View Full Version : missmenas / hoyalar
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
missmenas
11-08-2011, 23:42
Hoya shepherdii, en sevdiğim hoyamdan bir tanesi gerek çiçekleriyle gerek yaprak yapısıyla koleksiyonda olmazsa olmazların arasında diyebilirim. Gelişimi çok nazlı, yavaş büyüyen bir tür. Çiçeklerini 4 gözle bekliyorum, 3 tane çiçek tomurcuğu var. Saksı içerisinde 2 kök var. Birisini yine hoyacı dostumdan takasla elde ettim Haziran 2010 da. Diğer köklü shepherdi yide 2010 Agustos Ayında Ege botaniği ziyaretimde köklü olarak satın aldım. Birisini 2010 Aralıkta çelikledim. Çiçek raflarım sarkan türler için montesi tamamlanınca bunuda sarkıtmayı düşünüyorum. Destek vermedikçe kendiliğinden sarılmıyor çünki. Belkide zorladığım için çiçeklerini büyütmüyor diye düşünmekteyim.
239904
239905
Hoya naumanii, Nisan 2011 de çelikten diktim. Hızlı gelişim gösteren bir tür.
239906
239907
Çok komik..
Hoya cv. Jenifer ile finlaysoninin çiçek ve yaprak yapısı çok benziyor. Bu gün telefonda size bahsettiğim konu buydu. ''Ben kenarlarının mor olmasını istemiştim, kahve oldu''...demiştim. Galiba ben yanlış tür istemişim...:)))
Dilerim sizinki mor ya da pembe olur..:))
missmenas
12-08-2011, 00:25
Tamamdır. Latifolia , köklü hazır.
Benim aradıklarım da bunlar.:)) Mümkünse. Değilse hiç önemli değil, acelesi de yok..
-hoya endauensis
-hoya curtisi,
-hoya caudata
-hoya linearis
-hoya odorata
-hoya retusa
-Hoya macrophlla
-hoya praetorii
(Aslında latifolia ile macrophlla çok benziyor.)
Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey varmış,
1- Bilgi
2-Sevgi.
Bence buna bir de güzellik (çiçekler, bitkiler, hayvanlar..) ekleyebiliriz.
Sevgili Agozce,
Bende aynen katılıyorum sözlerinize.
1- Bilgi
2- Sevgi.
Bilgi paylaşılırsa bilgi oluyor.
Sevgi de paylaştıkça yoğunlaşan bir duygu. Bu hoyalara olan tutkum ve sevgim, Sizlernen paylaştıkça perçinleşiyor. Sanki aynı anda atan kalp sesi gibi:p
Sözü dolaştırıp Şirin'ime getireceğim yine, ama gözlerinden bana ne anlatmak istediğini sanki konuşuyor gibi anlıyorum. Harika bir duygu, dilerim hayvan sevmeyen kişiler bu duyguyu tadabilirlerde ne demek istediğimi anlayabilirler. Hayvan diye dışlanmak çok kötü bir şey, oysaki bilseler en güzel dostluğu ve sevgiyi hüzünü sevinci onlar paylaşabiliyorlar. Dilerim öyle düşünenler bu yaşadığım duyguları bir gün onlarda yaşarlar....
Şirin'inim doğumunu burda cafede yaptırtmayı düşünüyorum. Komşularımı rahatsız etmemek adına 2 hafta cafede yatacagız yavrular gözlerini açana kadar. Sonrasında kolumda sepetle hergün eve ve cafeye taşınacağız. Eşimle bu akşam bu konyuya aydınlık getirdik. Çaresizlik çok kötü birşey.:( Kızım bu akşam Ankara'dan yola çıktı, Tatilini yarıda bölüyor salt yavrular ın kıpırtısını hissedebilmek için.
az evvel çektim resimlerini. Ayaklarımın dibinde yatıyor:( Sanki kendini güvende hissetmek ister gibi.
Yavrularını seveyim dediğimde aldığı pozisyon bu. Sanki sev ama yavrularıma bana zarar verme der gibi:(Peşindende ödülünü alıyor tabiikine.
239908
239909
İstediğiniz hoyalara getireyim konuyu, sadece linearis için söz veremiyeceğim. Çünki kaybetmek üzereyim, aşırı sıcaklardan dolayı. Çelikleyip diatomitte denemek istiyorum bu türü. Diğerleri için ok diyorum. Hazır olunca haberleşiriz.
-hoya endauensis ( hazır)
-hoya curtisi, (hazır)
-hoya caudata (çeliklenecek bahara)
-hoya linearis (akibeti henüz belli değil)
-hoya odorata (hazır)
-hoya retusa (çeliklenecek bahara)
-Hoya macrophlla (hazır)
-hoya praetorii (çeliklenecek bahara)
Hoyaları boş verin, önce şirine bakın bence. Bir sürü hoya olur ama bir şirin daha olmaz. (Gözlerim doldu o haline. )Dilerim kolayca , sağlıkla doğar bebekler.
Bende sokak kedileri, köpekleri yüzünden mahallede kavga etmediğim kimse kalmadı. Bakmadıkları gibi bakana da karşılar.
Sorsan çok müslümanlar. Ekmeği çöpe atmak, müslümanlık, hayvanlara vermek gavurluk(bana öyle diyorlar)
Bende, cennet gibi dünyayı cehenneme çevirin, sonra oruçtan, namazdan cennet bekleyin. Nah bulursunuz diyorum...:))
Hayvan nasıl sevilmez ya ??? anlamak mümkün değil..
(Ben de artık insan sevmiyorum...İnsan İnsan olma özelliğini hızla kaybediyor, malesef..)
Çeliklenecekleri acele etmeyin, doğramayın. Önce büyüsünler...:)))
Bende hazır olunca haber veririm.
2000de kafe actım 2009 da kapattım birebir insanlarla ic ice yaşadım en gizli duygularına şahit oldum .Karanlık yönlerini gördüm insan gercekten dogadaki en vahşi yaratık cıkarları icin yapmıyacagı şey yok .2009 da cok sıkıntı yaşadım kendimi bitkilere bıraktım en büyük yardımcım kızım prenses oldu her daim yanımdaydı şimdide öyle ona sarılıp bütün yorgunlugumu unutuyorum .Müslümanlık oruc namaz demek degildir gercek müslümanlık dogayı Allahın yarattıgı tüm mahlükatı sevmeden olmaz bana göre .sizi cok iyi anlıyorum
İremsıla
12-08-2011, 08:35
]Sorsan çok müslümanlar. Ekmeği çöpe atmak, müslümanlık, hayvanlara vermek gavurluk(bana öyle diyorlar)
Bende, cennet gibi dünyayı cehenneme çevirin, sonra oruçtan, namazdan cennet bekleyin. Nah bulursunuz diyorum...:))
Sayın agozce mesajınızı haYretler içerisinde okudum,ne demek ekmeği hayvana vermek gavurluk nasıl insanlar var çevrenizde sizin adınıza üzüldüm.çöpe atılan ekmeğin vebalini bilmeyenden ,nimete saygısızlık edenden hayvan sevgisi beklemeyelim zaten,fakat herkeside aynı kefeye koymayalım,oruç tutup namaz kılanlar hayvanları sevmez gibi anlaşılmasın,sonuçta kişi kendinden sorumludur.:(
Yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü,bu hayvanları bize itilip kakılsın aşağılansın diye değilde sahip çıkılsın diye var.bir köpeğe ekmek veya su verdiği için cennete giren kadının kıssasını defalarca okumuşumdur.;)
İremsıla
12-08-2011, 08:45
Sevgili missmenas,bizde şirinin yavrularını merakla bekliyoruz.inşallah bir an önce yavrularıda kendide sağlıklı bir şekilde dünyaya YENİDEN merhaba der.
Benim lessim vardı,yıllar önce hamilelik döneminde,daha bir mahzunlaşıyorlar sanki hiç yanımdan ayrılmak istemezdi konuşurduk beraber sonra çalındı 2 ayaklı insanlıktan nasibini almamış yaratıklar tarafından.bence hayvanlara ayrı bir üstünlük vermiş Allah hiç nankör köpek görmedim en azından..sevgiler...
Sevgili missmeas,hoyalar çok güzel galişmiş ellerine salık.
Ama ben şirinin yavrularını merak ediyorum yavrum benim nasılda yorgun salıkla dünyaya getirsin inşallah kurban olurum ben ona.
Benim köpeğimin ismide şirin bende çok istiyorum yavruları olsun.
Perihan Bayram
12-08-2011, 11:37
Gecenin kapanışını hoya cafenin son görüntüsüyle yapalım....
Çok güzel görüntüler bunlar sevgili Hatice hanım.Ellerine sağlık,raflar da iyi olmuş,Hoya'lar derli toplu görünüyor.Çok beğendim.Azmine hayranım.Sevgiler.
delete61
12-08-2011, 11:52
Şirin gerçekten de çok şirin yahu. Allah esirgesin işi pek kolay değil, Allah' ım seninde yardımcın olsun ablacım, Hoyaların gerçekten çok güzeller, Allah nazarlardan saklasın, umarım benim hoyalarımda senin hoyaların kadar güzel olur. Ellerine sağlık.
Canım benim, çok büyümüş karnı . Neyse az kaldı ama gerçekten fotoğrafdan bu kadar etkileniyorsam senin halini düşünemiyorum sevgili arkadaşım.
Şirin'imiz çok sıkıntı çekiyor olmalı, lütfen öp onu benim için, "Az kaldı kızım, muhteşem bir anne olacaksın" de olur mu?
Şirin'i kucaklayıp taşıyamayınca fotoğrafını taşıdım annesi :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=239908&d=1313101003
missmenas
12-08-2011, 18:44
Sevgili Maki01,
Senin adına karnından öptüm hemde:p Galiba koltukların gelmesini beklemeden yer yatağında burda yatacağız şirinle beraber. Bugün öğleyin Paşa geldi yine ziyaretimize koşturarak geldim şirinle cafeye. Şirin paşayla ilgilenmedi bile. Gitti mutfakta yattı. Sanırsam yavaştan sancılarıda başladı, o şirin karşılama hareketlerini bile sergilemiyor gelen gideni umursamıyor. Sevgili Karalale geldi öğleden sonra o kadar sevdiler dokunmayın bana dercesine, gidip biryerlere yatıyor. Az kaldı evet bir kurtulsun, Bayram yapacağız. Bayramı biz erken kutlayacağız...
missmenas
12-08-2011, 18:57
Şirin gerçekten de çok şirin yahu. Allah esirgesin işi pek kolay değil, Allah' ım seninde yardımcın olsun ablacım, Hoyaların gerçekten çok güzeller, Allah nazarlardan saklasın, umarım benim hoyalarımda senin hoyaların kadar güzel olur. Ellerine sağlık.
Sevgili Delete61,
Canım Çok Teşekkür ederim. Az kaldı hayırlısıylan atlatacağız....
Size ayırdığım hoyalar o kadar güzelleştiki, Maşallah nazar değdirecem diye korkuyorum. Maalesef bir hoyayı kaybediyorum sanki, hoya pauciflora aşırı sıcaklara dayanamıyor. Sakınan göze çöp batarmış misali. Çelikleyip büyüttüğümde ölmek üzere inşallah kurtulurlar. Diğerleri çok güzel oldular.
Dişi kedi ve köpeklerin ömründe hic degilse bir defa anneligi tatması öneriliyor .
bu duygusal anlamda oldugu kadar vucudun yenilenmesi icin gerekli .
ve peşlerinde ufacık yavruların keyfini sürecek bizler icinde evlatlık verilecek yavruların iyi yerlere düşmesi icin caba başlıyor . 5 6 yavruya ev sahibi bulmak oldukca zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda .birde belli büyüklüge geldimi kimse istemiyor :( yavru almak cok güzel fakat sonrası işte biraz üzücü ayrılmak **** sahiplendirememek
missmenas
13-08-2011, 15:16
Kızım Anne oldu, 8 tane yavrumuz. Akşama resimlerini Yüklerim, Doğumuda kendim yaptırttım. Korktuğum başıma geldi, ya veteriner şehir dışında olursa diye düşünmekten, maalesef aynen öyle oldu. Ama sorunsuz başardı benim güzel Kızım.
hadi gözün aydın hatice ablacım :) şirinimizde kurtuldu artık çok sevindim :)
Kızım Anne oldu, 8 tane yavrumuz. Akşama resimlerini Yüklerim, Doğumuda kendim yaptırttım. Korktuğum başıma geldi, ya veteriner şehir dışında olursa diye düşünmekten, maalesef aynen öyle oldu. Ama sorunsuz başardı benim güzel Kızım.
Tebrikler Sn.missmenas,anneye ve minik yavrulara sağlıklı bir ömür dilerim. Yaşam boyu hor görülmeden,hep sevilsinler, sahipleri bellidir sanıyorum şansları bol olsun!
Harika:) Tebrik ediyorum sevgili missmenas sizi cesur bayan:) Minik yavruların fotoğraflarını merakla bekleyeceğiz
bozo.0606
13-08-2011, 16:11
gözünüz aydın sayın missmenas , resimleri bekliyoruz..
yigit666
13-08-2011, 16:17
sayın missmenas . gözünüz aydın şirin hayırlısı ile yavrularına kavuştu güle güle büyütün .
missmenas
13-08-2011, 16:44
Çok Teşekkür ederim,
Şirin'inim sağlığı yerinde mükemmel Annelik yapıyor kıpırdamadan yavrularını emziriyor.
Çok ama çokkk tatlı yavruları.
gülenmelek
13-08-2011, 16:45
Ay ne tatlıdır şimdi onlar, bana göre mis de kokarlar. Köpekler dendi mi akan sular duruyor benim için. Şirin de hayırlısıyla kurtarmış, çok sevindim. Sevgili missmenas sizin de gözünüz aydın, heyecanlı bekleyiş sonunda bitmiş ;) ;)
Canım benimm, 8 yavru haa, maşallah Şirin'imize.
Tahminlerin doğruymuş, 6 yavrudan sonra hala sancısı var gibi diyordun. 2 tane daha varmış :)
Maşallah Şirin'ime ve annesine, hepinizi sevgiyle öpüyorum. Eee Paşa'yı ve ailesini de kutlarım tabii :) Damadımıza sevgiler ...
Sevgili missmenas
Şirin e ve yavrucuklarına sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Şirin in, o yatarkenki halini görünce gözlerim doldu. Çok şükür, sağlıkla doğumunu yapmış.
Bizim Paşa mızın dişisi bu Şirin cik. Sanki Paşa yı görür gibi oldum.
Paşa cığımız ise, bayramdan sonra kısırlık ameliyatına gidecek. Baba olamadı yavrum:(
Kalp rahatsızlığından dolayı yasak çiftleşmek.
Şirin in yavrularının fotoğraflarını dört gözle bekler olacağım.
Emeklerinizden ve hayvanseverliğinizden dolayı sizi kutluyor, sevgiler yolluyorum.
Hatice Tarhan
13-08-2011, 22:50
Hatice hanım gözünüz aydın bebişlerin ve şirinin sağlıklı olması çok sevindirici bir haber, maşallah şirine bu sıcaklarda hamileliği büyük bir başarıyla tamamladı, ****** sizin sevgi ve şefkatinizle, yavruların emin ellerde, itilip kakılmadan ömür geçirmeleri dileğiyle...
Fotoğrafları bekledim ama uygun olamadınız herhalde. Artık uyumak zorundayım. Yarın 24 saat mesaideyim. Pazartesiyi beklemem gerekecek. Sevgiler.
Şirin'in resmini yukarda öle yatarken görüncesi içim burkulmuştu sıkıntıda olduğu çok belliydi.Bu sabah birde ne duyalım şirinimiz anne olmuş ve olmaktaydı diyiim:)çünki hala tamamlanmamıştı doğumm.Çok sevindim ablaa inan dua ediyordum inşallah sağlıkla kurtulur diye ,ölede olmuş.Resimlerii bi an önce yükle sabahtan beri meraktan öldük:D MAŞALLAH diyiim ,mutlu günlerr başlıyor Abla yawrular artık oynaşıp koşuşturmaya başlayınca resiimde kurtarmaz bizii sen en iyiisii video yükle :D sevgileriimle
missmenas
13-08-2011, 23:50
Sevgili Dostlarım,
Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.
