın?

missmenas
18-02-2011, 22:06
Sevgili Sakagün,
yarın gündüz sizinkileri ekliyeyim denedim resimler güzel çıkmıyor şimdi. Boncuk boncuk olan sukulent tespih çiçeği Hoya değil yani bakayım bir dal daha alabilirsem sizin içinde ekerim.

missmenas
18-02-2011, 22:11
Hatice Hanım, aradıklarınızın ikisi burada (http://www.hoyaplants.com/hoyaplants.htm) var ama çok pahalı, hatta kazık desek yeri çünkü bu fiyatlar iki gözlü çelik içinmiş.

Benim bebek prenses var mı resimlerden birinde ;)
Sevgili elek,
Baktım siteye ben daha öncede fiyatları gerçektende çok yüksek, ama ne yapalım bulamazsak burayada açarız bir sipariş. Öncelikle aleya garden den cevap bekliyeceğim.
Sizin prensesinde resmini yarın ekleyeceğim.
İlgilenip bana link adresi vermenize, ayrıca çok Teşekkür ederim.

Orkun Kırcı
19-02-2011, 20:55
Kıskandım şimdi herkesin bebişleri fotolanmış :)

missmenas
20-02-2011, 09:30
Ben bu etiketleme işini pek onaylamıyorum, iyi bir fikir değil gibi geliyor bana. Etiketlediğim ölürse yerine başka sını koymak zorundayım. Sonra denmesin benim çiçeğim bu değildi diye. Yani iyi bir fikir değil bence. Bence en mantıklısı, her güzel gelişim gösteren saksıları burda paylaşmak diye düşünüyorum.
Bundan sonra yeni sürgün verenleri arada bir yayınlamak istiyorum.

1. kare Hoya bogor, kokulu türler arasındaki en güzel kokuya sahip olanından bir tanesi. Türü tırmanıcı.

2. kare Hoya lacunosa yine kokulu türler arsında. Türü sarkıcı.

missmenas
20-02-2011, 09:51
Sevgili İlkin Arkadaşımdan gelen hoyalarım. Dün Akşam üzeri kargodan aldım. Çok Teşekkür ediyorum İlkin'ciğim beni bu güzel perenseslere kavuşturduğun için.
1. kare Hoya nummularioides yeni sipariş listemde olan ama son anda vazgeçtiğim ve de çok istediğim bir türdü. 2. siparime ilave yapacaktım bu çok büyük bir süpriz oldu benim için. Çeliği 2 ye bölüp ektim.

2. kare hoya curtisii geçen yıl ortak siparişlerden getirttiğim çelik hoyalar arasında yaşatmayı başaramadığım tek türdü. Bunu yaşatacağıma eminim çünki artık Yurdumuza adapte olmuş ve de köklü olarak geldi.

3. kare hoya serpens, Tanrım bu kadar minik ve sevimli yapraklarının olacağını düşünmemiştim çok narin bir tür. Çelik olarak ekildi umarım yaşatabilirim.
İlkinciğim Tekrardan çok Teşekkür ediyorum

İlkin
20-02-2011, 23:16
Rica ederim sevgili missmenas... :) Gelen 3 tür de gayet sağlıklı ulaşmış görünüyor size, çok sevindim doğrusu...
3 tür de suyu seven türlerden, aşırıya kaçmadan toprakları nemsiz bırakmamaya çalışın, başarılar diliyorum...

yıldıztozu
21-02-2011, 12:38
Güle güle büyütün sevgili missmenas :))

karalale
21-02-2011, 13:31
İyi bir fikrim var. Hoya resort u belirli günlerde ziyarete açın. Bilgi ve bitki alışverişi yaparız. Satış ya da değiş tokuş da yapılabilir. Hoya Bankası olma yolun da ilerliyorsunuz. İşin sonu Paul beyin gibi koca bir sera da bitecek galiba...:D Daha çooookkkk işiniz var çokkkk. Kolaylıklar diliyorum Hatice hanım....:p

cey
21-02-2011, 14:01
pıtır pıtır pek güzeller:) Acaba benim ne zaman olacak bu güzelliklerden, imrenmiyorum dersem yalan olur :)

missmenas
21-02-2011, 15:57
Sevgili Cey,
az kaldı sabır en güzelleri sizlerin olacak. Çeşitlerimizde çoğalıyor, hoya türleri çok nasılsa sonu yok yeni tür edinmenin.

