![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
ayrıca toprağında keçi ve koyun gübresi var karışımlı, yanmış ağaç tozu var testere den çıkan meşe ve çam ağacı kabuklarıylen karışık,aldığımda gübre halindeydi satılmıyor oduncuların odun satış yerinden bulabilirsiniz. Dikkat etmelisiniz kullanacaksanız tavsiyem fırınlayın öncelikle derim, başka zararlılarda çok oluyor bu karışımda. ilk 2 ay Dilaver beyden aldığım gübreyi kullandım black jack diye bir gübre o çok işe yaradı sanırım kök gelişimi için. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Orkun ve a1919, Taner Bey Hoya satıyor evet ama elinde hala varmı bilemiyorum isteyen olursa irtibata geçebilirsiniz geç kalmadan çok fazla yoktu ben aldığımda, mayıs ayında almıştım yeni köklenmişti çelikler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Yardımlarınızı bekliyorum Arkadaşlar 2 tane Hoya türü var isimlerini bilmiyorum. Resimlerinden bilen olursa çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
H. shepherdi bordo saksıdaki Sayın Huzunperest arkadaşımdan 2. takas çiçeğim diğer H. shepherdiler izmir botanik bahçesinde temmuz ortasında ziyaret sonrası boş dönmek olmazdı değilmi ama, 1 tane daha aldım sanırım oda H. silverpink etiketlenmemişti Yine yardımlarınızı bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Hoya cinsi hak.
Sayın Mismenas, İsmini sorduğunuz hoyalardan ilk sıradakini bende olan Purpureo Fusco ya benzettim.Bu hoyaları nereden temin ettiniz.köklümü yoksa çelik olarak mı aldınız.İki cinsin fotoğrafını yüklüyorum.İkincisi Eritryne yaprak şekillerine bakarsınız.İyi günler |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
2. resimdeki sanırım erythrostemma Sayın huzunperest arkadaşımdan hediye sağolsun. 1. resimdeki İzmir Ege Üni. Botanik bahçesinden aldığımda etiketlenmemişti onun için karıştırdım ama en doğrusunu yine Sayın huzunperest ve Sayın dkp arkadaşımız bilecekler bende merak ediyorum. ![]() Teşekkür ederim Sayın Şevket Bey. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2010
|
Sayın missmenas; sayfanız hayırlı olsun.Uzun zamandır memlekette olduğum için sayfanızı görme imkanım olmamıştı.Mum çiçekleriniz gerçekten çok harika.Hele de asiye büyük ihtişamı ile kendini gösteriyor.Bize yollamış olduğunuz yavruları da inşallah asiye kadar olur.Bize aşıladığınız mum çiçeği sevgisi gittikçe büyüyor inşallah bir dahaki siparişlerde bizler de değişik mum çiçeklerinden sipariş ederiz.Mum çiçeğinize gözüm gibi bakıyorum,açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.Resimlerini sizlerle paylaşırım.Tekrar sayfanız hayırlı olsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas ikinci fotoğraftaki hoya eritrostemma pink ![]() ![]() Hızlıca büyüsün de sevgili ilkin ve bana iki gözlü bir çelik düşüversin inşallah ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Huzunperest beni de unutmayıp düşündüğün için çok teşekkür ederim. Bana da Hoya purpureo fuscha gibi geldi ama aynı yaprak formuna yakın başka hoyalar da olduğu için en iyi sonuca çiçek açtığı zaman varabiliriz zannedersem... Bakalım neler olacak. ![]() Bu arada sevgili missmenas bana çok cici 2 tür hoya yollamıştı yazın. Gelişmeleri harika gidiyor. Belki gelecek sene çiçeklerini de görürüz kimbilir... Hoya sulawesii ismi ile yolladığın Hoya bu sevgili missmenas. ![]() ve çiçeklerini görmeyi dört gözle beklediğim Hoya pauciflora ![]() Bu güzellikleri benimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlkin, H. paucifloraya kocaman bir bravo benden. Nasılda sevindim mutlu oldum anlatamam. Mükemmel gelişmiş, bendeki hala uykuda bir kıprtı yok. Bunu böyle büyümüş ve kocaman görünce beni çocuklar gibi sevindirdin çok Teşekkür ederim paylaşım için. Çiçeklerinide görmek dileğiylen. Sanırım Seni benden daha çok Sevmiş ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas asıl ben teşekkür ederim bu güzellikleri benimle paylaştığınız için. Size gelecek ilkbahar'da ben de birkaç tür yollayacağım. Sizinkisi bir hareketlensin eminim hızlıca büyüyecektir, şimdi toprağın altında güç topluyordu o emin olun. