View Full Version : missmenas / hoyalar
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
sevgili missmenas, bende babanıza allah tan acil şifalar dilerim , hayırlı haberlerinizi almak ümidiyle...
Sayın missmenas babanıza allahtan acil şifalar dilerim, güzel haberlerle dönün inşallah.İşleriniz de kolaylıklar dilerim.
yigit666
16-01-2013, 12:06
sayın missmenas . bende babanıza acil şifalar dilerim , iyi haberlerle dönün geçmiş olsun .
missmenas
18-01-2013, 12:08
Geçmiş olsun dilekleri için Temennide bulunan Dostlarıma Teşekkürlerimi sunuyorum.
Antalya'dan taşındıktan sonra, birçok Anaç Hoyalarımda adaptasyon sorunu yaşadım. Gözlem altında gelişimlerini takipteydim.
Taşındığımız gün Güneş yanığına maruz kalması nedeniyle Yaprakları yanmıştı ve ciddi renk kayıbı yaşamıştı.
Bu süreçte Sizlerde buna benzer sorun yaşayacak olursanız, Sizlere tavsiyem, hiç gecikmeden çeliklenmesi taraftarıyım ben.
En azından alınan çelikler hala sağlıklı iken bu işlemi yapmakta çeliklerdeki başarılı köklenme oranı artar.
Çeliklemem gereken yaklaşık olarak saymadım çünki acayip can sıkıcı oluyor, 15 e yaklaşmak üzre.
Beni en çok üzen Hoya bogor ve onchoidesler oldu.
Öylesine üzücüki üzerindeki çiçek saplarını görünce Ağlamaklı oluyorum. Resimleyip paylaşmak bile çok üzüyor.
Bu deneyimi özellikle paylaşmam gerekiyorki Sizlerde yaşamış olacağınız üzücü kayıplarda fazla beklemeden çeliklemeniz olacaktır. Yoksa çelikleri bile yaşatamazsınız.
Hoya bogor 2010 yılında bahar ayında agaclara üye olduğum gün ortak siparişe katılarak Hollanda'dan maceralı bekleyişin sonunda edindiğim göz ağrım diyebilirim.
Gözağrım çünki ilk defa hayallerime kavuştuğum ve çelikleri yaşatmadaki başarımdan sonraki süreçte, Sizlernen kaynaşmamıza vesile olmuştu.
İlk defa Türkiye'de çiçeklerini açtırabilen kişi olarakta anısı çok hoş.
Son 2 yıldır, yaz aylarında sürekli çiçekleriyle Mutluluk vermişti:(
Bugünkü görselleri Dün gece çeliklemeye başladım üzüntüden bırakıverdim birazdan çeliklemeye devam edeceğim ve köklerini kontrol edeceğim, olası zararlı veya kök çürüğümü var diyede görselleyip paylaşacağım.
missmenas
18-01-2013, 12:13
Paylaşmanın acıyı hafiflettiğini ve Mutluluk verici paylaşımlarında Mutluluğu pençirleştiğini düşünüyorum.
En son Aralık Ayındaki Tayland siparişimimdende paylaşımları bu Akşam yapacağım.
Kayıplar taabikine var yaşanları birlikte gözlemleyeceğiz;)
Sn. Missmenas duygularınızı paylaşmanız acınızı hafifletmez ama teselli bulacağınıza eminim..
Bu kadar büyük bir bitki, size birçok yavru bitki olarak geri dönecek.. Geride kalan yıllara aldırmayın lütfen.. Bitkinin tamamen ölmesinden daha iyidir sanırım..
Hem ülkemizde ilk siz çiçeğini görmüşsünüz.. Başka hedef kalmış mı? Rekor halen sizde :)
Siz her durumda güçlüsünüz ve başarıyorsunuz :)
Sizi seviyoruz.. :)
sevgili hatice hanım içim cız etti ya allah size sevdiklerinize sağlık versin .. üzülüyorum çünki kocaman olmuşlar o sancılı süreç büyütmek için onca çaba , onca bekleyiş o kadar gözünün içine bak... teselli hafifletir mi üzüntünüzü; cidden sizin sağlığınız yerinde olsun onlar yine toparlar bardağın dolu tarafı, bu acı size yeni bir tecrübe kazandırdı kötü bir tecrübe bir şey daha öğrendiniz diyelim.. hem söylendiği gibi yeni yeni yavrular oldu diyelim.. ne olur üzmeyin kendinizi siz iyi olun en önemlisi o ...
Sevgi Durul
18-01-2013, 13:05
Sevgili missmenas, öncelikle babanıza geçmiş olsun.
Böylesine gelişkin bir hoyanın sararıp solması gerçekten üzücü.
Ben de size tek yetişkin hoyam olan carnosanın, kurtuluş aşamasındaki sevincimle deneyimimi yazayım.
Ağustos sıcağında yaptığım zamansız saksı değişimi sonucu paylaştığınız fotoğraftaki gibi sararıp solmuş, yaprakları yumuşamıştı. Üzülüp üzülüp dururken aklıma saksıyı su dolu bir kovaya oturtmak geldi. Humik asit ve enzim de verdim bu arada. İnanır mısınız, carnosam öyle bir atağa geçti ki, yaprakları eski canlılığına kavuştu, yeni sürgünler de vermeye başladı. Şimdi açmasına sıra geldi.:)
Neden böyle zamansız saksı değişimi yaptınız diye sorarsanız, daha küçük saksıya aldım ki, bir an önce açsın diye. Şimdi bekliyorum, tülün arkasından sabah güneşi aldığı yeni yerinde beni sevindireceği günü.:)
Bunu sonradan ekliyorum. Benim yaptığım işlemi yapsanız belki kurtulur diyorum ben.:)
Ablacığım gerçekten üzüntünü anlayabiliyorum. Özellikle hoya bogor çok yavaş ilerleyen bir tür. Benimkinin gözünün içine bakıyorum ama çok yavaş ilerliyor. Böyle bir türü bu kadar büyütmek çok emek istiyor haklısın. Ama olmuş artık üzülme canın sağ olsun. Eminim ki çeliklediklerin gene öyle büyür ve seni çiçekleriyle mutlu eder...
missmenas
18-01-2013, 17:03
Teşekkür ederim Arkadaşlar samimi temennileriniz için, Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey kalmamıştı.
Köklerini inceledim köklerinde sorun vardı kalın ana köklerde dahil olmak üzre kılcal kökler zaten bitmişti sanırım kök çürüğü olsa gerek artık bilemiyorum.
Sevgili İlkin i aradım ondan fikir alabilmek için.
Nede olsa İlkin hanım eski Hoyacılardan belki başına böylesi bir sorun gelmiş olabilirmi diye.
Kendisine burdanda Teşekkürlerimi sunuyorum.
Bütün hatam adaptasyon sorunu geçirdiği dönemde belkide köklerini kontrol etmem gerekiyordu ozaman belki çeliklemeden kurtarabilirdim.
Sevgili SDurul,
deneyim tecrübenizi paylaştığınız için çok Teşekkür ederim. Kulağıma küpe yaptım, tavsiyelerinizi.
Ben biraz geç kaldım belki bir umut düzelir diye beklerken kökleri elden gitmiş maalesef.
Hoya archboldiana pink saksıda 2 köktü aynı sorunla karşı karşıya kalınca onuda çeliklemek zorunda kaldım. Keşke açıklayıcı yazınızı daha önce okumuş olsaydım en azından denerdim, Sağlık olsun...
Aynı kaderi paylaşan diğer hoyalarımda mutlaka deneyeceğim.
Hoya carnosa nızı kurtarabildiğinize çok sevindim. Oysa saksı değişimi için Hoyalarda belli bir zaman farketmiyor Sadece değişim sonrası su vermemek gerekiyor toprağı nemli olması yeterli birkaç gün sonrası su vermek gerekiyor.
Saksı değişimindede kayıplar verdim çünki;)
Hoya bogor ve Hoya archboldiana pink çeliklendi...
Kök kısımlarındaki bütün kökler temizlendi yapraklarıda dahil olmak üzre oksijenli ılık suyla güzelce toprağından arındırıldı.
Yarın lav taşlarına dikim yapacağım belki taze kök gelişimi gösterebilir.
Şansımı deneyeceğim olaki çeliklerde başarı sağlayamazsam en azından kök kısımlarında denenmiş olacak.
Hoya archboldiana pink, çeliklenmeden önceki görseli...
missmenas
18-01-2013, 17:13
Hoya bogor ve Hoya arcboldiana nın kök kısımları ve son köklerden arındırılmış halleri.
