View Full Version : missmenas / hoyalar
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
missmenas
29-07-2012, 21:00
Sevgili aydam,
Hoyalara gönül verdiyseniz, zamanla sizinde birkaç çeşit olacaktır...
missmenas maalesef hoyalarla o kadar ilgili değilim.. Paucifloranın bir başlığı olmadığı için de size sormak istedim..
Netteki tomurcuklarla karşılaştırıp, fotoğraftakinin çiçek uzantısı olduğunu düşünmüştüm..
322751
Fakat bu kadar minik bir bitkide çiçek olacağı fikri de çok uzak geldi..
Sizin fikriniz nedir?
322752
(Daha net fotoğraf çekemedim)
missmenas
02-08-2012, 01:11
Sevgili Selis,
Hoya paucifloranız hayata bağlanmış ve bir okadarda azimliki sürgün çıkıntısı bile Sizi sevince boşmuş. Biliyorum harika bir duygu çiçek saplarını görbeilmek;) Sevincinizi gösteren uzantı sağlıklı bir sürgün.
Çiçek beklentisi bazen minnacık çeliklerde bile olabiliyor. Hoyalarda süprizler herzaman vardır.
Başarınızı kutluyorum, dilerim açacak çiçeklerinden bizleri mahrum etmezsiniz.
Çiçeklerini görmeyi çok istediğim bir tür bu çünki.
missmenas cevabınız için teşekkür ederim.. Sayın Maki de, sürgün olduğunu söylemişti.. Çiçek sapı daha makbule geçerdi, ama dediğiniz gibi sürgün bile bizleri sevindirmeye yeterli.. Sizin bitkiniz oldukça gelişmiş, umarım sizden görürüz ilk çiçekleri.. .)
Sevgiler..
bay tömürcek
06-08-2012, 09:56
Hatice abla Asiye'ni göremez olduk bu aralar bi göstersende gözümüz gönlümüz açılsa şuan çiçeklidir inşallah :D
missmenas
06-08-2012, 13:57
Sevgili Tömürcek,
havaların sıcak olması nedeniyle bu aralar çiçek maalesef yok, geliştirmekte olduğu tomurcukları yakın bir zamanda açar.
Sana söz verdiğim hediyeni yani Asiye'nin çeliğinden köklendirdiğimi, ve kocaman bir dal çelikle, diğer çok istediğin çelik ilave yarın yola çıkıyor müsaitsen.
Resim isteme gönderdiğim hediyelerin resmini sayfama yüklemiyorum artık;)
bay tömürcek
06-08-2012, 14:44
Çok teşekkür ederim Hatice ablacım müsait olmaz mıyım müsaitim tabi ki :) inşallah sağ sağlim gelirler de ben de forumdaki herkes gibi kargo heyecanımı yaşarım sayende ;) yok yok ablacım resim istemiyorum nasıl olsa 2 3 güne canlıları gelicek tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim ablacım hoşçakal ;) ;)
Hatice ablacığım sana Asiye'nin torunlarını getirdim ;)
missmenas
06-08-2012, 17:08
Gözlerime inanamıyorum, bu ne güzellik böyle. 2 yılda nasıl bu hale gelebilir demekten kendimi alamıyorum şaşkınım.
Canı yürekten Kutlarım, başarının devamını diğer hoyalarınada yansımasını isterim.
Gülşen'cim çok hoş bir süpriz oldu bu;) Harika bir duygu yaşattın bana Teşekkür ederim...
bunlar sadece kareye sığan çiçekleri, birde sığmayan bir kaç çiçek öbeği daha var :)
Sn. gülşen o kadar özendim ki şimdi size.. İnanılmaz bir güzellik bu :)
2 yıl sonra benimki de böyle olur umarım..
bay tömürcek
06-08-2012, 20:38
Gülşen abla gerçekten tebrik ederim hep bu resimlere iç çekerek bakıyorum acaba benimde böle açan bi mum çiçeğim olacak mı diye şuan elimde olan sadece tek bir sürgün ve 40 cm boyunda bu hale gelmesi uzun sürmez inşallah ;) gülşen abla toprak karışımı olarak ne kullandın biraz bilgi verir misin bana rica etsem bu aralar lazım olucak ta :):)
bay tömürcek
07-08-2012, 01:35
Hatice abla tecrübelerine dayanarak birşey sormak istiyorum ben menekşe yetiştirmeye yeni başladım çok seviyorum menekşeyi hatta mum çiçeği kadar diyebilirim ;) doğru toprağı bulana kadar biraz zayiatım oldu tabi ama teyzemin tavsiyesiyle menekşelerimde söğüt gübresi kullanmaya başladım sonuç mükemmel söğüt gübresi geçirgen ve hafif yapılı olduğu için suyu iyi süzdürüyor ve kök çürüğünü engellemiş oluyor birde yaprak ve çiçeklerini çok güzel geliştiriyor düşündüm ki mum çiçeğinin de düşmanı kök çürümesi ya acaba gönderdiğin mum çiçeklerini menekşeler gibi sadece söğüt gübresine mi diksem aslında ben toprak hazırladım ama tam geçirgenliğinden emin olamadım oyuzden bunu sormak istedim menekşeyi besleyip costuran toprak mum çiçeğine iyi gelmez mi acaba ikisinin toprak isteği aynı gibi düşündüm ikiside süzgeç toprakları seviyor ikisi de kök çürümesi yapıyor uygun olmayan toprakta, bunlara dayanarak yola çıktım yani. hoyalarda tecrübe sahibi olarak senin bu konudaki yorumunu merak ediyorum ablacım.
missmenas
07-08-2012, 13:05
Sevgili tömürcek,
bahsettiğin Söğüt ağacının çürüğü olduğunu az evvel menekşe başlığındada okudum. Ben hiç kullanmadım nasıl birşey olduğunu da görmedim, bildiğim bir gerçek menekşeler için hazırlanmış toprak karışımından Hoyalarında çok hoşlandığıdır.
Kargonu bugün gönderdim uzunca bir dal çelik Asiye'den aldım. Bu çelikten bir kısmını istersen bahsettiğin söğüt gübresinde bir dene öncelikle. Söğüt gübresinde başka çiçeklerde yetiştiriyorsan bütün çelikleri direk o gübreyede dikebilirsin.
Şimdi gübreyi kafama taktın benim, ben nerden bulacağım yaşlı söğütü:( En azından menekşelerim için kullanmak isterdim.
bay tömürcek
07-08-2012, 14:23
Hatice abla bu söğüt gübresini birde çilli begonyayla söğüt begonysı sever başka çiçeklerde denemedim ama diğer begonya türlerininde seveceğini düşünüyorum özellikle de şekerpare denilen yumrulu katmerli begonyalar çünkü onlarında yumruları diğer topraklarda genelde çürüyor.
Çok teşekkür ederim ablacım takip no su verdiler mi kargonun nerede olduğunu öğrenmek için **** kaç güne geleceğini söylediler mi? Fatih'in gönderdiği kargo ertesi gün gelmişti Denizli'den seninkide yarın akşama doğru gelir heralde ;)
Hatice abla dert ettiğin şeye bak zaten çok hafif bi toprak bu kilo basmaz istersen senin için kargoyla gönderebilirim 2 kg göndersem kaç saksı menekşe dikersin o gübreyle saksılar zaten ufak :) bizim burda söğüt ağacı çok, yaşlı bulup içinde gübre bulması zor ama senin için arar bulurum ben eğer istiyorsan :):) dediğin gibi carnosa çeliğini bölüp birini söğüt gübresine dikicem bakalım sonuç ne olacak burda paylaşırım gelişmeleri :);)
Sayın tömürcek bu söğüt gübresini nasıl elde ettiğinizi tarif edermisiniz acaba?Nereden nasıl?
bay tömürcek
08-08-2012, 15:58
Sayın gtatas afrika menekşesi sayfasının son sayfasını okuyun orda yazdım resimde ekledim :)
bay tömürcek
17-08-2012, 13:04
Hatice abla kargo ulaştı bana ben seni aradım ama hastanedeymişsin geçmiş olsun tekrardan ablacım.
sevgili tömürcek; toprak karışımını sormuşsun yeni gördüm kusura bakma :) ben Hatice ablanın kullandığı toprak karışımından kullanıyorum, önceki sayfalarda olması lazım malum Hatice abla her fırsatta yazmıştı kullandığı toprak karışımını. Bu söğüt gübresini bende çok merak ettim geçen gün Bolu'daydım yoldan geçerken bütün ağaçları gözlerimle taradım ama maalesef rastlamadım :(
bay tömürcek
17-08-2012, 15:20
Gülşen abla ben yeni gelen carnosama köklü gelene biraz hayvan gübresi biraz kestane gübresi bol miktarda söğüt gübresi çam ağacı kabuğu ve söğüdün çürük yerlerinden koydum oldukça geçirgen bir yapıya sahip bir toprak karısımı oldu :) yeni gelen carnosa çeliklerime de uyguladım bu toprağı bazılarını da deneme amaçlı sadece söğüt gübresine diktim bakalım sonuç ne olacak :)
Gelen çeliklerin 4 tanesinde çiçek sapı var inşallah dökülmezler ;) köklü gelen carnosamda da birtane çiçek sapı var ama ucu kuru gibi ondan pek umutlu değilim seneye yaza inşallah :D;)
missmenas
23-08-2012, 11:10
Sevgili tömürcek,
hediyene kavuşmana çok sevindim... Uzun zaman önce göndermem gerekiyordu Söz vermiştim biliyorum, geç kalmışlıkla beraber Sözün yerine getirebilmeside güzel bir duygu. Çiçek saplarına Sevinmende ayrıca çok Hoş, bunlar uygun ortamı bulunca açmak için çaba sarfedeceklerdir... Gelişimlerini Hoya carnosa sayfasında, deneyimlerinle birlikte paylaşırsan ve söğüt gübresiyle alakalı aşamalardaki deneyimin bizleri mutlu edecek... Bol çiçekli paylaşımlarını bekliyoruz mucize gübrenle bunu beklemem normaldir galiba;)
bay tömürcek
23-08-2012, 12:13
Er ya da geç hiç farketmedi hatice abla güç olmasın dicem baya güç oldu ptt kargo saolsun :) olsun sonucta geldı ya sana ayrıca kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum ablacım carnosamın boyu hemen hemen 1,5 metre bitane çiçek sapı var gelen çeliklerde cabası 20 çelik yaptım hepsınden :D
missmenas
28-08-2012, 12:15
Uzun bir soluklanmadan sonra, paylaşımlara kaldığımız yerden devam edelimki, Sevincimizde hüznümüzde anlam kazansın;)
Hoya sp. Bogor, bu yaz 3. çiçeklenme dönemine girdi...
327665
327666
Hoya eliptica, 2. çiçeklenmesinide başarıyla tamamlayacak... Hoya eliptica çok hızlı gelişiminin sonucunda çiçekleriylede çok cömert bir tür olmasından tavsiye edebilirim... Özelliklede Hoyalarım büyümüyor çiçek açmıyor diyenlere tavsiyemdir... 2 çiçek patelleride açmak üzre...
327667
327668
bozo.0606
28-08-2012, 15:00
Sevgili Hatice Hanım;
Çok çok şahane ama hiç doyurmadı, güzelliklerin devamını bekliyoruz.
missmenas
29-08-2012, 21:36
Hoyalara doyum olurmu hiç:))
Hoya pubicalyx GPS 282 açmak üzre, bu tomurcuklar bana ait değil maalesef. Bugün Taner Angay Beyi ziyarete gittik, Mutlu Kutlu Beyle birlikte. Elim boş dönmek istemedim;)
bozo.0606
30-08-2012, 17:51
Sevgili Hatice Hanım;
Hiç hoya açtıramadığım için soruyorum.:D Aynı çiçek sapıyla sonraki seneler açmaya devamı mı ediyor. Türüne göre değişe bilir mi?:confused:
Malum çiçekte gördüğüm yok uzun zaman bir çiçekle muhatapda olamadık..:o
missmenas
31-08-2012, 09:52
Sevgili Bozo,
bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür.;)
missmenas
31-08-2012, 09:55
Hoya eliptica dün akşam açmaya başlamıştı, bu sabahta tamamen açtığını gördüm birlikte seyredelim:p
missmenas
31-08-2012, 09:56
Hoya sp. Bogor açmaya devam ediyor...
missmenas
31-08-2012, 10:00
Bunlarda yeni edindiğim türlerin hayata bağlanması ve bazı çoğaltma girişimlerimden görseller...
missmenas
31-08-2012, 10:02
Görsellere devam...
missmenas
31-08-2012, 10:04
Devam...
missmenas
31-08-2012, 10:06
Devam ediyoruz...
missmenas
31-08-2012, 10:08
Görsellere devam...
missmenas
31-08-2012, 10:12
Hoya lasiantha, tam anlamiylen kök gelişimini tamamladı bundan sonraki tomurcuk süprizleri görsel şölene dönüşeceğini düşünüyorum.;)
328418
Hoya imperialisten yedekleme görüntüleri... 4 çeşit imperialis im oldu sarısınıda bu sonbaharda edinince imperialis koleksiyonum tamamlanmış olacak;)
328419
328420
bozo.0606
31-08-2012, 11:51
Sevgili Bozo,
bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür.;)
Cevap için teşekkürler Sevgili Missmenas, eliptica da artık kafamdaki listemde:D
Evden birkaç bitki daha birilerine vermem gerekecek:( Bir çiçek görmeyi çok arzu ediyorum ama daha yolun başındaymışım gibi geliyor.
handanhanım
03-09-2012, 22:04
Sevgili missmenas, bu bitkileri ektiğiniz toprak nedir acaba?
missmenas
03-09-2012, 23:52
Sevgili Handan Hanım,
toprak karışımı Hoyalarda biraz özel olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle toprak karışımında büyütülecekse şayet...
Birkaçdefa karışım önerililerimi yayınlamıştım, şimdi geriye dönüp kaçıncı mesajdı diye bakamayacağım.
Aslında Hoyalar için açılması gereken başlıklardan birtanesi bu olmalı diyede düşündüğüm bir olaydı.
Belkide Moderatörlerimiz böylesi bir başlığı uygun görürler ve açarlar, sıkça sorulan sorulardan birtanesi ve ya merak edilen bir konu olması nedeniyle gerekli görüyorum...
Yeni çelikleri köklendirme aşamasında farklı bir karışım kullanıyorum, kalıcı saksılara alırkende daha farklı bir karışımla transferlerini sağlıyorum...
Böylesi bir başlık açılırsa herikisinide açıklarım.
Bu arada farklı deneyimlerde tecrübe edinme aşamasındayım, farklı kültür karışımlariyle...
Köklenmiş Hoyalarımı transfer ettiğim karışım için kullandığım malzemeler...
