View Full Version : ahmeter / Bahçe
Sayın Handan .espri çok güzel açele adres bekliyorum
Serin havayı seviyor bol ve sıhhatli tohum almak elinizde bir resim fırçasıyla
çiçeklerinin içindeki tozları birbirlerine sürün tohumlarından seneye sizde yetiştirebilirsiniz
Bu reks begonyayı , bir dal vererek beni kırmayan hocam Sayın Ahmet Atillayı rahmetle anıyorum
Kütüğe ektim 6 ayda bu hale geldi çiçek açmasını bekliyorum
Kelebek orkidenin kısa boylu türü gayet kolay bir bakımla çiçeğe geliyor
Tekrar ediyorum tavsiye ederim
Sn. Ahmeter hocam sizin elinizden bitkiler daha bir güzel tutuyor ve canlanıyor. Fotoğrafları harika çok güzel görünüyorlar. Maşallah.... Rabbim size ve ailenize sağlık ve huzur versin ki bizde bu güzel bahçenin tadını çıkaralım.
Saygılarımla, sağlıcakla ve hoşçakalın...
Sevgi hanım teşekkürler
Çiçekleri açmazdan evvel yaprak güzelliği de var Evde bakılabilir ve kökden ayırmakla rahatça çoğalıyor
Sizlere sunduğum bitkiler halen serada yetiştirilmektedir
Burada yetiştirirken problem yaşamadığım ve senelerdir tecrübe kazandığım bitkileri koyuyorum
dağçiçeği
06-01-2013, 15:23
Sayın Ahmeter harika karelerle bu soğuk havamızı ısıttınız yine. Ellerinize , emeğinize sağlık. En son karedeki begonia tigre den yıllar önce bende de vardı. Ama kaybettim. O günlerimi anımsattı bana bu resim. :(
Birde sormak istediğim bir durum var.hava soğuyor bu hava da dışarıda saksı bitkisi bırakmayın demişsiniz. İlk kez campanula sahibi biri olarak içeri mi alayım yoksa serin ama aydınlık olmayan bir yere mi alayım bilemedim.
Sayın Dağ çiçeği
Kışın ısıtılmayan fakat aydınlık bir ortama Selamlar
Kışın sıcaklığı 20 derecede tutulan sera , çeşitli bitkiler mecburen yan yana
Orkide ,Menekşe , ve begonyalar için ayrı seralar şart
Her birinin ısı nem , ve sıcaklık arzuları değişik
Bu ve önümüzdeki aylar Orkidelerin çiçek açma zamanı
Serayı orkidelerin arzularına göre ayarlıyoruz fazla nem menekşelerde çürüme yapıyor
Beraber yaşamaya mecburlar başka çare yok
NOT Hatasız güzel çümleler kuran üyelere teşekkürler çok güzel olanları arşivliyorum Selamlar
gülenmelek
06-01-2013, 19:21
Bitki çeşitliliğinize, onlara gösterdiğiniz ihtimama, çektiğiniz fotoğraflara, verdiğiniz kısa ve öz bilgilere ve her birinin duyduğu ayrı gereksinimleri bilip, onları karşılama çabanıza hayranım ;)
Her fotoğrafınıza bu ve benzeri beğeni cümleleri yazmamın bir süre sonra sıkıcı olabileceğini düşünerek sizi sessizce ve sürekli takip etmeyi tercih ediyorum.
Her şey gönlünüzce olsun ;)
(Yetiştirebileceğimden emin olduktan ve ona yer ayarlayabildikten sonra kristal begonvil mutlaka edineceğim. Begonvil; çevremde gördüğüm ama farkında olmadığım bir bitki idi. Sizin sayfalarınızda görerek, farkında olarak sevdim onu. ;) )
Bu gün İstanbulda kar var
mandalinci
07-01-2013, 08:36
Sayın ahmeter,
Her zaman ki gibi özenli, bakımlı, sağlıklı bitkiler.
Sayfanızı gezerken içimiz açılıyor.
Geçen sene ben de beğendiğim güllerden çelik almıştm, bakamadım öldüler. Bu sene tekrar deneyeceğim, acele dere kumu bulayım.
İyi günler dilerim.
İyi günler
Gül çeliğini bu günlerde yaparsanız saksıyı 15 aşağı olmıyan bir ortamda tutarsanız ,ayrıça kumu nemli tutarsanız iyi olur Selamlar
Hepsi birbirinden güzel. Cycas bahçede karlar altında ve halinden memnun. İlk sene cuvalla sarmıştım. Sonra baktım arkadaşımınki saksıda ve dışarda ve keyfi yerinde ondan sonra sarmayı bıraktım.
Hürmetle sevgiler, selamlar...
Sayın Jineop
Hoş geldiniz Bende bu sene örtmiyeçeğim Selamlar
Tam ben sayfanızı gezerken geldi bu gül:) kendime aldım sayın ahmeter:)
Sayın Jineop beni 5 sene evvel bu siteye üye yapan bizzat programları hazırlayan yakın dostumuz , kızımızdır tekrar kendisine sevgiler
Sizin gülünüz
Resim de olsa yaza dönüyorum Kış zor
almanyalı
07-01-2013, 18:34
merhaba,
Ahmeter bey,
bütün çiçekleriniz çok güzel maşallah.
ludisia ayrı bir güzel... ilk resimdeki yaprakları turuncu çizgili mi?
çiçeği krem değil mi?
benimde var yeni aldım ama yaprakları krem çizgili ondan soruyorum.
sizinkinin yaprak rengi çok güzelmiş, benimki ludisia discolor, sizinkinin türünü ve nasıl bakım uyguladığınızı yazarımısınız rica etsem.
çok güzel gelişmiş elinize sağlık.
sevgilerimle
Ben tek tür olarak biliyorum Sera içinde ışık durumuna göre flaşlı veya normal çekişlerde değişik yaprak renkleri oluşuyor
Su verme çok önemli toprağı kurumadan sakın su vermeyin yoksa hemen kök çürümesi yapıyor Selamlar
almanyalı
08-01-2013, 00:33
Çok teşekkür ederim sevgili Ahmeter bey,
Bende farklı bir türü daha var mı acaba varsa çok güzel yaprakları dokusu varmış diye düşünmüştüm bir an.
tek tür olmasına sevindim..zaten bu türü zor buldum burada birde onu arayacaktım.
haftada iki kere az az suluyorum kaloriferli camın önünde açıyor şimdi.
dediğiniz gibi dikkat edeceğim suyuna.
sevgilerimle
Bu akşam üzerine kar yağmış affet , seni penceremde unuttum Campanula
Sayfanızda sıkılmak ne mümkün sessiz ve derinden gezmek bu kadarmı mutlu kılar insanı.Her gezdiğimde ayrı bir tat ve keyif aldığımı söylemeliyim.Ellerinize sağlık Siz hep buralarda olun güzellikleri bizlerle paylaşın olurmu?Ben resim atmasını bilmiyorum bilseydim şayet kocaman bir nazar boncuğu gönderiridim.Siz yine de MAŞALLAH I resim olarak adledin ve öyle kabul edin olmaz mı? Mutlu ve sağlıcakla....
