agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2011, 13:53   #421
cey
Yeni Üye

cey's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2010
İşler nedeniyle siteye giremediğim günlerde neler kaçırmışım böyle! Öncelikle cafeniz hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey gönlünüzce olur Onun dışında hoyalar muhteşem görünüyor, fotoğraflara bakınca içim mutlulukla doldu

cey Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 01:04   #422
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Karalale,
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Eminim Sizin hoya lacunosada açacaktır, bir tane çiçek sapı oldumu hiç endişeniz olmasın eninde sonunda açıyorlar. Sevgiler Antalya'dan.

Sevgili Yeşillim,
Fotoğraf eklemek için biraz daha bekliyorum, seradakilerin maşallahı var. Nazarım değmesin hepside çok sağlıklılar. ilk ekleyeceğim resim hoya carnosa crinkle8 olacak bugün 1 tane çiçek sapı gördüm, Müthiş bir sevinç çiçek saplarını görmek beni öyle sevindiriyorki açmasa bile açmış gibi mutlu ediyor. Minik prensesler umarım sizide beni mutlu ettiği gibi mutlu eder. Çok sağlıklı bir şekilde Size ulaşmasına sevindim. Kalıcı saksılarına alınmayı bekliyorlar sanki

Fatih'cim,
Koklamaz olurmuyum hiç, bütün gün koklayabilmek için hoya lacunosaları sabah cafeye götürdüm. Koklayan tek ben değildim, hoya cafeye gelen herkes kokladı bugün, Yani şimarttım onları senin anlayacağınEn kısa zamanda senin prensesleride resimlerim. Abilerini özlemişler gibi bir görüntüleri yok ama yola çıkacaklarından haberleri var Çiçeklerin mutluluğu başka kırmızı açan paskalyanın resimlerini bekliyoruz, Gençlik ve spor Bayramın Kutlu olsun.

Sevgili Cey,
yokluğunda epeyce gelişmeler oldu, Hoyalar tek tek cafeye taşınıyor.
Umarım senin minik prenseslerde seni mutlu eder çiçekleriylen. Hoya kerri, İyi bir bakımla 1 yaşına bile girmeden çiçeğe dönüşüyor. Darısı senin başına diyorum. Arada bir prensesleri sende görücüye çıkartırsın, yokluğunu fazla hissettirme lütfen
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim.

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 06:53   #423
Ağaç Dostu

kedicik's Avatar

Giriş Tarihi: 08-01-2011
Abla senden mutlusuu yok sanırıım bu araa maşallahhhh diyeliiim .laconusa harika görünüyorrr .kerrii için üzüüldüüm amaa üzüüntünüü çok kısa süredeee sevinçle kapatmışsıın bu dahada güzell daha çokk resiim istiyoruuzz abla,insan baktıkca bakasıı geliyorrr..demek çok istemekk gerekiyormuş

kedicik Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 07:15   #424
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Evet dahada fotoğraf istiyoruz Sizlerin sevinçleri banada bulaşıyor mesajları okurken. Hoyalara bulaşmayı düşünmüyorum yaprak yapılarını çok beğendiğim birkaç tane dışında ama hoyacıları takibetmek keyifli oluyor, kolaylıklar diliyorum

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 10:12   #425
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 14:03   #426
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2011
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

ipur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 22:02   #427
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Hoya Meliflue subsp .Fratarne Hk.

Sayın Missmenas,

Son gelen hoya çelikleri listesinde 30. sıradaki Meliflur subsp. Fratarne için sizinle yaptığımız görüşmede bakmanız gerektiğini söylemiştiniz.Bu cinsten benim için ayırmanız mümkünmü? Cevabınızı bekliyorum.İyi geceler dilerim.

Şevket Yaşar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 23:36   #428
Ağaç Dostu

Sayın Şevket Bey,
Çok Özür dilerim haklısınız kaç gündür bir olumlu cevabı bile Size iletemedim. İsteğiniz ok dir ayırdım. Bundan sonra sera ortamından çıktıktan sonraki gelişmelere kaldı yanlızca. Şu ana kadar hiç kayıp yok, inşallah bu sözlerim 1 ay sonrasıda aynı olur kayıpsız hepside hayata bağlanır.

Eski 20-05-2011, 23:44   #429
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...
Canımsın, Çok Teşekkür ederim.
İnanıyorumki, zaman ayırmak çok önemli hoyalar için. 3 gündür yaşadığım mutluluk ancak sizlernen paylaşınca güzelleşiyor. Tek başına çiçeğini koklamak ve seyretmek bu kadar güzel kılmazdı. En kısa zamanda Senin hoya lacunosanında Sevinçli haberlerini almak inanki beni çok mutlu eder. Ona biraz Antalya toprağı ilave edelim, belki fikrini değiştirir ve oda coşar

Eski 20-05-2011, 23:47   #430
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
Hatice ablacığım lacunosan harika görünüyor, beklediğine değdi sanırım görünce nasıl mutlu oldum sevindim anlatamam sen bu mutluluğu çoktaan haketmiştin ablacıgım inşallah elindeki bütün türlerin çiçeklerini görür ve koklarsın değirmendereden kucak dolusu sevgiler

gulşen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-05-2011, 23:54   #431
Ağaç Dostu

Gülşen'ciğim,
evet haklısın beklemeye değecek bir olay. Beni epeyce yordu, kendide yoruldu ikimizde pes etmedik...
Bugün 3. çiçeğinide açtı misler gibi gece gündüz kokuyor, gelen giden kokluyor. Şimarık olacak sürekli çiçek açacakmış gibi bir his var içimdeDarısı senin hoya lacunosaya diyelim...

