View Full Version : ahmeter / Bahçe
Şu an mırıldandığım şarkının ilk satırını yazmadan duramıyaçağım
Gam çekme ey güzel n.olsa baharın sonu yazdır
Bu gün İstanbul soğuk bütün bitkilerin gözle görünen büyümesi durdu
Üşüyorum benide seraya al diyenler var
Havuz kenarına yakışan bitkilerden bir taneside İRİS
İstanbul yakınlarında bir dere içinde sökmüştüm şimde ne dere kalmiş ne suyu
Kültüre alınmış irislerin çok güzel variyeteleri var
Uzun ömürlü bataklığı seven ve gösterişli bir bitki
İyi günler
amenekşe
17-02-2013, 13:06
güzel bir bahçe olmuş:))
Masamda 2 güzel bir vazoda. kıramadım resimlerini çektim
GÜL VE KAMELYA
Ne dersiniz hangisi güzel bence ayırmak mümkün değil
Ana gibi
17-02-2013, 20:51
Haklısınız ama gül her zaman ilk sıradadır, tabii benim için. Bütün çiçekler güzeldir ama gül başka güzeldir.
Kasımpatları bu havayı seviyor
Begonviller uyanmaya başladı
Biz acaba uyandık mı?
dilek aydemir
18-02-2013, 10:26
bu güzellikleri görüpte uyanmamak mümkünmü, günaydın güzellikler:=))
reks begonya
Bulunduğu ortamda sıçaklık ve nem
Çiğdemler soğuk havayı sevmezler mi,neden korumaya aldınız?
Bahçemizde sağlıklı şekılde çiğdemler açıyor,Ankara daha soğuk olmasına rağmen.
Handan hanım işin esprisi .siz sık sık uğrarsanız benim çiçeklerle olan
yakın dostluğumu farkedersiniz Selamlar
Bu sayfalara bitkiler ve resimlerini koyarak sizleri bilgilendirmek istiyorum
Sizlerin harcamış olduğunuz vaktinizi bilgi ile değerlendirmek istiyorum
Zaten forumlar bunun için
Su vanilyası
Mayıs başı açıyor çok güzel vanilya kokusu var ancak 70 cm derinliğinda havuz şart soğuğa karşı dayanıklı
Selluka gibi peşini bırakmıyacağiz
Iyi akşamlar hocam; kaç gündür evden dışarı çıkamadığım için sıkıldım ve bende bu sıkıntıyı ancak sizin bahçenizde atabilirim düşüncesiyle bahçeyi tekrar baştan gezmeye karar verdim. Sessiz sedasız sizleri rahatsız etmeden. Iyiki de gelmişim önceki ziyaretimde sanırım bu güzellikleri görünce dilim tutulmuş ve nefessiz gezmiş olmalıyım ki beğen butonuna hiç elim gitmemiş. Halbuki ben sizin bahçenizde olmaktan çok büyük keyif alıyorum.
Bu sene bende lisilere aklımı taktım. Bende inşallah yetiştireceğim.
Ziyaretimde bütün güzelliklerden şifa alarak şimdilik ayrılıyorum.
Sağlıcakla ve hoşçakalınız.:)
GÜZEL BİR ÇİÇEK
Fakat tohumdan yetiştirmeye kalkmayın zor ben sera ortamında zorlandım Sitede fide satan kgursan bey var ondan alabilirsiniz
çiçek açar sevinirsiniz .çiçeğiniz bozulur kuruyabilir ağlamayınız
Telefondaki ses ağlıyor ,, su sümbülü kurumuş
çiğdem
Bu günlerde özel yapılmış çubuklarla çiğdem toplamaya gidilir.Tam zamanı...
GÜZEL BİR ÇİÇEK
Fakat tohumdan yetiştirmeye kalkmayın zor ben sera ortamında zorlandım Sitede fide satan kgursan bey var ondan alabilirsiniz
Bizde de en uzun ömürlü mor renk çıktı.Çok güzellll.
Bu günlerde özel yapılmış çubuklarla çiğdem toplamaya gidilir.Tam zamanı...
Sayın Hoçam
Merak ettim .ilk defa duyuyorum biraz geniş bilgi verirmisiniz Toplanan çiğdemler vazo için mi yoksa biraz bilgi verirmisiniz Teşekkürler
Maalesef o kadar estetik düşünülmüyor.
Kök yumru kısımları yeniyor buralarda,pazarda bile satıldığını görürsünüz.
Yemenin de ötesinde baharı karşılamanın bir coşkusudur çiğdem toplama...İncelikleri vardır.Nazlı olduğu için zarar vermeden çıkarmak gerekir.
Bu yıl gidersem fotoğraflarım...
Hoş geldiniz daima beklerim
Bu gün bahçeyi gezenler ilkbaharın geldiğini fark ettinizmi
Bir zamanlar mor salkımlı evimiz vardı
Şimdi duvarda asılı resimleri kaldı
Merhabalar hocam, gene ben :p. Mor salkımlarınıza ne oldu?
gülenyüz
19-02-2013, 19:12
Sn ahmeter ustam,iyi akşamlar diliyorum.Bahçenizi sürekli geziyorum gerçekten bu konuda çok iyisiniz.Ellerinize sağlık.Çiçekleriniz sağlıklı ve mutlular.Hepsinin birer canlı olduğunu hepimiz kabul ettik.Tek kelimeyle mükemmel.Sevgi ve Saygılar...
Merhabalar hocam, gene ben :p. Mor salkımlarınıza ne oldu?
Eski evimizdi ayrılırken bir dal alıp yeni eve getirmiştim Geçen yaz resmini koyuyorum
Fakat beni uyardınız yarın birkaç dal çelik yapacağım
Bu gün bütün bahçeyi gezdiniz yoruldunuz Sizi ağırlayamadık
ipektuğçe
19-02-2013, 19:43
Hocaların hocası, Sn.Ahmeter hocam .Her zamanki gibi bahçenize maşallah demeden geçemiyeceğim, herşey her zamanki mükemmelliğin de.
