View Full Version : ahmeter / Bahçe
Sevdiğim bitkilere kışın yapılan ihtimam onların erkenden sürgün ve yavru vermesini hızlandırıyor En başta begonvil sardunya .küpe cymbidium ,
Nisanda yapılan çelikleme ve yavru ayırma ile yaza bol çiçek veriyorlar
Bu gün pek gelen olmadı
Bende erkenden seradan çıktım
İyi günler
CYMBİDİUM ayları
Budamasını yaptım etrafını çapaladım koyun gübresi döktüm
İstanbulda koyun gübresi yok sıyah bir maden toprağını gübre diye satıyorlar
Riva taraflarında bir çiftlikten alıyorum
Gülüm mayıs ayında buluşmak üzere hoşça kal .....
Bu gün açan çiçeklerden cymbidium ve begonvilden resimler Havalar soğuk olmadığından sera sıcaklığı arzu edilen sıcaklığa rahat çıkıyor 15 derece
Her iki bitkıyi evde bu sıcaklığa erişen bir yerde yetiştirebilirsiniz
Bu sene her ikı bitki 2 ay evvel çiçeğe geldi
Bilhassa Akdeniz bölgesi için ideal 2 bitki
Bu sene bir dediğini iki yapmıyorum çünki 2 senedir çiçeğe gelmiyor her türlü gereksimini yerine getiriyorum
Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınça
Ay sonu kar geliyormuş ???
Pardon , hiç mesajınız yok ,beğeniniz yok sizinle tanışamadık
Sıkılırsanız beni arayabilirsiniz bahçedeyim
Günler sera içinde geçti bahçe toprağına sudan dolayı el sürmek imkansız
Çiçeklere erken ulaşmak için seranın sıcaklığını yükselttim
Begonvillere ,ve sardunyalara büyük faydası oldu
Sayfalar dolusu yazı yazsan resimler gibi olmuyor
Sizlere resimler
Bahar geliyor
Bahçede erik ağaçı evde begonvil çiçek açtı
Selma_321
05-03-2018, 07:42
Ay sonu kar geliyormuş ???
Günaydın Salim bey, ilk fotodaki bitkiniz clematis mi, yoksa başka bir bitki mi?... Ve kokusunu merak ettim.
Günaydın
Clematis Armandi
Pek tabii güzel kokusu var ve bahçeye dağılıyor bilhassa güneşli havalarda çoğaltılmasında henüz kesin bir neticeye ulaşamadım şimdi sürgünleri toprağa yatırarak bir çalışma yaptım neticeyi burada paylaşacağım Selamlar Saim Ergin
Öğlenden sonra hava açtı ve ısındı ne kadar iş birikmiş ve resimler
Begonvil
Hodan
ismini hatırlayamıyorum topraksız havanın neminle yaşıyor yazan olursa memnun olurum
Serada yaz için yapılan hazırlıklar
https://www.facebook.com/saim.ergin.1/videos/2110488459180910/
Hava yağmurlu ıslanıyorsun ,belki üşüyorsun gel gitme kalmasın gözüm yollarda
Bu gün sırtımız ısındı resimleri yarına bırakamadım beraber bakalım
Gül Batur
09-03-2018, 21:22
Aman Allahım maşallah.p
nanemolla
09-03-2018, 22:22
Bende maşallah diyeceğim başka söze gerek yok.Hepsi tablo gibi.
Kış bizi hamlaştırmış mı ?
yoksa biraz daha mı yaşlandık ikisi bir arada galiba
Bahçe yoruyor
Yeşillenen bir dal ,bir dalda goncanın yavaş yavaş ortaya çıkması işte o yorgunluğu unutturuyor
Resimler bu günden bakın neler olmuş ve süratlen olmaya devam ediyor
Ben az konuştum size bırakıyorum siz sorun ben söylıyeyim
Son 2 resim sular ısındıkça havuzda 50 cm derinlikte su vanilyası ve nilüfer canlanmaya başladı Bergamut çiçek açmış bahçeye aldim
Bu gün yaza merhaba dedik ilk defa 18 dereceyi gördük Arılar uçmaya başladı Beni en mutlu eden koi balıklarının havuzda görülmesi 6 aydır havuzun dibinde yem yemeden yaşamaları yosunla karınlarını doyuruyorlar
Bütün ağaçlarda canlanma başlamış
Begonvillerde müthiş bir canlanma
Şakayıklar hepsi çiçek açmaya hazır
İnçir çelikleri hepsi yeşil sürgün vermiş
Sümbüller ve laleler bu hafta çiçeklenirler
Klematis armandi çiçeklendi çelik yaptım heyecanla bekliyorum
Çimenler koyun gübresi ile tarandı
Ve ben dinleniyorum
Dün sıcaklık 22 varınca ada begonvili bir saksıyı bahçeye aldım
bir evvelki mesajda yeşil saksıdaki yapraklı bitkiyi tanıdınız mı ?
Çiçek sevgi için aşk
Anne için şevkat
Dost için güven ve hatırlamaktır Çiçeksiz bir dünya olabilirmi ?
