PDA

View Full Version : missmenas / hoyalar

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

yeşillim
19-06-2011, 15:22
Bu asiyenin kökü, daha bu tek boyut artık gerisini düşünelim!!

Hatice Tarhan
19-06-2011, 16:46
Ah Hatice Hanım nasıl uçarak gelirdim hoyaları yeni saksılarına dikmek için fakat malum iş,siz bu kadar işin altından kalktınız ya bunlar basit işler,bir o kadarda zevli işler.Kızınız başarmıştır, hemde çok güzel geçmiştir sınavı inşallah.

missmenas
20-06-2011, 00:20
Hatice Hanım öyle bir yardım gelse inanınki ayaklarım yerden kesilirdi:p
Kızı mın sınavı fena geçmemiş fazla üzerinde durmuyoruz, Anne, Baba olarak.
Malum zaten üzerinde yeterince stress var o soruyu ve ya bu soruyu nasıl yapamazsın gibisinden, nasıl atladın bu kadar kolay diye kesinlikle yorum yapmıyoruz. Hayırlısı deyip geçiştiriyoruz.
Hayırlısı olsun herkes hakettiğini alsın... böyle şaibeli sınavlarda çocuklardada moral kalmadı zaten.

missmenas
20-06-2011, 00:22
Bence müthiş bir canlı hoya müzesi olacak. Hepimiz ziyarete gideceğiz.

Sevgili mismenas, harika gidiyorsunuz. Dilerim her şey gönlünüzce olur.
Çok Teşekkür ederim, Sevgili Agozce biliyorsunuz kapım herzaman açık.

missmenas
20-06-2011, 00:26
Hatice Hanım, insanın baktıkça bakası geliyor.
Harika bir insansınız ve muhteşem çiçekler bunlar.
Bence mumçiçekleriniz onlara gösterdiğiniz sevginin verdiğiniz emeğin farkındalar ki hepsi de sizi memnun etmek için birbirleri ile yarışır duruma gelmişler.:)
Sanki iyi ki Hatice'nin çiçekleriyiz biz der gibiler:)
Ne mutlu size
Sevgili Yıldıztozu,
gerçektende karşılıklı olarak çok mutluyuz hoya cafede. Yakın bir zamanda birçok eksiklerde tamamlanacak cafede herşey dahada bir güzelleşecek.
Bu güzellikler Sizlerle paylaşınca anlam kazanıyor...

missmenas
20-06-2011, 00:30
Bu asiyenin kökü, daha bu tek boyut artık gerisini düşünelim!!
Sevgili Yeşillim,
Hayal gücüm kuvetli olmasına rağmen öyle güzel bir resimki baktıkça insanın bakası geliyor inanırmısınız hayal edemiyorum. Kimbilir kaç yaprak çıkartmıştır veya sürgünü büyümüştür. Birde çiçek çıkartıyor deyinde tam olsun bari. Zaten hiç şaşırmamda Siz başarırsınız.

a1919
20-06-2011, 08:15
Hatice hanım şu an işte sizin işyerinize bakmak beni acayip çatlatıyor haberiniz olsun :) Hoş oraya işyeri demek biraz haksızlık olur değil mi? İnsanın sevdiği şeylerle uğraşması iş gibi gelmez ne de olsa. Umarım bir gün yolumuz düşer de canlı canlı görebiliriz. O zamana kadar bilgisayar ekranından seyre devam... Hoyalarınız kendilerine ait bir mekana sahip olmanın hakkını vermişler bu arada. Herşey gönlünüzce olsun.

missmenas
20-06-2011, 09:14
Sevgili a1919,
bütün çabam yurtdışındaki güzellikleri Sizlerin yakınınıza taşımak olacak. Aynen yabancı forumlarda iç geçirerek gördüğüm güzellik bunlar henüz yolun başındayız. İş yeri değil evet, çarşı pazar işlerim olunca cafedeki emekli oyuncular oluyor genelde. Mutfak ve buzdolabı Size ait çiçeklerim bana deyip çıkıyorum,bazen işim uzun sürüyor. Döndüğümde bardaklar bile yıkanmış 1 kişiyi nöbetçi seçmişler beni bekliyor, ya da bahçevana kapıyı kilitletip gidiyorlar. Ben döner dönmez seçilen 1 kişi hemen hesap ödemeye geliyor:Dhep şu sözleri kullanıyorum, burası çiçeklerime ve size ait bana ait değil işletme yok farzedin diyorum. İş yeri olabilmesi için ancak seraya dönüşünce olacak şu anda muhteşem bir hoobi. İlerde satış sitesi bile açmayı planlamıyorum yani, azıcık olan rezerve aldığım olay bile bazen strese dönüşebiliyor:( Cafe olayına hoyalarımın hatırına katlanıyorum inanınki, cafe açıpta müşteri bekleyen büyük hüsrana uğrar bu işletmede, sadece pazar günleri çok yoğun oluyor onada ya sabır diyorum hoyalar herşeye katlandırıyor inanınki.
Uzaklardaki güzellikler artık yurdumuza taşınıyor Sizlere 1 adım yakına diyebiliriz, sadece tatil planlarınızı Antalya için yapacaksınız olay bu:p

İlkin
20-06-2011, 10:10
Hoya cafe harika ilerliyor sevgili missmenas. Maşallah...
Hoya lacunosa da harika çiçekleniş, hepsi için ellerinize sağlık... Elleriniz dert görmesin.

missmenas
21-06-2011, 08:50
Teşekkür ederim, Sevgili İlkin.
Hoyalar hızla büyüyor, ve ben hala hoya saksılarımı koyacak pencere önü raflarımı yaptırtamadım. Dün demirci ustasıyla konuştum. Pazar günü gelebileceğini söyledi, sabırsızlıkla pazarı bekleyeceğim. Eşim kabataslak bir çizim yaptı ama usta yeterli değil dedi. Usta kar almaksızın yapacağı için, hata yapmak istemediğini belirtti, dolayısiyle eşimde pazar günü Antalya'da olacağı için, kaldı benim iş pazar gününe.
Yerden 10 cm yükseklikte bir raf artı 1 metre yükseklik sonrası 2. raf ve altta tekerlek leri olacak kolayca öne çekebilmek için, raf derinliğide 40 cm Hoyaları 2 şer kat sıralayacağım. Başka türlü cafeye sığamıyacağız, Köşelerede sarkan türler yerleşecek. Atatürk'ün portresi etrafınada raflar olacak yine sarkan türler için.
Bitmiş halini hepbirlikte göreceğiz;)
Bu aralar, Apodagis'ten gelen hoyalarımı büyük saksılara geçirmeye başladım epeyce oyalıyor beni. Yoksa raf beklerken çatlardım galiba:D

yeşillim
21-06-2011, 12:56
Hatice Hanım, Fungii’nin benim benim için çok ama çok özel olduğunu söylemeliyim.
Mum çiçeğinden sonra ilk hoyam, 2010 yılında sayın dkp’nin ortak siparişi organize
Edip benin de siparişe katıldığım ve siparişi beklerken onun yapraklarıyla içimden konuşmam. Niye içimden söyleyim mi!! Annem kafayı yedi lafını duymamak için.
Yahu bana gülüyorlar o zaman…

Hazır konu açılmışken, siparişin açılmasını da forumdan hep takipteydim. Bu arada boş
Durmadım, hep okudum, Hoya hakkında bizden önceki üyelerin deneyimleri bana ders oldu. Dersime iyi çalışmışım ki fena da gitmiyor.

Şimdi esas konu; yalnız hobi amaçlı baktığım için elimdeki hoyalardan, onlara zarar vermeden tamamen takas yoluna gitmeyi düşünüyorum. Malum emek, emeğe saygı…
Sanırım böylesi karşı taraf içinde iyi olur düşüncesindeyim. Öncelik sırası söz verdiklerimedir. Baktım Fungii’m müsayit takas yoluna sizi sıraya aldım.
Bazen Fotoğraf eklerken düşünmüyorda değilim. Şimdi özelden hoyam için bir kol, azasını
Kırmam istenirse.!! Paylaşırım ama, dedim ya madem hobi niye durduk yerde bitkimin kanadı kolu kırık olsun ki !!!

Umarım anlatabilmişimdir…

missmenas
22-06-2011, 01:46
Sevgili Yeşillim,
Başarınız taabiki deneyim ve tecrübe sahibi olan hoya lara gönül vermiş dostlarımızındır.
Benim içinde geçerli bu sözlerim. Hoyaları sadece sevmek hayran hayran bakmakla sağlıklı büyümüyorlar.
İyiki bu çatı altında bilgi paylaşımı var yoksa yurtdışından getirtip getirtip öldürürdük hoyaları taki pes edinceye kadar.
Binbir zahmetle ve stressle edindiğimiz hoyalarımız birer gözbebeği bizim için. Salt takas yapabilmek adına Tabiiki çeliklenmemeli. Öncelikle sürgünlerinden çıkacak olan çiçek saplarını gözlemlemek en doğrusu.
Dilaver Bey'in sözleri aklıma geldi, Hoyalarımı çelikleyip satmayı düşünüyorum dediğimde ilk söylediği şu sözler oldu, çiçeklerini görmeden bunu yapmazdım tavsiyesi oldu. Nedeni hoyaları tamamlayan güzellik çiçekleridir. Çeliklememiş olsaydım birçoğunun çiçekleri olacaktı şimdi.
Benim hiç acelem yok, ne zaman bir büymüme sözkonusu olursa budanma gündeme gelirse o zaman sırada bekliyor olacağım.
Hobii amaçlı bakılan hoyaların çıkarttığı her bir yaprağın ve her bir sürgünün verdiği hazzı bizler anlarız.
Ben biliyorumki Sevgili Yeşillim bana birgün hoya fungii yle süpriz yapacak.
Samimi açıklaman içinde ayrıca çok Teşekkür ederim.
Arada birde olsa resimlerini uzaktan seyir eyleyelim, bu bile yeter. Biliyorumki çok sağlıklı bir hoya fungii yurdumuza kazandırıldı. Sıradaki seyri inşallah çiçekleri olur.;)

Cumhur Tonba
22-06-2011, 23:10
Sayın missmenas,
Hoya Cafe'niz bence harika olacak. Bunu hissediyorum. Hem de umduğunuzdan daha harika olacak. Buna siz de inanın.

Şirin kediler ve köpek çok harika ve sevimliler.

Saygılar, sevgiler. (Uzaktaki Antalya'lı)

missmenas
23-06-2011, 09:33
Cumhur Bey,
ziyaretiniz ve pozitif bakışınız beni çok mutlu etti. Çok Teşekkür ederim.
Antalya'ya gelişinizde Sizinle tanışmayı çok isterim.
Şirinimiz yavru bekliyor, bu sevindirici olayımız ilk yavrularını göreceğiz. Üzücü tarafı ve beni saran endişe korku yavrulardan nasıl ayrılacağız. Hoya cafe hızla şekilleniyor. Gün geçtikçe hoyaların büyümesi mutluluk verici.
Sevgiler, Antalya'dan...

Cumhur Tonba
23-06-2011, 10:57
Raflarınızın hala yapılmamış olmasına üzüldüm.
Şirinin yavrularını görmeniz çok heyecan verici olacak ve dediğiniz gibi ayrılıkları ise buruk.
Dilerim kızınız isteriği bir yerde okuma şansına kavuşur.
Hoya fungii'yi ben de çok merak ettim doğrusu.
Kolay gelsin. Dilerim her şey düşündüğünüz gibi gerçekleşir.
Selamlar, saygılar.

yeşillim
23-06-2011, 19:45
Sayın missmenas,
Sizin gibi zengin koleksiyonu olan, hoyaseverle takas etmeyi kaçırır mıyım?
Nasıl olsa acelesi yok, bakalım sonbaharda süpriz neden olmasın?

Bir de yazınıza eklemeden edemeyeceğim. Yoksa hakkını yemiş olurum.
Malum, Diatomitle yetiştirmeye başladım. Bu sistemdeki başarımı tamamen
Sayın Hydrosuccess'ın paylaşımına borçluyum. Kıymetli zamanından ayırıp sistem
hakkında bilgilendiriyor.

Sayın Cumhur Tonba, yaşanmadan bilinmezmiş çelik verdikten sonra Hatice hanım
size Fungii'yle bir güzellik yapar umarım. Değil mi, Hatice Hanım...!

Cumhur Tonba
23-06-2011, 21:40
Sayın Yeşillim,
Ben nasıl bir şey olduğunu görmemiştim. Bilmiyordum. Fotoğraflarını inceledim. Hep te yabancı fotoğraflar. Sizlerim ki ap ayrı bir tutku herhalde.

Uzun zamandır kaktüsleri de inceliyorum. Kaküscüleri baya baya kıskanmaya başladım. Bence başlayacağım diyorum onlara.

Bir taraftanda geç mi kaldım diyorum.

Hepinize selam, saygı ve sevgilerimle.

agozce
24-06-2011, 00:05
Hatice hanım merhaba, benim devler hızla sürgün vermeye başladı.

Siz nasıl bir sardırma sistemi düşünüyorsunuz?.

Ben hem estetik, hem kullanışlı hemde ekonomik ne olabilir diye araştırıyorum ama...sonuç yok.

Bu konuda bulduklarımızı paylaşalım...

Aslında formda böyle bir başlık mı açsak acaba? Hoyacıların dışında değişik fikirler gelir mi acaba?

missmenas
24-06-2011, 02:42
Sevgili Agozce,
Aslında birçok sardırma tekniği verilmiş. Bazı Arkadaşlarımız mesela Orkun Kırcı hemde birkaçtane eklemişti değişik olarak. Sonra Hatice tarhan hanım eklemişti ve birde benim hazırladığım sistem sepet şeklinde gayette güzeller hepside. Daha değişik olarak fikri olan varmıdır bilemiyorum. Saksı arkasına duvara yaslayabileceğiniz merdiven şeklindede olabilir. Ben kendi tekniğimden memnunum hem estetik duruyor hemde yer kaplamıyor. Sepet şeklini daha kolay alabilmesi için siparişle, dizaynını tamamen kendime ait saksılar yaptırtıyorum. Hoyaları sarıldığı yerden çözmeden saksısındaki toprağı değiştirebileceğim bir çözüm. Diyelimki saksısı kırıldı bağlantı noktasından açıp yeni saksıyada alabileceğim hoyamı. Yani gayet pratik oldu bence. Saksının kullanılan hamuruda özel çok sıcaklarda kökler serin çok soğuklardada sıcak olacak termostatlı gibi. Antik saksı hamuru. yıllarca aynı saksıyı kullanabileceğim. Topraktaki biriken fazla mineralleri saksı dışına atıyor.
Yani tam not alacak bir çözüm.
Ekonomik mi:confused: orası bana göre biraz karışık geliyor neye göre ekonomik:confused: hoyalar benim için çok değerli. Kıyaslama yapmak istemem ama plastik saksıya nazaran gayet pahalı. saksı 12 liraya yaptırıyorum. Kullandığım bambu çubuk 2 tane tanesi 1,5 dolar, galvaniz tel in kilosu 5 lira. tel ile bambu çubuğu sardırmak için kullandığım kablonun metre fiyatı 68 kuruş 2 metre kablodan 3 tane bambu çuğu sardırabiliyorum 2 tanesi zaten bir saksıya ait. Pahalımı? bence hayır. Değer verdiğim bir çiçeğin hem sağlıklı kök yapsına sahip olacak doğal saksı çünki hem gözüme estetik gözükecek. Saksı pahalı diyenler olursa plastik saksıyı yanlardan 4 delik açarak aynı sistemi bambu çubuk olmadan da sadece galvaniz tellede bu sistem yapılabilir.(dışı yeşil veya beyaz naylonla kaplı galvaniz telleri öneririm) maliyeti indirmek için çaprazlama değilde sadece 1 tarafına tel sardırabilirsiniz. Saksı olarakta beyaz saksıları öneririm bu tamamen benim düşüncem diğer ucuz saksılar geridönüşüm plastikten elde edilmiş kimyasalları tamamen farklı ( beyaz poşetle siyah poşet kullanımı gibi yani).
Seramik saksıları kesinlikle önermiyorum. Seramik saksıları bitkiler sevmiyor. Topraktaki mineral fazlalğı ve seramik oluşundan dolayı kök çürümesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu tamamen benim görüşüm.
Başlık açılabilir tabiiki bu benimde çok hoşuma gider. Bu başlığa herkes kendi yöntemini açıklamalı görselini yükler. Değişik alternatif fikirlere hep açığımdır, belkide daha hoş bir sardırma yöntemide öğrenmiş oluruz.
Sevgili agozce iyiki bu soruyu yönelttiniz benide bu açıklamayla, birçok soru sorulmasından kurtardınız.
Teşekkür ederim.
Bence Siz bir başlık açın, güzel fikirler çıkabilir. Hem zamanı olan Arkadaşlarımız yabancı sitelerdende araştırma yaparak bizlere değişik alternatifler sunabilirler.;)
Araştırmadan, sormadan, denemeden en güzel yöntemi bulunmaz Size kolaylıklar diliyorum seçim yapmakta en zor kısmı zaten:p

missmenas
24-06-2011, 02:55
Uykum kaçtı bu satte hala uyanığım:( Kafaya takıldımı takılıyor işte raf sistemini nasıl en güzeli olur diye taktım işte, uykuda yok. Köşe raflar sarkan türlere ait olacak onu nasıl bir dizaynda yaptırtayım düşüncesi bu gece uykusuz bırakacak.
Bu arada Sevindirici bir haberim var onu bile unuttum resimlerini yüklemeye.
Evet Hoya verticillata süpriz yapıyor, Sevgili Karalale'nin tekniğiyle büyüteçle çekilmiş resimler.
Hoya Verticillata güzel kokusuylada bilinir. Şimdiden merak ettim kokusunu.
Hoya verticillataya çiçek açtırabilen varmıydı acaba, bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Forumdaki en eski hoya sevdalıları belkide koklama şansına sahiptirler.

