View Full Version : Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
zümrütü anka
18-05-2010, 23:57
Maşaallah çok güzel olmuş ,bolca çiçeklerini görürsünüz , sevgili jezebe.Benim 11ingiliz büyüme çabasındalar. Benimde son gelen küpelerde de vardı ,lekeli yaprakları kopardım.Durumları şu an için sıkıntı yok .Yapraklardaki lekeler yanma gibiydi.
Sevgili zümrütü anka ,
estetik kaygıyla ben de kurumuş veya lekeli yaprakları hemen toplarım .
Sonra öğrendim ki bu bitki sağlığı açısından da iyimiş ;)
Hastalık kaynağını anında uzaklastırarak bitkinin hayatını da kurtarmış oluyoruz böyle yaparak .
Şimdi beyaz sinek görünce önce sinekli yaprakları koparıp klozete atıyorum ,
sonra da ilaçlıyorum .
Benim ne pazardan aldıklarımda ne de dışardan gelenlerde henüz tomurcuk yok:(
hüsnüyusuf
19-05-2010, 16:33
En son gelen iki küpelide de daha önce görmediğim bir sorun var şöyleki, sanki yapraklarının altlarına ve bazılarının üstüne kükürt tozu falan serpilmiş gibi, külleme zannettim önce ama değil daha boyutlu anlayamadım bilen var mı ki???
Sayın COYOTE, aynı hastalık belirtilerini ben de iki küpe çiçeğinde gördüm.Yaprak altlarında pasa benzer lekeler var. Mantar hastalıklarından biri olabileceğini düşündüm.Sorunlu yaprakları uzaklaştırdım fakat tekrar oluşması muhtemel. Çaresini bilenler vardır mutlaka.
gülyabani
19-05-2010, 18:56
Bakmaya doyamıyorum :cool:
Gün geçtikçe daha da büyüyor çiçeği ;)
Sn . gülyabani evin içinde mi küpeniz ?
Benimkinin aynı sanırım , uçuk pembe , pamuk şekeri gibi ...
gülyabani
19-05-2010, 19:09
Sn . gülyabani evin içinde mi küpeniz ?
Benimkinin aynı sanırım , uçuk pembe , pamuk şekeri gibi ...
Evet Sn.Jezebel küpe çiçeklerimin hepsine evde bakıyorum beyaz sineklerden koruyabilmek için.
Rengi de 1410 nolu mesajdaki küpe çiçeğinizden değişik bizimkinin üst yaprakları tamamen beyaz. Çiçeğinin iç yapraklarında varla yok arası hafif bi pembelik var.
gülyabani
19-05-2010, 19:17
Bunlarda diğer minikler diğerinin aksine çok küçükler :)
Hepsi çok tatlı , güle güle büyütün ;)
gülyabani
19-05-2010, 19:57
Hepsi çok tatlı , güle güle büyütün ;)
Çok teşekkür ederim, sizin küpe çiçeklerinizde öyle çok şirinler maşallah ;)
Çok güzel açmışlar.Maşallah.
Sorularım olacak küpe sevdalılarına;)
Benim güzel küpelim tomurcuklarını geliştirmeden çieçklerini açıyor.Bu nedenle çok kısa açık kalıyor 1-2 gün kadar.Gelişmemesinin nedeni ne olabilir bilmiyorum ama lütfen yardımcı olun.1405.mesajda ki ikinci resimde ki gibi tam olarak açılmıyor.Dış kabuğu daha koyulaşmadan açıyor ve öyle bir kaç gün kalıyor.Bende dayanamayıp kendini geliştirmesi için kopartıyorum açan çiçekleri.Yanlış yapıyorsam lütfen uyarın beni.Birde besin eksikliği olabilir diye düşünüyorum.Ne kullanabilirim?Elimde 20*20*20 NPK var ondan kullansam
fazla gelir mi?
Bugün Koçtaşta çok güzel küpeliler vardı ama pahalıydı katmerli bol tomurcukluydu.Sadece saksı için para i,stiyorlardı herhalde.Aynı küpeyi pazarda 4 tl ye görmüştüm.
Bence gübreden ziyade burada fazla bol ışık ve az nem söz konusu olabilir .
Bu benim fikrim tabi ...
Güngör Salman
20-05-2010, 00:33
Bu da benim küpe çiçeğim boyu 1 metreye yakın.