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Minik Prenseslerim büyüdü ve pencere önü dar gelmeye başladı perdenin katlama mekanızmasına dolanmaya başlamıştıki kurtardık. Şimdi kalıcı yer bulma sorunumuz var. Planım yine pencere önüne koymak ama saksıları büyüttüm sığmıyorlar. Bende çözüm yolu olarak pencerinin önündeki mermeri genişletmekte buluyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Görüntü muhteşem ötesi ellerinize sağlık, hoyaları sardırdığınız aparatları nerden aldınız veya nasıl yaptınız bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bellayı köklendirmeyi bir türlü başaramadım hindu rope köklendi, bellayı dal olarak getireceğim eminim diğer arkadaşlar gibi sizde köklendirmeyi başarırsınız.Sevgiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas ellerinize sağlık, bitkilerin saksılarını değiştirmek ve onları çemberlerine sardırmak baya bir uğraştırmış görünüyor sizi. Saksılar, seramik türü saksı zannedersem değil mi? Umarım ileriki zamanlarda başka saksıya alma ihtiyacı duyduğunuz zaman hoyaları çok zorlanmadan çıkartırsınız. Çemberler de hoş görünüyor biraz daha yuvarlaklığını toplayabilseniz aslında ileride daha rahat edebilirsiniz, bitkiler büyüdüğü zaman baya bir yer kaplayacaklar çünkü. Şimdiden en kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() aynı saksılardan daha önce koçtaşta görmüştüm ama altları delik değildi saksı altlığıda yoktu. uzun zamandır hep bu tarz saksılara bakmıştım çeberi sardırmak kolay olsun diye saksının dışındaki hasıra gömdüm çemberi. malzemelride bambuyu nasreddin bambudan aldım galvaniz teli ve elektik kablosunuda eski sanayiden aldım. Elektirik telini açıp içindeki 4 tane ince tellerle, galvaniz tel ile bambuyu sardım. Antalya'ya uğradığında mutlaka bekliyorum, tabiiki hoyalarda bekliyor olacak seni ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksılar seramik sardırma çemberini tamamen saksının dışına bağladım kablo teliylen, ilerde çemberi açmadan sadece çiçeği çıkarıp başka saksıya aktarabileyim düşüncesi ile, bunlar pencere önüne koymayı tasarladım o sebepten çemberleri büyük yaptım, devamını yapacam daha onları küçük yapmayı tasarlıyorum bambuları kısaltmam gerekecek tek çemberli falan olsunki yemek konsolunun üzerine koyabileyim,konsolda pencere önünde sabah ve öğlen güneşi alıyor kısa sürelik. Şimdilik hepsi küçük dediğin gibi büyüdüklerinde başka bir çözüm bulurum, olmadı kayınvalidemin evine koyarım bazılarını aynı sitede oturuyoruz.Yeterki büyüyüp çiçek açtıklarını görebilelim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Hatice Hanım saksılarınız gerçekten çok güzel olmuş. Güle güle büyütün çemberler çiçekle dolsun inşallah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Çok Teşekkür ederim a1919 temennim o çiçeklerle dolsun aralarınıda geniş bıraktım doya doya çiçeklerini seyredelim diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Sizlerle tek yapraklı H. kerriyi tanıştırmak istedim emanet getirdim bende biraz misafir kalacak Taner Angay Bey'e ait, sürgün vermesi için acaba ne yapmak gerekir nasıl bir bakım uygulamalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
h.carnosamdaki gelişmiş tek çiçek sapı sizlernen paylaşmak istedim asiye çok nazlı bende çok sabırsız bakalım nereye kadar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda ailemin yeni fertleri H. bilobata ve H. obscura Çok Teşkkür ederim Sayın Hydrosuccess gözüm gibi bakıyorum, köksüz olan bilobatayıda köklü olanın yanına ektim sür gün kurudu ama sanırım köklendi oda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor. Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
sevgili missmenas sayfanız ve çiçeklriniz çok güzel.hepsine bayıldım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Kenarları beyazmı Hatice hanım benim getireceğimin yaprakları tamamen yeşil farklı türümü acaba resimden tam anlayamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım, yapraklarının kenarları beyaz çizgili. Antalya'ya ne zaman geleceğiniz belli oldumu acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|