View Full Version : ahmeter / Bahçe
günebakan
07-09-2012, 21:36
Güzeller gerçekten de harikalar Sn. Ahmeter sizden gelen begonvil çeliklerini ne yazıkki tuturamadım kusura bakmayın.
Begonviller ne güzeller. Ellerinize sağlık.
ahmet bey iyi akşamlar mavi çok açmış olan çiceğin adını yazabilirmisiniz
Suzi hanım
İyi akşamlar İlk defa isminizi duyuyorum Hoş geldiniz yoksa bahçeyi geziyorsunuz sessiz mi kalıyordunuz
Her zaman beklerim müsait bir zamanınızda rahat rahat gezin ve sorulaçak sorular bulabileçeğinizi tahmin ediyorum
Çiçeğin ismi Lobelia
Petunia
Abim günaydın. Bu Calibrachoa yaz sonunda tepe çeliklerinden çoğaltılıyor. Hibrit olduğu için tohum oluşturmuyor.
Sevgiler.
Kış geliyor
İyi günler Bilgilendırmenize teşekkür ederim
Artık pek çoğaltma yoluna gitmek istemiyorum saksılar çoğaldıkça serada yer kalmıyor
Kolay gelsin gülün daha fazla açmasını bekleyemedim sizde açsın Selamlar
Şundan bundan ............
Menekşeye ne kadar yakışmış
Arzu eden koparabilir
Sabah erkenden Açelya
handanhanım
10-09-2012, 19:24
Sevgili Ahmeter, Bodrumda yaşıyorum bahçenize hayran oldum çok emek verdiğiniz belli oluyor. Sağlıkla oturun.
Bir kaç sorum olacak:
Havuzların altına naylon malzeme mi koydunuz yoksa beton mu var? Temizliğini bitkilerle mi sağlıyorsunuz?
Birde selluka tohumu alırsanız ve dağıtmaya karar verirseniz lütfen beni de listenize ekleyin.
Sevgiler
Handan
Merhaba sevgili ahmeter,
Su sümbülü ve selluka ile çoğumuz sizin sayenizde tanıştık ve çok sevdik, Hediyeniz olan sellukam 3. yaşını bitiriyor ve oldukca sağlıklı , tekrar teşekkür ederim.
Teşekkürler.
Teşekkür ederim
Bendeki havuzlar 3 tane yan yana bir tek havuzmuş gibi görünüyor
Her biri ayrı ayrı malzemelerden sizin için en kolayı bendeki bir tanesi öyle
Bahausdan alma veya 1 tonluk su deposunu dikey olanı tam orta yerden ikiye kesileçek
Havuz temizliği .dibinde toplanan çamur bilhassa nilüfer için gayet güzel
Su bitkileri ve havuz ayrı bir konu ve uzun bir defaya sığmaz
Selluka için 12 ayda bir hatırlatma yapın İyi günler
Mey o mey canan o canan ama
sohbet o sohbet değil
Neden yazdım yeni bahçeler yok eskilerde yazmıyorlar
Ne yapalım bizde seyredeçeğiz iyi akşamlar
saim abicim yine dokturmussun,ozlemisim ciceklerine bakarak biryerlere dalmayi,sellukanin o guzel kokusu buraya kadar geldi vallahi.yine ciceklerinle beni mest ettin/iyi geceler
elifbilge
13-09-2012, 10:23
Merhabalar;
Yaklaşık 2,5 aydır bazı sağlık sorunlarımdan dolayı bahçenizi gezemiyordum.Bu güne kısmetmiş.İçim açıldı görünce inanın çok iyi geldi bana.Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşkkürler.
Sağlıkla kalın.
Sayın Bilge
Geçmiş olsun sağlıklı .güzel günler dilerim
Menekşenin güzelliği size terapi olsun
SELLUKAM
Sen elde değil. bende güzelsin
Bekliyorum gelip alırmısınız 16 -9 pazar sabahı saat 8 de levent meydanında 1 adet su sümbülü dağıtıyorum
Bu günlerde bahçenın kraliçesi
TEBRİKLER TEBRİKLER TEBRİKLER
Alkışı en fazlasından hakekediyorsunuz.Bu sayfalarda gördüğüm bir çok örnek gibi sizin bahçenizde dünyadaki saklı cennetlerden bir tanesi.Dünya cennetinizde çok mutlu ve huzurlu yaşamanız dileğimdir:))
bahçenin kraliçesi çok güzel keşke kokusunuda alabilseydik :)
kartal124
17-09-2012, 14:26
Sayın ahmeter,
Ada begonvilinizi arada bir buduyormusunuz yoksa doğal gelişimine müdahale etmeden serbest mi bırakıyorsunuz?Eğer budamak uygun ise ne zaman ve ne şekilde budamak gerekir acaba?Tecrübenizden istifade ederek aynı şekilde davranmak istiyorum.
Selamlarımla.
Budanmayı seven bir bitki ama şu an yapmayın Yılbaşında çiçek açması bittikten sonra Göz sevkinize göre arzu ettiğiniz şekilde yapabilirsiniz
Gelmişken bir bodur su sümbülü koyuyorum Selamlar
Saksıda nasıl yetiştiriler bilgi ve resimler selluka bölümünde
Sellukanın tohum bağlaması
Ada begonvilini tavsiye etmiştim Alanlar şimdi bu güzelliği yaşıyorlar
Evinizde çiçeğiniz eksik olmasın
Nasıl. nerden . geldiğini bilmiyorum isminide bilmiyorum
Yazın 2 ay açtı ve şimdi kurudu tohumunu almadım yanlız resimliyebildim
Artık çuhalardan tohum almak mümkün değil
Geçen sene çok beğendiğim bu rengi bütün yaz gölge bir ortamda bakdım kökten ayırmak suretiyle 3 kök saksıya diktim
bay tömürcek
22-09-2012, 19:18
Sayın ahmeter çok merak ediyorum şişenin içindeki o menekşeyi nasıl diktiniz ve toprak yok sanırım ağaç parçaları gibi birşeyler altında da bir miktar su var galiba bilgilendirip merakımı giderirseniz çok sevineceğim.
serkan_istanbul
23-09-2012, 10:45
Ellerine sağlık abicim çok güzel bitkiler begonvillerinizin hayranıyım. Sevgi ve saygılarımla hayırlı pazarlar.
Sayın ahmeter çok merak ediyorum şişenin içindeki o menekşeyi nasıl diktiniz ve toprak yok sanırım ağaç parçaları gibi birşeyler altında da bir miktar su var galiba bilgilendirip merakımı giderirseniz çok sevineceğim.
