View Full Version : ahmeter / Bahçe
HEUCHERE
Kışın dışarda kalabilir dayanıklı bir bitki yaprak güzelliği ön planda 2 ana rengi var pembe ve yeşil ufak çiçek açıyor peysaj için çok uygun
Fotoğraf makinamı kullanalı yarım asrı geçti 10 senedir resimleri internette tutuyorum bir sene evvel bu gün 20 resim çektim içinden 2 tanesi
Mücevher Çalısı
13-02-2017, 18:44
Fotoğraf makinamı kullanalı yarım asrı geçti 10 senedir resimleri internette tutuyorum bir sene evvel bu gün 20 resim çektim içinden 2 tanesi
İyi akşamlar Sn ahmeter;
2. fotoğraftaki bitkiniz tanımadığım bir bitki, internette araştırıp bulabilmemiz mümkün belki lakin bu sefer kolaya kaçıyorum :)
İsmini sizden öğrenmemiz mümkün mü?
Bu bitkiyi daha evvel yazmışdım
Monotonluktan kurtulmak istiyorum ismini bilene bir kök hediye ediyorum
Kusura bakmayın
Mücevher Çalısı
13-02-2017, 19:15
Kusura niçin bakayım, cevabınız benim için yeterli;)
Teşekkür ederim...
Saygılar...
Selma_321
13-02-2017, 22:32
Su vanilyasiydi sanırım
Tebrikler
Aponogeton distachyos
Lale ve Begonvil özlemi içindeyim galiba soğuk ve karanlık kış günlerinden sıkıldım
Siz nasılsınız ?
2012 mart ayının 13 bu güzelleri tekrar görmek için bir ay daha bekliyeçeğiz
.....10 Senelik mimozam bu seneki sıfır altı soğuklardan dondu tamamen kahverengi oldu pek tabii üzgünüm
İyi günler
Bahçe kışın ağır geçmesinden halen canlanamadı don yüzünden bayağı bir kaybımız var
Ev içinde olan bitkiler moral dağıtmaya devam ediyor pek tabii menekşeler
Kolay gelsin
Doğayı seven ,sevgilerini kelimelere döken ,doğa dostu .bitki delisi dostlarıma armağanım olsun
Güneşle uyanıyoruz Çiçekler bizi bekliyor
Hava müsait çalışabileceğiz Güller çapa ve gübre istiyor mayıs ayında güzelliklerini gösterecekler Koklayacağız iyi günler
İstanbulda yağmur var bütün geçe hafiften yağdı ,dün bütün bahçeyi gübrelemiştik bitkiler sevinmiştir
Lodos rüzğarı yağmur getiriyor hava az ısınıyor
Bana İstanbulu anlat diyen gurbetçiye selam
Koçam bütün saksılarımı karınça yapıyor diye bahçeye attı diyen hanıma
Koçaman sabırlar
iyi günler
Bahar geliyor Menekşeler açıyor
Doğada menekşeler bir koklarmısınız
Kamelyam sende hoş geldin
Yağmur .sağanak gelmeden yoğun bir çalişma yapıyoruz .Bahçe çalışmalarından sonra yağmur güzel oluyor
birgecelikgelin
25-02-2017, 17:11
Menekşeler çok güzel açmış doğadan olanların kokusu varmı benim bahçemde var ama kokuları yok önceden ormandan toplardık ninem allar rahmet eylesin ana kokusu derdi mis gibi kokarlardı.
Ormanda olanların kendine özel kokusu var
YeniGine
26-02-2017, 22:21
Merhaba Ahmet Bey, sincap ve çiğdemlerinize bayıldım, ellerinize sağlık...
Bu günler en güzel zamanı forumda sayfası var bakabilirsiniz
Güzel şakayık sen varsın diye sevdim doğayı
Güzel şakayık sen varsın diye sevdim doğayı
Sayın Ahmeter, harika açmış bu şakayık.