karalale
24-06-2011, 16:43
Hatice hanım, herşey çok ama çok güzellll.... Cafe nin güzelliği, hoyaların muhteşemliği, yeni gelenlerin azmi. Birde Şirin ciğin mutlu haberi.;) İnanın çok sevindim. Allah sağlıkla kurtarsın inşallah. İzin yaklaşıyor, benimkileri nasıl bırakcam derken, biran önce Antalya da olsam demeye başladım valla.:D Beni de anmışsınız bu arada, size yeni bir büyüteçli resim yollayacağım ama az daha bekleyeyim. Yanlış alarm olmasın yani.:p Kucak dolusu sevgiler, çok ama çok uzaklardan....

missmenas
25-06-2011, 10:44
Sevgili Karalale,
sanırım uzaklardan gelen ilk misafir ünvanını Siz alacaksınız. Şirin bütün gün uyumaya başladı resmen gebelik psikolojisine büründü.
Cafede çocukları özellikle mutfak bölümüne asla sokmuyor. Sevmediği kişileri görünce havlamadan dişlerini gösterip hırlıyor. Sakın ha diyorum arkasını dönüp uyumaya devam ediyor. Beyler ise bu durumun farkındalar. Şirin lawobaya geçebilirmiyim diye sesleniyorlar, bakıyor şöyle bir zararsız birisi gık çıkmıyor. Nedense bazı kişilere anında fırlayıp mutfak kapısında bekliyor o kişi lavabo dan çıkınca yine yerine geçip uyku modunu alıyor, çok şaşkınım dün akşam bir çocuğa saldırdı resmen. Epeyce bir korktuk, yapacak birşey yok katlanacağız 2 ay bu durumuna.
Yeni süprizli resmide çok merak ettim şimdi doğrusu, inşallah yanlış alarm olmaz;)

karalale
25-06-2011, 15:53
Hatice hanım, merhabalar. Sizin ufaklığın resmini paylaştığım da ''Aman Tanrım ne kadar büyümüş böyle, kocaman kocaman Maşallah hemde. Bana gelinceye kadar nerdeyse çiçek bile oluşturur bu'' demiştiniz. Sizden korktum valla, müneccim misiniz yoksa...:eek:.İşin yanlışı, alar mı kalmadı. Her yeni yaprakta tomurcuk oluşu mu var.:p Stres bastı beni, yollarda başına birşey gelmez inşallah. Malum arabayla 2-3 gün sürüyor yolculuk. Sağ salim bir gelebilsek...:(Şirin annenin bebeklerini de görürüz inşallah. Daha doğumdan sonra da agrasif olur, bebişler büyüyene. Size kolaylıklar diliyorum, selamlar.....

gtatas
25-06-2011, 17:07
Hatice hanım oh oh diye diye fotolara baktım, hepsi de maşallah çok güzel kolaylıklar dilerim.

missmenas
26-06-2011, 02:19
Sayın Gtatas,
arada bir uğrayın lütfen. Çünki sizinde değişik hoyalarınız olacak. Yakında size söz verdiğim gibi hediye hoyalarınız yola çıkacak.
Fotolar bol bol çiçekler açınca dahada bir güzelleşecek. Yine beklerim:)

missmenas
26-06-2011, 02:29
Hatice hanım, merhabalar. Sizin ufaklığın resmini paylaştığım da ''Aman Tanrım ne kadar büyümüş böyle, kocaman kocaman Maşallah hemde. Bana gelinceye kadar nerdeyse çiçek bile oluşturur bu'' demiştiniz. Sizden korktum valla, müneccim misiniz yoksa...:eek:.İşin yanlışı, alar mı kalmadı. Her yeni yaprakta tomurcuk oluşu mu var.:p Stres bastı beni, yollarda başına birşey gelmez inşallah. Malum arabayla 2-3 gün sürüyor yolculuk. Sağ salim bir gelebilsek...:(Şirin annenin bebeklerini de görürüz inşallah. Daha doğumdan sonra da agrasif olur, bebişler büyüyene. Size kolaylıklar diliyorum, selamlar.....
Sevgili Karalale,
harika bir haber bu:eek:. Sevincimden ne yazacağımıda bilemiyorum şimdi.:DSüper bir süpriz , hislerim kuvetlidir sadece ve bu artık ufaklıktan çıkmış resmen Anneliğe hazırlanmış.
Almanya yolculuklarını hiç unutmuyorum. Yolculukta başına birşey gelmiyeceğine inanıyorum ben, Siz onu korursunuz. Birşey olsa bile kökleri sağlam ulaşsın bana o bile mutlu eder emin olun.
Çok Teşekkür ederim uzaktanda olsa görüntüsü ve yaşadığını bilmek bile mutlu ediyor. Ellerine yüreğine sağlık.

missmenas
26-06-2011, 02:44
Hoya lacunosa ya kocaman kocaman bravo diyorum artık, hala açmaya devam ediyor. İlk günden itibaren sürekli üzerinde açık en az 4 tane çiçeği var nazarım falan değmez artık:p alıştım iyice çiçekli görmeye...

Asiye açtığı ilk çiçeklerini üzerinde kurutuyor ve yerine yenilerini açmaya hazırlanıyor.

agozce
26-06-2011, 19:43
Ne güzel görüntüler bunlar.....Hep beraber güle güle büyüyün....

Sardırma konusunda,
Hatice hanımın ağacını görünce aklıma geldi. Büyük, sağlam bir kurumuş ağaç dalı ne güzel dururdu. Hoya ağacı. O dev çiçeklerle görüntüyü hayal ediyorum.

Sevgili mismenas seranızda, bir tane büyük çiçeklilerde deneyin.( Kuru ağacın alt tarafı düzeltilir, önce saksıya iyice monte edilirse, sorun olmaz bence..:))

Büyük bir eve çıkınca ben de deneyeceğim.

Fatih
26-06-2011, 19:55
Ablacım ne güzel görüntüler bunlar.Ellerine sağlık ;)
Miss gibi de kokuyordur ;)

Benim fıstıklar yarı yolda devam edemeyeceğiz dediler küçük bir kaza geçirdiler.Ucuz atlattık aslında ;)

missmenas
26-06-2011, 22:32
Aman Fatih Kaza falan deme kayıp hele hiç deme yüreğime iniyor hoyamı kaybettim sözü. Kendim kaybetmiş kadar üzülüyorum:( arada bir resim yüklersen gelişmeleriyle ilgili, bende yorgun gelince resimlere bakıp kendime gelebilirim:p

Günün güzel haberinide paylaşayım bu arada.
Hoya bogor çiçek sapı veriyor 2 tane görebildim biraz büyütsün resimlerini çekerim...

missmenas
26-06-2011, 22:38
Ne güzel görüntüler bunlar.....Hep beraber güle güle büyüyün....

Sardırma konusunda,
Hatice hanımın ağacını görünce aklıma geldi. Büyük, sağlam bir kurumuş ağaç dalı ne güzel dururdu. Hoya ağacı. O dev çiçeklerle görüntüyü hayal ediyorum.

Sevgili mismenas seranızda, bir tane büyük çiçeklilerde deneyin.( Kuru ağacın alt tarafı düzeltilir, önce saksıya iyice monte edilirse, sorun olmaz bence..:))

Büyük bir eve çıkınca ben de deneyeceğim.
Ah seram bir yapılsa ne fikirlerim var bir bilseniz, hayalini kurmak bile heyecanlandırıyor beni. Kütüklerin içerisine dikeceğim bazı hoyalarımı, Hoyalar kadar dekoratif bir görüntüsü olacak seranın.
Hoya cafede böyle güzel şeyler yapamayacağımı biliyorum. Şimdilik böyle idare edeceğim.

İnşallah Sizde hayalinizdeki büyük eve kavuşursunuz ve herşey istediğiniz gibi olur.

Fatih
26-06-2011, 23:45
Diğerlerinde ki çiçek saplarını kontrol ederken kolum saksıya çarptı ama şiddetli değildi hafif sallandı korktumdöker diye korkulan oldu ;)

Bir sürprizde benden gelsin H. Wayetii yeni sürgünde çiçek oluşumuna gitti bakalım inşallah çiçek sapıdır ;)

yıldıztozu
01-07-2011, 20:18
Hatice Hanım,
Lagunosanız inanılmaz.
Tabii diğerleri de öyle.:)
Sizin bu çabanız hepsinden daha öte.

missmenas
02-07-2011, 00:54
Sevgili Yıldıztozu,
Çok teşekkür ederim.
Çaba sarfetmeden güzelliklerde istendiği gibi yaşanmıyor maalesef. Hoya Lacunosa hala çiçek saplarını büyütüyor ve sürekli çiçekte hep. Asiye 2. çiçeğinide açtı bugün...

missmenas
02-07-2011, 00:55
Diğerlerinde ki çiçek saplarını kontrol ederken kolum saksıya çarptı ama şiddetli değildi hafif sallandı korktumdöker diye korkulan oldu ;)

Bir sürprizde benden gelsin H. Wayetii yeni sürgünde çiçek oluşumuna gitti bakalım inşallah çiçek sapıdır ;)
İnşallah çiçek Sapıdır, ben onu sana zaten çiçek saplı olarak göndermiştim. Eski sapta kıpırtı yokmu hiç:confused:
Resim bekliyorum;)

missmenas
02-07-2011, 01:15
Hoya obscura ilk çiçek sapındaki büyüttüğü tomurcuklarını döktü diye üzülürken bugün gördüm aşağı uç kısmına doğru olan yerde 1 tanesini tam büyütmüş. Bunu kesin açar gibi görünüyor şimdilik.
Yarın gündüz güzel resimler çekerim. Hoya lasiantha da süprize hazırlanıyor;)

sevim4
02-07-2011, 07:42
Sevgili missmenas,çok güzel hoyaların ellerine sağlık.

karalale
02-07-2011, 12:08
Bence hiç acele etmesinler açmak için, Ağustos a kadar beklesinler canımmmm.....:D:D Lasianta kokulu olandı değil mi? Hepsi muhteşem Hatice hanım. Sizde Pachyclada yok mu acaba? Eğer ısmarlarsanız beni de unutmayın.;) Zaman azaldıkça heyecanım artıyor. Az kaldı az, hoya cennetine geliyorum. Selamlar, sevgiler....

karalale
02-07-2011, 16:44
Hatice hanım gene bennnn....Paylaşmadan yapamayacağım. Soğanlı olmasa kesin mum çiçeği çeşidi diyeceğim. Çiçekler nerdeyse aynı, kokusu ise muhteşem. Bunlar arkadaşımın bahçesin de, yeni çektim. Bendekiler uzadı ama çiçek yok. Hain köstebek....

Fatih
02-07-2011, 23:36
Ablacım misafiriniz senin :)

Hoya sp tanna'nın dediğim sürügünü ;)

230443

230444

missmenas
02-07-2011, 23:51
Fatih'cim gerçektende haklısın sürgün alttan gelmiş. Kesin yanlış dikilmiş evet, ama sorun benden kaynaklı değil. Apodagis dikim yönünü belirleyici özellik bırakmış bende onu uyguladım. Hoyalarda yanlış yönde de dikilse yinede sürgünler verip sağlıklı büyümeye gidiyorlar, teselli olsun sana problem yok yani:p

missmenas
03-07-2011, 00:04
Hatice hanım gene bennnn....Paylaşmadan yapamayacağım. Soğanlı olmasa kesin mum çiçeği çeşidi diyeceğim. Çiçekler nerdeyse aynı, kokusu ise muhteşem. Bunlar arkadaşımın bahçesin de, yeni çektim. Bendekiler uzadı ama çiçek yok. Hain köstebek....
Sevgili Karalale,
bu ne güzellik böyle süper birşey.
Geçmiş yıllarda olsa bana bunu mum çiçeği diye satabilirlerdi bende hoya diye baştacı yapardım:D
Şimdiden heyecan sardı beni hoya calycina, papağan çiçeği. Neyseki ağustos çok uzakta değil.
Hoya Pachyclada ile başlayayım resimlere sonrada Hoya lasiantha nın çiçek tomurcukları ve hoya praetorii 2 yeni yaprak çıkarttı. Bugün akşam yine seraya aldım. şoklamaya başladık normal ortama alışması için 1 gün seraya 1 günde normal ortama, böylelikle açıkta kalmaya alışacak diye umuyorum.
Hoya lasiantha nın çiçekleri kokulumuydu unuttum, ben onu kokusuzda severim çok hoş çiçekleri var çünki:p

missmenas
03-07-2011, 00:12
Hoya praetori ve hoya imperialis ler... Veee Asiye nin 2. açan çiçeği;)

missmenas
03-07-2011, 00:14
Sevgili missmenas,çok güzel hoyaların ellerine sağlık.
Sevgili Sevim hanım,
Çok Teşekkür ederim. Güzel gelişip büyümeleri için elimden geleni yapıyorum.

missmenas
03-07-2011, 00:18
Hoya obscura nın çiçek saplarını saymadım ama lacunosadan kalır yanı olmayacak gibi çok çiçek olacak üstünde bir aksilik çıkmazsa;) Son kare yine hoya lacunosadan...

missmenas
03-07-2011, 00:27
Hoya curtisii iyice serpilmeye başladı çelik bile aldım:p
Şuna bakarmısınız beni nasılda takip ediyor:D Hoyalarımın 1 tanesini sesli olarak bir seveyim konuşayım anında yerinden kalkıp neyle konuşuyorum dikkatlicine bakıp, bakışları anında değişiyor ben sana gösteririm benden başkası öyle sevilmez der gibi:D
Ve hoya Lambii büyük saksıya aldım sürgün vermeye başladı...

missmenas
03-07-2011, 00:34
Ve henüz büyük saksıya alınmayı bekleyen hoyalarım, bazıları sürgünlerini birbirine dolamaya başlamış geç kalıyorum saksıya almakta.
Raf ölçülerimi bugün usta gelip ölçüsünü aldı 2 haftaya kalmaz bitecek inşallah üst raf olarak kullanacağım ahşaplarda çok seri bir şekilde tamamlanır.

missmenas
03-07-2011, 00:37
Hoya resimlerine devam...

Fatih
03-07-2011, 00:39
Ablacım ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel.Baktımda sende ki sp. tannalarda ters ;) İstersen toprağı biraz yaprakların çıkış yerlerinden açta sürgünler rahat çıksın. ;)

Hepsi birbirinden güzel maşallah kocaman...

Ama lasiantha daha bir güzel :D

missmenas
03-07-2011, 00:42
Çok resim çektim, yorgunluktan son kareleride yükleyeyim kalanları başka gün ilave yaparım...
Hollanda'dan gelen son hoya çeliklerim, hoya pauciflorayı Hazan-z arkadaşım için özellikle istemiştik maalesef yaşatamadım. diğerleri firesiz başarılı oldu...

missmenas
03-07-2011, 00:47
Hoya bogor un çiçek saplarını ve hoya verticillatanın çiçek saplarınıda görüntüledim. Hoya verticillata maalesef çiçek tomurcuklarını döktü.
Son kare hoya wayettii...

missmenas
03-07-2011, 00:50
Ablacım ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel.Baktımda sende ki sp. tannalarda ters ;) İstersen toprağı biraz yaprakların çıkış yerlerinden açta sürgünler rahat çıksın. ;)

Hepsi birbirinden güzel maşallah kocaman...

Ama lasiantha daha bir güzel :D
Fatih'cim haklısın yarın bir bakayım neler yapabilirim. Hoya lasiantha ve praetori yi 2. defa satın alıp deniyorum, umarım bu defa başarırım...

maki01
03-07-2011, 01:11
Hepsi çok güzel ama en güzeli de anne adayı Şirin'cim. Bebeğim nasıl bakmış öyle :) Burnundan öp benim için...

missmenas
03-07-2011, 01:19
Ablası aş eriyoruz:Dkuru mamasını yemiyor illaki başka yiyeceklerle süslememiz gerekiyor mama çanağını. Garibim bütün gün bir içerde bir dışarda dolanıp duruyor. Bahçeye inip kediciklerle bile ilgilenmiyor artık. Ya sitenin çocuklarına ne demeli cafeye çıkıp şirini bahçeye göndermiyormusun diyorlar onlarada hiç tahammülü kalmadı çocuklara öyle ters bir bakış fırlatıyorki görsen korkarsın şimdi bir vukuat olacak dersin.:(

agozce
03-07-2011, 13:46
Sevgili karalale merhaba,
yüklediğiniz, soğanlı mum çiçeğine benzeyen çiçeğin adı nedir. Çok güzel. Almanyada bahçede yetişirse burada da yetişir diye düşündüm. Umarım bulabilirim. Adını biliyorsanız yazarmısınız?