Sayın tömürçek
Resimde görünmeyen şişenin ağiz kısmı biraz geniş . ağaç parçaları söğüt fundası
Bu hafta beğendiğim resim
Bu gün televizyonda bir programda bir haber Yazları aşırı sıçaklardan Anadoluda
yaşıyan bal arılarının yarısı ölmüş
Bazı çiçekleri artık yazın İstambulda yetıştiremiyeçeğiz
Nerden bunu yazmak aklıma geldi
Çok sevdiğim kelebekler artık nerdeyse yoklar
Çiçeğe konmuş kelebek resmi çekmek en büyük merakım elimde makina saatlerçe
bağ bahçe geziyorum İstanbulda kalmadı
Geçen sene çektiğim resmi tekrar koyuyorum
Bu sene bu şekilde bir poz yakalayamadım
SN.Ahmeter yine herşey harika emeğiniz sayesinde hele selluka larınız tek kelimeyle muhteşemler ama kokusunu çok merak ediyorum hep konuşuluyor ama bende alabilsem o kokuyu nolur? tohumu olursa rica edebilirmiyim acaba?
Güzelsin .inçesin .nazlısın .kokulusun sana daha ne söyleyebilirim
sayın ahmeter bey selluka ları görünce aklıma hep siz geliyorsunuz...
Ali_askn
25-09-2012, 20:39
Maşallah hepsi birbirinden güzel emeğinize sağlık :)
Sonbahar
Geçeler serin geçiyor Sardunyalar çoştu
Kışın evinizde yaşayabilirler
Bu gün gene çiçeklere sarıldım iyiki varlar yoksa ............
Sende bu güzellik varken .öldürür niçeleri
ipektuğçe
28-09-2012, 18:31
Sn.Ahmeter ,ben size karşı çok mahcupum,nerden nasıl başlıyacağımı size nasıl anlatacağımı bilemediğimden şu ana kadar yazamamıştım. O kadar isteyerek severek baktığım sellukamı ,bu yazın aşırı sıcağında kaybettim.:(Sıcak günlerde tamamen gölgede tutmama rağmen olmadı,balkonum akşam üzeri dereceyle ölçtüğümde 50 derecenin üzerini gösteriyordu:( Onu kaybettiğimi farkettiğimde kalbim sızladı,sizden bir hatıra olduğu için ve sellukanın sizi hatırlatması benim için çok önemli ve değerliydi.Yine olmadı, sağlık olsun diyorum.
Sizdeki muhteşem ötesi selluka karelerini görünce yine dayanamadım yazayım dedim.Bir çiçek ancak bu kadar güzel olur,ben yine sizdekileri seyretmeye devam edeyim.Saygılarımla...
Sizin ne kadar meraklı olduğunuzu biliyorum Sellukanın ilk senesi çok mühim pek özen istiyor
Havalar halen sıçak gidiyor serinlemesini bekleyelim bir çaresini bulaçağız
Selamlar
ipektuğçe
28-09-2012, 19:40
Teşekkür ediyorum,çok mutlu oldum.
Güzel bir sonbahar sabahı
Ahmeter bahçe
Mayıs ayında olan bu güzelliği havaların ısınmasıyla kaybediyoruz
Yazın bizi yanlız bırakmıyan bitki begonvil
kartal124
30-09-2012, 15:13
Sayın ahmeter,
Çok güzel rengi olan bir begonvil, keşke bu renkleri ada begonviline de adapte edebilsek de kışın da dış mekanda İstanbulda yaşatabilsek.Acaba diyorum bu renk bir begonvili ada begonviline aşılasak ne olur?Kök ada begonvili, aşılı dalları ise çeşitli renkli begonviller, kök sağlam olduğundan donmadan idare eder belki.
Selamlarımla.
serkan_istanbul
30-09-2012, 15:46
Hayırlı akşamlar ahmet bey sanki su sümbülü dağıtıyorum gibi bir şey duydum yanlışmıyım. Bende isterim desem ayıp mı ederim aslında bitki istemek ayıp sayılmaz. Sevgilerimle
Denizardacan
30-09-2012, 18:36
İyi akşamlar efendim,
Siteye birkaç ay önce üye olmama rağmen hemen bakıp çıkmıştım. Şimdi son birkaç gündür sizin bahçenizi izliyorum gece gündüz.
Hayranlığımı ve saygımı dile getirebileceğim kelimeler lügatımda yok.
Ellerinizden öperim, sizin de eşinizin de.
Ben bahçenize baktığımda saf huzur görüyorum. Bu nasıl tanrısal bir uyum ve ahenk. Bu güzelliğin iç güzelliğinizden onun da aile saadetinizden doğduğunu düşünüyor ve gerçekten sadece bu huzura imreniyorum.
Bahçenizi gezerken zaman zaman sinirlendiğimi fark ettim.Kıskandığımdan değil lütfen yanlış anlamayın, ne kadar ham olduğumu ne kadar huzursuz olduğumu gördüm.Yaşla mı oturuyor bazı şeyler yoksa yaradan doğuştan mı vermiş o huzur ve sükunu size.
Lütfen özel olduysa affola.Ama ne kadar yüksek bir mertebe herkese her an seni seviyorum diye ilan edebilmek.
Çiçekler yoluyla yapıyorsunuz. Nasip olursa dünya gözüyle görmek isterim sizleri. Sağlıcakla huzurla kalın.
Sayın kartal
Dedikleriniz olabilir bu kış begonviller donmasın diye yeni bir usul deniyeçeğim
Yaptığımda buradan resimlerim
Sayın Serkan
Adres ve telefonu özelden bildirirmisin
Sayın Ardacan
Teşekkür ederim iyi niyet ve temennilerinize
Umut dolu .neşeli günler dilerim
Bu sabah epidentrum orkidenin güzelliği karşınızda
Lonicera
02-10-2012, 07:38
bu kış begonviller donmasın diye yeni bir usul deniyeçeğim
Yaptığımda buradan resimlerim
Bu yeni usulü her yıl bir sürü begonvili kış mevsimine kurban veren biri olarak çok merak ediyorum. İnşallah başarılı olursunuz.
Yeni elektrik ve doğal gaz fiatları ile serayı kullanmak imkansız hale geliyor
Bu işin artık hobi tarafı kalmadı üzgünüm
Herhalde bu güzellikleri unutaçağız Begonvillerin henüz bu zamlardan haberi yok
Kış geliyor hepside evin içine alınmazki alsan bile çiçek açmaz ki
milaca2010
03-10-2012, 03:20
Merhabalar, sayın Ahmeter.
Bahçenizi, hayranlık ve keyfle izliyorum, özellikle begonvil konusundaki bilgilendirmelerinizden yola çıkarak şişede çelikten çimlendirme denemelerine başladım, umarım ki sonunda hepsi çöpe gitmez.
