İlkin'ciğim ilgin için ben Teşekkür ederim ani ışık değişimleri mutlaka etkliyor olumlu yönde bence dozunu kaçırmadan , lacunosadaki çiçek sapı geldiği günden beridir var nedense perde açılır açılmaz atağa geçti saksının önceki bulunduğu yerde hava akımı vardı buraya taşıdım 3 aya yakındır aynı yerinde . gözlemlerimde hava akımıda olumsuz etki yapıyor. diğer lacunosa çeliğim ilk geldiği günlerde tomurcuk büyütmüştü o da açardı. eşim çiçeğin hemen arkasındaki camı açmış ve sabaha kadar açık kalmış ben sabah farkettiğimde tomurcuklar kurumaya başlamışlardı bile , bu sevincimi belirten resmi o günlerde yüklemiştim maalesef hava akımının kurbanı oldu.
Anne'nin tutmuda normal çok güneş evdeki herşeyi eskitir düşüncesi normaldir ben sebepten dedim halidan ve koltuktan, vazgeçtim diye. yeterki hava akımına maruz kalmasınlar yoksa perdelerin açılıp kapanması problem olmuyor bu aylarda bilakis mutlu ediyor çiçekleri.
lacunosa çiçek açmak üzere olan öğleden sonra güneş alıyor birde sabah güneşi alıyor güneş sürekli içerde.direk öğlen güneşini alan pencerede perde açık ordada hoyalarım var sorun yaşamıyorum dediğim gibi kışı çıkarıncaya kadar kapatmıcam perdeleri. çok rüzgarlı havada balkonu kapatıyorum bu defada mutlaka mutfak tarafını açıyorum oksijen devamlı taze kalsın diye. Ev ev değilki botanik bahçesinde yaşıyoruz resmen