PDA

View Full Version : missmenas / hoyalar

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

mozen
13-11-2011, 17:09
sayın missmenas,
sayfanızı sessizce takip edenlerdenim. ancak foruma koyduğunuz fotoları tek tek incelediğimde bu sessizliğimi bozarak size bu mesajı yazmak istedim. Sabrınıza, mum çiçeği çeşitlerinize, sergilemenize, emeğinize sağlık. Gerçekten ellerinize sağlık.

Jezebel
13-11-2011, 20:53
Düzen ve intizama bakarmısınız?
Bu kadar çok bitki ve hiç dağınıklık yok.
Her yer tertipli ve temiz.
İnsanın canı o mekanda bir keyif kahvesi çekmez mi:confused:
Benim çeker;)
Keyifli ve güzel çiçekli günler diliyorum.

bettyycim
17-11-2011, 16:07
Sevgili Hatice hanım, Hoya macrophylla ' variegated ' bu sana gecek bak bakalım beğenecekmisin :p

sevim.K
17-11-2011, 16:21
Beğenilmez mi? Hoya acemisi olarak ben bile bayıldım yaprakların güzelliğine. Bettyycim çok güzel. Zaten Hatice hanımın eklediği fotoğraflara "ooo " diye diye baktım. Harika bir hoya evi olacak büyüdüklerinde;)

ykolko
17-11-2011, 16:31
Tüm hoya koleksiyonunu gördükten sonra Hatice hanımın ''HH Bank'' olarak hatırlanmasını öneriyorum :)
( Umarım bu şakam maksatını aşmamıştır )

bettyycim
17-11-2011, 19:27
Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun :D

elek
17-11-2011, 20:03
Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun :D

Hatice ablamın belki kafası karışmıştır o kadar hoya arasında ama ben hatırlıyorum sevgili Bettycim :D Maşallah, çok güzel gelişmişler...

bettyycim
17-11-2011, 21:04
Evet sevgili elek, H.Lambi tam 4 yerden sürgün verdi :D:D

missmenas
21-11-2011, 13:31
Sevgili Bettyycim,
kocaman kocaman Maşallah diyorum. Tek kelimeyle mükemmel gelişmişler.
Hoya macrophylla ' variegated ' çok güzel sağlıklı gözüküyor, bu güzelin bana geleceğini duyunca macrophylla albomarginata ya çevirdim siparişimi. Çok Teşekkür ederim.
Yeni sipariş listemizde 60 tane çeşit hoya gelecek beklemedeyiz, diyorum çünki 4 Arkadaş ortak getirtiyoruz. Gelişmeleri ve türlerin güzelliğini birlikte seyredeceğiz.
Sevgiler...

missmenas
21-11-2011, 13:57
Sayın Oir1938, Sevgili Karalale, sevgili Mozen, Sevgili Perihan Bayram, ve Orkun'cum, Sevgili Ykolko, Sevgili Sevim.K, Sevgili Jezebel,
Sevgili Elek, Sevgili Delete61,
Hepinize Ayrı ayrı Teşekkürlerimi sunarım.

Orkun'cum, takas emaneti sağlıklı bir şekilde aldım Teşekkürler çok güzel yaprak yapısı var.

Sevgili Perihan hanım, telefonla görüşmemizden bu yana umarım Hoya lacunosa düzelmiştir.

Sevgili Elek,
İnsanın kafası karışmazmı gelecek yeni türleri seçmek başlı başına bir dert zaten;) yok onun çiçeği güzel yok bunun yaprakları hoş derken Frenler tutmaz hale geliyor. Yeni türlerin yazışmaları için yine başını ağrıtıyorum belki ama, bir taraftanda kıs kıs gülüyorum. Listeyi sende görmedin çünki. uzaktanda olsa heyecan yapsın diye:D Canımsın hiç yardımlarını esirgemeden her telefonuma bakıyorsun. Çoğu gitti azı kaldı, bu yılki gelenlerin arasından beğendiğin türler senindir. Hele birde sağlıklı geliştiklerini görürsek keyif hepimizin olacak.

Sevgili Bettyycim,
iflah olmaz tutkuya sende kapılmışsın anlaşılan, Tutkuların en güzeli;)
Sevgili Jezebel,
yolunuz mutlaka birgün Antalya'ya düşer, buna inanıyorum. Hoya merakınız tutkuya dönüşmeye başlamış gibi görüyorum:D yol uzak derseniz ben geleceğim yolu yarılamış olacaksınız. Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum. Cafe olayındanda kurtulacağım. İzmir' e gelince sizinle tanışmadan dönmiyeceğim zaten. Olaki aynı dönemde tatile çıkarsanız. O güzel bahçenizde çadırla karşılaşabilirsiniz:D
Hoya tohumlarınından bahsetmeden geçemiyeceğim, maalesef 2. denememde de başarısız oldum. Toprak, vermiculit, Perlit, Spagnum torfu, Diatomit hepside olumsuz:(
Herkese Sevgiler...

missmenas
21-11-2011, 14:40
Birkaç kare cafeden eklemeden olmayacak,
Hem güzel haberler var hem üzücü.
Şirin kızımın son yavrusunuda dün akşam yeni sahibine verdim. Şirin bu sabahtan beridir çok durgun, bütün bahçeyi defalarca koştu aradı yok, ümitsizce cafeye geri döndü, 6 saattir sobanın yanında üzgün bir şekilde yatıyor...
Dün gündüz çok ağladım gözlerim hala şiş....Yavru almanın hem çok duygu yüklü güzel tarafı var bir o kadarda üzücü oluyor... Sabah 5 e kadar uyuyamadım sanki Telefon gelecek, Hatice bu yavru çok ağlıyor geri getireyimmi diyecekler diye bekledim. Biraz önce aradım ilk 2 saat mızmızlanmış, evde 2 tane kız mutlu yuva, Bahçe, yeterince alaka, birde doğası gereği ava gidecek. Av köpeği hemde ev köpeği olacak, Ballı ismi kızımızın Dilerim ömrü uzun ve hiç sevgisiz kalmasın...:(

Güzel haberde cafeyi artık daha güzel ısıtabiliyorum... Site yönetiminden onay aldığım gün sobayı kurduk. Bugün 2. günü sobanın. İlk kurduğumuz akşam saat çok geç olduğu için yavru ve Şirin hepbirlikte cafede yattık müthiş bir keyifti sobanın yanında yatmak.
gerisinide artık kareler anlatsın, uzun zamandır nete giremiyorum çenem düştü:o

gülenmelek
21-11-2011, 20:55
Sepetteki hallerine bakın hele, çok güzel ;) Yeni yuvasında da mutluluğu bulur ve çok sevilir umarım.

karalale
21-11-2011, 21:35
''Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum'' lafını sindirene kadar yorum yapmayacağım.... :confused: :( :(

Orkun Kırcı
21-11-2011, 21:47
Hehehe ablam bana yaklaşıyooo :D

Hatice Tarhan
22-11-2011, 08:00
(Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum.)Hatice hanım bu sözlere takıldım kaldım umarım ters giden bir durum söz konusu değildir.

aburcuburs
22-11-2011, 11:01
Hatice Hanım size çok teşekkür ederim sayenizde benimde hoya kerii'm oldu :))) hediyeleriniz; için de teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz. işmdi hoya kerii ye nasıl bakayım diger hpyalarla aynı mı? aydınlık, tül arkasından güneş, kurudukça sulanacak, yumurta suyu seviyor başka eklenecek bir şey var mı Hoya Keriii için :))

missmenas
23-11-2011, 00:56
Antalya'dan asla vazgeçmem. Burdaki evimiz olduğu gibi kalacak, kızlarımda Antalya'dan vazgeçemiyecekleri için. arada bir kafamı dinlemek için kaçar gelirim Antalya'ya.
Zaten çok uzak ta değil Muğla'ya.
Merak eden çok olacağı için açıklama gereksinimi duydum. Ters giden hiçbirşey yok, Muğlada bir tomruk fabrikası satınalındı ( tomruk ev, bungalow ahşapla ilgili herşeyin yapımı) Eşim gelecekte Antalya'da yaşamak istemediği için, burdaki ev projemizi olduğu gibi orda gerçekleştireceğiz. 2 seçenek sundu bana Muğla Akyaka veya köyceğiz, diğer seçenekte kendi memleketi Erzincan'daki köyü idi. Erzincan'a hiçbir güç beni götüremezdi, soğuktan nefret ederim. Oysa doğası mükemmel bir köyleri var. Antalya'**** çok uzak üstelik. Ailenin bir arada kalabileceği seçenek Muğla...
Ben öncelikle Ailem sonrada hoyalarım gelir, hoyalarım inanıyorumki Muğla'yıda çok seveceklerdir...

missmenas
23-11-2011, 01:10
Sevgili aburcuburs,
hoya kerri bol aydınlık yeri sever, yaz aylarında tül arkasından süzülen ışık. Kış aylarında direk gün ışığına maruz kalabilir, 2 sulama arasında düzen kurmanız gerekiyor. toprak azda olsa nemli olmalı herzaman için. Çok suyu seven bir tür değil, bu kadar aralıkla sulamalısın demek yanlış olur. Sizin evinizin ısı ortamı nem ortamı dışarıdaki iklim hepside bunlara etkendir çünki, bu dengeyi siz bulacaksınız. Ne çok fazla su nede az su vereceksiniz. hoya kerri inanıyorumki size ne istediğini kalp yapraklarıyla anlatacak. Çok su az güneş kalp şeklinin bozulmasına neden olacak.
Ben yumurta haşlanmış suyu, sebze haşlanmış suya tuz koymadan yapıyorum ve bu suyu hoyalarıma güvenle veriyorum...
Saksılardaki her bitkinin belli aralıklarla bitki besinine ihtiyacı vardır, marketlerde satılan bitki besinlerinden kullanıyor bazı hoya koleksiyonu yapan arkadaşlarımız. Benim kullandığım 20*10*20 + iz element içerikli bir gübre, 3 ayda bir yarasa gübresi veriyorum. Çiçek açacak kadar gelişmiş ve çiçek sapı oluşan hoyalarıma da ayda 1 defa 15*30*15 + iz elementleri olan gübreyi veriyorum...
Umarım bu bilgiler doğrultusunda yardımcı olabilmişimdir...

missmenas
23-11-2011, 01:20
Bir sorunumda benim var Hatice hanım bu hoyalar kış uykusuna giriyormu hemen hemen 2 aydır gelişme tık dedi durdu bir kıpırtı yok.
Sevgili Nilgün hanım,
Bütün bitkilerde olduğu gibi Hoyalarda kış uykusuna yatar. Hoyaların bulunduğu ortam devamlı ortalama 25* dereceyse, bol güneşli aydınlık ortamdaysa düzenli bir gübreleme yapıyorsanız bitki uykuya geçmeyecektir. Gelişimi durdı diye bakıma devam ederseniz. Hoyanız hızlı yaşlanacaktır, bırakın uyusunlar. Bahara kadar öyle bir güç toplayacaklarki, Serpildikçe hoyalarınız yeni sürgünler ve çiçek sapları eşliğinde Sizde şaşıracaksınız.
Kış uykusuna geçmiş hoyalarınıza ayda bir besin vermenizi öneririm.
uyusunmu? yoksa büyümeye devammı etsin? bu tamamen Sizin sunduğunuz ortama bağlı bir seçenek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler...

Perihan Bayram
24-11-2011, 10:08
Sevgili hatice hanım .Telefonla görüşmemizden sonra Lacunosaların köklerine baktım,kökler ve toprak içindeki gövde kurumuş içi boşalmıştı.Tüm dalları kesip suya koydum.Daha önce koyduklarım köklendiklerinden bu gün iki saksıya ekildiler,umarım kısa sürede gelişirler.Ayrıca Muğla'ya gideceğine sevindim,orası çevresiyle çok güzel,ben de Akyaka için can atıyorum ama kısmet diyelim.Sevgiler.

missmenas
30-11-2011, 20:28
offf!!! 6 gündür birşey yazmamışım çok uzun bir ara benim için.

Sevgili agozce,
Hediye ve emanet hoyaları sapasağlam teslim aldım, çok Teşekkür ederim.
Umarım Anaç hoyalar sahibinin eksikliğini duymadan gelişimlerine devam ederde benide mahçup etmezler. fotoğraf makinam anca elime geçtide resimlerini sergileyebileceğim...
birşeyi sadece Size sormayı unutmuşum, merak ediyorum. Büyükçene bir tohum yeni filizlenme çabasına girmiş. Nedir acaba bu?

bunlarda yeni güzellerin görselleri....

missmenas
30-11-2011, 20:43
Birkaç pozda eskilerden ve yenilerden yine;)
Hoya erythrostemma white, Teşekkürler Sevgili agozce....

257694

Hoya acicularis nihayet sürgün uzatmaya başladı uzun bir uykudan sonraki uyanışları...

257695

buda benim gözbebeğim, şunun şekerliğine bakarmısınız ne kadar hassas ve nazlı, hoya thompsonii...

257696
257697

Hoya lacunosanın yeni çiçek oluşumu,
coşkuda bu aralar çılgınlar gibi sürgün uzatıp yeni çiçeksapları çıkartıyor.

257698

missmenas
30-11-2011, 20:56
Hoya retusa çiçek açma çabasına girdi. Minnacık 5 tane, tomurcuklara gidip gelip büyüteçle baktan gözlerim şaşı olacak:D
Çiçeklerini gördükten sonra çeliklenecek...

257699
257700

Ve merakla beklenen hoya çeliklerinin hayata bağlanmasının tadı başka. Sanırsam Türkiye'de ilk defa çeliklenip köklendirme denemesi olacak bu.
Gururla gösterebileceğim 2 tür, Hoya lasiantha ve Hoya praetorii , çok çelik almama rağmen başarı oranım az oldu. Olsun bu bile yeter. bu 2 türüde Ülkemizde çoğaltabileceğiz demektir...

257701
257702
257703

ykolko
30-11-2011, 20:57
Sayın Missmenas merhaba.
Sizin Hoya lacunosa kaç yaşında ilk çiçeğini açtı,ilk gelişimleri biraz yavaş mı oluyor?

missmenas
30-11-2011, 21:02
Sevgili Yeşillim,
Bu güzellerde Size, Selam ve Sevgilerini gönderiyor;)
Çok teşekkür ederim, Hoya fungii gerçektende çok hızlı büyüyen ve bir okadarda albenili yaprak yapısı olan bir tür...

Orkun Kırcı
30-11-2011, 21:10
Yine harikalar maşallah. İlk eklediğiniz çiçekli hangi tür ablam. Yaprak yapısı harika.

missmenas
30-11-2011, 21:17
Orkun'cuğum,
Bu hoya Sevgili agozce nin emaneti, Hoya davidcumingii çiçekleri gerçektende çok hoş, koklamadan sevilecek bir tür yanlız:D

missmenas
30-11-2011, 21:47
Sayın Missmenas merhaba.
Sizin Hoya lacunosa kaç yaşında ilk çiçeğini açtı,ilk gelişimleri biraz yavaş mı oluyor?
Sevgili ykolko,
Hoya lacunosa geçen yıl Mayıs ortasında Hollanda'dan, ortak siparişle Paul Beyden satın aldığım çelik. 4 e bölüp dikmiştim ve üzerinde çiçek sapı vardı. İlk günlerinde henüz köklenmişti ki tomurcuklarını büyüttü ama tecrübesizliğimin gazabına uğradı. Ve ilk çiçeklerini Yine geçen yıl Aralık Ayında Babam'ın Ameliyat üzüntüsündeyken bile beni sevince boğmayı başarmıştı. Gelişimi ilk aylarda biraz yavaş oluyor, ilk 6 ayını atlatınca hızlanıyor...
Aldığım ilk 2 tane çeliğin 1 tanesini Size diğerinide, Sevgili Gülşen' e göndermiştim.

Geçtiğimiz Yılbaşında aldığım 17 tane çelik birçok Hoyacı dostumuzun merakla çiçeklerini beklediği tür.
2. defa çeliklememde bu Yıl Eylül ayında oldu, bunlar aldığım çeliklerin gelişimleri...

257706

Gelişmiş ve anaç tabir edebileceğim 1,5 yaşındaki Hoya lacunosa.
Bu yıl yaklaşık 3 ay boyunca sürekli çiçek açması çok mutlu etti beni.

257707

missmenas
30-11-2011, 21:54
Yuvaya Geri dönen Ballı kızım,
3 gündür tedavi görüyor. Detayları Anlatmak istemiyorum, biliyorum Sizlerde en az benim kadar üzüleceksiniz, çünki çok üzücü ve korkunç günler geçirmiş. İyiki Yavruları arada bir yeni sahiplerinde ziyaret edebiliyorum da olaya müdahale edebildim:(

ykolko
30-11-2011, 22:03
Sevgili missmenas,ben bir yerde hata yapıyorum demek ki,carnosa'nın yanında mutlu diye bırakmam ilk hatamdı,toprak karışımını tekrar gözden geçireyim,yeri evin en aydınlık köşesi,sanırım akşamları kalorifer kapandığı için biraz soğuk oluyor,uykuya geçmiş olabilir,aslında biraz gelişince çelik alıp diatomit'e aktaracağım.
Saygılarımla.

missmenas
30-11-2011, 22:29
Sevgili ykolko,
hoya çiçeklerini görmekte sabısızlanan kişilere önerebileceğim bir tür bu.
Ben Size ilk günlerde söylemiştim ayrı dikilmeli diye sanırsam dikkatinizden kaçtı, birisi tırmanıcı diğeri sarkıcı tür aynı saksıda olamayacağını belirtmiştim... Sizinkide bu aralar çoktan çiçek sapları vermiş olmalıydı... Toprak karışımınızı, gözden geçirmenizde fayda olacağını düşünüyorum.
Bakımı çok kolay olmakla beraber birazda dikkat edilmesi gerekiyor. soguk seven türler arasına giriyor. En iyi büyüdüğü ve gelişim gösterdiği ısı isteği 10*C - 25* C üzeri sıcaklara tahammülü yok çünki. Eski çiçek saplarının çoğunu sıcaklardan döktü. Az su ve düzenli gübreleme ile istediğiniz sağlıklı lacunosaya dönüşeceğine inanıyorum. Güneş ışığını sevmiyor, bulunduğu ortamın aydınlık olması gelişimi ve çiçeklenmesi için yeterli olacaktır.
Biraz detaylı olarak, hoya carnosa sayfasına kendi bakım yöntemimi aktardım.;)
Okursanız belki faydalı olabilir.

ykolko
30-11-2011, 22:34
Teşekkürler sevgili missmenas uyarılarınızı dikkate alacağım ayrıca hoya carnosa sayfası benim klavuzlarımdan biri devamlı takip ediyorum.
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim,
İyi geceler diliyorum.

agozce
01-12-2011, 00:25
Onlar emanet değil, hediyeeeee.....

