View Full Version : Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
zerrinsrt
01-10-2010, 11:15
Çok güzel jezebel uzun ömürler dilerim.
Zerrinciğim , çok teşekkürler .
Büyük ve hibrit almıyorum artık .
Tohumdan baktığım küpelime mühendis tırtılı gelmiş dört yapraktan üçünü yemiş .
Yok ettim , ama üzüldüm , gözüm gibi bakıyordum ...umarım yaşar .
Zerrinciğim senin küpeler ne durumda , en azından hayatta kalanlar iyidir umarım .
acemifüsun
01-10-2010, 13:12
Jezebelciğim yeni küpeni güle güle büyüt, maşallah çok şirin:) Yeşim hanımın yolladığı tohumlar aceba kenarları biyeli olan cinsten miydi? Onu pisi pisine kaybettim ya ,içime dert oldu, o cins ise çimlendirsek dedim.
Benim iki pazar güzeli ve senin hediye çeliklerden 3 tanesi ve bir de koçtaşdan aldığım 1 adet sağlam. Gerçi pazar günü fırtınada biri uçuşa geçti ama kök zedelenmedi sağlam.
Senin güzeller asıl yuvalarını özlemişler, dönmeyi bekliyorlar:)
Füsuncuğum bunca tohumdan sadece 1 küpe çimlendi .
Hangi cins olduğunu bilmiyorum .
Onun da tırtıl üçbuçuk yaprağını yedi ;)
Topraksız yetiştirmeyi deneyeceğim , bakalım nasıl olacak . Bu gün üç farklı çelik aldım .
Biliyorsun bizim küpe hüsranımızın sebebi olarak ben torfu görüyorum .
Havalar da serinledi .
acemifüsun
01-10-2010, 17:37
Üzüldüm canım, onca emek, bir anda boşa gidiyor böyle:( Çelikler mutlaka olur, topraksız denemende de başarılar arkadaşım. Evet havalar da serinledi şükürler olsun:)
acemifüsun
01-10-2010, 18:36
Bunlar pazar güzelleri
acemifüsun
01-10-2010, 18:42
Bunlar da yuvalarını özleyenler:)
Sevgili Füsun ,
Bunlar kahramanlarımız .
Bu sıcaklarda hayatta kalmayı başarmışlar .
Yeni mininikten de çelik alacağım ve birini sana vereceğim , olur ya ...yedekte küpemiz bulunsun ;)
Sevgili acemifüsun,nekadar canlı maşallah ben hepsini kayıp ettim küpe çiçeğının.
acemifüsun
01-10-2010, 20:35
Jezebelciğim yedekleriz arkadaşım:) Kenarları biyeliyi de kaybetmeseydim, iyi olacaktı ama sıcakları atlattık, hümikasit kurbanı oldu cancağazım.
Sevgili Sevim hanımcığım küpeleri sıcaklarda nasıl koruyacağımı şaşırdım. Hiç güneşe çıkarmadım, çok gelişmediler doğal olarak, 3-4 gündür artık güneş görüyorlar.Sizlerin kayıplarını okudukça çok üzüldüm inanın.
Sn.acemifüsun , "İzmirde küpe yaşamaz" diyenlere de güzel bir yanıt olmuş bu başarınız.
Güneş görmemeli demek ki .
Dikkatimi çeken de galiba her zaman dıştan ikinci bir saksı bulunması , o da toprağını aşırı ısınmaktan koruyor demek ki . Çok takdir ettim , bravo .
Eh her yerde tekrar tekrar okuduğum kurallara kendim de dikkat edebilsem çok iyi olacak da...
Asla yapılmaması gerekenler :
1 . Asla Küpe çiçeğini 1 saatten fazla güneşte bırakmayın , açık renkleri hiçbir zaman ,
koyu mor ve maviler 2 saat de kalabilirler eğer sıcaklık 20 dereceyi geçmiyorsa .
2 . Saksı değiştirdiğinizde toprağı elinizle sıkıştırmayın , bu köklere zarar verebilir .
Sulamanız toprağın sıkışması için yeterli .
3 .Rüzgarlı havada saksıları dışarıda bırakmayın .
4 . Fuchsia ‘nın büyümesi için ideal koşullar 10-20 C , yağmur da büyümeleri için gerekli .
5 .Asla Fuchsia yı siyah plastik bir saksıya dikmeyin , güneş ışınlarından toprağın aşırı ısınmasına ve
kökün kavrulması ile bitkinin ölümüne neden olur .
6 . Saksıdaki Fuchsia ları yarı gölge veya gölgede tutmak gerekir .
7 .Seradan satın almak yerine kendiniz çelikten yetiştirin .Daha dayanıklı olacaktır .
8 .Haftada bir yerine sıvı gübreyi az miktarda her sulamada vermek daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır .
9. Fuchsialarınızı asla bahçe hortumuyla sulamayın . Bu toprağı ağırlaştırır ve kökleri sıkıştırır .
Belirli miktarda suyu saksıya dökün veya damla sulamayı tercih edin .
10 . Her zaman yakında küçük bir saksı ve ya plastik torba bulundurun , tesadüfen kırılan dalları dikebilmek için .
Yoksa bir bardak su içine de koyabilirsiniz .
11 . Pest kontrol için , Su -1 litre , denatüre alkol- 50 ml , 30 damla bulaşık deterjanı . Boş bir sprey şişesine doldurup kullanabilirsiniz .
12 . Eğer Vine Weevils böcek yumurtasını bitki toprağına bulmak istemiyorsak , çiçeğin dibine parça patates yerleştirin ,
böcek yumurtalarını patatesin üzerine yumurtladığı için , patates parçalarını sıkça değiştirip onlardan kurtulabiliriz .
13 . Fuchsia dikmek için büyükçe toprak saksı kullanmamız sıcaktan köklerin kavrulmasını önleyecektir .
Saygılar.
Faydalı bilgiler için teşekkürler sevgili Jezebel, kuruyanlardan inşallah yeşeren olur. Dört saksımı da atmadım. Bekliyorum umutla :D
acemifüsun
02-10-2010, 13:19
Sn.acemifüsun , "İzmirde küpe yaşamaz" diyenlere de güzel bir yanıt olmuş bu başarınız.
Güneş görmemeli demek ki .
Dikkatimi çeken de galiba her zaman dıştan ikinci bir saksı bulunması , o da toprağını aşırı ısınmaktan koruyor demek ki . Çok takdir ettim , bravo .
Sn. Ketir Yazın hiç güneşe çıkarmamak ve hafif esintili bir yerde tutmak şartıyla İzmirde olabilir. Bu küpelerin çoğunu kendim köklendirdim, o zaman dillerinden anlamak daha kolay oluyor gibi geliyor bana:) Küpeler tek saksıda duruyor, iki saksı içiçe değil:) Teşekkür ederim:) Acemi şansı aslında:))
acemifüsun
02-10-2010, 13:46
Faydalı bilgiler için teşekkürler sevgili Jezebel, kuruyanlardan inşallah yeşeren olur. Dört saksımı da atmadım. Bekliyorum umutla :D
Sevgil Dudi saksılara gölgede serin bir yerde sera yöntemi uygulasanız, ayrıca bir hafta demir, diğer hafta da NPK takviyesi azcık:) Yapraklarını da arada fıffıslayın, bakalım belki faydası olur:)
acemifüsun
02-10-2010, 13:56
Eh her yerde tekrar tekrar okuduğum kurallara kendim de dikkat edebilsem çok iyi olacak da...
Asla yapılmaması gerekenler :
1 . Asla Küpe çiçeğini 1 saatten fazla güneşte bırakmayın , açık renkleri hiçbir zaman ,
koyu mor ve maviler 2 saat de kalabilirler eğer sıcaklık 20 dereceyi geçmiyorsa .
2 . Saksı değiştirdiğinizde toprağı elinizle sıkıştırmayın , bu köklere zarar verebilir .
Sulamanız toprağın sıkışması için yeterli .
3 .Rüzgarlı havada saksıları dışarıda bırakmayın .
4 . Fuchsia ‘nın büyümesi için ideal koşullar 10-20 C , yağmur da büyümeleri için gerekli .
5 .Asla Fuchsia yı siyah plastik bir saksıya dikmeyin , güneş ışınlarından toprağın aşırı ısınmasına ve
kökün kavrulması ile bitkinin ölümüne neden olur .
6 . Saksıdaki Fuchsia ları yarı gölge veya gölgede tutmak gerekir .
7 .Seradan satın almak yerine kendiniz çelikten yetiştirin .Daha dayanıklı olacaktır .
8 .Haftada bir yerine sıvı gübreyi az miktarda her sulamada vermek daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır .
9. Fuchsialarınızı asla bahçe hortumuyla sulamayın . Bu toprağı ağırlaştırır ve kökleri sıkıştırır .
Belirli miktarda suyu saksıya dökün veya damla sulamayı tercih edin .
10 . Her zaman yakında küçük bir saksı ve ya plastik torba bulundurun , tesadüfen kırılan dalları dikebilmek için .
Yoksa bir bardak su içine de koyabilirsiniz .
11 . Pest kontrol için , Su -1 litre , denatüre alkol- 50 ml , 30 damla bulaşık deterjanı . Boş bir sprey şişesine doldurup kullanabilirsiniz .
12 . Eğer Vine Weevils böcek yumurtasını bitki toprağına bulmak istemiyorsak , çiçeğin dibine parça patates yerleştirin ,
böcek yumurtalarını patatesin üzerine yumurtladığı için , patates parçalarını sıkça değiştirip onlardan kurtulabiliriz .
13 . Fuchsia dikmek için büyükçe toprak saksı kullanmamız sıcaktan köklerin kavrulmasını önleyecektir .
Saygılar.
Jezebelciğim çok faydalı bilgiler, teşekkürler arkadaşım:) Aslında senin bu mesajını sık sık güncelleyelim derim, arka sayfalarda kalmasın.
Bu bilgilere ek senin yaşadığın kötü deneyiminden çıkardığımız sonucu da ekleyebiliriz.
Çelikleri küçük pet bardaklarda torfda sera yöntemi ile köklendirip, asıl saksılarına yerleştirirken, az miktarda torf, ağırlıklı olarak bahçe toprağı kullanmak gerekiyor.
merkürvenüs
02-10-2010, 16:55
Merhaba,
Küpe çiçeğinden tohum elde edilirken çiçeği bitkinin üzerinde kurutmak yeterli mi? Çiçeğin döllenmesi gerekiyor mu?
