View Full Version : ahmeter / Bahçe
Bahçem, Saim Ergin
Bahçenin bulunduğu şehir: İstanbul, Beşiktaş
Bahçenin büyüklüğü: 400 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Normal
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6569&highlight=so%F0u%F0a) yeri : Bilmiyorum
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Benim bildiğimden beri aynı durumdaydı
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 35 sene
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır yardım almadım
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Bahçe ilk mesajlardaki resimde gözüküyor
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Havuz ve sera
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Bütün hayalimi gerçekleştirdim
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) 2 kiraz 1 elma 2 manolya
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Begonvil Serada Cattleya
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? [/B Kuyu var
[B]Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Damlama sistemi
Toprak özellikleri Kireçli
Kompost yapıyor musunuz? Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?Hayır
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Hayır
Bahçeniz organik mi?Hayır
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Konut alanı
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?Doğaya ve bitkilere olan sevgim
Herhalde site yönetimi bu sayfayı açtı görünçe şaşırdım cok konu olunca yoğunluk oluyor birde bu resim işinde pek muaffak olamadım bol resim göndermek lazım herhalde bir sekreter bulacağız
Bahçe 30 senelık bahçe hep elimiz üzerinde sitede resimleri toplamaya çalışayım bakalım olacak mı İyi Günler
Sevgili Ahmeter,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Hemen sellukalarınız sayfaya yükliyelim.
nurcanaybay
17-07-2009, 20:21
Çok güzel ,özellikle 6. mesajda ki ilk fotoğraf ,sıcacık
Güngör Salman
17-07-2009, 20:37
Bu başlığı görünce insanın gözü hemen selluka arıyor Hepsi çok güzeller yeni resimleri bekliyoruz sevgiler.
Adalet Yağcı
17-07-2009, 20:48
Sayfanız hayırlı olsun sayın Ahmeter, daha ilk fotoğraflarda ooo demeye başladım, siz bu bahçeyi bizlerden nasıl sakladınız bu güne kadar, haksızlık bu :(
Açılışı sellukalar yapmış, hani şu bizim aylardır iki yaprağını dökmesin de büyüsün diye gözünün içine baktığımız.
Maşallah boy boy sizde, kimde ne olduğunu bilmek güzel, aman iyi bakın.
Fotoğraf yüklemek çok kolay, bir defa görseniz eminim yaparsınız, Jineop arkadaşımız bu işin ustası, size fotoğraf programları tavsiye edecektir.
Bir tavsiye de benden olsun, Fotofilitre programı ile fotoğraf düzenlemek çok kolay, kolay bir şekilde croplama, çerçeve ve fotoğrafa isminizi yazabilirsiniz.
Haydi kolay gelsin, fotoğrafların devamını merakla bekliyorum.
idris şenol
17-07-2009, 20:57
saklı bahçe olmuş
ama gün yüzüne çıkmanın zamanı gelmiş
Bu gördüğünüz sellukalar o kadar büyüdüler ki bu günlerde ciçek açmasını bekliyorum çicek actımı gene resim lazım herhalde mecburen öğreneceğiz
Yardımlarından dolayı sayın jineop teşekkürler
Sevgili Ahmet Bey,
Büyük mutlulukla yerleştirdim sellukaları. Forumu taramaya devam edecektim ama çok eski resimleri belki istemeyebilirsiniz diye düşündüm. Duvardaki raf çok hoş görünüyor bu arada.
Sayın Jineop
Zahmet oluyor havuzlarda bari ortaya cıksın süs havuzları sayfayı acan mhmaks78 mesaj nosu 12 2 havuz var onlarıda bahçeye koyarsanız konuşacak cok mevzu cıkaçak Teşekkürler
Rica ederim. Çok güzeller. Sanırım süs havuzu ben de yapacağım.
Uzun senelerin verdiği bir bilgi ve meraktan ortaya cıkan bır bahçe her zaman kapıları açık siz sorun ben elımden geldiği kadar cevaplıyayım
iyi günler
Sevgili Jineop yardımlarınla bu güzellikleri görmemi sağladığın için teşekkürler. Sn.ahmeter, sizi de bu güzelliği yarattığınız için kutluyorum, harika bir bahçe, süs havuzunuz muhteşem. Sevdiklerinizle beraber sağlıkla, huzurla, mutlulukla yaşayın
Adalet Yağcı
18-07-2009, 11:55
Sayın Ahmeter, meyve ağaçlarının altını çiçeklerle doldurmak süper bir fikir, ayrıca çimlerle bezenmiş olması da harika.
Ben her sene, ağaçlarımın diplerini kışın gübre doldurup kapattırıyorum, baharda da genişçe açılıp etrafında kalan bölgeler belleniyor.
Bu şekilde olması hoşuma gitmiyor, çimlerle bezenmiş olmasını tercih ederdim, çamurdan kurtulurum hiç olmazsa.
Siz ağaçlarınızın bakımı konusunda bir sorun yaşıyormusunuz?
Sevgili Ahmeter,
Herşey çok estetik, sanki bir kadın eli değmiş.:)Eşiniz bitkilerle arası nasıl. Daha çok resim ve biraz yakından lütfen.Çok güzel cünkü.
4.tekilkişi
18-07-2009, 12:43
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filiminde çocuklar paçalarını sıvayıp plaj fotoğrafını seyrediyorlardı, plaja gitmiş oluyorlardı. E biz de moralimiz bozukken açalım sizin bahçe fotoğraflarınızı seyre dalalım, ordaymışız gibi olur. Moral buluruz :) Süs havuzunuz da çok güzel. Harika bir bahçe. Maşallah Maşallah...
Bu bahçenin adı saklı bahçe olmalıymış.
Böyle güzel bir bahçeyi onca zaman nasıl sakladınız.
Herşey mükemmel görünüyor, çok estetik.
Ahmet Bey, emeğinizin karşılığını ziyadesiyle almışsınz.
Çok düzenli, mum gibi bir bahçe, hem estetik, hem tertemiz, her şey yerli yerinde:) Oldukça fazla bitki olmasına rağmen, asla karmaşa yok, sakin, dingin, MÜTHİŞ:) Tebrikler
Sayın Adalet yağçı. ülker. 4 tekilkişi Jineop.Bennur
Güzel sözlerinize teşekkür ederim .Emekli ben ve eşim tek meşguliyetimiz
bahçe çicekler ve seramız
Pek tabii bu işler bahcıvansız olmaz [ eşim] Hepinize iyi günler dilerim
Vildan Sönmez
18-07-2009, 13:25
Herşey çok güzel Ahmet Bey.
Dut- ortanca ikilisi ile, palmiye gövdesine ektiğiniz çiçeklerle oluşan düzenleme hem güzel, hem de çok akılcı. Tabii süs havuzunuza da imrendim, ellerinize sağlık.
Sayın Ahmeter, meyve ağaçlarının altını çiçeklerle doldurmak süper bir fikir, ayrıca çimlerle bezenmiş olması da harika.
Ben her sene, ağaçlarımın diplerini kışın gübre doldurup kapattırıyorum, baharda da genişçe açılıp etrafında kalan bölgeler belleniyor.
Bu şekilde olması hoşuma gitmiyor, çimlerle bezenmiş olmasını tercih ederdim, çamurdan kurtulurum hiç olmazsa.
Siz ağaçlarınızın bakımı konusunda bir sorun yaşıyormusunuz?
Çeşitli zorluklar yüzünden hobi olarak bu ufak bahceylen meşgulüm yaş ilerledikçe zor oluyor
Havuzun .çimenin .seranın. meyva ağaçlarının . sebze bahcesinin hepsinden birer ufak numune var
Artık hiçbir şeyi büyük . ve cok olmasını istemiyorum
Bakımı zor Cimenlerin sulanması boru sistemi otomatik
Çim her zaman güzel dinlendirici oluyor İyi günler
Sizin ve eşinizin ellerine sğalık Ahmet Bey, herşey birbirinden güzel, düzenli, titiz...
