agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2010, 14:40   #121
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Makici'ğim evet onlarda lacunosa yaprakları azman gibi benzemiyor laconosayaçelik halindeki yaprakları minicik ve etli duruyor hoş görüntüsü var ama yeni yaprakları işte o soru işareti?
sonraki ektiğim toprak harcında oran değişikliği yaptım nafile onlarda büyük yaprak çıkartıyorlar.

kırmızı ve gri bahçe toprağı
sihirli torf
yurtdışından gelme bir torf daha
vermikulit
siyah ve kırmızı cruf
orman toprağı (Mutlu kutlu bey den temin ettim)
yanmış ağaç kabukları ve talaşı (oduncunun bahçesinden temin ettim çam ağacı ve meşe ağacı karışımı)
vermikulit 3 numara
perlit
cocopet
orkide harcı
yanmış keçi koyun gübresi
dekoratif ağaç kabukları diye satılan çam agacı kabukları var ayrıca
saksı tabanında asfalt kenarlarından aldığım çakıl var
toprak karışımım bu
ilk filizlenme belirtisinden itibarende 20*10*20 gübreyi verdim 15 günde bir, son 3 aydır da ayda bir veriyorum.
Sulamamda hepsinde farklı toprak yüzeylerine bakıp suluyorum hepsinin ihtiyacı farklı yüzey kuruyunca sulama yapıyorum ve sulamayı akşamları ve ya geceleri yapabiliyorum.
Saksılarımı toprak saksılarımı özellikle bende çok seviyorum özel boyattım burda bir saksıcım var, eşimin işyeri komşuları artık benden korkuyorlar nerdeyse bedavaya alıyorum diyebalkon saksılarımıda havalimanını geçince bir saksı imalathanesi var onlarda ordan alıyorum akraba oldum saksıcılarla nerdeyse

Denizardacan beğendi.

Düzenleyen missmenas : 25-11-2010 saat 15:35 Neden: kelime hatası
missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2010, 14:50   #122
Ağaç Dostu

İlkinci'ğim çok güzel bir anı olmuş o anki yaşadığınız. Sohbet mutlaka güzelmiştir, gülüyormuydunuz acaba o esnada çiçeklerde tepki vermiştir
2 hafta öncesine kadar hiç direk gün ışığı almadılar hep güneş perdem kapalıydı şimdi hepsi direk güneş ışığı alıyor.
Sadece asiyeye biraz eziyet ettim o sıcaklarda pencere önünde direk gün ışığına maruz bıraktım bir süre, sürekli yerini değiştirdim ama diğerlerinde hala itinalıyım
güneşle beraber bende pencereleri takipteyim yanma olmasın diye şimdilik bir sorun yok. Ama bütün gün hala balkon kapımız açık oturuyoruz gece yatıncaya kadar hemde, güneşte sabahtan batıncaya kadar içerde.
Koltuklardan halılar solmuşmu umursamıyorum renkleri falan umurumda değil artık

Eski 25-11-2010, 14:52   #123
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
uzun zamandır siteye giremiyordum bugün fırsat bulup bi bakayım dedim iyiki bakmışım asiyenin güzelliği başımı döndürdü doğrusu,ayrıca h.lacunosa içinde tebrik ederim onun tam olarak açmış halinide dört gözle bekliyorum her ikisinede kocaman birer MAŞALLAH....
Gülşen'ciğim darısı Asiye'nin kızına artık oda seni mutlu etsin çiçeklerini sende görmeni çok isterim. Teşekkür ederim

Eski 25-11-2010, 16:21   #124
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili missmenas cevabınız için çok teşekkür ederim. Hoyaların çiçeklenmesi için mutlaka taze hava akımı ve gübreyi eksik etmemek gerektiği sonucunu çıkartıyorum ben. Benim de iş yerimdeki bitkiler atölyenin kapısı açık diye bol hava alıyorlar ve gündüz de onlara daha rahat bakabiliyorum diye gübrelerini genelde eksik etmiyorum. En çok çiçeklenme iş yerindekilerde oluyor. Bir de ışık varsa bu da onları mutlaka mutlu ediyor. Acaba ani yapılan ışık değeri farklılıkları da çiçeklenmeyi etkiliyor mudur? Bunu da düşünmeye başladım artık. Evdeki hoyalarla ise birkaç haftadır annem burada diye tam kararınca ilgilenemiyorum. Ben perdeleri açıyorum annem kapatıyor, o kapatıyor ben açıyorum tam bir kısır döngü içindeyiz bu konuda. )

