View Full Version : ahmeter / Bahçe
.......HOSTA
3--peysaj hoşta
Bu bitkiler uzun seneler toprak altında kalıp sizinle beraber yaşayıp güzelliklerini sergilerler özellikle hosta .gölge ağaç bilhassa çam ağaçının altında yaşamayı sever
,,,,,Bütün çiçekler kendini gösterdi
Bu gün İstanbulda sıçak bir gün geçirdik 30 Küpeler ,cam güzelleri hemen boyunlarını büktüler en serin gölge yerlere aldık
Bu yazı aşırı sıçaklarla geçireceğimiz şimdiden belli oldu
Bu sabahın kraliçesi bu güzel ......
hafif bir yağmurdan sonra henüz güneş doğmadı
Beraberliğimiz 10 seneyi geçti ,kışın dışarda kalabiliyor herhangi bir huysuzluğu yok gayet uyumlu ben onu seviyorum
ParlakYıldızlar
31-05-2016, 19:47
Merhaba,Syn Ahmeter sevgiye karşılık verilen en güzel cevap bi tebessüm bi çiçek,sizde bunu almissiniz.Maşallah. Sormak istediğim benim begonvil in yaklaşık 6 aydır bakıyorum ilk önce bütün çiçek ve yapraklarını döktü sonrasında özenli bakıma şimdi çok güzel cicekleniyor,yalnız 1 veya 2 ay kadar önce saksı değişimi yaptım hiç bir yabani ot çıkmayan saksı yüzeyinde şimdi tıpkı begonvil e benzeyen yapraklarıyla minik bir fide büyüdü acaba zedelenen kök olduysa bu şekilde kendi kendine Filiz verirmi? Fotoğraf eklemeyi deniycem,çok uzun oldugu icin kusura bakmayın lütfen sizi yormak istemem.
ParlakYıldızlar
31-05-2016, 19:55
615487
Resim pek net değil fakat galiba bir yabani ot begonvil için forumda bir sayfa var bilgi edinebilirsiniz Selamlar
Kullandığınız fotoğraf makinası ne acaba?
Renkler çok doygun olduğundan samsung sanırım. Özellikle çiçeklerde çok başarılı iş çıkarmış söylemeden geçemedim :)
@Ahmeter
CANON digital ıxus 75
Havalar ısındıkça bahçe işleri yoğunlaşıyor sulama en büyük yorgunluk bahçeden bir köşe
FUJER
Gölgeyi seven bir bitki nemli ortamda güzel gelişiyor
Arap saçının güzel bir yerleşmesi
Gayet gösterişli Salonlar için ideal
Doğa.insan ruhunun dinlenip kendine döndüğü ve tedavi olduğu tek yerdir
Karakterinizi belli eder
İyi geçeler
Bahçeyi geziyorsunuz günaydın
hobiciakvarist
03-06-2016, 08:39
Bahçeyi geziyorsunuz günaydın
Günaydın. Maşallah bahçeniz çok güzel Sn. Ahmeter. Kavanozdaki tür begonia mi?
Bu arada size su sümbülleri için istediğiniz gibi ulaşmaya çalıştım E-posta aracılığı ile ama başaramadım galiba. Bana forum üzerinden özel mesaj atabilirmisiniz?
Araştırdim sizin iletişim noktanız bende gözükmüyor herhalde hatlar arızalı gün gelir buluşacağız Selamlar
....
Beklediğimiz yaz geldi .Mutluyuz .enerjimiz yüksek
Bahçenizde yeşil yöne doğru oturunuz. oradan gelen enerji size sağlık ve huzur vereçektir
Oooo ne güzel tam bir petunya cenneti
Bu gün yaptığımız sohbette konu doğanın bize verdiği huzur ve mutlulukdu
gelen dostlara teşekkürler
Bu yeşilliğin arasında buldum .elime geldi ,uzun uzun konuştuk ilerde anlatırım
Doğanın en çoşkulu günleri Ben biliyorum siz güzeli seviyosunuz
Sizde arkadaş listesini katılın
Ahmeter bahçeden
Selma_321
06-06-2016, 14:37
Merhabalar Ahmet bey. Muhteşem bir bahçe muhteşem bir emek. Bahçenize bayildim. Içinde mutlu mutlu yaşayın inşallah. Ta ilk sayfalardan bakıyorum sayfanıza tek kelimeyle muhteşem cennetten bir köşe sanki bende sayenizde birşeyler öğrenmeye başladım teşekkür ederim .Size şunu da sormak isterim bu menekşeler neden kapalı kutuda .? Sayfalarınızın daha başlarındayım cevabı daha önce vermişseniz kusura bakmayın lütfen
Günaydın
İlgi göstermenizden memnun oldum menekşe yetiştirilmesinde yeni bir yöntem deniyoruz henüz kesin bir netice alamadık sonuç alırsak açıklayacağım iyı günler
.... petunya .begonvil , cam güzeli
Fotoğraf çekmek için ideal bir gün beraber seyredelim
Devam ediyorum ve burada bırakıyorum belkim sıkılırsınız Bitkilerin yağmur suyuna ihtiyacı var yağan yağmurdan bir kova aldınız mı
umutyolcusu
08-06-2016, 16:19
Sayın ahmeter biz sıkılmayız siz bu güzellikleri sergilemeye devam edin yeterki.
Menekşeleriniz bahçede mi duruyor her zaman (bahar ve yazın) ?
