PDA

View Full Version : missmenas / hoyalar

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

agozce
28-01-2012, 17:10
Kaç gündür bakıyorum ama fotoları göremiyordum. Çok üzüldüm, neyse yenileri gelecekmiş...Bu da deneyim olsun. Sağlık olsun diyelim.

Aslında mevsimi dikkate almak gerekiyor. Kışın zor.

Bir de kökendirme diatomitte daha kolay oluyor Hatice hanım. Yedeklerin en azından birini diatomitte deneyin bence...riski bölmek olur..:))

Taşınırken, nasıl taşınacaksınız bilmiyorum. .:)). Kolay gelsin.

missmenas
30-01-2012, 00:10
Hoya memoria benim çok sevdiğim bir tür, bakalım ilk çiçekleri kime tebessüm edecek,
Bu da Anne, Hoya memoria;)
266588
266589
266590
Çiçek açmış hali netten alıntıdır, bu güzelliği heyecanla bekliyorum. Bu Yıl çiçek açar ümidini taşıyorum;)
266591

yeşillim
30-01-2012, 14:02
Valla aklımdan geçeni yazmak istiyorum. Çiçek önce kimde açar bilmem ama Benim sistemde olsaydı anaç bitkinin çiçek açma olasılığı daha yüksekti veya şimdiye çoktan açmıştı. Anaç bitki kaç yaşında?Ama böyle de çok güzel yapraklar türe özel galiba parlak parlak.
Bir de ege botanik hakkında bilgi verseniz, özellikle hoyalar hakkında.Bir de yanındaki hoyanın adını merak ettim. Bende olsaydı bilirdim.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

hülyacanaslan
31-01-2012, 12:12
hoya densifolia, kalıcı saksısına aktardım.
çiçek açtırabilmek için bu yıl çaba sarfedeceğine inanıyorum:p
fazla güneş ışından hoşlanmayan bir tür. Az su, batı veya doğuya bakan pencere kenarında süzülen gün ışığından hoşlananmasının yanısıra çok yer kaplamayan tırmacı çalı tipi çabuk çiçeklenen ve çiçeklerinin baharat kokulu olması tercih etmek için yeterli sebepti benim için. çok kolay bakımı ve hızlı gelişim gösteren, en az 10*c sıcaklığa tolere gösteren, en iyi 20-25*c oda sıcaklığında gelişimini hızlanması, soğuk iklimlerde yaşayan arkadaşların tercih etmesi için bir neden olabilirmi:confused::p
265962
265963
çiçek açmış hali internetten alıntıdır...
265964
265965
bunlarda yeni sahiplerini bekleyen, prensesler;) ilaçlarını bahara kadar silmeyeceğim, ilaçların koruyacağına inandırdırdılar beni çünki. özellikle yeni sahiplerini bekleyenler koruma altında kalacaklar:d
265966
sevgili mismenas..... Kerri ler ... Ne zaafım var bu türe biliyorsun.....önce doğranmalarına içim yandı . Ancak 2 süper anaç
kerri ile kontrgarantin var ya... Canım.. Hoyayla yaşanan her sorun her an bir tecrube acı tatlı..hayat gibi. Yürekleri cift çift ayırırken onların mutlu yuva kuracaklarını evlerin en güzel köşelertine kurulup keyf çatacaklarını sahiplerine yeni umutlar heyacanlar vereceklerini düşün...senin gibi sen tüm yüreğinle ıyıyı kötüyü espirili hoş samimi anlatımınla bızlerle paylaşıyorsun ya ..teçrübelerini yaptığını yapacagını yazıyorsun ya bize de umut sevgi veriyorsun ... ıyı kı bu sıtede senı tanıdık......sağ ol arkadaşımm......

missmenas
31-01-2012, 13:49
Sevgili Hülya'cım,
Çok güzel bir bakış açısıyla olaya yaklaşmışsın Teşekkür ederim. Benden alınan pozitif enerji inanki benim Sizlerden aldığımın geri dönüşüdür.
Toplantımızda resimlere bazen Tebessümle bakıyorum, sonra sohbetlerimizdeki anılarımız aklıma geliyor kendi kendime gülmeye başlıyorum. İyiki agaclar.net var bizlerin tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oldu. Bende Sizleri tanıdığım için çok Mutluyum. Daha nice Dostluklara Yelken açacağız hepbirlikte... Sevgilerle, Canım Arkadaşım...

dkp
31-01-2012, 16:52
Evet, çok keyifliydi, tekrarlamalıyız... :)

kedicik
01-02-2012, 01:49
Abla hiç vazgeçermiyim gözüne bakıp duruyorum .Ayrıca kerri içinde teşeekkür ederim:D sandığından daha fazla mutluyum şuan:)

karalale
03-02-2012, 12:00
Yine sayfanı şöyle bir dolaştım, gözlerim bayram etti. Yeni bilgiler ve güzellikler keşvettim. Ne diyeyim ,iyi ki varsın ve iyi ki hoya lara gönül vermişsin. Bol güneşli ama çok soğuk Almanya dan selamlar, sevgiler.....

Perihan Bayram
03-02-2012, 16:47
Sevgili Hatice hanım,benim memoria yerinde sayıyor,uclarından çelik aldım.Hoya lacunosa bozuldu,çelikleride ölüyor,tutturamıyorum,hoya pubicalyx te bozulur gibi olunca hemen köklenmeye aldım,köklenince şimdi toprağa diktim,inşallah kurtulacak.Baharda hepsi kendine gelir belki.Sevgiler.

Manolya_
04-02-2012, 09:36
Sevgili sakdağ,
Bence içinde gizli kalan hoya sevdası fışkırmış : ))))
missmenasın serasını görüpte sevdalanmamak varmı heee, olabilirmi böyle birşey;)
hoyaları çoğaltman lazım, yoksa
hoyalar kabus olur bak benden söylemesi:D
O hoyaların uzayan ipleri var ya hani, insanın rüyasında boynuna dolanıp boğuyormuş(şayet hoyaları çoğaltmaz isek) ona göre işte:p
Sevgi dolu selamlarımla

Manolya_
04-02-2012, 10:10
Ahh ahh sevgili sakdag,
Bu agaclar net ve üyeleri varyaaa. . . daha neler neler öğretirler insana.
Üye olduğuma mı sevineyim, bahçem olmadığınamı üzüleyim bilemedim gitti.
arkadaşların paylaştıgı bitki/çiçek çeşitlerinin çogunu bende bu sitede tanıdım.
Gönül hepsini istiyor ama yerim yok :(
İşte bu duygu insanı kemiriyor (açma yaramı )
Ben bir koşu gidip sayısal şansımı deniyeyim :))
Nasreddin hoca misali ''ya tutarsa'':p

gulşen
10-02-2012, 14:02
hatice ablacım merhaba; sana misafir getirdim, bakalım tanıycakmısın onları, zira bana geldiklerinde çok çok ufak bebeklerdi şimdi genç kız oldular :p
diğerleride iyi durumda sayfanı çok meşgul etmek istemediğim için onları şimdilik yüklemiyorum ilerde onlarıda yüklerim :)

missmenas
11-02-2012, 00:26
Sevgili Gülşen'cim,
Kutlarım Seni... Çok sağlıklı ve bakımlı Hoya bella ve Hoya lacunosa sanırsam 2010 eylül ayında göndermiştim. Henüz yeni köklenmişlerdi, bu güne kadar getirdin tek eksikleri artık çiçek açsınlar.
Yüreğine sağlık, Teşekkürler görsel için. Pırıl pırıl muhteşem yeşil ve sağlıklılar... Kutlarım başarını...

missmenas
11-02-2012, 21:45
Sevgili Hatice hanım,benim memoria yerinde sayıyor,uclarından çelik aldım.Hoya lacunosa bozuldu,çelikleride ölüyor,tutturamıyorum,hoya pubicalyx te bozulur gibi olunca hemen köklenmeye aldım,köklenince şimdi toprağa diktim,inşallah kurtulacak.Baharda hepsi kendine gelir belki.Sevgiler.
Sevgili Perihan hanım,
cevap biraz geç oldu biliyorum. Birkaç gündür fırtına nedeniyle internet bağlantısı kuramadım. Tam mesajı yazıyorum göndereceğim bakıyorum yine gitmiş net bağlantısı:mad: Bu Size cevaben 4. mesaj yazışım açıkcası, gönderemedim bir türlü. Benim gözlemlerimde bozulan hoyalarımda yani tecrübemi ve gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Saksı harcınızda Bahçe toprağı kullanmışsanız, Kış aylarındaki güneş eksikliği ve sulamadaki dengede şaşma anında bozulmayı birlikte getiriyor. Hoya lacunosa çok nazlı bir tür birazcık fazla su verin haftasında sinyal gönderiyor bozuluyorum diye;) Açıkçası benide zorlayan bir tür. Hoya pubicalyx birçok türe karşın çok dayanıklı. Umarım Baharla birlikte kendilerini toparlar hepsi. Kaybettiğiniz türler içinde üzülmeyin lütfen. Biliyorsunuz bende bunlardan fazlasıyla var çelik alacak kadar büyüdüler Artık Anaç konumundalar. Ayrıca birçok yedeğim var. Bahar yaklaşırken Size toprak karışımı ile birlikte Hoya lacunosayı yeniden gönderirim.
Emeğim boşa gitti çeliklendi diye de düşünmeyin yeterki hatalarımızı bilelim ki tekrarı yaşanmasın.
Yardımcı olabileceğim zamanlar aramaktan lütfen çekinmeyin... Bilmenizi isterim Sesinizi duymak Beni Mutlu eder Kederimizde Sevincimizde ortak olsun, Hoyalara Gönül vermiş Tüm Dostlarım için geçerli...
Sevgilerimle...

missmenas
11-02-2012, 23:04
Sevgili Sakdağ,
harikasınız Rüya işte bu ya ne göreceğiz ne yaşayacağız bilinmez. Bende Sipariş açtığım zamanlar hep kabus görüyorum. Yaşadığımız endişe ve heyecanla bekleyişimiz varya Acaba yaşayacakmı? kayıpmı edeceğim Kaygısından kaynaklanıyor. Çok güldüm okurken:D inanınki hepimizde vardır bu tarz rüyalar. Hoyanızıda kalıcı saksısına aktarmakla iyi yapmışsınız, arada bir Hoya carnosa sayfasında görsellerini Ve ya burda görmek isterim.
Başarınızı birlikte Kutlayalım;)

Sevgili Manolya (Asu Hanım),
2010 Yılının Nisan Ayına kadar önüme gelen rastladığım çiçekçiye Hoya varmı diye sormaktan gına gelmişti artık. Birde o nasıl bir çiçek Diye geri sormaları yokmu çiçekçilerimizin birçoğunun bile tanımadığını görüyordum.
Agaclar.net hepimize neler aşıladı bizler biliyoruz ne çılgınlıklarımız kaldı ne aklımız. Hala o kadar çok şey öğreniyorumki. İyiki var böyle bir Sitemiz;)
Dün Saksıcıda saksı seçerken birkaç kişiye rastladım kaktüs saksıları alıyorlardı, ilgimi çekti 100 e yakın toprak saksı minnacık hepside. Bu dikkat çekme olayı demekki karşılıklı olmuş. Onlarda bu kadar menekşe saksısını ne yapacak bu hanımında menekşeleri çok demişler. Hatta birbirlerine sen sor falan demişler:D Deli Deliyi tanır misali ben konuya girdim ne tarz kaktüsleriniz var diye sohbet karşılıklı sorularla birlikte geldi tabiikine. Meşhur olmuşum haberim yok:D agaclar.net sayesinde başarıyoruz hep bunları. 3 hafta kadar önce Hoya Cafeye gelmişler Balkondan hayranlıkla içeriyi seyretmişler:DNasıl Sevindiler orda karşılaşmamıza anlatamam. Karşılıklı telefonlarımızı verdik. İlk fırsatta birbirimizi ziyaret edeceğiz. Açıkcası bende onlardaki kaktüs çeşitlerini görmek için can atıyorum. Ortak Dostumuz olduğunu öğrenmek ayrıca Mutlu etti, Taner Angay Bey in daimi müşterisiymiş.
Hoyalara olan ilgileride beni çok Mutlu etti....

Bitkiyi Seviyorsanız Mutlaka bir çeşitine çılgınlık derecesine kadar tutku başlıyor, bunun kaçarı yok çünki içimizdeki Tutku büyüdükçe büyüyor:p
Sohbetinize katılamadım net bağlantım olmadığı için...
Sevgiler...

Perihan Bayram
12-02-2012, 18:15
Sevgili Hatice hanım,
Cevabın için çok teşekkür ederim,inşallah düzelirler,tek derdim onları büyütüp çiçeklenmelerini görmek.Sevgiler.

Manolya_
17-02-2012, 18:14
sevgili missmenas,
elbette meşhur oldunuz. Googleye missmenas yaz bak neler çıkıyor.
işin ilginç yanıda bu işte meşhursunuz ama sokakta çarşıda pazarda sizi gören şahıs olarak tanıyamaz ki.
Meşhur olan hoyalarınız (görsellik olarak )
Hoya'nın ne demek oldugunu bilmeyenler, şimdi çeşitleri ile ariyorlardır eminim :))
Bence dışarı çıktıgınızda yaka kartınızı yanınıza alın ''AGAÇLAR NET / missmenas''
bu kartla dolaşın da görün bakalım neler oluyor.
İzdiham olur vallahi :)))
Şaka bir yana evet gerçekten de iyiki böyle güzel bir sitemiz, güzel üyeleri vede en önemlisi prensipli yöneticilerimiz var.
Şahsım adına gurur duymaktayım.
Selam ve sevgilerimle

GÜLSEN_
25-02-2012, 19:38
Yakın çekimde Hoya carnosa crinkle8,

263666
263667

Yanında yavrusu olmasına rağmen hala kapıdan diğer yavruyu bekliyor:(
263668

kıyamam ben onaa yaa annelik içgüdüsel işte yinede gözü kapıdan ayrılmıyo bu arada hoyalarınızın bakımında yakınızda olsam inanın zevkle yardıma gelirdim hayvanları ve doğayı çiçekleri çok seviyorum en büyük hayalim bir serada çalışmaktı arkadaşlar:p

missmenas
26-02-2012, 14:39
Şirin hala kapının önünden ayrılmıyor, ümitle bir gün karşımıza çıkar ve sevgi dolu birilerinin himayesinde olmasından başka bir temennimiz aklımıza gelmiyor. Her gelen ihbarı değerlendiriyorum ama maalesef görüyoruzki bizim yavrumuz Ballı Kızımız değil:( ve her baktığımız yavru çalınmış ve birşekilde birilerin himayesine geçmiş. Gördüklerimiz çok iyi bakılıyordu, bu azda olsa teselli ediyor bizimkiside böyledir diye.
Serada çalışmak kolay değil, Taner angay beylerin serasına gittiğimde görüyorum özellikle yaz aylarında tahammül edilir gibi degil sıcaklar.
Benim Muğla'da evimizin bahçesindeki sera çok büyük olmayacak, klimada taktıracağım içeriye, birde yağmurlama sistemi. Düşüncemdekiler bunlar, kısmet az kaldı. İnanınki burda yakınlarımda böylesi bir yardım beni çok Mutlu ederdi. Yakınlarımdaki hiçkimse böyle severek yardıma gelecek bir Arkadaşım yok.

missmenas
26-02-2012, 14:55
Sherlock Holmes yanında halt etmiş ablacım :dilli:
Sevgili Orkun,
inanki bu görüntüden hiç farkım yok, çok güzel bir benzetme olmuş. Kendimemi güleyim yoksa Senin şu espirili yaklaşımınamı:D
Neyse böyle büyüteçle bakınırken gözlemlediklerim den bir kaç görüntü.
14 şubat 2011 deki Aleya gardena açtığım siparişimden, yaşatabildiğim Hoya imperialis red süpriz yapıyor, buda yetmemiş gibi bu hoyadan geçen yıl aldığım birkaç çelikten yaşayanlardan bir tanesindede çiçek sapı büyüyor. Sevgili Perihan Bayram bu imperialisi Size ayırdım. Haziran ayında kendim bizzat Size getireceğim bunu;)

missmenas
26-02-2012, 15:08
Birkaç çiçek sapı daha süpriz yapıyor. Hoya lacunosa ya küstüm onun resimlerini eklemeyeceğim Aralık ayından bu tarafa tomurcukları büyütüp büyütüp döküyor kızdım ona cezalı o:mad:
Hoya verticillata çılgın gibi çiçek sapları çıkartıyor saymaya korkuyorum nazarım değecek diye;)
270946
Hoya obscura sarı öbekli çiçeği olan geçen yıl çiçeklenen eski çiçek saplarındaki tomurcukları büyütüyor birtaraftanda yeni çiçek sapları oluşuyor çok bereketli cömert çiçek açan bir tür kokusu zaten muhteşem;)
270947
Hoya shepherdii 4 tane çiçek sapı büyütüyor.
270948

Hoya praetorii boyuna bakmaksızın 2 tane çiçek sapındaki tomurcukları iyice belirginleşmeye başladı:D
270949
270950

missmenas
26-02-2012, 15:15
Yeni Hoyalarımızın Hayata bağlanışı...

Orkun Kırcı
26-02-2012, 18:18
Çiçek oluşumları çok güzel. Merakla açmış hallerini bekliyorum...

delete61
26-02-2012, 22:08
Beyenmezmiyim ablam beyenmezmiyim harika. Hani insanın içi içine sığmadığı güzel zamanlarda mutluluktan çığlıklar atıp yerinde duramaz zıpzıp zıplar ya vallahi şu an öyle durumdayım. Eşim bakmasa sevincimden ağlayacağım. Ablam herşey için sana çok teşekkür ederim. Sevincimi inanınki tarif etmeye kelime bulamıyorum Allah razı olsun. Herşey gönlünce olsun.Saygılarımla.

Fatih
26-02-2012, 23:03
Hatice abla bahara hazırız gördüğüm kadarıyla birde güneş yüzünü gösterse değil mi?

agozce
27-02-2012, 00:10
Eveeeettt, şölen başlıyor, harika.....

Bundan sonrsı hep güzellik ve mis kokular....Hele imperyalisi çok sabırsızca bekleyeceğim...

(Bu arada H.obscura gibi küçük yapraklılardan fazla var mı?..:)).

Perihan Bayram
28-02-2012, 12:23
Hatice hanımcığım,çok mutlu oldum,özellikle çiçek sapı olanı bana getireceğiniz için çok teşekkür ederim,bu durumda çiçeğini hemen göreceğiz inşallah.Sevgiler.

missmenas
29-02-2012, 01:55
Sevgili Orkun,
Çiçek oluşumlarını inanki heyecanla beklemek harika bir duygu...

Sevgili Delete61,
minik saksıda çiçek tomurcuklarını kaybetme korkusuyla kalıcı saksıya aldım. Hoya praetorii nin çiçeklerini açtığını görme heyecanını birlikte yaşamak dileğiyle bu görsel Size gelsin;)
271452
Sevgili Fatih,
arada birde olsa güneş artık doygun yüzünü göstermeye başladı perdeleri artık kapalı tutuyorum, yapraklar güneşten zarar görmeye başladı, bahar geliyor:p

Sevgili Agozce,
inanınki hoya imperilis in çiçek açması tarifi imkansız bir heyecanla bekliyorum. Umarım başarabilirim. Kullandığım gübreyi çiçek açtıklarını görebilmek adına değiştiriyorum. Siparişimi verdim, önümüzdeki hafta gelecek. Çiçek açmalarını teşfik edici bir gübre. Önceki kullandığımın biraz daha farklısı,PETERS PROFESSIONAL (http://www.altintar.com/urunlerimiz_damla_sulama_gubreleri_peters.php) 10*52*10+ iz element katkılı...Heyecan verici olacak eminim sonucu ,bunu birlikte yaşayacağız.