Kaliteli spagnum torfu
Fıstıkçamı veya Kızılçam kabuğu, (başka Ağaç kabuklarıda olabilir) Asidik bazlı olması önemli..
Perlit
Vermiculit
Derekumu
İşlem görmüş Keçi ve Koyun gübresi
Lav taşı ( alternatif olarak pomza taşı olabilir )
Coco - peat torfu
Coco - Husk chips
Kullanırken oran ayarlamasını geçirgen bir karışım olacak şekilde ayarlıyorum.
Ziyaret olarakta Kurban Bayramı sonunda kapılarımı açacağım. Nihayetinde Size 1,5 saatlik bir mesafede olacağım. Hoya Koleksiyon Seramı gezmek ve deneyimlerimden faydalanmak isterseniz büyük memnuniyet duyarım. Deneyim ve tecrübe takasında bulunmak en çok istediğim konulardan birtanesidir çünki...
Muğla - Marmaris kavşağında Akçapınar köyünde olacağım.
Bu davetim merak eden ve ziyarette bulunmak isteyen herkes için geçerlidir;)
Benim için, yeni bir çevre edinmek ve bu civarda Doğaya Bitki yetiştirmeye gönül vermiş herkesin davetini kabul etmek kadar zengin birşey olmayacağınıda bilmenizi isterim ayrıca.
Her davetide canıgönülden değerlendireceğim...
Yeni çevremide Antalya'da olduğu gibi bir Yuva olarak değerlendirmek istiyorum...
Bilgi paylaşmak için açmak istediğiniz konuyu siz de açabilirsiniz, moderatör olmak gerekmiyor.
Sitemize üye olan ve 1 mesaj yazmış tüm arkadaşlarımız izin verilen tüm başlıklarda yeni konu açabilir.
Hoya bölümü, yeni konu açılmasına izin verilen bir bölüm. Saksı harcı konusunda başlık açabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6254.htm
nazlı hilal
08-09-2012, 02:13
Ablacım sayfanı daha önce farketmediğim için kendime çok kızıyorum hoya çok ilgili değildim sanırım bu yüzden emeğini taktir ettim hepsi birbirinden güzeller tebrik edrim :)
Sayfanızı gezmek insanı rahatlatıyor muhteşem görseller ve tanıtım .
Baştan sona defalarca okudum yine de hoyalara doyulmuyor ellerinize yüreginize saglık hatice hanım
pembegül
08-09-2012, 21:13
Sevgili missmenas açtığın bu konunuyu 40 sayfadan itibaren tekrar baktım son eklenenlerle beraber hepsi muteşem canım ellerine sağlık. İnan hepsinden benimde olsun istedim tek kelime ile harika ellerinden hayat fışkırıyor senin bu ne güzelliktir böyle MaşaALLAH hepsine ..:)
bende istiyoruuuum !!!!!! diyerek söze başlamak istiyorum sayın mismenas harika hoyalarınız var bayıldım anladımki ben de sayenizde bir hoya aşığı olma yolunda ilerleyeceğim ben komşularıma arkadaşlarıma bakın mum çiçeğim açtı diye övünüyordum heralde sizin asiyeyi görseler benimkinin yüzünede bakmazlar bayıldım çok harika çeşitleriniz var bu konuyu görene kadar mum çiçeğini tek çeşit sanıyordum oda benimki idi :cool: ama şu an bütün karizmam çöktü :(bu günden itibaran bütün konuyu baştan sona okuyup bu türlere nasıl sahip olabilirim araştırması na koyulacağım size bebişlerinizle mutlu ve çok yeşil bir hayat diliyorum buda benim hoya nacizane beğeninize sunuyorum
Açılmasını talep ettiğiniz http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452.htm#post1018754 başlığı açılmıştır. Katkılarınızı bekleriz.
Ali_askn
28-09-2012, 22:41
Maşallah missmenas hoyalarınız harika :) bakarken mest oldum resmen :)
missmenas
08-10-2012, 17:39
Antalya'dan ayrılmadan, burdaki yaşantımızı özleyip benimde zaman zaman bakacağım özlem dolu kareler olacak...
missmenas
08-10-2012, 17:41
Resimleri yükleme bitince paketlenmeye başlayacak... Çarşamba sabahıda yola çıkıyoruz...
missmenas
08-10-2012, 17:43
Çok itinalı çekimler olmadı maalesef, herişe yanlız koşturmak çok zorlayıcı.. Yogunluğuma verin lütfen:o
Ali_askn
08-10-2012, 17:44
maşallah çok güzel kareler :) bir an düşündüm de böyle bir yer görsem hoyalar la dolu resmen hırsızlığa teşvik edici :D dayanılmaz :D
missmenas
08-10-2012, 17:45
Neler var diye tanıtım bile yapamayacağım, Sadece görsellik ekliyorum...
bay tömürcek
08-10-2012, 17:47
Aliii az günahın varmış gibi bide hırsızlık mı yapcan bakiyim sen he :D
Hatic ablacım allah kolaylık versin yeni yerinde güle güle oturmak nasip etsin.
missmenas
08-10-2012, 17:47
Şu sözü verebilirim, hayırlısıyla varınca yerleştirme aşamasında yeniden türleri tanıtımla birlikte detaylı çekimlerini yayınlayacağım...
missmenas
08-10-2012, 17:49
Offf... Gözümde çok büyüdü, taşınma olayı. Nerdesiniz hoya sevdalıları diye feryat edeceğim yardıma ihtiyacım var:(
missmenas
08-10-2012, 17:51
Antalya içerisinde yaşayan gizli hayranımdamı yok, çıkıp gelse:p
missmenas
08-10-2012, 17:55
Neyse gelen olmayacak anlaşıldı, ben görsel şölenmiş gibi devam edeyim sessizce... Oysa ağlamaklıyım, Antalya'yı çok seviyorum, alışmak zor olacak yeni yuvamıza:(
Yer değişiminiz hayırlı olsun efendim,
Kolay gelsin, sağlıkla inşallah.
Saygılarımla lütfen.
missmenas
08-10-2012, 17:57
Hoya başlığımın, hayranlarından fazla ben bakacağım özlemle bu resimlere:((
missmenas
08-10-2012, 17:59
Olmamış ama böyle açıklamasız resimler diye söyleneceğinizi tahmin edebiliyorum. ******* olmadı ne yapalım, bu kareler veda kareleri olarak yorumlayalım lütfen...
missmenas
08-10-2012, 18:00
Devam...
missmenas
08-10-2012, 18:02
Görsellere devam...
missmenas
08-10-2012, 18:04
Bazı kareler çok kötü çıkmış, silmeyede kıyamadım...
missmenas
08-10-2012, 18:05
....
missmenas
08-10-2012, 18:11
Başlık yazmadan sistem resimleri kabul etmiyor, rahatça ağalayamıyorum bile:(
missmenas
08-10-2012, 18:12
Tek tesellim bütün hoyalarım, seraya sahip olacak olması bu gidişin...
missmenas
08-10-2012, 18:14
Havada öyle yağışlıki son günlerde, yağmur suyunda gözüm kalıyor sanki gittiğim yerde yağmur yağmayacakmış gibi:D
missmenas
08-10-2012, 18:16
Hoya lasiantha yine taşınma ya denk geldi tomurcuklarını dökmez inşallah.
missmenas
08-10-2012, 18:19
Çok özel türlerde de tomurcuklar var açma çabasındalar. Hayırlısı olsun kısmet değilmiş diyeceğiz açmazlarda tomurcuklarını kaybedersek... Gelecek bahara yaşarız güzelliklerini...
missmenas
08-10-2012, 18:21
105 tane resim yükledim jübile gibi oldu devamıda biraz aradan sonra gelecek, bitmedi henüz...
Ablacım kolayların en büyüğü sana gelsin!! Daha ilk 2-3 resmi görünce korktum çıktım sayfadan; geri döndüm ortalık daha da şenlenmiş :D Keşke bir ucundan tutabilseydik... Soracaklarım var ama yerleştiğinde detaylı fotoğrafları bekleyeceğim :rolleyes:
missmenas
08-10-2012, 18:55
Ev ortamında bile herşey o kadar itinayla düşünüldüki Pencerelerin iç camına ekstradan tül diktirdim bol süzülen ışık almaları için. Kısa dönemde olsa evdede mutluydu Hoyalarım... Ev ev olmaktan çıkmıştı yanlız. Kapıdan giren botaniğe girmiş gibi oluyordu:D
missmenas
08-10-2012, 18:59
....
Bir mucize olsa...hoya cennetine düşüversem...
missmenas
08-10-2012, 19:05
Bugünlük paylaşımlarımız bu kadar... Yeni paylaşımlarımı, sunumlarımı ve deneyimlerimi, edindiğim tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim.
Bu kadar çok hoyanız olduğunu bilmiyordum..
Gerçekten taşınmak sizin için zor olacak..
Kolay gelsin..
Ama nereye taşınacağınızı anlamadım..
missmenas
08-10-2012, 19:56
Ablacım kolayların en büyüğü sana gelsin!! Daha ilk 2-3 resmi görünce korktum çıktım sayfadan; geri döndüm ortalık daha da şenlenmiş :D Keşke bir ucundan tutabilseydik... Soracaklarım var ama yerleştiğinde detaylı fotoğrafları bekleyeceğim :rolleyes:
Canımsın, inanki göz değil insanın yüreği titrer bu kadar çiçek nasıl gidecek diye. Dahasıda var Bahçe bitkilerim koleksiyonumdaki tropik veyve ağaçları yaklaşık 30 dan fazla büyük devasa saksılar narenciye türleri falan kocaman bir kamyon dolusu çiçekle taşınıyorum. Millet ev eşyası taşır ben kamyonla çiçek. Varmıdır acaba benden daha çılgını üstelik ticarethanede taşımıyorum:D
Yerleşirken tek tek resimleyip türlerin sunumlarını yapacağım. Kafana takılan soruları Lütfen geniş zamanım olunca alayım...
Anlayışlı bir yaklaşımın içinde, ayrıca çok Teşekkür ederim...
missmenas
08-10-2012, 20:02
Bu kadar çok hoyanız olduğunu bilmiyordum..
Gerçekten taşınmak sizin için zor olacak..
Kolay gelsin..
Ama nereye taşınacağınızı anlamadım..
Sevgili Selis,
İzmir toplantımızda tanışmıştık, hatta o neydi meşhur bir börek türü olan şey ismini hatırlayamıyorum bile. Karnım açlıktan zil çalıyordu yiyecek getirmek istediğini bile anlamadım ben, zanettimki bana bitki getireceksin kibarca geri çevirmiştim hiç yerim yok koyacak diye. Hala kendi kendime gülüyorum aklıma geldikçe, Yıllarcada güleceğimden emin olabilirsin.
Gördüğün gibi bu kadar Hoyaların çoğunluğuda henüz bebek ve yaklaşık 100 e yakın daha tür edineceğim gerisini sen düşün artık...
Birçok kişi son hallerini görmemişti, senin gibi düşünen çok olacaktır:p
CANIMMMM ellerin dert görmesin yine hepsi muhteşem tek kelimeyle..Gideceğin yere benide götür sorana başımın belası dersin :))) olmazmı?keşke yanında olupta işlerinin bir kıyısındanda ben yardımcı olabilseydim canım gitti burda ama yapıcak bişey yok biliyorum yürklerimiz bir:))amaaa gittiğin yere gelicem İNŞALLAAAHH:))))
missmenas
08-10-2012, 20:06
Bir mucize olsa...hoya cennetine düşüversem...
Sevgili Tura o c
Cennetin kapıları, herdaim Gerçek Hoya sevdalılarına açıktır... Düşmek Sizin elinizde... Kapıda ben tutarım sizi;)
missmenas
08-10-2012, 20:08
CANIMMMM ellerin dert görmesin yine hepsi muhteşem tek kelimeyle..Gideceğin yere benide götür sorana başımın belası dersin :))) olmazmı?keşke yanında olupta işlerinin bir kıyısındanda ben yardımcı olabilseydim canım gitti burda ama yapıcak bişey yok biliyorum yürklerimiz bir:))amaaa gittiğin yere gelicem İNŞALLAAAHH:))))
Sevgili Gülsen'cim biliyorumki birgün geleceksin...
Keşke demekten nefret ederim, bu durumda keşke diyorum yakınımda neden yok kimse demektende kendimi alamıyorum...
Muhteşem görüntüler Hatice Abla, hoya ormanı gibi...
Bütün saksılar nasıl paketlenecek öyle, sarkıcılar var, tırmanıcılar var... Benim gözüm korktu vallahi.. Allah kolaylık versin size... Kazasız, belasız yeni yuvalarına yerleşsinler inşallah.
Varmıdır acaba benden daha çılgını :D
Tabii ki yok.. ;) Bunca saksıyı görünce herkes anladı zaten..
Taşımayı yapacak kamyon şoförünün ve yardımcılarının yüzünü görmek isterdim.. :rolleyes:
Karnım açlıktan zil çalıyordu yiyecek getirmek istediğini bile anlamadım ben
Hatırlıyorum, ''boyoz'' u bitki sandım'' demiştiniz.. :)
Hattâ lafın gidişatı haşlanmış yumurtaya bağlanınca aklınız hepten karışmıştı ;)
Çarşamba gününe kadar mutlaka birçok yardımcınız olacağını düşünüyorum ben.. :)
missmenas
08-10-2012, 20:21
Sevgili Sakdağ,
Teşekkür ederim, güzel Temennilerin için...Paketlenmiş değilde özel taşıma sepetleri satınaldım bugün bir dünya eksiklerimi tamamladım nihayetinde Köye taşınıyorum.. Hernekadar trustik bir balıkçı Köyüde olsa Köy Köydür işte...
Birkaç tanede o sepetlernen resim eklerim bir ara.
yigit666
08-10-2012, 20:25
sayın missmenas. hoyalarınız yeni yerinde daha güzel olacaklar . ama antalya'dan taşınmaları beni hüzünlendirdi . sağlıklı bir şekilde yeni yerlerinde sizin ellerinizde daha güzel büyüyecekler .
Orkun Kırcı
08-10-2012, 20:27
Paketlenmiş değilde özel taşıma sepetleri satınaldım bugün bir dünya eksiklerimi tamamladım nihayetinde Köye taşınıyorum.. Hernekadar trustik bir balıkçı Köyüde olsa Köy Köydür işte...
Köy iyidir iyiii :D
missmenas
08-10-2012, 20:40
Hiç hatırlatma Selis'cim,
Yöresel yiyeceklere değilde özellikle o bölgelerin tarihi yerlerine olan ilgimden dolayı, işte böyle acizliklerim olabiliyor bazen.