Bu bahçe sevilmez mi? gezilmez mi? beğenilmez mi hiç. Hergün mutlaka uğruyorum, huzur bulup bu güzellikleri seyredip çıkıyorum. Tek bir gün bile fotoğraf eklememiş olsanız, öksüz yetim kalırız.
Siz bitkileri paylaştıkça mutluluğumuz, sevgimiz ilgimiz daha bir başka artıyor.
Benim forumlarla tanışıp ilk gezdiğim ve ilk mesajımı yazdığım bahçe sizin bahçeniz, o yüzden her zaman yeriniz ayrıdır.
Bu güzellikler içinde, her zaman sevdiklerinizle mutlu sağlıklı ömür diliyorum.
Sizi saygıyla selamlıyorum.
Eski evimizdi ayrılırken bir dal alıp yeni eve getirmiştim Geçen yaz resmini koyuyorum
Fakat beni uyardınız yarın birkaç dal çelik yapacağım
Bu gün bütün bahçeyi gezdiniz yoruldunuz Sizi ağırlayamadık
Ben sizin bahçenizde hiç yorulmadımki. Yorulduğum zamanlar da buyur ettiğiniz yerlerde oturup yazılarınızı okudum. Dinlenip tekrar gezmeye başladım. Kâh serada kâh havuz başında tüm bitkileri seyrettim. Ama gözbebeğim begonvilleri ayrı bir hayranlıkla seyrettim.
Sizin bitkileriniz sevginize karşılık vermişler. Sizde tüm güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.:)
Sağlıcakla ve hoşçakalınız.
Havuz kenarı bitkisi temmuz ayında çiçekleniyor kışın yok oluyor
Nemli toprak seviyor güneşli yerde olabilir Kök şekli yumru
Bu günlerden sonra havaların yavaş yavaş ısınacağını tahmin ediyorum
Kışın karda sera içinde bazı çiçekler kendini gösterdi
Sardunya ve cymbıdıum
Sera camları karlı ve çiçekler
çelik zamanı
Pek çok bitkiden bu günlerde çelik yapılabilir
Bir sene evvel çelik yapılan begonvil serada açtı
serkan_istanbul
20-02-2013, 20:38
hepsi harika ellerinize sağlık.
Yağmursuz .az bulutlu ılık bir gün
bahçede çalışma günü
Çuha çiçeklerinin ayı .az bir çiçeğiniz varsa ve bahçede ise üzerini örterseniz
bitki biraz daha uzun çiçeğini üzerine tutuyor
Ben sevdiğim renkleri o şekilde yapıyorum
Kolay gelsin
Sayın Ahmeter, mor salkımı görmemem gerekiyordu... ;) 2 yıldır balkonuma almayı erteliyordum. Ama bu bahar kesinlikle alınacak gibi görünyor... Rengine karşı koyamıyorum... ;)
Sonra bir tane begonvil, bir tane de mimoza, bir de turunçgil almam lazım. Zaten balkonda kirazım, pasifloram, gülibrişimim var. Tüm bu ağaçları sığdırmak için, bir de bonsaici olmam lazım.Offf off. ;) ;)
Günaydın
Sizin balkonunuza daha çok bitki dolduracağız Lütfen beni takip edermisiniz
İyi günler
10 dakika evvel seradan resimleri koyuyorum vakit yok çağırıyorlar
Akşama görüşmek üzere sualleriniz varsa sorunuz hazır olsun
ipektuğçe
21-02-2013, 12:43
Sn.Ahmeter, bu çimlenen tohumunuz, 1 hafta önce suya ısladığınız , su bitkisi lotus olmalı. Hem çabuk, hemde çok güzel yeşermiş. Bu güzel çiçekli bitki tohumla nasıl olacak, gelişmeleri merakla bekliyorum. Emeklerinize sağlık, saygılarımla...
Bu su bitkisinin sert tohumları çimlendi birkaç gün içinde ufak saksılara dikip
büyümesini bekliyeçeğim
Bu sene çiçeğe gelmiyeçek seneye çiçekleneçek
Hava yağmurlu .soğuk .evdeyim
Resimleri karıştırıyorum .ben bazı güzeller buldum merak ettim bunları neden koymamışım sonra buldum bir devre sizlerle olamadım
Resim çekmeyi seviyorum bilhassa doğa ve çiçekler
Resimleri koyuyorum sorular sizden ben bu gün buradayım
4. fotoğraftaki kırmızı-beyaz çiçeğin bakımı hakkında bilgi verir misiniz Sayın Ahmeter? Bu çiçeğinizde serada mı duruyor?
Geçen yaz bir ihmal sonucu maalesef kuruttuk bu günlerde yenisini bir fidanlıktan alacağım
Aşırı bir isteğı olan bir bitki değil yarı gölgeli bir ortam .geçirgen bir toprak
kışın 10 derece bir yer Selamlar
Sarı zambak .şarkıda Yeniköyde bir kız gördüm .adı sarı zambakmış
Ben sarıyı bulamadım bende beyazı var
Hava yağmurlu .soğuk .evdeyim
Resimleri karıştırıyorum .ben bazı güzeller buldum merak ettim bunları neden koymamışım sonra buldum bir devre sizlerle olamadım
Resim çekmeyi seviyorum bilhassa doğa ve çiçekler
Resimleri koyuyorum sorular sizden ben bu gün buradayım
Yok yoook emekli olmam gerek artık , yoksa bu şehirde bu bitkilere sahip olamayacağım , anladım :) Çok güzeller , teşekkürler . Seyretmesi de mutlu ediyor .
Hoş geldiniz Teşekkür ederim Sayın Olcim
harikalar diyarı olmuş bahçeniz...özendim .. ellerinize sağlık..
Biri İngilizçe diğeri Fransızça olan bu 2 çiçek ve bitkiler mecmuaları aylık
Abone olursanız her ay elinize geçer tavsiye ediyorum
Fotoğraflar güzel, bitkiler sağlıklı, bilgiler net. Beğenmeye devam Sayın Ahmeter... ;)
Teşekkürler
Sağlık nedeniyle kaç gündür siteye uğrayamamıştım.Bu gün biraz daha iyi hissedince vücut kendini soluğu bide bakmışım burda almışım.;)
Hocam esas biz size çok teşekkür ediyoruz, böylesi şahane sanat eserlerini bizler için fotoğraflayıp bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için milyon kere teşekkür teşekkür.Siteye giripte bu bahçeyi gezmemek asla olmaz.Her şey çok güzel, elinize yüreğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum.Saygılarımla...