Sevgili Perihan Hanım,
Hoya imperialis red i kalıcı saksısına aldım. Çiçek sapındaki gelişimlerini birlikte gözlemyeceğiz haziran ayına kadar;)
271453
Sevgili Bozo.0606,
Başarını çiçek oluşumlarıyla kutlamak dileğiyle, gerçektende mükemmel sağlıklı bir gelişim göstermişler. Bu kadarını beklemiyordum Süpriz oldu gerçektende, Ankara'nın dondurucu havasından sıcak tebessüm gibi geldi.
Kutlarım Seni, Harika bir şölen...
Teşekkür ederim Misafirlik için.
Lütfen kalıcı bir görsel olsun, silinmesini istemiyorum. Bu başarını diğer Hoyalarındada beklediğimi bilmeni isterim...

missmenas
29-02-2012, 02:04
bu benim ilk hoya resmi yükleyişimdir. ağaçlar. net korksun benden artık :):):))))
Çember, sardırma çözümün güzel olmuş gözümden kaçmadı;)
Garibim hoya obscura sarkmak için nasılda çaba sarfediyor:( Lütfen azad etmelisin onu o çubuktan, bırakta özgürce salınsın...Sarkıcı bir tür çünki,çabasıda üzücü gözüküyor zorlanmamalı.
Bir Gecelik Gelin Çiçeği, çok mutlu gelişim göstermiş. Pırıl pırıl tazecik yaprak oluşumu gözden kaçacak gibi değil doğrusu...
ellerine sağlık...
Muhteşemler...

missmenas
29-02-2012, 02:06
Bazı Hoyalarımı kalıcı saksılarına aldım...
Arkası yarın, görselleri geliyor yolda:p

GÜLSEN_
29-02-2012, 07:50
Bazı Hoyalarımı kalıcı saksılarına aldım...
Arkası yarın, görselleri geliyor yolda:p

sevgili missmenas büyük bir hayranlıkla izlemekteyim hoyalarınızın gelişimini. Affınıza sığınarak bir sorum olucak, acaba bella mum çiçeği türümü yoksa ruj çiçeğinin bir türümü? bunu biliyorsanız öğrenmek isterim. ANTEPTEN SEVGİLER

bozo.0606
29-02-2012, 11:31
Çember, sardırma çözümün güzel olmuş gözümden kaçmadı;)
Garibim hoya obscura sarkmak için nasılda çaba sarfediyor:( Lütfen azad etmelisin onu o çubuktan, bırakta özgürce salınsın...Sarkıcı bir tür çünki,çabasıda üzücü gözüküyor zorlanmamalı.
Bir Gecelik Gelin Çiçeği, çok mutlu gelişim göstermiş. Pırıl pırıl tazecik yaprak oluşumu gözden kaçacak gibi değil doğrusu...
ellerine sağlık...
Muhteşemler...

sevgili hatice hanım..

söyledikleriniz ve misafirliğimi kabul etmeniz benim için çok çok değerli. obscura özgürlüğüne kavuştu ve bir daha öyle bir durum yaşamayacak.

yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

müsait olduğunuzda atlas sayfasına da bakabilir misiniz? oradada eski bir dost var. tam anlamıyla boynuz kulağı geçti..

missmenas
01-03-2012, 18:17
sevgili missmenas büyük bir hayranlıkla izlemekteyim hoyalarınızın gelişimini. Affınıza sığınarak bir sorum olucak, acaba bella mum çiçeği türümü yoksa ruj çiçeğinin bir türümü? bunu biliyorsanız öğrenmek isterim. ANTEPTEN SEVGİLER
Sevgili Gülsen,
tam bahar geldi derken kapımızı soğuklar yine bastırdı. Geçen 2 hafta Güneşli geçince Hoyalardaki kıpırtı benide heyecanlandırmıştı. Gelişimleri gerçektende hayranlık derecesinde İnsanı keyfe boğuyor. Dilerim Sizinde Hoyanız vardır, ancak beni o zaman anlayabilirsiniz. Sanki Baharın müjdescisi gibi bir şey bu Hoyalar.
Sorunuza gelince Ruj çiçeği Hoya akrabası olup yine yapı marketlerde ve çiçekçilerde Hoya diye satılmaktadır. Bella Hoya türüdür, umarım yardımcı olabilmişimdir... Antalya'dan Sevgiler Güzelim Gaziantep'e...

missmenas
01-03-2012, 18:30
Sevgili Agözce,
Siz istersinizde ben yokmu derim, yoksa bile yaratırız:D Hoya chinghungensis, Hoya cv. Chouke, Hoya obscura hem sarısından hem pembelisinden, Hoya retusa, Hoya linearis, bunlar köklü var. Hoya shepherdii hemen çelikliyorum ve saksılanıyor. Sarkan tür olarak daha birçok Hoya türü var elimde çeşit olarak. Listemi yakında güncelleyip bir başlık altında toparlayacağım.
Diş tedavimde Şükür bugün bitti, Bahara hazırız yani:D
Baharla birlikte heyecan dorukta. Çok istediğiniz özel bir tür olursa 2 haftaya kadar yeni siparişimi açacağım. İsterseniz getirtebilirizde;)
Ayrıca Hoya barınızı gözümde canlandırdım sarkan türlerle Muhteşem gözüküyor;) Tırmanıcılara başka bir köşe bulmalısınız ama Barın önü çalı tipi ve minik yapraklı hoyalara ait olarak yakıştırdım:D Tırmanıcı Hoyalar bir süre sonra bulunduğu bölgeyi istila ediyorlar çünki...

pembegül
01-03-2012, 19:31
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/26462.htm

Sevgili missmenas buradaki 12 nolu mesajda bulunan birinci resimdeki sukulente bir bak bu bizim ülkemize aitmiş konuyu okursan anlarsın hoya türlerinden birine benziyor sen anlarsın hangisi olduğunu ..:)

missmenas
01-03-2012, 19:43
Sevgili Pembegül,
Hoya değil gördüğüm sukulent, ismini bilmiyorum maalesef, Evimin balkonunda var 1 saksı, 13 yıl öncesi Kıbrıstan çelik alıp getirmiştim, istersen çelik alıp gönderebilirim nerdeyse ağaç oldu ama çiçek açmadı hala. Çiçek açmış hali muhteşemdir, biryerlerde çiçekli halini görmüştüm.
Bir ara resmini yüklerim...

missmenas
01-03-2012, 20:32
Söz vermiştim arkası yarın diye ertesi gün oldu, bir ertesi gün daha olmadan, Merakla bekleyen Dostlarıma Hoyalarımın görselleri:D
Geçen yıl Martın ilk haftasında başlamıştım apodagisle yazışmaya, ikna etmem çok sürdü çelik göndermesi için, bu hoyalarım geldiği Tarih 08.05.2011. Aleya gardenden gelen çeliklerim 14 şubatta siparişimi açmıştım hüsranla sonuçlanmıştı. Apodagisten gelen çelikleri 100% hepsi yaşattım benim içinde büyük bir sevinç olmuştu. Bu hoyaların bazılarını henüz daha yeni aldım kalıcı saksılarına (ihmalkarlık:o)...
Hoya matilde, hem sarkıcı hem tırmanıcı bir tür tercih meselesi, Ben sarkıtacağım sanırsam...
271732
Hoya leucorhoda IML 518, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür...
271733
Hoya nummularioides, sarkıcı bir tür...
271734
Hoya cv. Chouke, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür...
271735
Hoya cv. Ruthi (mm x Ariadne) tırmanıcı bir tür. Turuncumsu güzel çiçeklerini görmeyi çok istiyorum.
271736

kedicik
01-03-2012, 20:40
Abla lambiyide bi görebilirmiyiz ?? Mathilden ben burdayım diyor çok beyendim ışıl ışıl maşalllahh:Birazcıkta yaprak formu büyük olanları resimlesen çok rica edicem :)

missmenas
01-03-2012, 21:56
Hoya görsellerine devam...
Hoya pubicalyx Royal ( hawaiian purple ) tırmanıcı ve sarılıcı bir tür...
271754
Hoya blashernaezii tırmanıcı bir tür, sarı çok hoş çiçekleri var...
271755
Hoya obtusifolia Yaprakları Hoya imperialise benzesede çiçekleri çok farklı, tam bir porselen çiçek görünümünde. Tırmanıcı bir tür sardırılmasını tavsiye etmem imperialisler gibi narin gövde yapısı var kolayca kırılabilir. Çeliği yok çoğaltamadım, umarım bu yıl yedekleyebilirim. Gerçektende kaybetmeye korktuğum hoyalarımdan birtanesi budur. Hoya praetorii Hoya lasiantha gibi köklenmesi yaklaşık 3 ay sürdü. Gelen çelikten 3 tane dikmiştim köklenmesine rağmen diğer 2 sini kaybettim. Havalar ısınsın ilk tepesine makas atacağım Hoya bu olacak:D
271756
Hoya imperialis var. Rauchii, tırmanıcı bir tür. Kalıcı saksıya aldığım Rauchii yi delete61 e hediye etmiştim. Çok geç kaldı saksıya alınmakta, çoktan büyümüş olacaktı:( üzüntümü hafifleten tek unsur Delete Arkadaşımınkinin yaşıyor olması, Kutlarım Seni Sevgili delete61;)
Hoya imperialis var. Borneo Red, tırmanıcı bir tür. Yaprak şekli rauchii den biraz daha büyük ve uçları sivri.
271758

missmenas
01-03-2012, 22:06
Sevgili Kedicik,
Hoya lambi yi çelikledikten sonra hiç sürgün vermedi. Tabiiki görselini eklerim, sürgün versin süpriz yaparız. Aldığım 3 tane çelik yaşıyor olması ve sürgün vermiş olması mutlu edici.
Sevgili Pembegül,
sonunda hastalığı sanada bulaştırdım galiba:D Lütfen seçim yaparken eviyin durumu göz önünde bulundur, yoksa halin nice olur. Yaprakları ve çiçekleri birbirine benzemeyen türleri belirleki. Seçeceğin türler keyif versin, ve tavsiyem zamana yay edineceğin türleri. Büyüdükçe yer sıkıntısı sıkıntı yaratmasın sonra.
Sevgili Dilaver Beyin sözleri taklit etmiş gibi oluyorum ama ancak şimdi anlayabiliyorum kendisini, o kadar iyi niyetli uyarmalarını hep kulak ardı ettim:o
Neyse başarmakta bir şey, en azından henüz yüzüme gözüme bulaştırmadım misali. Hayırlısıyla bir taşınsaydım çok rahat edecektik ama az kaldı, taşınma işinide başaracağız inşallah...

missmenas
02-03-2012, 01:00
Görsellere devam diyoruz.
Daha çok saksı lazım saksım bitti, imalathanede imalatı bırakmış :mad: ne yapacağım nasıl bir çözüm bulacağım şimdilik bilmiyorum. Muğladan İzmir yakın olacak olmadı o tarafta ki üretim yerleriyle bir irtibata geçeceğim en az 150 tane daha saksı lazım. Sardırıcı bambularda sipariş edildi yurtdışına 1 aya kadar onlarda gelir.
Dün 4 çuval fıstıkçamı kabuğu sipariş ettim İzmir' deki satış sitesine, bugünde hastane dönüşü 2 çuval volkanik cruf ( lava taşı ) satın aldım.
Malzemelerim hazır saksılar yok ortada:D Pazartesi Gübrelerimde geliyor, bu Yıl hoyalar çıldıracak:p Seranın içerisine birde klima aldımmı değmeyin keyfime olacak...
Hoya ciliata, şubat 2011 de aleyadan çelik olarak almıştım. Kuru bir dal yapraksız kalmasına rağmen hayata bağlanması Mutluluk vericiydi. Çelikledim 2 tanede yedeğim hayata bağlandı ve yeni yapraklar çıkarttı. Nemi çok seviyor köklenmesi çok uzun sürdü. Yaprakları tüylü kadife gibi temas etmek çok hoş bir his bırakıyor insanda, tıpkı Hoya lauterbachii gibi. Tırmanıcı bir tür.
271857

Hoya kerri albo margin variegata, Şubat 2011 de aleya gardenden almıştım. Alacalı yapraklı hoyalar çok zor gelişiyor hiç çeliklenmedi ve bu kadar ancak büyüyebildi. Tırmanıcı tür sardırılmaktanda hiç hoşlanmıyor kerriler.

271858

Hoya parasitica, tırmanıcı tür. Hoyacı dostumuzdan Sayın hydrosuccess in hediyesidir. Yedeklendi tam 4 tane var;)Çok teşekkür ederim...
271859

Hoya sp. Palawan GPS 9057, yaprakları çok hoş sert sukulent bir yapısı var. Teşekkür ederim Sayın hydrosuccess.

271860

Hoya obavata, sert gövde yapısıyla hoş bir tür. Yine hydrosuccess in hediyesi...

271861

missmenas
02-03-2012, 01:23
Görsellere devam ediyoruz...
Hoya parasitica lao, yaprakları çok hoş tırmanıcı bir tür. Teşekkürler Orkun'cum, umarım benim gönderdiklerimde en az bunun kadar seni Mutlu eder, derken beraber hatırladım unuttum aramayı, genç hoyacımız bugün Baba olacaktı Dilerim herşey yolunda gitmiştir.

271867

Hoya sp. Tanna, tırmanıcı tür narin yapıya sahip.

271868

Hoya glabra, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür. Sevgili Bettyycim'in hediyesi, Teşekkür ederim.

271869

Hoya sp. aff. mindorensis yellow AP 1080, tırmanıcı ve sarılıcı bir tür.

271870

Hoya cardiophylla, sarılıcı ve tırmanıcı bir tür.

271871

missmenas
02-03-2012, 01:35
Görsellere devam,
Hoya golamcoiana, çalı tipi çok hoş bir yaprak yapısı var. Yaprak yapısı için tercih etmiştim.

271892

Hoya clorantha var. Tutuilensis, tırmanıcı tür.

271893

missmenas
02-03-2012, 01:40
Bu gecelik bu kadar yeter sanıyorum, hava çok soğuk eksilere geçiyor. Bu saate kadar paso sobaya odun atıyorum. Bahar yüzünü gözterse artık, biz Antalya'da böylesi soğuklara alışık değiliz.
Sobanın keyfinide en çok Şirin çıkartıyor, minderinde horluya horluya uyuyor. Bazen yanına bende kıvrılıveresim geliyor:D

GÜLSEN_
02-03-2012, 11:10
Sevgili Gülsen,
tam bahar geldi derken kapımızı soğuklar yine bastırdı. Geçen 2 hafta Güneşli geçince Hoyalardaki kıpırtı benide heyecanlandırmıştı. Gelişimleri gerçektende hayranlık derecesinde İnsanı keyfe boğuyor. Dilerim Sizinde Hoyanız vardır, ancak beni o zaman anlayabilirsiniz. Sanki Baharın müjdescisi gibi bir şey bu Hoyalar.
Sorunuza gelince Ruj çiçeği Hoya akrabası olup yine yapı marketlerde ve çiçekçilerde Hoya diye satılmaktadır. Bella Hoya türüdür, umarım yardımcı olabilmişimdir... Antalya'dan Sevgiler Güzelim Gaziantep'e...

sevgili missmenas benim yaklaşık 15 yıllık bir hoyam var açık pembe ve sizi gerçekten çok iyi anlıyorum heyecanınıza hak veriyorum her an gidip gelip en küçük detayı görebilmek bütün hevesimiz, onlar bir filiz verip yeşerdikçe bizde beraber filiz veriyoruz.Ancakk malesef antepte ne çiçekçilerde nede yapı marketlerde çok fazla çiçek türlerini bulamıyorum.Ve mümkünse sizde varsa eğer kırmızı ruj çiçeğinden, bella ve keri rica edicem tabi mümkünse. Saolsun izmirden ankaradan konyadan arkadaşlarla çeişteli çelik paylaşımlarım oldu. Hatta ANKARA, ÇANAKKALEve DÜZCEye hoya çeliklerimden gönderdim umarım hepside köklenip güzel çiçekler açarlar ben gönülden paylaşmayı çok seviyorum bende olan herkeste olsun istiyorum imkanlarım gücüm yettiği sürecede buna devam edicem. GAZİANTEPten kucak dolusu SEVGİLER:p

GÜLSEN_
02-03-2012, 11:12
Bu gecelik bu kadar yeter sanıyorum, hava çok soğuk eksilere geçiyor. Bu saate kadar paso sobaya odun atıyorum. Bahar yüzünü gözterse artık, biz Antalya'da böylesi soğuklara alışık değiliz.
Sobanın keyfinide en çok Şirin çıkartıyor, minderinde horluya horluya uyuyor. Bazen yanına bende kıvrılıveresim geliyor:D

ayrıca şirine bayılıyorum onu benim yerime öpermisiniz canım gidiyo burda resimlerini gördükçe sarılıp öpesim geliyo :p

Perihan Bayram
02-03-2012, 14:53
Sevgili Orkun,
Çiçek oluşumlarını inanki heyecanla beklemek harika bir duygu...

Sevgili Delete61,
minik saksıda çiçek tomurcuklarını kaybetme korkusuyla kalıcı saksıya aldım. Hoya praetorii nin çiçeklerini açtığını görme heyecanını birlikte yaşamak dileğiyle bu görsel Size gelsin;)
271452
Sevgili Fatih,
arada birde olsa güneş artık doygun yüzünü göstermeye başladı perdeleri artık kapalı tutuyorum, yapraklar güneşten zarar görmeye başladı, bahar geliyor:p

Sevgili Agozce,
inanınki hoya imperilis in çiçek açması tarifi imkansız bir heyecanla bekliyorum. Umarım başarabilirim. Kullandığım gübreyi çiçek açtıklarını görebilmek adına değiştiriyorum. Siparişimi verdim, önümüzdeki hafta gelecek. Çiçek açmalarını teşfik edici bir gübre. Önceki kullandığımın biraz daha farklısı,PETERS PROFESSIONAL (http://www.altintar.com/urunlerimiz_damla_sulama_gubreleri_peters.php) 10*52*10+ iz element katkılı...Heyecan verici olacak eminim sonucu ,bunu birlikte yaşayacağız.

Sevgili Perihan Hanım,
Hoya imperialis red i kalıcı saksısına aldım. Çiçek sapındaki gelişimlerini birlikte gözlemyeceğiz haziran ayına kadar;)
271453
Sevgili Bozo.0606,
Başarını çiçek oluşumlarıyla kutlamak dileğiyle, gerçektende mükemmel sağlıklı bir gelişim göstermişler. Bu kadarını beklemiyordum Süpriz oldu gerçektende, Ankara'nın dondurucu havasından sıcak tebessüm gibi geldi.
Kutlarım Seni, Harika bir şölen...
Teşekkür ederim Misafirlik için.
Lütfen kalıcı bir görsel olsun, silinmesini istemiyorum. Bu başarını diğer Hoyalarındada beklediğimi bilmeni isterim...

