agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2010, 15:33   #61
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili missmenas, kutluyorum sizi. Hepsi çok güzel gelişmiş. Nazar boncuğu şart oldu

Aynı tarihlerde gelen benim çeliklerin en hızlı büyüyeninde 2-3 yaprak var. Özellikle lacunosa ve bogor'a maşallah diyorum. Gübre veriyor musunuz?
Teşekkür ederim. Gübre veriyorum ayda 1 defa 20*10*20
ayrıca toprağında keçi ve koyun gübresi var karışımlı, yanmış ağaç tozu var testere den çıkan meşe ve çam ağacı kabuklarıylen karışık,aldığımda gübre halindeydi satılmıyor oduncuların odun satış yerinden bulabilirsiniz. Dikkat etmelisiniz kullanacaksanız tavsiyem fırınlayın öncelikle derim, başka zararlılarda çok oluyor bu karışımda. ilk 2 ay Dilaver beyden aldığım gübreyi kullandım black jack diye bir gübre o çok işe yaradı sanırım kök gelişimi için.

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-09-2010, 15:48   #62
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Orkun ve a1919, Taner Bey Hoya satıyor evet ama elinde hala varmı bilemiyorum isteyen olursa irtibata geçebilirsiniz geç kalmadan çok fazla yoktu ben aldığımda, mayıs ayında almıştım yeni köklenmişti çelikler.

Eski 03-09-2010, 15:54   #63
Ağaç Dostu

Yardımlarınızı bekliyorum Arkadaşlar 2 tane Hoya türü var isimlerini bilmiyorum. Resimlerinden bilen olursa çok mutlu olurum.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 03-09-2010, 16:11   #64
Ağaç Dostu

H. shepherdi bordo saksıdaki Sayın Huzunperest arkadaşımdan 2. takas çiçeğim diğer H. shepherdiler izmir botanik bahçesinde temmuz ortasında ziyaret sonrası boş dönmek olmazdı değilmi ama, 1 tane daha aldım sanırım oda H. silverpink etiketlenmemişti Yine yardımlarınızı bekliyorum

Eklenen Resimler

Eski 03-09-2010, 23:23   #65
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
beyaz saksıdaki hoyanıza bayıldım inşallah en kısa zamanda büyüyüp sizi çiçekleriyle mutlu derler... )

gulşen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-09-2010, 12:15   #66
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Hoya cinsi hak.

Sayın Mismenas,

İsmini sorduğunuz hoyalardan ilk sıradakini bende olan Purpureo Fusco ya benzettim.Bu hoyaları nereden temin ettiniz.köklümü yoksa çelik olarak mı aldınız.İki cinsin fotoğrafını yüklüyorum.İkincisi Eritryne yaprak şekillerine bakarsınız.İyi günler

Eklenen Resimler

Şevket Yaşar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-09-2010, 13:03   #67
Ağaç Dostu

2. resimdeki sanırım erythrostemma Sayın huzunperest arkadaşımdan hediye sağolsun.
1. resimdeki İzmir Ege Üni. Botanik bahçesinden aldığımda etiketlenmemişti onun için karıştırdım ama en doğrusunu yine Sayın huzunperest ve Sayın dkp arkadaşımız bilecekler bende merak ediyorum.
Teşekkür ederim Sayın Şevket Bey.

Eski 07-09-2010, 20:24   #68
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
2. resimdeki sanırım erythrostemma Sayın huzunperest arkadaşımdan hediye sağolsun.
1. resimdeki İzmir Ege Üni. Botanik bahçesinden aldığımda etiketlenmemişti onun için karıştırdım ama en doğrusunu yine Sayın huzunperest ve Sayın dkp arkadaşımız bilecekler bende merak ediyorum.
Teşekkür ederim Sayın Şevket Bey.
Sayın Şevket Yaşar' ın ilk tespiti doğrudur.

dkp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-09-2010, 00:43   #69
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2010
Sayın missmenas; sayfanız hayırlı olsun.Uzun zamandır memlekette olduğum için sayfanızı görme imkanım olmamıştı.Mum çiçekleriniz gerçekten çok harika.Hele de asiye büyük ihtişamı ile kendini gösteriyor.Bize yollamış olduğunuz yavruları da inşallah asiye kadar olur.Bize aşıladığınız mum çiçeği sevgisi gittikçe büyüyor inşallah bir dahaki siparişlerde bizler de değişik mum çiçeklerinden sipariş ederiz.Mum çiçeğinize gözüm gibi bakıyorum,açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Resimlerini sizlerle paylaşırım.Tekrar sayfanız hayırlı olsun...

kirikkale41 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-09-2010, 00:45   #70
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Galeri: 23
Sevgili missmenas ikinci fotoğraftaki hoya eritrostemma pink ) ilk fotodakini ben de purpureo fuscaya benzettim. Köklendirmeye çalışıp kuruduğunda ağlamaklı olduğum türdü)
Hızlıca büyüsün de sevgili ilkin ve bana iki gözlü bir çelik düşüversin inşallah
Sevgiler.

huzunperest Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-09-2010, 11:30   #71
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili Huzunperest beni de unutmayıp düşündüğün için çok teşekkür ederim. Bana da Hoya purpureo fuscha gibi geldi ama aynı yaprak formuna yakın başka hoyalar da olduğu için en iyi sonuca çiçek açtığı zaman varabiliriz zannedersem... Bakalım neler olacak.