Merhaba,
Dün akşam küpe çiçeğimde minicik bir tomurcuk farkettim. Nasıl mutlu oldum anlatamam bu sene açacağından pek umudum yoktu açıkcası. Kapalı balkonda duruyor ama camlardan biri sürekli yarı açık durumda. Ankarada da havalar oldukça serinledi hatta soğudu diyebilirim. Özellikle de geceleri. Sizce bu şartlarda küpem açar mı? Eve almalı mıyım? Rengini bile bilmiyorum ve çok merek ediyorum umarım görebilirim. Teşekkürler
acemifüsun
06-10-2010, 18:09
Sevgilia1919 bence yerinden oynatmayın, madem tomurcuk oluşmuş, çiçeğini de beklemek hakkımız:)
zeyzeynep
13-10-2010, 21:35
Merhabalar,
Ben de küpe çiçeklerini çok beğeniyorum. Forumu baştan sona okudum. Hepsini uygulayacağım ama aldığım çelik tutmuş mu merak ettim?
Bir de dibine de japon küpesi ektim, birlikte açarlarsa güzel olacağını düşündüm. Sizce bir sorun olur mu?
Merhaba zeyzeynep hanım, hoş geldin foruma evet küpen tutmuş canım.
Güle güle büyüt.
zeyzeynep
14-10-2010, 19:13
Hoşbulduk sevim4 hanım.Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.Altına ektiğim japon küpesinin bir zararı olmaz değil mi? Japon küpesi sarkacak,o zaten saksınn kıyısında yaşayacak diye düşünmüştüm ama zararı olacaksa onu ayırırım saksıdan.
Hayır hiç bir zararı olmaz.
Bu yaz Ankara'daki iğrenç 40 C'lik sıcaklardan evvel, kayınvalidemde görüp bayılarak hemen aldığım küpeli bu şekildeydi. Balkon aydınlık diye güneşli odalara alamamıştım. Alev rüzgarlı Ağustosta tüm yaprakları dökülünce budayıp ayırdım. 4 dal sap halindeydi. Şu an 20 C civarı seyreden yağmurlu havaya bayılıyor, tomurcuklar verdi, yapraklandı. Bakalım kışın ne olacak.
Bunlar da yukarıdaki halinden 3 ay sonra, budanıp yeniden hayata döndürülen küpelilerim. umarım tekrar o bol tomurcuklu hallerine gelirler..
Benol Hazaroğlu
24-10-2010, 11:47
Blue Sarah ı yaşatan var mı acaba.
acemifüsun
24-10-2010, 16:14
Sevgili Benol hanım benimkilerin içinde Blue Sarah varmıydı bilmiyorum.Herhalde açınca Sevgili Jezebel kesin bir şey söyleyecek:)
Benol Hazaroğlu
25-10-2010, 17:14
lipres den almıştık.Ortak sipariş. Ben yaşatamadım soruşum ondandır.
Yaprakları alacalı küpe çiçeğini bilen var mı? Buna derse girdiğim fakültenin önünde rastladım, bir dal çelik alsam mı diye düşünüyorum.
acemifüsun
25-10-2010, 21:47
Sevgili Nariel bu benim hümikasit kurbanı küpem. Rica etsem benim için de ufak bir çelik alır mısınız?)
Çılgın küpeciler kendini hemen belli etti .
Fuchsia magelanica versicolor ' u görünce nasıl dayansınlar ;)
zerrinsrt
26-10-2010, 20:34
Küpe çiçeklerimin son halleri. Son 2 aydır yeterince ilgilenemediğim için beyaz sinekler çoğaldı.
zerrinsrt
26-10-2010, 20:44
İngiltere'den getirttiğimiz 3 küpeliden birini geldiği gibi ektim. 7-10 gün sonra kurudu. Diğer ikisinin köklerini saran kaplamayı çıkarıp sonra diktim. Tuttuklarına karar verince birinin tepesini aldım. Tepesini aldığım fidenin son hali sağdaki saksıda görülüyor. Soldaki saksıda ise tepesini almadığım fidenin son hali.
acemifüsun
26-10-2010, 23:52
Sevgili zerrinsrt nazar değmesin çok güzeller, ellerinize sağlık:) Çiçeklenmeleri için neler uyguladınız?
Zerrinciğim , bana bir sözün vardı , ama bahsetiğimiz küpeyi resimlerde göremedim .
Umarım başına bir hal gelmemiştir ;(
Pembe düz kloş etekli bir küpeydi ...
zerrinsrt
27-10-2010, 07:29
Sevgili jezebel, sana sözverdiğim küpeli diğer grupta onların resmini çekmedim. Beyaz sinekleri de kabul edersen 5. resimdeki beyaz ile beraber göndereyim.
zerrinsrt
27-10-2010, 10:09
Sevgili sevim4, acemifüsun teşekkür ederim.
Özel bir uygulama yapmıyorum. Sanırım mevsim avantajı daha önemli. Dikerken mutlaka koyun gübresi, 20-20-20+TE gübre ,biraz demir tozu, torf , bahçe toprağı karışımı kullanıyorum.
Arada sulama suyuna deniz yosunu ve 20-20-20+TE gübre karıştırıyorum.
Küpe olur da ben hayır dermiyim ?
Buna artık işyerimde bakacağım , biraz daha serin Buca' ya göre .
İki köklü çelik olarak aldım .
Umarım kışı burada geçirince adaptasyon problemini de aşmış olurlar .
180613
çok minik ve de sevimliler ...
180614
,
gerçek ebat bu ;)
180615
3 minik çelik suda 15 günde köklendi .Köklendirip ekmek en garanti yol
Benim 4 adet küpe çiçeğimden iri mor çiçekli olanı da sıcaklara dayanamadı. Beyaz ölmedi ama çok da sağlıklı değil.
Çiçekleri daha küçük olan kırmızı halinden memnun hem yeni yeni patlamalar yapıyor hem de çiçekleri var. Kırmızı beyaz olan da fena sayılmaz.
Jezebel'in yazdığı kurallar çok güzel ve faydalı...
184116
Sıcaklar bitince kendine geldi.Büyümeye devam ediyor.
merkürvenüs
21-12-2010, 09:36
Merhaba,
Bu yaz altı saksı küpe çiçeğimi kaybettim:((( Son kalan küpe çiçeğide kötü olunca kalan son dalı parçalara ayırıp dikmiştim sadece bir ara çelik tuttu ve hızla büyüdü... Mevsimi olmadığı halde dün uç çelik aldım diktim umarım tutar. Çeliğim ince bir sap kenarından filiz verdiği için kırılacak diye korkuyorum acaba saksı değiştirip yeni çıkan filizinde alt kısmını toprağa gömsem sorun yaşarmıyım? tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim...
acemifüsun
21-12-2010, 15:45
Bence hiç ellemeyin, bırakın biraz gelişsin. Aslında ev içinde aydınlık bir yerde küpe çeliği köklendirilebilir. Pet bardakların yarısına kadar torf koyup, çeliğinizi köklendirme hormonuna batırıp, sera uygularsanız 20 günde kökleneceğini düşünüyorum.
Küpe çiçeği perlitte her mevsim kökleniyor. Perlite dikin, sıcak odanıza aydınlık yere koyun. Ben gecen hafta çelikledim. Yapraklar gayet canlı.
merkürvenüs
22-12-2010, 15:03
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim acemifüsun ve cemo önerilerinizi uygulayacağım. Umarım başarılı olurum:)))
Açtı, hemde soğuk balkonda:p
187312
Makroçekimi iyi olan bir makina bana farz oldu, miyop-astigmat olarak;)
187313
Geçen sene bütün ihtişamıyla açıp sıcaklarda kaybettiğim beyaz küpemin saksısında çıkan fideler acaba ondan dökülen tohumlardan mı çimlendi, yoksa o değil mi bilemedim ?
187315
acemifüsun
04-01-2011, 20:33
Bunlar İngiliz küpelerin torunları:)
acemifüsun
04-01-2011, 20:40
Tüm küpeler açık balkonda duruyorlar, don haricinde içeri almayı düşünmüyorum. Dışarıda yetişen bitkiler daha kuvvetli oluyor:)
Biraz renk gelsin;)
188315
:)
188316
188317
Bu da küpe...
zerrinsrt
11-01-2011, 11:58
Benim küpeler yapraklarının çoğunu döktü. Gören kuruyor sanır.
Senin küpen hala yeşil ve çiçekli çok güzel. Maşallah.
Zerrinciğim senden gelen küpeler ilaçlamadan dolayı mı, yoksa saksı değişiminden mi bilinmez ,
tüm yapraklarını döktü.
Ben de baya korktum ama şimdilerde her gözünden sürdüler, maşallah.
Bu minik küpeler de pet bardakta.
Resmen minyatür, kapalı balkonda saat 11'e kadar güneş alıyorlar.
Küpe söz konusu olunca İzmirde korkunç olan yaz ayları.
Kışın onlar da ben de mutluyuz ;)
Ayşe Yıldız
18-01-2011, 21:05
Bayramda çelikleyip suda köklendirdiğim küpe çiçeğim toprakla buluştuktan sonra birazda boylandı ama alt yaprakları neden düşüyor olabilir.
gunnurege
25-01-2011, 16:06
merhaba,
istanbul'da okuyorum lise öğrencisiyim ve yatakhanede kalıyorum. odamız iki kişilik ve biraz renk getirmek için çiçek almayı düşünüyorum. ancak yatakhanemiz biraz fazla sıcak ve ilk katta bulunduğumuzdan hiç güneş almıyor. çiçekle ilgilenmek beni yormaz ya da zor gelmez, yeter ki masamın üzerinde baktığımda içimi açacak çiçekli bir bitki olsun. küpe çiçeği çok hoşuma gitti ancak sanırım onu içerde tutmam pek uygun olmazmış. camımızın önüne de koyabilirim ama kışın odanın içinde hiç güneş almadan dayanabilecek bir bitki varsa çok sevinirim. önerebileceğiniz bir şey var mı acaba?