Satı Uğurtan
20-05-2010, 00:35
Bu da benim küpe çiçeğim boyu 1 metreye yakın.
Canım bu ne güzellik, sağlıkla büyüt.
Sevgli Güngör , maşallah , kıskandım .
Aynından bende de var boyu 40 cm var / yok ve nedendir bilmem açmadı henüz .
Tomurcuklar var olmasına da ...
Belli ki çok güzel bakmışsın ;)
Benol Hazaroğlu
21-05-2010, 09:01
sevgili Güngör hanım
benimde bahçede dikili aynısından var coştukça coşuyor 2 küpelim bahçe toprağını çok sevdi. bol çiçekli ve çok büyüdü.
Güngör Salman
21-05-2010, 15:09
Aslında ben bahçede bir küpe çiçeği bölümü oluşturmak istiyorum ne dersiniz?
The Island
22-05-2010, 13:11
Sevgili Benol Hazaroğlu ,
lütfen bir fotograf makinası bulup resim yayınlayın ki sayfamız renklensin .
Sürekli kendi çiçeklerimi yayınlamaktan , kendini beğenmiş gözükmekten korkuyorum .
Biraz da sizden resim alsak ;)
Sizi yalnız bırakmayayım bari... Çiçeklileri bir araya toplayıp aile fotoğrafı çektim ama resim boyutunu sıkıştırayım derken fazla küçültmüş olabilirim. ;)
Sevgili The Island ,
aile fotografı çok güzel , beyaz da göz dolduruyor ...
Fotografların devamını bekliyoruz .
Sevgili Benol Hazaroğlu resim konusunda anlamadığınız neyse sorun lütfen ,
elimizden ne geliyorsa yaparız .
Güngör Salman
22-05-2010, 20:41
Sevgili Jezebel,
Sizin küpe çiçeklerinin bir arada fotoğraflarını görebilirmiyiz?
Teşekkürler.
Bugün pazardan beyaz çiçekli küpe aldım. Onun ve diğer küpelerimden birinin fotoğrafını çektim.
146255
146256
Bir de ben aile fotoğrafı çekebilsem:(. Neredetse "bir tomurcuğum bile yok" diye şarkı söyleyerek dolaşacağım saksıların arasında:(
The Island
22-05-2010, 21:21
Bir de ben aile fotoğrafı çekebilsem:(. Neredetse "bir tomurcuğum bile yok" diye şarkı söyleyerek dolaşacağım saksıların arasında:(
Bende çiçeklenmiyor diye dertleniyordum, meğer kapalı balkonda olduğu içinmiş..Direk güneş ışığı almayan aydınlık bir köşedeler. Şimdi balkon camları sürekli açık, sabah akşam su ile fısfıs yapıyorum , çaydan kalanları sulama suyuna karıştırıyorum, buldukça bitki besini veriyorum.. Belki işinize yarar :rolleyes:
Sayın The İsland; benim küpelerim de kapalı balkonda ( tabi pencereleri her gün açıyoruz ). Hava sirkülasyonu olmadığı için mi çiçeklenmiyor sizinkiler?
The Island
22-05-2010, 21:29
Öyle olduğunu söyledi sitedeki arkadaşlar, o zamandan beri sürekli açık. Havadar , esintili yer severmiş. :) Gerçekten açık bıraktıktan sonra hepsi tomurcuk doldu.
Havadar yerde daha kolay çiçeklendiği bir gerçek .Denemek için ablama bıraktığım iki saksı küpe çiçeği ,diğer ablamda ki bir saksı küpe çiçeği sürekli balkonda gölge alanda durdular. Tüm bakımları benzer ve eş zamanlı yapıldı. Benim kapalı mekanda tuttuğum iki saksı güç bela yaşarken ; her iki ablamda ki küpe çiçekleri tomurcuk dolu ,açmak için hazırlık yapıyorlar.
Bana da hava sırkulasyonu ve ışık önemli geldi ,
benimkiler de aynı cephede bulunan balkon ve bahçedeler .
Ama birılerinın önünene güneşi engelliyecek beyaz perde ,
diğerlerine resmem siper yaptım -hiç güneş gelmiyor üzerlerine .
Malüm korkumuz , İzmirde küpe yaşamaz !!!