Gayet sağlıklı görünüyorlar. İyi olacaklarından eminim Hatice hanım. Güle güle büyütün.

O tohum hakkında bir fikrim yok. Ama güzel bir şey ektiğime eminim..:))). Biraz büyüsün bakarız. Büyük bir tohum deyince, çıkmayan Quisqualis mi acaba diye düşündüm.

Makinanız gelince daha fotolar bekliyoruz...

missmenas
01-12-2011, 09:24
Sevgili agozce,
Çok Teşekkür ederim... Sevincimden ne söyleceğim bilemiyorum... Tohumun resmini çekseymişim keşke, peçeteye sarılıydı ve birazcık ucundan çatlamış açılmıştı kapsül yeni filiz çabasındaydı... süpriz olacak yani, güzel bir şeye benziyordu zaten...
Hoya delisine yapılabilecek en güzel hediyeyi yaptınız.:D
Dilerim Sizide böyle Mutlu edenler olur hep....

pembegül
04-12-2011, 16:43
Sevgili missmenas hoyalarına tekrar tekrar bakıyorum yeniden merak sardım senin emeklerinin güzel sonuçlarını görmek kaybolan hevesimi yeniden canlandırdı, senin sayfana pek mesaj yazmıyorum ama sessiz takipteyim zira arkadaşlar gözlemlerini yazıyorlar bana yazacak pek birşey kalmamış hepsi harika.....;);)

missmenas
06-12-2011, 06:57
Sevgili Pembegül,
sözkonusu merak Hoya ise değer doğrusu.;) Önümüzdeki Sezon büyük bir çoğunluğu çiçeklenecek diye ümid ediyorum. Bakalım ne kadar sessiz kalabilirsin çiçeklerini görünce:D
Yetiştirebilirsem bugün Hoyalarını kargoya vereceğim.
Sabah Saat 6 gibi Muğladan, Antalya'ya döndüm, ilk işim yavruyla şirini evden alıp, birkaçtanede rezerve yaptırıp sonrada vazgeçilen hoyalarla birlikte soluğu cafede aldım. Sobamız yanıyor keyfimizde yerinde Ailecek, 1 gece sobamız yanmadı bakalım olumsuz birşeyler olacakmı. İçerisi geldiğimde 16*C sıcaklıktaydı.
Bu hoyalar yeniden çeliklenecek olanlar...

missmenas
06-12-2011, 07:15
Muğla Ataköy Aksaz evleri, Kiralanacak olan Yeni evimiz. Ev gayet güzel Hoya larım için de çok yer var. ama yinede şık bir sera yapılacak. Ev 4 oda 2 salon dan oluşmakta, bodrum katta 1 salon, 1 oda, 1 wc banyo var. Projede sığınak olark geçtiği için Pencereleri çok küçük oysa Hoya için çok ideal bir yer olabilirdi. Pencereyi yere kadar açılıp kapanan bir kapı yapılabiliyor. Ev sahibi zamanında yaptırtmış ama şikayet olunca geri kapatmak zorunda kalmış. Açılabilir olsaydı direk bahçeye açılan bir kapı olacaktı ve önündede sera. Bakalım şansımızı biraz zorlayacak gibiyiz. Akyakada Evlere baktım sahile çok yakın ama hem bahçe olarak hem ev olarak hoş değildi. Burdada sahilden biraz uzak olacağız. Yaklaşık 4 km, bu hafta içerisinde 2 tane daha Eve bakacak Eşim. Büyük bir olasılıkla bu ev, olacak gibi, henüz kesin olmamakla beraber.

missmenas
06-12-2011, 07:18
Bir kaç kare daha,

Jezebel
06-12-2011, 07:25
Sevgili missmenas, çok yorulacaksınız ama sonuç buna değecek.
Allah kolaylık versin.

aburcuburs
06-12-2011, 08:21
Allah Gönlünüze göre versin Hatice Hanım. İnşaallah en hayırlı sizi mutlu edecek ev olur.

bozo.0606
06-12-2011, 09:06
Hatice hanım merhabalar ;

Muhteşem bir ev ve bahçe görüyorum. Yakışır size doğrusu. Güzel günlerde iyi vakitler geçirip şahane bitkiler yetiştirmeniz dileğiyle..

İyi günlerde oturun , ''bitki katili'' iklime sahip Ankara'dan sevgiler..

Manolya_
06-12-2011, 09:27
Sevgili missmenas,
sessizce izleyenlerden biriside benim :))
Yeni tutacagınız evi görünce dayanamadım yazayım dedim.
Gerçekten güzel görünüyor. Hatta siz bu eve geçerseniz o ev tanınmaz hale gelecektir eminim.
Kimbilir ne güzellikler yaratırsınız.
Antalyada kızkardeşim var, fakat ben pek sık gelemiyorum :(
Ama bitki yetiştirmek için en ideal şehir antalya ne güzel şanslısınız.
Hayırlısı olsun ve herşey o güzel gönlünüzce olsun
Sevgilerle
Asuman

pembegül
06-12-2011, 13:15
Sevgili Pembegül,
sözkonusu merak Hoya ise değer doğrusu.;) Önümüzdeki Sezon büyük bir çoğunluğu çiçeklenecek diye ümid ediyorum. Bakalım ne kadar sessiz kalabilirsin çiçeklerini görünce:D
Yetiştirebilirsem bugün Hoyalarını kargoya vereceğim.
Sabah Saat 6 gibi Muğladan, Antalya'ya döndüm, ilk işim yavruyla şirini evden alıp, birkaçtanede rezerve yaptırıp sonrada vazgeçilen hoyalarla birlikte soluğu cafede aldım. Sobamız yanıyor keyfimizde yerinde Ailecek, 1 gece sobamız yanmadı bakalım olumsuz birşeyler olacakmı. İçerisi geldiğimde 16*C sıcaklıktaydı.
Bu hoyalar yeniden çeliklenecek olanlar...

Sevgili missmenas hoyalar ayrı güzel ev ayrı bir güzel dilerim yeni evinde hoyaların ve ailenle güzellikler yaşa biliyorum sen burada daha başarılı olacaksın ,bizede doyulmaz güzel resimler gönderirsin .Kargo bu gün olmazsa yarın olsun bir gün daha bekleyebilirim ,hoyaların bir gece soğukta kalması bir zararı olmaz diye düşünyorum bizim buralara göre antalya sıcaktır ancak bundan sonra dikkat etmelisin hiç birine zarar gelmesin inan çok üzülürüm.

karalale
06-12-2011, 13:48
Yeni eviniz çok, çok güzel gözüküyor sevgili missmenas.:p Sizin eliniz değdikten sonra ne hale gelecek düşünemiyorum. Antalya dan gidiyor olmanızı hala sindiremedim ama yorumsuz da kalamadım. Sizin için, hoyalarınız için ve özellikle Şirin anneyle yavrusu için harika bir yer.;)Tüm kalbimle orada çooookkk mutlu olmanızı dilerim. Kimbilir, uzun yolculuğumuzun mola yeri olur o güzel eviniz. (Belli bir tarih var mı acaba? Vaz geçtim yok, yok söylemeyin).:(

Orkun Kırcı
06-12-2011, 14:52
Ablacım evin bahçesi pek bi güzelmiş. Hoyalarla coşacak oralar, gözümü kapattım hayal kuruyorum şimdi :D Sadece serayla kalmaz bahçenin çeşitli yerlerine de dayanıklı türlerden denemeler yaparsın artık. Eee bize de yaklaşınca artık ziyarete gelirim sana :D

missmenas
06-12-2011, 21:25
Arkadaşlar Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim. Evin bahçesi gerçektende çok bakımsız. 4 yıldır hiçkimse oturmamış evde. Bahçe bakımla güzelleşecek tabiiki. Hoyalarımdan fırsat buldukça Bahçede güzelleşecek. Ayrıca sitenin hooby bahçesi var sebzeler orda ekiliyormuş. Anlaşılan 3 e bölüneceğim, en sevdiğim bahçeçilik olayında,sebze yetiştirmek.

Biliyorsunuz Kapım herzaman için Sizlere açık.

Taşınma olayımızda büyük ihtimalle, önümüzdeki Temmuz başında olacak. Küçük kızımın üniversite sınavına girip çıkmasını bekleyeceğim.
Ahşap üzerine başka üretimler yaptıklarını bilmiyordum, Eşimin kızmasına aldırmadan aldığım mı desem kaptığım mı desem bilmiyorum ama elim boş dönmedim Muğladan. Ahşap saksı üretimide yaptıklarına nasıl sevindim bilemezsiniz. Şimdiden deneme yapmalıyım. Hoyalar sevecekmi ahşap saksıyı. Severlerse ohhh ne ala saksı parasındanda kurtulacağım:D

missmenas
06-12-2011, 21:32
Günün Süprizimi desem Yılın Süprizimi bilmiyorum artık, Sevincimden uçuyorum.
Hoya obscura tohumundan 1 tanesi çimlendi. Çimlendirme denemelerim, spagnum torfu, vermiculit, perlit, diatomit. 4 ayrı ortamda Sadece perlit te 1 tanesi çimlendi.
1 tanesi bile yeterli bana bunu yaşamak bile Muhteşem bir duygu...

bettyycim
06-12-2011, 21:34
Oleyyyyy artık bizim de bir Hoya Turkish 'işimiz olacak ya da hoya missmenas ne dersiniz :D

Orkun Kırcı
06-12-2011, 21:45
OOOley oley oley oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyy. Süper...

missmenas
06-12-2011, 21:57
Aynen Oleeyyyyyy!!!!!
Türkisch versiyon hoya, değişik bir tür olursa kesinlikle Miss Menasii olacak:D iileri unutmayalım ama gülmektende çatlayacağım şimdi...:D

Orkun Kırcı
06-12-2011, 22:16
Bence Kementii olsun :D

missmenas
06-12-2011, 22:53
Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim, hep gıcık oluyordum hoya isimlerinin arkasına neden 2 tane ii takarlar diye, bizim ş lerimiz var ğ lerimiz. :D
Tabii bunlar hep şimdi espirili bir konu bizim için. Şunuda gözardı etmemek lazım. Bu çimlenen tohum filizi yabancı bir tohumda olabilir. Hernekadarda toprak olmasada perlitte bile bu olasılık olabilir.

Bu arada Yeni yurtdışı siparişlerimizde torbaya eklenmiş Antalya'ya sevkiyat bekliyor...
Heyecan dorukta 64 tane hoya, birkaç tanesini yazayım bari. Birazda siz heyecanlanın.:p hoya patelle pink, Hoya patelle white, Hoya magnifica, Hoya walichii.....
Arkası yarın...:D

bettyycim
07-12-2011, 08:01
Senin H.wallichin varsa benim de H.Danumensisim var naberrrrrrrr :D:D

sakdag
07-12-2011, 08:31
Bettyycim bu nasıl bir güzellik böyle... Sabah sabah gözlerim pörtledi :)
Hatice hanım yeni eviniz hayırlı olur inşallah, siz cennete çevirirsiniz bahçesinide.

karalale
07-12-2011, 08:35
Sabah, sabah h. patella yı okuyunca hem heyecan hem de hafiften kıskançlık bastı valla. Yine ne yaptınız hatice hanım, olmuyor ama... Hepsi sağlıkla elinize ulaşır inşallah. Nerden geliyo bu güzellikler acaba.... Yarın oldu hadi devam edin, bekliyoruz...

bettyycim
07-12-2011, 09:48
İşte benim güzellerim teyzesi ;)

karalale
07-12-2011, 09:58
Ama bunlar çok güzelllll.... Sevgili bettyycim daha genel fotoğraf istesek mümkün mü acaba? Hoya sayfalarına girme yasağımı koysam kendime acaba? :-) Offff, offfffff paylaşım için teşekkürler...

bettyycim
07-12-2011, 10:03
İnşallah en yakın zamanda sayın karalale hoya sayfamı açınca paylaşacağım ;)

sevim4
07-12-2011, 10:05
Bettyycim ben hepinizi kıskandım;) bunlar görücüye cıkmadı.

sakdag
07-12-2011, 10:12
Bettyycim bunlar da çook güzeller, GÜNÜN GÜZELLERİ ilan ediyorum. Hoya sayfanı merakla ve bol resimle bekliyorum... Hoya çiçeği hakkında fazla bilgim yok ama seyretmek bile çok güzel...

Jezebel
07-12-2011, 10:39
Sevgili Betül bekletme bizi de şu sayfayı bir aç.
Gözkamaştırıcı çiçekler ve yaprak desenleri, sen bizi çatlatacaksın:D
Gözlerim ve ruhum okşandı, teşekkürler paylaşım için de daha geniş bir paylaşım için bir başlık acilen açılması gerekiyor.

pembegül
07-12-2011, 11:00
Sevgili missmenas ben ahşap saksı hakkında tecrübemi yazmak istiyorum görsel olarak bu saksılar çok hoş ancak çiçek yetiştirmek için çokda ideal deyil ben bir sene sıklamen isimli bir çiçek yetiştirdim ahşap saksı su tutmuyor çok cabuk kuruyor zamanla ahşap çürüyor elinde dağılıyor hoyalar sıcakta susuzluğa dayanamaz illede ahşap diyorsanız su dengesini iyi ayarlamanız gerekir buda size ek bir iş demek çünkü tahta suyu çekiyor hergün sulasan bu kezde çiçek hoşlanmaya bilir bence bir iki çiçeği önce ahşap saksıda dene hem bu mevsimde hemde yazın dene aldığın verime göre devam et arkadaşım azmini kırmak istemem ama yazmadan geçemedim, sevgiler pembegül.:)

missmenas
07-12-2011, 12:04
Sevgili Pembegül,
deneyim ve tecrübe için çok Teşekkür ederim. Çürüme olayı bu saksılarda biraz zor olacak. Emprenye lenmiş çünki ahşaplar. Zamanla bende tecrübelerimi aktarırırım bir deneyimde benden gelir.
Çok Teşekkürler uyarın için...
hoyaların az sonra yola çıkacak...

missmenas
07-12-2011, 12:08
Maşallah, diyeyim sevgili bettyycim,
gerçi az evvel telefonda görüştük ama, Resimli görünce görüntüsü başka oluyor.
Az bekle benim güzelleri dağıtıcıya vermişler. Teslim almak için gidiyorum. Sistemlerinde problem varmış bugün teslim edemiyebilirmiş çünki.
Yarına kadar çatlarım yoksa:DŞimdiden elim ayağıma dolaştı:p

karalale
07-12-2011, 12:20
Hala burdasınız, çabuk gidin gelin de, bizleri yeni güzellerle tanıştırın. Merak ve heyecanla bekliyorum. Ayrıntılı bilgileride vermeyi unutmayın lütfen.

missmenas
07-12-2011, 12:41
Dağıtıcıyla yolda buluştuk,
ilk koli resmi şimdilik yeterli olsun:D

bettyycim
07-12-2011, 12:49
Bak şimdi pandoranın kutusu gibi :D arkadaşlar övgülerinize teşekkürler güzel bir resimleyeyim hoyalarımı sayfamı açayım ;)

gulshenisa
07-12-2011, 12:51
tamir işinden zaman bulup 2 gün girmedim siteye neler olmuş nelerr........;):)Azmin için tebrik ederim ablacım obkuramız hayırlı olsun biraz büyüsün isim olayına ozaman el atarız.Anket yapatız teklif alırız seçeriz..Şimdi önemli olan hayata tutunması.
Çeliklerde şu sıralar gelmiş olmalı.Telefonumun şarjı yok aradıysan çatlarım.Eve gitmem lazım hemen şarj makinesini almak için.
Evde çok güzel dağ tarafında olması çok güzel olmuş hayal edebiliyorum seni bahçede..Anlayacağımız artık taşındığında orayı toparlayınca birkaç ay günde 2 saat uyursun artık..Neyse yardıma geliriz :)
Bu arada danumensisede bayıldım.nolacak bizim şu halimizzzzz?...OLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEY
KARO GELMİŞ...
Ben yazarken hasta geldi kopyaladıydım ama neyse
inin görelim içini
dur hastayı göndereyim telefonlaşalım.

missmenas
07-12-2011, 13:17
ilk resimler,ilerleyen saatlerde tek tek resimlerim hepsini;)

karalale
07-12-2011, 13:28
Nutkum tutuldu, gözlerim bozuldu, neyse ki ellerim çalışıyor. Şöyle kucaklayıp başımın üstünden atasım geldi, hani kimi para kimi gül yaprağı atarya işte öyle.... tam kaç çeşit, isimleri, nerden geldiler, ne kadar sürdü yolculukları, saksılar hazırmı, nereye sığdırcaksınız, nasıl başedeceksiniz vs. vs..... En önemli soru; ben neden orda değilimmmmm... Ne diyeyim Allah kolaylıklar ve başarı versin, selamlar....

pembegül
07-12-2011, 13:59
ilk resimler,ilerleyen saatlerde tek tek resimlerim hepsini;)

Canım benim hoyalarına sağ salim kavuşmuşsun çok sevindim hepsi çok güzel ve sağlıklı senin ellerinde dahada yeşerecekler bizde gelişmeleri burda izleriz canım ahşap saksılar dayanıklı diyorsun çok iyi o zaman bir sorun olmaz su konusunuda sen ayarlarsın bitkinin keyfine göre inşaALLAH istediğinden daha güzel verim alırsın,.:) benim hoyaları göndereceğini yazmışsın heyecanlandım ve sabırsızca bekliyorum sevgiyle kal ..;)

bozo.0606
07-12-2011, 14:11
hatice hanım..

kolay gelsin , inşallah fire vermezsiniz. hepsi muhteşem görünüyor. tek tek resimlerini bekliyoruz..

yigit666
07-12-2011, 14:20
sayın missmenas . gözünüz aydın yeni gelen hoyalar sağlıklı görünüyor . yeni eviniz hayırlı olsun . sizin eliniz değince orası çok güzel olacak herşey gönlünüzce olsun .

