View Full Version : ahmeter / Bahçe
Evde uzun müddet yaşayabilen bir bitki canlı yeşil rengi ve dekoratif bir özelliği var
Suyunu ihmal etmemek lazım, salonda gölge bir yerdede olabilir
İyi günler
Bu saatlerde buraya gelmeğe alıştım İki çümle ve bir resim
Bu saatlerde hava tamamen kararıyor oda içinde pencere önünde hangi çiçek varsa onunla ilgileniyoruz
Bana kalırsa menekşe ön plana çıkıyor
Merhabalar sayın ahmeter,
Sitemizde birbirinden güzel ve değerli o kadar bahçe sayfası var ki, inanın hangi birini gezeceğimi şaşırıyorum ve vaktim de yetmiyor..
Ama, en çok ihmal ettiğim o güzide bahçenizle ilgili fotoğraflara bakmak, duygusal mesajlarınızı okumak için artık daha sık uğrayacağım sayfanıza..
Geçenlerde 10 sayfa kadar tur attım bahçe sayfalarınızda..İmrenmemek, emeğinizi beğenmeyip saygı duymamak imkânsız..
Sizi bir doğa aşığı olarak tüm içtenliğimle tebrik ediyorum..
Sağolun..varolun..
Herşey gönlünüzce olsun..
Sn.ahmeter,
Bitki çeşitleriniz içerisinde "Peperomia Carperata" dan sizde var mı? Bu çiçeği yetiştirdiniz mi?
Saygılar.
Sayın Ahmeter; ne zamandır hem siteyi ihmal ettim hem de sizin güzel bahçe sayfanızı. Geriye doğru teker teker o güzellikleri sizin kısa, öz, açıklayıcı anlatımlarınızla izlemek güzel.
Dikkatiniz, özeniniz, güzel bitkileriniz, fotoğraflarınızla bahçenizin takipçisi olacağım yeniden. Eşinize ve size selam ve saygılarımla
Bende kendimi çiçek sever sanıyordum, bahçenizin tamamını gezmeye cesaret edemesemde ( ki ağaçlar nete ne zaman baksam daha önce görmediğim çiçeklere vurulup arayış içine giriyorum bulamayıncada gerçekten çok üzülüyorum bundan ötürüde fazla takılmamaya çalışıyorum) kısmen baktım ve yalnızca güzellikleri değil onlara verdiğiniz değer ve emeğide görünce acizane takdirlerimi sunmadan geçemedim. güzel bahçenizle birlikte daha nice sağlıklı uzun ömürler diliyorum eşinize ve size.
Rica ederim. Çok güzeller. Sanırım süs havuzu ben de yapacağım.
Selam Sayın ahmeter; Öncelikle bahçaniz tek kelimeyle çok güzel sizi tebrik ediyorum ama siz ve bahçesinde süsü havuzu olan arkdaşlar bilsinlerki,
Gördüğüm her süs havuzlarını karşı çok büyük bir kıskançlık duyyorum:) şaka, şaka çok imrenerek takip ediyorum siz ve diğer arkdaşların havuzlu paylaşımlarını, inşallah birgün benimde sizlerinki kadar olmasa kendi çapımda bir havuzum olur.
Hayatınızda bahçeniz kadar güzel olsun selam ve sayılar sunuyorum size.
Sayin ahmeter uzun zamandir ugramamistim siteye bi hevesle bahcenizi ziyaret ettim kim bilir bu guzel bahar gunlerinde ne paylasimlarda bulunmustur diye ama goruyorum ki biraz agirdan almissiniz bu aralar.Balkonumda bi kova gubreli demirli suyla kalakaldim.:-)Velhasili kelam guzel ciceklerinizden ve degerli bilgilerinizden mahrum etmeyin bizleri efendim....
Emek ve sevginin dogayla butunlesmesi
tarla kuşu
03-06-2014, 19:35
Müthiş bir bahçe....... Tabiiki sizin sevginizle ve emeğinizle. Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın Sayın Ahmeter....
merhabalar........nerelerdesiniz bahçenizden lütfen mahrum bırakmayın.bu sene niye yoksunuz.
Sayin Besiktaslim...Bahcenizi ve güzel yazilarinizi özledik...Lütfen kabugunuza cekilmeyiniz...Güzel Besiktasima selamlar ve Sevgiler yolluyorum...cok özledim..Ihlamur dere caddesini...Hoscakalin efendim...Sevgiler yolluyorum size Berlinden...
41 kere maşallah.
Barış Er
Emek, sevgi, doğa aşkı ve aklın birleşmesiyle bu güzellikler ortaya çıkıyor. Tek kelimeyle mükemmel. Sayın ahmeter çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Paylaşımlarınızı zevkle takip edeceğim.
Cycas cincilatis
İyi günler dilerim
birtanecik
09-10-2014, 22:24
Sevgili hocam merhaba,
Gözlerimiz şenlendi hoşgelmiş sefalar getirmişsiniz.
Sevgili hocam merhaba,
Gözlerimiz şenlendi hoşgelmiş sefalar getirmişsiniz.
Teşekkür ederim
Gül Batur
29-10-2014, 21:14
Sayın ahmeter hoşgeldiniz.
birtanecik
13-11-2014, 10:04
Sayın Ahmet Er
Bahçenizi görsek de sevinsek!