Sevgili Gunnurege, küpe çiçeği içeride olur, yeri güneş almayıp, çok aydınlıksa yine olur ama loşsa iyi gelişmez, çiçek açmayabilir. Radyatörden uzak tutmak gerekir. Küpe biraz nazlıdır, çiçekli bitki istiyorsanız afrika menekşesi ile başlayabilirsiniz.
Burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) kendinizi tanıtmanızı bekleriz. (Noktadan sonra büyük harfle başlıyoruz. )
Ayşe Yıldız
27-01-2011, 08:39
Bayramda suda köklendirip diktiğim Küpe Çiçeğimin alt yapraklarının düşme nedeni ne olabilir acaba?
190428
Alt yaprakların kuruyup dökülmesi normal bir olaydır.
Sıcak ve aydınlık bir yerdelerse sulama suyuna az miktarda sıvı gübre ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Yaşasın bugün anneannemden beyaz ve mor küpe çiçeği çelikleri aldım. Eskişehir'den İstanbul'a yolculuk edecekler ama inşallah yollarda kırmam onları :D Eve gider gitmez ekeceğim. O kadar sevindim ki anlatamam. Yerlerini bulduklarında fotoğraflarını paylaşırım.
Bunlarda fotoğraflar, birincisi mor, ikinci sudaki ufaklar beyazmış.
Sevgili Dudi,
İstanbulda istediğiniz küpeyi yetiştirebilirsiniz artık ;)
Biz buralarda yaz sıcaklarında ne yapacağız diye kara kara düşünüyoruz...
Ben çelikleri köklendireli 2 ayı geçti.
Şubattan sonra coşar onlar da...
Evet sevgili jezebel bu sefer daha dikkatli davranacağım onlara ;)
Beyaz çelikleri de yarın toprakla buluşturacağım. İnşallah hepsi tutarlar :D Bu sene en çok üzüldüğüm küpe çiçeğim avatar fotoğrafımdaki balerina dreams oldu :(
Sıcaklıklardan dolayı hevesimiz hep kursağımızda kalıyor, hazirandan sonra küpeler teker teker bizi terkediyorlar.
Bakalım bu sene nasıl olacak, yeni taktik ve stratejiler geliştirdik ama...
acemifüsun
29-01-2011, 15:05
Sevgili Dudi çelikler ne kadar küçük olursa köklenme o kadar hızlı oluyor, iki göz yeterli:) Cocopeat ya da torfa, pet bardaklara dikin, sera yapın, sonuç başarılı olur. Suda köklendirmeye bence gerek yok. Köklendirdiğiniz çelikleri, pet bardaktan, biraz daha büyük saksıya alırken, sadece torf kullanmayın, süzek, koyun gübresi karıştırılmış, bahçe toprağı kulllanın. Kolay gelsin:)
Küçük beyazlar için bugün saksı aldım sevgili acemifüsun, tek bir saksıya sihirli toprakla ekeceğim. Eve geldiğimde gece yarısıydı; saksı almak için 2 gün suda beklediler. Yarın sabah yeni saksılarına yerleşecekler :D
190812
190813
Yazı atlalttık.İlk defa küpeli bir dahaki bahara hazırlanıyor.Gelişimleri güzel.Favori çiçeklerimden.Şu an için iki tür var.
acemifüsun
30-01-2011, 00:22
Sevgili Dudi ben de 2-3 ay önce pet bardakta köklendirdiklerimi asıl saksılarına yerleştirirken sihirli bahçe toprağını kullandım, çok memnunum.
Sevgili Oğuzhan siz de küpeleri ile yazın aşırı sıcaklarından başarıyla çıkanlardansınız, ellerinize sağlık:) Gelişimleri de güzel. Biraz budasanız daha da gürleşirler, iyice dallanırlar diye düşünüyorum, yine de siz bilirsiniz:) Ayrıca köklendireceğiniz epey bir çeliğiniz de olur:)
Evet uç kısımlardan kırıp köklendireyim.
Saksıda yerlerini sevdiler ve tuttular :D
Sevgili Dudi çelikler ne kadar küçük olursa köklenme o kadar hızlı oluyor, iki göz yeterli:) Cocopeat ya da torfa, pet bardaklara dikin, sera yapın, sonuç başarılı olur. Suda köklendirmeye bence gerek yok. Köklendirdiğiniz çelikleri, pet bardaktan, biraz daha büyük saksıya alırken, sadece torf kullanmayın, süzek, koyun gübresi karıştırılmış, bahçe toprağı kulllanın. Kolay gelsin:)
Sayın füsun
Tarifinizı aynen bende . uygulayacağım Teşekkür ederim
acemifüsun
08-02-2011, 20:01
Saksıda yerlerini sevdiler ve tuttular :D
Sevgili Dudi çok sevimliler, ellerinize sağlık, bol bol çiçeklerini görün:)
Sevgili Dudi çok sevimliler, ellerinize sağlık, bol bol çiçeklerini görün:)
İnşallah sevgili acemifüsun, inşallah birkaç değişik çeşit daha yapacağım. Bunlar biri mor biri beyazmış anneannemin dediğine göre :D 4-5 değişik tür yapacağım inşallah :D
Sevğili jezebel yorumlarınızı dikkatle okudum çok beğendim bende 2 senedir küpe çiçeği yetiştirmeye çalışıyorum ama malum mersin çok sıcak olduğu için kaybettim inanın çok üzüldüm sonra burada sizlerin sayesinde önemli bilğiler edindim çok teşekkür ederim bahsettiğiniz tohumları küpeli çiçeklerini nereden ve nasıl bulabilirim yardım ederseniz sevinirim saygılar
Adalet Hanım, benimde İngilizcem yok. Üye olmak için baya uğraşmıştım. Hatta kelimeleri tek tek İngizceye çevirmiştim :) Biraz uğraşınca oluyor. Ondan sonrası zaten çok kolay
Benim alışveriş yaptığım satıcının linki (http://stores.ebay.co.uk/SECRET-GARDEN-FOLK-andrewl6189__W0QQ_pgnZ1QQ_sidZ604034565QQ_trksidZp 4634Q2ec0Q2em14)
Burada da (http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p4634.m570.l1313&_nkw=fuchsia+plant&_sacat=See-All-Categories)tüm satıcıların çeşitleri var. Yalnız bunlar Türkiye'ye Satış yapmıyor. Belkide İkna edilmeleri lazım.
ben bu siteden nasıl sipariş verebilirim
ben bu siteden nasıl sipariş verebilirim
eBay'la ilgili her konu burada (http://forum.iyibey.com/members/ibey.html) ayrıntılı anlatılmış, forumdan bilgi edinilebiliyor, soru soruluyor.
Kolay gelsin.
Merhaba,
Yardiminiza ihtiyacim var..Kis bizim burda cok uzun geciyor,
Kupe cicegimi nasil koruyabilirim?:confused:
Merhaba,
Yardiminiza ihtiyacim var..Kis bizim burda cok uzun geciyor,
Kupe cicegimi nasil koruyabilirim?:confused:
küpe çiçeği genelde soğuk havayı sever zaten bahar geldi tatlım
:p
Mutlu Bey'in yani Tropik Sera'nın bitki satış listesine şuradan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23387) ulaşabilirsiniz.
İki çelik almıştım ve köklendiriciye bulayıp vermikulite ektim.
Plastik saklama kabına koydum .
Bu kadar hızlı olacağı aklıma gelmedi, hem kökler heryerden fışkırmış.
195806
195807
çok da arsızmış.
Arkadaslar kupe cicegi kardesliginde sn.klubnika nin paylasdigi 104 uncu resimdeki kupeli turunu nerden bulabilirz acaba.Kırmızı-Mor Gillian Althea demis isim olarak
ilgili linki ekliyorum
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19898&page=4
Arkadaslar kupe cicegi kardesliginde sn.klubnika nin paylasdigi 104 uncu resimdeki kupeli turunu nerden bulabilirz acaba.Kırmızı-Mor Gillian Althea demis isim olarak
ilgili linki ekliyorum
Sn. Jezebel belkı sız yardımcı olabılırsınız mı :confused: bana......
ilgili linki ekliyorum
Klubnika adındaki arkadaşımız satış yapıyor.
Kendisine özel mesaj yazabilir talep edebilirsiniz.
sn.jezebel klubnıka arkadasımıza ozelden sordum elınde 5 tur kaldıgını ama hangılerı oldugunu bılemedıgını cıceklerı acınca ogrenbılecegını yazmıs. o yuzden sıze danısmak ıstedım.
Sayın sevgice1981,
benim ilgi alanım daha fazla vahşi küpeler .
Hibritler "dev küpeler" temin etme yeri İngiltere.
Gecen yıl yolu gösterdim. Bu yolu izleyerek temin edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Sn. Jezebel belkı sız yardımcı olabılırsınız mı :confused: bana......
Bu renk kırmızı-mor heryerde bulunan bir tür.Nisan, Mayısta tüm çiçekçilerde bulabilirsiniz.
Bende uçuk pembe ve beyaz bulamıyorum.
Bu renk kırmızı-mor heryerde bulunan bir tür.Nisan, Mayısta tüm çiçekçilerde bulabilirsiniz.
Bende uçuk pembe ve beyaz bulamıyorum.
Sevğili agozce sade renk olarakmı acaba :confused:
Sayın burak alkan çok güzeller.
Daha çözemedigim renkler var Sevgili sevim4 onlarıda büyük bir sabırla bekliyorum çiçek açmalarını
Sonbaharda sevgili zerrinsrt arkadaşımızın gönderdiği 2 küpe.
197321
Yatak odamın pervazında duruyorlar, hiç içeri almadım.
İzmirde küpeler dışarıda yaşayabilir bunu ıspatlamış olduk.
Biri beyaz, diğeri pembe.
197322
Bu sene bazı konulara dikkat edeceğim.
bettyycim
18-03-2011, 18:56
Benim de 2 küpem var, kar yağışın da dahi dışarıdaydı şu an tomurcuktalar ;)
Sevgili jezebel çok ğüzeller sade beyaz ve sade pembe mi acaba renkleri....
benim küpelerim katlı uçuk pembe-beyaz,
diğeri de kloş etekli tek kat pembe.
Adalet Yağcı
19-03-2011, 22:21
Jezebel'ciğim, bu güzeli tanıdın mı?
Fotoğrafı bu gün çektim.
