View Full Version : ahmeter / Bahçe
Sayın Ahmeter Hocam;
Diyecek laf bulamıyorum. Böyle hayran hayran seyrediyorum. İnanıyorum bir gün benimde sizinki gibi düzenli güzel bir bahçem olacak. O ne güzellikler öyle. Çan çiçeği muhteşem. Maviş, menekşe, hosta ya o açelya of offff çok çok güzeller. Anlamadığım lütfen cahilliğimi mazur görün son resimdeki 2 tane file gibi uzun şeyler nedir. Çok özür dilerim. Her şey harika emeğinize ve gönlünüze sağlık. Saygılar.
Yakın çekim bir resim buldum herhalde anlaşılıyor
ama sizden bir ricam aynısından yaptırıp içinede findık koyarsanız kuşlar ne kadar sevinecek Selamlar
Doğada bulunan 2 bitkiden 2 resim salep .ve platycodon grandiflorus balon çiçeği
menekşeci
21-05-2013, 07:19
sayın ahmeter siteye yeni üye oldum ve 2 gündür bahçenizi keşfettim tek kelime ile harika bir bahçeniz var emeğinize sağlık bahçenizdeki tüm bitkiler sağlıklı ve çok güzeller .söylenmesi gereken tek kelime var o da nazar değmemesi için MAŞALLAH.
Teşekkür eder her zaman beklerim Bu gün yoğun geçecek güzel resimler ve bilgiler var iyi günler
Yeni bu sabah çekilen 50 yakın resim var Akşama kadar zaman zaman sizlerleyim
Bu gün benim için en enteresan Telgraf çiçeğinin , çiçeği
Bütün sene dekoratif yapraklarıyla güzel bir görüntü veriyor
Ama çiçeği
Tradescantia fluminensis
Bitki doğada nerde ve nasıl yaşıyorsa şehirdede o ortamı arıyor Su sümbülünün güzelliğine diyecek yok yakında bu havuzda hep beraber seyredeçeğiz
Yalnız etrafını otlar sarmış sevdim , kokladım ayrıldık
Havuz ve etrafında renk çümbüşü
Sayın Ahmeter ben sizin sırrınızı çözdüm bu cennet bahçeye kuru odun koysanız kıskanıp yeşerir, bu çiçekler kıskançlıktan coşmuşlar :) şaka bir yana emeğinize sağlık içimiz açıldı valla.
dağçiçeği
21-05-2013, 14:15
Tek kelimeyle muhteşem. Kuşlar için hazırladığınız yemlikler çok hoşuma gitti.
Ereğlide olur İstanbuldan daha güzel olur Deneyebilirsiniz
BEGONVİL
dağçiçeği
21-05-2013, 15:47
Teşekkürler sayın Ahmeter. İnşallah bir gün bende denemek isterim. Acemiliğimi atmam lazım önce. Begonvil favorilerim arasında . Begonvil deyince Bodrum ve siz aklıma geliyorsunuz. Saygılar.
dağçiçeği
21-05-2013, 20:16
İyi akşamlar Sayın Ahmeter. Yarın birbirinden güzel resimler görmek dileğiyle.
Bu resmi yarına saklıyamam Bu gün hem bahçede çalıştım hem sizi yalnız bırakmadım Şu andan itibaren ikramlar sizden çilek mi olur ,şekerli bir kahve mi , yoksa limonata yanında un kurabiyesi , burada durmam lazım
İyi geçeler
birtanecik
22-05-2013, 06:11
hocam bende mis gibi bol oksijenli altınoluk güre havası yolluyorum. selamlar
günebakan
22-05-2013, 14:06
Bu güzel bahçeden eve girilirmi hiç Sevgili Ahmeter harika görünüyor:)
Her zaman güzel. kibar. bahçelere yakışan bir bitki
AHMETER BAHÇE
Uyumlu taş ve çiçekler
Bir dostum bahçesi için yardım istiyordu bahçesini otlar sarmıştı Geçen sonbahar yapılacakları tarif etmiştim
Dün bahçesinde idim
Resimde görüldüğü gibi otlardan eser yok
Toprağa sera taban örtüsü serip üzerine mıcır dökmüştü
İşte son durum
Bu hafta yoğunluktan isteklerinize. ve mektuplarınıza henüz cevap veremedim
En kısa zamanda telafi edeceğimi bildirir iyi günler dilerim
Çukulata hurması
Fidan geçen sene çiçeğe gelmedi bu sene çiçek açtı paylaşıyorum
Herhalde meyva vereçek
milaca2010
23-05-2013, 22:34
Sakız Sardunyalar dekoratif çiçeklikte harika görünüyor sn. ahmeter hocam; Campanulalar coşmuşlar. Çikolata hurmanız çiçek açmış inşallah meyvelerini tutar, bahçemdeki Trabzon hurması 11 tane çiçek açtı meyvelerini minicikken döktü, şu an dökmezse 2 adet meyvesi duruyor.
Hocam; emeklerinize sağlık harika paylaşımlar.
Saygılar...
Mum çiçeğinin ilk çiçekleri
Ve peru zambağı
Saim hocam, sizin objektifinizden bitkilerinizin görüntüleri bir başka oluyor. Öncelikle sizin bitkilere bakımınız ve onların dilinden anlamanız tabi ki tartışılmaz. Ustalardan çıraklarına el verme vardır, sizde bize elinizden bir parçacık bulaştırsanız. Kendi adıma çok sevinirim.
Sarı çiçekli olan mum çiçeği mi? Ben mum çiçeğini sarılıcılardan biliyordum.
Peru zambağına diyecek söz bulamıyorum.
Kolay gelsin. Saygı ve selamlarımla.
dağçiçeği
24-05-2013, 11:52
Sayın Ahmeter campanular saksıda iki tür zannedersem. Biri si yalınkat diğeri katmerli. Bende katmerli olandan var ama şu an sadece yaprak. Çiçek açımını hızlandırmak için sizin yaptığınız bir şey var mı ? Bu iki türün su ihtiyacı aynı mı ?
Bütün bitkilerinize ve size kocaman bir maşallah diyorum.
Sakız Sardunyalar dekoratif çiçeklikte harika görünüyor sn. ahmeter hocam; Campanulalar coşmuşlar. Çikolata hurmanız çiçek açmış inşallah meyvelerini tutar, bahçemdeki Trabzon hurması 11 tane çiçek açtı meyvelerini minicikken döktü, şu an dökmezse 2 adet meyvesi duruyor.
Hocam; emeklerinize sağlık harika paylaşımlar.
Saygılar...
Sayın milaca2010 ,
Hurmaların çiçek yapraklarını döktükten sonra sulama yapılınca döküldüğünü biliyorum , umarım dökülmezler , benim hurmam bu kış dondu :(
mandalinci
24-05-2013, 14:26
Sayın ahmeter,
Hem çiçekler, bitkiler güzel hem de çekimler muhteşem.