Benol Hazaroğlu
27-02-2013, 09:06
Sayın ahmeter günaydın.
Bu sene Jakmani clematis ve sellukayı yanyana bahçeye geçirip Çardağa sardırmak istiyorum. Dikeceğim yerde kamkat var sizce mahsuru olur mu?
Günaydın
Size günaydın .,çukulata hurmasına günaydın !
Pek tabii ilk defa size göstereceğim
Tek tek saksılara alındılar büyümeğe devam ediyorlar
Selamları var
Selluka pek çabuk mantara ve çeşitli böceklere yakalanan bir bitki ayrı ayrı olmalarında fayda var
Ben sellukayı şimdiden yeni yaprak çıkarmaya başladı ilaçlıyorum
Selamlar
Benol Hazaroğlu
27-02-2013, 13:36
Tebrıkler, Bol çiçek ve meyvelerinide görürüz inşallah.
Lezzetini beğendiniz mi?
Benol Hazaroğlu
27-02-2013, 13:39
Sellukayı ilaçladığınızı söylüyorsunuz ismini alabilirmiyim? Kapalı mekanda ama sıcakta değil yapraklar çıkınca ben de önlemimi almak isterim.
Bu sene hiçbir örümcek dadanmamıştı ama belli mi olur.
Sayın Ahmeter, sellukaları dışarıya ne zaman çıkartmak lazım. İçeride sürekli budamaktan ben yoruldum kendisi filiz vermekten yorulmadı.
elifbilge
01-03-2013, 09:30
Saim bey bahçe güzelleşmeye başlamıştır fotoğraf bekliyoruz ihmal etmeyin bizi.
Sağlıkla
Hocam nerelerdesiniz?:cool: sayfanıza son girdiğim günden beri yeni resim yüklamemişsiniz, bizleri mahrum bırakmayın lütfen, saygılar...
Günaydın
Çiçeklerimle beraberim. havalar ısındıkça ilgi bekliyorlar bu günlerde onları ihmal etmemek lazım bütün yaz bizlere güzelliklerini gösterecekler
Buraya kadar gelmişken bende güzel bahçeler görmek istiyorum herhalde tam yaz gelmeden bahçelerini buraya taşımak istemiyorlar
Her zaman istek .bilgi ve sorularınızı beklerim İyi günler
Bu gün baharla .güneşle uyandık
Bu günün resimleri
Halen kar altında Kars .akyaka ilçesi şahnalar köyünde görevli üyemiz öğretmen hanıma
iyi günler dilerim
Sayın Ahmeter bazen bu güneşin sadece sizin bahçenize doğduğunu düşünüyorum, emeklerinizin karşılığı oranında size düşen güneş payı oldukça yüksek olmalı zaten. :)
gokcegokce
06-03-2013, 12:22
Teşekkür ederim sn. Ahmeter bu güzellikleri paylaştığınız için. Selamınızı azıcık kıskanarak alıyorum :) Bugün neyse ki hava Kars'ta da açık, güneşli. Bizim kar ancak nisan gibi eriyor. Mayısta doğa harika güzelliğini gösteriyor, çeşit çeşit kır çiçekleri dağlarda açıyor. Saygılarımla.
Sera hazır satılıyor içersınde yüksek nem seven bitkiler var henüz 2 günlük esas güzelliğini 1 ay sonra göreceğiz
Zeminde torf ve yosun var
Kurdela
uzun ömürlü resimdeki 20 sene dayanıklı kolay çoğaltılabilen eski evlerin gözde çiçeği
ipektuğçe
06-03-2013, 20:48
Mini seranız harikaymış, bitkilerde içinde çok şık olmuşlar. Bir bütün olarak muhteşem görünüyorlar. Güzel günlerinizde güle güle kullanın .
Sayın Tuğçe teşekkürler
Lotus tohumlarında netice gayet güzel zaman zaman bilgi vereceğim
2 resimde sürgün veren tohumlar saksılara konup 40 cm derinliğinde bir kaba kondu
Üzerinde çeşitli boylarda limon ve devamlı çiçek saksıda iyi netice alınıyor
kışın 10 derecelik bir ortama almak şart
Sayın ahmeter , bahçenizi gezmek ayrı zevk , bitkilerinizi izlemek ayrı bir zevk ,
Fotoları sunumunuz ayrı zevk,
Öyle güzeller ,öyle canlı görünüyorlar ki sanki kokularını duyuyorum taaa buralardan....
Açıkcası bu bahçeye bağlayan fotoğraf çekimleriniz...Yazacak kelime bulmakta güçlük çekiyorum, müthiş güzellikler tamamı ...Teşekkürler ...
Emeklerinize sağlık bizlere böyle güzellikleri sunduğunuz için ...
Muhteşem görseller ....
Sayın nardane
Teşekkür eder iyi günler dilerim
Bir karış toprağınız olmayabilir
ama bir bardağınız muhakkak vardır
Sizde yapabilirsiniz
Selluka tohumundan üretim için ilgili bölümde geniş bilgi verilmiştir
Meraklıların okumasını öneririm
Değerli hocam sellukalar tuttu galiba
tey tey tey:p(özür dilerim biraz çocukça olabilir ama elimde değil çok mutluyum) İlk önce 3 tanesini ektim 1 aydan az biraz zaman geçmesine rağmen sabırsızlıkla beklemeğe girmiştim, ne yalan söyleyeyim umudumu yitirmek üzereyken artık dayanamadım diğer iki tanesini ektim ve başladım beklemeğe 3 **** 4 gün geçmişti ki ilk önce ektiğim iki selluka, toprak altından başını çıkartmış merhabalarını benden esirgememişlerdi. Şu an yaklaşık 2cm kadarlar, küçücük iki yapraklı şahane şeyler.
