Bağlan

View Full Version : missmenas / hoyalar

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

katmer
07-03-2011, 21:59
Bence de Sera Cafe olsun. Çok beğendim ve başarınızın katlanarak artacağına eminim;)

yeşillim
08-03-2011, 09:25
Evet evet burası bizim mekanımız olmalı!!
Sera cafe, sera sohbet ama ''sera''... olmalı

missmenas
09-03-2011, 08:10
Antalya'dan Kar manzarası, Sabah 7 den bu yana kar yağıyor ve beyazlara bürünemedi:D Yağan Kar eriyor.
Video çekimi yaptım ama beceremiyorum nasıl yükleyecem bilemiyorum:( neyse fotoğrafları yükleyeyim ;)

gulshenisa
09-03-2011, 17:23
KAFE HOYA **** MİSSMENASta olabilir.Hatice abla resimleri görünce nasıl heyecanlandım bilemezsiniz..Çok güzel olmuşlaaaaaaaaaar.Maşallah eliniz dert görmesin..

missmenas
09-03-2011, 18:16
Gülhenisa'cığım İnşallah cafe işi olur, Heyecanla nisanın 26 sını bekliyorum. Günler uzadıkça uzuyor heyecandan erkenden uyanıyorum gün geçmek nedir bilmiyor. Bak nikim de olabilir evet hiç aklıma gelmemişti. Anlamıda önemli benim için Küçük kızımın ismi tersinden yazılışı, Miss Sanem, İsmi Sanem Yağmur.
Sanem ismide eşimin Babaannesinin İsmi.
Hoyalar büyümeleri biraz daha hızlandı gibi, yarın ince çubuklar bulmam gerekiyor 35 er cm tırmanıcı türlere çubuk koymam gerekecek, Nisanın ilk haftasına kadar yoksa birbirlerine dolanmaya başlıyacaklar. Pubicalyx ve silverpink, boğor maşallahları var aldılar başlarını gidiyorlar. Hoya kerri ler kalp şeklinde tazecik yeni yapraklarını insan seyrettikçe seyredesi geliyor. Hoya carnosa ''crinkle 8'' ve linearis sadece en durgun olanları, australisler de çok hızlı gidiyor sulawesii de öyle önümüzdeki hafta yeni halleriyle çubuklarıyla yeni resimler eklerim.
Tam havalar iyice ısındı diyoruz bir süpriz Antalya'ya bile kar yağıyor:p

iris41
09-03-2011, 19:33
maşallah tek kelimeyle muhteşem missmenas.
hoya insanı farklı etkiliyor .Kokusuyla cicegiyle büyülenmemek elde degil

missmenas
09-03-2011, 20:01
Sevgili İris41,
hoyalarımı bu yaz ilk sen ve karalale görecek, Hemde yeni mekanında inşallah çiçek açanıda olurda asıl keyfini o zaman yaşarsınız. Hoya kerrinizde emin ellerde yapraklanırda sürgünlenirde, Sizi bekliyor olacak.;)

yıldıztozu
09-03-2011, 21:51
Hatice Hanım,
Sizin bu bir yıllık maceranızı film yapmak lazım.
Bu kadar kısa bir zamanda yaptıklarınız takdire şayan ve insanı gülümsetip imkansız diye bir şey yoktur herşey mümkün dedirtiyor.
Umarım kafenizi hayal ettiğiniz şekilde gönlünüze göre açar ve bizleri de o güzel mekanınızda bir araya getirirsiniz. Benbunu gerçekleştireceğinize can-ı gönülden inanıyorum.
Söylemeden edemeyeceğim bu kadar kısa zamanda bu hoyaları böyle çoşturmak herkesin harcı değil (benim mesela :)) ) Bence her saksıya da bir mavi boncuk takalım :)
Sayın dkp ben de sizinle aynı fikirdeyim. Mart ayı bitti diyelim.
Eylül ayına 6 ay var şunun şurasında :)
Hatice Hanım sayılı gün çabuk geçer derler hiç merak etmeyin gözünüzü açıp kapatıncaya kadar 26 Nisan gelmiş olacak.:)

sevgiler

missmenas
11-03-2011, 08:34
Sevgili Yıldıztozu,
Mavi boncuğu ilk lacunosaya takacağım hele tomurcukları bir açtırabileyim;)

missmenas
16-03-2011, 21:22
Arkadaşlar lacunosa tomurcukları yine döküldü:(
Ama pes etmek yok tomurcukları görüpte o güzelim kokuyu birdaha almadan pes etmiyeceğim.
Birazda yeni saksılarıma değineyim. Tasarımı bana ait. Arabanın bağajı saksı dolu 25 tane saksı inşallah istedğim ve düşündüğüm gibi olur Yarın çembere sardıracam. Antik toprak saksı özellikle boyatmadım Dilaver bey geçen yılki saksıları özellikle boyatma demişti kök gelişimi için önemini anca anlayabiliyorum:p büyük sözü dinlemek lazım. Bunları özellikle boyatmadım.

karalale
16-03-2011, 21:47
Allah kolaylıklar versin Hatice hanım. Çok güzel olacaklar biliyorum. Toplantıyı da Ağustos a ayarlayın lütfennnn.... Beni de bekleyin....:p

dkp
16-03-2011, 21:58
Hatice hanım, lacunosa' ya üzülüyorum yaşadığım tüm aşamaları siz de yaşıyorsunuz. Saksı değişimi zamanı geldi, ötelemeden on gün içinde tamamlamak gerekiyor. Kolaylıklar diliyorum, aleyagarden maceranız hoş olmamış bu bizi güçlendirir, elinizdeki türler yetsin artık da birazcık da çiçek görmek için çabalıyalım, olmaz mı ? :D

serkanhoca
16-03-2011, 22:17
Selamlar Saygılar
Yaptığınız çalşmalar çok güzel. Emeklerinizin devamını mutluluk olarak size dönmesini dilerim.
İyi çalışmalar..

missmenas
20-03-2011, 11:03
Teşekkür ederim Serken hoca.

Dilaver bey, dün Akşam lacunosanın 2 saksısın toprağını değiştirdim.
2 beyaz saksıdaki lacunosayı tek saksıya aldım. İnşallah bu defa açar. kökleri gayet güzel sağlıklıydı herhangi bir çürüme veya zararlı göremedim. yaklaşık 3 hafta gibi bu değişimle gözlemleyip, çiçek açmazlarsa fosfor oranı yüksek bir gübre alıp deneyeceğim. Hala dökülen tomurcuklarda yeniden oluşum başlıyor. Deneme amaçlı sürgün uçlarını kestim tomurcuğa gitsin kuvvet diye bu defada başka yerlerinden sürgün vermeye başladı.
Anlaşılan o ki lacunosam çiçek patelleriyle ilgilenmiyor:mad:
Resmen sinir harbi yaşamaya başladım. Bir nevi savaşa girdik diyebilirim.

Eminim bir çok Arkadaşımız Tayland'dan gelen çeliklerimi merak ediyordur.
Resimlerini çektim değerlendirmeyi siz yaparsınız artık.
Hergün sararıp dökülen yapraklarına bakmaktan iyice karamsarlığa düştüm.
Bazılarını tamamen kaybettim bazıları hala can çekişiyor.
Hayata bağlananların köklendiğini düşünüyorum henüz sürgün ve ya yaprak çıkartan yok.

missmenas
20-03-2011, 11:05
Tayland çeliklerin devamı:(

missmenas
20-03-2011, 11:08
Tayland çeliklerin devamı.

missmenas
20-03-2011, 11:11
Çeliklere devam,

missmenas
20-03-2011, 11:16
Tayland çeliklere devam

missmenas
20-03-2011, 11:20
Diatomit e ektiğim çelikler de 2 tane kayıp oldu. Hoya retusa ve Hoya wayettii

missmenas
20-03-2011, 11:23
Diatomitteki çeliklerin devamı

missmenas
20-03-2011, 11:30
Sevgili Dilaver bey,
buda size ayırdığım Hoya ly burma.
diğer karedekilerde Sevgili ilkinden gelen hoyalarım, H. serpens,
H. nummularioides ve H. curtisii

yeşillim
20-03-2011, 16:47
Geçen yılki siparişimdeki köklü kerii başta beni öyle üzmüştü ki!
Ama sonradan coştu epey bir bekledim ama...
Diyeceğim o ki daha gelişim göstermemeleri normal. İnanıyorum
onlara bilinçli yaklaşacaksınız. Ben sabır diyorum.

delete61
20-03-2011, 17:37
Allah yardımcınız olsun sayın missmenass, içinizi ferah tutun lütfen, kayıplara üzüldüm ama yeşermek için çaba sarfedenlerde var. Ben düzeleceklerine inanıyorum.

cemo
20-03-2011, 18:36
Sevgili missmenas

Hoya cenneti yaratmışsınız, harika. Üzülmeyin o Tayland lıların her biri Asiye olacak inşallah.:p Sizde bu sevgi ve azim varken.

Kiralamayı düşündüğünüz mekana bayıldım doğrusu, orasıda sizin olacak, inşallah.

Dilerim tüm dileklerinize kavuşursunuz. Seranızda bol cicekli hoyalarınızla , kahvenizi yudumlarsınız.

Sevgiler

missmenas
20-03-2011, 19:24
Sevgili Cemo,
Yaşayanları aynen bende öyle asiye gibi albenili olabileceklerine inanıyorum. Kayıplarım için üzülmüyor değilim, elbette üzülüyorum ama bu beni yıldırmıyor dahada hırslanıyorum kayıpları yerine koyabilmek için. Sanki kayıplar puzzel in eksik parçalarıymış gibi geliyor bana tamamlamak için alternatif hoya satan satış siteleri araştırıyorum,olmadı yurt dışındaki koleksiyonculara başvururum. Almancam güzel ilk etapta Alman'larla denerim şansımı:D Bir kaç satış sitesi daha denerim baktım olmuyor çareyi öyle buluruz ne yapalım. Güzelim Cafe yi boş mı bırakacağım.;)
Teşekkür ederim güzel Temenniniz için.

missmenas
20-03-2011, 19:54
Sevgili Yeşillim,
Yaşıyor olduklarını bilmek yeter zaten, Ben sabırlıyımdır beklerim yeterki dışarı çıkarttığım saksı olmasın ölenleri dışarı çıkartıyorum. epeyce kayıp varki çok yer boşaldı bazı türleri çok çeliklemiştim. İyiki öyle yapmışım, aralarında 1 tanesi yaşama sarılıyor. hemencecik yeşil dal beklemiyorum zaten uzun süre soluklansın razıyım:p

Sevgili Delete61,
Üzüntüm çok büyük değil, tabiiki hepside yaşasa çok mutlu olurdum. Bunlar bizim için hepside tecrübe, böyle kayıplarla sonbahar da sipariş açılacağınıda öğrenmiş olduk.
Bu kayıplar yıldıramaz bizi,
Yaşayanlar bizim, hepimizin.
Gelecek yıl çelikleri alma zamanı bak kaç kişiyi mutlu edecek.Bunu düşünebilmek bile güzel. Keşke diyorum kaybettiğim çelikleri burda koleksiyoncu arkadaşlar deseki, ben çelikledim ektim satıyorum balıklama dalarım:Dgümrüğemi takılacak kargommu kayboldu derken çeliklerin geliyor yarı ölü yarı yaşıyor küflenmiş bunu telefi edebilecek alternatifler bulmalıyız.
Eski koleksiyoncu arkadaşlar özellikle bize böyle bir süpriz yapsalar ne güzel olurdu, emin olabilirsiniz ben denedim çeliklenen hoya daha bir iştahlı büyüyor:p
Ölen hoyalar Tayland'lıların, yaşayanlar bizim:D

yigit666
20-03-2011, 21:51
sayın missmenas . bir dahaki çelikleriniz sizi bu kadar üzmez inşallah içlerinde canlı olanlar olacak gibi bende geçen siparişte çok kayıplar verdim . deneyerek bizde öğreneceğiz .

Fatih
20-03-2011, 21:55
Ablacım hepsi seni çok mutlu edecek sen canını hiç sıkma.Diatomittekilerde güzel gelişmişler maşallah.Sanıyorum diatomitte ki hoya australis sürgün vermeye çabalıyor.

missmenas
20-03-2011, 22:15
Hoya archboldiana, H.macgilliavrayi ve imperilais bir çiçek açsın birde orchioides bir çiçek açsın en azından büyümeye başlasın üzüntü falan kalmaz. hepsine değer yaşanan sıkıntıların.:p
Teşekkürler Yiğit'ciğim bu aleya bizi yıldıramaz en sonunda onlar bıkacak doğru gönderimi öğreteceğiz onlara.

Fatih'ciğim evet o senin H.australisin sürgün çıkartmak için güç topluyor;)
Benim kendim için ektiğim diatomit çalışmam yok, Bir kısmı senin bir kısmıda Sayın Hydrosuccess e ait. Takas için yeni ektiklerimden, ilerde belli olur bu belirtirim.

yıldıztozu
21-03-2011, 21:33
Hatice Hanım,
Bu minik saksı içindeki hoyalarınız o kadar şirin görünüyorlar ki, sanki herbiri çukulata kutusundaki farklı tat ve şekildeki çukulatalar gibi.:)
Yememek için zor tutuyor insan kendini.
İnşallah onları değil ama çiçeklendiklerinde verdikleri ballarından tadabildiğiniz günün de burada fotografını koyacağınız zaman gelecek.
Aradaki kayıplar için hiç bozmayın moralinizi.
Kayıplar Aleya garden ın kalanlar sizindir:)

Perihan Bayram
26-03-2011, 15:04
Sevgili Hatice hanım,Tayland çeliklerin inşallah güzel büyürler ve hemen çiçeklenirler.Benimkide bu yıl çiçek açarsa,açtırabilirsek çok sevineceğim.

alperfect
28-03-2011, 20:48
Sn. missmenas asiyenin bana gönderdiğiniz yavrusu yaprak çıkarttı sevdi yerini galiba

missmenas
30-03-2011, 20:51
Sevgili alperfect,
Maşallah diyelim öncelikle çeliği yaşatabilmişsiniz. Misafir getirmenizede çok sevindim, baharla birlikte gelişimi sürgün verme olayı hızlanacaktır. Şimdiden nasıl bir sardırma mekanızması yapacağınıza karar verin bence. Sarılmaya başladıktan sonra sürgün dallarına dokunulmaktan hiç hoşlanmıyor.
Çiçeklerinide görmenizi dilerim, Teşekkürler paylaşım için.

missmenas
30-03-2011, 21:00
Sevgili Yıldıztozu,
Sevgili Perihan hanım,
Temennileriniz için çok Teşekkür ederim. Yaprak çıkartmaya çalışanlar var şu anda, onları görmek zaten yetiyor. Taylanddan yeni satıcılarla irtibata geçmeye çalışıyorum. 1 Satıcıya birde koleksiyoncuya mail gönderdim hala geri dönen olmadı. Anlamıyorum ben bu Tayland'lıları, biz olsak hemen geri döneriz. Türk'leri sevmiyorlarmı diye düşünmeye başladım.:mad:

sakagun
31-03-2011, 09:22
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızını görmek istersin diye düşündüm. Bugün banyo yaptı. Sana sevgilerini yolluyor.

missmenas
31-03-2011, 11:22
Sevgili Sakagün,
Maşallah diyorum. Mükemmel gelişmiş, sürgün dallarını yukarı kaldırıp bağlasanız sanki dahada bir büyümüş gibi olacak, hem yeni sarılmasıda bambu çubuklarına daha sıkı olur ve kendini aşağı salmaz. çiçeklerinide görmeniz dileğiylen, Teşekkürler paylaşım için.