Ellerinize sağlık, sağlıklı, keyifli günler dilerim.
Sayın Sevgi
Mum çiçeği kışın toprak altında bahçede kalıyor yetiştirmeye değer
Dağ çiçeği
Biraz daha bekleyin açacaktır fazla suya dikkat kök çürüklüğü oluyor
Mandalinçi
Teşekkür eder her zaman beklerim
milaca2010
24-05-2013, 16:41
Sn. ahmeter; Su sümbülleri güneşi mi severler yoksa gölgeyimi?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/407664d1369123521-img_0905.jpg
Saygılar selamlar...
gizemdrn
24-05-2013, 22:47
Bahceniz çok güzel menekşelerde yosun kullandığınızı hep yazmışsınız nerden bulabiliriz yardımcı olursanız sevinirim
Sayın Milaca
su sümbülü yarı gölge bir ortamı seviyor
Sayın Gizemdrn
Bu günlerde ıthalatçı firma getireceğini söyledi haber veririm
Bu konu hakkında uzun uzun konuşacağız yalnız resimlerini koyuyorum
Bu akşam mesai bittikten sonra
milaca2010
25-05-2013, 18:16
Arapsaçını bazen saksıda bile yetiştiremiyoruz, sizin arapsaçlarınız maşallah zemini tamamen kaplamışlar, emeklerinize sağlık sn. ahmeter; Su sümbülü süper duruyor.
Saygılarımla...
Bahçenize girdikten sonra kolay kolay kurtulanamıyaçak bir bitki yonca
Saksının veya toprağın 20 cm derinliğindeki yumruyu bulup atmak şart
Bu olay Türkiyede yaşanmıyor çünki kışın iklim müsait değil ölüyor
Ancak vatanı olan Brezilya ve Kaliforniyada havuzlardan dışarı taşıp bahçeyi işgal ediyor onun için havuzlarda kullanmıyorlar
Benim yukarıda koyduğum saksıda bakın 1 ayda kaç tane kol verdi tabii müsait bir ortam olduğu için
Bu bitkiye teslim oldum bütün bahçeyı sardı
dağçiçeği
25-05-2013, 19:21
İstilacılardan kurtulmak çok zor oluyor. Ben de saksılarda bahçe toprağı kullandığım için çoğu saksıda yonca çıkıyor.
Biraz moral takviyesi yapalım devam edeceğiz
Fanusda kırmızı güller
ipektuğçe
25-05-2013, 22:23
Sayın Ahmeter, muhteşem kareleri zevkle izledim ve gezdim. Emeklerinize sağlık, saygıyla...
Memnun oldum Lobelyaları size gönderiyorum
birtanecik
26-05-2013, 09:06
Sevgili Hocam
Bol çiçekli günaydın
dağçiçeği
26-05-2013, 11:47
Ananas yetiştirmeyle ilgili bir sorum olacak mümkünse. Bu şekilde meyve elde etmek mümkün mü ? Mümkünse ne kadar zaman sonra meyve alabiliriz?
Sabahın ilk ışıkları fujeri ısıtıyor fujer güneş sevmiyor biraz sonra ayrılacaklar
Bahçenın en nemli ve loş yerlerinde güzel gelişiyor
Hepinize iyi günler dilerim
İnsana büyük bir rahatlama veren doğanın yeşil rengi günümüzde psikolojik
seanslarda kullanılıyor
Terapiye alınan hastalar yeşil rengi ile huzura kavuşuyorlar
Doğaya yeşile koşunuz
Akşam oldu yine bastı kareler
Gitme yavrum seni arslan pareler
Bazı bitkiler havanın kararmasıyla kapanıyorlar en güzel örnek Nilüfer
Güneşin gitmesiyle kapandı yarın size erkenden açıldığını göstereçeğim
birtanecik
27-05-2013, 21:41
Hocam iyiakşamlar,
Bahçeniz harika hergün ziyaret etmesem olmuyor. Ellerinize sağlık....
Bu sabah açtı 3 metreye kadar boylanabilen ,kokusuz gösterişli bir bitki ,yumru kökleri var kokusuz
Bahçeniz muhteşem...Sıhhatli ve bol çicekli günler geçirin inşaALLAH...
Güneş kayboldu hava biraz serinleyince güller bir başka oldu
birtanecik
28-05-2013, 21:46
Hocam iyiakşamlar,
Harikasınız.
birtanecik
29-05-2013, 20:09
Hocam iyiakşamlar,
Ben de akçay güredeki bahçeme rulo çim yapmaya karar verdim. Bana verebileceğiniz fikirler olabilir mi? Teşekkürler
Sn.Ahmeter merhaba,
Fırça çalısının tohumdan yetiştirilme süreci nasıldır? Yetiştirmek kolay mı, özel bakım gerektiriyor mu? Saksıda yetişebilir mi?
Ayrıca, Ankara ikliminde de yetişir mi?
Teşekkürler...
dağçiçeği
29-05-2013, 21:41
Sayın Ahmeter bende şunu sormak istiyorum; fırça çalısı nekadar çiçekli kalıyor?
Bu konu hakkında uzun uzun konuşacağız yalnız resimlerini koyuyorum
Bu akşam mesai bittikten sonra
Merhaba,
İstilacı bitkiler başlıklı mesajınızda susümbülünün yeni uzantılarını dışarı sarkıtmışsınız. Kısa bir süre için mi öyle yaptınız yoksa uzun süre öyle kalabilir mi?
İyi günler
Akşama yazma niyetim vardı şimdi müsait oldum
Sayın Birtaneçik
Ben olsam tohum ekerdim Serme çim ılk sene bakım için bilgi ve tecrübe istiyor
Sayın Kelebek
Fırça bitkisi tohumdan yetişiyor saksıda olabilir Ankara iklimi uygundur
Fakat saksıda 2 senelik bitki 20 lira uğraşmaya değer mi?
Sayın Dağ çiçeği
Uzun süre 2 ay kalabiliyor
Sayın Sabah
Su sümbülü çok fazla beslenme istiyen bir bitki resimdeki saksıda olana aşırı bir gübreleme yapılıp azdırılmıştır.
Şimdi bütün o yavrular alınıp havuza kondu çiçeklenme safhasına geçti
Bir notum var yukarıda sorularına cevap verdiğim üyelerin bahçe isimleri Türkçe ve bilinen kelimeler Türkçe olmıyan ve açaip isimler aklımda kalmıyor cevap vermeye unutursam kusura bakmasınlar
iyi günler
birtanecik
30-05-2013, 20:40
Sevgili Hocam,
Bende ekme çim taraftarıydım ama vakti geçti. Seneye oğlumun okulu olduğundan dolayı haziran'da Akçay'a geleceğim için rulo çim tek şansım.
lysimachia nummulaira
Bahçenizde muhakkak bir kök bulunsun bakımı kolay demiyorum hiç yok bırakın kendi kendine büyüsün toprağı örtsün , saksıya dikin yerlere kadar sarksın , bir kavanoz suya koyun dekoratif güzelliği ortaya çıksın , ve orada büyüsün onun için adı sarı kız
milaca2010
31-05-2013, 14:58
iyi günler sn. ahmeter hocam; Sarıkız güzel bir sarkıcı çiçekmiş, saksıda çok dekoratif durur.