Bu yıl diktiğim şakayık da inşallah bu kadar güzel açar, pembe vardı bahçemizde, yanına da böylesi güzel durur diye düşünüp almıştım. Hemen açmaz zaten, ilk yılında güzel birkaç yaprağını görsek yeter. Bizim iklimde daha görünmeye başlamadılar, bekliyoruz bakalım:)
Selma_321
12-03-2017, 06:03
Günaydın Saim bey,açelyanız çok güzel bakımında neler yapıyorsunuz?
Selma hanım
Forumda AÇELYA sayfasında bilgi verdim iyi günler
LOBELYA
Tohumları pek küçük bir türlü toplayamadım fakat saksısını bozmayın dökülen tohumlar saksının kenarından tekrar yeşeriyor 2 rengi daha var beyaz ve eflatun bence yetiştirmeye değer Mayıs ayında fideleri satılmaya başlıyor
2 Üye beğeni basmış ALİAĞA VE AFYONKARAHİSAR teşekkür ederim tekrar ziyaretlerini beklerim
Kamelyalar yağmurda açmaya devam ediyor bende birde açık pembesi var
yardimcierhan
04-04-2017, 18:27
Çok güzel bir bahçe...
Nilüferler, begonviller, açelya ve daha bir sürü renk cümbüşü...
Elinize sağlık : ' )
ParlakYıldızlar
09-04-2017, 18:20
Menekşe lerden hemen sonra gözüme çarpan kopekbaligimi?
Cemre düştü gözlerime, havaya düşer gibi
Bu gün bahar geldi...
milaca2010
10-04-2017, 19:07
Günaydın
Renklere ve dizayna bayıldım Ahmeter hocam, emeklerinize sağlık, sevgiler saygılar.
birgecelikgelin
10-04-2017, 22:25
Bu nasıl bir güzellik ellerinize emeğinize sağlık
Bahçeniz harika görünüyor. çok düzenli rengarenk ve capcanlı ellerinize sağlık gerçekten bayıldım. Cam kavanozlar içinde yaptığınız çalışmalarda çok güzeller emeğinize sağlık
Hislerinizi kelimelere dökerek bana iletmenizden memnun oldum (beğeni düğmesine basıp da gidebilirdiniz )
Kavanozda bitki yetiştirmek dünyada moda ve çok güzel bir hobi
Benim çalışmalarımı forumdan ve Façebookdan takip edebirsiniz
Kavanoz bahçe , ve kavanoz dünyam
Terrarium bahçesi olmıyanlar için güzel bir uğraşı iyi günler
milaca2010
11-04-2017, 20:25
Fanusta menekşeler! ev için çok şık, emeğinize sağlık hocam, saygılarımla sağlıkla kalın...
Bu gün bahçemi gezmeğe gelenler ayağınıza sağlık teşekkür ederim
Selma_321
14-04-2017, 11:21
Kısaca hepside mükemmel elinize sağlık
..Kışın aşırı soğuk geçmesinden çiçeklenme geç oldu.
Emmazunz
17-04-2017, 09:54
Ada'dakiler daha da geç açacak gibi ama tomurcuk bol.
Selma_321
17-04-2017, 12:04
..Kışın aşırı soğuk geçmesinden çiçeklenme geç oldu.
Muhteşem. Ne mutlu sizlere insan bunlarla mutlu oluyor elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık
Şakayıklarınız mükemmel benimkilerse açmamak için inat ediyor hatta sonradan tomurcukları dökülüyor neyse Allah sizinkinin güzelliğini bozmasın
Her zamanki gibi,
İhmal yok,üşenme yok, bıkkınlık yok...
Özen var, ilgi ve sevgi var,deyim tecrübe,
ve emek var...
Böyle olunca da, güzel sonuçlar var
Bir de, bahçenizi dolaşanlarda HAYRANLIK...VAR.
