View Full Version : ahmeter / Bahçe
Bugün sırtimiz ısında ıspanak bir karış olmak üzere Alyssum güzelliğini gösterdi K.maraş ve Trabzon kargoları Yurt içi kargoya verildi iyi günler
Mahmut Tebir
12-05-2022, 15:33
Sayın ahmeter eğer mümkün ise bende çelik isterim. Sizin bitkilere hayranım. Nasıl o kadar bitkiye bakıyorsunuz bilemiyorum.
tropikalist
12-05-2022, 20:03
Bugün sırtimiz ısında ıspanak bir karış olmak üzere Alyssum güzelliğini gösterdi K.maraş ve Trabzon kargoları Yurt içi kargoya verildi iyi günler
Çok teşekkür ederim çelikler için heyecanla bekliyorum çeliklerimi ;) umarım başarılı olurum benim kargo tahminen pazartesi geliyormuş ben okulda oluyorum görevli alacak kaç TL tuttu benim kargo hatırlıyor musunuz ? Eğer hatırlıyorsanız söyleyin ona göre görevliye para bırakacağım :D çok teşekkürler tekrardan harika olacaklarını umuyorum
Güzel kalbiniz için teşekkür ediyorum.sadece ada begonvili çeliği gönderdiniz değil mi ? Bu yaz İstanbula gelince izniniz olursa sizi ziyaret edip teşekkür etmek isterim.
tropikalist
15-05-2022, 17:29
Sayın ahmeter gönderdiğiniz çelikleri yine sizin methodunuzla toprağa ektim umarım sıfır kayıpla tutarlar ;) bu şekilde köklendirildiğini ilk defa gördüm yeşil çelikle yani ne kadar sürede tutar iyi akşamlar
4 TANE ada begonvili
Ada begonvili sadece mor renk diye biliyorum.bunlar yalova tarafında olan begonviller sayın ahmeter
Doğru gönderildi resmin bir alakası yok kolay gelsin
Yazın bütün güzelliği görünmeye başladı
Süper bir yer örtüçü FARE KULAĞI BİÇMEYE GEREK YOK
Ahmeter bahçeden
Şişede begonvil çeliklemesi
Hava sıçak sera daha sıçak içerde ançak begonviller memnunlar bütün bitkileri bahçeye aldık Kapının önünde sultan inçir ağaçım çelikten oldu
Yazın çiçeklerin güzelliği
Son yağmurlardan sonra bütün bitkilerin güzelliği ortaya çıktı
melikgazi
15-06-2022, 15:47
Aynen, son yağmurlarla birlikte hem çiçekler hem de diğer bitkiler coştu, gerçi biraz geç kaldı sıcaklar. Çiçekleriniz gerçekten güzel.
...İstanbuldan uzaktayım mutluyum .......Gölet bitkileri yetiştiriyorum.............................
Ben neler yapıyorum , AHMETER BAHÇE BEGONVİL .NİLÜFER ÇINAR FİDANİ ALİSUM
Ahmeter bahçe çalışmaları
Doğa sevgisi İnsanın içinde olan ve dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlıyan bir sevgidir ,bu sevgiyi muhafaza edelim iyi günler
Ahmeter bahçe Eski bir dostdan
Güzeller sizlerle beraber
Yazın çiçeklerin güzelliği
Ahmet bey fotoğraftaki begonvilin rengi medir? Fotoğrafta ışıktan farklılık olabiliyor.harika görünüyor.
Sıçak bir gün iyi pazarlarSu sümbülü ayrı bir güzellik veriyor
Bu sene sıçaklığın ve nemin yüksek olması bilhassa su bitkilerinde süper bir gelişim oldu havuzlar doldu taştı pek çoğunu dışarda su kaplarına aldık
Diğer yandan bizler bu atmosfere dayanmakta güçlük çekiyoruz bilhassa geçeleyin Sıhhatli günler
SU VANİLYASI VE NİLÜFER
melikgazi
11-08-2022, 20:06
Bahçenizi gördükçe insan sanki kendini botanik bahçesinde gibi hissediyor. İmrenmemek elde değil. Tebrikler
Sayın Melik hanım Teşekkürler Aşırı sıçaklar olduğundan bitkiler yoğun bakım istiyor ,olsun zevklen yapıyoruz ,bu sabah sisle uyandık herhalde sıçak olaçak size başarılar iyi günler
AkisSoftware
15-08-2022, 08:32
Hocam merhaba.
Şu bahçenizin göl olan bölümünü uzunca bir videoya çekip paylaşsanız olur mu? Çok merak ediyorum. Resimlerle çok anlaşışmıyor.
