Hatice abla tecrübelerine dayanarak birşey sormak istiyorum ben menekşe yetiştirmeye yeni başladım çok seviyorum menekşeyi hatta mum çiçeği kadar diyebilirim

doğru toprağı bulana kadar biraz zayiatım oldu tabi ama teyzemin tavsiyesiyle menekşelerimde söğüt gübresi kullanmaya başladım sonuç mükemmel söğüt gübresi geçirgen ve hafif yapılı olduğu için suyu iyi süzdürüyor ve kök çürüğünü engellemiş oluyor birde yaprak ve çiçeklerini çok güzel geliştiriyor düşündüm ki mum çiçeğinin de düşmanı kök çürümesi ya acaba gönderdiğin mum çiçeklerini menekşeler gibi sadece söğüt gübresine mi diksem aslında ben toprak hazırladım ama tam geçirgenliğinden emin olamadım oyuzden bunu sormak istedim menekşeyi besleyip costuran toprak mum çiçeğine iyi gelmez mi acaba ikisinin toprak isteği aynı gibi düşündüm ikiside süzgeç toprakları seviyor ikisi de kök çürümesi yapıyor uygun olmayan toprakta, bunlara dayanarak yola çıktım yani. hoyalarda tecrübe sahibi olarak senin bu konudaki yorumunu merak ediyorum ablacım.