sakagun
31-03-2011, 11:37
Dediğinizi deneyeceğim. Küser diye sürgün dallarını tutmaya korkuyorum.

missmenas
01-04-2011, 10:26
Bugün güzel haberlerim var, Tayland'dan gelen 2 çeliğim ölecek diye korkarken hayata bağlandığının işaretini verdi.
hoya cilliata ve hoya lauterbachi.
Hoya kerri de çiçek sapı oluşumu gözlemliyorum.

birde çiçek açan çöl gülü adenium çiçeği beni hoya açmış gibi sevindirdi. Geçen yıl Sevgili Hazan-z arkadaşımın hediyesi, çok Teşekkür ederim Hazan'cığım bana güzelliği yaşattığın için.

hazan-z
01-04-2011, 21:37
Sevgili Missmenas,o mutluluğu benim de yaşadığımı bilmeni isterim.İnşallah benim tembeller de açar.Hoyalarındaki gelişmelere de çok sevindim.En kısa zamanda çiçeklerini de görmemiz dileğiyle.

missmenas
14-04-2011, 09:22
Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

karalale
14-04-2011, 10:06
Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

Gelir, gelir sevgili missmenas. Sizin eliniz den hiç bir şey kurtulmaz. Kimbilir neler ısmarladınız yine. Ben bir tek istediğim Pachyclada yı bulamadım. Bu arada papağan köklerinin birazını buldum, haberiniz olsun, sevgilerimle...

missmenas
14-04-2011, 10:28
Sevgili Karalale harikasınız o güzel çiçeğede sahip olabilecekmiyim ben şimdi? bu süper bir haber.
Sipariş listemi ortak siparişler sayfasında yayınladım, hemde 2 tane liste. Sanırsam 2. listeyi sonbahara doğru alacağım. Apodagis 2. listen henüz hazır değil diye mail atmış. geç olsun güç olmasında. Bu defaki siparişimden çok memnun kalacağımı söylüyor içimden bir his, yeterki karşı tarafta herşey yolunda olsun. Hoya pachyclada yı söyleseydiniz ya ortak siparişlerde isterdik yazın kendiniz alır götürürdünüz. belki benim 2. siparişe ilave yaparız erken onayı gelirse. Söylemeniz yeterli, ağustosa hazır ederdim ben onu.
Gelecek çelikler büyük olursa ben yinede ekerim ondan size, siparişimde var çünki.

karalale
14-04-2011, 10:39
Papağan dan bende 3-4 kök kalmış, onları büyük bir saksı içine aldım.hem sümüklülerden korumak, hemde kolay sökebilmek için. Ayrıca bir arkadaşım dan da söz aldım, topraktan çıkar çıkmaz bahçesindekileri bana vericek. :D İşi garatiye aldım. Ortak sipariş listelerine bakmak aklıma gelmedi. Yurt dışın da olunca katılamazmışım gibi geldi.:( Sizi ve Antalya Hoya Resort u unuttum. Siz benim için bu tür den rezerve yapın lütfen. Ağustos ta mutlaka ziyaretinize gelicem.;) Sevgilerimle....

Orkun Kırcı
14-04-2011, 10:48
Gelmez o mail gelmez :D

missmenas
14-04-2011, 11:53
Orkun yapma ya,
Şakası bile içime oturuyor valla:(

mutama
14-04-2011, 11:56
Sevgili missmenas

gozlerımı alamadım ..bu kadar guzellık bır arada nasıl olur ..herhalde cennetteyım..o kadar guzelllerkı su an calısıyorum ama ısı gucu bıraktım ..sabahtan berı sızın hoya'larınıza hayranlıkla bakıyorum .artık benımde hoya'm var sagolsun huzunperest arkadasımız bana celık verdı..umarım yasatabılırım ve cıceklerınden koklayabılırım..
sızden bır sorum olacak ben ekım yaparken secımımı buyuk saksıdan yana kullandım ..ıcıne uzamasını ve sarılmasını saglamak ıcın duzenek kurmayı planlıyordum acaba ..buyuk saksı tercıhım yanlıs mı sızce

mutama
14-04-2011, 11:57
bu arada masallah dıyeyım de nazar degmesın....

missmenas
14-04-2011, 12:23
Teşekkür ederim, Sayın Mutama.
büyük saksı tercihiniz, evet doğru bir seçim değil. küçük bir saksıdada sardırma düzenegi kurulabilir. Forumda bazı düzenek üzerine yazışmalar var bakarsanız Size fikir verebilir.
Teşekkür ederim Ayrıca güzel temenniniz için.

delete61
14-04-2011, 23:00
Koleksiyoncudan hayırlı haberlerin geleceğine inanıyorum, içinizi ferah tutun olurmu.

Fatih
16-04-2011, 23:54
Ablacım senin için ayırdığım Çilli'n:

203739

203740

sevim.K
17-04-2011, 06:10
Çok ilginç. Müthiş bir tutku. Tek tek bütün mesajlara baktım anlayabilmek için:)

missmenas
17-04-2011, 19:56
Sevgili Sevim hanım,
haklısınız gerçektende hoya yetiştirmek ve değişik türlerine de sahip olabilmek bende tutkuya dönüştü.
Dikkat edin Sevim hanım bizim tutku sizede bulaşmasın. Bugün seracı Taner angay beyi ziyaret ettim, tabi herzamanki gibi birkaç sukulent ve kayıp verdiğim kaktüsleri bulup aldım. Holandadan Paul shirley beyden gelecek olan stapeliaları ve epiphylliumları Taner beye emanet edeceğim. Epiphyllium çeliklerini bölünmesi ve köklendirilmesi konusunda yardımcı olacak. Bu türlerle ilgili tecrübem yok. Sevim hanım dua edelimde çelikler büyük gelsin. 5cm uzunluğunda olması yeterliymiş köklendirmek için. Her bir çelikten ümid ediyorumki 3 er tane çıksın. Ben Siz ve Taner bey hesabım böyle;)

missmenas
17-04-2011, 20:07
Ablacım senin için ayırdığım Çilli'n:

203739

203740
Fatih'ciğim,
Çillim ne güzel gözüküyor. Mayıs'ın ilk haftasında senin için ayırdığım hoya türlerini gönderiyorum. Ne dersin uygunmu senin için, yoksa biraz daha misafir edeyimmi?
Taner Beyden Bugün dengeli gübre aldım sukulentler, hoyalar ve kaktüslerim için. ilk denemem tabiiki lacunosalarda olacak, 15*30*15 gelişimlerini aşamalarla birlikte gözlemleriz. Bu defada çiçek açmazsa yapacağım bir şey kalmıyor.
Serası öyle bir güzelleşmişki anlatamam muhteşemdi, Anne kaktüsler hepside ya çiçek açmış ve ya açmak üzere, Çiçeklerini koklamaktan nerdeyse kafayı bulacaktım :D görüntü zaten insanı mest ediyor.

Fatih
17-04-2011, 20:17
Çok uygun hemde sınavlar başlmamış oluyor:D çok uygunum çok ;)

Ablam sen bana listeyi bir göndersene bende türlere göre saksı hazırlığı yapayım iyi olacak.EE hiç bu güzellerin resimleri yok mu?Öyle kuru kuru canlanmıyorki gözümde:)

sevim.K
18-04-2011, 01:07
Harika inşallah aöylediğiniz gibi olur bölünebilecek büyüklükte olurlar. :) Ne kadar şanslısınız sık sık seraya gidebiliyorsunuz. Taner beyin serası görmek istediğim bir sera.:) Yeni kaktüs ve sukulentleri güle güle büyütün.

Benim hoya cormosam var. Her ne kadar büyümemekte inat ediyorsa da varlığından memnunum. Alabilirsem ilerde hoya kerri almak isterim. Bir de fatihcimin listesinde varsu yaprağı çift renkli hoya ondan almak isterim:) Daha fazlası olmaz.

missmenas
24-04-2011, 13:22
Az evvel site genel kurul toplantımız bitti.
Maalesef kiraya vermediler, ve site halkına açık olarak sosyal tesis olacak. Şans işte olmayınca olmuyor, kiraya çok karşı çıkan oldu. Ama pes etmedim daha yan sitelerinde var sosyal tesisleri toplamında 9 siteyiz hepsiyle görüşeceğim.

missmenas
25-04-2011, 20:51
Keyifli bir haberi paylaşmanın güzelliğini yaşıyorum şu an.
hoya cafemiz kiralandı, 5 aylık kirasıda ödendi. Tüm hoya sever dostlarıma duyurulur. 15 gün içerisinde taşınma işlemlerini bitiririm inşallah, çok eksik var. Apodagis'e ödemeyide yaptım 1. listem en kısa zamanda yola çıkar inşallah.
Çok iş var çok, Şimdiden gözüm korktu desem yalanda olmaz yani:p yokmu yardım eden imdat diye bağırasım geliyor.
Yarın güzel fotoğraflar çeker yeni mekanımızın paylaşıma sunarım.

sakagun
25-04-2011, 21:11
Hayırlı olsun missmenas, fotoğrafları merakla bekliyorum.

yigit666
25-04-2011, 21:21
sayın missmenas . gözünüz aydın hoya cafeniz hayırlı olsun. zorluklar sizi yıldırmasın başarılar dilerim .

delete61
25-04-2011, 21:47
Hatice hanımcım çok güzel 2 haber verdiniz. Hadi hayırlı olsun, uzaktayım ama elimden gelecek yardım varsa memnuniyetle yaparım.

a1919
26-04-2011, 07:57
Herşey gönlünüzce olsun Hatice Hanım. Siz bu işin altından kalkarsınız hiç şüphem yok. Keşke Antalya'da olsaydım seve seve koşardım yardıma :(

yeşillim
26-04-2011, 08:08
Sayın missmenas,
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım herşey gönlünüzce olur, çünkü siz bunu hakediyorsunuz...
Ben yardım hakkımı sonra kullansam, hem randıman alırsınız...

Şevket Yaşar
26-04-2011, 08:58
Sayın mismenas,

Yeni yeriniz hayırlı olsun.Site genel kurulunun kararı ayni gün nasıl değişti.Bu yer başka sitedemi?

Perihan Bayram
26-04-2011, 12:52
Hatice hanımcığım ,yeni Hoya seran hayırlı olsun,güzel fotoğraflarını ve hoyalarımı bekliyorum en büğük ve gelişmiş olanları beş renk,cornosa hariç bende var biliyorsun.

karalale
26-04-2011, 18:46
Harika bir haber Hatice hanm. Sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı ve uğurlu olur inşallah, ekteki ufaklığa da bir yer ayırmayı unutmayın. Kucak dolusu sevgi ve selamlar....

dkp
26-04-2011, 19:36
Hayırlı olsun Hatice hanım, deneyimleriniz bizlere rehberlik edecek, yurdumuzdaki ilk özel hoya koleksiyoneri siz oluyorsunuz.
Sizi desteklemek adına bir köklü bir Hoya hediye ediyorum, ümit ederim eylül sonu veya ekim başı bir hafta sonu ailece görmeye getiririz. :D

missmenas
27-04-2011, 07:31
Değerli Dostlarım,
dün resim çekmek için gidemedim. Fotoğraf makinasını kızım pikniğe götürmüş. Bugün akşama resim eklerim.
Sosyal tesis yan sitemiz. Yürüyerek 4 dk. Kira bedeli ve aidat toplamı 150 tl aylık. Belkide bizim sitedekini vermemeleri şans oldu. Bu site sakinleri bizimkisine nazaran biraz daha elit. Apartman blok sayısıda fazla olumlu yönde daha iyi. Geçmiş yıllarda tesis işletmeye açıktı. Kiracıyı çıkartmışlar. Sürekli açık tutmadıkları için.
5aylık kirasını peşin ödedim, kontrat yapıldı. bu cuma ve cumartesi site sakinlerinin toplantısı var, pazar günü temizliğini yapıp yavaştan yerleşmeye başlıyacağım.
Yan boş daireyi boşalttım. Toprak gübre çuvalları saksı malzeme harcı allahım ne çok şey doldurmuşum, saksılar falan derken 2 gündür canım çıkıyor.
Sağolsun Antalya'da yaşayan bir dostum 2 gündür bana yardıma geldi. Bugünde evi toparlayıp yerleştirdimmi yarında çarşı pazar araştırmaya başlıyacağım nerden ucuz sandalye masa perde vs. alabilirim diye.
Tüm güzel Temenni ve desteklerini veren dotlarıma canı yürekten Teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili Karalale ve Sevgili Dilaver bey Cafe hoya için severek kabul edeceğim hediyelerinizi, çok Teşekkür ederim. Az evvel çektiğim resim balkonumdan cafenin olduğu sitenin resmi yakınlığını görebilmeniz için. Hava çok kapalı bügün Yağmur yağacak yine galiba birazda yağmur suyu toplamak lazım. Çok iş var çokk...
Çok heyecanlıyım çokkkk...;)

sevim.K
27-04-2011, 07:58
Sevgili missmenas hayırlı olsun:)

Hatice Tarhan
27-04-2011, 08:18
Hatice hanım hayırlı olsun Allah gönlünüze göre verdi.Ne kadar isterdim heyecanınızı paylaşmayı koşuşturma da yerleşmede yanınız da olmayı,fakat malüm sezon açıldı ve işler yoğun siz bu işlerinde üstesinden gelirsiniz.Şimdiden başarılarınızın devamını diliyorum, ne yapalım artık hoya resort un keyfini sürmeye geliriz.

Orkun Kırcı
27-04-2011, 09:26
Hayırlı olsun ablacım çok sevindirik oldum valla. :D

İlkin
27-04-2011, 12:50
Hayırlı, uğurlu olsun Hatice Hanım. Güzel bir işe bulaşmışsınız. Öyle bir yere tür, yaprak, çiçek rengi gözetmeksinizin tüm dünyadaki Hoyalar toplanır gerçekten. Aman yarappi düşünemiyorum bile... ;) Mutluluğunuz hep daim olsun...