Sayın Hoçam Teşekkürler
Bu gün doğada idim
Selma_321
20-04-2017, 21:56
Sayın Ahmeter bahçenizden bol bol resim koysanız... Çokkkk memnun oluruz
Hozat bahçeden geliyorum ,memnun oldum Sebze bahçelerine doymuşdum ,herhalde devamlı kalmıyorlar biraz çalışma yaparak düzenlemek istiyor
İstanbul ve şakayık uzun yaşayan bir bitki pembe çiçekli olan 70 senelik Kırmızı konça olan açmak üzere
Seranın en güzel zamanı
Orkide , begonvil , ve reks begonya son resimde begonvilin sol tarafında yeşil yapraklar meşhur Selluka sera sıçak olduğundan aldı başını gidiyor
Bol çiçekli günler dilerim
Saat 19 geliyor soğuk çalışamıyoruz Israrla benim resmimi çek diyen güzellerin resmini çekip eve girdim ve sizlerle paylaşıyorum
Doğa yeşilleniyor ve çiçekleniyor
Emmazunz
25-04-2017, 09:42
Çuha çiçeklerinizin yaprakları ne kadar sağlıklı maşallah, benimkileri salyangozlar çıtır çıtır yiyorlar. Tecrübe ettim daha çok pembe-kırmızı ve sarıyı yiyorlar, mora pek dokunmuyorlar.
Çuhaların yerini öğrenmişler yavaş yavaş her rengin yapraklarını yıyeçekler
Çaresi Helmacide - mavi granül ilaçı kullanıyorum memnunum iyi günler
Gel şakayik sakın gitme ellere
Güzel adın düşer sonra dillere
Benzeme sen yabandaki güllere
Sen kırların güzelisin şakayık
Emmazunz
26-04-2017, 09:07
Çuhaların yerini öğrenmişler yavaş yavaş her rengin yapraklarını yıyeçekler
Çaresi Helmacide - mavi granül ilaçı kullanıyorum memnunum iyi günler
Bende aldım o ilaçtan ama cesetleri gördükçe fena oluyorum bu yüzden kullanmıyorum.Gördüklerimi elle toplayıp ormana bırakıyorum.Gözden kaçanlar oluyor,onların marifeti.
Yeni çuhalarınıza da bayıldım, farklı bir tür mü yoksa tomurcuk olduğu için mi öyle görünüyor?
Primula rosanna double
Fransada fidesi ve tohumu satılıyor
Doğa canlanıyor ,çoşuyor fakat bir sessizlik var
Yanımda olsun istiyorum .Serada bırakamıyorum
ParlakYıldızlar
27-04-2017, 20:52
Bırakılacak gibi değilmiş bende olsam gözümün önünden ayirmazdim ama nemi nasıl ayarliyorsunuz merak ettim,salonlarimizdaki bitkilere uygulamak için basit ve etkili bir yontem varmı? Ayrıca sayenizde güzel bitkilerle tanışıyorum.Ellerinize sağlık.
Bırakılacak gibi değilmiş bende olsam gözümün önünden ayirmazdim ama nemi nasıl ayarliyorsunuz merak ettim,salonlarimizdaki bitkilere uygulamak için basit ve etkili bir yontem varmı? Ayrıca sayenizde güzel bitkilerle tanışıyorum.Ellerinize sağlık.
Sera ortamında çiçeklendikten sonra evde uzun müddet kalabiliyor
Havuzlarda yosunu önlemek amacıyla , suyu bol oksijenli hale getirmek için deneme çalışması
Sonuç alacağınızdan eminim.Kolay gelsin.
