View Full Version : ahmeter / Bahçe
Her türlü sarmaşık bahçeyi zengin gösteriyor Çeşitli sarmaşıkları her halde bahçede gördünüz Bunların içinde sellukayı unutmamak lazim
2007 tarihli eski bir üye olduğunuzdan 2 yaşında bir selluka arzu ederseniz gönderebilirim iyi günler
mandalinci
04-01-2012, 06:21
erken açtığı için
Gerçekten teşekkürler, çok hoş görünüyor.
Sn. Ahmeter ben sellukayı tohumdan yetiştirme mücadelesi verip bir türlü zafer elde edemeyenlerdenim, eğer sizin için sorun olmayacaksa memnuniyetle kabul ederim, ya bugünün en güzel haberi, mucize gibisiniz. :)
Lütfen özelden adres gönderirmisiniz
Gölge seven bitkilerin başında geliyor Bahçede boş kalan gölge yerler için ideal kışın tamamıyle ortadan kayboluyor
Kökten ayırma ile çoğaltılıyor
Bahçe dekorasyonunda ideal
Sn.Ahmeter Selluka az önce geldi, size çok teşekkür ederim, gözüm gibi bakıp Sakaryada ilk Sellukayı ben yetiştireceğim, şimdiye kadar hiç görmedim buralarda, saygılar.
Sn.Ahmeter İstanbulda Selluka nasıl bakıyorsunuz, forumu okuyorum ama, yani ben Saksıda kışın güneş alan bir camın önünde yazında balkonumda düşünüyorum.
Şimdi geldim, hemen sellukama yani bir saksı aldım (7 numara) biraz da toprak.
Sellukanız hayırlı olsun .Bitki bu yaz bol çiçek verdi Yazın müsaitse bahçeye veya balkona çıkarabilirsiniz Bol güneş 15 günde bir koyun gübresi şerbeti
Temmuzda inşallah çiçeğini görürsünüz Kolay gelsin
Sayın Ahmeter;
Selluka tohumdan ekildiği sene çiçekleniyor mu? Gelişme ve çiçek açmaya başlaması ne kadar süre gerektiriyor.
Bu ay ekilen tohumlardan yazın çiçek alınabiliyor Bol çiçek ve tohum alınması bir sene sonraki yazda . herhalde ilk defa bana mesaj yazıyorsunuz
Bahçeniz veya balkonunuz varmı Evde olmuyor İyi günler
Sayın Ahmeter;
Daha önce size bir kaç mesaj yazdım, yanlız bu konuyla ilgili ilk defa yazıyorum. Bahçemde, balkonumda var. ( Aslında çıkıp oturulacak gibi bir yer değil. 2 metreye 1 metre dışarıya bakan musait bir yer vardı orayı çiçekleri koyabilecek duruma getirdim, bayağı saksı aldı.) Yanlız bahçem biraz uzakta, yazları gidebiliyorum. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ediyorum.
Halen 20 yaşında gösterişli . susuzluğa dayanıklı kolay çelik yapılabilen
yanlız dikenleri var dikkat edilmesi şart
serkan_istanbul
06-01-2012, 12:46
Allahım ne kadar güzellikler yaratmış sizde onlara ne kadar özenle bakıyorsunuz. Sevgi ve saygılarımla ahmet bey sayfanızı takip ediyorum bazı anlatımlarınızdan faydalanıyorum.
Kışın bahçe için ne söyleyebilirim 2011 yazı temmuz ayına gidelim bahçe yeşil ağaçlar yeşil sol üstde ağaç yasemin açmış onun altında ters dut .ortada kış manolyası yaza girerken yaprak vermeden çiçek açıyor
Gene orta yerde elma ve ufak süs havuzu
Çimenler yeni biçlmiş masada oturan yok buyrun beklerim
Resim koymadan yazı yazmayı sevmiyorum
Resim başka türlü oluyor iyi geçeler
fatma sunay
07-01-2012, 19:19
Sayın ahmeter çok güzel bir bahçeniz var sağlıkla oturun. Hep sessizce geziyordum ama şimdi kış İstanbul'da yapılacak fazla bir şeyimiz yok siz değerli dostlarımın bahçelerini gezerek vakit doldurmaya çalışıyorum.
Sayın Zafer İnandıklı bana saksıda sellka verdi henüz küçük bir fide Eğin'e götüreceğim.
Tek derdim geldiğimde içeri alırsam suzuzluğa ne kadar dayanır. Dışarı diksem don tehlikesi olduğu için kalmaz.
Güzel bir Eğin manisiyle iyi akşamlar diyorum.
Gülüm kurutmam seni
Yerde çürütmem seni
Senelerce görmesem
Gene unutmam seni......
Uzun zamandır Eğine gidemiyorum
Selluka teşhisleriniz doğru burada birisine emanet edin derim
İyi günler dilerim
Bitki aralarında güzel duruyor Yabani otların çikişinı bir dereçeye kadar
önlüyor ve toprağın hemen kurumasına mani oluyor
havuz kenarı bitkileri ve havuzda açmaya başlıyan nefis kokusu olan
su vanilyası
Resimde görünen açelya yalın kat olan ve senelerdir İstanbul bahçelerinde kışın soğuğuna dayanıklı ve rahat yaşayan bir türdür
Bol çiçek açar gölge bir yere dikilmesi şartdır
Eski İstanbul fidanlıklarında halen satılmaktadır
Resimde görünenler 30 seneliklerdir
Sn.Ahmeter Selluka az önce geldi, size çok teşekkür ederim, gözüm gibi bakıp Sakaryada ilk Sellukayı ben yetiştireceğim, şimdiye kadar hiç görmedim buralarda, saygılar.
Sevgili ayhat Sakarya'da iki yıldır sellukası olan biri olarak kendimi alkışlayabilirim demek ki burada sellukası olana bende rastlamadım;)
Balkonda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Tabi bahçe olabilse harika olur. Benim sellukam balkonda. Kocaman bir saksıda:)
Adalet Yağcı
11-01-2012, 18:48
Sayın Ahmeter;
Şu soğuk günlerde içimizi ısıtan güzel kareleriniz için teşekkürler.
Bana öyle geliyor ki, sizin bahçenizde tüm bitkiler her daim yeşil ve çiçekli, sizde bütün mevsimler İlkbahar olmalı :)
Sevgiler.
Sizin de bahçeniz her zaman ilk bahar gibi olsun
Sayın Ahmet Bey,
Su vanilyasını ilk kez görüyorum ve açelyanız çok güzel.Bahçenizin hayranlıkla takipçisiyim.
Sağlıklı huzurlu günler sizinle olsun,saygılar.
Sayın Ahmeter, bütün bitkileriniz gibi su vanilyanız da harika gözüküyor..
Su vanilyasını havalar soğuyunca, kışın serada mı muhafaza ediyorsunuz?
Hangi mevsim çiçek açıyor? Çiçekleri ne kadar dayanıyor?
Sayenizde su sümbülünü tanıyıp, güzel çiçeklerini görme yetiştirme zevkine eriştik. Umarım su vanilyası için de detaylı tanıtıma kavuşuruz. Teşekkürler..