Çim konusundaki görüşünüze katılıyorum. Çim veya yer örtücüler bahçelerde arka fonu oluşturuyor, böylece bitkiler veya ağaçlar ön plana çıkıyorlar diye düşünüyorum. Ayrca Adalet Hanım'ın yazdığı gibi, yazın toz, kışın çamur derdi olmuyor, yer örtücü olmayınca ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bahçe düzenli görünmüyor.
Adalet Yağcı
18-07-2009, 21:54
Aynı fikirdeyim sevgili Limon, benim meyve fidanlarımın olduğu arka bahçem için önerilerinize ihtiyacım var, daha sonra bir fotoğrafını çekip yüklerim bakalım neler yapabiliriz.
Belki de Ahmet beyin bahçesinden ilham alırız :)
ciceksever70
18-07-2009, 22:53
Kalemle cizilmis gibi kusursuz düzenli bir bahce... Güzel günlerde tadini, saglikla cikarmanizi dilerim.
bahçemin yeni resimleri
En baştaki resimde orta yerde görünen koyu yeşil bitki PİNUS MUGO
aldığım zaman bir karış boyunda idi özelliği cok yavaş büyümesi 25 senede ancak 75 cm boyuna geldi
Her zaman koyu yeşil ve zengin duruyor tavsiye ederim Selamlar
günebakan
19-07-2009, 17:42
Çiçekleriniz ve bahçeniz çok güzel görünüyor sn. Ahmeter elinize sağlık:)
Adalet Yağcı
19-07-2009, 17:45
Bu senenin sonunda selluka tohumlarını nereden temin edebileceğimiz belli oldu.
Bahçede kışı geçirebilecek mi sayın Ahmeter?
Saat 19 30 bütün bahcede çiçekler su istiyor 19 da bir deneme yaptım tekrar eve girdim sıcaklık hala 30
Bahcede su verince zaten yüksek nem daha da artıyor ve bana rahatsızlık veriyor
Bu gün sıcaklık 35 oldu bu iklim değişikliği bitkilerinde keyfini kacırıyor .Artık küpe .cam güzeli ve ortancayı zor yetiştirebileceğiz
İstanbulda sıcaklık 30 dereceyi 1 veya 2 gün görürdü fakat şu son senelerde haftalardır 30 dan yukarı
Çimler günde 2 defa su istıyor sellukalara her gün su veriyorum
Sellukaları kışın seraya almak şart sera ısıtılması masraflı oluyor gecen sene biraz dokundu Sağlık olsun
TuruncuHis
19-07-2009, 20:10
Sayın ahmeter,
Ellerinize sağlık demek bile yetersiz kalacak. Bu ne hoş, ne zevkli bir bahçe böyle. Tüm bitkiler çok sağlıklı, çok iştahlı görünüyor ayrıca.
Gerçekten kutlarım bu özenli bahçeyi yarattığınız için...
Sayın Turuncuhis
Teşekkür ederim .Ama 45 senelik benim bahçıvanımında emeği çok
İyi günler unutamadığım İzmire selamlar
Sevgili Ahmeter,
Sellukalar,maşallah ne güzel büyümüşler. Kışın seraya taşımak sizin için bayağı zor olacak sanırım.
Sevgili Ahmeter,
Sellukalar,maşallah ne güzel büyümüşler. Kışın seraya taşımak sizin için bayağı zor olacak sanırım.
Sizlere güveniyorum hep beraber taşırız Selamlar
Müjgan Yılmaz
20-07-2009, 18:06
Mükemmel.
Zevkli,estetik bir bahçe kutlarım.
Bitkilerle bir tablo oluşturmuşsunuz,eşinizin ve sizin elinize ,yüreğinize sağlık.
Sevgili Ahmeter,
Hiç şüpheniz olmasın.En kısa zaman da görüşebilmek dileğiyle.Sevgiyle kalın.
Sn. Ahmeter, bahçeniz çok güzel ve bakımlı. Uzun yılların oturmuşluğu var, çok sakin ve huzur verici. Sizde de uzun yılların tecrübesi vardır. Sizin ve eşinizin ellerinize sağlık, sağlıkla keyfini çıkarmanızı dilerim.
Bahçenizin her bir köşesini tek tek incelemek gerekiyor.
Bahçeyi böyle yapmak da, sonra onun düzenli, göze hoş görünür ve bakımlı tutmak da kolay olmuyor.
Sizin ve değerli bahçıvanınızın ( :rolleyes: ) ellerine sağlık.
Mugonuz muhteşem olmuş.
Ağaç alırken yavaş büyüyorsa nasıl olur, bekleyebilir miyiz diyoruz ya sonra bakıyoruz ki yıllar geçmiş ağaçlar da büyümüş, değil mi?
Sn.Ahmetrer, nilüferler çok güzel açmışlar. Havuz ve çevresi çok şık görünüyor, emeğinize sağlık. Sellucanın kışın muhafazası, İstanbul şartlarında sorun olduğu için yetiştirmeğe cesaret edemedim, ama hayranlıkla seyrediyorum. Çok güzel bir bitlki:) Begonvlleriniz sanırım bodur cinsi, İstanbul kışına dayanıyorlar. Ben içeri almıyorum. Sadece naylonla sarıyorum. Bahçeniz çok güzel, sizin ve sevgili eşinizin elleri dert görmesin.
İklimsiz
21-07-2009, 13:48
Muhteşem, tek kelimeyle muhteşem!
Bazen çayımı, kahvemi bahçenize nazır içtiğimi, her zerreme huzur aktığını biliyor muydunuz?
Emeğinize sağlık, yüreğinize sağlık.
Yolum düşerse bahçenizi dünya gözüyle de görmek isterim. Kabul eder misiniz?
Koyu yeşil
21-07-2009, 15:11
İki hafta siteden uzak kaldım, ne güzellikler çıkmış ortaya! Ahmet bey oya gibi ince ince işlemişsiniz bahçenizi. Estetik ve bin çeşit güzellik bir arada. Çok beğendim, maşallah. Nilüferle, havuz köşesi, ağaç altları, sellukanın muhteşem güzelliği. Bahçe sanatlarında büyük bir üstadsınız, tebrik ediyorum. Bizimle paylaşdığınız için teşekkürler. Acaba bahçenizde bitkilerinizin sağlığı için ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz? Tümü o kadar sağlıklı ki, zararlı ve hastalıklardan koruma yöntemlerinizi merak ettim. Saygılar.
Adalet Yağcı
21-07-2009, 16:23
Acaba bahçenizde bitkilerinizin sağlığı için ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz?
Ben de soracaktım, hepsinin de maşallahı var, sellukalar açıyormuş demek :)
Nihayet neşeli bir selluka gördüm, ama bitkilerinizin hepsi de neşeli, sizin de emektar bahçevanınızın da ellerinize sağlık.
Gözlerimiz bayram etti.
Cumhur Tonba
21-07-2009, 17:19
Sayın Ahmet Er,
Herhalde fotoğrafları kendiniz yüklemeye başladınız. Çok güzel bir bahçe. Nereden buldun derseniz, bazı kişileri takip ediyorum. Onlar güzel bahçeleri buluyorlar. Takılıyorum Adalet hanımla jineop un peşine. Nerede güzel bahçeler varsa elimle koymuş gibi buluyorum.
Sayın Bennur kışın sellukayı seraya alıyorum.begonvillerle beraber eviniz bahçeli mi İstanbulun neresinde selamlar
Sayın İklimsiz her zaman beklerim demek sık sık Giresundan İstanbula geliyorsunuz iyi günler
Sayın Jineop çiçek açarsa vermem iyi günler
Sayın Koyu yeşil
Bütün bahçeye koyun gübresi ve şerbeti kullanıyorum asla kimyasal suni gübre kullanmıyorum .Yanlız salyangoz ilaçi kullanıyorum Selamlar
Sayın Tonba resimleri skype dan bir dostuma gönderiyorum o ağaçlara gönderiyor Selamlar
Her konuda öğrenmek bilgi edinmek güzel bir tutku hiç cekinmeden sorabilrsiniz
ben izah etmekten zevk alırım İyi Günler
Sn. Ahmeter, Evim bahçeli değil, 85mkare terasım var. Anadolu yakasında, deniz kenarındayım.
