View Full Version : ahmeter / Bahçe
,Kış için özel hobiler günler uzun ve karanlık
ne diyelim bahçe dediğin böyle olur
Uzun uzun anlattı dinledim .biraz evvel uğurladım gülerek ayrıldı
Sonbahar gel gitme ......... birileri mısırları .elmaları toplamış bize bunları bırakmış
Bahçedeyim hava çok güzel eve girmek istemiyorum biraz evvel 10 kasım Büyük ATATÜRK.ün taksimdeki merasim ve saygı duruşundan geldim saat 1430 herhalde bu güzel havada 17 kadar çalışabilirim
Her ay kendisini gösteren çiçekler var onları görmeyince telaşlanıyorum acaba bütün yaz iyi bakmadım mı diye ?
Cattleya ve clematis armandi çiçeklerini göstermişler mutluyum
Clematis armandi süper bir bitki yaz kış yeşil çok cabuk büyüyor ve 12 ayda çiçekleniyor
Çelık yapılarak çoğaltılıyor yalnız pek başarılı olamadım
Resimde LOBELİA kışa dayanıklı dökülen tohumlardan devamlı yenileri çıkıyor
birgecelikgelin
11-11-2017, 05:59
Hocam sizin ellerinizden taş bile ekseniz yeşillenir sizin bu güzel bilgilerinize hayranım yaradan mevlam size sağlıklı ömürler versin Saygılarımla .
İyi günler
FARFUGIUM JAPONICUM
Bitkinin adı , bu konuda yardım eden Sayın Güngör Salman,a teşekkürler
Hocam sizin ellerinizden taş bile ekseniz yeşillenir sizin bu güzel bilgilerinize hayranım yaradan mevlam size sağlıklı ömürler versin Saygılarımla .
Cümlemize iyi günler Teşekkür ederim
Hayal meyal düşler gibi
Uçup giden kuşlar gibi
Yosun tutan taşlar gibi
Dostlarımı arıyorum
Herhalde güzel oldu bütün kış bu güzellerle pencere önünde beraberiz
Günaydın Mevsim artık sonbahar
Cortaderia selloana ( püskül )
Hurmalar ,Alev çeliği ve kestane ağaçı çeliği
celalim01
13-11-2017, 12:45
Kolay gelsin adaşım.
Her zaman kahveye beklerim
celalim01
13-11-2017, 14:24
Şu sıralar yoğunum.Yoğunluk bitsin uğrarım.
Gül Batur
13-11-2017, 20:50
Muhteşem.
Sıcaklık 20 bulacakmış yapacak çok işimiz var Günaydın
Bu gün şahane bir pastırma yazı geçirdik
Güzel sonbahar günleri yaşıyoruz önümüzde soğuk ve yağışlı günler var bu gün menekşeleri dikiyoruz
Sonbahara renk katan 2 ağaçın yaprakları Kızılcık ve kayın
Yabanı otları ortadan kaldırmak için sirkeyi denermısınız.... Resimdeki pompaya 1çorba kaşığı
Sonbahar deyince
Özellikle ekim ortası ile kasım başı renklerin çıldırdığı bir dönem
Havuz suyunu bu şekilde havalandırmak yosunu bir derece azaltıyor
Ayrıça su sesinin dinlendirici bir tesiri var ben memnunum sesii halini Facebookda dinleyebilirsiniz
Sonbaharda bahçede olanlar
Dereden tepeden
Zaman zaman dinlenmek şart
Serada açan begonvil
Söğüt ağaçı parçaları toprağı nemli tutuyor ve görüntü güzel
Havuzda su vanılyası ve nilüfer yaprakları vanılya kışın yapraklı kalıyor nilüferde yaprak kalmıyor
Bende anlıyamadım merak ettim iyi akşamlar
Su vanilyası
Yapılan suni gölette
Dün misafirimdi videoya aldım kandıramadım uçuverdi
Evde kışın için ideal zahmetsiz
Mutfakta yemeklere lezzet katabilirsiniz nerede mikro dalgada
Defne .dereotu lavanta.melisa kekik biberiye
Ahmeter bahçe
Serada çiçeğe gelen begonvili eve aldım
El spreyini su ıle doldurup bir çorba kaşığı alkol ılave edip uygulayınız
Bu kışın soğuk geçeceği söyleniyor sera içinde şimdı gayet güzel ve moralleri yerinde bilhassa Afrika menekşelerinin isteklerini yerine getirmek çok zor muhakkak 20 üstü bir sıcaklık istiyorlar ve fire veriyoruz her türlü ihtimale karşı birer yaprak evde çeliğe alıyorum
AHMETER KAVANOZ BAHÇE
bekliyorum
Trabzon hurması yapraklarından
Haziran başındayız beraber seyredelim Yazın halı başka oluyor
Günaydın yaz devam ediyor sera sıcaklığı geçe 15
Tavsiye ederim yaz kış yaprağını dökmüyor süper bir parfüm kokusu çelik yaparak çoğalıyor
Diğer türler erkenden yaprakları kararıyor ve dökülmüyor ellen toplamak lazım şu günlerde satışda
,,,,,,, pişman olmazsınız
Beşiktaş
28-11-2017, 10:13
Ankara karasal iklimde pek olmaz sanırım..
