![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
missmenas / hoyalar
31 Mart 2010 Mumçiçeğimin çiçek açmaması beni çok üzüyordu. Nette bu Konu ile ilgili araştırma yaparken, kendimi Burda buldum ve çok Heyecanlandım. Aradığım bütün bilgi ve deneyim herşey Burada vardı. Forum sayfasında dolaşırken kendimi 2010 Mumçiçeği ortaklaşa sipariş sayfasında buldum. Sevincimden uçacaktım sanki, olamazdı böyle bir Tesadüf. Yeni türlerinede sahip olabilme şansım vardı, sanki 1 Nisan şakası gibi ![]() 17 yıldır Antalya'da ve gittiğim diğer İllerde, değişik Türlerine kavuşma çabam hep boşa çıkmıştı. 1 Nisan 2010 heyecandan sanki Kalbim duracak, bende siparişlere dahil oldum. Sağolsunlar aralarına benide aldılar ( ödüm kopmuştu hayır sipariş açamazsınız diyecekler diye ![]() Huzunperest Arkadaşıma çok Teşekkür ederim, özel mesajıma o gün cevap verdiği için. 17 Yılın hasret Macerası başlamıştı benim için. Sipariş konusuylan Sayın dkp (Dilaver bey) ilgileniyordu. Özelime gelen mesajınızı hiç unutamam. Dilaver Bey aynen şöyle yazmıştı, Sizden 1. mumçiçeğiylen ilgili yazıları çok dikkatli okumanız, 2. özveride bulunmanız, bunları yaparsanız sipariş açarım Sizin için demişti ![]() Ve veee bende 2010 siparişlerine dahil oldum ![]() Nihayet Mumçiçeği çeliklerim gelmişti Sayın Dilaver Beyin tecrübe paylaşımı beni o kadar Mutlu ettiki tarifi yoktur,Mum çiçeği çeliklerimin hayata bağlanmasına Dilaver Beye Minnettarım. Ayrıca forumdaki Sevgidolu mesajları ile Siz Mumçiçeği Sevdalılarına Beni Yüreklendirdiği için Sonsuz Teşekkürlerimi sunarım. Koleksiyonumdaki Hoya listem... Hoya acicularis Hoya aff. Albiflora Hoya aff. Biakensis Hoya archboldiana ''Pink'' Hoya archboldiana ''White'' Hoya australis Hoya australis '' Lisa'' Hoya australis ? Hoya balaensis 01 TYPE Hoya balaensis Hoya bella Hoya bella ''Albomarginata'' Hoya bicknellii IML 1597 Hoya bilobata Hoya blashernaezii Hoya brevialata Hoya buotii IML 1862 Hoya burtoniae IML 0724 Hoya callistophylla Hoya calycina stargazer Hoya camphorifolia Hoya cardiophylla Hoya carnosa ''Asiye'm'' Hoya carnosa ''çok çilli Yaprak'' Hoya carnosa ''Chelsea'' Hoya carnosa Compacta ''Hindu Rope'' Hoya carnosa Compacta ''Regalis'' Albomarginate Hoya carnosa ''Crinkle 8'' Hoya carnosa ''pembegül'' Hoya carnosa ''Red'' Hoya carnosa ''Tricolor'' Hoya carnosa ''White'' Hoya caudata Hoya cembre Hoya chinghungensis Hoya chlorantha Hoya chlorantha var. Tutuilensis Hoya chuniana Hoya ciliata Hoya cinnamomifolia Hoya clandestina Hoya collina Hoya coriacea Hoya cumingiana Hoya curtisii Hoya cv. Chouke Hoya cv. Jennifer Hoya cv. ''Joy'' Hoya cv. Kamuki Hoya cv. Mathilde Hoya cv. Minibelle Hoya cv. Pinkie Hoya cv. rosita-1 Hoya cv. Ruthie ''MM x Ariadna'' Hoya cystiantha Hoya dasyantha Hoya davidcummingii Hoya dennisii "Gold Ridge" Hoya densifolia Hoya deykei Hoya diversifolia Hoya eliptica Hoya endauensis Hoya engleriana Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia'' Hoya erythrostemma ''Pink'' Hoya erythrostemma ''White'' Hoya ''Eskimo'' Hoya excavata Hoya filiformis Hoya finlaysonii Hoya flagellata ''TN 99-024'' Hoya flavida Hoya fraterna Hoya fungii Hoya glabra Hoya globulifera Hoya globulosa Hoya golamcoiana Hoya graveolens Hoya greenii Hoya griffithii Hoya heuschkeliana ''Red'' Hoya hypolasia Hoya imperialis Alba ''White'' Hoya imperialis ''Red'' Hoya imperialis var. ''Borneo Red'' Hoya imperialis var. ''Rauchii'' Hoya javanica ''Orange Stem'' Hoya javanica ''Variegata'' Hoya kanyakumariana Hoya kastbergii Hoya kenejiana var. variegated Hoya kentiana Hoya kerri ''Albomarginata'' Hoya kerrii ''Margin Variegate'' Hoya kerrii ''Spot Leaf'' Hoya krohniana Hoya laconosa ''Tove'' Hoya lacunosa Hoya lacunosa ''Heart Shaped'' Hoya lacunosa ''Sunrise'' Hoya lambii UT ? Hoya lamingtoniae Hoya lasiantha Hoya latifolia Hoya latifolia GPS 10063 Hoya lauterbachii Hoya leucorhoda IML 0518 Hoya linearis Hoya lobbii ''Cream Flowers'' Hoya loheri Hoya longifolia Hoya loyceandrewsiana Hoya lucardenasiana Hoya macrophylla Hoya macrophylla ''Albomarginata'' Hoya macrophylla ''Pot of Gold'' Hoya macrophylla ''Snow Queen'' Hoya macgillivrayii Hoya magnifica Hoya megalantha ''NS-05-038'' Hoya megalantha ''Pink'' Hoya megalaster Hoya meliflua ssp. Fraterna Hoya memoria Hoya meredithii Hoya merillii Hoya mindorensis subsp. superba IML1777 Hoya multiflora ''Thailand'' Hoya naumanii Hoya nicholsoniae Hoya nummularioides Hoya obovata Hoya obscura Hoya obscura ''Pink'' Hoya obscura x lacunosa Hoya obtusifolia Hoya odorata Hoya onychoides Hoya onychoides ''Venus'' Hoya onychoides x macgillivrayii Hoya pachyclada ''Red Corona'' Hoya panchoi IML 0228 Hoya pandurata ''Yellow'' Hoya parasitica ''Lao'' Hoya parasitica Laos ''Long Leaf'' Hoya parvifolia Hoya patella ''Pink'' Hoya patella ''White'' Hoya pauciflora Hoya picta Hoya polyneura Hoya praetorii Hoya pubicalyx GPS 282 Hoya pubicalyx ''Red Button'' Hoya pubicalyx ''Royal Hawaiian Purple'' Hoya pubicalyx ''Silver Pink'' Hoya purpureo fusca Hoya quinquenervia Hoya retusa Hoya revoluta Hoya rigida Hoya rotundiflora Hoya rubida Hoya samoensis Hoya serpens Hoya shepherdii Hoya siariae Hoya sigilatis Hoya sigillatis NS 07-039 Ketambe, Alas river, Sumatra Hoya sipitangensis Hoya sp. (East of Thailand, PCBR-JJ) Black leaves Hoya sp. (NKPT-BP) EPC-295 Hoya sp. (NKPT-BP) Very big leaves and beautiful pinkish flowers Hoya sp. (RB-Mini) EPC-199 very attractive compact small leaves Hoya sp. (Vietnam) very big heart shaped leaves Hoya sp. (West of Thailand, PTBR-PNYwf) Hoya aff.finlaysonii Hoya sp. aff. Mindorensis AP1080 ''Yellow'' Hoya sp. aff.tomsonii (Sold as H.aff lyi) long hair cover on leaves Hoya sp. Bogor Hoya sp. ''DS-70'' variegated Hoya sp. ''GPS 7731'' Hoya sp. Haraku Hoya sp. ''IR-26'' Hoya sp. Kunmink kina Hoya sp. Palawan GPS 9057 Hoya sp. Sapuroa GPS 3752 Hoya sp. Tanna Hoya sp.''PNG - sv - 432'' Hoya subcalva Hoya sussuela Hoya thomsonii Hoya verticillata Hoya vitellinoides Hoya vitiensis Hoya wallichii UT 174 Hoya walliniana UT 152 Hoya wayetii