Lav taşlarında yeniden kök gelişimi yapacakmı birlikte gözlemyeceğiz.
missmenas
18-01-2013, 17:33
Geçtiğimiz Aralık Ayında son siparişimden Mutluluk tabloso:p Çıkmamış candan ümid kesilmez bu olsa gerek.
Görsellerini Sizlernen paylaşmıştım içler acısıydı, bugün Mutlu edebiliyor.
Hoya multiflora (SV-406) (EPC-527)Kök kısmı tprak ortamında yeniden hayata bağlandı, çeliklerden birtanesinde filiz çıkartmak için çaba sarfediyor.
362537
362538
Hoya Lii (EPC-124) (H.multiflora olarak satılan) North Tayland. Kök kısmı yeniden hayata bağlandı.
362539
Hoya imperialis Alba ''White'' kök kısmı hayata bağlandı 2 tane filiz büyütme çabasında. Çelikleri hala umutsuz vaka:(
362540
Hoya coronaria'' Red Flowers'', Kök kısmı yeniden hayata bağlandı. Çeliklerdede maalesef hiç yaprak kalmamasına rağmen hala sağlam duruyorlar. 3 haftaya kadar kök gelişimi varmı diye kontrol edeceğim.
362541
missmenas
18-01-2013, 17:48
Hoya spartioides, kök kısmında hiç yaprak mı artık dalmı nedir belli değil:Dçok enteresan bir Hoya, dalları sarartıp dökmüştü. Hala sağlam gözüken kök kısmındaki o azıcık görüntüde bir kıpırtı yok maalesef.
Üzrinden aldığım tek çelikte lav taşında kaybettim.
362552
Şimdi bu kırılmış kargo paketindeki dalıda denemek için atmamıştım dikmiştim, Sizce kök gelişiminden sonra dalda çıkartırmı? Bu garipliği birlikte zaman içerisinde gelişmelerini izleyeceğiz.
Hoya spartioides:D
362553
362554
Hoya campanulata, Koleksiyonumda olmasını çok istediğim bir hoya. Nihayet kök kısmı yeniden hayata bağlandı, aldığım çelikleri maalesef kaybettim.
Gelişim göstermeye başlayınca mutlaka yedekleyeceğim bir tür, çiçekleri tam bir şölen edasında seyirlik çünki;) Umarım bu defa başarabilirim.
362555
Ablacığım iki konu hakkında senin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Birincisi benim evde yer sıkıntım yüzünden Hoya pubicalyx(Royal Hawaiian Purple), Hoya pubicalyx(Silver Pink) ve Hoya pubicalyx(Red button) hepsi aynı saksı daydı. Değişip ikisini gene aynı birini farklı saksıya mı eksem bilemedim. Bunların yaprak şekilleri aynı olanlarımı birleştirsem,yoksa çiçek rengi aynı olanı mı bilemedim bir fikir verirsen sevinirim. İkincisi hoyaları sardırma olayını bir türlü çözemedim. Demiri yuvarlayıp toprağa saplayarak denedim. Çiçek ağırlaşınca sallanıyor ve çiçeği sararken elim deyince bitki büyümüyor. Senin gibi saksılarım seramik değil telin yanlarını saksıya sabitle yemiyorum. Metal merdiven satan yerler mi bulsam bilemiyorum. Kira olmasa iple duvara tırmansın diyeceğim oda olmuyor.Sinir oldum sürekli elim değdiği için bitkinin büyümesi yavaşlıyor. Bitki aynı yerde sayıyor. Acaba ne yapmalıyım bir fikir verirsen sevinirim...
missmenas
22-01-2013, 11:09
Sevgili Sudealp,
Hoya pubicalyx(Royal Hawaiian Purple) i ayrı saksıya dikmeni tavsiye ederim. Bunun çiçekleri çok koyu olması nedeniyle diğerlerinden farklılığı var çünki. Köklerin aynı saksıda olması, acaba diyorum renginde olumsuz etki yeretırmı bilemiyorum.
köklerin karışması neticesinde türlerde olumsuz etki yaratırmı diye bir deneyimim olmadı çünki.
Her ihtimale karşı bu türü koruman gerektiği için ayrı saksıya almanı tavsiye ederim.
Sardırma tellerindeki Sorunu kolay aşabilmem için tavsiye:
toprağa telleri gömeceksen kare şeklindeki çit tellerini daire şeklinde yuvarlayıp saksı genişliğinde saksıya daire şeklinde gömebilirsin, bu şekilde sabit kalır.
Çember yapacaksan şayet,
saksıların nasılsa plastikten olması nedeniyle, kenarlarından çelik şişle ısıtıp delik açabilirsin 4 tane karşılıklı.
Açılan delikten galvaniz telle, bunu ancak sanayide bulabilirsin dışı plastikle kaplanmış olanları tercih etmeni tavsiye ederim.
Sıkıca ince tellerle bu açılan deliklerden istediğin ölçüde yükseletebilirsin ve sabitlemem için ayrıca ince tellere ihtiyacın olacak yoksa yine yanlara devrilir zamanla.
Veya büyük yapı marketlerde satılan plastik veya bambu çubukları satın alabilirsin.
Bu desteklerin U şeklinde birde merdiven şeklinde yelpaze gibi olanları vardır, benim başlığımda görebileceğin şekilde araştırma yapabilirsin.
Hatta en güzel çözüm kendi deneyimindir.
Hoya başlıklarını biraz gezinip farklı fikirlerde edinebilirsin.
Birçok üyemizin farklı çözümlerdeki desteklerinden faydalanabilirsin.
Kolay gelsin Hoya sayfalarındaki gezintin:D
missmenas
22-01-2013, 11:51
Bu gece Antalya'ya arabayla yola çıkıyorum gelecek hafta çarşambaya kadar Hoyalarımdan ayrı kalacağım.
O kadar çok Hoyamda çiçek tomurcukları belirdiki, üzücü kayıpların yanı sıra Mutlu edici taraflarıda var taabikine.
Acaba diyorum bu 1 haftada eşim Hoyalarımı sabote edermi:D çünki sürekli kendisine bu kadar değer vermediğimi söyleyip duruyor. Köpeğimiz Şirin bile çok kıskanıyor bütün Aile fertleri yani buna dahil:D Ya söz verdiği gibi Akşamları sobayı yakmazsa, ya komşum söz verdiği gibi gündüzleri serayı açıp havalandırıvermezse diye, sürekli kuşku ve endişe duyuyorum.
Şakaylada olsa Eşimin şakasını ciddiye alıp nerdeyse gitmekten vazgeçeğim.
Gitmek zorundayım Babam Bizler için tedaviyi kabul etti, yanında olmak zorundayım:(
Nihayetinde canlıda olsa Hoyalarımın telafisi var deyip, kararlı bir şekilde yola hazırlanıyorum.
Veee kaybedeceğimi düşünüp anı olarakta olsa çiçeklerin açmamış halini hem Sizlernen paylaşıp hem kendime arşiv yapıyorum.:rolleyes:
Hoya hypolasia saksını çeliklemek için masaya koyduğumda 1,5 ay oluyor bu tomurcukla karşılaştım ve kıyımdan kurtuldu:D
Sürgünlerdeki yaprak oluşumlarını sürekli kaybediyordı, yaklaşık 1m kadar olan kısmında hiç yaprak yok ve ilk yaprağını korumaya karar verdiği gözdede bu çiçek sapını süpriz olark göstermişti...
Sanki bana kıyma dercesine, Hoya hypolasia tomurcuğu...
363432
363433
Hoya macgillavrayi, birçok koleksiyoncunun bu türü korumadaki sorunlu sürecini çok şükür ben yaşamadım ve bugünkü hali çiçek sapında tomurcuk oluşumu başladı bile.
Hiç çelik almadım edindiğim günden beridir. Hoyaları çok kolay büyüyen tür olarak düşünen Arkadaşlara dır bu görsel 2 Yılda ancak bu kadar büyüyebildi.
Ne olacak alt tarafı 15 dolara alınan çelik deyipte ucuz nasılsa yine alınır diyenlere, kesinlikle çok zor köklendiği gibi korumasıda ve bugüne getirebilmeside bir o kadar külfetli çünki. Süpriz haber bu türde birkaç tane çelik alacağım umarım başarabilirim.
Bu türü düşünenler yaza hazırlansın:D Hatırlıyorum bir üyemiz üzeri çiçekli pubicalyx i bir çeliğe hazırdı takas yapmak için çiçekli pubicalyxini bu güzellik için feda etmişti, hala sitede ise mutlaka bu mesajımı okuyacaktır:D
Hoyalardaki Aşk işte budur fedakarlığı ve çok isteyipte yaşatamamak mesela.