Sayın Bennur
Yeriniz gayet güzel sellukada olur begonvilde kolay gelsin
Teşekkür ederim, sağolunuz:) Yani bir selluca almak şart oldu:) beni cesaretlendirdiniz. Teşekkürler. Bodur begonvilim hayatından memnun, büyüyor:)
Cumhur Tonba
21-07-2009, 23:03
Ahmet bey. Herhalde fotoğrafları kendiniz çekiyor ve bilgisayara indirdiğiniz skype proğramı ile (Skype nin ne olduğunu şu an öğrendim) göneriyorsunuz. Fakat istediğiniz zaman, istediğiniz fotoğrafı kendiniz göndermek istemez mi siniz?
Sayın Tonba
Resimler kendim cekıyor fotoğraf makinasından internete yüklüyorum
oradan skype adlı bir programdan resimleri gönderiyorum
Gönderdiğim resimleri orası siteye yerleştirıyor Selamlar
Cumhur Tonba
21-07-2009, 23:23
Şimdi anladım. Kusura bakmayın. Ben fotoğraf konusunda biraz geriyim. Üst mesajda skype dan bir dostuma gönderiyorum. O yerleştiriyor diye yazmıştınız. Onun için sordum. Neyse. Nereden olursa olsun. Çok güzeller. Lütfen devam edin.
Erdinc_ist
23-07-2009, 01:51
Sn. Ahmeter bahçeniz gayet temiz bakımı iyi yapılıyor bitkilerden ve çimden göründüğü gibi. Yalnız çiçek parterlerini çok içli dışlı yapmak çiçeklere zarar verir . Bitki boğacak şekilde her boş bulunan yere çiçek dikmek pek de iyi bir fikir değil. Olmaz mı peki? Olur ,yalnız bitki gelişimini çok az da olsa etkiler . Bitkiler canlı sonuçta " benim gözüme güzel görünüyor demek öyle olsun bu şekilde büyüsün ne olcak " demek yanılmak . Öyle düşünüyorsunuz demiyorum lakin düşünüldüğünü varsayarsak bir kenarda aklınıza gelirse durup birkaç saniye tekrar düşünülmesi gerektiği için söylüyorum. Yeterince bilgim olmayabilir affola .
Tekrar belirteyim bakımınız gayet sağlıklı.Keyif sürmeniz dileğiyle .
Sn. Ahmeter bahçeniz gayet temiz bakımı iyi yapılıyor bitkilerden ve çimden göründüğü gibi. Yalnız çiçek parterlerini çok içli dışlı yapmak çiçeklere zarar verir . Bitki boğacak şekilde her boş bulunan yere çiçek dikmek pek de iyi bir fikir değil. Olmaz mı peki? Olur ,yalnız bitki gelişimini çok az da olsa etkiler . Bitkiler canlı sonuçta " benim gözüme güzel görünüyor demek öyle olsun bu şekilde büyüsün ne olcak " demek yanılmak . Öyle düşünüyorsunuz demiyorum lakin düşünüldüğünü varsayarsak bir kenarda aklınıza gelirse durup birkaç saniye tekrar düşünülmesi gerektiği için söylüyorum. Yeterince bilgim olmayabilir affola .
Tekrar belirteyim bakımınız gayet sağlıklı.Keyif sürmeniz dileğiyle .
Sayın Erdinç
Güzel bir meslek seçmenizden dolayı başarılar dilerim Görüşlerinizde haklısınız en azından bu şekilde sık dikmek mantar hastalıklarına davetiye oluyor
Ama sevgi yoğun yer dar iyi günler dilerim
Sellukanız, begonviliniz ve nilüferleriniz çok güzel gerçekten...Ne çok emek vermişsiiniz belli, keyifli günler;)
Ahmet Bey, Begonvil kışı dışarda mı atlatıyor?
Başlığı görünce ahmeterin bahçesini çok merak ettim. Açınca yanılmadığımı anladım. Sn ahmeter döktürmüş. Çok ama çok güzel, kelimeler kifayetsiz kalıyor.
Emeğinize sağlık.
Sayın Coyote
Teşekkür eder iyi günler dilerim
Sayın Limon
Begonvilleri kışın seraya alıyorum seranın sıcaklığı10 dereceden aşağı düştüğü zaman sera ısınmağa başlıyor ve 10 dereceyi muhafaza ediyor
2 senedir ada begonviline merak saldım kışın dışarda kalıyor şu an cok güzel durumdalar yakında resimlerim
Begonvil merakım cok eski güzel renklerim var Selamlar
Sayın Kaktüs
Günlerdir hiç sesiniz cıkmayınca meraklanmıştım Sellukanız ne oldu bir haber verirmisiniz iyi günler Kolay gelsin
Merhaba,
Güzel sohbetiniz,sıcaklığınız ,lezzetli ikramlarınız,selluka ve diğer çiçekler için size ve eşinize çok teşekkür ederim. Sellukalarınız ,begonvilleriniz ve süs havuzunuz başta olmak üzere bahçenizin her köşesi adeta bir oya gibi işlenmiş.Sizleri tanımaktan büyük mutluluk duyduk ,çilek üzümünün altında ki sıcacık ortamı daima hatırlayacağım.Bu arada çaktırmadan pillere de el koymuşum:(
Arkadaşlar görsel şölen başlıyor,herşey mukemmel,estetik,zarif... Bunlar mimarlarımız,ve eserleri...Ayakta alkışlıyorum...
Her noktasında muhteşemliklere devam
Nefis uyum ve karışımlar,
Beni benden geçiren selluka ve begonviller.Ah o pembe büyük çiçekli olan,kış begonviliymiş,evi yukarıya kadar selluka ile sarmış. Çok güzel,çok.
selluka ve begonvillere devam,araya başka bir sarılıcı da karışmış:)
Sera da değişik köklendirme çalışmaları,umarım benim kış begonvilim tutar:o
Sayın Jineop
Sevginizi ve emeğinizi katarak yapmış olduğunuz bu çalışma için teşekkür eder
İyi günler dilerim
Sevgili ahmeter,
Torununuz çiçeğe durdu. :)
Sayın Günüm
Güle güle büyütün İyi Günler
ciceksever70
26-07-2009, 21:41
Tek kelimeyle muhtesem... Sevgili Jineop da siir gibi anlatmis. Iyi ki gidip bu güzel resimleri cekmissiniz, sanirim icime sindire sindire birkac kez daha bakmam gerekecek. Sevgiler.
Sevgili ahmeter,
Sevgili jineop'un ki de dahil olmak üzere bütün arkadaşlarımızın bahçelerini büyük bir zevk ile, imrenerek (kimi zaman da kıskanarak:o) takip ediyorum. Sizin ki nefesimi kesti inanın. Kendinize bir cennet yaratmışsınız. Elinize, kolunuza, emeğiniza sağlık. Sefasını sürün:)
Arzu Kasapoğlu
26-07-2009, 22:12
Sayın ahmeter bahçeniz ,gördüğüm en güzel bahçelerden biri. Sizin ve eşinizin eline sağlık.
Tebrik ederim.
... oya gibi...
Haklısınız, çok kaliteli, disiplinli, oya olmuş:)
Tebrikler.
Çok kıskandım, gerçekten muhteşem :)
Sayın çiçeksever 70.Defne d.Kasapoğlu.Ko 900. Dudı
Hepinize teşekkür eder .İyi günler dilerim
Sayın Dudi siz İstanbulda olduğunuzdan arzu ettiğiniz bir bitki ve tohum varsa isteyebilirsiniz Selamlar
Sn. Ahmeter, bahçeniz çok güzel ve bakımlı. Uzun yılların oturmuşluğu var, çok sakin ve huzur verici. Sizde de uzun yılların tecrübesi vardır. Sizin ve eşinizin ellerinize sağlık, sağlıkla keyfini çıkarmanızı dilerim.
İlave olarak; çiçek çeşidiniz bol ve çok güzel. İlk gördüğümde Ege'de bir bahçe zannetmiştim. Yıllar sonra, hiç olmazsa bir kısmı için darısı başımıza...
