agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2012, 20:38   #1
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Gülşen abla gerçekten tebrik ederim hep bu resimlere iç çekerek bakıyorum acaba benimde böle açan bi mum çiçeğim olacak mı diye şuan elimde olan sadece tek bir sürgün ve 40 cm boyunda bu hale gelmesi uzun sürmez inşallah gülşen abla toprak karışımı olarak ne kullandın biraz bilgi verir misin bana rica etsem bu aralar lazım olucak ta

bay tömürcek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-08-2012, 01:35   #2
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Hatice abla tecrübelerine dayanarak birşey sormak istiyorum ben menekşe yetiştirmeye yeni başladım çok seviyorum menekşeyi hatta mum çiçeği kadar diyebilirim doğru toprağı bulana kadar biraz zayiatım oldu tabi ama teyzemin tavsiyesiyle menekşelerimde söğüt gübresi kullanmaya başladım sonuç mükemmel söğüt gübresi geçirgen ve hafif yapılı olduğu için suyu iyi süzdürüyor ve kök çürüğünü engellemiş oluyor birde yaprak ve çiçeklerini çok güzel geliştiriyor düşündüm ki mum çiçeğinin de düşmanı kök çürümesi ya acaba gönderdiğin mum çiçeklerini menekşeler gibi sadece söğüt gübresine mi diksem aslında ben toprak hazırladım ama tam geçirgenliğinden emin olamadım oyuzden bunu sormak istedim menekşeyi besleyip costuran toprak mum çiçeğine iyi gelmez mi acaba ikisinin toprak isteği aynı gibi düşündüm ikiside süzgeç toprakları seviyor ikisi de kök çürümesi yapıyor uygun olmayan toprakta, bunlara dayanarak yola çıktım yani. hoyalarda tecrübe sahibi olarak senin bu konudaki yorumunu merak ediyorum ablacım.

Eski 07-08-2012, 13:05   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili tömürcek,
bahsettiğin Söğüt ağacının çürüğü olduğunu az evvel menekşe başlığındada okudum. Ben hiç kullanmadım nasıl birşey olduğunu da görmedim, bildiğim bir gerçek menekşeler için hazırlanmış toprak karışımından Hoyalarında çok hoşlandığıdır.

Kargonu bugün gönderdim uzunca bir dal çelik Asiye'den aldım. Bu çelikten bir kısmını istersen bahsettiğin söğüt gübresinde bir dene öncelikle. Söğüt gübresinde başka çiçeklerde yetiştiriyorsan bütün çelikleri direk o gübreyede dikebilirsin.

Şimdi gübreyi kafama taktın benim, ben nerden bulacağım yaşlı söğütü En azından menekşelerim için kullanmak isterdim.

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-08-2012, 14:23   #4
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Hatice abla bu söğüt gübresini birde çilli begonyayla söğüt begonysı sever başka çiçeklerde denemedim ama diğer begonya türlerininde seveceğini düşünüyorum özellikle de şekerpare denilen yumrulu katmerli begonyalar çünkü onlarında yumruları diğer topraklarda genelde çürüyor.
Çok teşekkür ederim ablacım takip no su verdiler mi kargonun nerede olduğunu öğrenmek için **** kaç güne geleceğini söylediler mi? Fatih'in gönderdiği kargo ertesi gün gelmişti Denizli'den seninkide yarın akşama doğru gelir heralde
Hatice abla dert ettiğin şeye bak zaten çok hafif bi toprak bu kilo basmaz istersen senin için kargoyla gönderebilirim 2 kg göndersem kaç saksı menekşe dikersin o gübreyle saksılar zaten ufak bizim burda söğüt ağacı çok, yaşlı bulup içinde gübre bulması zor ama senin için arar bulurum ben eğer istiyorsan dediğin gibi carnosa çeliğini bölüp birini söğüt gübresine dikicem bakalım sonuç ne olacak burda paylaşırım gelişmeleri

Eski 08-08-2012, 15:01   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Sayın tömürcek bu söğüt gübresini nasıl elde ettiğinizi tarif edermisiniz acaba?Nereden nasıl?

gtatas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-08-2012, 15:58   #6
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Sayın gtatas afrika menekşesi sayfasının son sayfasını okuyun orda yazdım resimde ekledim

Eski 17-08-2012, 13:04   #7
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Hatice abla kargo ulaştı bana ben seni aradım ama hastanedeymişsin geçmiş olsun tekrardan ablacım.