Beyaz perdeli yerdekiler açtı , siper alanlar hala açmadı ;)
Güngör Hanıma söz vermiştim ,
resimde eksik olan 2 küpe var , işyerinde duruyorlar kendileri ;)
Evdekilerden manzaralar :
Genel ailemiz -
146373
masa yanı grubu -
146374
masa altı grubu
146375
ön sıradakiler -
146376
sepettekiler tutmuş olan minişler ;)
146377
:cool:
sadece bu kadarcık küpeyi bana fazla görmediniz değil mi ?
Bende bugün pazardan 2 renk küpeli aldım. Hediye gidecekler bolca tomurcuk var üzerlerinde benimkiler henüz açamadılar.
jezebel küpeli kızların kıpır kıpır büyüsün, çıngır çıngır çiçeklendiklerini göresin e mi :)
benim küpe çiçeklerimin ilk tomurcuklarını yakalamış bulunuyorum. nasıl çıkacaklar diye merak ediyordum, böyleymiş.
http://i1005.hizliresim.com/2010/5/23/4749.jpg
Dün çiçekçilik işine yeni başlayan komşuma hayırlı olsun ziyeretinde gördüğüm bir küpe çiçeğine bayılarak aldım. Bu kadar devasa çiçeklisini ilk kez gördüm, çok bol da açmamış tomurcuğu var. Hemen büyük saksıya geçirdim, yerine yerleştirdim. Fotoğraflamak için o tomurcukların da açmasını bekliyorum. Bu kadar iri ve bol açması için ne veriyorlar yetiştiriciler çok merak ediyorum. (öğrenmeye çalışıyoruz) Bugün bir koşu yakınımızdaki bayiiye giderek potasyum ve fosfor ağırlıklı bir gübre aldım. Satıcı çok methetti, gözle görülür olumlu bir şeyler görürsem ismini paylaşırım. Şimdiden yazıp kimsenin boşuna masrafa girmesini istemem.
Yanlış anlaşılmasın , asla hepsi bu nizam intizam durumunda olmazlar .
Resim çekimini fırsat bilip hepsini topluca ilaçladım .
Beyaz küpemi kelebekten henüz kurtarmış saymıyorum kendimi ,
hemen karantinayı boyladı resimden sonra ;)
Diğer şekerler de beyaz perdenin arkasına göç ettiler , kıymetli ingilizlerim de öyle .
Bisentenial de , açtı açacak , o kadar sabırsızım ki ;)
Güneş ısırmaya başladı malüm .
Sevgili Limon, ben sık sık Yalova'daki seralara uğrar, sohbet ederim. Pek çoğunun sahipleri ile dostluk kurduğum gibi orada çalışan ziraat yüksek mühendisleri ile de ahbaplığı ilerlettim.
Çiçeklenme için postasyum ve fosfor ağırlıklı gübreyi hep söylerler. Hatta kendi kullandıklarından da bir kaç kilo parası ile alırım. En iyisinin tavuk eti gibi kokan ve hayli pahallı olduğununu öğrendim, ondan da üç kilo aldım ama daha diğerlerini tüketmediğimden ona sıra gelmedi.
Bu gübreyi kullanırken önceden çiçeğinizi bol bol sulayın son sulama suyunda potasyumlu suyu verin. Bana verilen reçete böyle ben de bunu uyguluyorum.
Bu sineklerden bir seferde kurtulmak, çoğu böcü börtüyüde uzak tutmak adına isterseniz ilaç ismi verebilirim. Her bitkide kullanabilirsiniz. Minumum düzeyde kullanıp bitkiye zarar vermeden temizlemek mümkün... Fiyatıda cüzzi bişey...
Birde elinde mavi küpeli olan varmı. Açmış halde resim eklerseniz sevinirim.
Mavi küpe bu başlıktaki birçok arkadaşlarda var .
Ancak şu anda açmış olan yok , mart nisan boyu İngiltereden sevgili lipress getirtti 12 cm boyunda .
Ama bu yaz açar , ilk açtırana ödül bile koyduk ...