Sevgili Ahmet Hocam Bende iki adet begonvil saksısı vardı.İkisinide geçtiğimiz yaz almıştım. Küçük olanı yapraklarını döktü sonra iflah olmadı, ama ben sabırla suladım, diğerine nasıl baktıysam buna da aynı şekilde ihtimam gösterdim.Sonuç, yapraksız çiçeksiz sadece kuru dallar. Diğeri yaprak ta çiçekte açıyordu ta ki taşınana kadar. Şimdi ne yaprak kaldı ne çiçek.Ne yapmam gerek eski hallerine kavuşturmak için? Lütfen yardımcı olurmusunuz?Şimdiden çok teşekkürler.
Ben seni üşütürmüyüm ,damlarda kar var,.camlar buz tutmuş
Seni seviyorum
Sevgili Ahmet Hocam Bende iki adet begonvil saksısı vardı.İkisinide geçtiğimiz yaz almıştım. Küçük olanı yapraklarını döktü sonra iflah olmadı, ama ben sabırla suladım, diğerine nasıl baktıysam buna da aynı şekilde ihtimam gösterdim.Sonuç, yapraksız çiçeksiz sadece kuru dallar. Diğeri yaprak ta çiçekte açıyordu ta ki taşınana kadar. Şimdi ne yaprak kaldı ne çiçek.Ne yapmam gerek eski hallerine kavuşturmak için? Lütfen yardımcı olurmusunuz?Şimdiden çok teşekkürler.
Bitki kışı muhakkak 10 derece sıcaklığı olan aydınlık bir yerde geçirmeli
Bende sıcaklık 15 derece ve bitkiler 25 -30 senelik Selamlar
Bu gün serada çektiğim resimlerden Begonvil küpe ve menekşe
Bu gün serada çektiğim resimlerden Begonvil küpe ve menekşe
MAŞALLAH.... çok güzel muhteşem......
Ana gibi
09-01-2013, 09:50
Kendimi ne zaman kötü hissetsem yavaşça süzülüyorum sizin bahçeye, ilk sayfalardan başlayıp dolaşıyorum sessizce. Bazen soruyorum kendime, neden burda beğen butonuna basmadan dolaştığımı, bu gün anladım, burası benım sığınağım olmuş. Gizlice dalıyorum rüyalar ülkesine, ihtiyacım olan, sevgiyle harmanlanmış şevkatin yoğrulduğu bu köşede nasipleniyorum kendimce.
Sayısız teşekkürler, saygılar.
Her zaman buyurunuz arşivde biraz evvel gördüm 2012 yazından görüntüler
Sayın ahmeter, tüm bu çiçekler size özel mi açıyorlar yoksa? Saglıklı, rengarenk maşallah hepsi muhteşem.
Safranlı
09-01-2013, 14:41
Bu güzellikleri neyle beslediğini yazarmısınız.....
Bize çok faydalı olacaktır
sayın ahmeter bahçenizi bir saate yakın dolaşıyorum.çok beğendim.begonviller nüliferler helede o ilginç saksılar herşey çok güzel.Allah nazardan korusun.bunlar doğudada yaşarmı?havamız çok kuru ve sıcak.saygılar.
İyı akşamlar
Bahçeyi gezdiğinizin farkındayım bayağı beğen butonuna basmışsınız Gördüğünüz bitkilerin çoğunluğu olabilir bir deneme yapmak lazım
Begonvil Sardunya Petunya ilk aklıma gelenler
Ben Malatya kayısısını İstanbulda defalarca denedim olmadı İyi günler
ardacan2000
09-01-2013, 22:22
Çok güzel olmuş, bahçenizin son durumunu gösteren genel bir fotoğrafı varmı?
Güneş kendini gösterdi, Isınıyoruz
Çiçekler sizde nasıl güzel oluyor en çok merak edilen
Bende çiçek sevgisinin aşırı olması .eşimde benden fazla olması
Çiçekler bizi , biz çiçekleri seviyoruz
Bizi takip edermisiniz İyi günler
Ahmeter
Sera dışında buzlar içerde çiçek açmış menekşe
Kelebek orkide
Bir müddet evde kalabilir 3-4 gün sonra gene serayı istiyor yoksa çiçekleri sararıp dökülüyor
20 derece bir ortamda tutunuz suyunu 1 veya 2 çay bardağı bol ışık
Size güzelliğini 10 gün kadar gösterecek birde kokulu olsa
Begonvil
Benim güzeller üşümesin
Sayın ahmeter kayısı her yerde yetişiyor biliyorum.çok sıcağada ve çok soğuğada dayanıklı bir ağaç.yalnız soğukta erken açan çiçekler donabiliyor.o sene meyve vermiyor.bizim bahçede 35 tane kayısı ağacı var .saygılar.
Ahmeter
Mayıs papatyası
Kelebek orkide
Cattleyam Ben sende tutuklu kaldım
Sizde tutuklu kalırsanız ,, Beğene ,, basarmısınız isminiz yazılsın
Sayın ahmeter, kavanoz bahçenize bayılıyorum her seferinde imrenerek bakıyorum. Benim de buna benzer denemem oldu ancak başarısız oldum.Bir de açmayan menekşe sorunum var sizinkilerin sırrı nedir acaba? Hergün ilgiyle sayfanızı takipteyim. Sevgiyle kalın.
3 nolu resimdeki su sümbülü değil mi Sn.Ahmeter? toprakta da oluyor mu? yani resime göre olmuş şaşırdım :)
Bahçemi devamlı takip ediyorsunuz Teşekkür ederim Devamlı takip edenlerin bazı özel hakları olduğu şüphesiz
Kavanoz bahçeler bilhassa kışın moral veriyor yalnız rutubetini ayarlamak elinizde hemen üstünü açacaksınız veya nem az su verip üstünü kapataçaksınız
Cam veya naylon ile
Nem seven bitkileri tercih edeceksiniz begonya. fujer arap sacı gibi
Menekşeye gelince benim koyduğum resimler 100 den fazla saksı içinde en güzelleri bu sene çok zayıat verdim serada 22-23 dereceyi tutturmak cok zor
kök çürüklüğü oluyor elde yapraktan edinme yavrular var havalar ısınınça saksıya alacağım
İyi günler
Su sümbülü toprakta oluyor derken çamurda oluyor Sizin gördüğünüz eskimiş kökler toprak gibi duruyor
Suda güzel duruyor yalnız Akvaryumçularda satılan sıvi bitki gübresi var onu kullanmak şart
Tabii yazın havuzda koyun gübresi şerbeti veriyorum
Su sümbülünün bende özel bir kıymeti var 25 sene evvel yurt dışından otobüsle beraber geldik halen beraberiz
Biraz yukardaki orkideye tutuklu kaldınız mı Selamlar
Bu güzel orkideye tutuklu kalanlara teşekkürler sizlerin isimlerinizi kayda aldım,
Gün ola harman ola
Sabır ola sarman ola
Devamını bekliyorum. Değişik orkideler önümüzdeki aylarda açmaya başlıyaçaklar
Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz iyi geçeler
sayın ahmet er orkideye bende tutuklu kaldım bilginize :)))
birde su sümbülüyle ilgili söyledikleriniz çok dikkatimi çekti forumdan bir arkadaşımızın gönderdiği kök su sümbülünü kaybettim çok üzüldüm o arkadaşımız bana tekrar göndere bileceğini söyledi
bende bir daha kaybetmemek adına sizden biraz bilgi edinmek isterim yaptığım yanlışları bana söylerseniz sevinirim
ben su sümbülü gelince direkt eski bir tencereye su koyup onun içine koydum ilk bir ay harikaydı arka arkaya yapraklar açtı sonra durdu ve sararmaya başladı ne yaptısam yaşatamadım suyun dibine toprak ekledim olmadı köklerimi çürüdü dedim temizledim olmadı ama bu gübre meselesini duymamıştım koyun gübresiyle olan şerbetten biraz bahsederseniz sevinirim ve ne zaman kullanmalyım birde hangi bitkilerde kullanılıyor kusuruma bakmayın saygılar
kartal124
11-01-2013, 20:42
Su sümbülü toprakta oluyor derken çamurda oluyor Sizin gördüğünüz eskimiş kökler toprak gibi duruyor
Suda güzel duruyor yalnız Akvaryumçularda satılan sıvi bitki gübresi var onu kullanmak şart
Tabii yazın havuzda koyun gübresi şerbeti veriyorum
Su sümbülünün bende özel bir kıymeti var 25 sene evvel yurt dışından otobüsle beraber geldik halen beraberiz
Biraz yukardaki orkideye tutuklu kaldınız mı Selamlar
Sayın ahmeter,
Yine hepsi birbirinden güzel olmuş.Soğuk, kar, yağmur vs derken havalar bir hayli uğraştırıyor bizi.