197494
Bugün sera gezintisi yaptım. Aslında aklımda vardı küpe çiçeği ama birde seraya girdiğimde fideleri görünce çok sevindim. Elli kuruştan iki fide aldım. Bakalım ne renk çıkacaklar :D
Bu arada ben tanıdım Adalet ablacığım bicential kendileri :D
Adalet Yağcı
19-03-2011, 22:55
Sevgili Dudi'ciğim, ben adını hatırlamak için ta geçen yılın Mayıs ayına kadar gitmek zorunda kaldım.
Ben burada elli kuruştan hiç küpe görmedim, en ucuzu 4.5 tl.
Renkleri belli olunca bu fiyata da alamazsınız burada.
Sera gezmeyi ben de özledim, terapi gibi geliyor insana.
günebakan
19-03-2011, 22:56
Dudi'ciğim hangi seraları gezdin birde ben bakayım oralara:)
Daha çok ufak fide halindeler Adalet ablacığım, dediğiniz gibi renklerde belli değil, görevliye renklerini sorduğumda 'daha o kadar geliştiremedik' dedi ;)
Dudi'ciğim hangi seraları gezdin birde ben bakayım oralara:)
Bizim buraya yakın eskiden belediyenin ama şimdi özel bir sahibi olan bir serayı gezdim. Gel senide götüreyim ;)
Adalet Yağcı
19-03-2011, 23:08
Bizim İngilizlerle kıyaslanınca hiç de küçük değiller sevgili Dudi, ayrıca çok güzel dallanacaklar belli.
Güle güle büyüsün bol çiçek açsın inşallah.
Evet ingilizlere kıyasla daha büyükler üç-dört kat daha büyükler :)
selam arkadaşlar, bende küpe çiçekleri edinmek istiyorum, B.çekmece-Silivri civarında bulabileceğim yerler konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
Jezebel'ciğim, bu güzeli tanıdın mı?
Fotoğrafı bu gün çektim.
197494
Sevgili Adalet,
iyi ki bu küpeyi size göndermişim, çok tatlı görünüyor;)
Güle güle büyütüp çoğaltın.
Adalet Yağcı
20-03-2011, 12:33
Evet çoğaltmak lazım elbette, Biantenialin yolunu gözleyen çok meraklı var.
Şimdilik beyaz sinekten başka bir sıkıntımız yok.
Senin Biantenial yaşıyor mu sevgili Jezebel?
Malesef elimde sadece iki tane küpe var. Onları da geçen yıl sonbaharda Zerrin hanım Düzceden gönderdi.
Vahşileri saymıyorum, 2 çeşit de vahşi küpe, bir de mikroskopik olan var .
İzmir çok sıcak, 20'den fazla küpemi kaybettim teker teker.
Bu yıl çok abartmadan elimde olanları yaşatmaya çalışacağım.
Pazarda 50 kuruş olunca geçen yıl fazla abarttım sanırım.
Bizim buraya yakın eskiden belediyenin ama şimdi özel bir sahibi olan bir serayı gezdim. Gel senide götüreyim ;)
Merhaba acaba gittiginiz seranin adini ve semt olarak neresi oldugunu da yazarmisiniz. Burde baska cicekler gornunuzmu acaba
tesekkurlerr
Üsküdar-Kadıköy arasında Haydarpaşa numune hastanesinin arka tarafında kalan bir sera sevgili sevgice1981, değişik çeşitlerde bitkilerde vardı. Benim balkon konuma beğendiğim çiçeklerin fotoğraflarını ekledim. Oradan bakabilirsiniz.
Ben küpe çeliklerimi bir türlü tutturamıyorum. Çelikleri dikip üstünü kapatınca gayet sağlıklı görünüyorlar ama üstlerini açınca yaprakları sarkıp ölüyor. Uzun süre mi sera ortamında tutmalıyım? Yoksa hiç mi kapatmamalıyım üstlerini?
acemifüsun
21-03-2011, 10:39
Sevgili a1919 çelikleriniz yaklaşık 7-8 cm.olsun. 2 göz toprak üstünde, 1 göz de toprak altında olarak, torfa ya da cocopeat'e küçük pet bardaklarda dikin. Sera bence şart. 15-20 günde köklenmesi tamamdır.
Aşağıdaki sayfada sevgili Klubnika fotoğraflarla açıklamış.
Batuhan Yılmaz
24-03-2011, 19:41
Selamlar benim bir küpe çiçeğim var okadar güzel ve büyük tombul yuvarlak çiçek açıyorduki onu yazlıkta bırakınca nalet olası güvercinlerin saldırısına uğrayıp 3 gün güneş altında kalmış 23 derece filan hava ozaman ozamandan bu yana çiçeğim çok küçük çapı 1-2 cm çiçek açıyor eskiden çapı3-4 cm çiçek açıyordu
1.sorum çatıda güvercinlerim var onların pisliğini nasıl kullanabilirim
2. bu çiçeğin diğer kökleri çok güzel ama sevmediğim bir biçimde uzun ince ve ve mutasyon geçirmiş gibi ama çok sofistike kokoş bir biçimde açıyor mutasyonamı uğradı tombul biçiden
3. sırum neden saksının tepesi kök dolu ben her fırsatta onun üstünü toprakla doldurup eski saksısından 4 boy büyük saksıya ekmeme rağmen .
Geçen sene balkonda hepsini böceğe kurban verdim ama uslanmadım bugün bahçeye ekmeye 4 renk katmerlisinden aldım..Fidesi 1TL.den.
İremsıla
10-04-2011, 18:54
Merhaba sevgili mirbe,bende katmer küpe çiçeği fidesi arıyorum.acaba nerden aldınız öğrenebilirmiyim.sevgiler..
Geçen sene balkonda hepsini böceğe kurban verdim ama uslanmadım bugün bahçeye ekmeye 4 renk katmerlisinden aldım..Fidesi 1TL.den.
Fidesi bir liradan mı. Bir de biz bulabilsek ne iyi olacak:)
bettyycim
10-04-2011, 20:08
Bugün Baumax tan 11.90 TL ye içi mor katmer katmer olan küpe den aldım :D
Sevgili Bettyycim,
Maşukiye'de çiçekçi ve seralarda çok çeşit var.
Baumax 'tan almana gerek yok ki;)
Ben bir kere gittim ama çıkamadım, gözlerimi alamadım bitkilerden.
Sevgiler.
Merhaba sevgili mirbe,bende katmer küpe çiçeği fidesi arıyorum.acaba nerden aldınız öğrenebilirmiyim.sevgiler..
Sn.İremsıla,
Saray bahçe peyzaj seracılık şeker fabrikarının yan tarafından merama inen yol var orada..Anlatabildim mi bilemiyorum..
bettyycim
10-04-2011, 23:58
Sevgili Bettyycim,
Maşukiye'de çiçekçi ve seralarda çok çeşit var.
Baumax 'tan almana gerek yok ki;)
Ben bir kere gittim ama çıkamadım, gözlerimi alamadım bitkilerden.
Sevgiler.
Sevgili Jezebel hastalığımı bildikleri için Maşukiye'ye giderken arabayı bana kullandırmıyorlar, ben çocuklar gibi tepinmekle kalıyorum :D
Bilirsiniz pek klasik küpe sevmem;)
Sadece ekzotik olanları arar, sorar, bulur, alırım.
Şimdi şu ağaca bir bakın,
203438
onu almadım tabi, ama onun genlerine sahip ufak bir örnekcik çarşamba günü bana doğru İrlandadan yola çıktı:D
203440
O ağaç olduğuna göre daha dayanıklıdır...
yoksa İzmire tahammül etmek hakikaten zor;)
fatmadundar
15-04-2011, 21:10
Her sene küpeler kuruduktan sonra bir daha küpe almamaya karar veriyorum ama küpe zamanı gelince güzellikleri karşısında kararım geçersiz kalıyor. Büyük çiçekli iki küpe çiçeği aldım kendime.
Sn.jezebel bu türün adı nedir ve ne kadara mal olucak (sormak ayıp olmazsa)bakımı hakkında bilgi yazarmısınız.
.Cevaplarsanız sevinirim
Sevgili FatmaDündar, küpeleriniz harkulade güzel.
Hele renkler mükemmel.
Keyfini çıkararak bakmanızı dilerim. Her gördüğünüzde yüzünüze çağırdıkları tebessüm daim olsun.
Herkes büyük küpe seviyor diye ben de nacizane takdirimi vahşi ve küçük boy çiçekli olanlardan yana kullanıyorum.
Hani İzmir zor memleket küpeler bakımından.
Gayet mütevazı bir çiçek seçtim, kıskanılacak bir hali yok ama...
Sevgili sevgice 1981, linki özelinize atarım, alması ne zor, ne de çok pahalı.
Geçen sene organize bir şekilde alınmıştı, fiyatlar hiç de uçuk değil.
Saygılar.
fatmadundar
16-04-2011, 07:23
Teşekkür ederim sevgili Dudi, sevgili Jezebel.
Sizinki de güzel. Hem belki kalıcı olur.
Geçen yılki hüsranımdan sonra umarım bu daha uzun ömürlü olur sevgili Fatma ;)
Artık öldürmeyeceğim çiçekleri almak için gayret ediyorum.
Bakıyorum, araştırıyorum, öyle alıyorum.
Bahar yüzünü gösterince güzel güzel küpe çiçekleride çıkmış ortaya ne güzel. Sevgili FatmaDündar küpe çiçekleriniz çok güzel, güle güle büyütün bol çiçekleri olsun, sağlıkla.:)
Sevgili jezebel küpe çiçeğinizin fotoğrafını görünce niye şaşırmadım dedim kendi kendime. Çok ilginç, farklı. Güle güle büyütün:)
Sevgili Sevim hanım,
artık yüzyüze olmasa da yıllardır tanışıyoruz, nerede garip bir şey varsa onu bulup ortaya çıkarmak benim üzerime vazife sanki ;)
Ama Allah onu biz görelim, sevelim, hayran olalım diye özenerek yaratmış.
Neden bu zevki kendim yaşarken, sizleri ondan mahrum edeyim?
Balkonunuzda -nya ile biten bitkiler guzel yetisiyorsa kupeden uzak durmanizi tavsiye ederim. Tecrube ile sabittir :D
Yani Begonya, Sardunya, Fitonya mı?
Sebebini de öğrenebilirmiyiz sn.zappie?