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
GOOGLE ÇİÇEKLERİM AHMETER BAHÇE
Burada bilgiler var ,Kolay gelsin
AHMETER Aşırı sıçaklardan pek çok saksı bitkisi bozuldu başta sardunyalar bu gün ilk defa 35 dereceyi gördük bir tek su bitkileri hayatlarından memnun
Lav taşı üzerinde büyüyen arap saçı
Ahmeter Sıçak nemli bir pazar günü pek bahçeye çıkamıyoruz neden mi Sivrisinek istilası ,yapaçak hiçbir şey yok Bu yaz bu şekilde geçeçek ,nemli hava begonvillere yaradı iyi günler
AHMETER BAHÇE
Bitkiler nemli havadan pek memnunlar bu durumdan memnunuz Eylül ayına girdik tahminlere göre bu ayda 25 üzeri bir sıçaklık olaçak Nem ve sıçaklık mantar hastalığı oluşturuyor müçadele halindeyiz
Bahçemizi yakından takıp edenlere teşekkürler
Kışa hazırlanıyoruz Geçeleri ısının düşmesi üzerine Orkide ve begonvilleri seraya aldık
AH SELLUKAM Bu sene gene beraberiz Beraberliğimiz 15 seneyi buluyor Ben
seni unutmadım Bu sabah çiçeklendiğini ,ve kokunu hissettim
HOŞ GELDİN
Sonbaharın son sıçaklarını yaşıyoruz pazar gününden sonra serin havalar başlıyor iyi günler
Yağmurdan sonra, ve kuzu kulağı
Bahçe güzel ,çiçekler güzel ,ama dostlar olmayınça bir mana ifade etmiyor . ORKIN KIRÇI MERHABA
Sizler için koydum iyi akşamlar
cemilsisik
29-09-2022, 07:19
[quote=ahmeter;1617546]Bahçe güzel ,çiçekler güzel ,ama dostlar olmayınça bir mana ifade etmiyor .
Aaaaaaahhhh bir salkımında bir çok rengi barındıran missss kokulu siyah üzümüm, aaaaahhhh...:))))
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,su marulu
Uzun bir kış geçeçeği söyleniyor Evde bitkilerle uğraşı güzel bir hobi , ,siz hangilerini düşünüyorsunuz yoksa halen evde bir koleksiyonunuz mu var
Çekinmeyin sorunuz bu kış beraber yetiştirelim iyi günler
Sonbahar günleri yaşamaya başladık Geçeleri 15 oluyor bitkilerin üşüdükleri belli olmaya başladı ,bilhassa Begonvillerde yaprak dökümü oluyor hepsını seraya aldık geçe 10 dereceye sera sıçalığa düşünçe ,ısıtmaya başlıyaçağız Orkideler ve Afrika menekşelerini 1ay evvel seraya almıştık
Sizlerden haber var mı
Bahçeye 2 sene evvel geldi ve yakışdı
Emeğinize sağlık. Yıllar geçti aradan ben bu bahçeye uğramayalı. Gelir gelmez gözlerim dostları aradı. Ne çok özlemişim ben bu bahçeyi. Gönlüm şenlendi.
Bahçe sakin ,bütün güzellik serada toplandı Begonvillerin en güzel zamanı
Sonbahar günleri ,güzel geçiyor ,birde yağmur yağsa CYMBİDİUMLAR çiçeğe gelmeye başladı Sıhhatli,neşeli günler dilerim
Kısa bir ayrılıktan sonra MERHABA
Harika görünüyorlar. Güzellikleri paylaştığnız için teşekkürler.