Eski 17-08-2012, 14:09   #8
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
sevgili tömürcek; toprak karışımını sormuşsun yeni gördüm kusura bakma ben Hatice ablanın kullandığı toprak karışımından kullanıyorum, önceki sayfalarda olması lazım malum Hatice abla her fırsatta yazmıştı kullandığı toprak karışımını. Bu söğüt gübresini bende çok merak ettim geçen gün Bolu'daydım yoldan geçerken bütün ağaçları gözlerimle taradım ama maalesef rastlamadım

gulşen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2012, 15:20   #9
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Gülşen abla ben yeni gelen carnosama köklü gelene biraz hayvan gübresi biraz kestane gübresi bol miktarda söğüt gübresi çam ağacı kabuğu ve söğüdün çürük yerlerinden koydum oldukça geçirgen bir yapıya sahip bir toprak karısımı oldu yeni gelen carnosa çeliklerime de uyguladım bu toprağı bazılarını da deneme amaçlı sadece söğüt gübresine diktim bakalım sonuç ne olacak

Gelen çeliklerin 4 tanesinde çiçek sapı var inşallah dökülmezler köklü gelen carnosamda da birtane çiçek sapı var ama ucu kuru gibi ondan pek umutlu değilim seneye yaza inşallah

Eski 23-08-2012, 11:10   #10
Ağaç Dostu

Sevgili tömürcek,
hediyene kavuşmana çok sevindim... Uzun zaman önce göndermem gerekiyordu Söz vermiştim biliyorum, geç kalmışlıkla beraber Sözün yerine getirebilmeside güzel bir duygu. Çiçek saplarına Sevinmende ayrıca çok Hoş, bunlar uygun ortamı bulunca açmak için çaba sarfedeceklerdir... Gelişimlerini Hoya carnosa sayfasında, deneyimlerinle birlikte paylaşırsan ve söğüt gübresiyle alakalı aşamalardaki deneyimin bizleri mutlu edecek... Bol çiçekli paylaşımlarını bekliyoruz mucize gübrenle bunu beklemem normaldir galiba

Eski 23-08-2012, 12:13   #11
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Er ya da geç hiç farketmedi hatice abla güç olmasın dicem baya güç oldu ptt kargo saolsun olsun sonucta geldı ya sana ayrıca kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum ablacım carnosamın boyu hemen hemen 1,5 metre bitane çiçek sapı var gelen çeliklerde cabası 20 çelik yaptım hepsınden

Eski 28-08-2012, 12:15   #12
Ağaç Dostu

Uzun bir soluklanmadan sonra, paylaşımlara kaldığımız yerden devam edelimki, Sevincimizde hüznümüzde anlam kazansın
Hoya sp. Bogor, bu yaz 3. çiçeklenme dönemine girdi...

Name:  DSCF7270.jpg
Views: 1260
Size:  40.2 KB
Name:  DSCF7275.jpg
Views: 900
Size:  53.0 KB

Hoya eliptica, 2. çiçeklenmesinide başarıyla tamamlayacak... Hoya eliptica çok hızlı gelişiminin sonucunda çiçekleriylede çok cömert bir tür olmasından tavsiye edebilirim... Özelliklede Hoyalarım büyümüyor çiçek açmıyor diyenlere tavsiyemdir... 2 çiçek patelleride açmak üzre...

Name:  DSCF7278.jpg
Views: 875
Size:  36.1 KB
Name:  DSCF7276.jpg
Views: 682
Size:  26.9 KB

Eski 28-08-2012, 15:00   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Sevgili Hatice Hanım;

Çok çok şahane ama hiç doyurmadı, güzelliklerin devamını bekliyoruz.

bozo.0606 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2012, 21:36   #14
Ağaç Dostu

Hoyalara doyum olurmu hiç)
Hoya pubicalyx GPS 282 açmak üzre, bu tomurcuklar bana ait değil maalesef. Bugün Taner Angay Beyi ziyarete gittik, Mutlu Kutlu Beyle birlikte. Elim boş dönmek istemedim

Eklenen Resimler

Eski 30-08-2012, 17:51   #15
Ağaç Dostu

Sevgili Hatice Hanım;

Hiç hoya açtıramadığım için soruyorum. Aynı çiçek sapıyla sonraki seneler açmaya devamı mı ediyor. Türüne göre değişe bilir mi?

Malum çiçekte gördüğüm yok uzun zaman bir çiçekle muhatapda olamadık..

Eski 31-08-2012, 09:52   #16
Ağaç Dostu

Sevgili Bozo,
bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür.

Eski 31-08-2012, 11:51   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Bozo,
bazı Hoya türlerinde defalarca aynı çiçek sapından Yıllarca çiçek açabiliyor. Bazı türlerde de sadece 1 defa açıp çiçek sapıyla birlikte çiçeklerini döküyor. Hoya eliptica yı tavsiye edebilirim çok hızlı çiçeğe geçen bir tür, en azından çiçek görmüyorum diyemezsin bütün bir Yıl çiçeğe göz doyuran bir tür.
Cevap için teşekkürler Sevgili Missmenas, eliptica da artık kafamdaki listemde
Evden birkaç bitki daha birilerine vermem gerekecek Bir çiçek görmeyi çok arzu ediyorum ama daha yolun başındaymışım gibi geliyor.

Eski 31-08-2012, 09:55   #18
Ağaç Dostu

Hoya eliptica dün akşam açmaya başlamıştı, bu sabahta tamamen açtığını gördüm birlikte seyredelim

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 09:56   #19
Ağaç Dostu

Hoya sp. Bogor açmaya devam ediyor...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:00   #20
Ağaç Dostu

Bunlarda yeni edindiğim türlerin hayata bağlanması ve bazı çoğaltma girişimlerimden görseller...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:02   #21
Ağaç Dostu

Görsellere devam...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:04   #22
Ağaç Dostu

Devam...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:06   #23
Ağaç Dostu

Devam ediyoruz...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:08   #24
Ağaç Dostu

Görsellere devam...