Sınıfta parmak kaldırıp soru soran olmayınca bende anlatmayı kısa keserdim Menekşeler İstanbulda hiç güneş görmeyen ve poyraz rüzgarı alan bir bölümde
İyi günler
Selma_321
08-06-2016, 23:08
.... petunya .begonvil , cam güzeli
Ahmet bey katmerli cam güzeli hastası olarak sayfanızda cam güzelini görmek beni çok çok mutlu etti. Güle güle büyütün bizim yerimizede sevin. Saygılar
Selma_321
08-06-2016, 23:09
Fotoğraf çekmek için ideal bir gün beraber seyredelim
Peru zambaklarınız da bir harika.Elinize emeğinize sağlık
Sayın Ahmeter; bahçeniz çiçekleriniz çok güzel havuzunuza bayıldım bende yapmayı düşünüyorum havuzdaki balıklar, çiçekler, suyu ve kışın ki durumu hakkında bilgi verir misiniz ^^
Sayın Dongyul
İyi akşamlar herhalde isminizi doğru yazabildim Süs havuzları görüntü ve zaman geçirmek için güzel bir hobi su daima insanları etrafına topluyor
Avrupanın şehirlerinde botanik bahçelerinin en cazip yeri
Benim havuz 40 senelik siz başlayın ben yardımcı
olmaya devam ederim
Suallerinize cevap bir kitap yazılır birçok bilgi birikiminin bir araya gelmesi şart
su bitkileri ,su, balıklar filtrasyon ,havalandırma ve aklıma gelmeyenler
Foruma video konulamıyor galiba veya ben yolunu bilmiyorum
Façebookda ahmeter sayfasında videolardan güzel havuz görüntüler görebilirsiniz
Benim merakım çok büyük şimdi size yakın bir yerde su bitkileri göleti yaptırıyorum
Telaşlanmayın forumda havuz yaptırdığım 10 yakın üye var
Bir tonluk plastik su deposunu ikiye bölerek başlayabilirsiniz kolay gelsin
Havuz ve çevresi
Havuz etrafında nemli bir ortam oluştuğundan bitkilerde güzel bir büyüme oluşuyor
Selma_321
10-06-2016, 10:50
Hepside muhteşem
Bitkiler nemli ortamları seviyorlar kaktüsler hariç , bazıları arzu ettikleri nem sağlanmazsa erken bozuluyorlar Orkideler,, reks begonyalar , fittonya ,fujer gibi nem şart
Bütün orkide türleri yazın yüksek nem şart 50-70 arası
Sera içinde ikinci bir sera var nemi yüksek resmini koydum
Evdeki orkidelerinizı yapraktan gübre verin ve üzerine gün aşırı naylon geçirerek nemli ortam sağlayınız
Kelebek orkidelerimin yaprakları neden tavşan kulağı gibi en çok sorulan sual nemsizlikden iyi günler
Yazın havuz kenarında oluşan yosunları yiyerek ,kışın mutlaka yem vermek şart
süs havuzlarının en güzel balığı kışın havuzda kalabiliyorlar bilgiyi paylaştım Resimde yosun yiyorlar
Yazı bahçede yarı gölge esintili bir ağaça saksıyı asarsanız hayatından memnun
çelik yaparak çoğalabiliyor
zehra evin
12-06-2016, 02:55
Sayın ahmeter havuzun etrafında ki eflatun yıldız çiçekleri öğrenebilir miyim? Bir türlü çıkartamadım.Diğer taraftan muhteşem bir bahçeye sahipsiniz sizi tebrik ediyorum.İlmek ilmek işlenmiş.İnanın bu hayattaki en büyük hayalim kendime ait böyle güzel bir bahçeye sahip olmak.Naçisane ufak tefek çalışmalarıma balkonum da başladım.
Doğaya ve çiçeklere meraklı olmanız memnuniyet verici ve güzel bir özellik,düşünün ki evine saksı sokmayan ve bunalımda olanları yakından tanıyorum
Sorduğunuz bitki kendi kendine bizden hiç bir ilgi görmeden yaşayan ve ismıni bilmediğimiz bir bitki gayet arsız kışın ölmüyor
Forumda benim kavanoz bahçeyi bir yakından inceleyin bahçeye gerek yok müthiş bir hobi TERRARİUM
Ayrıça Afrika menekşesi süper bir uğraşı tavsiye ederim iyi günler
Bu gün bütün çiçekler yanıyoruz dediler bütün önlemleri aldık çünki onları seviyoruz
Çelik veya fide için kaliteli torf kullanmak şart yoksa emekler boşa gidiyor
Bir dostumun bahçesini geziyoruz her taraf çiçek tebrik ettim bu sarışın güzeli ilk defa görüyorum vuruldum bir dal alabılirmiyim dedim istediğin kadar al dediler
Heyeçanla bir dal kırdım dikenleri aklıma gelmedi ses yapmadım ama canım yandı
Saksıya diktim bekliyorum
Yapraktan verilen gübre diğer gübrelere göre daha evvel kendini gösteriyor
6-7 sene evvel üyelerden Oğuz beyın hazırladığı tamamen organik bir yaprak gübresinden memnunum ve kendisi forumdan ayrıldığından irtibatı kaybettim
O zamandan kalan bu sıvı gübre azaldı ancak orkidelere kullanıyorum
Memnunum bakın hepsı ne kadar yeşil ve canlı
İftar saatine 1 saat daha var biraz hostadan konuşalım
Dünyaya yayıldığı yer Kanada tahminen 40 yakın değişik desenleri var
Oradan getiren dostuma teşekkürler 15 senedir bahçemizde
Güneşten hiç hoşlanmıyor toprağa ve saksıya olabilir
Bugün Ahmeter bahçeye ziyaretçi fazlaydı sanaldan ağırlamaya çalıştık
Ayrıça ben sessiz geziyorum diyenler var fakat ben onlara sesli olarak hoş geldiniz diyorum gün gelir karşılaşır görüşürüz iyi akşamlar
ceydoruk
13-06-2016, 23:22
Bir lav taşında yaşamlarını sürdürüyorlar
Sayın Ahmeter,
Bahçenize tam anlamıyla hayran oldum, ellerinize sağlık
Ben de ninicik bahçemde sizin ki gibi bir cennet yaratabilmek hayalim, bu sebeple bir sürü sorularım olacak size umarım bunaltmam. İlk sorum bu lav taşındaki yaşam ile ilgili olacak, böyle bir yaşamı kurabilmek için neler gerekli, hangi bitkiler nasıl bir ortam ile o taşın üzerinde yaşam oluşturdu acaba?
Sayın Ceydoruk
Hoş geldiniz meraklı bir doğasever olmanızdan memnun oldum lav taşında yalnız arap saçında iyi sonuç aldık
Sorularınızı bekliyorum Bodrum bitkiler için müsait bir ortam hele Begonvil bahçeyi gezmeye devam ediniz iyi günler
Güzel bir yağmur geldi geçti bende bu güzellikleri kaçırmak istemedim beraber bakalım
ceydoruk
14-06-2016, 20:02
Sayın Ahmeter,
Hala bahçenizdeyim, notlar alarak ilerlemeye devam ediyorum. Sayfanızda beğene bastıklarım nacizane kendim için aslında, geriye dönüp oradaki açıklamalarınızı tekrar bulabilmek için...
Selma_321
14-06-2016, 20:18
Bende fotoğrafladım
Sayın Ahmeter 2.fotoğraftaki çiçeğinizin Ne olduğunu sorabilir miyim
Bir Fransız gülü ve oradan bütün dünyaya ve Türkiyeye geldi bahçeye vede saksıya uygun adı Meilland , yazın Google da satış yapan yerler var fiatı 10--15
Ahmeter bahçenin kuruluşu 1980 senesi biz ne kadar uğraşı ve emek vermişsekde ,emeği geçenlere teşekkür ederim Ayrıça büyük emeği geçen Sayın dr Aysel hanımı rahmetle anıyorum
Resmini koyduğum balon çiçeği ,,henüz gonca ..onun bir hediyesi
Fotoğraf çekmek için süper bir ortam hava temizlenmış bitkiler yıkanmış adeta yüzleri gülüyor hiç kaçırırmıyım bende ıslanıyorum yağmurdan sonra pamuk gibi saçlar
ceydoruk
14-06-2016, 22:27
Ahmeter
Bu bataklık bitkisinin bilenlerden adını riça ediyorum
Elimizdeki bitkilerin üretimini yapmıyoruz İstanbulda maliyet pahalı oluyor Hobi maksatlı uğraşıyoruz
Su .gübre .işçilik Anadoluya göre pahalı hele doğal gaz
İyi akşamlar Sayın Ahmeter,
Bu resimdeki sarı su çiçeğinin ismini öğrenebilir miyim? Minik bir havuz yapma hayalim var, şimdilik altı delik olmayan bir saksıda nilüferim var biraz daha büyük bir kapta havuzu oluşturup içerisine bu güzel sarı çiçekten, su sümbülünden ve nilüferden ekmek istiyorum beraber olabilirler mi acaba?