Yaşayan ilk çeliğimi kendisine hediye edeceğim çünki böylesi bir takas talebinde bulunan, hediye olarak hak eden birisi bana göre.
Hoya macgillavrayii...
363434
363435
Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia'' 2.bireysel siparişimimde değer verdiğim koleksiyoncu apodagis ten aldığım çelik bugün beni Mutlu edebiliyor, çiçek açmamış olsa bile bu çiçek sapını görmek inanınki bana yetiyor. Koleksiyonumdaki yeri bana göre başkadır hem yaprakları hem çiçeği güzel olan bir tür bence.
2 yaşında anaç hoya, Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia'' tomurcuğu...
363436
missmenas
22-01-2013, 12:39
Hoya pachyclada ''Red Corona''Yine 2011 baharda aynı koleksiyoncudan çelik olarak edindiğim tür.
Bu türün beyaz koranalısını Sevgili Karalale açtırabilmişti, kokusunu mükemmel bir koku olduğunuda belirtmişti. Bakalım bu defa kaybetmeden kokusu benide mest edebilecekmi:p
Hoya pachyclada ''Red Corona'' 3 tane çiçek tomurcuğu açma çabasında...
363441
363442
363443
363444
Geçenlerde çeliklemek zorunda kaldığım Hoya obtusifolia çeliğimden birtanesi hayata bağlanandan.
Hoya obtusifolia...
363445
missmenas
22-01-2013, 12:51
Hoya onychoides, 2011 de eşimin Sevgililer gününde aleya garden a ilk bireysel siparişimi hediye olarak onaylaması sonucu edindiğim çelik olarakta, epeycene uğraştığım türler hepsi mantar hastalığına yakalnmış olarak elime geçmişti çünki.
Netten satınaldığım canlı bakteri ile mantarlarını yok edip yaşatabildiğim tür...
Anaç olanı maalesef üzerinde 4 çiçek sapıyla çeliklemek zorunda kalmıştım.
Buda yedeğim, Hoya onychoides tomurcuğu. Dilerim bundan bari çiçek görebiliriz...
Hoya onychoides, tomurcuğu... 1 yaşında yedeğim.
363447
363448
Hoya aff. Albiflora, 2. çiçek açamasına acaba şahit olabilecekmiyim. Kokusu çok güzeldi çiçekleride bir okadar güzeldi:p
363449
Hoya cv Kamuki, süprize hazırlanıyor;)
363450
Hoya macrophylla ''Snow Queen'' yedeklerim. Yaprakları muhteşem güzellikte.
363451
pembegül
22-01-2013, 13:12
Sevgili arkadaşım önce babacığına ALLAHtan acil şifa diliyorum çok geçmiş olsun babacığın dualarımda olacak, Hoyalarının hepsi muhteşem canlı pırıl pırıl çok güzeller maşaALLAH tomurcukları açınca kimbilir nasıl güzel olacaklar ellerine sağlık seni kutluyorum canım..:)
missmenas
22-01-2013, 13:38
paylaşıma devam derken, Hoya australisin çiçek tomurcuklarını ilaçlama nedeniyle dökmüştü yeniden süpriz yapıyor.
VEEE sulavesi diye onca yıl baktığımız Hoya australisin varyetesininde aynı şekilde tomurcukta olması muhteşem bir görsellliğe bürünürken kokularının birbirine karışmasıda, çok hoş olacak:p
363452
363453
363456
Hoya flagellata ''TN 99-024'' 2. denemede nihayet başardım galiba. En son siparişimden köklü kısmı yeniden hayata bağlanıp yaprak oluşturuyor. Çeliklerde başarılıyım bu türde. Birde gelişip çiçek açarsa oh be diyeceğim:D
363454
Bahara hazırlana Hoya kerrii ler:cool: Geçtiğimiz yıl anaç kerrii nin birisini kaybetmiştim onun çeliklerinden kalanlar;)
363455
missmenas
22-01-2013, 13:40
Sevgili arkadaşım önce babacığına ALLAHtan acil şifa diliyorum çok geçmiş olsun babacığın dualarımda olacak, Hoyalarının hepsi muhteşem canlı pırıl pırıl çok güzeller maşaALLAH tomurcukları açınca kimbilir nasıl güzel olacaklar ellerine sağlık seni kutluyorum canım..:)
Canım arkadaşım,
çok teşekkür ederim. Döndüğümde Pembegüldende kareler koyacağım çünki oda süprizde.;)
missmenas
22-01-2013, 14:09
Bu karedeki Hoya koleksiyon listemde yok. En kısa zamanda güncelleme yapmam gerekiyor.
Sevgili Karalale canımsın, onca zahmetle ta nerelerden getirip koleksiyonuma kattığın güzelliklerden birtanesi.
Hoya lobbii "dark red (black) flowers"
363465
en son siparişimimden yine Hoya bella ''variegata'' kök kısmıda hayata bağlandı oysa çok berbat gözüküyordu, çeliklerdede hayata bağlananlar var.
Orkuncum hazırlan birisi senin çünki karşılığında orkide isterem ama:D Hoya kerri
363466
Hoya serpens, 2011 de 1 kasımda doğum günü hediyem Taner Angay Bey ve eşi Tülin hanımdan.(eşimden aldığım pırlanta Yüzük bile beni bu kadar sevindirmemişti:D alınacak ama gerçek, bu mesajımla takılara veda edeceğim galiba:rolleyes:)
Ve bahara hazırlanan yedekleri, Hoya serpens...
363467
363468
363469
missmenas
22-01-2013, 14:37
Hoya kerrii ''Spot Leaf'' muhteşem güzel çillim benim. döndüğüm zaman çeliklenecek sanırsam 5 tane çelik olacak. Birisi Orkun'a Sözlü geçen Yıldan:p
363470
Hoya curtusii...
Sevgili Hoya koleksiyoncusu İlkin hanıma koleksiyonuma böylesi güzel bir tür kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum.
363471
Hoya archboldiana ''White'' muhteşem gelişimi yanısıra hala bir süprizi yok üstelik yedeğimde yok galiba çelik almam gerekecek yedeklemek için...
363472
Sevgili Karalale,
koleksiyonumdaki asıl pırlanta işte bu... Sayende bu güzelliğe kavuştum, ve yedeklendi 3 tane yedeğim var. Ne Tayland'dan edinebildim nede Hollanda'dan, her siparişimde onay alamayan Hoyam Sayende Artık koleksiyonumu süsleyecek.
Çok Teşekkür ederim...
Hoya cinnamomifolia, sevgili Sudealpında favorisi özellikle görmek istediğin için bu görsel sana gelsin Sudeciğim.
Anaç Hoya cinnamomifolia olma yolunda yakında toprak saksılar edineceğim ona aktaracağım.
363473
Hoya kerrii ''Margin Variegate'' Hiç yedeğim yok...
Yakın çekim yapamadım Seranın dışından görselleyebildim. Ve içerideki nem oranını Sizde görebilirsiniz. Fısfıs yapmıyorum, seranın altındaki birikmiş yağmur suyunun doğal nemi:p
363474
missmenas
22-01-2013, 14:48
Hoya onychoides ve Hoya onychoides ''Venus'' çelikleri. Maalesef Anaçlarımı kayıp telafisiyle çelikledim.
Hoya bogor ve Hoya archboldiana ''Pink'' aynı akıbete uğradı, umarım çeliklerden yaşatma oranım yüksek olur çünki çeliklemek için çok bekledim... Olaki bir umut kurtulurmu diye beklemenin anlamsız olduğunu birdaha duyurmak istiyorum. Aynı sorunu yaşayacak olanlar fazla zaman kaybetmesinler çünki.
Hoya pubicalyx GPS 282 dün gece çeliklendi aynı akıbetten bunun akabinde silverpink takipte döndüğüm zaman sıra ona gelecek:(
Alınan çelikler 1 gece bekletip ertesi günü akşama doğurda oksijenli suda 1 saat kadar bekletip lav taşına dikme işlemini gerçekleştiriyorum.
missmenas
22-01-2013, 14:53
Yeni rafımın yerleşmiştirilmiş Hoyalarla görseli, 2 tane daha raf için malzemeler hazırda işlemden geçmesi için dönüşümü bekleyecekler.