Su sümbülünü akvaryuma koymayı düşünüyorum.Su üzerinde yüzsün.Ama acaba çok fazla kök yaparda görüntüyü bozar mı?Gerçi kök budaması yapıp kontrol altına alınabilir herhalde.Ayrıca akvaryumda oluşan nitrat'ı da emip fayda sağlıyormuş.Saçak köklerin arasına doğan yavrular da saklanırlar.
Sizce su sümbülü akvaryum yüzeyinde yetiştirilebilir mi? Bitki aydınlatması da mevcut.
Bir de sizdeki su sümbülü 25 yıl önceki sümbülün devamı mı acaba?
Selamlarımla.
Su sümbülünün en zor tarafı kış ayları bitki kendi vatanını ve o ortamı istiyor
Brezilya gölleri ve bataklıkları .yaz ortamı ne ise kışın da aynı ortamı istiyor
Kış gelmeden en güzellerini bir kaba alıp bol ışık sıcaklık en aşağı 15 ve muhakkak gübre ideali akvaryum bitki gübresi sera marka
Koyun gübre şerbeti her bitkiye olur
Su sümbülü ortamını sevmezse sararma .sonra kararma ve artık ne yapsanız kurtaramazsınız
Blhassa havuzda yerini sevdimi inanın bir kökden 10 yavru oluyor
Selamlar
İyi akşamlar
Güzel çümleler ,güzel yazı tarzı ,teşekkür ederim
Su sümbülü benim tecrübelerim gün ışığı istiyor ve sıvı akvaryum gübresi
25 sene evvelki kök devam ediyor Havuz da o kadar çoğalıyorki İstanbulda bazı firmalar gelip alıyorlar
Akvaryumda olacağını tahmin etmiyorum
Ama şunu söyliyeyim firmalar kışın ölmesinden yana ona göre yaz başı satıyorlar
Selamlar
Merhabalar,
Ben de araya gireyim, :rolleyes:
..ludisia ayrı bir güzel... ilk resimdeki yaprakları turuncu çizgili mi?
çiçeği krem değil mi?
benimde var yeni aldım ama yaprakları krem çizgili ondan soruyorum.
sizinkinin yaprak rengi çok güzelmiş, benimki ludisia discolor, ..
Bendeki ludisia discolor kırmızı damarlı. Yaprağı ve damarları farklı birkaç türü olduğunu biliyorum.
Bir de çok ışıkta kırmızı damarların belirginleştiğini okumuştum.
İyi günler
Çiçekleri ne kadar sevdiğiniz onların ışıltısından belli oluyor Sn. ahmeter. Huzur veriyorlar.
İyi geçeler
Size pek az rastlıyorum Başka çiçekleriniz bahçeniz .balkonunuz varmı
Resim koyuyormusunuz mesala bu orkideyi resimlermisiniz iyi günler
Çiçekleri ne kadar sevdiğiniz onların ışıltısından belli oluyor Sn. ahmeter. Huzur veriyorlar.
Memnun oldum mesleğiniz beni ayrıça memnun etti Her zaman beklerim
İyi geçeler
Bir menekşeden iyi sabahlar
Saat 15.30 3 saat sizlerle beraberim sorularınıza anında cevap vereceğim
Bahçeyi gezermisiniz iyi günler
Sn. Ahmeter hocam, benim 98. Ve 99. mesajımdaki yere cyclamenleri diksem olur mu? Bu alan gölge bir alan oldu ve cam dışarıya açılıyor. Ya da başka önerileriniz var mıdır:confused:
Sevgi hanım iyi günler
Olabilir yalnız toprağa biraz koyun gübresi , kar yağdığı akşamlar üzerini örtün
ne vakit yaprakları yere doğru sarktı o zaman su verin fazla suda soğan çürüyor Selamlar
Sevgi hanım iyi günler
Olabilir yalnız toprağa biraz koyun gübresi , kar yağdığı akşamlar üzerini örtün
ne vakit yaprakları yere doğru sarktı o zaman su verin fazla suda soğan çürüyor Selamlar
Çok teşekkür ederim. Acemi olduğum için kendime güvenip bir türlü kolları sıvayamamıştım. Sol köşeyede ada begonvilimi dikmek istiyorum. Yazın yukarı doğru tırmansın çatı üzerinde de gelişmeye devam eder diye düşünüyorum. Yalnız kuzey tarafı burası ama kış bahçesiyle giriş sundurmanın arasında kalıyor. Rüzgardan korunaklı. Diğer begonvili de girişin diğer tarafına dikmeyi düşünüyorum.
Sizce uygun mudur?
Saat 15.30 3 saat sizlerle beraberim sorularınıza anında cevap vereceğim
Bahçeyi gezermisiniz iyi günler
Saklıkentin masal dünyasından fırlamış gibi. Nasılda sevgiyle harmanlanmışlar, sıcacık çok samimi bir o kadar güzel.
Sevgi hanım
Bu sene ilk defa Mimarobada yazlığa begonvil diktim Ada begonvili ve 2 ayrı renk merak ediyorum yaza nasıl çıkacaklar
Üzerlerine çuval geçirdim
Sevgi hanım
Bu sene ilk defa Mimarobada yazlığa begonvil diktim Ada begonvili ve 2 ayrı renk merak ediyorum yaza nasıl çıkacaklar
Üzerlerine çuval geçirdim
Sizin begonviller iyi olursa benimkilerde bahçede yetişirler sanırım. Çünkü mimarobayla aynı sayılırız.