Taşınacağım yeri merak etmişsin. Muğla-Ula- Akçapınar Köyü, Anayol marmaris kavşağı üçgeninde diyeyim, hatta eski Marmaris yolu olarakta bilinen meşhur okalüptus ağaçlarıyla ünlü bir Köydür...
missmenas
08-10-2012, 20:42
sayın missmenas. hoyalarınız yeni yerinde daha güzel olacaklar . ama antalya'dan taşınmaları beni hüzünlendirdi . sağlıklı bir şekilde yeni yerlerinde sizin ellerinizde daha güzel büyüyecekler .
Sevgili Yğit,
Hiç sorma salya sümük sulugöz oldum çıktım. Yeni yuvamızada alışacağız elbette.
missmenas
08-10-2012, 20:45
Orkun Sen yokmusun:D Köyü severimde gezmeye tatile severim yaşamak için deneyimim yok hiç. Göreceğiz yaşayacağız. Antalya başkadır benim için. Türkiye'ye döndükten sonra Vatanıma diyeyim... Almanya'yı bana aratmayan tek yerdi...
Orkun Kırcı
08-10-2012, 20:49
2 inek ,3 koyun, 7-8 tavuk oohhh değmeyelim keyfine :P
Canım arkadaşım, kolay gelsin demekten başka çarem yok malesef....Dilerim yeni yuvanızda hoyaların ve sen çoookk mutlu olursun...
pembegül
08-10-2012, 22:23
Sevgili arkadaşım taşınma arifesinde bu ne hamaratlık böyle ne ara bukadar resim çekipte yükledin maşaALLAH diyorum . İnan sana dua ediyorum sende nazlılarında sağ salim yeni evinize gidin . Resimleri görünce içim gitti bu kadar büyütemem belki ama yanında olup hem yardım edip hemde doya doya seyretmek isterdim antalyaya gelmek kısmet olmadı ancak inşaALLAH muğlaya gelmek kısmet olur bu güzel hoyaları ve mimarını görmek isterim .Canım sana kolaylıklar diliyorum sevgiyle kal ...:)
yeşillim
09-10-2012, 05:47
Size kolay gelsin diyorum Sn missmenas Orkun Bey'in de dediği gibi köy iyidir.
Her şey gönlünüzce olsun köy iyimidir bilemem bir iki günse iyidir ;)
kafa dinlenirde gerisi zor hele antalaya gibi bir güzide şehiri terk etmek işte bu kötüdür .
Bence bir seranız olması güzel birde daha cok ceşidin sahibi olmanız buda teselli olacaktır umarım mutlu olursunuz siz ve aileniz birde hoyalarınız .
delete61
09-10-2012, 08:34
Antalya gerçekten güzide illerimizden birisidir fakat Türkiye mizin neresi güzide değil ki, İli ile olsun, ilçesiyle olsun, köyüyle, kasabasıyla farketmez önemli olan sağlık, sıhat, mutluluk. Ablacım herşey gönlünce olsun, ben tayinci bir Devlet Memuru olarak, görevim gereği baya bir yer gördüm, aslında alıştım, bulunmuş olduğun ortamı değiştirmek farklı yerler gezmek, görmek, oranın kültürünü ve insanlarını tanımak iyi oluyor,Allahıma şükürler olsun kötü insanlarla şimdiye kadar karşılaşmadık, Allahım senide karşılaştırmasın. Seninde mutlu olacağına inanıyorum. Hem köy deyip geçmemek lazım, şehirde büyüyüp yetişen çoğu insandan daha hayırlı, hatır naz, çalışkan ve samimiler. Anlayacağın herşey doğal yani sunilik pek yok. Ayrıca jübile demişsin ne jübilesiymiş, ŞİŞTTTTT dur bakayım, önünde daha katedeceğin yol, bizimde senden öğreneceğimiz çok şey var. Ayrıca botanik bahçene bayıldım, çok şanslısın çoğu insanın yapmak isteyipte yapamadığı bir işi başarmışsın, tebrik ederim. Ne kadar güzelleşmişler hayran kaldım maşallah. Hem ağlama her gelecek günde bir güzellik bir hayır vardır, Taşınırken yanında olmayı ne çok isterdim, sana yardımcı olamıyoruz fakat dualarımız seninle. Hayırlı haberlerine bekliyoruz.
Abla resimleri görüncesi insan bi an olsun nefes almayı bırakıyor taki nefes bitince kendine geliyor :) Muhteşem bir şölen hazırlamışsın bizlere..hepsi çok güzeller hatta öyleki bu bende nasıl yok diye söylendiğim ,aa bunu nasıl görmemişiim dediğim,bunca zamansızlığının arasında bizlere bir çok güzelliği fark ettirdiğin için ayrıca teşkürederim .Ablacım hüznünü ve duygularını emin ol bizlerde senle beraber yüreğimizde hissettik.Lütfen üzülme herşey daha güzel olucak orada İNŞAALLAH.Yeni yuvanda da eminim bir çok güzellik seni bekliyordur.Hem senin yaşama sevincin çevrene fazlaca etki yaptığı için eminim orada da mini bir antalya kurarsın :)Ayrıcada o kadar canı gönülden isterdim ki senin yanında olabilmeyi .. caanım hoyacıkları muntazam şekilde paketlemeyi,botanik evinde senle olmayı ama malesef hayatın getirdiği sorumlukları bi türlü bitiremediğimiz için yanında olamadım üzgünüm:( Dualarım seninle hayırlı yolculuklar diliyorum.Sağ selamet varırsınız umarım.Muğla ya.
Başlık yazmadan sistem resimleri kabul etmiyor, rahatça ağalayamıyorum bile:(
Valla şu görüntüden sonra ben de dehşete kapıldım. Allah yardımcınız olsun. Biliyorum şimdi siz aman çiçeğimin yaprağı, sürgünü, dalı diyeceksiniz. Taşımacıları düşünüyorum da; aslında düşünemiyorum.:D
Umarım yeni mekanınız size şans, mutluluk ve huzur getirir. Herşerde bir hayır vardır. Kolay gelsin.;)
missmenas
09-10-2012, 14:51
Sevgili Hoyacı ve başılığımı takipte bulunan Arkadaşlarım...
Taşınmak bu kadar çiçekle ve gerçekten hassasanız bu konuda herbirşeyi kendiniz yapmak isterseniz, benim gibi... Herbir bitkime zarar gelecek kaygısıyla.... açıkçası kamyon bu gece geliyor ve bizzat kendi ellerimle kamyona yerleştirme yapacağım... Yarın sabah kalanları toparlayıp yola çıkıyoruz...
iyi dilek ve temenni Yorumlarda bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum... Yakın bir zamanda tek tek yorumlarınıza ve güzelliklerinize eşlik edeceğim...
İnternet bağlantım için bugün mürecaat yapıldı inşallah pürüzsüz bir şekilde devamı gelir...
Sdizleri çok Seviyorum görüşmek üzre.. bPaylaşımlarıma kaldığım yerden devam etmek üzre...
menekşegül
09-10-2012, 15:29
Sevgili Hoyacı ve başılığımı takipte bulunan Arkadaşlarım...
Taşınmak bu kadar çiçekle ve gerçekten hassasanız bu konuda herbirşeyi kendiniz yapmak isterseniz, benim gibi... Herbir bitkime zarar gelecek kaygısıyla.... açıkçası kamyon bu gece geliyor ve bizzat kendi ellerimle kamyona yerleştirme yapacağım... Yarın sabah kalanları toparlayıp yola çıkıyoruz...
iyi dilek ve temenni Yorumlarda bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum... Yakın bir zamanda tek tek yorumlarınıza ve güzelliklerinize eşlik edeceğim...
İnternet bağlantım için bugün mürecaat yapıldı inşallah pürüzsüz bir şekilde devamı gelir...
Sdizleri çok Seviyorum görüşmek üzre.. bPaylaşımlarıma kaldığım yerden devam etmek üzre...
Muğla sizi dört gözle bekliyor özelikle de ben.(sessiz takipçiniz). Farklı ilçelerde olsak da benim gibi bitki sevdalısının yanına uğramak isterim. Hem hiç merak etmeyin Muğla bunaltıcı yaz sıcaklarıyla ve doğal güzellikleriyle Antalya' yı aratmaz size:p. Kolay gelsin, inşallah çiçekleriniz ve siz sağ salim taşınırsınız.Üstelik Asiye' nin yavrularından biri bende mevcut.
bozo.0606
09-10-2012, 20:01
Yeni yeriniz, köyünüz, Muğla size ve hoyalarınıza şans getirsin. Heyşey bir çırpıda ve kolayca oluversin. Bütün iyi temenniler sizinle olsun.
Sayın Missmenas yolunuz açık olsun.
Acaba yerleşebildiniz mi?
Hoyalarınız ne alemde.
Perihan Bayram
18-10-2012, 14:22
Canım,tüm fotoğrafları izledim,hepsi de çok güzeldi,sen Paul'u geçmişsin.Yeni yuvanda mutluluklar,inşallah Hoya'lar daha çok sever orayı.Yerleştikten sonra görüşürüz.
Sayın Missmenas, yeni yeriniz hayırlı olsun.
Asiye'nin kızının selamı var. Eğer bunlar çiçek oluşumu ise her yanı bunlarla dolu. Toprağını yiyip bitirmişti, geçen gün Orkide toprağı alıp ekledim.
bozo.0606
18-10-2012, 16:52
Sayın Sakagun bariz çiçek oluşumları Tebrik ederim. Sevgili Missmenas'a sordunuz ben atlamış gibi oldum ama. ..))))
canantugce
18-10-2012, 19:09
Selamlar,
Ben aranıza yenı katıldım. Mum çiçeklerine bayılıyorum fakat bugüne kadar hiç bulamadım. Evınde olan eşim dostum da tamam veririm dıyor fakat geri dönüşü yok.
Ellerinize sağlık, çok güzeller.
mumçiçeğim
20-10-2012, 00:37
Bu gerçekten görsel bir şölen gerçekten
delete61
01-11-2012, 11:05
Ablacım bu kadar ayrılık yeter gari, özledik, Sabırsızlıkla hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Sayın missmenas efendim yeni eviniz yeni şehriniz hayırlı olsun.İzmir' de geldiniz ama görüşemedik bir daha ki sefere inşallah. İşleriniz de kolaylıklar dilerim.
Nerdedir diye merak ettim taşınmadan kaynaklı internet sorunu yaşıyormuş. Herkese selamlarını iletmemi istedi.
missmenas
06-11-2012, 16:56
Nihayet net bağlantım kuruldu. Kaldığımız yerden devam demiştim en son:)
Aynende öyle yapalım. Hoya pubicalyx in kokusuyla mest oluyorum bu günlerde.
Değerli yorumlarınıza Akşam geri döneceğim.
Bu arada Teşekkür ederim Memet bey...
nılgun_dogan
06-11-2012, 17:01
Hatice hanım özlettiniz kendinizi artık resimlerle özleminizi giderelim muhteşem açmış renk kokusu bu nasıl bişeydir devamını bekkliyoruz.
bay tömürcek
06-11-2012, 17:02
Maşallah hatice ablam negüzel açmış o öyle :) Bana gönderdiğin carnosa acayip ataklarda şu 15 gündür okadar güzel gelişti ki hala da gelişmeye devam ediyor tekrar teşekkür ederim ablacım ;)
missmenas
06-11-2012, 17:06
Hoya pubicalyx in kokusunu tariflemek o kadar güçki. Hoya carnosa kokusu yanında çok hafif kalır diyebilirim. Hoya carnosa gibi 7-8 patel çiçek açsaydı eminim kapı pencere açtırırdı.
Sabahleyin Antalya'dan yeni yuvamıza geldiğimde saat 5 e doğru seraya girdim müthiş bir koku ile karşılandım, duygumunda tarifi yok maalesef Sevinç ve Mutluluk vardı sadece, kaç yıllık verilen emeğe aldığım günaydındı benim için...
missmenas
06-11-2012, 17:16
Hoya albiflora nın, azimli çiçek açma çabasını dilerim hepbirlikte keyifle izleriz. Çiçeklerinin boyutunu Hoya imperialisten daha büyük olacağını tahmin ediyorum.
Üzerinde tam 5 tane açmaya çabalayan çiçek sapları var...
O nasıl bir güzellik öyle değilmi? Koku müthiş...
Albifloramı istiyorummmmmm...:))
Perihan Bayram
06-11-2012, 18:26
Nihayet net bağlantım kuruldu. Kaldığımız yerden devam demiştim en son:)
Aynende öyle yapalım. Hoya pubicalyx in kokusuyla mest oluyorum bu günlerde.
Değerli yorumlarınıza Akşam geri döneceğim.
Bu arada Teşekkür ederim Memet bey...
Maşallah,ne güzel açmış,benimkini de böyle görürüm inşallah.
yigit666
06-11-2012, 18:48
Anlaşılan hoyalarınız yeni yerlerini sevdiler , çiçeklerini açarak sizi mutlu edecekler .
a.ayberk
07-11-2012, 22:59
Sizi tekrar görmek çok güzel, bağlantınızı kurulmasına sevindim.
İnşallah hoyalarda bir sıkıntı yoktur. Ben bürodan eve taşırken bile iki yaprak bir de filiz kırdım.
hoşgeldiniz hatice hanım kaç gündür sessiz sedasız gelişinizi bekliyordum resimler harika ellerinize sağlık ...
delete61
08-11-2012, 14:32
Ablam ablam hoşgeldin, sefalar getirdin. Hasret sonunda bitti çok şükür, şöleni Hoya pubicalyx başlatmış, harika görünüyor. Darısı diğerlerine inşallah.
missmenas
09-11-2012, 01:00
Öncelikle Hoşbuldum.
Uzun bir aradan sonra Sevgi paylaşımını özlemişim doğrusu.
Arada bir telefonlaşmalarımız oldu bazı Hoyacı Dostlarımla, Sizlerin haberini almak, haberleşmek hal hatır sormak netten uzakta kalsamda gelişmeleri takipteydim:))
Tüm güzel dilekler Güzel temenniler için hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.
Bugün Seradan bazı görüntüler çekmiştim, onlarıda ekleyeyim.
Biliyorum birçok kişi Seranın görüntüsünü merak ediyordur, henüz bitmedi.
Eşimin yurtdışından dönmesini bekliyorum, yoğun bir fuar dönemindeler, aksaklıklarda cabası diyebilirim.
Taşınırken herşey yolundaydı taşındıktan sonra bazı zararlar gördü hoyalar mesela güneş yanıkları oldu. Çatıdan naylonun deliğinden giren yoğun yağmursuyunun 4 tane nadide türleri çürütmesi gibi. Buda Benim Antalya'da olmamdan dolayı ihmal edilmiştikten kaynaklı.( Antalya'ya gitme nedenimizde Baba'min sağlık taramalariyle alakalıydı. Sevindirici raporlar aldık sağlığı gayet iyiye doğru gidiyor)
Neyseki çelikler alınıp telafi edildi.