Sayın Ahmeter, ne kadar naif bir güzelliği var Sellukanın.
Begonvil, Kamelya ve Sakızsardunyası benim sevdiğim çiçekler, şimdi de Selluka sevdası başladı:)))
Akdeniz iklim şartları Selluka için uygunmudur, ayrıca nereden temin edebilirim, bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılarımla esen kalınız...
İyi günler
İlgilenmenizden memnun oldum Begonvilde muaffak olursunuz Plastık su şişesi en pratik yöntem nem . sıçaklık ve bol ışık
Selluka zaten bir Akdeniz bitkisi bu sene 5 senesi oluyor gayretle bütün Türkiyeye yaymaya çalışıyoruz
Taze tohumları 12 ayda alabileçeğiz hatırlatırsanız gönderirim İyi günler
Sellukanın güzelliği tartışılmaz Bu sene tohum durumu fena değil sizden riçam selluka bölümünde tohum nasıl ve ne şekilde ekilir şimdiden bilgi sahibi olmanız
Benim çillendirip fide olarak göndermem biraz zor kargoda hırpalanıyor emekler boşuna gidiyor iyi günler
Sayın üstat, geçen sene ekim gibi bahçeye diktiğim ada begonvili kışın yapraklarını döktü baharla tekrar yeşerdi lakin bu güne kadar yapraklar sadece yeşil kaldı. Sanırım bulunduğu yer yeterince güneş almıyor. Bu durumda tavsiyeniz olabilir.
İlk defa İstanbul Maltepede bu evde gördüm gözlerime inanamadım
Sonra ada begonvili diye bana başka begonviller sattılar
En nihayet Büyük adaya gidip yetiştireni buldum Şimdi 5 senedir bu güzelliği sizlere öneriyorum
Çiçek için bol güneş şart Selamlar
serkan_istanbul
03-10-2012, 22:20
Adres ve telefonumu ayrıyeten gerçek adım soyadımı mesaj olarak gönderdim gerçek adımı yazmayı unutmayın sevgi ve saygılarımla şimdiden çok teşekkür ediyorum.
milaca2010
04-10-2012, 08:30
İyi günler Ahmeter hocam, ilgilendiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Sellukayı sizin bahçenizde gördükten sonra ilgili foruma yönelerek tüm yorumları dikkatle okumaktayım, özellikle bazı üyelerin verdiği emeklerden çok etkilendim, forum sayfaları kaybolmakta olan sellukayı tekrardan yaşama döndürdükleri bir laboratuvar gibi.
Ahmeter hocam, teşekkür ve iyi günler dileklerimle, esen kalınız...
Sayın Ardacan .Serkan .Resul
İsteklerinizi Aras kargoya teslim ettim
Sonbaharın en güzel günlerini yaşıyoruz Bitkiler memnun .mesut bütün güzellikleri meydana çıktı
Akşam güneş batıyor sardunyanın güzelliği ortada
Sellukadan çok konuşduk o kısma girmeyeçeğim
Begonviller bol çiçeğe geldi yaz sıçakları iyi geldi malum Akdeniz bitkisi
Menekşeler havaların serinlemesiyle çiçek göstermeye başladılar
Yarın şişe içinde yapılan bir begonvil çeliğini resimliyeçeğim
İyi geçeler
çiftçi5234
04-10-2012, 20:24
En nihayet Büyük adaya gidip yetiştireni buldum Şimdi 5 senedir bu güzelliği sizlere öneriyorum
Böyle çiçeklerle bezeli bir çardak hep hayalim :(
Sonbaharda sardunya
İyi günler
KircaAli
05-10-2012, 10:21
Çok güzelmiş.
elifbilge
05-10-2012, 10:59
Mükemmel bir görüntü.Bayıldım.
serkan_istanbul
05-10-2012, 13:14
çok teşekkür ederim size zahmet verdik. hayırlı günleriniz olsun sevgi ve saygılarımla
Ben bu çiçeği seviyorum dikkat ederseniz kaç ton renk var
Sakın sormayın bu ne çiçeği diye
çiçek .çiçekler . Ve benim çiçeklerim
Sayın Ahmeter çok harika görünüyorlar ellerinize emeğinize sağlık acaba begonvil afyonda yetişirmi eğer evet diyorsanız bu güzellikten mahrum kalmak istemem saygılar
Sayın Tuya
Pek tabii yetişir yanlız kışın 5 dereçe sıçaklığı olan bir yerde saklamak kaydıyla
Selamlar
serkan_istanbul
06-10-2012, 10:50
tekrar teşekkür ederim ahmeter bey su sümbüllerim elime geçti az önce alakanıza ve nezaketinize çok teşekkür ederim. sevgilerimle
Bu güzel bitkinin en canlandığı günlerdeyiz
Nasıl çelikten çoğaltılıyor geniş istek üzerine ilgili bölümde yazdım
Denizardacan
06-10-2012, 14:57
Saim Bey merhaba,
Çok çok teşekkür ederim nezaketinize.
Az önce geldi kargom, hediyenize de bayıldım, yani nerden bildiniz müneccimlik de var mı acaba diye merak içerisindeyim:p Foto yükleyemiyorum.Ama bir cam fanusun içine sulu toprağa diktim her ikisini de.
Tekrar teşekkürler ilginize.;)
Bu yazı bahçede geçirdi ve mutlu idi
Sayın ahmeter ben bu telgraf çiçeği kadar arsız bir çiçek görmedim açıkçası. Dalını kırıp atın o dalın toprağa değmesi yeterli oluyor. Köydeyken saksıdan bahçeye attık telgraf çiçeğini ve bahçeyi telgraf çiçeğinden zor kurtardık. :D
ipektuğçe
07-10-2012, 21:40
Her zaman mükemmel ötesi,sizin ellerinizde.
Sayın ahmeter,
Bahçenize, çiçeklerinize hayranım. Sizinle ilk tanışmamız selluka sayesinde olmuştu. Gönderdiğiniz selluka tohumlarını çimlendirmeyi beceremeyince selluka fidesi göndermiştiniz. Maalesef onu yaşatmayı ancak 2 sene başarabildim takiben kaybettim ve pes ettim. Sayenizde şimdi Begonvil tutkum başladı. Sizin begonvilleri gördükçe aşkım depreşiyor ama evdeki begonvili açtırmayı beceremedikçe aşkım geri sönüyor. Bu sene begonvilimin çiçeklerini görmek kısmet olmadı maalesef. Ama azimliyim sizin rengarenk begonvillerinizi gördükçe bu çiçeği açtırmalıyım düşüncesi zihnimi meşgul edip duruyor. Sanırım bu sene çiçek zamanını kaçırdım ama seneye kısmet diyorum ve hemen soruma geçiyorum. Bitkilerinize kullandıgınız özel bir gübre varmı? Ve sulamayı ne sıklıkla yapıyorsunuz? Teşekkur ederim.