Sayın Kiraz
Teşekkür ederim .Bir Ege ve Akdeniz hayranıyım ama bir ömür İstanbuldan kopamadık onun için bir begonvil melissa ve narenciye hastası olduk
Her türlü Akdeniz bitkisini seviyor ve yetiştirmeye çalışıyorum bir arzunuz varsa iletebilirsiniz Selamlar
berduray
29-07-2009, 18:27
Tek kelimeyle kusursuz bir bahçe, emeklerinize sağlık, ailenizle mutlu, uzun yıllar huzurlu bir hayat dilerim.
Lonicera
29-07-2009, 18:31
Sn ahmeter, gerçekten büyük emeklerle oluşturulmuş çok güzel bir bahçeniz var. Bakınca insanın ruhu da bedeni de dinleniyor. Darısı hepimizin başına olsun. Ellerinize sağlık.
Bu sezonun Sellukaları açtı
Lonicera
04-08-2009, 17:06
Gözünüz aydın, güzel bahçenize çok yakışacağına eminim. Güle güle, koklaya koklaya büyütün.
Saat 21 herkese iyi akşamlar
Sizleri bu saate kadar beklettim ancak bahçeden cıkabildim
Sellukamız tohum ekildikten 185 gün sonra çiceğini gösterdi
Biraz daha büyümesini bekliyecektim ama bu gün bir karadenizli hanım resim koyup buna yaprak diyeni vururum dedi evet yaprak değil ÇİÇEK
Aslında her 2 ciçek yani benim çiçekle o hanmın ciçeği kardeşler
Selluka sezonu açıldı bol bol konuşacağız
Bu hafta aramızda bazı kalpler kırıldı üzgünüm
Hepinize iyi akşamlar
İklimsiz
04-08-2009, 21:17
Sayın ahmeter, evet sellukalarımız kardeş bu vesileyle bir kere daha teşekkür ederim.
Sizinki de çiçeğe durduğuna göre bu yıl bol bol tohumumuz olacak :)
Kutlarım.
Sellukanız ve bahçeniz çok güzel görünüyor bol çiçekli günler dilerim :)
Sayın Ahmeter,
30 yıllık olduğunu belirttiğiniz bahçeniz harikaymış. Çok beğendim.
Herbir çiçek ayrı güzel. Ellerinize sağlık.
Sayın Ahmeter dönüp dönüp bahçenize bakıyorum insan gözlerini ayıramıyor aman nazar değmesin bahçenize bir mavi boncuk asmak lazım size de böylesi yakışır :) iyi günler
Sayın emrezgi
Bu nazik jestinize teşekkür ederim bende sizi bir çiçek kabul ediyorum
Bahçede arzu ettiğiniz yere yerleşebilirsiniz İyi günler
Vildan Sönmez
05-08-2009, 08:30
Ahmet Bey bazı köşeler estetik, bazı köşeler cıvıl cıvıl, ördeklisüs havuzuna bayıldım. Sevgtili Jineop'a da fotoğraflar için teşekkürler, bahçenizi daha yakından tanıttı bize.
Kuyu olduğunu sandığım şey dekor mu yoksa işlevsel mi?
Aklıma Enez'deki su motoru geldi. Böyle bir kaplamayla daha güzel görünebilir.
zerrinsrt
05-08-2009, 09:02
Ahmet bey, bahçenizi hayranlıkla izledim. Bu kadar çok çeşitle bu uyumu yakalamak kolay olmasa gerek. Böyle bir bahçe için çooook çalışmam gerek çok. Ellerinize sağlık.
Sayın Berduray.Lonıcera.İklimsiz .Uzman16.Zerrinsrt teşekkür ederim
Sayın Vildan Sönmez
Gördüğünüz hakiki bir kuyu çakma kuyu tabir edilen bir tür elle açılıyor 20 metre aşağıya bir tek boru iniyor 30 sene evvel açilan bir kuyu
Elektiriklen çalışan bir motor emme basma tulumbayı çalıştırıyor
.Tulumba ve motorun çirkinliyi görünmesin diye taşlan bir kuyu havası verdik
Selamlar
Vildan Sönmez
05-08-2009, 10:46
Bizim bahçede 16 metreden su çıkmıştı, yaklaşık 10 sene önce. Su motorunu kapamak için tuğladan küçük kutu gibi bir şey yaptırmak istedik, anormal bir fiyat verdiler. öylece kaldı. Ama sizin bahçenizdeki bu güzel görünümden sonra tekrar aklıma düştü.
Sayın Vildan Sönmez
Gördüğünüz hakiki bir kuyu çakma kuyu tabir edilen bir tür elle açılıyor 20 metre aşağıya bir tek boru iniyor 30 sene evvel açilan bir kuyu
Elektiriklen çalışan bir motor emme basma tulumbayı çalıştırıyor
.Tulumba ve motorun çirkinliyi görünmesin diye taşlan bir kuyu havası verdik
Selamlar
sayın ahmeter,
bu ne şirin,ne kadar zevkli bir bahçe.sevgiyle neler yaratılıyor.bahçenizde keyfiniz daim olsun
Sayın Özbey
Temenninize teşekkür ederim İsteğinizi not aldım unutursam hatırlatın iyi günler dilerim
Bu sezonun Sellukaları açtı
Sizlere de bol sellukalar dilerim İyi Günler
Zeytinci
07-08-2009, 13:37
Ahmet bey,
Emeğiniz karşılığını bulmuş. Elleriniz dert görmesin. Jienop'da döktürmüş fotoğrafları, ziyafet gibi oldu hani:)
Bir kamyon moral, hafta sonu için.
Sellukaların tomurcukları açınca fotoğraf bekliyoruz.
Hoşça kalınız...
beytullah
07-08-2009, 17:17
Ahmet Bey
Bahçenize bayıldım doğrusu tek kelimeyle ŞAHESER yaratmışsınız
Söylenecek her güzel sözü söylemiş arkadaşlar. Sabırla emek verdiğiniz belli, emeğinize sağlık. Darısı bizim başımıza :)
acemifüsun
07-08-2009, 21:23
Sn.ahmeter maşallah ne kadar düzenli, bakımlı ve zevkli bir bahçeniz var. Eşinizin ve sizin ellerine, yüreğine sağlık. Bu güzel bahçenizin keyfini ; sağlık, huzur ve eşinizle uzun yıllar yaşayın, sevgiler.
Sn ahmet bey bahçenizi çok beyendim.Okadar güzelki döne döne gezdim.Ellerinize sağlık daha önceleri neredeydiniz:confused:sizin bahçenizden örnekler alabilirmiyim :confused:Bahçe düzeniniz harika.Ömre bedel doğrusu.
Sayın Bahar
İlginize teşekkür ederim Arzu ettiğiniz şekli veya motifi örnek almanızdan memnun olurum ne isterseniz yardımcı olurum İyi günler
idris şenol
08-08-2009, 17:04
Bahçemde havuz
bu güzellikleri yerinde görmek isterdim:)
mehtap051
08-08-2009, 23:45
bahçeniz için söyleyecek kelime bulamıyorum.her metresinde bir incelik,güzellik var.ellerinize sağlık.ben çiçek sevmeye ve yetiştirmeye bu site sayesinde başladım.ama sizin bahçenizi görünce inanın ilerde bir bahçe almak bile geçti içimden.bir fincan kahve içmekte süper olurdu.bahçenize ve size nazar değmesin inşallah
Sayın Mehtap
Balkonunuzu veya pencerenizi çiçeklerle değerlendirebilirsiniz
Avusturyada yaz gelinçe pençerenize çiçek koymamışsanız komşular kapınızı çalıp bir derdiniz mi var veya hasta mısınız diye ilgileniyorlar
Çiçeği sevdikten sonra bahçe bile olmasa her yer değerlendirilebilir
Çicekli pencerenizi görmek ümidi ile iyi günler
Sevgi bahçesi olmuş burası, her kare güzelliklerle dolu. Sizin ve eşinizin yüreğine, ellerine sağlık...
Güzel bahçenizde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu günler diliyorum...