5 Sene evvel bu şekilde bilgi vermişim
Sabır ve doğa aşkıyla bu günlere geldik
Bu çiçekler sizi rahatlataçaktır
su perisi
29-11-2017, 09:08
Doğa
Merhaba günaydın. Işığı bilmem ama bence sizin bahçeniz tam bir terapi merkezi.
Beşiktaş
29-11-2017, 09:24
5 Sene evvel bu şekilde bilgi vermişim
Clematis armandi mi bu tür? Ve ne şekilde nereye dikmeli? Sizde saksıda yukarda duruyor bu tarz bir uygulama mı yapmalı bahçede?
Armandi saksıda güzel gelişmiyor toprağa dikilmesi uygun bendede toprakta kışın soğuklardan dolayı önlem almaya gerek yok
Eve kapanmayın doğa yürüyüşlerinin faydasını mutlaka göreçeksiniz
Kışın dışarda kalabilir kökten çoğaltılabilir toprağını nemli tutunuz
Gösterdiğimiz bütün ihtimama rağmen tohum vermiyor bu sene yeniden Kanadadan yeni tohum getireceğim
su perisi
02-12-2017, 14:29
Gösterdiğimiz bütün ihtimama rağmen tohum vermiyor bu sene yeniden Kanadadan yeni tohum getireceğim
merhaba Sayın ahmeter
Kusura bakmayın ama siz bahçenizde nasıl bitkiler yetiştiriyorsunuz. Bu görüntü çoook güzel. Baayııldıımmm. Galiba siz botanik bahçesi yapıyorsunuz . Her türden bitki ve çiçek var.Bu bir orkide mi?
Foruma hoş geldiniz
Selluka botanik adı VİGNA CARACALLA
Forumda araştırırsanız çok geniş bilgi bulacaksınız .Orkide değildir
Bahçemde yaptıklarım bir hobidir
Merakınızın hobiye dönüşmesini ,ileride bir terapi olacağı muhakkaktır
İyi günler
GÜNAYDIN
Kışı dışarıda geçirebilir
Bu süper havada begonviller
su perisi
03-12-2017, 18:34
Ben özendim
Siz canlı canlı görüp özeniyorsunuz ya biz ne yapalim .
Erkek çütre kuşunun fotoğrafını siz mi çektiniz.
Kuşun resmini ben çekmedim
2010 Senesi 4 aralık çektiğim resimler
Cam güzeli çiçekte,kıl kuyruk ayırma yapmışım cattleya goncaya gelmiş ve 7 sene geçmiş
Afrika menekşesini köklenmesi için bardakta suya koymuşum
,,,,,Sıklamen ve açelyalar
APONOGETON DİSTACHYOS
su vanilyası
Kışı seviyor en güzel zamanı
Sûz-i Dilârâ
05-12-2017, 07:21
Tam da fotoğraftaki gibi ne yapacağımı bilemediğim porselen bir demliğim vardı artık ne yapacağımı biliyorum:D
Clematis armandii'yi aklıma soktuğunuz için teşekkür ederim. Köydeki bahçe için kokulu ve soğuğa dayanıklı bitki toparlıyorum. Yoğun kokulu olması tercihimde ilk sebep. ;)
celalim01
05-12-2017, 11:55
yoğun kokuluları alerjim nedeniyle(koku alerjisi var.) dikemiyorum. Güzel çiçekmiş. Size kolaylıklar dilerim.