Sayın Ahmeter Hocam , bahçenizin ve ince zevkinizin hayranı oldum. Bu konularda çok hevesli ve çok deneyimsizim. Eşimle bir bahçe aldık. İnşallah bahçemizi en kısa zamanda yapmak istiyoruz. Bittiğinde sizin bahçeniz gibi ferah, insanı dinlendiren bir bahçe olması umudumuz. Size sormak istediğim 500m2 gibi bir alan ev yapıldıktan sonra 400m2 kadar bahçe alanı kalacağını düşünürsek acaba bu ferahlığı sağlamak için tamamen bodur ağaçlar mı dikmeliyiz? Cevap verebilirseniz sevinirim. Saygılar.
bağ bahçe
16-11-2014, 21:43
Sayın Ahmeter sayfanızı bugün keşfettim.Bahçeniz,çiçekleriniz,şahane fotoğraflarınız ve cömertçe sunduğunuz bilgilerinizle çok keyifli bir pazar günü yaşattınız bana.Saygı ve selamlarımla.
Sevgili Ahmeter bayıldım bahçenize her fotoğrafta maşallah diyerek baktım. İzmirliyim ama sellukayı bilmiyorum sizden gördüm ilk kez. Bu hafta pazara koşup selluka fidesi aradım yok. Cicekcileri gezdim yok. Nasıl nereden temin edicem bayıldım ciceklerine kokusunuda merak ediyorum kesinlikle yetiştirmem lazım.
Sayın ahmeter hocam günaydın. Ara ara bahçenizi geziyorum ve hayranlık içinde seyrediyorum. Elinize sağlık herşey mükemmel. Bende küçük bir havuz yapmak istiyorum biraz tecrübenize ihtiyacım var desem :)
iyi günler bağçeniz çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık aceba hazur hakkında bilgi alabilirmiyim? ölçüleri nedir derinlik ? bende lotuslara yeni başladımda herhangi bir gübre kullanıyormusunuz havuzda ? kış şartlarında lotuslar zarar görürmü?
cevaplarız için şimdiden teşekkürler iyi günler
bahçeniz çok güzel olmuş. tebrikler.
Sûz-i Dilârâ
09-07-2015, 15:26
ahmeter ağabey, sizden gelen küçük sellukam kocaman oldu, onu her sularken, tomurcuklarını incelerken aklımdan siz geçiyorsunuz çok teşekkür ederim, bu çiçeğe sahip olmama vesile olduğunuz için. ;)
Fotoğrafını bu bağlantıya ekliyorum. Sellukam (http://www.agaclar.net/forum/1394280-post190.htm)
ahmeter ağabey, sizden gelen küçük sellukam kocaman oldu, onu her sularken, tomurcuklarını incelerken aklımdan siz geçiyorsunuz çok teşekkür ederim, bu çiçeğe sahip olmama vesile olduğunuz için. ;)
Fotoğrafını bu bağlantıya ekliyorum. Sellukam (http://www.agaclar.net/forum/1394280-post190.htm)
Alkışlıyorum
Sayfanızı takip ediyorum ama bir süredir bahçenizi göremiyorum. Bahçenizin yanında en çok da havuzunuzu merak ediyorum. Havuz demişken size havuz yapmaktan da bahsetmiştim daha önce. Ancak bir türlü istediğim ölçülerde havuz brandası bulamadım. Acaba tır brandasını diktirsem ve istediğim ölçüyü tamamlasam olur mu? Olacağını sanmıyorum ya bir umut sorayım dedim...
Google havuz brandası yazınca geniş bilgi ve satış adresleri çıkıyor Selamlar
Resulgur
20-12-2015, 20:05
sn. ahmeter yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz, saygılar.
2015 Son gününden Selamlar
Dostlarim beni dargınım sanıyor,dargın değil küskünüm
Doğa güzelliklerini sunmaya devam ediyor 2015 den görüntüler CYMBİDİUM
Yazın güzelliğini unutamadık
Mücevher Çalısı
31-12-2015, 11:09
Yazın güzelliğini unutamadık
Pembe ile maviyi (bulamazsam mor) ben de buluşturmayı çok seviyorum. Hayalimdeki yegane bahçe renkleri onlar;) Araya kırmızı, beyaz ve mor... Turuncu ve sarı benim renklerim değil sanırım, onlara haksızlık ediyorum biliyorum, onlar da güzel:p
Çiçekleriniz, onları dizayn şekliniz mükemmel. Bu konuda uzmansınız, ellerinize sağlık...
Saygılar, Sevgiler...
..... Bu gün sizlerle beraberim.Senenin ilk karı yağdı
Galip Kuzucu
31-12-2015, 14:37
Bahçeniz, çiçekleriniz, aranjmanlarınız, bisikletiniz, kısaca herşey çok harika sayın:ahmeter :D Herseye çok bayıldım inşallah ileride benimde böyle bir bahçem olur :D
sevgihoca
31-12-2015, 14:46
Bu güzel görüntüler için çok teşekkür ederiz Sayın Ahmeter.Ben sık sık uğramanızı arzu ederim.Bugün güzel bir başlangıç olsun mesela.
Tek kelimeyle mükemmel,ellerinize sağlık...
Sayın ahmeter, muhteşem bahçenizi özledik
Bu yılın son saatlerinde ayrılmazdan evvel son güzellikler
Sayın ahmeter, muhteşem bahçenizi özledik
Teşekkür ederim
Sayın ahmeter,bahçenizi hayranlıkla izledim. Ellerinize ve yüreğinize sağlık..
Yeni fotoğraflarınızı görmeyi diliyorum.Mutlu yıllar..
