View Full Version : ahmeter / Bahçe
Bir evvelki mesajda sıçaklara karşı bitkilerde ne önlemler alınabilir en kısa zamanda anlataçağım demiştim
Haydi anlat diyebilirsiniz
Fakat günde 10 dakikalık bölümler halinde bir saat ekran karşısında olmak işin doğru tarafı
Hele geçe voltaj yükseldiği için gözler gelen ışıktan ne kadar zarar gördüğü aşikar
Yazılarımın kısa ve öz olmasının sebebi
iyi geçeler
Not - Ekrandaki işığın parlaklığını ayarlama düğmesi var ben yaptırdım
Güneşle uyandınızmı ?
Ceylan
Çelik yapmak için son günler toprağın ısısı müsait
Yaz sıçakları başladığı zaman çimenleri bir boy yüksek kalacak şekilde kesmesi için makıneyi ayarlamak lazım
Kuvvetli güneş ısısı toprağı etkileyip sararma olmasın diye alınacak tedbirlerden bir tanesi
oguzgoze
06-08-2013, 14:34
sorularınız ve nereden temin edebilirim gibi bitkilerle ilgili var ise bildiğim kadarı ile söyleyebilirim.
Yazın sıçaklarda bitkilerin ölmesi
Ithal edilen çiçeklerde nerdeyse tamamen torf kullanılıyor ve Hollandadan geliyor
Hollanda kendi toprağını kullansa toprağı bitmişti Torfu sibiryadan ithal ediyor
Saksı içindeki torf sünger gibi fazla su emdiğinden yazın hemen kök çürüğüne
yakalanıyor kurtarmak zor
Bitkinin şayet zamanı ise toprağını değiştirme yoluna gidiniz
A.menekşesi ,küpe ,cam güzeli gibi
Saksı harçına muhakkak orman çürüntüsü, ve kum katınız
30 Dereçeyi geçen sıcaklıklarda güneşten kaçırınız
Bu 3 bitkide saksı toprağının mutlaka kurumasını bekleyiniz
Torf sizi aldatabilir bitkiyi torfda uzun bir zaman tutmayınız
Selamlar
edelvays58
07-08-2013, 16:44
Ahmeter Bey, bu sefer sessiz gezinip gitmek istemedim bahçenizden. Çiçekleriniz harika. Torf konusunda size katılıyorum. Tercih edilecek bir toprak değil.
Benim derdim de açelya ile. Bir türlü yetiştiremiyorum. Aldıklarım kuruyup gidiyor. Gölgede olmasına rağmen.
Saygılarımla
En güzel bir örnek dikkat edin Açelyayı sırf torfa ekmişler bahçeniz varsa aldığınız gün bahçeye toprağa ekin ben bu hafta alıp toprağa ektim gayet güzeller
Bahçeniz yoksa 2 boy büyük saksıya alın ve gübrelemeyi unutmadan bakabilirsiniz resimle daha geniş bir bilgiyi akşama yazabilirim Selamlar
edelvays58
07-08-2013, 18:48
Açelya hala satılıyor mu ki seralarda? Ben son zamanlarda göremiyorum onları.
Açelya mevsımi şimdi başlıyor Saksıda 4 kök var fiatı 7.35 seralarda değil marketlerde
Resimde benim o fiata alıp diktiklerim gonçalar gözüküyor biri açmak üzere
Bu sene tohumlarını alıp çoğaltma yoluna gideceğim gösterişli ve güzel bir bitki
Eviniz neşe ve çiçekle dolsun iyi günler
30 dereçenın üstündeki sıcaklık bu güzelliği ortadan kaldırdı bizde saksıyı bir kenara aldık
30 dereçenın üstündeki sıcaklık bu güzelliği ortadan kaldırdı bizde saksıyı bir kenara aldık
Lobelyalar kurudu mu yani?
Benim bahçeye diktiğim 3 kökte şimdilik bir şey yok ama tohumdan yetiştirdiklerim 5 kök çok cılızlar ve hiç büyümediler. Eğer sağlam atlatırsak bu sıcakları sizin için ayırırım.
Güneşten pek hoşlanmayan bir bitki aynı zamanda toprağının devamlı nemli
olmasını istiyor
En güzel rengi resimde gördüğünüz mor , tohumdan üretiliyor
Dökülen tohumlar bütün kış bahçede kaldıktan sonra mayıs aylarında bahçenin muhtelif yerlerinde yeşerdiğini görüyorsunuz
Sevgi hanım teşekkür ederim
Bu günlerde geceleyin nem 90 lar civarında ondan dolayı çiçeklerin sulanmasını sabah saatlerinde yapılması uygun , fazla nem ve sulama kök çürüklüğü meydana getiriyor
Bu durumdan en çok memnun olanlar havuzdaki nilüferler
İyi günler
Ahmeter bahçe
Bu resmi sizinle paylaşmadan edemedim
Yaz başı açan lobelya kurumuş tohumları saksının toprağına dökülmüş ve tohumlar yeşermiş
Bundan sonra ilgilenip şaşırtmak ve 2014 sezonuna açar hale getirmek
Çiçeklen geliyorlar bayram ziyaretine
Ben çiçeği tanımıyorum getiren dostumada soramadım
Çiçeği açmaya başladı bir açsın bakalım nasıl bir güzel
Israrına dayanamadım onunda bir poz resmini çektim
Hala adayı özlüyormusun ? memnuniyetin resimde belli oluyor
Çiçekler konuşsun
Gülün yanında selluka açıyor
Yeni bir gün için ,gökyüzünü maviye boyadım iyi günler
birtanecik
12-08-2013, 06:45
Hocam mutlu ve huzurlu günler. Bayramınızı kutlarım
loveforlife
12-08-2013, 09:04
Bu sene tohumlarını alıp çoğaltma yoluna gideceğim gösterişli ve güzel bir bitki
Çok da kolay çimlenip gelişiyor... Tek problem ikinci yılında çiçek açıyor olması. Behçenizin rengi, kalbinizin sevinci hiç eksik olmasın!
Saygı ve selamlarımla...
Sizlerle 6 senedir beraberiz
Beğenileriniz ve sevginizle ,hep beraber ve burada olmak arzusuyla sizlere
sevgi ve selamlar
birtanecik
12-08-2013, 16:09
Hocam bende bu yaz Akçay pazarından aldım. Benimki kırmızı. Devamlı çiçekte. Kışın soğuğa hassas olduğundan İstanbul'a geri götüreceğim. Ne şartlar ister acaba?
Selamlar...
Sizlerle 6 senedir beraberiz
Beğenileriniz ve sevginizle ,hep beraber ve burada olmak arzusuyla sizlere
sevgi ve selamlar
Merhaba hocam, begonvilin yanındaki ağaç yasemini mi?
Varsa ağaç yaseminin tek fotoğrafını da yükleyebilir misiniz?
Sevgi ve selamlarımla.