missmenas
21-02-2011, 16:30
İyi bir fikrim var. Hoya resort u belirli günlerde ziyarete açın. Bilgi ve bitki alışverişi yaparız. Satış ya da değiş tokuş da yapılabilir. Hoya Bankası olma yolun da ilerliyorsunuz. İşin sonu Paul beyin gibi koca bir sera da bitecek galiba...:D Daha çooookkkk işiniz var çokkkk. Kolaylıklar diliyorum Hatice hanım....:p
Sevgili Karalale,
evde olduğum her zaman kapım açıktır, bilgi bitki alışverişine tabiiki varım. Takas zaten en çok sevdiğim olay, en son takas hoyalarım Sevgili İlkin'ciğimden geldi.;)
Hoya serası olacak zaten 60m2 ama 2 yılı var daha. Paul bey in serası kadar olmasada Türkiye'de yine birçok hoya çeşiti bulunubilecek bir seraya sahip olacağıma eminim. Çok iş değilde çok ama çok keyif olacağına inanıyorum çiçeklerin biri dökülecek bir diğeri açacak mis gibi etrafı saran kokularıyla mest edecek:D keyiftir bu benim için.

kedicik
22-02-2011, 06:55
inşallah abla :D
belkide antalya genelinde tek olursun .heyecanla bekliyoruz seranın açılışını.

Hatice Tarhan
22-02-2011, 07:48
Sevgili Karalale,
evde olduğum her zaman kapım açıktır, bilgi bitki alışverişine tabiiki varım. Takas zaten en çok sevdiğim olay, en son takas hoyalarım Sevgili İlkin'ciğimden geldi.;)
Hoya serası olacak zaten 60m2 ama 2 yılı var daha. Paul bey in serası kadar olmasada Türkiye'de yine birçok hoya çeşiti bulunubilecek bir seraya sahip olacağıma eminim. Çok iş değilde çok ama çok keyif olacağına inanıyorum çiçeklerin biri dökülecek bir diğeri açacak mis gibi etrafı saran kokularıyla mest edecek:D keyiftir bu benim için.
Hatice Hanım ağzınızdan bal damlıyor, hiç bir şey için bu kadar sevinmemiştim hayellere daldım sabah sabah.Helede bu sera bana çok yakın olunca bide Türkiye de bir ilk, MÜTHİŞ OLACAK İNŞALLAH....

a1919
22-02-2011, 08:13
Umarım herşey gönlünüzce olur Hatice Hanım. Bizim gibi uzaktakiler için internet satışı yapmayı unutmayın :)

missmenas
23-02-2011, 23:01
Sevgili a1919,
Teşekkür ederim. Hoya Koleksiyonumu çoğlatma çabasındayım, şimdiden epeyce çeşit oluştu bugün yeni çeliklerimde geldi, senede bir defa çelik alma olayı yapacağım. En azından masraflarıma katkı amaçlı. Gerçek Hoya satışı hem çelik hem köklü ancak 2 yıl sürer sanırım. O zamana kadarda seraya taşınır hoyalarım. Taşınır taşınmazda isteyen herkez istediği hoyayı bulnak için uzaklarla başka ülkelerle uğraşmak zorunda ve ya kolim gümrüğemi takılacak diye uykusuz kalmıcak. Hoyacı Arkadaşların Tatil beldesini değiştiririm gibime geliyor:D

missmenas
23-02-2011, 23:04
Hatice Hanım ağzınızdan bal damlıyor, hiç bir şey için bu kadar sevinmemiştim hayellere daldım sabah sabah.Helede bu sera bana çok yakın olunca bide Türkiye de bir ilk, MÜTHİŞ OLACAK İNŞALLAH....
Adaşım aylardır Antalya'ya uğramanı bekliyorum. Çok ta yakınız oysaki, gel bak Yeni hoyalar geldi. Artık bu defa gelirsin İnşallah:p

Fatih
23-02-2011, 23:08
Ablam hayırlı olsun hoyaların gelmiş.Nasıl durumları resim eklemeyecek misin?