Günaydın
Sarı çiçek ithal bir bitkiydi kışın havuzdan aynen su sümbülü gibi alınıp sıçak bir ortamda muhafaza etmeği unutduk daha doğrusu bu şekilde yapılacağını bilmiyorduk 2013 kışında dondurduk
Bütün su bitkileri beraber yaşarlar ancak bazılarında su derinliği önemli
iyi günler kolay gelsin
Sûz-i Dilârâ
15-06-2016, 11:26
Merhaba,
Sayın ahmeter size özelden mesaj atmak istedim olmadı :(
Teşekkür ederim
Lobelia papatya gibi bahçenin toprağına karıştı ve yerleşti her saksının kenarından çıkıyor bizde değerlendiriyoruz
Sana kim kaynana dili demiş
Ben bu güzellere vurgunum
,,,,,Son resim arap saçı yeni bir renk ilave oldu açık yeşil
Pençerenizde karanfili tercih edebilirsiniz
Nilüfer sakin ,durgun suyu sever sizde ona bir derinden bakarsanız lütfen bakmaya devam edin gözünüzü ayırmayın neticeyi buradan paylaşabilirsiniz
Yalnız değilsiniz
Menekşe ve beğonya sizleri meşgul edecektir
Fundaya yerleştirilen bir yaprak tam orta yerinden yeni kardeşler vermeye başlamış
Menekşeye neden bir plastik fanus geçirilmiş ve ne olmuş
Hevesinizi çoşturun sorun ve uygulamaya geçmenizi öneririm
Emmazunz
16-06-2016, 14:21
Ön tarafta yaprakları asma yaprağına benzeyen begonyadan Alibeyköy'deki seradan ben de almıştım geçenlerde.Üzerinde non stop begonya yazıyordu ama araştırdım pek benzemiyor yaprakları.Merak edip duruyordum acaba hangi cinstir,çiçekli mi çiçeksiz midir diye.Aydınlatırsanız sevinirim.
birgecelikgelin
16-06-2016, 14:35
Sayın ahmeter bu güzelliklere ne kelime yeter ne cümle bir roman yazılsa azdır bu kadarmı zevk azim ne söylesem azdır ellerinize emeğinize sağlık iyiki bu bahçeyi tanıdım bu güzellikler beni benden alıyor Saygılarımla .
ceydoruk
16-06-2016, 15:58
Sayın Ahmeter,
Saksı içinde 2 adet begonvilim (biri koyu pembe, diğeri beyazlı uçuk pembeli) var, bahçede duruyor yerlerine tam karar veremediğim için bahçeye ekemedim saksıda olmalarında sorun olur mu acaba? Bir de 2 renkli begonvili (aynı dalda hem pembe hem beyaz çiçekleri var hatta bazı çiçeklerin yarısı beyaz yarısı pembe) çelikten üretme imkanı var mı acaba? Eğer mümkünse ne yapabilirim zor olmazsa detaylı anlatır mısınız rica etsem.
,,,,
Bende henüz yeni bir bitki bir bilgim yok yalnız serada yüksek nem olduğundan yaprak renkleri güzelleşti koyu bir renk aldı Selamlar
,,,,,
Teşekkür ederim her zaman beklerim ziyaretlerinizden memnun oluyorum iyi günler
Bodrum begonvilin vatanı merak ettim siz bodrumlu musunuz her türlü şartlarda begonvil oluşur sde@ttmail.com iyi günler
ceydoruk
16-06-2016, 20:36
Bodrum begonvilin vatanı merak ettim siz bodrumlu musunuz her türlü şartlarda begonvil oluşur sde@ttmail.com iyi günler
Hayır efendim, Bodrum'lu değilim. Her yaz tatil için geldiğimiz Bodrum'a bu sonbaharda tamamen yerleşme kararı aldık. Küçük bahçesi olan bir evimiz oldu, sizden örnekleyerek güzel bir bahçe yapma hayalindeyim. Sorularımı verdiğiz e-mail adresinden mi devam ettirmeliyim?
Selma_321
16-06-2016, 20:44
Gerçekten muhteşem bir bahçeniz var elinize emeğinize yüreğinize sağlık sayın ahmeter sağlıkla yaşayın bu güzelliklerle
Sayın ceydoruk
Forum ve facebook dan takip edebilirsiniz arzu ettiğiniz yerden sual sorabilirsiniz bende açan begonvil Bougainvillea Ergin iyi günler
Neden bahçemde yetiştiriyorum Google Hodan yazın okuduklarınıza şaşacaksınız
Sıçak 3 gün geçireceğiz 32 -33 -34 Kendimize ve bitkiler için önlem almak şart
Bu günün fotoları merak ettiklerinizi sorabilirsiniz evdeyiz dışarısı bize göre değil
Akvaryumdaki dostum
Uzun müddet bekledim kanatlarını açsın diye
Hodan yaprağı bilgi vereceğim
Hosta çiçeklendi
Gününüz neşeli geçsin
Güneş görmeyen nemli ortamlarda bulunan hodan yapraklarını ufak parçalara ayırarak su dolu plastik bir şişede en az 2 ay tutarak oluşan sıvıyı saksı bitkilerinizde gübre olarak kullanabilirsiniz
Hodan da yüksek oranda potasyum ,kalsiyum ve mineral tuzlar bulunur kolay gelsin
Bahçenizin bir gölgesinde yetiştiriniz kokden ayırmakla çoğalıyor ayrıça mavi çiçekleri tohum bağlıyor yazmıştım öyle meziyetleri varki hodan yazın basın tuşa bakın görün iyi günler
Yeni yapılan gölette
İris
Pontederia
Su vanilyası
,,,.Su vanilyasının tohumlarının suda yeniden filizlenmesi
Bana moral katıyor bilmiyorum sizde ne oluyor
Herkes bu güzeli beğeniyor ondada bir naz bir naz
,,,, Gününüz çiçek gibi olsun
Kuşlar su vanilyasının tohumlarına bayılıyorlar göletin diğer bir yanına düşürdükleri tohumların yeşerip büyümeler
Pek tabii beni mutlu kılan bir tablo
Saksıda balkonda olabilir yapraklarını kurutup çay gibi demliyebilirsiniz faydası Googlede yazıyor
Selma_321
18-06-2016, 14:53
Bana moral katıyor bilmiyorum sizde ne oluyor
Cahilliğimi mazur görün Ahmet bey; çok merak ettim bu kapların altında delik var mı sulayınca köklerden su gitmiyor mu yoksada çürüme falan olmuyor mu kısacası sulamayı nasıl yapıyorsunuz
Selma_321
18-06-2016, 14:56
Herkes bu güzeli beğeniyor ondada bir naz bir naz
Tohumdan mı çoğalıyor acaba?itiraf edeyim bahçenizi seyrederken kendimi bunlardan bir tanede bana düşer mi diyen kediler gibi hissediyorum. ))))
Bu güzel esprinize ben nazlanmıyaçağım Sonbahara doğru çiçeklerini dökünce bir saksı bahçenize gönderiyorum iyi günler
Selma_321
19-06-2016, 00:01
Bu güzel esprinize ben nazlanmıyaçağım Sonbahara doğru çiçeklerini dökünce bir saksı bahçenize gönderiyorum iyi günler
Ahmet bey hem çok sevindim hem çok utandım. Çok teşekkür ederim .Bahçem yok balkonumda saksıda da oluyorsa havada karada denizde seve seve beklerim son baharı. ))) Sağlıcakla kalın saygılarımla
,,,,,Pazarınız ,bütün günleriniz neşe ve sıhhat içinde olsun
Selma_321
19-06-2016, 10:03
çan çiçeği
Sayın Ahmeter bu iki güzelde mi çan çiçeği? Cevabımı bir iki mesaj sonrasında aldım aynı soruyu soran arkadaşlar olmuş. Beni sinir edense şu; bazen bir sayfa boyunca beğen butonunun çalışmaması
Selma_321
20-06-2016, 02:06
Tatlım
Çocukluğuma gittim. ....o ballıbabanın çiçeklerini çekip emerdik tatlı bir birşeydi .Siz çok yaşayın sayın Ahmeter.