Aynı dalda renk zenginliği pek nadir bir durum begonvilin özelliği
Sayın ahmeter, sonbaharda çiçek açıyorsa bu içmekan diye satılan açelyadır yalnız. Toprağa dikmeyi düşünmüyorsunuzdur inşallah. Saygılar, selamlar
Açelya mevsımi şimdi başlıyor Saksıda 4 kök var fiatı 7.35 seralarda değil marketlerde
Resimde benim o fiata alıp diktiklerim gonçalar gözüküyor biri açmak üzere
Anlıyamadım bütün açelyalarım bahçede toprağa ekili,40 senedir bahçede yaşıyorlar ben mi yanlış anladım Ali baba
Rhododendron ailesi çok geniş sayın Ahmeter, bir çok açelya alt varyetesi var ve çoğu azalae japonica olarak geçiyor ama birbirinden farklılar. Esas bahçe açelyası, yani kış dinlenmesi gerektiren, soğuğa dayanıklı (indicum, mollis vs. gibi türler) eski tomucuktan 3lü 5li dallar şeklinde büyüyerek gidiyor. Bunu hemen ayırd edersiniz zaten. ve çiçekleri katmersiz çan çiçeği formuna yakın ve küçükler. Mesela bu linktekiler;
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/20415.htm
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/30135.htm
http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/30756.htm
http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/30136.htm
http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/30967.htm
iç mekan diye adlandırılan, yapı marketlerdeki açelyalar ise ana gövde yapmıyor, çoklu dal yapısına sahip, çalı türü. Yaprakları çok iri ve tüylü aynı şekilde çiçekleri de büyük ve katmerli gibi oluyor.
mesela;
http://www.agaclar.net/forum/1112766-post12.htm
http://www.agaclar.net/forum/97861-post21.htm
http://www.agaclar.net/forum/808929-post12.htm
http://www.agaclar.net/forum/634956-post85.htm
http://www.agaclar.net/forum/720703-post88.htm
http://www.agaclar.net/forum/1026102-post95.htm
Bu türler kışın soğukta dondukları için genelde iç mekan açelya diye geçiyor.
Sizin bahçedekiler ilk türden zaten sanırım ama bu son gösterdikleriniz iç mekan gibi gözüküyor.
Anlıyamadım bütün açelyalarım bahçede toprağa ekili,40 senedir bahçede yaşıyorlar ben mi yanlış anladım Ali baba
İç mekan açelyayıda bahçede toprağa dikiyorum yaprak dökmeyen ağaç altlarına üzerine kar yağmıyor (manolya ağaçı)
Don olacağı akşamlar gazete kağıdı ile örtüyorum
Bir kısmını ısıtılmayan serada bırakıyorum
Ve soğuk oda pencere önüde olabiliyor
Sıçak bir gün geçireceğiz .Gününüz şen olsun
menekşeci
13-08-2013, 07:49
bahçenizde çiçeklerinizde çok güzeller ...
Kokulu ,3-4 metre boyunda ağaç halini alıyor hızlı büyüyor Tohumdan yetiştiriliyor Tohumlar kasım ayında oluşuyor
Tanımıyorum ilk defa yüzünü göreceğim bir naz ,bin naz
Sizleri görünce sonbahar geldi diyorum , Alacalı sütlüğen
Bu günlerde bir saksı edinin hem çiçeğinin rengini görürsünüz ve fiatlarının en ucuz olduğu günler
Açelyayı kışın dışarda yaşatarak çiçeğe getirebilirsiniz
nasıl mı onu sevdiği yere yerleştirerek ,,,bütün bu söylediklerim İstanbul için
Kuzey rüzğarlarını almıyan duvar kenarı veya ağaç altı
Bu ve önümüzdeki günler satın alınacak günler
Resim 5 senedir dışarda yaşayan iç mekan türü
Bana kalırsa gene güzel .kaya taşla ne kadar uyumlu
Nasıl oluyor böyle hem yorumsuz yazıyorsunuz ,hem özlemiştik
Mugo çamın bu günlerde güzelliği
birtanecik
13-08-2013, 21:38
Hocam herşey fevkaledenin fevkinde.
Suların üzerinde bir renk çümbüşü
Çiçekler kıskanır bu görünüşü
Adeta güllerin çocuk gülüşü
Su seninle gurur, duyar nilüfer
Çoktandır bu siteye üye olmama rağmen pek üyelerin bahçe ve balkonları kısımlarına bakmazdım. İki gündür 144 sayfalık bahçe serüveninizi inceleyince hata ettiğimi farkettim. Bu bahçe Beşiktaşın neresinde Ahmet Bey,nasıl olmuş da farkedememişim, kendime şaşırdım. Elinize yüreğinize sağlık, harika bir bahçe olmuş.
Diğer açelya türlerinde başladığım çoğaltma çalışmalarım çok iyi sonuç verdi. Ancak görüyorum ki sizde o çeşitler mevcut. Şimdi en sevdiğim büyük açan kırmızı katmerli açelyayı deniyorum. Şayet başarılı olabilirsem bu bahçeye göz kirası bir katkım olması için size ulaştıracağım.
Sizi özlemiştik
Abim üstüme alınacağım. Bende sizi ve ablamı çok özlemişim. Dün döndüm ve beni begonvilim güzel çiçekleri karşıladı. Bodrum' a gittiğimde de yine turuncu begonvilimle bol bol kulaklarınızı çınlattım. Tatilin ilk günü telefonumu suya düşürdüm. Sonuç olarak görüntü de ses de gitti. Sevdiklerimi arıyamadım.
Selamlar...
Sevgiler...
Saygılar...
Alınma olsun , diye çıtlattım selam ve sevgiler
Bu sabah bu güzelle karşılaştığımda sizleri andım ve çok dua ettim.
Beni selluka ile tanıştırdığınız için ne kadar teşekkür etsem az. Bu yüzden bizde sizlerin ellerinizden öpmeye geldik.
Ayça ablama da hürmetlerimle, selamlar.
Sağlıcakla ve hoşçakalınız:)
433518
Sayın Sevgi
Güle güle büyütün ,ve koklamayı unutmayın
Sayın Turhal
Sık sık beklerim İyi günler
Resim bir ilkbahar sabahı
Güneşin ilk ışıkları havuzda
Sivrisineği problem yapmayın ,önlemesi gayet kolay ilaçlar var
birtanecik
15-08-2013, 16:47
Hocam süpersiniz. Kaç fırın ekmek yiyeceğiz bu duruma bahçeyi getirene kadar...
İlgili bölüme yazdım bilen yok birde burada deniyorum
Sıçağı çiçekler sevmiyor , bende sevmiyorum Fakat sevgi
Bu gün mecburen 12 kadar serada çalıştım sıcaklık 35
Bitkileri bilhassa yazın ayda bir defa bir su kabına koyarak suya doyurmak çok faydalı hele bu bitki orkide ise
Resimler yapılan çalışma
ardacan2000
17-08-2013, 16:03
Çok güzeller, maşallah.