Heyecan doruktaydı, akşam üzeri Şennur hanımla Eşi Çoşkun Şirinimizi ve yavrularımızı ziyarete geldiler, yavruların çiş pedleri bile geldi. Gerçektende kızımız ve yavrularımız çok şanslı. Çok değer veren aileye sahip. Şirin' e yine özel mamalar hediye geldi. Canlarım benim işten izin alıp gelmişler yarını bekleyemediler. Paşayı çok merak ediyorum tepkisi ne olacak diye. Bizim kadar çok hassas kişiler bu olaya.
Sabaha kadar uyumadım sancısı vardı, çok huzursuzdu. Çocuk odasından çıkmak istemedi. Odada ve evde sabaha kadar dolaştık şirinle. Sabah bir ara 10 dk kadar gözlerim kapanmış yalama sesine ve hareketlerine uyandım. İlk kesesi dışarı çıkmak üzereydi, resmen panikledim. Veterinerimizin telefondaki sakin ses tonu beni bayağı bir sakinleştirdi neler yaptığını canlı olarak telefonda aktardım korkulacak birşey olmadığını, olayın seyrinin normal gittiğini ve neler yapmam gerektiğini anlatması. Sanki bende profesyonel gibi aynen uyguladım. Bir ara yine çok korktum göbek bağından bir tanesinin kanlı görünce. Neyse o da normalmiş. Herşey normal doğum olarak seyretti.
Yavruları karton kutuya koyarken bir ısırılma tehlikesi atlattım. Bu da kızımın Annelik koruma güdüsünün ne kadar geliştiğiniin göstergesiydi. Şimdi cafedeyiz.
Artık resimleri konuşsun.
evdeki hazırlıksız anımız.
missmenas
13-08-2011, 23:56
Bu resimlerde son dk çekildi Hoya cafe'de:))
Canım benim, bu kadar yavruyu bu sıcaklarda iyi büyütmüş. bir ara karnı patlayacak diye epeyce endişelenmiştim ve 1 haftası daha vardı doğuma.
gülenmelek
13-08-2011, 23:58
Bak bak doyamıyor insan o kadar tatlılar ki ;) İlk yavruları mı bilmiyorum ama sahiplenme içgüdüsü çok fazla demek ki, sizi bile ısırmaya kalktığına göre. Bir çok köpek bu kadar sahiplenmiyor yavrularını. En alttaki foto da ise korkutucu görünüyor, yaklaşanı yakarım gibi :p Neyse hepsi sağlıklı ya önemli olan o. Sağlıklı sağlıklı büyürler umarım. Hepinize geçmiş olsun ;)
Oyy oyy oyyyyy, bu ne güzelliktir böyle. Canım benim, nasıl da koruyor yavrularını.
Sevgili arkadaşım , seni yoruyoruz farkındayım ama bir kaç fotoğraf daha ekler misin :)
Bizi de fotoğraflarınla Şirin'imizin hamileliğine ve doğumuna dahil ettiğin için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
missmenas
14-08-2011, 00:18
Çok ama çokkk şekerler ya. Elime aldığım zaman müthiş bir duygu, Şirin'imizin ilk yavruları bunlar. Hoyaların Pabucunu bugünlük dama attılar:p
missmenas
14-08-2011, 00:22
Yanına yaklaşınca, tepkisi endişeyle ve kuşkucu bakışlarla oluyor. Bana bile hırlıyor, yaklaşma rahatsız etme der gibi. Saatlerce yanında oturup izleyebilirim. Çok harika bir duygu...
missmenas
14-08-2011, 00:33
Gecenin kapanışını Hoya obscura ile yapalım. 3 gün açan çiçekler hala kokuyor.
Şirin'e emzirme ve yavruları koruma yuvası pazartesi günü akşamı gelecek.
Mobilya ustamız yarın ziyaretimize geleck bir çizim yap nasıl birşey olsun dedi. O işimizide halettik;)
Hatice Tarhan
14-08-2011, 01:10
Çok güzeller insan bakmaya doyamıyor şirinin yüzünde ne kadar farklı bir ifade var dili olsa neler söyler kimbilir.Hoyalardan sonra bu işide başarıyla tamamladınız ya Hatice hanım sizi canı yürekten tebrik ediyorum.Sevgiler.
Mucize gibi bir şey nefes kesici . renkler mükemmel ötesi . off sarılıp öpmek isterdim doya doya . hatice hanım valla bu resimleri paylaştıgınız icin cok teşekkür ederim . Allah yuvanızdan huzuru hic eksik etmesin
Sevgili missmenas gözün aydın bunlar ne tatlı allahım mucizesi.
Hepiside anneye benziyor öpüyorum burdan onları.
Gözün aydın Missmenas. Yavruların hepsini kendin mi büyüteceksin merak ettim.
Abla bebekler müthişş ,harikalar çocuklarla görünce sevinçten ne yaptıgımızı bilemediik çok tatlılar .Şirin'im gerçekten yorgun ama bi o kadarda mutlu ve huzurlu görünüyor.Abla ebede oldun tebrik ediyorum senide:D çok güzel bi tablo resimlere bakıncası insan çok duygulanıyor.Bebişleri biiziim içinde öp lütfen :D
Herşey o kadar anlam yüklü ki, takip etmek yetiyor Şirin'i
Aslında evcil hayvanlarda bir başlığı hak ediyor diye düşündüm.
Sevgili yeşillim,
Sitemizde Evcil Hayvanlarımıza (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=371)ayırlmış büyük bir bölüm var. İyi ki yazdın ve hatırlattın, teşekkür ediyorum.
Şirin kızımızın öncülüğünü yaptığı cocker cinsi köpekler için ayrı bir başlık açtım ve fotoğrafların bir bölümünü oraya da taşıdım. Paylaşılmayı hak eden çok başarılı bir süreç yaşadı sevgili missmenas ve Şirin. Hepimizin başı sıkıştıkca danışacağı bir ebe annemiz var artık :)
Buyrun tıklayın...
Cocker Spaniel (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=25122)
Sevgili missmenas, maşallah Allah nazardan saklasın:) Çok şekerler:))
missmenas
15-08-2011, 00:59
Sevgili Nilgün hanım,
Çok Teşekkür ederim. Çok ama çok sevimliler seyrine doyum olmuyor.
Sevgili Katmer,
Gerçektende çok şekerler, yakından görseniz tek tek alıp insanın öpesi geliyor. Zaten bugün birkaçını öptüm. Şirin'tepkisini umursamadan. O esnada hırlıyordu.
''KONUYU TAŞIDIK EVCİL HAYVANLAR BÖLÜMÜ NE''
gelişimini resimlerini birde video kayıtlarını nasıl yükleyeceğim öğrenir öğrenmez ordan paylaşacağım.....
ŞİRİN'LE İLGİLİ OLAYA, tüm iyi dileklerini sunan bütün DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ....
Çok sevindim. Geçmiş olsun ve güle güle büyüsünler. Dilerim mutlu bir hayatları olur.
Yavruların hepsinin süt emmesine dikkat edin. Bu kadar çok olunca, bazıları sıra bulamayabir ve aç kalır. Benim kedilerimde öyle olmuştu.
Hatice Hanım çok şirin bunlar anneleri gibi. Güle güle sağlıkla büyütün inşallah. İnsanın kucaklayıveresi geliyor hepsini. Çok geçmiş olsun hepinize...
karalale
15-08-2011, 12:57
Hatice hanım, bunlar ne böyle çok, çok güzeller. Hepimizin gözü aydın. Şirin annemiz zaten güzeldi, daha da güzelleşmiş. Sizi de ayrıca tebrik ediyorum, her işin üstesinden geliyorsunuz maşallah. Ufaklıkları anne karnın da sevmek nasip oldu, inşallah yakından da görme şansımız olur. Yakın zaman da görüşmek üzere, kendinize ve yeni aileye iyi bakın. Sevgiler....
delete61
15-08-2011, 14:47
Ay Hatice abla Allahım nazarlardan saklasın, Maşallah, ne kadar sevimliler, bakmaya doyamadım, dönüp dönüp birdaha bakıyorum, bizimde önceden ortam müsaitken köpeğimiz vardı, onun da yavruları olduğu zaman başından ayrılmazdık, çok şirin oluyorlar. Ayrıca senide tebrik ederim telaşa kapılmamak mümkünmü değil, Bununda üstesinden geldinya Helal olsun sana. Şirini benim yerime öperseniz çok memnun olurum.
Bukadar telaşın içinde birde benim Hoyalarıma baktığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim. Solan için sağlık olsun napalım Allahtan ümit kesilmez bakarsın yavrular şanslı gelirde kurtulur.
Bu nasıl bir güzelliktir böyle. Allah uzun ömürler versin. Hepsi çok şirin. Yakından görmeyi çok isterdim.
missmenas
18-08-2011, 13:57
Hoyacı Dostlarıma, Dilek ve Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
4. günümüz yavrularımızla birlikte Hoya cafede yatıp kalkıyorum. Hoyalarımın yanında yatmak ve uzun süre onlarla ilgilenmek banada çok iyi geldi. Bu gidişle evi aramayacağım sanırsam:D Geceleri çok güzel serin oluyor ama gündüzleri dayanılır gibi değil çok aşırı sıcak. Eylül ayını iple çekiyorum, bir serinlese hoyalarımda kaldığı yerden eminim devam eder. Sıcaklardan olsa gerek gelişimleri durağan bu günlerde.
Hoya bogor, aynı çiçek sapından 2. defaya açmaya hazırlanıyor.
241099
Hoya obscura, yine aynı çiçek saplarından 2. kez açmaya devam ediyor. Tohum kapsüllerinin gelişimleri gayet güzel gidiyor. 3 kapsülden 2 sini büyütebildi.
241100
241101
Hoya pachyclada red, 1 tane çiçek sapı oluşturmaya başladı. Biraz büyütünce resimlerini eklerim.
241102
Hoya bella, iyice bozulmaya başladı bu sıcaklarda. Yapraklarını sarartıp dökmeye başladı. Havalar bir serinleseydi eminim kendini çabuk toparlardı.
241103
Şirin'imizin sayesinde hoya kokuları içerisinde uyuyorsun, müthiş keyfli olmalı :))
Fındık'ı uçağın yolcu bölümüne kabul etseler Ekim toplantısında aynı keyfi ben de yaşayabilirdim...
missmenas
18-08-2011, 15:39
Coşkun Beyi bir arasammı acaba, belki faydası dokunur. Ablam falan der belki izin verirler. İnanki çok istiyorum gelebilmeni. Düşünsene kızlar hepbirlikte burda kalacağız. Eminim fındığında çok hoşuna giderdi. İnşallah olumlu haberlerle dönerim sana...
Sevgili maki01, Türk hava yolları değil ama, diğerleri kabul ediyor.
Bilet çek görevlileri ve içerideki hoşteslere biraz duygu sömürüsü çok işe yarıyor. Ben iki kedimi öyle yapıyorum..:))
Sn agozce güldürdünüz beni :)
Hatice hanım Şirin ve hoyalarınıza ne mutlu ki sizin gibi bir aileleri var.Resimlerin hepsi birbirinden güzeller insanın tekrar tekrar bakası geliyor.Hepsini sağlıkla büyütmenizi dilerim...
yeşillim
24-08-2011, 00:39
Merhaba missmenas,
Hoyalara fırsat gelmiyor sanırım yoğunluktan.
Ama sizin onları da ihmal etmeyeceğinizden eminim.
Gelişmeler var mı?
Ahşap, koltuklarınız geldi mi?
Kolay gelsin.
Perihan Bayram
25-08-2011, 10:24
Gecenin kapanışını Hoya obscura ile yapalım. 3 gün açan çiçekler hala kokuyor.
Şirin'e emzirme ve yavruları koruma yuvası pazartesi günü akşamı gelecek.
Mobilya ustamız yarın ziyaretimize geleck bir çizim yap nasıl birşey olsun dedi. O işimizide halettik;)
Sevgili Hatice hanım;tebrik ederim,çok güzeller inşallah onlara iyi birer yuva bulursun. Hoya obscura'nın kokusunu keşke bende duyabilseydim.Çiçeklerini kaç yaşında açtı merak ediyorum,Asiye gibi çok bekletmedi sanırım,ne güzel,benimkilerde büyüyorlar.Sevgiler.
missmenas
25-08-2011, 13:44
Sevgili Perihan Hanım,
hoya obscura nın kokusu gerçektende çok güzel. Yapraklarının büyük ve sarkıcı olması gösterişli çiçekleride bir o kadar güzel. çiçek açması tam 1 yaşını doldurunca açıyor.
Dilerim sizinkilerde açar, harika duyguyu sizde yaşarsınız.
missmenas
25-08-2011, 13:47
Hatice hanım Şirin ve hoyalarınıza ne mutlu ki sizin gibi bir aileleri var.Resimlerin hepsi birbirinden güzeller insanın tekrar tekrar bakası geliyor.Hepsini sağlıkla büyütmenizi dilerim...
Çok Teşekkür ederim, Sevgili Smiy. Şirin'in ve yavruların gelişim görsellerini Evcil hayvanlar bölümünden takip edebilirsiniz...
missmenas
25-08-2011, 14:44
Merhaba missmenas,
Hoyalara fırsat gelmiyor sanırım yoğunluktan.
Ama sizin onları da ihmal etmeyeceğinizden eminim.
Gelişmeler var mı?
Ahşap, koltuklarınız geldi mi?
Kolay gelsin.
Canım aynen dediğin gibi, hoyalara sıra gelmiyor;)Tabiiki ihmal etmem hoyalarımı.
Senin için birkaç poz gönderiyorum. Burda Cafede hayvanlar Bitkiler Böcekler iç içe yaşıyoruz. Bu mükemmel güzellikteki böceği dün gece cafeden dışarı çıkarttım. Bakarmısın Güzelliğine
242556
242557
Hoya bogor her 2 çiçeğinide açtı ve döktü tam 6 gün açık kaldı. Sadece akşamları kokuyor. Kokusu hoya obscura kadar yoğun değil, Akşamları hafif floral ve baharat karışımı gibi bir koku, yoğun olarak algıladığım koku karanfil ve tarçın kokuyordu.
242558
242559
242560
yeşillim
25-08-2011, 22:30
Bu kadarcık mı?
Bundan birşey anlamadım.!!
Hatice Hanım, H.obscura sizde baya yoğun kokulu galiba, değil mi? Benimkisi ancak yanına gidip de koklayınca algılanıyor ama çok hoş hafif bir parfüm kokusu var çiçeklerde. Bir de o böceğe bayıldım, yusufcuk en sevdiğim böcek. Şanslısınız yakından gördüğünüz için... =)
Perihan Bayram
26-08-2011, 12:38
Sevgili Perihan Hanım,
hoya obscura nın kokusu gerçektende çok güzel. Yapraklarının büyük ve sarkıcı olması gösterişli çiçekleride bir o kadar güzel. çiçek açması tam 1 yaşını doldurunca açıyor.
Dilerim sizinkilerde açar, harika duyguyu sizde yaşarsınız.
Benim Hoyalardan birkaç görüntü.
Perihan Bayram
26-08-2011, 12:46
Benim Hoyalardan birkaç görüntü.
<hoyalarım gelişiyor
Perihan Bayram
26-08-2011, 12:52
Hoyalarım ve biraç güzellik.
Perihan Bayram
26-08-2011, 13:17
Çok güzel açmışlar Hatice hanım,maşallah.Benim hoyalar büyüyorlar ama içlerinde iki tane kocaman olmuş Cornosa var,onlar ne zaman açacak bilmiyorum ve sabrım tükendi,hele böyle sizlerde açılmış görünce.Birtanesinde tomurcuk koçanı var ama hiç büyümüyor.Sevgiler.
missmenas
26-08-2011, 19:43
Perihan Hanım Maşallahınız var, Çok kısa bir sürede bu kadar büyütebiliyorsanız hoyaları. Çiçeklerinide yakında görmeniz mümkün olacak. Önümüzdeki bahara lacunosa ve kerri çiçek açar.
Hoya carnosalarda çiçek saplarının tomurcuk büyütmedeki tembelliği malum. Geçen kış çiçek sapı vermişti Kırmızı Carnosa hala açacak beklemekteyim. Sabır gerektiriyor, Hoyalarınız ve diğer Çiçekleriniz bellki sevildiklerini ve bakımlarını inkar etmemişler.
Minnacık gönderdiğim hoyaları böyle albenili görünce iananınki çok Mutlu oldum. Teşekkürler misafirlik için... Gelecek yaz Mersine geleceğim, kimbilir hoya çiçeklerinin arasında karşılıklı bir kahvenizi içerim...