Hoşça kalın.

karalale
03-07-2011, 17:40
Hatice hanım, nutkum da dilim de tutuldu.:eek: Artık gördüklerimi algılama zorluğu çekiyorum.:( Yorum yapmaya kelimeler az geliyor. Hele bir geleyim, sözcükler den değil de hareketlerim den anlayacaksınız ne haldeyim.:p:D Önce kendinize, sonra Şirin ciğimize ve sonra da hoya kolonisine iyi bakın. İyiki varsınız, kucak dolusu sevgiler, selamlar....

missmenas
04-07-2011, 00:29
Bende Taner bey'in serasına birde Mutlu bey'in serasına gidince, ifade yetmez şaşkınlığımı hayranlığımı anlatmaya. Bir kamera olacak gizli ve çekim yapacak sonrada burda yayınlanacak, eminim izleyen gülme krizinden kendini alamaz. şekilden şekile giriyorum, sırayla gezdiğim yeri bir ileride çok ilgi çekici birşey görürüm aaa o ne diye koşarak yanına giderim. Sonrada nerde kalmıştım ben diye döner bakarım. Çünki hiçbirşeyi o güzelim güzelliklerden kaçırmak atlamak istemem.
Geldiğinizdeki Haliniz gözümde canlanır gibi oldu:D:D:D

karalale
04-07-2011, 15:43
Oynatmaya az kadı, doktor faydasız. Zaten o da rahat bırakın demiş. Eşim öyle diyor.... :( Daha Antalya ya gelince neler olacak haberi yok. Bir an bizi o seralar da dellenirken hayal ettim. Çok güzel olacak çokkkk.....:D Beni anlamayanların yanında kendimi kısıtlamaktan bıktım. Yahşi Cazibede ki Simge gibi kop, kop yapalım Hatice hanım. :DMadurum da madurum, çok madurum madurum.....Şafak geri sayım devammmm..... selamlar...

missmenas
05-07-2011, 09:16
Gece eve gelir gelmez okudum mesajı. Hala gülmekten ve nerelere gidilebiri düşünmekten kendimi alamıyorum. Benden daha çılgın, bitkilerle delicesine ilgilenen birisiyle böyle sera gezisi yapmamıştım. Düşüncesi bile harika geliyor. Kop kop:D ve hala gülüyorum gözümde seralarda ikimizi canlandırabiliyorum.:D
Dün hoya cafeye bir müşteri geldi, site sakinlerinin misafiriymiş. Ne dese iyi dersin, Sizde çiçek hastalığımı var? Bende bu kadar belli ediyormuyum bu hastalığı dedim. Adamın bana bir bakışı vardı, birlikte gülme krizine girdik. Biz öyle gülerken eşi yanımıza geldi, beyefendi eşine aynen şöyle dedi; Hayatım bakarmısın, ben yinede akıllı sayılırım hanefendinin yanında. demesinmi, gözümden yaş geldi gülmekten. Burda dediler toplantısı çok güzel olur, demekten kendini alamadı kadıncağız.
Böyle bir bakışta bile anlaşılıyor galiba hastalık derecemiz.:D

missmenas
06-07-2011, 08:36
Asiye' nin süprizine bakarmısınız, illaki tek çiçek göstermek için bu çiçek öbeğini nasılda saklamış. Bende bu kadar yoğun nasıl kokabilir diye merak etmekten kendimi alamamıştım. Gizlenmiş güzellik:D231383
Bazı merak eden komşular geç saate kadar ışığınız yandı ne yaptınız diye soruyorlar. Şimdi gelde anlat çiçeği kokladım diye:p Anlattığım kişi tek Bahçevan Ünal bey oldu, Söylediği Söze yani cuk derler ya aynen öyle:dilli: Aklı başında birisi zaten bu Dağın başında cafe açmaz. Bu kadar çiçeği bir arada görünce zaten şüphelenmiştim dedi.:D
231384

231385

231386

231387
Asiye'ye çiçek açtırabiliyorum ya, bundan daha çok beni mutlu edecek başka hoya hangisi olabilir acaba:)

Fatih
06-07-2011, 08:42
Canım Asiye'me bak. Seni mutlu etmek için elinden ne gelirse yapıyor.

missmenas
06-07-2011, 08:43
Hoya obscura nın çiçek sapları iyice belirginleşmeye başladı...
231388

231389

231390

Hemen yanında duran hoya Lacunosa kıskanırcasına çiçek açmaya devam ediyor.
Sanki pabucumu dama attırmam dergibi:D
231391

missmenas
06-07-2011, 08:57
hoya Lasiantha ya da bu minnacık boyuylan çiçek açtırabilirsem, ben bu işi başaramıyacağım şüphesi artık kalmayacak:o
En büyük korkum, saksının takla atması:D çiçek tomurcukları biraz daha büyürse, hooooop yan yatabiliriz:D
Bu çeliği neden bu kadar yan dikmişim acaba, hala kendime bunu soruyorum.
231393
231394
231395
Hoya kerri ler acayip güzelleşmeye başladı bu hoyanın çiçekleri açmasada olur, zaten çekici:cool:
231396
Hoya thompsonii hayata bağlandı son derece ilginç bir o kadarda güzel minik tüylü yaprakları var. İlgimi çekmeyi başardı bu güzelliğiylen:p
231397

missmenas
06-07-2011, 09:20
Ve hızlı bir şekilde gelişim gösteren, şubat ayında geldiğinde yaşatabilirmiyim endişesini taşıdığım hoyalarımın bazıları.
231403
hoya onychoides venüs
231404
hoya archboldiana pink
231405
Hoyalar için raflar bir an önce gelse sürgünler iyice birbirine dolanmadan büyük saksılarına alsam, yerlerinde serpilse süzülse güzellerim.
Sardırma mekanızmalarını hazırlamaktan parmaklarım artık su toplayacak. Teli sardırmak bayağı bir can yakıyor.
231406
231407

missmenas
06-07-2011, 09:25
Canım Asiye'me bak. Seni mutlu etmek için elinden ne gelirse yapıyor.
Aynen öyle, baktı etrafı albenili hoyalarla çevrildi. büyük bir gayretle yeni çiçek sapları oluşturuyor, bir taraftanda yeni tomurcuklar büyütüyor.
Aksilik çıkmazsa sanırsam sürekli çiçek açacak gibi;)
Tek tek te açsa yıllardır beklediğim için, beni müthiş bir Sevgi seline boğuyor.

sevim4
06-07-2011, 09:51
Sevgili missmenas, okadar güzellerki burdan bende heycanlanıyorum.
Çok teşekkür ederim bizlerede bu heycanı yaşattığın için.

a1919
06-07-2011, 10:17
Hatice Hanım inanın sizin adınıza ne kadar sevindiğimi anlatamam. Emekleriniz boşa gitmiyor. Güzel çiçeklerinizi doyasıya seyredip koklayın bizim için de. Sevgiler, saygılar Ankara'dan. Ellerinize sağlık...

İlkin
06-07-2011, 10:55
Hatice Hanım hepsi de harika. Maşallah onlara. Özellikler H.lasiantha'nın çiçeklerini dört gözle görmeyi bekliyorum. Tür olarak yola çok dayanıksız bir hoya ama bir köklendirildi mi hızlıca büyüyor, çok bekletmeden de çiçeklerini gösteriyor. Sizde de açacağına inanıyorum ben... H.lacunosa ile benim başım dertte şimdi, bir sürü çiçek sapı çıkarttı uçlarında da bol bol çiçek tomurcuğu var ama büyütüp büyütüp kurutuyor onları. Ortamdaki hava akımından hemen etkileniyor zannedersem... Sabır!.. =)

refiye
07-07-2011, 19:20
hepsi birbirinden güzel... diyecek söz yok... çiçekler sevildiklerinde bizleride çiçekleriyle sevindiriyorlar... hatice hanım hepsi muhteşem.. maşallahları var... ben resimlere bakarken bile ne kadar heyecanlanıyorum. kerrinin yaprağı locunosanın çiçeği... hepsi fevkalade

mozen
07-07-2011, 22:44
gerçekten tüm çiçekleriniz harika. ellerinize sağlık.

missmenas
11-07-2011, 12:23
Sevgili Sevim4,
Sevgili a1919,
Sevgili İlkin,
Sevgili Refiye,
sevgili Mozen,
Güzel dilekleriniz için Hepinize çok Teşekkür ederim. Darısı Sizlerin hoyalarına, hoyaların çiçeklerini koklayabilmek gerçektende müthiş bir duygu. Çiçek açtıramayanlarında bu duyguyu yaşamasını Dilerim.

missmenas
11-07-2011, 12:33
Nihayet Hoya Obscura ilk çiçeğini açtı. Gece saat 4 e kadar açmasını bekledim çifte sevinç yaşadım bir içeri bir dışarı gittim geldim. Bir gecelik gelin çiçeğimde ilk çiçeğini açtı. Hoya Obscuranında kendine özgü muhteşem bir kokusu var sanki acıbadem kokusu ve başkaca güzel çiçek kokularıyla birleşmişti. yoğun olarak algıladığım koku acıbadem kokusu ve şeftali kokusu vardı sanki. Birde gündüz koklamak lazım. yorgunlukla algılayabildiğim koku bunlardı:D
233091
233092
233093
Bir gecelik gelin çiçeğide en az hoyalar kadar güzel kokusu var. Maalesef daha fazla bekleyemedim. Eminim dahada açacaktı başında beklerken uykum geldi.:(

233094
233095

missmenas
11-07-2011, 12:45
Hoya Lasiantha çiçek tomurcuklarını iyice büyütmeye başladı. Büyük saksıya aldım dikkatlice bir kazaya uğramadan.
Diğer süprizde Hoya praetorii den geliyor, 1 tane çiçek sapı çıkarttı. İyice belirginleşsin diye beklemekteyim.:p Hoya praetorii yide kalıcı saksısına aldım. bu 2 tür çalı formunda büyüyor sardırıcı mekanızma yapmadım.
233110
233111

Hoya chinghungensis çeliğimden bir tanesi süprize hazırlanıyor. Çiçek sapını büyütüp açarsa ne mutlu bana;)

233112
233113

sevim4
11-07-2011, 13:01
Çok güzel arkadaşım benimde hoya keri açtı.
Ellerine sağlık.

Fatih
11-07-2011, 13:22
Off bende demiştim komşumdan güzel kokular geliyor diye ama hiç aklıma gelmezdi gelin ve hoyaların kokusu;)

missmenas
11-07-2011, 13:37
Fatih'cim,
komşuda bayram havası esiyor:D Gelinde çok güzel kokuyor sanki bütün çiçeklerin kokusu vardı her kokladığında başka çiçek kokusu geliyordu müthiş bir şey. kötü olan yanı ben iyice açmasını bekleyemedim ve sadece 1 gece açık kalıyor çiçeği.:(adı üstünde işte 1 gecelik gelin.

missmenas
11-07-2011, 13:40
Çok güzel arkadaşım benimde hoya keri açtı.
Ellerine sağlık.
Sevim Hanım,
Gözünüz aydın, bu mutlu haberi paylaşmakta ayrı bir keyif. Lütfen benim içinde koklayın hoya kerriyi.
Kutlarım Sizi başarınızın devamını dilerim, bol bol çiçekli hoyalarınız gönlünüzdeki paylaşım sevgisini hiç eksik etmesin...

maki01
11-07-2011, 15:41
Bunlar ne böyle sevgili missmenas, gözlerime inanamadım sevgili arkadaşım, kutluyorum seni.

Bu kadar bakım, emek ve yorgunluğun keyfini çıkarıyorsun. Yakından tanıyan arkadaşlar iyi bilirler gösterdiğin özeni. Hani deseler ki şu pınarın suyu, hastalıklara şifa veriyormuş, bu sıcakta zor giderim herhalde. Oysa sen, hoyalarının suyunu bile bidonlarla dağ tepe demeden kaynaktan taşıyorsun. Hazırladığın toprağa " Sihirli Toprak " demek geliyor içimden.

Yüreğine sağlık canım.

Hatice Tarhan
11-07-2011, 22:32
Sayfayı her açışım da böyle güzel haberlerle karşılaşmak, ne kadar mutlu ediyor beni tahmin edemezsiniz Hatice hanım.Sizin canla başla çalışmanızı, verdiğiniz emekleri boşa çıkarmıyorlar, öyle hayranım ki azminize başaramıyacağınız bir şey olmadığını düşünüyorum,sizi yürekten kutluyorum. Çok yakında hoya cennetinizi görmeye geliyorum, bir arkadaşımla birlikte.Kucak dolusu sevgiler,

agozce
11-07-2011, 22:42
Hımm, çok güzel.

Demekki H.Obscura ve H.chinghungensis de alınacaklar listesine girmeli...

missmenas
12-07-2011, 11:33
Sevgili Agözce,
İlahi gece geldim Eve o yorgunluğumun tatlı bir Tebessümü oldu ''Hımm, çok Güzel'' :)))
Alınacak listesi hiç bitmiyor inanınki....:D Siz yinede bir liste oluşturun bence gelecek bahara elimde olabilir. Obscura var köklenmiş.

missmenas
12-07-2011, 11:47
Bunlar ne böyle sevgili missmenas, gözlerime inanamadım sevgili arkadaşım, kutluyorum seni.

Bu kadar bakım, emek ve yorgunluğun keyfini çıkarıyorsun. Yakından tanıyan arkadaşlar iyi bilirler gösterdiğin özeni. Hani deseler ki şu pınarın suyu, hastalıklara şifa veriyormuş, bu sıcakta zor giderim herhalde. Oysa sen, hoyalarının suyunu bile bidonlarla dağ tepe demeden kaynaktan taşıyorsun. Hazırladığın toprağa " Sihirli Toprak " demek geliyor içimden.

Yüreğine sağlık canım.
Sevgili Maki01,
Su damacanalarım 1 tane kaldı dün hepsini suladım. Yarın su doldurmaya gideceğim.
Özellikle öğleyin cafeye gitmek için evde sabırsızlanmaya başlıyorum. Her yeni gün başka bir süprizle dolu. O kadar keyif verici ki anlatamam.
Hoyalarımda sanki beni eve bırakmamak için çiçeklerini gece açıyor. Anne gitme dergibi:D O kadar Huzurlu ve Mutluyumki, kelimelerle tarif edemem. Ben ne kadar Mutluysam Şirin'imde bir o kadar mutlu Hoya Cafe'de.
Toprak karışımımıda hoyaların çok sevdiğine inanıyorum. Gereken herşeyi sağladığıma inanıyorum hoyalarım için. Birde raflarım gelirse değmeyin keyfimize olacak.
Deselerki hoyaların için Tayland'dan su getirmelisin, oturur bir çaresini ararım nasıl getirtebilirim diye. Ama gözlemlediğim o ki hoyalarımın burda Antalya'da da çok mutlu olduklarına inanıyorum. Yakın bir zamnda buhar makinası almam gerektiğine inanıyorum....

missmenas
12-07-2011, 11:52
Sayfayı her açışım da böyle güzel haberlerle karşılaşmak, ne kadar mutlu ediyor beni tahmin edemezsiniz Hatice hanım.Sizin canla başla çalışmanızı, verdiğiniz emekleri boşa çıkarmıyorlar, öyle hayranım ki azminize başaramıyacağınız bir şey olmadığını düşünüyorum,sizi yürekten kutluyorum. Çok yakında hoya cennetinizi görmeye geliyorum, bir arkadaşımla birlikte.Kucak dolusu sevgiler,
Hatice hanım,
öğleyin saat en geç 2 gibi cafeyede oluyorum. Geleceğiniz zaman haber verirseniz çok sevinirim.
1 tane arkadaş yetmez dermişim:D gelecek yıl dan itibaren gezi mekanı olacağına inanıyorum. Hoyalardaki çiçek kokuları eminim birbirine karışacaktır....

elek
13-07-2011, 12:33
Uzun zamandır birşey yazamasam da bil ki sürekli bakıyorum sayfana ablacım ;) Chinghungensis yeni dikkatimi çekti, minicik yapraklarıyla bu da çok güzel bir türmüş. Edinilecek türlerin arasına, Mathilde'nin yanına eklendi :D

Yakında umarım bir süpriz de benden gelecek, Krohniana çiçeğini epey büyüttü. Bu haliyle bile sabah akşam başındayım, açarsa nasıl çıldıracağım kimbilir :D

iris41
14-07-2011, 06:52
missmenas toprak karışımınızı tarif edermisiniz . birde elinizdeki hoya ceşitlerinde sadece sarı acanı varmı ? bir sitede görmüştüm büyük top halinde sapsarı acıyor cok hoşuma gitmişti benim cicekler bildiginiz gibi ya sarı ya beyaz acıyor :D

bettyycim
15-07-2011, 12:53
Hatice hanı size bahsettiğim Kşçunun carnosası böcekten ve bakımsızlıktan görünmüyor ama şu çiçeklere bakın sadece kafeslerden çıkan gübreyi koyuyor saksıya her daldan tomurcuk fışkırmış adeta :D

huzunperest
15-07-2011, 22:54
Canım arkadaşım hoyalar ile ilgili azmini başarılarını gururla seyrettim. Sayfalarda gezindim hoyalar arasında kendimi kaybedip yeniden buldum. :) Ellerine, yüreğine sağlık. Şimdi bir uçak bileti bulup hoyaların arasına karışmak geldi içimden:) Ne yapsam bilmem ki.....

Fatih
16-07-2011, 01:04
EE ablacım yok mu hiç görsellerle dolu güzel haberler:confused: ;)

missmenas
16-07-2011, 08:44
missmenas toprak karışımınızı tarif edermisiniz . birde elinizdeki hoya ceşitlerinde sadece sarı acanı varmı ? bir sitede görmüştüm büyük top halinde sapsarı acıyor cok hoşuma gitmişti benim cicekler bildiginiz gibi ya sarı ya beyaz acıyor :D
Sevgili iris,
Toprak karışımı ile ilgili en son hoya carnosa sayfasında yazmıştım, son 4 sayfayı bir gözden geçirmeniz gerekiyor.
Sadece sarı açan, birkaç çeşitim var henüz yeni oldukları için çiçeklerini göremedim daha. Yakın bir zamanda aksilik çıkmazsa Hoya lasiantha açacak. Tek bir çelik olarak diktim, devamıda henüz yok yani. Diğer sarı açanlar nelerdi onlarıda hatırlayamıyorum. Bir ara net bağlantısı olunca cafede zamanım olacak çünki. Listemi günceller yayınlarım.
Şu anda açmış olarak sarı beyaz olanı hoya obscura var ve kokusuda gerçekten çok güzel. Elimde köklenmiş olanıda var.

missmenas
16-07-2011, 09:03
Canım arkadaşım hoyalar ile ilgili azmini başarılarını gururla seyrettim. Sayfalarda gezindim hoyalar arasında kendimi kaybedip yeniden buldum. :) Ellerine, yüreğine sağlık. Şimdi bir uçak bileti bulup hoyaların arasına karışmak geldi içimden:) Ne yapsam bilmem ki.....
Canımsın,
1 saatlik mesafedeyiz, Havalimanıda sadece 15 dk. mesafede bana. Aslında Agustos ayında, sevgili delete61 ve sevgili karalale gelecek.
Eylül ayındada, Değerli hocamız Sevgili Dkp, ve Adana'dan 2 Arkadaşımız Hazan-z ve Maki01 ayarlayabilirlerse Eylülde 4lü bir hoya toplantısı yapacağız. Eylül Ayına ayarlayabilirsen süper olur derim.
Bugün bunları başarabiliyorsam sizlerin sayesinde, Sevgili Dkp ve sen olmasaydın ben bugün bu güzellikleri yaşamıyor olacaktım. Hala yabancı sitelere bakıp iç geçiriyor olacaktım.
İyiki varsınız diyorum ve hep kulaklarınızı çınlatıyorum.
Bu aralar sürekli düşündüğüm bir olay var. Uluslararası Türkiye mum çiçeği yetiştiricileri derneği (isim değişebilir) ve yılda 2 defa eğitim semineri düzenlemek istiyorum. Akdeniz üniversitesini bir ziyaret etmem gerekiyor. Böyle bir eğitim semineri için, değerli akademisyenler de aramızda olsun istiyorum. Henüz sadece düşüncede bunlar Tabiikine.