Bu gün ancak bu saatler uygun oldu
Bu günki resimlerden en beğendiğimi buraya koydum
Değişik renk begonviller
Sorabilirsiniz merak ettiklerinizi İyı akşamlar
Çiçeklerini verdi güzel ,haşmetli yaşlı ama , genç duruyor
Yaşı bir asırdan fazla
Son resim Sundavilla İyi geçeler
birtanecik
18-08-2013, 00:10
merhaba iyiakşamlar Hocam,
Sundavilleyi bende aldım. Balkonda büyütüyorum. Eylülde İstanbul'a götüreceğim. Akçay havası ne kadar da ılık olsa enfazla 10 derecede içeri alınması gerekiyormuş. Bu çiçek hakkında tiyolsrınız varmı?
İhmale gelmeyen tek yanı demir eksikliği bu durumu telafi etmezseniz bitkinin çiçekleri az ve yaprakları sararıyor sonu hüsran
Demir suyu olan kovamızdan her hafta bir tas su ile sulamak iyi günler
4310 mesajda bulunan bitkinin adı belli oldu
Yalnız bakımı ile ilgili Türkçe bir bölüm rastlayamadım var İngilizçe ve Almança lisan bilenler buraya yazarlarsa memnun olurum
cörekotu
18-08-2013, 21:12
Sayin Ahmeter, bahceniz herzanki gibi muhtesem...
Daha öncede yazmistim sanirim gözden kacirdiniz, su sümbülleri dona dayaniklimi diye sormustum bilgi verirseniz cok sevinirim...
birtanecik
18-08-2013, 21:33
Merhaba Hocam
Evet bazen bir iki yaprağı sararıyor sundavillanın. Sizden öğrendiğim gibi demir suyu bidonlarım köşede hazır tutuyorum. Ama ne yalan söyleyim buna hiç vermemiştim. Sabah 6 da çim sulamaya başlayınca ilk iş demir suyu vermek. Siz çooooooooooook yaşayın sevgili hocam.
Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti
Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor
Sayın loveforlife
Çiçeğiniz açtı Teşekkürler
birtanecik
18-08-2013, 22:06
Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti
Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor
Bende bunu bildiğim iiçin İstanbul'a götüreceğim. Ev kaloriferli olduğu için koruyabilirim. Yanlız oda ortamı çiçeği bozmaz değil mi? Yoksa biraz daha soğuk olan kapalı balkon mu?:rolleyes:
Sıçaklara en güzel sardunya ve begonvil dayandı
Bu hostayı görünce imrendim bir Fransız bahçesinden ,aynısı bende var şehrin tozundan ,ki her akşam yıkıyorum bu şekilde olmuyor ,herhalde her akşam bir bezle silmek lazım
Muz yaprağı
Bir haftalık yeni bir yaprak ,üzerine 2 ayrı begonvil çiçeği koydum
Ben beğendim bahçede pek fazla bir hareket yok . komşu bahçelerin de çiçeklerini koymak istemiyorum
Muz henüz 6 aylık güzel gelişme gösteriyor serada tutuyorum
Fidanı gönderen Sayın Mutlu kutluya tekrar teşekkürler
Her sabah bahçeye gelenlere ayrıça teşekkürler
Bir tek çiçeği olsun ,adı menekşe olsun
Bir İngilizçe bilene tercüme ettireceğim
Bazen yaprak güzelliği. çiçeğinin yanında ön plana geçiyor
Bir İngilizçe bilene tercüme ettireceğim
Saim hocam bu çiçeğin ismi nedir acaba?
Sayın Eser İlhana teşekkür ediyorum
Eser İlhan
20-08-2013, 21:45
Sayın Eser İlhana teşekkür ediyorum
Rica ederim sayın ahmeter, yardımcı olabildimse mutlu oldum.. Güle güle büyüsün bahçenizde..
Merhaba ahmeter bey, haemanthus cicegi hakkinda almanca tercüme yapacagim dilimin döndügünce :) haemanthus bitkisi amarillydaceae ailesindendir, soganli bir bitkidir, yaprak döken ve dökmeyen olmak üzere farkli boylarda ve renklerde cesitleri vardir, yaprak dökenlerde2-3 aylik bir dinlendirme dönemi vardir, dökmeyenlerin dinlenme süresi daha kisa ve yaprakli olur, direk günes almayan aydinlik mekanlari sever, gelisme döneminde düzenli sulama yapilir, dinlenme süresine giren bitki yapraklari sararmaya basladiginda sulama azaltilir ve dinlenme süresinde sulanmaz, kuru birakilir. Normal oda sicakligi idealdir, dinlenme süresinde isinin 13 derecenin altina düsmemesi gerekir, sogani cogalmayan cinslerde tohumdan cogaltma yapilir, sogani cogalan cinslerde yavru soganlar Anne sogandan ayrilmalidir, cicek topragi **** Kompost dikim icin idealdir, sogan büyük saksiya dikilmemelidir, soganin etrafiyla saksinin kenari arasinda 3-4 cm bosluk kalmalidir, saksi degisimi sogan büyüyüp saksinin kenarina deydigi **** köklerinin toprak yüzeyinden disari ciktiginda yapilmalidir, uygun bir bitki besiniyle her iki haftada bir beslenebilir,
Yildizlar ( ya da) yanlis yazdigim icin cikmadilar :)
cörekotu
21-08-2013, 01:52
[QUOTE=ahmeter;1191028]Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti
Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor[/QU
Bu durumda ben bu sevdadan vazgeceyim desenize :( Bilginiz icin tesekkürler...
Sizdeki Haemanthus multiflorus'muş. Google'de baktım bir sürü türü var.
Bu şekilde yaparmısınız
Güneş görmeyen bir ortamda asarak kurutunuz
Kullandığını yağı lezzetlendirin Nane,Adaçayı lavanta gibi
Köklenmede büyük faydası var
birtanecik
21-08-2013, 15:44
Hocam fevkaledenin fevkinde herşey.
Sevgiler...
Gezebilirsiniz .merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
birtanecik
23-08-2013, 06:04
Hocam günaydın,
Bahçenizden genel görüntüler istesek kendi bahçemize kopyalamak için. İzin olur mu?
En başta 14 nolu mesajda bahçenın resimleri var örnek alabilirsiniz iyi günler
turkankaragoz
23-08-2013, 12:15
Çok güzel bir bahçe Sn Ahmeter bayıldım. Tam resmi çektiğiniz yere bir sandalye elde birde kahve harika valla.
sami ulus
23-08-2013, 12:58
Gezebilirsiniz .merak ettiklerinizi sorabilirsiniz
Söyleyecek söz bulamıyorum Maşallah. Efendim siz hayallerdeki bahçeyi gerçeğe dönüştürmüşsünüz. Emeğinizin karşılığı nice güzel günler geçirmenizi temenni ediyorum bu harikulade bahçede. Saygılarımla.