En heyecanlı olan benim,çünkü imperialis'im çiçeklenecek inşallah,Haziran ayı bir gelse de çiçeklerime kavuşsam.Ayrıca diğer Hoya'larım da Hazirana kadar senin yanında biraz daha büyüyüp serpilecekler diye sevinçliyim.Bana gelişlerinde büyümeleri daha garantili olacak.İyi ki varsın Hatice'm.

delete61
02-03-2012, 15:13
Ablacım yeni saksısına almana çok sevindim. Orada gelişimininde çok daha iyi olacağına inanıyorum. Ayrıca tomurcuklar küçük olmasına rağmen çok şeker görünüyor. Hoya imperialis var. Rauchii henüz verdiğin gibi duruyor. Allaha çok şükür senden aldıklarımın hepsi sağ fakat şu an yeterli ışık alamadıklarından gelişimler yavaş. İlerleyen zamanlarda canlanacaklarına eminim. Çırağın olarak Seni yakinen takipte olanlardanım. Sevgilerimle.

Perihan Bayram
02-03-2012, 18:30
Çok sevinçliyim,ellerine sağlık sevgili Missmenas,evet Hazirana kadar dokuz doğurmassam iyidir.

pembegül
02-03-2012, 20:35
Sevgili missmenas şuraya bir bakarmısın..:D

Eshop, zsilkov prodej rostlin, semen a zahradnho materilu -> www.rostliny.net (http://www.rostliny.net/eshop.php?fEshop=11)

missmenas
02-03-2012, 22:13
Birde canım senin asiyenin rengi ne renkti acaba ..?
Sevgili Pembegül,
Asiyenin rengi bu... Beyaz açıyor, yoğun güneş altında hafif pastel pembe renk alabiliyor bazı çiçekleri...

missmenas
02-03-2012, 23:54
Sevgili Pembegül,
verdiğin linki inceledim Çekoslavakya da bir web sitesi, bu hoyalar tropik bitkiler en doğrusu taylanddan yine bu güvendiğim siteden almak olacak Hoya index page (http://apodagis.com/Hoyas/hoya_index.htm).

Merak ettiğiniz hoya sanırsam Hoya carnosa alba,
Resim netten alıntıdır...

272092

Şimdilik düşüncem Carnosalarım yeterince var. Merakla kırmızı carnosa nın açmasını bekliyorum, en heyecan vericisi kırmızı çiçeklisi bana göre;) çok çiçek sapları var üzerinde bu yaz açamaya başlarlar diye düşünüyorum.
Çiçeklenmeye teşvik edici Gübremde pazartesi günü geliyor, hele bu yazda açmasınlar, elimden çekecekleri var. Atacağım balkona:dilli: bak korkudan nasıl açarlar içeri alsın diye:D

bozo.0606
03-03-2012, 11:16
hatice hanım Hoya index page (http://apodagis.com/Hoyas/hoya_index.htm) bu linkte hoya eskimo diye bir tür var. gerçekten çok sevimli ve göz kamaştırıcı.
bir bitki bu kadar mı güzel olur. görselini ekledim..:o:o:o

saygılar..:D

bettyycim
03-03-2012, 12:14
Sevgili bozo bu eskimo lacunosanın bir çarprazı ;)

bozo.0606
03-03-2012, 12:23
sayın bettyycim güzel çarpıştırmışlar )). muhteşem olmuş. sanki ceropegia gibi. çok sevdim ve sizde var sanırım.

pembegül
03-03-2012, 13:39
Sevgili Pembegül,
verdiğin linki inceledim Çekoslavakya da bir web sitesi, bu hoyalar tropik bitkiler en doğrusu taylanddan yine bu güvendiğim siteden almak olacak Hoya index page (http://apodagis.com/Hoyas/hoya_index.htm).

Merak ettiğiniz hoya sanırsam Hoya carnosa alba,
Resim netten alıntıdır...

272092

Şimdilik düşüncem Carnosalarım yeterince var. Merakla kırmızı carnosa nın açmasını bekliyorum, en heyecan vericisi kırmızı çiçeklisi bana göre;) çok çiçek sapları var üzerinde bu yaz açamaya başlarlar diye düşünüyorum.
Çiçeklenmeye teşvik edici Gübremde pazartesi günü geliyor, hele bu yazda açmasınlar, elimden çekecekleri var. Atacağım balkona:dilli: bak korkudan nasıl açarlar içeri alsın diye:D

Sevgili missmenas ne güzel her renkten var banada kırmızı hoyadan çeliklermisin banada senden bulaştı hoya hastalığı ama tabi senin kadar geniş bir koleksiyona sahip olamam ama değişik renklerden olsun isterim .Ellerine sağlık canım sende çoğalsın bizede düşsün sevgiler..;)

missmenas
03-03-2012, 14:07
Sevgili Bozo,
Bettycim haklı. Bu hoya lacunosa eskimo, köklü getirtmiştim. Çelikler hayata bağlandı ve sürgün bile çıkartmaya başladılar, en önemlisi kök kısmıda sağlam kaldı çelikledikten sonra.
Çok pahalı olmasına rağmen 25 dolardı vazgeçemedim, görüntüsü benide büyülüyor.

272135
272136
272137

Birbaşka Hoya lacunosa yaprakları gerçektende kalp şeklinde ve çok şirin,
Hoya lacunosa ''heart shaped''

272138
272139

missmenas
03-03-2012, 14:13
Başka bir minik yapraklı daha hem yaprakları sert sukulent yapıda, Hoya cv. Rosita-1 ( wayetti x tsangii ) çiçekleri çok albenili, yapraklarıda öy
272140
272141

Hoya chinghungensis çalı tipi büyüyen hoya türü, yaprakları ve görüntüsü muhteşem ötesi birşey, o kadar küçük yaprakları varki inanılır gibi değil, Hoya serpens'ten daha küçük;)

272142
272143

Başka bir minik yapraklı çalı tipi Hoya engleriana, minik yapraklı ve çalı tipi hoya düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

272144

missmenas
04-03-2012, 12:36
(Sana Hoya erythrostemma White yollamıştım. Küçük 2 yapraklı bir şeydi. Yaşamıyorsa tekrar çelikleyeyim.)
Sevgili Agozce,
Hoya erythrostemma White çeliği 2 taneydi, şimdi diatomitten çıkarttım birisi köklenmiş ama sürgün yok diğerindede pek bir belirti yok köklenmesi için bakalım şansımıza, henüz yeşil ama ümit yok gibi. Diatomite geri koydum, köklenenide toprak la yetiştireceğim için toprak la yeniden diktim.
Kaybetme korkusu ne kötü birşey. Çok küçük olduğu için diatomitte köklendirmenin garantili olacağını düşünmüştüm, yanılmamışım. Sırada sürgünlerini bekleyeceğiz;)

272265

272266

alperfect
04-03-2012, 20:28
Sevgili missmenas Asiyenin kızlarından birini göndermiştiniz, bakın nasıl oldu

missmenas
05-03-2012, 01:12
Hoya sulawesii Geçtiğimiz sonbaharda Sevgili İlkin hanım'ın sulawesii si çiçek açınca şüpheler tamamen ortadan kalkmış ve Hoya australis in bir varyetesi olduğuna karar verilmişti.
Bu akşam geç saatlerde saksı ve düzenek değişimi yaptım bu Hoya australis ime.
bir tane kök var diye hatırladığım Hoyam 2 kök çıkınca şaşırdım ve hatırladım, bir önceki saksı değişiminde kırılan bir dalını aynı saksıya dikmiştim, büyük süpriz oldu;)
Kök yapısının bu kadar güçlü ve sağlıklı olması sevindirici tarafı, üzücü yanı ise 3 tane sürgününü kırdım işlem bitinceye kadar...
gündüz güzel bir banyo ve lekeleri temizlenecek, umarım yeni saksısını sever ve gelişiminde olumsuzluk yaşamaz:p

Orkun Kırcı
06-03-2012, 14:24
Maşallah iyi kök yapmış :)

Perihan Bayram
07-03-2012, 10:18
Sevgili Agozce,
Hoya erythrostemma White çeliği 2 taneydi, şimdi diatomitten çıkarttım birisi köklenmiş ama sürgün yok diğerindede pek bir belirti yok köklenmesi için bakalım şansımıza, henüz yeşil ama ümit yok gibi. Diatomite geri koydum, köklenenide toprak la yetiştireceğim için toprak la yeniden diktim.
Kaybetme korkusu ne kötü birşey. Çok küçük olduğu için diatomitte köklendirmenin garantili olacağını düşünmüştüm, yanılmamışım. Sırada sürgünlerini bekleyeceğiz;)

272265

272266

Sevgili agozce ve sevgili missmenas,görsellerden baktım,hoya erythrostemma white ve pink çiçekleri muhteşem,ektiklerin inşallah büyür de bende sizlerden talep edebilirim,ikinizinde ellerine sağlık.

yeşillim
07-03-2012, 13:18
;)
Maşallah iyi kök yapmış :)

Toprak karışımı ve gübreden olsa gerek!!

bettyycim
07-03-2012, 14:30
İsterseniz teklif verelim perihan hanım bakalım ne olur, 10-13 çelik arası kargosu 65 $ bu bilinsin, 8 günde Türkiye de oluyor paket.

Perihan Bayram
07-03-2012, 17:22
İsterseniz teklif verelim perihan hanım bakalım ne olur, 10-13 çelik arası kargosu 65 $ bu bilinsin, 8 günde Türkiye de oluyor paket.

Sevgili Bettyycim,şu ara hoya siparişini verdim onları bir almam gerek,elimde neler olacak bakmalıyım,onun için beklemeliyim,ayrıca 13 çelik için kargo 65 dolar çok değil mi,birde kaç kişi sipariş verecek,hepsi bir kargoda gelmiyor mu,çok sordum ama ben bu işleri bilmiyorum da ondan:))
Teşekkür ederim sevgiler.

bettyycim
07-03-2012, 21:30
Aslına bakarsanız Perihan hanım bende ağrısız başıma dert aramıyorum :D zor mesele bu işler ama e-bay de kargo açıklaması bu, tüm Avrupaya aynı fiyat malesef.

missmenas
07-03-2012, 23:01
Sevgili Lele'cim, (karalale)
Bana yaptığın güzelliklerin son durumlarını resimledim. Almanya'dan ne zahmetlerle Antalya'ya ulaşan Hoyalarımız;)
Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer' geçtiğimiz yaz tatilinde, hoya cafenin kapısında elinde saksıyla görünce önce tanıdık bir sima derken, kesin Lale hanım dedim calycinadan kendini ele verdi. Kocaman bir süprizdi benim için;)
Koleksiyonuma en çok istediğim Hoyaların bir tanesiydi.
Çok Teşekkür ederim, çok çeliklemeseydim şimdi görüntüsü böyle olacaktı.
Hydrokultur taşlarına dikmiş olmandan dolayı, toprak ortamına transferinde büyük Hoyalarda sıkıntı olabilirdi, ilk çelikler böylelikle alındı ve yedeklendi.
Resimler netten alıntıdır, merak eden Arkadaşlar olacatır elbette çiçekli halini:p En az Sizler kadar bende böyle çiçekli halini merak ediyorum doğrusu...

missmenas
07-03-2012, 23:06
Sevgili Lale'cim bakalım beğenecekmisin...
Bunlarda bendeki anaç ve minik prensesleri:p Hoya calycina supsp. calycina 'stargazer'...
İlaç lekelerini silme cesaretini gösteremedim, yaprakları tüylü ve kadifemsi olmasından dolayı, lekeler için özür...

missmenas
07-03-2012, 23:19
Hoya cinnamomifolia,
koleksiyonumun Pırlantası olacak bu:DÇok Teşekkür ederim, onca zahmet ve Yüreğindeki paylaşma Sevgisi için.
Hoya cinnamomifolia yı sizlere taktim edeyim.
çiçek açmış resimleri netten alıntıdır.

missmenas
07-03-2012, 23:53
Bunuda Bugün Lale Hanım'ın Annesin den (Safiye Hanım) emanetimi teslim aldım. Lale'cim Sen bir tanesin. Özelliklede Uçakla emanet getiren Arkadaşına lütfen Teşekkürlerimi iletirmisin...
Hoya cinnamomifolia, 2 yapraklı muazzam kök gelişimi yapmış henüz sürgünü yok.
Toprak karışımı nı hazırlama aşamasıyla birlikte ki görüntüleri.

Volkanik Lava taşı,

Fıstıkçamı ve normal çamkabuğu,

Ve Hoyalar için özel karışım toprağı...

missmenas
07-03-2012, 23:55
Ve son saksıya alınmış hali. Umarım yaşatmayı başarabilirim, ve gelişimini birlikte seyrederiz.

gülenmelek
08-03-2012, 07:52
Sevgili missmenas Hoya cinnamomifolia çok beğendiğim çiçekleri ;) olan bir tür. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadar kocaman yaprakları olduğunu bilmiyordum :( Güle güle büyütün, dediğiniz gibi umarım yaşatabilirsiniz ve güzel çiçek fotolarından ve gelişim bilgilerinden bizi mahrum bırakmazsınız ;)

Bir sorum olacak; hani bazı bitkilerde boyu çok uzun olmasın diye ucundan azıcık koparın ki dallanmaya teşvik olsun denir ya, bu hoyalar için de geçerli midir. Yoksa onlar istediği zaman istediği yerden mi sürgün verir. ;)

missmenas
09-03-2012, 03:00
Sevgili missmenas,
Bir sorum olacak; hani bazı bitkilerde boyu çok uzun olmasın diye ucundan azıcık koparın ki dallanmaya teşvik olsun denir ya, bu hoyalar için de geçerli midir. Yoksa onlar istediği zaman istediği yerden mi sürgün verir. ;)
Sevgili gülenmelek,
çok güzel bir soru ve birçok merak eden kişileri aydınlatacak yerinde olmuş diyebilirim. Paylaşımda bulunduğumuz hoyaların bazen yolculuk sürecinde veya bizlerin kargoyu açarken kendimizin verdiği zararlar hoyalarımıza, genelde şunu söyleriz eyvah sürgünü kırılmış of ya yaptığıma bakarmısın yaprağını kırdım;) Hiç üzülmeyin endişelenmeyin bu yaşadığımız tedirginlik verici durum karşısında. Ben şahitim biliyorum gözlemlerimden,kırılan herbir sürgün yerinden yeni gelen sürgünler genelde en az 2 şer tane geliyor.
Sorduğunuz sorunun tam cevabı ise, benim yaptığım uygulama yeterince gelişmiş ise diyelimki 4 göz olmuş bir hoya çeliklemeye elverişli demektir. Sürgün ucunu kırıp atmaktansa, biraz daha alttan yedeklemeyi tercih ediyorum çelik alıp çoğaltma yöntemini. Hem kök gelişimi iyice güçleniyor hem elimde yedek Hoyam oluyor. Bu olay tercih meselesi, tek dal ve sürgün gitmesi de uygundur. Yeterince güçlenmiş hoya çeliklerimiz belli bir süre sonra zaten yeterince dallanıp birçok sürgün oluşturacaktır. Bu sürgünleri çoğaltmak ve teşfik etmek için çeliklenmesi taraftarıyım, gözlemlerim ve tecrübem bu yöndedir. Umarım sorunuza net bir bir cevap olmuştur, çekinmeden çelik alabilirsiniz.

gülenmelek
09-03-2012, 08:14
Gayet net ve anlaşılır cevap aldım Sevgili missmenas, teşekkür ediyorum ;)
2 carnosam var biri toprak biri diatomitte. Topraktaki 2 sürgün giderken, diatomitteki tek. O zaman tek gidenden, azıcık daha geliştikten sonra deneme amaçlı çelik alacağım. Öğrenmiş de olurum yöntemi ;)

bettyycim
09-03-2012, 20:11
Sevgili Hatice hanım bak kızına, resim çok net değil ama hoya pubicalyx red hawaien purple'ın sürgünleri görebilirsin direkt kuş gübresi ile besleniyor :D

missmenas
09-03-2012, 22:25
Sevgili Betyycim,
Muazzam büyümüş. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum, bu hoyalar sanırım kanatlıların gübresini çok seviyorlar. Senin kuşların gübresini verirken nasıl bir işlemden geçiriyorsun? hangi aralıklarla ve nekar oranda gübre veriyorsun?
Öncelikle kuş almam gerekecek biliyorum. Benim hoya cafenin çatısı resmen kuş cenneti balkondan toplarım artık. Balkonda kuşlar için devamlı su bulunduruyorum, ben onlara faydalı onlarda bana olsun:p
Birkaç hafta sonra çiçek sapları var diye haber gelirse hiç şaşırmayacağım böyle gördükten sonra. Sağlıcakla çiçeklensin...

bettyycim
09-03-2012, 22:29
Herhangi bir işlem yapmıyorum canım kafesleri temizler topladıklarımı direkt toprak yüzeyine koyurum, sulama yaparken ıslatıyorum gübreyi o kadar, yani taze taze oluyor gübre en çok bir haftalık :dilli: (gübre diyip kibarlaşıyom ama :D

missmenas
10-03-2012, 15:24
Hoya javanica variegata, maalesef köklü gelen bu hoyamızdan aldığım hiçbir çeliği yaşatmayı başaramadım. Kök kısmının yaşaması ve yeni sürgünler çıkartması bile yeterli yeniden çelik alıp çoğaltma denemelerime devam edeceğim.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır...

273233
273234

Hoya danumensis UT-174(walichii)
henüz çeliklenmedi 4 yerinden sürgün çıkartma çabasında.
Çiçek açmış hali netten alıntıdır...

273235
273236

agozce
10-03-2012, 21:35
Hepsi çok güzel, özellikle magnifica ve danumensis...

delete61
11-03-2012, 20:38
Ablacım çok harika görünüyorlar, Ellerine sağlık. Dilerim her hafta sonu neşesi böyle güzelliklerle dolu olsun. Ege botanik bahçesi görevlileri eminim çok sevineceklerdir.

hülyacanaslan
14-03-2012, 07:59
canım benim .. ellerine saglık ... senin elin degerde olmaz mı hiç....

missmenas
17-03-2012, 12:37
Sizlere koleksiyonumdaki iki Hoya'nın arasındaki farkı tanıtmak istiyorum. Hoya Ly Burma ve Hoya sp. Square.
Hernekadar ikisininde aynı tür olduğu yönünde tanıtımlar yapılsada bunu biraz daha yakından incelemek doğrusu diye düşünüyorum:rolleyes:
Hoya Ly Burma...

missmenas
17-03-2012, 12:39
Hoya sp. Square...

missmenas
17-03-2012, 12:44
Hoya Ly Burma ve Hoya sp. Square arasındaki genel görünüm farkı yapraklardaki renk farklılığı ve yapı farklığı, çok bariz bir şekilde aynı tür olmadığının görüntüsü...

Orkun Kırcı
17-03-2012, 12:54
Güzel bir karşılaştırma olmuş. Gerek boyutları gerek yapraklardaki minik ayrıntılara bakılırsa birbirlerinin aynısı olmadıkları ortada.

Faruk
17-03-2012, 12:59
Hatice ablacım koleksiyonunda ki türlerin gelişimlerini takip etmek adı altında yaptığın fotoğraf paylaşımların beni çok mutlu ediyor ve hoyalara olan bağlılığımı artıyor.