Rüya gibi bir bahçe bu, insan buradan çıkmak istemez;)
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Ben de bahçemi güzelleştirmek adına bir şeyler yapmak istiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyordum, sayenizde yapmak istediğimi buldum:p
Ufak ağaçların dibleri en güzel ortança ile değerlendirilebiliyor
Gül ve diken
Günaydın hocam, dikenin güzelliğini bile ortaya çıkarmışsınız. Şu an sözün bittiği yerdeyim.
Saygı ve selamlarımla.:)
KLEMATİS
KIŞ KARTOPUSU çiçeğin yanında olan mor taneler geçen seneden kalan tohumlar
MİMOZA
Bakalım bu senede bu şekilde olmalarını bekliyorum
Begonvil
mandalinleerik
08-03-2013, 10:18
Begonviller çok güzel. Bu kadar küçük olmalarına rağmen üzeri çiçek dolu gerçekten çok güzeller.
serkan_istanbul
08-03-2013, 18:01
Bahçenizin hastalarındanım ne güzel fotograflar. Sevgilerimle abicim.
Serkan bey
Teşekkür ederim Sizin ne kadar meraklı olduğunuzu biliyorum ,Bilgiyi ve doğa güzelliğini sizlere sunmaktan haz duyuyorum
Sizlerin merakı beni memnun ediyor ve her zaman beklerim
serkan_istanbul
08-03-2013, 18:15
Hiç merak etmeyin ben hep bahçenizi izninizle geziyorum arada bakıyorum eskilere bilgilerinizden faydalanıyorum. Begonvillere hastayım ama bende olmuyor. Gerçi sizde de yok yok maşallah.
Havaların ılık gitmesinden erken açtı Dalından çelik yapmak istiyorum olmadı
Bu sene tekrar deneyeceğim . Kış soğuk geçerse bu şekilde güzel olmuyor
Bu güzelliğe ufak bir şiir yazılabilir ama o yeteneğim yok
Yazan çıkarsa ,, ki var bekliyorum
Mimoza muhteşem. Ben de dikmiştim gecen yıl. Çiçek falan yok üstünde. Dalından tutuyor demek sevindim.
Damacanadaki bitkilerin görüntüsü harika ellerinize sağlık.
Sağlıklı ve güneşli günler dilerim hocam.
AHMETER
Bahçemde son çiğdem güzelim güle güle
Havuzda su ısındıkça nilüfer yaprakları ortaya çıkıyor
Sümbülüm seni yarın koklayacağım bu geçe açılacağını biliyorum
Menekşem her daim güzelsin
Sayın ahmeter begonviller o küçücük halleriyle nasılda çiçeğe bürünmüşler gelin gibi salınmışlar .Bizim oralarda gelin duvağı derler .
Mimoza derseniz bütün ihtişamıyla poz vermiş.
Hayranlıkla izliyorum bu güzellikleri....
gokcegokce
10-03-2013, 20:32
Sayın Ahmeter merhaba :) Şişe içerisindeki bahçenize hayran kaldım. Yapımının detaylarını da paylaşır mısınız? Çok merak ediyorum bitkiler nasıl içeriye yerleştiriliyor.
milaca2010
10-03-2013, 22:42
Baharın müjdecisi Mimozalar.
Şimdi Adalar ne güzeldir Mimozalarla.
Damacana bahçeniz çok güzel olmuş ahmeter hocam; emeklerinize sağlık.
Saygılarımla...
Sayın Gökçe
Bir sene evvel hazırlandı içindeki bitkiler bir serçe parmağı büyüklüğünde olduğu zaman pilea ve arapsaçı
bir çubuk ile içine yerleştirdi . Torf şişe ağzından bir huni vasıtasınla içine akıtıldı 10 günde bir bir çay bardağı su verildi
Evin içinde pencere kenarında kış geçirdi
KAVANOZ BAHÇE
Yapılması daha kolay elle çalışma imkanı var
Şimdi saksı değiştirme zamanı yeni bol gübreli toprak konuyor
Yumrunun önündeki 3 ufak yumurta gibi olanlar bu sene toprak yüzüne çıkacak yeni yavrular
En kolay çelikten çoğaltılabilir bu günlerde tohumu ekilebilir tohum toplarken kahverengi olanları değil siyahları toplayınız
Kışın yaprağını dökmüyor en mühim özelliği bu, 3 sene evvel aldım
Fakat etiketini kaybettiğimden size türünü bildiremiyeçeğim
Bu bitkinin ustası var ama foruma uğramıyor
Yapraklarına dikkat ederseniz diğerlerini benzemiyor
Resimleri bu sabah çektim büyüme hızı diğerlerine göre daha hızlı
Merhaba hocam, sizin clematis iniz kışında bahçede mi? Yoksa serada mı? Bulunduğu yerin konumu nasıldır?
Yeni aldığım clematisi henüz nereye dikeceğime karar veremedim.
Sağlıcakla ve hoşçakalınız.:)
drhegeli
12-03-2013, 10:24
Kışın yaprağını dökmüyor en mühim özelliği bu, 3 sene evvel aldım
Fakat etiketini kaybettiğimden size türünü bildiremiyeçeğim
Bu bitkinin ustası var ama foruma uğramıyor
Yapraklarına dikkat ederseniz diğerlerini benzemiyor
Resimleri bu sabah çektim büyüme hızı diğerlerine göre daha hızlı
Sn ahmeter,
bitkiniz Clematis armandii : Clematis on the Web :: clematis detail (http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=112)
Alt tür (kultivar) olarak, emin olmamakla beraber Clematis armandii 'Snowdrift' olabilir : Clematis on the Web :: clematis detail (http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=117)
Sayın Sevgi
Benim bütün klematisler bahçede sizde bahçeye ekebilirsiniz resmini koyduğum tür yaprak dökmüyor Egeli bey ismini yazmış Teşekkür ederim
İlgileneçeğim
Sayın Egeli ilk ziyaretiniz zannedersem her zaman beklerim giriş tarıhinize baktım 2006
Tekrar teşekkür eder sizlere iyi günler dilerim
Bu gün serayı boşaltdık hava aniden ısındı , Begonvilleri mecburen budadık yeni sürgünlerin önü açilsın ve bol çiçeğe gelmesi için
Bazı dallar çiçekli idi aldım vazoya koydum
Ben begonvili seviyorum
kamelya
ilk lalem açtı
Menekşem
Havanız güneşli .neşeniz bol olsun
Sayın ahmeter.