Canım güneş
Havuzlara akan sular güneş panelinin gönderdiği elektiriği kullanan motorlar sayesinde olmaktadır
Bugün güneşde yoktu bulutların arkasında idi ona rağmen çok memnunum
Son resim sıstemin ufak bir gösterisi motor panelin arkasında bir ceviz büyüklüğünde iyi günler
Açelyam
Seninle bir ömür geçirdik ,ben seni seviyorum
Çiçek gibi olunuz hem dışarda hem ev içinde
Selma_321
02-05-2017, 23:11
Açelyam
Seninle bir ömür geçirdik ,ben seni seviyorum
Sayın Ahmeter açelyalarınız sanırım hep dışarda. Kışın soğuk vurmuyor mu birde Ankara ikliminde dışarda yaşar mı sizce? Bende açelya hastasıyım
Fittonia
Gün ışığı görmeden suni ışıkta büyüyen bir bitki
Merhaba ahmet bey yıllar önce Koçtaş tan almıştım fittonya malesef acemi olduğum için çürüyüp gitmişti. Şimdide hiç biyerde bulamıyorum çok güzel görünüyorlar.
Ayrıca bahçenizde harika görünüyor. Gelip göresim geldi.
Köyümdeki bahçeye gittim Her şey çok güzel fakat unuttum bendeki saman nezlesini zor geri geldim perişan oldum Doğa beni istemedi
Güneş enerjisi ,, memnunum bol havalandırma ,, yosunlanmayı önlüyor
Kurumuş söğüt ağaçı parçasını bazı bitkiler seviyor
Terrarium çalışmalarında super
Günün aydınlanmasını beklıyemedim kendimi bahçeye attım
Meilland gül Lonıcera ve Karanfil
Günaydın Ahmet Bey,
Güneşli bir güne, sizin bahçenizi dolaşarak girmek
bana da çok iyi geldi.Bunu daha sık yapacağım.
Sayın Hozat Teşekkür ederim
İstanbula bir haftadır aralıklarla yağmur yağıyor Bütün bitkiler çoştu
Bodruma yerleşemedim ama begonvili İstanbullu yaptım
İtalyan domatesleri boyları 1 metreyi geçti çiçeğe geldiler benim işim değil ama geçen yaz ikram ettiler süper nefis
Her zaman ziyaretinizi beklerim
birgecelikgelin
14-05-2017, 22:32
Sayın ahmeter teşekkür ederiz çiçekleriniz çok güzel emeğinize sağlık .
İstanbul parklarını süsleyen bu cins gül üstün gayret sarfedilerek bütün Türkiyeye yayılması için belediyemiz çalışma içindedir-35 soğuğa artı 50 sıcağa dayanıklıdır
hava ısındıkça çiçekler açıyor Nermin hanım yalnız koyun gübresi kullanıyorum istekleriniz en kısa zamanda
Bu gün yağmurdaydım ,çiçeklerimle beraber bende mutluydum
Bu sabah İstanbul güneşli bütün bitkilerin güzelliği ortaya çıkmış İyi haftalar
birgecelikgelin
22-05-2017, 06:35
Sayın ahmeter teşekkür ederiz bahçeniz her zamanki gibi tertipli düzgün ahmeter imzası var ellerinize emeğinize sağlıkSaygılarımla .
Bahçe peysaj çalışmaları için süper bir bitki
Bu günler yoğun çalışma günleri ,ancak hava kararınca eve giriyoruz bütün saksıları teker teker elden geçiriyoruz pek tabii gübreliyoruz serada olanları açık havaya alıyoruz
Bir tabak nilüferle akşam ettik Olsun doğayı seviyoruz
Yazın geldiği belli oluyor
Selma_321
27-05-2017, 23:04
Hepside bir harika.Şakayıklarınızda aşık oluncak cinsten.Güle güle büyütün mutlulukla seyredin
Doğa yağmurda bir başka güzel oluyor,bitkileri geziyorum ,fotoğraflarını çekiyorum ıslanıyorum onlar mutlu ben mutlu
Bu gün sıçak bir gün geçirdik 29
Bir kenarda iftar saatini bekliyoruz biraz resim çektim Meilland gülünün güzelliği ve peru zambağı
serkan_istanbul
04-06-2017, 07:27
Maşallah her zaman olduğu gibi harika . Ellerinize sağlık.