Fırtınalı alabildiğine yağmurlu bir sabah geçirdim. Şimdide hava açık güneşli Sobamda yanık olduğu için ısı +31*C yaklaşık 4 sattir seranın kapısı açık sobayı boşuna yakmış oldum:rolleyes:
Orkun Kırcı
22-01-2013, 15:26
Serpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeens :D
missmenas
22-01-2013, 15:29
Orkideeeeeeeeeeee:DHazırlansınlar takasa:p
sevgili missmenas babanıza allah tan acil şifalar dilerim tedavi sürecini kabul etti demişsiniz ayrıntısını bilmiyorum ama inşallah bu yola girdiyse yine burdan sevinçli haberlerini okumakta nasip olur. giderken gözünüz arkada gidiyorsunuz :) inşallah onlarda bu süreçte sizi mutlu ederde kayıpsız hatta mutluluk verici tablolarla sizi karşılarlar. aile fertlerinin sevgi dolu kıskançlığı hem güzel hemde sevilmenin keyfini yaşattığı için ayrıca gönül okşayıcı. görsellerse nefis. keşke şu beğen butonunun yanına aşık ol , hayran kal gibi şeylerde olsa :) toplu resimler inanılmaz mutlu ediyor beni , ordan merhaba diyen çiçek öbekleri onlar hakkında haklı olarak yazdığınız sevgi sözleri aydınlatıcı bilgiler okurken bize de aynı hazzı yaşatıyor. önünüzdeki şu günlerde inşallah herşey yolunda gider hayırlı haberlerinizi alırız, allah emeklerinizi boşa çıkarmasın... sevgilerimle
missmenas
22-01-2013, 16:00
Teşekkür ederim, Sevgili Sibelim...
Ablacığım teşekkür ederim beni kırmadın hoya cinnamomifolia'yı sergiledin. Harika gözümüz gönlümüz açıldı. İnşallah bir gün hoya sera'nı gezmek nasip olur. Soğuklara 1 ay daha sabret sonra rahatlarsın ablacığım nasıl olsa buralar gibi kış uzun değil . Pubicalyx ve sardırma yöntemleri için verdiğin tavsiyeler için teşekkürler...:)
Sayın missmenas,
Öncelikli olarak babanıza acil şifalar dilerim ve tüm görsellerinizi çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Sayın pembegül'den gelen kaynağının siz olduğunu söylediği bir çeliğinizde ben de büyümekte.
Saygılar.
missmenas
22-01-2013, 16:15
Sevgili Mozen Teşekkür ederim.
Pembegül Arkadaşımında paylaşımcı yüreğine ayrıca teşekkür ederim. Dilerim ilerde çiçeklenmesinide böylesi güzel bir haberle paylaşırsınız.
gülenmelek
22-01-2013, 17:00
Sevgili missmenas hayırlı haberlerle dönersiniz umarım. Sağlık çok önemli. Anne-baba çok önemli. Allahtan, babanıza acil şifalar diliyorum.
Orkun Kırcı
22-01-2013, 17:44
Orkideeeeeeeeeeee:DHazırlansınlar takasa:p
Hepi topu :D
4 phal
1 cattleya
1 cambria
1 vanda (ölmek üzere)
4 cymbidium (soğanlar bugün geldi, henüz dikmedim.)
Alayı emrinde :) ama bahara kadar yenilerini de alırım inşallah :P
Perihan Bayram
22-01-2013, 19:00
Sevgili Hatice hanım.Öncelikle babana acil şifalar dilerim,inşallah tedavisi olumlu geçer.Hoyaların'dan bazılarını kaybetmene üzüldüm,o duyguyu ben çok iyi bilirim,kocaman olmuş Lacunosa'mı kaybettim.Umarım hepsi senin ellerinde yeniden yeşereceklerdir.
delete61
22-01-2013, 21:21
Ol ley sera da bahara şenlik var, orkidelerde geldi mi hoyaların yanına huzur yuvası dönecek cennete. Ablacım kayıplarına üzüldüm, ama şu haliyle bile umut görüyorum, hoyalar seni yüz üstü bırakmayacaklar.
Hatice ablacım, kayıpların için üzüntülerini paylaşıyorum. Lakin her yeni başlangıca umut ve mutluluk gözüyle bakınca oluşan çeliklerin verdiği haz büyük keyif olup oluşan aksaklıklar hemen unutuluyor. ;)
Oluşturduğun güzelim seranın tavanından aşağıya doğru inen sarkıcı türleri ve orkideleri düşününce beni de ayrı bir heyecan basıyor. Sanırım ilerleyen zamanlarda sarkan türleri bu şekilde değerlendireceksin sanırım.
Orkun takas orkideleri hazırla hemen “Hoya serpens” için. Mükemmel bir tür. Sana da yakışır hani. :D
Ablacım babana acil şifalar dilerim. Güzel haberlerini bekliyoruz… :rolleyes:
a.ayberk
23-01-2013, 15:21
Babanıza çok üzüldüm, inşallah güzel haberlerle dönersiniz...
FatihBahce
27-01-2013, 05:51
Sayın Missmenass, İzmir Hoya toplantısında dağıttığınız hoyalardan bendeki 10 tanesi tuttu. Sayenizde güzel bir kolleksiyona sahip oldum.
Babanıza acil şifalar diliyorum.
missmenas
29-01-2013, 23:57
Sayın Fatihbahçe,
10 tane Hoyayı hayata bağlamakta başarınızı kutluyorum. Bu demek oluyorki bana göre 100% başarı elde etmişsiniz.
Benim başarım diyen hoyacıların bende dahil olmak üzre kıskanması gereken bir olay;)
Bir sonraki görüşmemizde bu başarıya farklı renk,
katmamız gerektiğini düşünüyorum:p
Koleksiyonunuza değişik renk alternatifleri kazandırmak üzre, Sağlıcakla kalınız.
Sağlık Temenniniz içinde ayrıca Teşekkür ederim.
missmenas
30-01-2013, 00:50
Sevgili Hoyasever Dostlarım Sağlık temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Hiçbirşey istenildiği düşünebildiğimiz gibi kolay olmuyor maalesef.
Yeni yerleşim Köyümüzden Ayrıldığımın 2. günü fırtınada Seramın çatısında ciddi sorun yaşandığını ertesi günü Eşim paylaşmıştı.
Benim için Babamın sağlığı daha önemli deyip sonucu beklemek isterken.
Babam Aynı gün bütün tetkikler tamamlanır tamamlanmaz memlekete geri döndü.
Zincire bağlasan durdurmanın imakanı yok zaten.
Zaten Burasıyla alakalı olumsuz haberden sonra Tetkik bekleyecek halimde kalmamıştı.
Eşim zorunlu olarak Şehir dışı seyehate gitmek zorunda kaldığı için, mecburen erken dönüş yapmış olmama rağmen, kaç gündür yazmak istemedim.
Yokluğumda seram zarar görmüş Hoyalarım perişan kimin umurunda olabilirki?
2 gündür Akçapınardayım, ve endişeli bekleyişe bugün büyük Kızım doktorların tetkik sonucundaki değerlendirmesini olumlu olduğunu Siz değerli duyarlı Dostlarımla paylaşmak istiyorum.
Herşey mükemmel seyrinde.
Antalya'dan dönüş yolculuğum korkunç olmasına rağmen Moralim hat safhada.
100 küsür km yolu kar zinciri olmadan 2. vitesle yol aldım, birkaç defa tehlike atlattım.
Tam Dalaman'a geldim mola verdiğim yerde bitkinlikten farları açık bırakmışım ve uyuyakaldım ve aküyü boşaltmışım.
Normalde 4,30 dkk lık yolu kaç satte aldım Akşam 8 de yola çıktım sabah 6 gibi gelebildim bitkin bir halde.
İyiki jandarma nöbetindeki duyarlı vatandaşımız yardımcı olduda tekrardan yola koyulabildim.
Antalyada yağmur silgeçler çalıştı, Yayla geçidinde kar derken Akçapınara kadar sürekli silgeç çalıştı, Kar ve Yağmur.
Bugün çok mutluyum herşey kaldığı yerden devam edebilir kayıplarım bile artık beni üzemez.
Çeliklemek zorunda kaldığım Hoyalar bile birçok kişiye yeni Mutluluk vereceğini düşünmek , üzüntüme renk katabiliyor.
Lav taşı temin ettim, Bambu çubuklar satın aldım.
Veee yeni saksılarımıda aldım, birde yeni raf için malzemeler beni bekliyor montaja hazırlanmalı.
Daha geniş soba borularıda alındı seram için.
Çatımda uçsa türleri kayıpta etsem bu moralle beni kimse tutamaz artık.:p
Çok kayıbım var, yeterki sağlığımız ve moralimiz yerinde olsun.