Bu arada sevgili missmenas bana çok cici 2 tür hoya yollamıştı yazın. Gelişmeleri harika gidiyor. Belki gelecek sene çiçeklerini de görürüz kimbilir...

Hoya sulawesii ismi ile yolladığın Hoya bu sevgili missmenas.

Name:  P1030736.jpg
Views: 1120
Size:  34.5 KB

ve çiçeklerini görmeyi dört gözle beklediğim Hoya pauciflora

Name:  P1030737.jpg
Views: 1079
Size:  44.8 KB

Bu güzellikleri benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

sibelim ve Denizardacan beğendi.
İlkin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-09-2010, 12:13   #72
Ağaç Dostu

Sevgili İlkin, H. paucifloraya kocaman bir bravo benden.
Nasılda sevindim mutlu oldum anlatamam. Mükemmel gelişmiş,
bendeki hala uykuda bir kıprtı yok. Bunu böyle büyümüş ve kocaman görünce beni çocuklar gibi sevindirdin çok Teşekkür ederim paylaşım için. Çiçeklerinide görmek dileğiylen.
Sanırım Seni benden daha çok Sevmiş

Eski 27-09-2010, 10:28   #73
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Sevgili missmenas asıl ben teşekkür ederim bu güzellikleri benimle paylaştığınız için. Size gelecek ilkbahar'da ben de birkaç tür yollayacağım. Sizinkisi bir hareketlensin eminim hızlıca büyüyecektir, şimdi toprağın altında güç topluyordu o emin olun.

Eski 02-10-2010, 00:15   #74
Ağaç Dostu

Minik Prenseslerim büyüdü ve pencere önü dar gelmeye başladı perdenin katlama mekanızmasına dolanmaya başlamıştıki kurtardık.
Şimdi kalıcı yer bulma sorunumuz var.
Planım yine pencere önüne koymak ama saksıları büyüttüm sığmıyorlar. Bende çözüm yolu olarak pencerinin önündeki mermeri genişletmekte buluyorum L şeklindeki raf demirlerinden alıp ilave olarak 15cm genişliğinde MDF lam kestirtip mermere ilave yapıp saksıları koymayı hedefliyorum, ölçüler alındı çarşambaya kadar yeni yerlerindeler.

Eklenen Resimler

Eski 02-10-2010, 01:18   #75
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Görüntü muhteşem ötesi ellerinize sağlık, hoyaları sardırdığınız aparatları nerden aldınız veya nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bellayı köklendirmeyi bir türlü başaramadım hindu rope köklendi, bellayı dal olarak getireceğim eminim diğer arkadaşlar gibi sizde köklendirmeyi başarırsınız.Sevgiler.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-10-2010, 08:33   #76
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Sevgili missmenas ellerinize sağlık, bitkilerin saksılarını değiştirmek ve onları çemberlerine sardırmak baya bir uğraştırmış görünüyor sizi. Saksılar, seramik türü saksı zannedersem değil mi? Umarım ileriki zamanlarda başka saksıya alma ihtiyacı duyduğunuz zaman hoyaları çok zorlanmadan çıkartırsınız. Çemberler de hoş görünüyor biraz daha yuvarlaklığını toplayabilseniz aslında ileride daha rahat edebilirsiniz, bitkiler büyüdüğü zaman baya bir yer kaplayacaklar çünkü. Şimdiden en kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum.

Eski 02-10-2010, 11:10   #77
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Görüntü muhteşem ötesi ellerinize sağlık, hoyaları sardırdığınız aparatları nerden aldınız veya nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bellayı köklendirmeyi bir türlü başaramadım hindu rope köklendi, bellayı dal olarak getireceğim eminim diğer arkadaşlar gibi sizde köklendirmeyi başarırsınız.Sevgiler.
Teşekkür ederim Hatice hanım, saksıları tekzen yapı marketten aldım fiyatıda bayağı uygundu altlarıylen beraber satılıyor saksıda delikti görür görmez 10 tane aldım
aynı saksılardan daha önce koçtaşta görmüştüm ama altları delik değildi saksı altlığıda yoktu. uzun zamandır hep bu tarz saksılara bakmıştım çeberi sardırmak kolay olsun diye saksının dışındaki hasıra gömdüm çemberi.
malzemelride bambuyu nasreddin bambudan aldım galvaniz teli ve elektik kablosunuda eski sanayiden aldım. Elektirik telini açıp içindeki 4 tane ince tellerle, galvaniz tel ile bambuyu sardım. Antalya'ya uğradığında mutlaka bekliyorum, tabiiki hoyalarda bekliyor olacak seni