Sayın ahmeter,
Hem bahçe konusunda hem de salon çiçekleri konusunda gerçekten çok başarılısınız. Bahçenize bayıldım cennetten bir köşe sanki :) Bahçenizin ve çiçeklerinizin fotoğraflarından bizi mahrum etmeyin :)
Sayın ahmeter,
Hem bahçe konusunda hem de salon çiçekleri konusunda gerçekten çok başarılısınız. Bahçenize bayıldım cennetten bir köşe sanki :) Bahçenizin ve çiçeklerinizin fotoğraflarından bizi mahrum etmeyin :)
Teşekkürler
Yazı bu çiçeklerle geçirdik
Harika cicekler,,muhtesem bir bahce...Emeklerinize saglik
Galip Kuzucu
04-01-2016, 19:51
Kavanoz bahçeniz, süs havuzunuz, çiçekleriniz, gelin duvağı çiçekleriniz harika. Tam hayalimdeki bahçeden bir kesit yapmışsınız sayın:ahmeteer
Doğayı sevenler ,bitki ve çiçek yetiştirmek , öğrenmeyi , bilgi edinmeği arzu edenler sizlerleyim
Gül Batur
05-01-2016, 11:03
Harika ben çok sevindim bu habere .
Evet merak ediyorum Günde 1000 kişinin geldiği günler vardı şimdi yarısı bile yok doğadan çiçek sevgisinden koptuk mu bazı isimler var cisimleri yok
Bu kadar emek boşa mı gitti ????
Sayın Ahmet bey mükemmel bir bahçe seyrederken bir yandanda hayal kurdum bahçenizde içilen kahvenin tadını sevgiyle sağlıkla nice mutlu yıllara. Saygılar.
Hava kirli ,soğuk dışarıyı camdan seyrediyoruz hava erken kararıyor
Akşam oldu yine bastı kareler
Gitme yavrum seni aslan pareler
Olsun rengin güzelliğin yeter
Mücevher Çalısı
05-01-2016, 20:11
Yazdan kalanlar
Sn. ahmeter, 2. fotoğraftaki Yelpaze Çiçeği'ni (Scaevola aemula) bu haliyle mi edindiniz yok sa fide haliyle mi? Güzel yetişmiş maşaallah...
Yetiştirilmesi hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
Sn. ahmeter, 2. fotoğraftaki Yelpaze Çiçeği'ni (Scaevola aemula) bu haliyle mi edindiniz yok sa fide haliyle mi? Güzel yetişmiş maşaallah...
Yetiştirilmesi hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
Her yaz başı yenisini alıyorum kışın İstanbulda muhafaza etmek çok zor sera doğal gaz yakıyor gölge yer seviyor
Üretim olarak orkide ve begonvil yapıyorum Selamlar
eneskrky
05-01-2016, 22:06
sayın ahmeter abi :)
Şahane bir sayfan var baka baka doyamıyor insan .Özellikle cymbidium orkileriniz şahane tek kelimeyle :D Bakım koşullarını baya iyi sağlamışsınız emeklerinize sağlık
Doğa ve bitki aşıkları arıyorum mevcutların sayısını artırmak istiyorum
Öğrenme arzusu olanları arayış içindeyim Ahmeter bahçenin ismi
Ben Saim Ergin Google iyi geçeler
birgecelikgelin
06-01-2016, 12:25
Sayın ahmeter bu kış mevsiminde bizlere bu güzelliği yaşattığınız için sizlere candan teşekkür ederim mümkünmü sizin emeğinizi unutmak bu güzellikleri ahmeter benim için bir marka çiçek yetiştirici Saygılarımla .
Sayın Ahmet Bey Rabbim size böyle bir bahçe nasip etmiş bizlerde beğeniyle geziyoruz ruhunuzun inceliği kalemini ze yansımış bana huzur veriyor paylaştığınız için çok teşekkür ederim Selamlar.
Bu gün Windows 10 geçtim henüz tam ayarları bitmedi sizlere daha güzel fotoğraflar yükleyebiliçeğim bu gün hazır değil
161 sayfa müsait zamanda Ahmeter bahçeyi gezmenizi öneririm kimler gelmiş neler konuşulmuş pek tabii meraklıysanız
En güzel, yakışıklı bitkiler nefis kokulu olanlar ve renkler
Hoşça kalın
Windows 10 bir türlü alışamadım tekrar 8 döndüm Gördüğünüz güller -3 kadar herhangi bir bozulma olmadı dişarda pencere önünde
Son senelerde sıfırın altında yaşayabilen bitkiler üretildi
Nilüfer ve su vanilyası
Serada yaşamları devam ediyor
Çiçeklerle mutlu olun bilgi edinin tatbik edin
Kurutulmuş papatya ve begonvil
Eski hevesli ve meraklıları pek bulamıyorum üzgünüm
eneskrky
08-01-2016, 16:46
Eski hevesli ve meraklıları pek bulamıyorum üzgünüm
Nasıl bulamıyorsun abi :D Bende dahil bir sürü kişi var
Özellikle Cymbidium larda bayağı ustasınız :)) tecrübelerinizi öğrenmek isterim bir genç orkide meraklısı olarak
sevgihoca
08-01-2016, 18:21
Beş yıl önceki isimler farklı,beş yıl sonrakiler de farklı olacak Sayın Ahmeter.Hayat akıp gidiyor.Şimdiki arkadaşlarımız da değerli bence.Hevesli,meraklı bir sürü genç arkadaşımız var.
Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:58
Beş yıl önceki isimler farklı,beş yıl sonrakiler de farklı olacak Sayın Ahmeter.Hayat akıp gidiyor.Şimdiki arkadaşlarımız da değerli bence.Hevesli,meraklı bir sürü genç arkadaşımız var.
Sevgihoca'ma katılıyorum sayın:ahmeter. Sizin kadar deneyim ve bilgimiz olmasa da sizin gibilerden bilgiler oğrenerek sizlerin öğrencisi olarak yavaş yavaş gelişebilecek genç arkadaşlar çok var :D
zelisulas
19-01-2016, 17:48
Selam,
Bahçenizi sondan başa doğru gezmeye başladım :) Bahçeniz, bitkileriniz bir harika.Bu siteye daha bugün üye oldum. Ben de bitki sevdalısıyım. En sevdiğim çiçek papatya her zaman doğal ve duru gelmiştir bana. Benim bir bahçem var fakat kiracı olduğumuzdan tam anlamıyla bir düzenleme yapamıyorum.Ama Elimden geldiği kadar evimin önünü güzelleştirmeye çalışıyorum.Aynı zamanda ofisimde de succulent türlerini kolleksiyon yapıyorum.Yaklaşık 100 çeşit succulentim var.Daha yeni geldim çok konuştum galiba :) Bu güzel bahçe için elinize yüreğinize sağlık. Kalın sağlıcakla.