Pek çok bitki beni dışarda bırakma dediğini duyuyorum seraya kuş girecek kadar bile yer kalmadı
Hiçbirinin isteğini kırmadım bana bütün yaz neşe moral verdiler
Uzun zamandır uğramayan isimler gördüm Sizlere selam olsun
Ben iki laf etmeden duramıyorum iyi akşamlar ve güzel yaz çiçekleri
Serada sonbahar devam ediyor
Bu resmi buraya koymak sakıncalı biliyorum şimdi şu manzarayı sizinle beraber seyretmek içimden geldi hemen çekip buraya koydum
Son bahçe ve çiçek mecmuamız yayından ayrıldı pek tabii üzgünüm Satışları çok düşmüş Fransada yayınlanan mecmuaya kaldım
Orkide güzeli Bakımı kolay bir saksınız olsun isterim
.......Henüz kar yağmadı yıibaşına kadar da kar gözükmüyor bahçede yapacak bir iş kalmadı mevzu bulmakta zorlanıyorum
Benim güzel begonvilim kışın 2015 kışı soğuk serada çiçeklenmiş ve camlar buz tutmuş artık çelik yapmıyorum nedeni uğraşamıyorum
Bu günlerde sık sık ziyaret su perisi yapıyor Teşekkürler ve bir gül
su perisi
09-12-2017, 17:41
Bu günlerde sık sık ziyaret su perisi yapıyor Teşekkürler ve bir gül
Çok teşekkür ederim sn ahmeter
Sık sık ziyaret ediyorum. Çünkü kafamı biraz dağıtmak için. Uzun zamandır babaannem yoğun bakımda idi. Yeni kaybettik biraz moral bulmak istiyorum. Sevgiyle kalın .
Doğa dostlarına selam olsun
Gül Batur
10-12-2017, 19:18
Aleyküm selam. Hepsi birbirinden güzel yazacak kelam bulamıyorum. sağlıkla kalın..
İyi haftalar Hayırlı sabahlar
Cymbidium
Cam kavanozu seviyor
su perisi
11-12-2017, 07:06
İyi haftalar Hayırlı sabahlar
Cymbidium
Cam kavanozu seviyor
Günaydın
Gününüz aydın olsun sn ahmeter
Artık kesin karar verdim. Forumda gezerken sizin ve diğer üyelerin orkidelerini gördükçe içim bir hoş oluyor. Birazda kıskanıyorum galiba ve ben en kısa zamanda orkide yetiştirmeye başlayacağım. Tabii ilgi duyduğum diğer bitki ve çiçekleri de unutmayacağım.
Sevgiyle kalın
Kelebek orkide Phalaenopsis ile başlayabilirsiniz bakımı diğer türlere göre daha kolaydır Başarılar dilerim
.....Hafif sararan yerlere koyun gübresi serdik baharı bekliyeçeğiz
Dolu felaketi gelmezden evvel bütün çiçekler güzeldi hala kendine gelemeyen bitkiler var
2017 MAYIS SONU VE ÇİÇEKLER
su perisi
11-12-2017, 19:41
Kelebek orkide Phalaenopsis ile başlayabilirsiniz bakımı diğer türlere göre daha kolaydır Başarılar dilerim
İyi aksamlar sn ahmeter söylediklerinizi dikkate alıcam. Umarım Phalaenopsis Kelebek orkidesini bulabilirim. Bulunca size resmini yüklerim. Sizin tavsiye ve bilgilerinize çok ihtiyacım olacak. Yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz. Teşekkür ederim.
İstanbulda lodos rüzğarı devam ediyor kurutucu özelliği olan bu rüzğar bitkilerin suya olan ihtiyacını arttırıyor Bilhassa saksı bitkilerinde kendini gösteriyor lütfen ihmal etmeyin
birgecelikgelin
12-12-2017, 07:46
Sayın hocam ellerine emeğine sağlık iyi ki varsınız önümüz kış olsada sizin bahçenizde hep bahar Saygılarımla .
ParlakYıldızlar
12-12-2017, 13:42
Sayin:Ahmeter,selluka çiçekleri yle bu yaz bende tanıştım, benim selluka 6 mt'yi geçti tabi bu durumda üst kat komşumun balkonda açtı bütün ciceklerini,gelip gidiyorum komsuma,birgün, "Kız ne çok deterjan kullanmissin"diyecektim ki meğer koku benim sellukadan geliyormuş,5 ila 6 tane tohum kapsülü oldu ama geçen hafta havalar çok sertleşti,sellukayı kaybetmekten korktuğum dan, tohumları gözden çıkarıp, budama yaparak içeri aldım. Bahçenizi de her gelişde sessiz sedasız izleyip gidiyorum,mutlu,huzurlu günler dilerim.