Seranın en güzel zamanı havalar ısınınca boşaltıyoruz
Beraber ıslandık mutluyuz
Hostanın güzelliği ve iyi akşamlar hiç bu saatde bahçeye çıkmazdım bu akşam aklıma esti
Bu sene İstanbul ağır bir kış geçirdi Akdeniz bitkileri üşüdüler başta Begonviller ve 60 senelik yaşlı sikasım
Sabahleyin yeni sürgünleri görünce sevindim donmamış
Bütün bitkilerin güzelliği ortaya çıkıyor
Temmuz ayı çelik için uygun aylardan biri begonvili deneyebilirsiniz Günaydın
Ben yaptım sizde yapabilirsiniz şu şekilde bayağı öğrenmek istıyen varmış ancak akşama misafirler var
Begonvil kısmında gerekli izahatı yaptım
Sıçak bir İstanbul serinleyen ördek
İlkbahar ve sonbahar elenmiş koyun gübresi seriyorum sulama fiskıye sistemi
Bol beğeni aldı tatbik eden çıkmadı
Çiçekler sizlere bugün bayram
Bol su içiniz ilaçlarınızı varsa unutmayınız (tansiyon)
Önümüzdeki 2 gün sıcaklık 36 geçiçekmiş suyun içindeki su sümbülü bile dayanamadı yaprakları kavruldu
Nilüfer .lotus ve diğer su bitkileri
Sıçak çalışamıyoruz saat 10 , 32 derece mecburen eve giriyoruz ve burada sizlerleyiz biraz serinleyelim nilüfer bize gülümsüyor
milaca2010
02-07-2017, 21:47
Maşallah.
milaca2010
02-07-2017, 21:50
Sıçak çalışamıyoruz saat 10 , 32 derece mecburen eve giriyoruz ve burada sizlerleyiz biraz serinleyelim nilüfer bize gülümsüyor
Sn Ahmeter, maşallah bahçeniz her zamanki gibi bakımlı ve çiçekleriniz olağanüstü güzellikteler Nilüferler harika...
10 Senede göstermiş olduğunuz ilgi . sevgi ,ve beğenmenize candan teşekkürler tatiliniz neşeli , bahçeniz çiçekli , gönlünüz hoş olsun
Bu şekilde 20 dakika yağdı bir tek yaprak kalmadı videosu Facebookda
mutlu_inan
28-07-2017, 07:23
geçmiş olsun
nilufers
28-07-2017, 08:12
geçmiş olsun, çok üzücü, umarım hızlı toparlanır
cok gecmis olsun sayin Ahmeter.
Hasarı düzeltmenin çalışması içindeyiz tekrar teşekkürler
Dolu hasarı
Bu gün arkadaşlarla değişik bahçelerde dolu hasarının büyüklüğünü gördük
Fıdanlıklar berbat ilk resimde görüldüğü gibi en ufak dal parçasının bile bedeni sıyrılmış sebze bahçeleri karpuz biber domates fasulye bitmiş
Biraz morallenelim kapalı seradan
Sayın Baharçı teşekkürler
Pek tabii durum üzüntü verici örnek datura çiçeğe gelmek üzereydi
:(iyi günler fakat üzgün günler:(
Moralimiz yerine geliyor Selluka hasar görmedi seranın altında idi
Bu gün bahçeye gelen bir dostum havuzlarda bitki gelişimi ,ve yosunlanmayı önlemek için suya magnezyum atmamı önerdi yarın uygulayacağım
500 litreye bir çorba kaşığı
Merakınız var mı benim sayfamı gezdiniz mi günlerinizi bir hobi meşgul etsin
Seneler geçiyor Güzel dostlar kazandık
Sağlık ve neşe içinde kalın