Adı Fuchsia Delta's Sarah ;)
The Island
24-05-2010, 11:20
Benim İngiltereden gelen son iki küpemden birisi mavi idi ve şu an kurumuş olan da o olabilir malesef.. :(
Selamlar
Bende sayın Lipres'ten aldığım küpelilerin ilk tomurcuklananını sizlerle paylaşmak istedim. Hangi renk olduğunu bilmiyorum, tüm ev halkı merakla bekliyoruz :) İnşallah çiçeklenmiş hallerini de görücez.
gülyabani
24-05-2010, 13:46
Geçen sene iki çeşit küpe çiçeğim vardı, bu sene 13 tane oldular biri hariç tomurcuklandılar açtıkça o kadar mutlu oluyorum ki gözümü alamıyorum onlardan. Çalıştığım içinde akşama kadar resimleriyle idare ediyorum akşam bir fasıl sabahtan bir fasıl seviyorum, konuşuyorum sonra işe gidiyorum, onlar da açıp çiçekleriyle mutlu ediyolar beni.
F.Bicentennial mi acaba?
Evet açtı , açacak :p
- 4 saksı birarada
- Tomurcuklu büyük aldığım pembe-beyaz
- Meşhur mavi küpe çiçeği
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 15:09
ilk resim denemem. çok mu büyük oldu?
Hayır sevgili benol hazaroğlu gayet güzel oldu. Bahçede küpe çiçeği çok güzel :)
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 15:16
çok teşekkür ederim. beni motive ettiniz. önce oğlumdan bilgisayara resim atmayı yeni öğrendim. öğretmiyorsan hoca tutacağım dedim. neyse onu hallettik. bu günde forumdan okuyup bir deneme yapayım dedim. ve çok mutlu oldum. yağmur ancak bugün yerini güneşe bıraktı. bende sabah küpe resimlerimi çektim. devamı gelecek ama çoğu daha çok miniş.
gülyabani
25-05-2010, 15:54
Bahçede küpe çiçeği mi? valla bravo gayet sağlıklı görünüyor kutlarım sizi Benol Hazaroğlu
Bende beyaz sineklerden korumak için evden balkona çıkarmaya korkuyorum küpelerimi sizin orda beyaz sinek yaşamıyor mu yoksa?
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 16:06
küpelerimin birçoğunu beyaz sineğe kurban verdikten sonra bu site bana tekrar küpeli sevdasını başlattı. 2 küpe çiçeğimi bahçeye diktim coştukça coştu. karda üstlerine naylon geçirdim. hiç bir şey olmadılar.beyaz sineklerle köşe kapmaca oynuyoruz. ev yapımı ilaç. Algo
vital,neemazal şimdilik yoklar.
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 16:53
146966
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 16:58
146967
Benol Hazaroğlu
25-05-2010, 19:25
evet Arzu hepsi tuttu. daha minikleri resimlemedim. Güler hanımdan gelen bir çeliğim vardı. zaten bir senden bir Güler hanımdan aldım. öldü zannetmiştim minnacık yeşillenmiş.
Bahsettiğim Küpe Çiçeğim. Tomurcukların açmasını bekleyemedim. :) Şahsen ilk kez bu kadar büyük bir küpe gördüm ve geçen yıllarda bir kaç kez deneyip başarısız olmamama rağmen bir kez daha denemeye karar vardim. Ufacık askılı saksıdaydı bu devasa bitki, gönlüm razı olmadı orada sıkışmasına hemen kocaman bir saksıya geçirdim.
147129
İlk defa bu kadar iri çiçeklisine rastlıyorum. Bakalım sonradan açanlar normale mi dönecekler yoksa aldığım gübre işe yarayıp aynı büyüklükte açmalarını sağlayabilecek mi? Güler Hanım aynı sizin yazdığınız gibi gübre inanılmaz kötü kokuyor, ben B vitamini kokusuna benzettim. Uygulamayı da aynı tarifiniz gibi yaptım. 10 gün sonra 2.uygulamadan sonra bir fark var mı bakacağım. :)
147130
Sevgili Farezya'nın taa İzmirlerden gönderdiği Küpe fidelerinin de gelişimi çok güzel, henüz çiçeklenmediler, çiçeklenince onu da paylaşacağım. Bu arada bu iri kıyımı taşırken koca bir dalı koptu, hemen çelikler hazırladım, bir saksıya diktim. Bir hafta oldu neredeyse keyifleri iyi görünüyor. Eğer Küpenin tutması bu kadar kolaysa daha önce bozduklarım için kendime daha çok kızacağım.
Adalet Yağcı
26-05-2010, 09:04
Sevgili Jezebel, benim Bicentennial yarına kadar açar sanıyorum.
Merak edip aradan görmeye çalıştım, turuncu ve pembe rengi seçiliyor :D
147135
Sevgili Limon, çok güzel güle güle büyüt diyeceğim ama zaten büyük diyorsun. O zaman seyret diyeyim.