Dernek olayına sıcak bakan ve dernek kurmakta deneyim ve tecrübesi olan Arkadaşlarımızın önerilerini bekliyorum.

missmenas
16-07-2011, 09:13
Sevgili Bettyycim,
Bunlar ne güzel kareler böyle. Süpersin valla, ya ben anlamıyorum bu bazı hoya sahiplerini. Böyle nadir bulunabilen bir çiçeği nasıl ihmal ederler. Kuşların gübreside maşallah yani çok iyi yaramış carnosaya. Bir kuşcumu ziyaret etsek acaba dermişim.:D Bende yarasa gübresi var şimdilik o yetiyor. Zaten Asiye coştu, 3 tane peşpeşe açacak, açmak için yine geceyi beklemese diyorum:p

Sevgili Fatih,
az kaldı görsel şölen için. Kokular birbirine karışmaya başladı, Yakın bir zamanda hoya bogor açacak her 2 çiçek sapındaki tomurcukları iyice büyümeye başladı. Hoya Lasiantha yı çok merak ediyorum;) bir açsın bol bol resimler eklerim. Önümüzdeki hafta sonuna kadarda reflar geliyor.
Herşey süper olacak yani....

karalale
16-07-2011, 12:18
Yok, yok Hatice hanım. Size artık yetişemiyoruz. :eek: Önce bol çeşit, sonra Hoyacafe şimdi de Uluslararası Türkiye Mum Çiçeği Yetiştiricileri Derneği. Bu işin sonunu mu, bizim sonumuzu merak edeyim bilemiyorum valla... :pSiz fikrine girdiyseniz bu iş olmuş demektir zaten. Yeni hayallere devam. Sizin h. calycina yı getiremiycem galiba....:( dermişim. Böyle büyümeye devam ederse arabaya sığmıycak.....:D Selamlar....

missmenas
16-07-2011, 23:42
Sevgili Karalale,
Yüreğime inecektiniz az kalsın:( ben onu üzerinde açmış çiçeğiyle hayal ediyorum hep. Gerekirse budayıp bana sadece köklerini getirmeniz bile yeter:D Maşallahınız var sizinde, bütün hoyalarınız bakımlı sanki yılların hoya koleksiyoncusu gibi oldunuz, Nazardan esirgesinler sahiplerinin azmini(burda kendimide dahil ediyorum). Bir şeyi Sevmek ve benimsemek ne kadarda önemliymiş.... Bu Azmin elinden ne kurtulur bilemiyorum.
Az kaldı Ağustos ayına tembihle lütfen biraz uykuya yatsın:D çiçeklerini burda beraber koklayalım....

huzunperest
17-07-2011, 09:16
Canımsın,
1 saatlik mesafedeyiz, Havalimanıda sadece 15 dk. mesafede bana. Aslında Agustos ayında, sevgili delete61 ve sevgili karalale gelecek.
Eylül ayındada, Değerli hocamız Sevgili Dkp, ve Adana'dan 2 Arkadaşımız Hazan-z ve Maki01 ayarlayabilirlerse Eylülde 4lü bir hoya toplantısı yapacağız. Eylül Ayına ayarlayabilirsen süper olur derim.
Bugün bunları başarabiliyorsam sizlerin sayesinde, Sevgili Dkp ve sen olmasaydın ben bugün bu güzellikleri yaşamıyor olacaktım. Hala yabancı sitelere bakıp iç geçiriyor olacaktım.
İyiki varsınız diyorum ve hep kulaklarınızı çınlatıyorum.
Bu aralar sürekli düşündüğüm bir olay var. Uluslararası Türkiye mum çiçeği yetiştiricileri derneği (isim değişebilir) ve yılda 2 defa eğitim semineri düzenlemek istiyorum. Akdeniz üniversitesini bir ziyaret etmem gerekiyor. Böyle bir eğitim semineri için, değerli akademisyenler de aramızda olsun istiyorum. Henüz sadece düşüncede bunlar Tabiikine.

Dernek olayına sıcak bakan ve dernek kurmakta deneyim ve tecrübesi olan Arkadaşlarımızın önerilerini bekliyorum.

Kendi adıma konuşmam gerekirse ben sadece küçücük bir sebep oldum hoya deryasına girmen için, senin içinde yanan bir hoya aşkı varmış zaten:)

Ağustos ayı değil ama eylül ayındaki toplantınıza katılmayı çok isterim. İnşallah uygun zamanıma denk düşer.

"Mum çiçeği yetiştiricileri derneği" kulağa hoş geliyor. Hele ki bu derneğin kurucu üyesi olmak ayrı bir gurur ve onur olurdu. Tüzük hazırlamak, dernek kurmak, en az 7 kurucu üye bulmak kolay...Ancak uygulama bazında bir çoğumuzun farklı illerde yaşıyor olması derneğin çoğu faaliyetini hakkınca yerine getiremeyişimize yol açabilir. En basit söylemle yönetim kurulunun tüm üyelerinin aynı ilde olması gerekir. Ama imkansız değil tabi ki bu durum. Çıkabilecek zorlukları, aksaklıkları baştan etraflıca düşünüp tasarlarsak daha sağlıklı ve amacına ulaşan bir oluşum çıkarabiliriz. Gönül ister ki bir ilde dernek merkezi olsun sonra hoya severler çoğalıp çoğalıp her ilde bir şube açsın:)) çalışmalarını yürütsün. Gerçekleşmeden önce hayali kurulmayan bir başarı olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle de teklifine gönülden destek veriyorum arkadaşım. Dernek kurulması ve mevzuatı konusunda yeterince tecrübem var. Her konuda yanınızda olacağımı bilmeni isterim.

karalale
18-07-2011, 09:39
Hatice Hanım, hiç merak etmeyin hepsi tembihli. Özellikle de benimkiler. Hiç kendinizi yormayın, yaveşşş, yaveşşşş büyüyün, öle çiçek vercem diye kendinizi yormayın dedim. Sizinkine de az uyku ilacı verdim. Arkadaşlarının yanına gelince mutluluktan açacaktır artık. Çok güzel oldu ama... Gümrükçülerin gözüne takılmaz inşallah. Bir an önce gelip, ellerinize teslim etsem. Görüşmek dileğiyle, sevgiler....

yıldıztozu
18-07-2011, 15:54
Hatice hanım,
Eylül ayında ben de sizinle bir arada olmak isterim.
Tabii ki izin varsa ve müsait olursam.:)

missmenas
19-07-2011, 08:59
Sevgili Yıldıztozu,
Dilaver Bey'in tam geliş tarihini alalım burdan yayınlarım önceden şu Tarihte diye ve Sizide aramızda görmek hepimizi mutlu eder buna inanabilirsiniz. Hoyalara gönül vermiş birkaç kişi olduğumuz için böyle bir tanışma ve fikir alışverişi toplantısı çok güzel olur.
İzin istemeniz beni şaşırttı diyebilirim, bütün hoyacılara kapım herzaman açık biliyorsunuz. Eylül de olmasa bile ne zaman isterseniz ve müsait olursanız beklerim.

missmenas
19-07-2011, 09:08
Kendi adıma konuşmam gerekirse ben sadece küçücük bir sebep oldum hoya deryasına girmen için, senin içinde yanan bir hoya aşkı varmış zaten:)

Ağustos ayı değil ama eylül ayındaki toplantınıza katılmayı çok isterim. İnşallah uygun zamanıma denk düşer.

"Mum çiçeği yetiştiricileri derneği" kulağa hoş geliyor. Hele ki bu derneğin kurucu üyesi olmak ayrı bir gurur ve onur olurdu. Tüzük hazırlamak, dernek kurmak, en az 7 kurucu üye bulmak kolay...Ancak uygulama bazında bir çoğumuzun farklı illerde yaşıyor olması derneğin çoğu faaliyetini hakkınca yerine getiremeyişimize yol açabilir. En basit söylemle yönetim kurulunun tüm üyelerinin aynı ilde olması gerekir. Ama imkansız değil tabi ki bu durum. Çıkabilecek zorlukları, aksaklıkları baştan etraflıca düşünüp tasarlarsak daha sağlıklı ve amacına ulaşan bir oluşum çıkarabiliriz. Gönül ister ki bir ilde dernek merkezi olsun sonra hoya severler çoğalıp çoğalıp her ilde bir şube açsın:)) çalışmalarını yürütsün. Gerçekleşmeden önce hayali kurulmayan bir başarı olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle de teklifine gönülden destek veriyorum arkadaşım. Dernek kurulması ve mevzuatı konusunda yeterince tecrübem var. Her konuda yanınızda olacağımı bilmeni isterim.
Sevgili Huzunperest,
ne güzel bir haber bu böyle, eee artık bu demek oluyorki Size çok iş düşecek bu konuda;) Telefonlaşalım lütfen.
Sağlam bir temel üzerine kurulsunki devamıda gelsin. Henüz düşünceden öteye gidemedim, Hoyalara gönül vermiş Arkadaşlarımızında fikirlerini ve görüşlerini almak isterim.
2. şube İstanbul veya İzmir olabilir ve illaki Merkez Antalya olmak zorundada değil ben şube de açabilirim.
Havalar birazcık serinlesin bu konuyla ilgili çalışmalarımı ve Fakülteye ziyaretimi yapacağım. Sıcaktan dışarı çıkılmaz oldu burda.:(
Belkide Eylüldeki toplantımızda bu yönde olabilir.
Dilaver Bey nerelerdesiniz?:p

missmenas
19-07-2011, 09:14
Asiyem den güzel görüntüler.
hoyalara çiçek açtırmak onlara çok iyi bakmakla olmuyormuş demekki. Ne istediklerini bildikten sonra hiçte zorlanmadan peşpeşe çiçek açabiliyor. Yıllarca bekledikten sonra Asiyeyi böyle görmek nasıl Mutlu ediyor anlatamam kelimeler yetmiyor.
İllaki çiçeklerini gece açmaya başlıyor. Saat 3 e kadar bekleyebildim, bu kadarını açtı ancak.
Şimdi cafede beni bekliyordur eminim.:D

karalale
19-07-2011, 09:20
Asiye nizle tanışmayı, o anı ölümsüzleştirmeyi, çiçeklerini koklamayı sabırsızlıkla bekliyorum Hatice hanım. Muhteşem... Sevgiler, selamlar...

a1919
19-07-2011, 09:24
Hatice Hanım kısaca Asiyede neleri değiştirdiniz de bu sene maşallah böylesi güzelliklerini sergiliyor. Yani geçen senelerdeki gübre, sulama, ışık, güneş, yer vs. türü şartlarda ne gibi değişiklikler yaptınız. Kısa bir özet geçerseniz çok sevinirim.

missmenas
19-07-2011, 09:25
Hoya Lasintha çiçek tomurcuklarından 3 tanesini dökmüş kalanları büyümeye devam ediyor.

235013
235014

Hoya Bogor 2 tane çiçek tomurcuklarını büyütmeye başladı, kokusunu gerçektende çok merak ediyorum. En çok kokan türler arasında çünki. Yeni çiçek sapları oluşturma çabası içinde birtaraftanda:p

235015
235016

Hoya Obscura 3. çiçeklerini açtı ilk açtığında muhteşem bir kokusu var, bayıcı değil. Benim algıladığım koku sanki acıbadem kokusu gibi birazda sanki şeftali çiçeği gibi kokuyor.
Obscuranın ikinci saksısını çelikledim.

235017

missmenas
19-07-2011, 09:32
Hoya Lambii ilk sürgün yapraklarını büyütmeye başladı. Çok albenili bir hoya olacak, eminim kapıdan girer girmez herkes hoya kerrilere bakıyordu. Bu büyüme hızıylan kerrinin pabucunu dama atacak gibi gözüküyor:D
235019
235020

missmenas
19-07-2011, 09:47
Hatice Hanım kısaca Asiyede neleri değiştirdiniz de bu sene maşallah böylesi güzelliklerini sergiliyor. Yani geçen senelerdeki gübre, sulama, ışık, güneş, yer vs. türü şartlarda ne gibi değişiklikler yaptınız. Kısa bir özet geçerseniz çok sevinirim.
Asiye'de çok değişiklik oldu evet. İlk etapta saksısını küçülttüm 4 litrelik bir saksıya aldım. önceki saksısı 10 litreydi sanırsam gövdesi büyük olunca sanki saksısda büyük olmalıymış gibi büyük saksıya almıştım.:o
Saksısını küçültürken, Hoya sayfalarını hep okudum nasıl bir toprak karışımı gerektiğini öğrendim ve toprağını değiştirdim.
Önceki yeride güzeldi, hem güneş alabiliyordu hem çok aydınlık bir ortamı vardı maalesef bu ortamı olmasına rağmen saksısnın büyüklüğü ve toprak karışım fakirliği çiçek açmıyordu.
Şimdiki yeri 2 pencere arasında öğlen güneşi ve batan güneşi alıyor. Güneş yönüne göre perdeyi kapatıyorum, yapraklarını güneş yakıyor. Alabildiğine aydınlık ve havadar bir ortamı var.
Gübre ise geçen yıl 20*10*20 le başladım her sulama suyuna. Bu yıl bahar la birlikte 2. yarasa gübresini verdim. Yaklaşık 3 ay oluyor 20*10*20 yi kestim. Şimdide 15*30*15 veriyorum bütün anaç hoyalarıma. Yavrulardaki yaprak ve kök gelişimi için 20* 10*20 ye devam ediyorum. Her 3 ayda birde yarasa gübresi kullanıyorum. Asiyeye 2. yarasa gübresini kullandım her defasında 1 yemek kaşığı, 1,5 litrelik saksılarımada 1 tatlı kaşığı kullanıyorum. çelik aldığım hoyalarımada 1 er çay kaşığı kullandım. Bol aydınlık bir ortam yetiyor gersinin gelmesinede.:p
Darısı Asiyenin kızlarına diyorum:D

missmenas
19-07-2011, 09:52
Asiye nizle tanışmayı, o anı ölümsüzleştirmeyi, çiçeklerini koklamayı sabırsızlıkla bekliyorum Hatice hanım. Muhteşem... Sevgiler, selamlar...
Sevgili Karalale,
umarım siz geldiğinizdede üzerinde çiçekleri olur;) bu gidişlen olacak gibi gözüküyor. Sürekli yenilerini büyütüyor, Maşllah diyeyim nazardan esirgesin.
yıllarca bekledim çünki bu görüntüsünü:rolleyes:

sakagun
20-07-2011, 05:38
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızındaki bu oluşum çiçek sapı mıdır?

Minarislim
20-07-2011, 05:48
Sayın Hatice hanım sizin hoya çeliğinin son hali .Mis gibi akşamları koku yayıyor.Teşekkür ederim.

missmenas
20-07-2011, 08:41
Sayın Minarislim,
Bu Asiye'nin kızlarından 1 tanesi Hoya carnosanız mükemmel açmış. Ve de helal olsun Size, o kadar işiniz gücünüz varken bağdır bahçedir, birde böyle güzel ilgileniyorsunuz çiçeklerinizle.
Geçen Yılki Paylaşımdan çelikten açtıran ilk Siz oldunuz.
Mum çiçeği dikildikten sonra, 7 yılda açar sözünü böylelikle çürüttünüz.
Antalya'ya geldiğinizde Ailecek cafeye bekliyorum Sizi, bir görseniz cafeyi eminim başınız döner bu kadar çeşit bir arada içerisi dışarısı çiçeklerle dolu:p
Teşekkür ederim misafiriniz için.

Minarislim
20-07-2011, 08:52
Hatice hanım böğürtlenler de tuttu.çoğunluğu çiçekteler,meyveye yattılar.Bir tek Napal eriğini tutturamadım :( İnşaaallah geliriz.

missmenas
20-07-2011, 09:38
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızındaki bu oluşum çiçek sapı mıdır?
Sevgili Sakagün,
resimi inceledim biraz sanki çiçek sapına benzettim ama çiçek sapları genelde aşağı doğru kıvrılır. Bu sürgün ucuda olabilir, tek yapraklı olunca pek anlayamadım doğrusu çiçekler 2 yaprak arasından çıkıyor. Bu oluşumun yanından bir yaprak kaybettin sanırsam.
Gelecek haftaya iyice belirginleşir o zaman bidaha bakalım.
İnşallah çiçek sapıdır diyorum.;)

agozce
20-07-2011, 09:58
Bende farkında olmadan Carnosama Asiye diyorum. Asiyeden daha yaşlı oysa..:))).

missmenas
20-07-2011, 22:41
Sevgili Agozce,
desenize carnosaların genel adı Asiye'ye dönüşecek:D o kadar çok kişiyi mutlu ettiki. Herkes Asiye deyince takılmıştır aklınıza. Bir ara görmek isterim Sizin hoya carnosanın son haliyle heybetli görüntüsünü.

refiye
23-07-2011, 09:22
Hatice Hanımcım sayenizde edindiğim hoyalarım sanırım hayata tutundular... dilerim benimde burada çiçeklerinin resimlerini sizlerle paylaştığım günler olsun... çok özendim herkese :(( birgün benim hoyalarımında çiçekleri olacak.buna inanıyorum

missmenas
23-07-2011, 09:29
Sevgili Refiye,
Bu güzel habere çok Sevindim. Forumdaki deneyim ve tecrübelerden faydalanmanızı öneririm, bende aynısını yapıyorum benim başarım Forum Arkadaşlarımın başarısıdır.
Siz hoyalarınıza değer verirseniz, çiçek açmaması için bir sebepte kalmaz.
Bol çiçekli hoyalarınız olmasını dilerim.

iris41
23-07-2011, 17:21
bunu arkadaşımın ofisinden aldım uzunca daldı 2 ye böldüm cinsi nedir . birde kedi kumuna daldırdım dogrumu yaptım 1 haftayı gecti solmadı

maki01
23-07-2011, 17:30
Yeri de iyi sevgili İris41, ilk sürgünü beklemekten başka yapacak bir şey kalmamış :)

Güzel günlerde çiçeklerini koklamanızı dilerim..

missmenas
23-07-2011, 21:47
Sevgili İris41,
diatomite dikmişiniz hoyanızı. Türü de yanılmıyorsam hoya carnosa variegate.
Penceredeki yeride güzel evet Sevgili Maki01 e katılıyorum.
Büyüyüp serpilip bol bol çiçek açmasını dilerim.

missmenas
24-07-2011, 08:24
Dün cafeye gider gitmez hoya lasiantha ya baktım çiçeklerini açtımı diye. Birde baktımki uzaktan bile farkediliyordu çiçek sapı yerinde yok. Önce çekirgeler yedi sandım:( Ama çiçek sapını kendisi yere atmış. Üzücü, sanırsam buda lacunosa gibi uğraştıracak beni. Bakalım sonu ne olacak 2 tane daha çiçek sapı oluşumu var.