SEve seve, peki Ankara iç mekan dışında dış mekanda da bakılabilirmi?
Saygılar...
SEve seve, peki Ankara iç mekan dışında dış mekanda da bakılabilirmi?
Saygılar...
Zaten dış mekan içerde olmaz
Selluka tohumu bende alabilir miyim? Eğer fazla varsa. :DSizin sellukanızı görünce bende yetiştirmek istedim. Zira sizin elinizden tüm bitkiler çok güzel .
Sevgi hanım
Ben seraya diktim mart ayında fide veririm Yazın çiçeğini görürsünüz iyi günler
Sevgi hanım
Ben seraya diktim mart ayında fide veririm Yazın çiçeğini görürsünüz iyi günler
Çok teşekkür ederim. Sizede iyi günler.:p
Dil susar, fasl-ı aşk-ı saz geçer
Bu güzelliğe siz konuşurmusunuz
Vapur dumanı
Bu günlerde tohumunu ekebilir veya geçen seneden kalan varsa çeliğini yapabilirsiniz
ardacan2000
13-01-2013, 22:45
Maşallah...
milaca2010
13-01-2013, 23:12
Dizelerle konuşmalı Selluka'ya
Telkari Sevdalar
''Tükenmeye yüz tutmuş el sanatları gibidir bazı aşk'lar...
Onların kıymetini
tükenmeye yüz tutmuş
medeniyet zengini
altın ustalar anlar...''
feryatlar yükseliyor
Bir Zerdüşt diyarından;
Ah !
ki ne ah!
söyle diyor
söyle
Telkari sevdam...
hangi deseni çizeyim yüzüne..
Hangi ''fırınlanmamış tuğla''dan
sesleneyim
soyu tükenmiş
sevda nesline....
bugün boynumda
tane tane sevda var...
ve tam göbeğinde
dokunulmamış bir 'gümüşten '*vav''.........
söyle telkari sevdam
söyle...
hangi desenleri çizeyim yüzüne...
Söz...M. Mavisu
Rengin en güzelidir pempe beyaz eflatun
o kadar sıcaktır ki iç içe geçmiş çiçekleri
Sanırsın nazdır edadır işve ve cilvedir
Sevildikçe şımarır şımardıkça tırmanır
Gökyüzüdür Belki uzamak istemesinin sebebi
Harmanlanmak ister kimbilir mavi renkle
Gönüllerde akıllarda hep anılmak ister
Dillere destan ismiyle adı selluka
Sayın Ahmeter hangisine tutuklu kalmadık ki? :)
Güzel bir gün geçirdik sıcaklık 15 buldu pek tabii bahçe işlerine yöneldik
Sayın Aysel yazınızı okudum orkide resminizi gördüm gayet güzel sizden ricam ben resmi gördükten sonra kaldırma imkanım yok lütfen kaldırırmısınız
Phalaenopsis
Kelebek orkide bu günlerde marketlerde çok bol fiyatları da makul bir tane alıp tanışırmısınız
Resmi beğeneceğinizi tahmin ediyorum bir yandan da resimlere nazar gelmesinden korkuyorum ne dersiniz
Selluka için yazılan veya derlenen .sözlere teşekkürler
Elimde tohum isteklerine ait bir liste var Ancak yeni ektiğim tohumlardan henüz bir işaret yok
Bu gün bir kutunun toprağını eştim tohumlar çürümüş
Biraz beklemenizi riça ediyorum
Günlerdir beklediğim BOMBUS arısı bu gün seraya girdi Hava sıçak sera kapısını açık tutuyordum içeri girmiş artık 1 ay kadar bizimle beraber
Yapacak işi çok zaten hemen çalışmaya başladı
Sera içinde olan narenciye çiçekleri onun sayesinde dölleniyor
Sayın Bombus başarılar dilerim
Bir tek kaktüsüm var oda hediye
Sayesinde bu kumkuatları topladım
Günlerdir beklediğim BOMBUS arısı bu gün seraya girdi Hava sıçak sera kapısını açık tutuyordum içeri girmiş artık 1 ay kadar bizimle beraber
Yapacak işi çok zaten hemen çalışmaya başladı
Sera içinde olan narenciye çiçekleri onun sayesinde dölleniyor
Sayın Bombus başarılar dilerim
Hoşgelmiş sefalar getirmiş.
Çok ta şekermiş, iyi ki gelmiş:)
Kumkuat
Paphiopedilum
Phalaenopsis
Peki bu kumkuatlar yeniyor mu kabuğuyla ? Gel ye diyorlar ondan sordum :D
Sn Ahmeter iyi akşamlar ellerinize sağlık Ben yeni üye oldum Ağaçlar Net sayfasını 3 yıldır takip ediyorum.Bahçenizi defalarca gezdim Sellukalar ınıza hayranım.Eğer uygun olursa elinizde mevcut kalırsa bana da 1 fide ayırır mısınız?Ben Ankara da aramadığım yer kalmadı bulamadım.Kimse ismini dahi bilmiyor.
Sayın september
Kumkuat çekirdeğinden .meyva vermeyen bir turunçgil bitkisi elde ederseniz
Sayın Doğan
Yenir kilosu 20 lira İstanbulda nefis reçeli oluyor
Sayın fatdem
Selluka tohumlarından henüz bir sonuç almadım tohumların yeşermesini bekliyorum aklımda
Gülü sevenlere
Feryad ediyor bir gül için bülbül-i şeyda
Sn Ahmet bey bahçenizi gezerken gönlüm huzur buldu.
Adeta tablo gibi emeklerinizin karşılığını tabiat size fazlasıyla vermiş.
Ellerinize emeklerinize sağlık.
Renkler nasılda birbiriyle örtüşmüş kaktüse hayran kaldım adeta işlenmiş gibi.
O güzeller güzeli bahçenizde size ve eşinize sağlıklı günler dilerim.
SAYGILAR..
Teşekkür ederim Müsait bir zamanınızda tekrar gezermisiniz Gülleri sevdiğinizi yazmışsınız . kaktüs güzelde güllerin hali başka
İyi günler
Bir aydır evde kuruyan selluka kapsüllerini açtım
Pek az tohum olgunluğa erişmiş
Solda ufak olanlar sırf kabuk .ancak sağda gördükleriniz tamam
Deneme için ektim neticeyi bekliyorum
Bu gün saat 11 güneş ve çimen .haftaya gene kar geliyormuş
kartal124
16-01-2013, 20:54
Gülü sevenlere
Feryad ediyor bir gül için bülbül-i şeyda
Ömrünü geçirse de güllerle bahçıvanlar,
Bir gülü yeryüzünde gülden güzel kim anlar?
Ömrünü geçirse de güllerle bahçıvanlar,
Bir gülü yeryüzünde gülden güzel kim anlar?
Dikenine katlanan gülseven anlar.