Bahçemdeki 81 nolu mesajın en son resmi yaban mersini üzerinde meyvaları var İstanbulda marketlerde 250 gramı 10 lira
Ne kadar faydalı bir yemiş olduğunu internetten bulup takıp edebilirsiniz
Kimseden ses cıkmayınca dayanamadım ,Bahçenize dikermisiniz İyi günler
Sevgili Ahmeter
Sizde tadına doyamadığım yaban mersini yüzünden dolaşmadığım fidanlık kalmadı,aramaya devam. Nette olanlar ise genellikle 2 yaşında ve meyve için 2 yıl beklemek gerekiyormuş:)
Sayın Jıneop
Dedikleriniz doğru ben bekledim Sabreden derviş muradına ermiş
Ben alın dikin derim Selamlar
Bu son 2 resim ne ağaçları acaba.
1 Dekoratif bir bitki
2 Bahçeden bir köşe
3 Havuzda çiçek açan su vanilyası
4 Selluka çiçeği
5 Ağaç yasemini
berduray
16-08-2009, 17:53
Vazoyla müsemma, muhteşem bir göründü, fakat nasıl kıydınız o çiçekler....tohumlar...Kalp krizi geçiriyorum sanırım.
günebakan
16-08-2009, 18:00
Selluka çiçeğiniz muhteşem görünüyor sn. Ahmeter güle güle büyütün:)
sercan1969
16-08-2009, 18:15
Ahmet Bey selluka çiçekleriniz mükemmel görünüyor.Bahsettiğiniz muhteşem kokuyu çok merak ediyorum.
Ahmet Bey selluka çiçekleriniz mükemmel görünüyor.Bahsettiğiniz muhteşem kokuyu çok merak ediyorum.
Sercan bey Pek tabii tohumun kalitesi mühim ben sizin sellukanın resmini gördüm gayet güzel çiçek vermemesi olamaz
Tohum alırsanız ocak ayında ekim yapmanız ve mayıs ayına kadar 20 derece bir serada tutmanız iyi netice veriyor
Çiçeğinin kokusu nefis üniversitenin ısıtmalı serası var mı selamlar
Vazoyla müsemma, muhteşem bir göründü, fakat nasıl kıydınız o çiçekler....tohumlar...Kalp krizi geçiriyorum sanırım.
Sizlerle bu güzellikleri paylaşmaktan cok memnunum Selamlar
Gerçekten çok güzel bir o kadar da zor bir bitki. Tohumlarını nette buldum ama sizin uyarılarınız nedeniyle sipariş veremedim. Taze olması gerektiğini yazmıştınız. Ya da taze değilse çimlendirme öncesi işlemleri. Cesaret edemedim :)
Yüreğinize sağlık...
Sellukanız çok çok güzel. Uğraşmaya gerçekten değer, emeğinize sağlık.
Değişik bitkilerden bir görüntü
Hediye geldi ismini bilmiyorum
sayın ahmeter,
hemen yan tarafınıza taşınmak istiyorum, var mı bahçeli boş bir ev;)
gözlerimi bahçenizden alamıyorum, nasıl imrendim bilemezsiniz.
Ellerinize, gönlünüze, emeğinize sağlık. Huzur dolu, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.
Sebahattin Sargın
21-08-2009, 12:57
Çok büyük emekler sonucunda alınmış güzellikler bunlar Ahmet Bey, sizi tebrik ederim. Baktıkça insanın içi açılıyor, sellukaları bizim için de koklayınız :)
Sevgiler ;)
Kelimeler gerçekten yetersiz kalıyor. Önce petunia geldi. Hayran, hayran izlerken diğerleri. Makreme saksıdaki çiçekten gözümü alamadım. Ve nilüferler...
Teşekkürler, bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için...
Vildan Sönmez
21-08-2009, 13:19
Ahmet Bey, lütfen balkonunuzdaki çiçeklerin daha çok fotoğrafını ekleyin. Hepsi harika.
Bir de hediye çiçeğiniz forumdaki bu başlıktakilere benziyor gibi geldi
bana.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?goto=newpost&t=16931
Sebahattin Sargın
21-08-2009, 13:26
Hediye çiçeğiniz Çan çiçeği (Campanula sp.) Bursada ki çiçekçiler de görmüştüm...
Sevgili Ahmeter,
Arkadaşlarım kapı girişindekileri ve resimlemediğiniz yaz uykusunda olan kış güzellerinizi görseler ne olur düşünemiyorum... Çok güzel yazmak çok sıradan geliyor, ellerinize sağlık. Çiçeklerinizle sağlıklı uzun yıllar diliyorum.Hemşerim ablama da tabi ki...Sevgiyle kalın.
Tek hatam size kokusunu gönderemiyorum
Benimle beraber selluka yolculuğuna cıkanlara armağan olsun
Orkun Kırcı
22-08-2009, 09:38
41 kere maşallah. Darısı bizimkilerin başına artık. Abicim tomurcuk oluştuktan ne kadar sonra böyle bu çiçek boyutlarına ulaşıyor bu melekler.
az kaldı bir hafta bu candan çalışmalarından dolayı kutlarım
Sellukalarınız çok güzel açmışlar maşallah bize bu güzelliği yaşattığınız için çok teşekkürler inşallah bir gün bende selluka sahibi olurum ve çiçeklerini bu sitede sizin gibi gururla gösteririm iyi günler
Orkun Kırcı
22-08-2009, 18:28
az kaldı bir hafta bu candan çalışmalarından dolayı kutlarım
Asıl ben seni kutlarım abi. Biz henüz senin yarın kadar çalışmadık. Umarım seneye paylaşım yapabileceğimiz tohumcuklarımız olur.
ismini bilmiyorum bilen varsa memnun olurum
Arzu Kasapoğlu
23-08-2009, 20:42
ismini bilmiyorum bilen varsa memnun olurum
Pembe Trompet (amaryllis Belladonna) (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=Pembe%20Trompet%20(amaryllis%20Belladonna)&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
Size zahmet oldu teşekkür ederim bir riçam daha olacak 125 nolu mesajda olan bitkiyi yurt dışından aldım ismini kaybettim mümkünse açelesi yok
Teşekkür ederim
Arzu Kasapoğlu
23-08-2009, 21:42
Çiçeğiniz benimde dikkatimi çekmişti. Kalem bitkisi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16171)olabilir mi?
Geyik boynuzu (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://img166.imageshack.us/img166/1218/kak3qq2.jpg&imgrefurl=http://www.agaclar.net/forum/showthread.php%3Ft%3D479%26page%3D4&usg=__O0X2QLlGCS-ksvlitfVSDJDUYds=&h=375&w=500&sz=50&hl=tr&start=2&um=1&tbnid=-Aa9TVZDNE4mRM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dgeyik%2Bboynuzu%2Bbitkisi%26hl%3Dtr%2 6sa%3DN%26um%3D1)olarakda adı geçiyor.
Latince ismi Euphorbia tirucalli (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=Euphorbia%20tirucalli&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
berduray
23-08-2009, 21:46
Bir karışıklık olmuş olmasın Sayın Kasapoğlu?
Ya da Ahmet Bey hangi bitkiyi kastetmişti diye düzelteyim, birkaç resim var.
125 mesajda ağaçta siyah askıda sallanan 1 resim
berduray
23-08-2009, 21:59
Şimdi daha net oldu, yordum sizleri,teşekkür ederim.
Arzu Kasapoğlu
23-08-2009, 22:14
Bitkiler birbirlerine çok benziyorlar.
(Euphorbia tirucalli)
Arzu hanım sizin resminizdeki değil bende bir büyüğü var yarın resimler Teşekkürler
Yeni resimler ilave ediyorum İyi günler
Bitkinin adı PONTEDERİA LANCEÖLATA
berduray
24-08-2009, 13:19
Buradan yutkuna yutkuna bu fotoğraflara bakınca ne oluyor biliyor musunuz?
Rüyalarıma giriyor, (yine bu sabah olduğu gibi) bir tanecik koparıp koklasam diye düşünüyorum, ama koparmayayım tohuma dönüşsün diyorum...
Sonra insani zaaf ve merakla bir tanecik tek bir çiçek koparıyorum ama maalesef tam koklama aşamasında uyanıyorum.
Bu merak beni öldürecek, ya da terapistlik edecek galiba.
Çok güzel olmuşlar,kokusunu bilseydim keşke:(
sercan1969
24-08-2009, 19:29
Ahmet Bey Bize resimlerini gösterdiğiniz sellukalar saksının içimde mi ?