Sarıkız tek yıllıkmıdır?
Saygılarımla...
Canım sıkılıyor canım
Güzel sözler duymak istiyor canım
birtanecik
02-06-2013, 09:43
Günaydın Sevgili Hocam
Clamatis değil mi mor olanlar. Birşey diyemiyoruz. Nutkumuz tutuldu bu güzelliklere karşı
milaca2010
02-06-2013, 12:14
İyi Pazarlar, gününüz güzel olsun sn. ahmeter hocam.
Lobelianın pembe ve beyazıda çok güzel, çok hoş bir kompozisyon olmuş sn. ahmeter hocam, emeklerinize sağlık.
Sağlıkla kalınız, saygılar...
Günlerin tadı yok çiçekler ilgi istiyor bakım istiyor onlarda farkettiler benim moralsiz olduğumu
Resim çekmeye devam oyalanıyoruz ., fakat devamlı siren sesi insanı etkiliyor
Hep beraber bakalım
Akvaryumda olan hem dışarda hemde su içinde yaşayabilen sarı kız , ön planda olan
milaca2010
03-06-2013, 20:48
İyi akşamlar sn. ahmeter hocam; Keyfimiz olmasada en azından çiçeklerinizin keyfi yerinde.
Hepsi çok güzeller.
Saygılar...
Sn. milaca size katılıyorum keyifsizlik konusunda inanın hiç bir şey yapası gelmiyor insanın. Bitkiler tek tesellimiz.
birtanecik
03-06-2013, 22:03
Hocam iyiakşamlar.
Yeni yapmaya çalıştıpım bahçeme bahçeniz tam ilham kaynağı. Ağaçların köklerine çiçekler harika görüntü vermiş. Siz sağolun.
Hava güzel gezebilirsiniz merak ettiklerinizi sorabilirsiniz sizi ilgilendiren bir konu muhakkak bulabilirsiniz iyi günler
birtanecik
04-06-2013, 16:24
Hocam merhaba,
Çimlerinizi ağaç diplerine doğru istilasını nasıl önlüyorsunuz. Aüaç diplerinde herhangi bir set yok.
Çimlerin ilerliyen kısımlarını devamlı temizleyip ilerlemesine mani oluyoruz
birtanecik
04-06-2013, 20:55
İyiakşamlar Hocam
Bende bu gün Akçay da kenarlara çimi bölmek için çitimsi bişey baktım ama beğendiğim bişey olmadı. Üstelikte çok pahalı. Araştırmadayım. Elleriniz dert görmesin.
birtanecik
04-06-2013, 20:58
Hocam ağaç diplerindeki begonyalara kışın bişey olmuyor mu? Soğuktan etkilenmiyolarmı?
Etkileniyorlar her sene yenisini alıyoruz
Geçe mumu
Harikulade güzel bir bitki kışın toprak altında donmuyor ve devamlı yumru veriyor
birtanecik
04-06-2013, 21:09
Hocam süpersiniz....
birtanecik
05-06-2013, 23:09
Hocam bol çiçekli akşamlarınız olsun. Kandilinizi kutlarım.
Günaydın;
Hocam bahçeniz her zamanki gibi muhteşem. Her şey yerli yerinde. Ne nereye nasıl yakışır, nasıl görünür çok güzel hesaplanmış. Sanki masal bahçesi gibi bir yerlerden kül kedisi ve yedi cüceler çıkacak diye düşünüyorum. Gerçekten bahçeniz ve yaptıklarınız bana çok şeyler öğretiyor. Siteye girdiğimde hemen hemen ilk girdiğim bahçe sizin bahçe. Bazen sessiz bazende sesli.
Gece mumu dediğiniz galiba ezan çiçeği. Benim bahçeye 3 yıl önce 1 kök dikmiştim. Şimdi bahçenin her yerine dağılmış durumda. Akşamları bazen bahçeye gelen misafirlerle onun açılışını izliyoruz. Herkes videoya çekip duruyor.
Sanırım pembe sultan küpesinden bende de var. Yapısı aynen benimkine benziyor. Üzerinde çok tomurcukları var. Umarım bu pembedendir. Çiçek tutkum gittikçe daha fazla olmaya başladı.
Şimdi de sizin bu lobelialara sarmış durumdayım. Bir tane büyük bir küpüm var. Onu yan yatırım içerisine lobelia dikmek istiyorum. Tohumdan kolay çimlenir mi? Bilmiyorum. Kolay bir çiçek midir? Karadenize uyum sağlar mı? Düşünüp duruyorum.
Yazacak çok şey var ama sizi daha fazla yormayayım. Bol çiçekli, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum. Saygılarımla..
Sizin iyi bir izleyici olduğunuzu daha evvelden farkına varmıştım doğru ve yerinde sorulardan anlaşılıyor
Lobelia sizde yetişir tohumdan olabilir ancak ekim kasım aylarında tohumu ekmek lazım sık sık bahçeye beklerim
GLORİOSA
Manolyanın yapraklarını atmaya kıyamadım
Günün yorgunluğunu bende burada çıkarmaya başlıyorum fakat yazı yazmakta pek hünerli daha doğrusu yetenekli değilim
Geçe mumunun açık pembesi
Heuchera
birtanecik
07-06-2013, 00:09
Hocam iyiakşamlar,
Bugün elyaf arasındaki çimimizi serdik. Sulamaya ve nemli tutmaya devam. Tabii sizi de izlemeye...
Sayın Ahmeter,
Bahçeniz he zaman ki gibi çok keyifli, çekimler çok kaliteli ellerinize sağlık.
Sabah erkenden yola çıktık vardığımızda henüz güneş yeni doğuyordu
Özlemiştim toprağını suyunu ve en önemlisi diktiğim ağaçları
10 sene geçmiş ne kadar büyümüşler sarıldık kucaklaştık
Köknarlar ve çevizler
Farkettim bana dargınlar senelerce onları ihmal ettim birbirlerine sarılmışlar
Ektiğim fıstık çamının tepesine kadar sarılmışlar ayırmaya kıyamadım
Benol Hazaroğlu
07-06-2013, 21:35
Güzel bir gün geçirip hasret gidermişsiniz Sayın ahmeter.
Onlar mutlu siz mutlu hatırlanmak hoşlarına gitmiştir.