Sizin begonvilleriniz adamı mecnun yapar ;)
Zamanında saksı değişimi yapılmazsa durumun nasıl olduğu görülüyor toprak suyla akıyor yalnız kökler kalıyor
Haberini aldım geçenlerde köye gitmişsin
Gelirken ne menekşe nede sümbül getirdin
Elma Kurdu
13-03-2013, 20:30
Hercai ve sümbüle bayılırım. :)
Bu arada o bitkiyi nasıl yeniden toprağa diktiniz?
Sevgiler. :)
Zamanında saksı değişimi yapılmazsa durumun nasıl olduğu görülüyor toprak suyla akıyor yalnız kökler kalıyor
Muhtelif parçalara bölünüp saksılara dikildi
Ahmeter
Yağmur ve nemden üzerini örtmek şart
Forumda üyelerin büyük çoğunluğunun bahçesi yok özellikle apartman dairesinde yetiştirilebilecek çiçeklere önem veriyorum
Afrika menekşesi küpe .reks begonya . sakız sardunyası gibi
Senelerçe apt dairesinde oturduğum için iyi biliyorum
Balkonda sizin çiçeklerinizi komşular kıskanır su damlıyor .yapraklar benim balkonuma geliyor v.s
Bu arada kavanoz bahçelere önem veriyorum
Güzel bir küpe ile iyi akşamlar
Yurtdışındaki fidanlıklar yeni bitkilerini piyasaya sürmeğe başladılar 2 gülle bir orkide beğendim mart ayında bu yeniliklerin resimlerini sık sık koyacağım
Orkide zygopetalum kokulu
Bitki satışlarının en canlı olduğu ay yabançı mecmualarda güzel insanı deli edecek bitkiler görüyorum
Su bitkilerinden 3 tanesi
Suda yaşıyan kırmızı lobelya
Nilüfer
Su sümbülü
Bitki satışlarının en canlı olduğu ay yabançı mecmualarda güzel insanı deli edecek bitkiler görüyorum
Su bitkilerinden 3 tanesi
Suda yaşıyan kırmızı lobelya
Nilüfer
Su sümbülü
Hocam
Akşam akşam, benim de aklımı başımdan aldınız.
Bunlar, nasıl güzelliktir böyle. İnşallah buralarda da satışa cıkar. Bakıp bakıp delirdiğimzle kalmayalım.
Saygılar.
16 MART 2013 çumartesi saat Sabaha karşı 4 kar altındayız
Saksıları içeri alıyorum .mimoza ağaçını ne yapayım
Günaydın hocam, bende gece soğuk olacak diye sellukayı ve begonvili içeri aldım.
Umarım sizinkilerede birşey olmaz. sağlıklı bir şekilde bugünleri atlatırlar.
KARBEYAZ
16-03-2013, 09:44
sayın kiraz
teşekkür ederim .bir ege ve akdeniz hayranıyım ama bir ömür istanbuldan kopamadık onun için bir begonvil melissa ve narenciye hastası olduk
her türlü akdeniz bitkisini seviyor ve yetiştirmeye çalışıyorum bir arzunuz varsa iletebilirsiniz selamlar
süpeeer maşaallah çok güzel bahce yazlıklar gibi begonvili istanbulda yetiştirmek gercekten çok başarılısınız sizi tebrik ederim bayıldıım
Sayın Karbeyaz
Teşekkür ederim müsait zamanınızda tüm bahçeyi gezmenizi arzu ederim iyi günler
Yaprağının güzelliği ön planda yazın gölge yerler için ideal kışın tamamen yaprak kalmıyor 250-300 kadar değişik yaprak deseni var
Çoğunlukla beyaz çiçek açıyor kokulu çiçekli olanları da var
Bu gün bir yabancı katalogda yeni bir tür gördüm resmini koyuyorum
Salyangozun en sevdiği bitki toprak üzerinde yapraklar görüldüğü an tedbir almak şart
merhaba..bahcenize hayran oldum..cok güzel..hele besiktasta olmasi beni cok duygulandirdi cünki bende besiktasliyim..ama 40 senedir almanyadayim..artik emekli oldum.marmarisde 5-6 ay kaliyorum..evim bahceli..ne eksem büyüyor orada..begonvillerim kocaman..berlindede bahcem var..ama burasi su anda cok soguk..bir sey yapamiyoruz..size ve esinize güzel bahcenizde mutluluklar dilerim.Hoscakalin....
Ahmet bey begonvil ustalığınıza hayranlığım bahçenizi görünce dahada arttı. Çok güzel bir bahçeniz var.
Sormak istediğim bir şey var bahçemdeki begonvilim yeni patlıyor tomurcukları, çelik almak hangi ayda iyi olur acaba ?
edelvays58
16-03-2013, 22:13
Tek kelimeyle muhteşem. Söyliyecek söz bulamıyorum. Ayrılamıyorum bahçenizden. Ama belli ki sevginizi vermişsiniz buraya. Kendinizle gurur duymanız hakkınız. Kutlarım Saim bey.
Sayın Tepper
Teşekkür ederim iyi günler
Sayın 646
Yılbaşında olsaydı daha garanti olurdu ama bir deneyin bu aydan sonra olmaz
Sayın58
İthal çiçekçi getiren fidanlıklarda ve zaman zaman Bauhausta
Selamlar
Geçen sene çok beğenilen sakız sardunya .bol çelik yaptım
Bir tane bile kalmıyan menekşelerimden bir resim
Tohum çıktımı bizlerdeki positif enerjinin resmini çekebilseler. ayrı bir bilim dalı olurdu
İyi enerji vucutda kanın temizlenmesinden tutunda. moral ve sevinç en kötü hastalıklara deva Bu sevinci anlıyor ve bu sevinci anlıyanlarında çok şanslı olduklarını düşünüyorum
Saksıları içeri alıyorum .mimoza ağaçını ne yapayım
Bu güzeligi nasil disarda birakdiniz:)). Masallah!!!!!