Yoksa bitkiler toprağa mı dikili merak ettim.
Sayın Sercan
Her ikisindende resim yükledim fakat toprağa dikilenlerde gelişme daha iyi ve daha bol çiçek var
Geçen sene mantara yakalandı ve kurudu
Bu çiçek kadar güzel Seline
füsunANK
26-08-2009, 20:34
Çok çok güzel bir bahçe ellerinize sağlık. Her şey büyük bir özen ve sevgiyi çağrıştırıyor bakınca.Fikir alınacak bir sürü güzellik mevcut fotoğraflarda. Ağız tadı ile keyifle vakit geçirin inşallah. Hürmetler.
Nejla K.
26-08-2009, 20:41
Sayın ahmeter, cennete düşmüş gibi hissettim kendimi... Gerçek mi bütün bu güzellikler... Bayıldım doğrusu... Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık... Bu güzel bahçede huzur içinde uzun yıllar geçirmenizi dilerim. Saygılar...
sayın ahmeter,
çok zevkli biri ve yaratıcı birisiniz.bu güzellikleri bize paylaşma imkanı veren önce, site kurucularını ve sonra da siz ve diğer üyelere teşekkürlerimi iletirim.emeğinize sağlık.
yüzünüzden gülümsemeler hiç eksik olmasın
Bir orkide ile teşekkürler
sayın ahmeter,
hediyenize teşekkür ederim,çok kibarsınız.
Adalet Yağcı
27-08-2009, 13:12
Sayın Ahmeter, mükemmel bahçenizi sık sık geziyorum, her şey gerçekten mükemmel, daha iyisi olamaz dedirtiyor insana, ellerinize sağlık.
Bu kadar bakımlı çiçekleri yetiştirebilmenin bazı püf noktaları olmalı, lütfen bizimle bu bilgileri de paylaşın, örneğin; gübre olarak ne kullanıyorsunuz, zararlılarla nasıl mücadele ediyorsunuz vb.
Sizden ve emektar bahçevanınızdan öğreneceğimiz çok şey var, sellukalar konusuna hiç değinmeyeceğim, hele onları vazolarda gördükten sonra :)
Nejla K.
27-08-2009, 14:10
Sayın ahmeter, begonvilinizi görünce size sormak istediğim sorular var, izin verirseniz? Fotoğrafını eklediğiniz begonvilden benim balkonumda var.Ancak tatil dönüşü hiç çiçeği kalmadığını ve yapraklarının kenarlarından solucan ya da böcek kemirmiş gibi eksik olduğunu gördüm. Saksıyı ve yaprak altlarını iyice aradım birşey yoktu. Bir öneriniz var mı? Ne yapmalıyım? Bir de elimde iki tane mor renkli begonvil çeliğim var, hemen mi dikmeliyim yoksa suda köklendirip mi? Şimdiden teşekkürler... Tekrar tekrar bahçenizde güzellikle oturun inşallah...
Sayın Ahmeter, çok çok güzel, bol emekli bir bahçeniz var. Bu güzel bahçede sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, bol renkli uzun bir ömür geçirmenizi dilerim.
Sayın ahmeter, begonvilinizi görünce size sormak istediğim sorular var, izin verirseniz? Fotoğrafını eklediğiniz begonvilden benim balkonumda var.Ancak tatil dönüşü hiç çiçeği kalmadığını ve yapraklarının kenarlarından solucan ya da böcek kemirmiş gibi eksik olduğunu gördüm. Saksıyı ve yaprak altlarını iyice aradım birşey yoktu. Bir öneriniz var mı? Ne yapmalıyım? Bir de elimde iki tane mor renkli begonvil çeliğim var, hemen mi dikmeliyim yoksa suda köklendirip mi? Şimdiden teşekkürler... Tekrar tekrar bahçenizde güzellikle oturun inşallah...
Sayın nejla
Büyük begonvil herhalde susuz kalmış Aydın sıcak gün aşırı su verin yapraklarını ondan dökmüş diğer 2 ufak çeliği begonvil bölümünde anlattığım gibi plastik şişe usulu İyi gunler
Nejla K.
27-08-2009, 15:29
Çok teşekkür ederim, hemen o yöntemle dikim için bir daha bakıyorum. Sağlıkla kalın...
Selluka ciçek açtıktan sonra her çiçek tohuma gelmiyor tohum kapsülü görününçe en aşağı kapsulün dolması için biray beklemek içap ediyor
Kapsülün içinde tohumun en fazla 3-ay beklemesi normal fazla kaldımı çimlenme zor oluyor Selamlar
sercan1969
27-08-2009, 16:00
Ahmet Bey benim sellukanın çiçek salkımının boyu henüz 5 cm ve henüz çiçek açmadı.İlk çiçeğin açması tahminim bir aksilik olmazsa 15 günü bulur.Yani Eylül'ün 10'u gibi.Bu tarihte açan bir çiçeğin tohuma dönüşme olasılığı var mı sizce? Bu çiçeği aramızda en iyi siz tanıyorsunuz.En doğru bilgiyi de ancak siz verebilirsiniz.Teşekkürler.
Sayın serçan
Bitkiyi hep beraber tanımaya çalışıyoruz en doğrusu beklemek sonunda doğruyu bulmak şimdiden kimseyi yanıtmayalım sizin mesleğiniz
Yakın zamanda doğruyu bulacağız Selamlar
Sn ahmeter bahçenizi zevkle dolaştım çok intizamlı ve temiz bir bahçeniz var süs havuzlarınız da çok özenli (kurbağa hariç) beni de aldı bir selluka merakı sayenizde ..
kOKLAMAYA KIYAMAM BENİM GÜZEL SELLUKAM
sercan1969
29-08-2009, 11:16
Ahmet bey belki inanmıyacaksınız ama sayenizde ben bağımlı oldum. Ne bağımlısı mı? ****** selluka.Selukayı düşünmediğim bir gün bile yok.Sabah uyandığımda ilk işim sellukayı kontrol etmek oluyor.Yapraklarını,çiçeklerini ve sürgünlerini hergün inceliyorum.Çiçeklerinin açacağı günü dört gözle bekliyorum.
Arzu Kasapoğlu
29-08-2009, 20:33
Ahmet Bey, 163 nolu mesajda ismini sorduğunuz çiçek rhipsalis olabilir mi?
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&um=1&sa=1&q=rhipsalis&btnG=G%C3%B6rselleri+ara
Sayın Kasapoğlu
Resim doğru teşekkür ederim
Sayın Ahmeter, mükemmel bahçenizi sık sık geziyorum, her şey gerçekten mükemmel, daha iyisi olamaz dedirtiyor insana, ellerinize sağlık.
Bu kadar bakımlı çiçekleri yetiştirebilmenin bazı püf noktaları olmalı, lütfen bizimle bu bilgileri de paylaşın, örneğin; gübre olarak ne kullanıyorsunuz, zararlılarla nasıl mücadele ediyorsunuz vb.
Sizden ve emektar bahçevanınızdan öğreneceğimiz çok şey var, sellukalar konusuna hiç değinmeyeceğim, hele onları vazolarda gördükten sonra :)
Sayın Yağçi
Bazi uygulamalarımı yazıyorum
Bahçemde 3 adet su kovası bulunduruyorum
1 koyun gübresi 2- demir tozu 3 - dinlendirilmiş şehir suyu
Gübre ve demir tozu sulandırılıyor şehir suyunun kloru uçuyor
Bitkinin isteği doğrultusunda bitki besleniyor
Selamlar
Sn ahmeter,demir tozunu ne oran da suya karıştırıyorsunuz? demir tozuyla sulamayı ne kadar da bir yapıyorsunuz?
Bahçenizi hayranlıkla takip ediyorum ellerinize sağlık,her bir köşe ayrı güzel sizin sayeniz de sahip oldugum sellukanın çicegini de koklamak nasip olur (inşallah).
