![]() |
|
![]() |
#421 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2010
|
İşler nedeniyle siteye giremediğim günlerde neler kaçırmışım böyle! Öncelikle cafeniz hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey gönlünüzce olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Karalale, Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Eminim Sizin hoya lacunosada açacaktır, bir tane çiçek sapı oldumu hiç endişeniz olmasın eninde sonunda açıyorlar. Sevgiler Antalya'dan. Sevgili Yeşillim, Fotoğraf eklemek için biraz daha bekliyorum, seradakilerin maşallahı var. Nazarım değmesin hepside çok sağlıklılar. ilk ekleyeceğim resim hoya carnosa crinkle8 olacak bugün 1 tane çiçek sapı gördüm, Müthiş bir sevinç çiçek saplarını görmek beni öyle sevindiriyorki açmasa bile açmış gibi mutlu ediyor. Minik prensesler umarım sizide beni mutlu ettiği gibi mutlu eder. Çok sağlıklı bir şekilde Size ulaşmasına sevindim. Kalıcı saksılarına alınmayı bekliyorlar sanki ![]() Fatih'cim, Koklamaz olurmuyum hiç, bütün gün koklayabilmek için hoya lacunosaları sabah cafeye götürdüm. Koklayan tek ben değildim, hoya cafeye gelen herkes kokladı bugün, Yani şimarttım onları senin anlayacağın ![]() ![]() Sevgili Cey, yokluğunda epeyce gelişmeler oldu, Hoyalar tek tek cafeye taşınıyor. Umarım senin minik prenseslerde seni mutlu eder çiçekleriylen. Hoya kerri, İyi bir bakımla 1 yaşına bile girmeden çiçeğe dönüşüyor. Darısı senin başına diyorum. Arada bir prensesleri sende görücüye çıkartırsın, yokluğunu fazla hissettirme lütfen ![]() Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
Abla senden mutlusuu yok sanırıım bu araa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Kaybettik
|
Evet dahada fotoğraf istiyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni. Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki. Ellerine, yüreğine sağlık... |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2011
|
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Hoya Meliflue subsp .Fratarne Hk.
Sayın Missmenas, Son gelen hoya çelikleri listesinde 30. sıradaki Meliflur subsp. Fratarne için sizinle yaptığımız görüşmede bakmanız gerektiğini söylemiştiniz.Bu cinsten benim için ayırmanız mümkünmü? Cevabınızı bekliyorum.İyi geceler dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Şevket Bey, Çok Özür dilerim haklısınız kaç gündür bir olumlu cevabı bile Size iletemedim. İsteğiniz ok dir ayırdım. Bundan sonra sera ortamından çıktıktan sonraki gelişmelere kaldı yanlızca. Şu ana kadar hiç kayıp yok, inşallah bu sözlerim 1 ay sonrasıda aynı olur kayıpsız hepside hayata bağlanır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanıyorumki, zaman ayırmak çok önemli hoyalar için. 3 gündür yaşadığım mutluluk ancak sizlernen paylaşınca güzelleşiyor. Tek başına çiçeğini koklamak ve seyretmek bu kadar güzel kılmazdı. En kısa zamanda Senin hoya lacunosanında Sevinçli haberlerini almak inanki beni çok mutlu eder. Ona biraz Antalya toprağı ilave edelim, belki fikrini değiştirir ve oda coşar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Hatice ablacığım lacunosan harika görünüyor, beklediğine değdi sanırım görünce nasıl mutlu oldum sevindim anlatamam sen bu mutluluğu çoktaan haketmiştin ablacıgım inşallah elindeki bütün türlerin çiçeklerini görür ve koklarsın değirmendereden kucak dolusu sevgiler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Gülşen'ciğim, evet haklısın beklemeye değecek bir olay. Beni epeyce yordu, kendide yoruldu ![]() Bugün 3. çiçeğinide açtı misler gibi gece gündüz kokuyor, gelen giden kokluyor. Şimarık olacak sürekli çiçek açacakmış gibi bir his var içimde ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kedicik, Mutluluğu tarif edebilirmisin? işte buda böyle birşey. Açan bir çiçek, insanı nasılda sevince boğabiliyor. Sabret senin Hoya Lacunosada böyle çiçek açan bir mutluluk kaynağı olacak. ![]() Sevgili Sevim hanım, Yarın daha çok resim geliyor. Hoyacıları takibe başladıysanız kurtuluşunuz yoktur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle hoşgeldiniz Mum çiçeğine (Hoya) gönül vermiş dostlar arasına. Bana uzman lütfunu yakıştırmışsınız çok teşekkür ederim, ama bende uzman değilim, yıllarca hoyam olmasına rağmen birçok bilgiyi ve deneyimini paylaşan Dostlarımın eseridir bunlar. Deneyim ve tecrübem hepside hoya başlığını çok iyi ve defalarca okumamın eseridir. Sizden ricam bu sayfaları okumanız, hoyaların zararlı mucadelesi ile ilgili birçok sorunlar ve çözümleri paylaşılmıştır. Umarım bana faydalı olduğu kadar Sizede faydalı olur.