Sayin Ahmeter..Saygiyla selam..efendim ciceginiz cok güzel..Haemanthus bitkisinin yeri güney Afrika..cicek acma mevsimi Temmuz - Ekim arasi..Yazin disarida kisin ise iceride 12-15 derecede tutulmali ve isikli yer olmali..cok su verilmemeli arada topragi kuruyunca sulanmali..saksi degistirirken sogani hirpalamamak cok mühim..saksinin altinda su birakmayin sogani cürütürmüs..Kasim - Subat dinlenme zamaninda az su verilir. cogalmasi yapragin topraga ekilmesi ile **** ilkbaharda sogani ayirarak olur..Sevgiler..Hoscakalin..
Ayrica bahceniz siir gibi...cok cok güzel....insanlar bahcelerine ruhlarini yansitirlar bence...Maasallah ...nazar degmesin...Güzel Besiktasima Selam yollamadanda gecemiyecegim dogrusu..Güzel günler dilerim..Hoscakalin ....
Sami bey teşekkürler Selamlar
Sayın Tepper
Beşiktaşdan selamlar
Haemanthus bilgisi için ayrıça teşekkürler
Bu gün Beşiktaşda begonvil açtı
Sayın Kartopu hoş geldiniz
BİR GÜL İÇİN , AH EDENLER HOŞ GELDİNİZ
LYSİMACHİA
Hızlan çimenlere doğru yayılmaya başladı yarın ilk işimiz bunları temizlemek şayet yapmazsanız bahçeyi istila ediyor saksıda güzel görüntü veriyor
Sarı çiçekleri olan bu bitki akvaryumdada yaşamayı seviyor
Kırmızı gülün manasını herkes biliyor
Peki beyaz gül , siz yazarmısınız en güzel ifade edene yarın sabah bir başka çiçek hediye
Bir ömür geçirsede güllerle bahçevanlar,Bir gülü gülden başka kim anlar?
Size gülen bir çiçek var Begonvil
Sıçak bir haftaya başlıyoruz İstanbul için 35 deniliyor bazı tedbirler almak şart bütün yıl verdiğiniz emekler bir anda yok oluverir
Bu hafta çiçeklerinizle beraber olunuz onların dilinden ancak siz anlarsınız
Bir yakınınıza bakması için bıraktınızmı yandınız
Güneşe karşı önlem alınız ,suyuna çok . çok dikkat ediniz
Bu haftayı bu şekilde geçireceğiz
Ve bazı bitkileri kaybedeceğiz küpeler.cam güzeli ,Afrika menekşesi gibi
Dün geçe İstanbulda nem 90 bu gün sıcaklık 33 iyi günler
Sayın Ahmeter,
Bahçeniz herzaman ki gibi çok keyifli.
Gitme güzel, bir çift sözüm var
Güller açıyor soluyor
Bir selam vermeden gelip geçiyorsun
birtanecik
27-08-2013, 21:43
İyiakşamlar Hocam,
Güllerin hepsi güzel güzel olmasına lakin beyaz gül ayrılıktır...
pislick0
27-08-2013, 22:01
Hayran kaldım resmen ya :) tebrik ederim sizi çok güzel olmuş bahçeniz
Sıçak bir gün geçireceğiz İstanbul için yüksek bir sıcaklık 34
Kolay gelsin iyi günler
Begonvil bilindiği gibi sıcağı seviyor Sardunyalar zor durumdalar elimizden geleni yapıyoruz Sellukalar ilk çiçeğini gösterdi akşam serinlıkte kokusu yayılacak
Evet malesef İstanbul çok sıcak...Binalar arasında sıkısıp kaldık...Birazcık bahçemiz olaydı....: (
Ahmeter bahçeyi sık sık gezebilirsiniz iyi günler
Ahmeter
Çiçeklerin kardeşliği yan yanalar serada beraber büyüyorlar
Geçeleyin yazı yazmak pek adetim değil ..fakat bu akşam
Biraz evvel seslendim pencereyi örtün oda fazla serinledi dışarısı aylardır ilk defa 21 derece
İnsanın morali yerine geliyor şimdiden yarın yapacağım işleri düşünmeğe başladım
GOOGLE Jazz24 yazın bu istasyonu dinleyebilirsiniz
2 tanede resim koyuyorum İstanbulda iseniz bakın havada serin
Moraliniz yerinde havanızda güzel olsun
Bu gün Kaliforniadan 2 misafirim vardı bütün gün bahçedeydik
Konu çiçek ve bitki olunca konuşulacak çok mevzu buluyorsunuz
En şaşırdıkları bu kadar çeşitli bitkinin bir arada yaşaması
Ağaç yaseminini, ve sellukayı ilk defa gördüler
Her ikisinin çiçeklerini şapkalarına taktılar
Sellukanın kokusuna bayıldılar Ada begonvilide onlara enteresan geldi
İyi geçeler
milaca2010
31-08-2013, 20:07
Çok güzel kompozisyon oluşmuş sn. Ahmeter hocam; Emeklerinize sağlık.
Saygılarımla...
Pazar günleri bahçe davetleri ile geçiyor zaman zaman sizlere bu nadide bahçelerden bahsedeçeğim
Boğazda Anadoluhisarında Dr Tarhan beyin bahçesi nefis bir bahçe ,eşi Tarhan beyden daha meraklı
Pek tabii konu çiçekler, çiçekler.bol bol resim çektim yalnız çiçeklerinmi hayır
yemeklerinde
Yemek resimleri için burası uygun değil mutfak bölümünde görebilirsiniz armut tatlısı . Sayın hanımefendinin eline sağlık
Selehattin 67
01-09-2013, 18:16
çok hoş görüntüler ve güzel bahçe sürekli gezmeye değer [ gezeceğim ] :p
serkan_istanbul
01-09-2013, 20:36
Her zamanki gibi çok güzeller ellerinize sağlık. güller, begonviller yok mu onlara da dadanırsam diye korkarak bakıyorum sizinkilere. ellerinize sağlık. sevgiyle kalın.
Sonbahar kendini gösterdi geçe sıcaklığı 16 kadar düştü , yapraklar solmaya başlıyaçak .fakat hüzünlenmiyeçeğiz
Son nilüfer sular soğumaya başladığından nilüferlere elveda
İyi günler neşeli bir hafta
Hocam, katmerli begonvillerle(soldaki ilk, sağdaki ikinci verdiğiniz) ve selluka ile ellerinizden öpmeye geldik.
Sizler güzel yüreğinizdeki güzellikleri benimle paylaştınız. Güzel yüzünüz, yüreğiniz, gözlerinizdeki o enerji veren ışıltı hiç solmasın. Her daim mutlu ve sağlıklı olmanızı dilerim. Ayça ablama ve size tekrar sonsuz teşekkürler.