İyi günler
Meraklı olmanıza memnun oldum ben bilhassa çok konuşmanızı önereceğim öğrenmek ,bilgi edinmek çok güzel başarılar diler ,her zaman beklerim iyi günler
Ben ve bütün çiçekler yazı bekliyoruz
sevgihoca
11-02-2016, 17:59
Maşallah seranız zaten yaz gibi.Elinize sağlık.
ahmeter bey çok güzel herşey begonvil hayranıyım paylaşım yapmak isterseniz talibim
onur şengün
13-02-2016, 17:00
Sayın ahmeter, Çiçeklerinize bayıldım ama birazda çimlerinizden bahsederseniz çok sevinirim. Çok güzel bakmışsınız. Renk tonu harika. Cinsi nedir? Bakımını nasıl yapıyorsunuz ?
Çim 40 senelik bir çim ilkbahar ve sonbaharda koyun gübresi seriyoruz sulama otomatık fıskıye sistemli yazın haftada bir biçiyoruz ve bundan dolayı güzel oluyor selamlar
onur şengün
19-02-2016, 12:37
Sayın ahmeter, çimleriniz 40 yıllık ise maşallah o zaman. Hem en başka sizlerin bakımını hem de çimin cins olarak ne olduğunu bilmiyorum ama sürdürülebilir oluşunu tebrik ediyorum.
Cinsi nedir acaba ? Birde her yıl koyun gübresi demişsiniz, peki yabani otlar çıkmıyor mu bu gübreleme nedeniyle ?
Çim tohum değil ,Bolu dağından sökülüp getirilmiş koyun gübresinden ot çıkıyor temizliyoruz Selamlar
iyibiriyim
19-02-2016, 17:23
Bu bahçeye girince insanın gözü gönlü açılıyor. İlk bahar gelsede bizde başlasak ekip biçmeye :)
birgecelikgelin
20-02-2016, 12:16
Sayın ahmeter çiçekleriniz sanki sera değilde yalan dünyanın cenneti ellerinize emeğinize sağlık siz benim için bir marka çiçek yetiştiricisiniz Saygılarımla .
Resimlerini gördüğünüz bitkilere ilaveten Havuz bitkileri Sera bitkileri ,Bergamot Kavanoz bahçe ,ve bitkileri Selluka ve aklıma gelmiyenler arama kısmına yazın geniş bilgi bulabilirsiniz Sıkılmayın sorun
Elbereth
06-03-2016, 09:56
Sayın Ahmeter, bahçenizi fırsat buldukça dolaşıyorum ve ben de hayranlar kulübünüzün bir üyesiyim artık ;) Sayenizde selluka diye bir güzellikten haberdar oldum ve bunun için size teşekkür borçluyum. Bir gün bahçem olursa edinmek isteyeceğim ilk bitki bir selluka olacak. Bahçenizdeki güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler, sevgiler, saygılar...
Sayın Elbereth
Teşekkür ederim ,katılmanız ve bitkileri sevmeniz memnun etti ,isterseniz kavanoz bahçe çalışmalarına başlıyabılirsiniz ilerde bahçeniz olduğunda şimdiden bilgi ve deneyim sahibi olursunuz
Selluka aşıkları bayağı fazla bu forumda Ahmeter kavanoz bahçe ,bir bölüm var bakabilirsiniz memnun oldum , başarılar iyi günler
AHMETER kavanoz bahçeyi gezdinizmi ?
tarla kuşu
07-03-2016, 14:42
Evet gezdim sayın ahmeter. Harika tasarımlar yapmışsınız. Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Evet gezdim sayın ahmeter. Harika tasarımlar yapmışsınız. Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Size ve bütün gezenlere Teşekkürler
Yaz geldi bütün bitkiler canlandı
Bir havuzunuz veya bir kavanozunuz olsun
İster evinde ,ister açık havada karnını doyurabilirsin
Resimde görüldüğü gibi torf ve dere mili karışımlı bir saksıda köklendirip evinizde bakabilirsiniz
Kışı serada geçirip çiçeklendi son senelerin süper çiçeği
Bir yumru , şu anda toprak altında mayıs ayında bu güzelliğe erişiyor
idris şenol
13-03-2016, 10:13
Ahmet bey elinize sağlık
salep orkidesi ne durumda? ,ayrıca bende sağlep orkidesi temin etmek istiyorum ,
nerden bulabilirim:)) teşekkür ederim
İdris bey Merhaba
Salep orkidesine ilgim bayağı eski fakat doğadan alıp yetiştirmede başarı sağlıyamadım Türkiyenin her bölgesinden aldım olmadı yaşadığı bölgeden ayrılmak istemiyor Selamlar
Güzellikleri sizinle paylaşmak istedim
Ahmet bey bahçeniz şahane ama ben fotoğraf çekimlerinize bayıldım. Bilgi ve beceri sevgi ile kaynaşınca ortaya böyle muhteşem guzellikler cikiyor. Ahmeter bahceyi keyifle dolaştım kah yağmurun toprakla kavuşmasının ortaya çıkardığı kokuyu kokladım kah sellukayı kokladım. Nilüfer havuzu başında su bitkilerini seyredaldim. Hele o begonviller beni benden aldı. Tüm bu çiçekler ve bitkilerin onlara uygun olan yasama koşulları ve besın takviyeleri dışında, ozellikle sizin ve eşinizin sunduğu eşsiz muhabbet ile boyle guzellestikleri kanısındayım. Saygilar
Tohum çıktımı bizlerdeki positif enerjinin resmini çekebilseler. ayrı bir bilim dalı olurdu
İyi enerji vucutda kanın temizlenmesinden tutunda. moral ve sevinç en kötü hastalıklara deva Bu sevinci anlıyor ve bu sevinci anlıyanlarında çok şanslı olduklarını düşünüyorum
Bir hekim olarak hayatımda en canlı örneklerini görmekteyim. Tatlı dil güler yüz yılanı deliğinden çıkardığı gibi etrafa yaydıgımız pozitif enerji en amansız hastalıklarda bile tedaviye yanıtı olumlu anlamda etkilemekte, hele hastaların hastalıkları ile savasması pes etmemesi cok önem teşkill etmekte. Daha önce bunu ben de çok düşündüm keşke etrafa yaydığımız enerjiyi gözle görebilseydik diye. Bu enerji güzel insan olamakla ilgili aslında ve hayatımızın her aşamasında olması gereken bir düstur.