Şevket Yaşar
23-02-2011, 23:12
Sayın mismenas,

Bu gün gelen çelikler Aleya' ya verdiğiniz sipariler mi?

missmenas
23-02-2011, 23:14
Aleya garden a siparişimi 14 Şubat Akşamı yaptım, 16 Şubat ta onay mesajı geldi ve kargoya verildiğinin bildirimi.
Bugün 24 Şubat Akşama doğruda siparişlerimi teslim aldım. Merak eden hoyacı Arkadaşlarıma resimlerinide ekliyeyimki ilk defa çelik getirtmek isteyenler özellikle merak eder diye düşünüyorum:p üzülmeyin çoğu sağlamdı:D bazıları tabiiki her siparişte olduğu gibi kayır olark kabul etmek lazım. Alışacağız artık buna yılmak yok hoya praetorii yi mutlaka köklü getirtmek gerekiyor sanırım.

missmenas
23-02-2011, 23:19
devamı hepside çelik istemiştim.
Burda Sayın Dilaver bey'in kulağını çınlatacağım, bazen büyük sözü dinlemek gerekiyor. Köklü getirtmemi tavsiye etmişti çünki.:(

Şevket Yaşar
23-02-2011, 23:25
Sayın mismenas,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun.Çabuk köklenip çiçeklemelerini dilerim.Çeliklerin listesini sayfanızda yazarsanız memnun oluruz.İyi geceler

missmenas
23-02-2011, 23:26
Bu gece uyku yok sanırım:p toplam 23 çelik sabahlıyacağım galiba. İnşallah elimde saksı ve çelikle uyuyakalmam:D

missmenas
23-02-2011, 23:31
Sayın mismenas,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun.Çabuk köklenip çiçeklemelerini dilerim.Çeliklerin listesini sayfanıda yazarsanız memnun oluruz.İyi geceler
Şevket Bey,
Hoşgeldiniz Bende yardıma geldiniz sandım:D
yarın akşam artık listeyi belirtirim.
Darısı sizlerin başına.
Birde tavsiye vereyim hoya siparişi açacak olan Arkadaşlar içinde geçerli. Toprağı saksıya koyun öyle bekleyin çelikleri.
işiniz hafifler en azından:D

Fatih
23-02-2011, 23:35
Ablam hepsi şimdiden iyice köklenmelerini diliyorum.
Yaptığım tespitlere göre etli yapraklı türler daha canlı gelmişler.Özellikle hoya archboldiana gibi etli yapraklılar çok canlı gözüküyor.diğerleri için normal gibi geldi.İnce yaprak kısa dayanıklılık gibi bir yorum yapmamıza yardımcı oluyorlar.

Bugün için hiçbir dikim işlemi yapma ablam hepsini suya ısla ve yat.Yat diyorum sanki kolaymış gibi ilk carnosa çeliğimin başında beklediğim günleri unuttum sanki:D

yeşillim
23-02-2011, 23:50
Sayın missmenas,
Hayırlı olsun siz onları bir vazo çiçeği gibi suya koyun ve rahat rahat uyuyun.
Onlar sevginiz ve ilginizle size cevap verirler diye umuyorum. Biraz da yapraklarına hafifçe fısfıs mı yapsanız diyorum.

delete61
24-02-2011, 08:05
Sayın missmenas gözünüz aydın, sağ salim elinize ulaşmışlar. Yol yorgunu misafirlerimiz, arkadaşlar haklılar biraz dinlensinler birşeycikleri kalmaz. Sayın yeşillim' in dediği gibi ilginizle herşey yoluna girecek. Ben inanıyorum.