Düşünçe ve hislerinizi kelimelere döküp yazdığınız için teşekkür ederim sellukaylan tanışmadan ben doğayı seviyorum demek olmaz
Google pek çok yazım var takip edersiniz iyi günler
SÜPER KALİTE sipariş verdim
Ben yaptım sizde yapabilirsiniz ekim yaptığınız saksının üstünü bir naylonla örtünüz devamlı nemli kalsın
Flamingo bakımı Kolay Ruj çiçeği geçen sene çelik yaptım
Orkide Cattleya bu sene açan ilk kamelya .. Güneş enerjisi fıskıye çok güzel randıman verdi güneş olmasa bile çalışıyor
Beyaz parmak dut beyaz incir ..ve tatlı nar KLEMATİS ARMANDİ
Her haliyle 10 numara fakat onlarca çelikten ancak bir tane muaffak oldum püf tarafını bir türlü bulamadım son yılların süper bitkisi
Bugün 18 derece doğaya koşun
.....Yılbaşı için kıymetli bitkiler geliyor
.....İlk dosyayı açalım birinci ayın 8 orkide kamelia serada ve gene serada bergamot sera sıcaklığında kamelyanın gelişimi pek güzel oluyor ve Bergamot forumda bergamot sayfası açmıştım bilmem nerde kımse ilgilenmeyince bende unuttum siz hiç bergamot reçeli tadtınızmı o seneler forum pek canlıydı
Tek kamelyayı kuruttum ve üzüldüm
Bütün kuşlar vefasız ,mevsim artık SONBAHAR
Çok değişken bir hava yaşıyoruz şu an sıcaklık 17 geliyor bizler ve bitkiler 2 gün sonra meteorolojiye göre 7 dereceyi göreceğiz doğa şaşkınlık yaratıyor
Yağmurlar gelmeden ,hafif bir yağmur var hani şu aptal ıslatan cinsten ben menekşeleri diktim
Eski bahçeler forumda yok oldular merak edenler ahmeter bahçe görebilirler aklıma şu geliyor herhalde bahçelerini müteahhite verdiler apartıman yapıldı
Yarınki ilk işim bahçemde bulunan bu fıstık çamına sarılmak
Sizde yaparsanız daha sık görüşürüz meraklı olduğumu biliyorsunuz su sümbülleri benden hediye
Fikret abinin bahçesindeki havuzda bulunan nilüferlerin kışın da orada durduğunu söyleyince şaşırmıştım. Düz yerimiz olmadığı için ilkbaharda su çıkan yerin önüne kayadan duvar örüp içine çadır naylonu da koyunca çok yüksek olmasa da bizim de bir havuzumuz oldu. İlginç olan dağ başında su içinde ve üzerinde yaşayan böcekler çıktı. Arılar ve çevredeki canlılar çok derin ve büyük olmasa da bu sudan yararlanıyorlar. Pinterestte çok güzel örnekler bulunmakta. Kayrak taşları ile de görüntü göze hoş havuzlar mümkün oluyor. Kışın da suyun donması durumunda ölmeyecek su bitkileri bulabilirsem saksı içerisinde onları da eklemeyi düşünüyorum. Su sümbülleri muhtemelen suyun donmasına dayanamazlar. Bir ara akvaryumcuya geldiğinde akvaryum içinde yaşamayacağını düşünüp almamıştım. Öğrendikten sonra da bir daha gelmedi.
Sn. ahmeter;
Su sümbülleri akvaryumda yaşayabiliyorlar mı? Almama nedenim akvaryum ortamında yaşayamayacaklarını düşündüğüm için. Kışın bahçeden ev içine mi alıyorsunuz.
Bana daha çok dış ortamda daha mutlu ve çiçekli gibi görünüyorlar.