Kırmızı gül diğer güllerden daha fazla anlam taşır
Kırmızı gül aşkın senbolüdür, en fazla bu yönüyle tanınır
Her gün bahçeyi gezenlere teşekkürler sizlerle güzellikleri paylaşmaya devam ediyoruz
Selma_321
20-06-2016, 13:44
Açelyam
Sayın Ahmeter açelyalarınız çok güzel açelyalarınız için neler uyguluyorsunuz. Benimde iki tane açelyam vardı birisi öldü malesef burdan öğrendiklerimle ikincisi yaşıyor şükür
Selma_321
20-06-2016, 17:35
Seni seven gönülde aç şakayık
Bu güzelliklerin oluşması için verilen sevgi ve emeğin önünde saygıyla eğilip şapka çıkarıyorum. Allah size ve eşinize uzun ömürler versin ki bu güzellikler hep yaşasın. Sevgi ve saygımla...Bilmenizi isterim ki bunları tüm içtenliğimle söylüyorum. Dünyada böyle bir cennet kurmak için ciddi emek sevgi vs. gerekli. Ayakta alkışlıyorum
Selma_321
20-06-2016, 17:46
Ahmeter
1.fotoğraftaki beyaz çiçek begonvil mi yoksa başka bir çiçek mi ? Çok hoş gözüküyor .Mesajda resim gözükmüyor sanırım. 162.sayfa 4836. mesajınızdaki ilk foto
Günlerdir bahçeyi geziyorsunuz gündüz geçe meraklı olmanız,ve bilgi edinme arzunuzun olmasından memnun oldum
O resme mesaja baktım Açelya değil orkıde Dendrobium
Açelyanıza hiç güneş göstermeyin en serin rüzğarlı bir bölgeye koyun ,her ay yazın suyuna yarım lımon suyu katın ve paslı su . bir kaba su koyup içine teneke parçası ve çivi atın en önemlisi Ahmeter bahçeden ayrılmayın Selamlar
Resim Açelya çiçeği
Selma_321
21-06-2016, 08:38
Günlerdir bahçeyi geziyorsunuz gündüz geçe meraklı olmanız,ve bilgi edinme arzunuzun olmasından memnun oldum
O resme mesaja baktım Açelya değil orkıde Dendrobium
Açelyanıza hiç güneş göstermeyin en serin rüzğarlı bir bölgeye koyun ,her ay yazın suyuna yarım lımon suyu katın ve paslı su . bir kaba su koyup içine teneke parçası ve çivi atın en önemlisi Ahmeter bahçeden ayrılmayın Selamlar
Resim Açelya çiçeği
Günaydın
Teşekkür ederim bilgiler için sayın Ahmeter limonlu suyu burdan öğrenmiştim ama açelyayada paslı su dökülebileceğini bilmiyordum sayenizde öğrendim çok teşekkürler. Telimde sizin iki Güler hanımında bir olmak üzere bahçe sayfalarınız açık her fırsatta gelip bahçelerinizi geziyorum. Tek kelimeyle hayran kaldım. Ve çok şeylerde öğreniyorum.Bilmediğim görmediğim ne kadar güzellik varmış esef duydum.Ellerinize emeklerinize yüreğinize sağlık. Allah uzun sıhhatlı ve mutlu ömürler versin size eşinize ve tüm güzel insanlara. Sevgiyle kalın..........Sayfanızı işgal ediyorum özür dileyerek bir hususu belirtmek istiyorum birçok üyenin balkon, even, teras ve bahçelerine uğruyorum. Öyle güzel emekler var ki tebrik ediyorum.Son zamanlardaki en çok takıldığım bahçe sizin sayın Ahmeter. Araştırmaya bilgi öğrenmeye gezmeye devam. ))))
Bitkilerde mümkün olduğu kadar doğal gübre ve doğal ilaç kullanıyoruz Açelya asitli toprak ve demir arzusu fazla olan bir bitki demir azalınca yaprakları sararmaya başlıyor onun için paslı su
Evet bir zamanlar maziye bak ne kadar şendik özellikle sene 2o12
Selam olsun güzel dostlara
Bu akşam bende aralarında idim
ceydoruk
21-06-2016, 11:30
Sayın Ahmeter,
Ceropegia woodi (kalp kalbe karşı) çiçeğiniz maşallah ne kadar güzel büyümüş. Benm henüz minik kalp kalbe karşım da umarım bu kadar güzel ve sağlıklı büyür. Sizin bu çiçeğiniz dışarda mı duruyor acaba? Bakımı ve bu kadar güzelleşebilmesi için ne yapmak gerekiyor acaba
Ceropia
Kışın seraya alıyorum mayısda bahçeye güneş almıyan bir yere asıyorum bende 25 seneyi doldurdu yazın gübre veriyorum pek nazlı olmıyan bir bitki
Gayet kolay çoğaltılabiliyor çok dekoratif bir dostumun hediyesi iyi günler
Orkideler
Yazın bakımları zor çünki istekleri fazla diğer bitkilerle bir arada yaşamaları imkansız
Özel sera arzuları kaçınılmaz fakat güzellikleri çekilen zahmetleri unutduruyor
Bu sabah açan bir Dentribium en canlı örnek
Günde en az 3 defa serayı kontrol ediyorum memnunum bir hareket bir idman oluyor internet başına bağlı kalmıyorum
Sıcaklık , nem , hava sirkülasyonu kontrol gerektiriyor
Evinizde bir adet kelebek orkide yetiştirebilirsiniz kolay gelsin
Selma_321
22-06-2016, 16:18
Biz kışın nasıl üşüyorsak bitkilerde üşüyor önlem almak şart Basit tedbirlerle onları ilkbahara hazırlayabiliriz
Kuzey rüzgarlarından korumak karton veya bezle
Suyuna itina , gayet az su ve sabahleyin verin geçe donabilir
Sardunya ve benzerlerini kapalı bir ortama
Naylonla örtmeyin aşırı nem bitkiyi çürütüyor
Yumrulu bitkileri zambak kana yıldız gibi kuru yapraklarla örtün
Şimdilik aklıma gelenler
Maşallahhhh bu ne yaman bir güzellik hala yaşıyordur umarım. Resim çıkmamamışsa 4647 no.lu mesajdaki orkide
Selma_321
22-06-2016, 16:24
Biz kışın nasıl üşüyorsak bitkilerde üşüyor önlem almak şart Basit tedbirlerle onları ilkbahara hazırlayabiliriz
Kuzey rüzgarlarından korumak karton veya bezle