Hatice Tarhan
24-02-2011, 08:15
GÖözünüz aydın Hatice hanım.Hepsi sağlıkla köklenirde bende öyle seyretmeye gelirim inşallah.Hepsini güle güle büyütün üzerinden çiçekleri eksik olmasın...

sevim4
24-02-2011, 09:20
Canım hayırlı olsun,

yigit666
24-02-2011, 09:30
sayın missmenas.çeliklerinize kavuşmanıza sevindim .exsperes kargo size biraz geç gelmiş ben daha çabuk almıştım .sonbahar çelikleri daha sararmamış olarak elime geçmişti ben iki gün oksijenli suda (suya biraz oksijen katıp) beklettim daha sonra ektim . ayrıca merak etmeyin . köklü gelen çelikler hiç topraksız olunca onlarda kuruyor ben gelen köklü çelikleri yaşatamadım . köksüz olanlar daha çabuk tutuyor hoyalarınızı güle güle büyütün .

Orkun Kırcı
24-02-2011, 09:55
Ablacım bence hepside iyi durumda praetorii yaprakları sararmış olmasına rağmen gövde iyi gibi duruyor. Filizlenmelerini en kısa sürede görmek dileğiyle.....

missmenas
24-02-2011, 15:14
Sevgili yeşillim, Fatih, Şevket Yaşar, Delete61, Htaice tarhan, Sevim4, Yiğit666 ve Orkkun Kırcı.
İyi Dilek ve Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Bu hoyalar sadece benim değil, bütün hoya tutkunları için de ekildi, Sevincinide Hüznünüde birlikte yaşayacağız.;)

Yiğitciğim sen çok şanslısın İstanbuldasın. gönderimler daha çabuk ulaşıyor sizlere. ben spariş order ini düzenlerken atlamışım ekspres kargoyo benimki normal ihbarlı olarak geldi. geldiği gün İstanbuldan, Antalya'ya nakledildi. Burda kargo işleme merkezinde bekledi Antalya'ya geldiğinin 3. günü akşamı alabildim anca. 2 defa gittim kargo işleme merkezine vermediler bende çaresiz beklerken yine gelmedi. Akşam üzeri bir yaygara koparttım kargo merkezinde beni başlarından atmak için anca verdiler.:Daslında öyle yaygaracı birisi değilim, hoya için yapılan bir cazgırlıktı işe yaradıda:D

missmenas
24-02-2011, 15:22
Dün geceden beridir henüz uyumadım. Bütün hoyalarım ekildi birazdan Resimlerini paylaşırım. Cenaze töreninden geldim biraz kendime gelmem lazım. Fatih için söz verdiğim hoyalarıda diatomite ekeyim, onlarında resmini çekip öyle paylaşım yapacağım. Bu arada piller şarjda, o kadar çok resim çektimki pili sarja takmayı unutmuşum.

İlkin
24-02-2011, 16:18
Öncelikle tekrar başınız sağolsun sevgili missmenas...
Hoyalara gelince çeliklerde yol yorgunluğu göze batsa da köklendireceğiniz çok tür var gibi görünüyor. Umarım hepsi köklenir, büyür de kısa sürede çiçeklerini bizlere gösterirsiniz. :)

missmenas
24-02-2011, 19:56
Sevgili İlkin'ciğim,
Teşekkür ederim Dostlar Sağolsun.
Hoyalarım beklediğim gibi geldi. her siparişte olduğu gibi bazı kayıplar olacak elbette. Bunlar bizim tecrübelerimiz oluyor neyi çelik neyi köklü alacağımızı öğreniyoruz. Geçen yılki tek kayıbım olan hoya curtusii ye senin sayende kavuştum. Kayıpları yerine koyabilmek çok güzel bir duygu.

missmenas
24-02-2011, 20:20
Aleya garden'den gelen hoya listem.