Jezebel
07-12-2011, 22:42
Sevgili missmenas bir süreliğine buralara uğramaz.
Yeni hoyalarını saksılarına yerleştirmeden içi rahat etmez.
Allah kolaylık versin ;)

pembegül
08-12-2011, 16:42
Sevgili missmenas gönderdiğin hoyalar geldi hiçbir zarar görmemiş hepsini yerlerine yerleştirdim herşey için çok teşekkürler,yeni gelen hoyalarını güle güle büyüt sevgiler ..:)

missmenas
08-12-2011, 18:43
Sevgili Pembegül,
Sağlıcakla büyütmeni ve çiçeklenmelerini dilerim. Hoyalarla ilgili ilk takasımı sizlen yapmıştım bunu hiç unutmayacağım. Ne kadar çok mutlu olmuştum.
Gönlü bol arkadaşım, asıl ben çok Teşekkür ederim.
Sevgiler...

missmenas
08-12-2011, 18:44
Sevgili Jezebel çok haklısınız.
Az evvel bitirdim bütün işlerini, biraz sonrada serasını tekrardan kapatacağım. sürgün belirtisi görür görmez tekrardan çelik alıp çoğaltmak için olacak çabam.
komşuda Pişer, Sizede düşer olacak yani:p

missmenas
08-12-2011, 18:47
Resimlere başlayalım artık, biliyorum birçok kişi merakla bekliyor.

missmenas
08-12-2011, 18:49
devam...

missmenas
08-12-2011, 18:51
Resimlere devam...

missmenas
08-12-2011, 18:57
Birçok hoyayı dün gece saksılarına diktim. Ziraat mühendisi Arkadaş site sakini Mustafa bey sağolsun çok yardımcı oldu. Bayram varmış burda deyip coşturdu hoya cafeyi. Başka bir site sakini komşuda sazını getirdi. Rakı ve saz eşliğinde dikildi hoyalar.:D
Hayatımda en keyifli geceyi geçirdim. Hele birde bütün hoyaların köklü gelmesi, benim için ayrı coşkuydu.

missmenas
08-12-2011, 19:01
Gece geç saatlere kadar hem eğlence hem hoyaları diktim, bitiremedim. Hal böyle olunca cafede yattım. Güya sabah erkenden dikme işine devam edecektim. Sabah yerimden bu manzarayla uyandım. Ortalığı toplayıp Süpürmeye çalışan yeni elemenlarım bunlar:D

missmenas
08-12-2011, 19:05
Hoya resimlerinin Devamı.

karalale
08-12-2011, 19:07
Vayyyy canına, köklü olmaları gerçekten harika. Oldukça uzun hepside. Yüzda yüz başarı diliyorum size Hatice hanım. Sizin bu hoya sevdanızın nerede biteceğini merak ediyorum valla. Sakın şikayetçi olduğumuzu sanmayın. Bunları sizde seyretmek bile bizleri mutlu ediyor. Sizin mutluluğunuz, bizlerin mutluluğu oluyor. Yaşattığınız tüm güzellikler için sonsuz teşekkürler. Kolaylıklar diliyorum, selamlar.... (Çöpçüleriniz de muhteşem, bayıldık onlara..)

missmenas
08-12-2011, 19:23
Sevgili Lale'cim,
inanki nereye kadar böyle devam eder bende bilmiyorum. Ama aldığım keyif inanki başka birşeyle kıyaslanamaz. dünyanın en güzel 3 duygusundan birisi bu bence.
1- Anne olmak
2- Evde bir hayvanınızın olması, Benim Tatlı Kızım Şirin gibi mesela:p
3- Birdünya hoyanız olması, ottan, böcekten, çiçekten keyif alabilmek.
Benimkisi biraz abartı biliyorum.:rolleyes: İşi Ticarete dökmediğim sürece keyif alacağıma inanıyorum. O boyutada asla getirmeyeceğim. Bu güzelliğin Sihrini bozmadan birlikte keyif alarak, güzellikleri birlikte yaşayacağız...

missmenas
08-12-2011, 19:29
Bu güzellerde,
Ankara'dan hoyacı Arkadaşımız Hülya Canaslan' a ait. Hülya hanımı, hoya tanışma toplantımızdan hatırlarsınız.
Canım Hülya2cım 2 tane hoya kerri albomarginatan ve birde bu buruş buruş carnosan oldu.
İstediğin zaman gönderebilirim hoyalarını. Emin ellerde olsun istersen baharı beklemeni tavsiye ederim.;)
Sevgiler...

missmenas
08-12-2011, 19:32
Seraya kurulmaya Hazır halleri bunlarda...:p

missmenas
08-12-2011, 19:35
1 tane hoya hariç hepsinin şansının olduğuna inanıyorum. Bu türleride yurdumuza kazandırmak için elimden geleni yapacağım.
Resimlerin devamı...

missmenas
08-12-2011, 19:36
Resimlerin devamı...

missmenas
08-12-2011, 19:40
Devam diyoruz bitmedi henüz...:D yoruldum ama değdi doğrusu. Canlı ve köklü hoyalar olunca yorgunlukta neymiş, değilmi:dilli:

gülenmelek
08-12-2011, 20:08
Güle güle büyütün Hatice hanım ;) Valla nereye, hangisine bakacağımı şaşırdım. Maşallah diyeyim, umarım firesiz gelişirler. Yüzünüzdeki sevinci ve tebessümü hayal etmek zor değil ;)

missmenas
08-12-2011, 20:10
Teşekkür ederim, Sevgili gülenmelek... Böyle canlı ve sağlıklı hoyalar gelince, haklısınız tebessümüm çok büyük:p

bozo.0606
08-12-2011, 20:21
hatice hanım bence sizde dünyadaki türlerden daha fazlası var. nasıl oluyor bilmiyorum ama var gibi geliyor. nasıl bir sevgidir ve tutkudur bu gerçekten çok şiddetli bir tebriği hakediyorsunuz. hiç kolay değil valla ben bakarken yoruldum.birde ne isterdim biliyormusunuz. sizde hiç olmayan bir hoya türünü size kazandırabilmek. birgün olur inşallah

çok çok tebrikler dilerim ki hepside tutar ve daha öncede dediğim gibi fire vermezsiniz.

Ankara sessizce bakakalmaktan başka bişey yapamadan takipte.

saygılar..

gulshenisa
08-12-2011, 20:25
artık hoya kafelikten çıktı bizim kafe hoyorman oldu...çok güzeller hatice abla ellerine sağlık.şirinle ballı olmasaydı yetiştiremezdin sen bu işide neyse.bayılıyorum ben bu üç kıza.bu akşam yat uyu artık..

missmenas
08-12-2011, 20:55
Siparişe maddi katkılarından dolayı,
Sevgili Delete61, Sevgili dr. Gülhenisa (Gülşen Hanım), Çok teşekkür ederim.

Sevgili Delete61, dilerim seçtiğin çok değerli hoyaları çoğaltabilirim. Köklü kısmı senindir, söz verdiğim gibi, hoyalar sağlığına kavuştuktan sonra üzerinden çelik alıp kendime ayıracağım. Çeliği yaşatmayı başaramazsam artık bir denemede hoyalar sana gelince Sen benim için denersin;)
Bu siparişin en değerlileri nadir olarak bulunanlar diyeyim artık, senin çünki...

Sevgili Gülşen,
Yaşatıp çoğalttıklarımdan ilk seçim yapma hakkı Senindir. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş misali, en zorda kaldığım anda teklifimi anında kabul ettin. Çok teşekkür ederim...
en kısa zamanda Sanada bir sayfa açalım başarılarını birlikte kutlayalım ve paylaşalım.
İnce bir çizgideydim.
Satıcı listemi değiştirip eleseydim birçoğunu çıkartmak zorunda kalacaktım vazgeçmesinden korktum. Sayende şimdi hepsi bizim oldu...;)
Dilerim hiç darda kalmazsın...

yigit666
08-12-2011, 21:01
sayın missmenas . yeni gelen hoyalar büyük oldukları için bazıları çiçek açabilir önümüzdeki yıl serada daha güzel sürgünler vererek , sizi mutlu edecekleri kesin hoya inflata varmı gelenler arasında , yeni hoyaları kayıp vermeden büyütmenizi dilerim .

delete61
08-12-2011, 21:42
Ablacım ben sana çok teşekkür ederim. Bunların hepsi senin sayende oldu, biz sadece katkıda bulunduk. Çok mutluyum Ülkemde görmek istediğim hoyaların senin sayende yetişeceğini ve bundan arkadaşlarımızında yararlanacağını bilmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ayrıca Elçin hanıma ve Gülşen hanıma' da yardım ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Evet dediğin gibi Allah Gülşen hanıma' da en dar günlerinde aydınlığa, feraha çıkarsın. Sevincimi anlatamam. Çelik ne demek abla hoyalar yerlerine alışsın büyüsün, sen nezaman Hilal artık al şu hoyalarını fazlasıyla yetişmiş çeliğimiz oldu diyene kadar almam. Onlar benden önce senin kuzucukların. Herşey gönlünce olsun. Ellerine emeğine sağlık. Allah razı olsun. (Ayrıca müsaden olursa benim seçmiş olduğum hoyalardan köklenen çelikler fazla olursa birer saksı Ege botani' ğe vermek isterim.)

missmenas
08-12-2011, 21:46
Sevgili Yiğit666,
çok Teşekkür ederim güzel dileklerin için. Hoya inflatayı bahara sakladık, Mart-Nisan arası bir sipariş daha açacağım o listede kesinlikle Hoya inflata mız olacak. İnflata olmazsa diğerlerinide almıyorum diye rest çekeceğim çünki:D
Listemizde olupta onaylanmıyan birkaç tür daha var onları bahara rezerve yaptıracağım yarın.

missmenas
08-12-2011, 21:53
Elçinnnnnn,
unuttuğumu sanma lütfen. Teşekkürlerin en büyüğü Sana Ait....
Canımsın, yardımların inanki ne kadar değerli benim için. Onca işin gücün arasında hiçbir ricamı geri çevirmeden hep yardımcı oldun.
Az sonra Hoya Listesini yayınlayacağım.
Bal tutan parmağını yalar misali, Teşekkürümü seçeceğin 3 tane hoyayla yapmak istiyorum. Sen fazlasını hakediyorsun biliyorum. Biraz büyüsünler çelikte gönderirim sana ben. Yeterki Hatice abla ya şuda çok güzelmiş demen sinyalini göndermen yeterli:D
Çokkkk ama Çokkkk Teşekkür ederim...

missmenas
08-12-2011, 22:01
Ablacım ben sana çok teşekkür ederim. Bunların hepsi senin sayende oldu, biz sadece katkıda bulunduk. Çok mutluyum Ülkemde görmek istediğim hoyaların senin sayende yetişeceğini ve bundan arkadaşlarımızında yararlanacağını bilmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Ayrıca Elçin hanıma ve Gülşen hanıma' da yardım ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Evet dediğin gibi Allah Gülşen hanıma' da en dar günlerinde aydınlığa, feraha çıkarsın. Sevincimi anlatamam. Çelik ne demek abla hoyalar yerlerine alışsın büyüsün, sen nezaman Hilal artık al şu hoyalarını fazlasıyla yetişmiş çeliğimiz oldu diyene kadar almam. Onlar benden önce senin kuzucukların. Herşey gönlünce olsun. Ellerine emeğine sağlık. Allah razı olsun. (Ayrıca müsaden olursa benim seçmiş olduğum hoyalardan köklenen çelikler fazla olursa birer saksı Ege botani' ğe vermek isterim.)
Canımsın,
hiçbir fadakarlık karşılıksız kalmaz. Ege botaniğe senin seçtiğin türlerden birer tane ayrılmış bil. Bu sözlerden eminim Dilaver Bey çok keyif alacak. Ege Botanik ten Musa bey heyecanla yeni türleri bekleyecek. Benim seçtiğim nadir olanlarıda ben ayıracağım zaten. Ege Botanik Bahçesinde bu türlerin büyüyüp çiçeklendiğini gururla izleyeceğiz.
İnşallah Hoyalar için bir bölüm ayırırlarda hepsindende orda görebiliriz.
Canım çok Teşekkür ederim İnce düşüncen için...

missmenas
08-12-2011, 22:13
hatice hanım bence sizde dünyadaki türlerden daha fazlası var. nasıl oluyor bilmiyorum ama var gibi geliyor. nasıl bir sevgidir ve tutkudur bu gerçekten çok şiddetli bir tebriği hakediyorsunuz. hiç kolay değil valla ben bakarken yoruldum.birde ne isterdim biliyormusunuz. sizde hiç olmayan bir hoya türünü size kazandırabilmek. birgün olur inşallah

çok çok tebrikler dilerim ki hepside tutar ve daha öncede dediğim gibi fire vermezsiniz.

Ankara sessizce bakakalmaktan başka bişey yapamadan takipte.

saygılar..
Sevgili Bozo.0606,
edinilecek daha çok Tür var hoyalarda, ama şimdilik bu kadar yeter. Yer sıkıntısı çekmeyi hiç istemem. Hooby seram yapılsın bakarız duruma göre ilavede yapabilirmiyim değerlendiririm.
Hediye hoyamı:eek: asla hayır demem:D
Ankara'nın soğunu bilirim, kış aylarında gitmemek gibi bir yeminim var. Dondurucu soğunu hiç unutamam. Kayınvalidemlerin evinde soba yanıyordu, dibinden ayrılamıyordum. Neremi dönsem sobadan donuyordu sanki...:DKaloriferli eve bile soba kurarım ben orda ısınabilmek için:D
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim... Bütün ümidim kayıpsız bir kış olması...

agozce
08-12-2011, 22:17
Hatice hanm, güzeller gelmiş..Ben katkıda bulunamadım ama...Hepsi harika görünüyor. Ne kadar büyük ve gelişmiş yollamışlar, helal olsun adamlara...Bunlardan sen 10 ar çelik çıkarırsın ama...bence önce çiçeklensinler, sonra doğra...:)) bir çoğu baharda açar.

Keyifle ekilmişler, eminim keyifle büyüyecekler. O ormanın büyümüş, çiçeklenmiş halini görmeyi çok istiyorum...Hemen enzime başla, bir an evvel büyüsün açsınlar..

Yardımcılarınsa müthiş, onları kucaklayıp sevmeyi de çok istiyorum.

Hep beraber sağlıkla, mutlulukla büyüyün...

Hepsini köklü mü istemiştin, yoksa onlar mı öyle yollamışlar?

missmenas
08-12-2011, 22:25
artık hoya kafelikten çıktı bizim kafe hoyorman oldu...çok güzeller hatice abla ellerine sağlık.şirinle ballı olmasaydı yetiştiremezdin sen bu işide neyse.bayılıyorum ben bu üç kıza.bu akşam yat uyu artık..
Burda Kalacak olursam gelecek yıl atarlar beni burdan sanırım.:D oturacak yer bulamayacaklar çünki.
ortalığı temizleyecek birileri gerekiyor ama nerde o kadar uğraştılarki biraz toparlayalım derken dahada çok dağıttılar ortalığı...
Bakma sen onlara eli süpürgeli dolaşsalarda, ortalığı kirletmek için herşeyi yapıyorlar.
Al bak işte arkamı döndüm yakaladım iş üstünde yaramazlıkta, terliğimi parçalamaya çalışıyorken yakalandı.:mad: Ne yapıyorsun sen deyince yatağına yattı sanki yaramazlık yapmıyorum dercesine.:rolleyes:
Gelde kız bakalım kızamıyorumki bu görüntüsüyle. Zaten sesimin tonunu yükseltince korkudan titriyor, nasıl bir eziyet gördüyse hala düzelemedi:(

missmenas
08-12-2011, 22:32
Hatice hanm, güzeller gelmiş..Ben katkıda bulunamadım ama...Hepsi harika görünüyor. Ne kadar büyük ve gelişmiş yollamışlar, helal olsun adamlara...Bunlardan sen 10 ar çelik çıkarırsın ama...bence önce çiçeklensinler, sonra doğra...:)) bir çoğu baharda açar.

Keyifle ekilmişler, eminim keyifle büyüyecekler. O ormanın büyümüş, çiçeklenmiş halini görmeyi çok istiyorum...Hemen enzime başla, bir an evvel büyüsün açsınlar..

Yardımcılarınsa müthiş, onları kucaklayıp sevmeyi de çok istiyorum.

Hep beraber sağlıkla, mutlulukla büyüyün...

Hepsini köklü mü istemiştin, yoksa onlar mı öyle yollamışlar?
Çok Teşekkür ederim.
Yardımcılarım iş başında cozuttular yine:p Enzime başlayacağım evet. Bu konuyla ilgili yarın telefonlaşalım lütfen. Mecburen çelik alacağım, bunlar ortak sipariş çünki. Zamanları çok nasılsa birgün çiçek açacaklar.
köklü gelmesi için biraz fark ödedim. Bazıları köklü olacaktı coşmuş hepsini köklü göndermiş:D
Arsızlık yapıp 2 tanede hediye istedim, onuda köklü göndermiş:D

missmenas
08-12-2011, 23:39
Yeni hoya listemiz...