Dediğin gibi dalları çok gevrek, rüzgar bile kırabiliyor.Benimkiler balkonda asılı, fazla bir rüzgâr da almıyorlar ama ya rüzgardan veya indirip sularken benim de bir iki dal kırdığım oluyor.
O kadar büyük ki biz iki kişi indirip kaldırıyoruz.
Biliyorsun çok güneş sevmiyor.
Meraklı Adalet, neden bir bisturi ile bir adet çiçeği ortadan ameliyat edip de bakmadın? :D
Adalet Yağcı
26-05-2010, 09:38
Sevgili Güler, gerek kalmadı ki, bu sabah tomurcuğunu çatlatmıştı, aradan görünen manzara süper :D
Adalet Yağcı
26-05-2010, 09:42
Sevim hanımcığım, şimdilik sıvı gübre kullanıyorum, aslında sadece iki defa gübre verdim, İstanbul işi çıkınca gübre yapılmadı.
Bence gübreden ziyade istediği ortamı hazırlamak daha önemli, Mersin ısındı, çok fazla kalamaz buralarda, yaylaya taşımam lazım.
Anladım. Burası haftabaşından beri ısındı. Günşli ama esinti de var. Küpeler hayatlarından memnunlar ama sizinkiler kadar büyümediler merak ediyorum ben de. Sabah evden çıkmadan kontrol ediyorum. Akşam üzeri eve dönünce bir kez daha bakıyorum pazardan aldıklarım bile daha tomurcuklanmadı:mad: Ben de arada vitamin vereyim o zaman Adalet Hanımcım. Topraklarını nasıl hazırlamıştınız. Küpeler bahçe toprağı sever ama bunlar misafir yadırgar belki diye torfa dikmiştim ben.
O büyük çiçekli küpe çiçeğinin kaynağı Güler hanım galiba;) Birkaç tane daha vardı galiba çok güzel çiçekli çiçekli balkonda görmüştüm umarım yanlış hatırlamadım.
Sevgili cemo öyle kocaman çiçekli küpe çiçeği tohumu vermişti bana maalesef büyütemedim:(
Sevgili Jezebel, benim Bicentennial yarına kadar açar sanıyorum.
Merak edip aradan görmeye çalıştım, turuncu ve pembe rengi seçiliyor :D
Sevgili Adalet ,
ilk gönderdiğim kişi sendin , o yüzden ilk senin açtıracağın belliydi zaten .
Benol 'deki de açma ayarında olmalı .
Fikret Eren de ilk kavuşanlardan olmuştu , hiç sesi çıkmıyor :p
Koşullar da çok etkiliyor , hemşireme verdiğim küpe çok cılız mesela ,hiç gelişmedi .
Bence burada sevmenin ve dua etmenin faydalarını da azımsamamak lazım .
Adalet Yağcı
26-05-2010, 10:13
Sayenizde bir çok değişik renklerde küpe sahibi oldum, oturduğum yerde bu güzelliklere kavuşmak çok güzel, size ve sevgili Lipres'e yeniden teşekkürler tüm zahmetleriniz için.
Bu gün bir kaç tane yaprak biti gördüm, az önce NeemAzal hazırlayıp ilaçladım, Mersin sıcak olduğu için bu tür tehlikelere daha açık, küpenin de sevmediği bir durum.
Pazar günü hepsini de yaylaya taşımayı düşünüyorum.
Benol Hazaroğlu
26-05-2010, 10:19
maalesef jezebel çok sıhhatli büyüdü teyzesi ama hiç yavru vereceğe benzemiyor hemen resmini atayım.
Benol Hazaroğlu
26-05-2010, 10:28
işte biencetal
Adalet Yağcı
26-05-2010, 10:41
Benol hanım, sanırım saksısını fazla büyük yapmışsınız, o şu anda köklerini geliştirmekle meşguldür :)
Ama artık saksı değişimi yapmayın, bir aya kadar siz de ilk tomurcukları görürsünüz.
Benol Hazaroğlu
26-05-2010, 11:24
teşekkür ederim Adalet hanım. bakın yeni birşey daha öğrendim. ben gelen ingilizleri önce bardağa diktim sonra büyük saksılara geçirdim rahat büyüsünler diye. demek ki küçükler küçük saksı istiyor.