Perihan Bayram
27-04-2011, 13:00
Değerli Dostlarım,
dün resim çekmek için gidemedim. Fotoğraf makinasını kızım pikniğe götürmüş. Bugün akşama resim eklerim.
Sosyal tesis yan sitemiz. Yürüyerek 4 dk. Kira bedeli ve aidat toplamı 150 tl aylık. Belkide bizim sitedekini vermemeleri şans oldu. Bu site sakinleri bizimkisine nazaran biraz daha elit. Apartman blok sayısıda fazla olumlu yönde daha iyi. Geçmiş yıllarda tesis işletmeye açıktı. Kiracıyı çıkartmışlar. Sürekli açık tutmadıkları için.
5aylık kirasını peşin ödedim, kontrat yapıldı. bu cuma ve cumartesi site sakinlerinin toplantısı var, pazar günü temizliğini yapıp yavaştan yerleşmeye başlıyacağım.
Yan boş daireyi boşalttım. Toprak gübre çuvalları saksı malzeme harcı allahım ne çok şey doldurmuşum, saksılar falan derken 2 gündür canım çıkıyor.
Sağolsun Antalya'da yaşayan bir dostum 2 gündür bana yardıma geldi. Bugünde evi toparlayıp yerleştirdimmi yarında çarşı pazar araştırmaya başlıyacağım nerden ucuz sandalye masa perde vs. alabilirim diye.
Tüm güzel Temenni ve desteklerini veren dotlarıma canı yürekten Teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili Karalale ve Sevgili Dilaver bey Cafe hoya için severek kabul edeceğim hediyelerinizi, çok Teşekkür ederim. Az evvel çektiğim resim balkonumdan cafenin olduğu sitenin resmi yakınlığını görebilmeniz için. Hava çok kapalı bügün Yağmur yağacak yine galiba birazda yağmur suyu toplamak lazım. Çok iş var çokk...
Çok heyecanlıyım çokkkk...;)

Yakınında olsam sana yardım ederdim Hatica hanımcığım.Tatlı uğraşın hayırlı olsun.Yolum düşerse ziyaretine gelirim inşallah.

tamaşa
27-04-2011, 13:43
Hatice hanım,hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim.

missmenas
27-04-2011, 17:35
Çok Teşekkür ederim Güzel temennileriniz için.
İlkin'ciğim, yeni açtığım siparişlerde gelirse zaten epeyce çoğalacak koleksiyon.
Neyse resimleri ekleyeyim, bahçevanı aramıştım resim çekmeye geleceğim diye çay demelemiş cafede ilk çayımıda içtim;).Çevre düzenlemesi falan çok güzel sessiz sakin bir site.

missmenas
27-04-2011, 17:59
Önümüzdeki hafta yavaştan başlarım yerleşmeye. Pazartesi günü soğuk içeceklerin buzdolabı gelecek, görüşmesini yaptım 5 tanede şemsiye hediye gelecek. Sandalyeler bugün geldi, yavaş yavaş sindire sindire fazla yorucu olmasın diye kimbilir belkide vazgeçiveririm çok yorarsa diye korkuyorum.:D
Arkadaşlar hep soruyordu balkondakilerin hiç resmini eklemiyorsun diye, kople balkonumdakileride taşıyacağım.Bol bol resim eklerim artık.
Çok huzur verici bir atmosferi var mekanın. Yerleştikten sonra herşeyin dahada güzel olacağına inanıyorum. Tek endişem Şirin olacak, inşallah bana zorluk çıkartan hayvan sevmez birileri çıkmaz karşıma. Tek kaygım bu olay şimdilik.

karalale
27-04-2011, 18:16
Hatice hanım, burası harika bir yer. Zoru aştınız bence, bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Siz bile şaşacaksınız. Her şey olacağına varırmış, siz gönülden istediniz ve başaracağınızdan da eminim. Şirinler şirinii ŞİRİN i kim istemez ki. Hayvan sevmeyen birinin o kafe de ne işi olabilir zaten. Bizlerle bol bol resim paylaşın lütfen. Sevgiyle kalın...

yeşillim
03-05-2011, 22:19
Ben Retusa'yı merak etmiştim. Son durumları hakkında bilgi verir misiniz?
teşekkür ederim.

missmenas
08-05-2011, 09:40
Sevgili Dostlarım,
Arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok Teşekkür ederim.
Ani rahatsızlığım nedeniyle kaç gündür foruma giremedim mesaj bekleyen Arkadaşlarım ve cafe için samimi dilekleriniz için çok Teşekkür ediyorum.
Hoyalarını Sabırsızlıkla bekleyenler var aramızda. Pazartesi ve salı günü yola çıkıyor.
''Hoya Cafe'' 15 Mayısta faaliyete geçiyor, bazı eksiklikler var.

missmenas
08-05-2011, 09:47
210019

210020

210021

210022

210023

missmenas
08-05-2011, 10:05
Apodagis den gelen çeliklerim çok sağlıklı,kesilen kısımlarına hiç birşey bağlanmamıştı. Tam istediğim ve düşündüğüm gibi geldi çelikler, öyle güzel sarılmışlarki tek bir yaprağı bile düşmemiş sarılan paketlere.
Nemlendirilmiş Gazete kağıtlarına sarılmış ve hiçbir işlem görmemiş gayet güzel paketlenmiş ve de gayet çömert kesilmiş. İsim etiketi saksıya koymak için yapıştırılmış ve çeliklerin dikim yönünü gösteren bir şekilde etiketlenmiş süper:D çeliği elime alıpta neresi tepesi neresi aşağısı diye baktığım hiç bir çelik yoktu. 2 tane çeliğin etiketi düşmüştü onuda çözümledik, gece sohbetledik biraz Bay Sutthisak'la (apodagis).

missmenas
08-05-2011, 10:17
Resimler sarı çıkmış Sizleri yanıltmasın lütfen, spot ışık altında gece saat 1:30 da çekildiler.
Benden Tavsiye bekleyen ve Hoya çelikleri almak isteyen lere kesinlikle tavsiye edebileceğim bir site. Çeşit bol cömert kesimler, başka ne isteyebilirzki http://www.apodagis.com/Hoyas/hoya_index.htm

gtatas
08-05-2011, 10:23
sayın missmenas arsız heralde bu hoyalar ilk dikimde köksüz ise su da köklendirelim mi yoksa köksüz bir şekilde toprakla buluşturalım mı*

missmenas
08-05-2011, 10:24
Biraz Sonra Hoyala'rımın yanına gidip Naylonla kapatacağım. Bir süreliğine sera uygulaması yapacağım.

gtatas
08-05-2011, 10:25
Önümüzdeki hafta yavaştan başlarım yerleşmeye. Pazartesi günü soğuk içeceklerin buzdolabı gelecek, görüşmesini yaptım 5 tanede şemsiye hediye gelecek. Sandalyeler bugün geldi, yavaş yavaş sindire sindire fazla yorucu olmasın diye kimbilir belkide vazgeçiveririm çok yorarsa diye korkuyorum.:D
Arkadaşlar hep soruyordu balkondakilerin hiç resmini eklemiyorsun diye, kople balkonumdakileride taşıyacağım.Bol bol resim eklerim artık.
Çok huzur verici bir atmosferi var mekanın. Yerleştikten sonra herşeyin dahada güzel olacağına inanıyorum. Tek endişem Şirin olacak, inşallah bana zorluk çıkartan hayvan sevmez birileri çıkmaz karşıma. Tek kaygım bu olay şimdilik.

Yeni işletmeniz de hayırlı olsun.Bir de geçmiş olsun, lütfen dikkat edelim bakın sorumluluklar da artmış.Kolaylıklar dilerim işlerinizde.

missmenas
08-05-2011, 11:27
Sayın gtates,
Teşekkür ederim Temenni niz için. Size hoya söz vermiştim, benim hediyem köklü gelecek size. Siz çelikten dikmek istiyorsanız çelik hemen toprakla buluşabilir hem daha sağlıklı olur.

maki01
08-05-2011, 13:28
Yazıp siliyorum sürekli mesajımı. Hani burada da kavga edilmez ki :)

Hoyların çok kötü , sevmedim onları. Arkadaşımın dinlenmesi zorunlu iken izin vermediler. Onlara mı, sana mı kızmak lazım bilmiyorum...

Güle güle büyüt sevgili arkadaşım, Hoya Cafeni mis kokan çiçekleriyle şenlendirsinler. Sigaranın eşlik etmediği bir bardak çay iç benim için güzel cafende....

yigit666
08-05-2011, 15:33
sayın missmenas . gelen hoya çelikleri çok güzel sizin elinizle hepsi tutacak , güle güle büyüsünler çiçeklensinler ayrıca hastalığınıza üzüldüm geçmiş olsun .

karalale
08-05-2011, 16:13
Sevgili Hatice hanim, öncelikle gecmis olsun diyorum size. Önce can, sonra canan demisler. Resimler ve gelen celikler bir harika. Bir an kendimi hoya cennetin de zannettim. Sizin özenli bakiminizla cok cabuk geliseceklerinden eminim. Size kolayliklar diliyorum. Kendinize iyi bakin ki, onlara da bakabilesiniz, sevgiyle ve saglikla kalin.....

missmenas
08-05-2011, 16:38
sayın missmenas . gelen hoya çelikleri çok güzel sizin elinizle hepsi tutacak , güle güle büyüsünler çiçeklensinler ayrıca hastalığınıza üzüldüm geçmiş olsun .
Sevgili Yiğit666,
çok teşekkür ederim.

missmenas
08-05-2011, 16:46
Yazıp siliyorum sürekli mesajımı. Hani burada da kavga edilmez ki :)

Hoyların çok kötü , sevmedim onları. Arkadaşımın dinlenmesi zorunlu iken izin vermediler. Onlara mı, sana mı kızmak lazım bilmiyorum...

Güle güle büyüt sevgili arkadaşım, Hoya Cafeni mis kokan çiçekleriyle şenlendirsinler. Sigaranın eşlik etmediği bir bardak çay iç benim için güzel cafende....
Sevgili Maki01,
ciddi bir azarlanmayı gerçekten hakediyorum. Ama olaylar gelince peşpeşe birbirini takip ediyor.
Yarın tahlil sonuçlarını alınca derin bir nefes alabileceğim.
İşin büyük bir kısmını atlattım. Geriye fazla bir şey kalmadı. Boyacı Arkadaşlarda sağolsun jest olarak boya maliyetini ve işini yapacaklar. Bugün olmıyacak boyada en geç çarşambaya bitecek. Gerisinide gözümde artık büyütmeyeceğim olduğu kadarıylen olsun. Yavaş yavaş olsun, site sakinleri çok sabırsızlanıyor ona gerek yok buna gerek yok deyip duruyorlar. Hayırlısı olsun diyecek ve yapacak başka birşey kalmıyor.
Hoyalarıma kızma lütfen. Dün sevincimden uçuyordum herşeyi unutturdu bana varmı bundan daha ötesi bir Mutluluk. Naylonlada kapattım, 1 ay kadar sera yöntemi uygulamasınıda deniyeyim bir, umarım kayıpsız başarırım.
Bu defa kayıpsız hayata bağlanacaklarına inanıyorum.
Birkaç resim daha ekliyeyim;) de bana fazla kızma:p

missmenas
08-05-2011, 16:51
Sevgili Hatice hanim, öncelikle gecmis olsun diyorum size. Önce can, sonra canan demisler. Resimler ve gelen celikler bir harika. Bir an kendimi hoya cennetin de zannettim. Sizin özenli bakiminizla cok cabuk geliseceklerinden eminim. Size kolayliklar diliyorum. Kendinize iyi bakin ki, onlara da bakabilesiniz, sevgiyle ve saglikla kalin.....
Sevgili Karalale,
Çok haklısınız sağlık gittimi bütün hepside biter.
Söylemiyeyim dedim ama duramıyorum. 1 haftaya kalmaz çiçek resimleri paylaşırım bu defa başardım. Hoya Lacunosam açacak gibi epeyce bir işkenceden geçmti ama. En son işkencede onu cafeye götürmek olacaktı kıyamadım evde bıraktım bu kadarıda fazla olur diye. Onun resimlerinide Yarın akşama yüklerim artık.
Güzel Temennilerin için Teşekkür ederim.

karalale
08-05-2011, 17:06
Hatice hanim, bu harika bir haber. Lacunosa niz icin inanin cok sevindim. Bence de nazli kizinizi dizinizin dibinden ayirmayin. Benimkinin de tomurcuklari büyümeye devam ediyor. Ayrica bir tane daha eski cicek sapi buldum, cok iyi saklanmis. Bir tane de yeni minnacik olusum var, ettimi size 3 cicek sapi. Bakalim hangimiz ilk paylasimi yapacak. Tüm hoyalarinizin yüzünüzü güldürmesi dileklerimle, saglikla kalin.....

maki01
08-05-2011, 19:34
Güzel arkadaşım, hoyalarını elbette çok seviyorum. O kadar çok emek veriyorsun ki onlara sevmemek mümkün değil.

Cafe'n her geçen güzelleşiyor. Fotoğraflarda duvarların rengi kötü durmuyor ama içine sinmeyince duramayacaksın biliyorum.

Seran hayırlı olsun. Sardunyalarım için kış aylarında ambalaj malzemesi olarak kullanılan köpüklerle, kalın eletrik tellerini ve sera örtüsünü kullanarak kendimce sera yapmıştım. Belki sen de böyle bir şey yapabilirsin. Örtüyü köpüğün altına sıkıştırıp havalandırmak için arada açmak kolay oluyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=183253&d=1291576572

kedicik
08-05-2011, 19:54
abla hepsi harika görünüyorr ve ne kadar çok emek harcandığıda aşikarrrrr.umarıım herşey istediiğiin gibi olurrr.bu çeliklerr gerçekten çok canlı görünüyorlar.inanılmazz bi görüüntü ve iç açıcı :)

missmenas
09-05-2011, 07:29
Sevgili kedicik,
çok teşekkür ederim. Evet bu defa hepsi canlı geldi sedece hoya acicularis ten ümitsizim.

missmenas
09-05-2011, 07:36
[QUOTE=maki01;800278]Güzel arkadaşım, hoyalarını elbette çok seviyorum. O kadar çok emek veriyorsun ki onlara sevmemek mümkün değil.

Canımsın bu sera fikri gerçektende güzel oldu, sandalyelerle epeyce uğraşacaktım . Bugünde çarşı pazar kargo, tahlil sonuçlarımı alacağım bir dünya işlerim vardı. İyiki paylaşım olayımız var bunuda hallederim akşama.
Çok Teşekkür ederim fikir için.

missmenas
09-05-2011, 07:46
Sevgili Yeşillim,
Hoya retusayı sormuştunuz bana. Sadece 2 tanesini yaşatabildim o kadar çok bölüp ekmiştimki, yaşayanların birisi diatomitte diğeride toprakta dikili.Yeni yaprak çıkarttılar gelişimleride gayet güzel gidiyor. Resimlerini ekleyeyim yorum size ait olsun;)

missmenas
09-05-2011, 07:50
Hoya lacunosa bu defa çiçeklerini açmayı başaracak sanırım:p
Aleya garden den şubatta gelen bazı hoyalarımda kıpırtılar başladı buda diğer güzel haberim.

missmenas
09-05-2011, 07:55
Hoya kerri dende güzel haberler var, 2. çiçek sapını oluşturuyor buda ayrı bir heyecan şimdi benim için..

missmenas
09-05-2011, 08:02
Bugün bol bol resimler ekleyim istedim, hernekar çiçek açmamış olsalarda bu hallerini bile çok seviyorum;)
Hoya obcura da çiçek sapı çıkıyor sanmıştım çok sevinmiştim biraz erken oldu galiba:D yan sürgünmüş...
Son karede hoya pauciflora aldı başını gidiyor. yarasa gübresini hoyalar çok sevdi. Birkaçtane yan sürgünler başladı...

sevim.K
09-05-2011, 08:04
Sevgili missmenas geçmiş olsun. Lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin. Hoyalarla fazla ilgilenmedim şimdiye kadar. Hoya cornasam var küçük iki saksı. Siz hoya cenneti yaratmışsınız emeklerinize sağlık. Kafenin çok sıcak ve güzel hoyaların sağlıklı olacaklarından kuşkum yok. Kolaylıklar diliyorum:)

Hatice Tarhan
09-05-2011, 08:14
Hatice hanım öncelikle geçmiş olsun diyorum aman dikkat edin kendinize,yeni hoyalarınız da süper ötesi görünüyor.

missmenas
09-05-2011, 08:15
Sevgili İlkin'ciğimin bana köklü olarak gönderdiği hoya curtisii maşallahı var ne diyeyim.
Bütün gücüylen yeni yapraklar çıkartıyor.
Baharla birlikte gelişimi hızlanan hoya memoria ve hoya bilobata görüntüsü mutluluk verici. Hoya memoria yı öyle bir çeliklemiştimki resmen kelaynağa dönmüştü:D gayet hızlı topraladı ve yan sürgünleri çoğaldı. Çelikleme olayını hoyalar seviyor, yan sürgün dalları dahada bir güçlü çıkıyor..
Hoya shepherdi 2 taneydi ayrı saksılarda bir saksıya diktim, bir oluşum var ama bilemiyorum biraz erken belkide düşündüğüm gibi değildir yine yan sürgün olabilir.