Hoya Ly Burma ve Hoya sp. Square arasındaki farkı gayet net fotoğraflarla belirtmen de bu konuya ne kadar hakim olduğunu gösteriyor. Tebrik ederim.

Hatice ablacım iznin olursa mesajımı soru ile sonlandıracağım. Kıvırcık yapraklı hoya türlerinin ışık ve su gereksinimleri konusunda bilgilendirme yaparsan çok mutlu olurum.

Kolay gelsin...

karalale
17-03-2012, 13:35
Sevgili Hatice, çok konuşulan bir konuyu açıklığa kavuşturduğun için teşekkürler. Hoya sp. Square nin yaprak yapısı bana daha tüylü gibi geldi ve Hoya Ly Burma dan daha küçük. Birlikte olan fotoğrafta farkları olduğu, net olarak gözüküyor, merak ettiğim çiçeklerinde ki fark ne acaba? Bir de fırfırlı hoya da kerii etiketlemesi var, bir yanlışlık olmasın.

missmenas
17-03-2012, 13:47
Sevgili Faruk,
kıvırcık yapraklı hoyaların bütün gereksinimleri tıpkı Hoya carnosa'da olduğu gibidir. Biraz daha detaya girecek olursak bu türler carnosadan çoğaltıldığınığı ve mutasyona uğramış sürgünlerinden olduğunu düşünürsek arada bir bakım detayı kalmıyor. Doğru bakımla uykuda olan bu türleri uyandırmak için yapılması gerekenler sırasıyla kendi gözlemlerimden yola çıkarak anlatıyorum. Kış aylarında direk gün ışığı ve topraktaki nemi kaybetmeye yakın sulanması ve güney cephede tutulması gerekiyor. Güneşin yakıcı olmaya başladığını gözlemlememiz gerekiyor yapraklarda bariz renk açıklığına gider bu gözlem dahada ilerisi yaprak resmen yanar ve yapraklarını kaybederiz.
Bitkilerin dilinden anlayan birisi bunu çok çabuk farkeder ve önlemini alır.
Yaz aylarındaki bakımı ise, Doğu ve Batı cephe Güneşi tül arkasından süzülen günışığıdır. Bunların yanı sıra topraktaki nem dengesi devamlı nemli tutulduğu taktirde ve yeterince aydınlık ve süzülen gün ışığını aldığı zaman, sürgünler uzamaya başlıyor.
Çok dikkat edilmesi gereken unsurda, asla fazla su verilmemeli ve sularken kıvrımlarının arasında su birikimine dikkat edilmeli bu durumda yapraklarda çürüme ve yaprak kaybına sebep oluyor. Özellikle yaz aylarında fısfıslanmaktan ve havadar ortamdan çok hoşlandığını gözlemledim, bu olay sürgünlerin uzamasına eşlik ediyor.
Bu hoya türleri çeliklenmekten hiç hoşlanmıyor, çelik aldığınız zaman göreceksiniz ki derin bir uykuya girecek ve doğru bakımıda yapmazsanız kayıpla sonuçlanacak.
Faruk'cum koleksiyonunda böyle bir hoya türün varsa görselini paylaşmanı çok isterim.
Umarım gözlerimlerim faydalı olabilir.

missmenas
17-03-2012, 13:57
Sevgili Hatice, çok konuşulan bir konuyu açıklığa kavuşturduğun için teşekkürler. Hoya sp. Square nin yaprak yapısı bana daha tüylü gibi geldi ve Hoya Ly Burma dan daha küçük. Birlikte olan fotoğrafta farkları olduğu, net olarak gözüküyor, merak ettiğim çiçeklerinde ki fark ne acaba? Bir de fırfırlı hoya da kerii etiketlemesi var, bir yanlışlık olmasın. Hoya sipariş listen bir harika. Bir an önce kavuşmanı diliyorum, kolay gelsin arkadaşım...
Sevgili Lale'cim,
Çiçekleri açıncada arasındaki farkı gözlemleme şansımız mutlaka olacaktır. Hoya sp. Square ilk olarak aramızda olmayan değerli Hoya koleksiyoncusu Sayın Hydrosuccess veya İlkin Hanımda göreceğiz gibime geliyor. Zaman içerisinde görüp bir yorum daha yapacağız bu olaya hepbirlikte.
Fotoğraflardaki dikkatin övgüye değer doğrusu;) Geçenlerde bir Misafirin çocuğunun etiketlere olan merakı bu karışıklığa yol açtı dikkatimden kaçmış oysa resimlerken veya resimleri yüklerken farketmeliydim. Haklısın etiketlerdeki hatayı mesajı yazmadan kalkıp düzelttim.
Hülya hanımda yorumları görünce karışıklığı hoş karşılayacaktır umarım:p

hülyacanaslan
17-03-2012, 19:13
sevgili kardeşim... onları ıyıkı senın sevkatlı kollarına bırakmısım. Ankara -25 leri gördu. cok tesekkur ederim sayende sıcak bır kıs gecırdıler hoya ormanında. arkadaslarıyla.... mayıs gibi alırım inşallah... sevgiler.....

serdarulusoy
18-03-2012, 04:46
Bu kadar bilge nin içinde sadece forumda yazılanları okumakla yetiniyorum,uzun süredir.Paylaşımlarınız için teşekkürler.

bettyycim
18-03-2012, 12:41
Sevgili missmenas, işte benim kuşların faydaların çiçek sapını dmken H.preatori çiçek sapını büyütmeye başladı sıcağı seviyor kalorifere yakon ve direkt güneş altında, yazın tabi almak gerek direkt güneşten :D

missmenas
19-03-2012, 14:51
Sevgili bettyycim,
çok zor olan bir türü Hoya preatorii yi kış ayında bile yaşatmayı başardıysan çiçeklerinide ilk Sende göreceğimiz kanaitindeyim, gördüğüm kadarıyla eklediğin resimde Çiçek tomurcukları açacak gibi duruyor. Bununla ilgili tavsiyede bulunmak istiyorum Topraktaki nem dengesine çok dikkat etmek gerekiyor bu sürede hiç nemini kaybetmesin, nem kaybederse tomurcuklarını döküyor.

Kuşlarınada kocaman bir Maşallah yeni bir çalışma ve gözlemleme fırsatı veriyor bizlere. Herşey şimdilik çok olumlu gittiğini gözlemleyebiliyorum, ileri vadedeki olumlu sonuçlarını tam alabilirsek hepimiz bir Kanarya kuşu edineceğiz bu gidişlen. Yarasa Gübresinin pabucunu dama atacak gibime geliyor:p
Başarını Kutluyorum, görsel paylaşım içinde İklimler arası kıyaslamalarımızada katkıda bulunuyorsun bu arada Teşekkürler. ;)

pembegül
19-03-2012, 21:56
Sevgili missmenas biz geldik bir bak bakalım yorumunu bekliyorum ..;)

missmenas
19-03-2012, 22:52
Sevgili pembegül,
çok güzeller ve sağlıklılar. Seni sevdiklerini düşünüyorum güzel gelişmişler. Hoya obscura nında yeterince güneş banyosu yaptığını görmemek mümkün değil, renk değişimide yakışmış yapraklarına. Saksı değişimi mutlaka yapmalısınız geç kalmamanınızı öneririm. Küçük saksılarda mükemmel görünümdeyken ani kayıplar yaşanabiliyor çünki.
Hoya bogor un yaprakları ve sürgünü ne kadar çok sağlıklı gözüküyor, kutlarım başarıcaksınız biliyorum, çiçeklerinide göreceğini gösterdi bu bakım.
Bütün kışı eksi derecelerin altında geçiren bir Hoya gözükmüyor doğrusu;)

pembegül
20-03-2012, 13:37
Önerilerin için çok teşekkürler canım en kısa zamanda kalıcı yerlerine alıcam.:)Kış boyu hep güneş ve 20 derecenin altına düşmeyen sıcaklıkta durdular ve mermerlerin soğuğundan etkilenmesinler diye saksıların altına strafor döşedim ve artı besin verdim....:)

bettyycim
23-03-2012, 09:58
Sevgili Hatice hanım ne yaptıysam Hoya tanna'nın yapraklarını kalınlaştıramadım hepe açık cansız bir yeşil ve incecik boyu 50 cm oldu ama bütün yapraklar aynı :(

missmenas
24-03-2012, 19:49
Sevgili Bettyycim,
Hoya sp. Tanna nın karakteristik özeliğinden bir tanesi zaten yaprak renginin açık yeşil olması.
Yapraklardaki sertleşme özelliğinide zamanla alıyorlar bu sertlik kıyaslamasını carnosa gibi sert yapraklı olmasını beklemeyelim. Hoya sp. Tanna'nız bence gayet güzel gelişmiş, ve sağlıklı gözüküyor. Bakım olarakta artık güneşe maruz bırakmamanınızı öneririm, doğu veya batıya bakan süzülen ışıkta tül arkasından alacağı ışık yeterli olacaktır. Su isteği toprağının nem isteği yüksek olan bir tür, en iyi gelişim gösterdiği sıcaklık isteğide 20-25*C dir üzeri sıcaklıklarda çabuk bozulmaya meyilli, yapraklarındaki hassaslığı zaten gözlemlemişsiniz.
Yüreğinize sağlık böyle güzel geliştiğini görmek Mutlu olmama yetti...

Buda bendeki Hoya sp. Tanna, kıyaslamak istersiniz diye düşündüm.
276041

Hoya leucorhoda IML 0518...
276042

Hoya sp. Tanna ve Hoya leucorhoda IML 0518...
276043
276044

Hoyor. net sitesindeki kanak bilgide Hoya leucorhoda'yla benzerlik özelliğinin olduğunu yazmış... Hoya leucorhoda, daha hızlı gelişen bir tür bana göre...
Bu 2 hoyada aynı zamnda çeliklendi 2 şer göz olarak...

bettyycim
27-03-2012, 10:33
Hatice hanım, H.preatorii'nin bugün ki hali ve yaprak yapısı sanırım açmayı başaracak :D

missmenas
27-03-2012, 13:34
Sevgili Bettyy'cim,
Hoya preatorii resimleriyin bende yarattığı pozitif enerjiyi tahmin edemezsin. Başarını Kutluyorum bu başarını kıyaslaman adına bendeki 2 tane Hoya preatorii resimlerini gönderiyorum;). Çiçeklerini görmeyi heyacanla bekliyorum...

missmenas
27-03-2012, 13:52
Birazda görsel şölen yapmak güzel olacak sanırım, Sevgili Bettyycim'den aldığım enerjinin yansıması demek daha doğru olacak. Teşekkür ederim Bettyycim...
Bu yıl çiçek açmasını beklediğim Hoyalardan birkaç tanesi...
Hoya imperialis Red... Kısmet olursa bir taneyle kalmayacak inşallah 3. de yolda:p Yavru Hoya imperialis'te çiçek sapı çıkartıyor;)

missmenas
27-03-2012, 14:11
Hoya shepherdii bu yıl açmaya iyice karar verdi üzerindeki çiçek saplarındaki tomurcuklar iyice belirgenleşmeye başladı...
276858
276859

Süprizler asıl geçen baharda aldığım hoyalarda oluyor.
Hoya kenejiana var. variegata.

276860

Hoya bella bu yıl çiçeklerini açmasını beklediğim ve görmeyi çok istediğim bir tür. Geçen yıl nerdeyse kaybetmek üzereydim...

276861

Hoya carnosa red... bu yıl çok azimli...

276862

missmenas
27-03-2012, 15:01
Hoya cv. Mathilde'de bu çiçek sapını görmek bile açmış kadar Mutlu etmeye yetiyor;)
276884
276885

Hoya nicholsinoiae, çiçek sapı iyice belirgenleşti...

276886
276887

Hoya verticillata üzerindeki çiçek saplarında azimle tomurcuklarını oluşturmaya devam ediyor...

276888

missmenas
27-03-2012, 15:10
Hoya lacunosa'yla hala savaş veriyoruz, yaprakları buzuldu ama nihayet artık tomurcukları açma yönünde ilerliyor...

276892

Bunları açıklamayacağım, bana nasıl süpriz yaptıysa sizlerede süpriz gelsin açtığı zaman;) Tahminler çok olacak biliyorum:D Kim doğru tahmini yapacak diyede merak ediyorum;)

276893
276894
276895
276896

bettyycim
27-03-2012, 15:21
Bilene ödül var mı? sevgili arkadaşım ona göre bilelim :dilli:

missmenas
27-03-2012, 16:11
Güzel fikir, tamam bilene bildiğiniz hoya hediye gelecek benden:p
biraz hoya dersi çalışmak gibi olacak ama iyi olacak. Listemi boşuna tarama bu arada:D tomurcuklardan bileceksin;)

missmenas
27-03-2012, 16:32
Sevgili Orkun'cum çok Teşekkür ederim. Takas hoyamızın süprizinidede sanada gönderiyorum;)
Hoya parasitica Lao... Sürgününü güçlü bir şekilde uzatmaya başladı...

276921
276922

Manevi değeri olan ilk hoyam...:cool:
Sevgili Taner Angay Bey'in bana doğum günüm için yurtdışından getirttiği Hoya serpens, çiçek sapı oluşturuyor çok şeker bir görüntüsü var ve aldığım en değerli hediye bu oldu doğumgünümde;)

276923
276924
276925

missmenas
27-03-2012, 16:42
Bunlarda Aralık 2011 de gelen hoyalarımdan bazı görüntüler...
Bu hoyaların son halini merakla bekleyen Arkadaşlarıma gelsin... Aldığım çeliklerde birçoğunu yaşatmayı başaramadım. köklü kısımları en azından yaşıyor olması ve yedekleme denemelerime sonbaharda devam edeceğim.

missmenas
27-03-2012, 16:45
Görsellere Devam...

missmenas
27-03-2012, 16:48
Resimlere devam...

missmenas
27-03-2012, 16:50
Bu gün için çok olacak biliyorum bu kadar görsel ama başlamışken bitirelim;)

missmenas
27-03-2012, 16:52
......

missmenas
27-03-2012, 17:15
Hoya magnifica, nihayet köklü kısmıda sürgün uzatmaya başladı...

276957

Hoya meledithii, maalesef yedeklemede başarısız oldum. Köklü bölümünde de sürgün çıkartmaya başlaması çok Sevindirici, yaprakların albenisine bakarmısınız, çiçek açmasa bile yetecek güzellikte;)
276958

Hoya obscura, Sevgili Huzunperest Arkadaşımla yaptığımız takasta, 2010 yılında köklü olarak bana kazandırdığı hoyamdır... Çok Teşekkür ederim...Arkadaşım bu güzelin geçen yıl çiçeklerini koklayabildim muhteşem kokusu olan bir tür... Üzerinde 20 nin üstünde çiçek sapları var, bu yılda açmasını heyecanla bekliyorum...

276959

Hoya carnosa ( çilli farık ) Sevgili Orkun'cum taktı bu ismi:D Sevgili Faruk'cum çok severek baktığım bir tür yapraklarındaki çilleri gerçektende çok güzel... Bunun süprizinide Sana gönderiyorum, umarım bu yıl çiçeklerini birlikte seyrederiz... Çok Teşekkür ederim, paylaşımın için...

276960
276961

missmenas
27-03-2012, 17:31
Sevgili Agozce Arkadaşım,
güzel haberi paylaşmak çok güzel olacak. Hoya erythrostemma white çeliği biliyorsun diatomitte köklendirdikten sonra toprak ortamına aktarmıştım... Bugünkü haliyle 3 tane sürgün çıkartma yolunda.... Çok Teşekkür ederim bu hediyen için... Senin hediyenide havalar biraz daha ısınsın göndereceğim;)
276962

Sevgili Karalale'cim,
binbir zahmetle Almanya'dan gönderdiğin süpriz hediyen....
Bugünkü haliyle Hoya cinnamomifolia mız hayata bağlandı sürgün çıkartma aşamasında... Çok istediğim türlerin ilk sırasında yer alması, ve böyle zahmetlerle bana ulaşması bu Hoyayı dahada bir özel kıldı. Arkadaşım Çok Teşekkür ederim, koleksiyonuma ayrı bir renk katacak çiçekleriyle;)
276963

Yapraklarının güzelliği ilgi çekmeyi başaran Hoyalarımdan birtaneside Hoya macrophylla, 2011 baharında yurtdışından edindiğim türler arasında...

276964

Sanırım bugünlük bukadar yeter:p

kntlmelek
27-03-2012, 18:31
ne kadar güzel yetiştirmişsin ellerine saglık

kedicik
27-03-2012, 21:27
Abla hoyalar çoşmuşş , bu senee hepsi erken açtı gibi bişii oldu :)
artık birbirinizi çok iyii anlıyorsunuz:D çok güzelleer maşalaahh diyiim de gitmesiin yine bi saksı :D

champagneshimme
28-03-2012, 11:48
başarılı :D bende severim mumları eskimiş bir cicek. kendimi bildim bileli mum cicegi halamın balkonunda.. taşınsa oda onunla birlikte balkon değiştiryordu. 32 yaşına geldim ve bugune kadar halamdan başkasında mum cicegi görmemişimdir. eger son taşındıgı evin ortamı uygun olsaydı yanına alacaktı fakat alamadı. muhteşem bir cicek hafif ama güzel kokulu. cicekleri canak şeklinde toplanır pembe pembe acar :D ve ortalarında bir sıvı akıyordu :D o ne sıvısı bilmiyorum bal gibi bişey :D ben tadına bakmıştım bir keresinde :D dogru yer yurt ısı saglandıgında uzuuunnn yılllarr bakabileceginiz bir tür ( halam 90 yaşında oldu bu arada ) 12 sene önce ayrıldı mumundan :D

karalale
28-03-2012, 22:57
Hatice cim tek kelime ile muhtesem ler. Tasinmaya az kaldi, tek dilegim zarar görmeden yeni mekanlarina Mugla Hoya Sera ya yerlesmeleri. Senden ricam biraz cik yer ayir, eger saglikla o zamana kadar bakmayi basarabilirsem bu güzellik Mugla Hoya Sera nin yeni üyesi olacak. Hoya Pauciflora, biliyorum bu türle problem yasadin, hala elinde var mi bilmiyorum. Insallah Mugla havasini sever... Sevgilerimle...

missmenas
29-03-2012, 01:14
Aman Tanrım bu Hoya pauciflora benimmi şimdi gözlerime inanamıyorum. Ekrana yapıştırdın beni yanımda birisi olsa halime gülerdi:D Canımsın ben onu baştacı yaparım. Hoya türleri arasında tek çiçeklilere ayrı bir merakım var, offf muhteşem güzellikte hemde böyle büyük.
ne yazacağımı bile toparlayamıyorum heyecandan:p
Çok ama Çok Teşekkür ederim ince düşüncen için. Hoya pauciflora, Hoya patella ve Hoya megalantha'lar seramda en güzel köşeleri kapacaklar:D

Perihan Bayram
31-03-2012, 13:09
Aman Tanrım bu Hoya pauciflora benimmi şimdi gözlerime inanamıyorum. Ekrana yapıştırdın beni yanımda birisi olsa halime gülerdi:D Canımsın ben onu baştacı yaparım. Hoya türleri arasında tek çiçeklilere ayrı bir merakım var, offf muhteşem güzellikte hemde böyle büyük.
ne yazacağımı bile toparlayamıyorum heyecandan:p
Çok ama Çok Teşekkür ederim ince düşüncen için. Hoya pauciflora, Hoya patella ve Hoya megalantha'lar seramda en güzel köşeleri kapacaklar:D