Hoya bella variegated
Hoya buotii
Hoya burtoniae
Hoya chinghungensis
Hoya chlorantha
Hoya clandestiana
Hoya cv. Joy
Hoya cystiantha
Hoya engleriana
Hoya hypolasia
Hoya kerrii albomarginata 2 tane
Hoya lacunosa ''heart shaped''
Hoya lamingtoniae
hoya latifolia
Hoya macrophylla '' albomarginata''
Hoya megalaster
Hoya meledithii
Hoya merillii
Hoya quinquinervia
Hoya samoensis
Hoya siariae
Hoya sigilatis
Hoya subcalva
Hoya sussuela
Hoya waymaniae
Hoya fraterna
Hoya hoya flagellate
Hoya cv. Pinkie
Hoya javanica variegated
Hoya greenii
hoya grifithii
Hoya sp. UT-174 Danumensis (hoya walichiii) 2 tane birisi hediye:p
Hoya kastbergii
Hoya pandurata '' yellow centre''
Hoya picta
Hoya sp. aff. kumming kina
Hoya megalantha pink
Hoya magnifica
Hoya onchoides x macgillavrayi
Hoya patella white
Hoya patella pink 2 tane birisi hediye:D kimler patella hayali kuruyordu;)
Hoya sp. aff. Biakensis
Hoya mitrata Giant leaves and big flowers
Hoya sp. PNG sv. 432
Hoya javanica big Plant with orange stem
Hoya lacunosa '' eskimo ''
Hoya sp. İrian java
Hoya aff. albiflora
Hoya GPS 7731
Hoya macropyhlla '' Pot of Gold ''
Hoya sp. imbricata
Hoya globulifera
Hoya excavata
Hoya endauensis
Hoya cv. Rosita ( Wayetti X Tsangii )
Hoya eliptica
Hoya kanyakumariana
Hoya mindorensis
Hoya wibergiae
Hoya carnosa ''krinkle Kurl'' variegated

Alfabetik olmadı sıralamam artık idare edersiniz:o
Toplamında 63 tane köklü hoya, bazıları bende var olan türlerdi. Bu türleri neden yeniden getirttim sorusu olacak şimdi. Bendekiler yaşıyor ama çelik almak istemiyorum. Çok talep oluyor bu türlere, kendiminkinide artık çeliklemek istemiyorum çiçeklerini görmek istiyorum.

Yeni hoyalarımız yurdumuza hayırlı olsunmu diyelim artık. Taktiri Sizlere bırakıyorum;)
Kayıpsız bir başarı hepimizin demektir. Geçmişte başarılarını burda paylaşan hoya koleksiyoncusu Arkadaşlarımıza Teşekkür ederim (hernekadar artık katılımcı olmasanızda Sizleri çok seviyorum ve Taktir ediyorum). Sizlerin sayesinde bu türlere cesurca sarıldık...

Değerli Hocamız, sevgili Dilaver Bey,
Bilginiz ve Tecrübeniz, benim için ne kadar kıymetli bilemezsiniz. Aklıma takılan her soruya Sizden aldığım Aydınlatıcı ve Yol gösterici Bilgileriniz için çok Teşekkür ederim. Dostane, Babacan arada bir uyarıcı kulaklarımı çekmeniz benim için çok kıymetli. Çok ama Çok Teşekkür ederim herşey için...

missmenas
08-12-2011, 23:46
En büyük TEŞEKKÜRÜ agaclar.net e gönderiyorum. Böylesi değerli bir Siteyi bizlere sunan...

Sayın Malina,
ve değerli Site Yöneticilerine Teşekkürlerimi Sunarım...

agozce
09-12-2011, 00:01
''.......Hoya magnifica
Hoya onchoides x macgillavrayi ....'' ler de gelmişler. Hoş gelmişler.....

Mete Tiren
09-12-2011, 08:08
Sn missmenas öncelikle şunu belirtmek isterim ki sayfanızı uzun zamandır takip ediyorum. Canla başla yetiştiridiğiniz hoyalar birer harika hele kızınız her eve lazım cinsi bir neşe küpü son fotoğraflarına da bayıldım ;)

Yerim olmadığı için hoya yetiştiremiyorum lakin bu güzellikleri böyle yayınlamaya devam ederseniz sera yapmak zorunda kalacağım tek kelimeyle harika diyebiliyorum hoyalarınız için. Yeni gelen çeşitleriniz şimdiden hayırlı olsun. Saygılar

sakdag
09-12-2011, 10:25
Çiçeklerinizi güle güle büyütünüz Hatice Hanım, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok emek harcamış olmalısınız saksılamak için. Olsun sizin gibi bir hoya sevdalısı olarak tatlı yorgunluktur bu iş. Bizlerde gelişimlerini ve çiçeklerini merakla izliyor olacağız.

Forumda bir yerlerde okumuştum ama hatırlamıyorum. Bir hoya kataloğu hazırlamayı düşünmez misiniz acaba? İşte yaprağı budur, çiçeği budur gibi. Hoya konusunda çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var, ancak yeni ve tecrübesizlere kaynak olur. Tabi bu iş yine zaman ve emek gerektirir.. Saygılarımla ÜSTATIM ....

elek
09-12-2011, 10:59
Elçinnnnnn,
unuttuğumu sanma lütfen. Teşekkürlerin en büyüğü Sana Ait....
Canımsın, yardımların inanki ne kadar değerli benim için. Onca işin gücün arasında hiçbir ricamı geri çevirmeden hep yardımcı oldun.
Az sonra Hoya Listesini yayınlayacağım.
Bal tutan parmağını yalar misali, Teşekkürümü seçeceğin 3 tane hoyayla yapmak istiyorum. Sen fazlasını hakediyorsun biliyorum. Biraz büyüsünler çelikte gönderirim sana ben. Yeterki Hatice abla ya şuda çok güzelmiş demen sinyalini göndermen yeterli:D
Çokkkk ama Çokkkk Teşekkür ederim...

:D :D :D Ablacım kazasız belasız gelip saksılarına yerleşmişler ya, inan daha güzel bir haber olamazdı... Hepsi çok çok güzel, yavaş yavaş sıradan aratıp anlamaya çalışıyorum hangisi hangi türmüş diye. Sen hepsini güzelce büyütüp çoğaltmaya bak, yazın başında artık nerede olursan arabayla gelirim ben hediyeleri toplamaya :rolleyes:

Şu temizlikçilerinin burunlarından da benim için bir öpüver olur mu, yerim ben o maskaraları ya...

pembegül
09-12-2011, 13:23
Sevgili missmenas hoyalar bir harika hepsi çok güzel ve çeşit çok almaya kalksam seninki gibi bir kafe gerekli ,bizler üç beş çiçeke sınırlı tutuyoruz senin yerinde olmak isterdim hoya denizinde yüzüyorsun sanki . yanlış saymadıysam 60 cins hoya gelmiş dilerim hepsi yaşasın ve coşsun komşuda pişer bizede düşer 60 tane alamasakta 6 tane sipariş yaparız canım sevgiyle kal ..:)

Jezebel
09-12-2011, 13:47
Sevgili missmenas,
bu sayfalarda çok güzelliklere şahit olacağımızın vaadi bu sunduğunuz kareler.
Bu çeşitleri bize ve ülkemize kazandırdığınız için teşekkür ediyorum.
Aradığımızda kaynağın bu kadar yakınımızda olması benim için çok büyük mutluluk kaynağı.
Açıkçası sizi Türkiyenin Paul Shirley'i veya Aleyna'sı olarak düşünmek çok hoşuma gidiyor.
Bence gidişat profesyonelliğe doğru.
Ah agozce ve elek' le aynı şehirde olsanız ne güzel olurdu;)
Ben bu işte çok gelecek var diyorum:p
Sevgiler.

Perihan Bayram
09-12-2011, 16:16
Sevgili Missmenas;sayfaya bir girdim,gözlerime inanamadım,bu kadar güzelliğin gelmiş olması muhteşem.Ne kadar azimli ve sevgi dolusun.Sayende bizlerde bu güzelliklerden yararlanacağız.Eline ve yüreğine sağlık.Sevgiler.

Orkun Kırcı
09-12-2011, 16:29
Hay maşallah bunlar ne. Gözlerim kamaştı vallaha... İzlerken keyiften 7 köşe oldum :D

gulshenisa
09-12-2011, 18:04
Ne demek Hatice abla,
esas sayende biz mutlu olduk.Bu türlerin vatanda olması bile çok güzel.Senin ellerinde dahada güzelleşeceklerine inanıyorum.Bir gün Hoya Anatolia senin serandan çıkacak buna emin ol(belkide yoldadır ne dersin).Türlerde göz kamaştırıcı.Hayırlı olsun.Teşekkürlerin en büyüğü senin için....Keşke sana daha yakın olupta gerçekten faydam dokunabilse ne güzel olurdu...
5 ocakta tanışalı 1 yıl olacak ama inan sanki yıllardır seni tanıyorum..hiç görmemiş olsakta birbirimizi..iyiki varsın..

yeşillim
09-12-2011, 19:40
Maşallah maşallah kolay gelsin Hatice Hanım. Neler neler olmuş meğer...
Ankara Kütahya arası mekik dokumakta olduğum için kaçırabiliyorum güzellikleri. vallahi sayfada bir şenlik havası var
misler gibi ama böyle toptan görmek de güzel oluyormuş.
Herşey gönlünüzce olsun dileklerimle.:)

ekc
09-12-2011, 20:03
hayayat boyu sevdiğim ve bende hatıraları olan tek çiçek...!

annemin tabiriyle , çiçek deme ona ...!

o bir melek :))

kedicik
09-12-2011, 21:34
Abla yine harikasın çıvıl çıvıl olmuş buralar:)sayende herkezi bi mutluluk almış gidiyor.Yeni hoyalarıında sana mutluluk getirir inşallah.İyiki varsıın sayende bölesii güzelliklerii görebiliyoruz.

agozce
09-12-2011, 21:59
....... Hoya Anatolia ...

Hoya Kementii de çok güzel, ama Hoya Anatolia çok duygulu...:))

missmenas
10-12-2011, 01:14
Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim güzel Temennileriniz ve yorumlarınız için...
profesyonel bir tanıtım web sitesi düşünüyorum, bu Yıl beceremem ancak gelecek Yıl sonuna inşallah.
Büyük çapta satış olayına karşıyım, olay ticarete dönüştüğü anda bu hevesim kaybolacağını düşünüyorum. Her bir filizi izlemenin keyfi oluşan yaprakları izleyemem ozaman, şimdiki aldığım keyfi asla alamam. Öyle olmasınıda hiç istemem, sadece çelik satışı olabilir ama oda ancak birkaç yıl sonra olur. Şimdilik küçük çapta herbir hoyadan birkaç çelik köklendirip yapabilirim. Elde ettiğim gelirlede canım hoyalarıma birkaç tür daha eklerim ve giderlerini karşılarım...

Hoya anatolia benimde çok hoşuma gitti, hayali bile heyecan veriyor;)
yine bir güzeli paylaşmak istiyorum. Bu yıl paul beyden ortak siparişlerle getirttiğim Vanilla planifolia, birkaç arkadaşımızında getirttiğini hatırlıyorum, Sizlerinkinin son durumu nasıl acaba?
benimkinden 1 defa çelik aldım ve gelişimi durdu, sanırım çeliklenmekten hiç hoşlanmıyor gibime geldi...

Vanilla planifolia, bayılıyorum yapraklarına. Kimbilir çiçekli hali nekadar güzel olacak;)
258996

Hepimizi heyecana sürükleyen yeni yavrucuklar uykudalar:p
258997

sevim4
10-12-2011, 10:08
Ellerine sağlık hepiside göklenir inşalla vanilla planifolia, gerçekten çok güzel.

missmenas
10-12-2011, 22:35
Sevgili sevim4,
Teşekkür ederim.

missmenas
10-12-2011, 22:55
Bu güzeli göstermezsem uyuyamam bu gece galiba:p eminim bu nerden geldi diye sorucaksınız, kaynağını aktarayım. Sevgili Taner Angay bey yurtdışından getirtmiş. Görünce bastım çığlığı bunu nerden buldunuz diye:DÜstelik köklendirmiş nasıl mutlu etti beni anlatamam.
Tabii bende elini boş geri çevirmedim. Hemencecik Vanilla planifolia dan bir çelik aldım hediye ettim. Karşılıklı hoş sohbet eşliğinde akşam yemeğimizi yedik.
Çok değerli bir aile benim için. Gelecekte yine onlarında Muğla Köyceğize yerleşecek olmalarıda ayrıca Sevindiriyor beni.

kedicik
11-12-2011, 00:31
Ssen çığlığı basmışsıın ya abla adı neyse sölede bizde bilelim:D acemice bi şansımı deniyorum mathildemi :D

missmenas
11-12-2011, 01:30
Yarın söyliicem:D
Hoya koleksiyonu yapan Arkadaşlar, bilmiştir zaten;)

kedicik
11-12-2011, 06:25
Demekki bilememişiim:D

Fatih
11-12-2011, 09:03
Amanin ne güzel bir Hoya serpens :) Minicik yaprakları of of:)

kedicik
11-12-2011, 10:13
Abla bu fatiğinde dediği gibi serpensse sende vardı sen çığlığı serpens içiin atmış olamazsıın:D olabilirmi yoksa :D

missmenas
11-12-2011, 12:23
Sevgili Kedicik,
kayıplarımı telefi etmenin, sevinç çığlığıydı o:o

missmenas
11-12-2011, 12:50
Küçük yapraklı ve sarkan türlere merakı olanlar için ideal türler olduğunu düşünüyorum;)

Kalıcı saksılarına aktardığım hoyalarım.

Hoya acicularis,

259070

Hoya longifolia,

259071

Hoya serpens,

259072

Hoya sp. Square

259073

Hoya thomsonii

259074

Orkun Kırcı
11-12-2011, 14:09
Square harika yaprakları var süperr. :)
Serpensin hayırlı olsun ablacım.

kedicik
11-12-2011, 14:43
İlahi abla güldürdüün beni :Dkaybedince çok kıymetleniyor demek :D

Perihan Bayram
11-12-2011, 16:47
Sevgili Hatice hanım,Vanilla planifolia'yı yıllardır nette görsellerde seyrederim,gerçek vanilya sarmaşığı,çok büyüyen bir sarmaşık,çiçekleri orkideye benziyor ve fasülyeye benzeyen tohumlara dönüyor.Sendekide bundan mı bilmiyorum.Gerçekten çok güzel ,sağlıkla büyüt.

missmenas
11-12-2011, 17:22
Hoya sp. square tıpkı Hoya ly burma ya benziyor, sadece yaprakları biraz daha küçük bununkinin.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cum...

Sevgili kedicik,
Hoya serpens i kaybedince Çok üzülmüştüm. Kayıpları telafi etmek yeni bir türü satın almaktan daha güzel...

Sevgili Perihan Bayram,
Netten görsellerden izlediğiniz aynısı. Çiçeklerinin çok güzel koktuğunu okumuştum biryerlerde. Umarım çiçek açtırıp gerçek vanilya aroması elde edebilirim.
Teşekkür ederim...

kedicik
11-12-2011, 19:40
Haklısın ablacım doğru söYledin.

Manolya_
11-12-2011, 21:32
31 Mart 2010 Mumçiçeğimin çiçek açmaması beni çok üzüyordu. Nette bu Konu ile ilgili araştırma yaparken, kendimi Burda buldum ve çok Heyecanlandım.
Aradığım bütün bilgi ve deneyim herşey Burada vardı. Forum sayfasında dolaşırken kendimi 2010 Mumçiçeği ortaklaşa sipariş sayfasında buldum. Sevincimden uçacaktım sanki, olamazdı böyle bir Tesadüf. Yeni türlerinede sahip olabilme şansım vardı, sanki 1 Nisan şakası gibi:p 1 Nisanda siparişlere bende ortak oldum.