İlkin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2010, 16:52   #125
Ağaç Dostu

İlkin'ciğim ilgin için ben Teşekkür ederim ani ışık değişimleri mutlaka etkliyor olumlu yönde bence dozunu kaçırmadan , lacunosadaki çiçek sapı geldiği günden beridir var nedense perde açılır açılmaz atağa geçti saksının önceki bulunduğu yerde hava akımı vardı buraya taşıdım 3 aya yakındır aynı yerinde . gözlemlerimde hava akımıda olumsuz etki yapıyor. diğer lacunosa çeliğim ilk geldiği günlerde tomurcuk büyütmüştü o da açardı. eşim çiçeğin hemen arkasındaki camı açmış ve sabaha kadar açık kalmış ben sabah farkettiğimde tomurcuklar kurumaya başlamışlardı bile , bu sevincimi belirten resmi o günlerde yüklemiştim maalesef hava akımının kurbanı oldu.
Anne'nin tutmuda normal çok güneş evdeki herşeyi eskitir düşüncesi normaldir ben sebepten dedim halidan ve koltuktan, vazgeçtim diye. yeterki hava akımına maruz kalmasınlar yoksa perdelerin açılıp kapanması problem olmuyor bu aylarda bilakis mutlu ediyor çiçekleri.
lacunosa çiçek açmak üzere olan öğleden sonra güneş alıyor birde sabah güneşi alıyor güneş sürekli içerde.direk öğlen güneşini alan pencerede perde açık ordada hoyalarım var sorun yaşamıyorum dediğim gibi kışı çıkarıncaya kadar kapatmıcam perdeleri. çok rüzgarlı havada balkonu kapatıyorum bu defada mutlaka mutfak tarafını açıyorum oksijen devamlı taze kalsın diye. Ev ev değilki botanik bahçesinde yaşıyoruz resmen

Eski 25-11-2010, 17:05   #126
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Sevgili missmenas hava akımından kastım içeride taze oksijen olması aman hava akımında bırakılmalı gibi algılanmasın. Tüm canlılar için bu zararlı zaten. Tomurcukların açılmış halini merakla bekleyeceğim...

İlkin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2010, 20:32   #127
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Sayın missmenas, kutluyorum sizi. Muhteşem görünüyorlar.

dkp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-11-2010, 20:40   #128
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim. Sayın dkp, hocam kim acaba sizlere borçluyum bu eşsiz mutluluğu.

Eski 25-11-2010, 22:28   #129
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Ablacım sevincin daim olsun))

Fatih Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-11-2010, 00:19   #130
Ağaç Dostu

Fatih' ciğim,Teşekkür ederim. darısı senin lacunosalara artık

Eski 27-11-2010, 19:51   #131
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Buda güzeller güzeli, çiçek açmasa bile çok güzel kendisi zaten açmış çiçek gibi duruyor.
Çok Teşekkür ederim Orkun'cuğum, Kızlarımın favori hoyası bu yıl bu olacak gelip gidip bu güzeli seyrediyorlar
Hepsi çok güzel adaşım .Güle güle büyüt ,Bundan sonra her gördüğüm hoyadan sana bir çelik kıracağım
Bende en çok bunu beğendim .Hiç görmediğim bir tür .
Bizim evde 15 sene duran bir hoya vardı çocukluğumda ,Hiç açmadı .Bizde ilgilenmedik mi bilemiyorum .Sonunda çok seviyorum diyen bir akrabaya vermişti annem .Bazıları kısır oluyor demişlerdi o zaman ama ne kadar doğru bilmiyorum .

Hhatice Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-11-2010, 20:00   #132
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim adaşım, benim asiyede öyle yıllardır çiçek açmasını beklerken bu yıl sadece 1 tane açtı, ama cana değdi, beklemeye değdi doğrusu. Çiçek açtırabilmek için tecrübe gerekiyormuş. Hoya dostlarım sayesinde, yılların hasretini giderebildim.