Çok güzel,Patella gibi,bende isterim çeliklersen ilerde.

pembegül
03-04-2012, 17:01
Merhaba sevgili missmenas senden gelen hoya tricolour bir yaprak büyüttü ikincisi gelmek üzere sende bir gör istedim sevgiler...:D

ilksenozturk
04-04-2012, 11:05
bana gönderdiğiniz verticilatanın büyümüş, serpilmiş, bir de çiçek açmış halinin fotoğrafı var mıdır sizde ?
hadi çiçek olmasa da olur ama biraz serpilmişini bi görsem keşke. benim kızım incedeeen inceden büyüyor ve yaprakları içe kıvrılıyor. normal midir acaba? aynı odadaki carnosa mutlu ve tomurcuklu,yine sizden gelen kerii ise ataklara başladı :)
ayrıca yeni hedefim pembiş pembiş tricolorlar. aklıma soktunuz onu da siz, ah ah...

missmenas
04-04-2012, 22:12
Sevgili ilksenozturk,
Hoya verticillata resimlerini uzun zamandır eklemiyordum. Büyümüş serpilmiş halimi artık cozuttu bu hoya verticillata:D çılgınlar gibi sürgünler çıkartıyor ve saymadım ama çok sayıdada çiçek sapları var ve tomurcukları iyice belirginleşmeyede başladı. Budefa açacaklarını ümid ediyorum. Çiçek açmış halinide hepbirlikte seyredeceğiz;) Yapraklardaki kırmızımsı rengi sabah ve öğlen güneşine borçluyuz... Süregünlerini fazla güneş aldığı için gölgeye doğru uzatıyor:p
Yapraklardaki içe kıvrılmalar, Kış Mevsiminde yetersiz Güneşışığı almamasına bağlıdır. Resime dikkatli bakarsanız benimkisindede içe kıvrılmalar var, birde arada bir susuz kalıncada içe kıvrılmalar olabiliyor. Sağlıklı bir gelişimi var ise bu kıvrılmaları sorun etmemeliyiz bence;) Sizdeki Hoya verticillata nında resimlerini görmek isterdim, yaprak kıvrılmasının bu resimden farklı bir şekildeyse...
Sevgiler...

missmenas
04-04-2012, 22:33
Hoya verticillata, 2010 yılbaşı gecesi çelikten dikmiştim. Bu güzelliği paylaşmak ayrı bir keyif olacak... Sabah güneşini direk olarak alıyor, bütün kış boyunca hiç perdeyi kapatmadım, rengin güzelliğine bakarmısınız;) bununla birlikte 5 tane olmak üzre geliri agaclar.nete aktarılmak üzre açıkartırmaya çıkacaklar. Hoya verticillata, Hoya bogor, Hoya australis, Hoya obscura pink, Hoya carnosa tricolour, Hoya carnosa 'crinkle 8'. Sizlerden sadece 10 gün gibi bir süre rica edeceğim, bu aralar Babamın ciddi bir sağlık sorunu var:(
Açıkartırma için Sizlerden Hoyalara gönül vermiş birisi acaba üstlenebilirmi? Özelikle aklımdan ilk geçen 2 kişi var. Sevgili Bettyycim ve Orkun Kırcı Kardeşimiz oldu nedense;)
Dediğim gibi fazla zaman ayıramayacağım, Babamın ciddi bir tedavi süreci başlayacak, ve havalar çok ısınmadan bu olayı halledecek gönüllü arıyorum. Bende fırsat buldukça gelişmeleri takip edeceğim. Hoyaları kim alıyorsa adres bilgilerinin bana ulaşması yeterli olacak...
Yeni Sahibini bekleyen Hoya verticillata ve Hoya carnosa tricolor, açıkartırmaya katılacak bugüzeller:p

missmenas
07-04-2012, 23:55
Benim vefalı hoyam bu, ne zaman derin kederlere bürünsem çiçekleriyle birşeyler anlatır gibi açıyor:(
Gündüz, genel görüntüsüyle yeni resimlerini eklerim...
Hoya lacunosa....

ilksenozturk
09-04-2012, 10:12
Sevgili ilksenozturk,
Hoya verticillata resimlerini uzun zamandır eklemiyordum. Büyümüş serpilmiş halimi artık cozuttu bu hoya verticillata:D çılgınlar gibi sürgünler çıkartıyor ve saymadım ama çok sayıdada çiçek sapları var ve tomurcukları iyice belirginleşmeyede başladı.

çok şahane olmuşlar, inanamıyorum. aslında benimkisi kışın görebileceği maximum güneşi aldı ama, henüz emekleme aşamasında. içerkıvrılmalar da dediğiniz sebeplerden, başka bir sıkıntımız yok.
Allah acil şifa versin babanıza.

missmenas
09-04-2012, 13:19
Sevgili Hülya hanım, Sevgili İlksenozturk,
Teşekkür ederim...

Hoya lacunossa...

esinruzgar
09-04-2012, 14:10
Sevgili Missmenas, bazı sebeplerden dolayı uzun zamandır foruma girememiştim. Bu güzel hoyalarınızı özlemişim, tekrar görmek beni yine heyecanlandırdı. Umarım en kısa zamanda yanınıza uğrayabilirim. Benim geçen yaz çeliklediğim Carnosalar yeni yeni gelişmeye başladı, bir hoya çiçeği ne zaman koklarım heyecanla bekliyorum.
Ellerinize sağlık...

delete61
09-04-2012, 15:03
Sayın esinruzgar çeliklerin gelişme göstermesi gayet güzel bir haber. Tebrikler. Çiçeği ne zaman koklarım derseniz benim gibi uzun bir müddet bekleyebilirsiniz, gerçi Antalya sıcak ve çok güzel bir şehir İnsanlarının güzelliği havasına yansımış çabuk çiçekleneceğine eminim. Ama bekleyemem derseniz Hatice ablamı ziyarete gitmenizi müsadenizle tavsiye edebilirim. Sıcak, içten, samimi ve güzel bir içten karşılama ile karşılanırsınız ve hakikatten saatlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varamazsanız. Tabi gitmişken açan çiçekleri benim içinde koklarmısınız.
Hatice ablacım herzamanki gibi yine harikasın, tebrik ediyorum. lacunossanın görüntüsü buradan müthiş güzel, karşısında kahve veya çay içerken buda Hilalin yerine deyip içermisin. Ayrıca amcamın rahatsızlığından dolayı tekrar geçmiş olsun demek istiyorum Allahım acil şifalıklar versin ve hayırlı haberleri bizlerle paylaşırsın. Yanında olmayı ve elimden geldiğince destek olmayı isterdim fakat uzaktada olsa yapılabilecek bir şey olursa elimden geldiğince yapmak isterim. Haber vermen yeterli. Saygılarımla.

esinruzgar
09-04-2012, 15:12
Teşekkür ederim sevgili delete61,

evet çok haklısınız Hatica Ablayı ziyaret etmeyi çok istiyorum, bir kaç kere de niyetlenmiştim, bir türlü kısmet olmadı. Ama en kısa zamanda gideceğim inşallah, o muhteşem hoyaları koklamayı, fotoğraflamayı ve tabi ki Hatice Ablayla yüzyüze tanışmayı çook istiyorum.

Bu arada çok geçmiş olsun Hatice Abla, Allah acil şifalar versin.

missmenas
12-04-2012, 19:27
Hoyalarım ve Menekşelerim için düzenli kullandığım gübre hep merak ediliyor.
Kullandığım gübre birebir Hollanda'daki Hoya üreticisi ve koleksiyoncusu Paul Shirley Beyin kullandığı gübredir. Türkiye'ye bu ürünü Hollanda'dan ithal eden firmanın Web adresini inceleyebilirsiniz.

http://www.altintar.com/urunlerimiz.php

Benim düzenli kullandığım gübre...
20-10-20 ve hiç üre içermiyor...

bozo.0606
26-04-2012, 20:35
Uzun zaman sessiz kalan önemli bir ansiklopediyi tozlarından arındırıp tekrar sevenlerine hatırlatmak lazım..

Hoyalar kaldığınız yerden devam.

karalale
26-04-2012, 20:57
Tozlar temizlensin, yeni bilgiler eklensin. Sevgili missmenas bana hoya kenejiana hakkin da yardim edebilirmisiniz? Geldigi günden beri (gecen sene hazira nin 7 si) milim gelisme göstermedi. Kök yapsina baktim, cok iyi. Nerde hata yapiyorum anlamadim. Hoya kenejiana nin istekleri hakkin da bana bilgi verebilirmisiniz. Kaybetmekten cok korkuyorum, sari ciceklerin den vaz gectim, bir yaprak görsem yetecek. Selam ve sevgilerimle....

yigit666
26-04-2012, 21:11
sayın missmenas . hoya preatorii açtımı ? bendeki tomurcuklandı tam açmasını beklerken .
çiçek sapı sararıp düştü şimdi ikinci çiçek sapı oluşumu başladı .

missmenas
06-05-2012, 16:52
Biraz aradan sonra, böylesi güzel görüntüyü paylaşmak ayrı bir heyecan.
Sevgili yiğit666,
Hoya preatorii henüz açmadı tomurcuklarını tam açmak üzre iken dökmüştü, çiçek sapını hep tomurcukla birlikte kayıp yaşıyorduk. Bu defa farklı birşey oldu eski saplarını atmadan yeniden tomurcuklandı, heyecanla bende bekliyorum açmasını.

Hoya preatorii
291877
Hoya lasintha
291878

delete61
06-05-2012, 19:45
Abla sonunda bende geldim. Sayın malina birkez daha teşekkür ederim. Saygılarımla

kedicik
07-05-2012, 10:20
Abla'cım Hoya lambii'yi çok merak ediyorum, gelişim görselini paylaşabilirmisin. Hoyaların arasında en çok ilgimi çeken tür, umarım sürgün ve yaprak çıkartmaya başlamıştır.

missmenas
07-05-2012, 11:43
Sevgili kedicik,
uzun zamandır Hoya lambii yi merak ettiğini biliyorum. Nihayet Kış uykusundan uyandı ve ilk yaprağını sürgünüyle birlikte büyüttü. Yaprak yapısı gerçektende çok güzel. 1 tane yedeğim vardı şimdi 1 çelik daha yaptım kaybetmeyi göze alamayacağım Hoyalarımdan birtanesidir.
Köklü olan yedekteki Hoya lambii yi kalıcı saksısına almak için biraz beklemem gerekecek. Almış olduğum çeliğin köklenme aşaması tamamlanınca kalıcı saksıda 2 kök olarak birleştireceğim. Ana saksıda gelişim güzel devam ettiği taktirde, 3. köklenen çeliğide aynı saksıya alacağım. Yavaş gelişen bir tür olduğu için 3 ayrı kökten çıkan sürgünler Saksıda Albenili bir görüntüsünün olacağını düşünüyorum. Saksıdaki kök oluşumları saksıyı dolduruncada hızlı çiçeğe geçeceğini düşünüyorum. Diğer denemelerimde bu sonuçla çiçek görebildim.

Hoya lambii bakım detayları.
Genel olarak direk gün ışığından hoşlanmayan bir tür.
Fazla sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, aradabir su vermek için, toprağının nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor.
+17*C nin altındaki sıcaklıklardan olumsuz etkilenen bir tür. Ortalama +20-30*C de en iyi hızlı gelişimi gösterebiliyor.
Benim Hoya lambii Güneydoğu cephesinde Pencere önünde süzülen güneş ışığını alıyor. Toprağıda kurudukça su veriyorum, arada bir sürekli nemli tutuyorum. Gübreleme olayında düzenli 20*10*20+iz elementler içeren gübreden ve 3 ayda bir tatlı kaşığı yarasa gübresi veriyorum.

292264
292265

Hoya pachyclada '' Red Corona''

Bakım detayları.
bol aydınlık ve güneşten hoşlanan bir tür.
Sulama konusundan biraz Hoya kerrii ye benziyor. Toprağı kurudukça az su verilmesi gerekiyor.
+10*C ila 25*C en iyi gelişimi gösterebiliyor.
Bendeki Güney cephede Pencere önünde tül perde arkasından yeterince gün ışığından faydalanabiliyor.
Saksısında 2 kök vardı birtanesi güzel gelişim gösterdi, çiçek sapı bile büyütüyor. Diğer köktende sürgünü kurumuştu şimdi toprak altından çift sürgün çıkartma aşamasında.
Yakın bir zamanda çiçeklerini görmeyi düşünüyorum.

292266
292267
292268

malina
07-05-2012, 16:19
Ablacım LAMBİİ nin son durumu nedir ? Paylaşım yapabilirmisin..sevgilerr..
:D

Buradaki paylaşım yapabilir misin (soru takısı ayrı yazılır:) ne anlama geliyor? Bilgi paylaşımı değil sanırım. Çünkü yapılıyor, bunca sayfa yazı başka ne anlama gelir?... Çelik paylaşımsa yerinin burası olmadığını bir kez daha hatırlatayım.

Not: Kedicik, konuşur gibi yazmazsanız sevinirim. sevgilerr değil, sevgiler demeniz gerekir, hatta ona bile gerek yok. Bunun için özel mesajlaşma, telefonlaşma gibi iletişim araçlarını kullanabilirsiniz.

missmenas
07-05-2012, 21:39
Sevgili Malina çelik yaptım demiş olmam çelik paylaşımı olarak düşünülmesin lütfen. Birçok hoyalarım saksılarında tek kök olarak değildir. Yedeklediğim hoyalarımın birçoğunu aynı saksısına dikiyorum gür gözükmesi ve kök yapısının saksıyı doldurmasını sağlamak için. Bu işlemin çiçek açmaya sevk ettiği düşünülmesini istiyorum. yedekleme işleminde ana saksıdaki güçlenmiş olunca diğer yedeklerimide kaybetme korkusu yaşamadan aynı saksıya alabiliyorum.
Hoya lambii de çok ağır byüyen bir tür olduğu için saksında daha gür ve albenili olabilmesi için 3 kök dikmeyi planlamıştım.
Yedeğim bir tanesi Ege Üniversitesi Botanik Bahçesinde, diğer bir taneside üyemiz Sayın bettyycim'de takas yaptık geçen Yıl.

Resim yüklemeyi başarabilirsem bir saksıda aynı türden 5 tane bile dikilmiş
Hoyaları görüntüleyebilirim.

Resim yükleyemiyorum, Sistem hata veriyor.

missmenas
08-05-2012, 14:19
Hoya acicularis,
ençok zorlandığım türlerden birisi. Köklenme süreci çok uzun sürüyor. Çiçekleri çok albenili olmasada yaprakları çok güzel.
Güneydoğu pencerede sabah güneşini tül arkasından alıyor. Kalıcı saksısındaki rafta gün ışığı almayan bir konumu vardı yer değişikliği yapmam gerekecek yedekteki saksısındaki ila aynı zamanda çelik olarak edindiğim türde gözlemim buna karar vermem gerektiğini düşündürdü. Bol aydınlık yerde olmasına rağmen ana saksıdaki sürgünlerini sürekli kuruttu.
Yedekle birleştirip kalıcı yer olarak Güneydoğu cephesine alınacak.
Hoyalarda hoşlanabilecekleri konumu bulmak çok zaman alabiliyor. Bu nedenle hep yedekteki aynı türü farklı cephede gözlemleme şansım oluyor.

292327
292328

Hoya waymaniae,
Aralık 2011 de köklü olarak temin ettiğim hoya. Ancak şunu söyleyebiliyorum zorunda zoru varmış Aylardan sonra nihayet 2 yaprak çıkartabildi. köklü kısmından aldığım 4 tane çelikten sadece 2 tanesi yaşıyor ve akıbetide belli değil, görünürde ne sürgün nede yaprak var. Köklü kısmının yaşıyor olması bile çok sevindirici yaprakları oldukça etli ve göze hitab eden bir güzelliğe sahip, çiçekleri zaten muhteşem. Çiçekleri turuncu renkte ve Hoya endauensis e çok benziyor;)
292329

sevim4
08-05-2012, 16:08
Sevgili missmenas hoyalar harika emeklerine sağlık.

missmenas
11-05-2012, 09:56
Yeni 2012 siparişim Hoya'larım Antalya'ya gelmiş, heyecanla dağıtıcıyı bekliyorum:p

kntlmelek
11-05-2012, 13:00
sevgili missmenas hala sipariş alıyormusun

bettyycim
11-05-2012, 20:36
Annesi bak kim geldi tek öbek ama beni mutlu etmeye yetti :D çok teşekkür ederim bu güzellik için :D tek öbek ama süper kokuyor, salona hakim bir koku ;)

Hoya lacunosa

malina
12-05-2012, 16:18
sevgili missmenas hala sipariş alıyormusun

Satış yapmaya karar verince, forumun satış bölümünde konu açacaktır, o zaman sipariş verebilirsiniz.

pembegül
14-05-2012, 21:04
Sevgili missmenas bunları nette buldum renklerin güzelliğine bakarmısın hepside karnosa cinsi ..

pembegül
14-05-2012, 21:07
Devam:

missmenas
15-05-2012, 01:14
Sevgili Bettyycim,
Hoya lacunosa nın kokusu muhteşem bir şey, Gece ve Gündüz kokuyor olmasıda ayrıca güzel olan kısmı zaten. Böylesi büyüleyici kokusuyla ve çiçeklerinin görüntüsündeki büyüyü paylaşmak çok hoş oluyor.
Başarını kutluyorum, dilerim çiçeklerini hiç eksik etmesin. Aralık-Ağustos arası sürekli çiçek açan bir tür olmasıda can alıcı kısmı bence;)
Sevgili Sevim4,
Teşekkür ederim.

Sevgili Pembegül,
Siz Hoya carnosalara tam gönül verdiniz. Muhteşem başarınızdan sonrada, Hoya carnosalara olan hayranlığınız beni hiç şaşırtmıyor:p Yakın bir zamanda bir aksilik olmazsa takas yaptığımız Hoya carnosa açmak için bütün gayretini gösteriyor. İlk defa çiçekleneceği için de, bendeki sabırsızlıkla bekleyişi tahmin edebilirsiniz.
Paylaşım için tekrar teşekkür ederim.