Her çiçeğin insan ruhunda iyileştirici bir güçü vardır Ben BEGONVİLDE buldum .Tavsiye ediyorum
Ahmeter bahçe
Trabzon hurması kurutulması
Su vanilyası gölette
Hafif bir yağmur ançak yerler ıslandı ,yağmuru bekliyoruz ,bütün ağaçlar yaprak döküyor devamlı temizlik işi var
ORKIDE CYMBİDİUMLAR gonça gösterdi İyi akşamlar
Sonbahar onları aldı götürüyor ve hüzün veriyorlar
DERYA KOÇHAN
21-11-2022, 09:29
merhaba ben siteye yeni katıldım köyde bir evimiz var küçükken gitmek istemediğimiz şimdide keşke orda yaşasam dediğim köyümü özledikçe bu siteye girip çiçek ağaç ne buldumsa bakıp huzur buluyordum ve sizin bahçenizle tanıştım bayıldım nasıl bir emek harika bir bahçe sizden öğreneceğim çok şey var başta bahçe düzenleme :)
Begonvil sevgisinden sonra ,doğaya dört elle bağlandım İlk beğonvili İzmirde görmüştüm İzmirde bahçelerde neler olmaz Sevginizin artması arzusuyla başarılar Sayın KOÇHAN
Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum
BEGONVİL VE ORKIDE CATTLEYA Bu gün
AHMETER BAHÇE ,İlgili iseniz sorabilirsiniz
Yetiştirmeye önem verdiğim 3 bitki CYMBİDİUM ,SAİNTPAULİA VE BEGONVİL
Ahmeter bahçeden = Bilgi için sorabilirsiniz Resimler bu sabah çekilmiştir
AHMETER Sıçak bir İstanbul 20 ve serada BEGONVİLLER memnunlar
Ahmeter bahçe Serada çiçeklenme devam ediyor Orkıdeler açmaya başladı
Sizlere iyi günler
iYİ GÜNLER
Kış gelmiyor ,yağmur yağmıyor şehir suyunu idareli kullanın deniyor ve bütün bitkiler su istiyor ÜZGÜNÜM
Kar ve yağmur beklıyoruz ,yaşımız ilerledikçe bahçe çalışmaları ağır gelmeye başladı Serada meşguliyet devam ediyor
İki bitkiye önem verdim Begonvil ve orkide
Sizlere sıhhatlı iyi günler
20 gün ara vermişim ,biraz fazla olmuş deprem üzüntüsünden kurtulamadım Ahmeter bahçeye yeni ziyaretler olmuş Malatyadan bir zıyaret gördüm merak ettim ,hepimize geçmiş olsun Allah sabır versin
Subat ayında serada yanlız cymbidium var 2 adet resim koydum
Sağlıklı günler dilerim
Ahmeter bahçe
Havuzda bu senenin japon balığı yavruları
Orkide cympıdium
Ağaçtan topladığım BERGAMOT reçel yapılıyor
Sıhhatli neşeli günler dilerim
Biz ayrılamayız Tarih 2018 AHMETER BAHÇE Yetiştirdiğim begonviller meraklı iseniz sizlere
bitkilifilozof
05-04-2023, 21:32
ahmet bey çok güzel bir bahçeniz var maşallah... Allah nazarlardan saklasın, nice güzel bitkilere inşallah. Yeni üye oldum ama daha önce takip ediyordum siteyi, sizi aktif gördüm sevindim iyi akşamlar.
Bayramınızı candan kutlar ,sağlıklı ,ve neşeli günler dilerim
Mayıs ayına girdik bütün dostlara selamlar
Merhaba Neşeli ,sıhhatli günler dilerim
Mini havuzlarınız çok güzel olmuş. Bu tür haraket halindeki biyoaktif havuzlar da canlı çeşitliliğini ve doğal dengeyi gerçekten çok olumlu etkiliyor.
Yazınızdan memnun oldum ,ilk mesajınız ,nasıl üye oldunuz merakınızı ve yaptıklarınızı biraz açıklamanızdan memnun olaçağım selamlar
...............................
Su bitkileri göleti ve seradan bir görüntü
Sıçak ama ne sıçak 40 derece butun çiçekler boynunu büktü ,sıçaktan bahçeye çıkamıyoruz biraz serinlesin ,her bitkıye bol bol su vereçeğiz kolaygelsin ,iyi günler
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Dargın ayrılmayalım
Sn. ahmeter siz cattleya larınız için nasıl bir gübre kullanıyordunuz? Soruyu biraz açmak gerekirse orkidelerin dinlenme döneminde, çiçekli döneminde, sürgün ve kök verdiği dönemlerde nasıl bir gübre kullanmak gerekir? NPK kullanılacak ise kaçlık NPK kullanmak gerekir?
Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum. Birde Sn. Ziya Soner Bey ile konuştuğumda 12 ay boyunca 10-10-10 NPK kullanımının uygun olacağını söyledi sizin fikriniz nedir?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba Bir cattleya meraklısı olmanızdan memnun oldum ben yanlız yaz boyu gübre kullanıyorum halen piyasada bulunan sıvı gübrelerden ,catleyanın gelişmesi için bulunduğu ortam çok önemli her yeri kolay kolay beğenmiyor biraz nazik ,başarılar dılerim
Doğa ve çiçek aşıklarına GÜL VE HOSTA
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ahmeter bahçe İYİ AKŞAMLAR
İYİ AKŞAMLAR Bitkilerin sevdiği güzel günler geçiriyoruz
miray hanım
10-12-2023, 21:55
Bahçeniz çok güzel ahmeter, uzun zamandır sessizce takip ediyorum siteyi. Sizin bahçenizden çok ilham alıyorum. Ben de Adana'da evimin küçük bahçesine meyve fidanları ve çiçekler ektim. Büyüyüp etrafını da çimler sarınca sizin gibi düzenlemek istiyorum. Umarım başarırım. Sağlıklı günler dilerim.