Eski 20-05-2011, 23:59   #432
Ağaç Dostu

Sevgili Kedicik,
Mutluluğu tarif edebilirmisin? işte buda böyle birşey. Açan bir çiçek, insanı nasılda sevince boğabiliyor. Sabret senin Hoya Lacunosada böyle çiçek açan bir mutluluk kaynağı olacak.
Sevgili Sevim hanım,
Yarın daha çok resim geliyor. Hoyacıları takibe başladıysanız kurtuluşunuz yokturucundan kıyısından bulaşır bu hastalık Sizede. Önce çiçeklerini beğenirsin. Sonrada yapraklarını seçmeye başlarsın, bulaşmış bilehaberiniz yok...

Eski 21-05-2011, 00:23   #433
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ipur Mesajı Göster
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...
Sayın İpur,
Öncelikle hoşgeldiniz Mum çiçeğine (Hoya) gönül vermiş dostlar arasına.
Bana uzman lütfunu yakıştırmışsınız çok teşekkür ederim, ama bende uzman değilim, yıllarca hoyam olmasına rağmen birçok bilgiyi ve deneyimini paylaşan Dostlarımın eseridir bunlar. Deneyim ve tecrübem hepside hoya başlığını çok iyi ve defalarca okumamın eseridir.
Sizden ricam bu sayfaları okumanız, hoyaların zararlı mucadelesi ile ilgili birçok sorunlar ve çözümleri paylaşılmıştır. Umarım bana faydalı olduğu kadar Sizede faydalı olur.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128
hoyanıza çiçek açtırabilmenize çok sevindim, Kutlarım sizi.

Eski 25-05-2011, 14:54   #434
Ağaç Dostu

yıldıztozu's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2010
Hatice hanım,
Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu.
Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun.
Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur.
Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen.
Darısı bizlerin başına.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.

yıldıztozu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-05-2011, 22:43   #435
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-05-2011
yardımınız için teşekkür ederim...
sevgiler...

ipur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-05-2011, 10:07   #436
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-05-2011, 10:11   #437
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı Mesajı Göster
Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan
Kesinlikle haklısınız, yeni resimler ekliycekti daha. Ya kafe nin yorgunluğun dan ya da Lacunosa nın kokusundan bayıldı mı acaba? Hatice hanım bir ses verin....

karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-05-2011, 10:16   #438
Ağaç Dostu

Hatice hanım, gördüm buralardasınız....İnşallah resimde yüklüyorsunuzdur. Bekliyorum.....

Eski 31-05-2011, 10:23   #439
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Her ikisinden de olabilir.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-06-2011, 01:03   #440
Ağaç Dostu

Sevgili Karalale,
Sevgili Orkun,
Ömürsünüz valla, bu yorgunluğumla gülmekten zor yazıyorum şu anda.
Hoya Cafeyi boyamaktayım, bugün 3. gün. Boya bitti. Temizlikte yapıldı.
yarında rezerve hoyaların bazılarını birkaç Arkadaşa gönderdimmi, bol bol resimler geliyor.
Birazda hoyalardan haber vereyim.
Seranın naylonunu tamamen açtım. Hoya praetorinin halini hiç beğenmedim ona ayrıca sera uygulamasına devam edeceğim.
Geçen yıl değerli hoyacı dostumuzun (huzunperest) takasla sahip olduğum obscurada dün bir tane çiçek sapı gördüm. Hoya shepherdi çiçek sapını büyütüyor.
Asiyem azimle oluşturduğu çiçek saplarının hepsini büyütmeye karar verdi.
Bu yıl hoya cafe misler gibi kokacak. Geçen yıl diktiğim hoya carnosa çaliklerinin hepside çiçek büyütüyor.
Bu güzel olayın karşısında yorgunluk falan kalmıyor.
En çokta hoya carnosanın açacak çiçeklerini merak etmekteyim.
Hoya lacunosanın üzerinde sürekli açmış hep 5 veya 6 tane çiçek oluyor, peş peşe açmakta dökülen çiçeklerin yerinden yeniden çiçek oluşumu başlıyor. Eh daha ne isteyebilirimki.