Yeşil el diye söylenen hangi çiçeğe eli değse gönlünden akan sevgi ile tabiri caizse cana can katan güzelleştiren insanlar var ya bence siz ve eşiniz de onlardan birisiniz. Bunu nerden mi anladim? Çiçekleriniz kulağıma fısıldadı.
Gelin pencere önünde bir yeşil dünya yapalım Minyatür bahçecilik AHMETER KAVANOZ bahçe yaşantınıza bir yenilik kataçak
birgecelikgelin
25-03-2016, 16:58
Aman allahım her gün değişik değişik güzellikler Sayın Ahmeter iyiki varsınız elinize emeğinize sağlık siziniz yetiştirdiğiniz çiçeklerde Ahmeter imzası var Saygılarımla .
Kelime ile değil bahçenin çiçekleri ile Teşekkürler
birgecelikgelin
26-03-2016, 15:54
Sayın Ahmeter çiçeklerlen teşekkürlernize bir daha teşekkür ederim Saygılarımla .
Doğayı gönülden sevenlere
Beni heyacanlandıran bu buluşmayı sizlerle paylaşıyorum
Ahmeter
Havaların ısısı arttıkça bitkilerde canlılık artıyor su bitkilerin uyanması suyunda ısınmasına bağlı
Sebze yetiştirmiyoruz forumda Begonvil ,Bergamot Selluka ve Afrika menekşesi ayrıça Kavanoz bahçe bölümlerini gezebilirsiniz iyi akşamlar
Geliyorsunız beğeninizi ifade ediyorsunuz teşekkür ederim fakat yoğunluktan size iadeyi ziyarette bulunamıyorum kusuruma bakmayın bol çiçekli günler
Yeni bir çalışma
Mesaj sayınızı önemsiyorum
Bu gün yaptığım çalışmalar Orkide CYMPİDİUM VE SU VANİLYASI
http://www.agaclar.net/forum/minyatur-bahcecilik/38714-3.htm#post1451709
Sn. ahmeter minyatür bahçeleriniz çok güzel.
Daha fazla açıklama ekleseniz, yapmak isteyenler için..
Sayın Jakin
Benim yaptığım bir terrarium çalışması ,
genış bilgi aynen bonsaide olduğu gibi atölye şart bir masa etrafında oturmak gerekiyor
İstanbulda pek çok atölye mevcut kurslar veriyorlar ben veremiyorum vaktim müsait değil iyi günler
25 DEREÇE
Birdenbire bu sıcaklığa alışamadık ve bahçe işleri kaldı bütün bitkiler çiçeklendiler
Mor salkımınız şahane olmuş. Benim balkondaki mor salkim yaklaşık 40lt saksıda 3 yıldır henüz çiçeklenmedi😔
Bu gün bütün güzelliği üzerinde 10 yaşında yere toprağa ekilmesini seviyor kuvvetli gıda istiyor
Eski bir İstanbul çiçeği beraber seyredelim
ParlakYıldızlar
06-04-2016, 20:41
Bahçeniz çok çok güzel,dilerim yeni günlerde hayatınızı böyle güzellikler getirsin,bende 1 yılı aşkın çiçeklerle uğraşıyorum, ya da onlar benle uğraşıyor bilemedim,geçtiğimiz pazartesi selluka ekimi yaptım, siz de görüp çok begenmistim,ayrıca bir küçük begonvil'im var saksida,saksı ve toprağını değiştirdim yapraklarda hafif sararma vardı, nasıl bir bakım yapmalıyım tecrübelerinizi paylasirmisiniz?
ParlakYıldızlar
06-04-2016, 20:48
Bahçeniz çok güzel gerçekten net ve tertemiz bir görüntü,emeklerinizin karşılığını almissiniz.Maşallah.
Sayın Yıldız hanım
İstanbulda yetiştirilmesi 2 zor bitki seçmişsiniz bitkiler Akdeniz bitkisi kışı siçak serada geçirmesi şart
Forumda her 2 bitki hakkında geniş bilgi mevcut
Mesajınızı düzeltmenize memnun oldum daha kolay bitkilerle şimdilik bitki sevginizi devam ettirmenizi tavsiye ederim
Sormaktan çekinmeyin çünki o şekilde bilgi sahibi olunur
Başarılar kolay gelsin
ParlakYıldızlar
07-04-2016, 13:52
Teşekkür ederim Syn:Ahmeter forumda da biraz acemilik yasiyorum,epey okudum forumda ama hani akıl akıldan üstündür sözünden yola çıkarak belki sizin basit gördüğünüz bir uygulama önemli bir fark yaratacaktır bitkilerde.
