![]() |
|
![]() |
#1501 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili aydam, Hoyalara gönül verdiyseniz, zamanla sizinde birkaç çeşit olacaktır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Ağaç Dostu
|
missmenas maalesef hoyalarla o kadar ilgili değilim.. Paucifloranın bir başlığı olmadığı için de size sormak istedim.. Netteki tomurcuklarla karşılaştırıp, fotoğraftakinin çiçek uzantısı olduğunu düşünmüştüm.. ![]() Fakat bu kadar minik bir bitkide çiçek olacağı fikri de çok uzak geldi.. Sizin fikriniz nedir? ![]() (Daha net fotoğraf çekemedim) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selis, Hoya paucifloranız hayata bağlanmış ve bir okadarda azimliki sürgün çıkıntısı bile Sizi sevince boşmuş. Biliyorum harika bir duygu çiçek saplarını görbeilmek ![]() Çiçek beklentisi bazen minnacık çeliklerde bile olabiliyor. Hoyalarda süprizler herzaman vardır. Başarınızı kutluyorum, dilerim açacak çiçeklerinden bizleri mahrum etmezsiniz. Çiçeklerini görmeyi çok istediğim bir tür bu çünki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Ağaç Dostu
|
missmenas cevabınız için teşekkür ederim.. Sayın Maki de, sürgün olduğunu söylemişti.. Çiçek sapı daha makbule geçerdi, ama dediğiniz gibi sürgün bile bizleri sevindirmeye yeterli.. Sizin bitkiniz oldukça gelişmiş, umarım sizden görürüz ilk çiçekleri.. .) Sevgiler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hatice abla Asiye'ni göremez olduk bu aralar bi göstersende gözümüz gönlümüz açılsa şuan çiçeklidir inşallah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tömürcek, havaların sıcak olması nedeniyle bu aralar çiçek maalesef yok, geliştirmekte olduğu tomurcukları yakın bir zamanda açar. Sana söz verdiğim hediyeni yani Asiye'nin çeliğinden köklendirdiğimi, ve kocaman bir dal çelikle, diğer çok istediğin çelik ilave yarın yola çıkıyor müsaitsen. Resim isteme gönderdiğim hediyelerin resmini sayfama yüklemiyorum artık ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Hatice ablacım müsait olmaz mıyım müsaitim tabi ki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Ağaç Dostu
|
Gözlerime inanamıyorum, bu ne güzellik böyle. 2 yılda nasıl bu hale gelebilir demekten kendimi alamıyorum şaşkınım. Canı yürekten Kutlarım, başarının devamını diğer hoyalarınada yansımasını isterim. Gülşen'cim çok hoş bir süpriz oldu bu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Ağaç Dostu
|
Gülşen abla gerçekten tebrik ederim hep bu resimlere iç çekerek bakıyorum acaba benimde böle açan bi mum çiçeğim olacak mı diye şuan elimde olan sadece tek bir sürgün ve 40 cm boyunda bu hale gelmesi uzun sürmez inşallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Ağaç Dostu
|
Hatice abla tecrübelerine dayanarak birşey sormak istiyorum ben menekşe yetiştirmeye yeni başladım çok seviyorum menekşeyi hatta mum çiçeği kadar diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tömürcek, bahsettiğin Söğüt ağacının çürüğü olduğunu az evvel menekşe başlığındada okudum. Ben hiç kullanmadım nasıl birşey olduğunu da görmedim, bildiğim bir gerçek menekşeler için hazırlanmış toprak karışımından Hoyalarında çok hoşlandığıdır. Kargonu bugün gönderdim uzunca bir dal çelik Asiye'den aldım. Bu çelikten bir kısmını istersen bahsettiğin söğüt gübresinde bir dene öncelikle. Söğüt gübresinde başka çiçeklerde yetiştiriyorsan bütün çelikleri direk o gübreyede dikebilirsin. Şimdi gübreyi kafama taktın benim, ben nerden bulacağım yaşlı söğütü ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Ağaç Dostu
|