Bu güzelliği ancak mart ayında görebileceğiz önümüzde bir çüçe şubat var
Bu çuha çiçekleri tohum vermiyorlar Her sene yeniden almaya mecburuz
Çiçek tohumu firmaları bu kurnazlığı yapıyorlar
Bu günlerde fiatı 1 lıra
almanyalı
17-01-2013, 20:45
merhaba,
Sevgili ahmeter,
bu çuha çiçeklerinden bende de çok var, bahçeye diktim üç yıl önce heryıl çiçeği geçince kuruyup ertesi yıl üç dört kök olarak çıkıyor çok arsız bir çiçek.
bir deneyin göreceksiniz seneye birsürü çıkacak...açan çiçekler de çok büyük oluyor.
sevgilerimle
Sayın ahmeter, incelik yapıp göndermiş olduğunuz selluka tohumlarını kuruduğuna emin olduktan sonra 3 tanesini 3 ocakta çimlendirmeyi denedim. Sellukaya ait sayfayı sonradan okuduğum için ön işlem yapılması gerektiğini sonradan öğrendim. Ancak bugün kontrol ettiğimde 3 tohumunda gayet güzel çimlendiğini gördüm çok mutlu oldum. Umarımyaşatabilirim, gelişimleri selluka sayfasında paylaşmayı düşünüyorum.Çok teşekkür ederim bana bu güzellikle tanışma fırsatı verdiğiniz için. Sevgiyle kalın.
Tebrikler ilk çimlenme sizde oldu Acaba selluka İzmiri çok mu seviyor
Zaten İzmirin çiçeği BRAVO
Uzun seneler benimle beraber aynen cattleya gibi ,çiçek açma mevsimi 1,2,3 aylar kokulu olanlarıda var . Bu güzelin albenisi fazla , görenler plastik zannediyorlar
Bu gün tamamiyle açtı 2 ay kadar çiçeği üzerinde kalabilir
Kışın sevdiği ideal sıcaklık 15-18 yazın açık havada gölgede bırakılabilir
Osmanlı sümbülü
Hollanda sümbüllerinden sonra yavaş yavaş yok oluyor
Her zaman beklerim
Her zaman sizdeyiz zaten sayın ahmeter:))
Baharı bekliyoruz
Sayın Ahmeter hocam; birinci resimdeki pempe püskül şeklinde olan bitkiniz değişik geldi bana. Nedir bu bitki:confused:
Hep birlikte baharı bekliyoruz. Sağlıkla inşallah.:p
Sayın Ahmeter hocam; birinci resimdeki pempe püskül şeklinde olan bitkiniz değişik geldi bana. Nedir bu bitki:confused:
Hep birlikte baharı bekliyoruz. Sağlıkla inşallah.:p
ASTİLBE Spiraea
Bilhassa havuz kenarı .bol güneş . nemli toprak seviyor
Ekranda su sümbülü kulağıma güzel bir ses geliyor sizde dinlermisiniz
Helene Fischer The Power.of Love
ipektuğçe
20-01-2013, 09:54
Şu anda dinliyorum bu muhteşem şarkıyı, şarkının orjinalini JENNIFER RUSH - 'THE POWER OF LOVE' 1984 ,daha sonra da Celine Dion dan dinledik.
Helene Fischer'ın yorumuda kendisi gibi çok şeker, teşekkür ediyorum.Saygılarımla...
Güneşli bir gün hava güzel ,sizinde havanız güzel olsun
Teşekkürler sizinde havanız güzel olsun. Sağlıklı, mutlu ,huzurlu günler sizlerin olsun.
Iyi haftalar.:p
Son senelerde gözüme giren bir bitki .evvela soğuğa dayanıklı yazın çok gösterişli havuz kenarında süper en güzel rengi resimdeki ,ayrıça beyaz. açık pembesi var
Kolay çoğalıyor resimde olduğu gibi şu günlerde çelik yapmak için bol kök veriyor benden tavsiye
Seradaki misafirim baharda havuza döneçek
Bu gün hava sıcaklığı 18 gördü, seranın içi 25 buldu Kapıları ve çamları açtım Arılar .bombuslar seraya doldu
Yapılacak işler çok sardunyalar. küpeler taze sürgün vermeye başlamış
Orkideler süper yalnız itiraf edeyım Afrika menekşelerim arzu ettiğim noktada değil
Begonviller yeni sürgünler veriyor Limonlar ful çiçek
Bütün bu bilgiler ve resimler yoğun bir emeğin ,ve çalışmanın sonunda oluyor
Eşim .ilgileniyor ayrıça yardımcılar var
Bazen güzel bir söz yorgunluğumu alıyor Teşekkürler
Foruma girdiğimde bu bahçeye mutlaka uğramam gerek, yoksa aklım kalıyor.Bende diyorum aklım kalacağına gözüm görsün.Ben bu bahçeyi çok seviyorum, huzur ve mutluluk var daha ne olsun.:p
Ana gibi
21-01-2013, 21:05
Sabır ve sevgiyle harmanlanan bahçeden, huzur ve mutluluk ancak böyle sergilene bilir. Evinizden saadet hiç eksik olmasın, saygılar, selamlar.
İyi günler
Toprağı susuz .sizi gülsüz bırakmam
elifbilge
22-01-2013, 09:15
Osmanlı sümbülü
Bu ne güzellik, zariflik Ahmeter bey.Bayıldım.Kokusu mis gibidir eminim.
Sağlıkla.
Sayın Ahmeter, İzmir de yasıyorum dolayısıyla hava diğer illere göre daha yumuşak, bahçemdeki güller yeşermeye, yeni budaklar vermeye başladı. Acaba şimdi budama yapmalı mıyım yoksa Şubat'ı mı beklemeliyim. Sevgilerimle
Sayın Dalya
Budama yapabilirsiniz kestiğiniz yere bir de aşı macunu sürerseniz süper Selamlar
Topladık reçelini yaptık bir tadarmısınız
Her iki orkidenin yavruları
Gül, gül dedi bülbüle,bülbül gülmedi gitti
Gül bülbüle, bülbül güle yar olmadı gitti
Ben yaptım size de önerdim yeni sürgünler. havalar güzel
Mayısta gülleri koklamak için
Resimdeki İthal gülün çeliği yapıldı
milaca2010
23-01-2013, 17:42
Topladık reçelini yaptık bir tadarmısınız
Ahmeter hocam, reçelin görünümü mükemmel, tadıda enfestir muhakkakki, eşinizin emeklerine sağlık afiyetle tüketin inşallah.
Sizin ve eşinizin Kandilinizi kutlarım, saygılarımla...
Çelik yapılan güllerden
Kırmızı alacalı beyaz gül bir başka güzelmiş gerçekten.
Sizin ve eşinizin kandilini kutluyorum, Sevgiyle kalın.
Sizlere bir gül sunarak teşekkür ediyorum
Güllerin renkleri harika. ;) Ben de isterim dermişim ama dikecek yer yok.
Sayın Ahmeter selluka tohumunuzu şimdi aldım, mutluluğumu sayfanızda paylaşmak istedim,:p çok teşekkür ediyorum.Suda bekletipmi ekeyim kalorifer üstünde? saksıya, yoksa direk bahçeyemi ekeyim bunun haricinde özel bir işlem yapmam gerekecekmi? Şimdiden çok teşekkürler.
elifbilge
25-01-2013, 12:17
Kumkuat reçeli mükemmel görünüyor.Benim kumkuatım da büyüsede bizde bu kadar ürün alıp reçel yapsak.Tadıda nefistir eminim.