Antalya'dan taşınırken kamyon şoförü o kadar çok itinalı yardımcı olduki anlatamam. Neyse bir bitki delisini kamyon şoförü olarak reelden tanımış oldum.
Bütün zarar kamyondan boşaltıktan sonra oldu. Birdünya saksı kolay değil, özel taşımacı olmadan Eşimin iş Arkadaşları Köy komşularımız el birliğiyle yardımlaşarak taşıdık.
Kamyona sığmayan Bahçe Bitkilerim 15 gün sonra ikinci bir kamyonla getirttim.
( Yarın Bahçe ve Seranın dış görüntüsünün Resimlerini eklerim )
Komşu demişken cidden mükemmel komşularım var.
Büyük Kent yaşantısının verdiği vurdumduymazlıktan sonra Köy hayatından sıcak esinti gibiler. Büyük bir şans diyebilirim. Genci Yaşlısı hepsi yardımsever İnsanlar.
Buraya alışamamak gibi bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Candostum Şirin bile alıştı çok Mutlu, o kadar paylaşımcıki komşunun kedileri ve köpekleri önünde mamasını yiyor gıkı çıkmıyor. Bugün fakettim tavuk vardı bahçede ona bile sesini çıkartmadı, oysa afetmezdi:p
Yani kısacası Seramız bitmemiş olmasına rağmen biz buraya ısındık bile.
Geceleri 16 dereceye düştü yakın bir zamanda soba yakmaya başlamazsam asıl işte bütün zarar ziyan o zaman başlar. Neyseki hafta sonuna Antalya'dan soba gelecek siparişle yaptırttım. Çift baca çıkışlı, ısınmada sorun yaşamayacağız ve acilen camlar takılmak zorunda buda 1 haftayı bulacak gibi gözüküyor.
Birkaç tanede Hoya resmi eklemek istiyorum.
Hoya parvifolia yı Çiçekleri albenili olmasada yapraklarına bayıldığım bir tür olarak seçmiştim. Aldığı yoğun gün ışığından dolayı olması gerektiği gibi koyu renge büründü. Hafif tüylü ve kalın sert yapraklara sahip.
Hoya parvifolia...
344780
344781
Hoya callistophylla, bu yıl aynı çiçek sapından 2. defa çiçekleniyor. İlk çiçeklerini kamyonda taşınırken gece açmış, sabah Seraya taşırken şaşkınlıkla karşılamıştım:))
344782
344783
Hoya lasiantha çok şanssız dönemlerde çiçek açma çabasına girmişti herdefasında taşınmanın verdiği şokla tomurcuklarını dökmüştü, şans belki bu defa başarırırz belkide. Tomurcuklarını bile gözlemek keyif verici...
344784
missmenas
09-11-2012, 01:03
Seradan görüntüler...
missmenas
09-11-2012, 01:05
Devam...
missmenas
09-11-2012, 01:07
Görsellere devam...
missmenas
09-11-2012, 01:12
Bundan sonra böylesi türleri tanıtmaksızın görsellere ara vereceğim.
Herbir hoyanın özelliğini ve detaylarını ve adını içeren görseller olacak istenilende bu değilmi zaten? Yani olması gereken:))
delete61
09-11-2012, 08:39
Abla tek kelimeyle müthiş, harika bir ortam yaratmışsın, ya inanki süper bir sera, eksiklikler tamamlanır, cennet cennet, Hoya parvifolia çukulata gibi geldi birden gözüme ne kadar güzel ve değişik bir hoya öyle, işyerimde arkadaşlarıma da gösterdim serayı herkes kendince hayal kurdu vallahi, aydınlık ve farah bir ortam olmuş. ELLERİNE SAĞLIK
sevgili hatice hanım 41 kere maşallah allah huzur ve sağlıkla bu güzel seranın tadını çıkarmayı nasip eder inşallah. inanın yürekten orda olmayı istedim bu güzelliği emeği görünce. ellerinizin değdiği her yer yeşil ve güzel iyi ki varsınız.
nılgun_dogan
09-11-2012, 12:52
Hatice hanım orada bir koltuk birde semaver oldumu tamamdır.
Perihan Bayram
09-11-2012, 16:06
Sevgili Hatice,bu ne güzel bir sera olmuş.Emin ol Paul'un serasını geçmiş.Çok düzenli olması da cabası.
Sen bu işin bilgesi oldun,ellerine sağlık.İyi ki varsın canım.
Sevgili missmenas , yeni yuvanız hayırlı uğurlu olsun.Seranız harika.Ellerinize sağlık nasıl
bir özveri nasıl bir çalışkanlık maaşallah diyorum.Seranızın çiçekle ve güzel kokularla
dolmasını temenni ediyorum.
pembegül
09-11-2012, 22:16
Sevgili arkadaşım gözlerim bayram etti sera ve sen buradasın hoş geldin seni gördüğüme çok sevindim sera çok mükemmel görünüyor hoyalar ayrı mükemmel hoyalar seni çok sevmiş belli emeklerinin karşılığını kat kat vermişler, Resimlere bakmaya doyamıyor insan devamını bekliyorum mümkünse tek hoyayı tek karede resimlersen hoyayı tanımak ve görsel açısından daha güzel olacak diye düşünüyorum ve bekliyorum sevgiler canım arkadaşım ..:)
Perihan Bayram
11-11-2012, 08:10
Sevgili arkadaşım,her gün bu güzel serayı seyrediyorum.Türlere göre açacağın bilgi ve görseller çok faydalı olacak.Bu bilgilere göre Hoya seçimi bizler için daha kolay olur.Ellerine sağlık.
hatice hanım size sorayım (üstad) bayramda gittiğim bir yerden 2 metreye yakın 2 dal cornasa verdiler onları direk toprağa diktim bugün baktığımda yapraklar yumuşamış idi sizce toprakta mı bıraksam **** suya alıp köklendirsem mi , böleyim mi dalları eşit parçalara yoksa iki dal mı kalmalı ? bir sürü soru şimdiden vereceğiniz öneriler için çok teşekkür ederim. geçen senede böyle 3 dal almıştım direk toprağa daldırma ile 2 si yaşadı şu anda boylanmaya devam ediyorlar hoş onlarda sonbaharda dikilmişlerdi ve baharda atak yaparak boylanma başladılar şimdi onlarla kıyaslayınca yapraklarda ki yumuşamadan ötürü emin olamadım.
missmenas
12-11-2012, 17:10
Sevgili Sibelim,
Üstad kelimesi henüz benden çok uzak, yinede çok teşekkür ederim.
Hoya carnosa dallarıdır sanırsam aldığınız Hoya.
Uzun olmaları köklenme aşamasında nem kaybına sebep olur, gerekli bakımı yapmazsanız sera nem ortamı gibi, Hoyanızı kaybedebilirsiniz. Köklenme süreside çok uzamış olur alınan çelikler uzun olunca, dolayısiylen sürgün vermeleride çok gecikir.
Size tavsiyem, 2 şer göz çeliklere bölmeniz ve oksijenli suda 3 saat kadar bunları dinlendirmeniz olacak.
Çeliği dikeceğiniz toprağı nemlendirip, çelikleri 3 er çelik olarak saksıya dikmeniz en uygun çözüm bence. Saksılama yaptıktan sonrada çelikleri ıslattığınız oksijenli sudan çok az can suyu verip sera ortamını sağlayıp günaşırı havalandırıp nem oranı azalıncada sadece fısfıs yapmanız gerekiyor.
Dilerim çelikleriniz bu işlemle hayata bağlanır.
Hayata bağlanmaz iseler bana haber verebilirseniz size sağlıklı köklenmiş Hoya carnosa hediye gönderebilirim.
Kolay gelsin şimdiden, heyecanlı telaşınız.
çok teşekkür ederim ilginiz için. onları dediğiniz gibi böleyim en iyisi zaten 1.5 yaşında ve 1 yaşında 3 tane hoya carnosam var hepside aynı saksıyı paylaşıyor hatta bunlarıda onların yanına diktim saksıda kök çoğaldıkça çiçeğe durduğu bilgisinden ötürü toprağı kapatıryorum hani utanırlarda açarlar bolca dal budak saldılar gayet mutlular hatta domates blendırdan geçirip toprağına gömdüm ( bundan hoşlandılar dal yaprak büyümesinden anlıyorum) 2 haftada domatese olan sevgilerini gözlemliyorum. teklifiniz için çok teşekkür ederim ancak başka hoya türlerinden paylaşımınız olursa sevincim başka :) olur. teklinizden cesaret aldım cürretimi için bağışlayın.
Harikasın sen, her şey çok güzel görünüyor...Senin keyfin yerinde olduktan, hoyaların da keyfi yerine gelir eminim.
Gözlerime inanamıyorum.. Ne kadar çoklar?
Taşınırken eklediğiniz fotoğraflar çok karışıktı..
Serada o kadar düzenli, disiplinli dizilmişler ki, yavrular tetişkinler bir arada muhteşem görünüyorlar..
Çok emek vermişsiniz.. Elinize sağlık, umarım herkesin bir gün serası olsun.
missmenas
14-11-2012, 22:03
Teşekkür ederim,
elimden geldiğince demeyeyimde yer buldukça daha doğrusu olacaktır. İtina ve düzene göre gözlere daha çok hitap ettğini ve bakımını daha kolay yaptığımı söyleyebilirim. Şu anki halleri aslında çok düzensiz. Yavrular ayrı yerde olmamlılardı, henüz sera bitmediği için öyle rastgele yerleşimiyle bile iltifat alabiliyorsak Hoyalarımda bende ne Mutlu Bize diyebilirim.
Teşekkürler.
Sobam Antalya'dan geldi Görüntülerini umarım hafta sonuna seranın sobası yakılmış bacasından dumanı tüten görüntülerini paylaşmayı çok istiyorum.
Sevgili agozce,
Bu görseller Sizin için gelsin. Çiçekleri açtığında, birkaçtane açık çiçeklerle birlikte, köklenmiş olarak Hoya sp. aff. Albiflora nız yola çıkacak.
Siz benim için devasa büyük Hediye hoyaları bana ulaştırdınız. Mutluluğunu hala yaşayabiliyorum. Yeni çıkan yaprakları, oluşumda olan tomurcukları daha ne sayabilirimki.
Hoya albifloranın lafı bile olmaz bunların yanında...
sayın missmenas yeni seranız çok hoş olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık şu tomurcuğunu gördüğümüz güzel bir an önce açsada çiçeklerinide görsek eminim çok güzeldir merakla bekliyorum saygılar;)
a.ayberk
14-11-2012, 23:52
Maşallah, seranız çok güzel oluyor. En geç baharda ziyaret etmeye çalışacağım.
Orkun Kırcı
15-11-2012, 16:48
Maşallah, seranız çok güzel oluyor. En geç baharda ziyaret etmeye çalışacağım.
Beraber gidelim :D
a.ayberk
15-11-2012, 23:02
Beraber gidelim :D
Çok sevinirim, bahara kalmadan tanışmak dileğiyle...
missmenas
17-11-2012, 11:51
Seranın Camları Bu Sabah takılmaya başladı, az kaldı sobayla keyif yapmaya.
Kestaneleri alan gelsin beklerim:D
Sobanın bulunduğu yerede bahara ahşaptan çardak yapılacak. Bahçe duvarına ahşaptan çit çekilecek. Çokkk iş var bitmeyecek gibi gelsede, sağolsun Eşiminde gayretiyle bitireceğiz.
Çok güzel oluyor.
Kolay gelsin.
Ne işim var bilmem ne Mr.... in serasında.
Buyurun işte en hakikisinden Hoya Serası.
Sayin missmenas, zaman buldukca sayfanizi takip ediyorum, cok sükür son mesajlari da okumak nasip oldu.... Sadece icimi cekerek mükemmel demekten baska söz bulamiyorum. Bir sera herkesin hayel ettigi birsey, sizi gercekten icten kutluyorum, harika hersey, emeklerinize yüreginize saglik.
Yeni yeriniz hayirli ugurlu ve bol cicekler hic eksilmesin insallah.
delete61
18-11-2012, 21:17
Ah Ah diyorum vede başka birşey demiyorum. O soba yanınca hele birde fazla ısınınca alevleri sanki her an dışarıya çıkacak gibi olur, yanına birde minder attınmı oh deymeyin keyfe, biraz gecikmede olsa herşeyin yolunda olması çok güzel ablacım, sabırsızlıkla bitmiş halini bekliyoruz. Keyif işte o zaman olacak.
missmenas
18-11-2012, 21:55
Yere minderi düşündüm, Şirine minder banada sallanan koltuğu koyacağım. Gerçektende güzel keyifli olacak özelliklede şu kış günlerinde soba yanmadan bile üşüyünce Seraya ısınmak için girebiliyorsam:p Bugün ısınabilmek için gündüz seraya girdim 28 dereceydi içerisi. Eşim ahşabı koruma amaçlı boyayla dış cepheden boyamaya başladı bile. Kornej aldım bugün perde takabilmek için. Çok iş var çokk bitmeyecek gibi sanki... Sürekli kafamda birşeyler şekilleniyor Sarkan türleri ne tarafa raflarını monte ettireceğime birtürlü karar veremedim. En doğru yön sanırım yine Doğu cephesi olacak...
a.ayberk
18-11-2012, 22:39
Gelişmeleri ilgiyle takip ediyorum, kolay gelsin.
Bir sorum olacak; alttaki fotografta, sağ üst köşedeki hoya multiflora mı acaba? Eğer öyle ise çok iyi büyümüş. Ayrıntılı fotolarını paylaşabilir misiniz (tabi ki seranın işlerini bitirdikten sonra)?
Çok teşekürler...Biliyorum güzelim, sende varsa bizde de var demektir...
Seraya uzaktan bakınca şöyle düşündüm:
Altına 4 tane araba lastiği koysan- karavan gibi- mevsime göre yer değişebilir. Veya saksıları sabitleyip, arabanın arkasına bağlarsın, arada sıkılınca sen nereye hoyalar oraya..:)).
Gözün arkada kalmaz böylece...
Çılgıca falan değil...bu fikri beğendim.
Herşey çok güzel hoyalar da şahane.Maşallah da diyelim allah nazardan korusun.İşleriniz de kolaylıklar dilerim.
Çılgıca falan değil...bu fikri beğendim.
Ben de beğendim, hatta bayıldım ama... Trafik şubeye "gezer sera" ruhsatı için gidildiğinde memurun yüzünün alacağı hali düşününce içtiğim çay burnuma geldi :D
delete61
21-11-2012, 23:28
Aslında karavanlar oluyorsa, gezer sera neden olmasın.
missmenas
22-11-2012, 00:34
Çılgınca bir fikir katılıyorum. Hatta şöyle söyliyeyim tam benlik:D
Tabiiki öylesi bir çılgınlığı yaparmıyım orasını muallatta.