hoya archboldiana pink
hoya archboldiana white
hoya callistophylla
hoya campanulata
hoya ciliata
hoya dennisii
hoya deykei
hoya endauensis
hoya imperialis pink
hoya imperialis red
hoya kerri margin variegata
hoya lauterbachii
hoya lasiantha
hoya ly burma (rechtangle leaf)
hoya macgillivrayii
hoya macrophylla
hoya megelaster
hoya onychoides I
hoya onychoides II (venüs)
hoya praetorii
hoya retusa
hoya vitellinoides
hoya wayetti

toplam 23 hoya çeşidi umarım hepsini yaşata bilirim

gulshenisa
25-02-2011, 16:21
Hatice hanım bugün syfanızı baştan sona okudum .Sizi gerçekten tebirk ederim bütün hoyalarınız çok güzel.inşallah yakında bizde başlarız sizin gibi resim paylaşmaya...tabi bizim minikler gelince.resimleri görünce heyecanlanmaya başladım uykularım kaçacak şimdi

kedicik
25-02-2011, 22:21
abla hayırlı olsun yeni hoyaların inşallah hepsi tutarda yüzün dahada çok gülerrr.gelişmeleri heyecanla bekliyoruz.

missmenas
26-02-2011, 00:04
Sevgili kedicik,
çok Teşekkür ederim. Şimdiden 3 tane kayıbı göze aldım, ama bunlar hoya süprizlerle dolu hiç bellide olmaz yani hepside yaşayabilir zaman gösterecek.

missmenas
26-02-2011, 00:25
Hatice hanım bugün syfanızı baştan sona okudum .Sizi gerçekten tebirk ederim bütün hoyalarınız çok güzel.inşallah yakında bizde başlarız sizin gibi resim paylaşmaya...tabi bizim minikler gelince.resimleri görünce heyecanlanmaya başladım uykularım kaçacak şimdi
Sevgili Gülhenisa,
ilk zamanlar sabahlara kadar bende okuyordum hoyalarla ilgili bütün sayfaları. Gerçi hala okuyorum ama sabahlamıyorum. Hoyalara gönül vermiş birisi için, o kadar çok değerli bilgi ve tecrübeler varki hepsinden faydalandım. Sağolsun Arkadaşlar'ımızın yapmış olduğu deneyler onlardan kendime ders aldım hataları ben yapmamaya çalıştım, olumlu sonuçlarınıda hep uyguladım. Bunları hep taktir ediyorum, bende elimden geldiğince kendi edindiğim tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum.
Sizin prensesler nazlı nazlı yaprak çıkartma çabasındalar sürgünler güçlenir güçlenmez göndereceğim.
Sonrasında bir sayfada daha açılacak Konya ilinden değişik iklim başka gelişim tecrübeleri bunları paylaşmakta çok güzel olacak. 1. yılını doldurmadan başlar arayışlar. Çiçek sapı verdi (süpriz), sardırma mekanızmasınamı? merdivenemi ? tırmandırayım:D sarkanları acaba tavanamı monte etsem sarkıtsam, yoksa raf mı yaptırıp duvardan sarkıtsam( tatlı dert) :Dbunlarda çok güzel paylaşım olacak prensesler büyüyor şimdiden düşünmeye başlayın çeyiz hazırlar gibi:p

missmenas
26-02-2011, 15:26
Resimleri yüklemeyi unutmuşum:D

gulshenisa
28-02-2011, 14:28
Maşallah nazar değmesin çok güzel görünüyorlar.elinize emeğinize sağlık.Bende çeyiz hazırlayın demiştinizya onunla meşgulüm.Birde sizden gelecekler hariç güzel kokulu hoya çeşitlerini soracaktım size hangileri*sıraya onları koyayım..

missmenas
28-02-2011, 23:26
Sevgili Gülhenisa hanım,
Şimdiye kadar hoyalarda 2 türüne çiçek açtırıp koklayabildim. Hoya lacunosa ve hoya carnosa 2 side kendine göre çok güzel kokuyordu. Koku tarifi yapmak ne zor şeymiş:D Zaman içerisinde çiçek açtırıpta kokusunu her birisin tarif etmeye çalışırım.
Aslında çok güzel bir konuya değinmişsiniz elimdeki türlerin bir listesini yapıp yanlarına kokulu olanlarıda yazmak lazım. ilk fırsatta bunu araştırıp yapmalıyım. Koku ve bakım konusunda benim sıkça başvurduğum yabancı kaynaklı bir hoya koleksiyoncusunun sitesi var Bunuda paylaşamam gerekiyor http://www.hoyor.net/en/
İleride çeşitlerim çoğalınca bende böyle detaylı anlatım içeren, türlerle ilgili sayfa hazırlamayı düşünüyorum. Ama nedense gözümde büyütüp korkuyorum. Çok emek ve zaman isteyen bir konu, inşallah yaparım bir gün.