Kızlarım ve Eşim gelecek Ailecek bir aradayız.
Vee en öenmlisi, Babamın sağlık seyri bekelenin üstünde, varmı daha ötesi;)
Anneve Büyük Kızı, Fakülte bahçesinde sigara kahve molasında.
365672
Dönüş yolu, 5mt, önümü göremiyorum direksiyondayken çektim kar yağıyor.
365673
Vefalı dostum benimle heryerde her olayda birlikte, Şirin Kızım.
365674
Ve doğranmış Hoyalarım, yeni umutlara yeni mutluluğa hazırlanmış çeliklenmiş halleri.
365675
365676
missmenas
30-01-2013, 00:57
Devam...
Çeliklenmiş Hoyalarım.
Sobam yanmaya devam ediyor gece ısı göstergesi.:p
Güğüm alındı Buhar yapıyor:D
missmenas
30-01-2013, 01:00
Yeni malzemelerim...
missmenas
30-01-2013, 01:14
Orda bir Köy var uzakta, bu köyde çılgın bir hoyacı var gecede gündüzde ışığı yanan, Başka bir çılgına hep kapısı açık olan ben, Sizleri herzaman, kapım ve gönlüm açık bekliyorum.
Benim kadar yaşayan her canlıya değer veren, bitki delileri, arasında özellikle Hoya olursa hoş olur.
Sizleri canıyürekten kucaklıyorum....
Genci yaşlısı, Delisi Akıllısı( hep deli gözüyle bakılıyoruz ya:)) ) İyiki varsınız.
AGACLAR.NET.
SİZLERİ SEVİYORUM. HAYAT DEVAM EDİYOR, KALDIĞI YERDEN:D
çOKKKK MUTLUYUM ÇOKKK. HİÇBİRŞEY YILDIRAMAZ, ARTIK BU DELİYİ:D
nılgun_dogan
30-01-2013, 01:21
Herşeyden önce babanın ve kızından güzel şağlık haberleri duydumya çok mutlu oldum canım her şeyin başı sağlık Allahh dahada iyi etsin inşallah.
delete61
30-01-2013, 09:48
Ablacım sağlıkla ilgili sevindirici haberler almak gerçekten çok güzel, Allahım sana ve ailene uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam nasip etsin. Sera ve hoyalar için üzüldüm sağlık olsun, kalan sağlar bizimdir diyor ve moralinin yüksek olmasının da beni ayrıca sevindirdiğini belirtmek istiyorum.
pembegül
30-01-2013, 11:36
Sevgili missmenas babacığının iyi olduğuna çok sevindim ailenle bir araya geldiğinede kimbilir ne kadar mutlusun mutluluklarının devam etmesini rabbimden dilerim hep mutlu ol inşaALLAH.
Çeliklediğin hoyalar inanıyorum senin ellerinde tekrar hayat bulacak ve yine gelişmeleri buradan hayran hayran izleyeceğiz sevgiyle kal canım arkadaşım .:)
gülenmelek
30-01-2013, 16:18
Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş, bir daha yetişmek zorunda kalmaması dileğiyle... ;)
ipektuğçe
30-01-2013, 18:17
Mutluluk dolu haberlerinizi okuyunca bende çok mutlu oldum. Allah'ım mutluluğunuzu daim etsin, bütün güzellikler sizinle olsun. Hoyalarınızda eminim mutluluğunuzu farkedip sizi gülümsetcektir. Tekrar geçmiş olsun. Sevgilerimle...
Dilerim mutluluğunuz daim olsun, çok geçmiş olsun sayın missmenas, herşey gönlünüzce olsun.
bugün aklımdan geçtin ablacığım ne zaman yazacaksın inan merak içindeydim. babanızın hayırlı haberlerini almak mutlu etti. rabbim sana sevdiklerine sağlık sıhhat versin her şeyin başı sağlık , ama o kötü hava şartlarında çılgınca diyeceğim affet ( allah korudu ya bir şey olsaydı ) ne olur önceliklerine dikkat et. hani uçak anonsu vardır ya önce kendi maskeniz sonra ... lütfen sen iyi ol herşeyin gerisi gelir. kayıplar için üzüldüm ama canın sağ ya , o her anı macera dolu geceyi atlatmışsın ya böyle yüksek moralli hepsinin yeri doldurulur ( yeter ki sağlıklı ve canın sağ olsun)... kendine lütfen çok iyi bak , sevgilerimle :)
Merhabalar efendim ne güzel ki iyi haberler verdiniz ve beni izmirden diğer arkadaşlarıda kendi şehirlerinden çok mutlu ettiniz. Yine geçmiş olsun diyorum ama nedir bu aksilikler Hatice hanım sıkıntıdan başka birşey değil.İşlerinizde kolaylıklar diliyorum, sağlıklı ve huzurlu üretimler diliyorum.
Ablacığım mutlu haberlerle döndüğün için sevindim.:) Seranda yaşadığın talihsizliklere üzüldüm.:( Ama ne yapalım cana geleceğine mala gelsin üzülme bunlarda geçer...:)
missmenas
01-02-2013, 21:33
Duyarlı yaklaşımınızdan dolayı, hepinize çok Teşekkür ederim.
Hayat devam ediyor, hergünümüz ayrı bir heyecan. Hoylarım, havaların azda olsa ısınmasından etkilenmeye ve uyanmaya başladılar. Bu uyanışı gözlemlemek büyük bir keyif.
Şirin Kızımız günde 2 defa köyü kolaçan edip geliyor, herdefasında çamura bulanmış ve sırılsıklam ıslak yanında birkaçtane arkadaşla birlikte bahçeye gelişi yokmu ömre bedel:p
O kadar Mutlu ve Özgürki Köyün tadını çıkartıyor resmen.
Günümün çoğu serada geçiyor, hala köyü gezmeye çıkamadım bile.
Günlerdir çelik alınacak Hoyalardan çelikler alıp onları dikmek.
Bazı Hoyaların yedekleri yok, onları yedeklemek derken. Gün nasıl çabuk geçiyor, acıktığımın bile farkına varmıyorum desem inanırmısınız bilemem.
Yeni saksıları dezenfekte edip, yavaştan hoyaları saksılamaya başladım bile.
Çok fazla Anaç hoyayı çeliklemek zorunda kaldım bu sebeple sera yavrularla dolup taşıyor resmen.
Kalıcı saksılara nerdeyse yer kalmadı.
Acilen montajı bekleyen rafları boyamaya başlamalıyım.
Yepyeni bir Hoya türü Sizlere;)
Yaprakların genel şekli Hoya bilobataya benziyor, çiçeklerininde benzerliği aynı olmasına rağmen tek farklılığı alacalı olması. Çok Şirin bir tür, alacalı yaprakların arasında açacağı kırmızımsı çiçek öbeklerini hayal edebiliyorum.
Yoğun çabalar sonucunuda yaşatmayı başardığım tek çeliğin macerası:p
İşaret parmağım kadarken yeniden çelikledim ve kök kısmını, geçtiğimiz Yıl Siparişime ortak olan Sevgili delete61 e gönderdim. Göndermiş olduğum kök kısmınında başarılı bir şekilde bakımını yapmış olduğunu Resimlerden görebiliyorum, çok güzel gelişim göstermiş çünki.
Suyu fazla sevmiyor aşırı gün ışığından hoşlanmıyor, bakımı Hoya bilobatayla aynı.
Aldığım çelik serçe parmağım kadar bile yoktu, 4 ay gibi bir süreçte bugün kalıcı saksısına tarnsfer ederken yeniden çeliklenip yedeklendi.
Hoya sp.Hoya sp. ''DS-70'' variegated.
366501
366502
Hoya griffithii, yaprakları sukulent yapıya sahip bakımı carnosadan farksız. Detay olarak yapraklarının güzelliği ile birlikte çiçeklerininde büyük ve kokulu olması tercih edilebilir bir tür.
Bu türün 2 farklı çiçek rengi vardır bendeki beyaz olanı, birsonraki hedef sarı çiçeklisinde:p
3 minik saksının 1 tanesi yarın kalıcı saksısına aktarılacak.
Hoya griffithii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.
Hoya griffithii....
366503
366504
366505
missmenas
01-02-2013, 21:56
Hoya polyneura...
Yapraklarının güzelliği bu türü seçim yapmama etken oldu. Çok zor köklenen, köklenmesi çok uzun süren türler arasında yerini alabilir.
İlk bakışta Hoya ya benzetmek zor oluyor sanki farklı bir çeşit gibi.