Eski 02-10-2010, 11:22   #78
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İlkin Mesajı Göster
Sevgili missmenas ellerinize sağlık, bitkilerin saksılarını değiştirmek ve onları çemberlerine sardırmak baya bir uğraştırmış görünüyor sizi. Saksılar, seramik türü saksı zannedersem değil mi? Umarım ileriki zamanlarda başka saksıya alma ihtiyacı duyduğunuz zaman hoyaları çok zorlanmadan çıkartırsınız. Çemberler de hoş görünüyor biraz daha yuvarlaklığını toplayabilseniz aslında ileride daha rahat edebilirsiniz, bitkiler büyüdüğü zaman baya bir yer kaplayacaklar çünkü. Şimdiden en kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum.
İlkin'ciğim inanki hasta halimle epeyce uğraştım bütün işi kızımla birlikte yaptım.
Saksılar seramik sardırma çemberini tamamen saksının dışına bağladım kablo teliylen, ilerde çemberi açmadan sadece çiçeği çıkarıp başka saksıya aktarabileyim düşüncesi ile, bunlar pencere önüne koymayı tasarladım o sebepten çemberleri büyük yaptım, devamını yapacam daha onları küçük yapmayı tasarlıyorum bambuları kısaltmam gerekecek tek çemberli falan olsunki yemek konsolunun üzerine koyabileyim,konsolda pencere önünde sabah ve öğlen güneşi alıyor kısa sürelik.
Şimdilik hepsi küçük dediğin gibi büyüdüklerinde başka bir çözüm bulurum, olmadı kayınvalidemin evine koyarım bazılarını aynı sitede oturuyoruz.Yeterki büyüyüp çiçek açtıklarını görebilelim

Eski 04-10-2010, 08:26   #79
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Hatice Hanım saksılarınız gerçekten çok güzel olmuş. Güle güle büyütün çemberler çiçekle dolsun inşallah

a1919 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-10-2010, 15:26   #80
Ağaç Dostu

Çok Teşekkür ederim a1919 temennim o çiçeklerle dolsun aralarınıda geniş bıraktım doya doya çiçeklerini seyredelim diyedarısı senin hoyalara onlarda bir an önce gelişsinde onlarıda sardıralım sonrada bekleyelim çiçekler açsın. Gerçi bu Hoyalarda ayrı bir güzellik var çiçeksiz halleri bile çok güzel

Eski 06-10-2010, 01:36   #81
Ağaç Dostu

Arkadaşlar Sizlerle tek yapraklı H. kerriyi tanıştırmak istedim emanet getirdim bende biraz misafir kalacak Taner Angay Bey'e ait, sürgün vermesi için acaba ne yapmak gerekir nasıl bir bakım uygulamalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 18-10-2010, 10:56   #82
Ağaç Dostu

h.carnosamdaki gelişmiş tek çiçek sapı sizlernen paylaşmak istedim asiye çok nazlı bende çok sabırsız bakalım nereye kadar.

Eklenen Resimler

Eski 18-10-2010, 11:03   #83
Ağaç Dostu

Bunlarda ailemin yeni fertleri H. bilobata ve H. obscura
Çok Teşkkür ederim Sayın Hydrosuccess gözüm gibi bakıyorum, köksüz olan bilobatayıda köklü olanın yanına ektim sür gün kurudu ama sanırım köklendi oda.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 18-10-2010, 11:07   #84
Ağaç Dostu

Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar

Eklenen Resimler

Eski 18-10-2010, 11:50   #85
dlk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-09-2010
sevgili missmenas sayfanız ve çiçeklriniz çok güzel.hepsine bayıldım.

dlk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2010, 12:05   #86
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Tüh benim göndereceğimi seven olmayacak mı

Olsun sen onu sahiplenirsin demi abla

Fatih Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2010, 22:51   #87
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Alıntı:
Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar

Reca ederim ablacım. Bol sürgünlü olsun....

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-10-2010, 01:21   #88
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Tüh benim göndereceğimi seven olmayacak mı

Olsun sen onu sahiplenirsin demi abla
Fatihciğim ben onu bağrıma basarım hem sevgi hem şefkat bekliyor hem Orkunun gönderdiği ile aynısı değil Senden gelenin yeri ayrı olacak emin ol

Eski 19-10-2010, 09:19   #89
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Alıntı:
Kenarları beyazmı Hatice hanım benim getireceğimin yaprakları tamamen yeşil farklı türümü acaba resimden tam anlayamadım.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-10-2010, 15:02   #90
Ağaç Dostu

Hatice hanım, yapraklarının kenarları beyaz çizgili.
Antalya'ya ne zaman geleceğiniz belli oldumu acaba?

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025