Suyuna itina , gayet az su ve sabahleyin verin geçe donabilir
Sardunya ve benzerlerini kapalı bir ortama
Naylonla örtmeyin aşırı nem bitkiyi çürütüyor
Yumrulu bitkileri zambak kana yıldız gibi kuru yapraklarla örtün
Şimdilik aklıma gelenler
Maşallahhhh bu ne yaman bir güzellik hala yaşıyordur umarım. Resim çıkmamamışsa 4647 no.lu mesajdaki orkide
Selma_321
22-06-2016, 16:28
Mesajı iki kere yollamışım silemedimde lütfen kusuruma bakmayın
,,,Bahçeyi gezdikten sonra dinlenebilirsiniz,,
Ben zaten bu günlerde seni bekliyordum
Yorumsuz geçen bakışlar, sessiz izlemeler mavişim olsun sana vurulanlar çok
Hoş geldin ,,,,
Bahçedeyim saat 6 bütün bitkiler bu günlerde olan yüksek nemden memnunlar fakat bizleri rahatsız ediyor İdeal nem oranı 40-50 arası geçe 80 idi iyi günler
Açmış olduğum başka konularda ne gelen ne giden var Begonvil ,Selluka, Bergamot ,Saintpaulia .Kavanoz bahçe ,merak ediyorum
Sayın ahmeter bahçenizi hayranlıkla gezdim, ellerinize sağlık. Her köşesi ayrı güzellikte. Tüm güzelliklerin yanısıra kaktüs sukulent meraklısı olunca Ceropegia woodii'ye beğenimi dile getirmeden geçemedim. Çok güzel gelişmiş, Kapının önüne de pek yakışmış. Sağlık ve mutluluğunuz daim olsun bu güzellikler içinde.
Sûz-i Dilârâ
25-06-2016, 19:10
Sayın ahmeter, kurallara aykırı olduğu için sayfalara bitki taleplerimizi yazamıyoruz. :) Özel mesajınız da kapalı. Başlığın bağlantısını versem inceleyebilir misiniz?
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/39750.htm
Sayın ahmeter bahçenizi hayranlıkla gezdim, ellerinize sağlık. Her köşesi ayrı güzellikte. Tüm güzelliklerin yanısıra kaktüs sukulent meraklısı olunca Ceropegia woodii'ye beğenimi dile getirmeden geçemedim. Çok güzel gelişmiş, Kapının önüne de pek yakışmış. Sağlık ve mutluluğunuz daim olsun bu güzellikler içinde.
Sayın Selen Hoş geldiniz
Sayın ahmeter, kurallara aykırı olduğu için sayfalara bitki taleplerimizi yazamıyoruz. :) Özel mesajınız da kapalı. Başlığın bağlantısını versem inceleyebilir misiniz?
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/39750.htm
Sayın Dilara
Özel mesajın kapalı olduğunu yeni farkettim cevap bekliyorum Selamlar
Sûz-i Dilârâ
25-06-2016, 22:29
Sayın Dilara
Özel mesajın kapalı olduğunu yeni farkettim cevap bekliyorum Selamlar
Cevap bekliyorum derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Özel mesajınız hala kapalı, Takas bölümüne de herhangi bir şey yazmamışsınız. Neye cevap vereceğimi anlayamadım özür dilerim:(
Anlamamakta haklısınız bende anlıyamadım benim mesaj sistemi kapalı gözüküyor Nedenini sordum herhalde cevap verecekler iyi günler
Sûz-i Dilârâ
26-06-2016, 11:17
Şimdi anladım teşekkür ederim :)
Selma_321
26-06-2016, 11:30
Sayın Ahmeter size bir sorum olacaktı Hatayda yaşıyorum .Daha önceden demiştim bir tane açelyam var gözümün içi gibi baktığım. Balkonda duruyor ve tomurcuklandı malum buralar çok sıcak. Diyorum ki salona alsam orda klima var serin serin oturur .Bir küpe çiçeğim vardı sicaktan tüm çiçeklerini döktü bende salona almıştım sanırım soğuk carptı şimdide yapraklarını döküyor. Çok uzattım ama demem o ki açelyamı içeriye alsam o da aynı akıbete uğrar mı. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bütün bitkilerin bir yaşam ortamı var Açelya serin bir ortam bitkisi Hatayda zor olur ama doğu karadenizde görseniz şaşarsınız çünki kendi sevdiği bölge
Her bitkinin bir vatanı var Begonvil Akdeniz de oluyor bunun gibi
Bu şekilde cam güzeli .küpe de sizde zor Avusturya bu bitkilerin vatanı görseniz şaşarsınız bunlar nasıl olmuş dersiniz
Fındık sizde olmuyor ben yaparım diye ısrar etmeyin
Bende Hatayda yaşayamam bütün bu sözler biraz ders gibi oldu .ama işin gerçeği bu Selamlar
Resmi koydum aklıma geldi ortanca sizde oluyormu resimdeki ortancalar bana Bolu dağında çiftliği olan 1500 metre yükekiiğinde bir ortamdan geldi süper gelişmiş
Son günlerde İstanbulda ki yüksek hava sıcaklığı birçok bitkiyi öldürdü bilhassa nem yüksekliği , sardunyalar kök çürüklüğüne yakalandı yapacak hiçbir şey yok
Selma_321
26-06-2016, 23:07
Bu güzel sonbahar günleri doğaya yakın olunuz
Katmerli cam güzelleriniz muhteşem. Hala varsa resimlerini koyarmısınız
Selma_321
26-06-2016, 23:11
Bütün bitkilerin bir yaşam ortamı var Açelya serin bir ortam bitkisi Hatayda zor olur ama doğu karadenizde görseniz şaşarsınız çünki kendi sevdiği bölge
Her bitkinin bir vatanı var Begonvil Akdeniz de oluyor bunun gibi
Bu şekilde cam güzeli .küpe de sizde zor Avusturya bu bitkilerin vatanı görseniz şaşarsınız bunlar nasıl olmuş dersiniz
Fındık sizde olmuyor ben yaparım diye ısrar etmeyin
Bende Hatayda yaşayamam bütün bu sözler biraz ders gibi oldu .ama işin gerçeği bu Selamlar
Ah işte şu gönlümüze laf anlatabilsek. Açelya ve cam güzeline bayılırım. Çiçekli çiçekleri hep çok sevmişimdir.