Eklenen Resimler

Eski 31-08-2012, 10:12   #25
Ağaç Dostu

Hoya lasiantha, tam anlamiylen kök gelişimini tamamladı bundan sonraki tomurcuk süprizleri görsel şölene dönüşeceğini düşünüyorum.

Name:  DSCF7349.jpg
Views: 760
Size:  59.2 KB

Hoya imperialisten yedekleme görüntüleri... 4 çeşit imperialis im oldu sarısınıda bu sonbaharda edinince imperialis koleksiyonum tamamlanmış olacak

Name:  DSCF7347.jpg
Views: 709
Size:  56.2 KB
Name:  DSCF7348.jpg
Views: 707
Size:  62.2 KB

Eski 03-09-2012, 23:52   #26
Ağaç Dostu

Sevgili Handan Hanım,
toprak karışımı Hoyalarda biraz özel olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle toprak karışımında büyütülecekse şayet...
Birkaçdefa karışım önerililerimi yayınlamıştım, şimdi geriye dönüp kaçıncı mesajdı diye bakamayacağım.
Aslında Hoyalar için açılması gereken başlıklardan birtanesi bu olmalı diyede düşündüğüm bir olaydı.
Belkide Moderatörlerimiz böylesi bir başlığı uygun görürler ve açarlar, sıkça sorulan sorulardan birtanesi ve ya merak edilen bir konu olması nedeniyle gerekli görüyorum...

Yeni çelikleri köklendirme aşamasında farklı bir karışım kullanıyorum, kalıcı saksılara alırkende daha farklı bir karışımla transferlerini sağlıyorum...
Böylesi bir başlık açılırsa herikisinide açıklarım.
Bu arada farklı deneyimlerde tecrübe edinme aşamasındayım, farklı kültür karışımlariyle...

Köklenmiş Hoyalarımı transfer ettiğim karışım için kullandığım malzemeler...
Kaliteli spagnum torfu
Fıstıkçamı veya Kızılçam kabuğu, (başka Ağaç kabuklarıda olabilir) Asidik bazlı olması önemli..
Perlit
Vermiculit
Derekumu
İşlem görmüş Keçi ve Koyun gübresi
Lav taşı ( alternatif olarak pomza taşı olabilir )
Coco - peat torfu
Coco - Husk chips

Kullanırken oran ayarlamasını geçirgen bir karışım olacak şekilde ayarlıyorum.

Ziyaret olarakta Kurban Bayramı sonunda kapılarımı açacağım. Nihayetinde Size 1,5 saatlik bir mesafede olacağım. Hoya Koleksiyon Seramı gezmek ve deneyimlerimden faydalanmak isterseniz büyük memnuniyet duyarım. Deneyim ve tecrübe takasında bulunmak en çok istediğim konulardan birtanesidir çünki...
Muğla - Marmaris kavşağında Akçapınar köyünde olacağım.
Bu davetim merak eden ve ziyarette bulunmak isteyen herkes için geçerlidir
Benim için, yeni bir çevre edinmek ve bu civarda Doğaya Bitki yetiştirmeye gönül vermiş herkesin davetini kabul etmek kadar zengin birşey olmayacağınıda bilmenizi isterim ayrıca.

Her davetide canıgönülden değerlendireceğim...
Yeni çevremide Antalya'da olduğu gibi bir Yuva olarak değerlendirmek istiyorum...

Eski 04-09-2012, 19:02   #27
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Bilgi paylaşmak için açmak istediğiniz konuyu siz de açabilirsiniz, moderatör olmak gerekmiyor.

Sitemize üye olan ve 1 mesaj yazmış tüm arkadaşlarımız izin verilen tüm başlıklarda yeni konu açabilir.

Hoya bölümü, yeni konu açılmasına izin verilen bir bölüm. Saksı harcı konusunda başlık açabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6254.htm

maki01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2012, 02:13   #28
Ağaç Dostu

nazlı hilal's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2010
Ablacım sayfanı daha önce farketmediğim için kendime çok kızıyorum hoya çok ilgili değildim sanırım bu yüzden emeğini taktir ettim hepsi birbirinden güzeller tebrik edrim

nazlı hilal Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2012, 09:05   #29
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayfanızı gezmek insanı rahatlatıyor muhteşem görseller ve tanıtım .
Baştan sona defalarca okudum yine de hoyalara doyulmuyor ellerinize yüreginize saglık hatice hanım

iris41 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2012, 21:13   #30
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Sevgili missmenas açtığın bu konunuyu 40 sayfadan itibaren tekrar baktım son eklenenlerle beraber hepsi muteşem canım ellerine sağlık. İnan hepsinden benimde olsun istedim tek kelime ile harika ellerinden hayat fışkırıyor senin bu ne güzelliktir böyle MaşaALLAH hepsine ..

pembegül Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025