Saygı ve selamlarımla.:)
437998
437999
Sonbahar seninle bir başka güzel
2 günde bir sulayın akşam vakti sulayın ,altdan sulayın yazın şöyle kışın böyle sulayın en doğrusu
Siz yetiştirdiğiniz bitkiyi tanıyın .o bitki hakkında bilgi toplayın
Bu sabah bir sonbahar günüydü sıcaklık bayağı düşmüş 15 civarı,bu günlerde ne yapabiliriz artık her geçe sıcaklık düşmeğe devam edecek
Su sümbülünü eve alacağız
Yağmurlar başladı ortanca çiçeğini kesip ,ve ters asarak evde kurumasını sağlayıp kışın vazoya koyacağız
Bahçede beğendiğiniz cam güzellerinden çelik yapabiliriz
Bitkilere sorup üşüyenler varsa içeri alacağız sardunya, begonvil gibi
Bu günlük bu kadar kolay gelsin
Not .. unuttum Selluka çiçeğini koklayaçağız
serkan_istanbul
05-09-2013, 09:24
Ellerine sağlık abi bahçene bakmadan geçemiyorum hele o begonvillere içim gidiyor maşallah. Bir tane edineyim diyorum ama terasta kapalı ve ısıtmasız bir yerde kışı atlatırmı. Sevgi ve saygılarımla
Dediğiniz ortam 5 derecenin altına düşmüyorsa olabilir
Yağmurdan sonra her taraf pırıl pırıl
Petunyanın son çiçekleri
Bu yaz İstanbuldaki yüksek nem orkidelere yaradı
Önümüzde 3 ay güzel bir sonbahar var
Ben çiçekleri kırmızı beyaz olanı biliyordum bu türün çiçek renkleri değişik
kırmızı çiçekler solduktan sonra gene hoş görünüyor
Orkide serasına bayılıyor nem ve ışık seviyor
Bu günlerde çiçekleri yavaş yavaş geçiyor yumrularını saksıda unutmayın çıkartıp bir gazete kağıdına sarıp kışı ılık bir yerde geçirmesini sağlayın
Mart sonu toprağa dikersiniz
Bu gün boğazda Emirğanda bir bahçede bütün günümüz geçti
Bahçeden boğazın mavi suları
İyi geçeler
Akdeniz bitkisi . İstanbulda kışı dışarda geçirebiliyor kokusu yok çiçeğinin mavi oluşu ve bol çiçek açması hoş bir görüntü veriyor
Bu akşam 8 den sonra görüşmek üzere
Serada bulunan orkide saksılarını kışa hazırlamak gerekiyordu Kovada bulunan gübreli suda 10 dakika tutup çıkarıp kışı geçireceği yere yerleştirdik
Sabahleyin 1 resimde kavanozda Sarı kız adlı bitki var
Bitkinin en büyük özelliği yaşamını hem suyun içinde hem dışarda sürdürmesi
ev içinde gayet güzel yaşıyor çiçekde açtığı zaman (sarı) görüntü gayet hoş
Şişede Begonvil .ve Menekşe çalışmalarını ilğili bölümde yazacağım
Tekrar teşekkürler
Bu kıymetli su bitkisi bu sene ilk çiçeğini verdi sık sık resimlerle bu bitki hakkında bilgi vereçeğim
Bu güzel sonbahar günleri doğaya yakın olunuz
Crocosmia
Çiçeği açtıktan sonra tohumlarıda güzel görüntü veriyor tohumlar zamanla sararıyor
Vazoya yerleştirdim
Bol bol begonvil resmi çektim merakınız varsa ilgili bölüme beklerim
Aman begonvil hastalığına yakalanmayan tedavisi yok
loveforlife
07-09-2013, 23:14
Crocosmia
Çiçeği açtıktan sonra tohumlarıda güzel görüntü veriyor tohumlar zamanla sararıyor
Vazoya yerleştirdim
Gerçekten de çiçeği de tohumu da ayrı güzelmiş. Emeklerinize sağlık...
Sabah serin , bu gün güneşli bir gün bekliyoruz limon çiçek açmış kokluyoruz
Günaydın
Farkındayım yalnız pazardan pazara gezenler var herhalde diğer günler çalışıyorlar
Her pazar beklerim teşekkürler
Bütün güller kırmızı mı olur hayır fakat kırmızı gül
Siz yorum yapın
Hayırlı,neşeli,güzel geçirmeniz dileğimle
Zerrin Torun
09-09-2013, 08:09
Hocam bitkilerin piri olmuşsunuz.Elinize emeğinize sağlık sizden öğreneceğimiz çok şey var.
Orkideler ve nem seven bitkiler
İlk zamanlar yeni seracılık başlarken karanfil ve glayör yetiştirilmekteydi
Karamürsel Yalova üzerinde deniz tarafında seralarda karanfilde iyi netice alınmıyor kara tarafında olanlarda netice iyi
Mesafe 10 metre yok Rüzğar ,güneş nem ,ve birçok etken
Çiçek bakım tavsiyelerinde aman dikkat Sizde güzel olan ,alt katta olmayabilir
serkan_istanbul
09-09-2013, 16:39
Ellerine sağlık abi bayılıyorum senin bahçeye begonvillere. Maşallah hayırlı akşamlar.
Hızla gelişiyor yabancı mecmualar ,kataloğlar, İRİS
Her renk ve o rengin 9 variasyonu
O kadar yerimiz mi var
Yalnız 2 rengi koydum bu işin sonu yok, 100 yakın renk var
Ancak bu güzelliği seyredeçeğiz
Sarı kelebek .sarışın çiçeği çok sevmiş
Not- ilgili bölümde çelik yapımı , geniş bilgi ve resimler var
BEGONVİL
S.E
iyi günler
Hava durumu bitkiler için ehemmiyet arz ediyor. Nem gayet düşük bilhassa saksı bitkileri için
Susuz kalan CYMBİDİUM ve hemen alınan önlem
Susuz kaldığı için sararan yapraklar
Sundavilla
Çeliğe müsait taze sürgünleri aynı saksının kenarına yapınız (bu sene geçti seneye)
Yavruyu annesinden ayırmayınız
Annenin sevgisi ,sıcaklığı onu yeni dünyasına hazırlıyaçaktır
semracan
11-09-2013, 14:57
Bütün güller kırmızı mı olur hayır fakat kırmızı gül
Siz yorum yapın
İnsanlar kırmızı güllerin peşinden koşarken,ayakları altında ezdikleri kır çiçeklerini farketmezler.(buda benden değişik bir yorum)
Çiçeğe gelmezden evvel begonvil yapraklarının renklerinin güzelliği
İnsanlar kırmızı güllerin peşinden koşarken,ayakları altında ezdikleri kır çiçeklerini farketmezler.(buda benden değişik bir yorum)
Haklısınız güzel bir yorum
S.E
Gaura son senelerde bol çiçekleri ve güzelliği ile tutuldu bende biraz reklamını
yaptım
Şikayet çiçek açmıyor diye toprağını fazla sulamayın hatta iyice kurumasını bekleyin
Yazın iyi bakılan çilekler bol kollar verip yeni çilekler sizlere kazandırıyor
Her fideyi ayrı ayrı saksılara alabilirsiniz ne zaman i ekim ayında
serkan_istanbul
12-09-2013, 22:01
hayırlı akşamlar ben dinlenmeyeyim mümkünze ben bayıldım ne kadar güzel oturma alanı o öyle bayıldım bayıldım. maşallah
REKS BEGONİA
Yapraklarının kenarları kahverengine dönmeye başlarsa bulunduğu yerde nem eksik
Saksının üzerine bir naylon geçirip bu durumu önliyebilirsiniz
İyi günler
Ben çok yorgunum mümkünse orada dinleneyim. Öyle bir bahçe kaçar mı? Begonyaların her türü ayrı güzel. Reks begonia muhteşem. Ellerinize sağlık.