Perihan hanım, hoyalarınız çok sağlıklı, güle güle büyütün. En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz dilerim.
Ayrı bir sayfa açarsanız, oradan rahat rahat gelişmlerini akip eder,arşiv oluşturursunuz.
Hemde Sayın missmenasın sayfası bölünmemiş olur.
Perihan Bayram
27-08-2011, 15:06
Perihan Hanım Maşallahınız var, Çok kısa bir sürede bu kadar büyütebiliyorsanız hoyaları. Çiçeklerinide yakında görmeniz mümkün olacak. Önümüzdeki bahara lacunosa ve kerri çiçek açar.
Hoya carnosalarda çiçek saplarının tomurcuk büyütmedeki tembelliği malum. Geçen kış çiçek sapı vermişti Kırmızı Carnosa hala açacak beklemekteyim. Sabır gerektiriyor, Hoyalarınız ve diğer Çiçekleriniz bellki sevildiklerini ve bakımlarını inkar etmemişler.
Minnacık gönderdiğim hoyaları böyle albenili görünce iananınki çok Mutlu oldum. Teşekkürler misafirlik için... Gelecek yaz Mersine geleceğim, kimbilir hoya çiçeklerinin arasında karşılıklı bir kahvenizi içerim...
Hatice hanımcığım,dört gözle beklerim,hem belki bikaç yeni çeşit daha isterim senden,kırmızı cornosayla birlikte bende olmayan renk ve çeşitlerden haberim olursa çok sevinirim.
Perihan Bayram
27-08-2011, 15:10
Perihan hanım, hoyalarınız çok sağlıklı, güle güle büyütün. En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz dilerim.
Ayrı bir sayfa açarsanız, oradan rahat rahat gelişmlerini akip eder,arşiv oluşturursunuz.
Hemde Sayın missmenasın sayfası bölünmemiş olur.
Sevgili Agozce;Hatice hanım kendi yolladığı hoyaların gelişimini görmek istemişti o yüzden sayfasına yükledim,beğendiğiniz için teşekkürler,sevgiler.
Perihan Bayram
27-08-2011, 17:10
223632 selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Sanırın sizin çiçeiniz mum çiçeği değil,ruj denen güzel sarkıcı bir bitki,yıllar önce bende yetiştirmiştim.sevgiler.
Hatice hanım hoya obscara yı bir türlü yaşatamadım.Foto da geldiği hali belli çok hırpalanmış ama diğerleri çok iyi çok teşekkürler.
Bu resimlerde son dk çekildi Hoya cafe'de:))
Canım benim, bu kadar yavruyu bu sıcaklarda iyi büyütmüş. bir ara karnı patlayacak diye epeyce endişelenmiştim ve 1 haftası daha vardı doğuma.
Hatice hanım bu bıdıkları daha yeni görüyorum valla unuttum bakıp maşallah demeyi.Şimdi kocaman bir maşallah gönderiyorum.Allah nazarlardan saklasın hepsini tek tek ısırıyorum.İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
karalale
27-08-2011, 21:48
Orda bir kafe var uzakta, gittikce yaklasiyoruz.... Ve karsimiz da Hoya Kafe...
karalale
27-08-2011, 21:55
Ve... kapidan iceri giriyoruz. Görüyoruz ki, Hatice hanim da Sirin anne de cok mesguller ama bir o kadar da tatlilar.... Hoya kafe gezisi basliyor. Orda olmaktan cok büyük mutluluk duydum. Bin parcaya bölünüpte böyle ayakta dimdik durdugu icin Hatice hanimi tebrik ediyorum. Simdi resimlerle geziye devam diycem ama mutlaka gidip görün derim. Tekrar tesekkürler Hatice hanim....
karalale
27-08-2011, 21:59
Devam edelim.....:D
karalale
27-08-2011, 22:04
Biraz daha.... Son resim cok hos.... Uykucu haric tüm minikler yemekte. Hatice hanim olmasa ac kalicak valla.:D:D:D
missmenas
27-08-2011, 22:06
Sevgili Karalale,
Çok güzel bir giriş yapmışsınız. İlkinde olduğu gibi habersizce yakalandım. Görende hep internetinbaşında sanacak beni:D Teşekkürler Ziyaret için. Ve resimlerde çok güzel.
karalale
27-08-2011, 22:16
Hatice hanim, bence o masanin basindan hic kalkmayin.:D Yeni bilgiler, yeni hoyalar edinin ve bilgilerinizi bizimle paylasin. Bir cok kisinin hoya ufkunu actiniz siz. Sirin cigin resimlerini kendi sayfasin da paylasicam....;) Asiyenin celikleri, h. diversifolia ve h. pachyclada icin tekrar tesekkürler, selamlar....
missmenas
28-08-2011, 14:00
Hatice hanım hoya obscara yı bir türlü yaşatamadım.Foto da geldiği hali belli çok hırpalanmış ama diğerleri çok iyi çok teşekkürler.
Sevgili Gtates,
Hoya obbscura için üzülmeyin lütfen devamı var daha yine gönderirim.
Sevgiler
missmenas
28-08-2011, 14:07
Hoya Obscuranın tohum kapsülleri dün açıldı. Çimlendirmek için bayram sonunda göndereceğim. Bayram tatiline denk gelmesi iyi olmadı, ama 2 ay tohumlar tazeliğini koruyabiliyorlarmış.
242925
242926
Bu Çekirge türününde böyle çirkini görmemiştim, Tek bacağı eksik Dün Akşam penceremize yapışmış, hoyalarıma Kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordu:D Tabiiki öldürmedik, Balkondan aşağı attık, tek bacaklı olmasına rağmen uçabiliyordu....
242927
242928
Merhaba Hatice ablam,
Size teşekkür etmeden önce bu konuda geç kaldığım için çok özür diliyorum.
Taner Abim gel seni bir yere götüreceğim dediği zaman, hiç düşünemiyeceğim bir yere gideceğim aklımın ucundan bile geçmemişti. Zira Taner abim her zaman ilginç yerlere götürdüğü gibi yine öyle bir yerdir diyerek gidelim abicim demiştim. Karşıdan dur bakalım bir cafeye geldik içeride ne vardır acaba diyerek merdivenleri çıkıp kapıya geldiğimde kalakaldım. Bu yarattığınız cennete kapıdan girer girmez şaşkın şaşkın baktığımında farkında olmuşsunuzdur sanırım. O ne cenettir öyle, ne anlatmaya söz, ne de dinlemeye kulak yetmez.
Sizinle ilk defa karşılaşmamıza rağmen kırk yıllık dostmuşuz gibi ağırlamanız, doyum olmaz sohbetiniz, ikram ettiğiniz tadı damağımda kalan topalak yemeğiniz, hele hele Cafenin ortasında sere serpe yatan dünyalar tatlısı Şirin ve 8 yavrusunu karşıdan da olsa doya doya sevdiğim için nasıl teşekkür edeceğimi hala bilemediğim ve ne yapmam gerektiğine, ne yazmam gerektiğine karar veremediğim için geciktiğimi bilmenizi istiyorum. Onun için Özür diliyorum sizden. Bu kadar hoyayı birarada hiç görmemiştim. Hala aklım cafede. Ama ne yazık ki fotoğraf makinamı valizimde unuttuğum için tek bir kare fotoğraf çekemediğime üzülüyorum. Bir dahaki sefere acısını çıkartırım inşaallah.
Buradan Hoya severlere de sesleneyim müsaade ederseniz, Bu Cafeyi görmeden Hoya sevdiğinizi, kolleksiyon yaptığınızı falan söylemeyin, GİDİN VE GÖRÜN. Sonra, sonrasını siz düşünün.
Bundan sonrada inşaallah Antalya' ya her geldiğimde izin verirseniz mutlaka uğramak isterim. Sonsuz teşekkürlerimle Hatice ablam.
Ellerinize, kollarınıza, emeklerinize sağlık, gönlünüze sağlık, cennetiniz hiç solmasın İnşaallah.
ben resimlere bakarken mest oldum... bu güzelliği yakından görmek ne kadar muhteşem birşeydir kimbilir :))
missmenas
29-08-2011, 18:19
Sevgili Mrmusti,
Övgü dolu sözleriniz için öncelikle Teşekkür ederim. Bizler doğada yaşayan hertürlü canlıyı bitkileriyle hayvanlarıyla seven kişiler olarak Doğuştan Dostuz biz...
Kaldıki Taner Bey Seveceğin bir Misafir demesi zaten yeterliydi. Onların Sevdiği ve Saydığı kişiler benim nezdimdede aynısıdır. Çok Değer verdiğim bir Aile Taner bey Eşi Tülin hanım oğulları muzo.
(dün akşam yine beraberdik Tülin hanım yoktu sadece:()
Topalak Yemeğimize gelince, arada bir böyle sohbetlerimizde gelecek sefere ne güzel bir yemek olur diye, sık sık yemeklerden konuştuğumuz oluyor. Birdahaki sefere şu yemeği yiyelim şu güzel olur bu güzel olur diye öyle unutulmaya yüz tutmuş yemekleri birlikte yiyoruz ve çok keyifli oluyor. Taze rezeneyi iyiki bulamamışım Yoksa topalağı kaçırırdınız bir önceki hafta yiyecektik toplağı:D
Asıl ben Sizden özür dilerim Eşimlede tanışma fırsatı yaratamadım sizin için çok yoğun olduğundan dolayı cafeye uğramaktan hep çekinir, takılıp kalıyorum söz verdiğim projeleri zamanında yetiştiremiyorum diyor. Bir dahaki Gelişinizde Söz Size Arabaşı yemeği yapacağım.
Sessizcede olsa Sizin Sayfanızı hep takip ediyorum zaten, agaclar.net'ten tanıyor olmamda ayrı bir güzellik kattı gelişinize ve tanışmamıza.
Ne zaman isterseniz kapım hep açıktır, güzel dostluklar günümüzde nadir bulunabiliyor çünki.
Ben çok Mutluyum, Sizin gibi bir Dost edindim. Gelecek Yaz yine bir Ege Tatilimiz olacak kızımla mutlaka uğrayıp Sizin Kaktüs Cennetinizde bir kahvenizi içek isterim.
Sevgilerimle
missmenas
29-08-2011, 23:02
ben resimlere bakarken mest oldum... bu güzelliği yakından görmek ne kadar muhteşem birşeydir kimbilir :))
Sevgili Refiye hanım,
toplantı tarihimiz olan 8 ve 9 ekimde hoyalar arasında doyumsuz sohbetlere yelken açmak isteyen herkes aramıza katılabilir. Bu tanışma toplantımızda Sizide aramızda görmekten memnun oluruz.
gulshenisa
02-09-2011, 18:30
ya ben 1 aydir yoktum neler olmuş neler.maşallah hatice abla çok şekerler...tebrik ederim senisa şirinide.bu arada benim hoyalar yerlerini çok sevdiler yokluğumdada babaanemiz çok güzel balmış tüm dediklerimi yapmış sağolsun.tabi iş böyle olunca benim hoyalar çıldırmışlar kerii süpriz yapmış bana çiçek açaçak inşallah bugünlerde.1 metreyi geçenler var.işin komik tarafı bu kızlar hala minik saksıdalar.değiştirmesemmi ne:)bu arada bayramınız kutlu olsun sizin ve tüm ağaçlar.net dostlarının..
Ablacım hiç yokmu sergileyeceğin bir değişiklik :) Merakta bırakma bu kadar uzun :)
Agozce ablacım Hoya sp. Bogor'a benzettim. Bir bak istersen.
missmenas
04-09-2011, 17:47
Sevgili Agözce,
sormuş olduğunuz Hoya sp. bogor .
Maşallah yaprakları çok güzel kalınlaşmış ve canlı duruyor. İnce uzun sürgünlerde yaprakların dip kısmından karşılıklı incecik çıkıyor çiçek sapları ve çok hızlı tomurcuklanıyor. Kısa zamanda çiçeklerinide görmeniz dileğiyle....
bettyycim
08-09-2011, 21:13
Sevgili misnemas söz verdiğim resimleri ekliyorum ;)
hoya nummularioides
244479
244480
hoya serpens
244481
hoya fungii
244482
hoya glabra
244483
Şevket Yaşar
08-09-2011, 21:23
Sayın mismenas 10 ayda diatomit'te açan carnosa244487
missmenas
09-09-2011, 13:37
Şevket bey, bu ne güzel bir süpriz böyle Maşallah çok güzel ve sağlıklı. Kutlarım Sizi, başardınız sonunda azmin elinden kurtuluş yok... Benim içinde koklayın lütfen, hatta akşam yemeğinden sonra yanında birde keyif kahvesi içilir bu güzelliğin kokusunu içinizize sindirerek, iyide gider doğrusu:p
Bende Asiyenin çiçeklerini yükleyeyim, kıskandımmı ne?:D oysa ne zamanım var nede moralim. Şirinin sorunlarının üstüne birde eşimin kuzeninin vefat haberi, yıprattı bizi:( biliyorum giden geri gelmiyor ama insanın elindende birşey gelmiyor.
Bana 1 hafta gibi bir süre verin lütfen birçok gelişmeler var hoyalarımda, resimlerini yükleyeceğim. Birçok hoyalarımdan çelikler aldım, değişik türler edinmek isteyenlere duyurulur. Yakında resimlerinide eklerim.
Hoya bogor yine çiçek açmak üzere, Şirinle ilgileneceğim diye ihmal ettim birçoğunu döktü sadece 1 tane çiçek açacak bu defa.
missmenas
09-09-2011, 13:44
Sevgili Bettyycim, Hoya nummularaioides çok merak ediyordum. Sizdekininde yaprakları tıpkı bendeki gibi. Tam olarak, yuvarlak formunu almamış. Diğerleride çok güzel ve sağlıklılar. Serpense bayılıyorum zaten;) Ellerine sağlık, Teşekkür ederim...
Çeşitlerin epeycene oldu bendekilerle beraber, bir sayfa açma zamanı geliyor hoyalara....
bettyycim
09-09-2011, 13:53
Yakında açacağım hoya sayfamı Hatice hanım ;)
gülenmelek
09-09-2011, 18:56
Sevgili missmenas önce maşallah deyip izninizle 2 soru sormak istiyorum ;)
1- Çok canlı, limon sarısı, dolgun çiçekler açan bir hoya türü var galiba. Adını bilmiyorum. Ondan sizde var mı?
2- Yeni ekilen bir çelikte, yaprağın gövde ile birleştiği yerde bir hareketlenme varsa bu dallanıyor demek mi olur, yoksa çiçeklenme belirtisi midir ?
Sevgiler.
Başınız sag olsun hatice hanım Allah rahmet eylesin
missmenas
09-09-2011, 21:25
Dostlar sağolsun, Sevgili İris41...
missmenas
09-09-2011, 21:33
Sevgili missmenas önce maşallah deyip izninizle 2 soru sormak istiyorum ;)
1- Çok canlı, limon sarısı, dolgun çiçekler açan bir hoya türü var galiba. Adını bilmiyorum. Ondan sizde var mı?
2- Yeni ekilen bir çelikte, yaprağın gövde ile birleştiği yerde bir hareketlenme varsa bu dallanıyor demek mi olur, yoksa çiçeklenme belirtisi midir ?
Sevgiler.
Sevgili Gülenmelek,
Hoyalarımın arasında birkaçtane sarı çiçek açanı var. Sizin gördüğünüz hoyanın adını not alabilirseniz yardımcı olurum.
Yeni dikmiş olduğunuz hoyadaki kıpırtıyı değerlendirmek için bir resim yüklerseniz, daha sağlıklı yorum yapabiliriz. görmeden çiçek deyipte sürgün çıkarsa hevesinizi kırmış oluruz, çünki yeni dikilen hoyaların yaprak diplerinden sürgün çıkarttığı gibi çiçek çıkartma ihtimalide olabilir. hoyaların yaptığı süprizler hep şaşırtabiliyor....
gülenmelek
09-09-2011, 23:16
Konu hakkında bilgi sahibi değilim ama yine de başınız sağolsun diyorum. Allah geride kalanlara sağlık ve sabır versin.