Bakım detayı bol nemli ve alabildiğine aydınlık ortam, Sabah güneşinden hoşlanıyor.
Vee en güzel kısmıda çok çabuk çiçeğe geçen bir tür.
Taşınma esnasında yapraklarında zedelenmeler olması beni üzen tek hoyamdı.
3 minik saksı koleksiyonumda, yarın 1 tanesi kalıcı saksıya transfer olacak. Diğer 2 saksıdan çelikler alınacak, düşüncem şudur böylesine zor köklenen türleri başka koleksiyoner Arkadaşlarda mutlaka yedeklenmeli kaybetmeyi göze alamayacağım bir tür çünki;).
Yapı özelliği ile hem sardırılabilir hemde sarkıtılabilir olması ayrı bir güzel.
Hoya polyneura, yaprakları büyüleyici güzellikte.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.
missmenas
01-02-2013, 22:22
Hoya chlorantha, bu türü seçim yapmama Sevgili İlkin vesile olmuştu. İlk edindiğim türü ebruli renkli olanı idi Sevigili İlkinle takas listesi oluştururken tüh keşke yeşilimsi olanını alsaydın demesi 2. siparişime eklenmişti bile.
Büyük anaç olanını maalesef geçen yıl çeliklemek zorunda kalmıştım ve çeliklerden birçoğunuda yaşatamamıştım. Bugün birçok yedeğim var ve artık çiçeklerini görmek istiyorum gerçektende yeşilimsi sarımtırak bir tüy yumağı kadar güzel çiçekleri var.
Bakımında nazlı değil, nemli toprağı sevmesine rağmen arada bir toprağında nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor, bu unsur bol yan dal çıkartmasına vesile oluyor. Olumsuz tarafıda nemini azaltsın diye beklerken süreyi uzatırsanız sürgünlerini kurutuyor, dikkat etmek lazım.
Sabah ve batan güneş alan bir bölgede bol süzülen ışıktan hoşlanıyor.
1 yaşına kadar besin verirken özellikle yaprak ve kök gelişimi için olan bir seçim yapmak gerekiyor. Yaşını doldurmuş anaç konumuna gelen bir görüntüye kavuşunca çiçek saplarına hazırlamak için Fosfor oranı yüksek besinler vermenizi tavsiye ederim.
Özellikle koymuş olduğum karede de görüleceği gibi nerdeyse her yaprak arasından sürgün çıkartma çabasında.
Henüz yavru:D olasına rağmen azmine diyecek yok.
Hoya chlorantha, çiçek açmış hali netten alıntıdır.
missmenas
01-02-2013, 22:53
H. camphorifolia AP1072 Philippines.
Bu türün her bölgeden hoşlandığını söyleyebilirim. En önemli dikkatimi çeken tarafıda yer değişikliğinden hiç olumsuz etkilenmiyor.
En güzel tarafı ise bu türde ne fazla sulanmaktan nede az sulanmaktan olumsuz etkileniyor.
Yani ne verirsen eyvallah diyen bir tür:D, bakımı en kolay türlerden birtanesi bana göre.
Bu tür kadar sabırlı ve dirençli başka Hoyam yok diyebilirim. Unutulsa bir köşede sabırla Sizi bekler vede hayerete düşürür.;)
Sarılıcı ve tırmanıcı bir tür, bol gün ışığına maruz kalınca yapraklarda ciddi renk değişimi oluyor, kırmızımsı albenili yapraklara bürünüyor.
Özelliklede yeni başlayan birileri bile kolaylıkla bakımını yapabilir.
Büyük anaç hoyamda birkaç tane çiçek sapı var. Bu Yıl çiçeklenmesini beklediğim türlerden birtanesi.
Birkaçtane olan yedeklerim nerdeyse anaç konumuna gelmiştiki çelikler alınıp bahara hazırlanıyorlar.
Çiçek açmış hali netten alınan karelerdir.
H. camphorifolia AP1072 Philippines...
Harika....Güzel haberlerine mutlu olduk sevgili missmenas......Sevincin sevincimizdir..
H. camphorifolia AP1072 Philippines... çok güzelmiş...Kolay olması çok daha güzel.
Mesajları gece gördüm ama sabah çay eşliğinde keyifle okurum diye düşündüm :) Polyneura muhteşem birşeymiş, camphorifolia da yaprak için değil ama çiçeğini görebilmek için yetiştirilmesi gerekli kesinlikle :)
pembegül
02-02-2013, 14:39
Sevgili missmenas güzel heberlerinle mutlu oluyorum ,ayrıca bu güzel görsellerde gözlerimi şenlendiriyor bende bu iki türden edinmeyi düşünmeye başladım yakında evde adım atacak yer kalmayacak iki arada bir derede kaldım derler ya öyle durumdayım ..:D
gözlerimiz şenlik yerinin mutluluğunu yaşıyor :)
Perihan Bayram
07-02-2013, 18:57
Baban için çok sevindim Hatice hanım.Hoyalar da muhteşem.Seninkileri görünce benim hoyaları kapının önüne koyasım geliyor :mad:
missmenas
12-02-2013, 16:10
Kalıcı saksılarına transfer olayına devam ediyorum.
Hoya cinnamomifolia, kalıcı saksısına alındı birde süpriz yan sürgün çıkartmaya başladı, çiçek sapı görmüş kadar sevinebiliyorum:p Geçtiğimiz Bahar Aylarında Sevgili Karalale Almanyadan uçakla Arkadaşıyla göndermişti, birkaçtanede yedeklendi;)
369355
369356
Hoya excavata kalıcı saksısına alındı ve yedeklenmesi gerekiyor hiç yedeğim yok çünki...
Geçtiğimiz Bahar aylarında köklü olarak aldığım ve üzerinden 1 tane çelik almıştım yaşatamadım.
Çok kalın sert sukulent yapıdaki yaprakları şekilsiz, bir o kadarda değişik güzelliğe sahip.
Hoya excavata, çiçek açmış hali netten alıntıdır.
369357
369358
369359
missmenas
12-02-2013, 16:24
Açtı açacak derken İlaçlamaya kurban giden tomurcuklar yeniden büyüdü...
Hoya australis.
369375
369376
Hoya pachyclada ''Red corona'' açmak için bütün gayretini gösterirken yaprak bitlerinin saldırısına uğradı resmen:mad:
çiçeklerini görmek için ilaçlamayacağım direneceğiz.
Çiçek açar açmaz çeliklenecek ve ilaçlanacak.
369377
369378
Bu başka bir süpriz bugün farkettim yedeğimizde atağa kalkmış:D
369379
missmenas
12-02-2013, 16:45
Hoya macgillivrayi, çiçek sapındaki tomurcuklar belirginleşmeye başladı.
Köklerde de sanki sorun var sanırsam dipten yaprakları sararmaya başladı. Tomurcuğunu büyütemeden dökerse büyük bir olasılıkla çeliklenecek çok üzücü:(
Çiçek açmış hali netten alıntıdır, oysa böyle çiçekte açabilecekti.:mad:
Yakın takipteyim...
369386
369388
Hoya meledithii, yedekleme amaçlı çeliklendi, yaprak güzelim benim:cool:
369385
Hoya GPS 7731,
Sevgili hazan-z nin çok beğenip mutlaka edinmelisin tavsiyesiyle edindiğim hoyam:p Yaprak yapısı çok hoş, minik açıkyeşil sert sukulent yapıda çiçek rengi ve şeklide süpriz olacak açarsa:p
Çok hızlı büyüyüp gelişebilen bir tür olmakla bakımıda çok kolay en fazla su tüketen hoya diyebilirim.:rolleyes: Sarkıcı bir tür olması nedeniylede koleksiyona renk katıyor.
Teşekkür ederim, Sevgili hazan-z.;)
369387
bir gece ansızın gelebilirim :) vallahi resimlere baktıkça insanın yola çıkası geliyor :)
Denizardacan
12-02-2013, 20:24
Birlikte gidelim sevgili sibelim mart nisan gibi:D
pembegül
12-02-2013, 22:19
Merhaba canım benim ne hoş görüntüler bayıldım ellerine sağlık yerlerinden çok memnunlar hepsi çiçeğe durmuş maşaALLAH ...:)
missmenas
12-02-2013, 22:21
Ne zaman isterseniz, kapım herzaman açıktır misafirlere.