236103

Hoya bogor çiçek tomurcuklarını iyice büyüttü umarım bunuda kaybetmem.
En çok kokan tür arasında olduğu için kokusunu çok merak ediyorum. Hoya bogor da aynı sürgün dal üzerinden, 2 tane minik çiçek sapı oluşumu daha var.:p

236104
236105

missmenas
24-07-2011, 08:30
Hoya carnosa (Aisye) 3 tane çiçekle alımlı bir şekilde beni Mutlu etmeye devam ediyor.
Dün saydım 6 tane yeni tomurcuk büyüttüğü çiçek sapları var. Sanırsam düzenli bir şekilde belli aralıklarla açmaya devam edecek.
Kötü olan tarafı sadece akşamları kokuyor olması.;)

iris41
24-07-2011, 08:48
Maki ve Mismenas işalah büyür :p sevgili mismenas Hoya kerrii variegata nın satışı varmı sizde .

Fatih
24-07-2011, 09:15
Sevgili İris41 dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.Bunuda hoyaların topraksız ortamda yetiştirilmesi başlığı altında bulacaksınız.
Hoyanızın türü Hoya carnosa tricolor. Hatice ablam variegata ile karıştırmış.Tek farkı zaten yapraklardaki beyazın dağılma şekli.Variegata da yaprağın dışında beyaz içinde yeşil,tricolorda ise yaprağın içi beyaz dışı yeşil. Sizde google görsellerde aratırsanız göreceksiniz.

missmenas
24-07-2011, 12:31
Maki ve Mismenas işalah büyür :p sevgili mismenas Hoya kerrii variegata nın satışı varmı sizde .
Sevgili İris41,
henüz daha bebek Hoya kerri variegate. Umarım geleck yıl başarırız çelik almayı.

iris41
24-07-2011, 18:33
Sevgili fatih köklensin büyüsünde cinsi önemli degil ayırd edicek yetenekte yok zaten :p Mismenas umarım cok güzel büyür seneye bol celik alırsınız .bir köşeye beni yazın önceden söyledigim büyük sarı cicekli denk gelirse haberleşelim sizin güzel hoyalarınızın takibindeyim ;)

missmenas
24-07-2011, 22:46
Sevgili İris41,
Büyük sarı çiçekli dediğiniz hoya sanırsam, Hoya İnflata. Bu hoyayı bir bulabilsem neler vermezdim, koleksiyonuma mutlaka dahil edeceğim bir tür olacak. Apodagis'in sitesinde resimleri yüklüydü kaldırmış, içim eridi resmen.
Acaba kayıpmı etti diyede kendime soramadan edemedim, ekim siparişime eklerim diye düşünüyordum oysaki:( Sanırım satın alacağım en pahalı tür olacak gibime geliyor.

agozce
24-07-2011, 22:54
.........kralıyetin ana kraliçesi gibi Asiyeniz Asiyeyi her gördüğümde eh işte ana kraliçe diyorum maşşallah.

Bence de Ana kraliçe......

(Hoya İnflata dan bende istiyorum...)

Fatih
24-07-2011, 23:16
Ablacım Hoya Lasiantha için üzüldüm Bogor ve benim vefakar kızım Asiye'yede sevindim.Maşallah...

missmenas
25-07-2011, 14:01
Sevgili Agozce,
baktınızmı netten resimlerine, hoya inflata nın. İstenmiyecek gibi değiller ki:p
Sizde araştırın lütfen en uygun fiyata nerden temin edebiliriz diye.

Biraz evvel Ana kraliçenin (Asiye'nin) kızının, çiçek açmak üzere olduğunu gördüm. Resimledim ve eve koştum resimlerini yüklemek için:D yaşadığım sitemiz deki emlakçı bayana geçen Agustos ta çelik vermiştim. Buyurun taktir size ait. Ben Maşallah diyorum. 2 hafta öncesi gel bir bak nedir anlamadım onlar çiçekmi demişti. Aklıma geldi, salt çiçeğe bakmak için cafeden çıktım:D
Emlakçı hanım aynen şunu söylüyor, 7 yılda açar diyenlere göstermeliymişim.
eee tabiikine gururlanaraktan birde poz verdi çiçeğinin adını Hatice koymuş, senin gibi azimli diyor;)....

missmenas
25-07-2011, 14:04
Fatih'cim,
Hoya lasiantha ve hoya praetori çiçek tomurcukları büyütüyor. Zannederim Aynı sürede açacaklar.
Birde süpriz var ben anlamadım ne olduğunu. Hoya obscura, döktüğü çiçek sapından kalan 3 tane çıkıntıdan birşeyler gelişiyor sanırsam tohuma gidiyor. Emin olamadım, gece yüklerim resimlerini.

iris41
25-07-2011, 17:19
Mismenas biraz araştırdım istedigim **** hayalini kurdugum Hoya kenejiana imiş .birde siz bakın güzeligine ;)

Fatih
25-07-2011, 17:22
Geceyi iple çekeceğim ;)

Abla tohumsa bir kapsülü bana ayır :)

karalale
25-07-2011, 17:27
Mismenas biraz araştırdım istedigim **** hayalini kurdugum Hoya kenejiana imiş .birde siz bakın güzeligine ;)

Sevgili iris41, hoya kenejiana bende var. Ben de rengini beğendiğim için almıştım. Yaprak yapısı da çok güzel. Yerini sevdi ve güzel gelişiyor. İnşallah siz de bulabilirsiniz. Selamlar.....

missmenas
25-07-2011, 17:54
Sevgili İris41,
bende hoya kenejiana variegate var:p hadi şanslısınız. Eylül ayına hazır olur. Tek 1 tane kaldı çünki birisinide Şevket Yaşar Bey'e gönderdim.
Aslında elimdeki türlerin bir listesini yayınlayacağım ama fırsat bulamıyorum.
Birde elimdeki fazlalıkları henüz belirlemedim. Onuda sırada yayınlamak var, biliyorum sabırsızlıkla bekleyenler var;)

karalale
25-07-2011, 18:06
Evet.... Hatice hanım, şu liste işini bir halledin lütfen. Neyi arayalım, neyi aramayalım, hangi hoya yı alalım ya da almayalım bilelim bizde. Ama sizin işinizde zor. O kadar çeşidi listelemek, uzun bir iş. Siz bunu da halledersiniz, biz beklemedeyiz. Kolay gelsin... Kızım Şirin anne yi merak ediyor, durumu nasıl, bebişler ne zaman geliyor acaba..... Selamlar, sevgiler....

iris41
25-07-2011, 19:36
Aldım gitti :D eylül olursa süper olur iyi bir degişim yapıcam tam vaktidir sizcede uygunsa .inanırmısınız hoya kenejiana variegate yazıcaktım şansımı zorlamıyım dedim :p ne bulursam alıyorum sonrada kara kara düşünüyorum şu şuraya bu buraya olmadı baştan degişim şart :p tek celik benimdir .cokkk mutlu oldum akşam akşam .karalale sizin yüreginiz kesin cok temiz biraz daha dua etseniz

Oğuzhan
25-07-2011, 21:33
Hepsi birbirinde güzel.Maşallah.
Luconasa var mı satışta tomurcuklu :)

missmenas
26-07-2011, 20:28
Oğuzhan Bey,
üzerinde çiçek sapı olan lacunosa var. Çiçek sapıylan çelik aldım şu anda köklendirme aşamasındayım. Bir ara resimlerini eklerim.

missmenas
26-07-2011, 20:36
Hoya bogorun bu gece çiçek açacağını hiç beklemiyordum. Daha 1 hafta sürer demiştim. Bugün saat 15:00 gibi çektiğim resimini .

236717

Bu resimleride Akşam saat 21:30 çektim:p

236718

236719

236720

236721

Telefonumun şarjını evde unuttuğum için erkenden cafeyi kapatıp eve gelmek zorunda kaldım.

agozce
26-07-2011, 20:41
Önce maşalllah diyelim.

Emlakçı hanım çok övünmesin bence. Sizin eliniz değmeseydi o çiçekleri görmek için çoookkk beklerdi..:))))

missmenas
26-07-2011, 20:49
Hoya obscuranın tohum kapsülü büyüttüğünü düşünüyorum demiştim.
Dün fotoğraf çekemedim aceleyle evde unutmuşum makinayı.
Nette inceleme yapacak birileri olursa çok mutlu olacağım. Bunun doğrulanması gerekiyor çünki.

236722

236723

236724

Beyaz saksıdaki hoya retusa, 2 dal üzerine büyümeye devam ediyor.

236725

Hoya linerais i bugün cafeye taşıdım. Son hali Tek dal üzerine epeyce büyüdü.
Bordo saksıdaki hoya memoria, ortadaki beyaz saksıdaki Hoya linearis
Yanındaki beyaz saksıdaki de hoya bilobata.
236726

missmenas
26-07-2011, 20:54
Önce maşalllah diyelim.

Emlakçı hanım çok övünmesin bence. Sizin eliniz değmeseydi o çiçekleri görmek için çoookkk beklerdi..:))))
Sevgili Agozce,
Bence övünmeyi hakediyor. Ben sadece çeliği ve toprağı verdim birde sardırma mekanızmasını. O kendisi dikti ve sardırdı. Bana ait olan kısmı sadece koyacağı yeri belirlemek ve bakım konusundaki öneride bulunmak oldu. Gerisi başarı kendine ait. Unuttum söylemeyi 4 defada 20*10*20 gübreli su aldı benden bir defada yarasa gübresi takviye yaptı. Sonuç gerçektende muhteşem oldu.
Bana ait olan övgü içinde Teşekkür ederim:D

missmenas
26-07-2011, 21:24
Birazda diğer hoyalardan görseller, isimlerini belirtebileceğim sadece bariz olarak bildiğim hoya kerriyle başlayayım.

236731
236732
236733

Hoya İmperialis ler

236734
236735

nılgun_dogan
26-07-2011, 21:25
Sevgili Hatice hanım sizinde tavsiyenizle yarasa gübresi koymuştum fakat gübreli su kullanmadım hiç kullansam zararı olurmu siz ne derseniz ben onu yaparım hem övgüleri fazlasıyla hakediyorsunuz.

nılgun_dogan
26-07-2011, 21:27
offffff yaa hakkatten şeklinin hakkını veriyor hoya kerri insana kalp çarpıntısı yapıyor çok güzel maşşallah

nılgun_dogan
26-07-2011, 21:30
Bende resimlerini eklicem ama ben pek anlamıyorum en kısa zamanda öğrenmem lazım

missmenas
26-07-2011, 21:31
Hoya Lasianta, büyüttüğü çiçek tomurcuklarıyla beraber sapını düşürmüştü şimdi 2 tane oluşum var.

236736

Hoya praetorii de büyütüyor çiçek tomurcuklarını. Bundada 2 tane çiçek sapı var.

236737
236738

Hoya verticillata tek çiçek sapındaki tomurcuklarını dökmüştü açmadan. Yeni tomurcuklar büyütmeye başladı.

236739

Hoya Shepherdi deki 3 tane çiçek sapında hala bir gelişme yok.

236740

Fatih
26-07-2011, 21:32
Hatice ablacım hiç şüphen olmasın obscura tohum kapsülü büyütüyor. Hoya sp. bogor da harikaymış rengi. Umarım benimki bir çelik alacak kadar büyür direk diatomite.Kıyamadıklarım var kıysam nicholsaniaeden beş çelik çıkacak ama kıyamıyorum:) Biraz daha büyüsünler istiyorum :)
Yarın müsait olduğun bir zamanda telefonlaşalım ablam.Uygun olursa senin içinde.

missmenas
26-07-2011, 21:37
Sevgili Hatice hanım sizinde tavsiyenizle yarasa gübresi koymuştum fakat gübreli su kullanmadım hiç kullansam zararı olurmu siz ne derseniz ben onu yaparım hem övgüleri fazlasıyla hakediyorsunuz.
Sevgili Nilgün hanım,
Yarasa gübresini verdkten sonra ilk sulama suyunda ben gübreli suya başlıyorum.
Gübreli su derken 20*10*20 bu gübreyi kullanıyorum. Çiçek açma boyutuna ermiş anaç hoyalarımada, ayda 2 defa 15*30*15 gübre veriyorum. Piyasada satılan gübrelerden temin edebilirsiniz mutlaka dengeli bir gübre olması gerekiyor. Kullanıp kullanmama gibi bir tercih size ait olacak zararı olmaz faydası olur kök ve yaprak gelişimde, çünki Sizinkiler henüz bebek.

missmenas
26-07-2011, 21:45
Fatih'cim,
ne diyeceğimi bende bilemiyorum şaşkınım yani. Hiç beklemediğim bir olaydı bu.
O dönemde çiçekte olan hoyalarım lacunosa ve asiye idi. offff süper olacak yeni bir melez olursa:p Bu konuda tecrübesi olan varsa, Lütfen deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

missmenas
26-07-2011, 21:51
Hoyalarımdan biraz daha görseller.

236744

236746

236747

236748

Hoya deykei nihayet sürgününü büyütüp yaprak çıkartmaya başladı;)

236745

nılgun_dogan
26-07-2011, 21:59
Çok teşekkür ederim hemen temin edicem

missmenas
26-07-2011, 22:00
Hoyaların görsellerine devam...

missmenas
26-07-2011, 22:06
Görsellere devam derken gecenin süprizini sona sakladım.
sinir bozucu bir renkle akşam saat 9 gibi geldi hoya raflarım. Bu renkle kalmaz ama rengini değiştireceğim:mad:.
Nasıl olsa artık kendim yine bu işin üstesinden geleceğim birkaç günümü alsada kendim boyamasını yapacağım.:(
Renk değişimi tamamlanıncaya kadarda üstünün ahşapları hazırlanır gelir.

236752

236753

Birazda sukulent köşesinden görüntü vereyim.:p

236754

236755

nılgun_dogan
26-07-2011, 22:22
Hatice hanım enerjinize hayran kaldım nasıl başediyorsunuz ev iş çocuk cafe ve okadar çiçek bravo doğrusu

maki01
26-07-2011, 22:37
Bence hala sürprizin bogor. İlk kez sende gördüm çiçeğini sevgili arkadaşım. Harikasın, yüreğine sağlık.

Bu sayfada da görmeye devam edelim değil mi :)

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=236719&d=1311705172

missmenas
26-07-2011, 22:54
Canımsın Sevgili Maki01,
Bende resim yüklerken farkettim bu güzellik birönceki sayfada kalmış demiştim:p
Çok Teşekkür ederim ince düşüncen için.

iris41
27-07-2011, 05:14
Hatice hanım bu görsellerin arasında gözlerim hoya kenejiana variegate yi aradı ;) yeşil rengi severim bence güzel olmuş rafınız güle güle kullanın

sevim4
27-07-2011, 05:33
Sevgili missmenas,ellerine sağlık arkadaşım,çovalsın hoya türleri kohlerika çok güzel görünüyor.

kedicik
27-07-2011, 06:20
ABLA inanılmaz bi sinerjin var .Karıncalar kendi ağırlığının 10 katınıı taşıyabiliirlermiş sende ölesiin:D maşallah hiç yorulmak bilmiyorsun hep azimlii ve başarılısıın.Sorumlulukların çok fazla olmasına karşın müthiş bi güçle hepsinin üstesinden geliyorsun. BUnca yoğunluğun arasında birde benim telefonlarıma zaaman ayırıyorsun :D hoyalar için gerekli olan enerjileri kaynaklarını anlattın ,sendeki enerjinin kaynağınıda söle lütfen :) Hoyalar çok güzelleşmişş kerriilere ve bogorun çiçeğine çok şaşırdım gerçekten hoş görünüyor.Obscura çıldırmış gibii :D
Hoya kenejiana bende çok merak ettiim sevgili iris hanımın dediğii kadar varmış.

missmenas
27-07-2011, 06:45
Sevgili İris41,
bugünde hoya hoya kenejiana variegate yi resimlerim. Ama öyle albenili bir görüntü beklemeyin, henüz yeni sürgün veriyor...

Sevgili Sevim hanım,
bu gidişlen zaten çoğalmaktan başkada bir şey düşünemiyorum.
Kohleria çiçeği benimde çok sevdiğim bir tür yaz kış sürekli çiçekte olması harika...