Sevgili Kntlmelek,
Sizin 2 yıldır Hoya edinemeyişinize hala şaşıyorum. Geçen Yıl ki ortak siparişten keşke geri çekilmeseydiniz.
Ücretsiz paylaşım sayfasındaki, paylaşımları kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Benim siparişlerim bireysel sipariş, Sizde Yurtdışına bireysel sipariş açabilirsiniz.
Benim sipariş alma konusundaki gerekli açıklamayı Sayın Malina yapmış, kendisine Teşekkür ederim.

missmenas
15-05-2012, 01:24
Son haftamızı epeyce stresli atlattık. Sitenin yönetim kurulu toplantısında Hoyalarıma zarar gelmemesi için, 1 günlüğüne sabahtan akşama kadar, hepsini balkona çıkartmak zorunda kaldım. Balkona gölgelik yaptırttım 1 gün için nelere katlandım anlatamam.
Yeni sipariş hoyalarım Cuma günü geldi, Cumartesi günüde toplantı gerçekleşti. Geç saatlere kadar Hoyalarımı yerlerine yerleştirmekle geçti, Sabah saat 5 gibi ancak ara verebildim. Titizlikle Hoyaları saksılama ve çelikleme işlemini Pazar günü de bitiremedim.
Sürekli ara vermek zorunda kaldım.
Babamın rutin pansumanı, Hastaneye koşturmalarımız falan derken Sizleride dolayısıyla beklettim.
Yeni güzeller konuşssun artık;)

missmenas
15-05-2012, 01:26
....

missmenas
15-05-2012, 01:29
2 tane hoyanın dışında hepsinden çok ümitliyim, umarım o 2 taneyide yaşatmayı başarabilirim.

missmenas
15-05-2012, 01:32
Devam...

missmenas
15-05-2012, 01:34
....

missmenas
15-05-2012, 01:37
Devam ediyoruz, bitmek üzre:p

missmenas
15-05-2012, 01:40
Resimlere devam...

missmenas
15-05-2012, 01:43
Az kaldı, sera işlemine geçtik;)

missmenas
15-05-2012, 01:55
3 gün sürmesine rağmen keyifliydi, hele bu son görüntüsü gerçektende değdi.
ilk bekleyiş stresini atlattık. Şimdide kayıpsız bir süreç olmasını, beklemenin ve ümid etmenin bu Hoyalarda hiç sonu yok sanırım.

Çok sık görsel paylaşım yapamayacağım bu aralar. Hoyaların bakımına ayıracağım zamanım bile çok kısıtlı.
Açan çiçekleri paylaşmayıda sanırım başarabilirim.
Çok süprizler var, Aralık 2011 de edindiğim Hoyamın bir tanesi çiçek açmak üzre.
Sevgili Agozce Arkadaşımın hediyesi muhteşem bir görüntüde çiçek açmak üzre, ilk fırsatta bunları paylaşacağım.

Hoya listemde biraz değişiklik oldu bu siparişimle, listemide yeniden güncelleyip bir ara paylaşacağım.
Bu gecelik bu kadar yeter artık.

almira
15-05-2012, 08:51
Maşallah; yeni bebekleriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. İnşallah hepsi tutarlar. Listenin genel toplamını ben de merak ediyorum.

pembegül
15-05-2012, 12:03
Sevgili missmenas yeni gelenler çok sağlıklı görünüyor maşaallah hepsi tutsun seni ve dolayısı ile bizleri sevindirsin ..Saksıda olanlarda çok harika senin ellerinde hepsi yeşerecek ve çiçeklenecektir bizlerede buradan seyretmek düşer sabırsızlıkla bekliyorum canım ellerine sağlık ...:)

gulşen
15-05-2012, 14:51
bende diyorumki hatice ablanın sesi neden çıkmıyor :) tatlı bir telaş varmış meğer hayırlı olsun yeni türlerin hepsine maşallah senin bu güzelleri yaşatmayı başarabileceğnden eminim kolay gelsin :)

agozce
15-05-2012, 16:16
Güle güle büyüsünler, hepsi çok güzeller arkadaşım.Ellerine yüreğine sağlık..

Epey büyük gelmişler, fazla doğrama, çiçek görelim hemen ...diyecektim ki...çoktan doğranmışlar...:)). Neyse...çoğalıp, açsınlar o zaman...

delete61
15-05-2012, 20:29
Tek kelimeyle müthişler. Ablacım gözün aydın çok sağlıklılar. 2 tanesi için ben o kadar karamsar değilim. Sadece yapraklarında, Allahtan ümit kesilmez. Yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık. Ellerin dert görmesin.

sevim4
16-05-2012, 07:19
Hayırlı olsun inşallah hepiside birbirinden güzel çiçekler açsın bizlerde mahrum kalmayız.

missmenas
16-05-2012, 10:07
Sevgili almira, pembegül, gulşen, agozce, delete61, sevim4, ve Hoyaları yakından takip eden Hoyacı Dostlarım hepinize Teşekkür ederim.

Heyecanı birlikte paylaşmak istediğim çiçek açan minik Hoya lacunosa nın azmi;)
296323
296324

Hoya obscura, bu yıl ilk çiçeklerini açtı...:p Mükemmel yoğun kokulu, sadece Geceleri kokuyor.

296325
296326
296327

missmenas
16-05-2012, 10:14
Sevgili agozce,
bana bu heyecanı yaşatmış olmanızdan dolayı çok Teşekkür ederim.
Hayata bağlanan çeliklerimiz ve çiçek açmak üzre olan Hoyamız.

missmenas
16-05-2012, 10:24
Hoya carnosa lar ilk tomurcuklarını açmak üzre iken dökmüşlerdi. Bu defa açacaklarına inanıyorum.
Carnosalardaki tomurcuklardaki renk farklılıklarını ilk etapta paylaşmak istedim.

2010 baharında Hollanda'dan Paul beyden edindiğim 2 carnosa aynı saksıda birisinin kırmızı olduğunu biliyorum. Bu tomurcuk hangisine ait orası muamma açınca göreceğiz artık.

296331
296332

Sevgili pembegül Arkadaşım,
2010 yılında yapmış olduğumuz ilk Hoya takasımdan olan adını Pembegül koyduğum carnosam coştu resmen. Ablasının peşinden gidiyor:D

296333

Benim sevgili Asiye'm, umarım bu Yılda sürekli açar;)

296334
296335

almira
16-05-2012, 10:43
Maşallah; benim yıllar önce tek ve klasık hoyamın açmasını yedi yıl beklediğimi düşününce :( gıpta etmemek mümkün değil. Ellerine, emeğine sağlık. Güle güle büyüt güzellerini. Sanki kokusu içime doldu.;)

missmenas
16-05-2012, 11:01
Aralık 2011 de edindiğim Hoyalarımdan bir tanesi Hoya elliptica, süprize hazırlanıyor.

296346

Hoya patella pink hayata bağlananlardan birtanesi. Yparakları sert sukulent yapıda ve yaprak alt ve üst yüzeyi tüylü;)

296347
296348

Hoya megalantha pink hayata bağlandılar çiçeklerinide birgün birlikte seyrederiz;) Çok narin yaprak yapısı var, eminim çiçekleride kendisi kadar narin olacak.

296349

missmenas
16-05-2012, 11:21
Hoya javanica variegata,
aralık 2011 de köklü olarak edinmiştim. 3 tane çelik almıştım hiçbirisini yaşatamadım, yedeklemek için koydum masaya kıyamadım, üzerinde çiçek sapları var. Çiçek açmasını bekleyeceğim artık, kokusunun narenciye çiçeklerine benzetildiği yazıyor nette, koklamadan çeliklenmeyecek.

296351
296352

Hoya javanica big plant with Orange Stem,
Aralık 2011 de köklü olarak edindiğim ve 1 tane çelik aldığım Hoyam çeliğini yaşatmayı başaramadım maalesef. Şimdi yedeklemem gerekiyor maalesef kıyamasamda 2 tane çelik almak zorundayım. Bunlar çok narin Hoyalar olduğu için mutlaka yedekte kayıplara karşı bulundurmam gerekiyor. Kışın alınan çeliklerde başarı sağlayamadık bakalım bahar ayları başarı getirecekmi?

296353

Hoya magnifica,
Aralık 2011 de köklü olarak edindim, alınan çeliklerde kayıpsız başarı sağlandı. Çiçekleri büyük beyaz yaprakları kadifemsi tüylü heriki yüzeyide.

296354
296355

bozo.0606
16-05-2012, 12:08
Hatice Hanım ;

Ellerinize sağlık, gerçekten tebrikler. Daha öncede yazmışımdır ama ben izlerken yoruldum, siz nasıl başa çıktınız bu kadar güzelle. Hayran kalmamak elde değil.

En çok kerrii leri sevdim, içim gitti ve beğen butonuna yaklaşık 100 defa bastım ama nafile, sadece bir kere beğenebiliyoruz.

İnşalllah kayıpsız atlatırsınız zira burdan hepsi çok sağlıklı görünüyor.

Kolaylıklar dilerim..

kedicik
16-05-2012, 12:21
Ablacım yeni hoyaların çok güzeller,takdire şayan bi özveri ile bugüne geldin.Diğer hoyalarda sana bir bir süpriz yapmaya başlamışlar bile :)

İzlerken bile çok keyifli .Hoya obscura'nın sarı çiçekleri çok şirin görünüyor.
Asiye geçen seneye göre daha çok tomurcuklanmış, sanıyorum seni daha çok mutlu etme çabasında.
Bizleri de bu görsel şölene dahil ettiğin için sana çok teşekkürediyorum.
Her zamanki gibi bir numarasın :)

agozce
16-05-2012, 13:47
Harika...Finlaysoni açınca genel görünümüni de görelim...Bakalım sanada taze salatalık gibi kokacak mı?

Bende de büyüklerden bir tane sürpriz var ama çok yavaş gelişiyor tomurcuk......Sürpriz...:))

agozce
16-05-2012, 14:20
Bir öneri: H.Lauterbachi yi sardırma, kornişlere doğru tırmandır, inanılmaz hızlı büyüyor. Benim Haziranda gelen çeliğim şu anda 4 mt.yi geçti (tomurcuk yok).

Megalantanın yaprakları çok benziyor. Onu da tırmandırmak iyi olur bence...

missmenas
16-05-2012, 15:09
Sevgili bozo.0606,
nasıl güldüm anlatamam beğen butonuna defalarca basmak istemenize:D Hoya kerrii den çelik almadım, alacağım ilk çelik Orkun Kırcı'ya sözlü başka bir Hoya kerrii türüyle takas yapacağız. İnşallah önümüzdeki Yıllarda yaşatıp çoğaltabilirimde, Sizlerin gönlünüde şenlendirir. Bakım konusunda çok yorucu oluyor ama yeni edindiğim hoyalarsa sözkonusu olunca yorulduğumu bile anlayamıyorum, çok tatlı bir heyecan gerçektende.;)
Sevgili kedicik,
bu Yıl Hoyalar dahada bir azimli sanki, ben diyorumki burda forumdaki değerli tecrübelerinden faydalandığım Hoyacı Arkadaşlarımıza gelsin övgülerin. Onların deneyim tecrübeleri olmasaydı şimdi bocalıyor ve sürekli kayıp yaşıyor olacaktım.
Teşekkür ederim...

Sevgili agozce,
sabah çekmiştim resimleri, az evvel raflarda değişiklik yaparken yoğun bir koku algıladım. Salatalık kokusu değilde yoğun çim kokusu ve baharatlı erkek parfümü gibi kokuyordu:p
Şimdi gündüzleride kokan bir türümüz daha oldu, ilerisini hiç düşünemiyorum bunlar peşpeşe açıp kokuları birbirine karışırsa ne olacak diye;)
Hoya lauterbachii resimlerinizi görmeyi çok istiyorum, 1 Yılda o kadar nasıl büyümüş olabilir? Sizin kullanmış olduğunuz enzimin etkisini yakınen görmeyi çok istiyorum. Bendeki Hoya lauterbachii den 1 defa çelik aldım, hala yerinde sayıyor:( 1 metre olması için birtakım fedakarlık varsa paylaşırsanız çok Sevinirim, elimden geleni yapmak isterim. Süprizinizide ayrıca çok merak ediyorum. Dilerim yakın bir zamanda süprizimize kavuşuruz.

Veeee bu muhteşem Hoyanın görüntüsüne gelelim, çiçeklerinden ziyade yapraklarını çok sevdiğimide söylemeden geçemiyeceğim, çiçek kokusuda ayrıca çok güzel. Hoş bir Erkek parfümü:dilli:
Çok Teşekkür ederim bana güzelliği yaşattığınız için....

agozce
16-05-2012, 16:30
Kapanmamış hali çok güzeldi...Keşke kapanmasalar..
Hoş bir erkek parfümü de fena değil hani..:))

Wayetii nin kapanmamış hali...Orman menekşesi gibi kokuyor..

296410

Kapanmaya başlıyor...

296411

Son hali....

296412

Orkun Kırcı
16-05-2012, 16:45
Yine bir görsel şölen yaşanmış :P Umarım kayıpsız bir dönem olur. Ablacım ellerine sağlık...

delete61
16-05-2012, 18:21
İnternette Sadece yurt dışında ki hoya severlerin yetiştirdiği hoyalarını ve açan çiçeklerini izlemekle yetiniyorken, Ülkemizde de bu güzelliklerin yaşadığını ve çiçek açtığını görmek çok güzel. Hatice ablacım asıl biz sana teşekkür ederiz. Görselleri bizimle paylaştığınız için.

GÜLSEN_
16-05-2012, 23:01
can arkadaşım yine hepsi harika görsel bir şölen havasındalar MAAŞALLAHH ellerine, yüreğine, emeğine sağlık iyiki varsın bize bu güzellikleri yaşatıyorsun canım benim

demircool
17-05-2012, 12:46
Aman allahım bunlar ne böyle yarabbim hayatımda ilk kez görüyorum inanamadım resmenn süperler...Tebrik ediyorum azminizi başarınızı kutluyorum...o devasa hoyanıza bittim öldüm maşallah kocaman.

agozce
18-05-2012, 14:43
Finlaysoni de 3 tomurcuk daha mı var? Yeni fark ettim..:)). Onları da görelim lütfen..

Bunun adı hoş kokulu erkek-Filinta olsun. Zaten biraz erkeksi duruyor..:)))

Lauterbachinin ve diğer büyük çiçeklilerin sırrı bence, tırmandırmak, en azında bir kaç metre olana kadar tırmandırıp sonra sarılabilir. Tavana ağ ördüm ben ama makina hepsini almıyor, fotograf çekemiyorum.

H. Erytrostemma white ve pink de tırmanınca çok hızlı büyüyor.

Yaptığım enzim hava almış, koku yaptı. Döktüm. Bir aydır vermiyorum. Yenisini de henüz yapamadım.

karalale
18-05-2012, 15:26
Sevgili Hatice, öncelkle kocaman bir masallah hem yeni gelenlere hemde yüzünü güldürüp bizi de mutlu edenlere. H. finlaysonii gercekten cok hos, yapraklari da, cicegi de. Yanlis hatirlamiyorsam, sevgili agozce finlaysonii ciceklerinin aksam kapanip, gündüz tekrar actigini yazmisti. Sen bu olayi gözlemledin mi acaba?

Bir de senden tekrar olacak ama hoya kenejiana icin yardim istiycem. Biliyorum ki yogun bir zamanina denk geldi. Kendi sayfama resmini ve problemi mi ekliycem, ilgilenirsen cok sevinirim. Kayipsiz, bol cicekli günler diliyorum arkadasim, kolay gelsin.

missmenas
21-05-2012, 15:22
Finlaysoni de 3 tomurcuk daha mı var? Yeni fark ettim..:)). Onları da görelim lütfen..

Bunun adı hoş kokulu erkek-Filinta olsun. Zaten biraz erkeksi duruyor..:)))
Sevgili Agozce,
hoş kokulu filinta, gülmekten kendimi alamadım okurken yakışmış, aynen katılıyorum görüşüne Erkeksi bir havası var bunun. Açmış olan çiçek 4. günü Akşamında açmasını beklerken döktü ve üzerinde 11 tane çiçek sapı var 3 tanesi açmak için çabalıyor eski çiçek sapında yine oluşum başlıyor.

Sevgili Karalale,
Hoş kokusunun yanısıra aynen gündüzleri kapatıp geceleri açıyor. Hoya kenejiana çok yavaş büyüyen bir tür bendeki variegata türü. Gelişim konusunda biliyorsun bendekiler hep toprak kültüründe, farklı yetiştirme materyallerindeki farklılık oranı gelişimde neler olabilir, kıyaslama şansımız olabilir. Resimlerini görmeyi çok istiyorum.

Sevgili Orkun Kırcı,
Teşekkürler güzel temennin için. Kayıpsız sanki olmayacak gibi şimdiden birkaç tane türde problem var bakalım önümüzdeki hafta neler gösterir.

Sevgili delete61,
biliyoruz artık türkiyede birçok Arkadaşımızda türler adapte olmuş ve çiçek açıyor. Tür sayısı çoğaldıkça bakımı konusunda zorlanmaya başladım, biran önce taşınıp serama yerleştirmek için can atıyorum. Kuracağım düzende nemlendirme düzeneğide olacağı için birazda olsa azalacak günlük bakımların aldığı saatler diye düşünüyorum. Teşekkür ederim övgülerin için.

Sevgili GÜLSEN_, Sevgili Demircool,
asıl şölen bu miniklere can verip çiçeklendirmede olacak. Şimdiden 5 tane hoya çiçekte Akşamları kokuları birbirine girmeye başladı. Hepsinin çiçekte olduğu Akşamları sanırım seraya girilmez olacak, bazılarının çok keskin kokuları var çünki...
Bunlarda çiçek açmış 3 ayrı Hoya carnosa larım... Hepsindede ton farkı var. 2 Gündür Migrenle cebelleşiyorum yine, koku farklılıkları varmı diye koklamaya korktum açıkçası. Belki yarın koklayabilirim, yanlarına yaklaşamıyorum bile Akşamları:(

Paul beyden edindiğim Hoya carnosa, 2 çeşitinide aynı saksıya dikmiştim çiçek açanı şimdilik tamamen beyaz olanı. Pembe tonlardan hiç eser yok...

298498
298499

Buda Pembegülüm, ilk takas Hoyam. Teşekkürler pembegül Arkadaşım.

298500

Buda Evimin baştacı Asiyem;)

298501

Hoya obscura peşpeşe açmaya devam ediyor, bakalım bu yıl tohumkapsülleri oluşacakmı yine, geçen Yıl bir hata yaptık çok beklettik tohumları toprakla buluşturmak için, buyılda yakalayabiliriz belki bu fırsatı;)
298502

missmenas
21-05-2012, 15:29
Kapanmamış hali çok güzeldi...Keşke kapanmasalar..
Hoş bir erkek parfümü de fena değil hani..:))

Wayetii nin kapanmamış hali...Orman menekşesi gibi kokuyor..
Sevgili Agozce,
bayıldım resimlerine, çekim çok başarılı. Asıl başarıda Hoya wayetii ye çiçek açtırabilmekte. Kutlarım, yüreğine emeğine sağlık. özelliklede orman menekşesi kokusu olmasıda çok güzelmiş. Biraz bakım detayı ve hangi cephede olduğunun nelere dikkat etmemiz gerekiyor, Rica ediyorum bizlernen paylaşabilirmisin?

pembegül
21-05-2012, 17:17
Canım benim ellerine sağlık ben karar verdim burdan senin yanına taşınacağım bu güzelliklere buradan seyretmekle olmuyor hepsi harikalar....:)

agozce
21-05-2012, 18:38
Wayetii, Barın üst rafında duruyor..Pek güneş almıyor şu an, biraz daha uzarsa uçları alabilir. Ama çok aydınlık. 3 taraftan ışık geliyor.

Ne yazıkki o güzellik 2 saat kadar kalıyor. Sonra kapanıyor, küçücük, gösterişsiz bir çiçek kalıyor. Ama şu anda her yaprağın altı çiçek sapı. Sanırım çok çiçekli bir tür olacak. Bu olursa iyi. Yoksa sanki sadece yaprak gibi. Tomurcuklar biraz büyüsün fotolarını koyacağım.

Biliyorsun ben büyük gösterişli çiçeklileri seviyorum..:))

Bakımı, valla hepsine aynı şekilde bakıyorum ben...