Super
Sıçak bir gün üreten dostumun ısrarları üzerine çiftliğine gittim Meraklı çalışkan bir doğasever
Beni en fazla memnun eden domates coeur de boeuf
Yarım kğ fazla ,lezzetli sulu olması lekesiz temiz bir görünüm ,fidanda bir hastalık yok BRAVO
Bahçenizde bir adet bulunsun fazla yer kaplamaz sağlığa sonsuz faydalı meyvaları var toplandı reçel ve marmelat yapılaçak
Bu kış için hazırlığa başlıyabilirsiniz
Hemen şimdi bütün saksılı bitkilerinizi göigeye veya üstünü örtünüz perşembe sabahına kadar 35 ve üstü sıcaklık bitkilere muhakkak zarar verecek altları nda tabakları varsa su ile doldurunuz ben şimdı bu işleri yaparak eve girdim kolay gelsin sonra üzülmenizi arzu etmem Resimde olan bitkileri gölgeye aldım
Sıçağı seven bir bitki muz
Sıçağı sevmeyen menekşeler
Dolunun hasarını gidermeye devam edeceğiz Sizlerede kolay gelsin
Hava gayet güzel serada çalışabiliyoruz
1hediye Sevgi hanımdan tanımıyorum
2 orkide Cambria
3 begonvil
4 hediye bilgim yok
5 su sümbülü kökleri kurutulup sepet yapılmış Vietnamdan sepetler ithal
Çalışıyoruz öğlen tatili 2 fotoğraf
Estetiğin ruhu. güzelliğin sembolü. çiçekler
Hastaların ilaçı, ressamların ilham kaynağı ,kadının parfümü, kiminin göz yaşı ,kiminin aşk sembolü
Adını öğrenemedim güneş seviyor çiçek genişliği 15 cm kışın yaprak döküyor
Yumru
Siz evde neler yapıyorsunuz
Su sümbülü hayranları sizlerle beraber havuzlar kurmuştuk yoksunuz sümbül zamanı geldi SELAMLAR
serkan_istanbul
23-08-2017, 10:45
Maşallah ellerinize sağlık bahçe yine süper...
İstanbul sonbaharda daha güzel , herhalde 30 üzeri bir sıcaklık görmeyeceğiz bugün 24 idi
Dün akşam yar hanesinde ,yastığım bir taş idi
Altım çamur ,üstüm yağmur yine gönlüm hoş idi
Siz nasıldınız
Sizleri bir yerlere götürmüyormu ? kimlere çiçekler verdiniz ?
EYLÜL geliyor yaz çiçekleri bizleri bırakaçak
KIŞ HOBİLERİ
Fujer ve akvaryum
hasbahce
29-08-2017, 09:58
Adını öğrenemedim güneş seviyor çiçek genişliği 15 cm kışın yaprak döküyor
Yumru
Merhaba Sn. Ahmeter,
Adı scadoxus haemanthus rose - blood lily - fireball, ben de bu sene zengardenden almıştım
Kalp kalbe karşı ve nilüfer beğendim fotoğrafladım saklıyorum Ben nilüferi seviyorum
Kalp kalbe karşı derler sende üzüldün mü dinliyorum
Bol çiçekli ,bol güneşli ,sıhhatli neşeli günler ve begonvilim
Serin bir İstanbul sabahı Sonbahar belli oluyor
Sonbahar biraz hüzün ,biliyorum yazdan ayrılamıyorum
Seviniz yetiştiriniz hiç olmazsa bir bardak suya koyunuz
serkan_istanbul
03-09-2017, 09:14
Maşallah ellerinize sağlık .begonvillere bende bayıldım. üretmek istiyorum bakalım inşallah başarırım...
Ben çiçekleri seviyorum ya siz ?