Afiyetle yiyin.
Sn ahmeter herşey fevkalade ellerinize sağlık. Azıcık kıskandım ama nazar değdirmem merak etmeyin;) bahçenizi gezdim ne diyeyim çekimler çok güzel hasekiler, su sümbülü , sellukalar şakayık hepsi hepsi harika.
Gerçekten bir cennet yaRatmışsınız.
Nem az ise zemini ıslatıyoruz fazla ise isıyı artırıyor fanı çalıştırıyoruz
Kelebek orkide
Bu sezon yapraklarına organik gübre püskürtdüm 10 günde bir , çiçekleri büyük ve yaprakları çok çanlı oldu
iSTANBULDA hava güneşli güzel ,sizinde havanız güzel olsun
Sizinde havanız güzel olsun:p
serkan_istanbul
02-02-2013, 10:52
hayırlı sabahlar ahmet bey. sayfanızı takip etmekten kendimi alamıyorum. herşey çok güzel yalnız benim su sümbülümü ne yaptımsa yaşatmayı başaramadım. ellerinize emeklerinize sağlık. sevgilerimle.
Kışı geçirmesi zor oluyor Doğada kışı ılıman bölgede olduğundan zarar görmüyor
Şimdi ısınan serada bende fire veriyorum mayıs başına kadar elimde kaç tane kalır bilemiyor
Mayıs başı hatırlatırsan memnun olurum Selamlar
gülenyüz
02-02-2013, 17:23
Sn Ahmeter,ustam daha önce mesaj yazmıştım size bahçenizi çok beğendiğimi söylemiştim.Ama her biri birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.Sevgi ve Saygılar..
Uzun seneler evvel getirdiğim bir gülün tek rengi oluyor yalın kat , fakat süper bir gül kokusu var
Reçeli nefis oluyor. Çelikten kolay tutuyor , Bençe en büyük özelliği toprak altından kollar verip yeni fidanlar oluşturması bu gün söktüğüm bir fidan ve kolları
Bir metreye kadar boylanıyor bütün yaz çiçek açıyor
Bir süre sessiz kaldınız, güzel fotoğraflarınızı özlemişim.Sevgiyle kalın.
işlerim nedeniyle epeydir gelemedim sayın ahmet er uzun zaman ara verince insan hangi renge hangi güzelliğe bakacağını şaşırıyor hejpside çok güzel bayıldım
öneriniz üzerine sellukaları ektim 6 adet tohumun 3 tanesini ektim sadece bir tanesi çimlendi diğer 3 tanesinide yeni ektim bakalım ne olacak merakla bekliyorum
Son senelerde gözüme giren bir bitki .evvela soğuğa dayanıklı yazın çok gösterişli havuz kenarında süper en güzel rengi resimdeki ,ayrıça beyaz. açık pembesi var
Kolay çoğalıyor resimde olduğu gibi şu günlerde çelik yapmak için bol kök veriyor benden tavsiye
sayın ahmet er çok beğendim harika bir çiçek eğer lobelia larda fazla çelik varsa talip olabilirmiyim çok güzeller:D
sayın ahmet er birde güller çok güzeller benimde bahçemde güllerim var ama galiba budamayı bilmiyorum sizin güllerin bakımını nasıl yaptığınızı braz anlatırmısınız bizede örnek olur çok müthiş güzel gülleriniz var
İşlerimin yoğunluğundan sizlere fazla vakit ayıramıyorum .kusura bakmayın
Havaların anormal ısınmasından Orkideler erken açmaya başladı
Bugün çektığim Cattleya resimlerini koyuyorum
Havalar anormal, şubat ayı 10 üzerinde
Çiçeğe gelmeye başladılar açınça şaşıraçaksınız birde hangi bitki olduğunu yazarsanız ............????
almanyalı
04-02-2013, 15:38
merhaba,
Ahmeter bey, ikinci resimdeki mimoza olabilir mi? bir ağaç türüne benzettim ama..çok merak ettim doğrusu tomurcuk hayli değişik geldi gözüme, cevabı bekliyoruz..
sevgilerimle
İlk resimi ben de tanıyamadım ama 2. resim mimoza. ;) En sevdiğim ağaçtır kendisi. Sayın Ahmeter ağacınız saksıda ve serada mı yoksa dış mekanda mı? Çiçeklerini açınca ne de güzel kokar mimoza...
Güzellikler dökülüyor sayfanızdan ;)
sayın ahmet er bahçenizin bu güzellikleri birgün beni bayıltacak
şimdi gelelim soruya ilk resim sanki begonvil gibi **** bana öyle geldi
ikinci olanı tanıyamadım
ayrıca bu güle mest oldum hayırlı geceler
Merhabalar, bende ikinci fotoğrafı mimozaya benzettim:p birinci fotoğrafı çıkaramadım:(
Bu sayfanın ilk başındaki katmerli maviş den istesem ne dersiniz:confused:
Iyi geceler.
Günaydın
Birinçi resim Şakayık çiçeği kendini gösterdi ikincisi mimoza
İstekler listeye alındı Sevgi hanım sıra numaranız 32
Güneşli bir gündeyiz hepinize iyi günler
Şimdiden teşekkürler.çok mutlu oldum.:p
rhepsag67
05-02-2013, 11:03
Sn Ahmeter, çiçekleriniz gerçekten başka bir güzel. Hal dilleri ile mesajlarını mükemmel veriyorlar. Ağızları da olsa sanki konuşacaklar...Siz bu işin sırrını çözmüşsünüz. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Daha çok çalışmamız lazım çok. (Kendi adıma söylüyorum.)
Saygı ve selamlarımla
SEVDİĞİN KADAR...
Çiçek sulandığı kadar güzeldir
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli,
Bebek ağladığı kadar bebektir.
Ve herşeyi
Öğrendiğin kadar bilirsin!
Bunu da öğren.
Sevdiğin kadar sevilirsin.
CAN YÜCEL
Ömürleri uzun olan bitkiler sizlere her sene güzelliklerini gösterecek sizleri mutlu edecektir
Mesela açelya mimoza şakayık kamelya gibi
İşte benimle uzun seneler beraber olan 2 bitki Açelya ve orkide epidentrum
Dostluğumuz bayağı eski bir orkide serasında bir karış kadar vardı yerlerde geziyordu sordum alabilirsiniz dediler ve 40 sene oldu
Resmini özel istedi kırarmıyım
Sizlere sunulan resimler binlerce resmin arasında en güzelleri seçilmektedir
Sn. ahmeter gerçekten süpersiniz siz de çiçekleriniz de.
sizlerle beraberim
HELLEBORUS
Bahçenizde veya balkonunuzda olmasını arzu ettiğim bitkilerden biri
Şu an resimde olduğu gibi bakımı gayet kolay özel bir bakım gerektirmiyor
Bahçeyi en fazla ziyaret edenlere özel imkanlar hatırlatıyorum
Çok güzelmiş. Çiçeklenme dönemi hangi aylarda oluyor:confused:
Yılbaşında başlıyor mayıs ayına kadar Facebook da teklif sizden mi geldi
Sayın Ahmeter ben bahçenizi sessiz gezenlerdenim
Bu çümleyi çok işitiyorum
Şimdiden sesinizi duyurursanız size faydalı olabilirim
Yılbaşında başlıyor mayıs ayına kadar Facebook da teklif sizden mi geldi
Evet hocam. Çok fazla kullanmasamda bir hesabım var.
