![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
|
Hatice Hanım, Fungii’nin benim benim için çok ama çok özel olduğunu söylemeliyim. Mum çiçeğinden sonra ilk hoyam, 2010 yılında sayın dkp’nin ortak siparişi organize Edip benin de siparişe katıldığım ve siparişi beklerken onun yapraklarıyla içimden konuşmam. Niye içimden söyleyim mi!! Annem kafayı yedi lafını duymamak için. Yahu bana gülüyorlar o zaman… Hazır konu açılmışken, siparişin açılmasını da forumdan hep takipteydim. Bu arada boş Durmadım, hep okudum, Hoya hakkında bizden önceki üyelerin deneyimleri bana ders oldu. Dersime iyi çalışmışım ki fena da gitmiyor. Şimdi esas konu; yalnız hobi amaçlı baktığım için elimdeki hoyalardan, onlara zarar vermeden tamamen takas yoluna gitmeyi düşünüyorum. Malum emek, emeğe saygı… Sanırım böylesi karşı taraf içinde iyi olur düşüncesindeyim. Öncelik sırası söz verdiklerimedir. Baktım Fungii’m müsayit takas yoluna sizi sıraya aldım. Bazen Fotoğraf eklerken düşünmüyorda değilim. Şimdi özelden hoyam için bir kol, azasını Kırmam istenirse.!! Paylaşırım ama, dedim ya madem hobi niye durduk yerde bitkimin kanadı kolu kırık olsun ki !!! Umarım anlatabilmişimdir… |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Yeşillim, Başarınız taabiki deneyim ve tecrübe sahibi olan hoya lara gönül vermiş dostlarımızındır. Benim içinde geçerli bu sözlerim. Hoyaları sadece sevmek hayran hayran bakmakla sağlıklı büyümüyorlar. İyiki bu çatı altında bilgi paylaşımı var yoksa yurtdışından getirtip getirtip öldürürdük hoyaları taki pes edinceye kadar. Binbir zahmetle ve stressle edindiğimiz hoyalarımız birer gözbebeği bizim için. Salt takas yapabilmek adına Tabiiki çeliklenmemeli. Öncelikle sürgünlerinden çıkacak olan çiçek saplarını gözlemlemek en doğrusu. Dilaver Bey'in sözleri aklıma geldi, Hoyalarımı çelikleyip satmayı düşünüyorum dediğimde ilk söylediği şu sözler oldu, çiçeklerini görmeden bunu yapmazdım tavsiyesi oldu. Nedeni hoyaları tamamlayan güzellik çiçekleridir. Çeliklememiş olsaydım birçoğunun çiçekleri olacaktı şimdi. Benim hiç acelem yok, ne zaman bir büymüme sözkonusu olursa budanma gündeme gelirse o zaman sırada bekliyor olacağım. Hobii amaçlı bakılan hoyaların çıkarttığı her bir yaprağın ve her bir sürgünün verdiği hazzı bizler anlarız. Ben biliyorumki Sevgili Yeşillim bana birgün hoya fungii yle süpriz yapacak. Samimi açıklaman içinde ayrıca çok Teşekkür ederim. Arada birde olsa resimlerini uzaktan seyir eyleyelim, bu bile yeter. Biliyorumki çok sağlıklı bir hoya fungii yurdumuza kazandırıldı. Sıradaki seyri inşallah çiçekleri olur. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
|
Sayın missmenas, Hoya Cafe'niz bence harika olacak. Bunu hissediyorum. Hem de umduğunuzdan daha harika olacak. Buna siz de inanın. Şirin kediler ve köpek çok harika ve sevimliler. Saygılar, sevgiler. (Uzaktaki Antalya'lı) |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
Cumhur Bey, ziyaretiniz ve pozitif bakışınız beni çok mutlu etti. Çok Teşekkür ederim. Antalya'ya gelişinizde Sizinle tanışmayı çok isterim. Şirinimiz yavru bekliyor, bu sevindirici olayımız ilk yavrularını göreceğiz. Üzücü tarafı ve beni saran endişe korku yavrulardan nasıl ayrılacağız. Hoya cafe hızla şekilleniyor. Gün geçtikçe hoyaların büyümesi mutluluk verici. Sevgiler, Antalya'dan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Raflarınızın hala yapılmamış olmasına üzüldüm. Şirinin yavrularını görmeniz çok heyecan verici olacak ve dediğiniz gibi ayrılıkları ise buruk. Dilerim kızınız isteriği bir yerde okuma şansına kavuşur. Hoya fungii'yi ben de çok merak ettim doğrusu. Kolay gelsin. Dilerim her şey düşündüğünüz gibi gerçekleşir. Selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Sayın missmenas, Sizin gibi zengin koleksiyonu olan, hoyaseverle takas etmeyi kaçırır mıyım? Nasıl olsa acelesi yok, bakalım sonbaharda süpriz neden olmasın? Bir de yazınıza eklemeden edemeyeceğim. Yoksa hakkını yemiş olurum. Malum, Diatomitle yetiştirmeye başladım. Bu sistemdeki başarımı tamamen Sayın Hydrosuccess'ın paylaşımına borçluyum. Kıymetli zamanından ayırıp sistem hakkında bilgilendiriyor. Sayın Cumhur Tonba, yaşanmadan bilinmezmiş çelik verdikten sonra Hatice hanım