Havalar erkenden ısındı doğa her tarafta güzelliğini gösterdi biz doğayı ve çiçekleri seviyoruz
Bu gün senelerdir bahçeme uğramayan bir isim gördüm memnun oldum biz insanlarıda çok seviyoruz kımseyi kırmıyoruz
Bahçeyi gezebilirsiniz hoş geldiniz
Renkler bir harika, içim açıldı. Bir yandan da bahçe özlemim arttı... Emeklerinize sağlık, hepsi birbirinden özel...
onur şengün
07-04-2016, 17:35
Merhaba, 94. Sayfanızdaki ada begonvilini nasıl temin edebilirim acaba ? Büyük adadan aldığınız kişinin irtibat bilgileri var mı ?
birgecelikgelin
08-04-2016, 12:33
Sayın Ahmeter söylediklernize katılıyorum bitki yetiştirmek yaşam demek hayat demek terapi demek ben bu bitkilerlen kanser hastasıydım allahıma bin şükürler üç seneden beri yaşıyorum atlattım bunların çoğunu çiçeklerime borçluyum Saygılarımla .
Bol çiçekli günler dilerim
Meraklıysanız her türlü soruyu sorabilirsiniz
Sayın Şenğün o fidanlık kapandı Selamlar
Gel şakayık sakın gitme ellee
FUJER
Kışın yumru toprak altında yaşıyor ve yeşillenmeye başladı
Bir lav taşında yaşamlarını sürdürüyorlar
Yeni bir hafta başı iyi günler
Geçen sene haziran ayından çiçekler
Clematiserin olduğu duvar çok güzel görünüyor. Bu kısım doğudan mi güneş aliyor acaba?
Sayın Samur
Clematisler seranın bir yüzünde seraya yazın gölge oluşturuyor sabah saat 8 güneş alıyor öğleden sonra 2 ye kadar yerlerinden memnunlar Selamlae
Hava güzel , çiçekler güzel sarı kız açmış sizinde gününüz güzel olsun
Havalar ısında seradaki begonvilleri bahçeye almaya başladık
Bütün güzelliğini gösterdi
Bu gün İstanbulda güneşimiz yoktu hava sıçak 24 bitkiler memnundular hava kararmadan fotoğrafladım
Kaybolmaya başlıyan mayıs papatyasını özel olarak yetiştiriyorum faydalarını GOOGLE okuyun şaşacaksınız iyi günler
Kuşum bekliyorum
Minyatur bahçeyede beklerim
Sebze tarla çalışmaları ,çiçek yetiştirenleri bastırdı bizler galiba yok oluyoruz
Senin güzelliğini görmek için temmuz ayını heyecanla bekliyorum
Bir yıllık bir bitki Gelinçik
Bahçenizin güzeliiği, onların emin ellerde olduğunu sergiliyor,ayrıca bilgi ve becerinin nelere kadir olduğunu da, emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim
Bahçemde açılmaz sizi görmezse çiçekler , iyi yazlar
Bu gün bahçeden
Geçe mumu
Hosta
Orman gülü
Clematis
Açelya
Harika renkler maşaallah. Kırmızı olanı bir an begonvil sandim. Ayyy çok güzel kırmızı begonvil diye bakarken açelya diye paylaştığınız o farkettim.😷
iris
Kaybolmaya yüz tutan ,,,Mayıs papatyasından sonra 2 bitki iris İstanbul şile çivarı derelerde bulunan bu su bitkisi maalesef kaybolmuştur özenle muhafaza ediyor ve yetiştiriyorum
Özenle yetiştiriyorum
Buluşmalarda yakaya yalnız kırmızı karanfil takıldığını biliyorsunuz
İşte o karanfili senelerdir muhafaza ediyorum
Ne kadar güzel,eski değerlere sahip çıkmak
kaybolan değerleri korumaya almak
sizi kutluyorum Ahmet Bey
Sonbaharda çoğaltıp gönderme sözü vermiştim isteğinizi ve isminizi bulamıyorum hatırlatın sözümü yerine getireyim yeni bitki hazır
Islanıyorom hiç umurumda değil ,bütün bitkiler neşe içinde sıcaklık 17 hafif yağmur yağıyor
İçlerinde en keyiflisi orman gülü nem yağmur seviyor Karadeniz bitkisi
Begonvil ve haseki küpesi sohbet içindeler küpem sarışın
...Sarı papatyam sen doğada güzelsin
ve doğada salep bitkisi ,ve çiçekleri
özenle yetiştirilen iris
peru zambağı geçe mumu salep yumrusu
Cam güzeli ve açelyalar mayıs ayımız bol çiçekli olsun
Bir zamanlar bitki delileri vardı şimdi toplandılar bir araya geldiler gayet mutlular
Ben gözü dönmüş aşık arıyorum
Kışı serada geçiren sardunya benden güzel varmı diyor
.... iki gündür gayet güzel yağmur yağıyor ben ve bütün bitkiler memnun
Adalet Yağcı
04-05-2016, 12:49
Muhteşem bahçenizi özlemişim, yine her şey harika..
Ellerinize sağlık sayın Ahmeter..