Çok ta ara vermişsiniz köyünüze gitmeye. Sağlık ve iyi günler dileklerimle.
Mesajlarında güzel temenniler bulunan bütün iyi niyetli doğa sevenlere
Eviniz bol çiçekli .gönlünüz şen olsun
AHMET BEY GÜNAYDIN.......Kolay gelsin muteşem bir bahçeniz var.Ellerinize sağlık .bu son çiçeği merak ettim mor ve pembe birarada çok güzel ismi ne acaba bu güzel çiçeğin.kolay gelsin selamlar.
Günaydın Ahmet bey, bahçenizin her köşesi ayrı bir tablo sanki.Hayran kaldım.Ellerinize sağlık.4084. mesajınızdaki 4.çiçeğin adı nedir acaba?
birtanecik
09-06-2013, 09:54
Hocam Günaydın,
köyünüz bahçeniz herşey olağanüstü.....
Günaydın
Sebaye hanım Fittonia çok nem seven dekoratif bir bitki
Ahsen hanım
Akvaryumda olan Sarı kız sıraylan.begonya.geçe mumu.ortança ve küpe
birtanecik
09-06-2013, 21:37
Hocam iyiakşamlar
<tam bir doğaseversiniz. Tebrikler.
Bu haftanın huzurlu .ve neşeli geçmesini diliyorum
teşekkürler Ahmet bey
ortancayı bilirim ama yakından hiç dikkat etmemişim.Renk çok güzel.
Sayın Ahsen gibi devamlı öğrenme tutkusu içinde olunuz konumuz doğa çiçekler bitkiler ağaçlar
Çekıngen olmayınız evinizde bir tek saksınız bile olsa ondan bahsediniz
Nasıl bir cevap alacaksınız diye merak içinde olunuz
Bütün bunları bir hobi haline getiriniz
Mesaj yazdıktan sonra tekrar tekrar okuyunuz hataları düzeltiniz
Ben sizinle beraberim takdir sizin
heaven era
10-06-2013, 14:11
Bir gün bir bahçem olursa ahmet abinin bahçesi gibi olmasını istiyorum.Bahçenizi çok beğendim.Bu foruma bir iki gündür bu sayfadaki tüm mesajları okuyarak üye oldum.Bitkilerden maalesef çok anlamıyorum.Bahçem yok ve evimdeki tek bitki olan Masengena'nın adını bugün bu siteden öğrendim.Ama bu sitedeki tecrübeli üyelerden çok şey öğrenmeyi temenni ediyorum.Ahmet abiye ve eşi hanımefendiye mutluluklar dilerim.
kadir_26
10-06-2013, 14:55
Sn. Ahmeter,
bahçenizin bir müdavimi olarak ilk kez bir soru sormak istiyorum, kendi bahçeme yine kendi olanaklarım ile yaptığım bir minik dere ve min havuzum var, içinde bir kök serbest su sümbülü ve bir adet litrelik saksıda yine bir nilüferim var. Su sümbülü 2 gün önce açtı ve coşkuyla dün fotoğrafını çektim (iyiki de çekmişim) ama bu sabah çiçeğin olmadığını farkedince canım bir hayli sıkıldı, açmış olan su sümbülü birkaç gün içinde solar ve yok olur mu? Bir yerde yaptığım bir hatam mı var?
Esen kalınız.
heaven era teşekkür ederim daima beklerim
Kadir 26 su sümbülü bölümünde izah edeceğim selamlar
kadir_26
10-06-2013, 20:04
Sn.ahmeter,
Teşekkürler ilgili başlığı okudum, yanıt için teşekkür ederim.
Esen kalınız.
birtanecik
10-06-2013, 20:13
Hocam İyiakşamlar,
Çizme koonseptiniz harika. Benim bahçemde de begonvilim var. 2 yıllık. Kuru dallar yapraklandı fakat çiçek yok daha. Sanırım çimler çıksın diye çok suluyorum. 2 adet yaseminim var biri küçük biri büyük çiçekli. Küçük çiçekli bu kışı saksıda geçirdi birkaç gün önce bahçeye ekdim. Üstünde çok çiçek var ve minicik çiçekler. Sizden öğrendiğim kadar demir su ve gübre karışımı veriyorum. Akçay'da bugünler oldukça sıcak geçiyor. Çelik güllerimin bir kısmı tutmuş bir kısmı sopa halimde. Acaba çıkarsam mı tutmayanları. Birde çelik 7 adet begonvilim var. Hiçbir yeşerme belirtisi yok. Ne yapsam ? Elyaf arası çim serdim yeni bir sistem. Devamlı suluyorum. Köklendiler ama üstten daha yeşerme yok. İşte böyle Hocam. Keşke benim komşum olsanızda yardım etseniz bu cahile.
Bol çiçekli günler hepimize..
Begonvillerin çiçeğe gelmesi için suyunu az vereceksiniz
Güllerin tutanlar tutmuş diğerlerinin çıkarabilirsiniz
Begonviller için açele etmeyin hiç belli olmaz yaz sonu yeşillenebilir
Selamlar
birtanecik
10-06-2013, 20:40
Hocam çok naziksiniz cevabınız için teşekkürler. Umut dünyası bende yeşerir umuduyla bekleyeceğim. Ortancanız da sizin kadar nazik ve güzel. Çiçeklerle beraber kalın sevgili hocam....
10 senedir bende olan bu bitkinin bu yaz en güzel halini gördüm Her sene bahçeye alıyordum bu sezon serada bıraktım çiçeklenmeden evvel bol gübreledim
Serada geçe nemi yüksek .gündüz dışarıya göre 5 ila 10 derece daha sıçak
Sevdiği ortamı bulduk ama seneler geçti
Bir tek saksı kaktüsüm var bakımı kolay bütün bitkiler böyle olsa
iyi akşamlar. sy ahmeter hocam ellerinize sağlık bahçeniz muteşem olmuş darısı bizlere. gloriosa. çiçeğiniz dikkatimi çekti çok yıllıkmı yoksa tohumdanmı sürdürüyorsunuz.
Sayın Efe
Gloriosa müsait şartlarda tohum verdiği biliniyor fakat ben henüz tohum alamadım
Yumrular uzun seneler yaşıyor ve yenı yumrular oluşuyor
İstanbul ortamında serayı sevdiğini söyliyebilirim
teşekkürler hocam bilgileriniz için .o zaman ege sahil kesiminde bahçede rahat yetişir herhalde.
birtanecik
13-06-2013, 07:23
Günaydın Ahmet Hocam,
Bahçenizdeki ince ayrıntılar bize ışık oluyor. Sanırım havuz kenarıydı biraz evvelki resim. Biraz daha ayrıntılı resim alsak. Ayrıca aksesuarlarda müthiş. Tebrik ediyorum.