Benol Hazaroğlu
26-05-2010, 11:32
fazla gelişme yok
Benol Hazaroğlu
26-05-2010, 11:37
böyle bir sürü çelik var. resimlileri izlemek daha zevkli.
Adalet Yağcı
26-05-2010, 12:02
Gelişimleri çok iyi, meraklanacak bir şey yok.
Sadece birazcık daha büyümek istiyorlar çiçeklenme için :)
Bicentenialler 3 dal geldi , birini ümit 79 için çelik aldım ,
6 farklı küpemden köklü çelikler 1 hafta sonra ümit79 arkadaşımıza doğru yola çıkacak ;)
Keyifle büyütmesi dileklerimle ....
zerrinsrt
27-05-2010, 09:58
Ümit 79 arkadaşım adına sevindim. Bendeki küpe çiçekleri onun armağanı. Sevgili jezebel sana ve ümit 79 arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum.
Bu yıl terslikler üstüste geldi. Babamın hastalığı ve yardımcımın doğum sonrası Dick sendromu geçirmesi nedeniyle çiçeklerime ancak ölmeyecekleri kadar bakıyorum. Benim küpelerimde tomurcuk oluşması da gecikti. Gelen fidelerden birini de yaşatamadım.:(
Benol Hazaroğlu
27-05-2010, 18:09
147400 3. benim yakın çekim bahçeden
Benol Hazaroğlu
27-05-2010, 18:20
147410
arzunun merak ettiği bahçedeki küpe çiçeği
Benol Hazaroğlu
27-05-2010, 18:45
Sevgili Adalet hanım
küpelerde neemazalı ne ölçüde kullanıyorsunuz.
Sabah Bicentenialle bakarken bu komşusunu açmış buldum .;)
147453
147454
147455
:cool:
Benol Hazaroğlu
27-05-2010, 19:42
çok güzelmiş benimkini merakla bekleyeceğim daha tomurcuk bile yok güneşe mi alsam?
İşte buda benim küpem, resim pek net olmamış diğer tomurcuklar açtığında yeniden paylaşırım ;)
çok güzelmiş benimkini merakla bekleyeceğim daha tomurcuk bile yok güneşe mi alsam?
Bu Bicentennial değil , komşu kızı , yanlış anlaşılmasının ;)
Bicentennial' den haber yok henüz .
Adaletteki belki açmıştır :p
the islandın moruna bayıldım. bulsamda alsam.
Bende ondan ufacık koklenmek üzere çelikler var .
Bunlar da ümit 79'un küpeleri -
147481
Adalet Yağcı
27-05-2010, 20:37
Adaletteki belki açmıştır
Adalet Bicentenniali gururla sunar, daha fazla sabredemedim, her gün yeniden fotoğraflayacağım, şimdili bunlarla idare edin :)
147483
147484
147485
Adalet Yağcı
27-05-2010, 20:39
Sevgili Benol hanım, link (http://www.vit-verim.com/tr/natvy_tr.php) veriyorum, bu ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Adalet Yağcı
27-05-2010, 20:42
Sayın Malbman, sizin ingilizin acelesi var sanırım, tomurcukları daha küçük ama birini çatlatmış bile, neyse ben de meraktan kurtuldum ;)
147491
Adalet Yağcı
27-05-2010, 20:50
Teşekkürler dostlar, tam açması iki günü bulur sanırım, oldukça büyük tomurcukları.
Benimkilerde açmayınca pazar günü Aydın pazarından üzeri tomurcuklu iki küpe daha aldım eşim eve götürdü şu an merak ediyorum ben eve gidene kadar o açmayan 3 saksım açan 2 saksıyı görünce dayanamayıp açmış olabilirler mi ?
Bende ondan ufacık koklenmek üzere çelikler var .
Bunlar da ümit 79'un küpeleri -
147481
Gözlerimi alamıyorum .Harikasınız Sevgili Jezebel .Teşekkür ederim. Şişen tabletlere mi diktiniz acaba ?
Benol Hazaroğlu
28-05-2010, 09:08
Adalet hanım çok güzel açmıış sabırla bekliyelim.verdiğiniz linki okumuştum. teşekkür ederim. 2lt ye ölçü lazım. enjektörle 2 cc çekiyorum ama doğrumudur bilmem.