Bu sabah beni peşinden koşturdun seni bir çiçeğin üzerine konmanı beklerdim
Biliyorum sen sellukayı seviyorsun herhalde bulamadın
Seni sıkı takip edeçeğim
SE
Lisianthus
Sürgünlerinden çelik yapabilirsiniz
İyi akşamlar hocam, lisileri nasıl çelikliyoruz. Nasıl toprağa dikiyoruz?
Çelikleri sera ortamında mı köklendiriyoruz?
Biraz daha bilgi rica edebilir miyim? mümkünse.
Saygı ve selamlarımla:)
Lisianthus çeliği
Yeşil çizgiden kesiniz torfa dikip üstüne şeffaf bir örtü
Şansınız bir sardunya veya cam güzeli kadar değil
Denemenizde fayda var
Suyun ışıltısı, huzur verici sesi
Güzellikler arıyorum yeni bahçeler yeni arajmanlar yeni bahçe tanzimleri
yeni pencereler ,yeni balkonlar doğa kendini sık yeniliyor
Yerli .yabancı çiçek bahçe mecmualarını takip ediyorum
Bana ilaç gibi geliyor
Domates .biber ,,,,,,,,,, görmek istemiyorum
Güzellikler arıyorum yeni bahçeler yeni arajmanlar yeni bahçe tanzimleri
yeni pencereler ,yeni balkonlar doğa kendini sık yeniliyor
Yerli .yabancı çiçek bahçe mecmualarını takip ediyorum
Bana ilaç gibi geliyor
Domates .biber ,,,,,,,,,, görmek istemiyorum
Sayın ahmeter,
Yerli bahçe dergileri reklam ve dekorasyon ağırlıklı maalesef. Her ay büyük bir hevesle alıp hayal kırıklığına uğrayıp kenara bırakıyorum. Gittikçe daha da içi boşalıyor. Peyzaj uzmanları ve bahçıvanların yarattığı cilalı villa bahçeleri, sahiplerinin yüzme havuzu önünde verdiği pozlar eşliğinde sergileniyor.
Bir dönem çıkarılan agaclar.net dergileri ne kadar doyurucu ve bilgilendiriciymiş...
Keşke sizler gibi gerçek koleksiyonerler biraraya gelip bir dergi çıkarılsa...
İnanın çok büyük bir boşluk var...
Siz ve pek çok duayenin sayfalarınızı, deneyimlerinizi izlemek çok keyiflendirici ve bilgilendirici... Ama aylık basılı bir dergiyi beklemenin ve okumanın tatmini de ayrı...
Yabancı hangi dergileri takip ediyorsunuz diye sorsam reklama girmez umarım...
Sevgiler, saygılar
Mecmualara o gözle bakmıyaçaksınız bakdığınız o havuzda hanım ne giymiş,nasıl poz vermiş bana ne
Havuzda nilüferleri nereye dikmiş havuzun etrafına ne çins taş koymuş .havuz etrafında hangi bitkiler var hangi bitkileri yan yana getirmiş güzel olmuş
Havuzu bahçenın neresine yapmış , fıskıye koymuşmu
daha neler neler hanımlan ne alakam var
o meyanda o mecmualar reklam almasalar ayakta duramazlar
Ben bir mecmuayı bir haftada bitiremiyorum
En çok Fransız mecmualarını okuyorum başka lisan bilmiyorum
Fakat ben bir Alman veya İngiliz mecmuasına lısan bilmesem bile baktığımda o fotoğraflarda çok şey görüyorum tercüme sorunu ortaya çıkarsa torunlarıma riça ediyorum
Yabançı mecmuaları isterseniz özelden bildiririm
Selamlar
Yüzlerçe güzel buluşlar hangisini göstereyim Bu gösterdiklerimi hangimiz evimizde yaptı
Tatlı kabağı boyanıp salonda yemek masasında yerini almış fena mı olmuş
Fenerlerin içine sonbahar yaprakları doldurulmuş salonda yerini almış
Benim anlayışım bu şekilde iyi günler
Yaprağını funda toprağında çelik yaparak çoğaltabilirsiniz
Temmuz başında bu işi yaparsanız resimde görüldüğü gibi köklenir ve yeni yapraklar verir
Her sene yapılırsa . çok dekoratif yapraklar görürsünüz
İyi akşamlar
Ahmet Bey,
güzel ve bakımlı çiçeklerinizin yanı sıra verdiğiniz bilgi deneyim ve önerilerini de çiçekler kadar değerli ,teşekkür ederim..
Geçeler serin olmaya başladı
Sonbahar yüzünü gösterdi Solmaya başlayan yapraklar,
Güzel yaprakları toplayıp vazoya koyacağız
İyi günler
Kiraz , sonbahar geldi diyor yapraklarını dökmeye başladı
İlkbahar gelirkende badem .erik. ve kiraz .baharın müjdecisi onların çiçeklenmesi bahar işareti
edelvays58
19-09-2013, 20:11
Evet Sayın Ahmeter:-)). Yakalandım galiba:-)). Kendimden geçercesine gezdim bahçenizi. Herkes övgü sözleri etmiş. Ben etmesem dedim ama dayanamadım. Bu nasıl bitki yoğunluğu. Hepsi birbirinden güzel. İşin içine estetik te katıyorsunuz. Çok daha güzel görünüyor bitkiler.
edelvays58
19-09-2013, 20:13
Nilüfer çiçeğine ve cam fanustaki su sümbülüne bayıldım. Harikalar. Selluka ayrı bir güzel. Benim bahçeye ektiğim(sizin tohumlarınızdan) harika açtı ve herkes bayıldı. Tekrar teşekkürler.
CEYLAN
Tekrar çiçeklendi değişik renkleri var kırmızı olanı çok güzel kolay çelik yapılabiliyor soğuklara sardunyadan daha dayanıklı ve haşere yapraklarını sevmiyor
Nilüfer çiçeğine ve cam fanustaki su sümbülüne bayıldım. Harikalar. Selluka ayrı bir güzel. Benim bahçeye ektiğim(sizin tohumlarınızdan) harika açtı ve herkes bayıldı. Tekrar teşekkürler.