size Fungii'yle bir güzellik yapar umarım. Değil mi, Hatice Hanım...! |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yeşillim, Ben nasıl bir şey olduğunu görmemiştim. Bilmiyordum. Fotoğraflarını inceledim. Hep te yabancı fotoğraflar. Sizlerim ki ap ayrı bir tutku herhalde. Uzun zamandır kaktüsleri de inceliyorum. Kaküscüleri baya baya kıskanmaya başladım. Bence başlayacağım diyorum onlara. Bir taraftanda geç mi kaldım diyorum. Hepinize selam, saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım merhaba, benim devler hızla sürgün vermeye başladı. Siz nasıl bir sardırma sistemi düşünüyorsunuz?. Ben hem estetik, hem kullanışlı hemde ekonomik ne olabilir diye araştırıyorum ama...sonuç yok. Bu konuda bulduklarımızı paylaşalım... Aslında formda böyle bir başlık mı açsak acaba? Hoyacıların dışında değişik fikirler gelir mi acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Agozce, Aslında birçok sardırma tekniği verilmiş. Bazı Arkadaşlarımız mesela Orkun Kırcı hemde birkaçtane eklemişti değişik olarak. Sonra Hatice tarhan hanım eklemişti ve birde benim hazırladığım sistem sepet şeklinde gayette güzeller hepside. Daha değişik olarak fikri olan varmıdır bilemiyorum. Saksı arkasına duvara yaslayabileceğiniz merdiven şeklindede olabilir. Ben kendi tekniğimden memnunum hem estetik duruyor hemde yer kaplamıyor. Sepet şeklini daha kolay alabilmesi için siparişle, dizaynını tamamen kendime ait saksılar yaptırtıyorum. Hoyaları sarıldığı yerden çözmeden saksısındaki toprağı değiştirebileceğim bir çözüm. Diyelimki saksısı kırıldı bağlantı noktasından açıp yeni saksıyada alabileceğim hoyamı. Yani gayet pratik oldu bence. Saksının kullanılan hamuruda özel çok sıcaklarda kökler serin çok soğuklardada sıcak olacak termostatlı gibi. Antik saksı hamuru. yıllarca aynı saksıyı kullanabileceğim. Topraktaki biriken fazla mineralleri saksı dışına atıyor. Yani tam not alacak bir çözüm. Ekonomik mi ![]() ![]() Seramik saksıları kesinlikle önermiyorum. Seramik saksıları bitkiler sevmiyor. Topraktaki mineral fazlalğı ve seramik oluşundan dolayı kök çürümesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu tamamen benim görüşüm. Başlık açılabilir tabiiki bu benimde çok hoşuma gider. Bu başlığa herkes kendi yöntemini açıklamalı görselini yükler. Değişik alternatif fikirlere hep açığımdır, belkide daha hoş bir sardırma yöntemide öğrenmiş oluruz. Sevgili agozce iyiki bu soruyu yönelttiniz benide bu açıklamayla, birçok soru sorulmasından kurtardınız. Teşekkür ederim. Bence Siz bir başlık açın, güzel fikirler çıkabilir. Hem zamanı olan Arkadaşlarımız yabancı sitelerdende araştırma yaparak bizlere değişik alternatifler sunabilirler. ![]() Araştırmadan, sormadan, denemeden en güzel yöntemi bulunmaz Size kolaylıklar diliyorum seçim yapmakta en zor kısmı zaten ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Uykum kaçtı bu satte hala uyanığım ![]() Bu arada Sevindirici bir haberim var onu bile unuttum resimlerini yüklemeye. Evet Hoya verticillata süpriz yapıyor, Sevgili Karalale'nin tekniğiyle büyüteçle çekilmiş resimler. Hoya Verticillata güzel kokusuylada bilinir. Şimdiden merak ettim kokusunu. Hoya verticillataya çiçek açtırabilen varmıydı acaba, bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Forumdaki en eski hoya sevdalıları belkide koklama şansına sahiptirler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım, herşey çok ama çok güzellll.... Cafe nin güzelliği, hoyaların muhteşemliği, yeni gelenlerin azmi. Birde Şirin ciğin mutlu haberi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Karalale, sanırım uzaklardan gelen ilk misafir ünvanını Siz alacaksınız. Şirin bütün gün uyumaya başladı resmen gebelik psikolojisine büründü. Cafede çocukları özellikle mutfak bölümüne asla sokmuyor. Sevmediği kişileri görünce havlamadan dişlerini gösterip hırlıyor. Sakın ha diyorum arkasını dönüp uyumaya devam ediyor. Beyler ise bu durumun farkındalar. Şirin lawobaya geçebilirmiyim diye sesleniyorlar, bakıyor şöyle bir zararsız birisi gık çıkmıyor. Nedense bazı kişilere anında fırlayıp mutfak kapısında bekliyor o kişi lavabo dan çıkınca yine yerine geçip uyku modunu alıyor, çok şaşkınım dün akşam bir çocuğa saldırdı resmen. Epeyce bir korktuk, yapacak birşey yok katlanacağız 2 ay bu durumuna. Yeni süprizli resmide çok merak ettim şimdi doğrusu, inşallah yanlış alarm olmaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım, merhabalar. Sizin ufaklığın resmini paylaştığım da ''Aman Tanrım ne kadar büyümüş böyle, kocaman kocaman Maşallah hemde. Bana gelinceye kadar nerdeyse çiçek bile oluşturur bu'' demiştiniz. Sizden korktum valla, müneccim misiniz yoksa... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Hatice hanım oh oh diye diye fotolara baktım, hepsi de maşallah çok güzel kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gtatas, arada bir uğrayın lütfen. Çünki sizinde değişik hoyalarınız olacak. Yakında size söz verdiğim gibi hediye hoyalarınız yola çıkacak. Fotolar bol bol çiçekler açınca dahada bir güzelleşecek. Yine beklerim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
harika bir haber bu ![]() ![]() Almanya yolculuklarını hiç unutmuyorum. Yolculukta başına birşey gelmiyeceğine inanıyorum ben, Siz onu korursunuz. Birşey olsa bile kökleri sağlam ulaşsın bana o bile mutlu eder emin olun. Çok Teşekkür ederim uzaktanda olsa görüntüsü ve yaşadığını bilmek bile mutlu ediyor. Ellerine yüreğine sağlık. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa ya kocaman kocaman bravo diyorum artık, hala açmaya devam ediyor. İlk günden itibaren sürekli üzerinde açık en az 4 tane çiçeği var nazarım falan değmez artık ![]() Asiye açtığı ilk çiçeklerini üzerinde kurutuyor ve yerine yenilerini açmaya hazırlanıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel görüntüler bunlar.....Hep beraber güle güle büyüyün.... Sardırma konusunda, Hatice hanımın ağacını görünce aklıma geldi. Büyük, sağlam bir kurumuş ağaç dalı ne güzel dururdu. Hoya ağacı. O dev çiçeklerle görüntüyü hayal ediyorum. Sevgili mismenas seranızda, bir tane büyük çiçeklilerde deneyin.( Kuru ağacın alt tarafı düzeltilir, önce saksıya iyice monte edilirse, sorun olmaz bence.. ![]() Büyük bir eve çıkınca ben de deneyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Aman Fatih Kaza falan deme kayıp hele hiç deme yüreğime iniyor hoyamı kaybettim sözü. Kendim kaybetmiş kadar üzülüyorum ![]() ![]() Günün güzel haberinide paylaşayım bu arada. Hoya bogor çiçek sapı veriyor 2 tane görebildim biraz büyütsün resimlerini çekerim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoya cafede böyle güzel şeyler yapamayacağımı biliyorum. Şimdilik böyle idare edeceğim. İnşallah Sizde hayalinizdeki büyük eve kavuşursunuz ve herşey istediğiniz gibi olur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Diğerlerinde ki çiçek saplarını kontrol ederken kolum saksıya çarptı ama şiddetli değildi hafif sallandı korktumdöker diye korkulan oldu ![]() Bir sürprizde benden gelsin H. Wayetii yeni sürgünde çiçek oluşumuna gitti bakalım inşallah çiçek sapıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Hatice Hanım, Lagunosanız inanılmaz. Tabii diğerleri de öyle. ![]() Sizin bu çabanız hepsinden daha öte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yıldıztozu, Çok teşekkür ederim. Çaba sarfetmeden güzelliklerde istendiği gibi yaşanmıyor maalesef. Hoya Lacunosa hala çiçek saplarını büyütüyor ve sürekli çiçekte hep. Asiye 2. çiçeğinide açtı bugün... |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Resim bekliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Hoya obscura ilk çiçek sapındaki büyüttüğü tomurcuklarını döktü diye üzülürken bugün gördüm aşağı uç kısmına doğru olan yerde 1 tanesini tam büyütmüş. Bunu kesin açar gibi görünüyor şimdilik. Yarın gündüz güzel resimler çekerim. Hoya lasiantha da süprize hazırlanıyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili missmenas,çok güzel hoyaların ellerine sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Bence hiç acele etmesinler açmak için, Ağustos a kadar beklesinler canımmmm..... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım gene bennnn....Paylaşmadan yapamayacağım. Soğanlı olmasa kesin mum çiçeği çeşidi diyeceğim. Çiçekler nerdeyse aynı, kokusu ise muhteşem. Bunlar arkadaşımın bahçesin de, yeni çektim. Bendekiler uzadı ama çiçek yok. Hain köstebek.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|