Manolya
Kendine has kokusu.duru beyazlığı .asil duruşu.ve gösterişli bir ağaçın çiçeği
Tohumla veya çelikle çoğaltılıyor tamamen usta işi
Fidan alırken üzerinde çiçeği olanlar en aşağı 10 senelik oluyor ekserisi ithal
Her manolya çiçek vermiyor
Çiçeği olmıyan manolya alırken dikkat yapraklarının tersi kahverengi olacak
iyi akşamlar
Nem seven dekoratif bilhassa kavanoz bahçeler için ideal çelikten gayet kolay çoğaltılabilen beyaz çiçek açan .kışın sıçak yer seven bir bitki
Günaydın;
Sayın Hocam;
Gloriosa çok zarif bir çiçekmiş. Sizin elinizden daha da güzel olmuş. Sanki Kraliçe edsında çiçekleri var. Bu çiçeği çok beğendim. Eğer mümkün olursa bu çiçeğe sahip olmamda yardımcı olabilirmisiniz.
Havuzun görünüşü tek kelimeyle harika. Çiçekler, taşlar, objeler hepsi birbirinin tamamlayıcısı. Havuzun kenarlarında kullandığınız taşlar kayrak taşı mı?
Kuşlar için yaptığınız yemlikler amacına ulaşmış. Bence İstanbuldaki bütün kuşlar bu bahçeyi öğrenmişlerdir.
Şu kavanoz bahçelerinizde bir başka güzel ellerinize ve emeğinize sağlık. Sağlığınız ve sanatçı ruhunuz daim olsun. Güzel günler dileğiyle...:)
İlk işim bahçeye gidince manolyanın yaprağını kontrol edeceğim. Kahverengi var mı yok mu?
Gloriosa
Tohum bağlamaya başlamış bu sene tohumları değerlendireceğiz bu hususta hiçbir çalışmamız yok tohumdan yumru ne kadar zamanda oluşur
Yumru ne zaman çiçek verir hep beraber izleyeceğiz
Ben Hollandada bir serayı gezerken gördüm aldım
ilk resim çiçek açmazdan evvelki hali
Tohum gelişiyor
Selamlar
MARANTA
Yaprağının güzelliği ön planda .yüksek nem seviyor kışın 20 derece bir sıcaklık istiyor
Ara ara yağmur yağmaya devam ediyor şu an güneş çıkmak üzere bende karşınızdayım Yağmur suyu topluyormusunuz bitkilere bilhassa saksı bitkilerine faydası tartışılmaz
Bu son yağmurlar önümüzde sıçak aylar var fazla yağmur suyu toplamaya özen gösterin
Bir resim koymadan gitmiyorum resimdeki çiçeği tanıdınız mı ? orta yerde ufak olan
neyin çiçeği
kadir_26
15-06-2013, 14:13
Ara ara yağmur yağmaya devam ediyor şu an güneş çıkmak üzere bende karşınızdayım Yağmur suyu topluyormusunuz bitkilere bilhassa saksı bitkilerine faydası tartışılmaz
Bu son yağmurlar önümüzde sıçak aylar var fazla yağmur suyu toplamaya özen gösterin
Bir resim koymadan gitmiyorum resimdeki çiçeği tanıdınız mı ? orta yerde ufak olan
neyin çiçeği
Sn.Ahmeter,
Ben gavura ya benzettim
Esen kalınız.
Yapraklarını çay gibi demleyip bir içermisiniz
Çiçek açmaya hazırlanıyor yaprağının güzelliği çiçeği kadar güzel
Günaydın. ahmeter hocam. çerçevedeki çiçeğin yaprağını hosta türüne benzettim.
Bitkinin doğru adı guara çalısı
Mesajın başlığında bitkinin adı yazıyor Kanna
İstanbul şartlarında bazı bitkilerin kışı ısıtılan serada geçirme meçburiyeri var
Bundan dolayı bu bitkilerin tohum ve fidelerinin paylaşımında özel itina gösteriyoruz iyi günler
Resim havuzdan bir bölüm
Bu güzel kokulu soğan bitkiyi saksıdada yetiştirebilirsiniz
Bu bahçede kendimi cennetten bir köşeyi geziyormuşum gibi hissettim. Birdaha geziyorum, bakıyorum , görüyorum doyamıyorum tekrar bakıyorum. Maaşallah. Fevkalade.. Emeğinize yüreğinize sağlık.
Bahçemi bu gün gezenlere 2 çiçek resmi ile selam ve sevgiler
PETUNİA
Yapraklarını ve çiçeklerini ıslatmamaya özen gösteriniz
Hava sıçak 11 den sonra bahçe yasak malüm tansiyon
Gloriosa bende gördüğüm vakit bu çiçeğe vurulmuştum o seneler kendimizi sellukaya kaptırdık bu güzelim bitkiyi ihmal ettik
Tohum almak için özen gösteriyoruz sıçak iklim bitkisi fakat selluka gibi kolay hastalık kapma riski yok
Seradan tekrar bir resim koydum tohumlar benim değil alıntı
Unutuluyormu ? ne tohumunu ne fidesini bulabildim iyi günler
birtanecik
19-06-2013, 10:23
Hocam günaydın,
Bu sıcaklarda kendinize iyi bakınız. Akçay'da dün 37,5 dereceydi sıcaklık.
Bol çiçekli günler...
Özellikle meşe ormanı tercih ediliyor Anadolunun çeşitli yerlerinde ormanlardan toplatıyoruz
İstanbulda orman mı var kendimiz toplıyalım biraz değil bayağı pahalıya maloluyor
Çam ormanı olmaz, bu meşe toprağını kullanırken elemek icap etmez odunsu parçaları elinizle toplamanız yeterli
Kullanırken bitkiye göre içine yanmış koyun gübresi veya inçe dere kumu karıştırabilirsiniz
AHMETER BAHÇE
İnternette inçelersenız ne kadar yararlı bir bitki olduğunu okuyup şaşacaksınız
Tam çelık yapma zamanı perlite yapacaksınız
dağçiçeği
19-06-2013, 11:37
Sayın Ahmeter bu yıl frezya yumrusu satın aldım . Ekim zamanını sonbahar olarak biliyorum doğrumudur? Şu an soğanlar beklemede. Sizce ne zaman ekmeliyim ?
Dilek Sarıkaya
19-06-2013, 11:38
Merhabalar,isterseniz vapur dumanı yollayabilirim size
eceyıldız
19-06-2013, 11:41
sayın ahmeter, yaklaşık bir aydır bu forumdayım fırsat buldukça inceliyor üyelerin bahçelerine bakıyorum. sizin bahçeyi görünce başka bir yere bakma isteyim kalmadı. emin olunki birgün yüce rabbim bana da böyle büyük bir bahçe nasip ederse yardım için ilk sizi rahatsız edeceğim. tam hayalimdeki bahçe emeyinize ellerinize sağlık. bir mesajınızda ''canım sıkılıyor güzel birşeyler duymak istiyorum'' diye yazmışsınız güzel sözler duymaya ne hacet bahçenizde bir tur atın o size en güzel sözleri fısıldayacaktır. bol çiçekli ve güzel günler dilerim...