Hoya waymaniae Hoya wibergiae Siz'lernen, ilk paylaşmak istediğim Resim Hoyacarnosa'm yani (Asiye'm) Düzenleyen missmenas : 26-05-2012 saat 18:02 Neden: Güncel Hoya koleksiyonumu ekledim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanız hayırlı olsun sevgili missmenas. Asiyeniz bütün ihtişamıyla buradayım diyor resmen. Sayfanızı ilerleyen zamanlarda sık sık takip edeceğiz sanırım. Hoya sevginiz daha doğrusu yeşil sevginiz yüreğinizden eksik olmasın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
2010 siparişimden Hoya pauciflora 1 adet çelik 2 ye bölerek yatık ekildi, 2 tane ayrı saksıda bulunuyor. Düzenleyen missmenas : 18-06-2010 saat 00:17 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
sayfan hayırlı olsun hatice ablacıgım asiyeyı (hoya carnosanızı)hep merak edıyodum bekledıgımden cok daha mukemmel gordum.dıger celıklerınızınde sonsuz sevgı ve ılgınız karsısında sızı uzmeyeceklerınden emınım ınsallah bol çıçeklerını gorursun.kucak dolusu sevgılerımle |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Faruk ve Gülşen Arkadaşım. Acemilik işte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
2 adet Hoya lacunosa çeliği 4 e bölerek 4 ayrı saksıya ektim gelişmeleri çok güzel. Birde süpriz!!!! ![]() Çiçekli olan lacunosa Süpriz yapıp çiçek ucunu bile büyütmeye başladı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa diğer çelikten gelişmeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Hoya australis çeliği,2 ye bölündü 2 ayrı saksıda ve Hoya bella bölünmeden ekildi ve gelişim görüntüleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Fatih'ciğim çok Teşekkür ederim Güzel Temennin için umarım bir gün hep birlikte görürüz güzel Çiçeklerini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Bogor bölünmeden ekildi henüz bir gelişme yok. Hoya Verticillata çeliği 2 ye bölünerek 2 ayrı saksıda gelişmeleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
2 adet ayrı Hoya Carnosa çeliği bölünmeden 2 ayrı saksıya ekildi gelişimleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili Missmenas,sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Hoyalarınızın gelişimi çokgüzel.İnşallah Lacunasa'yı en kısa zamanda diğerleri de takip ederler.Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah, Hazan'cığım Çok Teşekkür ederim. Çiçek açtığı günlerin Sevincini birlikte paylaşırız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Linearis ve Hoya Curtisii çelikleri 2 ye bölüp ektim. 2 ayrı saksılarda, pek iç açıcı değiller. Curtisii birisi kurudu sanırım,kök varmı diye bakmaya korkuyorum biraz daha bekliyecem hiç yeşil yaprağı kalmadı ama bir ümit. Linearis de öyle ümitli değilim ama süpriz yapabilirler, diye beklemekteyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Gracilis çeliğimi 2 ye bölüp 2 ayrı saksılara ektim, gelişmeleri gayet güzel. bu gecelik bu kadar yeter sanırım 2010 siparişlerimde başarı oranım nasıl artık bilemiyeceğim,sayın hocalarımızın yorumlarını bekliyorum ![]() Öğleye doğruda devam diyorum, sırada