Eski 27-11-2010, 20:45   #133
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
missmenas çok güzel hepiside canlı maşallah.
En son eklediğin çok beyendim güle güle büyüt.DSCF0001-1.jpg

sevim4 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-11-2010, 20:52   #134
Ağaç Dostu

Sevim hanım, çok teşekkür ederim. Bu güzel dilek ve temennilernen gün gelir çiçeklerinide görücüye çıkarırım artık

Eski 28-11-2010, 10:56   #135
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Merhaba sevgili missmanas; ben yeni üyelerdenim, ful için yaptığım aramalardan bulmuştum ağaçlar.net i. Ful, görüp aşık olduğum selluka ve herkezin çocukluk hatırası olan mum çiçeği. Sizi ve harika asiyenizi mum çiçeği sayfasında tanıdım, bu günde sayfanızı ziyaret ettim. Siz ve mum çiçekleriniz harikasınız. Anneme mumiçeği yetiştir dediğimde, aman kızım sıcakta biz zor yaşıyoruz o yaşarmı hiç demişti. Sizin sayfanızı bir ziyaret etmesini söyliycem. Kısmetse bu yaz ona, burdan satın alıp ikiye ayırdığım hoya tricolordan götürmeyi istiyorum. Hoyalarınızın bol çiçeklerini görmeniz dileklerimle size ve Antalya ma sevgiler selamlar.

karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-11-2010, 11:32   #136
Ağaç Dostu

Sevgili Karalale,
Çok Teşekkür ederim güzel temennileriniz için.
Anneniz Antalya merkezde ise bende verebilirim elden.
Yeterki mum çiçeğini sevsin, sahiplendirmek işin kolayı

Eski 01-12-2010, 11:54   #137
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Alıntı:
Sevgili Karalale,
Çok Teşekkür ederim güzel temennileriniz için.
Anneniz Antalya merkezde ise bende verebilirim elden.
Yeterki mum çiçeğini sevsin, sahiplendirmek işin kolayı
Harikasınız sevgili missmenas, annem tam göbekte oturuyor, eski SSK desem ya da Çarşamba Pazarı anlarsınız herhalde. Hatta bu gün orada çiçekçiden benim için Mercan çiçeği alıyor. Yaşasın benim katılamadığım o güzel paylaşımlara annem katılacak. Sevgiyle kalın...

karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-12-2010, 20:06   #138
Ağaç Dostu

Üzücü bir günün ardından, evde beni bu güzel görüntüsüyle ve enfes kokusuylayla beni karşılayan H. lacunosam.
lacunosamla kısa mutluluk 1 sattliğine eve iyiki uğramışım da görebildim açan çiçek patellerini, tam 18 adet 8 tanesi açmış durumda.
Fotoğrafını çok acele çektim ölümsüzleştirmek istedim yaşadığım bu mutlu anı.

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2011, 13:41   #139
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
Hatice ablacım bak sana kimi getirdim bakalım tanıyabilecek misin? nazar değmesin diye yüklemeyecektim ama dayanamadım seninle paylaşmak istedim bu güzellikle beni tanıştırdığın ve kavuşturduğun için nasıl teşekküretmeliyim bilemiyorum sen olmasaydın bu kadar sağlıklı olması zordu ilk senin ellerinde toprakla buluşmuş olması bir avantaj oldu satışa koyduğunda h.linearis ve h. australis rezerve edersen sevinirim böylelikle belki onların çiçeklerinide çok beklemeden görmüş olurum

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
gulşen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-01-2011, 14:26   #140
Ağaç Dostu

Sevgili Gülşen'ciğim,
kocaman bir Maşallah sana bu ne güzellik böyle. Valla şanslısın bendekinin henüz çiçeği yok demekki çiçek açacak olan kısmını kesip sana ekmişim buda bir şans. Çok sevindim laf aramızda çat diye çatlıcam şimdi nasıl kestim diye Aması var, yeni sahibindede yaşıyor ve çiçek açıyor olmasının keyfi başka. Yaşatamadım deseydin üzntümden kahrolurdum her bir yaprağın sevincini taşıdım mayıs ayından bu yana. Senin Mutluğun benim Mutluğum.
Dilerim daha çok çiçek oluşturur.
13 çeşit hoya ektim şubat ortası itibaren yeni sahiplerine kavuşturacam.yeni yaprak oluşumları başlayınca sayfama yüklerim, istediklerin önrezerve edilmiştir.