Balkon çimlendirme ve geliştirme alanı, dayanıklı ve yetişkin olan herşey bahçeye atılmaya mahküm.
Ev içinde ona keza bir yaprak dahi yok.
Geçen yılki hayalkırıklığından sonra bir ara cesaretim kırılmıştı yerli küpe çiçeğim var sadece soğuğa dayanıklı. Henüz minicik. Derken küpe çelikleri geldi iki arkadaşımdan:)
Sevgili Sevim artık daha dikkatli olursun,
güneş , sulama konusunda ve beyaz kelebek tabi ki...
Yok derken bende de iki biyük, 5 adet de çelikten küçük küpe var.
Yok dediğim zaman böyle ;)
Ama hepsi yalınkat ve vahşi olmasa da "hardy" denilen dayanıklı türler.
Olmaz mıyım sevgili jezebel :( Geçen yıl sadece ingilizlerim on on iki saksıydı. Birde yerliler. Tam bir şok yaşadık küpe çiçekleriyle dersimizi aldık. Bu yılda zor olacak ama küpe çiçeği çeliklerimi okula götüreceğim. Fazla güneş almayan daha gölge alanlar mevcut. Rahat büyüyecekler umuyorum. Yeterki çeliklerim tutsun:)
Yani Begonya, Sardunya, Fitonya mı?
Sebebini de öğrenebilirmiyiz sn.zappie?
Balkon çimlendirme ve geliştirme alanı, dayanıklı ve yetişkin olan herşey bahçeye atılmaya mahküm.
Ev içinde ona keza bir yaprak dahi yok.
Gardenya, begonya, acelya nemli sicak ortamlari, sardunya bol gunesi seviyor. Hic fitonya yetistirmedim ama ic mekan bitkisi, bildigim kadariyla bol nemden hoslaniyor. Kupe ise daha serin, golgeli yerlerden hoslaniyor, nemli sicak ortamlarda hemen bitleniyor.
gardenya_
16-04-2011, 13:09
Her sene küpeler kuruduktan sonra bir daha küpe almamaya karar veriyorum ama küpe zamanı gelince güzellikleri karşısında kararım geçersiz kalıyor. Büyük çiçekli iki küpe çiçeği aldım kendime.
harıka gorunuyorlar. beyaz mavı ve beyaz beyaz benım favaorılerımdır :)ama ne yazıkkı henuz almak kısmet olmadı bana :(
Anladım sn.Zappie,
İzmir küpeler için cehennem ve biz onları bu cehennemde yaşamaya mecbur ediyoruz.
Yazın 40 C aşan sıcaklıklar küpelerimizi öldürüyor, ama aslolan sanırım sıcaklık ve nem' in beraberce oluşturduğu ortam.
Gardeniyanın da yüzü pek gülmüyor, ölmüyor ama şöyle hızlı bir geliştiğine de şahit olamadım 3 yıldır ;(
Karadenize mi tayinimi aldırsam ne yapsam ;)
Anladım sn.Zappie,
İzmir küpeler için cehennem ve biz onları bu cehennemde yaşamaya mecbur ediyoruz.
Yazın 40 C aşan sıcaklıklar küpelerimizi öldürüyor, ama aslolan sanırım sıcaklık ve nem' in beraberce oluşturduğu ortam.
Gardeniyanın da yüzü pek gülmüyor, ölmüyor ama şöyle hızlı bir geliştiğine de şahit olamadım 3 yıldır ;(
Karadenize mi tayinimi aldırsam ne yapsam ;)
Pek cok bitki icin Karadeniz daha iklimi Izmir'e gore daha elverisli. Ancak ciceklenme sezonlari kisa. Begonviller ancak Eylulde aciyor ( Sanirim belli saat direkt gunes gormeleri gerekiyor, sehir icinde acik alanda daha erken acmis begonviller goruyorum ). Benim balkonum guneye bakiyor, uc tarafi kapali, acik olan kisimdan 4-5 saat direkt gunes isigi aliyorum, kismen de uzeri kapali. Yazin oldukca sicak ve nemli oluyor. Gardenyalarin, acelyalarin yerlileri ve orkideler bayiliyorlar bu ortama. Ama kupeler asla! Bu yil yaseminlerimi, begonvillerimi, melissami korumaya almadim. Hepsinin uzerinde gecen yildan kalma yapraklar olduguna gore sorun yok. Samsun konusunda tek sikayetci olmadigim sey iklim ( bir de yeme icme :p ).
Benol Hazaroğlu
16-04-2011, 15:53
Sevgili FatmaDündar
Hemen çelik al yedekle ki Küpe çiçeğin öldüğünde üzülmeyesin. Geçen sene reimdeki mavi beyazdan Lipresin siparişiyle getirtmiştim yaşatamadım ve çelik almadığıma çok pişman oldum.
Caminin ovlusunda görüyorum küpeyi kışın üzerine kar yagdı ölmedi şimdi her yanı tomurcuk dolu .dibi agac gibi kalınlaşmış cok hoş . Özene bezene alıp ekiyoruz sonu hüsran bu küpe nasıl yaşıyor anlamış degilim ;)
fatmadundar
17-04-2011, 09:36
Sevgili FatmaDündar
Hemen çelik al yedekle ki Küpe çiçeğin öldüğünde üzülmeyesin. Geçen sene reimdeki mavi beyazdan Lipresin siparişiyle getirtmiştim yaşatamadım ve çelik almadığıma çok pişman oldum.
Herzaman yedekleme yapıyorum ama ne yazık ki oda aynı iklim ve atmosferde olduğu için akibeti aynı oluyor:(
Benol Hazaroğlu
18-04-2011, 10:37
Buralarda havalar dengesiz 2 gün bahar 5 gün yağmur. Beyaz sinekler küpe çiçeğini ne kadar çok seviyor geçen sene havalar iyice ısınınca hücum etmişlerdi bu sene şimdiden başladılar. Bizim de onlarla savaşımız başladı demektir bu.
Bu savaşta kesin çözüm üreten var mı?
merhabalar,arkadaşlar çok sevdiğim küpelimi geçen sene yazın istanbula ailemin yanına gittiğimde susuzluktan kaybettim.küpelim açmaya çok meraklıydı.ben onu arkadaşımdan aldığım parmak kadar ve incecik bir uç çelikten üretmiştim.3-4 yaşında kocaman olmuştu.daha yavruyken bile çiçek açmaya çalışır neredeyse yapraktan çok çiçek veriridi..sonra arkadaşımdan aynı küpeliden birkaç çelik alarak tekrar ürettim.anaçı aynı olduğu halde hiç çiçek yapmadı.boyu yaklaşık 30 cm oldu yaklaşık 2 aylık,çokta güçlü ve sağlıklı duruyor ama o eski açmaya meraklı tabiatından eser yok.üstelik eski anaçtan alığım 3 çeliğin hepside tuttu gayet sağlıklı ama çiçeksizler.hergün merakla balkona bakıyorum ama halen çiçek yok,görüşlerinizi bekliyorum...:confused:
Benol Hazaroğlu
18-04-2011, 16:54
O kadar acele etme hiç merak etme onlar en güzel çiçeklerini sana gösterecekler.
elifsirin
19-04-2011, 11:06
Bu da benim küpelim ....
Çok şirinmiş;) sayın elifsirin.
Katmerli kupe ciceklerimin tohumlarini nasil alabilirim. Umarim dogru yere yazmisimdir. Gecenlerde arap sabunlu karisimi kullanip bitlerden kurtuldum. Daha yesilken tohumlarin dusmesi be nedenle olabilir mi?Tohumlari nasil ve ne zaman dikmeliyim? Cogaltmak istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Ne zaman dikilecek duruma gelir tohumlar ?:(
Katmerli kupe ciceklerimin ...Tohumlari nasil ve ne zaman dikmeliyim? Cogaltmak istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Ne zaman dikilecek duruma gelir tohumlar ?:(
Tohumlar olgunlaştığında vişne rengini alır ve kururlar.
Kuruduktan sonra onları serin bir yerde muhaza eder şubat ayında da geçirgen bir saksı harcına ekersiniz.
Günlük olarak nemini kontrol eder kurumalarına izin vermezsiniz.
Kolay gelsin.
dragonfly
20-04-2011, 09:34
Geçen sene baktığım ve sonra tatile kurban giden küpelimin resmini paylaşıyorum sizinle :(
Cok tesekkurler Sayin Jesebel . Henuz olgunlasmadan dustu bi kactanesi umarim digerleride dusmez
Güngör Salman
23-04-2011, 23:58
Bu yıl çiçek açan iki küpe çiçeğim.
Maşallah, gözün aydın.
Benimkilerde henüz tomurcuk bile yok.
çiçeksever
24-04-2011, 11:53
Bunu geçen hafta pazardan aldım.
Maşallah sn.çiçeksever,
ingiliz küpeleri pazara düştü ;) yaşasın!
Çok güzelmiş, güle güle büyütün.
Adalet Yağcı
24-04-2011, 18:54
Bunu geçen hafta pazardan aldım.
Bizim Bianteniallere benziyor sahiden, güle güle büyüsün, kocaman olsun :)
Nefin Nur
25-04-2011, 16:33
çiçekleriniz çok güzel, anneme ve bana anneannemini hatırlatan bir çiçek,rahmetliden sonra annem de almış ve bakmış ama sonra nazar değmiş galiba çiçek birden solmuş,annem tekrar almak istiyor . Tohumdan alalım dedim o büyüyüne kadar bekleyemem diyor :)
hafta sonu denk gelirsem bir tane alıcam canım anneme,küçücük bir çiçekle bile günlerce mutlu olan birisi benim canım annem
acemifüsun
25-04-2011, 17:04
Sevgili Nefin Nur annenize küpe alırken ,kendinize de alın:) Hatırladığım eviniz kuzeye bakıyor, pek güneş görmüyordu, bu yüzden bazı bitkilerinizi yaşatamıyordunuz. Küpeler tam sizin eve göre. Siz küpeleri, küpeler de sizin evi çok sevecekler diye düşünüyorum:)
Gül Batur
25-04-2011, 22:41
Geçen yazın sıcaklarından kurtulup sağ kalmayı başaran küpe çiçeğim açmaya başladı şükür :)
Gül Batur
25-04-2011, 22:55
Aşağıdaki küpe çiçeklerini de arkadaşımız Fatma Dündar ile birlikte seradan aldık. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah, geçen seneki gibi kavurucu sıcaklar olmaz da, biz İzmirliler küpelerimizin yasını tutmayız.....
acemifüsun
25-04-2011, 23:26
Gül ablacığım sen bizi çatlatacak mısın:)) Nazar değmesin, hepsi ayrı güzel:) Sağlıkla büyütün:)
Benimkiler de hele şükür, bugün iki tomurcuk görebildim.