Güzel dilekler temenniler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bu aralar havalarda çok soğuk gitmemesi avantajıma oldu. Camlar Takıldı, çatısı bitti. Bütün gün ahşabı emprenye boyayla boyamakla meşgulüm. Böceklenmeye mantara karşı çiçeklerimin önemli olduğu kadar ahşabinda korunması gerekiyor hastalıklara karşı. Güney cephe ilk bitirdiğim oldu perdeleri takıldı bile, gün içerisinde hava çok yoğun güneşli oluyor. Seranın içerisinde soba yakmadan ısı 30 dereceleri buluyor.
Şimdiden Yaz ayları için endişe duymaya başladım bile. Zamanımız çok Yaza mutlaka farklı bir çözüm bulmam gerekiyor.
Hoya aff. Albiflora açmak için iyice gayretlendi. 7 tane çiçek sapı tomurcuklarını büyütüyor. Aynı anda açmayacaklar, tahminimce 4 çiçek sapı açmaya yakın görüntüleri...
Dışarının soğuk olmasından dolayı Albiflorayı ziyaret eden karasineğimizle birlikte:D Akşam üzeri son görüntüleri...
missmenas
22-11-2012, 00:45
Gelişmeleri ilgiyle takip ediyorum, kolay gelsin.
Bir sorum olacak; alttaki fotografta, sağ üst köşedeki hoya multiflora mı acaba? Eğer öyle ise çok iyi büyümüş. Ayrıntılı fotolarını paylaşabilir misiniz (tabi ki seranın işlerini bitirdikten sonra)?
Zaman içerisinde türlerin tanıtım görsellerini isimleriyle beraber yayınlayacağım.
Sormuş olduğunuz Hoya Multiflora değil, Hoya imperialis red in görüntüsü o..
Sizin Multiflora kadar olmasada, bendekilerinde görüntüsünü yakın bir zamanda paylaşırım. (Çelikler alınıp yedeklendi)
Bu arada yeni sipariş listemiz verildi Tayland'a, onay bekliyorum. Yeni Türlerin nadide en seçkin türler olarak aktarmak istedim. Hoya inflata ve Hoya imperialis yellow, sanırım yine onaydan geçemiyecek gibi.
gülenmelek
26-11-2012, 21:43
Sevgili missmenas, çok çok teşekkür ediyorum (http://www.agaclar.net/forum/1052875-post55.htm) ;) Umarım hakkını veririm hepsinin ;)
pembegül
27-11-2012, 14:34
Sevgili missmenas görsel için çok teşekkürler bu hoya beyazmı açacak bende isteremm:DCanım seranın yaz güneşinden korunması için yazın bol yapraklı kışın yaprağını döken bir sarmaşık türü dikebilirsin kışın yaprak dökmesi kış güneşinden ısı ve ışığından yaralanman için idealdir yazın ise bol yaprak gölge ve esinti yaparak doğal bir klima vazifesi görecektir bu tür bir sarmaşık araştır bulman zor olmayacaktır bulursan bu mevsimdede dikebilirsin . Sera güney cephesinin bir metre açığına dikersen ve belli aralıklarla seranın önüne sık bir ekim yaparsan dallarıda seranın çatısına sardırırsan çok faydasını görürsün kolay gelsin sana canım ..:)
missmenas
27-11-2012, 20:23
Sevgili Pembegül,
güzel bir düşünce. Haklılık payınızda çok yüksek olsada.
Bende ilk aklıma gelen sarmaşığa gelecek kırmızıörümcekler, yaprakbitleri, ve karıncalar mahvolurum sürekli ilaçlama yapmaktan.
Yaz sıcaklarında, alt camları çıkartıp yerine gölgelik tülü geçirmek olacak ilk düşüncem.
Klimayıda düşünmüyor değilim yani, mutlaka bir çözüm bulacağız.
ipektuğçe
27-11-2012, 20:29
Merhabalar sevgili missmenas,güzel sayfanızı ziyaret ettim,harika ötesi muhteşem bitkileriniz var, hoya cenneti gibi yarabbim.;)
Özellikle küçük yapraklı ve sarkan türlerinize bayıldım,çeşitlerinizin daha da çoğalması dileğiyle.Sevgiyle kalın...
missmenas
29-11-2012, 00:05
Hoya aff. Albiflora nın 7 tane çiçek sapından sadece 3 tanesi açtı. Diğer 4 Ayrı çiçek saplarında tomurcuklarında durağanlık gözlemliyorum, bunlar açmayabilir büyük olasılıkla.
missmenas
29-11-2012, 00:26
Yakında açmak için tomurcuklarını büyüten Hoya callistophylla...
Yapraklarına bayılıyorum bu türün. Yoğun gün ışığından dolayı yapraklarının alt kısmı kızarıyor, üstü yeşil kalıyor.
349935
349936
Vee sobamızıda bu akşam ilk defa yaktık, gördüğünüz gibi üstü boş ne çaydanlık nede kestane var:D Hiçbirşeyin tadına yanlız varılmıyor:(
Henüz keyif yapacak kadar seranın işlerini bitiremedim. 2 gün ara vermek zorunda kaldım. Bileğimi çok zorladım sanırsam, yarın kaldığım yerden devam edeceğim.
Sallanan koltuğu sobanın yanına koymadanda çaydanlığı sobada kaynatmadanda çay içmedende:p Yorgunluğu üzerimden atamayacağım.
Bu arada Seranın içerisi Evimden sıcak:p Resim çekmek için girdiğimde sobanın yanına kedi gibi kıvrılasım geldi, Çokkk keyifli bir Akşam geçirdim.
349937
349938
Dilerim hayallerine herkes birgün kavuşur.
a.ayberk
30-11-2012, 23:13
Sayın missmenas, Hoya aff. Albiflora nın çiçek boyutu nasıldır acaba? Hoya İmperilis ile yarışabilir mi? Kırmızı İmperialis in yanına, beyaz imperialis in yerine ikame edilebilir mi acaba?
Edit: Bu arada Şirin' i pek bi koklanır gördüm, inşallah alışmıştır yeni yuvasına.
Tekrardan ek: sobalı evde büyümeme rağmen iki bacalı sobayı anlayamadım. Eskiden daha iyi ısıtsın diye sobalar baca çıkışına en uzak yere kurulurdu, onun gibi birşey mi?
missmenas
01-12-2012, 00:31
Sayın a.ayberk,
Hoya allbiflorayı sanmıyorumki imprialisle yarışabilsin. Netteki gözlemlerimde İmperialis in çiçekleri daha büyüktü.
Şirin buraları çok sevdi, sadece yanlız kalmaya tahammülü yok. Sanırsam alışamadı henüz çünki terkedilme korkusu gelişti. Yanlız bırakamıyorum kıyametleri kopartıyor ve yollara düşüyor. Evin içerisine bırakıncada perdeleri indiriyor. Biraz zorlanacağız...
Sobayı çok severiz Ailecek, fazla bir tecrübemde olmadığı için hatalı boru almışım zaten.
Bu soba özel imalat seralar için yapılıyor. Kalın borular yaptırtmalıyım, ısı vermesi için özellikle çift boru çıkışlı ve yaklaşık 3 torba kömür alabiliyor. Biz şimdilik geceleri yarım torba yakıyoruz fazlasıyla yetiyor. Bu satte içerideki ısı 22 derece dip köşelerde.
Hoya aff. Albiflora çiçeklerinin büyüklüğünü Sizin gibi birçok Arkadaşımızda eminim merak etmiştir diye Yeni görsellerini paylaşmak istedim...
missmenas
01-12-2012, 00:36
Nektar üretmeye başladı, tomurcukların hepsi açmadığı halde enfes kokusu büyülüyor. Kokusunu gardenya ve birazda baharatımsı algıladım. Hoş tahammül edilebilir kokuya sahip.
Ne kadar güzel.
Ah...benim hoyalarım da açsa da...kokuya tahammül edemesem...burnumun direği kırılsa...kokudan, yancağızına düşüp bayılsam.
delete61
01-12-2012, 19:26
Aslında kokusu olmasa da görüntüsü yetiyor ablacım. Çok sade, çiçeklere bakarken bile bir huzur veriyor. Ellerine sağlık.
tek kelimeyle muhteşemler bayıldım
mumçiçeğim
02-12-2012, 14:26
Sevgili Mimenas su an ağlamak üzereyim,bu konuda bilginiz oldugunu düşündüğüm içinb buraya yazıyorum,tam bir yıldır gözüm gibi baktığım hoya carnosam 'ın dibinde mantarlar çıkmaya basladı tam bir haftadırda hergün 4,5 adet yaprak kaybediyor,acilll yardım aglıcamm :((((((
Perihan Bayram
03-12-2012, 20:42
Sevgili Hatice hanımcığım,her şey mükemmel,ellerine sağlık.Çiçek açmış Hoya'ları görünce benimkilere gidip kızıyorum:mad: Açmalarını umut ederek beklemedeyim,bir yerde yanlış yapıyorum :(
missmenas
04-12-2012, 15:52
Sevgili Mimenas su an ağlamak üzereyim,bu konuda bilginiz oldugunu düşündüğüm içinb buraya yazıyorum,tam bir yıldır gözüm gibi baktığım hoya carnosam 'ın dibinde mantarlar çıkmaya basladı tam bir haftadırda hergün 4,5 adet yaprak kaybediyor,acilll yardım aglıcamm :((((((
Sevgili mumçiçeğim,
üzüntünüzü anlayabiliyorum. Tahminimce fazla su veriyorsunuz ve toprak karışımınızda olası mantar kültürü oluşmuş. Bende yaşadım aynı sorunu, kayıp yaşamadan toprağını değiştirmenizi ve köklerini öksijenli sulandırılmış suyla yıkamanızı tavsiye edebilirim.
Kök çürüğü yoksa bu işlemle kurtulur, çürüme başlangıcı var ise hasar görmüş kısımlarını temizleyip yeniden çelikle bir başlangıç yapabilirsiniz.
Arada bir toprağının kurumasına izin verirseniz bu tür sorunlar yaşamazsınız.
Dilerim çürüme yoktur ve kaldığı yerden gelişimine devam eder Hoyanız.
Geçmiş olsun...
missmenas
04-12-2012, 15:55
Ne kadar güzel.
Ah...benim hoyalarım da açsa da...kokuya tahammül edemesem...burnumun direği kırılsa...kokudan, yancağızına düşüp bayılsam.
Üzüntülüydüm yazdıklarınızı okudum yine güldürdünüz.:D
Sağolun bende hep yıllarca Hoya kokusunu bekledim Asiyem bir gün açarmı diye.
Sizinkilerde elbet birgün açacaklar.
Yeterki sağlıklı gelişimlerini tamamlasınlar.
Tavsiyem saksısını küçük tutarsanız ilk yılında bile çiçeğe geçer.
missmenas
04-12-2012, 16:05
Sevgili delete61,
kokusuz olsalar bile seyretmesi gerçektende mutluluk verici.
Önümüzdeki yıl hoş kokular Senin evdende gelebilir;) Yeterli ışık Düzenli besin ve su, açmamaları için hiçbir nedeni yok....
Sevgili edasu,
beğeni için Teşekkür ederim...
Sevgili Perihan hanım,
Hoyalarınız çok bakımlı gelişimleride güzel. Uygun ortamını bulunca mutlaka açacaklar.
Sanmıyorumki hatalı bakım yapasınız, başarılısınız, sonucunda çiçeklerde elbet açacak.
Sevgili İlkin hanım hoyalarına kaktüsler için kullanılan besinden veriyordu, isterseniz birde onlardan deneyin. (Büyük marketlerde satılıyor)
Benim kullandıklarım düşük gramajlarla satılmıyor maalesef.
mumçiçeğim
06-12-2012, 16:14
Sevgili Mismenas çok teşekkürederim,toprak karışımını By Tömürcekten aldım,topragını vede saksısını geıstırdım,kökünde çürüme yok ama yaprakları kökten sarırıyo:(,dilerim devamı gelmez:(:(:(
missmenas
06-12-2012, 18:05
Sevgili mumçiçeğim,
size önerim köklerini lütfen kontrol ediniz.
önemli bir konuda bitkilerinde bizim kadar bol oksijene ve temiz havaya ihtiyacı var. Şayet kapalı bir odadaysa olası problemde oksijensiz kalmaları olabilir. köklerde sorun yoksa, yaşadığınız odada gözlem altında tutmanız olacak.
dilerim düzelir.
missmenas
06-12-2012, 19:53
Birazda heyecanlı paylaşımlardan gerekiyor,
Yeni siparişim bugün nihayet geldi... Geçtiğimiz Cuma yola çıkan kargom , öncelikle eski adresim Antalya'ya gidiyor. Yoğun çabalarım sonucu yeni adresime ulaşmadan Muğla merkezden, Sağolsun eşime bugün akşam üzeri aldırttım. Malum Şirin'imizin hali ortada, kıpırdayacak halimiz yok ben sadece telefon trafiğiyle ilgilendim.
Kargo takip numarasını almasaydım, Tayland'a geri gidecekmiş. Şükür atlattık, koleksiyonerin hatası, o kadar uyarmama ve her yazışmamızda ikaz etmeme rağmen eski adresimi yazmasıda sinir bozucu.
görsellerini bu gece yayınlarım...
Serada hazırlık aşamasındayım. Habersizce gelen hoyalarımın. Peşine düşmesem takip numarasını bile alamayacaktım. Harbi sinir bozucu bir durum yani...
pembegül
07-12-2012, 21:56
Sevgili arkadaşım yeni gelen hoyaların görsellerini heyecanla bekliyorum hepsini güle güle büyüt inşaALLAH canım mümkümse yeni gelenlerin çiçek renklerinide yanına eklersen sevinirim tabi çiçek resimlerini netten bulacaksın . Bu işin ustası sensin o yüzden resimleride bulup eklemek sana düşer :D kolay gelsin iyi geceler canım sevgiler...:)
missmenas
08-12-2012, 00:52
Sevgili Pembegül,
Tebessümle okudum isteğini;) Keşke okadar zamanım olsaydı, biliyorsun Şirin afacanıyla ilgileniyorum ve yeni hoyaların ısı dengesini korumam gerekiyor. Sobayı söndürmemek için çaba sarfediyorum serada, son günlerde güneş görmez olduk sürekli yağmur yağıyor.
Sabahları ben gidiyorum veterinere, Akşamlarıda veteriner eve geliyor, inanki kafamı kaşıyacak zamanım yok desem yeridir.:(
Listeden görsellere girip renklerine bakabilirsiniz, ve bahara kadar Türkiyede Yaşayan Hoyalarla ilgili detaylı bir sayfa hazırlayacağım, bu sayfada çiçek renklerini yaprak detayını bakım detayını içeren bilgiler olacak. Başlık hepimize rehberlik edecek.