missmenas
09-05-2011, 08:16
Hatice hanım öncelikle geçmiş olsun diyorum aman dikkat edin kendinize,yeni hoyalarınız da süper ötesi görünüyor.
Teşekkür ederim, Hatice hanım sağolun.

missmenas
09-05-2011, 08:22
Çıkmamış candan ümit kesilmezmiş.
Aleya gardenden gelen bazı çelikler tek 1 er tanede kalsa yaşayanlar bizimdir misali sevindirici oluyor.
Aleyadan gelen Hoya türlerinin yarıdan fazlasını kaybettim maalesef.

missmenas
09-05-2011, 08:32
Bunlarda eski emekterlarım:p
2010 ortak siparişimden gelen hoya carnosa, Hoya verticillata.
takas tan elde ettiğim pembe açan hoya carnosa.
yine geçen yaz ege botanik bahçesinden aldığım hoya pubicalyx 282.
Ve diğer pubicalyx red button, pubicalyx silverpink.
Bugünlük bu kadar......

missmenas
09-05-2011, 08:35
Sevgili missmenas geçmiş olsun. Lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin. Hoyalarla fazla ilgilenmedim şimdiye kadar. Hoya cornasam var küçük iki saksı. Siz hoya cenneti yaratmışsınız emeklerinize sağlık. Kafenin çok sıcak ve güzel hoyaların sağlıklı olacaklarından kuşkum yok. Kolaylıklar diliyorum:)
Sevgili Sevim hanım,
çok Teşkkür ederim. Asıl hoya cenneti büyüdükleri zaman olacak inşallah.

nisan0671
09-05-2011, 14:15
Gerçekten muhteşem Hatice hanım, ellerinize sağlık. Hoya cafeniz harika görünüyor.Bazıları için delilik olsa da onların ufacık bir yaprağını görmek müthiş sevindirici. Sizin adınıza sevindim.
Bu sabah iş yerine geldiğimde Paul beyden gelen minik Bellamın çiçek sapı oluşturduğunu görmem çok hoş bir anneler günü sürprizi oldu bana..İşlerin yoğunluğundan resim yükleyemedim henüz.

Bu arada çok geçmiş olsun. Dikkat edin lütfen kendinize. Kızlarınıza ve size selamlar.

Orkun Kırcı
09-05-2011, 17:11
Ablacım herşey muhteşem gidiyor. Rahatsızlığını şimdi okudum. Çok geçmiş olsun.

missmenas
09-05-2011, 22:37
Orkun'cuğum,
çok teşekkür ederim. Herşey güzel giderken bile olanlar oluveriyor işte. Korkulacak büyük bir şey yokmuş. Mide ülseri perhiz ve tedaviyle atlatacağım inşallah, bunada şükür diyorum.

missmenas
09-05-2011, 22:43
Gerçekten muhteşem Hatice hanım, ellerinize sağlık. Hoya cafeniz harika görünüyor.Bazıları için delilik olsa da onların ufacık bir yaprağını görmek müthiş sevindirici. Sizin adınıza sevindim.
Bu sabah iş yerine geldiğimde Paul beyden gelen minik Bellamın çiçek sapı oluşturduğunu görmem çok hoş bir anneler günü sürprizi oldu bana..İşlerin yoğunluğundan resim yükleyemedim henüz.

Bu arada çok geçmiş olsun. Dikkat edin lütfen kendinize. Kızlarınıza ve size selamlar.
Sevgili Nisan0671,
çok Teşekkür ederim. Bende sizin adınıza çok sevindim, hoya belladan resimler bekliyorum. Benim bella sanırsam çeliklediklerimde hep çiçek açacak. Benden hoya bella bekleyen Arkadaşları mutlu edecek:p ilk aldığım çelik 2. çiçek sapı oluşturmuştu akibeti nedir takip edemedim, Sevgili gülşene ve bir başka Arkadaşa gitti 2 side çiçek açacak inşallah. Benim Anne bellada kısmet ederse, sevindirici haberlerini paylaşırım.

İlkin
10-05-2011, 11:13
Hatice Hanım tekrardan çok geçmiş olsun, dikkat edin kendinize lütfen.
H.curtisii'ye de çok sevindim, yerini sevdikten sonra hızlıca büyüyen bir tür aman sıcak zamanlarda suyunu eksik etmeyin yoksa inanılmaz bir hızla yapraklarını döküyor. Tecrübe ile öğretti bana bu huyunu ve o kadar hoya için allah kolaylık versin size. Görünce beni bir stres aldı gözüm korktu nasıl bakılacak bu kadar çok çeliğe diye ama sevilen güzellikler için allah sabır veriyor... ;) Hiç kayıpsız güle güle bakmanızı, çiçeklerini görmenizi diliyorum.

missmenas
10-05-2011, 12:55
Sevgili İlkin'ciğim,
hoya curtisiyi evde bıraktım, çok nazlı olduğunu bildiğim için Hoya Serpens te öyle,
Umarım dahada bir güzelleşirler serpilirler.
Hoyalarımın bakımı benim gözümü hiç korkutmuyor nedense. Güne onlara bakımla başlamanın keyfini tarif edemem çünki. Herbirisinde ayrı bir mutluluk gizli sanki.
Çok teşekkür ederim uyarıların için gözüm gibi koruyacağım her 2 sinide.

dkp
10-05-2011, 21:41
Hatice hanım, artık Hoya yetiştirmeye gerek kalmadı, çiçeklendiğinde Antalya' ya gelmek daha doğru olacak. :D (Ekim demiştik değil mi ?)
Ben sizi izlerken yoruluyorum, siz bunca telaşın içinde gıda rejimini de unuturunuz.:confused:
Bugüne kadar aldıklarımız yeter, bundan sonra ikmalcimiz sizsiniz tamam mı ?

missmenas
10-05-2011, 22:04
Dilaver bey Size güzel bir süpriz var diye paylaşmak istedim. Telefonla aradım sanırsam müsait değildiniz. Neyse burdan paylaşayım, Hoya Ruthie (MM x ariadna) 2 tane çelik olarak geldi;) Anında bende bir kahkaha:DDedim kesin apodagis bizim yazışmalarımızı okuyor ben size söz verdim diye 2 çelik gönderdiğini düşündüm. Aradım sizi o kahkahayla ama ulaşamdım bu sevincimi o anda paylaşmak istemiştim.
Sıkı bir perhize başladım, sigara içemiyorum bu sevindirici haber yine 2 fırt çekiyorum ama tamamen bırakamadım. Pazar gününden beridir keçi sütü içiyorum çok iyi geliyor diye Arkadaşımın birisi beni ikna etti dağda yörük çadırında hala yaşayanlar varmış bunuda gördüm pazar günü süt aldık hemde taze sağılmış haftada 5 litre süt tüketeceğim inşallah şişmanlamam bu perhizle, en çok keyif aldığım şeylerden perhiz verdi doktor nereye kadar gider artık bilemiyorum:rolleyes:
Hoyalarıma gelince umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Sonbaharda 2. listemide aldımmı artık sadece kayıplarımı telefiye başlarım. Gelecek yıl sonbaharda çelik almaya başlarım diye düşünüyorum. Hiç kimse artık sorun etmez yurtdışı siparişleriyle. İzmir ve Antalya yeter Türkiye'deki koleksiyoncuları desteklemeye.
illaki sonbahar olması gerekmez, Kapım herzaman açıktır istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Sevinçle karşılarız, Hele Şirinimiz cafenin olduğu siteye bayıldı son derece mutlu.

missmenas
10-05-2011, 22:15
Sevgili Maki 01 ve Sevgili Elek,
Her ikinizde bir harikasınız bu fikir sizden çıktı ve uygulamaya konuldu. Eserinizi seyretmeniz için resim çektim Akşam saat 9 gibi getirdi usta ve hemen yerleştirdik.
Fikir için Çokkkk Teşekkür ederim.

Seramın yeni hali ve cafenin içerisine koyduğum bergamut ağacım içerisini öyle bir güzel kokuya bürüyorki üzeri çiçekle dolu. 1 tane meyvesi vardı bol kazanç dilemeye gelen Site sakinlerinden bir bay bu gerçekmi diye ellerken kopardı:mad: bundan sonra o kişinin üzerinde olacak gözüm, başka şeylerde koparmasın diye:D

maki01
11-05-2011, 00:06
Telefonda konuşurken tam anlayamamışım tasarımın mükemmel olmuş, ellerine sağlık canım. Artık biraz da arkadaşımızla ilgilenir, dinlenmesine izin verirsin herhalde :)

iris41
11-05-2011, 06:35
Sevgili mismenas her şey cok güzel gelişiyor merakla ilgiyle takip ediyorum hoya kafenizde cok sıcak olacagından şüpem yok . hoyalar büyüyüp cicek actıkca bal damlatıcak gelen müşterilerin (misafirlerin ) üzerinede damlaması kacınılmaz :p
nasıl bir önlem düşünüyorsun .
herşey gönlünce olsun

ilksenozturk
11-05-2011, 06:59
sevgili missmenas

hoyalarınız almış başını gitmiş, ne kadar çeşit öyle :) tek kelime ile bayıldım. ben de carnosa ile kalmamalıyım kesinlikle, ona kardeşler edinmeliyim en kısa sürede. daha bitki edinmemeye çalışıyordum ama bunları görünce dayanmak mümkün mü? ben de istiyorum artık :)

hoyacafeniz de hayırlı olsun, çok zor ama bir o kadar da güzel bir işe soyunmuşsunuz, kolaylıklar diliyorum.

missmenas
11-05-2011, 08:23
Sevgili İlksenozturk,
Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim.
Bende öyle yıllarca sadece hoya carnosa ile mücadele verdim çiçeklerini görebilmek için ve değişik türleri için hep iç geçirdim.
İyi ki agaclar. net le tanıştımda böyle güzel türlerine kavuşabildim. Gerçektende her çeşiti olsun diye çaba sarfediyorum güzel bir olay başardığım. Cafe işletmek aklımın ucundan bile geçmiyorken Hoyalarım için bunuda başaracağıma inanıyorum. Sizinde olur mutlaka sadece carsona ile kalmaz.

missmenas
11-05-2011, 08:27
Sevgili mismenas her şey cok güzel gelişiyor merakla ilgiyle takip ediyorum hoya kafenizde cok sıcak olacagından şüpem yok . hoyalar büyüyüp cicek actıkca bal damlatıcak gelen müşterilerin (misafirlerin ) üzerinede damlaması kacınılmaz :p
nasıl bir önlem düşünüyorsun .
herşey gönlünce olsun
Sevgili İris41,
Bu Yıl olmasada gelecek Yıl bal damlaması olayı kaçınılmaz olacak gibi büyüdükleri zaman ne kadar çok yer kaplayacaklamı malum.:p
Yolunuz Antalya'ya düşecek olursa beklerim lütfen azıcıkta size bulaştırabiliriz belki:D Bulaşmamasının önlemi yok maalesef.

iris41
11-05-2011, 22:20
Mismenas kesinlikle antalyaya gelmeyi düşünüyorum bir aksilik cıkmaz ise . taner beyin serası ve sizin hoyalar :p. hoyaları ben de cok seviyorum

missmenas
13-05-2011, 22:04
Hoya lacunosa dan gülümseler:p bu defa dahada bir azimli kesin açar artık diyorum.

Fatih
13-05-2011, 22:23
Ablacım bu sefer olacak ;)

Bu fıstıkta sabırsızlanıyor gelsemde bende açsam diye ;)

211890

karalale
13-05-2011, 22:37
Harika Hatice hanım, hadi gözlerimiz aydın. Maşallah Luci mize, bir, üç, beş, sayamadım valla, kaç çiçek sapı var öyle. Bizler için de koklayın, selamlar.....

delete61
13-05-2011, 22:44
Hatice hanımcım geçmiş olsun, kendinize dikkat edin olurmu, dilerim bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Çelikler ne kadar güzel gelmiş maşallah, cıvıl cıvıl olmuş hoya cafe ellerinize sağlık.

missmenas
13-05-2011, 22:51
Hoya lacunosaya bir isim yakıştıracam güleceksiniz bana.
Aralıkta babam için çok üzülüyordum üzüntümü sevince çevirdi. Şimdi yine sıkıntılıyım diye sevineyim mutlu olayım neşeleneyim diye açma çabasına girdi. Bu hoya laconosa sevilmezde ne sevilir şimdi:D mesela hoya shepherdi ye şıpsevdi denebiliyorsa bende lacunosaya neşe mumu diyeceğim:pama kokusuyla ve şirinliğiyle gerçektende insanın gönlüne Neşe saçıyor.
Offff birde güzel resim çekmeyi becerebilsem.:(

missmenas
13-05-2011, 22:56
Ablacım bu sefer olacak ;)

Bu fıstıkta sabırsızlanıyor gelsemde bende açsam diye ;)

211890
Önümüzdeki hafta içerisinde gönderebilirsin Fatih'cim.
Çilli prensese bir çiçek açtırabilirsem değmeyin keyfime olur. Duyduğuma göre çok çilliler çiçek açmakta çok nazlanıyorlarmış;)

missmenas
13-05-2011, 23:03
Harika Hatice hanım, hadi gözlerimiz aydın. Maşallah Luci mize, bir, üç, beş, sayamadım valla, kaç çiçek sapı var öyle. Bizler için de koklayın, selamlar.....
Sevgili Karalale,
çiçek sapları aldı başını gidiyor bir taraftan veriyor arada bazılarını kaybettim.
Bie ara saydığımda tam 24 taneydi sonrada başka saymadım. Hala yeni yavru çiçek sapları çıkartıyor. Ocak Ayından bu yana 6. defadır böyle açmaya hevesleniyor ve tomurcuklarını kurutuyor. Bu 7. çabası 7 rakamı uğurlu sayımdır bu defa başaracak diyorum. Çiçekleri geçince çelikleyip ekeceğim.
Bakalım o güzelim çiçek sapları Kimlerin evine ve Gönlüne neşe saçacak;)

missmenas
13-05-2011, 23:09
Sevgili Delete61,
çelikler gerçektende beklediğimden daha iyi geldi, umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Siz Sonbaharda Sipariş açacaktınız yanılmıyorsam, Sizin çelikler dahada güzel gelecektir eminim. Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim ve darısı Sizin sonbahar siparişinize diyorum.

agozce
13-05-2011, 23:28
Hatice hanım ne güzel, gözünüz aydın. Lacunosa sizi çok sevindirecek. Güle güle koklayın..:))

Lacunosanın yaprakları neden böyle kara. Benimkisi de aynı. Çelik olarak geldiği zaman yeşildi oysa. Gölgeye koydum olmadı, hafif güneşe koydum olmadı. Bazı fotolarda yeşil renkli olanlar var. Acaba farklı br varyete mi?