Yalnız Lauterbachi yi araştırırken hoyaların hafif asidik toprak sevdiklerini okudum (ilk kez duydum). Mantıklı, sonuçta doğal ortamları orman ve toprağı asidik. Evde biraz açelya toprağı vardı. Birer avuç koydum hepsine bu gün. Bakalım nasıl olacak.

Gerçi benim topraklar da safi orman toprağıydı. Belki olumlu etkisi olmuştur.

Perihan Bayram
24-05-2012, 10:09
Hatice hanımcığım,yeni gelen Hoya'lar sağlıklı görünüyorlar,kayıp olmayacak inşallah.

yurdumbenim
25-05-2012, 23:19
Sayın missmenas,
Merhaba efendim. Çiçeklerinizi hayranlıkla izliyorum. Babanıza da, nacizane, acil şifalar dilerim. Eğer sizce bir sakıncası yok ise, "Yeni sipariş hoyalarım Cuma günü geldi" dediğiniz siparişleri nereden verdiğinizi öğrenebilirmiyim lütfen ?
Teşekkürler.

yurdumbenim
26-05-2012, 14:31
Sayın missmenas,
Değerli vaktinizden ayırıp mesajıma cevap yazdığınız için çok teşekkürler. Gönderdiğiniz adresleri hemen inceleyeceğim. İyi günler dilerim efendim.

missmenas
26-05-2012, 19:06
Koleksiyonumdaki Hoyaların Güncel listesini, ilk sayfaya ekledim. Arada birkaç tanesini unutmuşum. Yeni gelenlerden emin olamadıklarım var onlarla birlikte yeniden bir güncelleme yaparım.

Hoya finlaysonii (Filintamız:D) 2. çiçeklerini açtı, müthiş güzel bir kokusu var.

300857

Hoya javanica variegata 2 çiçek sapındada tomurcuklarını büyütmeye devam ediyor, kokusunun narenciye çiçekleri gibimi koktuğunu gerçektende çok merak ediyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum;)

300858
300859

Çılgın Pembegülüm:D(Hoya carnosa) müthiş bir güzelliğe büründü, heryeri çiçeklerle bezendi tabiiki kokusuda cabası.

300860
300861

agozce
26-05-2012, 19:46
Eveeeettt, şölen başlıyor...Harika...

Finlaysoninin kapanmamş hali ne güzel..

Hatice Tarhan
27-05-2012, 00:40
Filinta ismi de çok yakıştı kendilerine rengi zaten adı gibi, ağır, oturaklı delikanlıya yaraşır türden...

sibelim
31-05-2012, 13:16
sevgili missmenas hoya çılgınlığının son noktası isminizle özdeşleşse yeridir. inanılmaz bir emek sabır ve güzellik... azminizi tebrik ederim. sanırım hoya nın ticaretini yapacak düzeyde bilgi ve beceriye sahipsiniz. bunu bir düşünün isterseniz. sevdiğiniz bir hobi işiniz olsa başarı kaçınılmaz olur :)

missmenas
07-06-2012, 10:40
Sevgili Lale'cim (Karalale),
emanetlerini dün teslim aldım. Çok Teşekkür ederim, Canım Arkadaşım.

Hoya carnosa "Krimson Queen"
''Açmıç çiçek Resmi netten alıntıdır''

305527
305533

Hoya pauciflora..

305534

delete61
07-06-2012, 10:48
Ablacım gözün aydın, güle güle büyüt, büyüyünce açaçak çiçeklerinide sayfanda görmek isteriz. Nettekilerde güzel ama siteye eklenince bir başka oluyor. Nede olsa vatanımda yetişiyor

missmenas
07-06-2012, 10:57
Hoya aff. Albiflora, bugun 2 tane çeliği kalıcı saksısına aldım. Üzrinde 2 tane çiçek sapı vardı açtırmayı başarabilecekmiyim diyede endişeleniyorum. Çiçek kokusununda çok güzel olduğu söyleniyor.

305539
305540
305541

(Çiçek açmış hali netten alıntıdır)

305542
305543

agozce
07-06-2012, 16:35
Güle güle büyüsün passiflora ve "Krimson Queen" .

Hoya aff. Albiflorada çok güzelmiş. Çiçekleri büyük mü, megalanta ile büyüklük farkı nedir?..:))

Yaprak yapısı Lauterbachiye benziyor. Dilerim büyüme hızı da benzer.

karalale
07-06-2012, 17:22
Segili missmenas, yeni güzellerini güle güle büyüt. Emin eller de oldugunu bilmek, yurdum da cesidin cogalmasina katkida bulunmak cok güzel. H. pauciflora insallah seni mutlu eder, bu türle problem yasadigini biliyorum. Oldukca gelismis bir hoya, bende olan anca kuvvetli filiz büyütüyor.

Hoya Hoya carnosa "Krimson Queen" in bir celigi bende. Filiz olusumlari hemen, hemen ayni. Ben tas ta yetistiricem. Iklim ve yetistirme kosullarini seninle burdan kiyaslama sansimiz olacak. Ara ara paylasimlarla büyümelerini beraber izleyebiliriz.

Hoya aff. Albiflora da cok güzelmis. Insallah problemsiz, ciceklerini hep beraber görürüz. Yaprak yapisi sevgili agozce nin de dedigi gibi Lauterbachi ve ciliata nin yaprak yapisina cok benziyor. Bendekiler gercekten cok hizli ve saglikli büyümeye devam ediyorlar. Ciceklerini görmeyi sabirsizlikla bekliyorum.

Yatak keyfi yapan güzelligi öpüyoruz, su an icin soguk, yagmurlu ve firtinali hava dan simsicak sevgilerimizi yolluyoruz....

missmenas
08-06-2012, 00:05
Sevgili delete61,
bu defa aşırı ilgi göstermeyeceğim Hoya paucifloya. Zaten Şirin'den korumak için üst rafa yerleştirdim onu:rolleyes:

Sevgili karalale,
haklısın bahsettiğiniz hoyalara yapı olarak çok benziyor, sadece yaprakların üst yüzeyinde öyle fazla kadifemsi tüylü değil, hem biraz daha sukulent yapısı var sert yani yaprakları. Yaprakların alt kısmı tam anlamıyle kadifemsi çok hoş bir his bırakıyor yapraklarına dokununca. Şirin Kızımızında Sizleri burda sevinçle karşılayacağına emin olabilirsiniz:p Bu yıl havaların serin olması nedeniyle Hoya pauciflorayı biraz daha cafede tutacağım gözlemleyebilmek için. İklimlerin farklılığı nedeniyle gelişim kıyaslamasını bende çok isterim.

Sevgili agozce,
Hoya aff. Albiflorayı Hoya magnifica ya alternatif olarak edindim. Magnificanın biraz daha zor bir tür olduğunu okumuştum, neyseki 2 sinide yaşatmayı başardım. Hoya megalantha nında açıklayıcı biilgi erişimine ulaşabilirsem arasındaki farklılığını tabiikine paylaşırım...
Güzel Temennileriniz içinde çok Teşekkür ederim.

Hoya fraterna, Sevgili delete61 in tercihi. İyikide tercihlerimizin arasına dahil etmişiz çok hızlı büyüyen bir tür olması nedeniyle bende çok sevdim. Umarım yakında çiçek saplarınıda görürüz.

2 tane köklenmiş ve gelişmiş hoya fraternayı kalıcı saksısına aktardım. Yaprak yapısı çok narin ve ince, birokadarda albenili ve göze çok hoş geliyor;)

306044
306045
306046
306047

306048

missmenas
08-06-2012, 12:15
Hoya latifolia, Aralık 2011 de köklü olarak edindiğim hoyamdan 2 çelik almıştım. Hayata bağlandı ve çok güçlü sürgün çıkarttı. Çeliklerden 1 tanesinin yaprağı zedelenmişti sanırım oda sürgün çıkartma çabasına girdi...
Yaprakları sert sukulent yapıda... Çiçek açmasa bile yaprakların görüntüsü yeter diye düşünüyorum;)
( Çiçek açmış hali netten alıntıdır)

missmenas
08-06-2012, 14:00
Güle güle büyüsün passiflora ve "Krimson Queen" .

Hoya aff. Albiflorada çok güzelmiş. Çiçekleri büyük mü, megalanta ile büyüklük farkı nedir?..:))

Yaprak yapısı Lauterbachiye benziyor. Dilerim büyüme hızı da benzer.

Sevgili agozce,
zaman ayırabildiğim kadariyle yaptığım araştırmada...

Hoya aff. Albiflora çiçekleri 3-4 cm büyüklüğünde olup herbir çiçek sapında yaklaşık 15-20 tane çiçek açıp güçlü tahammül edilir hoş kokusunun olduğu yazıyor. ( Bazı forumlarda çiçek kokusunun gardenya kokusuna benzetildiği yazıyordu)

Hoya megalantha, çiçekleri 4-5 cm büyüklüğünde olup herbir çiçek sapında yaklaşık 4-10 çiçek açabilen ve çiçeklerinin açık dayanıklık süreside 4-5 gün olup bütün bir yıl boyunca çiçek açabiliyor olması ve kokulu bir tür olması ile tercih edilebilir sanırım...
Dilerim yardımcı olabilmişimdir...

yurdumbenim
09-06-2012, 23:33
Sayın missmenas,
Yurtdışından sipariş için iki adres vermiştiniz. Apodagis.com ve paulshirleysucculents.nl
Sayenizde her ikisinden de sipariş verdim. Geçen hafta içinde yola çıktılar. İnşallah sağ salim ulaşırlar ise size bilgi vereceğim.
Tekrar teşekkür ederim.

missmenas
11-06-2012, 12:09
Sayın yurdumbenim,
sipariş açmanıza ayrıca cesaretinize hayran kalmamak mümkün değil. Sizin adınıza çok sevindim dilerim sorunsuz birşekilde elinize ulaşır hoyalarınız.
Hoyalarınız elinize geçince Resimli paylaşım yaparsanız çok mutlu olurum. Çünki Haziran Ayında hiç siparişim olmadı, bizlerede yol gösterici olacaktır. Yardıma ihtiyacınız olursa herzaman için yardımcı olmaya hazırım.

missmenas
11-06-2012, 12:33
Sadece 1 hafta geç kalmışlığın etkisi, Karıncaların gazabına uğradık:mad: Yaz aylarında 15 günde 1 defa koruyucu önlem olarak organik ilaçlama yapıyordum. Sanırım olayları şansa bırakmamak gerekiyor.

Karıncaların ortakyaşamlarındaki en başta gelen zararlılardan birtanesi yaprakbitleri vs... Karınca varsa orda başka zararlıda var demektir:mad:

Daha etkili olsun diye mecburen, kullandığım ürün....
Chrysamed S-Delta EC

FORMÜLASYON

Deltamethrin (saf ) 25 g/L.
Tetramethrin (saf ) 50 g/L.
Formülasyon Tipi: EC

2 Lt. Yağmur suyuna 20 cc olarak karışımla, uygulama yapıyorum.
Eminim birçok Arkadaşımız bu tür zararlıyla nasıl mücadele edeceğim sorusuna maruz kalıyordur (Yaprak bitleri, Kabuklu bitler, unlu bit, kırmızı örümcek türleri, Karıncalar) aklınıza gelebilecek Ev ve Balkonda bütün haşerelere karşı çok etkili . Çok zor durumda kalmadığım sürece diğer kullandığım ilaç yeterli oluyordu. Bu durumda bu ilacı uygulamak zorundayım, 1 defa uygulama yeterli oluyor benim için. Başka bir avantajıda diğer bütün zararlılar için idealdir ( Akciğer solunumu olmayan zararlılar için). özellikle Evinde hayvan besleyen veya kokusu keskin olan ilaçları uygulayamayan lar için idealdir. Bu ürün konsantredir, alternatif olarak Marketlerde ve ya Eczanelerde satılan, diğer hazır Chrysamed ilaçlarını birebir sulandırarak kullanabilirsiniz.

Not: 3 gün sonra, bu zararlıların son görsellerini ekleyeceğim.

yurdumbenim
12-06-2012, 22:40
Sayin missmenas,

- 05 Haziran 2012 Salı günü yola çıkan sipariş, 11 Haziran 2012 Pazartesi elime ulaştı ve hemen aynı gün akşam saksıya dikildiler.

- Genel olarak durumları iyi olmakla beraber, yol yorgunu idiler. Toplam 4 kalem sipariş vardı. Hoya bella ve Hoya lacunosa (birinci ve ikinci fotoğraftakiler) çelik olarak, Hoya amoena ve Hoya pubicalyx silver pink (üçüncü ve dördüncü fotoğraftakiler) ise köklü hâlde geldiler. Hepsi toprak saksıya dikildi, ilk sulamaları yapıldı ve hayata tutunmaları bekleniyor. Bekleyip göreceğiz bakalım.

- “Resimli paylaşım yaparsanız çok mutlu olurum” demişsiniz. Hepsinin resmini çektim. Ölçek teşkil etmesi adına da her resimde bir adet 1 TL madeni para kullandım. Resimleri sırasıyla; bella, lacunosa, amoena ve pubicalyx silver pink olacak şekilde yüklüyorum.

- İnşallah tutarlar. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

Yardım ve yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler efendim, sağolun.

missmenas
13-06-2012, 00:04
Sayın yurdumbenim,
gayet güzel gözüküyor başarılı bir saksılama olmuş. Sanırım hiç çeliklemeden dikilmiş hepside. Dilerim hayata bağlanırlar ve büyüyüp gelişme aşamasınıdada Sizi hayrete düşüreceğinden eminim.
Tavsiyede bulunmak adına, topraklarındaki nem kayboluncaya kadar köklenme aşamasında su vermeyiniz, nem oranında azalma olunca günaşırı su püskürtmeniz yeterli olacaktır.
Cesaretinizden dolayı sizi tekrar Kutluyorum... Teşekkürler görsel paylaşım için...

missmenas
13-06-2012, 00:09
Bugün koşuşturmalı bir gündü, aylar öncesi sipariş ettiğim bambu çubuklarımda geldi. 100 adet plastik saksımızda hazır. Yeni edindiğim türleri Muğla'ya taşındıktan sonra başlayacağım saksılamaya.
Saksı renklerinde biraz cesaret edip Kırmızı tonuda kullanmaya karar verdim.

Orkun Kırcı
13-06-2012, 00:25
Ablacım küçük hoyaları sardırma aparatı bakıcam demiştim ama arabamın tamir süreci uzayınca gitmem mümkün olmadı :(

agozce
13-06-2012, 02:23
Sayin missmenas,

- 05 Haziran 2012 Salı günü yola çıkan sipariş, 11 Haziran 2012 Pazartesi elime ulaştı ve hemen aynı gün akşam saksıya dikild.........

( Hatica hanım izninizle arkadaşa bir hatırlatma yapayım)

Sayın Yurdumbenim, Güle güle büyütün hoyalarınızı, Ankara havası çok kurudur. Hoyalar özellikle köksüzken çok neme ihtiyaç duyarlar. Tavsiyem sera gibi bir ortam yaratmanız.

Şeffaf bir poşete koyabilirsiniz, ağzını hafif açık bırakarak ve sık sık fısla nemlendirerek hem sıcak bir ortam, hem de nem sağlayabilirsiniz.

Tuttuktan sonrada (Ankara için ) az sulayın ama sık sık nemlendirin.

missmenas
13-06-2012, 10:48
Hoya lacunosa ''Eskimo'' yu bugün 4 kök olarak kalıcı saksısına aktardım. 2 ayrı kökte süpriz tomurcuk oluşumu var.
Kırmızı saksıda yakıştı doğrusu:p
Çeliklerin köklendiği ve gelişim gözterdiği cephe Güney-Batı su isteği Lacunosaya göre biraz daha fazla, gelişimi kıyasla ''Eskimo'' daha hızlı büyüyor.
Saksı değişimi nedeniyle 4 gün kadar gölgede bekleteceğim sonra yine aynı cepheye eski yerine alacağım...

bozo.0606
13-06-2012, 11:06
Sayın Missmenas ;

yazmadan edemedim, Eskimo lar çok güzel olmuş.:p

'' Hoya lacunosa ''Eskimo'' yu bugün 4 kök olarak kalıcı saksısına aktardım. 2 ayrı kökte süpriz tomurcuk oluşumu var.
Kırmızı saksıda yakıştı doğrusu '' bu kısıma da kesinlikle katılıyorum..:D nasıl cazibeli görünmüş anlatamam doğrusu..

missmenas
13-06-2012, 18:08
Hoya blashernaezii yi bugün bambu merdivenine kavuştu. Üzerinde 2 tane çiçek sapı gelişimini sürdürüyor.
Bulunduğu cephe Güney-Batı bütün kış direk güneş aldı, havaların ısınmasıyle birlikte süzülen güneş alıyor perde arkasından. Suyu pek fazla sevmesede üzerine su püskürtülmesinden çok hoşlanıyor.

Nisan 2011 de Tayland'dan Apodagis den edinmiştim...

selis
13-06-2012, 18:36
Sn. missmenas kaç gündür hediye gelen hoyanın adını bulmaya çalışıyordum.. Sizin sayfanıza bakınca gördüm.. Hoya paucifloraymış..
Başka bir başlıkta tek çiçeklileri çok sevdiğinizi yazmışsınız.. Bu sayfada da fotoğrafını gördüm de, bana niye cazip gelmedi bilmem.. :)
Bendeki henüz bir karış boyunda, sizin bitkiniz oldukça büyük, bu yıl çiçek açmış mı biliyor musunuz?

missmenas
13-06-2012, 20:13
Sevgili selis,
Hoya pauciflora yı evet gerçektende çok seviyorum. Tek çiçek açması haricinde sanırım zor olmasından kaynaklanıyor. Antalya'nın sıcakları için ideal bir tür değil, İzmir'de yaşıyorsanız Size önerim Klimalı bir ortamda Yaz sıcaklarını atlatmasını sağlarsanız sürgünlerini krurutmaz.
Bendeki henüz çiçeklenmedi, kimbilir belkide ilk Sizden göreceğiz bu güzel türün çiçeklerini;)

agozce
13-06-2012, 21:03
''Eskimo'' çok güzelmiş.Çok Soğuk mu seviyor?..:))

Bence de Hoya pauciflora güzelmiş. Güle güle büyütün arkadaşlar.

Bunun çiçekleri, Diğer tek çiçekli, çam yaprağı gibi olan (adını hatırlayamadım.:)) dan daha büyük gibi duruyor.

agozce
14-06-2012, 01:20
Hatice hanım benim yolladığım Latifolia değil bu..:)). Yaprakları çok daha yuvarlak. O yaşıyor mu?

İlaç ismi için teşekürler.Alacağım. Haklısınız böceklenmeden ilaç yapmak gerek. Ev yapımı ilaçlar hoyalarda işe yaramıyor bence...

Benimkiler de unlu bitten kurtulamuyor. 1 mt. sürgünler kurudu..

karalale
14-06-2012, 08:07
''Eskimo'' çok güzelmiş.Çok Soğuk mu seviyor?..:))

Bence de Hoya pauciflora güzelmiş. Güle güle büyütün arkadaşlar.

Bunun çiçekleri, Diğer tek çiçekli, çam yaprağı gibi olan (adını hatırlayamadım.:)) dan daha büyük gibi duruyor.