Gülhenisa hanım, ilk etapta seçtiğiniz türlerle 4 mevsimi geçirmenizi tavsiye ederim. Zaman içerisinde başarı sağladığınızda hoyalarla. Gelecek yıla büyük çiçeklilerle ve büyük yapraklılarla ve kokusunuda öğrenmiş oluruz o zamana. Seçimi gelecek yıla saklayalım derim ben. Bu tavsiyemi dikkate almanızı öneririm.
Aynı tavsiyeyi banada yapmıştı sevgili dkp arkadaşımız. Şimdi çok hak veriyorum kendisine;)

missmenas
28-02-2011, 23:43
Sevgili arkadaşım, kutluyorum seni. Sağlam bir şekilde gelen çeliklerin asıl yerlerine yerleşmişler bile :)

Bazıları çok uzun süre yollarda kalmamasına rağmen sararmışlar ama senin elinden kuru dalın bile yeşereceğinden eminim, onlarda çok kısa sürede sürgün verecektir.

Güzel günlerde büyüt canım.
Canımsın,
başarım hepimizin Yani Sizlerin.
Değerli bilgileriniz tecrübeleriniz olmasaydı, Beni cesaretlendiren mesajlarınız olmasaydı; bu başarıda olmazdı.
Ne kadar Teşekkür etsem azdır.
Yeni gelen çeliklerimde sararan yapraklar tek tek dökülmeye başladı heyecan ve ümitle yerine tazecik yapraklar çıkarmasını hayata bağlanmasını ümid ediyorum.
İyiki varsınız sevincimi hüznümü paylaşmanın keyfide başka bir güzellik.;)

yıldıztozu
01-03-2011, 20:50
Sevgili Missmenas,
Bakıyorum ki eviniz şenlenmiş. :)
Güle güle büyütün hepsini de. Belli olmaz belki 2012 yılında hep beraber geliriz Antalyaya 'ya. Sizin hoyaları görmeye açmış olanları koklamaya :)
Umarım herbiri çiçekleri ile ayrı ayrı yüzünüzü güldürür.
Kolay gelsin

missmenas
01-03-2011, 21:26
Sevgili Yıldıztozu,
Çok Teşekkür ederim evimde gönlümde şen. Hele birde gelecek yıl çiçek açınca bunlar, seçtiğim hoyaların çoğunluğu kokulu türler, misss gibi kokusuyla kim şenlenmezki;) değmeyin keyfime olur artık.
Bu Yılda beklerim, herkes gelecek Yıla ertelemesin.
Kalbi Tabiiat hayranlığıyla dolu tüm Dostlarıma, Kapım her zaman açıktır.

Şimdi Aklıma bir Fikir geldi, gelecek yıl Antalya'da, Hoya koleksiyonu yapan Dostlarla, Tarih belirlesekte bir Toplantı yapsak ne kadar çok mutlu olurdum.

huzunperest
01-03-2011, 22:28
Yeni çeliklerin hayırlı olsun Sevgili Arkadaşım. Çok güzel türler seçmişsin. Hepsi de büyüyüp çiçek çiçek gülümsesinler sana:))