Insan kardan kisdan soguklardan korumak icin kocaman bir örtüyle örtesi geliyor, nasil bir güzeliktir bu böyle.....
Güneşli günler diliyorum çiçeklerimiz ve laleler açaçak
Fransadan yenilikler
Gül
Ortança
Bir bitkinin meyvası
milaca2010
19-03-2013, 08:35
Günaydın sn ahmeter; Harika bir Gül TM gibi. Eflatun ortancaları çok severim, adını bilmiyorum aynı muhabbet kuşu formunda bir meyve.
Paylaşımlar için teşekkürler.
Saygılar...
Bu bitkiler bahçemde yetişmiyor bu aylar çiçek piyasasının bütün dünyada en canlı olduğu aylar
Meçmualarda devamlı yeni bitkiler tanıtılıyor
En enteresan olanları burada resimledim
Küpe çiçeğini kışın içeri almaya gerek yok eksi 15 dereceye kadar dışarda kalabiliyor
2013 YENİLİĞİ
Yıldız ve düğün çiçeği bende her şeyin en güzelini istiyorum
Bu yenileri bahçeye koyarsak eski vefakar güzeller ne olacak
Yurt dışından sipariş vermiyorum
milaca2010
19-03-2013, 21:04
Düğün çiçeklerinizin (Ranunculus) rengi çok güzel Sn. ahmeter hocam; Yıldızlarınız da cıvıl cıvıllar, eskilerle çabuk kaynaşırlar.
Saygılarımla esen kalınız...
Resimleri koyduk altına ne yazabilirim sarkan beyaz çiçekli bitkinin adını bilmiyorum
Şimdi bildim rhipsalis
Küpe çiçeğini kışın içeri almaya gerek yok eksi 15 dereceye kadar dışarda kalabiliyor
Sakın ha , eksi 15 de mutlaka donuyor ve ölüyorlar , acısını ben iyi bilirim :(
Acı çiçeği .dir lalenin bir başka adı
Yüzü kırmızıdır, çünki içinde fokurdayan
aşk ateşi yüzüne vurmuştur
milaca2010
20-03-2013, 22:43
Beyaz mercan olmalı sn. ahmeter.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/379981d1363789163-img_6082.jpg
Resimleri koyduk altına ne yazabilirim sarkan beyaz çiçekli bitkinin adını bilmiyorum
Mercan bitkisi ,beyaz mercan.
ORTANÇA
Çiçeği bizim bildiğimiz gibi değil yapraklarıda
en enteresanı çiçeği , evvela beyaz açıyor zamanla kırmızılaşıyor
Artık Türkiyeye gelmesini bekliyeçeğiz
Minik bahçem
Tamamı 40 cm kare benim gönlümde 40 dönüm
mandalinleerik
21-03-2013, 14:37
Tüm çiçekleriniz çok güzel ama orkidelere bayıldım.
günebakan
21-03-2013, 18:35
Sayın Ahmeter çiçekleriniz her zamanki gibi harika beyaz çiçekli bitkiniz rhipsalis
Teşekkür ederim Bu konularda bana yardım eden bir dostum forum ile ilgelenmiyor yani yok , bitkilerimin çoğunluğundan unutkanlık oluyor
Resmini koyduğum bitkininde adını biliyorsanız lütfen Adı bulundu ORNİTHOGALUM DUBİUM
loveforlife
21-03-2013, 20:12
Teşekkür ederim Bu konularda bana yardım eden bir dostum forum ile ilgelenmiyor yani yok , bitkilerimin çoğunluğundan unutkanlık oluyor
Resmini koyduğum bitkininde adını biliyorsanız lütfen
Bitkiniz Ornithogalum dubium Sayın Ahmeter. Güle güle büyütün!
Teşekkür ederim
Size zahmet oldu Sellukanız varmı tohumundan gönderip sizi sellukaylan tanıştırabilirim
Bir güzelle beraber yaşamak ,yaşlanmak yarım asırdır beraberiz
Saim abim şakayık yine erken açmış.
Keyifli bol çiçekli günler ...
Saim abim şakayık yine erken açmış.
Keyifli bol çiçekli günler ...
Sizi gören çiçekler birdenbire açmaya başladılar
Sizi gören çiçekler birdenbire açmaya başladılar
Sn ahmeter , izin verirseniz bu güzelliklere bir şiir yazmak istiyorum :o
Yazabilir miyim ?
Çok teşekkür ederim , biraz beklettim özür dilerim , ( şiir günü diye yazmak istedim )
RÜYAMSIN
Hayal kurarız el ele çocuklar gibi
Dar geldi bize her karanlık köşe
Bazen yalnızlık en büyük kalabalık olur insanın ruhunda
Kabuğuna sığmaz taşar da , kimseler sesini duymaz
Dağlar kucak açsa da sevgimize
Gel kırmızı kanında kaybolayım
Bırakmıyor gölgen beni….
Uzanıp tutuver ki pembe bulutlarımdan
Sessiz uçurumlarda kaybolmayayım …
Geceyi seçmekmiş aşığın kaderi
En imkansız halleri
Boynu bükük kalmış biçare nergisler gibi
Kulaklarımda hep çınlasın
Her çiçekte açsın , her kokuda adın olsun
Unutmayı unutsun her sevenin kalbi ….
O.B.