Sayın Dağçiçeği
Soğanları hemen ekebilirsiniz
Sayın Sarıkaya
Teşekkürler özelden yazdım
Foruma girdiniz lütfen mesaj yazarken veya özelden istekte bulunurken forum kurallarını bir okuyunuz
Girdiğiniz gün istekte bulunmayınız
Mesajlarınızda üslubunuza özen gösteriniz
Yazdığınız kelimelerde hata olup olmadığını kontrol ediniz
İyi günler
akçabardak
20-06-2013, 11:57
Yapraklarını çay gibi demleyip bir içermisiniz
Sayın ahmeter merhaba efendim, bahçenizin son sayfalarınızda dolaşırken bu bitki dikkatimi çekti.
Bu bitkiden bende de var yaprakları limon gibi kokuyor, ben onu alırken melisa bitkisi diye aldım, satan kişi çayı yapıldığını söylemişti, ben fazla emin olamadığım için sadece bir defa kaynar suda 5-10 dakika bekleterek tadını merak ettiğim için denedim, çayın kokusunda da limon kokusu vardı, dediğim gibi emin olamadığımdan
dolayı içemedim.
Sizin sayfanızda görünce, cesaretim yeniden geldi, yalnız çay gibi demleyip demişsiniz, yapraklarını kurutup öyle mi demlenecek? yoksa taze de olabilir mi?
ve bildiğimiz çay gibi mi demlenecek.
Merakımı bağışlayın lütfen, beni biraz da olsa bilgilendirseniz sevinirim, teşekkürler, Saygılar efendi.
İyi günler
Lemon melissa officinalis
Yapraklarını taze koparıp çay gibi demliyebilir ayrıça nane gibi kurutup kışın da demliyebilirsiniz
Bütün sene çay içtiğimizden ben sırasıyla şu bitkileri zaman geldiğinde sabahları çay yerine içiyorum
Mayıs papatyası ,ıhlamur.nane,melissa, bütün bu bitkileri taze olarak ,aynı zamanda kurutuyorum ve unutdum adaçayı da var
Bütün bu bitkilerin ayrı ayrı faydaları var bu hususda bir kitap yazılablir
Kolay gelsin
resim melissa
akçabardak
21-06-2013, 10:29
İyi günler
Lemon melissa officinalis
Yapraklarını taze koparıp çay gibi demliyebilir ayrıça nane gibi kurutup kışın da demliyebilirsiniz
Bütün sene çay içtiğimizden ben sırasıyla şu bitkileri zaman geldiğinde sabahları çay yerine içiyorum
Mayıs papatyası ,ıhlamur.nane,melissa, bütün bu bitkileri taze olarak ,aynı zamanda kurutuyorum ve unutdum adaçayı da var
Bütün bu bitkilerin ayrı ayrı faydaları var bu hususda bir kitap yazılablir
Kolay gelsin
resim melissa
Sayın ahmeter merhaba efendim,
Bana yardımcı olduğunuz için size teşekkür ediyorum, yalnız bende olan bitki,
bu bitki değil efendim, benim kastettiğim, sizin sayfanızda 4142 nolu bitkiden bahsetmiştim, aynısı bende de var, ve onun çayı olup olmadığını öğrenmek
istemiştim. Teşekkür efendim Sağlıkla kalın.
4142 LİMON MELİSSA
Yaprakları ve çiçeği , yaprakları çay gibi içiliyor
AHUDUDU TEPE ÇELİĞİ
Şimdi zamanı
Üç rengi var pembe ,kırmızı , beyaz
Bütün çiçekler güneşi bekliyorlar Nilüfer güneşle beraber açildı
Güneş ışınları yandan geldiği zaman güzel görüntüler ortaya çıkıyor
Saat 7 nilüfer uyanıyor
Çiçek pencerede olsun .bahçede olsun .bir de bir bardak demli çay olsun
ne dersiniz ?
afiyet olsun hocam eşinizide sevgiler saygılar..
Çiçek pencerede olsun .bahçede olsun .bir de bir bardak demli çay olsun
ne dersiniz ?
Ahmet bey kimsenin bir diyeceği yok sen yaz tatiline çık
birtanecik
24-06-2013, 22:09
Hocam sevgiler, tatile çıkın çıkmasına da o canım çiçekleri kime emanet edeceksiniz. Buyrun gelin Akçay'a sizi ve eşinizi misafir etmekten onur duyarım. Belki bu acemiyede yol gösterirsiniz....
Rex begonia muhteşem. Bu begonvil ailesini çok seviyorum. Hepsinin yaprakları ayrı ayrı güzel. Çiçek açmasa bile yaprağının güzelliği yetiyor.
Hocam o güzel çiçeklerin yanında çay güzel gider. Hele bir de ney dinliyorsan daha da güzel olur diye düşünüyorum. Çünkü ben bu güzel görüntülerin eşliğinde ney dinliyorum. İyi tatiller.
milaca2010
12-07-2013, 18:24
Sn. ahmeter hocam Sellukanın boyu oldukça uzadığından yeni yerine taşındılar, saksının büyüklüğü yeterlimidir? Gelişimi hakkındaki görüşleriniz nedir?
Saygılarımla...
Ahmet bey günaydın.bahçeniz yine muhteşem.ben yalovadayım daha önceleri çok güzel cam güzellerim olurdu ama........son yıllarda yani son üç yıl diyelim asla yetişmiyor bir türlü yetiştiremedim en fazla üç hafta sonra bozulup gidiyor.size sormak istediğim sizlerde cam güzeli çiçeğinde sorun varmı.bahçenizde gördüğüm için soruyorum.kolay gelsin.
ne güzel begonya öyle......
Tatilim devam ediyor kısa zamanda görüşme arzusuyla iyi günler
birtanecik
18-07-2013, 23:32
Hocam iyi tatiller. Sizi Akçay'a da beklerim.
Tatilim devam ediyor kısa zamanda görüşme arzusuyla iyi günler
Sayın Ahmeter, Günaydın, Gazanyalarınız bir harika görünüyor
Bahçemde açılmaz sizi görmezse çiçekler
MAŞALLAH.