Sarı çiçekli Hoyalara örnek buldum. İsimleri H. lasiantha ,H. benitotanii, H. endauensis. Umarım herhangi biri vardır elinizde ;)
2 adet foto ekleyeyim. Daha çok küçük bahsettiğim oluşum ;) Teşekkür ediyorum şimdiden !
missmenas
09-09-2011, 23:44
Sevgili Gülenmelek,
Dostlar sağolsun...
eklediğiniz resimlerden görebildiğim kadariylen, hayata bağlanma belirtisi olarak sürgün ve yaprak çıkartıyor.
Sarı çiçekli dediğiniz hoyadan Hoya lasiantha, hoya praetorii, hoya endauensis var bende ama her 3 ündende henüz çelik almadım. Uygun bir zamanda çelik aldığımda haber veririm. Bendeki türlerin listesini sayfamda yayınlamıştım, başka sarı çiçekli olanlarda var elimde. Şu anda aklımda yok isimleri siz bir gözden geçirin isterseniz listeyi.
Sevgiler...
gülenmelek
10-09-2011, 00:07
Çiçek olsa iyi olurdu ama ;) bu bile yeter. En azından tuttuğunu ve iyiye gittiğini görmek bile güzel. Siz bana da liste göndermiştiniz, silmedim ve içlerinden beğendiklerim de var. En az bir tanesini çok yakında sizden rica edeceğim. Uygun durumda olursa tabi ki. Yukarıda verdiğim 3 Hoya çeşidinden de çelik aldığınız anı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Sevgiyle kalın;)
yigit666
10-09-2011, 09:54
sayın missmenas . başınız sağolsun .
Sayın Missmenas başınız sağolsun.
missmenas
10-09-2011, 18:43
Başsağlığı dileyen herkese Teşekkür ederim. Dostlar sağolsun...
Hatice hanım mutluluğunuzu paylaştığımız gibi acınızı da paylaşıyoruz.Baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
Hatice Tarhan
11-09-2011, 15:50
Hatice hanım başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin....
Başınsağolsun abla,sizleree sabır vefat eden yakınınızada ALLAHtan rahmet diliyorum.
Başınız sağolsun, arkadaşım.
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun.
loveflower
13-09-2011, 18:57
Sevgili missmenas başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.
Yazamasam da hoya cafenize uğruyorum mutlaka.Lakin 1 aydır uğramamıştım, tatil, bayram derken.Bugün kaldığım yerden devam ettim.Hoyalarınıza söylenecek şey yok zaten, onlar konuşuyor biz de keyfini çıkarıyoruz.Şirin çok çok tatlı olmuş yavrularıyla.Hele yavruları lokum! Bayıldım hepsine.
Kutluyorum sizi.
bozo.0606
14-09-2011, 10:29
Hatice hanım başınız sağolsun.. ... ... ...
missmenas
15-09-2011, 23:34
Acımızı, paylaşan Dostlarıma sonsuz Teşekkürlerimi sunarım...
nılgun_dogan
17-09-2011, 00:13
Hatice hanım her zamanki gibi tecrübenize ihtiyacımız var biz yeni hoya severlerin acaba bu hoyanın adı nedir.
http://lh5.googleusercontent.com/-pNtboE0SXdI/TnPI1LLtFzI/AAAAAAAAADY/wcOhC5tuZXI/s640/IMG_2890.JPG
karalale
17-09-2011, 12:40
Hatice hanım merhaba, öncelikle baş sağlığı dileklerimi kabul edin lütfen. Ölümün her türlüsü ama özellikle genç olanı kabul edilemiyor. Allahtan gani, gani rahmet diliyorum, sizlere de sabır. Bizim minik şirinler çok büyümüşler maşallah. Onlarla uğraşmaktan, hoyalar 2. sıraya düşmüş galiba. Kafe niz de, hoyalarınız da muhteşem. Paylaşmış olduğunuz minik hoyalar çok iyi. Sayfama ekledim. Almanya dan sevgiler, selamlar size....
Hatice hanım başınız sağolsun allah sabırlar versin...
missmenas
18-09-2011, 01:49
Sevgili Nilgün hanım,
Çok güzel bir carnosa türü bu. İsmi Hoya carnosa Compacta Hindu Rope, Krinkle Kurls.
Bu güzel hoya acaba Size mi ait?
Bakımı konusunda biraz bilgide vereyim.
Bol aydınlık süzülen güneş ışığı, doğu veya batıya bakan pencere kenarlarında konmalıdır. Toprağı kurudukça sulanmalı, serin ortamda olmayı seven türler arasında 10*C altında yaşayabilir, 25*C üstündeki sıcaklardan hoşlanmaz. Parfüm kokuludur, sarkan türler arasında yerini alır. Bağlama yöntemiyle sardırma mekanizmasına tırmandırabilirsinizde, ama hoşlanacağını sanmıyorum.
Sevgiler.
nılgun_dogan
18-09-2011, 02:08
Evet Hatice hanım bana ait 3 4 gün oldu alalı insallah anlaşırız çok hoşuma gitti çiçeğini merak ediyorum şimdi araştırcam çiçeklerini teşekkürler.
Perihan Bayram
18-09-2011, 15:49
Hatice hanım başınız sağolsun
sayın missmenas, başınız sağolsun.
missmenas
18-09-2011, 21:16
Başsağlığı dileyen Arkadaşlarıma çok Teşekkür ederim...
bettyycim
19-09-2011, 12:59
Sevgili Hatice hanım size telefonda bahsettiğim Hoya pubicalyx red button yapraklarını ekliyorum yorumu size bırakıyorum ;)
Sevgili bettyycim sizinkiler biraz daha küçükmüş :) benimkiler de aynı boyutta yaprak verdiler :)
bettyycim
19-09-2011, 16:18
Sevgili Fatih aynı boyutta derken hangi boyutta sendeki yapraklar ;)
karalale
19-09-2011, 16:18
Benim ki de (silver-pink) yeni çıkan yapraklar, sapı ile birlikte 20 cm. Kötü bir şey yok değil mi? :(
missmenas
19-09-2011, 17:02
Hoyalarda yaprak büyüklüğü yarışmasımı düzenlesek acaba?:D
türler arasında en güzel ve büyük yapraklı yarışması olabilir. Piller şarza taktım birazdan bendeki pucicalyx yaprağını cm görüntüsünü ekleyeceğim:p
Harikasın Bettyycim, ellerine sağlık muhteşem gözüküyor. Eminim şu anda herkes elinde cetvel en büyük yaprak kaç cm onu arıyordur;)
Sevgili Karalale eminim sorun yoktur. Büyük yaprak çıkartması bakımıyle ilgili birşey, kafaya takmayın bence. Geçen yıl aynı sorunu ben yaşadım çünki.
missmenas
19-09-2011, 17:22
Biraz heyecan yapalım yeni hoya edinmek isteyenler için. Hoya lasiantha ve hoya paraetorii yi çelikledim çok zor ve geç kökleniyor,nisanda diktiğim hoyalarda en çok bu 2 türde zorlandım kaybedeceğim korkusuyla, yinede başardım bu 2. denememdi bu 2 türdede.
hoya praetorii
246562
hoya lasiantha
246563
ve çelikler
246564
Hepsi çokgüzel ve sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Hatice hanım benim hoya ekimde yola cıkmaya hazır olurmu ?
missmenas
20-09-2011, 01:29
ÖZÜR...:(
İsimlerini doğru yazmak için nette bakınırken bir hatayı keşfettim. Bu benden kaynaklı değil satıcının yanlış etiket koymasından kaynaklı 2 türü yanlış etiketlemiş. Bundan dolayı Sayın Şevket Yaşar beyden ve Sevgili Bettyycim den çok özür dilerim. Elimdeki 2 tane fazla çeliği Sizlernen paylaştım bu hatayı bugün farkettim ve sattlerdir görsellerde bu olayı çözmeye çalışıyorum. Kesin eminim artık, Hoya Meliflur subsp. Fratarne ile hoya hypolasia etiketleri yer değişmiş satıcının hatası bendede devam ettiği için Sizlerden çok özür diliyorum. Bu hatayı nasıl telafi edebiliriz artık bilemiyorum. Taktiri Size bırakıyorum. Ben apodagisi cezalandıramıyacağım ama bu hakka siz sahipsiniz, cezasını ben çekeceğim böyle bir hatayı devam ettirdiğim için:( çok çok özür dilerim.
Orkun Kırcı
20-09-2011, 12:59
Ablacım o kadar bol türün arasında olabilecek minik bir hata:) Ceza haketmeye değeceğini sanmıyorum :D
bettyycim
20-09-2011, 13:54
ÖZÜR...:(
İsimlerini doğru yazmak için nette bakınırken bir hatayı keşfettim. Bu benden kaynaklı değil satıcının yanlış etiket koymasından kaynaklı 2 türü yanlış etiketlemiş. Bundan dolayı Sayın Şevket Yaşar beyden ve Sevgili Bettyycim den çok özür dilerim. Elimdeki 2 tane fazla çeliği Sizlernen paylaştım bu hatayı bugün farkettim ve sattlerdir görsellerde bu olayı çözmeye çalışıyorum. Kesin eminim artık, Hoya Meliflur subsp. Fratarne ile hoya hypolasia etiketleri yer değişmiş satıcının hatası bendede devam ettiği için Sizlerden çok özür diliyorum. Bu hatayı nasıl telafi edebiliriz artık bilemiyorum. Taktiri Size bırakıyorum. Ben apodagisi cezalandıramıyacağım ama bu hakka siz sahipsiniz, cezasını ben çekeceğim böyle bir hatayı devam ettirdiğim için:( çok çok özür dilerim.
Olur böyle yanlışlar dert etmeyin Hatice hanım, olaya şöyle bakmak lazım Hoya Hypolasiamız var en azından elimizde ;)
karalale
20-09-2011, 14:14
Güzel bir bakış açısı sevgili bettyycim. Üstelik h. Hypolasia sarı renk açan bir hoya yanlış araştırmadıysam. Hatice hanım, bu işi en azından ben yapıyor olsaydım, çoktan çorba olmuştu.... Olur o kadar, Kadı Kızı meselesi....
missmenas
20-09-2011, 16:43
Sabaha kadar netten yaprak ve isim araştırması öyle bir yorucu olduki, acaba başka hata varmı diye? canım çıktı. Neyseki sadece bu 2 türü karıştırmış etiketlerken.
Karışıklığa sebep olan 2 hoya türü detaylı resimleri.
Hoya hypolasia, Yaprakları ince uzun ve yaprak altı ve üstüne tüylü. Yaprak görüntüsü için bile edinilmesi gereken bir tür diğer hiçbir hoyaya benzemiyor, Çiçekleride bir o kadar güzel. Özellikle sarı çiçekli hoya isteyenler için ideal.
246677
246678
246679
Hoya meliflua sub sp fraterna, Yaprakları kalın ve etli. Kısaca albenili bir görüntüsü var.
246680
246681
Ayrıca bu karışıklıktan dolayı, olayı cezasız atlattım;) Anlayışınız için çok Teşekkür ederim.
Ben de bana gelen toplu siparişteki karmaşayı hatırlayıp panikledim bir an, eyvah Apodagis de o kadar türü karman çorman ettiyse diye :) Neyseki sadece 2 türmüş, alanlara da süpriz olmuş ;) Hayat süprizlerle güzel değil mi :D
Yalnız "sabaha kadar yaprak ve isim araştırması" diye okuyunca... Ne diyebilirim ki, azmine hayranım ablacım :p
missmenas
20-09-2011, 18:31
Sevgili Elek,
isimleri doğru yazmak için görsellerdede bir taraftan çiçek yapıları nasıldı diye bakarken birden farkettim. sonrada başladımı panik bu ne diye yoksa hepsimi karışmıştı diye. Valla kolay değil, gündüz farketseydim işin içinden çıkamazdım. Gelen giden derken birde tel. trafiği iyice bocalardım gecenin sessizliği ve serinliğinde yine iyi çözdüm olayı.
Yaptığımız toplu siparişlerin üstesinden öyle güzel geldinizki, hem Dilaver Bey hem Siz hakkınızı bu konuda ödeyemeyiz bence. NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ GELİR....
Yaptığımız siparişlerin en büyük stress kısmını Sizler üstlendiniz. SAĞOLUN.....
Sevgili Gülenmelek özel mesajınızı okudum toprak karışımıyla ilgilide açıkladığım linki verdim ordan takibe devam edersiniz. Seçtiğiniz türe gelince çok zor bir tür Hoya endauensis. Size tavsiyem başlangıcı daha kolay türlerle yapmanız olacak.
Sevgiler....
bettyycim
22-09-2011, 08:14
İşte Hoya hypolasia ;)
missmenas
22-09-2011, 11:38
Sevgili Bettyycim,
1 haftada çiçek açtırdım deme sakın. Valla çat diye çatlarım:D Şaka bir tarafa 6 tane çelik aldım h. hypolasia dan, inşallah yaşatmayı başarabilirim.
aldığım çeliklerden biraz görseller ekleyeyim.
missmenas
22-09-2011, 11:41
Alınan çeliklerden görüntülere devam, Yeni türler edinmek isteyenler özellikle heyecanlanacak biliyorum:p
missmenas
22-09-2011, 11:43
Minik prenseslerin görüntüsüne devam....
missmenas
22-09-2011, 11:46
Kimlerdi yeni resim yüklemiyorsun diyenler, pc ekranında odaklanmış kıs kıs güldüğünüzü sanki görebiliyorum:D
missmenas
22-09-2011, 11:48
Hepiniz birden bakmak için girmeyin foruma yoğunluktan sayfa açılmaz sonra;)daha resim yükleyeceğim:p
missmenas
22-09-2011, 11:51
Elimde makasla dolaşırken, bu minik bana öyle bir bakıyorki sanki sıra bizedemi gelecek dergibi:D saksı verdim oynasınlar diye nerdeyse toprakta ver diyecekler, Şu bakışlara bakarmısınız arada bir işimi bırakıp bu şekerleri seviyorum...
Sayn missmenas merhaba
Hoyalarınızı kıskanmamak elde değil tabii sizide :)
Not:Sizden gelen uyarıdan sonra Hoya lacunosa'yı müstakil saksısına aldım umarım problem yaşamaz oradada mutlu olur.
missmenas
22-09-2011, 11:59
Sıradaki çelik alınacak hoyalar, H. lambii ve H. vitellinoides, H.macrophylla...
Biri beni durdursun lütfen:( kafamı dağıtmak için paso doğrama yapıyorum.
missmenas
22-09-2011, 12:10
Hoya callistophylla görüntüsü, çok yavaş büyüyen bir tür. Şubat ayında Tayland 'dan gelen çeliklerimden son kalan. Bundan Şimdi 3 tane sadece çelik alabileceğim, yaprakları ve çiçekleri çok güzel olan nazlı bir tür. Hiç çiçek açmasa bile Yaprak yapısıylen gösterişli bir tür...
Hoya deikei çeliklendi...
missmenas
22-09-2011, 12:18
Hoya lauterbachii, çeliklendi ve hayata bağlanan çeliklerden de görüntüler...
Gönül isterki çiçeklerdende görüntüler olsun, en çok çiçek açmasını dilediğim hoyam budur...
Biri beni durdursun lütfen:( kafamı dağıtmak için paso doğrama yapıyorum.
[/I]
Hemen durumdan vazife çıkarayım. Ablacım Macrophylla hariç kalanlar zaten kendisi çelik sayılır, az bıraksan büyüseler nasıl olur ;) Ayrıca 4 ayaklı prensesler ( prensler de olabilir hani :p ) ilgi, alaka, oyun bekliyor, bakışlarından ben öyle anladım :rolleyes:
missmenas
22-09-2011, 12:28
Sayn missmenas merhaba
Hoyalarınızı kıskanmamak elde değil tabii sizide :)
Not:Sizden gelen uyarıdan sonra Hoya lacunosa'yı müstakil saksısına aldım umarım problem yaşamaz oradada mutlu olur.
Sayın Ykolko,
kıskanmayın lütfen bir dünya çelik aldım, arasından birkaç hoya belki sizin olabilir;) hepside kelaynağa döndü gelecek yıl dahada bir güzelleşeceklerine inanıyorum. Çelik alınan hoya baharla birlikte hızlı bir büyümeye koyuluyor. Kış ayı boyunca kök gelişimini ve kuvvet toplamaya bakıyor. Birçok hoyalarımın gelecek yıl çiçek açacaklarını biliyorum. Çiçek şöleni yaşayacağız hepbirlikte.