Memnun oldum geniş bilgi vereçeğim
Sn. Ahmeter, telgraf çiçeğiniz çok güzel gelişmiş. Güneş durumu nasıldı? Güneş alıyor uydu? Hangi saatler? Kışın seraya mı alacaksınız?
Begonvil sellukaya göre bakımı daha kolay ve çiçeklenmesi daha uzun bir eksiği kokusu yok
Begonvil Balıkesirde gayet güzel yetişir yazın muhakkak koyun gübresi şerbeti verin ki bol çiçeklensin
Ben şimdiğe kadar bir begonvil hastalığına raslamadım
Kışın dışarda bırakmayın
Mutlu Kutlu bey her renginden pazarlıyor fiyatlarıda pahalı değil 05322850743
iyi günler
Telgraf çiçeği yarım gün güneş alan bir yerde bu yaz çok güzel gelişti
Arsız bir bitki ama dekoratif .dalından hemen kökleniyor
Bu gün bir kaç dalını çelik yapıp seraya alaçağım kışın dışarda donuyor
Bir dal gönderebilirim veya ne arzunuz varsa iyi günler
Son su sümbülünü uğurluyoruz geçe sıçaklığı 15 düştü kapalı ve aydınlık bir yere almak şart yoksa hemen bozuluyor ve kurtarmak imkansız
yenibahçe
08-10-2012, 11:53
Sayın Ahmeter,
Bugün telgraf çiçeğinizden birkaç dal da ben alabilir miyim efendim? Mümkünse...
Adresimi özelinize gönderiyorum.
Hürmetler...
Teşekkür ederim Sayın ahmeter,
Benim evdeki begonvilimde Mutlu bey' den geldi. Şimdilik onu bir actirayim daha sonra yeni renkleri edinmeyi planlıyorum. Ben bakımını, isteklerini tam ogrenmeden bir bitkiden acgozluluk yapıp birden fazla edinmekten hoşlanmıyorum. Çünkü bakımını iyi yapmayınca hepsi birden kötü oluyor. Merak ettigim diğer bir konu benim bitkim ne kadar budasamda yanlardan dal verip hacimli bir görüntü elde edemiyorum. Sürekli boya uzamak istiyor. Acaba bunun nedeni saksı boyutuyla mı alakalı yoksa sulama problemi mıdir ne dersiniz? umarım sizi sorularimla bunaltmiyorumdur, begonvilleriniz bu kadar neseli gorunce en iyi bilgiyi sizden alabilirim diye dusunuyorum. İlginiz için teşekkür ederim tekrar.
Tek çare bol güneş . yarım gün güneş veya daha az alıyorsa yapaçak bir şey yok
Selamlar
Cevabiniz icin Tesekkur ederim. Saygılar...
serkan_istanbul
08-10-2012, 15:40
selamlar bana gelen susümbüllerimin resimlerini ekliyorum sevgiler.
Mimozam tomurcuğa geldiğini gördüm seni gene bu şekilde bekliyorum
SELLUKAM
Sen elde değil. bende güzelsin
Doğru söze ne gerek;)
Doğru söze ne gerek;)
Biz ayrılamayız
Sayın Ahmeter, bu güzel bahçeyi-cenneti gezememiştim epeydir. Biraz hayranlık, biraz şaşkınlık, biraz da imrenerek geziyorum güzelliklerin içinde.
Gezintimin sonucunda kesinlikle bitkilerle aranızda özel bir bağ olduğuna inandım.
Bu kadar olamaz ya, ben de istiyorum bu yetenekten :mad:
Telgraf çiçeği yarım gün güneş alan bir yerde bu yaz çok güzel gelişti
Arsız bir bitki ama dekoratif .dalından hemen kökleniyor
Bu gün bir kaç dalını çelik yapıp seraya alaçağım kışın dışarda donuyor
Bir dal gönderebilirim veya ne arzunuz varsa iyi günler
Teşekkür ederim, komşumdan aldığım dal kolay köklendi ama yer seçiminde kararsız kalmıştım, gölgede keyifsizdi, yarı gölgede daha iyi oldu. Kışın da bu durumda içeriye alacağım.
Ekim ayındaki bayram ve tatillerden ve benim iş yoğunluğundan bitki paylaşımlarını yerine getirme imkansız bir duruma geldi
Kusura bakılmamasını temenni eder iyi günler dilerim
Saim Ergin
2011 de açmışlarda bu sene heyecanla bekliyoruz
Denizardacan
09-10-2012, 21:24
Çok narin ve güzeller, ah bir de koksalar, Saim Bey hiç kokulu türü yok mu orkidelerin acaba çiçeklere koku enjekte edilebilir mi, teknoloji o noktaya geldi mi acaba, umarım cehaletimi maruz görürsünüz de şimdi pat diye aklıma geldi. Herkese iyi geceler.
Bu sözleri duyan bütün orkideler ağlıyorlar kokmaz olur mu
Bir cattleyanın kokusu
Güzelliği
Cattleya hediye edilen bir insanın neden başı dönüyor
Denizardacan
10-10-2012, 15:13
Aman ağlamasınlar lütfen,
Hiç bir catleya ile tanışamadım henüz bilmiyordum koktuğunu da orkideler kokmuyor,
Güzellikleri yeter,
kartal124
10-10-2012, 20:48
Sayın ahmeter,
Termometre ile kontrol ediyorum İstanbulda gece sıcaklığı 13 dereceye kadar indi, gündüz 24 derece oluyor ama geceler soğudu.Selluka ve begonvilleri(ada begonvili olmayanları) kapalı mekana alma zamanı geldi mi sizce.Gerçi ne sellukanın ne de begonvillerin şimdilik sıkıntıları yok gibi ama tereddüt ettim .
Ada begonvilini ise hiç içeri almadan kışın da dışarıda bırakmayı düşünüyorum.
Sizin uygulamanız nasıl?
Selamlarımla.
Google ENKA WEATHER PAGE yazıp İstanbulun hava durumunu gayet kolay ve doğru olarak takip edebilirsiniz
Begonvil geçe sıçaklığı 10 oldumu içeri alaçağız --ada-- hariç
Ada begonvili bu aylarda güzel gelişme gösteriyor
Sellukalar tohum bağladı tohumlar güzel gelişsin diye tohum bağlamıyan dalların bir kısmını budadım
Sellukada geçe 10 oldumu kapalı bir yere alaçağız Selamlar
Şu an hava durumu sıçaklık nem ve basınç
Sayın ahmeter bahçenizi her zaman zevkle takip ediyorum. Begonvili çok sevdiğim halde bir türlü yetştiremedim. Ada begonvilini İstanbulda nereden bulabilirim. Oradaki tanıdıklara haber verip isteyeceğim. Birde bu selluka tohumları oluşunca paylaşacakmısınız? Eğer paylaşırsanız özelden adresimi yazacağım. Bahçenizi takip ederken çok şeyler öğreniyorum. Sayenizde pet şişe içerisinde açelya yetiştirmeyi başardım. Bilgilerin devamını bekliyoruz. Birgün İstanbula yolum düşerse seranızı ziyeret etmek isterim.Şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.