Teşekkür ederim sellukanın resimlerini bekliyoruz iyi günler
O yapraklara bakıp gitme .onlar senın yaprakların değil .yarın seni gene bekliyorum
birtanecik
21-09-2013, 16:00
hocam iyigünler,
istanbul'un keşmekeşine geldik yine. Canım bahçemizi ve Akçay havasını bırakıp. Şimdi de İstanbul Ümraniyedeki kapalı ve açık teras balkonuma birşeyler dikmeye başladım. A101 den bir adet minyatür gül aldım . Bir büyük saksıya geçirdim. Hazır satılan topraklardan kullandım. Akçaydan sundavillamı getirdim. Dediğiniz üzere devamlı demir suyu veriyorum. Hep çiçekte maşallah. Bir tane begonvil aldım pembe beyaz. Kapalı balkonda ama cam devamlı açık. ne dersiniz başka neler alayım Kışı sorunsuz geçrebilecek neler olabilir?
Sevgiyle ve çiçeklerle dolu günler...
edelvays58
21-09-2013, 21:46
Sn Ahmeter siz istersiniz de ben sizi kırar mıyım? Harika gelişti. Yanılmıyorsam nisan gibi tohum olarak gelmişti sizden. Bu hale geldi:-))
443343
Sayın birtane
İstanbulsuzda olmuyor Açelya alabilirsiniz en küçük boyundan
Sayın Edel
Selluka Bursayı sevmiş .kim sevmemişki
menekşeci
22-09-2013, 09:51
Bir tek çiçeği olsun ,adı menekşe olsun
ben bunu çok ama çok beğendim
birtanecik
22-09-2013, 20:51
Hocam beğen tuşuna basılmamış diyorsunuz ya ben bayıldım müthiş harikulade tuşu arıyorum. Site yöneticilerine duyrulur. Açelyayı aldım bilin Sayın Hocam.
Sevgiler...
Dün çektiğim son sümbül ve nilüferler Günaydın
birtanecik
23-09-2013, 07:06
Hocam Günaydın,
Bol çiçekli bir gün. Havalar soğuyor artık. Bu çiçekleri göremiyeceğiz artık.
Sevgiler..
Şu begonvilleri de balkonuma getirmeliyim, çok güzeller. :) Bulduğum zaman almak isterim bunu.
Lobelyanın bu günki misafiri
Benol Hazaroğlu
23-09-2013, 15:42
Lobelyalar bu mevsime kadar dayanıyor mu Sayın ahmeter?
Benimkiler sararıp kayboldu. Tohum bile oluşturmadı.
Çiçeği geçtikten sonra sararınca tohum yapmışsa aynı saksıda tohumlar yeşeriyor bu şekilde bütün sene serada ve bahçede çiçekli saksım var Selamlar
Perlitte köklenenler haziran başı perlite sokulmuş
Cam güzeli
Bu güzelliği dışarda yani açık havada yaşarsa görebiliyorsunuz Seraya aldığınız vakit katmerli olmuyor Dışarda bırakırsanız önümüz kış yaşamıyor
Evlerde olması biraz zor fazla nem istiyor Orkide seralarında yüksek nemden güzel oluyor
Dün gezdiğim yeri bile bile neresi olduğunu yazmadım kimseden tık yok
Yoksa biliyorlarda .ne gerek var dediler veya enteresan gelmedi
İyi günler
Bu günlerde doğa o kadar hızlı gelişiyorki zor yetişiyorum Sizlerede her gelişmeyi resimlerle anlatmak , ve bilgiye doymayan doğa meraklılarını doyurmak için
Lobelia geçmiş sararmış ama tohumlarını saksıya bırakmış işte resmi
Bu gün 2 çiçeğimiz dünyaya geldi onlarında resimleri
Güzel hostalarım güzelliğiniz ve çiçeklerinizden hoşnut olduk görüşmek üzere
Sayın ahmeter,
Gezdiğiniz yerin neresi olduğunu merak ettim ama,
uygun görseydi yazardı diye düşündüm.
Hosta çok beğendiğim bir bitki, nereye koysanız orada dekoratif bir görüntü alabiliyor. siz ağaç altına koymuşsunuz (palmiyeye benzettim) son derece estetik görünüyor.
Bu sene bahçemde bazı yeni bitkiler kullanmayı düşünüyorum, deneyim ve görüşlerinize baş vuracağım izninizle.
Sonbaharın güzellikler bahçenize dolsun..
Bodrumda olmak ,ne kadar güzel .sizler begonvil bahçesindesiniz Fazla bir çiçek denemeye gerek yok hoşta bodrumda olmaz
İstanbulda güzel bahçelerden davet alıyorum karşılıklı görüşüyoruz
O bahçe ile ilgili resim ve yazılar kaldırıldı
İstanbul sizi bekliyor
Benol Hazaroğlu
24-09-2013, 18:53
Siz çektiklerinizi uygun zamanda yayınlarsınız diye düşünmüştüm.
Bir odun parçası üzerinde bile yaşar işte arap saçı nasıl yaşıyor
menekşecibaba
24-09-2013, 19:45
Doğrusu bende çok merak etmiştim o hayal alemi gibi yeri ama İzmir den ulaşmam zor diye soramadım. Resimleriniz uğraşlarınız gözlerimize bayram ettiriyor , kolay gelsin.
Beğeneçeğinizi tahmin ediyorum iyi akşamlar
Bir kiraz ağaçının altında mesut ve mutlular
birtanecik
24-09-2013, 22:05
Hocam cam güzeli alsam kışın kapalı balkonda olur mu? Karanfil çelik aldım eksem şimdi tutarmı? Soru sormuyorsunuz dedinizya ama şimdide çok sordum.
Sevgiler...
Günaydın. Sizinde gününüz neşeli olsun. Fotoğraflara konu olan tüm bitkiler ve görüntüleri harika. Emeklerinize sağlık.
Gezdiğiniz bahçe fotoğrafları vardı. Bende merak etmiştim ama bilgi alınamadan da gitmiş. :(
Yaprakları kızaran bitki nedir acaba? Çok dekoratif duruyor.
Saygı ve selamlarımla.:)
Ahmet bey sizin sayfanız ama,bildiğim bitki olunca dayanamadım.
Heuchera...
