![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
çok teşekkür ederim ilginiz için. onları dediğiniz gibi böleyim en iyisi zaten 1.5 yaşında ve 1 yaşında 3 tane hoya carnosam var hepside aynı saksıyı paylaşıyor hatta bunlarıda onların yanına diktim saksıda kök çoğaldıkça çiçeğe durduğu bilgisinden ötürü toprağı kapatıryorum hani utanırlarda açarlar bolca dal budak saldılar gayet mutlular hatta domates blendırdan geçirip toprağına gömdüm ( bundan hoşlandılar dal yaprak büyümesinden anlıyorum) 2 haftada domatese olan sevgilerini gözlemliyorum. teklifiniz için çok teşekkür ederim ancak başka hoya türlerinden paylaşımınız olursa sevincim başka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Gözlerime inanamıyorum.. Ne kadar çoklar? Taşınırken eklediğiniz fotoğraflar çok karışıktı.. Serada o kadar düzenli, disiplinli dizilmişler ki, yavrular tetişkinler bir arada muhteşem görünüyorlar.. Çok emek vermişsiniz.. Elinize sağlık, umarım herkesin bir gün serası olsun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Teşekkür ederim, elimden geldiğince demeyeyimde yer buldukça daha doğrusu olacaktır. İtina ve düzene göre gözlere daha çok hitap ettğini ve bakımını daha kolay yaptığımı söyleyebilirim. Şu anki halleri aslında çok düzensiz. Yavrular ayrı yerde olmamlılardı, henüz sera bitmediği için öyle rastgele yerleşimiyle bile iltifat alabiliyorsak Hoyalarımda bende ne Mutlu Bize diyebilirim. Teşekkürler. Sobam Antalya'dan geldi Görüntülerini umarım hafta sonuna seranın sobası yakılmış bacasından dumanı tüten görüntülerini paylaşmayı çok istiyorum. Sevgili agozce, Bu görseller Sizin için gelsin. Çiçekleri açtığında, birkaçtane açık çiçeklerle birlikte, köklenmiş olarak Hoya sp. aff. Albiflora nız yola çıkacak. Siz benim için devasa büyük Hediye hoyaları bana ulaştırdınız. Mutluluğunu hala yaşayabiliyorum. Yeni çıkan yaprakları, oluşumda olan tomurcukları daha ne sayabilirimki. Hoya albifloranın lafı bile olmaz bunların yanında... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın missmenas yeni seranız çok hoş olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık şu tomurcuğunu gördüğümüz güzel bir an önce açsada çiçeklerinide görsek eminim çok güzeldir merakla bekliyorum saygılar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Maşallah, seranız çok güzel oluyor. En geç baharda ziyaret etmeye çalışacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Çok sevinirim, bahara kalmadan tanışmak dileğiyle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Seranın Camları Bu Sabah takılmaya başladı, az kaldı sobayla keyif yapmaya. Kestaneleri alan gelsin beklerim ![]() Sobanın bulunduğu yerede bahara ahşaptan çardak yapılacak. Bahçe duvarına ahşaptan çit çekilecek. Çokkk iş var bitmeyecek gibi gelsede, sağolsun Eşiminde gayretiyle bitireceğiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Sayin missmenas, zaman buldukca sayfanizi takip ediyorum, cok sükür son mesajlari da okumak nasip oldu.... Sadece icimi cekerek mükemmel demekten baska söz bulamiyorum. Bir sera herkesin hayel ettigi birsey, sizi gercekten icten kutluyorum, harika hersey, emeklerinize yüreginize saglik. Yeni yeriniz hayirli ugurlu ve bol cicekler hic eksilmesin insallah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Ah Ah diyorum vede başka birşey demiyorum. O soba yanınca hele birde fazla ısınınca alevleri sanki her an dışarıya çıkacak gibi olur, yanına birde minder attınmı oh deymeyin keyfe, biraz gecikmede olsa herşeyin yolunda olması çok güzel ablacım, sabırsızlıkla bitmiş halini bekliyoruz. Keyif işte o zaman olacak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yere minderi düşündüm, Şirine minder banada sallanan koltuğu koyacağım. Gerçektende güzel keyifli olacak özelliklede şu kış günlerinde soba yanmadan bile üşüyünce Seraya ısınmak için girebiliyorsam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Gelişmeleri ilgiyle takip ediyorum, kolay gelsin. Bir sorum olacak; alttaki fotografta, sağ üst köşedeki hoya multiflora mı acaba? Eğer öyle ise çok iyi büyümüş. Ayrıntılı fotolarını paylaşabilir misiniz (tabi ki seranın işlerini bitirdikten sonra)? Düzenleyen a.ayberk : 19-11-2012 saat 00:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sormuş olduğunuz Hoya Multiflora değil, Hoya imperialis red in görüntüsü o.. Sizin Multiflora kadar olmasada, bendekilerinde görüntüsünü yakın bir zamanda paylaşırım. (Çelikler alınıp yedeklendi) Bu arada yeni sipariş listemiz verildi Tayland'a, onay bekliyorum. Yeni Türlerin nadide en seçkin türler olarak aktarmak istedim. Hoya inflata ve Hoya imperialis yellow, sanırım yine onaydan geçemiyecek gibi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekürler...Biliyorum güzelim, sende varsa bizde de var demektir... Seraya uzaktan bakınca şöyle düşündüm: Altına 4 tane araba lastiği koysan- karavan gibi- mevsime göre yer değişebilir. Veya saksıları sabitleyip, arabanın arkasına bağlarsın, arada sıkılınca sen nereye hoyalar oraya.. ![]() Gözün arkada kalmaz böylece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Ben de beğendim, hatta bayıldım ama... Trafik şubeye "gezer sera" ruhsatı için gidildiğinde memurun yüzünün alacağı hali düşününce içtiğim çay burnuma geldi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Herşey çok güzel hoyalar da şahane.Maşallah da diyelim allah nazardan korusun.