Sizin hayalleriniz varmı ?
Bahcenizi gezdim, cok ama cok begendim, bu guzel calismalarinizi paylastigniz icin cok tesekkur ederim
Selma_321
22-03-2018, 13:08
Hepsi çok güzeller... Hayaller, umutlar olmadan yaşayamaz insan... Tabi ki güzel hayallerim, umutlarım var... En önemlisi çocuklarımın, çocuklarımızın ülkemizin geleceğine dair...
İnsanların ümitlerini boşa çıkarmayan yeğane aşktır
Kalbinizde yeni bir ağaç bulundurun
Belki şarkı söyleyen bir kuş gelir , ve size .......
Hava çok soğuk forumda AHMETER SERA içindeyim
Sayın ahmeter, maşallahınız var. 6035 nolu sayfanızın sonundaki çiçeğin adı nedir acaba. Çok güzel gözüküyor. Sizin sayfaları gezindikçe içimiz açılıyor. Sizlere çok teşekkür ederiz.
İsak bey iyi akşamlar
Şu an ismini hatırlamıyorum ilk fırsatta yazarım bilen varsa bir kök hediye nisanda teslim şartıyla
İsak bey sizde hatırlatınız nisan sonu gönderirim şimdi sıçak serada tutunmaya çalışıyorlar
Havalar ısınsın bahçeye alıçam resmi şimdi çektim
İstanbuldayım ama aklım İZMIRde iyi akşamlar
Sayın ahmeter, teşekkür ederim. İyi akşamlar.
İsak bey iyi akşamlar
Şu an ismini hatırlamıyorum ilk fırsatta yazarım bilen varsa bir kök hediye nisanda teslim şartıyla
İsak bey sizde hatırlatınız nisan sonu gönderirim şimdi sıçak serada tutunmaya çalışıyorlar
Havalar ısınsın bahçeye alıçam resmi şimdi çektim
İstanbuldayım ama aklım İZMIRde iyi akşamlar
Sn ahmeter bitkinizin psilotum nudum olduğunu düşünüyorum. Güzel günler.
Duru hanım
İsmini araştırıyorum yazdığınız isim değil dalları tamamen aşağı sarkıyor sizinkinde dallar dikine
Sizin balkonu gezdim tebrikler hepsi güzel
Yakından bir resim koyuyorum
Bu arada çekimleriniz çok güzel mevcut saksıları çoğaltabiliriz iyi günler
Yazıyı yazan sizseniz dile benden ne dilersen
Sayın ahmeter, sizin hakkınızda 6043 nolu mesajdaki alıntıyı her kim yazdı ise onu canı gönülden kutluyorum. Sizler bizlere göz zevki yaşattığınız gibi doğaya ve çiçeklere daha bir gönülden bağlanmamızı sağlıyorsunuz. Onun için siz değerli hocamızın bizlere öncülüğünü, öğretmenliğini daha uzun yıllar sağlık ve mutlulukla sürdürmesini temenni ederiz.
(Sizin görsel olarak uygulamalı anlatmış olduğunuz çelikten begonvil yetiştirme yöntemini başarılı bir şekilde uygulamış oldum.)
Pek tabii sizlerle olmak beni hoşnut ediyor
Yağmur en güzel palmiyede belli oluyor
Bütün saksıları seradan bahçeye aldım yağmura doysunlar diye
Dut çeliği
Yeşıi bir sürgün bende büyük mutluluk
Beyaz iri parmak dut
https://www.facebook.com/saim.ergin.1/videos/2122031741359915/
Baharı bekleyen kumrular gibiyiz
Yosun tutmuş taşlar gibiyiz
Akşam evde bu güzellerin sizi karşılaması çok mühim yoksa ,,,,,
uyuyamazsınız
Gül Batur
29-03-2018, 19:37
Muhteşem başka söylenecek söz yok .ğ
Muhteşem başka söylenecek söz yok .ğ
,,,,,,,,
Ben de bu cattleya lara hayranım, ellerinize sağlık.
Yorumlarınızı bekliyorum
Nemli bir ortam oluştuğundan vazoya göre yaşama şansi daha uzun ve güzel duruyor
Orkide ve su vanilyası
Bütün bahçede olanları kesip eve aldım yağmur bozuyor
Moral veren geiişmeler
Bu sene bahçede bıraktığım sellukanın sürgün vermesi
Geç kalan Cattleyanın çiçeğe gelmesi
Sizlen fazla kalamıyorum çiçekler hadi gel diyor
Su vanilyası havuzda saksıda , kavanozda çeylan
Güneşli bir günü heyecanla bekliyorum
,,,,,,,,Yoruldum ,hiç önemli değil
Cattleya bir iki gün sabret geliyorum diyor
Elektrikli kutuda çelikler tutmuş
Plastik bardaklarda begonviller tutmuş yakında çiçeğe gelecekler
Ah Şakayik dünya seninle güzel ..................