Birde çiçekleri cornosaya göre küçük mü? Benimkisi öyle idi. Oyda netteki fotolar cornosa kadar olduğunu gösteriyor ama..

alperfect
14-05-2011, 00:51
Geçmiş olsun Sn. missmenas dikkat edin kendinize diyete uymak zordur ama en kesin tedavidir
Hoya cafeniz de hayırlı olsun bu arada, çok güzel görünüyor

missmenas
14-05-2011, 00:59
Sevgili Agozce,
Yapraklarının böyle kararması ve lekelenmesi tamamen benim hatam.
Çiçek açtırmak için fazlaca işkence yaptım. Çok gün ışığı aldı ve yaprakları bu hale geldi, pencere önünde direk gün ışığına maruz bıraktım. Batıya bakan pencere olmasına rağmen malum Antalya'nın güneşi kış aylarındada olsa yakabiliyor. Hoya carnosayada oldu bir kaç yaprak böyle karama önce sarımtırak oluyor sonrada gölgeye alınca kararıyor. Ziraat mühendisine gösterdim, dediğine göre güneş yanığına bağlı lekeler. Korkulacak birşey yok yani, Gün ışığı üzerine geldiği saatlerde sakın olaki fısfıs yapmayın kararmalar çoğalıyor o zaman.
Evet çiçekleri Carnosa çiçeklerine oranla çok küçük, Kokusu hoya carnosadan çok daha güzel.
Farklı bir varyete olduğunu sanmıyorum, Paul shirley beyden 2010 siparişlerinde gelen lacunosa çeliklerim bunlar.
Çok aydınlık, esintiden uzak süzülmüş gün ışığını seviyor. Çok sulanmaktan hiç hoşlanmıyor, anında yapraklarında yumuşama ve akabinde sararmalarla birlikte o güzelim yeşil görüntüsünü kaybediyor.
İmkanınız varsa Sabah Güneşi alan bir yere yerleştirmenizi öneririm. Benim o şansım olmadığı için tv ünitesinde sadece aydınlık bir ortamda şu anda.

missmenas
14-05-2011, 01:05
Geçmiş olsun Sn. missmenas dikkat edin kendinize diyete uymak zordur ama en kesin tedavidir
Hoya cafeniz de hayırlı olsun bu arada, çok güzel görünüyor
Çok Teşekkür ederim, Sayın Alperfect şimdiden gına geldi diyetten ama uygulamak mecburiyetindeyim. Bu pazar açılışı yapıyorum Saat 15:00, inşallah dahada güzelleşecek cafe, hoyaların büyümesiyle birlikte farklı bir mekana bürünecek ümidindeyim.

karalale
14-05-2011, 12:13
Hatice hanım, Lacunosa gerçekten ilginç ve özel bir hoya çeşidi. Daha kokusunu bilmiyorum ama bence gelişim olarak çok hızlı. Hatırlarsanız bana gelen için aşırı budama yapılmış demiştim. Daha geleli 1 ay olmadan filiz vermeye başladı, üstelik önce çiçek sapı oluşturuyor. Daha sonra filiz görünüyor. Tomurcuklar da hızlı gelişiyor. Her seferin de ben bunu niye görmedim diyorum. Ben budamanın Lacunosa yı canlandırdığını düşünüyorum. Şimdiden iki saksı rezerve yapıldı. Yarın için önce kolaylıklar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun. Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli günler sizinle olsun, kucak dolusu sevgiler....

badem
14-05-2011, 23:28
Geçmiş olsun Hatice hanım Hoya cafeniz hayırlı olsun.

delete61
15-05-2011, 13:12
Sevgili Delete61,
çelikler gerçektende beklediğimden daha iyi geldi, umarım hepsini yaşatmayı başarabilirim. Siz Sonbaharda Sipariş açacaktınız yanılmıyorsam, Sizin çelikler dahada güzel gelecektir eminim. Güzel Temennileriniz için çok Teşekkür ederim ve darısı Sizin sonbahar siparişinize diyorum.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Hatice hanımcım, ben çelikleri sorunsuz yaşatabileceğinize inanıyorum, evet sonbaharda çelik siparişi vereceğim ama sizden ve Elçin hanım" dan yardım rica edeceğim. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.

missmenas
15-05-2011, 23:16
Sevgili Delete61,
Tabiikine yardımım dokunacaksa severek yardım ederim. Şimdiden ben 2. listem için sabırsızlanmaya bile başladım, sanki Sonbahar hiç gelmeyecekmiş gibi;) Sevgili Elçin sağolsun yardımını hiç esirgemeden, apaodagis.com ile yazışmalarıma gönüllü çevirmenlik yaptı. Elçinin sayesinde siparişim gerçekleşti. Burdan kendisine tekrardan Teşekkürlerimi sunarım.

missmenas
15-05-2011, 23:21
Hatice hanım, Lacunosa gerçekten ilginç ve özel bir hoya çeşidi. Daha kokusunu bilmiyorum ama bence gelişim olarak çok hızlı. Hatırlarsanız bana gelen için aşırı budama yapılmış demiştim. Daha geleli 1 ay olmadan filiz vermeye başladı, üstelik önce çiçek sapı oluşturuyor. Daha sonra filiz görünüyor. Tomurcuklar da hızlı gelişiyor. Her seferin de ben bunu niye görmedim diyorum. Ben budamanın Lacunosa yı canlandırdığını düşünüyorum. Şimdiden iki saksı rezerve yapıldı. Yarın için önce kolaylıklar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun. Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli günler sizinle olsun, kucak dolusu sevgiler....
Sevgili Karalale,
Hoya lacunosa ile ilgili gözleminiz çok doğru, budadıktan sonra hızlı bir gelişim süreci geçiriyor ve her sürgününde çiçek sapları oluşturuyor. Hoyalar budanmayı seviyor sanırsam. 2 tane rezerve için çok sabırsızlanıyorum, Sizin tatil gününe kadar dahada büyümüş olacaklar. İnşallah bu sizin için sıkıntı yaratmaz.
Bugün açılışı yaptık güzel ve keyifli geçti.

missmenas
15-05-2011, 23:24
Geçmiş olsun Hatice hanım Hoya cafeniz hayırlı olsun.
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.
Euphorbia milli çiçeğinin yanında başka sukulentler ve 1 tane hoya, yarın kargoya veriyorum.
Özelden kargo barkod numarasını gönderirim.

missmenas
15-05-2011, 23:34
Hoya cafenin açılış resimlerinden bazıları.
Çok güzel bir gündü. Arkadaşım sağolsun kurdele keseceğiz diye tutturdu kurdelemizide kestik:p açılışa çoğunlukta yakın arkadaş çevremiz ve birkaç site sakini katıldı. Site sakinleri Akşam daha çok gelmeye başladı.
Resimlerde yakasında çiçek ve kot pantolon spor ayakkabılı olan ben. Açılışa 2 tane şirininmizin davetlisi olarak siteden gelen 2 tane yavru kedi:Dresimler konuşsun artık ben susayım....

missmenas
15-05-2011, 23:38
Şirinin davetlileri:D ve küçük kızım Sanem Yağmur. Açılışa gelenlerden birkaç resim.

missmenas
15-05-2011, 23:47
Resimlere devam, Gecenin kapanışıda süpriz oldu. Sevgili Orkuna tekrardan Teşekkür ederim böyle güzel bir hoyayı paylaştığı için. Orkun Resme dikkatli bakarsan uzattığı sürgünü görebilirsin.
Site sakinlerin den veteriner Arif beyin hediyesi, benim için biraz ısmarlamada olsa müthiş bir jestti aramış bulmuş sağolsun Atatürkün resmi. Özellikle bu resmini çok istiyordum. Sitenin Bahçevanı Ünal beyin jesti bir vazo ve taze kesilmiş güllerle. Bu gecelik bu kadar, arkası yarın dermişim. diğer yükleyeceğim ilk resim açan çiçekleriyle hoya lacunosam olcak;)

missmenas
15-05-2011, 23:51
Cafenin açılış fotolarını ekleyeceksin değil mi canım? Merakla bekliyorum.
Canım Arkadaşım,
Maalesef benden başka resim çeken olmadığı için. Fazlada resim çekedim, Herkes kıran kırana okey onuyorlardı, Ucunda gelecek pazara teneke tavuğu vardı:D sitenin arka tarafında tenekede tavuk yapacağız gelecek pazar. Çok güzel ve keyif dolu bir gün geçirdik.

maki01
15-05-2011, 23:57
Hayırlı uğurlu ve bol mum çiçeği kokulu olsun canım.

Sık sık sayfana bakıp hala foto yok diye sabırsızlanarak yazmıştım alıntıladığın mesajı, foto eklemeye başlayınca mesaj yerine ulaştı diyerek sildim kusura bakma lütfen :)

missmenas
16-05-2011, 00:06
Gülmekten gözümden yaş gelecek şimdi, Mesajı arıyorum bende göremedim hayalmi gördüm diyorum:D mesaja bakıyorum alıntı yapmışım. Bu gerçektende ilk oldu ama:D bunu unutmam artık öyle kolay kolay.

yeşillim
17-05-2011, 08:22
Hayırlı olsun Hatice Hanım, O site sakinlerinden biri de ben olsam misafirlerimi orada ağırlarım. Bir de variegate'nin yaprak kıvrımlarını unlu bit pek seviyor, iki gündür hayretlerdeyim. benim hoyalarda unlu bitin kaynağı burasıymış?

Orkun Kırcı
17-05-2011, 09:53
Herşey gönlünce olsun ablacım. Güzel haber ve fotoların devamını buradan 4 gözle bekleyeceğiz hep. Compacta filizlenmesi çok iyi bi haber, bendeki henüz kıpırdamıyor. Ellerine sağlık...

kirikkale41
17-05-2011, 17:12
Sayın missmenas; hoya cafe'niz hayırlı olsun.Orada olup onca hoyaların içinde bir bardak çay içmek isterdim =) Davetsiz misafirleriniz de çok şirin.Asiye'nin kızından da size kucak dolusu sevgiler.Sizin sayenizde bir mum çiçeğim oldu.Herşey gönlünüzce olsun...

missmenas
18-05-2011, 01:28
Sevgili Kirikkale41,
Çok teşekkür ederim. Asiyemin minik kızını, görmek beni ne kadar çok mutlu etti anlatamam, kocamn birde Maşallah... Güzel bakımlı ve sağlıklı gelişmiş, Ellerinize sağlık.
Cafede, Hoyaların yanında çay ve kahve içmek gerçekten çok keyif verici, ne kadar çok isterdim sizinle 1 bardak çay eşliğinde sohbeti, kısmet artık belki birgün yolunuz düşer buralara ve isteğinimiz gerçekleşir...

missmenas
18-05-2011, 01:41
Hayırlı olsun Hatice Hanım, O site sakinlerinden biri de ben olsam misafirlerimi orada ağırlarım. Bir de variegate'nin yaprak kıvrımlarını unlu bit pek seviyor, iki gündür hayretlerdeyim. benim hoyalarda unlu bitin kaynağı burasıymış?
Sevgili Yeşillim,
Ah keşke dediğiniz gibi olsa ne kadar çok mutlu olurdum, hoyalardan sohbet edecek veya genel olarak çiçeklerden, şimdilik henüz hiçkimse çıkmadı bu sitede.
Unlu bit, benim hoyalara bir gelse herhalde felaket olurdu. Hergün elimde büyüteçle bakıyorum. Şimdilik herşey yolunda, ilacımıda aldım hazırladım:phenüz hiçbir asalak görmedim, enson hoya bellada kırmızı örümcek vardı onuda halettim. Yeni aldığım bazı sukulent ve kaktüsleri yakınına koymuştum, büyük bir olasılıkla onlardan gelmişti. Hepsini ilaçladım, yeni aldığım ilacı yapmak artık beni hiç korkutmuyor. Kokusuz ve en önemlisi zehirli değil. Bitkisel yağlardan elde edilmiş bir ürün. Siz kullandınızmı? gönderdiğim ilacı çok hızlı etki ediyor.

iris41
18-05-2011, 06:22
cafeniz hayırlı ugurlu olsun Mismenas hanım efendi .
acılışta bulunmak hoş oldu :p
alanyadan Starlice alıp koyabilirsiniz kapı önüne üretimini yapmayı düşünürmüydünüz ? taliplisi cok olacagından şüpeniz olmasın köpeginizin kedilere saldırmadıgını görmek beni cok mutlu etti :p

yeşillim
18-05-2011, 07:55
Hem sprey olarak hem de kulak çöpüyle kullandım. Her türlü kokuya duyarlı olan ben
rahat bir nefes alarak işlemi tamamladım. İçeriğinde arap sabunu var mı bilmem ama
arap sabunu kokusu aldım. Gerçekten size teşekkür ederim, öksürükten helak olacak
nefes almakta zorlanacaktım. En çok da oğlum bu ilaca sevindi, malum hassas dönem geçiriyorum.
Yeri gelmişken benim hoya başlığına bakar mısınız?
Teşekkür ederim.

Perihan Bayram
18-05-2011, 11:08
Hoya cafenin açılış resimlerinden bazıları.
Çok güzel bir gündü. Arkadaşım sağolsun kurdele keseceğiz diye tutturdu kurdelemizide kestik:p açılışa çoğunlukta yakın arkadaş çevremiz ve birkaç site sakini katıldı. Site sakinleri Akşam daha çok gelmeye başladı.
Resimlerde yakasında çiçek ve kot pantolon spor ayakkabılı olan ben. Açılışa 2 tane şirininmizin davetlisi olarak siteden gelen 2 tane yavru kedi:Dresimler konuşsun artık ben susayım....

Sevgili Hatica hanım,ne mutlu güzel bir uğraşa yelken açtın.Hoya kafen hayırlı,uğurlu olsun.Her şey çok güzel olmuş,inşallah banada gelip hoyaların arasında çay içmek kısmat olur.Çok öpüyorum,selamlar.

Perihan Bayram
18-05-2011, 11:13
Canım Arkadaşım,
Maalesef benden başka resim çeken olmadığı için. Fazlada resim çekedim, Herkes kıran kırana okey onuyorlardı, Ucunda gelecek pazara teneke tavuğu vardı:D sitenin arka tarafında tenekede tavuk yapacağız gelecek pazar. Çok güzel ve keyif dolu bir gün geçirdik.

Canım arkadaşım,teneke tavuğu ,okey filan derken ,fena halde orada olmak istedim,neyse tekrar hayırlı olsun.Sevgiler.

Perihan Bayram
18-05-2011, 19:36
Canım arkadaşım,teneke tavuğu ,okey filan derken ,fena halde orada olmak istedim,neyse tekrar hayırlı olsun.Sevgiler.