Özür dilerim isteğini geri çevirmek istemezdim, anlayışla karşılayacağını biliyorum.
Yeni Hoyaların listesi...
Bazıları kayıplarımı telefi, birönceki siparişimde Koleksiyoner, Hoya coriecea/angustisepela yı unutmuştu bu defa şaşırttı beni bu türü tam 3 kök göndermiş. Bunun yerine kayıp listemdeki Hoya telesmoides i unutmuş. Bir sonraki siparişe bunuda 3 kök istiyorum diye espirili birde sitemkar bir e-mail göndermeliyimki. O kadar tembihlememe rağmen adres Antalya hemde Hoya cafenin adresini gezmiş koli:(( Yoğun telefon trfiğiyle Ancak Muğlaya gidip eşime aldırttımki Yoksa pazartesiyi beklemek zorunda kalacaktım.
Hoyalar 30.11.2012 de öğleden sonra yola çıkmış, Macerenın sonucunu görseller anlatır:D
Kayıplar garantili bir sonraki siparişim bahar aylarında Sanırım Nisan ortası gibi olacak...
kayıp listem okeylenenler...( gelenler )
Hoya campanulata
Hoya sp. aff. cystiantha Yellow Flowers
Hoya sp. aff. Coriecea / angustisepela (geçenki siparişte göndermeyi unuttuğu)
Hoya megalantha (NS-05-038) (durumu vahim yine yaşatamayacağım gibi gözüküyor)
Hoya loyceandrewsiana (geçenki siparişte göndermeyi unutmuş)
Hoya spartioides
Hoya telesmoides
Hoya imperialis'' Alba'' White Flowers
Hoya australis lisa
Yeni satın aldıklarım... ( arasında 3 tane kayıp listemde olanlar var, bu 3. denemem garanti kapsamı 1 defaya mahsus olduğu için ücrete tabii...
Hoya greenii (kayıp telafisi)
Hoya forbesii
Hoya macgillawrayi Pink
Hoya mirabilis (ex Hoya Wrayi aff.) (durumu kötü yaşaması imkansız resimlerdende görülebilir 30 dolar:mad:)
Hoya sp. Ut-174 Wallichii (kayıp telafisi)
Hoya flagelate (TN-99-24) (kayıp telafisi)
Hoya affinis
Hoya ariadna
Hoya bella variegata
Hoya bella albomarginata (kayıp telafisi)
Hoya coronaria'' Red Flowers''
Hoya endauensis ( Sevgili İlkin Hanım için özel istek takas için )
Hoya mindorensis Borneo (EPC-655)
Hoya multiflora (SV-406) (EPC-527)
Hoya onychoides'' Big Flowers'' (EPC-135)
Hoya carnosa'' Krimsen Queen'' (EPC-29)
Hoya carnosa Suzie variegata (EPC-39)
Hoya danumensis ''Big White Flowers''(EPC-346)
Hoya Lii (EPC-124) (H.multiflora olarak satılan) North Tayland
Bitki sağlık sertifikası görselinide paylaşıyorum birçok tartışmaya vesile olmuştu, merak edenler için.
missmenas
08-12-2012, 00:59
Bütün Hoyalar köklü, Kökler topraktan arındırılıp işlemlenden geçmiş kurutulmuş ve nemlendirilmiş sphagnum moss (yosun) da sarılı. Bilmenizi isterim çoğunlukta kök kısımları yaşamıyor çünki köklerinin büyük kısmı kopmuş oluyor...
Diyeceksinizki o zaman neden köklü alıyorsun? Köklü alıyorum çünki üzerinden alacağım çelikler daha güçlü oluyor çelik olarak satın alınanla kıyasla...
missmenas
08-12-2012, 01:01
Bu defa bütün çelikleri Lav taşına diktim...
missmenas
08-12-2012, 01:03
....
missmenas
08-12-2012, 01:05
Bu arada bu görseller Koleksiyonerede gönderiyorum. Ümitsiz olanları kendiside görebiliyor ve kayıplarımı yakınen takip ediyor...
missmenas
08-12-2012, 01:06
...
missmenas
08-12-2012, 01:09
Görsellere devam....
Toprak karışımı ve nemlilik oranı çok önemli kök kısmı için... Mutlaka önceden nemlendirip bekletmek çok faydalı ve çok az can suyu veriyorum SIVI HUMİK ASİT karışımlı...
missmenas
08-12-2012, 01:14
Hoya ların kök kısımlarının saksılanmış hali...
a.ayberk
08-12-2012, 01:22
Biraz dolanarak dda olsa elinize ulaşmış. Kayıplar üzücü ama telafi edilebilir olması bir nebze hafifletiyor.
missmenas
08-12-2012, 01:32
Saksılama çelikleme bitti, bu arada bende bittim koşuşturmaktan... Şirin Kızım Serada sobanın yanında hasta pozisyonunda horul horul uyudu:rolleyes:
Bir ara bende yanına kıvrılıp uyumak geçti içimden...
Hoya multiflora lar pek bir ümitsiz gözüküyor, neyseki garanti kapsamında.
Birde adres hatası olunca Koleksiyornere bildiğim bilmediğim bütün kaprisi yapmayada hak görüyorum kendimde artık.
Hoya danumensis big White Flowers 2 kök geldi birisi hediye...
Hoya sipariş listem yarıdan fazlası onaylanmadı. Bir sonraki yeni türleri Taylanddan edinemediğim yani, Batıdan koleksiyonerlerden Bahara Sipariş vereceğim. Uzak Doğu turumuzu böylelikle kapatmış bulunmaktayım:p
Zaman ayırıp bir ara ilk sayfamda Koleksiyonumdaki Hoyaların güncellemesini yapacağım.
Bu arada Sevgili Karalale Arkadaşıma üzülerek belirtmek isterim Hoya pauciflorayı ve linearisi tamamen kaybettim maalesef:(
Bu 2 türü yeniden Temin edebilirmisin Lütfen. Listemdeki bütün hoyalar senindir:D (ne yüzsüzüm ama bu kaçıncı kayıp pauciflorayla:o)
missmenas
08-12-2012, 01:52
Biraz dolanarak dda olsa elinize ulaşmış. Kayıplar üzücü ama telafi edilebilir olması bir nebze hafifletiyor.
Maceranın sonu:D
TESLIM DURUMU (DELIVERY INFORMATION) TESLIM ALAN (Signatory)
Teslim Edildi.
ALI KEMENT
EE112378971TH Barkod Numarasna Ait İslem Listesi
NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
30/11/12 15:45 2012-11-30 15:45:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir THAILAND (Yurt Disi)
01/12/12 01:54 2012-12-01 01:54:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) THAILAND (Yurt Disi)
03/12/12 08:58 2012-12-03 08:58:41 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
05/12/12 18:53 2012-12-05 18:53:41 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi TÜRKIYE
06/12/12 14:54 2012-12-06 14:54:24 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE
CEVAP
Barkod No : EE112378971TH Detay :
Kabul Yeri : Ücret : 0.00 TL.
Varış Yeri : Değer Ücreti : 0.00 TL.
Kabul Tarihi : 00/00/0000 Ödeme Şartı : 0.00 TL.
Ağırlık : 0 Gr. Ödeme Tipi :
Gönderen : Alıcı :
Ek Hizmet :
SN İŞLEM / YER
BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
1.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
03/12/2012 11:55:01
2.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - ANTALYA(ANTALYA KİM)
04/12/2012 08:32:53
3.
Torbaya Eklendi - ANTALYA(ANTALYA KİM)
04/12/2012 18:05:34
4.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 14:40:13
5.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 14:41:33
6.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
05/12/2012 18:53:24
7.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 09:08:28
8.
PTT İşyerine Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 14:54:08
9.
Teslim Edildi - MUĞLA(MUĞLA)
06/12/2012 14:54:24
Telafisinin olması zaten kayıplarımla hiç üzmüyor... Koleksiyonerle irtibat kurdum. Resimlerinide sabah göndereceğim. Baharda yerine gönderimi gerçekleştirecek olmasının sözünü almak sevindirici haber...
Halil Önen
08-12-2012, 02:31
...
Bu arada Sevgili Karalale Arkadaşıma üzülerek belirtmek isterim Hoya pauciflorayı ve linearisi tamamen kaybettim maalesef:(
Bu 2 türü yeniden Temin edebilirmisin Lütfen. Listemdeki bütün hoyalar senindir:D (ne yüzsüzüm ama bu kaçıncı kayıp pauciflorayla:o)
Sevgili missmenas...
Güzel çalışmalarınız zevkle izliyorum.
ama..
Bu kaybınızı _ paucifflorayla_ neye yorumluyorsunuz?..
missmenas
08-12-2012, 02:46
Sevgili Halil Bey,
bazı türler bulunduğu yerler serin olması nedeniyle, bizim ülkemizdede ona yakın bir iklim koşulu ararlar.
Benim yaşadığım Şehirlerde de maalesef Yaz aylarında bazen +40*C nin üzerine çıktığını sıcaklardan kayıplar veriyorum.
Tamamen ihmalkarlık, oysa böylesi sıcak havalarda serin klimalı ortamda bulundursaydım ilk bitkim çiçek bile açmıştı belkide.
Yani Halil Bey, hatamıda bilmeme rağmen koşullarım elvermedi. Şimdi yerleşik düzende bunun gibi hassas türleri mutlaka koruma altına alacağım...
gülenmelek
08-12-2012, 10:59
Sevgili missmenas, sararmış, dökülmüş yaprakları ile kötü durumda olanların yanında gayet sağlıklı olanlar da var. Satıcının telafi sözü vermesi bir nebze rahatlatıyor olmalı. Peki bazıları gayet sağlıklı iken, diğerlerinin sağlıksız olmasını neye bağlıyorsunuz? Yani yolculuksa, hepsi aynı yolu katetti. Acaba o türler daha nazlı, daha dayanıksız mı oluyor bu durumda ;)
Sonuç olarak, en az kayıpla hepsini güle güle büyütün ;)
Bir de aklıma gelmişken sorayım. Köklendirmede neden özellikle lava taşını tercih ediyorsunuz ? Benim gözlemlediğim; lava taşı pütürlü, girintili çıkıntılı bir yüzeye sahip. Bunda köklenen hoyaya, sonradan bir işlem yapmak istediğimizde, kökler lav taşına yapışmış olduğu için ya lavtaşından ayrılmıyor ya da ayrılırken bazı kökler kopuyor. Diatomitte böyle bir sorun olmuyor ama. Yüzey daha düz olduğu için zannediyorum. Hem lavtaşını hem de diatomiti denediğiniz için, sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim mümkünse ;)
Perihan Bayram
08-12-2012, 11:06
Yeni gelenleri lav taşına dikmişsin sevgili Hatice hanım,lav taşında daha çabuk mu kök atıyor?Hepside hayata tutunurlar inşallah.
missmenas
08-12-2012, 11:45
Sevgili Gülenmelek, Perihan Bayram,
Güzel temennileriniz için Teşekkür ederim.
Lav taşında köklenme aşaması daha garantili oluyor. Köklerin yapışması bana göre sorun olmuyor, çünki toprağa köklere yapışmış taşlarla birlikte aktarabiliyorum. Saksılama transferi şokuda yaşamıyor bitkiler.
Diatomittede köklendirme yapabiliyorum, diatomitte köklenmiş bitkileri toprağa tarnsfer etmek kolay olmuyor bitkinin kök yapısı toprağa uyumlu olmadığı için ciddi kayıplar yaşıyorum diatomitte köklenenlerde.
Toprağa diatomit te karıştırıp deneyimler yaptım, zamanla toprakta küflenmeler meydana geliyor ve kök çürüğüyle sonuçlanıyor. Lav taşı tamamen toprakla uyumlu sonuçlar veriyor. Bünyesinde mantar gelişimide olmadığı için köklenme aşamasını rahat atlatıyoruz.
pembegül
08-12-2012, 12:08
Sevgili missmenas hepsi çok güzeller sararmış olanlarında gövdeleri sağlıklı görünüyor inşallah senin ellerinde hepsi yeşerecek biliyorum , Bende burdan resimlere bakıp hepsine dua ettim Allahım hepsi yaşasın dedim :D çünkü o kadar emek ve para var ortada inşallah hiç kayıp yaşamazsın çiçek resimlerine gelince ben işi tembelliğe vurdum tabi buradan hazır seretmek daha keyifli birde tanıtım açısından senin çiçek resimlerini eklemen daha iyi olurdu diye düşünerek yazdım konu sahibi sen olduğun için canım .
Ben ara ara girip hepsinin çiçeklerine bakacağım ellerine sağlık canım sevgiyle kal..:)
Perihan Bayram
08-12-2012, 17:28
Sevgili Hatice hanım,lav taşında köklendikten sonra toprağa taşımak mı gerekli,lav taşı sadece köklenmesi için mi kullanılacak ?
sevgili hatice hanım gözünüz aydın herşey yine çok güzel olmuş kayıplar inşallah yerini doldurur. satıcıya fazlasıyla nazınızı yapın o ki zavallı hoyalara bir çok macera yaşattı, belki kayıplara bunca gezmekte sebep olabilir . inşallah adaptasyon sürecini hemencecik atlatıp şirin yaprak ve yeni sürgünlerle sizi mutlu ederler.
Denizardacan
08-12-2012, 19:55
Öncelikle yeni şehrinizde, yeni evinizde ailenizle ve başta hoyalar olmak üzere tüm bitkileriniz ve şirininizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim. Başlangıçlar zordur, ama baharla birlikte iyi ki gelmişim buraya diyeceğinizi düşünüyorum.
Yeni bitkileriniz de umarım en kısa sürede köklenir ve sürgün vermeye başlarlar, en az kayıpla atlatmanız temennisiyle.
Bu arada sayfanızı başından sonuna kadar okudum ve çok faydalandım, şimdi bir kez daha notlar alarak okuyacağım.
Anladığım kadarıyla Uzak Doğu'nun tamamı şimdi Türkiye'de;) ve sırada Avrupa var. Bence Avrupanın sayılı kolleksiyonerleri arasındaki yerinizi almaya çok yaklaşmışsınız. Başarılarınızın devamını canı gönülden dilerim. Sağlıkla ve mutlulukla kalın,
Kolay gelsin.
missmenas
08-12-2012, 20:51
Sevgili Denizardacan,
günlerdir sayfamla yakınen ilgilendiğinizi beğeni tuşlarınızdan anlamıştım.
Hoyalara gönül vermek böyle bir şey ben sizi anlayabiliyorum.
2010 yılının başında bende aynısını yapıyordum, zamanımda müsait olduğundan dolayı Gece ve Gündüz hep Hoyalarla olup biten yazışmaları okuyup notlar alıyordum.