Sevdiklerimi yavaş yavaş kavanozluyorum
Sıçak bayağı sıçak bir gün yaşayacağız galiba 35 göreceğiz bütün bitkileri bol bol suladım
Tabureye oturacağım bende seyredeyim Sevgili çiçeklerim bu son sıçaklar serin günler geliyor Sizleri seviyorum
Bu seneki olumsuz hava şartlarında dolu . sıcaklık gibi güzelliğini kaybetmeyen 2 bitki begonia ve fujer havuz kenarının dekoratif güzelliği için super
Sayın Ahmeter tebrik ederim. Bahçeniz ve göletiniz harika görünüyor. Gölette balık var mı? Bizdekinde sadece kurbağalar var :)
Musa Gündoğan
13-09-2017, 17:29
sayın ahmeter gerçekten bende sizin gibi bir bahçe ve gölet yapmayı düşünüyorum fakat bu su göletindeki suyun bozulmasını(kokuşmasını) nasıl engelliyorsunuz ve diğer sorum suyun miktarını nasıl kontrol edebiliyorsunuz yazları kuruma olmuyor mu?
Yapım aşamasındayız bir hafta evvelki durum güzel resimler var bulamadım bulduğumda koyacağım boru ve kanallarla arazinin suyunu topluyoruz
Henüz balık yok şu an suyun derinliği 60 cm
Güneş enerjisi kullanarak suyu havalandırıyoruz su fazla geldiğinde taşma borusundan tahliye oluyor
İçinde süs havuzları için bitkiler var Selamlar
Soldaki siyahlık güneş paneli
Sonbahar sabahı güneşi bekliyoruz Ay halen gökyüzünde
Yazı bu güzellerle beraber geçirdik
Bu günü çalışarak geçirdim Yorulunca karşıma begonviller alıp bol bol konuştuk
Bahçesi olanlara
Bahçesi olan üye galiba kalmadı veya ortada gözükmüyorlar Tarla ziraatı ön planda
Bahçe peysajında kayrak taşı cok önemli bütün hünerlerinizi ve zevkinizi gösterebilirsiniz
Taş seçimi mühim Koyu lacivert,beyaz damarlı,sizin kaldırabileceğiniz bir ağarlıkta ,ve tek renk
Kolay gelsin
DELONİX REGİA ATEŞ AĞAÇI
Google geniş bilği var
Geçen seneler fazla gerilere gitmek istemiyorum 2012 eylül ayının 15
Havalar gayet güzelmiş bütün bitkiler güzel beraber seyredelim
Şu an 36 aman kendinize dikkat siz ve saksı çiçekleriniz güneşde kalmayınız
İnanılmaz pek çok bitki kavruldu uzgünüz
Tedbir ve önlem alan ülkeler
Şehirlerde damların ve asfaltların beyaza boyanması Hindistan 24 saatde 50 milyon ağaç dikerek kırdığı rekor ve Türkiye dünyada en az ağaç diken ülkelerden sondan 2 çi
AĞAÇ ,ORMAN YEŞİL ŞART
Sûz-i Dilârâ
03-10-2017, 09:41
Günaydın sayın ahmeter,
Bu bahçeye söyleyecek söz bulamıyorum her zamanki gibi. Böyle bir bahçem olsaydı yaşlanmazdım:D
Güzel bir sonbahar günüydü nerdeyse yaz ,yarın fırtına geliyor doluda gelme ihtimali var bütün saksılar seraya
Yoruldum iyi akşamlar
Sonbahar solmaya başlıyan sardunyalar
Siyez buğday unundan ekmek süper bir lezzet
Çiçeğe doğaya ve bitki yetiştirmeye merak mı yok anlıyamıyorum boşuna mı uğraştık acaba galiba öyle
Şu anda 20 kayıtlı üye 990 misafir
Hava güzel ,rahatsız etmeyen bir sıcaklık ,rüzğar esmiyor sonbaharı yaşıyoruz
Bütün çiçeklerin mutluluğu belli oluyor
Bütün kuşlar vefasız mevsim .artık sonbahar
Vefalı dostlarımız var ,bizleri bütün kış yalnız bırakmıyorlar
Açelyalar Orkideler Menekşeler ve Ağaçlar net dostları
Kışı sevmeyen bütün bitkileri seraya aldık başta begonviller sardunyalar
Sonbahar güneşi İstanbula bayağı yatay geliyor güzel resim çekilmiyor kendime bir iskemle bıraktım bütün saksılar seraya
Bir sakız sardunyayı geçen sonbahar dışarda unutmuşum farkında değilim bu sene seraya alırken sitemli sözleri beni duygulandırdı çok zor bir kış geçirdim
Bu sene çok dikkatliyim
İki defa dolu yüzünden ne çiçek nede yaprak kaldı şimdi şu halde çiçeğini bekliyoruz
Geçen senenin çelikten begonviller
celalim01
20-10-2017, 15:53
Merhaba bazen elimizde olmayan şartlar bizi sıkıntıya sokuyor. Ne diyelim elimizde olmayan sebeplere kaşı duramıyoruz.