missmenas
01-03-2011, 23:02
Canım Arkadaşım,
Hoşgeldin.
Nasılda merak ettim Seni hiç gözükmüyorsun. Bu aralar kulağın çok çınladıysa yanakların al al yandıysa bilki hep ben seni anmışımdır, son günlerde hep aklımdasın. İçim rahatladı sanki Yüzyüze görüşmüş gibi. Bir cesaretle bireysel sipariş açtım Aleya garden a, seçtiğim türleri beğenmene Sevindim. İnşallah hepsini olmasada çoğunluğunu yaşatırımda çiçeklerini hep birlikte seyrederiz. Çok Teşekkür ederim Canım Arkadaşım benim.
agaclar. net'te aktif olmamı sana borçluyum. Yazdığım ilk özel mesajımı hatırlarmısın bilmem ama, ben hiç unutmuyorum heyecanla ortak siparişe katılacağım diye, nedir ne değildir sipariş kaçacak diye üye olduğum gün palaspaldaras dalmıştım aranıza:DHiç kırmadan anında mesajıma cevap vermiştin. Bu sitede yokluğunu hissettiğin kim var diye soran olursa tek cevabım HUZUNPEREST olur. Tabiiki çok değerli dostluklar kurdum SEN 1. sıradasın.
Şimdi 2. kim acaba diye merak edenler olacak Taabiki DKP Saygı duyduğum ve çok değer verdiğim her konuda yardımını hiç esirgemiyen vefalı Babacan Dostum, Babacan diyorum çünki hep nasihat eder bende kulağıma küpe yaparım. Babamdan sonra nasihat eden 2. kişi Sevgili Dilaver bey.
3. 4. böyle dostluklarımızın devamı devam eder gider lütfen alınan olmasın bu sıralamama:(
Canım çok Teşekkür ederim Temennin için ara sıra uğra. Hatta hoşuna gitmeyen hoya ile ilgili gördüğün kusurlarımı eleştir lütfen, Eleştiriler benim için tecrübe olacaktır.;)

huzunperest
01-03-2011, 23:38
Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım benim:)) Siteye giremeyişimin eksikliğini ben de çok hissettim kendimde, özledim de sizleri. Ama bundan sonra aranızda olacağım inşallah.
Sevgiyle kal canım arkadaşım:)

gulshenisa
03-03-2011, 12:03
Daha önce bu sitede okumuştum hangi çeşit nasıl kokuyor diye ama şimdi bi türlü bulamıyorum.imdaaaat..

yıldıztozu
07-03-2011, 09:01
Sevgili Hatice Hanım ,
Antalya'da hoya severlern bir araya gelmesi neden olmasın ki?
Çok güzel de olur.
Umarım başarırırz.

sevim.K
07-03-2011, 10:33
Hepsi çok güzeller. Güle güle büyütün Hatice hanım. Bol bol çiçeklerini görün:)

Perihan Bayram
07-03-2011, 11:39
Hoya'larımın gelişimini Sizlerle paylaşmak istedim. Ben tatildeyken öyle gelişmişlerki sanki sıra çiçek açmaya gelmiş gibiler:D
15 Mayıs 2010 da gelen çeliklerim bunlar.

ilk H.australis ve H. lacunosa

Sevgili Hatice hanım.Sayfanı izliyorum.Bu çelikler çok sağlıklı görünüyor.İnşallah bana ayırdıkların da böyledir.Sevgiler.

Perihan Bayram
07-03-2011, 11:55
Resimleri yüklemeyi unutmuşum:D

Çok güzel görünüyorlar,eline sağlık arkadaşım.

missmenas
07-03-2011, 14:45
Sevgili Hatice Hanım ,
Çok güzel de olur.
Umarım başarırırz.
Başarmamız lazım bence, böyle bir mekanda olmazmı ? Sitemizin sosyal tesisi cam sera gibi tam hoyalarıma göre bir yer:p ayrıca oturmak sıcak bir atmosferde etrafımızda hoya saksıları çiçek açanda olursa değmeyin toplantının keyfine.
Dayanamadım yine yükleyecem resmini mekanın üst katı sadece kiralık. Nisan 26 sında genel kurul toplantımız var teklif ilettim kirada anlaşabilirsek gelecekteki ilk hoya mekanımız olacak.
Offfff.... Süpriz yapacaktım anlaşmaya varılırsa, neyse Arkadaşlar benim için pozitif düşününki bu Mekan bizim olsun gelecekte:p
Etrafı daire şeklinde balkonla çevrili ve camlar kapı gibi her tarafından açılabiliyor. Batıya bakan bir bölümünü komple çiçekler için bölmeyi düşünüyorum. Tam m2 ölçüsünü bilmiyorum ama tahminimce 180m2 çatıdaki pencerelerde açılabiliyor. Kuzey tarafında mutfak Ve 2 tane wc si var. Bu tesis sitemizin ortak malı, sadece kafe olarak kiraya veriliyor başka bir amaçla verilmiyor.
resimi kendi balkonumdan çektim:D

gulshenisa
07-03-2011, 14:55
İnşallah olur Hatice abla..Eğer anlaşma olursa paulun serasına türkiyeden rakip geliyor demektir..Hayırlısı olsun..