Balkonumdan birkaç çiçek.

missmenas
18-05-2011, 23:52
Perihan hanım ,
Maşallah çiçekleriniz pek bir keyifli, bu kedicik te öyle. Şirini'mi tırmalamak için açmış olmasın sakın pençesi:D Antalya'ya yolunuz düşecek olursa mutlaka beklerim. Ayda 1 pazar etkinlik düzenliyeceğiz Arkadaşlarla, Belkide öylesi bir güne denk gelirsiniz kimbilir.

missmenas
19-05-2011, 00:02
cafeniz hayırlı ugurlu olsun Mismenas hanım efendi .
acılışta bulunmak hoş oldu :p
alanyadan Starlice alıp koyabilirsiniz kapı önüne üretimini yapmayı düşünürmüydünüz ? taliplisi cok olacagından şüpeniz olmasın köpeginizin kedilere saldırmadıgını görmek beni cok mutlu etti :p
Sevgili İris41,
Çok Teşekkür ederim. Starliçe benimde Değer verdiğim bir çiçek, Bayanların erkeklere hediye olarak verebildiği tek çiçek olduğunu biliyormuydunuz acaba? Şimdilik Hoya lardan başka bir şeyin üretimini yapmak aklımın bile ucundan geçmiyor;) Hoyalarımla çok Mutluyum, hem çok fazla türlerede yetişebileceğimi sanmıyorum. Bahçem olunca belki ilerde düşünebilirim.
Şirin bütün kedileri Babamın kedisi gibi sanıyor oynamak istiyor. Kediler Şirine saldırınca çok korkuyor, geçen Yıl gözünün içini tırmalattı kediye Ameliyatla gözünü zor kurtardık. Kesinlikle saldırma huyu yoktur, hatta bu 2 tane yavru bile saldırıyor onlardan bile korkuyor:mad: neden anlamıyorlar bilmiyorumki benim kızım sadace oyun arkadaşı istiyor. Garibim öyle canı yanmış olmalıki. Kedilere karşı temkinli artık...

missmenas
19-05-2011, 00:10
Hem sprey olarak hem de kulak çöpüyle kullandım. Her türlü kokuya duyarlı olan ben
rahat bir nefes alarak işlemi tamamladım. İçeriğinde arap sabunu var mı bilmem ama
arap sabunu kokusu aldım. Gerçekten size teşekkür ederim, öksürükten helak olacak
nefes almakta zorlanacaktım. En çok da oğlum bu ilaca sevindi, malum hassas dönem geçiriyorum.
Yeri gelmişken benim hoya başlığına bakar mısınız?
Teşekkür ederim.
Sevgili Yeşillim,
İlaç bitki yağlarından elde edilmiş ve arap sabunuda muhteviyatında belkide vardır bilemiyorum. Sorunsuz bir şekilde uygulama yapmışsınız çok sevindim. Umarım sonucu istediğiniz gibi olur. Bendeki Hoya bella da ve Madagaskar Yaseminindeki kırmızı örümcekleri yok etti. Yanlız 2. uygulama yapmanız gerekiyor unutmayın zamanını geçmemesi gerekiyor.
İlaçlama sonucunuda yorumlarsanız çok sevinirim.
Yüklediğiniz Hoya çelik resimlerini ben göremiyorum sayfanızda.

missmenas
19-05-2011, 00:15
Herşey gönlünce olsun ablacım. Güzel haber ve fotoların devamını buradan 4 gözle bekleyeceğiz hep. Compacta filizlenmesi çok iyi bi haber, bendeki henüz kıpırdamıyor. Ellerine sağlık...
Sevgili Orkun,
çok Teşekkür ederim. Bilsen nasıl seviniyorum, Hoya carnosa Compacta gerçekten çok şirin bir tür. Seninkide yakında sürgün verir, malum Antalya İklimi bende biraz erken filizlenmeye başladı okadar. Sende hoyalarına çok iyi bakıyorsun, aradaki fark sadece iklim farkından kaynaklı.

cemal.S
19-05-2011, 00:18
Vaaaav RÜYA gibi bir yer. Nihayetttt süper olmuş. Emeklerinin zayyolmayacağını hissetmiştim. Öylede olacak bak görürsünüz. Tebrikler yeni farkettim. İŞTE BU DİYESİ GELİYOR İNSANIN. Stratejide taktik lazım olursa özelden haber ver tecrübelerimi paylaşırım seve seve.

Hediyen bu yaz kısmetse bir köşede yerini alacaktır.

Başarılar diliyorum kolay gelsin.

Yalovadan bir dost.

missmenas
19-05-2011, 00:22
Seranın naylonunu kapatacam derken Hoya kerrinin çiçek sapını ve bir yaprağını kırdım bugün:( bütün akşam gittim geldim baktım, çok süt akıttı. Offf ne sakarım, iyiki başka birisi yapmadı kimbilir tepkim nasıl olurdu ona şükrediyorum.
Eve geldim üzüntüm sevince dönüştü NİHAYET VE SONUNDA YANİ BAŞARDIM. Gece çekimi resim çekmeyi beceremedim.
Sabah bol resim eklerim artık;)
Muhteşem bir koku.....

yeşillim
19-05-2011, 01:01
Gözümüz aydın, artık şenleneceğiz ne güzel!!
Çiçek sapı olan Kerii için sera gerekli mi?
Benim 2010 yılındaki siparişle gelen kerii'de de çiçek sapı oluşumu var, kapalı balkonumda duruyor.
Gerçekten de özellikle
kerii'de ufak bir çizikte bile ne kadar çok sıvısı oluyor.
Bu arada fotoğrafı yükledim sanıyordum, şimdi bakabilirsiniz!

İlkin
19-05-2011, 09:32
Gözünüz aydın sevgili missmenas, benimkinde de bir çiçek sapı var ama keyfi olacak da büyütecek onu. :) Hepimiz için bol bol koklayın çiçeklerini lütfen. Bu arada işinize çok karışmak istemem ama bulunduğunuz bölgeden dolayı artık sera ortamına ihtiyaçları yok bence hoyaların. Sera yapıp nem oluşturayım derken bitkilerinize mantar kaptırabilirsiniz aman dikkat edin lütfen. Üstelik H.kerrii gelişkin ki çiçek sapı bile vermiş bence hiç seraya almayın onu...

missmenas
19-05-2011, 10:11
Yanlış anlaşıldım:o hoya kerri sera ortamında değil tam seranın ön kısmına koymuştum. Apodagis.com dan gelen yeni türler serada, onlarıda önümüzdeki hafta sonuna kadar serada kalacak. Normal ortama geçireceğim. Şimdilik hiçbir tane kayıp yok. Dilimi ısırayım bu arada, kendi nazarım dokunuyor. Hoya kerrrinin çiçek sapını dün öğleyin epeyce inceleyip şaşırmıştım. Ne kadarda hızlı gelişti demiştim, Öğleden sonrada olanlar oldu.:( Herneyse kayıplarımız sadece çiçek sapıylan kalsın. Kökleri sağlıklı olsun, Dilaver beyin dediği gibi kökler önemli.

hoya lacunosayıda hoya cafeye alabilirim artık. Kim çiçek saplı lacunosa ister dermişim.:D
birkaç resim daha ekleyeyim, Resim çekerken Sizler için bol bol koklayacağım;)

missmenas
19-05-2011, 10:16
Sevgili İlkin ve yeşillim,
tam gözaydınlık bir olay, çok teşekkür ederim. Sizlerin lacunosasısınında açması dilerim.
Koklayınca ancak beni anlayabilirsiniz, kokusu muhteşem bir olay. İnsanın ruhunu okşuyor resmen.
birkaç resim daha sizin için ekleyeyim:p

missmenas
19-05-2011, 10:20
Şubat Ayında, Taylanddan gelen hoya vitellenoides ve hoya macrophlla nihayet sürgün verdi.

karalale
19-05-2011, 10:24
Merhaba Hatice hanım, bu gün ikinci bayramı yaşattınız çok teşekkürler. 19 Mayısı daha bir güzel yaptınız. Sizde gördükçe daha bir sabırsızlanıyorum, benimkiler de günden güne büyüyorlar. Hoya Cafe niz ve luconasa çiçekleriniz hayırlı olsun. Yüzünüzü güldürcek gelişmelerin devam etmesi dileklerimle, selamlar....

yeşillim
19-05-2011, 10:48
Bu fotoğraflar doyurmadı Hatice Hanım!!
İsterseniz biraz daha ekleyin. Bu da benden gelsin size...

Fatih
19-05-2011, 12:19
Ablam benim yerimede koklar mısın lütfen? ;)

Yeni sürgünlülerede bol bol maşallah ;) ;) Kısa sürede çiçeklensinler ;)
Belki çok oluyorum ama kıyısından benimkileri(archoboldiana pink , deykei, lacunosa, red button, kerri, australis, bogor,memoria) gösterebilir misin ablam;) Diyeceksin haftaya elişnde ama ben işte meraklandım.

Benimde paskalyam bayram hediyesi verdi bana bugün.Beklediğime değdi çok harika bir kırmızı açtı ;)

cey
19-05-2011, 13:53
İşler nedeniyle siteye giremediğim günlerde neler kaçırmışım böyle! Öncelikle cafeniz hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey gönlünüzce olur:D Onun dışında hoyalar muhteşem görünüyor, fotoğraflara bakınca içim mutlulukla doldu;)

missmenas
20-05-2011, 01:04
Sevgili Karalale,
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Eminim Sizin hoya lacunosada açacaktır, bir tane çiçek sapı oldumu hiç endişeniz olmasın eninde sonunda açıyorlar. Sevgiler Antalya'dan.

Sevgili Yeşillim,
Fotoğraf eklemek için biraz daha bekliyorum, seradakilerin maşallahı var. Nazarım değmesin hepside çok sağlıklılar. ilk ekleyeceğim resim hoya carnosa crinkle8 olacak bugün 1 tane çiçek sapı gördüm, Müthiş bir sevinç çiçek saplarını görmek beni öyle sevindiriyorki açmasa bile açmış gibi mutlu ediyor. Minik prensesler umarım sizide beni mutlu ettiği gibi mutlu eder. Çok sağlıklı bir şekilde Size ulaşmasına sevindim. Kalıcı saksılarına alınmayı bekliyorlar sanki;)

Fatih'cim,
Koklamaz olurmuyum hiç, bütün gün koklayabilmek için hoya lacunosaları sabah cafeye götürdüm. Koklayan tek ben değildim, hoya cafeye gelen herkes kokladı bugün, Yani şimarttım onları senin anlayacağın:DEn kısa zamanda senin prensesleride resimlerim. Abilerini özlemişler gibi bir görüntüleri yok ama yola çıkacaklarından haberleri var:p Çiçeklerin mutluluğu başka kırmızı açan paskalyanın resimlerini bekliyoruz, Gençlik ve spor Bayramın Kutlu olsun.

Sevgili Cey,
yokluğunda epeyce gelişmeler oldu, Hoyalar tek tek cafeye taşınıyor.
Umarım senin minik prenseslerde seni mutlu eder çiçekleriylen. Hoya kerri, İyi bir bakımla 1 yaşına bile girmeden çiçeğe dönüşüyor. Darısı senin başına diyorum. Arada bir prensesleri sende görücüye çıkartırsın, yokluğunu fazla hissettirme lütfen;)
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim.

kedicik
20-05-2011, 06:53
Abla senden mutlusuu yok sanırıım bu araa:) maşallahhhh diyeliiim .laconusa harika görünüyorrr .kerrii için üzüüldüüm amaa üzüüntünüü çok kısa süredeee sevinçle kapatmışsıın bu dahada güzell :)daha çokk resiim istiyoruuzz abla,insan baktıkca bakasıı geliyorrr..demek çok istemekk gerekiyormuş:)

sevim.K
20-05-2011, 07:15
Evet dahada fotoğraf istiyoruz:) Sizlerin sevinçleri banada bulaşıyor mesajları okurken. Hoyalara bulaşmayı düşünmüyorum yaprak yapılarını çok beğendiğim birkaç tane dışında ama hoyacıları takibetmek keyifli oluyor, kolaylıklar diliyorum

maki01
20-05-2011, 10:12
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...

ipur
20-05-2011, 14:03
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

Şevket Yaşar
20-05-2011, 22:02
Sayın Missmenas,

Son gelen hoya çelikleri listesinde 30. sıradaki Meliflur subsp. Fratarne için sizinle yaptığımız görüşmede bakmanız gerektiğini söylemiştiniz.Bu cinsten benim için ayırmanız mümkünmü? Cevabınızı bekliyorum.İyi geceler dilerim.

missmenas
20-05-2011, 23:36
Sayın Şevket Bey,
Çok Özür dilerim haklısınız kaç gündür bir olumlu cevabı bile Size iletemedim. İsteğiniz ok dir ayırdım. Bundan sonra sera ortamından çıktıktan sonraki gelişmelere kaldı yanlızca. Şu ana kadar hiç kayıp yok, inşallah bu sözlerim 1 ay sonrasıda aynı olur kayıpsız hepside hayata bağlanır.

missmenas
20-05-2011, 23:44
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...
Canımsın, Çok Teşekkür ederim.
İnanıyorumki, zaman ayırmak çok önemli hoyalar için. 3 gündür yaşadığım mutluluk ancak sizlernen paylaşınca güzelleşiyor. Tek başına çiçeğini koklamak ve seyretmek bu kadar güzel kılmazdı. En kısa zamanda Senin hoya lacunosanında Sevinçli haberlerini almak inanki beni çok mutlu eder. Ona biraz Antalya toprağı ilave edelim, belki fikrini değiştirir ve oda coşar;)

gulşen
20-05-2011, 23:47
Hatice ablacığım lacunosan harika görünüyor, beklediğine değdi sanırım görünce nasıl mutlu oldum sevindim anlatamam sen bu mutluluğu çoktaan haketmiştin ablacıgım inşallah elindeki bütün türlerin çiçeklerini görür ve koklarsın değirmendereden kucak dolusu sevgiler :)

missmenas
20-05-2011, 23:54
Gülşen'ciğim,
evet haklısın beklemeye değecek bir olay. Beni epeyce yordu, kendide yoruldu:D ikimizde pes etmedik...
Bugün 3. çiçeğinide açtı misler gibi gece gündüz kokuyor, gelen giden kokluyor. Şimarık olacak sürekli çiçek açacakmış gibi bir his var içimde:DDarısı senin hoya lacunosaya diyelim...

missmenas
20-05-2011, 23:59
Sevgili Kedicik,
Mutluluğu tarif edebilirmisin? işte buda böyle birşey. Açan bir çiçek, insanı nasılda sevince boğabiliyor. Sabret senin Hoya Lacunosada böyle çiçek açan bir mutluluk kaynağı olacak.;)
Sevgili Sevim hanım,
Yarın daha çok resim geliyor. Hoyacıları takibe başladıysanız kurtuluşunuz yoktur:Ducundan kıyısından bulaşır bu hastalık Sizede. Önce çiçeklerini beğenirsin. Sonrada yapraklarını seçmeye başlarsın, bulaşmış bile:Dhaberiniz yok...

missmenas
21-05-2011, 00:23
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...
Sayın İpur,
Öncelikle hoşgeldiniz Mum çiçeğine (Hoya) gönül vermiş dostlar arasına.
Bana uzman lütfunu yakıştırmışsınız çok teşekkür ederim, ama bende uzman değilim, yıllarca hoyam olmasına rağmen birçok bilgiyi ve deneyimini paylaşan Dostlarımın eseridir bunlar. Deneyim ve tecrübem hepside hoya başlığını çok iyi ve defalarca okumamın eseridir.
Sizden ricam bu sayfaları okumanız, hoyaların zararlı mucadelesi ile ilgili birçok sorunlar ve çözümleri paylaşılmıştır. Umarım bana faydalı olduğu kadar Sizede faydalı olur.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128
hoyanıza çiçek açtırabilmenize çok sevindim, Kutlarım sizi.

yıldıztozu
25-05-2011, 14:54
Hatice hanım,
Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu.
Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun.
Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur.
Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen.
Darısı bizlerin başına.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.

ipur
27-05-2011, 22:43
yardımınız için teşekkür ederim...
sevgiler...

Orkun Kırcı
31-05-2011, 10:07
Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan :D

karalale
31-05-2011, 10:11
Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan :D

Kesinlikle haklısınız, yeni resimler ekliycekti daha.:rolleyes: Ya kafe nin yorgunluğun dan ya da Lacunosa nın kokusundan bayıldı mı acaba? :D:D:D Hatice hanım bir ses verin....:p

karalale
31-05-2011, 10:16
Hatice hanım, gördüm buralardasınız....İnşallah resimde yüklüyorsunuzdur. Bekliyorum.....