Su sümbülü
Kışı serada geçiriyor en düşük ısı 10 derece yaz kış evde akvaryumda olmuyor muhakkak açık hava istiyor
Mayıs ayında havuzda yavru ve çiçeklenme başlıyor
Senenin en uzun geçesini geçiriyoruz hayırlı sabahlar
Galiba yazı özlemeye başladım ne olacak halimiz
Her nekadar internet varsa ağaçlar ve yüzlerce doğa aşıkları varsa toprak ve toprak yazdan birkaç resim koyayım moral yerine gelsin
Nasıl size biraz tesir ettimi sizi bir yerlere götürdümü yoksa beğen butonuna basıp gideçekmisiniz ? ? ?
Papatyaları görünce nisan başına gittim ve gördüklerim
Bu gün İstanbulda güneş var orkideler açıyor
Seni unutmadık güzel şakayik
Selma_321
25-12-2017, 14:35
,,,....
Ellerinize sağlık muhteşemler
Ellerinize sağlık muhteşemler
Teşekkürler
Beni yakından ve candan takip eden İBOCANDANA 2 resim Teşekkürler
Sayın Osman 45 Teşekkürler
Siz sessiz kaldıkça bende sessizleştim
Harikasınız sevgili ahmeter.....Bu yeşil kadehin içinde hangi şifalı bitkiler vardır....??Öğrenelim, bir zahmet...:)
İyi akşamlar
Geçe hazırladığm bu kadehi sabah aç karnına içiyorum içindekiler
Nane ,Maydanoz ,Kekik ve narenciye yaprakları bilhassa Bergamut
Pek tabii bütün bu yapraklar bahçeden
Ayrıça reçellere ıtır yaprağı , mevsiminde Hodan ve ısırgan yemeği
İlginizden memnun oldum iyi günler
Sayın ahmeter.
Sayın hanımefendi ile birlikte yarattığınız bahçenizi ve eserlerinizi sayın doktorumuzun (nurlar içinde yatsın)düzenlemeye başlamasından bu yana hayranlıkla takip ediyorum. Tüm arkadaşların da övgülerini fazlası ile hak ediyorsunuz.
Uzak da olsa komşu olmamıza rağmen şimdiye kadar yazmadım. Nazik sitemlerinizi hepimiz hak ediyoruz ancak lütfen paylaşımlarınızı azaltmayınız.
Saygılarımla
İltifatlarınıza teşekkür ederim Foruma girmeme vesile olan tüm dostlarımı her zaman hatırlıyor unutmuyorum sağlıklı uzun ömürler dilerim selam ve hürmetler
Bu güzellikleri paylaşmak bana mutluluk veriyor biliyorum çok parçalandık ve dağıldık sizler bana moral kaynağı oluyorsunuz
Ben bu hobiden çok memnunum plastık 5 lt şişede
,,,,,Ortamı sevdimi çelik kolay oluyor
Bugün 18 derece olacakmış hayırlısı lodos insanı gevşek hale getiriyor çalışmaya gönlüm yok
Albümü çeviriyorum resimlere tek tek bakıyorum 2015 Haziran ayındayız ayın 6 sında bu çiçekleri beğendim beraber bakalım 800x600 piksele ayarlıyorum
Meraklı olanlar gerilere doğru sayfaları çeviriyorlar baziları bu sayfaya bakıp kayboluyorlar
Doğa aşk ister
Günler bu şekilde geçiyordu İklimler değişti kışı sevmiyorum
Sizde havalar nasıl ?
elifaydin
29-12-2017, 08:10
Aynı şehrin havasını soluyoruz sayın ahmeter, ancak sizin bahçenin havası çok daha farklı olmalı. Her bir bitki şahesere dönüşüyor elinizde.
Aynı şehrin havasını soluyoruz sayın ahmeter, ancak sizin bahçenin havası çok daha farklı olmalı. Her bir bitki şahesere dönüşüyor elinizde.
Sayın Elif hanım teşekkürler
Unutturamaz sizi hiçbir şey , ..............
Sonbahar güzeldir açan güller solmasa
SELLUKA
2010 Senesi bir selluka fırtınası esiyor bir heyecan ,bir merak geldi geçti
Fakat çiçeğinin güzelliği ,ve kokusu unutturamaz seni hiçbir şey sellukam
2017
Seni en beğendiğim güllerle uğurlayaçağım
Çiçeklerin moral üzerinde olumlu etkisi olduğu aşikar ve işte güller bu etkiyi kelimelere dökebilirsiniz
Son gül neden göz yaşı döküyor ??
kartal124
30-12-2017, 20:20
Rahmetli Yıldırım Gürses ne güzel anlatmış gülün neden ağladığını.
https://www.youtube.com/watch?v=IYl3A6i3z1E
Selamlarımla.