https://www.facebook.com/saim.ergin.1/videos/2132062567023499/
Bir zamanlar kraliçe sendin AÇELYAM
:(,,,,,,,,,,,
Günleriniz güneşli ,neşeli , çiçekleriniz bol çiçekli olsun
Bir tanede şakayık olsun rengide al olsun
Sayın ahmeter'in hediyesi elime dün ulaştı. Sağ olsun incelik göstererek RHİPSALİS çiçeğinden göndermiş. Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum. Kargo da biraz hırpalanmış ama olsun inşallah toparlanacak ve sizlerle resmini paylaşacağım. Sizlere sağlık ve sıhhat diliyorum.
esemeral
21-04-2018, 10:23
sayın Ahmeter
bahçenizi ne zaman girsem nutkum tutuluyor. çevremde ne kadar çiçek seven arkadaşım varsa hayalimdeki bahçe olarak sizin bahçenizi gösteriyorum artık. Çiçek sevdası sizin sellukalarınız ve bahçeniz ile başladı
google aramalarda kaç kez yazıp gösterdim bahçenizi sayısını hatırlamıyorum.
Çalışmalarınızı sevginizi ve emeklerinizi ayakta alkışlayıp Bol çiçekli günler dilerim.
Hoş geldiniz ,memnun oldum daha sık beklerim iyi günler
Selma_321
21-04-2018, 21:10
Güneşli bir günü heyecanla bekliyorum
Sayın Ahmeter, 2.fotodaki sarı çiçeğin adı nedir?
Sayın Ahmeter, 2.fotodaki sarı çiçeğin adı nedir?
Rahmetli olan bir üyenin hediyesi bende ismini bilmiyorum
Ahmeter hocam resim silik çıkmış emin olmamakla altın küreye benzettim. Selamlar Saygılar.
Ahmeter hocam resim silik çıkmış emin olmamakla altın küreye benzettim. Selamlar Saygılar.
İlginize teşekkürler
Sınavı geçtiğime sevindim
Büyüğümüz olarak sizden biraz daha genişleterek yenilediğimiz havuz göletimizin resmini paylaşıyorum.
Şu anda sadece 6 tane japonlarımız var içinde.
Ahmeter bey resmi paylaştım mahsuru varsa silerim sizden büyüğümüz olarak fikrinizi öğrenmek istedim
Bir mahsuru yok kalabilir yanlız suyun derinliği ne kadar
Derinliği şu an az geldi eski bırandayı kullanmıştık yeni bıranda alıp uzunluğu ve derinliği biraz daha fazlalaştırmak istiyoruz derinlik tavsiyenizi alsak
esemeral
23-04-2018, 11:00
Hoş geldiniz ,memnun oldum daha sık beklerim iyi günler
Sayın Ahmeter teknoloji konusunda epeyce tembel ve umarsız biri olduğum için çok sık giremiyorum. inşallah bundan sonra daha sık uğrayacağım emin olun her uğradığımda sizi mutlaka ziyaret ediyorum. siz bana çiçek sevginin nasıl güzelliklere sebep olduğunu ilk gösteren kişilerden birisiniz. emeklilikteki hayalim sizinkine öğrenci adayı bir bahçeye sahip olmak. Şimdi notlar almakla yetinip bilgi biriktiriyorum.
bu forum ve siz değerli üyelerin sayesinde benim mutevazi minik çiçeklerim için bile ziyaret ve talep eden arkadaşlarım arttı.
bol çiçekli günler dilerim.
Farkındayım geç kaldım fakat çiçeklerden ayrılmak mümkün değil
Sayın Efeege su bitkileri ve havuz
Bitkilerin havuzda onların istedikleri derinliğe dikmek şart yoksa büyümüyor senesine kalmadan ölüyor
Su vanilyası 50-70 arası
Nilüfer 20 30---60-70 2 cins
Pontederia 60
Su sümbülü 20-40
Bu şekilde devam ediyor bendeki havuzlar hazır alma ithal
Resim havuzdan kısa boy nilüfer
Cevabınız için teşekkür ederim bilgileri değerlendireceğiz bırandayı uygun boyutta alıp derinliği 60 cm ve boyunuda biraz daha ilave etmeyi düşünüyoruz
İçten yazdığınız bu mesaj beni memnun etti tekrar ediyorum Ahmeter bahçeye duvardan bakıp geçip gitmeyin ben sizlerin sayesinde bu forumda 10 seneyi doldurdum
Bahçemden size bugün çektiğim resimler herhalde memnun kalacaksınız bol güneşli günler
Sık uğramak kaydıyla
,,,,
Müsait yeriniz varsa daha doğrusu meraklı iseniz yarım veya daha ufak plastık su deposunu tam orta yerinden kestirip ayrı ayrı toprağa gömünüz
Havuzunuz hazır ben yaptım bir ton su deposundan
En baştaki bitki hem akvaryum hem havuzda oluyor sarı çiçek açıyor
İsmi bilmiyorum
Selma_321
23-04-2018, 15:17
Şakayıkların açık kalma süresini merak ettim. Maşallah çok güzeller.