Siz'lernen, ilk paylaşmak istediğim Resim Hoyacarnosa'm yani (Asiye'm)

Sevgili missmenas,
sayfanızı taa en başından beri ilgi ve zevkle okudum.
benimde minicik bir mumçiçeğim var. (sanki aynı kaderi paylaşıyoruz gibi);)
Ağustos ayında onu 2 yaprak halinde taa Alanyadan arkadaşımın balkonundan alıp getirmiştim. ( şimdiki halinin resmini ekleyeceğim)
Sizden bir tek rcam var. Bu mum çiçeğimi sizinkilerin arasına koyarmısınız belki minnacık haline bakmadan yarışa girer sizinkilerle;)

Ellerinize emeğinize ve yüreğinize sağlık. Bize bu güzel hoya şöleni yaşattığınız için.
İmkanlarım dahilinde olsa kesinlikle bende HOBY&HOYA CAFE yapmak isterdim.
Çiçek açtıklarında o rengarenk kokular arasında dolaşmanın hazzını tadmak ne güzel bir duygudur değil mi?
En güzel günlerde sağlık ve mutlulukla hoyalarınız ile daha nice uzun bir ömür diliyorum.
Sevgiler
Asu

missmenas
12-12-2011, 21:43
Sevgili Asu hanım,
Hoyalara karşı ilginiz olması ne güzel. Böylesi değerli bir çiçeğe sahip olmanızda ayrıca, kıymetini bilmeniz ve nerelerden 2 yaprakta olsa, yaşatmayı başarmış olmanız gerçektende harika bir olay.
Gördüğüm kadariylen, hoyanız hayata bağlanmış. Başarınızı kutlarım, Dilerim gelecek Yıl çiçek saplarıyla ilk süprizini yapmaya başlar ve 1 yaşında çiçek açmaya başlar;)
Hoya sayfama ilginiz ve yorumunuz, güzel Temennileriniz içinde Çok Teşekkür ederim.
Sevgiler

Manolya_
12-12-2011, 22:56
Sevgili Asu hanım,
Hoyalara karşı ilginiz olması ne güzel. Böylesi değerli bir çiçeğe sahip olmanızda ayrıca, kıymetini bilmeniz ve nerelerden 2 yaprakta olsa, yaşatmayı başarmış olmanız gerçektende harika bir olay.
Gördüğüm kadariylen, hoyanız hayata bağlanmış. Başarınızı kutlarım, Dilerim gelecek Yıl çiçek saplarıyla ilk süprizini yapmaya başlar ve 1 yaşında çiçek açmaya başlar;)
Hoya sayfama ilginiz ve yorumunuz, güzel Temennileriniz içinde Çok Teşekkür ederim.
Sevgiler

Sevgili missmenas,
Yanıtınız ve bana verdiğiniz cesaret için sonsuz teşekkürler.
Evet fanatik bir ''hoya'' hayranıyım. Ancak evimde yeni yeni büyütmeye başladım.
Siz güzel hoya dostlarımdan öğrenecek çok şey var zira yolun başındayım.
her sabah saksının başına gidiyorum, bir gelişme varmı diye;)
Şimdilik sizlerin muhteşem hoya sergileri ile gözüm gönlüm bayram etmekte. Bu bile tarifsiz bir mutluluk iyiki varsınız.
Sevgilerimle...

missmenas
12-12-2011, 23:16
Bugün biraz bakım yaptım hoyalara, Hoya carnosanın bir tanesi açacak diye beklemekteydim tomurcuğunu kurutunca ele aldım sereserpe sarıldığı yerden çözdüm. Böylece diğerleride esir alınmaktan kurtuldu.
Hoya carnosa Hollanda'dan gelen geçen Yıl Mayıs ayındaki çeliklerim, 2 tane.
İlk halleri 1. sayfada ve 12 nolu mesajda resimleri var, buda şimdiki hali.
Birçok çiçek sapı verdi bir tanesinin tomurcuğu büyümeye başladı. Yarın zaman ayırabilirsem saksısını değiştireceğim.
259291
259292

Hoya sp. Bogor

259293

Hoya verticillata

259294

Hoya balaensis 01 TYPE, mükemmel bir güzellikte yaprakları var, gelişimide gayet hızlı.

259295

dkp
13-12-2011, 11:20
Canımsın,
hiçbir fadakarlık karşılıksız kalmaz....... Ege botaniğe senin seçtiğin türlerden birer tane ayrılmış bil.Benim seçtiğim nadir olanlarıda ben ayıracağım zaten.... Bu türlerin büyüyüp çiçeklendiğini gururla izleyeceğiz. İnşallah Hoyalar için bir bölüm ayırırlarda hepsindende orda görebiliriz.
Canım çok Teşekkür ederim İnce düşüncen için...

Sayın delete61, sayın missmenas; düşüncelerinizdeki zerafet ve incelik, duygularınızdaki sevgi ve hoşgörü, eylemlerinizdeki fedakarlık ve paylaşma hepimizi mutlu ediyor. Topluluğumuzdan gurur duyuyorum, en kısa zamanda botanikten fotoğraflar ekleyeceğim, başarımızı paylaşacağım, şimdiden yüzlerdeki tebessümleri görüyorum.

missmenas
14-12-2011, 22:01
Sevgili Nilgün hanım,
Teşekkür ederim Samimi Temenniniz için.
Bu yıl birşey dile deseler herhalde ilk dileğim bu Yeni tür Hoyalarımızı kayıpsız yaşatmak olur inanınki. Bende sizler kadar, merakla ertesi günü ne tür bir gelişme var diye koşarak gidiyorum hoya cafeye. Hatta bazı geceler Eve bile gitmiyorum burda yatıyorum:D Anlatmakla anlatılamaz Hoyaların arasında uyanmak günün ilk saatlerini onlarla geçirmek gün eşittir pozitif Hoya demek benim için.:D
Hiçbir güzellik salt kendine güzel kalmıyor. Bu olay paylaşmaktan geçiyor, güzellik sizlerle birlikte perçinleşiyor.
Nilgün hanım, arada bir hoyalarınızı misafir görmek isterim...;)
Sevgiler...

alacakaranlik
20-12-2011, 09:36
Sayın missmenas,

Yeni türlerden kastınız sarkıcı hoyalarmı ?

münevver
20-12-2011, 11:28
Sayın Missmenas
Hoyalarınız harikalar.Elinize sağlık. Hepsiyle birer bebek gibi ilgileniyorsunuz. İnsan sizi görünce hoya yetiştirmek için galeyana geliyor.Bende bir yaprakçık hoya alabildim komşumdan. Naylon şişeyi kesip sera yaptım ona. Şimdilik torfa ektim. Yaşarsa bir tanecik hoyam olacak.Ya nasip...
Bu arada şu sayfanızı şenlendiren şirinleriniz ne alemdeler?Çok sevimliler. Dönüp dönüp tüm resimlerine bakıyorum sayfanızda. İnsanı gülümsetiyorlar.

missmenas
21-12-2011, 18:20
Sevgili Münevver Hanım,
Ziyeretiniz için ve sevimli Şirinlerimi sormanız gerçekten çok hoş. Günlerdir üzerimizde karabulut dolaşıyor, isyan etmemek mümkün değil. Cafenin önünden Ballı kızımızı çaldılar. Perişan bir haldeyim, ne bahtsız bir yavruymuş bu böyle anlamıyorum. Önce zalimin elinden kurtardım ama şimdi nerelerde ne halde bilmiyorum. Yavru asla yanlız ayrılmıyordu cafeden hep beni beklerdi. Onu aşağı indirdim, kahve almak için cafeye geri döndüm, çiş yaptığı yeri sildim ve aşağı indim. Bu arada yavru 1 defa yukarı çıktı bahçeye in kızım geliyorum dedim. Arkasından baktım merdivenlerin başından. Kahvemi aldım indim yavru yok. En fazla 10 dk sürdü yanlız kalması, anlamıyorum nasıl böyle birşeye cüret ederler.:( Can taşıyan duygusu olan bir canlıyı nasıl çalarlar bilmiyorum. Hangi vicdana sığar bu anlamıyorum:(:(:(
Perişan bir halde hergün arabayla bu civarda aramaya çıkıyorum. Önüme gelene haber soruyorum Telefon numaramı bırakıyorum. Çaresizce heran kapıdan gelecekmiş gibi gözümüz kapıda kulağımız sesde bekliyoruz. 5 gündür moral diye birşey kalmadı. Aynı gün çok feci yağmur yağmaya başladı sürekli yağmur yağıyor. Gözlerimi kapatamıyorum ıslanmış titriyor görüntüsü gözlerimin önüne geliyor. İçim ne kadar yanıyor anlatamam...

missmenas
21-12-2011, 18:22
Sayın missmenas,

Yeni türlerden kastınız sarkıcı hoyalarmı ?
Sayın alacakaranlık,
Yeni türler karışık, sarkıcı, tırmanıcı, çalı türü her çeşitten var yani.

karalale
21-12-2011, 18:51
Hatice cim, Ballı için ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanın sizin kadar üzüldüm. Böyle bir şey nasıl olabilir anlamıyorum. Mekanı bildiğim için bu kadar kısa süre de bir yabancının bunu yapabileceğini, (yani dışardan gelen) sanmıyorum. Beş gün diyorsunuz, uzun br zaman olmuş. Ümidinizi kaybetmeyin lütfen. İyi haberlerinizi duyarız inşallah, dualarım sizinle...

Manolya_
21-12-2011, 18:52
sevgili hoya kraliçesi missmenas,
son paylaşılan resim karelerini dakikalarca hayranlıkla izledim.
Maşallah diye diyeee hemde.
Ellerinize ve o sevgi dolu yüreğinize sağlık.
Çiçeklerini sergileyen hoyalarınızı özlemle bekleyeceğim.
Selam ve sevgilerimle

pembegül
21-12-2011, 19:43
Sevgili arkadaşım missmenas geçmiş olsun cnm,ballının başına gelenlere üzüldüm dilerim çabucak bulursun hiç beklemediğin bir anda karşına çıksın üzüntün sevinç olsun cnm, bende neden missmenası bu aralar görmüyorum diyordum şimdi öğrendim tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere seviyle kal..:(

missmenas
21-12-2011, 20:17
Ümidimi kaybetmiyorum, heran bir yerden çıkıp gelecekmiş veya biryerde görecekmişim de tekrardan sahipleneceğiz diye çok ümid ediyorum. Çalan kişi severek aileden birisi gibi sahiplensin diyede dua ediyorum bir taraftanda. Dilerim bu yağmurlu havalarda dışarılarda bırakmıyorlardır:( Ben onlara çocuk bakar gibi baktım, çalan kişi bunu biliyordur. Dışarıdan birisinin böyle kısa bir sürede burdan çalıp gitmesinin imkanı yok. Mutlaka Siteden birilerinin bu olayla ilişiği olduğunu düşünüyorum. Her boş olduğum anda sürekli dışarıdayım.
İnşallah karşıma çıkar bir gün.
Vedalaşmadan gitti canım Ballı kızım:(

Hatice Tarhan
21-12-2011, 22:04
Sevgili missmenas öncelikle geçmiş olsun, umarım en kısa sürede kavuşursun ballı ya vedelaşmadan gidişin sebebi döneceği için dir umarım,sizin kadar şirinin gözleri de arıyordur, onun için de oldukça zor olmalı, gitti tekrar geldi ve yine gitti..Siteden birileri ise, çırpınışınızı farkederde getirir inşallah...

Manolya_
21-12-2011, 22:11
Ümidimi kaybetmiyorum, heran bir yerden çıkıp gelecekmiş veya biryerde görecekmişim de tekrardan sahipleneceğiz diye çok ümid ediyorum. Çalan kişi severek aileden birisi gibi sahiplensin diyede dua ediyorum bir taraftanda. Dilerim bu yağmurlu havalarda dışarılarda bırakmıyorlardır:( Ben onlara çocuk bakar gibi baktım, çalan kişi bunu biliyordur. Dışarıdan birisinin böyle kısa bir sürede burdan çalıp gitmesinin imkanı yok. Mutlaka Siteden birilerinin bu olayla ilişiği olduğunu düşünüyorum. Her boş olduğum anda sürekli dışarıdayım.
İnşallah karşıma çıkar bir gün.
Vedalaşmadan gitti canım Ballı kızım:(-
Sevgili missmenas
Çok üzüldüm:(
inanıyorum ki onu yeniden sağ salim bulacaksınız.
Ve hep birlikte bunun sevincini paylaşacağız.
Lütfen metanetli olmaya çalışın. Bunu söylemek kolay ama biliyorum ki uygulaması zorda olsa başka çare gelmiyor insanın aklına
en kısa zamanda hayırlı haberlerini alıp bizimle paylaşırsınız inşallah
Sevgilerimle

elek
22-12-2011, 08:10
Hani kedi vs. birşeyin peşine takılıp gitti o 10 dk arada, birisi de gördü, kaybolmuş sanıp yanına aldı vs. diye iyi niyetimi korumaya çalışıyorum... Tasması varmıydı? Resmini fotokopiyle çoğaltıp apartman girişlerine as ablacım, bir şekilde bilgi veren çıkar umarım bu şekilde...

Eğer diğer türlüyse bin kere lanet olsun zaten, daha ağır laflar geçiyor içimden de burada yazılmaz artık.

Perihan Bayram
22-12-2011, 08:36
Sevgili Münevver Hanım,
Ziyeretiniz için ve sevimli Şirinlerimi sormanız gerçekten çok hoş. Günlerdir üzerimizde karabulut dolaşıyor, isyan etmemek mümkün değil. Cafenin önünden Ballı kızımızı çaldılar. Perişan bir haldeyim, ne bahtsız bir yavruymuş bu böyle anlamıyorum. Önce zalimin elinden kurtardım ama şimdi nerelerde ne halde bilmiyorum. Yavru asla yanlız ayrılmıyordu cafeden hep beni beklerdi. Onu aşağı indirdim, kahve almak için cafeye geri döndüm, çiş yaptığı yeri sildim ve aşağı indim. Bu arada yavru 1 defa yukarı çıktı bahçeye in kızım geliyorum dedim. Arkasından baktım merdivenlerin başından. Kahvemi aldım indim yavru yok. En fazla 10 dk sürdü yanlız kalması, anlamıyorum nasıl böyle birşeye cüret ederler.:( Can taşıyan duygusu olan bir canlıyı nasıl çalarlar bilmiyorum. Hangi vicdana sığar bu anlamıyorum:(:(:(
Perişan bir halde hergün arabayla bu civarda aramaya çıkıyorum. Önüme gelene haber soruyorum Telefon numaramı bırakıyorum. Çaresizce heran kapıdan gelecekmiş gibi gözümüz kapıda kulağımız sesde bekliyoruz. 5 gündür moral diye birşey kalmadı. Aynı gün çok feci yağmur yağmaya başladı sürekli yağmur yağıyor. Gözlerimi kapatamıyorum ıslanmış titriyor görüntüsü gözlerimin önüne geliyor. İçim ne kadar yanıyor anlatamam...

Canım,sevgili Hatice hanım;çok ama çok üzgünüm,bu konularda ne kadar hassas olduğumu bilirsin,inan bana şu yazdıklarını okurken gözlerim doldu.Onu bulmanı yürekten diliyorum.Onu çalanlar sakın ellerinden aldığın o zalimler olmasın,inat için yapmış olabilirler,her ihtimali düşünmek lazım.İnşallah tez zamanda bulunur.

münevver
22-12-2011, 11:14
Sn Missmenas
Lütfen üzülmeyin.İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz ballı kıza. Kötü niyetli olmak istemiyorum ama aklıma acaba o eski zalim sahibi yeniden almış olabilir mi diye de geçmiyor değil.Olur ya insanda hırs olur. Kaldıramaz, hazmedemez bazı şeyleri.
Her gün sokaktaki hayvanları görünce içim cız ediyor, bir de sizin şirinleri görüp biryerlerde mutlu hayvanların da olduğunu düşünüp rahatlıyordum.Dili söylemez bir zavallıdan ne isterler anlamam. En büyük duam onu bir an önce bulmanız.İnanın çok üzüldüm. sizin halinizi tahmin bile edemiyorum.Allah dayanmanız için sabır,onu bulabilmek için ümit ve gayret versin.

sakdag
22-12-2011, 12:49
Hatice hanım , köpeğinizin kaybolmasına çok üzüldüm, inşallah en kısa sürede bulursunuz. Köpeklerinizi ne kadar çok sevdiğinize bizler de şahidiz. İnşallah güzel haberler verirsiniz ...

gultar
22-12-2011, 15:31
Sevgili missmenas, üzüntünüzü çok iyi anlıyorum. Tanrım sabırlar versin. Benim de bir
kanişim KÖPÜK'üm var. Bu tüy yumaklarının nasıl sevildiğini ve bakıldığını bilirim. Sevilmezse mümkün değil bakılmaz büyük bir yük gibi düşünülür. Bu nedenle sevmeyen cesaret edip alamaz. Alan mutlaka çok seviyordur içiniz rahat etsin iyi de bakıyordur. Ben de köpüğü şehirlerarası yolda terkedilmiş olarak buldum. Önümüzde giden onlarca araçtan hiçbiri durmadı demek ki alıp bakacak durumları ve sabırları yokmuş, hemen durup ,alıp bağrıma bastım 2 yıldır canım gibi bakıyorum.Daha önceki köpeğim de bizimle 13 yıl yaşadı. Kolumuzda eceliyle öldü o daha acıydı...Dilerim en kısa zamanda Ballı kızın sağlıklı haberini alırsınız gönlünüz ferahlar.

missmenas
22-12-2011, 23:19
Sevgili gultar,
yazınızı okurken içim bir nebzede olsa rahatladı. Dilerim sahiplenmek için çalmıştır, ve elden ele dolaşmaz demekten başka bir şey gelmiyor. Zaten yeterince kötü günler geçirmişti.
Evde beslenen köpekler yavrularını asla terketmiyor sokaktakiler gibi. Şirini gözlemliyorum kaç gündür resmen site içerisinde olsun cafede olsun ve ya evde yavrunun kokusunu koklayıp birşeyler anlatmaya çalışıyor gibi dik dik gözlerime bakıyor. Sonra dış kapıya koşuyor. Dışarıda olmadığını anlayınca gelip ancak öyle yatıyor. Ah keşke konuşabilse kimbilir neler anlatacak. Yavrunun adını bile telafuz ettiğimde yerinden fırlıyor. Telefonda konuşurken yavrunun adını söylememeye çalışıyorum.
Geçecek bu günlerde elbet...
Gelen her haberi değerlendirip koşarak uçarak gidiyorum ama maalesef olumsuz dönüyorum...
Yarın yavrunun bir tanesi misafir gelecek, inşallah sözlerinde dururlar. 2 gün bizde kalacak, Şirin bundan çok hoşlanacak. İlk verdiğimiz Yavru adı Sera. Şirin belki Ballıyıda arada misafir getirirler diye aramaktan vazgeçer diye ümid ediyorum.

missmenas
22-12-2011, 23:50
Sevgili Hatice Tarhan, Manolya_ , Nilgün Doğan, elek, Perihan Bayram, sakagun, Münevver, sakdag, gultar.
Üzüntümüzü paylaşmanız bir nebzede olsa İnsana yanlız olmadığımızı hissettiriyor. Dilerim böylesi candostları olan Arkadaşlarımız böyle üzücü bir olay yaşamaz.
Hepinize Teşekkür ederim...
Yakınımızdaki 9 tane sitenin hepsinin bahçevanları Şirini ve yavrularını tanıyor. Zaten Bahçevanların hepsine haber verdim. Bu civarda ise asla uzun süre gizli kalmaz haber alırız.
Uzaklara kaçırdılarsada, sevgi dolu bir yuvası olmasından başka bir şey dileyemiyorum.
Yavru kesinlikle gelenlerin peşine takılıp gitmiyordu. En sevdiği Taner Beyler vardı, onları görünce sevincinden çılgına dönerdi ki onların bile kaç defa gel kızım gidelim demelerine rağmen merdivenlerin başından geri koşar dönerdi.
Kesinlikle cafenin önünden hemen alınıp kaçırıldı. Burası korunaklı bir site Bahçe kapısı hep kapalı olan. Yabancı birisi buna zaten cüret edemez. Birde alan kişinin kapıya bile ulaşamaması gerekiyor. Süre yetersizdi zaten, 10 dk lık sürede bir defa cafeye çıktı ve ben onu merdivenlerden tekrar indirdim. Şüphelendiğim kişiler oluyor elbette, ama senden şüpheleniyorumda diyemiyorum. Arabayla bir yabancı zaten giremez kapı uzaktan kumandayla açılıyor. Buradan birilerinin olayda eli var. cafenin yakına kadar arabanın gelmiş olması gerekiyorki ancak orası tenha.
Yavruyu kucaklayıp salına salına bahçe kapısına gidemezler çalan kişiler.