Gül Batur
25-04-2011, 23:37
Ben değil Füsuncuğum, doğanın güzelliği bizi çatlatıyor....Neler yarattım rabbim.....Havalar ısınmaya başladı, birden büyür ve açarlar inşallah....Sağlıkcakla kal......
Nefin Nur
26-04-2011, 06:52
Sevgili Nefin Nur annenize küpe alırken ,kendinize de alın:) Hatırladığım eviniz kuzeye bakıyor, pek güneş görmüyordu, bu yüzden bazı bitkilerinizi yaşatamıyordunuz. Küpeler tam sizin eve göre. Siz küpeleri, küpeler de sizin evi çok sevecekler diye düşünüyorum:)
sevgili acemifüsun,
tebrik ederim doğru hatırlıyorusunuz :p evim kuzeye bakıyor, annem yazın memlekete gideceği için bütün çiçeklerini benim balkona gönderiyor,bu yüzden kendime almayı düşünmedim,nasıl olsa annemin çiçekleride benim olacak :D
sevgiler
Nefin
Sevgili Gül hanım , küpe şöleni yaşattınız hepimize.
Bu başlık böyle görüntüleri özlemişti.
Umarım bu sene sıcaklar daha merhametli olur ve küpelerimiz ölmez.
Benimkiler dışarda kışa dayandılar ama yaza dayanırlar mı bilmem.
Sevgiler.
Benol Hazaroğlu
26-04-2011, 08:42
Bütün güzel küpe çiçekleri İzmir pazarına mı geliyor.Kıskandırıyorsunuz bizi. Söyleyin onlara başka pazarlara da getirsinler. Hepsi katlı. Mavi beyaz ortak siparişte bana 15 tlye mal oldu
ve de küçücük bir çelik yaşamadı tabi.
Güle güle büyütün.
Önce İzmirde yaşayanlara ne kadar şanslısınız demek lazım galiba. Hem bitki çeşitliliği fazla hem uygun fiyata bulunabiliyor.
Sevgili Gül Hanım sizin küpe çiçeklerinizde kocaman bir maşallahı hakediyor. Hepsi ayırımsız ne kadar güzeller. İnşallah sıcaklarda zarar görmeden büyütürsünüz çiçek çiçek:).
Gül Batur
26-04-2011, 16:15
Sn.İzgi, Jezebel, Benol Hazaroğlu, Dragonfly, Dudi, Malbman, Günebakan, Sevimk, Sevim4, Burak Alkan;
Beğeni dolu sözleriniz için teşekkürler. Başta da belirttiğim gibi, ilk fotoğraf benim geçen seneden beri bakmakta olduğum küpe çiçeğim. Bütün kışı, güneye bakan açık balkonda soğukları, yağmurları alarak geçirdi. Mart ayından itibaren 15 günde bir 20-20-20 vitamin verdim. Diğerleri için ben de Fatma Dündar'a teşekkür ediyorum. Küpe çiçeklerini seradan, onun sayesinde aldım.
fatmadundar
26-04-2011, 21:19
Güle güle, sağlıkla büyüt Gül Teyzecim. Ne iyi ettik de aldık değil mi?
Ben alıp almamak konusunda çok tereddüt etmiştim ama bu güzelliği kendime hediye ettiğim için çok memnunum. Umarım yaşarlar.
Küpelinin bu kadar güzel bir çiçek olduğunu bilmezdim hep boynu bükük gelirdi bana.
Ama bu fotolar muhteşem, elinize sağlık, süper renkler, çok hoş görüntüler
Sevgili Gül Batur ve Fatma Dündar,küpe çiçeklerinize hayran kaldım.bu vakte kadar almayı hiç düşünmemiştim ama aklımı çeldiniz.özellikle tavandan sarkan sepette küpe çiçeği hayal ediyorum şimdi.bol çiçekli günler diliyorum.sevgiler:)
dragonfly
27-04-2011, 10:14
Fatma Hanım diğer arkadaşlara katılmamak mümkün değil ağzım açık kaldı vallahi :eek: çiçeklerin bu kadar büyük olması cinsinden mi kaynaklanıyor diye merak ettim bir de :confused:
Adalet Yağcı
27-04-2011, 11:33
Aşağıdaki küpe çiçeklerini de arkadaşımız Fatma Dündar ile birlikte seradan aldık. Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah, geçen seneki gibi kavurucu sıcaklar olmaz da, biz İzmirliler küpelerimizin yasını tutmayız.....
Sevgili Gül hanım, "en güzeli hangisi" diye sorsanız eminim hiç birimiz "şudur" diyemezdik, hayallerimizi süsleyen görüntüler bunlar.
Siz de çok iyi bakmışsınız, ellerinize sağlık.
Sevgili Gül Batur ve Fatma Dündar;
Sizin küpe çiçeklerini görünce o kadar imrendim ki, bir daha yetiştirmeyeceğim dememe rağmen dün ilk gördüğüm seraya girdim ve yetişmiş bir küpe çiçeği aldım. Üzerinde şu an çiçek yok, o yüzden rengi sürpriz olacak. Ama işin kötü tarafı imrenme boyutunu aşıp icraat boyutuna geçerken gözüm o kadar kararmıştı ki, evden 7 saat uzaklıkta iş seyahatinde olduğumu ve en az 1 hafta daha eve gidemeyeceğimi unuttum.
Perihan Bayram
27-04-2011, 13:16
Güle güle, sağlıkla büyüt Gül Teyzecim. Ne iyi ettik de aldık değil mi?
Ben alıp almamak konusunda çok tereddüt etmiştim ama bu güzelliği kendime hediye ettiğim için çok memnunum. Umarım yaşarlar.
Muhteşem görünüyorlar,tam zamanı,benimkiler küçük ama çiçek açmaya başladılar,küpe çiçeği bence en güzel bitkilerden biri,inşallah yaşarlar,sıcaklar başlayınca ölüyorlar ama bende her yıl yeniden alıyorum.
fatmadundar
27-04-2011, 14:28
İşte küpe çiçeği bu kadar baştan çıkarıcı :D
Bugün semt pazarından aldığım küpe çiçeğim, çiçeği çok büyük çok hoşuma gitti. Bir tane açmışı vardı. Üzeri tomurcuk dolu :D
İremsıla
28-04-2011, 16:18
Merhaba dudi harika bir küpeli seçmişsin kendine,güle güle büyüt.sevgili fatma dündar ve gül baturun küpe çiçekleride çok güzel,sevgiyle büyütün,umarım kayıpsız yazı atlatırsınız.
Bu gün bende seraya gittim,begonya,petunya ve onbiray çiçekleri aldım.aslında küpe çiçeği için,gitmiştim ama elim boş döndüm.çok şanslısınız,nedense konya seralarında,böyle farklı küpe çiçeği bulunmuyor.klasik çeşitler var sadece..
Teşekkürler sevgili burak alkan :)
Bunlarda benim küpeliler
günebakan
29-04-2011, 18:02
Çok güzeller sn. Burak alkan:)
Çok güzeller sn. Burak alkan:) Teşekkür ederim sevgili günebakan
[QUOTE=acemifüsun;794670]Sevgili burak alkan küpeleriniz çok güzel:)[/QUOTE Teşekkür ederim füsun bunlarda diger küpeliler
sevgili burak alkan,küpeliler tek kelimeyle HARİKA!bakım sırlarınızı açıklarsınız değil mi?
Sevgili burak alkan alkışları almışsın.
Ama hiç bir alkış bu güzelliklere sahip olmanın zevkiyle kıyaslanmaz.
Bol çiçekli günler dilerim.:p
acemifüsun
29-04-2011, 21:46
Çok zarif sevgili Oğuzhan:)
Çok güzel açmış. Bitki çok sağlıklı görünüyor maşallah.:)
Sevgili Burak alkan, Küpe çiçekleriniz muhteşem.Sanırım 6 çeşidiniz var.Hepsi harika bayıldım.Ne kadar zamandır bakıyorsunuz nasıl korudunuz bakımları hakkında bize bilgi veriniz lütfen.Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
Küpe çiçeği şöleni başlamış ne kadar güzel:) Sevgili burak Alkan güle güle büyütün küpe çiçeklerinizi. Bol çiçekleri olsun:)
Sevgili armeria, Jezebel, Sevim4,paftos, kerime,sevim.k güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Jezebel bu güzellere sahip olmak gerçekten çok güzel bir duygu ... Sevgili kerime 10 çeşit küpelim var çiçeklerime besin veriyorum bide çok miktarda sevgi veriyorum... Bu güzellere hayran olmamak eldemiki sevgili paftos....
dragonfly
02-05-2011, 10:42
çok güzeller maşallah, emeğinize sağlık ben de bekliyorum bakalım benimki ne zaman açacak. Gerçi ben 2-3 hafta önce almıştım :)
Adalet Yağcı
02-05-2011, 22:29
Bunlarda benim küpeliler
Ya... çok memnun oldum, haber verdiğiniz iyi oldu :D
Gerçekten çok güzeller, yazı Mersin'de mi geçiriyorlar, isterseniz bana getirin(yaylaya)serin serin yaşasınlar yavrucaklar :)
Benol Hazaroğlu
03-05-2011, 08:50
Bir saksıda küpe çiçeklerinin yoğun olarak görünmesi için ne yapmak lazım? Benim çiçeklerim tek dalda büyüyüp biraz dal budak salıyor. Çiçekçilerde sepetlerde satılanlar çok yoğun dal budaklı.
dragonfly
03-05-2011, 09:08
Bir saksıda küpe çiçeklerinin yoğun olarak görünmesi için ne yapmak lazım? Benim çiçeklerim tek dalda büyüyüp biraz dal budak salıyor. Çiçekçilerde sepetlerde satılanlar çok yoğun dal budaklı.
ben 2-3 hafta önce aldım bu seneki küpe çiçeklerimi, Tek bir dal şeklinde yukarı doğru uzuyorlardı. En üst tepelerinden çelik aldım ve aldığım çelikleri ana gövdenin yanına diktim. en üstünden çelik almakla hem yan dallara doğru büyümesini sağlıyorsunuz hem de aldığınız çelikten yeni bir gövde oluştuyorsunuz hem de saksı daha gür görünüyor. :rolleyes:
Benol Hazaroğlu
03-05-2011, 10:54
Sevgili drogonfly
Uç çeliği alma işini bende yapıyorum ama ayni saksıya dikmiyorum.