Fikrinizi değerlendireceğiz Ahmeter hocam su bitkisi sarı kız değilmi
Fikrinizi değerlendireceğiz Ahmeter hocam su bitkisi sarı kız değilmi
Evet sarı kız Latinçe ismi pek karışık kopyalama işini beceremiyorum
Sarı kız aklımda
Bütün su bitkilerini Boluda bir suni gölette tutuyoruz İstanbulda yetiştirmek zor
Şakayıkların açık kalma süresini merak ettim. Maşallah çok güzeller.
Selma hanım 10 -15gün arası
,,,,,Sen elde değil bende güzelsin
zehra evin
24-04-2018, 01:54
En çok yetiştirmek istediğim çiçeklerden biri mor salkım.Kendi evim yok daha ama ben ilerisi için şimdiden edinmek istiyorum.cicekler ne kadar açık kalıyor Sayın ahmeter.umarım bundan sonra benimde bir ömrüm geçer.
Uzun zamandır yokdunuz çiçekler sizi merak ettiler arayı açmadan bekleriz iyi günler
Sakayık
Her yanından geçerken resmini çekiyorum Fakat henüz çelikten çoğaltamıyorum daha doğrusu bol çelikte vermiyor
Bahçede gölge bir yerdeyiz yaptım ve bol bol anlattım güzel bir gündü
Bu sabah bahçede karşılaştım
Sıçak hava geliyor kapıyı kapatırmısınız ,,,,,ne günlere geldik
Resimleri yerleştirelim meraklı olursa görüşürüz
Beğendim
Serada olan en güzel menekşeyi karşıma aldım bana moral verdi
Sizlerinde görmenizi arzu ettim
su perisi
29-04-2018, 07:28
672081
672082
672083
672084
Günaydın sayın ahmeter. Hayırlı sabahlar.
Ben bu çiçek tohumlarını yeni aldim. Ama nasıl yetiştirilir bilmiyorum. Sizin bir bilginiz varsa bana yardım edebilir misiniz? Saksıda mı yoksa yerde mi yetiştirebilirim.
Teşekkürler.
Aldığınız tohumlar saksıda veya yerde olabilir klasik bilinen bitkiler halen İstanbulda saksılı olarak satılıyor meraklı olduğunuz belli özel bir bakım istemiyor kolay gelsin
su perisi
29-04-2018, 10:59
Aldığınız tohumlar saksıda veya yerde olabilir klasik bilinen bitkiler halen İstanbulda saksılı olarak satılıyor meraklı olduğunuz belli özel bir bakım istemiyor kolay gelsin
Çok teşekkür ederim sayın ahmeter. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Forumda her ne kadar fazla paylaşamasamda. Umarım büyüdüklerinde sizinle paylaşırım. Tekrar teşekkürler.
......Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz...
İlknur44
29-04-2018, 20:30
İyi akşamlar Sayın Ahmeter sayfanızı baştan sona kadar gezdim. Maşallah hepsi birbirinden güzeller. Canım sıkıldıkça bahçe sayfalarını geziyorum. Sizin bahçenizde ilk sıralarda, bize bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Selluka yeşilleniyor
Çelikler yaprak vermeye başladı
Begonvillerde fire yok
esemeral
01-05-2018, 14:43
İçten yazdığınız bu mesaj beni memnun etti tekrar ediyorum Ahmeter bahçeye duvardan bakıp geçip gitmeyin ben sizlerin sayesinde bu forumda 10 seneyi doldurdum
Bahçemden size bugün çektiğim resimler herhalde memnun kalacaksınız bol güneşli günler
Sık uğramak kaydıyla
Sayın Ahmeter nezaket ve zahmetle çekip paylaşmış olduğunuz ikramınız beni nasıl sevindirdi anlatamam.
Bahçenize duvardan bakmak değil Size yakın bir semte yerleşip öğrencilik yapmayı planlıyorum aslında fakat emekliliğe daha çok var maalesef ve acemi öğrenci olarak duvardan da olsa sevgi emek ve çabalarınızın nasıl karşılık bulduğunu izlemekle yetinip birikim yapıyorum.
Teşekkür ederim
Her zaman beklerim galiba bahçeniz yok ama size güzel bir hobi forumdaki kavanoz bahçemi gezmenizi öneririm Selamlar iyi günler
Ahmeter bahçeden bugün ,,,,, Merak ediliyor fotoğraf makinam Canon digital ixus 75 sigara paketi büyüklüğünde 10 senedir mendil cebinde gezdiriyorum
Mahmut Tebir
01-05-2018, 23:46
Çiçekleriniz anlatılmayacak kadar güzel. İnşallah sağlıkla büyütürsünüz.
İnanın ki sayfanıza her gün birkaç kere göz atıyorum. Acaba yeni güzellikler eklenmiş mi diye.
Bu kadar çok çeşit ile nasıl baş ediyorsunuz merak ettim doğrusu. İnşallah yardımcınız vardır. Yardımcı olmadan bayağı bir vaktinizi alır doğrusu.