Sayın tamaşa
Bitkinin demir eksikliği yapraklarının açık yeşil olmasıyla ortaya cıkar her bitkiye rahatlıkla verebilirsiniz kovayı en fazla yarım tozlan doldurun eksildikçe ilave edin içinden suyu alırken karıştırın sıze birkaç sene yeter
Son 3 resimde melissa ve begonvillere haftada 2 defa demırli su verilmiş
Yaprakların koyu yeşil ve canlı olması sağlanmıştır İyı günler
Adalet Yağcı
30-08-2009, 19:46
Sayın Ahmeter, ben demir tozunu adece ortancalar için biliyordum, demek bütün bitkilere verilebiliyormuş.
50 litrelik bidonlarım var, köyün suyu da klorsuz, bidonun 1/3 gübre doldursam, ne kadar demir tozu kullanmam yeterli olur acaba?
Bütün bitkilere bu karışımdan verilebilir mi?
Sayın Yağçı demir tozu yarım kova yeter her bitkiye kullanabilirsiniz
Resimlerde gördünüz yaprakların renklerini ve canlılığını İyi Günler
yesim ozgun
30-08-2009, 20:34
Sevgili Ahmeter abi:)
Bahçen karşısında nefesim kesildi. Bu ne güzellik? Sizin ve eşinizin elleri dert görmesin.Böyle bir güzellikle bizi buluşturduğunuz için. Sizden alınacak çok ders var sanıyorum.
Tek kelimeyle muhteşem. Gıpta etmemek mümkün değil.
Baharın gelmesiyle kimbilir ne kadar mutlu oluyorsunuzdur.
Maşallah...
Sayın Ahmeter; bahçeniz gerçekten harika. Ellerinize sağlık. Bu yaz bende birkaç begonvil çeliklemeyi başardım. Renklerini henüz bilmiyorum. Şimdilik yaprak vermekle meşguller. Artık bahara göreceğiz hangi renkler olacağını. İnşallah sizinkiler gibi güzel olur. Resimleri böyle ara ara ,tek tek yüklüyorsunuz ya meraktan çatlıyorum devamını görebilmek için. Son resimdeki çiçek irismi? Çok güzel rengi var. Yumrularını nereden temin edebiliriz acaba?
Sayın Almira
Güzel sözlere mukabele edilen bir çiçek adı Orkide cınsi Catleya
Orkide hakkında kasım ayından sonra bol bol konuşacağız
Begonvil merakınız cok güzel İyi günler
Ahmet Bey, bitkilerin toprağına ne seriyorsunuz ve nereden temin ediyorsunuz? (Orkidenin dibindeki)
Sevgili Ahmeter abi:)
Bahçen karşısında nefesim kesildi. Bu ne güzellik? Sizin ve eşinizin elleri dert görmesin.Böyle bir güzellikle bizi buluşturduğunuz için. Sizden alınacak çok ders var sanıyorum.
Tek kelimeyle muhteşem. Gıpta etmemek mümkün değil.
Baharın gelmesiyle kimbilir ne kadar mutlu oluyorsunuzdur.
Maşallah...
Sayın Limon
Yukarıda yazılan yazıya cevap olarak hediye edilen bir resim bana ait bir orkide resmi değil orkide harçını kendim hazırlıyorum
Ayrıça yetiştirdiğim orkidelere ait zengin bir resim koleksiyonum var Selamlar
Sevgili Ahmeter,
Şimdi düşünüyorum da, kapının giriişinde ki şu an mahsun sadece yaprak tarzında olan orkideler ve diğerleri zamanı geldiğinde nasıl bir şovla bizi karşılayacaklar:)2.ziyaretimi o zamana getirmenin daha karlı olacağını düşünüyorum...:o Demirle ilgili uygulamayı ben de hemen yapacağım.Elinize sağlık. Selamlar,sevgiler
mormenekşe
31-08-2009, 14:57
Sayın Ahmeter, bahçeniz için söyleyecek bir söz bulamıyorum,Sadece tek kelimeyle harika,yaklaşık 1,5 saattir sindire sindire bahçenizin fotoğraflarını izledim ve yazılanları atlamadan, bir bir okudum.
Eşinizin ve sizin gayretine hayran kaldım,sizleri tebrik ederim.Nilüfer hayranı olarak, sizin süs havuzunuzdaki nilüferler beni şaşırttı ne kadar büyük yaprakları var.Su sümbülleriniz ve diğer su bitkileri de çok güzeller.
Sevgili Jineop'un da fotoğrafladığı kareler nefis olmuş, eşiniz hanımefendinin ikram için yanınıza gelirken, begonviller arasındaki resmi çok hoş.
Benim bahçem çok küçük ve benim henüz sizler kadar deneyimim olmadığı için,sizlerden ilham almaya çalışıyorum.Bilgilerinizden tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Ben bahçeme lafta küçük bir süs havuzu yaptım tencereden:) amacım onun içinde nilüfer ve su sümbülleri yetiştirmekti olurmu bilmem ama denemeyi düşünüyorum.
Sellukaya hayran oldum, mümkün olursa tohumlarından almak isterim. Ben bir begonvil hayranıyım aynı zamanda ama şuan begonvilim yok en kısa sürede edinicem inşallah.Sadece Kula'nın iklimi biraz sert dayanırmı endişem var.
Sanırım çok uzattım sizi sıkmak istemem, sevgili Adalet Yağcı hanım gibi bende şaşkınlık içindeyim.Demir takviyesinin sadece gardenya ve ortancada yapıldığını sanıyordum,siz bütün çiçeklere kullanılabilir demişsiniz buna sevindim.Fakat demir olarak şu mavi toz olan saçı kıbrısımı kullanıyorsunuz onu merak ettim.Eğer öyleyse 10 lt suya ne kadar bundan katabiliriz? Birde gübre şerbetini nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum.
Evinizden,sağlık, huzur, mutluluk eksilmesin,eşiniz hanımefendiyle bir ömür mutlu günler dilerim.Bu güzel bahçeyi görmemizi sağladığınız için teşekkür ederim.
Sayın mormenekşe
Yazdığınız mektuba teşekkür ederim Duru Türkçeniz ve ifade tarzınız beni memnun etti
Nilüfer ve diğer su bitkileri için dediğiniz havuz olmaz
Siz havuza karar verin yardimlarimiz her zaman
Demir tozu demirçi dükkanlarında demir keserken yere düşen toz
Sundaville herhalde yanlış oldu Selluka olacaktı kasım ayında tohum veriyor
50 litre suya 5 kürek [ inşaat küreği] koyun gübresi yarım su kovası demir tozu
Kolay gelsin iyi günler
mormenekşe
31-08-2009, 18:34
Sayın Ahmeter, kusura bakmayın gerçekten mektup gibi olmuş.Biraz gevezeyim heralde bu yazılarımada yansıyor.
Gübre şerbetini not aldım teşekkür ederim, peki bu karışım hazırlandıktan hemen sonra çiçeklere verilebilirmi yoksa belirli bir süre bekletilmelimi?
Birde bu karışımdan arta kalan demir tozu ve gübre karışımı atılıyormu,yoksa hepsini birliktemi veriyoruz çiçeklere?
Yanlışımı düzelttim,sundaville yazmışım yanlışlıkla oda beğendiğim bir çiçek.Nolur çok soru sorup sizi sıktıysam özür dilerim.Kusura bakmayın cevaplamak zorunda değilsiniz,sıkılmanızı anlayışla karşılarım. Sağlıkla mutlu kalın.
Hemen çiceklere verebilirsiniz zaten o karışım suyun dibinde kalıyor siz karıştırıp suyu bitkilere veriyorsunuz iyi günler
Bahçenizde sizin ve jineop'un - acar bir ağaçlar.net muhabiri olmuş arkadaşımız:rolleyes:- çektiği fotoğraflar için teşekkürler.
Sık sık fotoğraflara bakıp, detayları keşfetmeye çalışırız artık.
Bahçenizdeki aksesuarlar da çok hoş. Mağazalarda içleri boş, üstüste görünce bahçede nasıl duracakları pek anlaşılmıyor. Sizin bahçede kullanılanlardan beğendiklerimi işaretledim, yararlı oldu.:rolleyes:
81.mesaj (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=469068&postcount=81) daki Houttuynia cordata ya benzettiğim bitkinin arkasındaki kılıç yapraklı bitkiyi merak ettim. O da suyun içinde mi?