Teşekkür ederim paylaşım için, bugünün sevincide senin H. bella oldu

Eski 10-01-2011, 10:11   #141
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Sayın missmenas,
Hoya carnosa crinkle nin yaprakları hoş duruyor da beni düşündüren zamanla üzerinde
tozların birikmesiyle bir de bitkiyi yıkadığımızda veya yaprağını sildiğimizde temizliği
yeterli olur mu diyorum. Kısacası bitki erişkin olduğunda temizliği düşündürdü!

yeşillim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2011, 13:15   #142
Ağaç Dostu

Sevgili yeşillim,
çok iyi bir konuya değinmişsiniz. Benim deneyimimde silmek yapraklara zarar verdiği yönünde, ben bakım yaparken hoyalarımın yapraklarını hiç silmiyorum. Senede 3 bazen 4 defa banyo yaptırıyorum ve ayda 1 defa uzaktan olmak koşulu ile elektrikli süpürge ucuna fırça takılmış olacak tozlarını almak. Ayrıca bu tür sarkıcı türü olduğu için yıkanmasıda kolay.
Şimdi gözümde canlandırdımda benim asiye kadar büyürmü diye herhalde banyo yaptırmakta zorlanırdım bilemiyorum, zaman gösterecek. Sizinde dediğiniz gibi yaprakları gerçektende çok hoş duruyor olması beni cezbetti. Ben memnunum şimdilik bir şikayetim yok. İlerisini dediğim gibi zaman gösterecek.

Eski 10-01-2011, 17:01   #143
Ağaç Dostu

yıldıztozu's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2010
Gülşen hanım,
Çok çok sevindim sizin adınıza maşaallah diyeyim
Hatice hanım gerçekten de eli uğurlu biri

yıldıztozu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-01-2011, 17:29   #144
Ağaç Dostu

Sevgili Yıldıztozu,
Güzel sözleriniz için, Teşekkür ederim. Bazı anlar hep kendime şu soruyu soruyorum acaba neden? çelik isteyen Arkadaş'lara, ekipte göndermedim diye. Cevabıda benimde tecrüben yoktu, şimdiki birikimle başarı elde ediyorum.
Ağaçlar.net'teki deneyimli ve tecrübeli Arkadaş'larıma Teşekkür ediyorum.

Eski 13-01-2011, 12:24   #145
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2010
Alıntı:
Sevgili Yıldıztozu,
Güzel sözleriniz için, Teşekkür ederim. Bazı anlar hep kendime şu soruyu soruyorum acaba neden? çelik isteyen Arkadaş'lara, ekipte göndermedim diye. Cevabıda benimde tecrüben yoktu, şimdiki birikimle başarı elde ediyorum.
Ağaçlar.net'teki deneyimli ve tecrübeli Arkadaş'larıma Teşekkür ediyorum.

bizler de sizin paylaşımlarınıza, tecrübelerinizi aktarımınıza çok teşekkür ediyor, bol çiçekli sağlıklı mutlu günler diliyoruz.
Babanızın durumu inşallah daha iyidir.

NazMurat Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-01-2011, 00:40   #146
Ağaç Dostu

Buda diğer güzel haberim, Hoya lacunosalar kıpır kıpır.
Çiçeklerini açmak için can atıyorlar sanki bu kış gününde,2 ayrı saksıda çiçek tomurcukları belirdi, çok sevinçliyim.
Sevgili Nazmurat'çığım, sanki güzel çiçekli günler dileklerinizi duyuyor bunlar ve bizleri böyle ödüllendiriyorlar sanırım.

Eklenen Resimler

Eski 14-01-2011, 07:47   #147
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
#181 deki fotoğraklarda iki şey dikkatimi çekti. İlk fotodaki sol alt köşede duran çiçek nedir? Yaprakları çok değişik görünüyor
Bir de hoyalarınız sanırım tv ün.tesinin üstünde duruyor. Pencereye uzak bir yerde mi? Ben bütün çiçeklerim ışık alsın diye hepsini cam kenarındaki sehpalara sıkıştırmaya çalışıyorum da Bu da evdeki diğer alanları kullanamamama sebep oluyor. Acaba cama yaklaşık bir metre uzaktaki ünitenin üstüne koysam sorun olur mu?(Salon camı güneye bakıyor)

a1919 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-01-2011, 10:23   #148
Ağaç Dostu