Sevgili Kedicik,
Teşekkür ederim övgü dolu sözlerine. Çok isteyipte sahip olamamak varya işte insana böyle bir azim veriyormuş demekki. Enerjimi aldığım kaynaklar Sizlersiniz;) Kişinin hayatına anlam katan unsurlar, paylaşınca değer kazanıyor. Dilerim Senin hoya kerride böyle albenili olur.
Bunca iş dediğin olay hoyalarıma gelince bendeki bütün yorgunluğu alıp götürüyor. Çıkan herbir yaprağı ve sürgünü gözlemlemek sanki yaşama sevinci. Tek bir dalı toprağa daldırıp hayat vermek mükemmel bir duygu....Sonrada bu duyguları, aynı heyecanla Sizlernen telefonda konuşup paylaşmak sanki herşeyi harmanlıyor:p

elek
27-07-2011, 07:35
Ablacım gözün aydın! Bogorun kokusundan hiç bahsetmemişsin yalnız, nasıl dedikleri kadar var mı? Rafların rengi gayet güzel bence, sil baştan uğraşma, biraz keyfini çıkar derim ama dinler misin bilemem (sakalım yok o açıdan :D )

Tohum da büyük süpriz olmuş :rolleyes: Mathilde ve Chouke'nin aynı kapsül içindeki 2 farklı tohumdan türetildiğini ve yaygınlaştırıldığını düşünürsek... Bu konu süprizlere çok açık diyorum ;)

Fatih
27-07-2011, 07:48
Ben enson arka sayfa sanmıştım. Yenilerken sayfayı farketmemişim. Abla bence de renkler gayet güzel. Ama sen nasıl görmek istersin bilemem. Sanırım rengi türbe yeşili yerine çimen yeşili olsa daha bir ferah olurdu ya da türlerin çiçek renklerine göre bir boya. Sarılar sarı rafa pembeler pembe rafa gibi :)

missmenas
27-07-2011, 07:51
Canım desene şöyle Hoya missmenas geliyor, sonuna 2 tane ii mi eklesem acaba:D düşüncesi bile çok muhteşem.
Bakalım tohum almayı başarabilecekmiyim.
Eşimin uyanmasını bekliyorum, rafları birde ona göstereceğim onun fikrinide almak istiyorum. Yoksa sürekli başımın etini yer bu renk ne diye. Her cafeye gelişinde bir şeyler bulur bu çok çirkin yakışmıyor diye saksılarımı eleştirir plastik saksıları yani balkondaki sadece 4 tane var onlarda gerçekten hiç yakışmıyor diğerlerine.
Ben dün gece renk çirkin diye hayıflanırken, Mehmet Amca var komşum o geldi, rafları sordu bu ne diye, dedim çiçek rafları. Çok güzel olmuş Erbakan rengi deyince zaten tepkim farklı değildi. Mutlaka değişmesi gerekiyor:Dsakalda sökmez böyle kalması için.:D:D

hoya bogor un kokusunu hafiften algıyabildim, ya canım raflara sıkkın olduğu için öyleydi ve ya gündüz kokan bir türdür bilemiyorum.
Aldığım hafif bir koku değil ama leylak ve lavantaya benzetmiştim. Emin olamadığım için bahsetmedim bugün doya doya koklarım senin için. En güzel kokan türler arasında.
Geçen yıl Paul Beyden aldığım kokulu türler arasında geldi çünki.

missmenas
27-07-2011, 08:53
Ben enson arka sayfa sanmıştım. Yenilerken sayfayı farketmemişim. Abla bence de renkler gayet güzel. Ama sen nasıl görmek istersin bilemem. Sanırım rengi türbe yeşili yerine çimen yeşili olsa daha bir ferah olurdu ya da türlerin çiçek renklerine göre bir boya. Sarılar sarı rafa pembeler pembe rafa gibi :)
Al işte buyur burdan:( bende türbe yeşili derken, sende aynısını söyledin. Çok koyu bir yeşil rengi olsun dedim ben Hasan ustaya. Telefonlarıma çıkmıyor dün akşamdan beridir.:mad:
Rengarenk raflar düşünmüyorum Fatih'cim, fikir güzel ama....

nılgun_dogan
27-07-2011, 09:29
Hatice hanım ben olsam bende çıkmam telefonlara hele sizin gibi titiz birine yaptı bunu terk etmesi lazım Antalyayı:)

dkp
27-07-2011, 10:44
Hatice hanım süpersiniz, başarılarınızı kutluyorum diğer dostlarımızı da içtenlikle kutluyorum sayın elek, sayın karalale ve sayın sevim4 de başarılı olmuşlar. Sehpalarınızı gördüm renginin önemi yok, önemli olan çok nemli veya sulu bir ortamda bulunacaklar bu nedenle yalıtımı (boyası) özel olmalı. Tohum konusunda, ziraatçi arkadaşlar bize destek olmalı. Bana gelen tohumları ünv.götürmüştüm ayrıca ben de evde çalışmıştım. İkimiz de başaramadık. Tohumdan yetişen bitkiler orjinal yapılarına döner bilgisine ulaşmıştım (örn;zeytin,portakal) ve Hoya tohumunun gelişimini tamamladıktan sonra hemen toprak ile buluşması gerektiğini öğrenmiştim (biz ilk baharı beklemiştik)
8-9 Ekim 2011 tarihlerindeki programı siz oluşturuyorsunuz, bizden istedikleriniz varsa forumda yazın ;) benim Hoya' larımı şimdiden ayırın. Macgillavrayii, Globufera, Ruthi ve Lauterbachii, bunlara Musa bey' in istebikleri de dahil olacak.:D
Misafirimin Hoya'ları zaten hazır değil mi ? (biz kamyonet ile mi gelsek...:D:D:D)

karalale
27-07-2011, 13:35
Hatice hanım, rafları görünce benimde aklıma Cami geldi nedense. Çevresindeki demirleri bu renk olurdu. Bence renk açık olmalı, beyaz gibi, çünki hoyalar yeşil yapraklı. Yeşil, yeşili boğar, hoyaların o güzel yapraklarını beyaz daha iyi ortaya çıkarır. Nacizane bu benim fikrim, en uygun ve güzelini siz zaten bulursunuz. Kolaylıklar diliyorum, selamlar....

nılgun_dogan
27-07-2011, 23:25
Hatice hanım rafın arka solbacağının dibinde beyaz saksıda bir çiçek var onun adını öğrenebilirmiyim 2 hafta önce bana kardeşim almış adını bilmiyoruz selamlar

dlk
28-07-2011, 19:03
Benim bogorda böyle açarmı acaba. Gelip gidip bakmaya başladım. Ama çok küçük daha.

nılgun_dogan
29-07-2011, 20:18
Ah Hatice hanımın işleri bir bitse gelip baksa bende silecem ama bitmez onun işleriii:)

missmenas
30-07-2011, 07:38
Nilgün hanım, maşallah çok sağlıklı hoyalarınız. hoya carnosa crinkle8, biraz nazlı büyüyor evet ama büyümeye başlayıncada, büründüğü albenisi yetiyor zaten. Birde çiçek açtımı değmeyiniz keyfime olur;) Biraz sabır gerekiyor.

missmenas
30-07-2011, 07:41
Benim bogorda böyle açarmı acaba. Gelip gidip bakmaya başladım. Ama çok küçük daha.
Sevgili Dlk,
hoyalara olan sevdanız var olduğu sürece Sizin onlara göstereceğiniz sevgiyi karşılıksız bırakmıyorlar. Dilerim en kısa zamanda Sizde çiçeklerini koklarsınız. Sadece sabır gerekiyor, Bende forumda yüklenmiş resimleri görünce hemen hoyalarımı bir yakın incelemeye alıyorum. Bir umut işte, çiçek sapı varmı gizli saklı bir yerlerinde diye:D
Rafın yakınındaki sorduğunuz çiçek, rex begonya....

missmenas
30-07-2011, 07:51
Hatice hanım, rafları görünce benimde aklıma Cami geldi nedense. Çevresindeki demirleri bu renk olurdu. Bence renk açık olmalı, beyaz gibi, çünki hoyalar yeşil yapraklı. Yeşil, yeşili boğar, hoyaların o güzel yapraklarını beyaz daha iyi ortaya çıkarır. Nacizane bu benim fikrim, en uygun ve güzelini siz zaten bulursunuz. Kolaylıklar diliyorum, selamlar....
Sevgili Karalale,
Dün itibariylen rafları boyamaya başladım. Renk olarakta bilgisayarda karışım yaptırttım kesekağıdı rengi. 4 tanesi boyandı bile:p çok zormuş bu boya işi kokusuna tahammül edilmiyor. 1 tanesini bitirip 1 saat ara veriyorum yoksa tiner kokusundan hastanelik olacağım. Bugün korkarak uyandım migren varmı diye kendimi dinledim resmen:( şükür baş ağrım yok. Umarım bugün bitiririm, boya bitincede diğer işim başlayacak. Ahşapların verniğinide kendim yapmak zorundayım. İş arasına iş verince böyle el atmak zorunda kaldım. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış. Keyif almasamda biliyorumki hoyalarıma çok yakışacak.
Siz gelince bir değerlendirme yaparsınız;)

missmenas
30-07-2011, 08:22
Sevgili Dilaver Bey,
tohumları kesinlikle çok iyi çalışmamız lazım. Hoya konusunda başarısını taktir ettiğimiz dostlarıma ve fakülteye yine gönderim yapacağım. Birimiz çimlendirmeyi başarsa o bile yeter bize. Bu tohum çimlendirme işinde takipte olduğum forum arkadaşımız. Sevgili Jezebel ve Sevgili İlkin, Sevgili Huzunperest, Sevgili Maki01, Kalbimizde yer edinen Başarısıylen ve yenilik öğreticiliğiylen Sayın hydrosuccess özellikle diatomitte bir çalışma açısından.
Geriye aklımdaki Kişi Siz ve Ben kalıyorum. Fatih olmazsa olmazların arasında:p heyecanlı bir tecrübe edinmesini istiyorum.
Hoyalarınıza gelince hepside sizleri bekliyor. Benim isteklerime gelince kafamı bir türlü toplayamıyorum. Şirin ve şu boya meselesi beni epeyce yoruyor. Doğumada az kaldı, çektiği sıkıntı beni çok üzüyor pişmanlık duyuyorum bu sıcak havalarda böyle bir olaya nasıl izin verdim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Garibim klimalı evde bile zor nefes alıp veriyor.
Özel mamalara başladık, iştahsızlığını giderdik birde doğum gerçekleşsin sizi şirinmi şirin yavrularıda bekliyor olacak. Tam bir Sevgi şöleni yani
Pc mi cafeye bir götürebilseydim net bağlantısı bayağı bir zor olacak gibi ilk kurulan hatta abone olacağım metro net pazartesi itibariylen verecek sanırım yayını. o zaman her fırsatta Yeni resimler ilave yapabilirim.
Önümüzdeki hafta içerisinde listemide güncel haliylen yayınlarım.
Sizden ricam, Bende olmayan türleri Ege botanikten benim için Temin etmeniz olacak. Musa beyide bir türlü arayamadım. Siz nasılsa haber veriyorsunuzdur gelecek yeni türleri diye. Şimdiden yer ayırsın onlara:D
Bir ara fakülte için ayırdığım türleri burdan duyururum Siz var olanları arasından elersiniz.

Cafede iş hiç bitmiyor, bugün tepedeki camları kapattıracağım. Hergün içeri giren serçeler ve baykuş yavruları hernekadar sevimli olsalarda beni temizliğiylen ve hoyalarıma verdiği zararlan çok yoruyor. Yönetimi ikna edebilirsem kapıların üzerindeki küçük camlara sürgü cam yaptırtmak için müracaatta bulundum bakalım beklemedeyim.Kabul etmezlerse kendim yaptırtmak zorunda kalacağım. Bunların dışında cafeye sıcaklardan gündüz kimse gelmez oldu. Buna çok seviniyorum bu saatler hoyalarımın saatleriydi:D:D:D

yeşillim
30-07-2011, 11:22
Sayın Hydrosuccess'in Hoya tohumunu diatomitte çimlendirdiğini biliyorum.
Kesin bu konudaki başarısından destek alınmalı diye düşünüyorum.

missmenas
01-08-2011, 09:43
Dün çok güzel bir gün geçirdim cafede,
Önce Sevgili ilkin ve Eşi ve arkadaşları ziyaretime geldi.

Akşam üzeride Şirin'in misafiri vardı. Şuna bir bakarmısınız ya mest oldum yani. Baba adayımız ın resimlerini sonra görüntüleyeceğim. Çok duygu yüklü bir ziyaret oldu bu.

237705
237706

Rafları boyadım bitirdim nihayet yani;) yorgunluğumu ve kolumun ağrısını artık hiç dinlemiyorum. Biliyorumki raflar bu haliylen hoyalarıma dahada bir yakışacak:D
Hoya bogor ilk açtığı çiçeklerini dün sabah gittiğimde dökmüştü. Sanırsam bugünde diğer açtığını dökecektir. Çok tatlımsı bir kokusu vardı karanfil, gül ve tarçın kokuyordu. Kokusu sadece akşamları oluyor.

237707

Hoya obscura tohum kapsüllerini hızla büyütüyor.

237708

agozce
01-08-2011, 14:53
Hatice hanım, elinize sağlık, rafların rengi kesinlikle daha güzel olmuş.

Sizde Finlaysoni var mı? Yoksa çelik yapmıştım. Bir tanesini size göndermek isterim.
(Çiçeği gece kendini kapatıyor. Taze salatalık gibi kokuyor, ben çok sevdim.)

missmenas
01-08-2011, 15:22
Sevgili Agozce,
teklifinize kesinlikle hayır demem çok Teşekkür ederim. Yanlız Sizden başka türlerde rica edeceğim hediye olarak düşünmeyin lütfen. Size takas teklif etmek istiyorum. yurt içerisinde Değerli hoya koleksiyonu yapan diğer dostlarımız içinde geçerli bu teklifim. Birbirimizde var olan türleri artık yurtdışından getirtmeyelim lütfen. takas yaparak yeni türlere kavuşalım. Özellikle pembe açan lacunosanız çok dikkatimi çekmişti, ve elinizdeki mevcut türleriniz arasından bende olmayan yani çelik alabileceğiniz zaman çelik veya köklü artık ne varsa diyelim. Ben genelde köklendirip gönderiyorum. Sizce uygunsa bu teklifim benim listemden hoşunuza giden bir sonraki siparişte getirteceğim dediğiniz türleri bana haber vermeniz yeterli olacak.
Bu hafta içerisinde listemi güncelleyip yayınlayacağım.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim.

refiye
01-08-2011, 15:47
hatice hanım ellerinize sağlık.raflarınız çok güzel olmuş... hoyalarınızın bu raflarda coşması şenlenmesi dileğiyle...

karalale
01-08-2011, 16:33
Hatice hanım, rafların rengi süper olmuş. Hoya lar da üstlerine yerleşince çok güzel olacak. Gül ve hediyeler de çok hoş, bir ara damadı da görelim... Görüşmek üzere selamlar...

iris41
02-08-2011, 03:03
Goldın redriverlerin cok duygusal oldugunu biliyorum şimdi hat safhada olması gerekir size kolaylıklar dilerim en kısa zamanda işallah yavruları saglıklı dünyaya getirir cok zor bir dönemdesiniz benim kızımın son bir ayını hatırlıyorum cok ilgi bekliyordu ;) şimdide hala bebek gibi

kedicik
02-08-2011, 09:37
Abla gelen misafirleriin yanında olmak vardı ama malesef yoktuk .. resiim vs. paylaşımların olucakmı misafirlerle ilgilii.
Bu arada merakla görmeyi bekliyoruz şirinin aşkitosunu :)

Fatih
02-08-2011, 10:42
Ziyaretler başlamış ne güzel. Bayramdan sonra Isparta dönüşü o taraftan gelmeye çalışalım :)

Şirin'in hediyeleri güzel. Duygusal bir buluşma olmuş. Artık yavruların doğduğunda ki şirinlikleri düşünemiyorum. Benim kedilerinde büyüdüler. P küçüklüklerinde ki sevimlilik yok artık ;):)

Rafların renkleri çok güzel olmuş. Hoyalarda güzelce yerleşti mi sorun kalmaz artık...

gtatas
02-08-2011, 19:48
Hatice hanım kolay gelsin hoyalar sürgün atmaya başladı acaba ne zaman büyük saksıya almamı tavsiye edersiniz.

missmenas
03-08-2011, 09:48
Sayın Gtatas,
istediğiniz zaman büyük saksıya alabilirsiniz. Saksı en fazla 1,5 lt lik olması gerekiyor. Göndermiş olduğunuz üzüm çelikleri hepside çok sağlıklı ve büyüyp serpildiler, tekrardan Teşekkür ederim.
umarım hoyalarda Sizi Mutlu eder.

missmenas
03-08-2011, 09:57
Sevgili İris41,
gerçektende çok duygusallaştı. Kaçıp gitmeleri artık bıraktı yanımdan ayrılmıyor sürekli okşamamı bekliyor. Yatak odamda yerde pek uyumazdı daracık bir köşeye hep girip orda uyuyor. Sanırsam kendine doğum yapacak yeri belirledi:( Arabaya hoplayıp binemiyor artık ben kucaklayıp bindiriyorum. Mama düzenimiz değişti yaş konserve mamalar yiyor, birde hamile ve emziren ler için yavru köpek mamasını yiyor. Şirin böyle duygusallaştıkça ben daha bir çok üstüne düşmeye başladım. Fırsat yaratamadım bir türlü ultrason için.
Tarih hesaplamamızda bir hata yaptık sanırım agustos 27 gibi yavrularımız geliyor.
hayırlısıylan bir kurtulsaydı. Düşüncesi bile heyecandan, endişeden yüreğimi titretiyor resmen.

missmenas
03-08-2011, 10:14
Sevgili Kedicik,
maalesef misafirlerle resim çekinmek nedense hiç aklıma gelmedi. İlkin hanım belki dönüşte yine uğrayacak unutmazsam o zaman resim çekiniriz. İlkin hanımların arkadaşlarının bir Kızı var ismi Derin. Aman Allahım bu ne güzellik dedirtecek kadar güzel sarı saçlar mavi gözler İlkinle bizi pas geçip Derin'in resmini mutlaka çekmeliyim mükemmel güzel bir Kız:p
Şirinin aşkitosu:D resimlerini arkadaşım çekmişti mail ile hala bekliyorum gelir gelmez yükleyeceğim.