Bunu daha önce bir goncaya yazmıştım sanki ( o da küsmesin )
Hatırla
Günler sonra bir güzel
Ateş desem, ateş değil ,
Güneş desem güneş değil
Bir güzeldir ki o ,
Ne gönüllerde kokusu biter
Ne dillerde şarkısı,
Bir ahu salınır her bahçede
Adı yazılır türkülerde, demetlerde,
Yazın bahçelerde evlerde
Bazen bir kitap arasında kurutulmakta,
Çoğu zamansa yaşanmış unutulmayı istemeyen anılarda ....
sevgili ahmeter abim sizde behçenizde süpersiniz.baştan sona kadar hayranlıkla gezindim sayfanızı.selluka hastası birisiyim lakin geçen yıl fidelerim büyüyemeden kaybetmiştim şimdi alimde 3 adet fide var bakalım nişallah bu yıl o güzelim çiçeklere vede kokusuna kavuşabilirim.paylaştığınız fotolar mükemmel.iyi günler
Muscari armeniacum (üzüm sümbülü)
Benim yeni gördüğüm bir bitki
Riça ettim bana gelirken çiçek getirmeyin diye bu sabah bir dostum kuş getirdi
Forumda ilgili bölümde bilgilerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum
Pek güzelmiş, ömürlü olsun inşallah;)
milaca2010
24-03-2013, 20:26
Turkuaz rengiyle çok güzel bir muhabbet kuşu, eviniz sesiyle neşelensin Sn. ahmeter; güle güle büyütün uzun ömürlü olsun.
Saygılar...
Bu gün kırlarda idim, menekşeler gördüm mor menekşeler akşama doğru toplayıp vazolara yerleştirdim bahar dalları ayrı bir güzeldi
Mor menekşeler ne güzel olmuşlar. Bahar "ben geldim, artık uyanın" demiş onlara. Darısı sıralarını bekleyen tüm çiçeklere.
Size de teşekkürler sayın ahmeter. Güzellikleri bizlerle paylaştığınız için.
Abim merhaba, bugün bahçe kapalı mı? Pek sessiz burası;)
Fotoğraflardaki kompozisyon ve netliğiniz muhteşem abim, ellerinize sağlık.
Hürmetle selamlar, sevgiler...
Pazar günü açık havada olmamız biraz yorgunluk yaptı ama sizi kırar mıyım
Baharın gülleri , çiçekleri açtı
Not (Ben sessiz geziyorum diyenler herhalde beğen butonuna basarlar)
Ahmeter
Çiçekler derleyeyim bir demet eyleyeyim
milaca2010
25-03-2013, 21:13
O güzelim demetleri keyfle seyreyleyelim:)
Sn. ahmeter; çok fresh bir görünüm tebrikler.
Saygılar...
Sayın Ahmeter,
Tam sayfadan ayrılıp uykuyu düşündüğüm anda rastgele sayfanıza misafir oldum. Tam bir buçuk saattir bahçenizde soluksuz gözümü kırpmadan geziniyorum. Bitkileriniz, çiçekleriniz ve tabi ki fotoğraflarınız çok etkileyici; büyük emek verildiği belli. Ellerinize sağlık, bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
O kadar çiçek arasında aklım mavi lobelialarda kaldı. Benim bahçem yok ancak uygun ise saksıda yetiştirmek isterim. Eğer mümkün ise sizden çelik edinebilir miyim?
Memnuniyetle adresinizi bekliyorum
Bu gün açmışlar resimledim
Su vanilyası
Sümbül
Lobelya
Begonvil
Ceylan
Oh içim açıldı !!! Bizim burası yağmurlu bahçede de çalışmadım sıkıldım. Bu güzel kareleri görmek iyi geldi. Ellerinize sağlık :)
Fatoş hanım her zaman beklerim
Zaman zaman ekranda Mimozalar fon müziğinde Funda Arar söylüyor
Deneyebilirsiniz
En uygun aydayız çim makinası en kısa boyutuna getirip kuru havada kesmek
Çim aralarında çıkmış yabani otları temizlemek
Çimlerin üzerine yanmış koyun gübresi sererek bu işe eli yatkın biri tarafından tırmık çekmek
sonra yağmuru beklemek
(hepsi yapıldı ve yağmur yağıyor)
Bahçenizde sessiz sakin huşu içinde dolaşmak, Sonuç insana huzur veren görüntüler.
Sağlık ve huzur bulmanız dileğimle selamlar.
Zamanında arzu edip yerleşemediğim Muğlaya ve size selamlar
edelvays58
27-03-2013, 19:09
Ahmeter Bey, bana gönderdiğiniz 5 adet sellukanın 4 tanesi çatladı ve sanırım büyümeye başlayacak. Bir tanesi sanırım boş. Suya koyduğumda diğerlerinden farklı olarak suyun yüzeyinde kaldı ama yine de ektim ve beklemeye devam ediyorum. Tekrar teşekkürler. Saygılarımla
Bu güzel heyecanınıza bende katılıyorum dileğim yetiştirip çiçeğini koklamanız
İyi günler
almanyalı
28-03-2013, 06:15
Fransadan yenilikler
Gül
Ortança
Bir bitkinin meyvası
merhaba,
Sevgili ahmeter, çiçekleriniz yine muhteşem elinize sağlık.
rica etsem bu mesajınızdaki bir bitkinin meyvası yazan bitkinin ismini biliyorsanız yazarmısınız.
Günlerdir aklımda tohumunu edinmek istiyorum, ebayde tohumunu görmüştüm ama çok zaman oldu ismini not almayı da unutmuşum, bir türlü bulamadım.
teşekkür ederim.
sevgilerimle
Mon jardın et ma maison Fransız bitki mecmuasının mart ayı sayısının içinde 2013 yılının yeni bitkileri yazılı bir ilave çıktı oradan sizlere ilettim
Meçmua önümde o ilaveyi bulamıyorum araştırıyorum bulursam yazacağım
Selamlar
Asya Ceylan
28-03-2013, 09:01
Ben bir tane sümbülüm,cuham çiçek açtı diye seviniyorum gidip gidip kokuluyorum... Ama şimdi oldumu yani bu ? ;)
Şaka bir yana çok güzeller maşallah hepsine.Gözüm gönlüm açıldı çoook teşekküler ;)
İnternet büyük bir imkan sizlere resim ve yazılarla ulaşabiliyoruz güzellikleri paylaşabiliyoruz
Her zaman bahçeme beklerim yakında yeni bir teknik buluş olur belki koklayabilirsiniz
Yeni açan bir begonvil resmi koyuyorum
İyi günler
Merhabalar hocam, bu güzelliklerin görüntülerini bizlerden esirgemediğiniz için çok teşekkürler.