Selma_321
26-06-2016, 23:14
Resmi koydum aklıma geldi ortanca sizde oluyormu resimdeki ortancalar bana Bolu dağında çiftliği olan 1500 metre yükekiiğinde bir ortamdan geldi süper gelişmiş
Son günlerde İstanbulda ki yüksek hava sıcaklığı birçok bitkiyi öldürdü bilhassa nem yüksekliği , sardunyalar kök çürüklüğüne yakalandı yapacak hiçbir şey yok
Eğer ortancayı bana sorduysanız bir tane aldım ve keyifli ama sizinki gibi güzel değil rengi tam pembe değil bilmem nedendir
Beraberdik aramız iyiydi ama bir sabah doğayı tercih etti ve uçtuuuuuuuuuuu
Nazik ,güzel ,kibar fakat ilgi istiyor
Bu yeni , hatalar sonucu 2 tanesini kaybettim
Rüzğarlı ortam sevmiyor dalları pek nazik kırılıyor
Soğuğu hiç sevmiyor
Yazın iyi bakım gübrelenme istiyor
Tanıyorsanız bilgi verirmisiniz
Yazın iyi bakım gerektiriyor yoksa bu güzelliği yakalayamazsınız
Meraklıysanız sorabilirsiniz
Selma_321
29-06-2016, 02:46
Saim bey orkideleriniz ve şakayıklarınızda muhteşem. Ellerinize emeğinize ve yüreğinize sağlık. Gerçekten muhteşem bir bahçeniz var tebrik ederim
ceydoruk
29-06-2016, 12:00
Beraberdik aramız iyiydi ama bir sabah doğayı tercih etti ve uçtuuuuuuuuuuu
Sayın Ahmeter,
Kafesini dışarda tutarsanız belki geri gelir, babamın 2 tane muhabbet kuşu o şekilde uçmuş yaklaşık 1 ay sonra kafeslerine geri dönmüşlerdi ve çılgın gibi yemlikten yem yemeğe başlamışlardı. Umarım sizin dostunuzda sağ salim geri döner
Her şey güzel olabilir ,olaylar beni etkiliyor huzursuz ve üzgünüm
Dikdiğim ağaçlardan yol çiçeklendi
ParlakYıldızlar
30-06-2016, 18:37
Syn;Ahmeter önceleri Japon bahce lerini çok beğenirdim hala da öyle bana huzuru yansitir,dinginlik verir ama bir yandan da boşluk hissi de uyandırır, :) ne kadar karmaşık oldu anlatımım,uzun lafın kısası sizin 5152 nolu mesajdaki fotograf ise sanki derin bir nefes almak gibi iyi hissettirdi.
Sayın Yıldız
Bütün arzum fotoğraflarla çiçek sevgisini aşılamak ve duygularınızı ortaya atarak size bu güzel çümleleri yazdırmak
Ben bu resmi ekranımda açılışda fon yaptım şimdi bir tane daha koyuyorum
iyi günler
Not ,, bu resmi bir hafta evvel sabah 6 da çektim
ParlakYıldızlar
01-07-2016, 03:49
Ben Teşekkür ederim Syn;Ahmeter yeni fotoğraf aslında tüm fotoğraflarınızda ki Açı ve renk canlılığı çok güzel ama şimdi sırrını zi çözdüm sanırım " Notunuzdaki sabah 6 ibaresi " Siz henüz Dünya uyanmadan bu güzellikleri yaşamaya başlıyorsunuz.
Güneş doğmadan bitkiler ve bu saatlerde çekilen fotoğraflar ışık için en güzel saatler
Hostanın çiçeği açıyor
Ortança muza sarılmış
Kızılay çiçeği inçı gibi
Nilüferim günaydın
Her ikinizi heyecanla bekliyorum
Dün geceki yüksek nem çiçeklerin ıslanması ve arkadan güneş bozulmalarına sebep oluyor
Pek çoğunu gölgeye aldım
Hangi bitkinin tohumu bende ilk defa görüyorum
Bahçeden bu gün çiçekler konuşsun
hobibahcesi1976
03-07-2016, 07:11
Kolay gelsin.Bahçeniz gayet güzel görünüyor.
......
Benimde domateslerim var henüz kızarmadılar bir olsunlar çiçekleri bir kenara bırakıp domates konuşacağım ve resimleyeceğim bir yumruya aşı yapmışlar başka bilgim yok henüz fındık büyüklüğünde bilenden bilgi bekliyorum
Su sümbülü pek yakında çiçekleneçek
Selma_321
04-07-2016, 14:42
Sayın ahmeter lütfen daha çok fotoğraf bekliyoruz
Sayın Selma o kadar konuşulacak mevzu varki ben söylesem burada yazılar cıksa bir sistem olsa süper
.Yazmak zor geliyor her resmin altına bir şeyler yazmak en doğrusu . beni çok sıkı takip eden ve hiçbir yorum yapmayan yalnız beğen basan 2 üye var merak ediyorum dargın mıyız kimler mi bayan M bay M
Resimleri Blog Saim Ergin bitkiler dünyasında bulabilirsiniz
Bakabilirsinz Sayın Selma hanım
Selma_321
05-07-2016, 13:39
Saim bey bayramınız mübarek olsun. 3.fotoğraftaki orkidenin cinsini öğrenebilir miyim? Çok güzel
Selma_321
05-07-2016, 13:43
Saim bey bayramınız mübarek olsun. 3.fotodaki orkideniz çokkkk güzel cinsini öğrenebilir miyim
birgecelikgelin
05-07-2016, 16:49
Sayın ahmeter bu güzellikleri biz ağaçlar net sakinlerinlle bu mubarek ramazan bayramında paylaştığınız içinsize ve tüm ailenizin ramazan bayramınızı kutlar yaradan mevlam sizlere sağlık ve baş hoşluğu versin Saygılarımla .
Bu sabah penceremden güneş yeni doğuyor acaba sıçak mı olaçak
Kızılay çiçeği
Kışın yapraklarını döken bir sarmaşık
çelik ve tohum ile üretilebiliyor .nemli toprakları seviyor
,,,,Bayram çiçekleri
Sayın ahmeter,
Üçüncü fotoğraftaki beyaz çiçekli bitkinin ismini öğrenebilir miyim?