Benden tavsiye Yaz aylarında dahada bir güzel olur bahçede organik sebze falan, kim istemezki dalından domates ve salatalık kopartıp yemeyi:p üstünede denizde güneşlenmeyi;) Sahilimizde çok güzel Masmavi Deniz. Şimdi gelenede portakal ikramımız var:D Hoya serayı gölgede bıraktık bu arada:rolleyes:
Denizardacan
12-02-2013, 22:27
Size komşu olmak varmış sevgili mismenas, domates biber tohumları da benden olsun.
Hoya seranın gölgede kalması imkansız.
missmenas
12-02-2013, 22:34
Saksılama işleri devam ederken ne olur ne olmaz ben yinede fazlalıkları çelikledim.
Hoya macgillavrayi den, dikkatli bir şekilde çelik aldım çiçek sapına zarar gelmiyecek şekilde.
Ve 2. çiçek sapınıda dalında bıraktım.
missmenas
12-02-2013, 22:39
Sevgili Denizardacan,
bilemezsiniz nekadar çok Mutlu olurum. Hoyaları seven birisini komşu olarak nekadar güzel olurdu.
Ya tohumlar falan , anında hayallere bile daldım:D
missmenas
12-02-2013, 23:05
Hoya samoensis, 3 tane minik saksının 1 tanesi kalıcı saksıya alındı.
2 minik saksıda çeliklendi çoğaltılmak üzre.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.
missmenas
12-02-2013, 23:18
Hoya blashernaezii, anaç olanı adaptasyon sorunu yaşaması nedeniyle üzerinde çiçeksaplarıyla çeliklemek zorunda kaldığım ilk hoyamdı ne üzülmüştüm. Çiçeklerini görmeyi çok istiyordum, yeniden silbaştan kalıcı saksısına bugün aktardım.
Birkaçtane var olan yedeklerdende çelikler alınıp çoğaltma işlemi hazırlığındalar.
Hoya blashernaezii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.
Hoya meraklıları hep sorarlar hem çiçeği hem yaprağı için tercih ettiğim hangi tür diye, işte bu onlardan birtanesi. Çiçek açmasa bile yaprakları bir okadar güzel benim için.
komşu olmak vardı , hem böyle sağa sola gitmeniz icap ettiğinde de seve seve sera ile ilgilenir , gün içerisinde ziyarete gelir, haydi çaya diyerek bahçe mahsulü ile yapılmış kısır eşliğinde keyifle sohbet ederdik. canım komşu olmayı çekti ne yapacağız şimdi. sevgili denizardacan inan niyeti bozmak an meselesi hele böyle misafirperver bir dost serasını bahçesinin kapısını açıyorsa :) karın tokluğuna çalışmaya gelebilirim. sevgili hatice hanım ağaçların altında güneşlenip denizi izlesem olur mu? yüzmeyi bilmem güneştede hemen böcük gibi kararırım. zaten esmerim az güneş gündüz fenerine çevirir :))
Denizardacan
13-02-2013, 14:22
Çok güldürdünüz beni Sibel hanım, yalnız ben nefsime hakim olabileceğimi hiç sanmıyorum.
Sevgili Mismenas arkasını döndüğü anda bilemiyorum ki ne olurdu:D:D:D
sevgili denizardacan , nefsine kim hakim olmuş :) şşştt niyetimizi aşikar etmeyin hatice hanıma :)) masumane niyetlerle gitmek istiyoruz öyle değil mi sizde bende ...
missmenas
13-02-2013, 16:45
Serayı bir görseniz, eminimki bir yaprak dahi kopartmaya kıyamazsınız:D Dedim ve güldüm içimden. Dalları kopartılmış serpensi canladırdım gözümde:rolleyes:
Siz yeterki gelin, ben yaparım güzelliği Size. Kısırda yeriz güneşlenirizde. Keşke komşu olarak hepten gelebilseniz, en güzelide bu olurdu herhalde.;)
sevgili hatice hanım şeytana uyuyoruz bakmayın siz. hoya sayfalarını gezdikçe verilen uğraşı emeği görünce düşüncelerim daha başkalaştı. çelikleri yetiştirmek çiçek açtığını görmek kimi zaman üzücü sonlar ,yeniden başlamalar .. inanın saygım sonsuz birde hoyanın inanılmaz nazı olunca sanki evin nazlı kızını istemek gibi oluyor. annesi büyütsün el gelip alsın gibi birşey oluyor. allah sağlık sıhhat versin ve emeklerinizi boşa çıkarmasın ben bu sayfada resimleri gördükçe yüzümde tebessümle izliyorum. gönülden isterim seranızı gezmeyi. komşu olmak tatlı bir hayal :) imkansız şeylere inanmak hayatı daha güzel yapar ..
Denizardacan
13-02-2013, 19:27
Benim elim varır mı hiç onlara dokunmaya:(, hayatta :(bitki çiçek çalmışlığım yoktur, yapanı da hiç sevmem:mad::mad::mad:.
Yalnız biliyor musunuz Mismenas ben böyle son üç yıldır Muğlaya göç mü etsem, bulur muyum bir yerler acaba insanlarla anlaşabilir miyim acaba ne yer ne içerim diye düşüne düşüne, beynimi yiyip bitiriyorum.
O yüzden benim işim hiç belli olmaz yani komşu olabiliriz.
Allah kimsenin emeklerini zayi etmesin , sizin de şu hoyalarla nasıl uğraştığınızı yakından takip ediyorum. Gönlünüzün güzelliği yeter.Sizden iyi haberler olsun da o bana yetiyor şahsen. Bu kadar tür Türkiye'de var ya gerisi önemli değil.
Sevgiyle kalın;).
missmenas
14-02-2013, 00:41
Sevgili Sibelim ve Denizardacan,
şaka birtarafa Hoyam hiç çalınmadımı? çalarken yakaladım bile birilerini.
Bu olay Antalya Hoya cafede gerçekleşti hiç hoş değildi oysa isteselerdi severek uygun bir çelik alıp verebilirdimde.
Oysa şu inanç varya çalınan çiçek daha güzel yaşar, böylesi batıl inançları olanlarda var maalesef.
En yakın bir zamanda burda yaşadım kim yaptı bilmiyorum, bir öğrensem zaten ezelden silerim.
Hoya aff. Albiflora nın sardırma çemberinde bir dalı yapraklarında ciddi solgunlaşma vardı ve üzülüyordum eyvah bunundamı köklerinde sorun başladıki diye saksıyı masaya koydum incelerken birde ne görsem dersiniz? dipten giden bir daldan yaklaşık 15cm lik bir kısmı kesilip alınmış ve dalın üst kısmıda dolayısıyla kökten teması kestiği için sararmaya başlamış. Ne hayıflandım ne kızdım anlatamam.
Geri kalan dalında tam 5 tane çiçek saplarındaki tomurcuklar bile büyümeye başlamıştı.
Dikkatlice çeliklere bölüp lav taşına dikerken halimi görmeliydiniz ağlamaklı oldum sinirden boğazım düğümlendi.
Yapacak en doğru şeyi yaptım, umarım o çeliklerden birkaç tanesi özelliklede çiçek sapları olanların yaşaması tek istediğim.
Benim bu üzüntüm kimbilir yenisahibini mutlu etmesiyle Sevince dönüşür demekten ve dilemekten başkada bir şey elimden gelmiyor.
Her güzelliğin başlıca temelinde yatan tek unsur Emeğe Saygı duyulmasıdır bence.
Emeğe saygı duyan bir şahıs ne böyle bir olaya kalkışır nede üzücü atıfta bulunur.
Siz yeterki gelin serpens benden hediyedir Sizlere:)) Nedense hep serpensim kırpılacak gibi düşünüyorum:D
Sevgi emektir Sevgi paylaşmaktır benim için.
Hele birde öylesi bir Sevgi vardırki Hoyalara gönül vermiş birileri yakın komşum olsun. Gel bahçemde organik tarım yapacağım, kim aç kalırki köy yerinde. Yeterki Hayalini kurduğun özlemini eyleme geçirelim.
Bu akşam Köy marketinden dönerken Köyün Emlakçısıyla karşılaştım. Yol boyunca sohbetlerken laf arasında Satılık müstakil bahçeli bir ev olduğunu söyledi.yaklaşık 900m2 arsa içerisinde ev ve meyve ağaçları varmış. ve üstelik kuyusuyuda hazırmış. İçim gitti Keşke bir tanıdığım yakınım satın alsa diye.
Bizler şehirliyiz ya önce bu tarz satış ilanları nedense hep bize duyurulur, Çevresi geniştir diye.
Sevgili Denizardacan işte size bir fırsat ve şans derim buna ben... Hayalde kalmasın düşünceniz.