Saygıdeğer ablacığım ve size, bu güzellikleri yaşayacak nice sağlıklı sıhhatli ömürler dilerim.
Selamlar.:)
Yarım saattır internet başındayım yazıyı yazıyorum resim koymaya gelince kesinti oluyor yazdıklarım siliniyor şimdi tersinden başladım
Rhipsalis en bol çiçek açtığı günler
Ev ortamında güzel yetişiyor ve gösterişli koyu yeşil görüntü için azotlu sıvı gübre kullanıyorum
Aynı zamanda sellukalanın
Bu yaz bu güzeli edinin
Dün lobelya tohumları aldım. Umarım gelişmelerde başarılı olurum.
Bu gün açmışlar resimledim
Su vanilyası
Sümbül
Lobelya
Begonvil
Ceylan
Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır, hocam,
Oooff off bunlar sanat eseri, ne endamlılar herbiri kendi alanında çok zarif çokda nazende her zamanki gibi çok teşekkürler gözlerimize gönüllerimize verdiğiniz şölenler için, saygılarımla size ve eşinize...
Teşekkürler iyi dileklerimizi sunarız
Baharın gülleri açtı mahzun değil .şen gönlümüz
Bu sene havuzun daha güzel olmasını bekliyorum
Yoğun istek ve talepleri karşılamakta güçlük çekiyorum
Lütfen anlayışla .ve hoşgörü ile karşılarmısınız iyi günler
günebakan
29-03-2013, 22:00
Sayın ahmeter peru zambağı tohum yapıyormu acaba?
Anaç olanlardan kiremit rengi serada
milaca2010
30-03-2013, 18:44
Emeklerinize sağlık Sn. ahmeter hocam; Menekşenin rengi ve kompozisyon mükemmel, kadifemsi çok hoş bir dokusu var, dokunma hissi veriyor insana.
Begonviller harika!!!
Saygılarımla...
Elma Kurdu
30-03-2013, 18:45
Kiremit rengi begonvil çok güzel görünüyor. :)
Ellerinize sağlık :)
Kiraz ağaçı çiçeğe gelsin meyvaları gözüksün bu görüntülere ihtiyacımız var
Moral yüklü olalım
günebakan
30-03-2013, 22:19
Bir türlü çelikten yetiştiremiyorum begonvilleri oysa bu renkler ne kadar güzel kısmet bakalım bunlara ne zaman ulaşacağım begonviller muhteşem sevgili Ahmeter:) ayrıca peru zambağınız bu sene de tohum yaptıysa bir iki tane bana göndermeniz mümkünmü acaba?
istanbulda bilhassa boğaz bahçelerinde güzel gelişiyor hafif gölgeli ve nemli ağaçların altlarını seviyor yavaş büyüyor gösterişli
İsmini yazarsanız
1yaşında selluka adresinizde ilk yazana
İsmini yazarsanız
1yaşında selluka adresinizde ilk yazana
Merhaba Sayın ahmeter,
Ornithogalum dubium sanırım.
Doğru özelden adresinizi bekliyorum iyi geçeler
Laleler açarda güller açmazmı
Lobelyayı çelik yaparak üretmede muaffak olamadım Tohumdan üretmede iyi neticeye varılıyor
Çelik sözü verdiğim üyelere gönderemiyorum
Yaptığım çelikler bir müddet sonra çürüyor
Çelik aldığım yeni bitkilerinde durumu bozuluyor
Bir tecrübenin sonucu
Sonuç üretim tohumla
Ahmeter
Bu bataklık bitkisinin bilenlerden adını riça ediyorum
Elimizdeki bitkilerin üretimini yapmıyoruz İstanbulda maliyet pahalı oluyor Hobi maksatlı uğraşıyoruz
Su .gübre .işçilik Anadoluya göre pahalı hele doğal gaz
Ahmeter
Bu güzelikleri paylaşmak mutluluk veriyor
Iyi geçeler
Bu geçe saat 12 den sonra bahçeme gelenlere laleler hediyem
Çok güzel hediyeler. Çok teşekkür ederiz. :)
iyi akşamlar
Resim yükleyemiyorum Hata nerede anlıyamadım
Yardım edenlere sonsuz teşekkürler
Taş üzerinde yaşayan bitkiler
Ben sizin elinizden ota bile razıyım
şakayık
Seni seven gönülde aç şakayık
Her gün bir olmuyor
Sıkıldığım bir gün
İlaç almıyaçağım
Çiçeklere sarıldım
Buldum .bir bardak suyla hepsini içtim
Güneş yeni doğuyor begonvil renkleniyor
Son orkideler birbirlerine sarılmışlar
Yeni ziyaretçiler
Galiba ilk bahçeyi gezmeniz vaktiniz müsaitse gezmeye devam edermisiniz sıkılmayın sorun .danışın beklerim İYİ GÜNLER
Teşekkür
Bütün çiçek sevenlere bir dal lale
Bahçenize bayıdım. Ellerinize sağlık. Henüz burada çok yeniyim. Ama sanırım sizinle paralel düşünmüşüz ben de ağaç altı çiçek yaptım bahçemde :)
Lale
Ne laleden vazgeçerim nede laleliden
Güneşle uyandık bol çiçekli .neşeli günler
Bu gün bizimle beraber uyananlar
Bu çiçek deryasında nasılsınız beğendiniz mi biraz moral artışı oldu mu
Hissiyatınızı düşüncelerinizi yazarsanız daha rahatlıyaçağınızı tahmin ediyorum
Gelin facebook da benim Saim ergin ergin .bahçemide gezebilirsiniz iyi günler
Bu gün bizimle beraber uyananlar
Merhabalar Saim hocam, sizin bahçenizi ve bitkilerinizi görüpte iyi olmamak mümkünmü. Değilsem bile bahçenizde gezinmek terapi gibi. Emeklerinize sağlık.
Bu mavişler duvar diplerinde mi? Yanlış görmedim değil mi? Çok güzel olmuşlar.
Saygı ve selamlarımla.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.