Aynı mesajda 3.fotoğraftaki mazı gibi olan bitki de çok hoş duruyormuş. Araştırılacaklar listeleme o da eklendi.
Bahçenizde keyifli günler dilerim.
Su sümbülünde yapılan deneme yaprak uçlarının yeşillenmeye başlaması demirli su verilerek
Çiçekler yavaş yavaş dökülüyor ve tohum bağlıyor
berduray
01-09-2009, 21:47
Hayırlı, bol hasat diliyorum, bütün kalbimle...
sercan1969
02-09-2009, 07:07
Ahmey Bey çiçek salkımının açmasıyla tohum bağlamaya dönüşmesi arasında kaç gün geçiyor?
Bir hafta olmadan tohum bağlamaya başlıyor
Çiçek salkımı üzerinde bütün çiçekler solup yavaş yavaş kuruyup döküldükten sonra tohum kapsülleri oluşmaya başlıyor
Ne zaman kapsuller kahverengi olunça o zaman kopartırsınız
Yaz kış bu güzelliğini muhafaza ediyor
Galiba ben sorduğum bitkinin adresini yanlış verdim.73 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=469057&postcount=73) numaralı mesaj, 2. fotoğrafta kuşun arkasındaki bitki.
Gene aynı mesajda ilk fotoğrafta da sivri yapraklı bir bitki var. Yukka mı?
76. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=469060&postcount=76)mesajda, 4. fotoğrafta sarmaşık için kullandığınız bir tel var. Onu görünce bizim çitlerden artan parça aklıma geldi. Sizinki onlardan değil galiba. Biz de alt kısımlarını kesersek böyle kullanabiliriz.
Bir de COYOTE (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=490526#post490526)'nin balkonunda sizi anmıştık. Sizin bahçedeki Houttuynia cordata 'Chameleon' nun kırmızılığı gitmemiş. Okuduklarıma göre yeşile dönüş oluyormuş. Biri de baskın yeşil yaprakları koparın ki rengi bozulmasın diyordu. Sizin bu konudaki gözleminiz nedir?
Sorular için kusura bakmayın. Tahmin edersiniz ki insan böyle bir bahçede dolaşırken tek tek bakıp ellemek, sormak ister. Uzakta olunca sorularla, tariflerle uğraştırıyoruz. :rolleyes:
Sayın Sabah
Kuşun arkasındaki bitki Boluda bir dere içinden söktüğüm iris diğer mızrak sapı gibi olan yurt dışından aldığım bir bataklık bitkisi
Clematise sarılan bir avrupa çiçeklik ben dikine koydum
Houttuynia cok pıs kokan fakat gösterişli ufak yeni sürgün verdiğinde kırmızı deseni bol olan bir bataklık bitkisi selamlar
Soğanı kışın toprakta kalabiliyor
Sayın ahmeter bahçeniz herşeyiyle harika .
Emeyinize salik.
Tohum vermiyor çelik yapmanın son günleri
Ellerinize sağlık, tüm bahce çok güzel havuz,etrafındaki çicekler öyle güzel bir bütünlük saglamış ki harika görünüyorlar.
yapragı çizgili soganlı bitkiyi (233)deki ilk defa görüyorum.Koyu yeşil ,düz yapraklısını veya mor yapraklıya raslamıştım ama bu çok farklı ve hoş.
Sayın Tamaşa
Kana bitkisinin hem yaprağının desenli oluşu ve çiçeğinin rengi güzel uzun seneler evvel İzmirden almıştım
sayın ahmeter,
.size mesaj larında övgüler yazan bütün arkadaşların hepsiyle hem fikirim.çünkü hakkınız olan, gurur duyulacak bir emek ve gurur duyulacak bahçeniz var.her bir köşesi şiirsel güzellikte.ortancalar, istanbul havasını daha çok seviyorlar galiba?benimde ortancalarım var,ama bir dönem çiçeği oluyor.
Aşağıda havuz kenarında bataklık olan yerde açan bir sarı çicek
Yaz kış çicek açıyor yumru köklü
Sellukanın en çılgınça açtığı günler
Ahmet bey tek kelime nefesim kesildi ,sizi ve eşinizi yetiştirdiğiniz için sevgili jineop u bu güzellikleri bize gösterdiği için tebrik ediyorum...
fikreteren
04-09-2009, 17:50
tek kelime ile harika.sellukalar adam çatlatıyor.bizmkilerin boyları maşallah.ama çicek diye bir şey yok.herhalde iklim farkı olsa gerek.sizinkiler tohum bile vermiş.
sercan1969
04-09-2009, 18:17
Selluka bitkimdeki ilk çiçek tomurcuğunu göreli tam 12 gün geçti sabırla bekliyorum.
çiçekleri geçtikten sonra tohum veriyor üretimi gayet kolay
Satın Ahmeter,
kokulu ağaç yasemininiz kaç yaşında? Üretimi gayet kolay demişsiniz, bakım açısından mı? Gelişim hızı açısından mı acaba?
Bu sitede her gün ayrı bir çiçeğe hayran oluyorum.
Ağaç yasemini 1930 senelerinde Türkiyeye getirilmiş ve taksim Atatürk heykeli etrafına dikilmiş ançak çok büyük bir gelişme gösterdiğinden heykeli kapattığından oradan sökülüp Buyukdere fidanlığina getirilip orada üretimi sağlanmıştır Yerine oya ağaçı dikilmiştir.
Ağaçı Türkiyeye getiren Ankara Atatürk orman çiftliğini kuran rahmetli bahçe mimarı Sayın Mevlüt baysal
Eniştem olan Sayın baysal o tarihlerde bir adet ağacı bize hediye etti. İşte o ağaçın torunları hala bahçemde.
Muhakkak toprağa dikilmesi lazım saksıda olmaz soğuğa ve mantar hastalıklarına dayanıklı.
İnternette çeşıtlı firmalar satıyorlar tahmin ediyorum hem tohumunu hem fidanı
İyi günler
Yaz kış çicek açıyor yumru köklü
Adı da Alstroemeria. Kesme çiçekçilikte Lisianthus gibi önemli bir yeri var.
Özalikle beyaz renkte olanı.
Kış begonvili açmaya devam ediyor
Yaz başı yapılan çelikler çiceklerini göstermeye başladı
ciceksever70
08-09-2009, 22:48
Sayin Ahmeter kis begonvilinin Latince adi nedir acaba? Bir de kisin ne kadar soguga dayanikli? Saygilar.
berduray
08-09-2009, 23:07
Şu sayfa (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=1695&highlight=begonvil)
Sayin Ahmeter kis begonvilinin Latince adi nedir acaba? Bir de kisin ne kadar soguga dayanikli? Saygilar.
Sayın Çiceksever
Bu begonvilin gerçek adını bende bulamadım mecbur kaldım kış begonvili veya ada begonvili diye adlandırmaya
Senelerdir bu begonvil diye bana başka begonvil sattılar
Sonunda Büyük adada bunu yetiştiren şahsı bulup kendisinden satın aldım
İstanbulda değişik yerlerde kışı geçiriyorlar
Geçen sene açan bir kattleya
Yeni bir resim Sakız Sardunya
yeni bir resim Yazın çiceği en bol begonvil
günebakan
11-09-2009, 21:09
Hepsi de birbirinden muhteşem görünüyorlar sn Ahmeter bizim içinde bol bol seyredin:)
ciceksever70
11-09-2009, 21:29
Sayın Çiceksever
Bu begonvilin gerçek adını bende bulamadım mecbur kaldım kış begonvili veya ada begonvili diye adlandırmaya
Senelerdir bu begonvil diye bana başka begonvil sattılar
Sonunda Büyük adada bunu yetiştiren şahsı bulup kendisinden satın aldım
İstanbulda değişik yerlerde kışı geçiriyorlar
Tesekkür ederim Ahmet bey, ada begonvili ise ne yazik ki burada kisi geciremiyor daha önce denedim.Avusturya ile Istanbul iklimi cok farkli. Siz kis begonvili deyince acaba degisik bir türü mü diye heveslenmistim. Saygilar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.