Denizardacan beğendi.
Eski 01-06-2011, 01:14   #441
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yıldıztozu Mesajı Göster
Hatice hanım,
Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu.
Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun.
Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur.
Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen.
Darısı bizlerin başına.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.
Sevgili Yıldıztozu,
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.
Sonbaharda belkide bir hoya toplantısı yapabiliriz, nasılsa hoyalarla çevrilmiş bir mekanımız var artık. Tüm hoya sevdalılarını bir arada görmek, Off düşüncesi bile beni heyecanlandırdı.Muhteşem birşey olurdu, ah keşke bunu yapabilsek.
Hoya lacunosanın kokusu kapıyı açar açmaz duyulabiliyor. Direk koklandığında zaten mest ediyor. Bu gidişlen tik oluşacak lacunosayı koklamaktan. Enfes bir görüntüye büründü, üstü hep çiçek dolu. Cafeye gelen birkaç kişi kullandığınız parfüm güzel kokutmuş mekanı bile dediler. Çiçeği gösterince şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Eski 02-06-2011, 09:53   #442
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Yıldıztozu,
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.
Sonbaharda belkide bir hoya toplantısı yapabiliriz, nasılsa hoyalarla çevrilmiş bir mekanımız var artık. Tüm hoya sevdalılarını bir arada görmek, Off düşüncesi bile beni heyecanlandırdı.Muhteşem birşey olurdu, ah keşke bunu yapabilsek.
Hoya lacunosanın kokusu kapıyı açar açmaz duyulabiliyor. Direk koklandığında zaten mest ediyor. Bu gidişlen tik oluşacak lacunosayı koklamaktan. Enfes bir görüntüye büründü, üstü hep çiçek dolu. Cafeye gelen birkaç kişi kullandığınız parfüm güzel kokutmuş mekanı bile dediler. Çiçeği gösterince şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Bana yolladıkların büyüyüp çiçeklenene kadar ben çatlarım artık,benim için de kokla Hatice hanımcığım.Sevgiler.

Perihan Bayram Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-06-2011, 08:50   #443
Ağaç Dostu

Perihan hanım,
Müthiş bir sabır gerekiyor. İlk 1. yılında açacak olanlar kesin Hoya lacunosa ve Hoya kerri olacaktır. Düzenli sulama ve gübrelemeyle diğerlerininde açma olası yüksektir.
Bendeki hoya Lacunosa hala açmaya devam ediyor, Sizin içinde kokluyorum.

Eski 08-06-2011, 09:17   #444
Ağaç Dostu

Günaydın Hatice hanım, bu ufaklık size kendini göstermek istedi. Maşallah diyelim mi? Selam ve sevgilerimizi yolluyoruz.....

Eklenen Resimler

sibelim ve Denizardacan beğendi.
Eski 08-06-2011, 10:09   #445
Ağaç Dostu

Günaydın, Sevgili Karalale.
Aman Tanrım ne kadar büyümüş böyle, kocaman kocaman Maşallah hemde. Bana gelinceye kadar nerdeyse çiçek bile oluşturur bu Canım çok iyi baktığın belli zaten hoyalarına. Böyle serpilmiş görünce gözlerim nasıl açıldı nerdeyse ekrana yapışacaktım Sabırsızlıkla tanışacağımız günü ve bu prensesi bekliyorum.
Çok Teşekkür ederim, bugün günüm harika geçer bu prensesi böyle görünce.
Sevgiler, Memleketinden...

Eski 08-06-2011, 23:43   #446
Ağaç Dostu

Resim yükleme zamanı geldi sanırım
Hoya Carnosa ''crinkle 8'' saksı değişimi yapıldı sarkıtmak istemedim. Sarılıcı tür olarakta sardırabiliyoruz diye sardırmaya karar verdim. Çiçek saplarını yavaşta olsa büyütüyor, acaba bu yıl açarmı çok merak ediyorum.

Hoya bogor Maşallahı var yaprak aralarından çatallaşmaya ve sardırdığım mekanızmada göz doldurmaya başladı. Çiçek oluşumu henüz yok.

Hoya shepherdi hem yaprak aralarından yan sürgünler veriyor hemde çiçek sapları geliyor.

Hoya Pauciflora atağa kalktı çiçek sapları geliyor, en çok çiçeklerini görmek istediğim bir tür.

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2011, 23:49   #447
Ağaç Dostu

Birazda genel görüntülerinden resim yükleyeyim. Zamanla tek tek gelişim ve görüntü detaylarını sergilerim.

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2011, 23:54   #448
Ağaç Dostu

Resimlerin devamı... Ve Asiye'min süprizi bu yılda çiçeklerinden mahrum bırakmayacak...

Eklenen Resimler

Eski 09-06-2011, 06:46   #449
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Allahım bu ne güzelliktir böyle maşallah hepsi çok güzeller...

Periş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-06-2011, 07:09   #450
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Hatice hanım hepsi birbirinden güzel, sevgiyle büyütüldükleri her hallerinden belli,fakat Asiyenin güzelliği duruşu bir başka.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025