Günaydın
Ada bagonvili için tel 216 3825833 hüseyin bey Büyukada tek yetiştiren şahıs
Selluka tohumu 12 veya 1 ayda olabileçek İyi günler
2011 de açmışlarda bu sene heyecanla bekliyoruz
SN.Ahmeter orkidelerin üretimi,bakımı,gübrelemesi ve toprağı hakkında bilgi alabilirmiyim acaba,yıllardır orkidelere hastayımdır ama hiç orkidem olmamıştı, şimdi 3 orkidem var ve ben bunları çoğaltmak,hemde yeni orkideler edinmek istiyorum,ama önce bilgi edinmem gerek orkideler konusunda..Sizin engin tecrübe ve bilgilerinizden mümkünse faydalanmak isterim..Bu arada cattleya ya bayıldım harika..Çok teşekkür ederim..Saygılarımla..
Forumda orkidelerle ilgili bölümü okumanızı öneririm İyi günler
Bu gün at kestanesi ile ilgili pek çok yazı okudum
Nelere iyi geldiği saymakla bitmez
Beni en çok ilğilendiren romatizma ağrıları bir deniyeçeğim
çiftçi5234
11-10-2012, 19:44
Bizim okulun bahçesindede çok vardı, hepsi dökülmüştü süpürdüler
Yine hazan mevsimi geldi
Yine yapraklar rüzğarların peşi sıra gideçek
..........
Hüzünlü sonbaharda Açelyalar
Bu güzellik yılbaşına kadar devam edeçek
Bu gün İstanbulda çok güzel bir hava vardı 50 yakın resim çektim
Ben bunları beğendim
Clematisler çiçeklenmeya başladı
Kozalakların hangi tür çama ait olduğunu bilmiyorum Avusturyadan dekor olarak geldi
Selluka çiçekleri geçti kelebek limon selviye kondu
Bütün kış beraber olaçağımız menekşelerden bir renk
Az kelimeler bol resimler benimde huyum böyle sıkılmıyorsunuz değil mi?
Fakat siz bol bol uzun uzun yazabilirsiniz
Yazın çiçeğini kokladık şimdi tohumda...
Ağaç yasemini-Kısmet ağacı(clerodendron trichotomum)'un tohumları da en az çiçekleri kadar güzel görünüyor.
Sayın Almira
Doğru isterseniz tohumundan göndereyım veya bahçeden bir isteğiniz var mı
Selamlar
Nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Daha büyük bir bahçem olsaydı mutlaka isterdim. Bahçenizdeki güzellikleri seyretmek bana mutluluk ve keyif veriyor. Sevgiyle kalın.
bu çiçeklerin kokusu varmı acaba ahmet bey??
bu çiçeklerin kokusu varmı acaba ahmet bey??
Evet var
İstanbulda güzel bir sonbahar
Bu gün kelebekler gibi uçun
Gün batıyor saat 6 .25
Hava sıçaklığı 24.30
Güzel bir sonbahar günüydü ve begonvillerin çoştuğu günler
Sera içinde hayatlarından memnunlar
Gündüz sıçaklığı 25 üstü bütün bitkiler yaz gibi bakım ve su istiyor
Sardunyalar İlkbahar gibi güzelleştiler
Ziyaretinizden memnun oldum her zaman beklerim
Bu gün havanız güzel olsun
yenibahçe
16-10-2012, 12:52
Sayın ahmeter,
Menekşelerinizin yaprakları nasıl bu kadar güzel parlayabiliyor?
Hediye bir menekşem oldu, gelirken yapraklarına epeyce toprak bulaşmış, ne yapmamı önerirsiniz efendim?
Menekşenin yapraklarının parlak ve dik durması sıhhatlı ve bakımlı olmasından
Menekşe bölümünde geniş bilgiler var Size önerim bir defaya mahsus yapraklarını
yıkayınız .bol ışık .elinizle yaprakları kontrol ediniz ne vakit yapraklar yumuşak bir hal aldı o zaman su veriniz ve bunu bir alışkanlık haline getiriniz
Ve şunu unutmayınız menekşeyi fazla su öldürür iyi günler
Bu güzellik nasıl elde edildi ilğili bölümde
PLECTRANTHUS AUSTRALİS
Parlak mustafa suda gayet güzel gelişiyor ve dekoratif
İsterseniz kadehtede olabilir
Bahçeyi gezdiniz ayrılıyorsunuz sessiz kapıdan çıkarsanız sizi hatırlamam çok zor
İyi akşamlar
Bır menekşe bütün güzelliğini gösteriyor
ayseldeniz
18-10-2012, 07:58
Evet sessiz kapıdan çıktım hep .Göz hırsızlığı için özür dilerim.Başka birşey almadım.Sayfanızı gezmek bana keyif veriyor.Gözüm gönlüm açılıyor.Teşekkürler.
Sayın Deniz
Daima beklerim
Yalın kat bir gül renginin güzelliği ve hafif bir kokusu var
ayseldeniz
18-10-2012, 09:51
Sayın ahmeter teşekkürler.Bir renk bu kadar mı güzel olur?
sayın ahmeter 2923 nolu mesajdaki gül olamaz değil mi? mor renkli gül hiç görmedim desem **** bitki nedir?
Sayın sibelim mor ve mor tonlarında güller olmaktadır. Canlı olarak bir çok kez gördüm fakat yalın kat olanını ilk defa görüyorum. Bence gözlerinize inanabilirsiniz. ;)
Forumların özelliği burda ilgilenmek .öğrenme arzusu .araştırmak . bilgi istemek
Memnun oluyorum ben bu konuları dikkat edip değişik konulara girmiyorum
İthal bir gül her sene aynı ilgiyi görüyor İlkbaharda bir defa açıyor
Bakın bir gonca halini görün
Saim abi, sizin bahçenizde bir gül vardı yaprakları ve gövdesi güle benzemeyen aynı nane gibi yan dallarla ilerleyen. Onun çiçekleri mi bu?
elifbilge
18-10-2012, 14:36
Çok güzel çok güzel bayıldım.Güllere karşı çok ilgili olmamama rağmen bu müthiş birşey.İlk defa bu kadar güzel renkli bir gül gördüm.Çok değişik.MAşallah demek istiyoum.Nazar etmeyelim.