Sizde takip ederseniz bahçenizin veya evinizin peysaj mimarı olabilirsiniz Sorun bilği edininiz
İçinizde doğa aşkı varsa 200 sayfa 44 bin beğeni
Bahçenizin estetik görünümü, bitkilerinizin her biri için bildiğim bütün güzel söz ve övgüleri sıralasam az gelir. Bahçenizi bugün gezdim ve gördüm. Çok çiçeğim var sanırdım. Her birine tutkunum ve çok seviyorum o ayrı. Ama benim hiç çiçeğim yokmuş :)
Zevkinize hayran kaldım. Yol gösteren, yardımsever tavrınıza da ayrıca hayran kaldım. Size ve eşinize çok saygı duydum.
Akdeniz iklimini sevdiğinizi söylemişsiniz. Buralardan isteğiniz olursa lütfen haber edin. Fethiye'den saygılar, sevgiler, selamlar.
Güzel sözlerinize teşekkürler Akdeniz hayranıyım Fethiye seyahatleri ve anılar
Begonvil. Bergamut jakaranda
Bahçenizin bir resmini buraya koyarsanız memnun olurum
Tekrar teşekkürler iyi günler Selamlar
Sayın Ahmeter, bahçem olmasını çok istiyorum ama henüz bir bahçem yok. Bu yüzden sizi kıskandığımı da belirtmeliyim:) İki tane balkonum var. Balkonlarımda çiçeklerim var. Sizlere göre yolun çok başındayım. Yine de kısa zamanda sayfa açıp fotoğraf ekleyebilirim. İyi günler size de. Saygılar.
40 senedir emek verdiğim bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan memnun oluyorum
Güneyde oturanlara begonvil ve hostayı tavsiye ederim
Gelmiyorsun neden çiçeğe küsülürmü ? sen yazmıyorum
sardunya18
04-05-2018, 13:15
Gelmiyorsun neden çiçeğe küsülürmü ? sen yazmıyorum
Kim gelmiyor ben her gün uğruyorum çiçeğe küsülmez .İkinci resim Kohleria galiba rengi ne güzel maşallah .
Bol çiçekli günler
Şarkının gerisini söylemek istemiyorum
Sayın Sardunya
Senelerdir bir kelam etmiyen çiçek sevenler var bu nasıl sevgi
Beğendiyiniz çiçek AÇHİMENES
Her zaman beklerim
6124 mesaj bitkinin ismini hatırlayamadım
Gülüm senden dileklerim var mektubumu sana yazıp iliştirdim
Hayyy maşallah ya icim aciliyor sayfanizda.benimkiler hele tohumlar sadece toprak daha.Bize bahar gelmedimi mi ne?
Hay maşallah. Her bilgisayarı açtığımda muhakkak bahçenize bir göz atarım. Ellerinize emeğinize sağlık. Bizlere böyle güzel ve bol çiçekli bir bahçede göz zevki yaşattığınız için sağ olun var olun.
Gül üstüne ,gül koklanmaz
Kanaatlarını yazanlara peşinen teşekkürler
Gül Batur
07-05-2018, 18:48
Muhteşem Rabbim neler yaratıyor Çok çok güzeller .
Bir Alman gülü
yapraklarından reçel yapılıyor kokulu ve renk verici klasık güle benzemyor toprak altından devamlı yumru veriyor
MUZ
özenle bakıyorum bugün yağmurda bahçeye çıkardım geçen yaz doluda pe
rişan olmuştu şu an gene seraya aldım
Begonvillerden çelik yaptım özel bir torf neticeyi burada göreçeğiz
Çiçekler bize huzur veriyor ricası üzerine
Gönül hoşluğu olsun memnuniyetle
Gel gitme kalmasın gözüm yollarda
ihsaniye
08-05-2018, 07:11
Sabah, sabah bu koku ve güzelliklerden sarhoş oldum, tüm insanlara GÜNAYDIN.
Her zaman ziyaretinizi beklerim
Bitkiler yağmuru alkışlıyorlar
Sizde biraz yağmurla ıslanın
Saçlarınız ıslansın yürüyüş yaparken
Baharın güzel günlerinde
Sayın ahmeter;
Hosta'lar ne kadar güzel olmuş, benim geçen yıl diktiklerim de böyle olsa.
Elinize, emeğinize sağlık.
Hosta
Bahçenizi beğeniyorum yakın olsak kapıdan bakardım
Gölge seviyor kışın toprakta bırakın salyangoz yapraklarını seviyor benim hoştalar Kanadadan hediye Çekinmeyin sorun Selamlar
milaca2010
11-05-2018, 00:55
40 senedir emek verdiğim bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan memnun oluyorum
Güneyde oturanlara begonvil ve hostayı tavsiye ederim
Maşallah sn. Ahmeter hocam, çiçekleriniz yine muhteşem güzellikte, hostalarınıza bayıldım türü ve çiçekleri çok güzelmiş, esen kalınız, saygılarımla...
milaca2010
11-05-2018, 01:20
Sn Ahmeter hocam Antalya'dan Sevgiler saygılar, size ve eşiniz hanımefendiye sağlıklı ömürler dilerim.