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128 hoyanıza çiçek açtırabilmenize çok sevindim, Kutlarım sizi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Hatice hanım, Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu. Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun. Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur. Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen. Darısı bizlerin başına. Sevgi ve sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2011
|
yardımınız için teşekkür ederim... sevgiler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle haklısınız, yeni resimler ekliycekti daha. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Karalale, Sevgili Orkun, Ömürsünüz valla, bu yorgunluğumla gülmekten zor yazıyorum şu anda. ![]() Hoya Cafeyi boyamaktayım, bugün 3. gün. Boya bitti. Temizlikte yapıldı. yarında rezerve hoyaların bazılarını birkaç Arkadaşa gönderdimmi, bol bol resimler geliyor. Birazda hoyalardan haber vereyim. Seranın naylonunu tamamen açtım. Hoya praetorinin halini hiç beğenmedim ona ayrıca sera uygulamasına devam edeceğim. Geçen yıl değerli hoyacı dostumuzun (huzunperest) takasla sahip olduğum obscurada dün bir tane çiçek sapı gördüm. Hoya shepherdi çiçek sapını büyütüyor. Asiyem azimle oluşturduğu çiçek saplarının hepsini büyütmeye karar verdi. Bu yıl hoya cafe misler gibi kokacak. Geçen yıl diktiğim hoya carnosa çaliklerinin hepside çiçek büyütüyor. Bu güzel olayın karşısında yorgunluk falan kalmıyor. En çokta hoya carnosanın açacak çiçeklerini merak etmekteyim. Hoya lacunosanın üzerinde sürekli açmış hep 5 veya 6 tane çiçek oluyor, peş peşe açmakta dökülen çiçeklerin yerinden yeniden çiçek oluşumu başlıyor. Eh daha ne isteyebilirimki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Sonbaharda belkide bir hoya toplantısı yapabiliriz, nasılsa hoyalarla çevrilmiş bir mekanımız var artık. Tüm hoya sevdalılarını bir arada görmek, Off düşüncesi bile beni heyecanlandırdı.Muhteşem birşey olurdu, ah keşke bunu yapabilsek. Hoya lacunosanın kokusu kapıyı açar açmaz duyulabiliyor. Direk koklandığında zaten mest ediyor. Bu gidişlen tik oluşacak lacunosayı koklamaktan. Enfes bir görüntüye büründü, ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Perihan hanım, Müthiş bir sabır gerekiyor. İlk 1. yılında açacak olanlar kesin Hoya lacunosa ve Hoya kerri olacaktır. Düzenli sulama ve gübrelemeyle diğerlerininde açma olası yüksektir. Bendeki hoya Lacunosa hala açmaya devam ediyor, Sizin içinde kokluyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın, Sevgili Karalale. Aman Tanrım ![]() ![]() ![]() Çok Teşekkür ederim, bugün günüm harika geçer bu prensesi böyle görünce. Sevgiler, Memleketinden... |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Resim yükleme zamanı geldi sanırım ![]() Hoya Carnosa ''crinkle 8'' saksı değişimi yapıldı sarkıtmak istemedim. Sarılıcı tür olarakta sardırabiliyoruz diye sardırmaya karar verdim. Çiçek saplarını yavaşta olsa büyütüyor, acaba bu yıl açarmı çok merak ediyorum. Hoya bogor Maşallahı var yaprak aralarından çatallaşmaya ve sardırdığım mekanızmada göz doldurmaya başladı. Çiçek oluşumu henüz yok. Hoya shepherdi hem yaprak aralarından yan sürgünler veriyor hemde çiçek sapları geliyor. Hoya Pauciflora atağa kalktı çiçek sapları geliyor, en çok çiçeklerini görmek istediğim bir tür. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Birazda genel görüntülerinden resim yükleyeyim. Zamanla tek tek gelişim ve görüntü detaylarını sergilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerin devamı... Ve Asiye'min süprizi bu yılda çiçeklerinden mahrum bırakmayacak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Allahım bu ne güzelliktir böyle maşallah hepsi çok güzeller... |
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Hatice hanım hepsi birbirinden güzel, sevgiyle büyütüldükleri her hallerinden belli,fakat Asiyenin güzelliği duruşu bir başka. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|