Leylaklar dökülüp güller ağlasın , ben gönlünü alır ağlatmam
2017 uğurluyoruz yarın yeni senede buluşacağız Gününüz şen olsun
Bahçeye çıkılacak gibi değil 7 derece serada birkaç resim çektim bakalım beğenecek misiniz ?
Dostlarım sizlerle mutlu seneler
Bahçeyi ve çiçekleri videoda seyretmek ve fonda güzel bir müzik takdir sizlerin bekliyorum Bu gün bir dostumun hatırlatmasıyla hazırladım bence süper oldu
Kış güzelleri kar gelmeden son günler sizlerede iyi günler
Yoksunuz sık sık uğrardınız neden niçin ?????
10 Sene evveline gitmek istemedim 5 seneyi yeterli buldum
Neşeli, bol çiçekli günler
Faydalı olamamışsam resmi kaldıraçağım
ve güneşli herhalde son güneşli günler ve suskun doğa dostları
Selma_321
11-01-2018, 10:49
ve güneşli herhalde son güneşli günler ve suskun doğa dostları
Muhteşemlerrrr
Bu gün ayva reçeli yaptım içine 2 tane ıtır yaprağı attım dahi diyebilirsiniz Kabuldür
Yorumsuz
Bu günde geçeçek
serkan_istanbul
12-01-2018, 10:28
Iyi günler her zaman ki gibi çok güzeller. Cybıdıum orkideler çok güzel açmış. Maşallah ellerinize sağlık...
Serkan
Teşekkür ederim ,meraklı olduğunu seneler evvelden biliyorum çiçek sevgisi olanlar zaten kendilerini belli ediyorlar
Buraya video yükleyemiyoruz Youtube yükledim
Saim Ergin yazıp bakabilirsin Selamlar
Serkan PARDON
Sayın Muda Bildiğim kadarıyla forum video kabul etmıyor arka arka siyah panolar çıkmış kaldırırsanız memnun olurum emeğinize teşekkürler
Muda beyin yüklediği video sayfaları bende siyah çikmış göremiyorum iyi geçeler
3 Orkide pazar gününe yakışır iyi günler
İnsan hayal ettiği süreçe yaşar
iyi haftalar Sizde bir çiçeksiniz
Sayın ahmeter, bahçenizi her ziyaretimde içimde mutluluk kelebekleri uçuşuyor. 2010 yıllarında sizden selluka tohumu edinmiş ve coşku ile yeşertmiştim ama çiçeklerini göremeden kuruttum. Sizde umarım o güzellikler yaşamaya devem ediyordur. Saygılar.
İlginize teşekkürler Beğenen isimleri görüyorum yalnız resimler simsiyah ve alt tarafta düzelt butonu yok lütfen siliniz
Merak ettim siz kendi sayfanıza hiç video koydunuz mu Forum video kabul etmiyor biliyorum tekrar ediyorum lütfen siliniz ben silemiyorum iyi akşamlar
Sayın ahmeter, bahçenizi her ziyaretimde içimde mutluluk kelebekleri uçuşuyor. 2010 yıllarında sizden selluka tohumu edinmiş ve coşku ile yeşertmiştim ama çiçeklerini göremeden kuruttum. Sizde umarım o güzellikler yaşamaya devem ediyordur. Saygılar.
Sayın İsak bey
Beni tekrar aramanızdan çok memnun oldum İşte SELLUKA DOSTLUĞU
Sıhhatlı .neşeli seneler dilerim
Firma yalnız bir tür bitki yetiştiriyor ortanca veya menekşe
Tüm serada tek bir tür
Sera bilgisayar sistemine bağlı
Bitkinin bütün isteklerini bilgisayar veriyor
Şu ay sıçak .şu ay gölgeleme sabah sulama, ne kadar esinti ,ayda kaç sulama
hepsi bilgisayardan
Mevsim mühim değil kar yağarken menekşe veya ortanca veya orkide yetişiyor
Kışın güneş zaten yok fakat bulutların arkasında saklı güneşten elektrik elde ediyorlar
Menekşeye tohum bağlama diyorlar tek sefer çiçek ver diyorlar
Neresi Hollanda
Sizleri fazla üzmek istemiyorum iyi akşamlar
Yağmur yağıyor hava soğumuş son begonvil saksılarını seraya almalıyım yağmur bayağı ağırlaştırmıştır
Ben yardıma geleyim mi diyenler kalmadı artık
Bilirim susmayacak kalbimdeki kuş
Havanın aydınlanmasını bekliyorum
maktas61
18-01-2018, 11:21
Sayın Ahmeter, İstanbul'da yaşasaydım seve seve gelirdim.