Sağlıkla.
Saim abi, sizin bahçenizde bir gül vardı yaprakları ve gövdesi güle benzemeyen aynı nane gibi yan dallarla ilerleyen. Onun çiçekleri mi bu?
Sayın Jineop
Patates gülü 1980 senesinde Avusturyada kaldığım pansiyonun bahçesinde gördüm
Fidanlığa almaya gittiğimde 50 mark satiş fiyatını görünçe şaşırdım
O zamanlar yurt dışına çıkişta 100 mark alabiliyorduk
Çok güzel kokulu toprak altından ilerliyerek yeni kollar veriyor
Reçel yapmak için super devamlı yapıyoruz
Sn. Ahmeter,
bahçenizi büyük bir beğeni ile karşıladım, kimbilir ne çok emeğiniz olmuştur. Bitkilerin hepsi birbirinden güzel, sonbaharın ortalarına geldiğimiz şu günlerde birazda havaların güzel gitmesi ile kendimi bir ilkbahar gününde gibi hissettim bu güzel fotoğraflarla. Sizi tebrik ediyorum.
Size bir sorum birde ricam olacak...
Parlak Mustafa bitkisi ne kadar zamandır suyun içerisinde? Epey köklenmiş eğer bitkinin kök kısmı su içerisinde devamlı kalabiliyorsa paludaryumda kullanmayı düşünebilirim.
Ricam ise eğer elinizde fazladan kaldıysa banada su sümbülü gönderebilir misiniz?
Saygılar
evet her zaman bende sessiz kapıdan gözlerimi ve gönlümü doyurup sessizce çıkıyorum ama tek kalan hayranlığım oluyor sn.ahmeter..bitki sevgisi böyle bişey olsa gerek her zamanki gibi elleriniz dert görmesin efendim..
İsteklerinizi yerine getirmekte bazı zorluklar var
Kutu bulmakta zorlanıyorum
Benim bulunduğum yerden kargo firmalarına yürüyerek gitmek imkansız taksi tutmak şart
Henüz bu 2 duruma bir çare bulamadım Araştırıyorum
kartal124
18-10-2012, 20:48
Sayın ahmeter,
Kargo sorununu belki şu şekilde çözebilirsiniz.
ADRESİNİZDEN ALIYORUZ (http://www.araskargo.com.tr/web_18712_1/entitialfocus.aspx?primary_id=7957&target=categorial1&type=1498&detail=)
Selamlarımla
Sayın Kartal
Teşekkür ederim Bilmiyordum yarın ilgıleneçeğim Selamlar
Sn.Ahmeter bir çok kargo şirketi bulunduğunuz yerden kargoları teslim alıyor, ufak bir ücret farkı oluyor elbette ama bununda kimseye zararı olacağını veya kimsenin yok diyeceğini sanmıyorum zira günümüzde gencecik insanlar bile bazı şeyleri yapmaya üşeniyorken sizin hem hayır yapıp hem yorulmanıza zaten benim gönlüm razı olmaz.Benimki sadece bir ricaydı, saygılarımla...
dilek aydemir
19-10-2012, 01:59
sayın Ahmeter; ben 300 metrekare kadar bir bahçe aldım ve başkalarının neler yaptıklarını araştırıp örnek almaya çalışırken bu siteye üye oldum, bu gün sizi gördüm. Şu an saat 02,50 olmasına rağmen hayranlıkla bahçenizi, çabalarınızı, başkalarına karşı yardımlarınızı izliyorum. umarım sizden öğrendiklerimle sizinki kadar olmasa da yaklaşık güzellilkte bir bahçem olur. izmir hava bakımından herşeyi yetiştirebileceğim bir yer. ancak aldığım bahçeyi henüz ayrık, kanyaş otlarından arındırmam gerekiyor, ne yapabileceğimi henüz araştırıyorum, önümüzdeki ilkbahardan itibaren sizinki gibi yerleştirmeye başlayacağım. birde hurdacının birinden 20 liraya eski bir küvet alıp onu havuz haline getirmeye çalışıyorum. sizin havuzlar konusunda da bilgilere sahip oldum, şimdi o şekle dönüştüreceğim, eklentiler yapacağım. umarım olurlar. bu gidişle herkes gibi bende peşinizi bırakmayacağım, bahçemde yapacaklarım konusunda bilgilerinize ihtiyacım olacak. hürmetler.
Bahçeden şimdi gelebildim Aldığınız yer hayırlı olsun merak ettiklerinizi ve yapmak istediklleriniz hakkında her zaman soru sorabilirsiniz
Açele etmeyiniz ve bahçeyi birdenbire bitkilerle doldurmayınız
Size yakın bahçeler ne dikmişler hangileri güzel gelişmiş kontrol ediniz
Benim bahçem 50 senelik bir çalışmanın sonuçu
Bahçeniz güllerle dolsun mutlu olun İyi günler
dilek aydemir
19-10-2012, 14:24
çok teşekkür ederim. yardımlarınızı ve fikirlerinizi alacağım zaten. benim bitkiler konusunda fazla bilgim yok. ancak hayalim tıbbi ve aromatik bitkiler dikmek, bu site ve üye arkadaşlarım sayesinde bunu yapabileceğime inanıyorum. şu ot yok edilmesinden sonra etrafındaki tel örgüleri söküp kısa birduvar üzerine ferforje, ayrıca güllerden taçlandırılmış kalın ferforje bir kapı yapayım. sonra içerisine başlayacağım. artezyende çıkardık. onada bir kuyu yaptıracağım. görüşmek üzere:=))
Güzel günler geçiriyoruz sıçağı sevmiyen bitkiler çiçeklerini gösteriyorlar
Bunların içinde en belirgin olanı Saintpaulia yakın plan resimlerini çekiyorum bütün üye olduğum forumlarda beğeni kazanıyor Her zaman dediğim gibi menekşe ile bütün kış evin içinde beraberiz
Sizlerede menekşeyi öneririm
Bunun yanında begonvilide unutmamak lazım hele ada begonvilini
Seraya sığdırabilmem için bütün begonvillerde budamaya gittim
Bu sene büyük sükse yapan benim Maviş çiçeğine özel bakım yapıyorum
Orkide için yılbaşını bekliyeçeğiz
Sağlıkla kalın
Sayın Deniz
Daima beklerim
Yalın kat bir gül renginin güzelliği ve hafif bir kokusu var
Of renk bir harika neyse çok ara vermişimö bu bahçeyi tekrar gezmek için . Endişelenmeyin sayın Ahmeter şiir yazmıyorum artık ( YAZIYORUMDA BURADA DEĞİL :) )
Her zaman beklerim Şiirlerinize sayfalarım açık
o beğendiğim güle yazdım bile :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/339667d1350652364-011-2-.jpg
Sayın ahmeter bu bitkinin adı nedir? Çok hoşmuş.