Miray hanım Teşekkür ederim Bahçem hakkında sözleriniz beni memnun etti Emeklilikte bu hobimizle günlerimiz eşimle beraber geçiyor ,kolay gelsin,,,
7104. Mesajınızın ilk fotoğrafı ne:rolleyes:? Orkide mi bu çok şirinmiş türünü biliyor musunuz? Mavi minicik...
Uygun görülmediğinden silineçektir AHMETER
İstanbulda bugün hava güzel , Üyelerin bahçeleri ????????
Sizlerle bu günleri gördük TEŞEKKÜRLER Bu bahçede sık sık buluşmak arzusuyla SIHHATLİ ,NEŞELİ GÜNLER DİLERİM,,,
51001. Beğeni de bu mesajınıza benden gelsin:D
,,,,,,,,,,
Bahar günleri gibi bir hava bayağı yoruldum toprak tavına gelmiş sizlere iyi günler birazda dinlenmek lazım gibi
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Havalar yaz gibi Begonvil ve cymbidium çiçekleri birleşti
Resimleri görünçe sevindim ben bol resim koymayı alışkanlık haline getirmişim resim çok şey ifade ediyor İnstagramda sayfama 4500 resim koymuşum
Daha evvel yazmıştım yaş ilerleyinçe bahçe işleri zor gelmeye başladı
Yavaş yavaş saksıları azaltıyorum CYMBİDİUM V E BEGONVİLE kalaçağım kısa zamanda tekrar gürüşmek arzusuyla
İyi akşam Begonvil sayfasını bulamadım
İstanbulda hava yağmurlu bu günlerde bu yağmur bitkilere canlılık katıyor iyi günler
Selam ve sevgiler Bu yaz doğaya mağlup olduk ,aşırı sıçak ve nem ,biraz ziyan olan bitkiler var iyi günler
Bu gün begonvilleri bu şekılde budamaya mecbur kaldım metrelerce kol verdiler ve çiçeğe gelmediler ,hayırlısı
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ahmeter bahçe hoş geldiniz
Iyi akşamlar ,,,,,ÇİÇEKLERİMLE BERABERİM ,,,,,
SukunetiAdab
07-12-2024, 14:30
...
iyi akşamlar ılıman günler geçiriyoruz hafta sonu kar geleçekmiş gerekli tedbirleri aldık bilhassa meyva ağaçlarında çünki bilhassa erikler çiçek açmak üzere burada 2 cümle yazmak bilmiyorum bana artı moral veriyor forumda 20 seneyi doldurmak üzereyim HOŞNUTUM,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Figen Hanım
10-02-2025, 07:20
Sizede iyi günler efendim
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Muhteşem… Ellerinize sağlık…
iyi akşamlar ılıman günler geçiriyoruz hafta sonu kar geleçekmiş gerekli tedbirleri aldık bilhassa meyva ağaçlarında çünki bilhassa erikler çiçek açmak üzere burada 2 cümle yazmak bilmiyorum bana artı moral veriyor forumda 20 seneyi doldurmak üzereyim HOŞNUTUM,,,,,
Maşallah 20 yıl dile kolay sayın ahmeter. Foruma olan katkılarınız çok büyük. Tebrik ediyorum 🧿
TEŞEKKÜRLER Sizlerin ziyaretinden çok memnun oldum Ağaçlar nette olmaktan huzur duyuyorum doğa sevgisi çiçek sevgisi birleştıriçidir 2 kelime etmekten lütfen çekinmeyın sık sık beklerim Resimler neden yan oluyor anlıyamadım düzeltmeğe çalışacağım iyi akşamlaar
Biraz bilgi vereyim baştan 2 bu sene çelik yaptığım beyaz çiçek CLEMATİS ARMANDİ sonra MİMOZA bu hafta açtı fakat bu gün yağan yoğun karadan dallar kırıldı ve CYMBİDİUM
Iyi akşamlar EPİDENTRUM VE BEGONVİLLER HALEN SERADA BU DURUMDALAR
Mutlu huzurlu ,neşeli bayramlar dilerim
Bir pazar günü ve babalar günü ,çiçekli günleriniz bol olsun
Ne gelen var ne giden işimiz şarkılara kaldı
2 ziyaretçiğe TEŞEKKÜRLER İNŞALLAH ESKİ GÜNLERE DÖNEÇEĞİZ
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.