Zalim adam, böyle birşeye cüret edemez. Cafenin önüne kadar gelemez. Hem onun yavruyu kapattığı yere 3 defa gece gidip baktım ve seslendim orda olsaydı ses verirdi. Yavru yok orda, o köyde bile olsaydı çoktan haberi gelirdi. Yakınlardaysa ev içerisinde tutuluyor, dışarı çıkarttıkları gün bana haberi ulaşır...
Gözümüz kulağımız kapıda bakalım ne zamana kadar bekleyeceğiz böyle...

gulshenisa
24-12-2011, 18:35
olaylardan o gece haberim olduğu için buraya yazmadım abla, ama inan en az senin kadar üzgünüm ve kızgınım.ne diyeceğimi bilmiyorum.kaç gündür kaybolan bulunan köpek ilanlarına bakıyorum netten ama yok.inşallah güzel haberlerle gelir..yağmurdan korumak için almaları mümkün değil.inan hoyaların güzelliği azaldı kaç gündür...sinir bozucu..alan elime düşse...

Manolya_
24-12-2011, 22:26
Sevgili missmenas,
internete her girdiğimde mutlaka sizin sayfanıza bakıyorum. Ballıdan güzel bir haber varmı diye.
Kaybolma anını detaylı anlatmışsınız. Hayret dogrusu bukadar kısa zamanda kaşla göz arasında nasıl oldu :((
Ballı gelecek inşallah, beklemelerinizin kaşılıksız kalmaması dileklerimle.
selam ve saygılarımla

missmenas
25-12-2011, 12:09
Sevgili Gülşen'cim,
ah bende aynı şeyi söylüyorum bir elime geçirsem...

Sevgili Manolya,
İnşallah birgün güzel haberleri alırsınız. Bende ümitle bekliyorum...

missmenas
25-12-2011, 12:29
Hoya retusa ihmal ettim çiçek saplarını kuruttu maalesef, oysa ne çok heyecanlanmıştım çiçeklerini göreceğim diye.
Sevgili Yeşillim ve Karalale açtırmayı başarmıştı bu türü. Teşekkürler güzelliği yakından görme fırsatımız oldu...

Bunlarda yeni gelen türlerden Hoya picta çok minik ve sert kalın yaprakları var. Tam adı gibi porselen çiçeği...çeliklenen Hoyalardan bazıları

261149

Hoya javanica ''variegated'', Mükemmel güzellikte yaprakları var. Kenarlarındaki biye o kadar hoşki...3 tane çelik aldım...

261150

Hoya javanica big plant with orange stem, ilginç bir yaprak yapısı diğer multiflora lara ve javanicalara nazaran bunun yaprakları ince uzun ve gövdesi tam anlamıyle odunsu. 1 tane çelik alabildim.

261151

Hoya kastbergii, kalın yuvarlak ve sert yaprak yapısı var... 4 tane çelik aldım...

261152

yeşillim
25-12-2011, 21:52
Sevgili missmenas H. picta yı biraz sera ortamında tutacak mısınız?
Bu klon oluyordu sanırım aynısı bende de vardı başarısız oldum.
İnşallah çelikleriniz sapasağlam tutar.

missmenas
26-12-2011, 00:34
Sevgili Yeşillim,
Hoya picta Klon değil. Almış olduğum bütün çelikleri, alttan ısıtma sistemi düzeneği kurdum. Sera ortamında tutacağım. Yaklaşık 10 gün yeterli bir süreç olacağını sanıyorum köklenme için. Düzeneği burdan görebilirsiniz.
Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Arazi vb. Satış - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-arazi-vb-satis/)
Çok güzel bir hoya dilerim başarılı olabilirim aldığım çeliklerde.

gulshenisa
27-12-2011, 18:09
hoya picta tam benlikmiş çok güzel inşallah köklenir..nerde küçük yapraklı hoya orda ben..

yeşillim
28-12-2011, 09:44
Sevgili missmenas
H. picta çeliğim sayfamda var Hollanda dan gelmişti. Sarı yaprakları vardı. Üç ay öylece durdu ve öldü. Sizin pictanın yaprakları yeşil yoğunluklu ise klon değil. Klon olmaması tercihimdi zaten. Sıkı takipteyim picta yı. Bir de çillenen bir h. tohumu önceki mesajlarınızda okudum onu da takip etmekteydim son
durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Bir de canım sıkılıyor bir kaç kare verseniz de şenlensem.:)

ykolko
28-12-2011, 17:30
Sayın missmenas sizin ve yeşillim'in hoyalarını her gün bir kere geziyorum, online sulama yapılabilseydi,aksatmaksızın yapabilirdim,sevgili yeşillimin keyfini yerine getirecek haberler ancak sizin hoyalarınızdan çıkar,ama benim hoyalarımında bir çoğu artık çeliklikten çıktı,fide olma yolundalar,Lacunosa atağa geçti iki ayrı sürgünü büyütmeye uğraşıyor,şimdilik bir benim hatamla,kaybettiğim bella dışında(Sevgili Hüzünperest imdadıma yetişip verdiği bella çeliği devamlı gelişiyor)şimdilik hoyalarımdan verdiğim firem yok.Tohumdan çıkan hoyalarınızı bende takipteyim,inşallah önümüzdeki sene size güzel sürpizler yaparlar.

sakdag
30-12-2011, 11:15
Merhaba Hatice Abla, bana göndermiş olduğunuz 2 yapraklı H.carnosa çeliğimin son durumunu sunuyorum size, son günlerde gövdeden pıtır pıtır birşeyler çıkıyor, sanırım bu çeliğimin tuttuğuna işaret değil mi, ustamızdan görüş almak isterim. (Şu an benim sihirli köklendirme saksımda birkaç bitkiyle bir arada.)
Saygılarımla....

261854
261855

Manolya_
30-12-2011, 23:01
Sevgili missmenas,
Yeni yılın size tüm ailenize dileklerinizin gerçekleşeceği sağlık ve huzur dolu bir sene olmasını diliyorum.
selam ve sevgiler
Asu

Perihan Bayram
31-12-2011, 11:24
Yeni yılın kutlu,mutlu,sıhhatli,bol çiçekli olsun sevgili arkadaşım.Nice yıllara.

hülyacanaslan
31-12-2011, 13:42
O koca kalbinle dunyayı kucaklamanı dilıyorum arkadaşım... Sende öyle bır yurek var ki seni tanıdığım icın cok mutluyum..............

karalale
31-12-2011, 14:46
Sevgili missmenas, yeni yıl da sağlıkla, huzurla, sevdiklerinizle ve tabii bizimle birlikte güzel günler diliyorum... Yeni yılınız kutlu olsun... Kucak dolusu sevgiler.....

Jezebel
31-12-2011, 15:22
Sevgili missmenas,
Yeni Yılını kutluyorum.Güzel yüzün, tatlı gülüşün hiç solmasın.
Nice nice yeni hoyalı yıllar dilerim.
Mutluluğunuz daim olsun.

missmenas
31-12-2011, 17:39
Sevgili yeşillim, ykolko, sakdag, Manolya_ , Nilgün Doğan, Sevim4, Perihan Bayram, Gülhenisa, delete61, huzunperest, dkp, Hülya Canaslan, karalale, jezebel, Gülşen, kedicik, Orkun Kırcı, Faruk, Bettyycim, iklimsiz, maki01, hazan-z, elek, Hatice Tarhan, ilkin, kedicik, agozce, pembegül ve İsimlerini yazamadığım sayfama ziyarette bulunan Gönül Dostlarım....
Nice Mutlu, Sağlıklı, Huzurlu... Otlu Böcekli Çiçekli Senelere hepbirlikte,
agaclar.net'te ve YÜREĞİMDE hepinizin yeri ayrı bir SEVGİYLE SİZLERİ KUCAKLIYORUM....
Şirin'inim gece Eşimle hasret giderme sahnesi paylaşılmaya değerdi.
Tüm Dostlarıma böyle kapıda Sevgisini ve Dostluğunu paylaşmayı bekleyen bir Dost diliyorum;)

Orkun Kırcı
01-01-2012, 14:57
Süper manzara :) mutlu yıllar ablam...

pembegül
03-01-2012, 17:09
Merhaba haticecim biz geldik nasıl görünüyoruz bir bakarmısın ,daha kalıcı saksılara almadım keyiflerini bozmak istemedim minik yeni sürgünler veriyorlar çok mutluyum sana çok teşekkür ederim beni bu güzelliklerle buluştuduğun için daha birkaçtane istiyorum ancak şimdi kış yazı bekleyeceğim..:D

pembegül
03-01-2012, 17:13
Bunlarda diğer sürgünler cinslerini yazamadım sen biliyorsun ya :D

kedicik
03-01-2012, 22:55
Sanada mutlu seneeler ablam herşey gönlünce olsun.

Manolya_
04-01-2012, 00:17
Sevgili missmenas,
Güzel dileğiniz için sadece yüksek sesle AMİN diyorum.
Özlemini çektiğim 2 şey var birisi bahçeli bir ev diğeride böylesine güzel sevimli candan bir sadık dost.
Sormaya cesaret edemediğim (kayıp) ile ilgili habere rastlayamadım.
Bize güzel haber verebilecekmisiniz varmı bir gelişme?
Selam ve sevgilerimle
Asu

missmenas
04-01-2012, 00:58
Sevgili pembeğül,
çok güzel gelişim göstermişler ellerine sağlık. isimlerini hepsinin yazmamışmıyım. Ben gördüğüm kadariylen,
1. kare Hoya obscura
2-3. kare Hoya pubicalyx
4. kare Hoya lacunosa
5-6. karede Hoya kerri
Hoya kerri ve lacunosada sulama yaparken cimri davranmalısınız, fazla sudan hoşlanmayan tür bu ikisi.
Kış aylarında hala hoya gönderimi yapan Arkadaşlarımız var duyum alıyorum. Çok riskli kesinlikle baharı beklemek gerekiyor yeni gönderimler için. Kargo taşımacılığı hala bizde karayoluyla yapılıyor maalesef.
Saksı değişimi için baharı bekleyebilirsiniz sakıncası yoktur ama değişirsenizde bahara kadar kök gelişimini tamamlarlar yeni saksılarında ve bahara hızlı girerler. Benimkisi bir öneri sadece...
Teşekkürler misafirlerim için;) Dilerim çiçeklerinide sürgünleri kadar hızlı verirler;)

Sevgili kedicik Teşekkür ederim, bu akşamki telefondaki hoş sohbetin için...

Sevgili Manolya (Asu hanım),
Dilerim en kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir... Dünyanın en güzel Duygularından bir tanesi evde Candostumuzun olması... Maalesef Ballı Kızımızdan hiç bir haber yok. Şirin hala kapının önünde yatıp bekliyor, ona baktıkça ve böyle gördükçe içim parçalanıyor:(

Sevgili sakdag,
Hoya carnosa hayata bağlanmış, yakın bir zamanda sürgün vermeye başlar ve Baharla birlikte bol yaprak çıkartır sürgünlerinde şimdiden sardırma çözümünü ve kalıcı yerini belirlemeye başlayabilirsiniz. Sihirli saksınıza arada bir fısıldayın bence sürgünlerinde bol çiçek olsun diye;)
Resim eklemek istiyorum ama sürekli hata veriyor...

Ah Bahar bir gelsede yeni hoyalarımızın kıpırtılarını birlikte keyifle izlesek... İsteklerimiz hiç bitmez biliyorum ardındanda en önemlisi çiçeklerini bir görsem diyeceğiz:D

pembegül
04-01-2012, 10:54
[QUOTE=missmenas;895414]Sevgili pembeğül,
çok güzel gelişim göstermişler ellerine sağlık. isimlerini hepsinin yazmamışmıyım. Ben gördüğüm kadariylen,
1. kare Hoya obscura
2-3. kare Hoya pubicalyx
4. kare Hoya lacunosa
5-6. karede Hoya kerri
Hoya kerri ve lacunosada sulama yaparken cimri davranmalısınız, fazla sudan hoşlanmayan tür bu ikisi.
Kış aylarında hala hoya gönderimi yapan Arkadaşlarımız var duyum alıyorum. Çok riskli kesinlikle baharı beklemek gerekiyor yeni gönderimler için. Kargo taşımacılığı hala bizde karayoluyla yapılıyor maalesef.
Saksı değişimi için baharı bekleyebilirsiniz sakıncası yoktur ama değişirsenizde bahara kadar kök gelişimini tamamlarlar yeni saksılarında ve bahara hızlı girerler. Benimkisi bir öneri sadece...
Teşekkürler misafirlerim için;) Dilerim çiçeklerinide sürgünleri kadar hızlı verirler;)

Sevgili missmenas

sen hepsinin isimlerini yazmışsın ben resimlerken karıştırdım yazamadım ayrıca önerin için çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulunduruyorum çünkü sen bu işte ustasın artık bende çırak senden hoyalar konusunda öğrenmem gereken çok şey var görüşmek üzere sevgiyle kal ..;)

Perihan Bayram
04-01-2012, 12:32
Çok dokunaklı,tatlı Şirin,vefalı dosttur onlar.ne demeli,söz yok.

münevver
04-01-2012, 13:26
Sn. Missmenas,
Ballıdan haber var mı ?

Manolya_
04-01-2012, 17:57
Sevgili Manolya (Asu hanım),
Dilerim en kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir... Dünyanın en güzel Duygularından bir tanesi evde Candostumuzun olması... Maalesef Ballı Kızımızdan hiç bir haber yok. Şirin hala kapının önünde yatıp bekliyor, ona baktıkça ve böyle gördükçe içim parçalanıyor:(
Sevgili missmenas,
Yanıtınız için çok teşekkürler.
bunu söylemek zor biliyorum. Ama sanırım arama süreci uzun oldu.
Ballı'nın bulunması mucize olacak gibi.
Tek dileğim bulundugu yerde mutludur vede iyi bakılır inşallah.
Şirinede söyleyin üzülmesin lütfen.
İçimden neler geçiyor neler ah bir bilseniz. ( bu durumu yaratanlar hakkında)
Hayat bu işte acısı ve tatlısı ile yaşanıyor bir şekilde.
Şirin ve hoya cennetinizde sevinç ve mutlulugunuz daim olsun.
Sevgiler
Asu

missmenas
05-01-2012, 00:44
Sevgili Asu hanım,
güzel düşünce evet, bende kendimi öyle teselli ediyorum kimlerin dostluğunu paylaşıyorsa Sevgi ve Hoşgörüyle karşılansın herzaman için. Özellikle yavrularda hoşgörü çok önemli çünki. İlk 1 yaş öncesi ben neler çekmiştim 2 tane büyüttüm, tahammül çok zor oluyor.
Yavruyu çalanlar için ne beddua lar yapıyorum bilemzsiniz. Şirin'in neler düşündüğünü kimbilir dili olsada konuşsa. Yavrunun 2 tanesini uçakla Karadenize göndermek için aldığımda, kapıdan çıktım tam merdivenlerden inekcektim Şirinle pencereden göz göze geldik o kocaman gözleri sanki iyice büyümüştü, bazen aklıma geliyor anlık o bakışmamız. İster istemez insan kendini suçlu hissediyor. Yavrunun ikisinide kucağımda, 2. vitesle 5 km yol gittim. Ağlamamak için kendimi ne kadar tutsamda dönüşte çok ağladım. Şirin döndüğümde hiç olumsuz tepki vermemişti, yinede ben bazen böyle aklıma gelince üzülüyorum.
Bizler hep Köpekler belli bir süre Annelik yapar sonrada terkeder diye biliyorduk aslında öyle değilmiş.
Ev ortamında hayatımızın bir parçası olan lar sokaktakiler gibi olmuyor. Koruyucu Anneliklerine hep devam ediyorlar çünki...

Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Hayat devam ediyor acısıylada tatlısıylada olsada elimden bir şey gelmiyor. Hoyalarımız Şirin'imiz ve duyarsız komşularımızla günlerimiz geçip gidiyor...

Manolya_
05-01-2012, 13:03
Sevgili missmenas,
Duyarsız komşularınız için içimden neler dedim neler (siz tahmin edersiniz)
Şirin kızımız anlattıklarınıdan ve resminden göründüğü gibi gerçekten duyarlı bir anne. sizinde dediğiniz gibi şirin annenin dili olsa neler söyler kimbilir.
Rabbim bu şirin anneyi üzmesin. kıyamam ben ona.
Şirin şanslı bence sizin gibi şirin duygusal hassas bir ailesi olduğu için.