Sayın ahmeter,
Üçüncü fotoğraftaki beyaz çiçekli bitkinin ismini öğrenebilir miyim?
Sayın nuaymu orkide cymbidium
En büyük özelliği çiçek dallarının aşağı doğru sarkması dışardan siparişle getirtdim iyi günler
Çiçeklerden selam ve sevgiler
Saim Bey,
Bahçeniz kadar güzel ve renkli bir bayram geçirmişsinizdir umarım.
Çiçekleriniz harika görünüyorlar. Her zaman yorum yapamasamda ilgiyle yüklediğiniz her fotoğrafı takip ediyorum. Herkese örnek oluyorsunuz ve çiçek yetiştirme şevki aşılıyorsunuz. Sevgi ve saygılarımla...Geçmiş bayramınız kutlu olsun.
Çiçekler ve sizler
Lütfen sessiz izlemeyın
Sn. Ahmeter;
Güzel ve bakımlı çiçeklerinizi ve bahçenizi izledikçe söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bizim bahçe dağbağ. Çok azı bağ ve bahçe. Çok fazlası ise dağ. Ne yaparsak yapalım çok fazla bir şey gözükmüyor. Kısmi olarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Orkidelerden bakıp sürekli çiçek açtırabildiğimiz sadece Phalenopsis cinsi orkideler oldu. Diğerlerinden yaşayanları bir arkadaşımızla daha iyi olabileceği sera ortamına gönderdik. En azından onların bu sıcaklardaki bozulmaya başladıkları hallerini sayfanıza ekleyeyim.
Sn. Adalet Yağcı'nın sayfasında Kelebek orkideleri ile ilgili tavsiyelerinizi okudum. Bu konuda da yapacak bir şey var mı. Gerçi şu ana kadar orkideler gibi uzun ömürlü ve güzel çiçek açan herhangibir bitki görmedim. Kışın ve ilkbahar en rahat oldukları zaman. Sıcaklar onlar için büyük sorun oluyor. Ev ortamında nemi de ayarlamak mümkün olmuyor.
Biz biraz kolaya kaçıp beğen butonu ile idare ediyoruz.
Kolay gelsin.
Tel ızgaranın altındaki çinileri ıslak tutuyoruz saksıların altı kuru kaldığından kök çürümesi olmuyor ve saksılarda su birikmeside olmuyor Bitkiler nem iseviyorlar fakat hava akımıda şart olduğundan vantilatörler çalışıyor
Bütün bunları evde yapmanın zorluğunu anlıyorum kolay gelsin
Sayın Muda hoş geldiniz
Sayın nuaymu orkide cymbidium
En büyük özelliği çiçek dallarının aşağı doğru sarkması dışardan siparişle getirtdim iyi günler
Nefis bir şey, teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
10-07-2016, 10:51
Tel ızgaranın altındaki çinileri ıslak tutuyoruz saksıların altı kuru kaldığından kök çürümesi olmuyor ve saksılarda su birikmeside olmuyor Bitkiler nem iseviyorlar fakat hava akımıda şart olduğundan vantilatörler çalışıyor
Bütün bunları evde yapmanın zorluğunu anlıyorum kolay gelsin
Sayın Muda hoş geldiniz
Şimdi ne demek istediğinizi daha iyi anladım, çok teşekkürler sayın ahmeter..
Çiçekleri görmeye gelmiş .elime kondu
Çiçeklerle bir gün daha geçti
Selma_321
11-07-2016, 23:37
Begonvillerinizde bir harika.Ve o kelebek... inceleyince çokkk ince bir sanat gözüküyor.
İnsan böyle bir bahçede tüm dertlerini unutur **** üzüntüsü azalır Yanılıyor muyum Saim bey .Inşallah sizde eşinizde hep mutlu olursunuz .Mutlu insanlar etrafınada mutluluk saçar .Sevgiyle kalın
Emmazunz
12-07-2016, 08:42
Sayın Ahmet Er,bitkilerin bakım ve beslenmelerine katkımız olsa da güzellikleri Allah vergisi.Ama bir bahçeye Güzel diyebilmek için bunlar yeterli değil.Gözü rahatsız edecek hiçbir fazlalık,uyumsuzluk olmamalı. Bu yüzden size öncelikle bahçenizdeki tertip ve düzen açısından hayranım.Yakın plan çiçek çekimlerinden ziyade bütünsel bahçe tasarımları (ama kesinlikle taklit ve yapay olmamalı) ilgimi daha çok çektiği için çok sık yorum yapamasam da sıkı bir takipçiniz olduğumu belirterek elleriniz dert görmesin diyorum.
Mimozalar açtığı zaman adalara giderdim
Adanın yeşil çamları
Adanın çiçekli yolları
Adanın şarkıları
Adalardan bir yar gelir bizlere
Ada vapurlarını tercih ederdim
Adalı olamadım
Ada aşığıyım
Begonvilim seni adalardan seviyorum
Çiçekler arasında tozlaşma sağlamada BOMBUS arıların rolü çok büyüktür ve lavanta çiçeğiniz varsa bu arı gelip bu vazifesini yerine getirecektir
Biı saksı lavanta çiçeği mutlaka edinin
Asmalarda kol uzatmış dallere ,nereye sarılmış kalb kalbe karşı
birtanecik
30-07-2016, 22:02
Sevgili Ahmet Er,
Bahçeniz yine fevkaledenin fevkinde. Bu sıralarda bahçemdeki bitki ve çimlere nitrat veya ona benzer zirai vitamin verebilir miyim? Zayıflık var bitkilerde ve gelişimi az. Ne dersiniz?
İyi pazarlar
Yalnız ve yalnız koyun ve keçi gübresi
Benim de domateslerim var hemde yakışıklı
2 haftadır yoktum beni arayanlara teşekkürler bahçedeydim
birtanecik
01-08-2016, 01:40
İyi pazarlar
Yalnız ve yalnız koyun ve keçi gübresi
Gübreyi şimdi versem olur mu?Malum havalar sıcak ve yer Akçay. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Gübreyi çimenlere akşam güneş battıktan ve sulama yaptıktan sonra .saksılarada sulamadan sonra
Çimenler yaz boyu her hafta biçilecek
Alt resimde görünen sararmış kısımlar gübre dökülüp tırmıklanaçak
Nem seviyor bende onu seviyorum
Bu kadar güzel olma sonra kıskanırım
Güzelsin ,, bir şey mi söyledik
Çiçekler arasında tozlaşma sağlamada BOMBUS arıların rolü çok büyüktür ve lavanta çiçeğiniz varsa bu arı gelip bu vazifesini yerine getirecektir
Biı saksı lavanta çiçeği mutlaka edinin
Sayın ahmeter;
Bende dördüncü yılında beş tane lavanta çiçeği var. Bombus arıları sanki kovan gibi onları tercih ediyorlar. İlk defa bu yıl bu kadar fazla arıyı bir arada gördüm. Muhtemelen yakınlarda yuvası bulunmakta. Normal arılar nedense lavantayı pek tercih etmiyor. Tabi çevredeki kelebeklerin de en çok tercih ettiği çiçeklerden biri lavanta.