Elma Kurdu
06-02-2013, 20:33
Sümbüllerinizin rengi harika duruyor. :)
Telgraf çiçeğiniz ne zamandır suda duruyor? :)
Bahcenizi zevkle gezdim sayın ahmeter. Teşekkürler
Begonvilin güzelligini unuttugumda siz yine hatırlatıyorsunuz ;)
İstanbulda begonvil güzel oluyor kışlar yumuşak geçiyor
Müsait yeriniz varsa tavsiye ederim
Günaydın hocam, bilgiler için çok teşekkürler.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Kokulu bir yaz bitkisi
Bu günlerde tohumu ekilebilir geçirgen toprakları seviyor Haziran başı çiçek açmaya başlıyor havalar don yapıncaya kadar çiçeği üzerinde kalıyor
Renginin güzelliği ve kokusu süper yüksekliği yerini severse 1.30 kadar
Güneş seviyor
gokcegokce
07-02-2013, 13:28
Sayın Ahmeter; sucul bitkiler, orkideler, güller, sarmaşıklar, her çeşit bitki sanki bahçenizde geçit törenindeler. Ben de uyum ve düzen sevenlerdenim. O nedenle düzenlemelerinizi çok beğeniyorum. Sevgiler...
gokcegokce
07-02-2013, 13:41
Osmanlı sümbülü
Sayın Ahmeter bu nasıl bir güzellik böyle! Nasıl edinebilirim acaba?
Ana gibi
07-02-2013, 13:56
(gül zamanı geliyor)
Teşekkür ederim, açıklamalarınız için.
çiğdemler .sümbüller açmaya başladı galiba bahara giriyoruz
Sizi bahar çiçekleriyle karşılıyorum
Sizin de tuşlara basabileceğinizi tahmin ediyorum
Cumhur Tonba
07-02-2013, 16:43
Ahmet Bey,
Ne güzel. Paylaştığınız fotoğraflar tablo gibi. Yanlarında da açıklayıcı bilgiler var bazılarının. Harikasınız. Kolay gelsin diyorum.
Açelya
Fotoğraf çekme merakım çiçekten daha evvel buraya usulen çiçek resmi koyuyorum Elimde binlerce değişik resim var pek tabii çoğunluk çiçeklerde
AÇELYA
Bu günler, en bol çiçekli olduğu günler pencere dışında yaşayabilir .Kar ve don olduğu zamanlar içeri alınız unuttum.yağmuru da ekleyebiliriz
Su çiçeklerini bozuyor sularkende dikkat
Asitli toprakları seviyor Bu günlerde haftada bir su kafi Ayda 2 defa sulama suyuna yarım limon sıkarmısınız
İdeal toprağı kestane fundası idi eskiden şimdi torf var mükemmel
Yazın serin güneş almıyan bir yerde muhafaza ediniz suyunu ihmal etmeyin
Köke yakın kısmından taze sürgünleri hafif odunlaşmaya başladığı zaman nemli bir ortamda çelikleyebilirsiniz
Ben zamanı gelince yapacağım resimleyeceğim
Bu günler satın alabileceğiniz en güzel günler 14 şubat için Hollandan çok fazla gelmiş benden hatırlatması
Bilgiler için teşekkürler. Fotoğraflar çok güzel elinize sağlık. Diğer fotoğraflarıda görme imkanımız olabilir mi?
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Saksı veya toprağa ekili gülleriniz için bu ay mutlaka gübre veriniz her halde budamasını bitirdiniz
En uygun olanı yanmış koyun gübresi
Bu güzel fotoğraflar ve ayrıca bilgiler içinde teşekkürler.
Gülün güzelliğini koruyan dikendir
Deme gül dalında diken nedendir
Müsaitsenız bakabilirsiniz merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
Bu resmi bu sabah çektim karı görmeden kardelenler açtı
Nasıl şişede oldu .neden şişeyi çekiçle kırdım
saat 21 de ilgili bölümde
Bu ağaçın çürüntüsü saksı bitkilerinin toprak karışımlarında faydalı oluyor
Su tutma kapasitesi yüksek orkidelerde ve saintpaulialarda kullandım memnun kaldım
Resimde görülenler daha da ufalanabilir
Sen kışın en güzel çiçeksin .seni seviyorum
Serada olabiliyor yüksek nem ve sıcaklık seviyor 25 sıcaklık 70 nem üstü
Böcek yediği söylense bile ben rastlamadım
serkan_istanbul
10-02-2013, 15:20
Ellerine yüreğine sağlık abi hepsi çok güzeller. Maşallah senin serada bahçede yok yok. Etobur bitkide çok güzel hele o altındaki orkidelere bittim. Sayfanı sık sık ziyaret ediyorum yararlanıyorum da anlattıklarından. Sevgi ve saygılarımla.
Sizlere biraz yoğun bir program sundum yorulduğunuz tahmin ediyorum
Bu gülün güzelliği yorgunluğunuzu alacaktır
İyi geçeler
Sizlerle her gün burada buluşuyoruz beğeni rakamı hergün artıyor.
Bununla beraber şu konuya biraz daha fazla önem verin diyorsanız lütfen yazar mısınız?
Burayı önemsiz bilgi ve resimlerle doldurmak istemiyorum
Biliyorum resmi bir internet başındayız ancak okuyoruz yazamıyoruz diyorsunuz müsait bir zamanda lütfen yazınız
Resimsiz bir mesaj yazmamaya özen gösteriyorum güzel bir çiçeğin insan üzerinde yarattığı olumlu etkinin farkındayım
Bu gün seradan bir CYMBIDİUM resmi koydum
İyi günler iyi haftalar
Sizede iyi haftalar.:p
Su sümbülü hakkında biraz daha açıklayıcı bilgi rica edeceğim sizden. Bitkinin ihtiyaçları nelerdir? Güneşli bir yerde yetişebilir mi? Çiçeklenme dönemi nekadardır?vs.
Şimdiden teşekkürler.
Sizlere biraz yoğun bir program sundum yorulduğunuz tahmin ediyorum
Bu gülün güzelliği yorgunluğunuzu alacaktır
İyi geçeler
Bu gülün güzelliği karşında ne yorgunluk ne stres hiç bir şey kalmaz sayın ahmeter:p
Sayın Sevgi
Forumda su sümbülü ilğili bölüm var 4 senedir orada yapılan yazışmalar var
Bu gün merak ettim o bölüme gittim en fazla mesajı ben yazmışım
Orada Ahmeterden başka TUTA İsımli mesajlarda bana ait
Tatmin olacağınızı tahmin ediyorum
Resimde serada bu gün olan su sümbüllerinden bir resim
Eskilere gidince pek cok isim gördüm bu gün yoklar
Foruma beklerim Bahçeye değil buradaki benim sayfaya
İyi günler
Teşekkür ederim. En kısa zamanda inceleyeceğim.