Teşekkürler.
İlk küpe çiçeğimi bugün aldım ortası mor kenarları pembe çook güzel duruyorlar şimdi forumu didik didik okuyup nasıl bakmam gerektiğini öğrenmeliyim.
Burak Alkan gerçekten küpelileriniz çok güzel benim küpeliye gösteriyim de kıskanıp bol bol açsın bir an önce :)
acemifüsun
03-05-2011, 21:18
Sevgili Benol hanım gövde oldukça küçükken yaklaşık 10cm. olunca, tepesini tırnağımın ucu ile alıyorum. O zaman yan dallar veriyor, güzel gelişiyor.
Benol Hazaroğlu
03-05-2011, 22:01
Uygulama yarın yapılacaktır. Teşekkürler.
Dün aldığım küpe çiçeklerim işten eve gidene kadar boyunlarını büktüler, akşam da toprağı ıslak diye su vermedim balkona gölgede kalacak bir yere koydum. Yerine alışması vakit alır mı? Çiçekci saksını değiştirme dedi ama değiştirsem daha mı iyi olur yardımcı olur musunuz?
Bu sabah işyerinin önüne ufak bi kamyonet gelip küpeli satmış herkes kapış kapış almış hem de katmerli cinsi ve tomurcuk dolu benim dün aldığımın iki katı büyüklüğündeler ama kimse beni düşünmemiş :( Yani bana nasip olmadı ama komşu küpelilerin tepe çeliklerinden çalmak niyetindeyim :) Çelik tutturabiliyor muyum denemiş olurum :)
Uç çeliği alma konusunda kimse kimsenin aklını çelmesin lütfen.. :p Geçen sene yazılanlara uyup kelaynak kuşuna döndürdüğüm bitkilerin çiçeğini göremedim.. Zaten yazı da çıkaramadılar.. Yeni aldıklarımı olduğu gibi bıraktım.. Böyle daha mutlular.. :rolleyes:
Ya... çok memnun oldum, haber verdiğiniz iyi oldu :D
Gerçekten çok güzeller, yazı Mersin'de mi geçiriyorlar, isterseniz bana getirin(yaylaya)serin serin yaşasınlar yavrucaklar :)
Adalet ablacım yazı Mersinde geçiriyoruz geçen sene 2 tanesi ayakta kaldı bunları bu sene aldım ama nasip olursa yaylada arsamız var bu sene inşallah bizde yaylaya çıkarız siz isteyin küpeli çiçekleriyle dolduralım sizin evi ablacım:p
Dün aldığım küpe çiçeklerim işten eve gidene kadar boyunlarını büktüler, akşam da toprağı ıslak diye su vermedim balkona gölgede kalacak bir yere koydum. Yerine alışması vakit alır mı? Çiçekci saksını değiştirme dedi ama değiştirsem daha mı iyi olur yardımcı olur musunuz?
Bu sabah işyerinin önüne ufak bi kamyonet gelip küpeli satmış herkes kapış kapış almış hem de katmerli cinsi ve tomurcuk dolu benim dün aldığımın iki katı büyüklüğündeler ama kimse beni düşünmemiş :( Yani bana nasip olmadı ama komşu küpelilerin tepe çeliklerinden çalmak niyetindeyim :) Çelik tutturabiliyor muyum denemiş olurum :)
Saksıyı degiştirebilirsin ama kök salana kadar çiçekleri geç çıkar kamyonetteki satışı kaçırmanıza üzüldüm evet çelikten tutturabilirsin denemelisin hem çalınca daha güzel tutar..;):p
acemifüsun
04-05-2011, 14:01
Uç çeliği alma konusunda kimse kimsenin aklını çelmesin lütfen.. :p Geçen sene yazılanlara uyup kelaynak kuşuna döndürdüğüm bitkilerin çiçeğini göremedim.. Zaten yazı da çıkaramadılar.. Yeni aldıklarımı olduğu gibi bıraktım.. Böyle daha mutlular.. :rolleyes:
Selisciğim Benol hanıma cevabım için bunu bana söylüyorsanız; ben 8-10 cmlik fidelerin yan dallar vermesi için tepedeki yaprağı elinizle alın diye tavsiye etmiştim.
Zaten çiçek açacak olgunluğa gelmiş bir küpeden bu mevsim uç almak, çelik almak, sadece çiçeklenmeyi önler, diye düşünüyorum:)
Gecen sene ,pazardan aldigim kucucuk bir fidandi..Simdi artik guzel ciceklerini gorme nasib oldu.Kistan beri hep cicek acmaya calisiyordu
Gecen sene ,pazardan aldigim kucucuk bir fidandi..Simdi artik guzel ciceklerini gorme nasib oldu.Kistan beri hep cicek acmaya calisiyordu
Çok güzel maşallah;):p
Sizdeki güzelliklere özenip aldığım küpelinin durumunu göstermek istedim. Çok sağlıklı görünmüyor sanki, yaprakları da minicik :(
Ne yapsam da güzelleşse?
209977
Sevgili İzgi rengi çok tatlı maşallah bayıldım ellerine saglık... Dışı beyaz içi kırmızımı çok tatlı çok...
Teşekkürler ama sizinkilerin yanına bile yanaşamaz malesef.
Kışı, bahcede kar altında geciren küpe ciceklerim, budadıktan sonra hızla sürgün uzatmaya başladı. Hazır aldığım küpelerden daha sağlıklı gelişiyor bence.
Çiçekler, aldığım küpelere ait.
Kar altında donmadılarmı cemo abla :O
bettyycim
10-05-2011, 11:39
Benim de 2 küpem Ocaktan beri dışarda, içeriye aldım pörsüdü bende balkona attım Sevgili acemifüsun( bende hiç de acemi değil ama) bir mesajı ile dışarıyı sevdiklerini anladım ve şimdi hepsi çiçekteler ;)
Kar altında donmadılarmı cemo abla :O
Donmadılar canım. Gecen senede kar altında saksıdaydılar. Dondu sanıp cok üzülmüştüm. Baharda yepyeni sürgünler verdiler.
Bu da bana tecrübe oldu. Hepsini bahceye diktim.
Küpe kesinlikle dışarı çiçeği, bence.
Adalet Yağcı
10-05-2011, 11:56
Son baharda tüm küpeler bahçeye dikilecek, bir şey olursa zararı tazmin edersin artık :)
Aslında şimdi tam zamanı ama çok uzaklardayım, Temmuz sonu uygun değil gibi toprağa indirmek için, ne dersin?
Her sene yayladan Mersin'e, Mersin'den yaylaya taşımaktan bıktım artık.
Gecen sene ilkbaharda dikmiştim ben bahceye. Çiçekleri gecince dikebilirsin saksının toprağını bozmadan.
Kışa girerken, yanmış koyun gübresi koydum diplerine. Üzerini samanla örttüm. Kökler zarar görmeyince birşey olmuyor burada.
Deneme amaclı önce bir saksıyı dik. Baktın birşey olmadı, seneye göm hepsini toprağa:)
Hem avrupada kışı sokakta gecirmiyorlar mı.
Zarar tanzim edilir canım:)) Senin canın sağolsun.
Adalet Yağcı
10-05-2011, 15:28
Sen de sağol canım.
Avrupa'da gördüklerimiz cins olarak farklı sanıyorum, geçen sene benim iki küpem saksıda donmuştu.
Ama dediğin gibi bir koruma uygulamamıştım, sadece havalı naylonla üzerlerini örtmüştüm, toprakta olursa gübre saman vs. ile daha iyi korunabilir dediğin gibi.
Sevgili Adalet
Avrupadakiler farklı cins deniyor ama, bende 20 ye yakın küpe var. Hadi 3-5 i farklı desek, hiçbiri donmadı.
Yapı markette görünce aldığım küpe tohumlarını ektim ve dışarıda tuttum, hemen cimlendiler. Coğu tohumu ev içerisinde itina ile bakarken, küpe tohumu dışarıda çimlendi. Şu an daha büyükler.
Benim gözlemim, toprak kökleri daha sıcak tutuyor.
Sn sarigoz, teşekkür ederim.
acemifüsun
10-05-2011, 22:47
Sizdeki güzelliklere özenip aldığım küpelinin durumunu göstermek istedim. Çok sağlıklı görünmüyor sanki, yaprakları da minicik :(
Ne yapsam da güzelleşse?
209977
Sevgili izgi sizin küpeniz de çok güzel, sağlıkla büyütün:) Bence bitkiniz geliştikçe hem yaprakları, hem de çiçekleri daha büyüyecek. Seralarda tam olgunluğa erişmemiş bitkileri bol besin takviyesi ile açtırıyorlar.
acemifüsun
10-05-2011, 22:55
Cemocuğum küpelerinin maşallahı var:) Kışı dışarıda geçiren küpelerin ne kadar sağlıklı:)
Benimkiler de kışın hep balkondaydılar, bitki daha kuvvetli oldu diye düşünüyorum. Dal yapıları dışarıda satılanlardan farklı gibi geliyor. Şimdi yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar.
Çok güzeller.:)
Dolaşmaya gittiğim serada görünce dayanamayıp aldığım küpeler.
Benim balkonum çok güneşli.
Şimdilik keyifleri yerinde.
Arkadaşlar küpelerin çiçek açması için herhangi bir şey veriyor musunuz. Benimki yaprak ve dal açısından coşmuş durumda ancak hiç tomurcuk yok. Balkonda direk güneş almayan köşede duruyor. Biraz güneşe çıkarmalı mıyım acaba?
acemifüsun
11-05-2011, 21:52
Arkadaşlar küpelerin çiçek açması için herhangi bir şey veriyor musunuz. Benimki yaprak ve dal açısından coşmuş durumda ancak hiç tomurcuk yok. Balkonda direk güneş almayan köşede duruyor. Biraz güneşe çıkarmalı mıyım acaba?