Sevgili a1919,
evvelki sene Demre'de tatildeyken karavanla tatile gelen birisinden hediye aldım. bendeki azmi görünce madagaskar yaseminiylen kadıncağız elindeki bu çiçekle yanıma geldi beraber kahve içtik bu güzelimide bana hediye etti. İnanınki adını bende bilmiyorum. bu çiçeğin adı nedir sayfasına yükleyip beraber öğrenelim. Aslında geçen yaz Ege botanikte gördüm adınıda sordum maalesef not almadığım için işte... hemen bugün birlikte öğrenelim başka yeni çiçeğimde var onuda merak ediyordum iyi oldu sorduğunuz.
Hoyaların veya başka çiçeklerin çok aydınlık olan bir mekanda cam kenarından uzak olması sorun yaratmıyor, benim görüşümle salonunumun 3 cepheside pencere.
bu gördüğünüz çiçekler tv ünitesinde duruyorlar en yakın pencere 1,5 m. ayrıca lacunusada denedim direk pencere önünde güneşten olumsuz etkileniyor yapraklarının rengi değişiyor. Şu anki yerinde batan güneşi alıyor yaklaşık 1 saat kadar direk olarak. Bütün gün hep aydınlıktalar.
Sizde evinizde aydınlıktaysa odanız heryerine çiçek yerleştirebilirsiniz, bence sorun olmuyor. Çiçeklerinizle denemede yapabilirsiniz, zaten yerini sevip sevmediği çok çabuk anlaşılıyor. bazı çiçekler vardır yerlerinin değişmesinden hoşlanmaz sadece buna dikkat edin.
Mesela Benjamin asla yer değişikliğinden hoşlanmayan bir çiçektir.

Eski 16-01-2011, 10:57   #149
Ağaç Dostu

Sevgili Yıldıztozu,
laf aramızda aylar önce, bende diğer arkadaşların sayfasına bakıp iç geçiriyordum, başarabilirmiyim acaba diye. Az kaldı yeni türlerinide getirtecem.
Türkiye'de mum çiçeği arayan ve bulamayan kalmıcak inşallah.
Bugün yeni resimler yükleyeceğim akşama.
Evvelsi gün 8 saat gündüz pencereyi açık bırakmışım akşam 9 gibi eve geldim, Tabii olan olmuş dün bütün gün lacunosanın büyük tomurcuğunu gözlemledim. maalesef gitti. bugün sabah baktım kurumaya başlamış. Diğer tomurcuklar sağlam ama.

Sizlere iletmek istediğim çok önemli bir konu var.

Çiçek tomurcukları büyümeye başladımı sakın pencereleri açmayın çiçek açıncaya kadar. Pencere açacaksanızda çiçeğin uzağındaki bir pencereyi açın ama, tomurcuklu olan çiçeğe rüzgar değmesin.
İlk aylarda lacunusa çeliğimdede çiçek açacaktı onuda böyle kaybettim eşim direk arkasındaki camı açmış sabaha kadarda açık kalmış oda öyle gitmişti.
kalan sağlar bizimdir diyelim kalanı gözüm gibi koruyacam açıncaya kadar. kokusunuda sizler için içime çekeceğim. muhteşem bir kokusu var çiçekten 5 metre uzaklıktan kokusunu alabiliyor insan hemde tek birtane çiçekten, düşünemiyorum daha çok birden açtığını evi sarardı kople. Çok iç açıcı bir kokusu var sümbüle benziyor Sanki birazda pudralı gibi karışım var. kokusu hala burnumda diyebilirim
Kızlarım için iyi temennilerinizede ayrıca teşekkür ederim.
Genç kalmanın sırrı kız sahibi olacaksın, birde oyuncu bir köpeğin olacak, olmazsa olmazların arasındada çiçeklerin olacak. En önemliside çok konuşmayan bir koca tabiikine
Sevgiyle kalın en güzel hoyalar Sizin olsun.

Denizardacan beğendi.
Eski 16-01-2011, 19:42   #150
Ağaç Dostu

yıldıztozu's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2010
Hatice Hanım,
genlik iksiriniz hakkında sizinle kesinlikle aynı fikirdeyim.
Çiçeklerinizden biri kurusa da ben inanıyorum ki bu sefer evinizi lagunosa kokusu saracaktır.
En güzel hoyalar hepimizin olsun.

yıldıztozu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025