Sayın Feriha hanım
Nadir bulunan bir su bitkisi . su vanilyası bu günlerde çiçek açmaya başlıyaçak
Kışın havuzda kalıyor resimlerde çiçeklerinin üzerinde siyahlar tohumları
Bu tohumlar suya düşüyor ve su dibindeki balçıkta yeni bitkiler oluşuyor
Mantar hastalığına kolay yakalanıyor ve su salyangozları yapraklarını seviyor
Yazın güneşli bir yer istiyor Resimde katmerli olanı tohumunu almak zor ayrıça yalın kat olanı var
Ben her sene çelik yaparak devam ettiriyorum
Mayıs ayında açmaya başlıyor uzun kollar verdiğinden bir yere asmak içap ediyor
Güzel ve dekoratif bir hali var güneş seviyor ne yaptımsa bir türlü çoğaltamadım Dallarından yaptığım çelikler tutmadı
Tohumunuda üzerinde bulamadım şimdi serada tutuyorum
Papağan gagası, pelikan gagası, lotus berthelotii ... -4 lere kadar dayanabiliyor. Hiç bu kadar güzel büyümüşünü görmemiştim. Tam güneş seviyor. Çok güzel, ellerinize sağlık.
Sayın Lir
Bilgiler için teşekkür ederim Serada birkaç şekilde çelik yaptım netiçeyi bekliyorum iyi günler
Sevgili abim, yan sürgünlerden daha kolay tutuyormuş . İsterseniz birde daldırma yöntemiyle deneyin. Selamlar.
Her ikisi yerlerinden memnun
Sevgili ayhat Sakarya'da iki yıldır sellukası olan biri olarak kendimi alkışlayabilirim demek ki burada sellukası olana bende rastlamadım;)
Balkonda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Tabi bahçe olabilse harika olur. Benim sellukam balkonda. Kocaman bir saksıda:)
Sevgili Sevim.K o halde bana sellukanıza hendek gibi zor kış şartlarına sahip bir yerde nasıl baktığınızı anlatırmısınız, özelden yazsanız da olur, çok memnun olurum ben 2. olmayada razıyım yeterki yetişsin, kahve içeriz altlarında :)
Sayın Ahmeter Sellukanızı geldiği gün yerine yerleştirmeme rağmen size resmini gösteremedim, ama bugün çok şükür bir fırsatım oldu, umarım bende SevimK. gibi Sakaryayı sevdirebilirim, eğer sizleri özlerde üzüntüsünden bir şey olursa çok üzlürüm, inşallah sellukayı mutlu edebilirim. Sizde görün istedim, saygılar.
Sayın Ayhat
Güzel bir yerde sakın çok su vermeyin yakında yaprak varmeye başlıyaçak
Arzumuz her eve bir selluka iyi günler
Toprağını sürekli takip ediyorum şu an ilk geldiğinde sulamıştım az miktar ama yinede oldukça nemli, durduğu pencere eğer güneş olursa öğleden sonra tüm gün güneş alıyor ama sabah güneşini malesef göremiyor, pulumeria mın yanına koydum, ikisinide dört gözle bekliyorum, bir açsalar hemen sizlerle paylaşacağım, tekrar teşekkürler.
Episcia hızlı büyüyen nem seven bir bitki çeşitli varyeteleri var. devamlı kırıp çelikten çoğaltabilirsiniz
Evde salonda uzun seneler bakılabilir özel bir bakım gerektirmiyor Bütün
sene çiçek açabilir
Askılı bir saksı istiyor Ve bol ışık
Takipteyi, şoktayım, hayranım...
Ellerinize,emeklerinize, yüreğinize sağlık...
Sevgiler :)
İlgilenmeniz beni memnun etti
ipektuğçe
13-01-2012, 21:18
Sn.Ahmeter; petunya,papağan gagası,küpe ,çan ve ruj çiçeğiniz tek kelime ile muhteşemler.Gerçi sizde olupta muhteşem olmayan çiçek varmı ki?Emeklerinize sağlık,saygılarımla...
Sn Ahmeter papağan gagası, küpeli,çan çiçeği, ruj çiçeği mükemmel episkia harika görünüyor çok güzel cıvıl cıvıl rengarenk bir bahçe bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler selamlar ;)
Manolya_
13-01-2012, 22:35
Sayın ahmeter,
Yapmayın etmeyin olmayanları düşünün azıcık:D
Espri elbette alınmayın sakın:o
Sessiz sessiz bakıp duruyordum ama dayanamadım artık birşeyler yazmalıyım.
İyiki varsınız bu renksiz kış günlerinde gönlümüz açılıyor bu güzelliklere bakarak.
Her bir resim karesi birbirinden güzel. Tabiat ve doğa böyle bir şey değilmi. Ne verirsek onu alıyoruz karşılığında.
Ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık
Saygılar
Teşekkür eder iyi günler dilerim
İlginin fazla olmasından yakın bir resim koyuyorum
Of of her biri birbirinden harika.
Herhalde bu arının yerinde olmak ıstiyen vardır Bombus arısı
Kışı ev içinde geçirmesi şart o zaman çiçekleniyor
Bu mevsim pençere önünüz bahçeniz olsun
İnsana derin bir nefes alıp, bir süre tutup ardından "ohhh " dedirtiyor fotoğraflarınız ve muhteşem çiçekleriniz. Sağolun, iyi ki bizimlesiniz...
Son eklediğiniz fotoğraftaki çiçek açelya mı ?
İnsana derin bir nefes alıp, bir süre tutup ardından "ohhh " dedirtiyor fotoğraflarınız ve muhteşem çiçekleriniz. Sağolun, iyi ki bizimlesiniz...
Son eklediğiniz fotoğraftaki çiçek açelya mı ?
Evet AÇELYA
Benol Hazaroğlu
14-01-2012, 18:52
Gerçekten kış günlerinde içimizi ısıtan görüntüler.
Ne yapsam seneye hurmaları kamyonla mı göndersem acaba?
Benol Hazaroğlu
14-01-2012, 19:15
Lütfen şakamı hoşgörün.
Sayın Benol
Eşim ilk defa yedi Bana bu yenilirmi diyordu şimdi ısrar ediyor bahçeye dikelim diye size zahmet olmazsa fidan alabileçeğim bir telefon numarası bildirirseniz memnun olurum Selamlar
Sayın Doğan
Resimdekileri beğenirseniz araştırma yapayım Selamlar
çan çiçeği
Bu çiçeğin görüntüsü harika. İkisi de çan çiçeği mi ve nerden elde etmiştiniz Sayın Ahmeter?
Hollandadan geliyor bir boy daha büyük çiçekli olanıda var
Evet çan çiçeği
Benol Hazaroğlu
14-01-2012, 22:51
Ben size söz verdim Hurma fidesi göndereceğim. İstanbul'a gelirken de getirebilirim.
Eşinize selamlar.
Bu çiçeğin görüntüsü harika. İkisi de çan çiçeği mi ve nerden elde etmiştiniz Sayın Ahmeter?
İyi pazarlar sn Ahmeter.