Hoya lacunosayı Kardeş hoyanın saksısından ayırmış olmanıza çok sevindim. Bu işlemi daha önce yapsaydınız keşke şimdi birkaç kat daha büyümüş olacaktı belkide çiçek sapı bile büyütebilirdi. Dilerim yeni saksısında bu düşüncelerim hızla gelişir. Çiçeklerinide koklamanızı dilerim.
gülenmelek
22-09-2011, 12:39
Limon yemiş kadar oldum fotolara bakarken ;) Hepsi öyle güzel ki ;) Maşallah diyelim nazar olmasın.
yeşillim
22-09-2011, 12:42
Size zahmet küçük yapraklıları profilinden öyle görselini sıraya koysanız...:D
bettyycim
22-09-2011, 13:43
Yok canım nerde daha çiçek açtırmak bir sürgün verse razıyım :D
İremsıla
22-09-2011, 14:55
Sevgili mismenas,hoyalar çok güzel umarım çeliklerde tutar,ben özellikle yeşil beyaz yapraklı türlere bayıldım,ne güzel duruyorlar saksıda öyle maşallah diyelim.
Şirin hanımın yavrularıda,çok tatlı ya burda sayenizde hepimiz seviyoruz onları,özellikle burunları çok sevimli oluyor,bizimde paşamız var.yavruları severken,birde benim için öpermisiniz.ellerinize,yüreğinize sağlık.
karalale
22-09-2011, 14:57
Elinizden o makası hiç düşürmeyin emi.... Daha çok kesin, daha çok...:D Neden mi, daha fazla arkadaşımız sevinsin de ondan. Tüm çeşitler yurdumun her yerine dağılsın. Ne kadar çok anılacaksınız Hatice hanım, ne kadar güzel değil mi? Bana öyle geliyor ki Kafe de sizi kesmiycek artık ... Sera aramalarına başladınız mı....:p :p
Muhteşem, bunların büyüyp çiçeklendiğini hayal ediyorum da Tayvan ormanlarına gitmeye gerek kalmayacak. Hoya ormanı....hayali bile güzel...Elinize, gönlünüze sağlık...
O Sekiz sevimliye Hoya adlarımı koysaydınız acaba?..:)))
gulshenisa
22-09-2011, 15:10
Kafede seramı serada kafemi.Bu müşteriler kışa nerde oturacaklar Hatice ablaaaa?Saksıların üzerine sardığın mekanizmalar bu gidişle dolmayacak.Yeter artuk da.Yazık değilmi şu canlara..Biraz serpilsinler.Beni kesecek bu kadın deyip büyümeyecekler artık.Şaka bi yana bizim çelikler güzel görünüyolar..
Orkun Kırcı
22-09-2011, 16:45
41 kere maşallah. :D
Sayın missmenas, maşallah ne kadar çok hoya çeliklemişsiniz. hepsi de çok sağlıklı görünüyor.
esinruzgar
22-09-2011, 20:07
Sevgili Missmenas, çelikleri görünce çok heyecalandım,
ben şimdi oraya gelsem bu kadar türün arasında nasıl seçim yaparım, hepsini de alamam ki bir anda. Umarım en kısa zamanda gelebilirim. Bu arada cafeniz nerede acaba?
missmenas
23-09-2011, 20:48
Çelikleme işlemim nihayet bugün bitti, genel temizlik ve toparlanma başladı. Laf aramızda açıkcası cafeye fazla gelen olmasında canım hoyalarıma istediğim gibi zaman ayırayım. Dünkü fırtınada ve bol yağışın ardından elektrikler bugün geldi. Net bağlantım hala yok, elektrik prizinden net bağlantısı sağlıyordum ciddi bir sıkıntı varmış yakında gidereceğiz diyorlar. Bu arada komşudan ödünç aldığım vınla nete bağlanıyorum:(
Hepinize canı gönülden Teşekkür ederim... Hem espirili hem ciddi yaklaşımlar tebessüm ettiriyor... Amazon ormanı gibi olacak gelecek yıl Bu aylarda. Gelecek seneye çelik almayı düşünmüyorum. Alırsamda kazaya uğramışlar alınacak. Yeni türler edinmek isteyen Takas yapmak isteyen şimdiden rezerve yaptırsınki bende bileyim, not alayım kime ne gidecek diye. Bazı koleksiyoncu arkadaşlarla, kendi sayfalarında yazışmıştık. Kimlerden yeni tür bekliyorum inanınki unuttum çoğunluğunu. Bana burdan takas listesi gönderebilirseniz çok memnun olurum. Yavruların bakımı çok ciddi yormaya başladı. Hoyalara fazla zaman ayıramadığım gibi, yorgunluktan unutkanlıkta başladı, malum yaş meselesi diyorum:o Tatilde yapamadım bu yıl onun verdiği stresste var tabii. Hepsine değer hoyaların arasında dolaşmak:p
Elimden Makası 1 yıl bırakacağım. çiçek görmek istiyorum... Sonrada güzel bir fotoğraf makinası sonrasında biraz ders nasıl güzel resim çekilir diye... Sanırsam İlkin hanımın resimlerine özendim.;) Seyrine doyulmayan kareler olsun gözlerimizi gönlümüzü şenlendiren istiyorum...
Sevgiler Hepinize...
Foruma giremiyecek olursam 2 gün endişelenmeyin net bağlantısı bekliyorum demektir....
esinruzgar
23-09-2011, 21:00
O zaman cafeye gelmek için sizin hoyalarınızla işlerinizin bitmesini beklemek lazım, böyle bir şey de pek mümkün görünmüyor sanki:))
alperfect
23-09-2011, 23:50
kolay gelsin Hatice hanım çok zor bir iş sizinki sevmeden yapılmaz :)
missmenas
24-09-2011, 00:07
Sevgili Esinrüzgar,
hoyalara gönül vermiş dostlarım için herzaman vaktim var. Hem laflarken dinlenmiş oluyorum. Birde konuşulan konu ortak noktamız olunca sohbetin tadıda başka oluyor.
Ulaşım için dolmuş veya otobüs tarifi yapamayacağım bütün ulaşım hatları değişmiş birde araba kullanan birisi zaten bilmez diyelim.
Mazı dağı dolmuşlarını sorarsanız buraya gelen bütün dolmuşlar sitenin önünden geçer. Duyumlarıma göre çallıya kadar metro kullanılıyormuş yeraltı geçidindeki durakta inilip ordanda dolmuşa biniliyormuş.
en sağlıklısı mazı dağı dolmuşu Size yeterli olacaktır.
Bu aralar cafede kalıyorum biliyorsunuz, Sabah 10 dan sonra gece 12 ye kadar müsaitim. Sitenin adı çankaya sitesi sosyal tesisindeyiz, tepede düzlükte.
Sayın Alperfect,
İşim hernekadar zor gözüksede, yorucu olsada gerçek şu ki çok keyifli zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Çokta Severek ilgileniyorum, çiçeklerimle Şirin'inmle minik prens ve prenseslerimle günüm dolu dolu geçiyor.
Perihan Bayram
24-09-2011, 14:21
Sevgili Bettyycim,
1 haftada çiçek açtırdım deme sakın. Valla çat diye çatlarım:D Şaka bir tarafa 6 tane çelik aldım h. hypolasia dan, inşallah yaşatmayı başarabilirim.
aldığım çeliklerden biraz görseller ekleyeyim.
Sevgili Hatice hanım,hoya çelikleri muhteşem görünüyorlar,ellerine sağlık,benimkilerde büyüyolar,hoya bogor fazla büyümedi,cinsinden mi acaba?
Çiçeklenince görsel şölen olacak hoya kafede,görmek isterim.Ben hoyaların isimlerini pek bilmiyorum,çiçek renklerine göre fide isteyebilirim.Evde yer yok ama birkaç renk daha olabilir diye düşünüyorum.Bu çiçekler yüzünden turlarada katılamıyor hale geldim,gidersem bozulurlar diye korkuyorum,çünkü sularını
ayarlayarak döküyorum.
Sevgi ve selamlar.
yeşillim
30-09-2011, 09:03
Sayın missmenas, ziyaretinize geldik. Nasıl güzeller mi?
Toprakta aynı saksıyı paylaşanları kendi başlığımda eklemiştim.
Bunlar da diatomittekiler.
Bir de sizdeki hoya tohumlarının son durumunu merak etmekteyim.!!
missmenas
30-09-2011, 16:38
Sevgili Yeşillim,
Bende diyordum sendeki minkler niye büyümüyor. Anlaşıldı çeliklenmiş diatomittede başarı göstermiş. Harikasın, çok güzel ilerlemeler kaydediyorsunuz. Girişken ve yeniliğe açık olmanız arkasında başarıda elde etmeniz taktir ediyorum...
Ellerinize sağlık, Teşekkürler misafirler için...Sırada açmış çiçekleri beklemek çok gelmez umarım bu başarıya, Siz başarırsınız çünki;))
Sizden takas için istediğiniz hoyaların listesini bekliyorum...
Sevgiler...
Bu sayfaları gezmek ayrı bir keyif oldu benim için.
Hoya aşkım zamanla iyice depreşecek görüyorum.
Çünkü sizler de benim gibi 1-2 derken on çeşit, sonra frenler tutmuyor tabi, gönül gördükçe istiyor ve sanırım orada 100 aşkın çeşit ve bir dolu bitki var.
Korkuyordum buraya uğramaya "acaba kıskanırmıyım" diye;)
Ama hayır kıskanmadım, tam tersi gurur duydum, kendi kendime gülümsemekten yüz kaslarım acımış.
Güzellik görünce dayanamam gülümserim, çok mutlu oldum.
Bu kadar şevk ve özen...
Tebrik ederim.
yeşillim
30-09-2011, 19:23
Aslında hem istiyorum, hem istemiyorum.
İstiyorum çok seviyorum.
İstemiyorum, abartmaktan korkuyorum...
Not almışım.
acicularis
archboldiana white
globulosa
balaensis
benguetensis
loheri
picta
tanna
calycina
chinghungensis
pauciflora
obcordata
heuskeliana
durmadan ekleniyor Allah sonumuzu hayır getire.
Hani beğendiklerim arasında bunlar var
bir de gigas yazmışım da yazmışım işte...!:D
bozo.0606
30-09-2011, 19:26
sevgili hatice hanım merhabalar;
size bana gönderdiğiniz diversifolia'nın son halini gönderiyorum. izniniz olmadan resimleri yükledim. dilerseniz silerim , sorun değil..
saygılarımla..:o
Eh bu aralar torunlar ziyarete geldiler. Kapılar açıktır umarım :)
Ablacım benim üzerimde, daha doğrusu hoyalarım üzerinde emeğin çok büyük. Yardımların için bıkmadan cevapladığın sorularım için senden bin kere teşekkür etsem azdır.
Bu da benim pub. red button(1 hafta önce böyleydi.Güncel fotosunu yarın çekeceğim.):
248951
missmenas
01-10-2011, 01:06
Fatih'cim,
bu benim diatomitte senin için köklendirdiğim pubicalyx mi?
Maşallah nasılda güzel gelişmiş böyle. Gerçektende süper gözüküyor, yeni halinide görelim lütfen. Çiçek sapı falan yokmu şöyle büyüteçle bir gözden geçir lütfen, belki bir süpriz falanda vardır.
Ellerine Sağlık, ziyaret içinde Teşekkürler;)
missmenas
01-10-2011, 01:19
Sevgili Bozo.0606,
Çok bakımlı ve mutlu gözüküyor hoya diversifolianız. Gelecek baharla birlikte muhteşem bir görüntüye bürüneceğinden emin olabilirsiniz. Kış ayında biraz uykuya yatan bir tür. Sulamasına dikkat ederseniz fazlaya kaçmadan topraktaki nemini muhafaza etmeniz yeter. Kışı atlatabilirseniz, geriside gelir, bol aydınlık ve bulunduğu odanın ısısını pek fazla 10 derecenin altına düşürmeyin. Malum Ankara Çok soğuk bir Kış geçirir. Kalorifer peteklerindende mümkün olduğunca uzak tutmanızı tavsiye ederim. Soğuklar tam başlamadan diğer hoyalarınızda yola çıkar.
Hiç unutmayacağım bir güzelliği benim için yaptınız, Gönlümde nasıl bir yer edindiğinizi tahmin edemezsiniz.
Misafirlik içinde çok Teşekkür ederim. Ellerinize Sağlık;)
missmenas
01-10-2011, 01:44
Aslında hem istiyorum, hem istemiyorum.
İstiyorum çok seviyorum.
İstemiyorum, abartmaktan korkuyorum...
Not almışım.
acicularis
archboldiana white
globulosa
balaensis
benguetensis
loheri
picta
tanna
calycina
chinghungensis
pauciflora
obcordata
heuskeliana
durmadan ekleniyor Allah sonumuzu hayır getire.
Hani beğendiklerim arasında bunlar var
bir de gigas yazmışım da yazmışım işte...!:D
Sevgili Yeşillim,
listeni gözden geçirdim. Bazıları bende yok hoya obcordata, hoya gigas, hoya picta yok bunlardan, bulabilirseniz benide düşünün lütfen hayır demem.
Hazırda gönderebileceklerim şunlar Ekim sonuna yani köklenmiş olarak.
Hoya heuskelina red
Hoya calycina
Hoya sp. tanna
Hoya loheri
Hoya benguetensis
hoya balaensis 01 TYPE
Hoya archboldiana white
Gelecek baharda gönderebileceklerimde
Hoya acicularis (inşallah sürgün vermeye başlar hala uykuda çünki)
Hoya globulasa
Hoya pauciflora (tam sizin şehirin serinliğine uygun bir hoya türü)
Hoya chinghungensis ( umarım yaşatmayı başarabilirim) tek bir kök kaldı.
Listeniz hiç abartı değil bence, balkonunuz çok güzel hoyaların sevdikleri bir aydınlığa sahip. Baktınız abartıya doğru gidiyor, hoyalardanda vazgeçemiyorsunuz , o zaman Sizde benim gibi yapın gözden çıkartabileceğiniz diğer bitkilerinizi hediye edersiniz değerini bilecek birilerine, nasıl fikir ama?:( Ben yapmak zorundaydım Evim amazon ormanına benzemeye başlamıştı.
Not aldım listenizi gönderim zamanı haber vereceğim. Bana gönderdiğiniz hoyaların kıymetini bildiğimi ve kayıplarımı nasıl telefi ettiğinizi hatırlatmama gerek yok sanırsam Tekrardan Teşekkürlerimi gönderiyorum. Çok değerli Kadir Kıymet bilen Dost ilan ediyorum sizi.
Dilerim Sağlığınız elverdikçe, gönlünüzde hoyalara yer verdikçe herşey gönlünüzce olsun diyorum....
missmenas
01-10-2011, 02:08
Bu sayfaları gezmek ayrı bir keyif oldu benim için.
Hoya aşkım zamanla iyice depreşecek görüyorum.
Çünkü sizler de benim gibi 1-2 derken on çeşit, sonra frenler tutmuyor tabi, gönül gördükçe istiyor ve sanırım orada 100 aşkın çeşit ve bir dolu bitki var.
Korkuyordum buraya uğramaya "acaba kıskanırmıyım" diye;)
Ama hayır kıskanmadım, tam tersi gurur duydum, kendi kendime gülümsemekten yüz kaslarım acımış.
Güzellik görünce dayanamam gülümserim, çok mutlu oldum.
Bu kadar şevk ve özen...
Tebrik ederim.
Sevgili Jezebel,
ne güzel yorumlamışsınız. Hoya Aşk olmaktan çıkıp Tutku halina gelmeye başlarsa işte o zaman endişe duyabilirsiniz Aşkınızdan:p
Asıl ben şimdi sayfama yazmanızdan gurur duydum, bir ilke imza almış gibi oldum.
Ağaclar. net' te çok taktir ettiğim bir kişisiniz.
Sayısız Bitki tanıtımınız ve deneme başarı ve kayıplarınızı samimiyetinizle paylaşmanız ve katkılarınız şüphesiz saygı uyandırıcı bir olay.
Pardon birde Sözkonusu hoya ise fren asla tutmaz:D
Koleksiyonumda sadece Hoyalarım yok, atlaslarım, plumerialarım, tropik meyve koleksiyonum(buda bir tutku), narenciye çeşitlerim, kaktüslerim,çok çeşitli sukulentlerim ve salon çiçeklerim var.
Herşeyden önce onlara zamanımı ayırabilmek en önemlisi. Hepside Sevgiyle harmanlanmış, herbirisinin ayrı bir hikayesi vardır.