Sevgili Fatih,
Bak sözde kalmasın bu ziyaret düşünceniz;) Kedilerin olduğunu bilmiyordum. Kedi yavrularıda pek bir sevimli oluyor. Büyüyünce benim kediyi sevesim gelmiyor. tırmalama huyları çok kötü köpekleri mıncıklayarak sevebiliyorsun ama kediler anında tırmalarlar. Elimde hala çocukluğumdan kalma kedi tırmık izleri vardır:mad: Babamın çok kedisi var, Ziyaretlerine gittiğimizde Şirin kedilerle kucak kucağa yatıyorlar. Şirinde her kedi onlar gibi sanıyor. hatırlarsan geçen yıl burda sitemizde kedi gözünü tırlamıştı ameliyat ettirmiştik. Şimdi çok mesafeli kedilere karşı yaklaşmıyor, ama yinede oynamak için koşar yanlarına tepki olumsuzsa hiç havlamadığı kadar havlar, sanırsam kızıyor niye saldırgansın diye:D
Raflarım rengi de çok güzel oldu, bugün akşama ahşaplarıda gelecek. Vernikleme işlemide bana ait olacak. Hafta sonuna kalmaz herşey toparlanmış olur sanırım. Duvara monte edilecek olan raflarda bu renge boyanmış hazır gelecek. Gözümde canlandırdığım zaman çok hoş geliyor.;)

nılgun_dogan
03-08-2011, 22:45
Hatice hanım raflarınız çok güzel olmuş işte budur. Bu arada yeni bebeklerin heyecanı kaplamış inşallah sağlıklı güzel bebekleriniz olur doğduklarında resimlerini yüklerseniz iyi olur bu güzelliği bizlerde görürüz.

missmenas
05-08-2011, 02:36
Rafların birkaç tanesi bitti, acayip güzel oldu sanki biraz istediğimden yüksek olmuş ama olsun böylede güzel. Bir sonraki resimleri yerine yerleştirince yayınlarım.
Bu arada söylemeden geçemiyeceğim. Eşimin jesti 2 elemanıyla birlikte geldi. Ben vernikte yapmadım herşeyiyle onlar ilgilendi, kalanlar yarın Akşam yapılacak.
Arkası yarın der gibi oldu:D

yeşillim
05-08-2011, 03:07
Sizinle birlikte ben de heyecanlıyım. Konuyu takipteyim. Ayrıca vernik işi isabet olmuş.
Bu tatlı heyecanınız arasında yorgun düşmenizden endişe duyuyordum.
Enişteye desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.

iris41
05-08-2011, 03:08
Şirin damattan güzel ;) masaların son halide ilk halinden güzel . birde benim ufak hoyamıda görsem yorum yapsam süper olucak :D
şirinin yavrularını 4 gözle bekliyorum . damat alınmasın biraz havai cıkmış

Fatih
05-08-2011, 03:19
Ablacım raflar çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Tam istediğin gibi oldular şimdi :)

Arkası yarın diyerek Trt radyolarındaki masal anlatanlara benzedin. Aslında herkes kendi masalını yaşıyor.Kendi istediği gibi olmasada istediği gibi hareket ediyor :)

Raflara üç tane mi sığıyor dört tane mi?

a1919
05-08-2011, 08:07
Hatice hanım raflar gerçekten harika olmuş. Birde hoyalar yerleşince muhteşem bir görüntü olacak. Korkarım yakında eve gidemeyip cafede kalmaya başlayacaksınız :) Her şey gönlünüzce olsun

sevim4
05-08-2011, 08:45
Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık hatice hanım.

bozo.0606
05-08-2011, 11:14
sayın hatice hanım ;

çok güzel olmuş ellerinize sağlık , hoya cenneti gibi.. maaşallah..

missmenas
05-08-2011, 18:44
Hoya cafeye internet bağlantımı kurdurdum nihayet, bugüne kısmetmiş tamda rafları yerleştirdiğim güne denk gelmesi güzel oldu. Fotoğrafları tek tek Sizlere sunabileceğim:p Çok güzel ama çookkk güzel oldu.

nılgun_dogan
05-08-2011, 22:32
Hatice hanım ellerinize sağlık çok güzel olmuşlarr herşey çorap söküğü gibi peş peşe geliyor sıra kızımızda hayırlısıyla.

missmenas
05-08-2011, 23:16
Nilgün hanım,
Teşekkür ederim. Çorap söküğü güzel bir benzetme oldu;)

missmenas
05-08-2011, 23:21
Okumaya 1. sayfadan başlayayım en iyisi ;)
Sevgili Gülenmelek,
öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Hoyalara gönül vermiş birisi iseniz bol bol hoyalarla ilgili yorumları okumanızı tavsiye ederim. Ben yorumları okumanın çok faydasını gördüm. Umarım Sizde aynı fikirde olursunuz. Arada bir görsel şölen çiçekler varki onlarında seyrine doyum olmuyor. Size keyifli Saatler dilerim.

Hatice Tarhan
06-08-2011, 00:03
Hatice hanım raflar düşündüğümden de güzel olmuş, renkler harika, dizayn zaten müthiş, hoyalara söyleyecek kelime bulamıyorum zaten, ayrıca internet bağlantısına ekstra sevindim sıcağı sıcağına foto yükleyebileceksiniz bizde güzelliklerden hemen haberdar olacağız....

missmenas
06-08-2011, 00:36
Sevgili Yeşillim,
maalesef bugün işçiler gelmedi yarına ertelendi. Bende bunu fırsat bilip hazır olan rafları yerleştirdim. Bu akşam yine kalabalık. enişteden daha güzel bir haber aldımki ona çok sevindim. 3 tane ahşap masa sandelye hediye alacakmış bana içerisi için. Bu hal alınca yakışmaz plastik masa sandelye dedi. Enişteye Teşekkürlerini ilettim, belki bununda etkisi oldu. Çok Teşekkür ederim.

Sevgili iris,
Damadımız çok yakışıklı ama, hele birde dişi yavrularımız olurda damada çekerse aman ne tatlı olurlar:p Damadımız çok havalı ve yakışıklı saçları sanki röfleli birde uzun kirpikleri varki süper yakışıklı:D Damadımız tabiiki havalı olacak baba oluyor:D buda size ayırdığım hoya kenejiana variegate ve hoya carnosa tricolor Eylülde gönderirim.

238707

238708

Sayın bozo,
Teşekkür ederim. Dahada güzel oldu hoyalar yerlerine yerleşince.
Dilerim hoya diversifolia ve bir gecelik gelinde çiçekleriyle Sizi mutlu eder.

missmenas
06-08-2011, 00:44
Ablacım raflar çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Tam istediğin gibi oldular şimdi :)

Arkası yarın diyerek Trt radyolarındaki masal anlatanlara benzedin. Aslında herkes kendi masalını yaşıyor.Kendi istediği gibi olmasada istediği gibi hareket ediyor :)

Raflara üç tane mi sığıyor dört tane mi?
Fatih'cim bundan sonra sürekli olarak yenilikleri görüntüleyip Sizlerle paylaşabileceğim. Bunlar bugünkü yerleştirdiklerim;)

missmenas
06-08-2011, 00:49
Sevgili a1919,
koltuk gelecek pencerenin önüne batı kısmına, ancak ozaman derimki çok geç oldu şurda kıvrılıp yatayım;) arada bir öyle yaparsam hiç şaşırmayacağınıza eminim:D

Sevim hanım çok Teşekkür ederim...

gülenmelek
06-08-2011, 00:56
Sevgili Gülenmelek,
öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Hoyalara gönül vermiş birisi iseniz bol bol hoyalarla ilgili yorumları okumanızı tavsiye ederim. Ben yorumları okumanın çok faydasını gördüm. Umarım Sizde aynı fikirde olursunuz. Arada bir görsel şölen çiçekler varki onlarında seyrine doyum olmuyor. Size keyifli Saatler dilerim.
Hoşbulduk ve teşekkürler.;)
Annemden bana geçen bir sevgi galiba bu, çok eskiden bir tane vardı annemde ve çiçek açmasını 4 gözle beklerdik. Çok güzel koktuğunu hatırlıyorum. Sonradan ne oldu onu hatırlayamıyorum, belki de kurudu. Ama hayallerimde kalmış işte ;)
Bu sitenin insanlara bilgi açısından çok şey kattığını gördüm. Şimdilik tavsiyelerinize uyup sadece okumak ve öğrenmekle yetineceğim. Günün birinde, hazır olduğumda mutlaka yetiştireceğimi düşünüyorum. (Sizin sevginiz kadar olurmu bilmem ama deneyeceğim en azından ;) )
( Bu arada bu kadar çok çeşidi olduğunu da yeni öğrendim :eek: )

İlkin
06-08-2011, 12:27
Hatice Hanım ziyaretimizden sonra epey yol katetmişsiniz, tebrikler gerçekten de... Raflar çok hoş ve kullanışlı olmuş... Sizi ziyaretimiz biraz ayak üstü oldu, 12 saat yol geldik ve inanılmaz bir sıcak vardı, dağıldık desek tam olur. =) Dönüşte size uğramayı düşünüyorduk ama çok sevdiğimiz bir arkadaşımınızın acı haberini alınca dün gece Adana'ya döndük uçakla, beraber geldiğimiz arkadaşlar hala tatildeler. Kısmetse bir daha yolumuz Antalya'ya düşerse tekrar sizi ziyaret ederiz. Teşekkürler güzel sohbetiniz ve paylaştığınız türler için... Sevgiler.

bozo.0606
06-08-2011, 13:50
Sevgili Yeşillim,
maalesef bugün işçiler gelmedi yarına ertelendi. Bende bunu fırsat bilip hazır olan rafları yerleştirdim. Bu akşam yine kalabalık. enişteden daha güzel bir haber aldımki ona çok sevindim. 3 tane ahşap masa sandelye hediye alacakmış bana içerisi için. Bu hal alınca yakışmaz plastik masa sandelye dedi. Enişteye Teşekkürlerini ilettim, belki bununda etkisi oldu. Çok Teşekkür ederim.

Sevgili iris,
Damadımız çok yakışıklı ama, hele birde dişi yavrularımız olurda damada çekerse aman ne tatlı olurlar:p Damadımız çok havalı ve yakışıklı saçları sanki röfleli birde uzun kirpikleri varki süper yakışıklı:D Damadımız tabiiki havalı olacak baba oluyor:D buda size ayırdığım hoya kenejiana variegate ve hoya carnosa tricolor Eylülde gönderirim.

238707

238708

Sayın bozo,
Teşekkür ederim. Dahada güzel oldu hoyalar yerlerine yerleşince.
Dilerim hoya diversifolia ve bir gecelik gelinde çiçekleriyle Sizi mutlu eder.

mutlu etti bile çok çok sevindim. diversifolia gayet güzel görünüyor. sorunu yok gibi , bir gecelik gelinde de minik bir oluşum başladı daha 2 günde şaşırttı beni. bakalım her türlü sürprize açığım. bakarsınız çiçek bile açar :))

iris41
06-08-2011, 22:52
kenejiana Kocaman yapraklarıyla muhteşem gözüyor :p hoya carnosa tricolorum saksı degişiminden sonra uc verdi 1 ay kadar kısa bir sürede .n p k li gübre baktım bu gün hangi birimlerde almam gerektigini bilmedigimden vaz gectim. Sizce oranları ne olmalı

esinruzgar
06-08-2011, 23:35
Sayın Missmenas saatlerdir sayfanızdayım, her cümleyi her yorumu tek tek okuyorum, çok keyifli fotoğraflar süper, hoylarınız muhteşem. Tutkunuzu çok güzel yansıtıyor, çok ilham verici. Antalya'ya döndüğümde sizinle tanışmayı çok isterim. Sevgiler...

yeşillim
06-08-2011, 23:50
Hatice Hanım, gelişmeler yok mu?
Bu rafların tekerleri var ya, frenleri de var mı?

delete61
07-08-2011, 00:38
Hatice abla raflar gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bitmiş halini merakla bekliyordum, değdi doğrusu. Damadımız' da çok yakışıklıymış doğrusu, e kızımız zaten çok güzel yavrular da çok şirin olacaktır, sağlıklı doğsunlar, Merakla bekliyoruz hayırlı haberleri.

kedicik
07-08-2011, 08:58
Pembe dizi izler gibiyiim:D her sabah uyanınca mutlaka sayfana bakma ihtiyacı hissediyorum...acaba bugün ne güzellikler paylaştın diye.Raflar gerçektende çok çok güzel olmuşş.. Şiriin ve Aşkitosu o kadar tatlıı görünüyorlar ki bebişleride gelincesi tam bi aile saadeti yaşıyacaklarına şüpe yok :D
Bol boll resiim istiyoruz internette bağlanmış deymeyin keyfimize :D

sevim.K
07-08-2011, 11:40
Sevgili missmenas her bakışta bir yenilik görüyorum ne güzel. Hatta şaşkınlık yaratan düzenlemeler. Sizin hoyalarınıza baktıktan sonra sitelere bakıyorum, değişik hoyalara, çiçeklerine. İnanılmaz güzellikler. Çiçekten ziyade yaprak yapılarını beğendiğim bazı hoyalar var. Birkaç tane sarkan türler. Bir süre daha araştırmaya devam edeceğim galiba ben, o kadar değişik şeyler var ki. Müthiş bir dünyayla buluşturdunuz bizi:) Enerjiniz, sevginiz hiç bitmesin. sevgiler:)

İremsıla
07-08-2011, 21:34
Merhaba sevgili mismenas,ne kadar güzel hoyalarla olan diyaloğunuza hayran olmamak elde değil.hepsiyle teker teker bebek büyütür gibi ilgi göstermek,içimizdeki hoya aşkını ortaya çıkardığınız için teşekkürler ellerinize sağlık,sayenizde euphorbia milii ve mum çiçeği arar oldum gördüğüm pencerelerde sevgiler takipçinizim...

missmenas
09-08-2011, 02:50
Sevgili Gülenmelek,
hoyaların çeşidi konusunda sanki dipsiz bir kuyu gibi. Her türünün ayrı bir güzelliği ve kokusu var kokusuz olanlarda yaprakları ve çiçekleri bir başka güzel . Koleksiyon için her türü ayrı bir güzel vazgeçilecek bir türü yok gibi benim için.

Sevgili İlkin,
Acı haber dediniz ya bunun üstüne sitem etmeye hakkım yok...
Bir dahaki sefere diyoruz. Asıl ben Teşekkür ederim benimle paylaştığın türler için. Hepside birbirinden güzeller.

Sevgili Bozo.0606,
hediyelerimin böyle hayata bağlandığını ve yaşama sarıldığını duymak gerçektende güzel ve Mutluluk verici.

Sevgili iris41,
Hoya kenejiana gerçektende güzel bir tür. Dilerim kök gelişimi tam anlamıylen gerçekleşir ve sağlıklı bir şekilde size ulaşır. Hoya tricolor unuzun olmasına sevindim ve özellikle sevgi dolu ellerde olması ve sahibini mutlu etmeye çalışması Sevgiye emeğe cevap vermek için mücadele etmesi özellikle güzel bir haber. Variagate türleri hoyalarda çok zor gelişim gösterdiğine şahit oluyorum....

Sevgili Esin hanım,
tanışacağımız günü bizde bekliyoruz... Tutkumuza değer veren her hoya ve doğaseverler herzaman için gönlümüzde yeri ayrıdır....

Sevgili Yeşillim,
Gelişmeler çok güzel gidiyor. Raflar yerlerine kavuştu ama memnun değilim ahşaplara bu hafta sonu bir elemen gelecek ve zımpara ve cila yapacak. Bu haliylen silme ve temizlik işlemi zor gözüküyor. Parmaklarıma kıymık batma ihtimali çok yüksek.
Hoya boğor aynı çiçek saplarında yine tomurcuklar büyütmeye başladı. Hoya obscura yine çiçek açmak üzere kokusunu özleyebileceğin kadar güzel diyebilirim.
Rafların tekerlekleri adlandırılması çok komik diyebilirim ''sarhoş teker'' diye adlandırılıyor frenleri yok yani. Gerek olacağını da düşünmüyorum. Kimbilir belkide güneş ışığına doğru hoyalar direksiyonu ele alırsa fren yaptırırım:D.
Yapmış olduğun jest çok mükemmel Çok ama çok Teşekkür ederim. Hepside çok sağlıklılar. Kıymetini 2 kat artırdılar jestinin karşısında. Dilerim hayatınızda hep pozitif olaylarla karşılaşırsınız. Aklıma geldikçe duygusallaşıyorum....

Sevgili Kedicik hoyalarla ve yaşantımızla Şirin'imizin bu gebelik olayı ve romantizimle ilgili olaylarımız gerçektende sanki bir pembe diziye dönüştü.
Dün Paşa hazretlerimizin Sahipleri şirin'e ziyerete geldiler Paşa yoktu o günkü görüşmede garibim epeyce üzülmüş. Şirin'in özel mamalara ve ilgiye ihtiyacı var diye Kayınvalide ve kayınpeder diyeyim artık ' gülüyoruz bu durumumuza'' Ördekli mamalar getirmişler Paşanın adına ... Bu olay hernekadar Sirin'in hoşuna gitmesede Ziyaret hoştu. Sıra Şirinde ama şirin çok sıcaklara dayanamıyor. Klimalı ortamda tutuyoruz zar zor nefes alabiliyor :(sadece akşamları cafeye geliyor...Karnında yavruların kıpırtısı artık iyice hissedilmeye başladı...

Sevgili SevimK. hanım,
Öyle güzel bir deryaki hoyalar. Kendinizi alamıyorsunuz oda güzel buda güzel demekten. Herbirisinin ayrı bir çekiciliği var, bu deryaya fazla derine gitmeyin. Kurtuluşu yok gibi birşey aman dikkat edin :D
bu güzellikleri tek başına yaşamak inanınki o0 kadar güzel olacağını sanmıyorum. Güzele güzel katmak paylaşmakatan geçer...:p

Sevgili İremsıla,
hoyalara vermiş olduğum emek ve değer sanırsam köksüz aldığım için bu kadar ayrıcalakılı oluyor çelikten veya tohumdan büyütülen her bir diğer bitki gibi dahada bir maneviyat katıyor...
Yaşadığınız şehirde her 2 türüde satışta bulmak mümkün değil diye düşünüyorum. Antalya'da bile bulmak gerçktende mucize gibi birşey...
Gelecek bahara yine ücretsiz paylaşımım olacak euphorbiya milliden çelik gönderebilirim. Asiye zaten(hoya carnosa) bahar aylarında alışması gerekiyor artık çelik dağıtımına hazır...:p

missmenas
09-08-2011, 02:56
Gecenin kapanışını hoya cafenin son görüntüsüyle yapalım....

missmenas
09-08-2011, 02:59
Biraz da cafenin balkonundan görüntüler verelim... Bugün süpriz yapan çiçeğim plumeria oldu kokusu ve görüntüsü çok hoş:p

nılgun_dogan
09-08-2011, 03:03
Tebrikler Hatice hanım mükemmel gözüküyor

İremsıla
09-08-2011, 08:09
Hatice hanım,çok incesiniz teşekkür ederim,çelik teklifiniz için.kısmet baharda burda olursak paylaşımınızda bulunmak isterim.sizin gibi ustaların,elinden feyz almak benim için büyük mutluluk olur,ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık..sevgiler.;)

İlkin
09-08-2011, 09:59
Hatice Hanım teşekkürler anlayışınız için... İçimizde hala bir burukluk var, zaman azaltır belki bu acıyı ama unutmak mümkün değil o güzel arkadaşımızı...
Bizden sonra baya bir ilerleme kaydetmişsiniz kafenizde... Çok iç açıcı duruyor, böyle güzel olacağını tahmin ediyordum gerçekten. Bu sıcaklarda iyi başediyorsunuz orası ile ama... Ellerinize sağlık.

sevim.K
09-08-2011, 10:12
Yok yok öyle derinlere inmek büyük bir cesaret ve çok yoğun emek istiyor.;) Siz ve sizi izleyen hoyacı arkadaşlar çok güzel şeyler üretiyorsunuz. Biz paylaşımlarınızı izleyelim yeter. Kolaylıklar diliyorum size, enerjiniz hiç tükenmesin:)

karalale
09-08-2011, 14:35
Hatice hanim cok hizli bakip kaciyorum. Her sey harika olmus. Kütahya dan Antalya ya dogru geliyoruz. Ufakliginizla birlikte... Gorusmek uzere...