Yine çok güzel bitkileriniz. Ooohhh dedirtiyor gerçekten. Çan çiçekleri çok hoş, katmerliside:)
Sayın Sevim. K
Sizin begonvil sevdiğinizi biliyorum Yeni açan bir dal
Harikasınız, teşekkür ediyorum sn ahmeter yüreğinize sağlık:)
Begonvil çok sevmeme rağmen iklim koşulları nedeniyle almaya cesaret edemediğim bitkilerdendi. Kapalı balkonda kışı geçirebileceğini sanıyorum. Baharda begonvil alabilirim sanırım:)
İstanbulda bir otelin girişi
Orkidenin cinsi PHALAENOPSİS
Merhaba,
Ahmat bey ,üç gündür sayfalarınızı büyük keyif alarak dolaştım ve şimdi bitirdim.
ben size ne yazacağımı bilemiyorum,bitkileriniz mithiş,sunma şekliniz mükemmel.Her yer o kadar dekoratifki illa sizi görmem gerekmiyor biliyorum sizde harikasınız.Sizden öğreneceğimiz çok şey var, elleriniz dert görmesin sevgiler saygıla.
Güzel sözlerinizden memnun oldum .Doğaya ve bitkilere olan sevgim çoçukluğumdan beri
Şirin Ereğlinin bende özel bir yeri var
Uzun seneler evvel sizin dağlarınızdan getirdiğim bir çiçekle beraberim
İyi günler
Son senelerde korkunç bir üretimi var Nasıl olduğunu henüz keşfedemedim
Sevdiği sıçaklık 10 -20 arası toprağını hiçbir zaman kuru bırakmayın
Benol Hazaroğlu
16-01-2012, 18:15
Açelya çelikle yetişebiliyor.
Pençerenizin önü bahçeniz olsun
Saat 10 yenı resimler için bahçedeyim
ORKİDE
CYMBIDIUM VE CAMBRİA
Açmış bu güzellikleri bir ay devam ediyor
20 dereçe sıçaklıkda koparılmaya hazır limon . henüz yeşil limon .ve yeniden çiçeklenme
Dışarda sıcaklık 1 dereçe bir bardak sıcak bir şey istiyorum ?
Sayın Doğan
Seradan aldım çaydanlık şeklinde saksıda duruyor resim ilave ettim daha iyi anlaşılsın diye
Saksıda su yok fazla su derhal çürütür Orkideniz için paphiopedilum telefon özelde . olup olmadığını sorabilirsiniz
CAMBRİA gübre vermeden çiçeğe gelmiyor İyi günler
Adalet Yağcı
17-01-2012, 14:22
Bu başlığı her gezişimde biraz daha hayranlığım artıyor.
Sayın ahmeter, bitkileriniz ve özellikle yüklediğiniz fotoğrafları öylesine kaliteli ki, merak ediyorum; fotoğrafları siz çekiyorsanız bu konuda eğitim almış görünüyorsunuz, yanılıyor muyum?
Hepimiz bir şekilde fotoğraf çekiyoruz, ama sizin yükledikleriniz tek kelime ile muhteşem.
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.
Zarif eşinize ve size gönülden sevgilerimi gönderiyorum.
Beş senedir forumdayım ilk defa siz farkettiniz Bu resimler ne kadar güzel
Bitkilerde olduğu gibi fotoğraf da benim bir hobim
Zaten ikisi beraber olmazsa zevkli olmaz
Orta okuldan beri ilgiliyim
Resimde görünen körüklü alman voiglander 60 senelik ve zaman zaman kullanıyorum
Herhangi bir eğitim almadım fakat lise yıllarında çeşitli fotoğraf kulüplerinde üyeliğim vardı
Saim Ergin bitkiler dünyası bloğuma çeşitli resimler koyuyorum ve serbest çalışabiliyorum Herhangi bir kısıtlama yok
Fotoğraf anlayışınızı takdir eder Selamlarımı iletirim
Benol Hazaroğlu
17-01-2012, 15:56
Farkında olunmaz mı? Bu güzel karelerin iyi bir makinayla usta bir elden çıktığı o kadar çok belli ki.
Abone olunca her gün atlamadan takibinizdeyim artık.
Bu gün bir tane açmış hiç kaçırırmıyım
Adalet Yağcı
17-01-2012, 21:18
Resimde görünen körüklü alman voiglander 60 senelik ve zaman zaman kullanıyorum
Herhangi bir eğitim almadım fakat lise yıllarında çeşitli fotoğraf kulüplerinde üyeliğim vardı
Saim Ergin bitkiler dünyası bloğuma çeşitli resimler koyuyorum ve serbest çalışabiliyorum Herhangi bir kısıtlama yok
Fotoğraf anlayışınızı takdir eder Selamlarımı iletirim
Bence, Benol hanım gibi tüm arkadaşlarımız da farkı farkediyorlar sayın ahmeter, ama bu güzel bitkilere ve fotoğraflara öylesine dalıp gidiyorlar ki, ifade etmeyi unutuyorlar.
Benim eşim de ordudan emekli olduktan sonra fotoğrafçılık yaptı tam 30 yıl.
Bir çok değerli makinası vardı, bir kaç tanesi halâ elimde, diğerlerini çocuklarıma verdim hatıra olsun babalarından diye.
Fotoğraf çekmek, objeyi bulup deklanşöre basmak değildir, uygun ışık, oranlar, kompozisyonu güçlendirecek yardımcı objeler vb. gerektirir.
Işık patlamaları, netlik hataları, orantısızlıklar en güzel karelere bile çok şey kaybettirir.
Siz bu işi en güzel şekilde başarıyorsunuz, fotoğraflarınızı her zaman çok büyük bir keyifle izliyorum.
Doğayla Barış
18-01-2012, 11:57
Bahçenizi hayranlıkla dolaştım. Her gördüğüm çiçekte adeta büyülendim. Görsel bir şölen yaşadım ve mutlu oldum. Çiçekleriniz sevginize ne güzel cevap vermişler, yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Saygılar.
Sizinde meraklı olduğunuzu biliyor ve takip ediyorum Teşekkür eder İyi günler dilerim
Bu iki güzeli serada gördüm ve fotoğrafladım
Yeni bitki elde etmek için kopardığınız bir yaprağı tamamen toprağın üzerine yatırın hatta kürdan batırarak iyiçe toprağa yapışsın
Nemli tutmaya özen gösterin çok su asla çürüyebilir
İsterseniz yaprağı her iki damarın ortasından keserek bir kaç parçaya ayırabilirsiniz
En fazla bir ay içersinde köklendiğini göreçeksiniz
ludisia discolor
Her sene bu günlerde çiçekleniyor nazlı bir bitki değil gayet güzel dal çeliği
yapılabiliyor
Evde rahat yetiştirilebilir Yaprak güzelliği super
Ben köklemdirememiştim rex begonya yaprağını. Sanırım nemli tutmaya çalışırken fazla kaçmıştı nemi.:)
Bitkileriniz gibi fotoğraflarınız da çok güzel sn ahmeter. Sayfanızı açtığınızdan bu yana o kadar çok ne güzel fotoğraf dedik ki belkide papağan gibi hep aynı şeyi tekrar etmek istemediğimizden söylemiyoruz. Sadece bitkileri konuşuyoruz.