Övgü dolu sözleriniz için çok Teşekkür ederim, değer verdiğiniz bir kişiden övgü duymak insana biraz daha cesaret veriyor;)
yeşillim
01-10-2011, 08:11
Gerçekten abatmıyorum mu?
Evdekiler öyle demiyor ama
Tabi tabi deli, delinin halinden anlar !!:D
H.picta klon bende vardı, çelik tuturamadım.
Nasıl desem yapraklarını bir damlaya benzettim.
dalı öyle ince ki serpensle yarış ediyorlar sanki.
Şey, valla pek merak ediyorum tohumların son halini ne durumda??
Kolay gelsin, teşekkür ederim takas için.
esinruzgar
01-10-2011, 19:57
Sevgili missmenas,
davetiniz için çok teşekkür ederim. Cafenize gelip o güzelliklere ve tabi sizin gibi güzel kalpli biriyle tanışmak için ben sabırsızlandıkça hep bir şeyler çıkıyor. Ne zaman gelebilirim bilmiyorum ama o zamanı dört gözle bekliyorum.
missmenas
02-10-2011, 00:27
Sevgili Hatice hanım,hoya çelikleri muhteşem görünüyorlar,ellerine sağlık,benimkilerde büyüyolar,hoya bogor fazla büyümedi,cinsinden mi acaba?
Çiçeklenince görsel şölen olacak hoya kafede,görmek isterim.Ben hoyaların isimlerini pek bilmiyorum,çiçek renklerine göre fide isteyebilirim.Evde yer yok ama birkaç renk daha olabilir diye düşünüyorum.Bu çiçekler yüzünden turlarada katılamıyor hale geldim,gidersem bozulurlar diye korkuyorum,çünkü sularını
ayarlayarak döküyorum.
Sevgi ve selamlar.
Sevgili Perihan hanım,
Yakın bir zamanda köklendirmedeki başarı olayı gerçekleşsin listeyi açıklarım,
2 haftaya kadar yeni çeliklerin akibeti belli olur. Listeyi yayınlayınca, isimlerinden görsellere bakarsınız nette. Görsellerdeki çiçek ve yaprak seçimi birkaç tane daha seçmenize yardımcı olur. Taabi birkaç tane diyoruz ama, hal tatil ve gezilerimizi etkilemeye başladıysa durumunuzun benden farkı yok demektir. 2 tane yıllık grup gezimizi iptal etmek zorunda kaldım bu yıl. Gitti güzelim tatiller maviyolculuk ve yayla turumuz vardı maalesef ben katılamadım. Gelecek yıla yapılan program öncesi mutlaka birilerini o günler için bulmalıyım.
Sizinde evdeki bitki sayınız az değil biliyorum, bu arada gönderdiğim hoyalara en güzel bakımı yapan Siz oldunuz. Gözümün önünden gitmiyor hoyalardaki gelişmeler. Hoya bogor biraz nazlı büyüyen tür, ilk yılı güç toplamakla geçer 2. yılı başlar çılgınca sürgün vermeye hem yan sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlar. Yarasa gübresini düzenli kullanmanızın etkisi diyorum ben birde taabiikine Sizin gösterdiğiniz itina ve Sevgi, gelecek baharla birlikte sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlarsa hoyalarınız hiç şaşırmam doğrusu.
Hiçbir güzellik fedakarlık göstermeden gelmiyor maalesef. Bizde gezilerimiz ve tatillerimizle bu fedakarlığı yaptık bu Yıl, gelecek Seneye kimbilir, çiçeklerden çok iyi anlayan bir Dostunuz taşınır yakınınıza;)
aklınız arkada kalmadan Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz bir Dost diliyorum sizin için....
Bana gerçi 1 kişide yetmez oldu ilk tatilimde, emanet edeceğim kişiyi duyar gibi oluyorum '' nerden uydum bu deliye '' :D:D:D
missmenas
02-10-2011, 00:37
Gerçekten abatmıyorum mu?
Evdekiler öyle demiyor ama
Tabi tabi deli, delinin halinden anlar !!:D
H.picta klon bende vardı, çelik tuturamadım.
Nasıl desem yapraklarını bir damlaya benzettim.
dalı öyle ince ki serpensle yarış ediyorlar sanki.
Şey, valla pek merak ediyorum tohumların son halini ne durumda??
Kolay gelsin, teşekkür ederim takas için.
Sevgili Yeşillim,
ne söyliyeceğimi bilemiyorum. Bence yanlış kişiye sordunuz abartı olayını:D
Ben tam delirmek için, bir an geçiriyorum zaten. Hergün cafeyi silerken düşündüğüm olay acaba insanlar içeri girerken bitkilerime zarar verecek bir şey ayakkabılarında taşıyorlarmı diye kendime sürekli bunu soruyorum. Kapıda terlikle karşıladığım gün işte o zaman gerçekten delirdiğimin ispatı olur. Günde 2 defa içeriyi siliyorum:o ve bu terlik olayı yerine bugün metroda alışveriş yaparken 2 defa galoş kutusunu aldım arabaya koydum ve yine geri bıraktım.
Damga yemek korkusuna vazgeçtim:D
Şimdi ben sorayım abartıyamı kaçıyorum acaba:confused: hiçte abartı değil bence, çimlerden yürüyüp gelenler oluyor. Ya böcek taşıyorlarsa diye.... Halim nice ola....
Boşver bize deli diyenler akıllı olsun:p
Hoya obscura tohumlarını pazartesi ve salı günü gönderiyorum söz verdiğim kişilere, açıkcası tohumları kaybetmiştim yeni buldum...:o
Sevgili Missmenas,bugün Fidan Peyzaj serasını gezdik.Söz verdiğim Hoya Carnosa Tricolour'ı aldım.Gönül isterdi ki her bitkiden alayım.Ama Adana'dan Antalya'ya taşıma sorunu gözümde büyüdü.Dilerim Hoya Carnosa Tricolour yeni yuvasında bol çiçekli günler geçirir.
yeşillim
03-10-2011, 07:34
Sevgili missmenas hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İnsanın heyecanlanmaması mümkün değil
Sevgili hazan-z, çok güzel bir yer değil mi? Başka fotoğraf çektiniz mi? Başka tür hoya yapmamışlar mı?
Bana yakın olsa sık sık oraya giderim.
missmenas
03-10-2011, 20:02
Ayyyy, bu carnosa tricolour benimmi şimdi. Sevgili Hazan-z görünce gözlerime inanamadım.
Üzerindemi bu çiçeklerde. Bu hafta sonu gelmez artık bana;)
Çokkkk Çoookkk Teşekkür ederim. Carnosa deryası gibi bir resimde:p
İnşallah yolda bozulmaz, gerçi uçakla geleceksiniz çokta zahmet verecek.
Sevgiler....
merhaba sayın missmenas, sizin hoya sevginizi ve asiyenizi görünce çocukluk anılarımdan biri canlandı gözümde. Ve sizinle paylaşmak istedim. 10-12 yaşlarındayken yengemin bir hoya çiçeği vardı. ama ne çiçek... salonun köşesinde büyük bir teneke saksıya ekiliydi. tavana kadar yükselmiş, sonra salonun bir değil iki değil tam üçüncü kenarını dolanmış.yani abartısız en az 10 metre. salon boyanacağı zaman aşağı indirilmişti.. 2-3kişi bir gün boyunca yapraklarını silmiştik, parlasın diye....
işte böyle bir anım canlandı gözümde...
çiçekleriniz çok güzel.. tebrikler
Çelikleme işlemim nihayet bugün bitti, genel temizlik ve toparlanma başladı. Laf aramızda açıkcası cafeye fazla gelen olmasında canım hoyalarıma istediğim gibi zaman ayırayım. Dünkü fırtınada ve bol yağışın ardından elektrikler bugün geldi. Net bağlantım hala yok, elektrik prizinden net bağlantısı sağlıyordum ciddi bir sıkıntı varmış yakında gidereceğiz diyorlar. Bu arada komşudan ödünç aldığım vınla nete bağlanıyorum:(
Hepinize canı gönülden Teşekkür ederim... Hem espirili hem ciddi yaklaşımlar tebessüm ettiriyor... Amazon ormanı gibi olacak gelecek yıl Bu aylarda. Gelecek seneye çelik almayı düşünmüyorum. Alırsamda kazaya uğramışlar alınacak. Yeni türler edinmek isteyen Takas yapmak isteyen şimdiden rezerve yaptırsınki bende bileyim, not alayım kime ne gidecek diye. Bazı koleksiyoncu arkadaşlarla, kendi sayfalarında yazışmıştık. Kimlerden yeni tür bekliyorum inanınki unuttum çoğunluğunu. Bana burdan takas listesi gönderebilirseniz çok memnun olurum. Yavruların bakımı çok ciddi yormaya başladı. Hoyalara fazla zaman ayıramadığım gibi, yorgunluktan unutkanlıkta başladı, malum yaş meselesi diyorum:o Tatilde yapamadım bu yıl onun verdiği stresste var tabii. Hepsine değer hoyaların arasında dolaşmak:p
Elimden Makası 1 yıl bırakacağım. çiçek görmek istiyorum... Sonrada güzel bir fotoğraf makinası sonrasında biraz ders nasıl güzel resim çekilir diye... Sanırsam İlkin hanımın resimlerine özendim.;) Seyrine doyulmayan kareler olsun gözlerimizi gönlümüzü şenlendiren istiyorum...
Sevgiler Hepinize...
Foruma giremiyecek olursam 2 gün endişelenmeyin net bağlantısı bekliyorum demektir....
Hatice hanım allah makasınıza zeval vermesin efendim kesin kesin hiç çekinmeyin :p kendi malınız gibi lütfen.Biz hoya severleri unutmayın işleriniz de kolaylıklar diliyorum.Takipteyiz.
Perihan Bayram
05-10-2011, 19:26
Sevgili Perihan hanım,
Yakın bir zamanda köklendirmedeki başarı olayı gerçekleşsin listeyi açıklarım,
2 haftaya kadar yeni çeliklerin akibeti belli olur. Listeyi yayınlayınca, isimlerinden görsellere bakarsınız nette. Görsellerdeki çiçek ve yaprak seçimi birkaç tane daha seçmenize yardımcı olur. Taabi birkaç tane diyoruz ama, hal tatil ve gezilerimizi etkilemeye başladıysa durumunuzun benden farkı yok demektir. 2 tane yıllık grup gezimizi iptal etmek zorunda kaldım bu yıl. Gitti güzelim tatiller maviyolculuk ve yayla turumuz vardı maalesef ben katılamadım. Gelecek yıla yapılan program öncesi mutlaka birilerini o günler için bulmalıyım.
Sizinde evdeki bitki sayınız az değil biliyorum, bu arada gönderdiğim hoyalara en güzel bakımı yapan Siz oldunuz. Gözümün önünden gitmiyor hoyalardaki gelişmeler. Hoya bogor biraz nazlı büyüyen tür, ilk yılı güç toplamakla geçer 2. yılı başlar çılgınca sürgün vermeye hem yan sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlar. Yarasa gübresini düzenli kullanmanızın etkisi diyorum ben birde taabiikine Sizin gösterdiğiniz itina ve Sevgi, gelecek baharla birlikte sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlarsa hoyalarınız hiç şaşırmam doğrusu.
Hiçbir güzellik fedakarlık göstermeden gelmiyor maalesef. Bizde gezilerimiz ve tatillerimizle bu fedakarlığı yaptık bu Yıl, gelecek Seneye kimbilir, çiçeklerden çok iyi anlayan bir Dostunuz taşınır yakınınıza;)
aklınız arkada kalmadan Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz bir Dost diliyorum sizin için....
Bana gerçi 1 kişide yetmez oldu ilk tatilimde, emanet edeceğim kişiyi duyar gibi oluyorum '' nerden uydum bu deliye '' :D:D:D
Sevgili Hatice hanım,öncelikle son sözlerine bol bir kahkaha attım,estafurlah ama gerçekten bizim gibi bitki delilerine uyanlar pişman olur,hoyalarım dahada büyüdüler,asiyenin kızı bile üç dört yerinden filiz verdi ve boy attı,onu kamışlara sardırdım,kerri ise iki metreye yakın,diğerleride aynen büyüdü çok güzeller e ,bu kadar güzel hoyaları kimselere emanet edemiyorum,benim eskidende cornosa'larım vardı,onlar zaten kocaman oldular.Gerçekten bu yıl gezileri erteledik,seneye inşallah bir yolunu buluruz,ama senin işin çok daha zor,çünkü seninki seraya dönüştü.Çok selam ve sevgiler.
Perihan Bayram
05-10-2011, 19:36
Sevgili Missmenas,bugün Fidan Peyzaj serasını gezdik.Söz verdiğim Hoya Carnosa Tricolour'ı aldım.Gönül isterdi ki her bitkiden alayım.Ama Adana'dan Antalya'ya taşıma sorunu gözümde büyüdü.Dilerim Hoya Carnosa Tricolour yeni yuvasında bol çiçekli günler geçirir.
Bu hoya serası neredeymiş , ne kadar bol hoya var,acaba Cornosa Tricolor ne renk açıyor? bana yakınsa gidip ziyaret edeyim.:
missmenas
13-10-2011, 22:57
Sevgili Gtatas,
hala kesiyorum:pbu çelik almamdaki olayı açıklayayım isterseniz. Yurtdışından yeni gelmiş ve köklenmiş hoyaların yurtiçine kış ayında adapte olmaları için iyi bir kök gelişimini sağlamaktır amacım. Aldığım çeliklerlede Sizleri tabiiki unutmuyorum. Gönderdiğiniz koz üzümü çeliği öyle bir büyüdü ki saksıda kaybetme korkusuylan arkadaşımın bahçesine diktik. Büyük bir olasılıkla geleck yıl üzümlerini yeriz. Diğer çelik zaten ilk başta bahçeye dikilmişti oda bir başka Arkadaşımın bahçesinde, gelecek yıl her 2 sininde bahçesinden kendi ellerimle kopartıp yiyeceğim. Çelik alma zamanı gelincede sıra Babamın bahçesine dikilecek. 2 tane çelik bakın kaç kişiyi mutlu ediyor. Tıpkı benim hoyalarım gibi:D
Ne kadar Teşekkür etsem azdır, paylaşmanın verdiği Mutluluk hiçbirşeyle ölçülemez....
missmenas
13-10-2011, 23:19
Sevgili Sakdag,
Hepimizin olduğu gibi böyle güzel anılara sahip olan bir çiçeğin, nasılda unutulmaya yüz tutması gerçektende çok üzücü. Oysa Evlerimizin en güzel köşesinde süzülen herdaim çiçekleriyle bizleri mutlu eden bu hoyaların, dilerim her evin baş köşelerinde tekrardan süzülüp çiçek açmaları ve bizlerinde gelecek nesillere güzel anılarla onları yaşatabilmektir.
Bende bir anımı anlatmadan geçemiyeceğim. Zannedersem bu anım 23 yıl öncesine dayanıyor. Karaman'da dayımın evinde yataklı misafir kaldığım bir gece oturma odalarında hoya carnosa vardı üzerinde o kadar çok çiçek vardıki, Yengem yerlere gazete sermişti balı halıya damlıyor diye. Gece carnosanın olduğu odaya sermişlerdi yatağımı yere, uykumun arasında öyle bir ağır kokuyorduki beni odadan kaçırmıştı oysa pencere ve balkon kapısı açıktı. Sabah Yengem beni salonda koltukta bulunca üzülmüştü yerde yatagım rahat olmadığını düşünüp, oysa yatağım o kadar rahattıki, Yengeme aynen şunu söylemiştim o odada esinti yoktu sıcak geldi sözleri birden ağzımdan çıkıverdi. O yıllarda bile çiçek çok ağır kokuyordu dememişim hala kendime şaşıyorum.
Kimbilir ağır kokuyor deseydim çiçeğinden vazgeçer atar diye korkmuştum. Abartısız üzerinde 10 dan fazla açık çiçekleri vardı.
Yıllar sonra bir duydumki, uğursuz çiçekmiş diye atılmış çöpe.
