![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sevgili missmenas hoyalarınız ve diğer bitkileriniz her zamanki gibi muhteşem,sizin ve sevgili yeşillim'in gönderdiği hoyalarım son bir aydır hareketlendi,fakat paylaşım için bardağa ektiğim sonra arkadaşın vazgeçtiği hoya cornosa'da benim anlamadığım enteresan gelişimler gösteriyor,diğerleri yaprak çıkarırken,bardaktaki cornosa uzun bir sap çıkardı bu sebeple onu rahatsız edip bardaktan saksıya geçirmeden önce size sormak istedim. Ayrıca arap yaseminimde sonderece mutlu ilgilerinizden dolayı size defalarca teşekkür ederim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Ykolko, Sevincinizi paylaşmak benide çok sevindiriyor. Hoya lacunosayı da yaşatabilmişsiniz mutluluk verici, hoya lacunosa sarkıcı türdür onu saksıdan ayırıp, sarkabileceği aydınlık bir yer bulmalısınız. Diğer hoya carnosalarınızda 3 tane sanırsam, benim gönderdiğim beyaz carnosa yeşillimin gönderdiği sanırsam pastel pembe olabilir, hiç mahsuru yok 3 ünüde aynı saksıya alıp hem yer tasarrufu hemde saksıyı göz doldurucu yapabilirsiniz. Kökler saksıyı hızlı bir şekilde dolduracaktır çiçeklenmeyede çabuk geçer. Aynı saksıya almak olayı kolay, Siz carnosanız nasıl sardıracaksınız veya özgür bir şekilde duvaramı tırmandıracaksınız sepetemi buna çözüm bulmalısınız. Kolaylıklar diliyorum ve bol çiçekler. Uzayan Asiye'den çiçek sapı çıkarsa sürgün uçlarında hiç şaşırmam yakın plan bir incelemeye aldınızmı? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sevgili missmenas ilginize teşekkür ederim. Bardaktaki, Hoya Carnosa'yı inceledim, çıkardığı sapın en uç kısmı, ok biçminde, ama çok minik, bu sebeple resimleyemedim.Hoya lacunosa'yı, sizin dedığınız gibi, ayrı saksıya alacağım, ama bana kusmesinden korktuğumdan alamadım,onu bir menekşe saksısına alsam, şimdilik yeter sanırım.Hoyalarım aydınlık bir yerde, ve bir saat güneş görüyorlar.Hoya Carnosa'yı nasıl sardıracağım konusunu hala düşünüyorum,aslında yayvan ve alçak bir saksıyı yine plastikle ikiye ayırıp hoyalara özel bir saksı yapmayı,Hoya Carnosa'yı yukarı doğru sardırıp,Hoya lacunosa'yı aşağıya sarkıtmayı düşünüyorum.(hala tasarım aşamasında ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ykolko, Hoya lacunosayı hiç düşünmeden saksıdan ayırabilirsiniz küsmez merak etmeyin hatta mutlu bile olur. Tercih yapacağınız saksılarınız en fazla 1,5 lt lik olmalı, taban kısmı dar üste doğru genişleyen saksıyı tercih etmenizde fayda var. Tasarımınız bittikten sonra bir resim eklerseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım fotoğraf yükleme zamanı geldi ![]() Çiçekler varken Fotoğraf çekmekte ayrı bir keyifli oluyor. Hoya lacunosa hala açmaya devam ediyor, çelikleneceğini duyunca paso açıyor. Asiye 2. çiçek tomurcuklarını büyütmeye başladı. hoya obscura nın çiçek tomurcukları belirmeye başladı saymadım ama sanırsam 10 a yakın çiçek sapı oluşumu var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Asiye'den görüntüler |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
isimlerini belirtmeden bazı hoya görüntüleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Hoya resimlerine devam önce hoya kerri ler. hoya carnosa crinkle 8 ve yeni sahibini bekleyen bir tanede yavrusu ![]() Diğer hoyalar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Apodagis'ten gelen en son hoyalarım. Hepside köklendi ve yeni yapraklar sürgünler çıkartıyorlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Yeni hoyalara devam... Bir kaç tanesi hızlı sürgün verince büyük saksılara almaya başladım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Yeni hoyalara devam... Ve çalışma alanım, yeni saksılarımda geldi 70 tane saksı. Yavaş yavaş kalıcı saksılara almaya başladım. yokmu gönüllü hoya dikmeye yardıma gelecek ![]() Birde saksılarımı koyacağım raflar gelse pencere önüne, değmeyin keyfime olacak. O kadar güzel aydınlıkki içerisi bütün gün güneş içeriyi dolanıyor. elimde fısfıs müşteriden arta kalan saatlerim salına salına hoyaların arasında geçiriyorum. Gün nasıl geçiyor anlamıyorum bile. Bu sabah çok erken Cafeye gittik Kızım Eşim ve Şirin ![]() Bugün Üniversite sınavına girdi yine, Hayırlısıyla bu sınavıda atlattık. Saate bakıyorum çıkmış sınavdan hemen aramalıyım şimdi ![]() Aynen söylediği Şu sözler aktarıyorum '' kötü geçmedi, iyide değildi'' Şimdiki gençelerin sözleri. Sınav Süper kolaydı duymayı zaten beklemiyoruzda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım hoya kafeden hoya seraya terfi edeceksiniz. İçime öyle doğuyor!! Serpens'i göremedim o nerede mutlaka sizde vardır. Tüm beklentilerinize hoyalarınız karşılık versin, bizim de gözümüz gönlümüz açılsın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orkun Kırcı, Bu güzelliği sana resimledim. Hoya carnosa Compacta variegata, Süper şirin bir şey Teşekkürler Orkun bu güzelliği bana yaşattığın için. Hoya Retusa nın son hali 2 ayrı sürgün verdi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoya cafe zaten ön basamak sonuç sera olacak ![]() Hoya serpens te hala bir kıpırtı yok geldiği gibi 5 tane düğme gibi yaprak öylece yerinde duruyor. Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim.K, Çok Teşekkür ederim. Bu güzellikler gün geçtikçe serpilip çiçekleriylen birlikte, hepimize sevinç katacaktır buna inanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir gizli kamera olsa beni görüntülese sabahları, aldığım şekiller Sizleri gülmekten yerlere yatırır eminim. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Hatice Hanım, insanın baktıkça bakası geliyor. Harika bir insansınız ve muhteşem çiçekler bunlar. Bence mumçiçekleriniz onlara gösterdiğiniz sevginin verdiğiniz emeğin farkındalar ki hepsi de sizi memnun etmek için birbirleri ile yarışır duruma gelmişler. ![]() Sanki iyi ki Hatice'nin çiçekleriyiz biz der gibiler ![]() Ne mutlu size |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Ah Hatice Hanım nasıl uçarak gelirdim hoyaları yeni saksılarına dikmek için fakat malum iş,siz bu kadar işin altından kalktınız ya bunlar basit işler,bir o kadarda zevli işler.Kızınız başarmıştır, hemde çok güzel geçmiştir sınavı inşallah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Hatice Hanım öyle bir yardım gelse inanınki ayaklarım yerden kesilirdi ![]() Kızı mın sınavı fena geçmemiş fazla üzerinde durmuyoruz, Anne, Baba olarak. Malum zaten üzerinde yeterince stress var o soruyu ve ya bu soruyu nasıl yapamazsın gibisinden, nasıl atladın bu kadar kolay diye kesinlikle yorum yapmıyoruz. Hayırlısı deyip geçiştiriyoruz. Hayırlısı olsun herkes hakettiğini alsın... böyle şaibeli sınavlarda çocuklardada moral kalmadı zaten. |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Çok Teşekkür ederim, Sevgili Agozce biliyorsunuz kapım herzaman açık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gerçektende karşılıklı olarak çok mutluyuz hoya cafede. Yakın bir zamanda birçok eksiklerde tamamlanacak cafede herşey dahada bir güzelleşecek. Bu güzellikler Sizlerle paylaşınca anlam kazanıyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayal gücüm kuvetli olmasına rağmen öyle güzel bir resimki baktıkça insanın bakası geliyor inanırmısınız hayal edemiyorum. Kimbilir kaç yaprak çıkartmıştır veya sürgünü büyümüştür. Birde çiçek çıkartıyor deyinde tam olsun bari. Zaten hiç şaşırmamda Siz başarırsınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Hatice hanım şu an işte sizin işyerinize bakmak beni acayip çatlatıyor haberiniz olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili a1919, bütün çabam yurtdışındaki güzellikleri Sizlerin yakınınıza taşımak olacak. Aynen yabancı forumlarda iç geçirerek gördüğüm güzellik bunlar henüz yolun başındayız. İş yeri değil evet, çarşı pazar işlerim olunca cafedeki emekli oyuncular oluyor genelde. Mutfak ve buzdolabı Size ait çiçeklerim bana deyip çıkıyorum,bazen işim uzun sürüyor. Döndüğümde bardaklar bile yıkanmış 1 kişiyi nöbetçi seçmişler beni bekliyor, ya da bahçevana kapıyı kilitletip gidiyorlar. Ben döner dönmez seçilen 1 kişi hemen hesap ödemeye geliyor ![]() ![]() Uzaklardaki güzellikler artık yurdumuza taşınıyor Sizlere 1 adım yakına diyebiliriz, sadece tatil planlarınızı Antalya için yapacaksınız olay bu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Sevgili İlkin. Hoyalar hızla büyüyor, ve ben hala hoya saksılarımı koyacak pencere önü raflarımı yaptırtamadım. Dün demirci ustasıyla konuştum. Pazar günü gelebileceğini söyledi, sabırsızlıkla pazarı bekleyeceğim. Eşim kabataslak bir çizim yaptı ama usta yeterli değil dedi. Usta kar almaksızın yapacağı için, hata yapmak istemediğini belirtti, dolayısiyle eşimde pazar günü Antalya'da olacağı için, kaldı benim iş pazar gününe. Yerden 10 cm yükseklikte bir raf artı 1 metre yükseklik sonrası 2. raf ve altta tekerlek leri olacak kolayca öne çekebilmek için, raf derinliğide 40 cm Hoyaları 2 şer kat sıralayacağım. Başka türlü cafeye sığamıyacağız, Köşelerede sarkan türler yerleşecek. Atatürk'ün portresi etrafınada raflar olacak yine sarkan türler için. Bitmiş halini hepbirlikte göreceğiz ![]() Bu aralar, Apodagis'ten gelen hoyalarımı büyük saksılara geçirmeye başladım epeyce oyalıyor beni. Yoksa raf beklerken çatlardım galiba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|