Neşeli bol çiçekli bir yaz dilerim
acakmak79
11-05-2018, 07:05
Sayın ahmeter, yeni üyeyim; yeni gördüm bahçenizi, çok güzel tüm çiçekleriniz, muhteşem bir bahçeniz var. Size de neşeli bol çiçekli sağlıklı bir yaz diliyorum...
Hava erkenden karardı gene yağmur başladı bitkiler memnun ben pek değil
Bu gün çektiğim fotolar
Hava erkenden karardı gene yağmur başladı bitkiler memnun ben pek değil
Bu gün çektiğim fotolar
Çiçekler güzel, çekim ise ona keza .
Emeklerinize sağlık.
Sarı gülü görünce başım döndü yaprağındaki sineği göremedim sonradan farkettim
Gülünde sarışını ilgi çekiçi
Yağmur durmuş nilüfer çok üşümüş su soğukmuş
Nilüferim bu yaz beraberiz ,güneşli günler geliyor
acakmak79
12-05-2018, 06:17
Günaydın ahmeter hocam(herkes size böyle hitap ediyor, sakıncası yoktur umarım) nilüferiniz günümü aydınlattı...
Selma_321
12-05-2018, 20:19
Sarı gülünüze bayıldım Saim hocam. Muhteşem bir renk, formuda ayrıca güzel.
Bu gün sizler için bütün bahçenin güllerini bir vazoya koydum
HABERLER
Senelerdir bulmakta zorluk çektiğimiz cam güzeli fideleri satılıyor
Dün resmini koyduğum Ajuka (mor rengini biliyordum) resimdeki yeni varyasyon
CLAMATİS ARMANDİ bir bardak suda güzel çilleniyor havalar ısındı
Bodur ortanca fiyatları çok ucuzladı
Çiçekleri geçen her türlü orkide alınabilir fiyatları uygun
Begonvil ve Afrika menekşesi çeliği için en uygun mayıs ayı
Ormanlık alandan yaprak çürüntüsü toplamak
Hatırıma gelenler ıyı akşamlar
ADİANTUM
Terrarium için ideal şimdi alma zamanı havalar ısındıkça bu güzellik kalmıyor sararmalar başlıyor
Sizin ne yapmanız lazım nemli bir ortam bir cam fanusta yetiştirmek ben yakında yapacağım kökten çok kolay ayrılıyor pek tabii güneş sevmiyor fıs fısa bayılıyor
Satıçılar yaz sıcağında bulundurmak istemiyorlar seraya nem olduğu için bayılıyor
Ev ,oda dekorasyonu için süper
Nilüferim gel senınle arkadaş olalım
Mayıs papatyası
Ladin 25 fındık yenı dikim 2 sene
Bu günlerde mayıs papatyası toplamayı unutmayınız
Sevginizi bir çiçekle iletin
Beni üzmeyen 2 güzel hiç ayrılmadk senelerdir beraberiz benden tavsiye
Beni üzmeyen 2 güzel hiç ayrılmadk senelerdir beraberiz benden tavsiye
Çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel.
Bu da bakım ilgi ile oluyor.
Siz bu ilgiyi gösteriyorsunuz...
Kutlarım Sayın ahmeter.
Begonville İzmirde tanıştım ne zaman mı 1960 üç kuyularda plaj girişinde duruyordu
O seneler tek renk mor vardı
Şimdi 15 yakın renk ve varyasyon
Menekşe 1980 Köln
tren istasyonundaki çiçekçi dükkanın da
az bir gülüşü bana yetti
Şimdi her ikisinin torunlarının torunlarınla beraberim
12 ay çiçeklendirebilirsiniz
Menekşede o zamanlar begonvil gibi tek renk idi
Ben bu ikisini seviyorum
Bahçelerin tarlaların olabilir evinde yoklarsa bilmem mutlu musunuz
Selma_321
19-05-2018, 02:01
Saim hocam, cam güzelleri satışa çıktı demişsiniz, internet sitesiyse adresi alabilir miyiz?
Sıte değil fidanlık satışlar kasa ile
Güzel gören güzel düşünür Begonvil ve bodur aslan ağzı
Kimseler yok12 üye var 950 misafir
Bir gül ve hoşça kalın
Clematis armandi çelik
Ana bitkiden çelik alırken mutlaka 4 boğumlu olsun 2 tane boğum toprağa gömülecek
Karışım torf ve koyun gübresi
40 CM bir kova uygun
Başarılar
Sessiz bir ziyaretçi İbocandan Beğenirseniz hislerinizi kelimelere dökermisiniz herhalde bana ilk mesajınız olacak Selamlar
Nilüferim
Seni beğenecekler beğen düğmesine basıp gidecekler
Ben haykırıyorum sen suların göllerin .kraliçesisin.....ii
Selma_321
25-05-2018, 21:23
......
Turuncu begonvilleriniz çokkk tatlı. Çok beğendim.