Yengem hala kendine kızıyor nasıl inanmışım böyle sözlere diye, neyse geçen yaz sonunda Asiye'nin köklenmiş bir çeliğini yengeme hediye götürdüm öyle bir sevindiki anlatamam. Salona saksını yerleştirdi küçük odaya fazla geliyor bu çiçek demişti:D
Ve ben hala anlatmadım Yengeme carnosanın kokusundan kaçtığımı:D:D
missmenas
13-10-2011, 23:28
Birazda saksı değişimi görsellerini paylaşayım. Hoya pachyclada Red corona, Mayıs 2011 de çelikten dikmiştim. Kalıcı saksına alınma görselleri ve çeliklenme hali.
missmenas
13-10-2011, 23:47
Saksı değişimi görsellerinin devamı...
Saksı tabanına Diatomit yerleştirdim, çakıl taşları yerine, üzerine biraz toprak karışımı ve köklerinin gelecek yerine özellikle fıstık çamı kabuğu koydum saçak kök gelişimi için, bu karışımı birazcık karıştırdıktan sonra sıra çeliği yerleşetirmeye geldi.
Sulama olayını yarın sabah yapacağım(toprağı önceden biraz nemlendirmek gerekiyor), 1 tatlı kaşığı Yarasa gübresi ilave yapıp sulandıktan sonra Kış Ayını çıkartmaya hazırdır hoyam. Baharla birlikte çiçek saplarını büyüttüğünü birlikte göreceğiz.
Alınan Çelikler Sabaha kadar böyle açıkta kesik yerlerinin kurumasını bekleyecek, Öğleye doğruda köklendirici jele batırıp minik saksılara dikilecek. Görsellerini yine paylaşırım çelik dikme işinin.
Umarım, aramıza yeni katılan hoyacı arkadaşlarımıza bu görsel saksı değişimi faydalı olur;)
Şevket Yaşar
13-10-2011, 23:55
Sayın Missmenas,
Mayıstan bu yana çok güzel kök yapmış.Bu hoyadan kaç adet yeni çelik yaptınız.İlk saksısının çapı ne kadar, kaçlık saksıya aktardınız.
karalale
14-10-2011, 10:11
Ağlamak istiyorummmmm, hatta şu an biraz sulandım bile. Pachylada çeliğini siz keserken bile üzülmüştüm, kaybettiğime ne kadar üzüldüğümü siz tahmin edin artık sevgili missmenas. Yeni çelikler sizi ve sahiplenecek arkadaşları inşallah çok mutlu eder, benim üzüldüğüm kadar kimse üzülmesin. Kolay gelsin Hatice hanım, selamlar....
missmenas
14-10-2011, 21:56
Sevgili Karalale,
üzülmeyin lütfen. Bir sonraki tatilinizde köklenmiş olarak veririm. Size çelik aldıktan sonra çelik almaya devam ettim. bendede 4 tanesi kayıp yaşatamadım. sadece 3 tanesi yaşadı ve çok güzel sürgün verdi. İlk çelik aldığımda bende kıyamamıştım ama, bakın çelik alınan hoyada nasıl kök gelişimi oluşuyor. Bir sonraki bahara çok güçlü sürgünler ve yaprakları olacak çiçeklerinide hiç kıskanmayan bir hoya türü bu. Çok hızlı çiçeğe geçiyor yaşını doldurmadan bile....
Yaz tatiline üzerinde çiçek saplı, Hoya pachyclada Red corona sizi bekleyeceğine söz verebilirim şimdiden;)
Sevgiler...
missmenas
14-10-2011, 22:08
Şevkey Bey,
anlatmaya çalıştığım olay kök gelişimi için hoyalardan zaman zaman mutlaka çelik alınmalı. Bu hoyadan tam 13. çeliği aldım ve kalıcı saksısına aktardım...
İlk saksı ebatı.
Saksı ağız genişliği 10 cm
yükseklik 8 cm
taban genişliği 8,5 cm
Aktardığım kalıcı saksı ebatı
Üst ve taban eşit 16 cm
Yüksekliğide 14 cm
ebat biraz büyük gelebilir, ama bu saksı toprak saksı olduğu için birde boya gibi bir işlem görmediği için. Ebat olarak bence böyle etli ve kalın odunumsu gövde yapısında bir hoya için küçük bile.
Plastik saksılarda ebatları küçük tutmak gerekiyor, fazla suyu ve nemi içerisinde barındıracağı için., düzensiz sulamalarda olumsuz gelişmeler olabilir. Bu sebepten toprak saksıları tercih ediyorum.
missmenas
14-10-2011, 23:22
Hoya pachyclada Red corona, çeliklerini biraz önce diktim. Bu işlemide görselledim, merak eden arkadaşlara umarım açıklayıcı olmuştur. Dün Akşamdan beridir çeliklerin kesilen yerlerinin kurumasını bekledim. Köklendirici jele batırıp saksıya yerleştirdim, toprağımız hafifçe nemliydi. Yarın akşamda can suyunu vereceğim.
Çelik alacak olanlara kolay gelsin;)
bettyycim
14-10-2011, 23:24
Sevgili Hatice hanım bakın size kimi getirdim, imperialis red corona ;) 2 gözden birden hareketleme başladı :D:D
missmenas
15-10-2011, 11:56
Sevgili Bettyycim,
Kocaman bir Maşallah.... İmperialis borneo red'e....
Canım saksı değişimi yapmadıysan acilen kalıcı saksısına al lütfen, ve yarasa gübresinide unutma... Çift sürgünlü bol çiçekli olsun...
Kök gelişimini çok iyi tamamlamıştı çünki. Yeni çıkarttığı yaprakları güçlü olması için gübreleme çok önemli yaprak çıkartırken... Yetersiz sulama ve gübrelemede yaprakları içe kıvrık olarak büyüyor çünki,
Kolay gelsin bakımları, epeycene büyüttün koleksiyonunu. Kayıpsız bir kış geçirmelerini dilerim....
Buda bendeki imperialis red, şubat ayında aleya gardenden aldığım, 2 ye bölüp dikmiştim diğerini yaşatamadım maalesef.
Borneo redle yaprak yapısında birazcık fark var. Çiçeklerini çok merak ediyorum bu 2 sinin farklılık olacakmı diye.
İmperialis borneo red, kendim için hala kalıcı saksısına almadım. Bazı malzemelerim eksik önümüzdeki hafta kalıcı saksılarına almak için biraz hız katmalıyım olaya. Kış bütün hızıyla Antalya'dada kendini hissettirmeye başladı çünki...
bozo.0606
15-10-2011, 12:50
sevgili hatice hanım merhabalar..
son yüklediğiniz resimlerde clonex diye 'bişey' görüyorum. internetten baktım , köklendirme jeli yazıyor. sırrınız falan değildi demi ( artık saklayamazsınız , elimde kanıtlar var :)). hangi bitkilerde kullandınız ( hoyalar dışında ) , performansı nasıl oldu. cevaplarsanız sevinirim.
minişlere selam.. sevgiyle kalın..
yeşillim
15-10-2011, 14:41
Köklendiriciyi yakından görmemiştim sayenizde görmüş oldum.
Duruşunu nar ekşisine benzettim.Son fotodaki tricolorun da maşallahı var
işlerinize kolaylıklar diliyorum.
missmenas
15-10-2011, 15:19
sevgili hatice hanım merhabalar..
son yüklediğiniz resimlerde clonex diye 'bişey' görüyorum. internetten baktım , köklendirme jeli yazıyor. sırrınız falan değildi demi ( artık saklayamazsınız , elimde kanıtlar var :)). hangi bitkilerde kullandınız ( hoyalar dışında ) , performansı nasıl oldu. cevaplarsanız sevinirim.
minişlere selam.. sevgiyle kalın..
Sevgili Bozo,
Sırrım deşifre oldu galiba diyeceğim geliyor ama gerçekten hiç sırrım yok:D
köklendirici jeli sadece Mayıs ayından beridir kullanıyorum, ve sadece hoyalarda kullandım diğer bitkilerde çelik alıp denemedim hiç. Onları çelik alıp hediye gönderiyorum. Hoyalarda gerçektende verimli. Geçen yıl hoyalarda hiçbirşey kullanmadan köklendirdim çok gerekli birşey değil hoyalarda ama ben yinede kullanıyorum. Hoyalar en çabuk köklenen bitkiler çünki.
Minişlerde 2 tane kaldı bir dişi bir erkek, dişiyi önümüzdeki hafta sonu Babam gelecek almaya, erkek olanıda kendimize sakladık meşhur kocakafamız o kocaoğlan koyduk isminide uykucumuz o:p kıyamadım ona sürekli uyandırıp emzirmek sanırsam aramızda bağ kurdu. Dün Akşam eşimide ikna ettik. Artık bizimde koca paşamız var:Dçok mülayim ve sakin bir okadarda sevimli.
Bu sabah güne neşeyle başladık. Saçımdan tokayı yürüttüler ve ondan sonra başladı aralarında kavga, görmeye değer tokayı kapan çalıların arasına saklanıyor hazine kapmış gibi diğeri peşinde ondan kaptığı gibi kaçıyor.
Çok şekerler....
Fotolarla birlikte Sevgilerimizi gönderiyoruz...
missmenas
15-10-2011, 15:22
Köklendiriciyi yakından görmemiştim sayenizde görmüş oldum.
Duruşunu nar ekşisine benzettim.Son fotodaki tricolorun da maşallahı var
işlerinize kolaylıklar diliyorum.
Teşekkür ederim Sevgili Yeşillim...
Nar ekişine benzemiyor fosforlu mor gibi bir rengi var;)Evetttt, Teşekkürler tricolour için... kendisi zaten çiçek açmış gibi gösterişli....
missmenas
15-10-2011, 15:35
Sevgili Hazan-z Arkadaşımın, Hoya cafe için Adana'dan Getirdiği hoya tricolour. Yeni saksısına yerleşti...
Canım çok ama çok Teşekkür ederim... Birkaçtanede çelik ayırdım tricolur edinmek isteyenlere....
Fazla kök vardı kısmende olsa köklerini küçülttüm...
Üzerinde çok çiçek sapı var önümüzdeki yıla açtırabilirim inşallah...
bettyycim
15-10-2011, 16:08
Sevgili Bettyycim,
Kocaman bir Maşallah.... İmperialis borneo red'e....
Canım saksı değişimi yapmadıysan acilen kalıcı saksısına al lütfen, ve yarasa gübresinide unutma... Çift sürgünlü bol çiçekli olsun...
Kök gelişimini çok iyi tamamlamıştı çünki. Yeni çıkarttığı yaprakları güçlü olması için gübreleme çok önemli yaprak çıkartırken... Yetersiz sulama ve gübrelemede yaprakları içe kıvrık olarak büyüyor çünki,
Kolay gelsin bakımları, epeycene büyüttün koleksiyonunu. Kayıpsız bir kış geçirmelerini dilerim....
Buda bendeki imperialis red, şubat ayında aleya gardenden aldığım, 2 ye bölüp dikmiştim diğerini yaşatamadım maalesef.
Borneo redle yaprak yapısında birazcık fark var. Çiçeklerini çok merak ediyorum bu 2 sinin farklılık olacakmı diye.
İmperialis borneo red, kendim için hala kalıcı saksısına almadım. Bazı malzemelerim eksik önümüzdeki hafta kalıcı saksılarına almak için biraz hız katmalıyım olaya. Kış bütün hızıyla Antalya'dada kendini hissettirmeye başladı çünki...
Teşekkür ederim Hatice hanım, saksını geldiği gün değiştirmiştim gübrelemesinide düzenli yapıyorum, ayrıca sıvı besin takviyeside yapıyoeum bakalım bekleyip göreceğiz sonuçları;)
Güzel günlerde büyüt Adana'lı tricolor'unu sevgili arkadaşım :)
Minişlerin birinin sende kalmasına çok ama çok sevindim. Fotoğraflar ise bir harika, kocaman gülümsetiyor insanı.
Paylaştığın için çok teşekkürler...
karalale
15-10-2011, 16:58
Sevgili Karalale,
üzülmeyin lütfen. Bir sonraki tatilinizde köklenmiş olarak veririm. Size çelik aldıktan sonra çelik almaya devam ettim. bendede 4 tanesi kayıp yaşatamadım. sadece 3 tanesi yaşadı ve çok güzel sürgün verdi. İlk çelik aldığımda bende kıyamamıştım ama, bakın çelik alınan hoyada nasıl kök gelişimi oluşuyor. Bir sonraki bahara çok güçlü sürgünler ve yaprakları olacak çiçeklerinide hiç kıskanmayan bir hoya türü bu. Çok hızlı çiçeğe geçiyor yaşını doldurmadan bile....
Yaz tatiline üzerinde çiçek saplı, Hoya pachyclada Red corona sizi bekleyeceğine söz verebilirim şimdiden;)
Sevgiler...
Hatice hanım, ben gene sulandım ama.... Ne diyeceğimi bilemiyorum valla, teselliniz ve pachyclada teklfiniz için çok, çok teşekkür ederim. Şirine lerin resimlerine bayıldık. Kızım çok kızıyor bana, asıl şimdi gitcektik oraya diyor. Birinin sizde kalacak olması da çok güzel. Kucak dolusu sevgiler, selamlar....
missmenas
15-10-2011, 17:41
Bence de asıl şimdi bu zamanlarda burda olmak vardı, Kızınız gayet haklı. Yavruları sevmek için öyle söylediğini biliyorum, en sevimli zamanları şu günler onun için kocaman kocaman öpüyorum yavruları. Bu ayda bura gelseydiniz denize giremiyecekti öyle teselli etsin kendini...
Hoya calycinayı toprağa aktardım, sulama düzenini bir türlü kuramamıştım diğer malzemede. Sanırım elim toprağa değmeden hoyalarım güvende olmayacak gibi geliyor bana.
Canımsın, senin bana yaptığın güzelliğin yanında lafı bile olmaz... Calycina dan 10 tane çelik aldım. 2 sini kaybettim diğerleri gayet güzel köklendi yaprak çıkartmakla meşgul... Çok ama çok Teşekkür ederim....
Bu arada açık artırmada, hoya cinnamomifolia yakalarsan kaçırma lütfen bende sana istediğin başka hoyaları büyüteyim gelecek yaza bu defa köklü götürürsün garanti olur;)
Sevgiler....
karalale
15-10-2011, 18:06
Evet kesinlikle şirineleri sevebilmek için öyle diyor.:D Ama çok tatlı olmuşlar yaaa... H. calycina da başarılı olmanızı diliyorum. Arkası var merak etmeyin. 3 kök daha geldi . :rolleyes: Hoya cinnamomifolia nın resmini ekliyorum, doğrumudur. Şu an 2 tane köklü var. Biri arttırmada, diğeri hemen al da. İlgilenicem merak etmeyin.;) Öpüldünüz, selamlar...
yeşillim
15-10-2011, 18:18
Sevgili missmenas bu tiricolor torfta mı? kökler ayrılmayacak gibi
önce epey bir dal aldım üzerinden gözüm yemedi toprağını değiştirmeye
birkaç güne çiçek açar diye bekliyorum.
sevgili karalale bu nasıl bir açık artırma keşke bilgi verseniz
karalale
15-10-2011, 18:50
Merhaba sevgili yeşillim, açık arttırma dediğimiz e-bay. Ordan alıyorum hoyaları, tabii çelik olanları. Selamlar olsun....
bozo.0606
15-10-2011, 22:58
Ooyy oyyy oyyyy... Çok teşekkür ederim bu sürpriz için. İnsanın saatlerde hırpalayası geliyor. Umarım yeni yuvalarında da çok mutlu olurlar ve sağlıkla yaşarlar. Sahiplerininde onlara ailelerinin birer bireyi gibi bakacağından eminim. Şanslı minişler vesselam çünkü sizin gibi çok çok değerli ve duyarlı bir dostun , annenin yanında dünyaya geldiler.
Köklendirme jeli cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende almak istiyorum çünkü pratik ve başarılı bir ürüne benziyor. 3 tane atlas öldürdükten sonra yardımcısız bitki dikimi yapmamaya karar verdim. Bu arada 'sırrınız' latifemede göstermiş olduğunuz nezakete de teşekkür ederim.
Uykucu'nun size yaşatacağı mutluluk ve neşe hiç eksik olmaması dileğiyle.
Saygılarımla..
missmenas
16-10-2011, 01:38
Evet kesinlikle şirineleri sevebilmek için öyle diyor.:D Ama çok tatlı olmuşlar yaaa... H. calycina da başarılı olmanızı diliyorum. Arkası var merak etmeyin. 3 kök daha geldi . :rolleyes: Hoya cinnamomifolia nın resmini ekliyorum, doğrumudur. Şu an 2 tane köklü var. Biri arttırmada, diğeri hemen al da. İlgilenicem merak etmeyin.;) Öpüldünüz, selamlar...
evet kesinlikle bu hoya çok güzel değilmi?