Çok güzel bir bitki çeşitliliğiniz ve bunları yansıtan zengin bir fotoğraf arşiviniz var. Emeklerinize sağlık sn ahmeter. Bizlerle paylaştığınız o güzellikler için, o estetik ve zerafet için teşekkürler. Selam ve sevgilerle
Hiç orkide bakmayı düşünmedim ama bu güzel yapraklar nedeniyle düşünebilirim:)
Havuzda ve evde yaşayabilen bir su bitkisi kökten ayırmaklan çoğaltılabiliyor
İlk seneler çok dekoratif gayet hızlı gelişiyor Kışın dışarda kalabilir
Manolya_
19-01-2012, 11:07
ludisia discolor
yapılabiliyor
Merhaba Ahmeter Bey,
Her gün farklı bir güzellik sunuyorsunuz bizlere.
Yine değişik ve gayet harika bir bitki.
Bu şekilde çiçeklendiğini hiç görmemiştim.
(resim çekme sanatınıza diyecek tek laf yok zaten. O konuda sizi takdir ediyorum gerçekten)
Harika
ellerinize saglık
Selamlar
ilksenozturk
19-01-2012, 11:19
ludisia discolor
yapılabiliyor
ludisia discolordan bende de var. dediğiniz gibi zahmetsiz ve sektirmeden 3. senesinde yine çiçeklenen bir bitki. yalnız ben bu yıla kadar cesaret edip çelik alamamıştım, bu yüzden de yukarı doğru döne döne büyüyerek şekli bozuldu.
çiçekleri geçince çelikler alıp saksısını gürleştirmeyi planlıyorum.
sizinki şahane, ellerinize sağlık.
Sayın Öztürk
Uzun zamandır bahçeme gelmiyordunuz memnun oldum
Gayet kolay köklenen bir bitki merak etmeyin İyi günler dilerim
ilksenozturk
19-01-2012, 14:32
Sayın Öztürk
Uzun zamandır bahçeme gelmiyordunuz memnun oldum
Gayet kolay köklenen bir bitki merak etmeyin İyi günler dilerim
uzun süredir takipçinizim, ama yazı yazmıyordum.
çünkü herşey çok güzel, ellerinize sağlık demekten başka birşey kalmıyor geriye.
2009 senesinde sorulması üzerine verdiğim cevap
sik sık soruluyor çiçekler cok güzel hangi marka gübre kullanıyosunuz
Beşinçi satır
Bütün bahçeye koyun gübresi ve şerbeti kullanıyorum asla kimyasal suni gübre kullanmıyorum Yanlız salyangoz ilaçı kullanıyorum
Gizlemiyorum Koyun gübresi
Bu günlerde bilhassa geçe sakın dışarda bırakmayın
Bahçenizde muhakkak olmasını arzu ederim Çok yavaş büyüyen fazla yer işgal etmeyen susuzlığa dayanıklı peysaja çok uygun bir bodur çam
Menekşeyi seviyorsanız ilgili bölüme bekleriz
Öğlen vakti bir veya yarım saat havalandırabilirsıniz dış hava sıçaklığı 10 olduğunda
Havuz kenarında pembe renkli olanını görüyorsunuz Ayrıça beyaz . kırmızı .renkli olanlarıda var Bir bataklık bitkisi. Gölgeli ortamları daha çok seviyor
Tohumdan yetişiyor Ayrıça köklerini ayırmaklada çoğaltılıyor
Manolya_
21-01-2012, 20:46
Sayın ahmeter bey,
Bahçeniz ayrı güzel,
Bitkileriniz/çiçekleriniz ayrı bir güzel. . .
Gönlünüz apayrı bir güzel. . .
Fotoğraf çekimlerine de söz bile bulamıyorum şahane ötesi.
Ellerinize sağlık
Sevgili Ahmeter bey açelya coşmuş maşallah fittonyalar rex begonya harika görünüyor menekşelerin göz kamaştırıcı bir güzelliği var ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler ;)
Mum çiçeğinden pek memnunum zahmeti yok ve güzel görüntü veriyor
Kışın bozulmuyor kökü toprak altından hızlı uzayıp yeni dallar veriyor
Geçe mumu olarakta adlandırılıyorTavsiye ederim
Henüz erken bahçenize ekmeyiniz şubat sonunu beklemekte fayda var
Satılanlar seradan çıktığı için dış hava ortamı bitkiyi bozuyor
Sayın Ahmeter, emeklerinizi hayranlıkla izledim yine yeniden. Bende sizlere yine sizin emeklerinizin karşılığı olan baş misafirim sellukamın ilk uyanışını resmettim, oğluşumun bir türlü geçiremediğim öksüklerinde bana destek oldu bu dallar.
Sevgili ahmeter bey,havuz kenarındaki pembe pamuk şekeri gibi olan çiçeğinizin adı nedir
nerden almıştınız.çok beğendim güle güle büyütün sevgiler.
bende aynı soruyu tekrarlıyorum:)
Havuz kenarı için ideal havuz yaparken şayet hazır plastik havuzu toprağa yerleştirirken bir tarafa hafif meyilli yapaçaksınız havuz taşdımı su bir tarafa akaçak
Suyun aktığı yer bataklık olmaya başlıyaçak işte oraya ASTİLBE ideal
Yumru olarak yurt dışından geliyor ve bilenler tarafından hemen alınıyor
Bana da tekrar lazım . rasladığımda buradan bildiririm Selamlar
Her ne kadar forumlardan merak ettiklerinizi öğrenebiliyorsunuz
Ançak daha geniş bilgi için çok güzel yayınlar var
Mesela Orkide ve diğer bitkiler
Pek tabii cattleya neden mi onun kokusunu hiçbir bitkinin çiçeğinde bulamadım
Biraz masraflı oluyor olsun güzel
Yılbaşında açmaya başlıyor nisan sonuna kadar bakımı zahmetli değil
Bahara doğru yol almaya başladık Hemen begonviller çiçek vermeye başladı
Manolya_
24-01-2012, 14:35
Ben bu resimlere ve bahçeye hayranım.
Sayın ahmeter bey, maşallah maşallahhh başka ne denilebilirki
Sn ahmeter tebrikler hayranlık duymamak elde değil,MAŞALLAH her şey gönlünüzce olsun,sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim Size de sağlıklı günler dilerim Bahçemden bir arzunuz varsa hiç çekinmeyin Selamlar İyi günler
Sayın Saim bey ilginize teşekkür ederim,bahçenizin takipcisiyim,teşekkür ederim bahçemi düzenlemeye çalışıyorum, şu anda çok karışık kısmet sizdeki çeşitler harika sağlıcakla kalın.
Bu nasıl küpe bir şeker
3 gündür havaların10 dereceye yaklaşması pek tabii sera içi 25 buluyor
Bütün bitkilerde bir yarış başlattı
Çok harika görünüyorlar bizimkiler uykuda halen
Havuzu zengin gösteren etrafındaki bitkilerdir Bunların içinde 2 tanesi önemli bir yer tutar Pontederia Lanceolata. ve Arum italıcum
Havaların az ısınması ile kendilerini göstermeye başladılar
Her 2 bitki nisan başında çiçeklenip yaz sonuna kadar çiçekli kalırlar
Buz tutan suyun altında yeşil kalan ve şu günlerde yeni filizler vermeye başlıyan SU vanilyası APONOGETON
Parlak mustafa pençerenizin önünde olabilir
Görsel ve bilgisel şovunuzu günlük takip ediyorum. Sizden öğrenecek çok şey var. Allah sıhhat ve sağlık versin... Ablama selamlar.
nurcanaybay
26-01-2012, 12:52
Astilbe'nin bataklık bitkisi olduğunu bilmiyordum.