Sayın Birtane
Cam güzeli ve karanfil dediğiniz şekilde olmaz mayıs ayını bekliyeçeksiniz
Sayın Sevgi
Verilen isim doğru
Sayın Mügem
Teşekkürler
Bir düzeltme Bahçemin adı AHMETER
Benim adım Saim Ergin
birtanecik
25-09-2013, 18:59
Hocam iyiakşamlar,
Saksıda begonvil getirdim Akcay'dan. Terasda duruyor şimdi. Kışın Kapalı balkonuma alacağım. Nasıl bakım uygulayım. Az su veriyorum ama çiçekleri geçince bazıları döküldü. İçerdede kışın çiçek verir mi
Muhakkak bir dinlenme devresi olacak nisan veya mayıs başı yeni yapraklar verip çiçeklenecek iyi akşamlar
Sayın Ahmeter,günaydın.Bahçenizin takipçisiyim.Fotoğraf çekimlerinizi çok beğeniyorum ve çok özenli olduğunu düşünüyorum.Düzeltme için teşekkürler.Saygılar.
Bu gün bahçenize gezdim meraklı olduğunuz hemen belli oluyor
Fotoğrafçılığa da meraklı olmanız ayrı bir güzellik katıyor
Esasında fotoğrafçılığa meraklı olmasanız bu güzellikleri nasıl gösterebilirsiniz
Bölgenizi ve kozak yaylasını gezdim oranın güzelliklerini devamlı göstermenizi arzu ederim
Çiçek resimlerini sabah ve akşam 5 den sonra çekiniz
Resim çekerken fonda ne çıkıyor onada dikkat ediniz
Kolay gelsin
birtanecik
26-09-2013, 18:44
fevkaledenin fevkinde.
O zaman yeni bir resim koyuyorum çiçek resimleri çekerken biraz özen gösterilmesi şart çiçek yetiştirmek ve fotoğrafını çekmek güzel bir hobi
Beğendiğim bir resim fon ve ışık ayarlaması yapılmış
Sayın ahmeter bahçemi gezmeniz beni onurlandırdı.Çok teşekkür ederim.Hem ziyaretiniz hem de verdiğiniz bilgiler için.
Köyümün dağlarımın tarlalarımın güzel görüntülerini elimden geldiğince fotoğraflamaya çalışıyorum.Beğeniliyorsa ne mutlu bana.
Sağlıcakla kalınız.Saygılar.
Not.Kusura bakmayın.Oğlumun telefonundan girdim.Virgülü bulamadım.
birtanecik
27-09-2013, 11:04
Hocam kuruyan güller bile harika oluyor elinizde.... Şapkayı çıkardım. Sevgiler...
Bahçeniz küçük olsun ama bir havuzu olsun
Sizi bir dönüm bahçeniz varmış gibi oyalıyaçak (Her türlü destek hazır)
Bu foruma üye olduğumdan beri her girdiğimde uğramadan gitmediğim sayfalardan biri bu sayfa. Her gelişimde hayranlığım bir kat daha artıyor. Emeğinize sağlık. Bize sunduğunuz bu görsel şölen için de teşekkürler.
Bilmediğim,görmediğim ne kadar çok güzellik varmış...Kısaca çok cahilmişim..:(Sayenizde hergün birşeyler öğrenip,yeni güzellikler keşfediyoruz....Her sayfanızı gezdiğimde bu çicekten bendede olsa deyip yeni arayışlar içine giriyorum...Teşekkürler...Saygılar....
Zerrin Torun
28-09-2013, 19:28
Sizden sıkılmak ne mümkün hocam.İnsan herdaim yeni bir güzellik öğrendiği kişiden sıkılır mı?
birtanecik
28-09-2013, 19:51
Birde sayenizde yazıları eksik ve kelimeleri güzel kullanmaya başladık.
milaca2010
30-09-2013, 21:50
Sn. ahmeter hocam sayfalarınız her zamanki gibi güzelliklerle dolu dolu, Begonviller, sardunyalar, güller ve menekşeleriniz harika, her çeşit çiçeğin bakımına en özen gösterilmiş haliyle izliyor ve keyif alıyoruz, ellerinize emeklerinize sağlık.
Vapur dumanı harika görünüyor.
Saygılarımla...
Bu foruma üye olduğumdan beri her girdiğimde uğramadan gitmediğim sayfalardan biri bu sayfa. Her gelişimde hayranlığım bir kat daha artıyor. Emeğinize sağlık. Bize sunduğunuz bu görsel şölen için de teşekkürler.
Yaptığınız jest için teşekkürler Her zaman bahçeme beklerim
Yüzlerçe bitki ,balıklar ve kuşlar
Hepsinin bir arzusu var kimi su istiyor, kimi beni güneşten kaldır diyor, kımi geçe üşüyorum beni seraya al diyor, diğer canlıların karınları açıkmış
Ve hergün benden bir .iki çümle istiyenler var Sağolun
Bu sabah bir bitkiden sitem aldım ben çiçek açtım yanımdan geçiyorsun bana bakmıyorsun diye AÇELYAM ÖZÜR DİLERİM
Yağmur dindi vazife başına Açelya ile ilgili bilgiler nasıl çelik yapılır v.s
Bu akşam ilgili bölüme beklerim
helin-123
01-10-2013, 12:43
çok duyarlı ve hassassınız çiçeklere ve canlılara karşı sizi kutluyorum.
birtanecik
01-10-2013, 15:25
açelya çelik konusunu akşam bekliyorum Sevgili Hocam.
Senelerçe balkonsuz dairelerde kaldım internet yok ,bilgisayar yok pencere önleri benim bahçemdi
Bir meşgale şart doğaya sarıldım ,bu durumda olanları iyi anlıyorum ,sizlere zaman zaman pencere önünde ne yapılabilir göstereceğim
İşte bir tanesi ,sarı kız ufak bir doğa parçası
Aslında bir jest değil daha önce yapılması gereken bir şeydi yaptığım."Marifet iltifata tabidir iltifatsız marifet zayidir." demiş atalarımız. Tekrar teşekkür ederim Sayın Ahmeter.
birtanecik
01-10-2013, 20:32
Hocam bu çiçeği Akçay da bahçeye diktim ama kurudu. Çok suyu sevdiğini biliyorum ama suladığım halde kurudu.
Ben çiçekleri dalında seviyorum
Bu geçe bitkiler 14 dereceyi gördü bundan sonra üşüyebilirler
birtanecik
02-10-2013, 11:01
Hocam günaydın evet İstanbul bugün itibariyle soğuk. Biz bile üşür olduk.
Havalar serinleyince bütün bitkileri güzellik sardı
birtanecik
02-10-2013, 20:27
sanat eseri....
Sardunya çeliği için son günler kapalı bir yere almak kaydiyle GÜNAYDIN
birtanecik
03-10-2013, 11:23
Günaydın Hocam 3 gün önce kırmızı sakız sardunya çeliği küçük plastik kaplara yaptım. Dediğiniz üzere önce bol su sonra az su. Ben arada demirli su veriyorum. Oldukça faydasını görüyorum. Kapalı balkonda Akçay 'dan getirdiklerimi 20 sinde çelikledim tutmuş gözüküyor Sevgili Hocam.
Saygılar
Bu bitki 5 senedir bende kendi alımlı çiçeği güzel ismini öğrenemedim
Mesajlarda imla hatalarına yazı düzenini dikkat .dikkat
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.