Orkun Kırcı
09-08-2011, 16:05
Çorum dan sevgiler ablacım :D gelişmeler çok güzel, raflarımız yakışmış. Bu aralar biliyorsun çiçeklerimden ve netten biraz uzak kaldım. Arada sizin haberleri okuyup avutuyorum kendimi. Aklım yeni sürgün yapan kerrii variegatamda kaldı vallaa :( Ay sonuna dayanamayıp arada bi Aydın seferi yapıcam sanırım :)

missmenas
11-08-2011, 19:16
Orkun'cum, hanımköyde çok bile kaldın:D Hoyaların seni özlemiştir kesin. Şaka bir tarafa tatiliyin tadını çıkart bence. Hoyalarında yokluğunu fırsat bilip nazlanacak birilerini bulamayınca, kendilerini göstermek için boy atmış olacaklar.

missmenas
11-08-2011, 19:20
Sebgili Karalale,
Gözlerimiz yollarda bekliyoruz. Kızları getirmeyi unutma lütfen. Yavruların kıpırtısını hisettirelim onlarada. Az kaldı doğuma 16- 22 Agustos arası bekliyoruz yavruları. Kızım bebeklerini seveyim dedimmi, anında yatıp karnını açıyor:p
Çok bekletmeyin bizi lütfen....

missmenas
11-08-2011, 19:24
Zamanı gelmişti hoyalarımı Sizlerle paylaşmanın diye düşünüyorum. Fırsat buldukça gelişim görsellerini paylaşmak keyifli olacak...

Hoya acicularis
hoya australis
hoya archboldiana white
hoya archboldiana pink
Hoya balaensis
hoya bella
hoya benguetensis
hoya bilobata
hoya blasternazi
hoya bogor
hoya callistophylla
hoya cardiophylla
hoya carnosa''crinkle 8''
hoya carnosa ''hindu rope''
hoya carnosa pink
hoya carnosa red
hoya carnosa silwer dust
hoya carnosa tricolor
hoya carnosa white
hoya carnosa compacta variegate
hoya camphoriofella
hoya caudata
hoya cembre
hoya ciliata
hoya chinguensis
hoya clorantha
hoya colina
hoya cumingiana
hoya curtisi
hoya dasyantha
hoya deykei
hoya dennisii
hoya densifolia
hoya diversifolia
hoya erithrina IML 0511 ( diğer ertrinalardan yaprakları farklı)
hoya endauensis
hoya erythrostemma pink
hoya globulifera
hoya globulosa
hoya golomciana
hoya graveolens
Hoya heuschkeliana red
Hoya hypolasia
hoya kanyakumariana
hoya kenejiana variegate
hoya kentiana
hoya kerri
hoya kerri margin variegate
hoya lacunosa
hoya lambii IML 1046
hoya lasiantha
hoya lauterbachii
hoya hoya leucorhoda IML 518
hoya linearis
hoya loheri
hoya longifolia
hoya ly burma
hoya imperialis red
hoya imperialis var. ''borneo red''
hoya imperialis var. rauschii
hoya macgillivrayii
hoya macrophlla
hoya megalaster
hoya meluflua sp. fraterna
hoya memoria
hoya mindorensis sp. affin Yellow
hoya minibelle
hoya naumani
hoya nicholsonia
hoya numularoides
hoya obstufolia
hoya obscura
hoya odorata
hoya onychoides I
hoya onychoides venüs II
hoya paschaclada red
hoya pauciflora
hoya praetorii
hoya pubicalyx red
hoya pubicalyx silverpink
hoya pubicalyx GPS 282
hoya pubicalyx red hawaien purple
hoya purpureo fusca
hoya retusa
hoya rigida
hoya thomsonii
hoya serpens
hoya shepherdi
hoya sulawesii
hoya cv. chouke bee 24
hoya cv. jenifer
hoya cv. mathilde bee 23
hoya Ruthi (MM x Ariadne)
hoya sp. sapuroa
hoya sp. square
hoya sp. tanna
hoya wayettii
hoya verticillata
hoya vitellinoides

missmenas
11-08-2011, 21:17
Sıra görsellere geldi.
Hoya pubicalyx red, 2010 baharında köklü olarak satın aldım.
239801

hoya silverpink ve pubicalyx gps282 aynı saksıda dikili çelikten ve köklü olarak temin ettiğim hoyalarım 2010 Mayıs Ayında.
Bir defa tamamen çelikledim bu hoyalarımı Aralık 2010 da, buda son halleri.
239802

Hoya carnosa red. Çelikten büyüttüm 2010 mayıs.
239803

hoya australis 2010 mayıs ayında yine çelikten yetiştirdim. Aralık 2010 da tamamen çeliklendikten sonra durağanlaştı çok nazlı bir tür, fazla sulanmaktan hoşlanmıyor.
Batıya veya doğuya yerleştirilmesi gereken bir tür. Toprak ortamında yetiştiriliyorsa 2 sulama arasında toprağının kuruması beklenilmeli.
239804

Hoya carnosa Adını pembegül taktım ilk takastan elde ettiğim hoyamdır. Çiçekleri pembe olanı. üzerinde çiçek sapları var tam 7 tane .Nisan 2010 çelikten yetiştirdim. Çok Teşekkür ederim pembegül arkadaşım.
239805

missmenas
11-08-2011, 21:21
Hoya carnosa ''crinkle 8'' 2010 haziran ayında köklü olarak geldi. aralık 2010 da çelikledim. Son hali çelikledikten sonra dahada bir serpildi. 3 tane çiçek sapını tecrübe eksikliğimi yoksa çok aşırı sıcak olmasındanmı kaybettim.
239809

Hoya balaensis 01 TYPE 2 tane çelik Aynı saksıda dikili Nisan 2011 de çelikten diktim.
bu yeni edindiğim türlerin tam anlamıylen ne istediklerini henüz keşfedemedim...
239810
239811

gtatas
11-08-2011, 21:22
Hatice hanım bugün kulaklarınızı çınlattık oğlumla çok sevdiği çizgi film pepeeyi seyrederken birden mum çiçeği ile ilgili sohbet yapmaya başladılar çok hoştu.

missmenas
11-08-2011, 21:25
Hoya bogor 2010 mayıs ayında çelik olarak en çok kokan türler arasında edindiğim hoyam. 4 dal sürgün vermişti 3 dal sürgününü aralık 2010 da çelikledim.
Temmuz 2011 de 2 tane çiçek açtı, aynı çiçek sapları yeniden tomurcuk büyütüyor. 2 tane minik yeni çiçek sapları daha büyüyor yaprak yapısı çok güzel bir tür. Çok fazla isteği olmayan arada bir toprağının kurumasına izin verilmeli.

missmenas
11-08-2011, 21:30
Hatice hanım bugün kulaklarınızı çınlattık oğlumla çok sevdiği çizgi film pepeeyi seyrederken birden mum çiçeği ile ilgili sohbet yapmaya başladılar çok hoştu.
Nasılda Mutlu oldum bu habere, Çocuklarımıza böyle mükemmel bir meziyeti kazandırabiliyorsak ne Mutlu bizlere. Kutlarım Sizi, nezdimde özel bir sayfa açtım Size. Hoyaların devamı gelecek. Bu haberi ev ahaline duyurabilirsiniz. Eminim herkes sevinecektir:p Büyük kızıma bu meziyeti kazandıramadım, küçük kızım bayağı bir ilgili...

missmenas
11-08-2011, 21:38
Hoya verticillata, 2010 mayıs ayında çelikten diktim. 3 tane sürgünü vardı yine 2010 aralık ayında çelikledim. 1 tane çiçek sapı verdi tam tomurcuk oluşumunda hava akımına maruz kaldı ve tomurcuklarını döktü. Beklemedeyiz başkada çiçek sapı oluşumu yok.
Yaprak yapısı yine hoya bogor gibi çok sert ve bununki büyük gösterişli. Çiçeklerini dört gözle beklemedeyiz.
239826
239827

Hoya sulawesii 2010 mayıs Ayında köklü olarak aldım. Aralık 2010 da bunuda çelikledim. Henüz çiçek sapı oluşumu yok.
239828
239829
239830

missmenas
11-08-2011, 21:47
Hoya onychoides I şubat 2011 de çelikten diktim. Toprağının nemli olmasından ve güneşten hoşlanıyor. Umarım çiçeklerinide görürüz birgün:))
239834
239835
239836

Hoya archboldiana white, şubat 2011 de çelikten diktim.
239837
239838

missmenas
11-08-2011, 21:53
Hoya onychoides venüs, Şubat 2011 de çelikten diktim.
239842
239843

Hoya archboldiana pink, Şubat 2011 de çelikten diktim.
239844
239845

iris41
11-08-2011, 21:54
Hatice hanım hoya vitellinoides en sona koymuşunuz busa sarı acıyor sanırım googlede arattım yaprakları cok farklı bir tür . Gelişimi nasıl

missmenas
11-08-2011, 21:57
Hoya macgillivrayii, Şubat 2011 de çelikten diktim. Çiçek açtığı günü görürmüyüm acaba?
239846
239847

Hoya vitellinoides, Yaprak yapısı çok hoş. Şubat 2011 de çelikten diktim, saksıda 2 kök bulunmakta. Güneşi seviyor suyuda çok sevdiğini gözlemlediğim bir tür. 1 tane çiçek sapı büyütüyor.
239848
239849

iris41
11-08-2011, 22:08
Hoya multi florada muhteşem sanırım sizde yok . Hoya vitellinoidesin kokusu nasıl acaba .fazladan celik yaparsanız benide sıraya alırmısınız ;)

missmenas
11-08-2011, 22:08
Hoya meluflua sp. fraterna, Nisan 2011 de çelikten diktim saksıda 2 kök var. Yaprakları çok güzel...
Şevkey Bey Dilerim sizinkide böyle güzel olmuştur kardeşiydi çünki;)
239850
239851
239852
Hoya macrophlla, Şubat 2011 çelikten diktim.
239853
239854

missmenas
11-08-2011, 22:13
Hoya multi florada muhteşem sanırım sizde yok . Hoya vitellinoidesin kokusu nasıl acaba .fazladan celik yaparsanız benide sıraya alırmısınız ;)
Sevgili İris41,
Netten baktım kokusuyla ilgili çim kokusu olduğu yazıyor.
Fazladan çeliklerimide yakında yayınlarım. takasa sunacağım, bana 1 hafta müsade lütfen...
Dilerim böyle güzel bir hoya sizide Mutlu eder;) Yaprakları ve çiçekleri her ikisinde çok güzel bir görüntüsü var çünki...

iris41
11-08-2011, 22:20
Yagmur yagdıgında cimin kokusunu cok severim :p teşekkürler müsade sizindir

agozce
11-08-2011, 22:36
Hepsi muhteşem. Harikasınız. En kısa zamanda çiçeklerini görmek dileği ile..

Bende olup, sizde olmayanlar;

hoya erythrostemma White- Pinkin aksine çok hızlı büyüyor.
Hoya pseudo-litteoralis.
Hoya campanulata (biraz uzun sürebilir. Yavaş büyüyor)
Hoya latifolia
Hoya davidcummigii
Hoya finlaysoni
Hoya Lacunosa Tove

En kısa zamanda çeliklenecek.

iris41
11-08-2011, 22:49
agozce Hoya latifolia yaprakları bu kadar büyükmü ( googleden baktım );)

missmenas
11-08-2011, 22:51
Hoyalarımın tanıtımına devam http://hydrohoyas.freeforums.org/images/smilies/icon_e_wink.gif
Hoya lambii, yaprakları en güzel hoyam diyebilirim, gözde hoyam yani... Nisan 2011 de çelikten diktim. Bakımı konusunda hiç nazlı bir tür değil 2 sulama arasında toprağının kurumasına izin verilebilir. Yaprakları kalın ve sert, Batı cephede mutlu bir şekilde 6. Yaprağını büyütüyor.
239866
239867

Hoya nicholsonia, Nisan 2011 de çelikten diktim. Bu türü tercih ederken çiçeklerinin görüntüsü çok hoşuma gitmişti. Umarım çiçeklerinide görebiliriz...
239868
239869

Hoya cv. Jenifer, Nisan 2011 de çelikten diktim, çok nazlı büyümesi bir yana. Yaprak yapısıylen ve çiçekleriylen hoş bir tür.
239870

esinruzgar
11-08-2011, 22:55
100e yakın, hepsi birbirinden güzel, sağlıklı, muhteşem hoya çeşidiyle orası tam bir hoya cenneti olmuş. Görmek için iyice sabırsızlandım şimdi. Orayı görebileceğim için de çok şanslı hissediyorum kendimi:)

agozce
11-08-2011, 22:58
Hoya lambii hakkaten güzelmiş..

agozce
11-08-2011, 23:00
agozce Hoya latifolia yaprakları bu kadar büyükmü ( googleden baktım );)

Evet. Kalın ve sert üstelik.

missmenas
11-08-2011, 23:04
Hepsi muhteşem. Harikasınız. En kısa zamanda çiçeklerini görmek dileği ile..

Bende olup, sizde olmayanlar;

hoya erythrostemma White- Pinkin aksine çok hızlı büyüyor.
Hoya pseudo-litteoralis.
Hoya campanulata (biraz uzun sürebilir. Yavaş büyüyor)
Hoya latifolia
Hoya davidcummigii
Hoya finlaysoni
Hoya Lacunosa Tove

En kısa zamanda çeliklenecek.
Sevgili agozce,
Çok teşekkür ederim. Harika bir olay bu takas işi. Öncelikle yurtdışı stresine girmiyoruz. Sonrası paramız yurtdışına gitmiyor. En güzel tarafıda bu türler bizim yurdumuzda adapte olmuş oluyor. Listemden dilediğiniz hoya sizindir. Çelikleyip uygun zamanda köklendirip göndereceğim. Hazır olanlar varsa arasında onlarda diğerleri hazır oluncaya kadar köklerine çalışacaklar. Sürgün heyecanını Size bırakıyorum;)
Verdiğiniz hoya listesini olduğu gibi kabul ediyorum... Özellikle latifolia yı istemiştim Apodagisten onaylamamıştı ....

kedicik
11-08-2011, 23:05
Müthiiş bi güzellikde bu lambi çok fazlaca albenisii var .
Sahip olmak lazıım ona mutlaka :D:D

missmenas
11-08-2011, 23:09
100e yakın, hepsi birbirinden güzel, sağlıklı, muhteşem hoya çeşidiyle orası tam bir hoya cenneti olmuş. Görmek için iyice sabırsızlandım şimdi. Orayı görebileceğim için de çok şanslı hissediyorum kendimi:)
Sevgili Esin rüzgar bekliyoruz belkide açmış bir çiçeği koklama fırsatını yakalarsınız. Hoya Obscura bugün açmış yine az evvel kokusundan farkettim.

agozce
11-08-2011, 23:09
Tamamdır. Latifolia , köklü hazır.
Benim aradıklarım da bunlar.:)) Mümkünse. Değilse hiç önemli değil, acelesi de yok..

-hoya endauensis
-hoya curtisi,
-hoya caudata
-hoya linearis
-hoya odorata
-hoya retusa
-Hoya macrophlla
-hoya praetorii

(Aslında latifolia ile macrophlla çok benziyor.)

Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey varmış,

1- Bilgi
2-Sevgi.

Bence buna bir de güzellik (çiçekler, bitkiler, hayvanlar..) ekleyebiliriz.

missmenas
11-08-2011, 23:27
Hoya Globulosa, Nisan 2011 de çelikten diktim. Yaprak yüzeyi parlak ve kabarcık damarlı, Yaprak altı tüylü. Buda çok nazlı büyüyen bir tür, eminim büyüdüğünde koleksiyonuma güzel bir renk katacak.
239891

Hoya Kerri, Eylül 2010 köklü satın aldım. Yaprak yapısı ve şekli itibariylen diğer hoya kerriden form olarak farklılık gösteriyor. üzerinde 4 tane çiçek sapı var ilk çiçek sapı kazaya uğradı. Çiçeklerini beklediğim tür. Suyu fazla sevmiyor, her sulamada toprağındaki nemin geçmesini bekliyorum. Güney cephede tül arkasında süzülen güneş ışını çok seviyor.
239892
239893

Buda diğer hoya kerri, ikisinin arasındaki farklığı görebilmeniz gayet mümkün. 2010 Mayıs ayında köklü temin ettim. Aralık 2010 çelikledim, kırmızı örümceğin sevdiği bir tür dikkat edilmesi gerekiyor.
239894
239895

missmenas
11-08-2011, 23:35
Hoya imperialis red, Şubat 2011 de çelikten diktim. Hızlı gelişen bir tür, toprağı devamlı nem istiyor. Susuz kalmaması gereken bir tür diye düşünüyorum özelliklede çiçek tomurcuğu büyütmeye başlarsa.
239899
239900

Hoya imperialis var. Rauchii, Nisan 2011 de çelikten diktim, kök gelişimini tamamladıktan sonra 2 defa çelikledim.
239901

Hoya erythrostemma pink, Haziran 2010 da takasla köklü olarak hoya koleksiyonu yapan bir dostumdan geldi. Burdan kendisine çok Teşekkür ederim. Şu ana kadar 4 tane çelik aldım. Hala çiçek açmak gibi bir çabası yok.
239902
239903