Adalet hanım iyi akşamlar teşekkür ederim benim için doğa ve bitkiler büyük bir terapi ,bu uğraşı olmazsa pireleri deve yapabilirim
Fakat maalesef eski tadı bulamıyorum
Neşeli huzurlu günler dilerim
Kül rengi bulutlar İstanbula yağmur yağıyor çiçeklerle beraber ıslanıyoruz
mutluyuz bugün Hıdırellez
Sûz-i Dilârâ
05-05-2016, 07:49
Sayın ahmeter (Sadi ağabeyim), bahçen maşallah, her köşesi tablo gibi. İnsan ne diyeceğini şaşırıyor:D:D Gülüyorum çünkü sizin bahçenin yanında benim balkonum gözüme sarayın yanında bir gecede örülüvermiş gecekondu ebçiği (evcik) gibi görünüyor. Saksılarım karışık, bitkilerim eciş bücüş gibi, düzenlemelerim zevkten,estetikten yoksun:dilli:
Bu arada;
Sizden gelen sellukam bendeki ikinci senesine giriyor çok mutluyum. Geçen yıl tohumlarından aldım, ektim şimdi onlar da büyüyor isteyenlere dağıtacağım.;)
Yine sizden gelen jakarandalarım da çok güzel büyüyorlar dantel gibi zarif yapraklarıyla.
Çok sevgilerimle.;)
Yakışmaz, büyü bozulabilir...
İlk ziyaretinin hoş geldiniz ziyanı yok büyünün bozulmasına razıyım
Adalet Yağcı
06-05-2016, 17:04
Öyle güzel bir bahçe ki, bu bahçeye hangi güzel kelimeleri bulup da takdirlerimizi ifade edebilelim sayın Ahmeter, kelimeler kifayetsiz kalıyor, ancak hayran hayran seyreyliyoruz.
Yapabileceğim tek şey, Rating'inize bir yıldız daha eklemek :)
Ellerinize yüreğinize sağlık, paylaşımlarınız eksilmesin artsın.
Arada güzel bilgilerinizden de paylaşırsanız daha mutlu oluruz.
Bildiklerimizi birbirimize aktarmak için burada bulunuyoruz veyahut ben öyle zannediyorum
Yerli ve yabancı birçok foruma üyeyım ve 10 senedir buradayım
,beğene bas geç ., niçin öğrenmek için uğraşmıyoruz
10 sene evvelki acemi günlerimde beni ikazınızı unutmuyorum büyük harfle yazılmaz ikazınız
Gözlük kullanmaya devam ediyorum ve uzun yazı yazmak beni zorluyor
Selamlar
Adalet Yağcı
06-05-2016, 18:02
Sayın Ahmeter, çok utandım şimdi, üzerime vazifeymiş gibi sizi uyarmışım :(
Neyse, bunu unutun artık, yoksa daha fazla utanırım :)
Merak etmek, öğrenmek her yaştaki insanın uğraşı olmalı.
Ben de ileri yaşıma rağmen hergün birşeyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum, lâkin söz konusu bitkiler ise konu derya deniz.
Öğrenmekle bitecek gibi değil.
Sadece öğrenmek olsa neyse, bir de öğrendiklerimi hatırlamak konusu var ki, en çok canımı sıkan da bu.
İnanın bazan en iyi bildiğim basit bir bitkinin adını hatırlayamıyorum.
Bu da beni yoruyor işte.
Sevgili Ayça hanıma ve size selâm ve sevgilerimle..
Medinilla Magnifica Malaysian Orchid
610195
...
Pardon kusura bakmayın çiçeğiniz bir Melastomataceae bitkisi orkide değil
Salonlarda çok gösterişli oluyor Selamlar
Adalet Yağcı
06-05-2016, 20:55
...
Pardon kusura bakmayın çiçeğiniz bir Melastomataceae bitkisi orkide değil
Salonlarda çok gösterişli oluyor Selamlar
Evet "Orkid" olarak geçmesi onun orkide olduğu anlamına gelmiyormuş, ben de sonradan öğrendim.
Bitkinin genel tanımı Malezya Orkidesi olarak geçtiği için yanılabiliyoruz.
Bu gün bir çiçek festivalinde gördüm festival kapansın yorum yapayım iyi ağırlandık
Yağmur yeni durdu bende bahçedeyim
Bütün bu çiçekler sizlere .sevdiklerinize .annelerinize gönderebilirsiniz
Nilüferler bu ay çiçeklenirler
ah be gülüm sensiz de olmuyor ,,,,
Begonviller
Seni unuturmuyum
Begonvillerinize hayranım.
6-7 sefer denememe rağmen en fazla iki sene dayandırabiliyorum Manyas'da. Limonluğa da alsam, sarsam da daha fazla yaşatamıyorum. Sanırım kışın Manyas'da kalmadığımız ve göz altında tutamadığımdan kaynaklanıyor.
Sizin güzelleri seyretmek keyif veriyor, ellerinize sağlık.
,,,
Herhalde kışı İstanbulda geçirmek istiyor kışın iyi muhafaza istiyor 10 dereceden aşağı bir sıcaklık bitkiyi kurutuyor
Yaz ayları Manyas iklimi onun için ideal
Ben kışın sıçak serada tutuyorum iyi günler
İlk ziyaretinin hoş geldiniz ziyanı yok büyünün bozulmasına razıyım
Eşimle beraber dolaşmıştık bahçenizi, özellikle havuz kısmına bayıldık. Bahçenize yorum yapmak haddimize değil ancak dolaşırken fona Kenny G ( Sister Rose) yakıştırdık. Beğeneceğinizi umarım...
https://www.youtube.com/watch?v=s61P0bbMgfI
Evet sayın ahmeter, kışın -8, - 10 olduğu zamanlar da oluyor, ne kadar sarsam, korumaya özen de göstersem yaşamıyorlar.
Kışa dayanıklı türü için Büyükada'da satışını yapan beye de gitmiştim ama o da yaşamadı.