Yüreğinizin güzelliği ve şefkatiniz adeta kelimelerinize yansıyor.
Hoyalarınız da bundan bolca nasibini alıp gayet sağlıklı ve neşeli görünüyorlar.
SEVGİ HERŞEYDİR.
Sevgi ve selamlarımla

missmenas
05-01-2012, 14:55
Acil yardımlarınızı bekliyorum, toprak karışımı için uyguladığım mantar ilacını bitkilerime sorunsuz uygalayabileceğim önerilmişti, önlem amaçlı senede 2-3 defa uygulayabilirsiniz yönündeydi. Bende aynen uyguladım. Sonuç bu görüntüler, bugün 3. gün lekelerin çıkması için yağmur suyu fısfısladım. Ve görüyorumki fısfısla çıkmıyor, şimdi gelde kızma bu ziraat mühendisi Arkadaşa:mad:sinir harbi yaşıyorum.
Silmenin dışında bu lekeler nasıl çıkartabilirim? bütün önerilere açığım yardımlarınızı bekliyorum lütfen bir formülü varsa, paylaşırsanız çok Minnattar olurum.

Resimlerken hızımıda alamadım bu arada bol bol resimler Sizler için. Lekelide olsa yeni yılda Sizleri misafir etmek istedim.

missmenas
05-01-2012, 15:01
Devam...

missmenas
05-01-2012, 15:10
Devam...

missmenas
05-01-2012, 15:14
Resimlerin devamı...

missmenas
05-01-2012, 15:17
Bu arada lekeler için çözüm, lütfen bekliyorum:(

missmenas
05-01-2012, 15:19
Resimlere devam...

missmenas
05-01-2012, 15:23
Daha çok Resim var umarım sıkmaz izlerken;)

missmenas
05-01-2012, 15:28
Bu kadar berbat leke oluşacağını bilsem asla yapmazdım...:mad: Birşeye başlayıncada sonunu getirmek huyumdur, huyum kurusun. İnsan bir ara verir ve bakar nasıl oluyor diye, nasıl kızıyorum kendime:mad:
Bu görüntüler yeni edindiğim hoyalardan aldığım çelikler. Serayı açtım normal ortamdalar artık, alttan ısıtmaya devam ediyorum. İlk sürgün belirtileri başlayınca ısıtmayı kapatacağım.

missmenas
05-01-2012, 15:34
Yerden masa seviyesine, 2 tane masanın üstüne kurdum düzeneği. Elimden gelseydi biraz daha yükseğe yapacaktım ama elimdeki imkan sadece buy çözümdü. Ne kadar yukarı yükseltebilirsem ısı mekanda o kadar artıyor çünki...

missmenas
05-01-2012, 15:39
Yenilerle birlikte eskilerin görüntüleri...

missmenas
05-01-2012, 15:42
Hoya Cafe'den görüntülere devam...

missmenas
05-01-2012, 15:46
Devam ediyoruz...

missmenas
05-01-2012, 15:51
Ne kadar çok resim çekimişim bu defa yorulmadan hepsini ekleyeceğim ama. Herdefasında ara verince eklemekten vazgeçiyordum...
Lütfen lekeler için çözüm önerilerinizi bekliyorum...

Manolya_
05-01-2012, 16:07
Sevgili missmenas,
Eklediğiniz görüntüler gerçekten üzücü bir manzara. Bu kadar bitkiniz yapraklarını silmekle başetmeniz mümkün değil elbette.
Eminim bunun başka yöntemi olmalı. Bilgi sahibi arkadaşlarımız bu durumdan kurtulmanın bir yolunu gösterecektir diye ümit ediyorum.
Paylaşımınız için teşekkürler. En azından böyle bir durum ile karşı karşıya kalınca **** kalmamak için paylaşılan bilgiler hepimiz için faydalı olacaktır.
En kısa zamanda bu duruma bir çare bulmanızı diliyorum.
Ayrıca konu hakkında bilgisi olan uzman arkadaşlarımızın paylaşacagı bilgileri ilgi ile takip edeceğim.

Selam ve sevgilerimle

Hatice Tarhan
05-01-2012, 16:57
Hatice hanım lekeler için tek aklıma gelen tanzikli banyo duşuyla yıkamanız,fakat o kadar çiçeği nasıl yıkarsınız işte orası meçhul keşke yardıma gelme şansım olsada yardım etsem,yıkamaklada çıkmıyor derseniz ziraat mühendisi yaptığı hatayı temizlesin çözümü o bulsun.Sevgiler, Allah kolaylık versin.....

delete61
05-01-2012, 19:22
Ablacım bebişler ne kadar güzel çıkmışlar, çok sağlıklı görünüyorlar. Ellerine Emeğine sağlık. Mantar ilacını bende atlaslarda kullanmıştım biliyorsun, atlaslarımdada aynı lekelenmeler oldu eyvah dedim heralde mantar ilacını çok koydum şimdi ne yapacağım ben, onlara yarardan çok zarar ettim atlaslarımı kaybedeceğim, derken ertesi sabah fıs fısla sadece su ile yıkadım fakat çıkmadı hala aynı duruyorlardı, bir daha yıkadım fakat baktım kene gibi yapışmışlar gene çıkmadı, artık tek çarem onları takip etmekti. Sonuç hala elimde çok güzel mantardan arınmış benekli benekli atlaslarım var. birşey olmadı sadece lekeler gitmiyor. Sileyim dedim fakat yapraklara zarar verebilirim düşüncesiyle ellemedim. Sağlıkları yerinde olsun bana güzel güzel çiçekler açsın o bana yeter. Lütfen üzülme ben bir zararı olacağını düşünmüyorum. Hatice hanımın dediği gibi bende katılıyorum ziraat mühendisi arkadaşın sizi uyarması gerekirdi (belkide unutmuştur) uyarmamış hata yapmış, ona bir danışsanız, belki böyle durumlar için bir çözümleri vardır.

elek
05-01-2012, 20:22
Tüylü yaprakları olanlar hariç, sirkeli suyla ( çok konsantre olmasın, 1 lt'ye bir çay bardağı kadar en fazla) birkaç yaprakta deneme yap ablacım, bakalım çıkacak mı? İlaç kutusunu-prospektüsünü atmadıysan, içindekiler kısmında yazanları söylersen başka birşeyler araştıralım...

bettyycim
05-01-2012, 22:01
Sevgili Hatica hanım sana telefonda bahsettiğim suda köklendirdiğim H.Kerii, bakın kök yapısına biraz deli cesareti idi ama köklendi :dilli:

pembegül
05-01-2012, 22:07
Sevgili missmenas geçmiş olsun hoyaların görüntüsüne çok üzüldüm inşaALLAH zarar vermeden kaybolur gider ,arkadaşın dediği gibi sirkeyi bir dene benimde aklıma ilk sirke geldi ve yine mühendis arkadaşınada danış bir çaresi vardır mutlaka görüşmek üzre sevgiler arkadaşım ...

missmenas
05-01-2012, 22:37
Maşallah bu nasıl kök gelişmesi böyle:p birde Hoya kerri sudan hoşlanmaz çürür diye biliyoruz. Harbi iyi cesaret yani, kutlarım Sevgili bettyycim.
Yaprak Parlatıcısını bir deneyeceğim, sonuç alamazsamda her fısfıs yaptığımda birkaç tanesini hafifçe silip temizleyeceğim silince çıkıyor çünki. Ziraat Mühendisi arkadaşım gördü sinsi bir tebessümle ne güzel işte benekli benekli olmuş, asla mantar gelmez artık dedi:rolleyes: zamanla yok edebilirim inşallah...

Sevgili elek,
sirkeli suya gerek duymadan silince çıkıyor. Dediğin gibi sadece tüylü yapraklarda sorun olacak, Sevgili karalalenin sözleri kulağımda çınlıyor sanki kese yapmak gibi olacak:) tek üzüntüm menekşelrimide mahvettim.
İlaç ismini vereyim Bayer'in bir ürünü.

Pomarsol Forte
WP 80
800gr.
Fungisit
Mantar İlacı
%80 Thiram
tetramethyithiuram disulphide
suda ıslanabilir toz diye yazıyor
eh artık yapraklara bir daha hastalık olmadan bu ilacı sıkarmıyım ben. Baktıkça sinirim bozuldu bugün. Yarın bir güzellik yaparım artık, Arkadaşlar sizler düşmeyin bu hataya lütfen.

agozce
05-01-2012, 23:25
Merhaba, bence yaprakları mümkün oldukça hafifçe silin, daha fazlasını yapıp hiç yıpratmayın. Zamanla geçer, kendinizi üzmeyin.

Ve bir öneri: ilaç olarak sadce EM'i kullanın bundan sonra. Hem de zehirsiz...

kedicik
06-01-2012, 12:44
Abla crinkle 8 büyüük saksıdaki çok güzel görünüyor.. sen o yapraklarında üstesinden gelirsiin:D sevgileriimle.

Perihan Bayram
07-01-2012, 11:23
Sevgili Hatice hanımcığım üzülme, yeni yapraklar lekesiz çıkacaktır,onlar altlarda kalır.

Perihan Bayram
07-01-2012, 11:26
Sevgili Hatica hanım sana telefonda bahsettiğim suda köklendirdiğim H.Kerii, bakın kök yapısına biraz deli cesareti idi ama köklendi :dilli:

Sevgili Bettyycim,bende suda köklendirme yapıyorum,toprağa alınca olacaklarmı merak ediyorum,inşallah çürümezler.

missmenas
11-01-2012, 23:21
Kaç gün oldu hala ben yapraklardaki lekeleri siliyorum.
Silinen yapraklar çok temiz oldu.
Yuvaya Misafir gelen Yavrumuz Sera Kızımız, Yuvadan ilk ayrılan yavrumuzdu. Şirin mutlu olacak sanmıştım ama hala Ballı'yı özlüyor. Onla oynadığı gibi oynamıyor bu Yavruyla. Birkaç günlük Misafirliği süresince umarım kaynaşırlar. Annenin kopyası çok benziyor Şirin'e;)

missmenas
11-01-2012, 23:26
Sevgili Kedicik,
Hoya carnosa crinkle 8 ilk temizlediğim hoyam oldu bakalım beğenecekmisin, yaprağın birisini silmeyi unutmuşum resimde farkettim:o
Sanki silinmeyi bekliyorlarmış gibi, sürgün patlattıyor sildiklerim;)

missmenas
11-01-2012, 23:31
Yakın çekimde Hoya carnosa crinkle8,

263666
263667

Yanında yavrusu olmasına rağmen hala kapıdan diğer yavruyu bekliyor:(
263668

kedicik
12-01-2012, 08:44
Abla crinkle ye mest oldum yaprakları silinince dahada göz alıcıı olmuş .
Şirinin kapı önünde bekleyişi içimi burktu,ne olursa olsun anne olarak yawruunun ne şekilde yanından ayrıldıgını hissettiğinii düşünüyorum o yüzden bekleyişine son veremiyor ve endişeli kıyamam ben ona .Nasıl olur bilemiyorum ama bi şekilde geri gelmesini için çok dua ediyorum.RABBİM ol dedikten sonra önüne ne geçebilir ki inşallah bi vesile olurda yawru karşına çıkar bi yerde :(
:(

sevim4
12-01-2012, 12:27
Sevgili missmenas,hoyalar çok güzel olmuş Çok geçmiş olsun kim bukadar acımasız olur ballıyı alıp gider.
Nasılda gözleri yolda şirinin yavrum benim ay çok üzüldüm.
Sevgiler.

missmenas
13-01-2012, 21:48
Sevgili kedicik, sevim4,
silmekle bitecek gibi değil. Sıkıldım ara verdim, bu hatayı bir daha yapmayacağımada garanti veririm. Hastalık olmadan önlem olsun diye başıma açtığım iş güzel bir ders oldu.
Silinen Hoyalar gerçektende güzelleşiveriyor.
Şirin evet içimi parçalıyor günün çoğunluğu orda kapının önünde geçiyor. Kimbilebilirki böyle üzücü bir şekilde arayacağımızı, Kısmet belki birgün karşımıza çıkar...

nılgun_dogan
23-01-2012, 15:16
Merhaba Hatice hanım sizi ziyarete geldik ama 2 gündür çok üzgünüm hoya sulawesii çok güzel büyüyorduki bir baktım ucu kurumuş acaba başka yerden sürgün verirmi zannedersem orkidelere gübre fısfıslarken gübre ucunu yaktı.

http://lh6.googleusercontent.com/-GctclV_OHwc/Tx1q2GhEPDI/AAAAAAAAAFg/zKzbDOCWNzg/s512/IMG_0516.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-pHhj82svIQo/Tx1rBVAhRNI/AAAAAAAAAFw/J4Om29Pa1es/s512/IMG_0517.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-KZOyxXHlTZU/Tx1q9vI8x3I/AAAAAAAAAFo/P8GRPIrac1I/s512/IMG_0515.JPG

http://lh5.googleusercontent.com/-4MZT3QY7PDs/Tx1rDU2yWDI/AAAAAAAAAF4/pSoE8GkGi68/s512/IMG_0514.JPG

nılgun_dogan
23-01-2012, 15:22
Hatice hanım sizi ziyaret edelim dedim amma yanlışlıkla yeşillimin sayfasına yüklemişim resimleri bir ziyaret ederseniz sevinirim.

maki01
23-01-2012, 17:17
Bu başlığa taşıdım sevgili nılgun dogan.

Hoya başlıkları ile ilgili sorun ve önerilerinizi özel mesajla iletirseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Sevgiler.

missmenas
24-01-2012, 22:29
Sevgili Nilgün hanım,
Hoyaların sürgün uçlarına gelebilecek olası hasarlarda bu tür kurumalara sebep oluyor.
Üzülmeyin mutlaka çift sürgün çıkartıyorlar böylesi kaza sonunda.
Görseller için Teşekkür ederim...

missmenas
24-01-2012, 22:38
Kış aylarında kayıplar çoğalıyor, muazzam güzel gelişim gösteren Hoya kerri, son 3 haftadır gözlemlemekteydim. Bugün çelikledim, bu gece bekletip sabah saksılamaya başlayacağım.
Saksının büyük olması ve seramik içininde sırlı olmasındanmı kaynaklı yoksa benim bakım hatamdanmı bilemiyorum. Daha fazla beklemenin bir anlamı yok deyip doğradım. Sabah gündüz gözüyle köklerini yakın incelemeye alacağım.

Baharda Hoya kerri bekleyenleri de Mutlu etmek adına;)

Manolya_
24-01-2012, 23:12
Sevgili missmenas,
Cok üzüldümmm :((
Aman allahım resmen ''yaprak yaprak'' olmuş denilen olay.
Evet üzülmemek elde değil bu gibi durumlarda, onca emek havaya gidiyor. Canınız sağolsun ne diyeyim.
Neyseki uzman ellerde, siz herbir yaprağı yeniden canlandırırsınız o sihirli ellerinizle.
Fırsattan istifade gibi düşünmezseniz eger yeni çeliklerden bir tanesine talip olabilirmiyim?
Ama öncelikle yeni çeliklerin sağlıklı büyümesini temenni ediyorum.
Bunun dışında hasar görmezsiniz umarım.
Tekrar büyük geçmiş olsun.
Selam ve sevgilerimle
Asu

aburcuburs
25-01-2012, 06:47
Merhabalar Hatice Hanım,
Ne zamandır görüşemedik özledim sizi :) bu arada mantar ilacı kazasından dolayı çok geçmiş olsun :)
Biliyorsunuz benim Hoya Carnosam vardı, fakat açan bir çiçekten çelik almak istemiştim sağolun sizde beni kırmayıp göndermiştiniz. şimdi o filiz verdi :) Ayrıca Hoya Kerii'm de ilk filizini verdi Maşallah;) Resimlerini Hoya Sayfasına ekledim.
Daha sonra bir yapı markette tekrar hoya gördüm ve yaprakları daha dar uzun olduğu için değişik olabileceğini düşünüp aldım. Fakat Bu da mı Carnosa bilemedim. Size danışmak istedim.
265718
265720
265719

umarım başka bir çeşittir :rolleyes:

size kocaman sevgiler gönderiyorum...

kedicik
25-01-2012, 07:24
Ablacım kerrii yi görünce çok şaşırdım nasıl olur dediim. Gerçekten üzüücü ama hayat o kadar garipki biriileri üzülürken, bazıları içinse sevinç kaynağı olmanında nasıl bi izahı vardır bilemiyorum, kerri arayıpda bulamayanlar **** benim gibi bulupda başına gelmediik iş kalmayanlar için çok sevindiricii bi an olsa gerek

missmenas
25-01-2012, 14:31
Sevgili kedicik,
çok güzel yorumlamışsın. Açıkçası çok üzüldüğümü söyleyemem, ilk çiçeklerini görüp çeliklemeyi düşünüyordum zaten, çümki hoya kerri yi sardıkmak akıllıca bir davranış olmamıştı ve 2 tane anaç hoya kerrii var bende;) Diğer kerride çeliklenecek ama ilk çiçeklerinden sonra.
Bu sağlıklı Hoya kerri:p

Bunlarda yeni sahiplerini bekleyen yavrular olacak:p

missmenas
25-01-2012, 17:23
Merhabalar Hatice Hanım,
Ne zamandır görüşemedik özledim sizi :) bu arada mantar ilacı kazasından dolayı çok geçmiş olsun :)
Biliyorsunuz benim Hoya Carnosam vardı, fakat açan bir çiçekten çelik almak istemiştim sağolun sizde beni kırmayıp göndermiştiniz. şimdi o filiz verdi :) Ayrıca Hoya Kerii'm de ilk filizini verdi Maşallah;) Resimlerini Hoya Sayfasına ekledim.
Daha sonra bir yapı markette tekrar hoya gördüm ve yaprakları daha dar uzun olduğu için değişik olabileceğini düşünüp aldım. Fakat Bu da mı Carnosa bilemedim. Size danışmak istedim.
265718
265720
265719

umarım başka bir çeşittir :rolleyes:

size kocaman sevgiler gönderiyorum...
Sevgili aburcuburs,
agaclar.net'ten uzak kalmak mümkünmü? Arada bir sorunlardan dolayı giremediğim oluyor foruma. Kaldıki hiçbir güzel paylaşılmadıkça güzel olmuyor, Sizlerle birlikte bu güzeller güzelleşiyor. Sevincimizde üzüntümüzde paylaşınca anlam kazanıyor.
Hoya carnosa Sayfasına yorum yapmıştım. Burdanda gözlemlediğim kadariyle net diyebilirimki yeni hoyanız carnosa ve büyük olasılıkla pembe çiçekleri olacak azıcıkta olsa benden gelenle farkı var
bendeki beyaz açıyor. Çok yoğun gün ışığı alırsa hafifçe pembeye dönüşen çiçekleri oluyor oda eser denecek kadar az. Hepside çok sağlıklı gözüküyor, kutlarım Sizi... Bu yıl Hoya kerri muhteşem bir güzelliğe bürünecek şaşıracaksınız, sulama dengesine çok dikkat edin yanlız...
Sevgiler...