Sevgili a1919 benimkiler tüm kış balkonda güneşte kaldılar. 10 gün önce balkonun sabah güneşi gören doğu tarafına taşındılar. Ben de küpelerim açmıyacak mı diye endişeleniyordum, yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar. Sizinkiler de yakında tomurcuklanır.Arada az miktarda NPK veriyorum.
acemifüsun
11-05-2011, 21:54
Sevgili farezya ne güzellikler :) Sağlıkla büyütün. 30 derecenin üstünde güneşten çok rahatsız oluyorlar.
Batuhan Yılmaz
12-05-2011, 07:45
Selamlar ben seradan bir kÜpe almıştım katmerli ve dev çiçekleri vardı aldıktan sonra güvercinlerin azabına uğradı ve 1 gün aşırı sıcak alında yaşama savaşı geçirdi hala yaşıyor ama artık katmerli değil vedeüçük çiçek açıyor ne versem nasıl bir gübre güvercin gübresi bi işe yaramadı ne döksem dibine eski haline döner şuan 3 yaşında ÇOK SAOLUN.
Teşekkürler acemifüsun. Benimkilerde yaz kış balkonda. Burdaki küpelerin coşmuş hallerini görünce eksik birşeyler mi yapıyorum acaba dedim. Belki havalar biraz daha açınca benimkiler de çiçeklenir. Tekrar teşekkürler.
Batuhan Yılmaz
12-05-2011, 08:21
Selamlar ben seradan bir kÜpe almıştım katmerli ve dev çiçekleri vardı aldıktan sonra güvercinlerin azabına uğradı ve 1 gün aşırı sıcak alında yaşama savaşı geçirdi hala yaşıyor ama artık katmerli değil vedeüçük çiçek açıyor ne versem nasıl bir gübre güvercin gübresi bi işe yaramadı ne döksem dibine eski haline döner şuan 3 yaşında ÇOK SAOLUN.
...
3 yıldır yaşatabildiğinize göre başarılısınız bence. Konunun uzmanı değilim ama alaylı olarak öğrendiklerime göre bitkilerin bol ve iri çiçeklenmeleri için potasyum ve fosfor ağırlıklı gübrelerle desteklenmesi gerekiyor. Azot ağırlıklı gübreler yapraklanmalarını teşvik eder, fazla yapraklanan bitkiler bol çiçeklenemezler.
Bittkinizi hiç budadınız mı? Bence küpe çiçeği budamaya çiçeklerle karşılık veren bir bitki. Dallar fazla uzadıkça çiçeklenmesi azalıyor ve çiçekleri ufalıyor. Tepelerden budama yapıldığında hem daha yoğun dallanıyor hem daha bol ve iri çiçek açıyor.
Ayşe Yıldız
12-05-2011, 19:22
Benim anlamadığım bir konu var. Bahçede yetiştiğini düşünürsek eğer; ben geçen 1saat camları açtım ve camın dibindeki küpelimin birçok yaprağı yanmış gibi olmuş. Üzerindeki tomurcuğu neredeyse açmaya hazırdı. Çiçeği geçtikten sonra budama yapıp yeniden dikersem eğer tekrar çiçek açma şansı nedir? Seneyeyi mi beklemeliyim? Bunu yapmamın sebebi kel gibi kaldı yaprakları düküldü hemen. Bu kadar hassas olabileceğini düşünmemiştim.
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Çiçekleri çok büyük.:)
İki hafta önce pazardan aldığım küpe çiçeğim 2 yeni çiçek açtı. Sizinle paylaşayım istedim :)
Hakkı Şen
13-05-2011, 11:23
Sevgili Dudi, sizde küpeliler devasa çiçekler açıyor nedir anlamadım..:))
dragonfly
13-05-2011, 11:25
hakikaten bize de söyliyin lütfen, cinsinden mi acaba öyleyse bende sizin aldığınız pazardan almak istiyorum :)
Cinsinden sanırım Hakkı bey, bir de büyük açan cinsleri seviyorum. Almadan önce soruyorum bakıyorum katmerli ve büyük istiyorum :D
Buyrun sevgili dragonfly çarşamba günleri selimiye/üsküdar pazarı :) Deneme amaçlı çelikde aldım ama bakalım tutacak mı?
dragonfly
13-05-2011, 11:48
Cinsinden sanırım Hakkı bey, bir de büyük açan cinsleri seviyorum. Almadan önce soruyorum bakıyorum katmerli ve büyük istiyorum :D
Buyrun sevgili dragonfly çarşamba günleri selimiye/üsküdar pazarı :) Deneme amaçlı çelikde aldım ama bakalım tutacak mı?
Çeliğin tutacağını düşünüyorum, geçen ben de tepe çeliği alıp ana gövdenin yanına ekmiştim, şimdi büyüyor...
Taaa Başakşehirden Üsküdara geleceğim birgün bu çiçek için :D
Olur sevgili dragonfly buyrun gelin :D
İzmirli küpeseverler,
Karşıyaka çiçek festivalinde yirmiye yakın küpe çeşidi saydım.
Hele üç tanesine hayran kaldım;)
211878
,
211879
,
211880
.
Birkaç resim daha
211903
,
211904
,
211906
.
.
Şimdi küpe zamanı:)
Harika Flemenko dansçılarına benziyor. Adı Carmen mi yoksa? Değilse bile Carmen olsun...:))
İnsanın çelik isteyesi geliyor....:)))
Güle güle büyütün.
Sevgili Jezebel sizinkilerde çok çok güzel..
Sevgili agozce,
bunlar Karşıyaka çiçek festivalinde satışa sunulan bitkiler.
Ben küpe konusunda iddalı değilim.
Çok isterdim ama bir tane bile almadım.
Öldürmek için almaya gerek yok, bakabilecek kimseler alsa daha iyi olur ;)
Harika Flemenko dansçılarına benziyor. Adı Carmen mi yoksa? Değilse bile Carmen olsun...:))
İnsanın çelik isteyesi geliyor....:)))
Güle güle büyütün.
Adını bilmiyorum sevgili agozce. Varsın carmen olsun:)))
Budama zamanı çelik yollarım. Şİmdi dal ucları hep tomurcuk cünkü.
Sevgili Jezebel çok güzel küpeler atlayıp İzmir emi gelsem ne yapsam bütün güzellikler izmirde çok kıskandım ben çokk.. Ne kadar satışları acaba
Sevgili Periş,
hiç fiyat sormadım, fiyat sormak almak için bir teşebüstür, kendimi frenleyemeyebilirdim;)
Sadece resim çektim, "fotograf çekmenin bedeli 5 T.L. " diye şaka yapanlar oldu ama...
Büyük kısmı Yalova seralarını kaynak gösterdi.
Batuhan Yılmaz
14-05-2011, 14:16
Evet arkadaşlar 2 cins olduğunu öğrendim ve gerçekten bayağı uzunlar 50 cm oldular bu nedenle küçük çiçek açıyolar ve tek dal halindeler bayağıda yaprakları var ve potasyum yüklü gübreyi nereden bulacağım ve nasıl budayacağım ve budadığım dalları ayrı bir şekilde nasıl dikmeliyim.
Sevgili Jezebel çok güzel küpeler atlayıp İzmir emi gelsem ne yapsam bütün güzellikler izmirde çok kıskandım ben çokk.. Ne kadar satışları acaba
Sevgili Periş,
Bekleriz İzmire ,bu güzelleri seyretmeye.:)
Küpelerin,askıdaki büyük boyları 12-15 YTL. arasıydı. Küçükler 5 YTL.
Bayındırlı üreticilerde 1YTL. fideler vardı.
Sevgili Periş,
Bekleriz İzmire ,bu güzelleri seyretmeye.:)
Küpelerin,askıdaki büyük boyları 12-15 YTL. arasıydı. Küçükler 5 YTL.
Bayındırlı üreticilerde 1YTL. fideler vardı.
Sevgili farezya fiyatlarda uygunmuş mersinde bu boyutlar 30 tl küçükler 5 tl ama 1 tl ye küpeli zor çok şanslısınız :p:p ah ah şimdi izmirde olmak vardı inanın fotografları görünce başım döndü küpeliler maşallah çok güzel elinize yüreginize saglık
Sevgili Periş,
hiç fiyat sormadım, fiyat sormak almak için bir teşebüstür, kendimi frenleyemeyebilirdim;)
Sadece resim çektim, "fotograf çekmenin bedeli 5 T.L. " diye şaka yapanlar oldu ama...
Büyük kısmı Yalova seralarını kaynak gösterdi.
Sevgili Jezebel bu güzel fotografları bizlerle paylaşman çok güzel teşekkür ederim gezmiş kadar olduk inanın yalovada çok güzel çiçeklerin oldugunu bende duymuştum bu sene mersin fuarında pek bir çeşit yoktu aldıgınız gülün renginede bayıldım bu arada hayırlı olsun maşallah:p;)
Dışı ici somon renge bayıldım sevgili jazabel cemonun bordosuda muhteşem .
istanbul sıcakları küpelere iyi gelmiyor artık :( küpelerde beyaz sinek cok oluyor gecen yıl 3 saksı kaybettim gözüm korkuyor bu sene almaya ,yinede 1 kök almak bana iyi gelicek :p
Yaprak ya da dal yapısından ne renk açacağı tahmin edilebiliyor mu?
Yaprak ya da dal yapısından ne renk açacağı tahmin edilebiliyor mu?
Sevgili selis evet yaprak ve dal yapısından rengi biliniyor ama bu konuda usta olmak lazım :p
sayın Dudi çiçekler her hafta geliyor mu ben hiç rastlamadım pazarda çiçekçiye ara sokaklardamı acaba
Evet sevgili yağ-mur iki ara sokakta var çiçekçi :) Biri tekstil ürünlerinin satıldığı sokağın başında, diğeride o tekstil ürünlerinin olduğu sokağın önünden yukarı çıkarken ilk sol arada :) Siz de bu taraftamı oturuyorsunuz?
Evet sevgili yağ-mur iki ara sokakta var çiçekçi :) Biri tekstil ürünlerinin satıldığı sokağın başında, diğeride o tekstil ürünlerinin olduğu sokağın önünden yukarı çıkarken ilk sol arada :) Siz de bu taraftamı oturuyorsunuz?
evet Zeynep Kamil'deyim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.