Hatice abla bu söğüt gübresini birde çilli begonyayla söğüt begonysı sever başka çiçeklerde denemedim ama diğer begonya türlerininde seveceğini düşünüyorum özellikle de şekerpare denilen yumrulu katmerli begonyalar çünkü onlarında yumruları diğer topraklarda genelde çürüyor. Çok teşekkür ederim ablacım takip no su verdiler mi kargonun nerede olduğunu öğrenmek için **** kaç güne geleceğini söylediler mi? Fatih'in gönderdiği kargo ertesi gün gelmişti Denizli'den seninkide yarın akşama doğru gelir heralde ![]() Hatice abla dert ettiğin şeye bak zaten çok hafif bi toprak bu kilo basmaz istersen senin için kargoyla gönderebilirim 2 kg göndersem kaç saksı menekşe dikersin o gübreyle saksılar zaten ufak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Sayın tömürcek bu söğüt gübresini nasıl elde ettiğinizi tarif edermisiniz acaba?Nereden nasıl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1517 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gtatas afrika menekşesi sayfasının son sayfasını okuyun orda yazdım resimde ekledim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Ağaç Dostu
|
Hatice abla kargo ulaştı bana ben seni aradım ama hastanedeymişsin geçmiş olsun tekrardan ablacım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Ağaç Dostu
|
sevgili tömürcek; toprak karışımını sormuşsun yeni gördüm kusura bakma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1520 |
Ağaç Dostu
|
Gülşen abla ben yeni gelen carnosama köklü gelene biraz hayvan gübresi biraz kestane gübresi bol miktarda söğüt gübresi çam ağacı kabuğu ve söğüdün çürük yerlerinden koydum oldukça geçirgen bir yapıya sahip bir toprak karısımı oldu ![]() ![]() Gelen çeliklerin 4 tanesinde çiçek sapı var inşallah dökülmezler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tömürcek, hediyene kavuşmana çok sevindim... Uzun zaman önce göndermem gerekiyordu Söz vermiştim biliyorum, geç kalmışlıkla beraber Sözün yerine getirebilmeside güzel bir duygu. Çiçek saplarına Sevinmende ayrıca çok Hoş, bunlar uygun ortamı bulunca açmak için çaba sarfedeceklerdir... Gelişimlerini Hoya carnosa sayfasında, deneyimlerinle birlikte paylaşırsan ve söğüt gübresiyle alakalı aşamalardaki deneyimin bizleri mutlu edecek... Bol çiçekli paylaşımlarını bekliyoruz mucize gübrenle bunu beklemem normaldir galiba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Ağaç Dostu
|
Er ya da geç hiç farketmedi hatice abla güç olmasın dicem baya güç oldu ptt kargo saolsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir soluklanmadan sonra, paylaşımlara kaldığımız yerden devam edelimki, Sevincimizde hüznümüzde anlam kazansın ![]() Hoya sp. Bogor, bu yaz 3. çiçeklenme dönemine girdi... ![]() ![]() Hoya eliptica, 2. çiçeklenmesinide başarıyla tamamlayacak... Hoya eliptica çok hızlı gelişiminin sonucunda çiçekleriylede çok cömert bir tür olmasından tavsiye edebilirim... Özelliklede Hoyalarım büyümüyor çiçek açmıyor diyenlere tavsiyemdir... 2 çiçek patelleride açmak üzre... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sevgili Hatice Hanım; Çok çok şahane ama hiç doyurmadı, güzelliklerin devamını bekliyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalara doyum olurmu hiç ![]() Hoya pubicalyx GPS 282 açmak üzre, bu tomurcuklar bana ait değil maalesef. Bugün Taner Angay Beyi ziyarete gittik, Mutlu Kutlu Beyle birlikte. Elim boş dönmek istemedim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sevgili Hatice Hanım; Hiç hoya açtıramadığım için soruyorum. ![]() ![]() Malum çiçekte gördüğüm yok uzun zaman bir çiçekle muhatapda olamadık.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bozo, bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Ağaç Dostu
|
Hoya eliptica dün akşam açmaya başlamıştı, bu sabahta tamamen açtığını gördüm birlikte seyredelim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Ağaç Dostu
|
Hoya sp. Bogor açmaya devam ediyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda yeni edindiğim türlerin hayata bağlanması ve bazı çoğaltma girişimlerimden görseller... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|