Beğenip gitmek olmazdı gerçekten. Nilüfer, su sümbülü ve begonviller bir harika. Begonvillerin bol çiçek açması için ne yapabiliriz. Sizin yol gösteriniz ile ürettiğim begonviller bir kez açtılar ve gitiler. Şuanda çiçeksizler onun için sordum.
Güzeller güzeli
Sizinle beraber bir ömür yaşayabilir Ve İZMİR
Sevdiği gıda
Bir kova su içine 3 ölçek koyun gübresi 1 olçek demir tozu
Devamlı bu suyla sulanacak
Yaz dışarda kış içerde
Güzel sözden hoşlanır
Başarılar
Geçen sene yağmur ve doludan bayağı hasarımız vardı bu sene önlem aldık
Kapalı yerlere veya üstlerini örttük
ihsaniye
29-05-2018, 15:52
Sn. Ahmeter alkol almadığımda sizin sayfanıza giriyor, bu güzellikler karşısında sarhoş olup çıkıyorum:), saygılar.
İhsan bey iyi akşamlar
Toprağı seviyor ve sevdirmeye çalışıyorum daima beklerim Selamlar
sevgihoca
30-05-2018, 11:39
Sn.Ahmeter,bahçenizin her bölümü ayrı ayrı harika.Ama ben bugün kırmızı sardunyalı kısma bayıldım.Güneş durumu nasıl acaba?Benim sardunyalar çok güneş alınca yaprakları bozuluyor,küçülüyor.Teşekkürler.
Sevgi hanım
Sardunyalarda büyük değişimler var yeni türler ithal oluyor bendekiler bu yeni türlerden
Çiçek sapları daha uzun ve tüylü bol çiçek açiyor renkler çok parlak
Ben çiçek yapraklarını ve çiçeğini ıslatmıyorum
Ayrıça gelen kendi saksısından çıkartıp kendi toprağımla değiştiriyorum
Ayrıça iklim farkınında tesiri olabilir iyi günler
Begonvil yetiştirin yaşam dünyanız değişsin
Göz alıcı ve büyüleyici etkisi sizi mutlu ediçektir
Maşallah ahmet bey.insan sizin sayfanizda hangi cicege bakacagini yorum yapacagini sasiriyor.o yuzden toplu halde maşallah hepsini;)
Sude hanım
İyi akşamlar teşekkürler bu güzellikleri örnek alarak sizin yapacağınız çalışmaları .görmek arzusuyla başarılar
İyi akşamlar
Hava güzel bol bol resim çektim 60 taneden fazla
2 resim koyuyorum bakalım forumda kimler var
kimse yoksa sonraya kalsın
Selma_321
03-06-2018, 21:30
Turuncu olan peru zambağı mı sayın Ahmeter.. Maşallah ağaç gibi olmuş. Çok güzel. Hostada çok güzel, kokusu neye benziyor acaba.?
Bitkikerinize ne veriyorsunuz, sanırım keçi şerbeti demiştiniz, yanılmıyorsam
Birde bodur pembe begonvilinizde muhteşem.
İlginizden dolayı teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler doğru iyi günler
Havalar ısındı fazla sıçak rahatsızlık veriyor yukarda gördüğünüz toprak orman altı fundası bitkilerin en sevdiği toprak ormandan topladım
En baştaki begonya koyu renk yaprakları ve pembe çiçekleriyle çok havalı
iyi günler
Bugün camdan bahçeye bakıyoruz
videoya girilmiyor.
"Üzgünüz, bu içeriğe şu anda ulaşılamıyor." diye mesaj geliyor.
Teşekkür ederim mesajınızı silebilirsiniz
CAM GÜZELİ
Klasik bilinen cam güzeli suda çelik oluyor ve tohum veriyor
Adını hatırlıyamıyorum nereye kayıt aldım bulamıyorum bilen varsa alkışlar su bitkisi
....Fare kulağı çok güzel bir yer örtücü
Onun altında .alacalı yapraklı bitkiyi tanıyandan bilgi riça ediyorum..
Selma_321
07-06-2018, 22:58
Adını hatırlıyamıyorum nereye kayıt aldım bulamıyorum bilen varsa alkışlar su bitkisi
Su vanilyası
serkan_istanbul
08-06-2018, 00:34
Iyi geceler ellerinize sağlık bahçeniz yine süper
Su vanilyası
Su vanilyası değil .Pontederia cordata doğrusu Türkçe karşılığı yok
,,,lobelia ve kelebek
papağan gagası,,
Kolay zahmetsiz bir bitki bir defa bahçenize girdimi çıkmak bilmiyor dökülen tohumlar mayıs ayında saksı kenarında ortaya çıkıyor tavsiye ederim
Armandi clematis
Beni üzüyor korkunç şekilde büyüyor kesip atmasam bahçede yer kalmayacak
Evde olmayacağını söyliyebilirim yanında ne varsa sarılıyor ayırmak çok zor
Yazın eşsiz güzelliği ortanca ve renkler
Bir su dolu kovanız olsun içinde bir nilüfer birde kirmızı balık olsun
Havuzlarda suyun netliği ve bitkilerin sararmasını önlemek için suya demir ilave etmek şart
İlknur44
13-06-2018, 22:08
Kolay zahmetsiz bir bitki bir defa bahçenize girdimi çıkmak bilmiyor dökülen tohumlar mayıs ayında saksı kenarında ortaya çıkıyor tavsiye ederim
Armandi clematis
Beni üzüyor korkunç şekilde büyüyor kesip atmasam bahçede yer kalmayacak
Evde olmayacağını söyliyebilirim yanında ne varsa sarılıyor ayırmak çok zor
İyi akşamlar abi maşallah çok güzeller. Sizin bahçeyi gezince kalbimin ritimleri mi bozuluyor ne.? 😟Çok şanslısınız Rabbim size ve eşinize sağlık huzur versin. Böyle güzellikler içinde yaşayın.İnşallah.