Taner Angay Beyin serasından aldıklarım var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın missmenas, Sayfanız hayırlı olsun. Umarım hoyalarınız sizi hiç üzmez ve yakın zamanda çiçeklerini gösterir. Tabi biz de burdan seyrederiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayfan hayırlı olsun sevgili missmenas, sürpriz yapan lacunosa çiçeğinde ![]() Bu kadar fazla sayıda tür ve çelik arasında kesin olmamakla birlikte tek kayıp vermek büyük başarı, kutluyorum sizi. Asiye'ye gerçekten çok güzel ve sağlıklı. Hoya başlığımızın değerli süslerinden bir oldu ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
a1919 Arkadaşım, Teşekkür ederim konu Mum çiçeği olunca içim içime sığmıyor. Sizinde yeni çelikleriniz gelecek gelişmeli izliyorum. Kendimi son anda tuttum sipariş açmamak için yine ![]() İlkinciğim, güzel düşüncen için çok Teşekkür ederim, Hoya Curtisii ye hayır diyemem doğrusu. 1 saksıda hala 3 tane yeşil yaprak var bekleyelim akıbeti kötüye giderse haberleşiriz. Hoya pauciflora birisi Sizin rezerve edilmiştir, haber vermeniz yeterli. Huzunperest arkadaşım 1 tanesin Sen. Beni Yüreklendiren mesajını aldığım andaki Sevincimin tarifi yoktur. En güzel Hoyalar Senin olsun, bütün bu Güzellikleri Sana borçluyum. Makiciğim Çok Teşekkür ederim. Çeliklerim geldiğindeki üzüntüm unutulmak üzre. Sadece 3 tanesi hayata bağlanır diye düşünmüştüm Ben. Hoyalar gerçekten de çok dirençli çiçeklermiş bunu gördüm. Bana mucize gibi geliyor çogunluğunun hayata bağlanması. Belkide Dilaver Bey'in göndermiş olduğu Kök gübresine borçluyum. Önümüzdeki Ay 20*10*20 gübreyi vermeye başlıyacağım Prenses'lerime |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taner Angay Bey'in serasından geçen Ay aldığım hoyalarım.(köklü olarak aldım) Satın almak isteyen Arkadaşlarımıza duyurulur ![]() Hoya Sulawesi Hoya Silverpink Hoya Pubicalyx Hoya Diversifolia Hoya Kerrii |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Agaclar.net le, tanıştığım ilk günlerde Asiyemden ilk aldığım çelik. Pembegül Arkadaşımla takas yaptık Hoya carnosa pembe çiçekli ile olanı buda (Pembegülüm) Arkadaşımın rumuzunu taktım, yeni yapraklarını çıkardı. Pembegülümde hayata bağlandı. Çok Teşekkür ederim Pembegül arkadaşım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Gülüşler serbesttir, geçen yıl koçtaştan aldığım çiçeğim Hoya değilmiş ![]() Telefon gelince koşturdum Koçtaşa, yaklaşık git gel 450 km yol, aldım çiçeğimi. Hatta yanımda götürdüm çadıra baktım, güvenemedim evde kurutur Arkadaşım diye. 4 Gün oldu öğreneli Madagaskar Yasemini'ymiş ![]() Buda o kızım benim |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Faruk Bey. Ama söz konusu Hoya olunca bende akan Sular durur. Yılların adı var 17 yıl aradım değerdi o kadar yola. Yeşillim Teşekkür ediyorum. Hoyalarla ilgili ne kadar çok Bilgi olursa Deneyimlerimizde bir o kadarda başarılı olacağımıza inanıyorum. Tecrübe çok önemli, sadece bitkiyi sevmek yetmiyor maalesef. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|