Sevgili a1919,
evvelki sene Demre'de tatildeyken karavanla tatile gelen birisinden hediye aldım. bendeki azmi görünce madagaskar yaseminiylen kadıncağız elindeki bu çiçekle yanıma geldi beraber kahve içtik bu güzelimide bana hediye etti. İnanınki adını bende bilmiyorum. bu çiçeğin adı nedir sayfasına yükleyip beraber öğrenelim. Aslında geçen yaz Ege botanikte gördüm adınıda sordum maalesef not almadığım için işte...

hemen bugün birlikte öğrenelim başka yeni çiçeğimde var onuda merak ediyordum iyi oldu sorduğunuz.
Hoyaların veya başka çiçeklerin çok aydınlık olan bir mekanda cam kenarından uzak olması sorun yaratmıyor, benim görüşümle salonunumun 3 cepheside pencere.
bu gördüğünüz çiçekler tv ünitesinde duruyorlar en yakın pencere 1,5 m. ayrıca lacunusada denedim direk pencere önünde güneşten olumsuz etkileniyor yapraklarının rengi değişiyor. Şu anki yerinde batan güneşi alıyor yaklaşık 1 saat kadar direk olarak. Bütün gün hep aydınlıktalar.
Sizde evinizde aydınlıktaysa odanız heryerine çiçek yerleştirebilirsiniz, bence sorun olmuyor. Çiçeklerinizle denemede yapabilirsiniz, zaten yerini sevip sevmediği çok çabuk anlaşılıyor. bazı çiçekler vardır yerlerinin değişmesinden hoşlanmaz sadece buna dikkat edin.
Mesela Benjamin asla yer değişikliğinden hoşlanmayan bir çiçektir.