Doğru olanı yapmak herzaman kazanç sağlar.
Eski Üyelerimizin hatalarını yapmamaya çalıştım ve hep söylerim Emek benim Başarı eski üyelerimizin paylaşımlarıyla perçinleşti.
Bende elimden geldiğince olumlu olumsuz deneyimlerimi aktarmaya çaba sarfediyorum.
Uzakdoğudan temin etmek istediğim türleri tamamladım.
Son 2 yıldır Koleksiyonerin ısrarla vermek istemediği bazı türler var listeme dahil etmek istediğim.
Onlarıda Batıdaki koleksiyonerlerden temin etmeye çalışacağım.
Koleksiyonumdaki hedefim 300 çeşit hoya, umarım başarabilirim. Sizde çelikten yetiştirmeyi planlıyorsanız? Deneyim tecrübeleri görsellerle pekiştirilmiş birçok Üyelerimizin sayfaları var ve alternatif yetiştirme ortamlarıyla sayfalar var ordanda bilgiler edinebilirsiniz.
Teşekkür ederim güzel Temennileriniz için...
Sevgili Sibelim,
Teşekkür ederim Pozitif düşüncenizden dolayı.
Herşey güzelliklerle bezenmesi ne güzel olurdu, öyle olmadığı gibi aksiliklerde peşinsıra gelebiliyor.
Bugün yakıntemas Hoyalarımı inceledim, son 10 gündür belkide yapmamıştım. Sonuç bu görsellerde.
Hoya lacunosa lar 2010 yılında yılbaşı gecesinde Babamla beraber dikmiştik. Uzun zaman oldu saksılarını hiç düşünemedim değiştirmeyi. Dalgınlıkla suyunu fazla kaçırınca, sonuç kök çürüğüne dönüşmüş. Maalesef bu muazzam sağlıklı lacunosalar doğrandı bugün. 4 defa çiçeklenme dönemi geçirdiler, uygun ortamı buldukları zaman Aralık ayında bile çiçek açan türler bunlar. Örneği benim sayfada belgelendi...
missmenas
08-12-2012, 20:54
Hoya lacunosalar, Kök çürüğü sonucu hepsi çeliklendi:(
Anaç 2 saksım var onlarda böylesi sorun yok. Herzaman için küçük saksılarda tutmak akıllıcada olmayabiliyor...
352526
352527
Hoya sigilatis in bir waryetesi, kaybetme korkusuyla minnacıkken üzerinden çelik alıp yedeklemiştim Antalya'dan ayrılmadan önce. Lav taşında köklenip muazzam sürgün büyüttü, yarın saksı toprak ortamına transfer olacak.
352528
Kayıplar keşke Lacunosalarla sınırlı kalsaydı. Yine hiç yedeği yok olan bir tür daha, Hoya obtusifolia önümüzdeki yıla çiçeklenmesini ümid ettiğim bir Hoyaydı. Uzun zamandır neşesi yerinde değildi taşındığımdan bu yana gözlemliyorum yapraklarında alttan sararmalar olup düştü, şimdide hafiften yumuşama var mecburen çelikledim. Hatıra olarak kalması için çeliklenmeden önceki halini paylaşmak istedim. Çok zor köklenen ve bir okadarda çok zor büyüyebilen bir tür.
Çeliklerin kesilen kısımlarının kurumasını bekliyorum. Yarın hepside saksılanıp yeniden bekleme sürecine girecekler. Hoya obtusifolia dan bir tanesini bile kurtarsam çeliklerinden, benim için büyük bir başarı olacak.
352529
352530
serkan_istanbul
08-12-2012, 20:58
Hepsi çok güzel fakat türünü bilmiyorum yaprakları beyaz ve kırmızılısı var mutlaka edinmek isterim. Ellerinize sağlık çok güzeller. Sevgiler
missmenas
08-12-2012, 21:18
Sevgili Hatice hanım,lav taşında köklendikten sonra toprağa taşımak mı gerekli,lav taşı sadece köklenmesi için mi kullanılacak ?
Sevgili Perihan hanım,
lav taşı ile gelişim görselleri çelikleme falan vs. bu başlıkta paylaşılmaya devam edecek buraya bir göz atmanızı isterim;)http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452.htm
bozo.0606
08-12-2012, 21:18
Sevgili Missmenas ;
Bu ne böyle yahu bu sefer lafda bulamadım. Başım dönüyor gözlerim kararıyor manzara karşısında ben iyi değilim galiba ambulans ambulans biri bana ambulans çağırsın.
Çok çok kolaylıklar dilerim, yüklediğiniz resimlere doya doya bakmak iki günümü aldı anca yazabildim.
1683 son resideki ve 1684 ilk resimdeki koyu yeşil yapraklı ( sögüt yapraklı olan ) çok güzel çok egzotik. Hepsine olduğu gibi onada çok iyi bakın, nefismiş gerçekten.
Mükemmelsiniz gerçekten, gönül vermeden zorlamayla bu mücadele olmaz. Kayıpsız atlatmanız dileğimdir.
missmenas
08-12-2012, 21:23
Sayın Serkan istanbul,
bahsettiğiniz gibi yaprak detay yapısına sahip o kadar çok hoya varki. Türkiyede bilinen klasik türü hoya carnosa ''tricolor'' dur.
Hevesinizi bahara saklayın derim;) veya yakınınızda birilerinde bulabilirseniz Yılın her ayı çelikle üretebilirsiniz.
serkan_istanbul
08-12-2012, 21:28
Çok teşekkür ederim cevabınızdan ötürü. sizin hoyalarınıza ve birkaç arkadaşın hoyaları arasında gördüm hoşuma gitti . benimde iki tane var. türleri aynı sanırım halk arasındakilerden. biri yıllarca suda kalmış annemin arkadaşı getirdi. diğeride başka bir arkadaşımın ablasının elinden aldım ikiside kurtuldu. sevgiler. sanırım 1997 den beri falan diye söyledi. köklerisuda birbirinin içine girmişti.
missmenas
08-12-2012, 21:37
Sevgili Bozo,
hayran kalmamak mümkünmü;) birde sen beni görsen bu kadar hoyayla hala hayranlıklar peşinde koşuyorum:D
Sormuş olduğun Tür Hoya greenii 3.defa deniyorum umarım bu defa başarı sağlayabilirim. (Lav taşlarına güveniyorum:D)
Çiçek açmış hali netten alıntıdır.... Hoya greenii çiçeği.
missmenas
08-12-2012, 21:46
Sayın Serkan İstanbul,
Elinizdeki türler büyük olasılıkla Hoya carnosa dır. Suda deneme çalışmam benimde var. Geçen yıl Mayıs ayından bu yana kavonozun suyun içerisinde Hoya carnosam var. Çiçeklendirebilecekmiyim diyede bakımına itina gösteriyorum. Suyuna besin eriyiği takviyesi yapıyorum Ayda 2 defa. Çiçeklendirebilirsem paylaşırım görselini.
Hoya lacunosalar için üzüldüm hatice hanım nazara mı geliyor bu güzeller acaba ( sizin sayfaya girince sürekli maşallah demek lazım ) mutlu oluyorum sizin türler çoğaldıkça inşallah 300 çeşidi görmeniz, görmek nasip olur. hani 300 demek bile insanın ne çok hoşuna gidiyor. rabbim size sağlık versinde bizde bu güzelleri zevkle izleyelim :)
a.ayberk
08-12-2012, 22:48
İnşallah Hoya obtusifolia nın çelikleri bir an önce tutar. çeliklerken hormon v.s. kullandınız mı?
missmenas
09-12-2012, 00:50
Toprak ortamına ve diatomite diktiğim zaman çeliklerde hormon kullanıyorum. Lav taşlarında Hormon kullanımına gereksinim duymuyorum.
Hormonu ayrıca hassas olan türlerde kullanmak gerekiyor kanısındayım. Birçok hoya türü topraktada sorunsuz köklenebiliyor. (kullandığım hormon sıvı jel Clonex)
Perihan Bayram
09-12-2012, 11:04
Lacunasa'ya yazık olmuş,benimki de böyle gitmişti,aldığım çelik diatomitte bir yıl olacak bir sürgün dahi vermedi.Köklendirme hormonu kullanmam gerekli galiba,burada bulabilirsem tabi.Lav taşı için bilgilere teşekkür ederim Hatice hanım.
Perihan Bayram
09-12-2012, 11:13
Suda yetişiyorsa ben de denemek isterim,toprak ortamında çürümeleri ,fazla su veya az su kullanımından oluyor,suda böyle bir risk olmaz :)
green1234
09-12-2012, 15:01
Arkadaşlar ; İstanbul boğazdan herkese selamlar . Ben sizlere ilk etapta tanıtmak istediğim linearis'imi tanıtmak isterim benim için zor bir tür kışı nasıl atlatıcak bilemiyorum şuan elimde 30 türün üzerinde hoyam var zamanla görselli tanıtmak istiyorum bu arada kara lalenin fikirleri ve görsellerine dayanarak hdrokültürde 10 tür olarak başarıya ulaştım çabuk kök gelişimi ve daha az kayıplarla başarı oranı çok yüksek. :eek:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=499397766747688&set=a.499397763414355.112310.100000324088584&type=1&theater
green1234
09-12-2012, 15:15
sitede yeni oldugum için resmi yüklemekte baya bir uğraş verdim
missmenas
09-12-2012, 15:38
Sayın green1234,
aramıza hoşgeldiniz. Linearis e bakınca gözlerim kamaşıyor, başarısız olduğum türlerden bir tanesi.
Hoyalar bol aydınlık ihtiyacı olan türler, Hoya lieariste kuzeye bakan aydınlık bir yere umarım yerleştirmişinizdir. Kış aylarında Batı veya doğu bölgesindede olabilir. Yazın mutlaka kuzey bölgesini tercih edecektir. Kış aylarında +10*C nin altında kalmamasını sağlamanızı öneririm.
Koleksiyonunuz daki Hoyaları görmeyi çok isterim, acaba onlarda böylesine gelişmişlermi diyede merak ettim doğrusu. Bizlere Hoyalarınızı tanıtmayı çok isterim.
Elinizdeki Hoyaların sayısına kendinize özel bir paylaşım sayfasınıda hakeder doğrusu.
Anladığım kadariylen forumu uzaktan takip edenlerdensiniz. Bundan böyle aramızda aktif olarak bekliyoruz Sizi.
Özelliklede deneyim tecrübelerinizi bekliyorum.
Zamanla ustaca Resimler yükleyeceğinizede inanıyorum. Bu konuyla alakalı yardımcı proğramlar var. Picasa 3 ü önerebilirim.
green1234
09-12-2012, 15:44
linearisin çiçek açmış hali
missmenas
09-12-2012, 19:50
Hoya sigillatis NS 07-039 Ketambe, Alas river, Sumatra yı toprağa kavuşturdum.
352759
Kök gelişim görsellerini bu başlıkta yayınladım. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28452-3.htm
Lav taşında çelik köklendirmek isteyen lere umarım rehberlik edebilir. Toprağımız bol nemli kesinlikle can suyu vermiyoruz. Köklere yapışmış olan lav taşlarındaki su birkaç gün idare eder.
Toprak yüzeyindeki kuruma başlayınca ilk suyu verilecek, topraktaki kuruma nemlilik azalması Sizin ev ortamınızla farklılık gösterebilir... En çok sorulan bir soru çünki ''kaç gün sonra su vereceğim''
Veee...üç tane çiçek sapları açmak üzre
Hoya australis,
2010 yılının bahar aylarında Hollanda'dan Paul beyden, ortak siparişlerle edindiğim ilk Hoya çeliklerimden. (Heyecanlı bekleyişin neticesinde, siparişim bana ulaşıncaya kadar, acabalarla geçen haftalarda Rüyalarım kabusa dönmüştü:D)
Alternatif olarak sunmuş olduğu kokulu türler arasında yer alan bir hoya.
Yine aynı Yıl Yılbaşı gecesinde çeliklenip, 2 defa ölmekle yaşamak arasında mücadele vermişti.
Edindiğim deneyim tecrübelerimden, kesinlikle bu türde suyla barışık değil ve bol aydınlık Sabah güneşinden hoşlanan bir tür.
almış olduğum ilk çeliklerden birtanesi Sevgili Üyemiz Gülşen geçenlerde çiçek açtırdı. Diğer bir çeliğide önce Elazığ'a ve sonrada Eskişehir'e hediye gitti.
Eskişehirdeki Sevgili pembegül de onunda çiçeklenmesi yakındır umarım.
Bu görseller az önce çekildi...
352760
352761
352762
Bu tomurcukta tamda ip bağladığım yerde oluşuma geçmesi ne kötü oldu. Zarar vereceğim korkusuyla dokunmadım artık.
352763
delete61
09-12-2012, 22:31
Ablacım herşey çok güzel ellerine emeğine sağlık, gerek taşınma, gerek hava şartları, gerekse şirinciğin yaramazlıkları derken, birkaç tane hoyanın hastalanması çok normal bence, ama bak diğerleri seni mutlu etmek adına ne kadar çok çaba sarfediyorlar. Allahım sana sağlık sıhhat versin. Kayıplar olursa onlarında bir çaresine bakarız.
a.ayberk
10-12-2012, 16:59
Sayın missmenas, Hoya carnosa 'Krimson Queen' ile Hoya carnosa 'SuZie' (variegata) nın yaprakları sitede göründüğü gibi farklı mı? suzie nin yaprakları buruşuk mu?
missmenas
10-12-2012, 23:23
Sayın missmenas, Hoya carnosa 'Krimson Queen' ile Hoya carnosa 'SuZie' (variegata) nın yaprakları sitede göründüğü gibi farklı mı? suzie nin yaprakları buruşuk mu?
Sayın a.ayberk,
yakın çekim inceleyebilmeniz adına...
Hoya carnosa Suzie variegata, azda olsa buruşukluk var...
353197
353198
353199
Hoya carnosa'' Krimsen Queen'' biraz çukurumsu yaprak ve kalın sukulent yapısı var. (Hoya kerri yapraklarının iki katı kalınlığında)
353200
353201
Saydin missmenas, hazir konu acilmisken bir soru da benden gelecek. Birtane Hoya carnosa Krimsen Queen de bende var.(Adini suan ögrendigim, tesekkürler:)).
Genel olarak birkac yapragi beyaz idi sonradan pembeye dönüstü, bu cok fazla günesde kaldigi icinmi yoksa bu türün bazi yapraklari pembemi oluyor?
missmenas
12-12-2012, 00:01
Sevgili İncii,
Gözlemlerim sonucundaki tecrübem.
Variegata türlerindeki (alacalı yapraklılar) pembe renk oluşumu genelde beyaz olan kısımlarında yoğun olup ve yaprakların gelişimi tamamlanıncada beyaza dönüşür.