Fazla nem ve sıçak seven bir bitki
Seraların olmazsa olmazlarından dekoratif
Kökten ayırmakla çoğalıyor
Zaman zaman müzik şart oluyor
Dinlermisiniz
milaca2010
19-10-2012, 18:07
Zaman zaman müzik şart oluyor
Dinlermisiniz
İyi akşamlar Ahmeter hocam, müziksiz olurmu hiç:)))
Tanju Okan'ı severmisiniz? benim favorimdir!
Tanju Okan - Hayat Üç Perdedir - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lDZMKYh1GyA&feature=BFa&list=ALzxNYRMVOCRgt0rOD7Ila9HWrsidQAtbq)
Eşiniz hanımefendiye ve size saygılarımla esen kalınız...
Ahmeter bahçe
Bir dörtlük yazarmısınız çiçekler solmadan
Bu akşam bahçeyi gezmeye gelenlerin yüksek moralleri hemen belli oluyor
Bende elimdeki bütün güzelikleri sizlerin önüne seriyorum
ipektuğçe
19-10-2012, 21:26
Paylaşımınız için teşekkür ederiz,hepside birbirinden güzeller.Hayranlıkla seyrediyorum.Saygılarımla...
yine morlar ve yine hayranlık dolu ekrana bakmalar :) rabbim ne güzellikler yaratıyor baktıkça şükür etmemek elde değil ellerinize sağlık...
Günaydın sayın ahmeter. Her sabah sizin bahçenizle huzur buluyoruz. Bu güzelliklerden bizi mahrum bırakmadığınız için teşekkürler.
sizede günaydın sayın ahmeter :rolleyes: ne güzel bir bahça Allahım her sabah ilk baktığım bahçe sizinki (komşumun bahçesinden bile önce);) ama şunu bilmenizi isterim insanın canı kalıyor :(sabah sabah bide ricam var bu son güzel varya bunun tohumu ya da çeliği hangisi varsa talibim olmuyor her sabah sizin bahçeye geliyoruz birde kendi bahçesinde görmek istiyor insan :rolleyes:;):p
Trabzon hurması . cennet elması
Şimdi tam zamanı .her sene yirmi gün birer adet yenilmesi doktor tavsiyesi
Yeşilin dinlendirici güzelliği. nemli bir ortam seviyor
Sn Ahmeter bu bahçeyi ve bitkilerinizi hayranlık sözüyle ifade etmek az. Haksızlık olur onlara. Ben aşığım o bitkilerin güzelliklerine. Bu güzellikleri bize sunduğunuz için size de sonsuz saygım var. Eşiniz ve siz selam ve saygılarımı kabul edin lütfen
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/293365d1336632304-kaktus.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/293366d1336632304-kaktus1.jpg
siz ve eşiniz için, sukulentlerimden:)
Sizde yapabilirsiniz
Şişede menekşe
su sümbülü
Telgraf çiçeği
Scırpus
milaca2010
21-10-2012, 20:10
Ahmeter
Harika:) yaprakları nefis çiçek, paylaşım için teşekkürler, Ahmeter hocam, yüreğinize emeklerinize sağlık. Saygılar...
ÇİKOLATA HURMASI
Beni ilk defa bu lezzetle tanuştıran Üyemiz Sayın B.H teşekkürler
ipektuğçe
21-10-2012, 20:19
Sn.Ahmeter,çiçeklerinizin hepside her zamanki mükemmelliğinde.Çikolata hurmasının görüntüsü müthiş,iştah kabartıyor.Sizlere afiyet olsun,bu arada 100.sayfanızı tebrik ediyorum,nice nice +100'lere.Saygılarımla...
Sizlerle niçe 100 sayfalara
Sayın ahmeter 2967. mesajdaki çiçeğin adı nedir? Aynısından bugün bende aldım. Görüntüsü çok hoşuma gitti ve aldım. Fakat adını sormak aklıma gelmedi.
milaca2010
21-10-2012, 21:18
Sn.Ahmeter hocam, nice 100 sayfaları güzelliklerle donatmanız dileğiyle efendim, tebrikler...
tekomusti
21-10-2012, 21:58
Sn Ahmet hocam ömrünüzde sayfanız gibi uzun olsun
Saygılar
Sn. Ahmeter bey,
Sayfanızın başından beri bizlerle o müthiş çiçeklerinizi, bahçenizi ve birbirinden değerli bilgilerinizi paylaştınız. Günde bir çok sefer, sessizce bahçenize girip, huzur alıp çıkıyorum.
Bizlerle nice 100. sayfalarınızı paylaşmanız dileğiyle, saygılar...
Sayın
Tuğçe .Milaca. Tekomusti Alanur
Teşekkür eder iyi günler dilerim
Llmon çiçeği
Yağmurlu bir gün. geçe kuvvetli bir yağış olmuş şimdi sakin
Yağmur biraz çiçekleri hırpalamış
Seraya gidişleri hızlandırmak şart
Televizyondaki yarışma gibi bakalım seraya ne kadar bitki sıkıştıraçağız
Artık yeni bitkilere heveslenmiyorum yetişemiyoruz
Evet yetişemiyoruz eşimde gayretlen uğraşıyor
Konu bahçeler mevzuyu dağıtmak istemiyorum
Bahçe çamur pek iş yapılmıyor hem yazıyorum hemde sabahki çalışmanın yorgunluğunu atıyorum
Sizlere iyi günler Bahçeyi sessiz geziyorum diyenlerin kulakları çınlasın
nice yüzlü sayfalara sayın ahmeter bu güzelliklerden mahrum olmamak dileğiyle
İlk mesaj sizden teşekkürler
100 cü sayfanız hayırlı olsun inşallah nice yüzleri bekliyoruz sizden sn.ahmeter..hocam size bir kaç sorum olucak,afrika menekşelerini siz yosuna ekiyorsunuz yaa yaprağı ekerken herhangi bir işlem yapılıyormu ??mesela verev kesmek ya da törpülemek gibi.yaprak kesimi nasıl olmalı..Ayrıca ekilen yapraktan çıkan yavrular ne zaman ayrılması gerek bunun bir zamanı varmıdır (baharda ya da yaz da gibi)ve ayrılan menekşeleri yine yosuna ekiyoruz yoksa başka bir toprağamı? son sorum sadece yosunda gerekli vitamini alabiliyormu yoksa vitamin takviyesi yapıyormusunuz??bunlara öğrenbilirmiyim acaba??çok teşekkür ederim GAZİANTEPTEN SAYGILAR
elifbilge
23-10-2012, 13:41
Hep beraber yine bu güzellikler ile 200-300-500-...........üncü sayfalar görürüz umarım.Bahçenizi bizler ile paylaştığınız için gönülden teşekkürler.