Şimdi fotoğrafladım her iki bitki sonbaharı seviyor
Güzel sonbahar günleri .. geçeleri aşırı nem , 2 günden sonra yağmurlar geliyor herhalde kasım ayı 15 çivarında günler göreceğiz
Bu günden
Gökhan Aydınlı
21-10-2017, 20:42
Bahçeniz dingin ve güzel tebrikler. Çiçekleriniz bakımlı ve özenle yetiştirildikleri çok belli, huzurlu ve sağlıklı bol çiçekli günler size...
,,,,,,Hosta
Kışları seraya alıyordum bu yaz bu yumruları bana getiren Kanadalı dostum biz Kanadada dışarda bırakıyoruz değince bende hepsini saksılardan çıkartıp toprağa geçirdim
Kışın odaya kapanıyoruz pencereniz hazır mı günler nasıl ğeçecek ?
Bahçe veya peysaj mimarı olabilirsiniz Nasıl mı ??
,Çalışmalarımda bana her türlü desteği veren doğa dostlarıma candan teşekkürler
serkan_istanbul
25-10-2017, 19:09
Ellerinize sağlık. Bayıldım her zaman ki gibi... maşallah
Başarılar dilerim Serkan bey adresinize postalanmıştır
serkan_istanbul
25-10-2017, 19:45
Çok teşekkür ederim abi. Henüz çelikten yetiştiremedim. Üç adet begonvilim var. kışın eve alıyorum baharda balkona çıkarıyorum...
İyi günler serada beni yalnız bırakmayan begonvilim
Her sene yeni bir saksı alıyorum
Güzel bir hava değişik fotoğraflar çektim sizlerinde görmenizi arzuladım
İyi akşamlar
Üst tarafta yapraklarının üstünde sarı benekler olan bitkiyi ilk defa yetiştiriyorum yumru olarak Almanyadan gönderdiler ismını bilmiyorum
Son üzüm salkımlarında taneler çok lezzetli oluyor
3 sene evvelki selluka tohumları artık selluka tohum vermıyor
iYİ GÜNLER
Güneşli bir gün başlıyor fakat dışarısı 6 derece dışardakı sakız sardunyalar bu soğuğa dayanmaz bu gün içeri almak gerekiyor
Evin içinde olanlar mutlu
Bitkiler .çiçekler size huzur verecek ,bir saksınız olsun Günaydın
Seraları gezdik kıvırcıktan memnunlar
Su bitkileri
Geçe 4 dereceye düştüğünden Nilüfer yaprakları çürüdüler Su sümbülü ve sarı kız son günlerini yaşıyorlar
Yağmurlu bir gündü ara ara güneş çıktı müsait aralarda bahçedeydik
Su sümbülü
İlk resimde olan , kışın sıçak bir yere almak şart son resimde olduğu gibi yapabilirsiniz
Bu yağmursuz pazar gününü değerlendireceğiz güneş kendini gösterdi iyi pazarlar
Bu pazar İstanbul dışındaydık DOĞADA
Su bitkileri üretim göletı
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.