Ah bu güzellikler bir bahçeme girsin çıkmasını hiç istemem.😊 sağlıcakla kalın.
Bir su dolu kovanız olsun içinde bir nilüfer birde kirmızı balık olsun
Havuzlarda suyun netliği ve bitkilerin sararmasını önlemek için suya demir ilave etmek şart
Yeşil renk olan demir gübredenmi Ahmeter bey 300 kg su alan havuza ne kadar koyalım
Bir çay bardağı demir tozunu bir kapta eritip dökebilirsiniz her sene bir defa yapmanızda fayda var iyi günler
Ahmeter bahçe
Hoş geldin bende seni seviyorum hemen saksıya alıçağım
HODAN
Yaprağının güzelliğine vuruldum onun için beraberiz
MUZ
Meyva vermiyor fakat kollarını açması ve yeşilliği yeter
Klas bir bitki
Takriben 10 sene evvel Türkiyeye geldi şimsi tohumu .fidesi satılıyor
Meraklıysanız evinizde olsun
Saksıda zayıf bir gelişme oluyor
Bahçede güzel gelişiyor
Yumrular kışın dışarda kalabilir
Haziran çiçeklenme ayı
Saksılı ınternette satışda ufak bahçenizde nadide bitkiler olsun
Sorun sizi bilgilendirelim
Bu gün bahçe dinleniyor ,pek tabii bizde , bütün doğa dostlarına iyi günler
ŞEN KALIN
Dün geçe güzel bir yağmur yağdı ,bütün bitkilerin memnuniyeti belli oluyor beraber bakıyoruz
Balon ilk çiçeğini gösterdi
İnçir yağmurdan sonra ne kadar büyümüş
Siz ne kadar sulasanız doğanın yağmuru bir başka oluyor
Dün biraz tatlıyı fazla mı kaçırdık az tansiyon var
Neşeli günler
esemeral
18-06-2018, 14:10
Sayın Ahmeter
Maşallah bahçeniz güneşli ayrı yağmurlu ayrı güzel.
Bol çiçekli günler dilerim.
Hafıften yağmur yağıyor sabah saat 8
Bütün geçe yağdığı belli oluyor bütün çiçek saksılarının altındaki tabaklar dolmuş
Acaba tuttu mu diye merak ettiğim çelikler yaprak vermiş
Kuzey Avrupa ülkelerine döndük Yağmur arkadan güneş
Bitkiler memnun pek tabii bende
iyi günler
Doğanın güzelliği moral ve neşe veriyor
Dün en uzun gündü geçe kısalmıştı
Bahçe işlerine daldık günün nasıl geçtiğini anlıyamadık
Hayırlı sabahlar
Begonvil
Zerdeçal
Sardunya
Akşamı bekliyemedim .İstanbulda bitkiler için çok güzel bir hava var rüzğar nerdeyse 0 nem yüksek 80 sıcaklık 27
Her bitki fışkırıyor
Orkide cattleya bile zamansız çiçeğe geliyor
Doğanın bu eşsiz güzelliği beni heyecanlandırıyor
Neşeli günler
Gerçek doğa aşkıyla yananlara
Anlatmak zor başıma kelebekler konuyor nasıl resmini çekebilirim kaçmıyor çam dalına konuyor
Resmını çekiyorum ve sarılıyoruz
Rahatlarsınız CAM GÜZELİ
Yetiştirmesi kolay tohum ve çelik
12ay çiçek
birgecelikgelin
27-06-2018, 22:50
Sayın ahmeter bahçenizdeki çiçekler o kadar düzenli ki gözlerimi alamadım bu güzellikten ellerinize emeğinize ve tecrübenize sağlık Saygılarımla .
su perisi
28-06-2018, 12:15
İyi günler sayın ahmeter
Cam güzelini bende çok seviyorum o kadar güzel çiçek açıyor ki insan dokunmaya kıyamıyor. Çünkü çok narin bir bitki. Bende beyaz açanı vardı kök çürümesinden maalesef kaybettim. Kırmızı olanı çelikle bu türlü coğaltamadım nasıl yapabilirim bana bilgi verir misiniz?
Eğer sorun olmazsa
Bir bardak suda rahatlıkla köklenir resimdekiler bir hafta onçe suya kondu
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.