2-3 yıl önce almış ,çiçeğini hiç görememiştim.Daha sonraları yaprak bile çıkarmayınca bir köşeye atmıştım.Yazınızı okuyunca tekrar saksıya dikip suyun kenarına yerleştirdim :)
Yumru canlımı bilmiyorum ,denemeye değer.:)
Her yerde kar var Dün 12 bulan sıçaklık şu an -3
Dün havanın güzelliği serada çalışmayı meçbur etti
Sayın Lir
Teşekkür ederim bir forumda Ludisia discolordan bir dal istiyorsunuz Saksınız serada sizi bekliyor İyi günler
Sayın Aybay
Astilbeye Alaçatı sıçağı biraz fazla geliyor galiba Bu bitki Fujer ortamında yaşamayı seviyor Saksıda verim alaçağınızı tahmin etmiyorum toprağa almakta fayda var devamlı nemli ve yakıcı güneş almıyan bir ortam
İyi günler
Havalar birden soğuğunça bazı önlemler almak lazım
Mimoza tomurçuk yaptı resimde görüldüğü gibi önlem şart yoksa donuyor ve çiçeklenmiyor
Sevgili ahmeter abim,kalp kalbenin tohumları çimlendi ama malesef menekşe yaprakları çürüdu.:(
kartal124
27-01-2012, 16:24
Sayın Ahmet bey,
Bahçeniz, bitkileriniz ve düzenlemeleriniz çok güzel.Sağlık ve mutlukla bahçenizin keyfini sürmenizi diliyorum.
Malum bu gün İstanbul -3 oldu.Bayağı da kar yağdı. Bahçenizden kaydettiğiniz karlı enstantaneler mevcutmu?
Saygılarımla.
Resimlerde görüldüğü gibi muhakkak yan dallarının alınması şart
yağan kar uzun dallarda yoğunluk yapıp fidanın belinden kırılmasına sebep
oluyor Bir form verilmesi fidanı kurtarıyor
menekşecibaba
27-01-2012, 18:25
Ne güzel resimler manzaralar ellerinize sağlık ; kar beyazlığı bir başka güzel biz İzmir de bundan mahrumuz.Sizlerin sayesinde bizde izliyoruz.Kolay gelsin.:)
Ne güzel resimler manzaralar ellerinize sağlık ; kar beyazlığı bir başka güzel biz İzmir de bundan mahrumuz.Sizlerin sayesinde bizde izliyoruz.Kolay gelsin.:)
Her şey orta yerde
glacier_
27-01-2012, 19:19
Her şey orta yerde
saim bey iyi akşamlar.sizin bahçeyi beğendiğimi söylemiştim ama bu kadar nefis kareleri görünce hayranlığımı gizlemek istemedim :)) iyisiniz inşallah.
Samet Her zaman beklerim meraklı olduğunuzu biliyorum Saim Ergin bitkiler dünyası
bloğumuda gezebilirsiniz İyi geçeler
Sayın Ahmet bey,
Bahçeniz, bitkileriniz ve düzenlemeleriniz çok güzel.Sağlık ve mutlukla bahçenizin keyfini sürmenizi diliyorum.
Sıçaklık -2 don var bahçede bütün gerekli tedbirler alındı
BAHARI BEKLİYEN KUMRULAR GİBİYİZ
GÜZEL BAHAR SENSİZ. YOSUN TUTMUŞ TAŞLAR GİBİYİZ
Benol Hazaroğlu
27-01-2012, 19:33
Merhaba
Hurma fideniz alındı. Çukulata hurmasıda isterseniz alır beraber yollarım.
Onu isteyip istemiyeceğinizi bilemedim.
Bir tanesi yeter fazla yerim yok adresim herhalde duruyor yanlız bu günlerde göndermeyın kuvvetli don var teşekkür ederim
Sevgili ahmeter abim,kalp kalbenin tohumları çimlendi ama malesef menekşe yaprakları çürüdu.:(
Ahmet bey, tohumlardan hala elinizde var mı acaba?
Serada bulunan bitkiler her türlü hastalığa karşı devamlı kontrol edilerek tozlanma .döllenme ve tohum bağlaması kontrol edilmektedir
Bahçenizde zahmetsizçe büyüyen soğuğa dayanıklı çiçekleri çok gösterişli
bir güzel
Nemli toprağı seviyor onun için etrafını arap saçı kaplasın yolmayın zemını nemli dursun
Demirli gübre verin veya paslı su
Paslı suyun ne olduğunu defalarça anlatdım
Aynen begonvilde olduğu gibi çelik yapılabilir
Her sabah aç karnına bir bardak suyun ne kadar faydalı olduğu artık tartışmasız
Buyrun içebilirsiniz
Ahmet bey Çuha çiçekleri açmış ne kadar güzeller
Ahmet bey, tohumlardan hala elinizde var mı acaba?
Tohumları dağıttım Bir dal göndereçeğim Tohumdan daha evvel yetişir
Bir kaç gün müsade İyi günler
Evde flueresan altında gayet güzel büyüyorlar
Her yerde kar var Dün 12 bulan sıçaklık şu an -3
Dün havanın güzelliği serada çalışmayı meçbur etti
Sayın Lir
Teşekkür ederim bir forumda Ludisia discolordan bir dal istiyorsunuz Saksınız serada sizi bekliyor İyi günler
İyi günler
Yaşasınnnnn, teşekkür ederim.
Serada bu gün açtı
Çok güzel. Tohumdan çok kolay yetişiyormuş. Kolay tohum tutuyor mu?
Kar yağar oldu
ve yağmaya devam ediyor palmiyenin üzerine yağdıkça dallar eğilip kırılıyor
Çok güzel. Tohumdan çok kolay yetişiyormuş. Kolay tohum tutuyor mu?
Sayın Lir
Yaprağı aynı saintpauliada olduğu gibi çelik oluyor Yaprakta hazır
Ançak yeni renkler için tohum lazım
Kışı serada geçirdiği için çiçeklenmeye başladı ve erken çiçeklendiği için tohum alaçağımı zannediyorum
Yazı bol güneşli bir ortamda geçireçek
GÜNAYDIN
DONDUK Ben değil bitkiler söylüyor
Son senelerin en soğuk günleri maalesef dün geçe idi. bitkilerimizin bir kısmı dondu
Marketlerde satılan bitkiyı dondan koruyan örtülerin etkisini göreçeğiz
Seradan sarkan buzlar tam arkasında sera içinde açan cympidium
Şayet begonvil . çin gülü limon gibi bitkilerinize bir önlem almamışsanız toprak altı kısmı kolay donmayaçağından
bahara tekrar canlanır
Sıçak güneşli günlerde buluşmak arzusuyla
Hayır heyeçanla bekliyoruz
Nuri Murvet
31-01-2012, 18:38
Merhaba sayın ahmeter
Dikkatle ve merakla bahçenizin sayfalarını izlemekteyim..