missmenas
25-01-2012, 17:35
Sevgili missmenas,
Cok üzüldümmm :((
Aman allahım resmen ''yaprak yaprak'' olmuş denilen olay.
Evet üzülmemek elde değil bu gibi durumlarda, onca emek havaya gidiyor. Canınız sağolsun ne diyeyim.
Neyseki uzman ellerde, siz herbir yaprağı yeniden canlandırırsınız o sihirli ellerinizle.
Fırsattan istifade gibi düşünmezseniz eger yeni çeliklerden bir tanesine talip olabilirmiyim?
Ama öncelikle yeni çeliklerin sağlıklı büyümesini temenni ediyorum.
Bunun dışında hasar görmezsiniz umarım.
Tekrar büyük geçmiş olsun.
Selam ve sevgilerimle
Asu
Sevgili Asu Hanım,
arada bir olsada böylesi üzücü, kayıplar yaşanıyor maalesef. Kocaman Bitkinin böyle doğranmış hali görünürde çok acı. ama ben biliyorumki bu çeliklerin kalbi atmaya başlayınca herbiri yeni sahiplerini sevince ve heyecana boğacak bu gerçektende teselli edici bir düşünce. Böyle düşününce inanınki üzülmüyorum, kesinlikle fırsat olarak düşülmemesi gereken bir olay bu. Zaten çeliklemeyi düşünüyordum, biraz erken oldu o kadar;)
1 tanesini size ayırıyorum sanırsam Nisan da gönderebilirim. En güzeli aslında çelik olarak göndermem olacaktı birazda sizler çelikten yetiştirmenin heyecanını yaşamanız açısından ama iklim koşulları buna müsait değil.
Sevgiler...

missmenas
25-01-2012, 17:41
Yeni edindiğimiz türlerdeki kayıplarımızı gösterelim birazda:( Mart ayı itibariyle yenilerini göndermeyi onayladı satıcı. Buda diğer sevindirici haber olsun en azından.
Bazılarından tam anlamıyle ümidimi kesmedim, olası süprizler olabiliyor resimlerde göreceksiniz zaten.
Hoya patella white
Hoya burtoniae IML 724
Hoya greenii
Hoya cystiantha
Hoya macrophylla '' albo marginate''
Hoya UT 174 '' walichii''
Hoya sigilatis
Hoya endauensis
Hoya subcalva
Hoya sussuela
HHoya flagellate
Hoya imbricata

missmenas
25-01-2012, 17:46
Felaket habercisi gibi hissettiriyor kendimi bu resimler.
biliyorumki sizler burdan en güzel haberleri almak istiyorsunuz kalbi atan çeliklerin görüntülerini görmek yerine şimdi bunlar var.
Havalar çok kapalı gidiyor sürgün vermekte gecikiyor çelikler. Perdeleri tamamen çıkarttım cafeden, içerisi şimdi iyice aydınlık oldu, bununda faydası olacak. yakın bir zamanda sağlıklı güzel serpilmeye başlamış görüntüleride birlikte paylaşacağız...

missmenas
25-01-2012, 17:48
Kayıpların görüntülerinin devamı...

missmenas
25-01-2012, 17:51
Kayıp hoyaların görselleri...
Satıcının hepsinide yeniden gönderecek olması inanınki o kadar çok sevindiriyorki. Yeni bir heyecan ve korku ile birlikte acaba yeniler nasıl gelecek sorusunu birlikte getiriyor...

Manolya_
25-01-2012, 18:29
sevgili missmenas,
Of offf ve birdaha offff :((
içim ezild, yüreğim acıdıi bu görüntülere bakarken.
Yani düşünün ki siz Antalya gibi sıcak iklimdesiniz ve buna rağmen bu manzara :((
Bu durumda kar yağışı olan yerleri düşünmek bile istemiyorum.
İnsanların emekleri heyecanları karla bir oldu.
Mesajları okumaya devam ederken gördüm ki satıcı yenilerini yollayacakmış, derin bir ohhh çektim. Neyse ki telafi edebileceksiniz, bu güzel bir haber en azından.
Ama inanın sararan bir yaprak dahi üzüyor beni. Ama doğa böyle birşey işte. Elden birşey gelmiyor ne yazık ki.
Bu arada reserve hoya'm için çok teşekkürler. Sizin elinizde iyice etlensin butlansın hiç acelem yok. Nasıl olsa emin ellerde ;))
Sayfanızı takipte olacağım.
Güzel haberlerde buluşmak ümidi ile.
Sonsuz sevgi ve selamlar
Asu

missmenas
25-01-2012, 18:55
Buda geçtiğimiz şubat ayında aleya garden den aldığım endauensis çeliğim den kurtulan 1 tanesi;) çok şirin bir tür yaprak yapısı mükemmel, büyüyüp serpildiğini hele çiçeklendiğinin hayalini kurmak:cool:
Çiçek açmış hali netten alıntıdır:p

Fatih
25-01-2012, 19:02
Ablacığım geçmiş olsun. Yenileri gelecekmiş onlar umarım daha iyi gelirler.
Kayıpların bunlarla sınırlı kalır inşallah. Bu dönemde bende kayıp verdim. Çok üzülüyor insan emek ver büyüt bir anda sokup gidiyorlar hiç adil bir durum değil. Kayıpların telafisi oluyor ama gözümün önünde eriyip gitmeleri çok canımı yakiyor. Kerri adına üzüldüm. Bir yandan da sevindim yeni dostluklar kurulacak:) :)
Bu arada baharda kaybettiklerimden birkaç çelik düşünüyorum. Böyle bir güzellik yapabilir misin abla ?

Orkun Kırcı
25-01-2012, 19:16
O kadar köklenenlerin yanında bu kadar kayıp fazla sayılmamalı. Hele ki satıcı kayıpları karşılıyorsa :D Sonuçta en çok 2 yıldır bu işle uğraşıyoruz.

pembegül
25-01-2012, 20:50
Sevgili missmenas kayıpların için çok üzüldüm yenileri gelip telafi edilse bile solmuş hallerine içim yandı cnm senin canın sağ olsun maharetli ellerinle gelenleri yeşertirsin kış şartlarında olmuş belki gelenlerin tutma zamanı değildi doğru zaman bahardır belki, görüşmek üzere selamlar sevgili arkadaşim..:)

kedicik
26-01-2012, 07:14
Ablacım kerrilerin hepsinii bi arada görüncesi bi an içimden bi sess hepsi senin olsa diye bi açlık hissetttiim:D acaba bu ses hoya kerrimin talihsizliğinden olabilirmi:D müthiş görünüyor büyüük saksıda olanlar hepsiiiiiii :D

missmenas
26-01-2012, 20:19
Sevgili Kedicik,
Öümürsün nasılda güldürdün:D Senin canın Sağolsun, sen iste istediğin kadariyle Senindir:DSanırsam Sendeki Hoya kerrii den 1 tanesi kurtardık, sağlıklı büyümeyecek olursa bunlardan en güzelinden bir tanesini sana ayırırım.

Sevgili Fatih,
kayıplar gerçektende üzüyor. Hoya kerrii deki gibi keşke farkına varıpta çeliklerle kurtarabilsek. Dediğin gibi adil olmuyor böylesi, güzel tarafından da bakınca her bir çelik yeni dostluklar demek haklısın. Çiçek açtığını görmeden hiçbir hoyadan artık çelik almayacağım. Elimde yeterince köklenmiş çelikten büyüyen hoyayalar var onlardan çelik alabileceklerim olursa çelik alabilirsin köklüleride var tabiikine;) Dilerim başka kayıp vermezsin, aynı dilek hepimiz için geçerli...

Sevgili Orkun,
aynen katılıyorum Sözlerine... Köklenmekte olan çelikleri düşünürsek bu kadarcık kayıp hiç gibi kalıyor. Nihayetinde emekleyen bir koleksiyoncuyum:D Dün 1 Bugün 2, şunun şurasında Hoyalarla birlikteliğimiz çokta eski değil. 2010 yılındaki ilk getirttiğim çeliklerim olsaydı inanki oturur ağlardım. Sadece biraz daha cesaret ve birazda duyguların körelmesi var galiba bu kayıp olaylarında. Bizi hiçbir kayıp yıldıramaz biraz daha kamçılar başarı için. Herbir kayıp tecrübe demektir, hiçbirgüç artık bana Kış aylarına girerken yeni hoya getirttiremez.:o

Sevgili Pembegül,
Canım Arkadaşım, çok haklısın yanlış zamanda sarfedilen emekti demekten başka bir deneyim kazandırmadı bu kayıp. Satıcının böylesi büyük bir kayıbı telafi etmeside gerçekten taktir edici... Yenileri doğru zamanda çoğaltıp birlikte seyredeceğiz. Güzel Temennilerin içinde ayrıca Teşekkür ederim...
Üzüntümü paylaşan dostlarıma Teşekkür ederim...

missmenas
26-01-2012, 20:29
Ancak bugün Akşam üzeri fırsat bulabildim, Hoya Kerrii çeliklendi köklerde ve gövdesinde çürüme yoktu. Çeliklendiğiyle kaldı ne vardıki böyle bozulacak demekten başka birşey söyliyemiyorum. Sadece Bakım hatası diyebilirim. Fazla su, köklerdeki yıpranmaaya sebep olmuş. Saksı seramik ve içide sırlı taban deliği küçük, ayrıca büyük olması böylesi bakım hatasıyle birlikte, biraz daha bekleseydim çürümeyle sonuçlanırdı diyebilirim. Bakalım kök kısmı yeniden kendini toparlayabilecekmi:confused: Baharı bekliyoruz, bol güneşli günlerimizi özledik artık. Güzel olanı bu Yağmurlu günlerin, bol bol Yağmur suyuyla fısfıslanıp banyo yapmaları oluyor:D
Sevgiler.....

maki01
26-01-2012, 23:03
Kökler çok sağlıklı duruyor sevgili missmenas, aynı durum benim Kerrii'mde de oldu.

Alttan iki, yaprak aralardan da bir yaprak sarardı ve düştü. Kök çürümesi ya da besin ve yetersiz ışık bu duruma neden olabiliyor.

Kökler sizinki gibi sağlamdı. Daha büyük bir saksıya eski topraktan mümkün olduğunca arındırarak diktim. Toparlanacağını umuyorum.

missmenas
26-01-2012, 23:45
Sevgili Maki01,
sizede geçmiş olsun. Dilerim Sizinkide tez zamanda toparlanır. Bende 2 tane Hoya kerrii olduğu için çelikledim yoksa mümkünatı yok kıyamazdım. Ben köklerdeki eski toprağı iyice silkeledim yeni toprağa ve yeni saksıya diktim, dikmeden öncede köklerini iyice mantar ilacıyla fısfısladım yıkandı resmen.
Benimkisinin besin eksikliği olduğunu sanmıyorum, her iki sulamada besin veriyorum. Yarasa gübresinide her 3 ayda bir veriyorum. Büyük bir olasılık ışık eksikliği olabilir ve fazla sulama olabilir. Atlatırız umarım, demekten fazlada birşey elimizden gelmiyor, Kış aylarında yetersiz güneş olması en büyük etken...

missmenas
27-01-2012, 00:12
Hoya densifolia, kalıcı saksısına aktardım.
çiçek açtırabilmek için bu yıl çaba sarfedeceğine inanıyorum:p
Fazla güneş ışından hoşlanmayan bir tür. Az su, Batı veya Doğuya bakan pencere kenarında süzülen gün ışığından hoşlananmasının yanısıra çok yer kaplamayan tırmacı çalı tipi çabuk çiçeklenen ve çiçeklerinin baharat kokulu olması tercih etmek için yeterli sebepti benim için. Çok kolay bakımı ve hızlı gelişim gösteren, en az 10*C sıcaklığa tolere gösteren, en iyi 20-25*C oda sıcaklığında gelişimini hızlanması, soğuk iklimlerde yaşayan arkadaşların tercih etmesi için bir neden olabilirmi:confused::p
265962
265963
Çiçek açmış hali internetten alıntıdır...
265964
265965
Bunlarda Yeni sahiplerini bekleyen, Prensesler;) İlaçlarını bahara kadar silmeyeceğim, ilaçların koruyacağına inandırdırdılar beni çünki. Özellikle yeni sahiplerini bekleyenler koruma altında kalacaklar:D
265966

sevim4
27-01-2012, 09:30
Ben kayıp ettim hoya kerriimi bir ay önce içten çürüme yapmış diyerlerini de dondan kayıp ettim.
Missmenascım senin kerrii kökleri canlı görünüyor inşallah toparlar Hoya densifolia,çok güzel ellerine sağlık.

sevim4
27-01-2012, 09:42
Sevgili missmenas,özelden mesaj attım gitmedi mesaj kutunuz dolu galiba.

Orkun Kırcı
27-01-2012, 10:15
Hoya densifolia, kalıcı saksısına aktardım.
çiçek açtırabilmek için bu yıl çaba sarfedeceğine inanıyorum:p
265966

Açmaz o açmaz :P :D

alperfect
27-01-2012, 12:06
Kayıplarınıza çok üzüldüm Sn. missmenas, ama başa çıkabilme yeteneğinizi giderek artıran tecrübeler oluyor yerlerine yenilerinin gönderiliyor olması sevindirici

missmenas
27-01-2012, 13:11
Sevgili Alperfeckt,
Her bir kayıp tecrübe edindiriyor. Özellikle kaybettiğimin yerine anında başka bir saksıyı koyuyorum, ama maalesef gözüm kaybettiğimi arıyor. Sadece tecrübem kalıcı oluyor.
Bahardaki kayıplarımın telefisiyle birlikte Yeni listem zaten hazır bu defa Hoya inflata yı mutlaka edineceğim:p Kayıplar yeni hoya listesiyle doluyor olmasıda güzel, galiba sonu yok bu hoyaları seçmenin dipsiz bir kuyu gibi. Bir önceki siparişime eklemek istemediğim Hoya şimdi gözüme çok albenili cazip geliyor:D

Sevgili Orkun,
hele bir çiçek açmasın vay çekeceği işkenceye. Güneşe atarım onu ben:Dkorkudan yine açar belkide:D

missmenas
27-01-2012, 13:15
Ben kayıp ettim hoya kerriimi bir ay önce içten çürüme yapmış diyerlerini de dondan kayıp ettim.
Missmenascım senin kerrii kökleri canlı görünüyor inşallah toparlar Hoya densifolia,çok güzel ellerine sağlık.
Sevgili Sevim Hanım,
hoyalarınızı kaybetmiş olmanıza çok üzüldüm. Yoksa hala hepside bahçedemi duruyordu? Bahçede olmalarını resimlerde hayran hayran izliyordum. Bizim ülkemizde Hoya carnosa dışında adapte olmuş özellikle akdeniz ikliminin dışında hoya yaşamaz Kış aylarında dışarda, ne kadar korunaklı yerde olursa olsun mutlaka üzücü sonuçları vardır. Mesajızınızı okurken içimden ''en azından çiçek açmış halini görebildiniz'' demek geçti. Gerçekten çok üzücü çelik alamadınızmı hiçbirinden?
Baharda ortak sipariş açılabilir.

Büyük geçmiş olsun, Canınıza birşey gelmesin, hoyaların telefisi kolay... Hoya Pubicalyx ve Hoya kerrii, Teselli amaçlı benden size hediye hazırdır. Azda olsa üzüntünüzü paylaşmak istiyorum.
Sevgilerimle...

yeşillim
27-01-2012, 20:19
Sevgili missmenas, canınız sağ olsun, hani biz emeklemedeyiz ya
hele bir tay tay duralım, daha düşe kalka öğreneceğiz. Benim de kayıplarım var hiç sormayın.!
Kendime mi kızsam, oğluma mı? hiç meraklı değiller neyse..

Bir de taşınma ihtimalinizi okudum, umarım herşey iyi olur.
Ben de sıkıldım yaşadığım şehirden, gidesim var buralardan.

missmenas
28-01-2012, 00:46
Ah Sevgili Yeşillim,
inanınki o kadar çok Mutlu olurumki yakınlarımda Hoyalara Gönül vermiş birilerinin eksikliğini ne kadar hissettiğimi anlatamam.
Muğla Akyaka' ya gelin:p Keşke sıkılıpta gitseydim. Maalesef tamamen eşimin işinin artık Antalya Muğla arasında olması, çoğunlukta Muğlada ve gelecekte oraya yerleşmek istemiyle ilgili benim taşınma olayım. Hernereye olursa olsun Hoyalarım var artık benim için heryer güzel gelir ama Antaya'nın gönlümde yeri başkadır.
Kayıplarınız için çok üzüldüm, çocuklar hernekadar çiçekleriyle sevinip coşsalarda istediğimiz gibi bir bakımı maalesef yapamıyorlar. Kaldıki Sizin oğlanlar daha çok küçük zamanla Bitkilere merakı Sevgileri bakım detaylarıyla gelişecektir. Siz farkına varmıyorsunuz şimdi onların beynine nakış dokur gibi, neler yüklüyorsunuz. Zamanla kendiniz bile şaşırırsınız;)
Sevgiler...