Köyümüzde yaşayan çok Şehirli ve yabancı uyruklu Aile'ler var. Birde Ben varım çılgın Hoyacı:D
Sizleri Seviyorum, güzel duygular paylaşılınca anlam kazanıyor.
Sevgili Sibelim, anlam dolu sözleriniz ve taktiriniz için...Teşekkür ederim.. .
missmenas
14-02-2013, 00:50
Son Siparişimden edindiğim hoyalarımdan aldığım çeliklerden birkaçtanesini bugün kontrol ettim. Birde ne görsem dersiniz müthiş kök yapmışlar.
Ne yalan söyliyeyim Hoya kolisini teslim alırken bile böylesi heyecan duymamıştım, o kadar yolculuk macerasından sonra kolide beni hüsran beklediğinin bilincindeydim çünki.
Minnacık çeliklerim müthiş kök yapmışlar ve toprak ortamında saksılamasını yaptım. Hoya campanulata çeliğindeki çiçek sapında bile tomurcuk belirtisi başlamıştı.
Harika bir Akşam geçirdim.
Yarın alacağım Sevgililer günü hediyesini gölgede bırakacak türde hemde:D
Buyurun görselleri birlikte seyredelim.
Bu hafta sonuna kadar belli aralıklarla yeni hoyalarımdanda süprizleri paylaşacağım.
Her güzelliğin başlıca temelinde yatan tek unsur Emeğe Saygı duyulmasıdır bence.
Sayın Missmenas
İşin saygı kısmında ipin ucu kaçmış iyice. Dilerim çelikler kendilerini toparlar ve çiçek sapları da güzellikleri ile size gülümserler. Satırlarınızı okurken sinir oldum bu saygısızlığı yapana. Çaldığı bitkiden ne hayır görecek merak ediyorum. Ama siz tüm bu sabrınızla ve insanlığınızla çok daha ileriye gideceksiniz. size ve hoyaya gönül veren lider insanlara şapka çıkarıyorum. Elleriniz dert görmesin.
Güzel günler dilerim. :)
Sayın Missmenas,
Sizin köydeki emlakçı bahsettiğiniz ev için bir fiyat söyledi mi size? Belki internet sitesi felan vardır, internet üzerinden de ilana bakılabilir mi?
Saygılar efendim
sevgili hatice hanım hani ne desem gönlü zengin insansın , çalma çiçek tutar gibi bir batıl inancım yok :) hiç olmadı olmasını istemem sonuçta çalmak dediğimiz eylem insani olarakta, dini olarakta hiçbir şekilde uymuyor. bu konularda vicdani muhasebenin yapılması gerek.. bunun çiçek **** böcek için bile yapılması yapılan şeyi sempatik göstermez. kul hakkı denen kavram kişinin eylemlerini tartmasını dikkatli olmasını sağlamaz mı? hoya albiflora için üzüldüm inşallah toparlar kendini. bir iş gönül rızası ile olmuyorsa benim için hiç tadı olmuyor. sözlerim inşallah incitmemiştir sizi. inanın sizin dostluğunuz benim için daha kıymetli , sevgilerimle :)
Sayın missmenas hoyaları sarkıtmak mı iyidir yoksa yukarı sardırmakmı?
Denizardacan
14-02-2013, 16:30
Tüylerim diken diken oldu okurken, orda köy yerinde kim yaptı böyle birşeyi.
Üzülmeyin lütfen şahsen benim gönlümün olmadığı hiç bir işten karşı tarafa hayır gelmez. Elbette kopardığı dalın büyümesini dilerim ama.
Neyse kapatalım bu lüzumsuz bahsi, ben de bazen böyle bir şey atıyorum arkası geliyor sanki bilmişim de söylemişim gibi.:rolleyes:
Sevgili mismenas emlakçı evle ilgili bir fiyat vermiştir sanırım,
Yeni bebişlerinizin maşallahı var, bu lav taşını bizzat ben de denedim, bahardan önce biraz hoya edindim de bireysel sparişle ;), mükemmel sonuç aldım .
İki tane inatçı çıktı onları da bugün karantinaya aldım :D:D
Görüşmek üzere.Sevgililer gününüz de kutlu olsun , benimkini kutlayacak kimse yok:(
missmenas
17-02-2013, 16:52
Sevgili Denizardacan,
Bireysel siparişinizdeki değerli türlerin görsellerini bizden esirgemezsiniz umarım.
Hatta bir başlıkta gelişim görselleriyle paylaşımlarınızı bekliyorum.
Ayrıca Bireysel sipariş açmış olmanızıda cesaretinizide kutluyorum.
Zorlandığınız ve kafanıza takılabilecek herkonuda sorularınızı Sizin başlığınızda yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım.
Özellikle karantinaya aldım demişsiniz onlar için yardımım dokunursa Sevinirim. Sorununu paylaşmanızı bekliyorum.
missmenas
17-02-2013, 17:00
Sayın missmenas hoyaları sarkıtmak mı iyidir yoksa yukarı sardırmakmı?
Sayın gtatas,
sormuş olduğunuz soruyu en doğru şekilde cevap vermem için hangi tür olduğunu bilmem gerekiyor.
Hoyalar belli gruplara ayrılıyor çünki, sarılıcı tırmanıcı sarkıcı ve çalı tipi ve bazılarıda vardırki hem sarkıtabilirsiniz hem destekle sardıradabilirsiniz.
Hangi hoyanızda olduğunun ismini belirtebilirseniz öneride bulunabilirim.
Evvelki yıldaydı sanırsam ücretsiz paylaşımda gönderdiğiniz koz üzümü çeliğine karşılık Teşekkür mahiyetinde Hoya gönderdiğimi hatırlıyorum, maalesef tür ismini unuttum çünki.
Orkun Kırcı
17-02-2013, 18:16
Oysa şu inanç varya çalınan çiçek daha güzel yaşar, böylesi batıl inançları olanlarda var maalesef.
Haklısın ablam nereden çıktıysa artık bu, yapanları kınıyorum. :D
Ama yinede çalınan çiçek tutar yani :dilli:
pembegül
18-02-2013, 21:07
Sevgili arkadaşım çalınan hoya için çok üzüldüm inşaALLAH bir daha tekrar etmez geçmiş olsun.Yine masraf olur belki ancak kamera sistemi yaptırsan çalma gibi durumlarda caydırıcı olur.Birde kamera ile gözlendiğini seranın içinde görünür bir yere yazarsan daha etkili olur sace tavsiye idi karar senin canım..:)
missmenas
19-02-2013, 00:24
Bu aralar hiçbir ek masrafın altından kalkamayacağım. Yinede güzel fikir, Yakın bir zamanda bahçe çitleri çekilecek giriş kapısı falan yapılacak bir nebzede olsa idare eder sanırım.
Bahara Bahçe ile ilgili ciddi giderlerim olacak, bahçede organik tarım yapacağım. Yarasa gübresi gerekiyor 100 kg, tohumlar bahçeyi çapalatmak çardak yaptırtmak derken kemerleri ciddi bir şekilde sıkmam gerekiyor. Yeni laptop alındı onun ödemeleri. Sigarayı bırakma girişimimde başarısız oldum :)) bunun giderleri günde nerdeyse 3 paket tüketiyorum.
Hafta sonuna kadar yeni türlerin görsellerini paylaşacağım demiştim, başaramadım biraz rahatsızlandım.
Bügün serada epeycene zaman geçirdim. Sabahtan Akşama kadar nerdeyse sulama işi ve yerlerin temizliği derken pestilim çıktı. Havada öylesine güzel Güneşliydiki, yine sıcaktan yazlık bluzle çalıştım.
Yeni edindiğim türlerden birtanesi yine süpriz yaptı, öylesine Mutlu oldumki, sanırım ümidimi kesmiş olsam gerek ki bu Hoyadan... Bugün Hediye gelmiş kadar Sevindirdi beni.
Hoya wallichii UT 174, son siparişimde yeniden satın alıp edinmiştim. Gelen hoya çok odunumsu bir kök idi, üst kısmından alabildiğimce çelik alıp lav taşlarına dikmiştim. Kalan kök kısmından açıkçası çok ümidsizdim, 2 hafta öncesi Serada ciddi bir operasyonla ölenleri temizleyip buna kıyamamıştımki söküp atmaya.biraz daha bekleyeyim demiştim. İyiki bekletmişim bugün süpriz yaptı.
Hoya wallichii UT 174, geçici saksısından kalıcı saksıya transfer oldu...
Ve yaz sıcaklarına kadar Güney cephede yerini aldı...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.