BEGONVİL
Hangi bitkinin tohumu oluşuyor
elifbilge
12-02-2013, 09:32
Sellukamı?
EVET
Bahçeden bir arzunuz varsa bildirebilirsiniz Sayın Bilge iyi günler
Bu gün açan çiğdemler
Çiçek hediye ismini bilmiyorum
Öyle bir aa demişim ki ben bile şaşırdım kendi sesime.
Çok güzel demekten usanmayacağımız güzellikler.
Emeklerinize sağlık sn Ahmeter. Eşinize ve size saygı ve sevgilerle
Son senelerde tanışdığımız bir bitki yazın bahçede . kışın 10 derece bir ortama alıyoruz
Kış yaz yaprakları üzerinde bilhassa kırmızı rengi güzel ayrıça beyaz ve pembesi var
3 metreye kadar boylanıyor sarmaşık görünümünde güneş seviyor
kartal124
12-02-2013, 20:55
Sayın ahmeter,
Sundavilla'yı bu kış deneme maksatlı olarak içeriye almadım.Üzerine kar da yağdı.Yapraklarının çoğunu döktü ama dayanacakmış gibime geliyor.Bakalım denememin sonu ne olacak?
Selamlarımla.
milaca2010
12-02-2013, 22:12
Sn. ahmeter; gözalıcı bir sunum.
sundavilla zahmetsiz bir bitki olmalı, saksıya dikmekte fayda var sanırım.
Saygılar...
Bu gülü yarında koyabilirdim ama solmasından korktum
Denizardacan
13-02-2013, 21:33
Saim bey iyi geceler,
Sessiz takipçilerdenim ben de,
Size bir sorum olacak, geçen hafta annemlerin bahçeden birkaç tane gül çeliği aldım hazırda perlit yoktu, ben de lav taşına dik olarak değil de eğimli olarak yerleştirdim çelikleri.
Çeliklerin olduğu kabın altında yeterince drenaj deliği var, dıştaki bir kapta da 2cm kadar su var, yani nemliler.
Sonuç alabilir miyim acaba bu şekilde.
Gülle ilgili bölümleri okudum kuma saplamak gerekiyor, daha sonra saplanan yerlerde kallus oluşacak sonra toprağa dikilecek.
Ama o anki şartlar doğrultusunda ben bu şekilde yaptım ne dersiniz. Ölmelerini istemem.:(
Teşekkür ettim.
Doğru olanı kum veya perlit sizin yaptığınızın olacağını tahmin etmiyorum
iyi günler
elifbilge
14-02-2013, 10:15
Saim Bey Merhabalar;
Bahçenizden çiçek seçmemi istemişsiniz fakat ben bilemedim şimdi ne rica etsem diye şimdi bahçenizi tekrar tekrar geziyorum.En kısa zamanda isteğimi ve adres bilgimi özelden size göndericem.Çok teşekkür ediyorum şimdiden.
Sağlıkla.
Sevgili abim, tek solmayan çiçeğinizin ve sizin güzel ellerinizden hasretle öpüyorum.
Saygılar, selamlar...
Aynı toprağın çiçeklerisiniz Teşekkür eder .İyi günler dilerim
Senelerdir merak ettiğim bu su bitkisini tohumdan yetiştirmeye karar verdim
Tohumların üzerinde bıçakla bir yara açarak suya koydum o yaralanan kısımdan bir sürgün verecekmiş
Suda 10 gün kadar kalması lazımmış
Meraklan bekliyorum
Paphiopedilum
Dünyaya gözünü açıyor
elifbilge
15-02-2013, 13:12
Ellerinize yüreğinize sağlık sayenizde gözlerimiz bayram ediyor.
Sağlıkla.
Bitkileriniz kadar onları fotoğraflamanız da harika. Ellerinize sağlık.
Yalnız internet bilgilerine kalmayın
Ziraat ve bitkilerle ilgili ufak bir kütüphaneniz olsun
İlk edindiğim 2 kitap 1968 tarihli
-İstanbul gibi bir yerde müthiş bir bahçe
-bahçe için bitki için örnek alınması gereken bir kişisiniz. Tebrikler.
Çekmiş olduğum resimleri teker teker bakıyordum Aşağıdaki resim hoşuma gitti hemen ekranda fon resmi yaptım
Resim daha büyüdü bir renk çümbüşü deneyebilirsiniz
Çekmiş olduğum resimleri teker teker bakıyordum Aşağıdaki resim hoşuma gitti hemen ekranda fon resmi yaptım
Resim daha büyüdü bir renk çümbüşü deneyebilirsiniz
Mavi çiçekler lobelya mı?
Fotoğraflar harika elinize sağlık
Evet lobelia ve tv ekranında fon resmi
Değerli Hocam biliyor musunuz ev değişikliği nedeniyle 2 begonvil saksı kupkuru şekilde bir kaç ayı geçirdikten sonra, biri can taşıdığının sinyallerini bir kaç yaprak vererek gösterdi.Nasıl mutlu ettiler beni bi bilseniz, şimdi sıra 2. begonvilde çok dua ediyorum buda canlanır inşallah.İçimdeki his buda diğerine özenip yaprak vermeye başlayacak canlanacak diyor.
Bu güzel sevincinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim
Serada olan begonvillerden size bir tane ayırdım
Unutmayın mart sonu adresinizi bekliyorum iyi geçeler
Baharın habercisi olan bu güzeller uzun seneler toprakta hiçbir bakım gerektirmeden yaşarlar
Şubat ayında havaların az ısınmasıyla ortaya çıkarlar soğuktan korkanlar mart ayını beklerler
Kendiliğinden çoğalırlar her sene yeni yumruları çoğaltabilirsiniz
Çiğdem
kardelen
Eranthis hyemalis
Çuha
Elma Kurdu
16-02-2013, 09:37
Sayın ahmeter günaydınlar biz de sizi ziyarete geldik :)
http://img5.imageshack.us/img5/8468/c6988e8680c47007d8f8e16.jpg
Baharın habercisi olan bu güzeller uzun seneler toprakta hiçbir bakım gerektirmeden yaşarlar
Şubat ayında havaların az ısınmasıyla ortaya çıkarlar soğuktan korkanlar mart ayını beklerler
Kendiliğinden çoğalırlar her sene yeni yumruları çoğaltabilirsiniz
Çiğdem
kardelen
Eranthis hyemalis
Çuha
Merhabalar hocam, bu muhteşem güzelliklerin fotoğraflarıyla bizi gene mest ettiniz. Maşallah çok güzel açmışlar.
Bende sonbaharda çimlerin arasına çiğdem soğanlarını ektim. Şimdi filizlendiler. Yazın soğanları yerinde kalsa birşey olurmu? Çünkü çimler hergün sulanıyor. Soğanlarda çürümeye sebep olurmu? Çiğdemlerin yeri yazın sürekli güneş alan bir yer.
Güneşten ve sudan etkilenmezler
tekomusti
17-02-2013, 07:32
sn ahmet hocam imrenerek her fırsatta sayfanızı ziyaret ediyorum ve bayılıyorum maşallah ellerinize sağlık görsel şölenden dolayı sonsuz teşekkürler
saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.