elifbilge
23-10-2012, 13:44
ÇİKOLATA HURMASI
Çok güzel görünüyor çikolata tadı varmı acaba merak ettim:))
ayseldeniz
23-10-2012, 13:52
Nice 100' lere.Saygılar
Afrika menekşesini 2 sene evveline kadar onlarça değişik malzemede kö
klendirmeye uğraştım sonunda yosun başka hiçbir malzeme onun yerini tutmuyor
Yosuna çelik yaparken düz kesiyorum ve herhangi bir maddeye batırmıyorum
Yosunda uzun müddet (resmini koyaçağım )yaşıyor
Bir saksı yavruyu bekletiyorum çiçek açıçakmı merak ediyorum
Yosun fazla asitli bir malzeme eldivenle çalışıyorum elinizi hafif yakıyor
mesajınız biraz bekliyeçek unutmuş değilim Selamlar
Son saksıyı yosun değil toprak koyuyorum
Çok güzel görünüyor çikolata tadı varmı acaba merak ettim:))
Sayın Elif
Yeni lezzetlere meraklıyım bunu bilenler beni boş bırakmıyorlar
Görüntü ve lezzet super hayatında hurma yemiyenler bin pişman oldular
Pek tabii çukulata tadı yok ama lezzeti galiba çukulatayı unutturaçak
ahmeteren
23-10-2012, 14:24
Sn. Ahmeter, hızınıza yetişmek çok zor :) en son 85. sayfalarda kalmıştım bir baktım konunuz 100. sayfaya ulaşmış. Daha nice 100. sayfalarda güzel bahçenizi takip ederiz inşallah.
SN.Ahmeter cevabınız için çok teşekkür ederim, ben bekliyorum siz herşeyin zamanını daha iyi bilirsiniz..Ayrıca çikolata hurmasının çekirdeğini hemen ekelim derim..gerçi benim söylememe gerek kalmaz siz hemen ekersiniz diye düşünüyorum:))
Yosuna çelik yapıldı 6 ayda bu hale geldi
Saksıya bir müddet daha almayı düşünmüyorum
çiçek açarsa mutlu olaçağım
Sn. Ahmeter, hızınıza yetişmek çok zor :) en son 85. sayfalarda kalmıştım bir baktım konunuz 100. sayfaya ulaşmış. Daha nice 100. sayfalarda güzel bahçenizi takip ederiz inşallah.
Benim akvaryumdan
Bu geçe her günden güzelsin
ahmeteren
23-10-2012, 22:41
Benim akvaryumdan
Hayırdır, neden benim mesaja akvaryumunuzu tanıtarak mesaj yazdınız :) Acaba başka forumlardan tanışıyor muyuz?
Profilinizde akvaryum meraklısı yazıyor ilgi duyabilirsiniz diye
Bayramda köyümdeyim
Sizlerin bayramını candan kutlar sıhhat ve sağlık dilerim
ipektuğçe
24-10-2012, 11:34
Sn.Ahmeter,bende sizin ve eşinizin bayramını kutlar,sağlıklı mutlu nice bayramlara çıkmamız temennisiyle.Sevgi ve saygılarımı iletiyorum...
ahmeteren
24-10-2012, 13:22
Evet ilgimi çekti. Balığınız enden bulunan, çok güzel bir melek balığı. Bu balığı besleyip üreten bir tanıdığım var.
İyi akşamlar
3 günlük bir tatil daha fazlası olmuyor Bahçe ve çiçekler bakım istiyor
Havalar tatil yapmaya müsait biraz daha uzayabilirdi onlar bizi bizde onları özledik
ve döndük
Selamlar
ÇİKOLATA HURMASI
ÇİKOLATA HURMASI fidesine nasıl ulaşabiliriz
Köyünüzün fotoğrafına bayıldım.Fotoğraf demek haksızlık olur... Tablo gibi çok güzel...
ÇİKOLATA HURMASI fidesine nasıl ulaşabiliriz
Araştırma içindeyim bulduğumda buradan bildireçeğim
Sayın ahmeter,
Çikolata hurmasının döllenme ile meydana geldiğini duymuştum.Normal hurma ağaçlarını çikolatalıya dönüştürmek için tamamının kesildiğini,sonrasındada döllenme ile oluştuğunu öğrendikleri zamanda iş işten geçtiğini söylemişlerdi.
Bu konularda bilgi sahibi değilim Foruma kayıtlı yüzlerçe ziraat mühendislerinden bizi bilgilendirmelerini riça edıyorum
ATATÜRK ÇİÇEĞİ
Seviyoruz .
Karanfil ve gül sevdiği çiçeklerden
Ağaç çiçek. ve yeşillik medeniyet demektir
K.ATATÜRK
2012 senesinin yıldızı her bakımdan 10 numara
Bu geçe soğuk hava ile buluşuyoruz
Bahçeniz çok güzel. Çikolata hurmasını yeşilken yiyebilirsniz. Elma gibi.
Bahçeniz çok güzel. Çikolata humasını yeşilken yiyebilirsniz. Elma gibi.
Aman dikkat maviş
Bu geçe ilk soğuk hava geliyor Şu an 13.5 geçe 10 altına düşeçekmiş
Soğuk havaya karşı tedbirleri alma zamanı geldi
Selluka için merak etmeyin 5 dereçeye kadar tahammülü var
Zaten bütün yapraklarını döktü tohum kapsülleri üzerinde sallanıyor
Menekşeler çiçek açmaya başladılar onları da 20 --24 bir ortamda tutmak lazım
Bahçeyi değişik isimler geziyor ilk defa geliyorlar
Uzun zamandır uğramıyan (dargın falan değiliz ) gezerken gördüm memnun oldum
Fazla gevezelik etmeden iyi akşamlar
Afrika menekşesi
İlgi fazla .evlerde en çok yetiştirilen bitki.benimde ilk göz ağrım
Devamlı beğeni geliyor ilgili bölümü ihmal etmiyorum
Harikalar , çok beğendim , lekeli bir güzellik gibi ...
1890 senesinde Afrikada Saint Paul isminde bir doğasever bulduğundan kendi adı verilmiş
Çiçek .sevgi ister.sabır ister ama en çok emek ister
Mor salkımlı ev ...........
Bitki yarım asırlık ve yaşamaktadır
ahmeteren
31-10-2012, 21:35
Çok güzel ama bir o kadar da ilginç mor salkım. Hem çok fazla çiçeği var hem de yaprağı yok.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.