Pembemsi renk sadece yaprağın tazeliğini gösterir.
Bu renk değişimi tamamen yaprağın erginlik sürecine bağlıdır, güneşe maruz kalınca beyaza dönüşmez.
Güneşin faktörü, sadece erginliğe erişmesinde biraz süreci kısaltır.
Sanırım Viyana'da yaşıyorsunuz. Hoya edinmek zor olmasa gerek Sizin için. Ebay gibi bazı satış web sitelerinden kolay alışveriş yapma imkanınız var.
Tahmin edebilirimki birkaç çeşit Hoyanızda var;)
Aslında bir başlığın altında Hoyalarınızı bizlere görücüye çıkartsanız diyorum:p
Hoya carnosa Krimsen Queen gibi güzellikleri kendinize saklamasanız:D
Sayin missmenas, öncelikle ilginizden dolayi tesekkür ederim:)
Bendeki H. c. Krimsen Queeni bundan birkac ay önce bir yapi marketinden almistim, bende de aksine, aldigimda yapragi beyaz idi sonradan pembeye dönüstü, sizin söylediginize göre gelisim döneminde olanlar pembe olduguna göre, marketde bir dönem gelisimi sanirim durmus, ve suan tekrardan gelismeye devam ediyor olmali:).
Dediniz gibi burda bazi hoya türlerini bircok yapi marketlerde veya bazi seralarda bula biliyoruz.
Suana kadar bula bildigim birkac tür ve birkac da celik denemelim var:) bir yerde de yazdim bende yavas yavas hoya türlerine merak saldim diye, zamanla insallah bunlari bir gün kendi sayfamda sergilerim:).
Suan sizin koleksiyona bakacak olursak benim hic yok denile bilinir:) simdilik acilmis hoya türlerinin sayfalarinda paylasmak daha uygun olur;).
Sayfanizda verdiginiz cok faydali bilgiler hakkinda tekrardan kendi adima cok tesekkür ederim, Saygilar......
Takipdeyim:cool:
missmenas
12-12-2012, 11:10
Sevgili İncii,
Sayfanızı heyecanla bekliyorum. Faydalı olabiliyorsam ne Mutlu bana. Aktardığım bilgiler sadece gözlemlerim, bildiğiniz gibi bende bu konuda çok yeniyim. 2010 Yılından bu yana Hoyalarla yakınen ilgileniyorum.
Bendeki variegata türlerinde, hiç yaşamadığım bir olay önce beyaz olup sonra pembeye dönüşmesi, demekki olabiliyormuşta;) Zamanla birbirimizin gözlemleri ve deneyimleriyle bilgilerimizi böyle perçinleştirebiliyoruz.
Teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu...
Hoya carnosa Suzie variegata çok güzelmiş...
Hatice ablacım hoya lacunosa eskimo çiçek sapını hızla büyütüyor.İşallah sorunsuz açar kokusunu çok merak ediyorum. Yakında resminide ekleyecegim...
missmenas
13-12-2012, 21:06
Sevgili Sudealp,
Sevindirici haberler verdin. Sabırsızlıkla bekliyorum, Hoya eskimo nun, Türkiye'den ilk çiçekleri desene Ağrı'dan görücüye çıkacak.
Canım başarını canı gönülden kutluyorum...
Bu arada zaman yaratıp Hoyalarına bir başlık açman münkünmü acaba? Gelişim görsellerini gözlemleyip, birbirimizin deneyimiyle pekiştiririz;)
Hoyaları paylaşıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...
1. Hoya_Carnosa_red
2. Hoya_Diversifolia
3-5. Hoya_Eskimo
Devamı
1-4. Hoya_eskimo
5. Hoya_matilda
Havalar burada: -20,-30 derece...
1. hoya_matilda
2. hoya_serpens
3. hoya_tricolor
4-5. hoya_genel
Hatice Ablam,
Sayende bu kadar güzel hoyalarım oldu teşekkür ederim...
missmenas
15-12-2012, 23:58
Sevgili Sudealp,
hepside birbirinden güzel. Başarını kutluyorum, kayıpların olmasına rağmen, başarılı bir bakım yaptığınada inanıyorum... Görseller bunun kanıtı, Hoya serpens i bile böyle çoşkulu yetiştirebiliyorsan, deneyim edinmişsindir demektir.
Bu kadar Hoya, kendisine özel bir başlık altında yayınlanmayı hakediyor. Başlık yazını hazırlayınca, görsellerini oraya taşıyalım.
Hoya eskimo gayretle açma çabası içerisinde, veee -20 ila -30*C derecede bile çiçekler geliyor bu kutlanır doğrusu....
Düşünemiyorum o kadar soğuk bir iklim düşünürken bile içim ürperiyor:D
Ablacım işallah yakında başlık hazırlayacagım.Hoya tricolor,un yanında Asiye var oda baya büyüdü.Ama hoya matillda ve hoya serpens atakta resmen çoştular onlarda açar işallah.Ablacım seninde oldugu gibi cinnamomifolia benimde favorim biliyorsun.Çok merak ediyorum birara benim için resmini eklermisin.Havalara gelince haklısın ablacım çok soguk ama senin bir sözün varya isteyince Rusyada bile yetiştiren var demiştin. Önemli olan istemek imkansız deyil. Sayende teçrübelerinden yararlanarak büyürler ve açarak beni mutlu ederler işallah...
missmenas
20-12-2012, 21:20
Hoya australisten kötü haberler var...
Maalesef tomurcuklarını döktüler:( Kesinlikle dalgınlığıma geldi, ilaçlama yaparken onu pas geçmeyi unutmuşum.
Dalgınlığın bukadarınada ne denir bilmemki, bütün heyecanım kursağımda kaldı...
Günlerdir gecegündüz sürekli yağmur yağıyor. Bugün nihayet bütün gün Güneş tebessüm ettide gündüz sobayı yakmaktan kurtuldum:D Öğleye doğru seraya girdim Biraz bakım yapayım havada güneşli nasılsa diye. Sevgili Bozo nun sayfasında o görselleri görünce Hoyalarıma dedim banyo yaptırtayım:p İçerdeki ısı +35C* güzelce havalandırıp ısıyı 30 dereceye indirip başladım fısfıslamaya, hızımı alalamamış olacağımki lav taşlarındaki bazı çelikleride toprağa tarnsfer yaptım. Kış ortasında askılı bluzla serada çalışmanın keyfide başka güzel oluyor:cool:
Geçtiğimiz pazar günü eşimle beraber zemin tahtalarınıda ilaçlama yaptık böceklenmeye ve mantara karşı. Emprenye ilacının rengide çok hoş oldu.
Bu hafta sonuda raflar duvara monte edilecek yavaştan işler bitmek üzre.
Şirin kızımda iyileşti arada bir takılıyoruz topallamıyor iyileşmiş diye, oda artık işin gırgırına vurup patisini gösteriyor ve numara yapıyor başlıyor sağ patisini kaldırıp topallamaya.
Görmeye değer doğrusu, hayvan sevmeyen birisi bile onu kucaklayıp öpebilir:D
Evimizin Neşesi yaşama sevincimiz mutluluk kaynağımız bizim.
Çeliklerin köklenmiş görselleri...
delete61
20-12-2012, 21:54
Ablacım maşallah ne kadar güzel gelişmişler, kökler süper, ellerine sağlık. Australis tomurcukları için üzüldüm ama sayende tomurcuklarını da görmüş olduk, bu bile çok güzel. İşlerin yolunda gitmesine sevindim. Herşey gönlünce olsun. Ama ağzımıza bir parmak bal çaldın hani fotoğrafların gerisi, Meraktan çatlayacağız. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
bebiş hoyalar çok şirin... mutluluğunuz daim olsun , güzel haberleriniz bizide mutlu ediyor. bugün istanbul kara teslim oldu.bahçede rahat yarım metre kar vardır diyeceğim. sabahdan beri aralıksız yağarken sizin sereda askılı bluzla hoyalarınıza bakım yapmanız hem hoş hemde bizim için şu mevsimde tatlı bir hayal :)
Evet sonunda açtı... Kokusu çok hoş ama daha küçük olduğundan güçlü değil...
Eskimo'nun çiçeğini Türkiye'de ilk kez sizde gördük sanırım sevgili sudealp, kutluyorum.
Mesajınızı olması gereken başlığa da kopyalıyorum :) Kişisel başlıklarda kalan bilgiler bir süre sonra kayboluyor.
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/28061.htm#post999872
missmenas
29-12-2012, 20:54
Sevgili Sudealp,
Başarını kutluyorum... Türkiye'de ilk sen açtırdın bu türe çiçeklerini...
Bizlere bu güzelliği yaşatmış olmandan dolayı, ayrıca Teşekkür ederim. Büyük bir keyif olsa gerek şimdi Sizin evde. Hoya lacunosa gibi gündüzde kokuyormu acaba? birçok Hoya sadece geceleri kokmasına rağmen bazı Hoyalar gece gündüz kokmasından dolayıda tercih edilebilir.
Hoya eskimosu olan bizler, merakla çiçeklenmesini bekleyeceğiz artık.
Hoyalarına özel başlığını bekliyorum...
Ablacığım, koku çok keskin ve carnosaya benzer bir koku... gece açtığı için gündüz kokusu haberini daha sonra yayınlarım...
Gündüz kokladım evet kokusu var.Sanırım lacunosa gibi gündüzde kokuyor.Gece daha yoğun küçücük çiçeğiyle odayı mis gibi kokuttu.Anlatılmaz bir duygu hoya sevgisi...
Çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz başlık olayını en kısa zamanda halledeceğim...:)
Sevgili sudealp,
Hoyalarımızı tanıtabileceğim kişisel başlıklarımız, onların gelişimini kronolojik sırada takip edebilmemiz için faydalı oluyor.
Ancak bir türe ait başlıkları da bilgi ile beslememiz gerekiyor. Sitemizde ya da Google'da türün özellikleri, bakım istekleri gibi konular arandığında kişisel başlıklarda bilgi bulmak çok zorlaşıyor.
Özellikle yeni türler edinmek istediğimizde ya da yetiştirdiğimiz bir türde sorun yaşadığımızda tek tek kişisel başlıklarda bilgi aranmak yerine Hoya lacunosa eskimo gibi türe ait başlığa bakmak çok daha pratik ve derli toplu oluyor.
Serpensi de çok başarılı şekilde yetiştiriyorsunuz ama bu başlığa bakmasam bilgim olmazdı. Serpens gibi yetiştirmekte zorlandığımız türle ilgili bilgileri de bizlerle http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5939-5.htm#post1048323 başlığında paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgiler.
Ablacığım hoya lacunosa eskimo dan güzel haberler var.Çiçek saplarından tekrar çiçek çıkartıyor.Tekrar o güzel kokusuyla bizi mest edecek. Bu soğuk kış günlerinde bize neşe verdi.:)
missmenas
14-01-2013, 20:02
Sevgili Sudealp,
Muhteşem haberler veriyorsunuz.
İnanıyorumki Ağrı gibi bir ilde soğuklarda da olsa ev ortamında heleki Hoya gibi ve nadir özelliklede bizim Ülkemizde çok nadir bulunması ve bu Hoyaya ilk Sizin çiçek açtırabilmeniz.
Sıcacık Bahar tessümü gibi birşey biz görsellerini seyredenler için.
Ellerine Yüreğine sağlık, biliyorumki Türkiye'de Hoya eskimo çiçek açabiliyor, Muhteşem bir duygu bu benim için.
Bana gelince ben çiçek tomurcuklarıyla sevinmeyle yetiniyorum bu aralar:D Birçok nadir türlerde çiçek tomurcukları oluşumu başladı.
Tek korkum 23 ocakta Antalya'da bulunmam gerekiyor Babam için, yaklaşık 1 hafta Hoyalarımdan uızak kalacağım düşüncesi korkutuyor.
Babamın sağlığındaki seyir yeterki güzel haberlerle geri dönebileyim isterim.
Çiçek tomurcuklarını bile görebilmek inanki o kadar çok Mutlu ediyorki anlatılamaz, ancak yaşayanlar anlayabilir benim ruh halimi.
Dilerim Hoya eskimo yine Evinizde sıcak büyülü havaya bürünsün kokusuyla.
Teşekkür ederim, Sevindirici ve Mutluluk verici haberin içiniz için.
Ricam çiçeklerini çekerken bir oran verebilirmisiniz, mesela elinize alıp görselleyinizki, Bizlerde lacunosa ile bağlantısını çiçek öbeklerinde tahminnen aradaki farkı görebilelim.;)
Haklısın ablacığım bazı duygular anlatılamaz yaşanır. Hoya sevgisi de benim için öyle bir şey belkide beni çocukluğuma götürmesine hayranım o tanıdık kokuya. Ben kendimi bildim bileli annemin carnosası hep bir köşeyi süslerdi.O günler aklıma geliyor. İnşallah baharda yeni alacağım hoyalarım da beni severler ve mutlu ederler. Sürekli başka hoya arzusu bana da bulaştı ablacığım ne yapmalıyım sen iyi bilirsin bu duyguyu...:)
İşte benim hoya kerrii ve hoya kerrii albomarginata sana görünmek istediler.
delete61
14-01-2013, 23:19
Ablacım 1 hafta nedirki, göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ve bize Antalya' dan babanızdan hayırlı haberlerle döneceğinize inanıyorum. Allah' ım ailenize ve sevdiklerinize sağlık sıhhat nasip etsin.
delete61
14-01-2013, 23:22
Sayın sudealp hoya başlı başına bir tutkudur. Başlayınca insan kendini dizginleyemiyor, bu arada hoyalarınız çok güzel, çiçeklerini hep birlikte (canlı canlı olmasa da) görmek dileğiyle aramıza hoşgeldiniz.
Babanıza sağlık ve afiyet duası ediyoruz.
Hiç üzülme ablacığım 1 hafta su gibi geçecek babanız iyi olacak inşallah.Döndüğünüzde hoyalarınız size sürpriz çiçekler verecek eminim...:)
Haklısınız hoya sevgisi bir tutku.Temennileriniz için teşekkür ederim.
missmenas
15-01-2013, 11:48
Sevgili Sudealp,
Hoya kerrilere şaşkın şaşkın baktım durdum ne yazacağımı bilemeden:p
Kocaman bir bravo benden, mükemmel gelişim göstermiş. Özelliklede variegata olan tür çok zor gelişim gösteriyor çünki. İklim farklılığından böylesi güzel gelişim olduğunu düşünmüyorum. Canım bu senin başarın çünki, Kutluyorum Seni...
Temennileriniz için Teşekkür ederim, Arkadaşlar bende umutla gidip Sevinçle geri dönmeyi umuyorum.
Sevgili missmenas, Babaniza acil sifalar en kisa zamanda sagligina kavusmasini dilerim., Sevgiler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.