Ustaca sunumunuzu takdir ediyorum, anlamsız ve gereksiz mesaj kalabalığına müsade etmeden, öğrenerek, zevkle takip ediyorum...
Ellerinize, emeklerinize sağlık....
Teşekkür ederim Bende sizin çalışmalarınızı takip ediyorum
Kolaylıklar . ve iyi günler dilerim
Kara ve dona dayandılar ve sıklamen
Bahçenizi sessizce izleyenlerdenim. Her şey çok çok güzel, yüreğinize sağlık. Sizin gönderdiğiniz begonvil gayet iyi durumda.
Bende sizi en güzel çiçeklilerinden ve kokulularından olan ve kolay büyüyen, Hoya Silver-pink ve Lacunosa pink hazırladım ama getirmek için baharı bekliyorum.
Bitki teklifinize teşekkürler Fazla bitki bizi rahatsız etmeğe başladı geçen yaz bakamadık ve üzüldük yavaş yavaş azaltıyoruz ve yeni bitkilere yönelmiyoruz
Yanlız evde menekşe yetiştiriyoruz bir resim koyuyorum
Resim olmadan mesaj yazmak bana ters geliyor iyi günler
Beni yanlız çiçekler ilgilendiriyor
Ben anlamam toptan tüfekten
Buyrun
su vanilyası
ananas
begonvil ve misafiri
su sümbülü
kar yağmış güzellerin üstüne çok güzel görüntüler
nergis akasya
03-02-2012, 10:23
Sayın ahmeter bey.sizi sürekli izliyorum .muhteşem bahçeniz kolay gelsin.yazın gelmesini iple çekiyorum selamlar.
Bahçede kar olduğu gibi duruyor
Evdeyiz pençerede menekşeleri seyrediyoruz Kar pençereyi kapattı
Menekşe sıçak yerde
Mesajlara teşekkürler iyi günler
Bu gün havanın ısınmasıyle karlar tamamen eridi Toprak suya doydu
Çimler için bu senenin ilk gübresini verebilirsiniz
Ben marketlerde satılan granül haline getirilmiş koyun gübresini kullanıyorum
Sera içinde açan streptocarpus
Güzelliğine dikkat edermisiniz bilenler var mi açaba Bilenlere dile benden ne dilersin diyeçeğim geliyor fakat sonra mahçup olurum diye korkuyorum
Lütfen ilk bilene bir hediyem var
gülenmelek
06-02-2012, 14:32
Manolya tohumu olabilir mi ;)
günebakan
06-02-2012, 15:45
Bence de manolya tohumu:)
yeşillim
06-02-2012, 15:53
Saim Bey, Sayın gülenmelek manolya diyerek ilk cevabı vermiş. Ben de görsellerden manolya tohumuna baktım. Sayın gülenmelek'e katılıyorum.
Ahmet bey bu soğuk günlerde bahçenizdeki gezinti çok keyifliydi.
Astilbe inanılmaz güzelmiş.
Her şey için yüreğinize sağlık.:)
Sayın gülenmelek . günebakan . yeşillim . uzman 16
Manolya tohumu ilginize teşekkürler Uzman 16 başka bir konuya değinmiş olsun
Adreslerinizi özelden gönderebilirsiniz
Bana gelmesini bekliyorum size göndereçeğimi
Tahminime göre ilk defa elinize alaçaksınız ilk defa koklayaçaksınız
Manolya tohumdan yetiştirmek seneler istiyor Çelik yapmak daha kolay
Resme dikkat ederseniz yapraklarının arkası tarçın rengi
Şayet değilse ufak ve pek az çiçek veriyor iyi günler
manolya 16 yılda ancak çiçek veriyormuş bu yüzden benim bahçemde yok çok sabırsızım çünkü
Çan çiçeği
Bu bitkinin donmamasına şaşıyorum -10 dereçede hiçbir şey olmadı ve 2 taş arasında sanki bahar havası varmış gibi yaşamına devam ediyor
2 değişik büyüklükte çiçeği olanı var bu yaz özen gösterip çoğaltma yoluna gideçeğim
ÖZÜR
çan çiçeği yerine .jacaranda çiçeğini koymuşum beni ikaz eden Sayın Lire
teşekkür ederim
3 sene evvel Antalyadan getirtdim saksı geçen kış bahçede kaldı bir problem
olmadı
Bu sene daha soğuk oldu ilerleyen aylarda vaziyet belli olaçak
Tohumunu aldım fide jacarandaların bir kısmı serada ve bahçede durum bu yaz belli olaçak
Çiçekleri güzel gösteren kaplarında rolü büyük
günebakan
07-02-2012, 20:59
Sayın ahmeter bir tane jacaranda fidesi de bende var saksısını değişmek istiyorum acaba hangi ayda değişmeliyim ayrıca jacarandan yaprak döküyor neden olabilir bir fikriniz varmı acaba?
Çan çiçeği
Bu bitkinin donmamasına şaşıyorum -10 dereçede hiçbir şey olmadı ve 2 taş arasında sanki bahar havası varmış gibi yaşamına devam ediyor
2 değişik büyüklükte çiçeği olanı var bu yaz özen gösterip çoğaltma yoluna gideçeğim
Sevgili Ahmeter ve Lir ben şimdi karıştırdım.
Netten bakınca da bu fotoğraftaki bitkiyi ne campanula ne de jacaranda'ya benzetebildim. Jacaranda ağaç formunda bir bitki. Campanula ve türevleri içinde çiçek yapısı benzeyen var ama yaprakları benzemiyor. Niye bu kadar meraklandım. Bende de var efenim ve türünü çok merak ediyorum ;)
Sayın Günebakan
Jacaranda bir Akdeniz bitkisi begonvil gibi İstanbulda ne şartlarda yaşar bende araştırıp netiçeye varacağım yapraklarını dökmesi normal mart ayında saksısını değiştirebilirsiniz
Sayın emil14
1443 VE 1444 çan çiçeği biri yerde. biri saksıda
1445 jacaranda 3 metrelik ağaçın bir dalında açan çiçeği
Her ikisinin renk tonları birbirine yakın şekilleride benzerlik gösteriyor
çan saksı. jacaranda bir ağaç
İyi günler
not anlaşılmayan bir nokta varsa çekinmeden tekrar sorabilirsiniz
günebakan
07-02-2012, 22:09
Teşekkür ederim Sevgili Ahmeter:)
Kar tekrar yağmaya başladı
Ama pençere önlerinde bahar var
Yazı beklemeye gerek yok çiçeği severseniz size bu görüntüyü verir
Geçen sene bu günlerde bu resmi çektim Fakat gerekli ihtimamı gösteremediğimden kaybettim Dun söz vermiştim şimdi buldum
ÇAN ÇİÇEĞİ
Bu güzelliğe söz bulamıyorum
MİMOZA
Yanlız bitkileri konu ediniyorum Merak ediyorum Sizlere sıkıntı mı veriyorum ?
Böyle güzel sunum yapan biri hiç sıkıntı verebilirmi.Sadece teşekkür edebiliriz.
yeşillim
08-02-2012, 15:39
O güzel büyüyü bozmamak adına efendim. Tam da campanula benim renklerim diyecektim aksine sayfanızda kirlilik olacağını düşündüm. Lütfen siz devam edin..