Sevgili Ayse, tarif ettigin cam yaprakli hoya " Retusa " olsa gerek.:D Evet cicekler h. pauciflora da, daha büyük. Ama bana sorarsan tek ciceklilerin en güzeli H. Patella. Hem yapraklari güzel, hem de cicekleri cok iri. Hala pesindeyim, kismet.... ;)

Jezebel
14-06-2012, 09:09
H. Patella hmm...
Bizi de peşine takacaksınız, tam akıllı - uslu oldum diyordum ;)

agozce
15-06-2012, 00:15
Evet ya Retusaydı..:))

Patella listenin en başında ama bu yıl Aleyanın listesinde yok. Nerden buluruz bakalım...

Ayrıca Magnifica ve megalanta da var...var da bir de yer olsa süper olacak.

missmenas
17-06-2012, 09:09
Hoya Kerrii... Sizler için;)

missmenas
17-06-2012, 09:19
H. Patella hmm...
Bizi de peşine takacaksınız, tam akıllı - uslu oldum diyordum ;)
Peşine takılamayacak çirkinmi sizce, üstelik hafifte kokusu varmış:D
Sevgili Jezebel,
Bu görüntüler Sizin için;)
Hoya patella ''Pink'' , (Çiçek açmış hali netten alıntıdır)

missmenas
17-06-2012, 09:25
Hoya lasiantha ve Hoya praetorii yine tomurcuklarını açmak için gayretler içerisinde...
Herdefasında budefa açacak diyorum, ama nafile... Bakalım hepbirlikte göreceğiz sonucunu;)

missmenas
17-06-2012, 09:42
Sadece 1 hafta geç kalmışlığın etkisi, Karıncaların gazabına uğradık:mad: Yaz aylarında 15 günde 1 defa koruyucu önlem olarak organik ilaçlama yapıyordum. Sanırım olayları şansa bırakmamak gerekiyor.

Karıncaların ortakyaşamlarındaki en başta gelen zararlılardan birtanesi yaprakbitleri vs... Karınca varsa orda başka zararlıda var demektir:mad:

Daha etkili olsun diye mecburen, kullandığım ürün....
Chrysamed S-Delta EC

FORMÜLASYON

Deltamethrin (saf ) 25 g/L.
Tetramethrin (saf ) 50 g/L.
Formülasyon Tipi: EC

2 Lt. Yağmur suyuna 20 cc olarak karışımla, uygulama yapıyorum.
Eminim birçok Arkadaşımız bu tür zararlıyla nasıl mücadele edeceğim sorusuna maruz kalıyordur (Yaprak bitleri, Kabuklu bitler, unlu bit, kırmızı örümcek türleri, Karıncalar) aklınıza gelebilecek Ev ve Balkonda bütün haşerelere karşı çok etkili . Çok zor durumda kalmadığım sürece diğer kullandığım ilaç yeterli oluyordu. Bu durumda bu ilacı uygulamak zorundayım, 1 defa uygulama yeterli oluyor benim için. Başka bir avantajıda diğer bütün zararlılar için idealdir ( Akciğer solunumu olmayan zararlılar için). özellikle Evinde hayvan besleyen veya kokusu keskin olan ilaçları uygulayamayan lar için idealdir. Bu ürün konsantredir, alternatif olarak Marketlerde ve ya Eczanelerde satılan, diğer hazır Chrysamed ilaçlarını birebir sulandırarak kullanabilirsiniz.

Not: 3 gün sonra, bu zararlıların son görsellerini ekleyeceğim.

Birkaç Gün geçmiş;) İlaçlamamın ertesi günü hepside ölmüştü. Tek kusurum oranı biraz fazla karıştırmış olmam oldu. Bununda yan etkisi olarak, bazı Hoyalarımda tomurcukların dökülmesine sebep oldu... Uygulamayı yapacak Kişilerin, bu yan etkisini gözönünde bulundurmaları gerekiyor.

Not: Dökülen tomurcuklar, sadece yeni oluşumda olanlardı. Gelişmiş tomurcuklarda olumsuz etkisi olmadı...
1 hafta sonra rutin ilaçlamaya, organik ilaçla 15 gün arayla devam edeceğim...

missmenas
19-06-2012, 02:16
Hoya kerrii nihayet açtı, devasa yapraklı olunca açan çiçekleri minnacık kaldı. Sanki dalını tutturmak için takılan toka gibi, o kadar şirin ve narinki:p Müthiş bir Mutluluk benim için.

Ancak şimdi Dilaver Bey'in sözlerini anlayabiliyorum. Çiçeklerini görmedenmi çelikleyeceksin olmuştu sözleri.
Dilaver Bey nerelerdesiniz kulaklarınızı çınlatıyorum:o

Sakın kokusunu sormayın:eek: Ekşimsi çirkin bir kokusu var, ancak kokusunu alabilmek için burnunuzu dayayınca anlaşılıyor:D İyiki Hoya carnosalar gibi yoğun birşekilde koku salgılamıyor.
Hoya kerrii nin, yanından ayrılıp diğer açmış hoyaların çiçeklerine iyiki sizler güzel kokuyorsunuz demek oldu:D ( obscura, carnosalar, lacunosa, finlaysonii)....

güldeste-
20-06-2012, 15:26
Çok güzel maşallah :) adeta bizimkiyle kardeş...

pembegül
20-06-2012, 21:01
Sevgili missmenas 40. sayfadan tekrar bakarak sona geldim hepsi tek kelime ile muhteşem ellerine sağlık baktıkça hepsine sahip olmak istiyor insan ama ne mümkün ne yerim nede bütçem müsayit değil güle güle sefasını sür hepsinin emeklerinin karşılığı bol çiçek ve çelik olsun komşuda pişer bizede düşer sevgiyle kal sevgili arkadaşım ..:)

missmenas
21-06-2012, 12:29
Hoya kerrii hala açık, biraz dahada güzelleşti sanki çiçekleri...

310871

Hoya lasiantha bu defa tam anlamiylen açmaya niyetlendi...

310872
310873

Hoya preatorii yine döküyor tomurcuklarını üstelik 2 saksıdada aynısını yapıyor:mad:

310874
310875

missmenas
21-06-2012, 12:36
Hoya carnosa ''White'' sade bir güzelliğe sahip;)

310878
310879

Hoya davidcummingii yi epeyce bir bakımdan sonra hayata yeniden bağlandı. Sevgili agozce, bana mutluluğu yaşattığın için birkez daha Teşekkür ederim;)

310880
310881
310882

missmenas
21-06-2012, 12:41
Hoya verticillata ile başımız dertte, sardırma mekanızması ağırlığı taşıyamaz oldu. Sürekli sağa sola devriliyor. Yaprak yapısı kalın sukulent yapıda dolayısiyle budanması gerekiyor. İlk etapta çiçeklerini birlikte seyredelimmi:p Çeliklenme işlemini yeni mekanında yapalım. Nasıl kıyacağım bilmiyorum üzerinde 20 ye yakın çiçek sapı var:(

gtatas
21-06-2012, 16:20
Sayın missmenas, yine harikalar yaratıyorsunuz kolleksiyonunuz gitgide büyüyor gözlerinizdeki ışıltı artıyor ne güzel sizi tebrik ediyorum.

Perihan Bayram
24-06-2012, 13:03
Aslında Kerrii büyüttüğümüzü değmez diyorum,sadeca yaprakları güzel,çiçekleri doyurmuyor,kokusu kötü :))

missmenas
26-06-2012, 17:54
Geçen yıl açmasını beklediğim, Hoya verticillata nihayet açtı. Kokusunu daha sonra tarif ederim yüksekte olduğundan dolayı koklama şansım olmadı çünki...

312409
312410
312411

Hoya davidcummingii de açtı...

312412

Yakındır birkaç gün diyebilirim, başka bir Süprizim olacak;)

karalale
26-06-2012, 18:38
Hatice cim, Hoya verticillata nin dolgun görüntüsü de, o cok kibar cicekleri de harika. Gercekten ciceklerine bayildim. Kendi yikiliyor, ortaligi da yikiyor valla. :p Koku icin sandalye tepesine cikma sakin, bekle alttakiler acsin o zaman tarif edersin.:D Tasinma üzeri tatsizlik olmasin...SÜPRIZI merakla bekliyorum... :confused:

missmenas
28-06-2012, 15:48
Hoya verticillata nın son görselleri yanısıra birazda bilgi aktarmak istiyorum bakımıyla alakalı. Bütün Kış Aylarını Güneydoğu bölgesinde direk gün ışığı aldı. Kış aylarında su isteği az idi. Tomurcukları oluşmaya başlayınca Kuzeybatı yönündeki Pencere kenarına yerleştirdimçünki su istek oranı çok yükselmişti. Bunu yapmaktaki amacım geçen yıl açmasını beklemiştim çok fazla gün ışığı tomurcukların gelişmesini engelliyor olmasıydı. Düşüncem ve gözlemlerim doğrultusunda İlk çiçeklerini koklama şansına eriştim. Kokusunu tarif etmek istersem salt şunu söyleyebilirim kopyacı bir kokuya sahip hangi kokuyu almak isterseniz o kokuyu alabiliyorsunuz. Bütün bildiğimiz çiçeklerin kokusunu barındırıyor. Gündüzleri floral Geceleri yoğun parfüm kokusuna sahip olaması kokulu türler arasında yer almasını kesinlikle hakediyor.

Hoya verticillata sı olanların, bu güzel kokudan mahrum kalmamalarını dilerim.;)
Sevgili Lale'cim,
Sanırım sana yükseklik korkumdan bahsetmiştim. Taburenin üstüne çıkıp şekilden şekile girmeme gerek kalmadı kokusunu artık uzaktanda alabiliyorum.;)Keşke kokusunu sizlere gönderebilseydim...

missmenas
28-06-2012, 16:06
Hoya eliptica hızla tomurcuk büyütmeye başladı, tamda taşınma aşamasına denk gelmesi beni tomurcuklarını kaybetme korkusuna büründürdü. Tomurcukları çok yoğun, sanırım büyük bir patel açacak, üzerinde 2 tane tomurcuk açma girişiminde ve yenileri oluşmaya başladı. Yaprakları çok güzel bir görüntüsü var sukulent bir yapıya sahip değil, su isteği yüksek arada bir toprağının kurumasına izin veriyorum. Bulunduğu pencere kuzeybatı bölümünde direk cam önünde.

313208
313209

Hoya lasiantha,
Tomurcuk gelişimini iyice tamamladı bu defa kesin açıyor eminim diyebilirim.
Geçen yıldan bu tarafa kışta dahil olmak üzre yılın her Ayı çiçekli geçirecek bir tür diyebilirim. Kaçıncı çiçek açma girişimi artık bilmiyorum, sonunda başaracağız. Bulunduğu bölge, Yaz-Kış Güney cephede direk pencere önünde, kışın direk gün ışığı aldı Güneşin yoğunlaşması ve havaların ısımasıyle birlikte son 3 Aydır tül arkasından süzülen ışık alıyor. Yaptığım gözlemlerde hatamı anlamış bulunmamdan dolayı sulama düzeninde farklılık yaptım, hergün azar azar su verdiğim suyu saksı kenarına döktüm gövdesine hiç dokundurmadan. Gübreleme olayında hiç değişiklik yapmadım aynen her sulama suyuna 20*10*20 vermeye devam ediyorum.
Turuncu tüylü çiçeklerini Sizlerle birlikte çok yakında seyredeğimize inanıyorum;)Türkiye'de artık kesinlikle çiçek açacak bir tür diyebileceğiz:p
313210
313211
313212

delete61
28-06-2012, 22:01
Gözün aydın ablacım. Evet artık açsın, çok bekletti bizi, çiçeklerini değil ama bizi çatlattı yani.

elek
28-06-2012, 22:14
Ablacım hepsi çok güzel, özellikle verticillatayı gördükten sonra bendekine kötü kötü bakmaya başladım bile :D

Yalnız birşey dikkatimi çekti, 20*10*20 veriyorum demişsin. Yazım yanlışı olmadıysa; çiçek görmek için ortadaki rakam (Fosfor-P oranı yani) yüksek olan bir gübre seçmen gerekiyor. 20*10*20 yi düzenli verdiğine göre bazı türler dengeyi tutturamamış ve bu yüzden tomurcuklarını döküyor olabilirler :confused: Habire yüksek oranda Azot-N (ilk rakam) ve Potasyum-K (son rakam) alıyorlar çünkü; bu da sırasıyla kök-yaprak gelişimini teşvik eder ve dayanıklılığı arttırır diye biliyorum...

agozce
29-06-2012, 00:22
Verticillata çok güzelmiş. Güle güle koklayın.

Davidcumingii nin rengi çok açık mı? Neden acaba?

(Gübre konusunda Sevgili Elek'e katılıyorum.)

gtatas
30-06-2012, 16:07
Hoya lasiantha ve Hoya praetorii yine tomurcuklarını açmak için gayretler içerisinde...
Herdefasında budefa açacak diyorum, ama nafile... Bakalım hepbirlikte göreceğiz sonucunu;)

Yalnız ben bunlara aşık oldum çiçek açmış hali süperrrr.

gtatas
30-06-2012, 16:09
Hoya verticillata nın son görselleri yanısıra birazda bilgi aktarmak istiyorum bakımıyla alakalı. Bütün Kış Aylarını Güneydoğu bölgesinde direk gün ışığı aldı. Kış aylarında su isteği az idi. Tomurcukları oluşmaya başlayınca Kuzeybatı yönündeki Pencere kenarına yerleştirdimçünki su istek oranı çok yükselmişti. Bunu yapmaktaki amacım geçen yıl açmasını beklemiştim çok fazla gün ışığı tomurcukların gelişmesini engelliyor olmasıydı. Düşüncem ve gözlemlerim doğrultusunda İlk çiçeklerini koklama şansına eriştim. Kokusunu tarif etmek istersem salt şunu söyleyebilirim kopyacı bir kokuya sahip hangi kokuyu almak isterseniz o kokuyu alabiliyorsunuz. Bütün bildiğimiz çiçeklerin kokusunu barındırıyor. Gündüzleri floral Geceleri yoğun parfüm kokusuna sahip olaması kokulu türler arasında yer almasını kesinlikle hakediyor.

Hoya verticillata sı olanların, bu güzel kokudan mahrum kalmamalarını dilerim.;)
Sevgili Lale'cim,
Sanırım sana yükseklik korkumdan bahsetmiştim. Taburenin üstüne çıkıp şekilden şekile girmeme gerek kalmadı kokusunu artık uzaktanda alabiliyorum.;)Keşke kokusunu sizlere gönderebilseydim...

Maşallah yarabbim nazarlardan korusun.Yine harikasınız yine harikasınız efendim.

mrmusti
10-07-2012, 12:17
Kendimi orada, kafenin içinde çay içiyorum zannettim. Ellerine sağlık ablam. Hepside harika..

missmenas
16-07-2012, 20:51
Sevgili mrmusti,
Kapım herzaman Sizin gibi Candan ve samimi Dostlarıma açıktır. Yolunuz düşerse Yine beklerim. Espirili sohbetlerinizin tadı hala damağımızda;) Eylül ün ilk haftasında İzmir'de iseniz, bu defa ben çay içmeye gelmek isterim:p Herşeyden öteye çok değerli kaktüs koleksiyonunuzu görmekte ayrıcalık olacak benim için.

missmenas
16-07-2012, 21:04
Ablacım hepsi çok güzel, özellikle verticillatayı gördükten sonra bendekine kötü kötü bakmaya başladım bile :D

Yalnız birşey dikkatimi çekti, 20*10*20 veriyorum demişsin. Yazım yanlışı olmadıysa; çiçek görmek için ortadaki rakam (Fosfor-P oranı yani) yüksek olan bir gübre seçmen gerekiyor. 20*10*20 yi düzenli verdiğine göre bazı türler dengeyi tutturamamış ve bu yüzden tomurcuklarını döküyor olabilirler :confused: Habire yüksek oranda Azot-N (ilk rakam) ve Potasyum-K (son rakam) alıyorlar çünkü; bu da sırasıyla kök-yaprak gelişimini teşvik eder ve dayanıklılığı arttırır diye biliyorum...
Sevgili Elek,
gübre konusundaki görüşlerine bende katılıyorum. Mesleki görüşlerine Değer verdiğim Ziraat Mühendisi Dostlarım var. Onların görüşleri ve Kullanmış olduğum gübrenin Türki'ye distrübitör Firmasının danışman Ziraat Mühendislerinin önerileri, Fosfor oranı yüksek gübrelerin Bitkiyi çiçeklenme döneminden önce kullanıp hazırlamak yönünde ve kesinlikle sık kullanılmaması yönünde. Ayda 2 defa ve Yılda 4 defa kullanmak yönünde olduğu için, sürekli Fosfor oranı yüksek gübreyi kullanamıyorum.
Şubat ayında başlayıp 8 uygulamayla Yılı tamamlama yönünde kullanıyorum.
Çiçeklenmeleri hernekadar Mutluluk verici olsada benim için ilk koşul Hoyalarımın sağlığı. Belli bir kök gelişiminden sonra zaten çiçeklenmeleri kaçınılmaz oluyor çünki.
Teşekkür ederim uyarı için;)

GÜLSEN_
25-07-2012, 11:10

Sevgili Lale'cim,
Canım arkadaşım senin tarifinle o koku taa burnuma kadar geldi bütün bu güzellikler gözümüzü gönlümüzü ferahlatıyor ALLAH da senin gözünü gönlünü ferahlatsın can arkadaşım:p

aydam
26-07-2012, 23:06
sevgili missmenasa yerdeki hoyalarımın saksıları buyuk küçük saksıya alsam olurmu

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27748-4.htm

missmenas
27-07-2012, 21:00
Sevgili aydam,
Saksı büyüklüğü en fazla 1,5 lt olmak koşuluyla istediğiniz zaman değişim yapabilirsiniz.
Hoya larda saksı değişimi için belli bir Mevsim gereksinimi yoktur.
Köklere zarar verdiğinizi düşünüyorsanız saksı değişim esnasında, Size önerim az su vermeniz ve bitkinizi bir süre aydınlık bir ortamda Güneşten uzak Hava akımından özellikle uzak tutmanız gerekiyor bu değişim gerçekleşince.
Bu önlemlerle değişimde başarı yeterli olacaktır.
Kolay gelsin dileklerimle, cevap biraz geç kalmış:o değişim gerçekleşmiş zaten.
Dilerim sorunsuz gelişimine kaldığı yerden devam eder Hoyalarınız.

aydam
28-07-2012, 00:12
Sevgili Missmenas sizin actiğiniz başlıkta cevabı buldum :) ayrıca hoyalarımı gören yeşilim bana size danışmamda fayda olacagını söyledı bende hemen sizin açtıgınız başlıklarda baktım yınede cevapladıgınız için teşekkürler Hoya hocamız :) ayrıca hoya ceşitlerinize bayıldım

missmenas
28-07-2012, 19:03
Bunlarda Sevgili Lale'nin hediyeleri.
Çok Teşekkür ederim, kayıplarımı kısmende olsa telafi edebildim. Yeni türlere kavuşmanın Sevincinden daha güzel diyebilirim;)
Bazıları köklendirilmiş bile, çelik olanlarıda yosunda köklendirmek için kolları sıvadım :p

aydam
29-07-2012, 20:57
ama amaaa :( benim niye bu kadar çok hoya çeşitim yok