,,,,,
Çiçek yetiştirmek hayata bağlılık göstergesidir
Çiçekçiden 2 saksı çiçek alıp su vermek değildir
İnternette gezinip hal hatır sormak ,muhabbet etmek değildir
Çiçek sizden bilği ister , ilği ister yoksa solar gider
Saklıyorum çünki komşularım benden evvel tadına bakıyorlar
Özel serada özel servis yapılıyor
Üyemiz bir hanım özendi orkide yetiştirmeye başladı şimdi hepsini devretmiş gittim gördüm üzüldüm
Üstü başı polen tozu içinde aman gitme sana ihtiyacımız var
Yukarda bir evvel koyduğum geçe mumundan sonra sardunya bu günlerin keyfini yaşıyor yüksek yaz sıçaklarında keyfi kaçıyor biraz fazla suyunu kaçırırsanız kök çürüklüğü oluşuyor
Geçe mumunun en büyük özelliği kışı dışarda geçirmesi ve köklerinden yeni bitkileri oluşması tekrar buluşmak üzere
Sayın ahmeter, bahçeniz her zamanki gibi çok güzel...hele gece mumlarına bayıldım...elinize sağlık... Daha önce size havuz yapabileceğimden bahsetmiştim. Bu hafta sonu küçük bir havuz yaptım bende... İçine nilüferimizi de yerleştirdik. Şimdi merak ediyorum biz yosunlaşmayı nasıl önleyeceğiz. Kimyasalların nilüfere zarar vereceği ve kesinlikle yosunlaşmayı önlemeyeceği söyleniyor... siz yosunlaşmayı nasıl önlüyorsunuz?
Bitkilere ve balıklara bir zararı yok rahatlıkla kullanabilirsiniz internette almak için bulabilirsiniz Selamlar
uyardı yarın kuvvetli sağanak
Nilüferler sevinecek ancak diğer bitkilerin çiçekleri biraz hırpalanaçak
çan ve geçe mumu
Geçe mumu bu sene bu ne güzellik senin resmini çekmeye doyamadım
ParlakYıldızlar
12-05-2016, 21:12
çan ve geçe mumu
Geçe mumu bu sene bu ne güzellik senin resmini çekmeye doyamadım
Merhaba,gece mumu dediginiz bende pembe ezan cicegi olarak
bilirdim kendilerini hiç bir şey istemeden büyüyor bol bol da çiçek acıyor eklemeden gecemiycegim ezan cicegi diye akşam ezan larını bekledim açarken göreyim diye ama bizimki vakitlerden pek haberi yokmus,sabaha karşı gözlerden uzak aciyorlar.Hoşçakalin.
Ziyaretiniz ve güzel cümleleriniz için teşekkür eder sık sık bekleriz iyi günler
Çiçekleri seviyorsanız iki elle sarılıp kucaklayınız bilgi edininiz
Seni seven gönülde aç şakayık
Özelliği daha fazla açılıp dağılmaması , aynı şekilde 1 ay kalması gülüm hoş geldin
,,,,,lobelia ,sera . Ada begonvil geçen senenin çeliği
Bu hafta isteklerinizin tümü kargoya verilmiştir Selam ve sevgiler
Baharın gülleri açtı Günaydın
Baharın gülleri açtı Günaydın
Sizin havuzun başında rahmetli Zeki MÜREN den dinlemeli bu şarkıyı, plaktan, hafif cızırtıyı duyup, tüm sesleri hissederek.
Kenarda ufacık bi mangal, içinde alevi geçmiş meşe ağacının köz ve külüyle dolu. Küllerin ortasını eşip iki kişilik bakır cezveyi koyup üzerini kül ile örtmeli. 15-20 dk. da anca olur zaten.
Uzanmalı tekrar şezlonga. Aslında şezlong yerine ahşap tv koltukları var, minderini dolgun olursa onlar daha iyi, daha rahat ve yere yakın. Yere yakın olsun ki aşağı saldığımız parmaklarımızı havuzda gezindirebilelim...
- Baharın gülleri açtı âh yine mahzûndur bu gönlüm
- Etrafa neş'eler saçtı beyhûde geçti bu ömrüm
- Âh gülemem gülemem hiç gülemem
- Öyle sırdır âh bu derdim kimselere söyleyemem
- Âh bu gönül
- Kime canım dedim terkedip kaçtı
- Üstelik başıma binbir dert açtı
- Âh gülemem gülemem hiç gülemem
- Öyle sırdır âh bu derdim kimselere söyleyemem
- Âh bu gönül
sevgihoca
20-05-2016, 14:09
Ben evinizi kiralamak istiyorum Sn.Ahmeter.:pYoksa böyle bir bahçeye sahip olmam imkansız:eek:.Maşallah.
,,,,,,Terrarium G.S Kalanchoe clematis
,,,,,
Sayın Ahmeter,
3.fotoğraftaki sarı çiçekli bitkinin adı nedir acaba?
Sayın Ahmeter,
3.fotoğraftaki sarı çiçekli bitkinin adı nedir acaba?
Lysimaçhia kışın dışarda kalabiliyor yapraklarını dökmüyor güneş i seviyor
bende onu çok seviyorum
.......Her taraf yeşillendi çiçeklendi sulama sisteminden ayrı elle sulamaya da başladık
Bu sene yalovayla beraber İstanbula çiçek yağıyor ve fiatlar bayağı düşük
,Sizde evinizi bahçenizi çiçeklendirin
.....Bu günlerde İstanbulda doğa çok güzel pek tabii bütün çiçeklerde memnun
Siz Günaydın
Kavanoz bahçe çalışmalarını takip edermisiniz Minyatür bahçeçilik
Peysaj çalışmalarında süper bir bitki uzun ömürlü yaprakları değişik renklerde
,,,,,Akantus
Süper bir peysaj bitkisi gölge İstanbul için ideal
harun1001
28-05-2016, 20:28
Müthiş Emekler Sonucu ortaya çıkmış bu bütün güzellikler burda yeniyim ama iyiiki buradayım burdan feyz alacağım çok şeyler var.
İzmir Siemens Servisi 0850 333 24 42 (http://siemensizmirservisi.com/)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.