Orkun Kırcı
31-05-2011, 10:23
Her ikisinden de olabilir. :D

missmenas
01-06-2011, 01:03
Sevgili Karalale,
Sevgili Orkun,
Ömürsünüz valla, bu yorgunluğumla gülmekten zor yazıyorum şu anda.:D
Hoya Cafeyi boyamaktayım, bugün 3. gün. Boya bitti. Temizlikte yapıldı.
yarında rezerve hoyaların bazılarını birkaç Arkadaşa gönderdimmi, bol bol resimler geliyor.
Birazda hoyalardan haber vereyim.
Seranın naylonunu tamamen açtım. Hoya praetorinin halini hiç beğenmedim ona ayrıca sera uygulamasına devam edeceğim.
Geçen yıl değerli hoyacı dostumuzun (huzunperest) takasla sahip olduğum obscurada dün bir tane çiçek sapı gördüm. Hoya shepherdi çiçek sapını büyütüyor.
Asiyem azimle oluşturduğu çiçek saplarının hepsini büyütmeye karar verdi.
Bu yıl hoya cafe misler gibi kokacak. Geçen yıl diktiğim hoya carnosa çaliklerinin hepside çiçek büyütüyor.
Bu güzel olayın karşısında yorgunluk falan kalmıyor.
En çokta hoya carnosanın açacak çiçeklerini merak etmekteyim.
Hoya lacunosanın üzerinde sürekli açmış hep 5 veya 6 tane çiçek oluyor, peş peşe açmakta dökülen çiçeklerin yerinden yeniden çiçek oluşumu başlıyor. Eh daha ne isteyebilirimki.;)

missmenas
01-06-2011, 01:14
Hatice hanım,
Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu.
Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun.
Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur.
Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen.
Darısı bizlerin başına.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.
Sevgili Yıldıztozu,
Sonbaharda belkide bir hoya toplantısı yapabiliriz, nasılsa hoyalarla çevrilmiş bir mekanımız var artık. Tüm hoya sevdalılarını bir arada görmek, Off düşüncesi bile beni heyecanlandırdı.Muhteşem birşey olurdu, ah keşke bunu yapabilsek.
Hoya lacunosanın kokusu kapıyı açar açmaz duyulabiliyor. Direk koklandığında zaten mest ediyor. Bu gidişlen tik oluşacak lacunosayı koklamaktan. Enfes bir görüntüye büründü,:p üstü hep çiçek dolu. Cafeye gelen birkaç kişi kullandığınız parfüm güzel kokutmuş mekanı bile dediler.:D Çiçeği gösterince şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Perihan Bayram
02-06-2011, 09:53
Sevgili Yıldıztozu,
Sonbaharda belkide bir hoya toplantısı yapabiliriz, nasılsa hoyalarla çevrilmiş bir mekanımız var artık. Tüm hoya sevdalılarını bir arada görmek, Off düşüncesi bile beni heyecanlandırdı.Muhteşem birşey olurdu, ah keşke bunu yapabilsek.
Hoya lacunosanın kokusu kapıyı açar açmaz duyulabiliyor. Direk koklandığında zaten mest ediyor. Bu gidişlen tik oluşacak lacunosayı koklamaktan. Enfes bir görüntüye büründü,:p üstü hep çiçek dolu. Cafeye gelen birkaç kişi kullandığınız parfüm güzel kokutmuş mekanı bile dediler.:D Çiçeği gösterince şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Bana yolladıkların büyüyüp çiçeklenene kadar ben çatlarım artık,benim için de kokla Hatice hanımcığım.Sevgiler.

missmenas
08-06-2011, 08:50
Perihan hanım,
Müthiş bir sabır gerekiyor. İlk 1. yılında açacak olanlar kesin Hoya lacunosa ve Hoya kerri olacaktır. Düzenli sulama ve gübrelemeyle diğerlerininde açma olası yüksektir.
Bendeki hoya Lacunosa hala açmaya devam ediyor, Sizin içinde kokluyorum.

karalale
08-06-2011, 09:17
Günaydın Hatice hanım, bu ufaklık size kendini göstermek istedi:o. Maşallah diyelim mi? ;)Selam ve sevgilerimizi yolluyoruz.....

missmenas
08-06-2011, 10:09
Günaydın, Sevgili Karalale.
Aman Tanrım:p ne kadar büyümüş böyle, kocaman kocaman Maşallah hemde. Bana gelinceye kadar nerdeyse çiçek bile oluşturur bu:D Canım çok iyi baktığın belli zaten hoyalarına. Böyle serpilmiş görünce gözlerim nasıl açıldı nerdeyse ekrana yapışacaktım:D Sabırsızlıkla tanışacağımız günü ve bu prensesi bekliyorum.
Çok Teşekkür ederim, bugün günüm harika geçer bu prensesi böyle görünce.
Sevgiler, Memleketinden...

missmenas
08-06-2011, 23:43
Resim yükleme zamanı geldi sanırım:p
Hoya Carnosa ''crinkle 8'' saksı değişimi yapıldı sarkıtmak istemedim. Sarılıcı tür olarakta sardırabiliyoruz diye sardırmaya karar verdim. Çiçek saplarını yavaşta olsa büyütüyor, acaba bu yıl açarmı çok merak ediyorum.

Hoya bogor Maşallahı var yaprak aralarından çatallaşmaya ve sardırdığım mekanızmada göz doldurmaya başladı. Çiçek oluşumu henüz yok.

Hoya shepherdi hem yaprak aralarından yan sürgünler veriyor hemde çiçek sapları geliyor.

Hoya Pauciflora atağa kalktı çiçek sapları geliyor, en çok çiçeklerini görmek istediğim bir tür.

missmenas
08-06-2011, 23:49
Birazda genel görüntülerinden resim yükleyeyim. Zamanla tek tek gelişim ve görüntü detaylarını sergilerim.

missmenas
08-06-2011, 23:54
Resimlerin devamı... Ve Asiye'min süprizi bu yılda çiçeklerinden mahrum bırakmayacak...

Periş
09-06-2011, 06:46
Allahım bu ne güzelliktir böyle maşallah hepsi çok güzeller...

Hatice Tarhan
09-06-2011, 07:09
Hatice hanım hepsi birbirinden güzel, sevgiyle büyütüldükleri her hallerinden belli,fakat Asiyenin güzelliği duruşu bir başka.

cey
09-06-2011, 07:48
Hepsi çok güzel gözüküyor orada küçük bir cennet saklıymış, benim ufaklıklarda serpilmeye başladı hatta bu kadar hızlı nasıl geliştiler anlayamadım :p

Telefonda konuştuğumuzda çiçekleri tam açmamıştım okuldaydım malum, eve gidince birinin sürgününün ezilmiş olduğunu gördüm ama bir şey yapmaya korktum bir baktım o ezilmiş gibi olan yerden bir sürü yaprak verdi, sürgünler kırılır gibi olunca kesiyor muyduk:( (eşime kalsa yarabandı yapıştır diyor)

missmenas
09-06-2011, 09:33
Sevgili Cey,
Kırılan veya ezilen hoya sürgünlerini Kendi hallerine burakılmalı bence.
kırılan sürgün güçlü ise kırılan yerden kesip çelik yapılabilir. Hep söylüyorum Hoyalar çeliklenmeyi seviyor tek sürgün giden bir hoyayı sürgünden kesilince sürgün sayısı artıyor, onun için üzülmemek gerekiyor hem köküne güç veriyor hem sürgünlerine.
Eşinizin düşünceside hoş yarabandı yapıştırmak:p
Minik Prenseslere sıkı sıkı tembihledim yeni Sahiplerinizi Mutlu edin diye:D
Prenseslerin gönderimlerini geciktirdim özellikle yaşayıp serpilmelerinden emin olmak için, dediğim zamanda gönderseydim inanıyorumki kayıplar çok olurdu.
Arada bir Misafir getirirseniz çok sevinirim.

missmenas
09-06-2011, 09:40
Sayın Periş,
Çiçekler açtıkça ve gelişip serpildikçe dahada bir güzelleşecekler. Arada bekleriz, açmış çiçeklerimizi görücüye çıkartıyoruz, uzaktanda olsa görüntüleri mutlu etmeye yetiyor...

Hatice Hanım,
Bütün enerjimi hoyalarıma veriyorum. Herbirisinin verdiği haz, tarifi yoktur.
Asiye'nin asaleti yetiyor zaten, birde çiçekleri konusunda cömert davransa birşey istemiyeceğim başka. Yine sadece bir çiçek açacak gibi diğer büyüttüğü çiçeklerini vazgeçti büyütmekten;)

missmenas
09-06-2011, 10:03
Hoya Eritrostemma pink,
2010 mayıs ayında hoyacı dostumdan( huzunperest) takasla elde etmiştim köklü olarak geldi bana çok minikti, 2 defa çelik aldım. Son hali ve görüntüsü güzelleşmeye başladı yeni bir sürgünde hızla büyüyor.

Hoya Verticillata, Yine 2010 mayıs Ayında hollandadan ortak siparişle edindim. 2tane sürgünün bir tanesi çelik yapıldı, bu aralar çelikler köklendi ve yeni sahiplerine kavuşuyor.
Çeliklediğim yerden tam 4 tane sürgün çıkartıyor ve yaprak aralarından yan sürgünler geliyor.

Hoya bella, yine 2010 siparişimden çok çelik alındı. en sık kırmızı örümceğe yakalanan hoya türüm, hala mücadele ediyoruz.
Çiçek sapı görünmüyor, alınan çeliklerde yeni sahiplerine gitti sanırsam çiçek sapları.:p

Hoya Diversifolia, tam 1 yaşında yeni yerini çok sevdi. Çiçek açtığı günüde görürmüyüm acaba bu ihtişam bu güzellik çiçeklerini gölgede bırakmaz umarım.:D

missmenas
09-06-2011, 10:25
Hoya kerri lerin keyiflerine diyecek yok birisinde çiçek sapları büyüyor. Hoya kerrinin bir tanesi çeliklenmişti tek sürgün vardı, şimdi 2 sürgün büyütüyor.

Hoya carnosa pembe çiçek açanı, 2010 mayıs ayında Pembegül Arkadaşımızla Asiyeyi takas etmiştik. uzun bir çelikti. Büyümesi hızlandı ve çiçek sapları oluşturmaya devam ediyor. Adını pembegül carnosa koydum.

Diğer carnosa yine 2010 ortak siparişden elde ettiğim 2 çelik aynı saksıya birleştirdim saksılarını, üzerinde 7 tane çiçek sapı var. Paul beyden gelen carnosa ların çiçek renklerinin kırmızıya yakın olduklarını düşünüyorum. Çiçek sapları diğer carnosalara göre farklılıkları var daha uzun olarak beliriyor. Çiçeksapları kıyaslamaya göre daha ince ve uzunlar.

Hoya sulawesii en çok çiçeklerini görmeyi arzu ettiğim bir tür inşallah çiçek açarda birlikte seyrederiz.

missmenas
09-06-2011, 10:39
Hoya pubicalyx 1 yaşını doldurdu eli kulağında çiçek sapları oluşmasını bekliyoruz. 9 tane çelik aldım bundan çeliklendikten sonra dahada çok sürgün verdi.

Hoya pubicalyx Gps 282 ve silverpink 2 sini aynı saksıya aldım. Gelişimleri çok güzel oldu. Çiçek sapı verme olasılığı yüksek.

Hoya bilobata, yine geçen yaz başında diatomitte köklenmiş ve bir tanede ayrıca çelik olarak gelmişti. Hoyacı Dostum Sayın Hydrosuccess bu 2 güzel tür Hoya bilobata ve hoya obscura için çok Teşekkür ederim.

Hoya obscurada çiçek sapları büyümeye başladı sonbahara açacağına inanıyorum.

missmenas
09-06-2011, 11:35
Şubat 2011 Tayland'an siparişlerimden geri kalanlar. Zaman Zaman resimlerini yükleyeceğim kalanlar hepside sürgün verdi.
Hoya imperialis
hoya deykei
Hoya retusa
Hoya archboldiana beyaz ve pembe
Hoya lauterbachii
Hoya vitellenoides
Hoya macrophella
hoya calistophylla

missmenas
09-06-2011, 11:46
Tayland'dan, koleksiyoncu Apodagis'ten aldığım çeliklerin görüntüleri.
Sadece hoya Lasiantha ve hoya praetori can çekişiyor diğerlerinde firesiz başarı elde ettim. Hepside köklendi birçogunda sürgün ve yaprak oluşumları var.
Bunlarıda zamanla tek tek resimleri koyarım kalıcı saksılarına alınca tabiikine.
Hoya Lambii IML 1046 bu çeliği 3 e bölüp dikmiştim 3 üde köklendi 1 tanesi filiz vermeye başladı favori hoyam oldu. Yaprakları tek kelimeylen muhteşem...

kedicik
09-06-2011, 12:59
Abla naptın sen böylee,bu nasıl bi güzellik ki anlatmayaa kelimeelerr kifayetsiz kalıyor.Şu görselliğe bi bakıın hepsi birbiriinden özell ,hepsi birbiriinden güzellll .Resimleree baktıkca insan dehşetee kapılıyor,heyecanlanıyor imreniyorr .Sayende bilmedigiim bi çok türü keşfetme şansını yakaladım emeğine yüreğine sağlık Ablam.Bu tablolarıın oluşması içiin gece gündüz nasıl bi efoor sarfettiğinin ne zorlukların üstesinden geldiğininn en yakın takipçisi olduğumdan ,Taktire şayaann bi başarıı kutlarıım ablam seni çok cesaretli birisiinnnnn.Çok azimlisiinn,çok da kalbi temizsiinn ve sonuçç ortaada başka söze gerek yok sanırım.

kedicik
09-06-2011, 13:08
MaŞALLAH demeyi unutmayalım dimi :D

yeşillim
09-06-2011, 13:33
Sayın missmenas,
Size başarılar diliyorum. Açıkçası yurtdışı siparişini kapattım diyebilirim.:)
Antalya varken, size ve hoyalarınıza maşallah.

missmenas
09-06-2011, 23:00
Sevgili Yeşillim,
henüz emekleyen bir bebekten farkım yok. Önümüzdeki yıl inşallah bir çok kişiyi yeni türlerle tanıştıracağım. Herbir hoyadan 2 şer tane dikiyorum birisini çiçeklerini görebilmek için kendime. Diğeri Sizler için çelik alabilmek için. Umarım kışı firesiz atlatırım. Bazı türler 17 derecenin üstünde olması gerekiyor, onlar için endişe duyuyorum. Yurtdışı siparişlerini kapatmak kolay olmayacak, benimde hala edinmek istediğim başka türler var. Yaşatabildiklerimi yurtiçi istekleri karşılarmı bilemem artık bunu zaman gösterecek. Sera şart gibi gözüküyor şimdiden...

missmenas
09-06-2011, 23:03
MaŞALLAH demeyi unutmayalım dimi :D
Sevgili Kedicik,
Teşekkür ederim güzel övgü dolu sözlerin için. Asıl güzel olan tarafı çiçeklerini görebilmek umarım ilerde o günleride hepbirlikte görürüz.;)

İlkin
10-06-2011, 11:28
Hepsi de harika görünüyorlar sevgili missmenas. Ellerine sağlık, hızlıca büyüsünler bol bol çiçeklensinler ki önce sen, sonra biz mutlu olalım... ;)

missmenas
10-06-2011, 12:19
İlkin'cim,
Çok teşekkür ederim. En özel tarafı zaten öncelikle yaşatabilmek sonrasıda sabırsızlıkla çiçeklerini görebilmek.
Çiçeksiz halleri bile Mutlu ediyor inanki;)

elifsirin
10-06-2011, 15:12
Merhaba

büyük bir zevkle hoya cennetinizi gezdim...
ellerinize sağlık,bol bol çiçeklerini koklamanız dileğiyle
bergamut bende de var hoyanın kokusun bastırdı ben daha hoyamı koklayamadım :D

dkp
10-06-2011, 23:02
Hatice hanım muhteşem görünüyorlar, fazlalıklar için daha mı erken gelsek :confused: :D

missmenas
11-06-2011, 11:01
Dilaver bey,
Sizlerin sayesinde bu mutluluğu yaşıyorum ben. Çok Teşekkür ederim.
Siz ne zaman uygunsanız o zaman beklerim. :p
Apodagis'ten aldığım bazı hoyalarıda kalıcı saksılarına almaya başlıyorum bugün. Geldiğinizde heryer hoya ile çevrilmiş bir mekan göreceksiniz.:D
Birde güzel bir haber daha vereyim. 2. listem için apodagis ok dedi dün sabah Eylül ortasında yazışmalara başlarız galiba. Hoyaların resimlerini gösterdim çok beğendi, hoya praetori yi uzun süre serada tutmam gerekiyormuş köklenmesi uzun zaman alırmış. İnşallah bunuda kaybetmem:(

delete61
12-06-2011, 18:35
Maşallah hoyalar çok güzel olmuş, Allah esirgesin, Hoyaların gelişimlerini yakından takip etmekteyim ellerinize sağlık, ayrıca süper haber Hatice hanım sonbahar gelmez vallahi, sizin ile birlikte Apodagis'e bizde sipariş verebilirmiyiz, sorma imkanınız varmı acaba.

nur dilara
12-06-2011, 19:36
İnanılmaz:) Çok güzeller..