Bir açık artırmada benmi düzenlesem acaba? tabii geliri Agaclar.nete kalmak üzre. Aslında güzel fikir gibime geliyor. Birkaç tane köklü hoya ve birdünya diversifolia çeliklerim var. Sardırma mekanızmasından açarken hep kırıldı dalları:(
Orkun Kırcı
16-10-2011, 12:23
Nasılda gözümden kaçmış Köpişler. Maşallah kocaman olmuşlar.
missmenas
16-10-2011, 16:40
Güzel günlerde büyüt Adana'lı tricolor'unu sevgili arkadaşım :)
Minişlerin birinin sende kalmasına çok ama çok sevindim. Fotoğraflar ise bir harika, kocaman gülümsetiyor insanı.
Paylaştığın için çok teşekkürler...
Adana'lı tricolur, Harikasın canım sende beni gülümsettim Sevdim bu ismi bundan sonra bu isimle anılacak tricolurum...
missmenas
18-10-2011, 22:54
Yeni güzelimle tanıştırayım sizleri, Mutluluktan uçuyorum. Bazıları köklü bazıları çelik geldi.
Takas hoyalarım ve menekşelerim.
Çok ama çoook Teşekkür ederim Sevgili yiğit. Bu hoya multifloraya üzerinde çiçeğiyle minnacık hoyanıza kıyıp, gönderdiniz ya bana dünyaları bağışladınız.
Dilerim hepsini yaşatabilirimde bu fedakar davranışınızı, miniklerin serpilmeleriyle kutlayabiliriz.
10 adet hoya Köklü ve çelik olarak.
15 adet menekşe köklü ve yaprak olarak.
Hepside birbirinden güzel ve sağlıklılar, nekadar teşekkür etsem az gelir....
En kısa zamanda bende seninkileri gönderiyorum.
Sevgili Gtatas,
hala kesiyorum:pbu çelik almamdaki olayı açıklayayım isterseniz. Yurtdışından yeni gelmiş ve köklenmiş hoyaların yurtiçine kış ayında adapte olmaları için iyi bir kök gelişimini sağlamaktır amacım. Aldığım çeliklerlede Sizleri tabiiki unutmuyorum. Gönderdiğiniz koz üzümü çeliği öyle bir büyüdü ki saksıda kaybetme korkusuylan arkadaşımın bahçesine diktik. Büyük bir olasılıkla geleck yıl üzümlerini yeriz. Diğer çelik zaten ilk başta bahçeye dikilmişti oda bir başka Arkadaşımın bahçesinde, gelecek yıl her 2 sininde bahçesinden kendi ellerimle kopartıp yiyeceğim. Çelik alma zamanı gelincede sıra Babamın bahçesine dikilecek. 2 tane çelik bakın kaç kişiyi mutlu ediyor. Tıpkı benim hoyalarım gibi:D
Ne kadar Teşekkür etsem azdır, paylaşmanın verdiği Mutluluk hiçbirşeyle ölçülemez....
Yeni paylaşımlarınız gerçekten bir harika.Üzümlerin tadına inşallah gelicek yaz bakarsınız afiyet olsun şimdiden.Kolay gelsin.
yigit666
19-10-2011, 15:49
sayın missmenas .kargonun elinize sağlıklı olarak geçmesine sizin kadar sevindim .hoya ve menekşeleri güle güle büyütün .
Yeni misafirlerin hayırlı olsun Ablacığım. En kısa sürede çiçeklerini görürsün umarım. Hoya calyciana çelikleri ne durumda?
karalale
19-10-2011, 21:56
Sevgili missmenas, yeni misafirleriniz çok güzel. Hepsini sağlıkla büyütün, bende calycina çeliklerini çok merak ediyorum. Hani diyorum ben de bir torun görsem....
yeşillim
22-10-2011, 18:41
Sayın missmenas, Hoya calycina var ya bana diatomite diktiğiniz
ben onun görselini merak ediyorum mümkünse
selamlar
karalale
22-10-2011, 21:10
Hatice hanım, bu gün pek vaktim olmadı foruma girmek için. Yarın da yokum, size sadece nur topu gibi bir '' Hoya Cinnomomifolia'' mız olduğunu haber vereyim dedim. Selamlar, sevgiler....
Perihan Bayram
23-10-2011, 14:56
Sevgili Hatice hanım,yolladığın Hoyaları görmlek istersin diye birkaç fotoğraf aldım.
Koya kerri tomurcuk verdi,inşallah açar,çok seviniyorum.
Perihan Bayram
23-10-2011, 15:06
Hoya lacunoca saksıdan taştı ama tomurcuk yok henüz.Hoya Pubicalyx 'te büyümeye devam,Bogor ve Memoria az gelişti.
Perihan Bayram
23-10-2011, 15:10
Hoyalara devam.
Orkun Kırcı
23-10-2011, 15:12
Maşallah Perihan hanım. Nasıl bu hale geldi bu canavarlar. Sırrınız nedir? Saksı harcı, besin vs. Ellerinize sağlık.
Perihan Bayram
23-10-2011, 15:16
Hoya'lara devam.
Perihan Bayram
23-10-2011, 15:19
Rodin ve birkaç çiçek.
Perihan Bayram
23-10-2011, 15:26
Maşallah Perihan hanım. Nasıl bu hale geldi bu canavarlar. Sırrınız nedir? Saksı harcı, besin vs. Ellerinize sağlık.
Merhaba Orkun bey,saksı harcı ,biraz bahçe toptağı gerisi koçtaştan aldığım hazır toprak ,ama yarasa gübresi veriyorum,sularkende Hatice hanımın yolladığı sarı renkli tuza benzer gübreyi suda eritip veriyorum ve çok seviyorum onları :))
maysan80
23-10-2011, 15:42
hoyaların dış mekanda bakımı zor mudur?
Perihan Bayram
23-10-2011, 16:18
Hoya bakımıyla tecrübeli arkadaşlar siza cevap verecektir sanırım,bildiğim kadarıyla,çok sovuk olmassa yaşarlar,çünkü eskiden annemin hoyaları hep avlumuzda idi ve çok çiçek açarlardı,fazla su dökmesseniz kışı atlatırlar.
Perihan hanımcım hoyalar çok güzel gelişmiş bardak menekşeniz harika rengi var.
Kediniz de çok şirin.
Perihan Bayram
24-10-2011, 09:01
Perihan hanımcım hoyalar çok güzel gelişmiş bardak menekşeniz harika rengi var.
Kediniz de çok şirin.
Teşekkürler Sevim hanımcığım,bardak menekşesinin başka renklerini de bu yıl almak istiyorum,koçtaş'a gelir umarım.
Perihan Bayram
24-10-2011, 12:35
perihan hanım çok güzeller hele o kedicik varya tosun gibi maşşallah.
Teşekkürler Nilgün hanım,o tosuncuk bizim prensimiz ,huyuda çok güzeldir.
yeşillim
03-11-2011, 22:38
Merhaba Sayın missmenas,
Hoya tohumlarını çimlendirmek için çalışmalar ne yönde gelişti merak ediyorum.
Sayın Hydrosuccess, çimlenme olmadığı için çalışmayı durdurma kararı aldı:(
Peki tohumun çimlenmesi için başka paylaşım yaptınız mı? yaptıysanız çimlenme
olayı gerçekleşti mi?
Bende de biraz tohum var.
Konuyu internet üzerinden araştırıyorum, pek bilgi yok.
Eğer kullanılabilir ve güvenli bilgiye ulaşamazsam bildiğim en güvenli yöntemi deneyeceğim.
Tüm sukulent tohumlarında kullandığım yöntem.
yeşillim
04-11-2011, 07:20
Sayın Jezebel,
Elinizdeki tohumlar sn missmenas'ın hoya tohumları mı?
Eğer öyleyse daha çimlendirilmeye alınmadı anladığım doğru mudur?
Doğrudur, daha ekmedim, araştırma yapmadan gelişi güzel ekip" olmadı " demek istemiyorum. ;)
yeşillim
04-11-2011, 07:29
Cevabınız için teşekkür ederim Sayın Jezebel
Aklıma gelen şu deyimi yazmadan da edemiyorum
'Erken kalkan yol alır, tez evlenen döl alır'
saygılarımla
Evet hoş bir söz, bundan ne mana çıkarmam gerekir bilmiyorum.
Benim uyguladığım söz daima şu olmuştur "Doğru bildiğinden şaşma" ;)
yeşillim
04-11-2011, 07:51
Heyecanla takipteyim, bekleyelim görelim. Ne alaka değil mi deyim
hiç aklıma geldi öylesine esti. Son günlerde birkaç deyim daha hep aklımda
ama mana çıkarılmasından endişelendiğim için yazmamam daha uygun olur sanırsam.
Neyse hayırlısı olsun, size iyi çalışmalar
Başka tohum paylaşımı oldu mu acaba??
Perihan Bayram
04-11-2011, 11:35
Hoyaların tohum verdiğini ilk defa duyuyorum,inşallah çimlenirler.Benim kerri çiçek sapı vermişti,üstündeki tomurcuklar döküldü,üzgünüm,nasılda heveslenmiştim açacak diye.
Sevgili Missmenas çoktandır burada yok,bize hiç cevap yazmıyor,neden acaba ?
Sayın yeşillim, Carnosa tohumlarını ünv. deki arkadaşımızla paylaşmıştım, ikimizde çimlendiremedik. Öğrendim ki, tohum kapsülü kendisi patlayacak ve tohumlar kendileri dökülüp hemen tabiat ile buluşacak.
Çimlenme doğal olarak yüzeyde veya bir ağaç üzerinde başlamış olacaktı ki, biz tohumları önce beklettik(kuruttuk) daha sonra toğrağa gömüp suladık (çürüttük).
İngilizceden çeviri yapabilecek arkadaşlar bu konuda araştıma yapıp bir başlık altında yayın yapsalar çok güzel olur.
yeşillim
04-11-2011, 15:38
Sayın dkp belki Türkiye'de ekilip, çimlendirilecek hoya fırsatını baştan kaçırmış bulunuyoruz.
Şartlar içinde zaman, mekan uygun olsa bile çimlenememe riski zaten olacaktı, ama önceki aşamayı bile geçemedik, sınıfta kaldık. Türkiye'de bir daha hoya tohumu oluşursa en azından donanımlı olmalıyız Bu konuda bilgi eksikliğimizi gidermemiz lazım.
Bulduğum bir kaç kaynakta tohumların tazeliğine vurgu yapılmış.
Sanırım tohumlarımız hemen ekilmediği için çimlenme olasılığı düşük.
Kaba hatlarıyla bulduğum metinler birbirine benzer ve şöyle ki
Hoyas may be propagated by seed, or stem or leaf cuttings. The seed pods can take months to ripen. Once they have ripened, the seed pods split and the seeds are dispersed by the air. To prevent this if you wish to collect seeds, cover the seed pod with gauze or old nylon stocking material. Once the pod splits down its length when gently twisted, the seed floss can be removed from the seeds. This seems to prevent "damping off" of the seeds and seedlings. Use only freshly harvested seeds, these seem to germinated better. Seeds may be started in pots or flats. The seedlings seem to grow faster in large batches. Use a good quality soiless potting mix enriched with 30% perlite or pumice and water only from below. Cover the newly planted seeds with a thin layer of dry potting mix. Once the seedlings start to develop true leaves, repot and plant out separately.
Yine de deneyeceğim.
missmenas
07-11-2011, 18:57
Sevgili Dostlarım,
bu aralar foruma girmek için pek vakit bulamıyorum.
Malumunuz Bayram Telaşesi.
Sevgili Perihan Bayram,
Hoyalarınız tek kelimeyle muhteşem gözüküyor.. Yüreğinize Sağlık, ayrıca misafir Rodin'in keyfine bayıldım doğrusu. Teşekkürler Paylaşım için....
Sevgili Karalale,
Hoya cinnamomifolia için şimdiden çok heyecanlandım. Dilerim kışı çıkartırlar ve Hoya callicina gibi sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye bu türüde kavuşturmuş olursunuz... Çok ama çoook Teşekkür ederim....
Bunlarda size Selam gönderiyor Memleketinden...
254578
254579
254580
254581
254582
Sevgili Yeşillim,
Hoya tohumlarını 2 kişiyle paylaştım. Bende başarılı olamadım Tekrardan deniyorum henüz bir bilgi aktaramayacağım bu konuda biraz zaman gerekiyor. Son tohumlarıda Diatomitte, Perlitte, Vermiculitte ve spagnum torfunda ayrı ayrı denemeye aldım. Gelişmeleri paylaşırım.
İlk günlerde tohumları kaybetmemiş olsaydım belkide tazelik yönünden başarı olurdu. Birdahaki sefere.....
Sevgili Jezebel,
şimdilik olumlı haber sizden ve benden gelecek bakalım şans kalmışmı bayatlamış tohumlarımızda.... Çok üzgünüm bu konuda, benim kadar inanki kimse üzülemez...İhmalkarlığın sonucunda üzülmekte fayda etmiyor maalesef.... Doğanın bahşettiği bir olayı bu kadar değersiz kıldığım için kendime kızmaktan öteye gidemiyorum:o
Sevgili Maysan80,
Hoya ların dışarda bakımı zor değil isteklerini karşıladıktan sonra. Yaz aylarında Balkonda ve ya Bahçede yarı gölgeli rüzgardan uzak biryerde bakım yapabilirsiniz. Bazı türler 17* derecenin altında yaşamıyor, bazı türlerde 10* derecenin altında yaşamıyor. Bazı hoyalarda 25* derecenin üstünde maalesef kaybedilebiliyor. Bu konuda ben, koleksiyoncu - | * Hoya, Guide & Information * | - (http://www.hoyor.net) ten bilgiye başvuruyorum Sizede tavsiye ederim.
Kolay gelsin, dilerim araştırmalarınızın neticesinde bizlerle de bilgi paylaşımında bulunursanız Mutlu oluruz....
missmenas
07-11-2011, 19:00
Tüm Dostlarımın,
Kurban Bayramını Kutluyorum, hepbirlikte daha Nice Bayramlara.... Hoya Cafe'den Selamlar....
missmenas
07-11-2011, 19:04
Bayramlık Görüntülere Devam;)
missmenas
07-11-2011, 19:09
Resimlerin devamı,
uzun zamandır bu resimleri beklediğinizi biliyorum:( geç kalmış görüntüler demeliydim doğrusu....
missmenas
07-11-2011, 19:10
Görüntülere devam diyelimmi;)
missmenas
07-11-2011, 19:20
Son birkaç kare daha:))
Umarım görüntüler sıkmıyordur...
karalale
07-11-2011, 22:33
Resimler bir harika Hatice hanım. Raflar çok güzel olmuş. Uykucu nun, hala uyuduğunu görüyorum... :-) Size de iyi bayramlar selamlar, sevgiler.....
Perihan Bayram
12-11-2011, 10:19
Sevgili Missmenas;hoyalarım çok güzel geliştiler ama,hoya kerri'nin tomurcuğu döküldü,sapı duruyor,inşallah yeniden çiçek verir.ayrıca Hoya LACUNOSA'ların yaprakları buruştu,çok üzüldüm,birkaç dalını kesip suya koydum köklensinler diye,saksıda kalanlarda buruşuyor,o eski mum halini kaybettiler,ne yapmalıyım ? saksıdakiler tekrar iyileşebilir mi ?yoksa onlarıda keseyim mi ? senden acil öneri bekliyorum Hatice hanımcığım.Ne olduğunu anlıyamadım doğrusu,ne güzel gelişiyorlardı,birden bozuma uğradılar.Diğerleri iyi gidiyor.
delete61
13-11-2011, 00:36
Açıkcası yarım saat demiştik fakat 4 saatlik bir beraberlik sonrası çok özlediğim kareler. Teşekkür ederim ablacım. Koltukda gelmiş. Ballım annesiyle küstümü ayrı uyumuşlar, onlarıda çok özledim. Ellerine sağlık.
Orkun Kırcı
13-11-2011, 13:43
Ablacım Abbas :) yolculuğa hazır. Ne zaman dersen biletini kesicem. Kökler iyice belirgin hale geldi artık.
HOYA PARASİTİCA LAOS
255404
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.