Trabzondan bu ilginiz moral takviyesi yaptı o hızla işlerimi hallettim sağ olun Selamlar
Hodan .. pastırmasını unutmuyoruz
Baharı bekliyoruz iyi pazarlar
Hepsi birbirinden güzel. Yetiştiren ellerinize sağlık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ve bir gül verip başarılar dilerim
Bu çiçekler ,ah bu çiçekler bana bu kelimeleri söyletiyor ya siz
Buyurmazmısınız .?
Selma_321
21-01-2018, 17:34
Ne güzel... Afiyet olsun...
Sene 2015 Aralık ayındayız o gün çektiklerim ve içlerinde en güzelleri
Hergün fotoğraf çekmeyi adet halıne getirdim beni oyalıyor
Ayrıça internette çeşitli yerlerde albümlerin var
Çiçekler dayanılmaz
Güneşli ,bol çiçekli huzurlu günler arzusuyla
Bahçenin armutlarından bugün hazırlandı Armut tatlısı
Bu güzelle tanışırmısınız
Çiçekler derleyeyim
Bir demet eyleyeyim
Demeti neyleyeyem
Verecek kimse olmayınca Not 2017 haziran ayında hazırlamıştım aynı
gün verdim
İstanbulun sonbaharı
Çiçeklerin en güzel olduğu ay 9 ay 2005 eylül ayının 20 sinde güzeller
Özlemle sizleri bekliyoruz Begonvilim bilhassa seni .seni üşütmemeye özen gösteriyorum şurda ne kaldı 3 ay Sevgiler
Sabahleyin bahçede gördüm biraz üşümüş
Bende bugün seni bekliyordum Hoş geldin sefalar getirdin
,,,,,İnanın hayret bugün sıcaktan seranın camlarını açtım Orkideler süratlen çiçeklenmeye başladı Küpe hafta sonu açar su sümbülü yeni kökler vermeye başladı
Günaydın
Bahçe için süper bir hafta ben çalışacağım yapılacak işler çok iyi günler
Bahçemde Ballı babalar açmış,üzerine bombus arıları konmuş görünce sevindim
Beraberliğimizin devamını diler sıhhat ,neşe ,ve mutluluklar dilerim
fikreteren
04-02-2018, 18:08
Ahmet bey birinci çiçeğin ismi nedir. soğanlı bir bitkimi
fikreteren
04-02-2018, 18:10
5951 deki birinci resimdeki çiçeğin adı nedir. soğanlı bir bitki mi
Sizi tekrar bahçemde görmekten son derece memnun oldum Bahsettiğiniz bitki 10 sene evvel gelen hediye bir yumru
Belkı o zamanlar ismını biliyordum fakat şimdi hatırlamıyorum
Sıhhatli mutlu iyi günler dilerim
İyi akşamlar
Dayanamadım Petunia . Küpe .ve Begonvillerden çelik yaptım
Sizi on senedir yakından takip ediyorum bahçenizi ve çiçeklerinizi beğeniyorum . ve istekler
Sessiz bir takip olmuş ,,,,, iyi akşamlar
YOUTUBE videoları bakabilirsiniz
Bombus arı
begonvil çelikleri
Bu sabah doğada idim , Bombus arısı için 8 tane 8 ayrı kavanozo aynı kavanoza 2 tane koymak çok zor geniş bilgi GOOGLE
Çelik begonviller çiçeğe geliyor .
Bilhassa domates yetiştirenlere
Hava güzel gezebilirsiniz
birgecelikgelin
08-02-2018, 07:58
Sayın ahmeter bu verdiğiniz bilgilere kış gününde bize yazı yaşattığınız için size candan teşekkür ederim Saygılarımla .