Hoşgeldiniz, çok güzel fotoğraflarla geldiniz. Su sümbülü, petunya nın kırmızısı herşey harika emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlarımla.:)
Yazın en güzel günleri bütün bitkiler güzelliklerini gösteriyorlar kuşlar ne kadar neşeli yem yetiştiremiyorum
Scirpus cernuus
Ada begonvili
Serçeler
İyi tatiller sayın ahmeter.. :) Petunya aynı petunya, gazanya her yerde mevcut lakin böyle çekim, böyle bakım ihtimam, çok az bitkiye nasip olur, emeklerinize sağlık.. :)
Bitki crocosmia arı bombus
Bitkilerde en güzel döllenmeye sağlıyan arı
Bir dostumun söylediği gibi ( Şaka ) ondan senin bahçede çiçekler güzel oluyor
Arı çiçek tozlarına bulanmış
Mey o mey. canan o canan ama sohbet o sohbet değil
Cam güzeli
Yaz güneşinden rahatsız oluyor toprağını fazla ıslamayınız hemen kök çürüklüğüne yakalanıyor bitkiyi kaybediyorsunuz
esemeral
22-07-2013, 13:55
Sayın ahmeter Bey bahçenizde adeta harikalar yaratmışsınız. Kendimi cennetten bir köşeyi geziyor gibi hissettim. Elinizin dokunduğu her bitkiyi coşturmuşsunuz; onlarda sizin emek ve sevgilerinize karşılık tüm ihtişamlarıyla yine sizin ve kıymetli eşinizin sayesinde gözümüz ve gönlümüzü açıyorlar. Size ve eşinize bol çiçekli günler dilerim.:p
Sayın Meral
Sevgi sayesinde oluyor iyi günler
Beyaz Lisianthus
Sizin sesinizi duymak ıstiyorum
Hoş geldiniz gerçekten çok güzeller,MAŞALLAH hepsi birbirinden güzel.
edelvays58
22-07-2013, 21:30
Yine muhteşem kareler yakalamışsınız Sn Ahmeter:-)) Benim sarı mum çiçeğim çoktaan çiçeklerini açtı, bitirdi. Sizinki hala açıyor.
Vehbi bey iyi akşamlar
Edel hanım son çiçekler
Sarı .kırmızı
Yorgunluğu unutturan güzel gelişmeler
Bodur muz her hafta bir yaprak veriyor isterse muz vermesin bu güzelliği yeter
Spagnum yosunu yetiştirmeye uğraşıyorum vaziyet güzel
Begonvil renklenmeya başladı ne çıkacak
Menekşe yavru veriyor
Franboise perlitte köklenmiş
ve daha birçok şey
Sizde bitkileri seviniz onlar sizi mutluluğa götürecek S. Ergin
Ben yapmadım ama bana güzel fikirler verdi
Maalesef bu güzel ve dekoratif bitkiyi işlerimin yoğunluğundan sonbaharda bahçede unuttum ve yumrular dondu
Zahmetsiz ve kendi kendine yumruları çoğalan bir bitki
yetiştirdiğim ilk bitkilerden eskiden 2 rengi vardı mor ve açık pembe şimdi olmıyan rengi yok
Kimin elinde var bir ses verir mi
Şayet sesiz izleyen birisi ise yandık
Şu an aklıma geldi profiline bakıyorum hiçbir bilgi yok nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum
O şekilde olmayı tercih ediyorlar
Yan yana harfleri dizerek isimler aklımda kalmıyor ve cevap veremiyorum
Çok güzelmiş adı nedir bu bitkinin?
Sevgi hanım resmin üzerine yazdım
milaca2010
24-07-2013, 17:27
Sn. ahmeter hocam; yaprakları ve çiçekleriyle çok şirin bir bitkiymiş, çiçekleri sabah sefasını andırıyor, çiçeğinize kaybetmenize çok üzüldüm.
Saygılar ve hürmetler...
Yeni bir gün bu sabah açan bir gül gülüm günaydın
Kokulu yeni renkler en güzeli bütün sene çiçekleniyor
Dış pazarlarda satışa sunulmuş
Sıcaklık 32 gösteriyor dışarı çıkmak yok
Karşınızdayım aklınıza geleni sorun anında cevap(bitkiler)
Maalesef bu güzel ve dekoratif bitkiyi işlerimin yoğunluğundan sonbaharda bahçede unuttum ve yumrular dondu
Zahmetsiz ve kendi kendine yumruları çoğalan bir bitki
yetiştirdiğim ilk bitkilerden eskiden 2 rengi vardı mor ve açık pembe şimdi olmıyan rengi yok
Kimin elinde var bir ses verir mi
Şayet sesiz izleyen birisi ise yandık
Şu an aklıma geldi profiline bakıyorum hiçbir bilgi yok nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum
O şekilde olmayı tercih ediyorlar
Yan yana harfleri dizerek isimler aklımda kalmıyor ve cevap veremiyorum
Sevgili abim Samette var size yönlendireceğim.
Saygılar, selamlar ...
Sizi ve eşinize derin sevgilerimle
Sıçak bir güne merhaba
Sayın Jineop ilginiz beni memnun etti .çok teşekkür ederim
Sayın Özgür öğretmenin güzel sözlerine teşekkürler
ve bir gül .gülsüz olmaz
iSTANBUL
Birçok bitki bu şartlara dayanamıyaçak ve bu şartlarda kaybedeceğiz
Sıcaklık 33 aşıyor en fenası bitkilerin arzu ettiği nem çok çok düşük 32 lerde
En başta cam güzelleri ve küpe çiçeklerinin bozulma durumu çok yüksek
Üzülmeyin
sayın ahmeter hocam.
buralardada havalar felaket sıcak , hergün bahçeyi su veryoruz
yinede çoğu çiçeklerimiz kurudu .sellukaları ektim çıktılar ama çok korkuyorum kurur diye gölgede tutuyorum.ortaca ve küpelere sabah akşam su püskürtüyorum.
saygılar.
Sıçaklar ve kuru hava bütün çiçeklerin keyfini kaçırdı
Son lisianthuslar ve ortanca
darkhand
27-07-2013, 22:54
Siteye yeni üye oldum ve konuları gezerken bahçe fotoğraflarınıza rastladım gördüğüm en hoş bahçelerden biri ellerinize sağlık ben de kendi bahçemi yavaş yavaş güzelleştirmeye çalışıyorum umarım sizin yarattığınız kadar güzel bir sonuç çıkartırız ortaya.. :)
Güneşin ilk ışıkları begonvilde
cörekotu
28-07-2013, 10:11
Merhaba, cicekleriniz ne kadar bakimli emeginize saglik...
Su sümbülü o kadar gözalici ki sayenizde bu bitkiyede merak saldim, burada hava sartlari cok sert, acaba bu bitki soguga ne kadar dayanikli, sevdigim bircok bitkiyi ne yazikki yetistiremiyorum, mesela zakkum cicegini cok severim fakat burada kisin dona dayanamiyor...
Achimenes gönderenlere buradanda tekrar teşekkürler yakında çiçek açmak üzereler resimlerim
Mandavilla ile tanışın kendine has renkleri var bende yeni açan pembesi
Bakımı zor değil kapalı balkonlar için ideal çoğaltılması gayet kolay
Sıçaklardan bütün bitkiler rahatsız oluyorlar en dayanıklıları güller
günaydın hocam .