İşleriniz de kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Aslında karavanlar oluyorsa, gezer sera neden olmasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çılgınca bir fikir katılıyorum. Hatta şöyle söyliyeyim tam benlik ![]() Tabiiki öylesi bir çılgınlığı yaparmıyım orasını muallatta. Güzel dilekler temenniler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu aralar havalarda çok soğuk gitmemesi avantajıma oldu. Camlar Takıldı, çatısı bitti. Bütün gün ahşabı emprenye boyayla boyamakla meşgulüm. Böceklenmeye mantara karşı çiçeklerimin önemli olduğu kadar ahşabinda korunması gerekiyor hastalıklara karşı. Güney cephe ilk bitirdiğim oldu perdeleri takıldı bile, gün içerisinde hava çok yoğun güneşli oluyor. Seranın içerisinde soba yakmadan ısı 30 dereceleri buluyor. Şimdiden Yaz ayları için endişe duymaya başladım bile. Zamanımız çok Yaza mutlaka farklı bir çözüm bulmam gerekiyor. Hoya aff. Albiflora açmak için iyice gayretlendi. 7 tane çiçek sapı tomurcuklarını büyütüyor. Aynı anda açmayacaklar, tahminimce 4 çiçek sapı açmaya yakın görüntüleri... Dışarının soğuk olmasından dolayı Albiflorayı ziyaret eden karasineğimizle birlikte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili missmenas görsel için çok teşekkürler bu hoya beyazmı açacak bende isteremm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Pembegül, güzel bir düşünce. Haklılık payınızda çok yüksek olsada. Bende ilk aklıma gelen sarmaşığa gelecek kırmızıörümcekler, yaprakbitleri, ve karıncalar mahvolurum sürekli ilaçlama yapmaktan. Yaz sıcaklarında, alt camları çıkartıp yerine gölgelik tülü geçirmek olacak ilk düşüncem. Klimayıda düşünmüyor değilim yani, mutlaka bir çözüm bulacağız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar sevgili missmenas,güzel sayfanızı ziyaret ettim,harika ötesi muhteşem bitkileriniz var, hoya cenneti gibi yarabbim. ![]() Özellikle küçük yapraklı ve sarkan türlerinize bayıldım,çeşitlerinizin daha da çoğalması dileğiyle.Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hoya aff. Albiflora nın 7 tane çiçek sapından sadece 3 tanesi açtı. Diğer 4 Ayrı çiçek saplarında tomurcuklarında durağanlık gözlemliyorum, bunlar açmayabilir büyük olasılıkla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yakında açmak için tomurcuklarını büyüten Hoya callistophylla... Yapraklarına bayılıyorum bu türün. Yoğun gün ışığından dolayı yapraklarının alt kısmı kızarıyor, üstü yeşil kalıyor. ![]() ![]() Vee sobamızıda bu akşam ilk defa yaktık, gördüğünüz gibi üstü boş ne çaydanlık nede kestane var ![]() ![]() Henüz keyif yapacak kadar seranın işlerini bitiremedim. 2 gün ara vermek zorunda kaldım. Bileğimi çok zorladım sanırsam, yarın kaldığım yerden devam edeceğim. Sallanan koltuğu sobanın yanına koymadanda çaydanlığı sobada kaynatmadanda çay içmedende ![]() Bu arada Seranın içerisi Evimden sıcak ![]() ![]() ![]() Dilerim hayallerine herkes birgün kavuşur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Sayın missmenas, Hoya aff. Albiflora nın çiçek boyutu nasıldır acaba? Hoya İmperilis ile yarışabilir mi? Kırmızı İmperialis in yanına, beyaz imperialis in yerine ikame edilebilir mi acaba? Edit: Bu arada Şirin' i pek bi koklanır gördüm, inşallah alışmıştır yeni yuvasına. Tekrardan ek: sobalı evde büyümeme rağmen iki bacalı sobayı anlayamadım. Eskiden daha iyi ısıtsın diye sobalar baca çıkışına en uzak yere kurulurdu, onun gibi birşey mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın a.ayberk, Hoya allbiflorayı sanmıyorumki imprialisle yarışabilsin. Netteki gözlemlerimde İmperialis in çiçekleri daha büyüktü. Şirin buraları çok sevdi, sadece yanlız kalmaya tahammülü yok. Sanırsam alışamadı henüz çünki terkedilme korkusu gelişti. Yanlız bırakamıyorum kıyametleri kopartıyor ve yollara düşüyor. Evin içerisine bırakıncada perdeleri indiriyor. Biraz zorlanacağız... Sobayı çok severiz Ailecek, fazla bir tecrübemde olmadığı için hatalı boru almışım zaten. Bu soba özel imalat seralar için yapılıyor. Kalın borular yaptırtmalıyım, ısı vermesi için özellikle çift boru çıkışlı ve yaklaşık 3 torba kömür alabiliyor. Biz şimdilik geceleri yarım torba yakıyoruz fazlasıyla yetiyor. Bu satte içerideki ısı 22 derece dip köşelerde. Hoya aff. Albiflora çiçeklerinin büyüklüğünü Sizin gibi birçok Arkadaşımızda eminim merak etmiştir diye Yeni görsellerini paylaşmak istedim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Nektar üretmeye başladı, tomurcukların hepsi açmadığı halde enfes kokusu büyülüyor. Kokusunu gardenya ve birazda baharatımsı algıladım. Hoş tahammül edilebilir kokuya sahip. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|