Benol Hazaroğlu
09-02-2012, 17:57
Mavi ve mor tüm ihtişamını sergilemiş. Gözlerimiz bayram ediyor.
Ahmet Bey mimozalar İstanbulda açtılar mı yoksa?
Tam anlayamadım serada saksıda küçük bir bitki gibi görüyorum burdan.
Sunumlarınızı ilgiyle takip ediyoruz, teşekkürler..
Sn. Ahmeter, sessizlik büyüyü bozmamak için. Maviler, Cymbidium, mimoza hepsi muhteşem.
Katmerli campanulayı ilk kez gördüyorum. Tohumları nereden almıştınız?
Sevgili ahmeter bunlar insanı buyuluyor cevabınız içinde teşekkürler.
yeşillim
09-02-2012, 19:44
1446 numaralı ekteki fotoğraf azalea, aradım görsellerde muhteşem bir bonsai gördüm.
Ayrıca bu çiçeği tanımış oldum. Bir de google translate ile bilgi toplayayım! Bakım şartları
nasılmış..Özellikle soldaki saksı çok hoş, haklısınız.
Yorumlarınızı büyük bir ilgi .ve dikkatliçe takip ediyorum
Bende en kısa zamanda çevaplandıraçağım
Serada bu gün açan bir orkide resmi koydum iyi günler
ipektuğçe
09-02-2012, 21:40
Sayın Ahmeter,bahçe sayfanızı zevkle takip ediyorum.Eklediğiniz her kareye hayran hayran bakıyorum.Campanula'nızın güzelliğine vuruldum,makro çekimleriniz,çiçeklerin bütün güzelliğini ortaya koyuyor.Ellerinize emeklerinize sağlık,her zaman izinizdeyim.Saygı ve selamlarımla...
günebakan
09-02-2012, 21:44
Cymbidium ve campanulalara bayıldım tohum yapıyorlarmı acaba Sn. Ahmeter:)
Cymbidium ve campanulalar çok hoş en kısa zamanda edinmek istiyorum size teşekkür ederim
MİMOZA yı da ben hiç görmemiştim teşekkürler
Merhaba, Sayın Ahmeter; bahçenizi ilgiyle ve sessizce geziniyorum. Katlı campaluna harikaymış, ilk keza görüyorum. Mimozaya ise bayıldım, yıllar var ki mimoza görmemiştim. Bu yılın çiçekleri mi bunlar, çokta hoş kokarlar... Daha çok mimoza resmi mümkün müdür acaba?
Bu arada sayfanızdaki ödüllü minik bilmeceleri de çok seviyorum, henüz bir şey bilemedim ama olsun takipteyim..:) Saygılar...
Sayın Ahmeter bey;
Sayfalarınızı her zaman dikkatli, derinden ve içim huzur dolu izliyorum. Fotoğraf çekimleri muhteşem, hangi birine ne söyleyeyim. Hiç bilmediğim çiçekleri öğrendim sayenizde .Bu güzellikler için çok teşekkürler sayın Ahmeter bey.
lütfen sessiz kalmayınız
Bütün çiçekler sizin için
serkan_istanbul
10-02-2012, 11:52
Hayırlı cumalar. Bahçenize ve bitkilerinize bayılıyorum severek mutlaka takip ediyorum bilgide ediniyorum. sağlıkla kalın.
Satı Uğurtan
10-02-2012, 12:36
Her sabah aç karnına bir bardak suyun ne kadar faydalı olduğu artık tartışmasız
Buyrun içebilirsiniz
Sayın Ahmet bey, bahçenizi baştan sona defalarca gezdim, bana huzur ve mutluluk sunuyor, bu kadar özenle bakılmış ve dizayn edilmiş nadir bahçelerden biri, ayrıca bu havuz benim bahçem için hayalimdeki havuz, sağlıkla tadını çıkarın sevgiler saygılar.
Kıskanıyordum. kimsenin seni görmesini istemiyordum
Benim güzel mimozam Seni bunça sene sakladım
Dökül güzelliğini herkes görsün Benim mis kokulu MİMOZAM
MAŞALLAH gerçekten harika kış günü gayet güzel,sağlıcakla büyüsün bol çiçekler,hep beraber seyredelim.
Kışın muhakkak soğuğa karşı bir önlem gerektiriyor
Serada idi Bu yaz dışarı aldım Kar yağınça önlem aldım üzerine soğuk geçirmeyen bir torba geçirdim
Sıçaklık 10 dereçeye geldiğinde üzerini açaçağım şimdi çiçekler tomurçukta
İstanbulda adalarda bol bulunuyor oranın iklimi daha yumuşak bir önlem istemiyor
Görüntüsü ve değişik güzel bir kokusu var Çelikle üretiliyor
Soğuk ortamda kaldımı çiçekleri açmıyor
Harika, Saksıda mimoza oluyorsa bir tane de ben ekerim.
Benim de saksıda bir mimoza ağacım var..
Ankara da tomurcuklarını bir kere sizin ki kadar yoğun olmasa da açtığını gördüm.
Bu kış camla kapalı balkonda korumada ve şimdi tomurcukta..
Sizin mimozanızın resimleriyle avunalım, baharı bekleyelim..;)
Çok teşekkürler Sayın Ahmeter, Zahmet verdim size. Harika, nefis ,mükemmel... Üstelik saksıdaymış, bulursam hemen ben de edinicem... Çok seviyorum bu ağacı...
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bol miktarda var bu ağaçtan, önce sadece sapsarı çiçek olurdu, zamanla yapraklar çıkar sarı - yeşil olurdu. Daha sonra sadece yeşil kalırdı.... Öğrenciler orada mimoza çadırlarının altında otururdu...
Doğayla Barış
10-02-2012, 19:21
Mimoza....:cool:
Bir zamanlar İstanbul'da... Her bahar, Kadıköy iskelesinde, adadan toplatıp getiren çingenelerden kucak kucak alır evimin her yerini bu güzellikle donatırdım. Mis gibi kokusuyla beni büyüleyen muhteşem bir çiçek :p
Bende çok özel bir yeri var, sarı mimoza rahmetli anneciğimin en sevdiği çiçek.
Ahh... yüreğime özlem ateşi düştü, bu güzelliği buralarda nasıl bulacağım şimdi ben :(
Mimoza ve begonvil için zamanı geldi mi gene adaya gidiyoruz
Özellikle vapurun dış kenarına oturuyoruz Selamlar
Mimoza serada değil
Campanulayı fide aldım tohum veriyor ilgilenemedim
Cympidium yeni yumrular veriyor tohum bizim işimiz değil
Uzun zamandır görüşemediğiz Satı hanıma Selamlar
Yemeye kıyamıyorum
Birde çiçeği olsa
Yemeye kıyamıyorum
Birde çiçeği olsa
Kıyamamakta haklısınız, o kadar keyifli ve temiz görünüyorlar ki... Yıkamaya hiç gerek yok gibiler, arada çaktırmadan ara yapraklarından tadına bakabilirsiniz. :)
Yok ille de çiçeği derseniz havalar ısınınca başlar çiçek oluşumları.