çoook teşekkür ederim bu güzelliği bana nasip ettiğiniz için.
nasıl torununuzun büyümesi buralardan herhangi bir çiçek isteğiniz olursa elmiden geleni yapargönderirim .
eşinize ve size saygılar selamlar...
Sayın Efeege
Tebrikler hiçbir maddenin veremiyeçeği mutluluk
Dikkat bitkinin en zor dönemi 2 veya 3 saat sabah veya akşam güneşi
Toprak kuru kalmasın kol vermeye başlayınca bu iş tamam
Bir Achimenesin güzelliği
Bu gün bitkilerin pek çoğu bu sıcaklığa dayanamıyaçak
Bitkilerinizi güneşte bırakmayınız
saat 18 geçiyor bitkiler ve biz kavruluyoruz ender görünen bir olay nem ve sıcaklık aynı
Bu birkaç gündür sıcaklık oldukça yükseldi. Ayrıca poyrazla beraber iyice kavurucu oldu. Akşam 7 gibi sıcaklık 34 dereceydi, öğle vaktini siz düşünün. :dilli:
Saksıdaki bitkileri hergün suluyorum yine de küçük saksılardakiler akşama kadar soluyorlar.
En başta begonvil güller
Serada vanda ve nepenthes
Bu sabah yağmurla uyandık Bütün bitkilerin yüzü gülüyor .yağmur yağmazsa bizim yaptığımız sulama onları memnun etmiyor
Elmalar memnun.nilüfer şaşkınlık içinde
Yağmur suyunun bitkilere olan faydası saymakla bitmez Bilhassa saksıların toprağında birikmiş olan tuzu dışarı atar
İçindeki zengin minerallerden dolayı bitki canlanır yapraklarına bariz bir yeşillik meydana gelir
Açıkçası bitki güler
Siz yapmadınızmı ?
Ben yaptım
Yağmur ve güneş aynı zamanda Mavişim ıslanıyor
Küpeler bir güzelleşti bir pembe şeker
CROCOSMİA yağmurdan sonra . tohuma gelmeye başlamış
Ağaç yasemin yağmuru bekliyormuş
Yağmurdan sonra herşey güzel ve mutlu
Pek ender tohum veriyor bu günlerde çelik yapabilirsiniz kışı ılık bir ortamda geçirmesini sağlayıp yazı beraber geçirebilirsiniz hele kokulu olan çinsi ise
Yağmurdan memnun olmıyan yok yalnız lisianthusların biraz keyfi kaçtı
Uygun düşen istekler yerine getirilip kargoya teslim edildi
Foruma girdiği gün istekte bulunanlar. bahçeyi sessiz gezmeyi tercih edenler
ve beğenisi olmıyanlar için özür dilerim
Birbirini .seven .beraber yaşamayı arzu eden 8 bitki iç içe .gönül gönüle
Hepsi nemli bir ortam seviyorlar .en mühimmi .birbirlerini kıskanmıyorlar .sen neden benim yanımdasın demiyorlar ve bu güzel doğa görüntüsü ortaya çıkıyor
NE DERSİNİZ
Gördüğünüz bütün bu güzelliklerin sizdede olmasını arzu ediyoruz
Var mısınız?
Birbirini .seven .beraber yaşamayı arzu eden 8 bitki iç içe .gönül gönüle
Hepsi nemli bir ortam seviyorlar .en mühimmi .birbirlerini kıskanmıyorlar .sen neden benim yanımdasın demiyorlar ve bu güzel doğa görüntüsü ortaya çıkıyor
NE DERSİNİZ
Aslında söyleyecek söz yok. Onlar herşeyi anlatıyorlar. Keşke ülkemizdeki bazı zihniyetlerde böyle davranabilselerdi .!!!
Hocam görüntüler için teşekkürler.
Saygı ve selamlarımla....
Yağmurla bir başka güzel...Emeklerinize sağlık...
Kapıdan girdiniz orkide serası size cazip gelecek
Vanda çiçeğini gösterdi resimliyorum
Bu ayın yarısı yaz yarısı kış demiş büyüklerimiz .yazın en güzel günlerindeyiz
Sizlere güzellikler sunmak istiyorum
Bu gün bu ada begonvilini uygun gördüm bu güzel bitkinin reklamını senelerdir yapıyorum
İyi günler iyi pazarlar
Ada begonvili balkonda saksıdadır
bu güzel begonville günaydın mesajınız bir harika olmuş :) şuan neden bilmiyorum ama sizin için çok iyi dilekler tuttum.. teşekkürler.
siteye yeni üyeyim gezinirken bahçenizi gördüm hepsinide gezmeden duramadım öyle güzel güzellikler yaratmışsınızki ellerinize yüreğinize saglık.sellukayı sizden öğrendim hayran oldum bende sahıp olmakistiyorum artık.bu siteye üye olduktan sonra balkonumda çiçekler yetiştirmeye başladım çok büyük bir keyifmiş.sizde yıllarınızı ve emeğinizi vermişsiniz ama simdi bu güzellikleri yaşamak sizin için büyük bir mutluluk olsa gerek.
Bu aylarda orkide Cymbidium , ve domates yan yana gelip büyümeğe devam ediyorlar
Domates koparılmaya hazır ,Cymbidium çiçeğini 6 ay sonra gösterecek
Her ikisinin bakımları ayrı ayrı geçinip gidiyorlar
Çilek ,Lobelia, ve Açelya
Çilek yeni yavrular vermiş eski yaprak kahverengileşmiş
Lobelia saçları dağılmış karmakarışık ama gene güzel
Açelya biraz güneş dokunmuş yaprakları sararmış sonbaharı bekliyor
Aralarında kırgınlık varmı vallahi yok
Bu sene geç kaldın yaz geçiyor,hoş geldin
15 Gündür günler kısalmaya devam ediyor bugün İstanbulda sonbaharın ilk günü Gökyüzünde sonbaharın simgesi cumulus bulutları nem düşük ,rüzğar kuzeyden
İstanbulda olanlar ,İstanbul için ah çekenler adalar sizleri bekliyor
1 saat evvel İstanbulda bulutlar ve ada begonvili
Bu gün İstanbulda bitkiler için ideal bir ortam var Sıcaklık 26 nem 45
Bu durumun üzerine bir ortam . bitkileri rahatsız hatta yok ediyor
Cam güzeli.küpe Afrika menekşesi gibi
Bir günde yok oluyorlar sıcaklık 30 üstü , nem 90 ve üzeri oldumu
İstanbulda böyle bir hava 2 veya 3 gün olur geçerdi
Şimdi günlerce sürmesi bitkileri öldürüyor
Bilhassa A.menekşesinin ölmesi .iyi bir durum değil
ne yapmak lazım en kısa zamanda anlatacağım
İyi günler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.