Kartopları açmış ,çuhalar çiçeklenmiş kokulu mor menekşeler açmış
Mor menekşelerin çiçeklerini bir su dolu bardakta on dakika tutup bir güzel içtim
Ben baharı içtim
Begonvilim
Böyle güzel olmasan,böyle tatlı bakmasan
Kim arar seni .....
İyi günler
Bende sevgisi büyük ,güzel bir anı
Sellukam unutturamaz seni hiçbir şey
Çiçek sevgisı
Orkideye meraklananlar şimdi tam alma zamanı her cinsten sevgililer günü için bol çiçek gelmiş
Bu güzeli bu sabah gördüm Hoş gelmiş
Arkadaşlar isteklerinizin mühim bir kısmı hazır pazartesi kargoya vereceğim
Fakat çok yoruldum Selamlar
Dinlenince insanın aklı başına geliyor dünkü yorgunluğum sevgililer için yurt dışından gelen bitkiler ve benim alış veriş yapmam
Onlarca tır la çiçekler gelmiş ve kapış kapış satış
Bende dayanamadım arkadaşların siparişleri yanında 2 saksı aldım
Peperomia ve paşa kılıcı veya sanseveria
Fiatlarını merak ediyorsunuz peperomia 20 diğeri 60
İnsan görünce dayanamıyor
Sıcak seralarda neler yetiştirmişler Hollandadan geliyor
Hollanda elçileri karşılıklı olarak geri çekildi
Seralar güneş ve rüzğar enerjiden elde edilen elektirikle usınıyor
Doğal gaz faturası korkutuyor
İyı pazarlar benim kahvem şekerli olsun hoş kalın
3 sene evvel bu gün menekşe fotoğrafları dışarda kar var Bu sene menekşelerde muaffak olamadım yeniden değişik renkler aradım maalesef yok İthal olanlara baktım 6 renk eski renkler
Bir mahsun mor menekşe ağlıyor mu ne ?
Selma_321
12-02-2018, 10:00
Benim menekşelerimde hiç tomurcuk vermiyorlar uzun süredir.. Belkide bu sene menekşelerdebir sorun vardır.
Saim bey gerçekten çok güzel ve çok düzenli bir bahçeniz var. İnsanın gözü, gönlü açılıyor. Ellerinize emeklerinize sağlık derken hem tebrik ediyorum hemde teşekkür ediyorum, bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için. Ve orkideleriniz muhteşem, ****** bütün diğer çiçeklerinizde... Bütün bu güzelliklerle dolu uzun bir yaşam diliyorum size ve eşinize. Sevgilerimle.
Bende size aynı duyguları iletir iyi günler dilerim
Bir haftadır İstanbula yurt dışından çiçek geliyor Çoğunlukta kesme çiçek bilhassa Hollandadan en fazla geliyor Kasımpatı ,orkide Ortança ve ismini bilmediğim kesme çiçekler su dolu plastik şişelerde
Saksılı yeni bir bitki bulamadım mesela katmerli bir çan çiçeği veya yeni bir Afrika menekşesi
Olsun Fidanlıklar çiçeklerle dolu moral yükledim
2014.. 2 ...10 Günü pencerem
Şimdi hasretle bakıyorum
Ve İstanbulda menekşe yok herhalde iklim değişiklıği
Bana ilaç gibi geliyor Size bilmem
Bu gün İstanbulda hava güzel doğaya koşuyoruz hep beraber
https://www.facebook.com/saim.ergin.1/videos/2099642463598843/
İyi günler
Isıtılan serada çiçekler
Selma_321
15-02-2018, 16:11
Çok güzeller maşallah
nanemolla
15-02-2018, 16:23
Sn ahmeter sizin bitkilerinize olan sevginize,ilginize,bakımlarına ,hele bitkilerinizin çiçeklerine hayran kalmamak mümkün değil.resimleriniz tablo gibi gerçekten.ne kadar iyi bakıldıkları her hallerinden belli.Sayfalarınızı hayranlıkla gezindim.Kolay gelsin.Sağlıcakla kalın inşallah.
Teşekkür eder iyi günler dilerim
Not Resimdeki orkideyi bilgisayara fon yaptım arzu edenler kullanabilir
İyi akşamlar
nanemolla
15-02-2018, 20:06
Sevdiğiniz kadar var.Harikalar
Bu serada
Tohum çimlendirme , Kıymetli çiçek çelikleri, kaybolmaya başlama lhtimali olanlara özel bakım ve sevdiklerim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.