@ysem@
12-06-2011, 21:43
223632 selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

bettyycim
12-06-2011, 21:55
Ama bu mum çiçeği değil ki Aeschynanthus radicans (Lipstick plant/Ruj çiçeği), üzgünüm :(

missmenas
12-06-2011, 23:50
Merhaba

büyük bir zevkle hoya cennetinizi gezdim...
ellerinize sağlık,bol bol çiçeklerini koklamanız dileğiyle
bergamut bende de var hoyanın kokusun bastırdı ben daha hoyamı koklayamadım :D
Sevgili Elifsirin,
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Arada bir ziyaretinizi beklerim yine:p
Bergamut çiçekleri gerçektende iç açıcı bir kokusu var Narenciye türleri içerisinde en güzel kokanı bence Bergamut çiçekleridir. Bergamutu akşam bir ara dışarı çıkartın bence hoyanızıda koklayın derim. Hoyaların kokusu ayrı bir güzel... Daha çok ve bol çiçekli günler dilerim...

missmenas
13-06-2011, 00:07
Maşallah hoyalar çok güzel olmuş, Allah esirgesin, Hoyaların gelişimlerini yakından takip etmekteyim ellerinize sağlık, ayrıca süper haber Hatice hanım sonbahar gelmez vallahi, sizin ile birlikte Apodagis'e bizde sipariş verebilirmiyiz, sorma imkanınız varmı acaba.
Sevgili Delete61,
Hoyalarım gerçektende inanılmaz hızla büyümeye başladılar. Hoya cafeyi iyiki kiralamışım, Hoyalarım çok Mutlu taabiki bende öyle.
Apodagis daha öncede belirtmişti hoya siparişini Türki'yeden kabul ederim demişti. Ama köklü hoya maalesef satmıyor. Fiyat belirttiği listedende bazılarının siparişini kabul etmemişti, çelik almak için uygun olmadığını söylemişti.
Benimde aldığım bazı çelikleri bölüp diktiğimden fazlam olacak gibi, ben onları köklü olarak eylül ayına satışa sunacağım. elimdeki fazlalık listesini yakında yayınlarım. Arasında istediğiniz tür olursa haber verirsiniz.
eylülde sipariş açarken beraberde açabiliriz. Sizinki Sizin adrese gelir benimkide bana haberleşiriz o zamana.
Sağolsun Sevgili Elçin hanım bu yazışmalar konusunda çok yardımcı oldu, yine yardımcı olabilirse çok mükemmel olur. Eylül ayında belki bir toplu siparişte Apodagis e yaparız.;)

missmenas
13-06-2011, 00:10
İnanılmaz:) Çok güzeller..
Sevgili Nur Dilara,
Öncelikle hoya severler olarak hoşgeldiniz diyorum.
Çok haklısınız, İnanılmaz güzeller birde çiçek açınca sanki başka bir güzelleşiyorlar.

missmenas
13-06-2011, 00:25
223632 selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Sevgili @ysem@,
Bu çiçeğinizden yıllar önce koçtaştan bende hoya diye satınalmıştım ve etiketindede hoya yazıyordu. Koçtaş ın bana mum çiçeği diye sattığı ilk çiçektir.
Aldığımda üzerinde çiçek yoktu. Bakımınıda anlamadığım için fazlaca bir tecrübem olmadı tek edindiğim deneyim fazla sulanmaktan ve güneşten hoşalanmadığı. Benimkisini maalesef ilk yılında kaybettim.
Sizin ruj çiçeğiniz çok güzel albenili gözüküyor.
Sevgili bettycim haklı bu ruj çiçeğidir bu başlık adı altında açılmış sayfadan bakım detayları ve sorunlarıyla ilgili tecrübe edinebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3959&highlight=Aeschynanthus+radicans

@ysem@
14-06-2011, 18:10
Sevgili Bettycim ve Missmenas ilginiz için teşekkür ederim, inanın çok üzüldüm, benden çiçek bekleyen arkadaşlarda çok üzülecek eminim, çiçek açmasını benimle birlikte dört gözle bekliyorlardı. Ben çiçekçi den almıştım yarın uğrayacağım ve hayal kırıklığımı belirteceğim. Elimde bir tane daha var ama onu komşudan aldım daha çok küçük umarım o mum çiçeği çıkar :))

@ysem@
15-06-2011, 19:33
teşekkür ederim gülşen hanım, manisa da çok aradım ama bulamamıştım, umarım mismenas hanım dan alabilirim

missmenas
16-06-2011, 01:21
Sevgili @ysem@ (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=37748),
özel mesajınıza gönderdim.
Size kolay gelsin seçim yapmakta:)

missmenas
16-06-2011, 01:27
Evet bu gecenin süpriziydi benim için.
Asiyem yine sadece bir çiçek ile şaşırtmayı başardı.:penfes bir kokusu var bu saate kadar cafede asiyenin yanındaydım.

ykolko
16-06-2011, 12:32
Sevgili missmenas hoyalarınız ve diğer bitkileriniz her zamanki gibi muhteşem,sizin ve sevgili yeşillim'in gönderdiği hoyalarım son bir aydır hareketlendi,fakat paylaşım için bardağa ektiğim sonra arkadaşın vazgeçtiği hoya cornosa'da benim anlamadığım enteresan gelişimler gösteriyor,diğerleri yaprak çıkarırken,bardaktaki cornosa uzun bir sap çıkardı bu sebeple onu rahatsız edip bardaktan saksıya geçirmeden önce size sormak istedim.
Ayrıca arap yaseminimde sonderece mutlu ilgilerinizden dolayı size defalarca teşekkür ederim.
225103

225104

missmenas
17-06-2011, 12:36
Sevgili Ykolko,
Sevincinizi paylaşmak benide çok sevindiriyor.
Hoya lacunosayı da yaşatabilmişsiniz mutluluk verici, hoya lacunosa sarkıcı türdür onu saksıdan ayırıp, sarkabileceği aydınlık bir yer bulmalısınız. Diğer hoya carnosalarınızda 3 tane sanırsam, benim gönderdiğim beyaz carnosa yeşillimin gönderdiği sanırsam pastel pembe olabilir, hiç mahsuru yok 3 ünüde aynı saksıya alıp hem yer tasarrufu hemde saksıyı göz doldurucu yapabilirsiniz. Kökler saksıyı hızlı bir şekilde dolduracaktır çiçeklenmeyede çabuk geçer. Aynı saksıya almak olayı kolay, Siz carnosanız nasıl sardıracaksınız veya özgür bir şekilde duvaramı tırmandıracaksınız sepetemi buna çözüm bulmalısınız. Kolaylıklar diliyorum ve bol çiçekler. Uzayan Asiye'den çiçek sapı çıkarsa sürgün uçlarında hiç şaşırmam yakın plan bir incelemeye aldınızmı?;)

ykolko
17-06-2011, 13:21
Sevgili missmenas ilginize teşekkür ederim.
Bardaktaki, Hoya Carnosa'yı inceledim, çıkardığı sapın en uç kısmı, ok biçminde, ama çok minik, bu sebeple resimleyemedim.Hoya lacunosa'yı, sizin dedığınız gibi, ayrı saksıya alacağım, ama bana kusmesinden korktuğumdan alamadım,onu bir menekşe saksısına alsam, şimdilik yeter sanırım.Hoyalarım aydınlık bir yerde, ve bir saat güneş görüyorlar.Hoya Carnosa'yı nasıl sardıracağım konusunu hala düşünüyorum,aslında yayvan ve alçak bir saksıyı yine plastikle ikiye ayırıp hoyalara özel bir saksı yapmayı,Hoya Carnosa'yı yukarı doğru sardırıp,Hoya lacunosa'yı aşağıya sarkıtmayı düşünüyorum.(hala tasarım aşamasında :) )

missmenas
17-06-2011, 22:44
Sevgili Ykolko,
Hoya lacunosayı hiç düşünmeden saksıdan ayırabilirsiniz küsmez merak etmeyin hatta mutlu bile olur. Tercih yapacağınız saksılarınız en fazla 1,5 lt lik olmalı, taban kısmı dar üste doğru genişleyen saksıyı tercih etmenizde fayda var.
Tasarımınız bittikten sonra bir resim eklerseniz çok sevinirim.

missmenas
18-06-2011, 10:24
Sanırım fotoğraf yükleme zamanı geldi;)
Çiçekler varken Fotoğraf çekmekte ayrı bir keyifli oluyor.
Hoya lacunosa hala açmaya devam ediyor, çelikleneceğini duyunca paso açıyor.
Asiye 2. çiçek tomurcuklarını büyütmeye başladı.
hoya obscura nın çiçek tomurcukları belirmeye başladı saymadım ama sanırsam 10 a yakın çiçek sapı oluşumu var.

missmenas
18-06-2011, 10:27
Asiye'den görüntüler

missmenas
18-06-2011, 10:31
isimlerini belirtmeden bazı hoya görüntüleri

missmenas
18-06-2011, 10:35
Hoya resimlerine devam önce hoya kerri ler.
hoya carnosa crinkle 8 ve yeni sahibini bekleyen bir tanede yavrusu:p
Diğer hoyalar...

missmenas
18-06-2011, 10:40
Apodagis'ten gelen en son hoyalarım. Hepside köklendi ve yeni yapraklar sürgünler çıkartıyorlar;)

missmenas
18-06-2011, 10:43
Yeni hoyalara devam...
Bir kaç tanesi hızlı sürgün verince büyük saksılara almaya başladım.

missmenas
18-06-2011, 10:57
Yeni hoyalara devam...
Ve çalışma alanım, yeni saksılarımda geldi 70 tane saksı. Yavaş yavaş kalıcı saksılara almaya başladım.
yokmu gönüllü hoya dikmeye yardıma gelecek:D
Birde saksılarımı koyacağım raflar gelse pencere önüne, değmeyin keyfime olacak. O kadar güzel aydınlıkki içerisi bütün gün güneş içeriyi dolanıyor.
elimde fısfıs müşteriden arta kalan saatlerim salına salına hoyaların arasında geçiriyorum. Gün nasıl geçiyor anlamıyorum bile.

Bu sabah çok erken Cafeye gittik Kızım Eşim ve Şirin:p kahvaltıyı burda yaptık.
Bugün Üniversite sınavına girdi yine, Hayırlısıyla bu sınavıda atlattık. Saate bakıyorum çıkmış sınavdan hemen aramalıyım şimdi:p
Aynen söylediği Şu sözler aktarıyorum '' kötü geçmedi, iyide değildi''
Şimdiki gençelerin sözleri. Sınav Süper kolaydı duymayı zaten beklemiyoruzda:D...

yeşillim
18-06-2011, 10:57
Sanırım hoya kafeden hoya seraya terfi edeceksiniz. İçime öyle doğuyor!!
Serpens'i göremedim o nerede mutlaka sizde vardır. Tüm beklentilerinize hoyalarınız
karşılık versin, bizim de gözümüz gönlümüz açılsın.

missmenas
18-06-2011, 11:07
Sevgili Orkun Kırcı,
Bu güzelliği sana resimledim. Hoya carnosa Compacta variegata, Süper şirin bir şey Teşekkürler Orkun bu güzelliği bana yaşattığın için.
Hoya Retusa nın son hali 2 ayrı sürgün verdi...

missmenas
18-06-2011, 11:10
Sanırım hoya kafeden hoya seraya terfi edeceksiniz. İçime öyle doğuyor!!
Serpens'i göremedim o nerede mutlaka sizde vardır. Tüm beklentilerinize hoyalarınız
karşılık versin, bizim de gözümüz gönlümüz açılsın.
Sevgili Yeşillim,
Hoya cafe zaten ön basamak sonuç sera olacak:D
Hoya serpens te hala bir kıpırtı yok geldiği gibi 5 tane düğme gibi yaprak öylece yerinde duruyor.
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim.

Orkun Kırcı
18-06-2011, 11:17
İşte bu süper bir foto. Maşallah 41 kere :) Darısı kardeşinin başına :D

sevim.K
18-06-2011, 11:42
Sevgili missmenas harika bir mekan yaratmışsın. Hoyalar çok güzel hele bazıları değişik yaprak yapılarıyla oldukça ilgi çekici:) Güle güle büyüt, sevgiyle

missmenas
18-06-2011, 11:55
Sevgili Sevim.K,
Çok Teşekkür ederim. Bu güzellikler gün geçtikçe serpilip çiçekleriylen birlikte, hepimize sevinç katacaktır buna inanıyorum.

missmenas
18-06-2011, 11:59
İşte bu süper bir foto. Maşallah 41 kere :) Darısı kardeşinin başına :D
Darısı kardeşine diyorum:DBir Maşallahta benden olsun bari, son bir haftadır şekillenmesi beni şaşırtıyor. Kapıdan girer girmez ilk baktığım hoya diyebilirim. Sonra hoya lambii ye koşuyorum sürgünü ne kadar büyüdü diye:D
Bir gizli kamera olsa beni görüntülese sabahları, aldığım şekiller Sizleri gülmekten yerlere yatırır eminim.:D

agozce
18-06-2011, 23:12
Bence müthiş bir canlı hoya müzesi olacak. Hepimiz ziyarete gideceğiz.

Sevgili mismenas, harika gidiyorsunuz. Dilerim her şey gönlünüzce olur.

yıldıztozu
19-06-2011, 00:05
Hatice Hanım, insanın baktıkça bakası geliyor.
Harika bir insansınız ve muhteşem çiçekler bunlar.
Bence mumçiçekleriniz onlara gösterdiğiniz sevginin verdiğiniz emeğin farkındalar ki hepsi de sizi memnun etmek için birbirleri ile yarışır duruma gelmişler.:)
Sanki iyi ki Hatice'nin çiçekleriyiz biz der gibiler:)
Ne mutlu size