Bir tane bile kalmadı Belediye sivrisinek ilaçlaması yapıyor uçan canlı kalmadı kime derdimi anlatayım
Selluka 2 senedir tohum vermiyor ne yapalım şehrin göbeğinde oturuyoruz Her akşam belediye arabası ilaç savuruyor ve oparlör bağırıyor geliyorum camları kapatın iyi akşamlar
birtanecik
01-08-2016, 23:35
Çok teşekkürler bu değerli bilgiler için hemen koyun veya keçi gübresi bulmalıyım bu sıcaklarda umarım yakmam.
Bir sonbahar ayı üzümler irileşti ve kararmaya başladılar Sazım yok ama sözüm var
Kara üzüm salkımı
Benim yârim saklımı
Biraz görem yüzünü
Kaybedivereçem aklımı
Bir sonbahar ayı üzümler irileşti ve kararmaya başladılar Sazım yok ama sözüm var
Kara üzüm salkımı
Benim yârim saklımı
Biraz görem yüzünü
Kaybedivereçem aklımı
Bu güzellik nasıl elde edilir ilgili sayfaya bekliyorum
Doktor güzel söylüyor ( Ayakta kal .hayatta kal ) ama doktorçum sıçak ve İstanbulun meşhur nemi olmuyor Güneş battıktan sonra bahçeye çıkabildim
Bu ay çelik yapılan bitkilerin isimleri eylül biraz tehlikeli
Sayın Dostum işte çiçekleriniz sağolun
esemeral
03-08-2016, 08:25
Ahmeter Bey şu bahçenizi 2 yıldır kimlere kimlere gösterip duruyorum (Maşallah Diyerek) bir bilseniz. Hayalimdeki bahçeyi sizin sayfalarınızdan izliyorum artık. Emeğinizin karşılığını harika muhteşem güzelliklerle almak herkese nasip olmaz. Seradaki bitkileriniz için çalışmalarınıza gıpta ile takip ederken bu yıl terrariumdaki başarılarınız görsel şov bizim için. Elinize gönlünüze ve emeğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.
Şile yakınlarında özel bir çiftlik çok ısrar etti elinizle toplayın diye bende bunları topladım
Domatesler pembe cins yalnız en sağda armut biçiminde olan harika bir lezzet ,cinsini öğrenince yazacağım süper
Roka ve kudret narı aralarda iyi akşamlar
Not domates pembe domatesten daha kırmızı ,yumuşak içinde , yeşil damar ve boşluk yok
Akşam oldu yine bastı kareler
Gitme yavrum seni arslan pareler
Delik deşik sinemdeki yâreler
Galiba bu akşam böyleyim
Bu gün bu güzeller bana moral verdiler
Çiçekler en güzel dost
Bu günden itibaren sıçak .sımsıçak bir haftaya giriyoruz tam bir hafta 32,34 arası saat 10 sonra bahçe yasak
Serada ve bahçede tedbirlerimizi aldık ve eve kapandık
Resim ve mevzular bol görüşürüz
Çiçekler güneşe kavuşmadan
Bende yanıyorum .sensiz yaz geçermi ......?
Sıçaklara dayanıklı dediler haklıymışlar
Çiçekli bir dünyada yaşayın .kokusu sarsın dört bir yanı ,seyretmek için değil
Bir dokunsanız o çiçeğe yaşantınız değişebilir
Bu günlerde yapabilirsiniz Begonya yaprakları toprağı öpecek onun için bir taş parçası veya kürdan kullanabilirsiniz kolay gelsin
günebakan
07-08-2016, 16:42
Üst fotodakiler ceylan değil mi sn Ahmeter
Üst fotodakiler ceylan değil mi sn Ahmeter
Pelargonium yani Sardunya
Evdeyim masa başındayım hava sıçak ,ve bahçe yasak
Fotoğraf çekme merakım çiçeklerle aynı yaşda
Herhalde beğenirsiniz
Hoş geldin
Muz vermiyorsun ,olsun ben senin bu halinide seviyorum
ParlakYıldızlar
09-08-2016, 19:04
Sayin;Ahmeter artık pes doğrusu sizin Bahçedeki böcekler bile çok güzel,birgün bu cicek merakimdan başıma bişey gelmese bari,Eşimle bir aksam eve dönerken,müstakil bir evin önünden geçiyoruz,önce erik sandığım şeyleri yaklaşinca Sarmaşık yapısında yeşil yeşil balon cicegi gibi olduğunu gördüm,derken hiç beklemedigim,eşim "eriklere dalan vaar" diye bağırmaz mi, ben oldum kıpkırmızı,hızlı adımlarla uzaklaştım bahçeden de,eşimden de.:)
Sayın Yıldız
Bu güzel anınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler
Uzatın elinizi Ahmeter bahçeye ne isterseniz alınız yetişemezseniz gösterin veya adını söyleyin ben size göndereyim
Neşeniz ve mutluluğunuz daim olsun
Bende domates sevdasına kendimi kaptırdım Bir tarla sahibi dostum bu cinsi yersen başka domates yemezsin dedi bende pembe domates yıyorum güzel dedim bunu bir dene dedi , haklıymış nerden bu cinsi buldun dedim Üzümü ye bağını sorma dedi
Bilgisi olanlardan riça ediyorum burada açıklama yaparmısınız
sardunya18
10-08-2016, 15:19
Sayın ahmeter bahçeniz ne kadar güzel bütün çiçekleriniz çok bakımlı emek verdiğiniz belli oluyor .Kavanoz bahçenizi de ilgiyle takip ediyorum .5228 nolu mesaj daki çiçeğin adı nedir? Çok güzel maşallah bol çiçekli günler
ParlakYıldızlar
10-08-2016, 17:13
Syn;Ahmeter,çok teşekkür ederim,bahçenizi izlemek bile yetiyor bende de var selluka henüz çiçeğin göremedim bekliyorum ve begonvil pembe olanından en çok istediğim iki cicekte artık bende siz de huzur ve sağlıkla kalın.
Sayın ahmeter bahçeniz ne kadar güzel bütün çiçekleriniz çok bakımlı emek verdiğiniz belli oluyor .Kavanoz bahçenizi de ilgiyle takip ediyorum .5228 nolu mesaj daki çiçeğin adı nedir? Çok güzel maşallah bol çiçekli günler
Bougainvillea .Begonvil
Sıkıntılı bir geçe aşırı bir nem şükür güne eriştik halen nem yüksek çalışılmıyor
Bitkiler hayatlarından memnun hele reks begonya neme bayılıyor
Şu an nem 73 geçe kırmızı çizgide 93 gösteriyordu kolay gelsin
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.