missmenas
07-03-2011, 16:26
Gülhenisa'cığım, çok teşekkür ederim. Paul gibi olabilmek için sanırım bu Mekan gibi 4 tane gerekiyor. Türkiye Hoya talebini karşılamak için bile çok küçük ama hiç yoktan yinede iyidir. Herşeyden önce ayyy... çeliklerim ölmüş yaprakları sararmış dökülmüş diyen olmıcak:p
Aleya garden' den gelen çeliklerimin yaprakları kalmıcak bu gidişlen hergün sararmış dökülmüş yapraklarını topluyorum.
Keşke Türkiye'de olsaydı böyle bir imkan bu sıkıntıları çekermiydik hiç. Düzenli bir şekilde aylara böler alırdım her defasında 4 tane hoya. Onada şükür diyorum, Geçen Yıl a kadar değişik hoya aradım durdum şimdi şikayet etmiyeyim:rolleyes:

missmenas
07-03-2011, 17:04
Sevgili Sevim hanım,
Çok Teşekkür ederim.

Sevgili Perihan hanım, Sağlıklılar hemde gelişimleri çok güzelleşmeye başladılar, Siz sormuşken birazda resim yükleyeyim minik Prenseslerden.

missmenas
07-03-2011, 17:08
Minik Prenseslerden başka görüntülere devam....

Perihan Bayram
07-03-2011, 17:29
Minik Prenseslerden başka görüntülere devam....
Helal olsun Hatice hanımcığım.

dkp
07-03-2011, 19:36
Hatice hanım, birkaç yıl içinde ev sahibi Hoya' lar olacak gibi...:D

Sevgili Hatice Hanım ,
Çok güzel de olur.
Umarım başarırırz.

Bu güzel bir fikir. Turizm sezonu kapanmış, okullar açılmış, deniz kenarları tenhalaşmış bir sonbahar hafta sonunun hayalini kurmaya başladım bile...:cool:

delete61
07-03-2011, 19:39
Sayın missmenas maşallah, emeğinizin ve sevginizin karşılığını size en kısa zamanda köklenerek ve yeni yapraklar vererek sunmuşlar. Tabi bizede sevincinize ortak olmak kalıyor. Allah esirgesin. Düşünceniz çok güzel hele mekana bayıldım, her nekadar toplantılara katılamasakta, uzaktanda olsa kalbimiz sizinle

maki01
07-03-2011, 20:59
Başarmamız lazım bence, böyle bir mekanda olmazmı ? Sitemizin sosyal tesisi cam sera gibi tam hoyalarıma göre bir yer:p ayrıca oturmak sıcak bir atmosferde etrafımızda hoya saksıları çiçek açanda olursa değmeyin toplantının keyfine.

Canım arkadaşım anlattığından çok daha güzelmiş, burası senin olacak biliyorum. Şimdiden Sera Cafe'de mis kokulu günler diliyorum.

missmenas
07-03-2011, 21:41
Sevgili Maki ciğim,
bayıldım isimde hazır '' Sera cafe'' başkada isim konusunda fikri olan varsa seçim yapabilirim.

Sevgili Dilaver bey,
Bundan iyisi can sağlığı diyorum, İlk günler söylemiştiniz bana hiç unutmuyorum ev sizin değil hoyaların olacak ev taşımak zorunda kalırsınız diye çok uyarmıştınız. Bu doğa harikası çiçeklerle ilerisini düşünmek kolay olmuyor.
Kimbilir belkide bu yıl gelirsiniz:))

Sevgili Delete61,
Kimbilir belki yolunuz bir gün Antalya' düşer, toplantılara katılamasanızda keyifli bir sohbetle Hoyaların arasında kahvemizi içeriz.
İyi Dilek ve Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.