Haklısınız uzun zamandır uğramıyordunuz memnun oldum
Papatyaları. serada değil tarlada çileği . ithal değil kendi gülümüzü ve küpelerimizi
nergis akasya
12-02-2012, 10:26
Hayran kaldım hergün geziyorum bahçenizi.birazda kıskanıyorum diyebilirim benimde olsun güzel bahçem.........ellerinize sağlık gerçekten mükemmel .kolay gelsin sizi izlemeye devam .bilgilerinizden yararlanmak istiyorum .sevgiyle kalın.
İyi günler
Hislerinizi açıkça belirmişsiniz. Kutlarım Pek tabii kıskanaçaksınız bu kıskınma sizde elde etme benimde aynısından olsun duygusunu kamçılayaçak
Saim bey ben sizi sessizçe izliyorum diyenler çok
Öğrenmek ve bilgi edinmek için sesli izliyeçeksin ve soraçaksın
Benim gençliğimde ve merak saldığım zamanlarda Televiyon .bilgisayar çep telefonu yoktu
Araştırmaçı idim o yüzden otobüsle Hollandaya kadar gittim
Uzun ve havadan sudan konuşmayı sevmediğimden size başarılar ve iyi günler diliyorum
fatma sunay
12-02-2012, 20:27
Sayın ahmeter;
Bahçenizi ve çiçeklerinizi izlemek çok büyük bir keyif. Hepsi o kadar canlı çıkıyorlar ki insan elimi uzatsamda alsam diyor. Ben hep su sümblünü merak etmişimdir ve bu sitede birkaç bilgiye ulaştım ama bizim oralarda bu bitki kalıcı olabilirmi sizin fikrinizi almak istiyorum.
Teşekkür ederim...
Sayın Sunay
Yurt dışından getirip tanıtımını yaptığım ve çok sevdiğim bir bitki
GOOGLE da ilgili yazılarım var
Eichornia crassipes durgun havuzlar için ideal
Yanlız kışın su sıçaklığı 15 dereçe ve aydınlık bir yerde bulunması şart
Bu yüzden her kış şartlara uymayanlarda kayboluyor
Ben sıçak serada kış geçirtiyorum mayısta havuza atıyorum
Selamlar
2 resimde kışı geçiriyor
sayın ahmeter istanbul gibi bir yerde burası gerçek mi yoksa hayal mi? anlamak çok zor...
sayın ahmeter istanbul gibi bir yerde burası gerçek mi yoksa hayal mi? anlamak çok zor...
Sayın Cegabo
Doğa sevgisi ve fotoğrafçılık hobim beni son dereçe memnun ediyor
Teşekkür ederim
fatma sunay
12-02-2012, 22:10
Bilgileriniz için teşekkür ederim. Benim için zor bir bitki sayılır kış ortamında kalacak bitkilere yöneleyim..
Of Of muhteşem bir orkide :) Bu renge denk gelmedim hiç. Baharla gelir avmlere diye düşünüyorum :) Ellerinize sağlık.
gülenmelek
13-02-2012, 08:05
Sayın ahmeter, su sümbüllerinizin olduğu 2. fotoğraftaki kapta toprak v.s. görünmüyor. Su sümbülüne sıvı besin mi veriyorsunuz yoksa kış için sadece suda durması yeterlimidir ?
(Çok beğenerek takip ediyorum; hem fotoğraflarınızı, hem de bitkilerinizi. Ellerinize sağlık ;) )
münevver
13-02-2012, 08:58
Sn Ahmeter
Şişedeyken begonvillerinize(köklenme aşamasındayken) nasıl bakıyorsunuz?
Gübre filan veriyor musunuz?
Benim kışın köründe şişeye ektiğim zavallı begovilim bahar geldi sanıp dallandı.Bir dalı da şişeden çıkmaya niyetlendi ama halen dışarısı onun için soğuk sanırım. Çünkü çıkan yaprak kuruyor.
Şişenin içi hala nemli olduğu için sıvı gübre veremiyorum ama acaba hayvan gübresi gibi birşey versem mi?Yoksa torf kökleninceye kadar yeterli midir?
Bütün sualler toplansın saat 3 de topluça çevaplıyaçağım Hava güzel serada işler yoğun iyi günler
Günaydın sayın Ahmeter size sellukamdan güzel haberlerim var hızla büyüyor.
Sayın Gülenmelek
Su sümbülleri kış uykusunda tek istekleri aydınlık ve en aşağı 15 dereçe olan bir ortam
Doğada kışı bu ortama uyan Brezilya gibi ülkelerde göllerde yaşıyorlar
Geçen sene suya toprak konularak yetiştirme denemesi yapılda netiçe iyi oldu
Göllerde ana bitkiler muhakkak zemindeki toprağa kök atıyorlar
Bir ana bitki kol vererek metrelerçe suyun üstünü kaplıyabilir
Sayın Münevver
Sizin begonvil havaların ısınmasını bekliyor hiçbir şey vermeyin
Mayıs başı ançak şişeden çıkarabilirsiniz
Sayın Ayhat
Gayet güzel dikkat toprak nemli kalsın toprağını kurutmayın
Bu gün serada
Su sümbülleri serada
Tohumdan çıkmaya başlıyan lobelyalar
Bu gün alınan begonvil çelikleri
yeni açan cympidium
Gerçekkkk, ben defalarca gördüm...
Şanslısın sayın Lir
Hem de çok ... Yanında dünya tatlısı abla ve abi :))
Sayın Cegabo
Doğa sevgisi ve fotoğrafçılık hobim beni son dereçe memnun ediyor
Teşekkür ederim
ağzımın suyu aktı nefis bir görüntü
Bu sene yeni renklerin tohumları satılıyor
Fakat tohumdan yetiştirmek çok zor benim başımdan geçti
K.gursan beyden fide almak en rahat yolu
Çiçeğin güzelliğini yakından bir görmenizi isterim
Sizlerle paylaşmadan duramıyorum
Büyük gelişmeler var
Çileğin çiçeklerinin güzelliğini gördünüzmü?
DOMATES
Ben vigna caracalla araştırıyorum
Bir yenilik yok tohumunun ne kadar pahalı olduğu gözüküyor SELLUKA
Onlarça yenilik hangisini koyaçağımı şaşırdım
Birde merak ettim açaba meraklısı varmı yeniliklerin YOKSA?
clematis 2 tane
Passiflora
Benol Hazaroğlu
14-02-2012, 20:22
Olmaz olur mu. Takipteyiz.
Sayın Ahmeter, bahçeniz, bitkileriniz, çekimleriniz hepsi harika, ellerinize sağlık.Ben en çok campanula lara takılı kaldım. Yeniliklerde çok güzel, mor vinka ya ve bordo clematise bayıldım, bitkilerinizin, çiçeklerinizin sağlıkla tadını çıkarın.
Saygılar.
nergis akasya
15-02-2012, 09:09
Ahmet bey selamlar.iki üç yıl aynı yere camgüzeli ekince olmuyormuş aslı varmı.zira benim iki yıldır güzel olmuyorlar hemen hemen aynı yerlere ekiyorum.çünkü en uygun ektiğim yerler .zahmet olacak sevgiyle kalın.
Sizi takipteyiz bazen sessiz bazende sesli
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.