Arzu Kasapoğlu
28-05-2010, 09:38
Benol abla, getirdiklerimin arasında çok güzel bir mor vardı. Renk olarak maviye daha yakın :)
Gözlerimi alamıyorum .Harikasınız Sevgili Jezebel .Teşekkür ederim. Şişen tabletlere mi diktiniz acaba ?
Sevgili umit 79 ,
evet şişen tabletteler , ortada bir çelik de kırmızı sundavilla var .
Sundavillam var diyorsanız , artık ne yapalım ;)
sevgili jezebel
Arzu bende var diye yazmıştı. zamanı gelince o bana elden getirebilirse ondan alırım. yok onunki daha çok minikse sizden rica ederim. sonbaharda.
Olur olmasına da benimkiler köklü çelik daha , sonbaharda hala inatla hayatta kalırlarsa mutlaka yine köklü göndereceğim .
Sevgili Adalet muhteşem , fevkaladenin fevkinde bir olay ;)
Gözümüz aydın , kökleşmiş önyargı olan
" İngiliz küpesi Türkiyeye gelmez , gelsede yaşamaz "
yıkıldı ve sayenizde tuz buz oldu .
Gelir ve yaşar , Mersinde ve İzmirde yaşarsa her yerde yaşar ;)
Adalet Yağcı
28-05-2010, 12:33
Sevgili Jezebel, sayenizde kavuştuk bu güzelliklere.
Mersin sıcağını daha fazla kaldırabileceklerini sanmıyorum, acilen yaylaya taşımak gerekiyor benimkileri.
Akşama kadar bebek gibi gölge gölge taşıyorum, yapraklarına su püskürtüyorum ama yine de kaybetmekten korkuyorum.
Antalya, İzmir, Adanana gibi çok sıcak yerler dışında hiç sorun çıkarmadan yaşayacaktır.
zümrütü anka
28-05-2010, 13:09
1) ingiliz güzellerim :) tomurcukları yok
147696
147700
2) YERLİ BEYAZ
147697
147698
YERLİ RENGİ SÜRPRİZ
147699
zümrütü anka
28-05-2010, 13:21
Adalet hanım sizi çooook tebrik ederim ,İngiliz güzel çok güzel açmış.Benim İngilizlerde tomurçuk namına bir hareket yok.
Sevgili zümrütü anka,ingilizleriniz iyi görünüyor inşallah çiceklerini de görürüz,;)benim ingilizler bir türlü gelişemediler ikisinde ne oldugunu anlamadıgım bir sorun var yaprak döküyorlar,yeni çıkan minik yapraklar da büzüşmeler var çicekten vazgeçtim kendilerini toplasalar razıyım.:(
Pazardan aldıklarım çok daha iyi durumdalar,gübre olarak birşey kullanıyormusunuz:confused:
gülyabani
28-05-2010, 16:04
küpelerimin birçoğunu beyaz sineğe kurban verdikten sonra bu site bana tekrar küpeli sevdasını başlattı. 2 küpe çiçeğimi bahçeye diktim coştukça coştu. karda üstlerine naylon geçirdim. hiç bir şey olmadılar.beyaz sineklerle köşe kapmaca oynuyoruz. ev yapımı ilaç. Algo
vital,neemazal şimdilik yoklar.
Benol Hanım ev yapımı ilaç konusunda hiç bir bilgim yok Algo vital ve neemazal demişsiniz detaylı bilgi almam mümkün olursa çok sevinirim.
zümrütü anka
28-05-2010, 16:11
sevgili jezebe size ingilizlerde fide yapacam acaba çelik alsam olur mu.Beyazdanda fide üreteyim inşaalah..segili Tamaşa büzüşmelerde böcekler olabilir yaprakları incele .Böcek için ben kokusuz sinek ilacı kullanıyorum ,zarar vermiyor.Gübre olarak demir ve sıvı çiçek gübresi verdim.Demir tozunu suda beklettim 3.4gün öyle verdim.
sevgili jezebe size ingilizlerde fide yapacam acaba çelik alsam olur mu.Beyazdanda fide üreteyim inşaalah..segili Tamaşa büzüşmelerde böcekler olabilir yaprakları incele .Böcek için ben kokusuz sinek ilacı kullanıyorum ,zarar vermiyor.Gübre olarak demir ve sıvı çiçek gübresi verdim.Demir tozunu suda beklettim 3.4gün öyle verdim.
Teşekkür ederim,bugün pazardaki çicekciye gübre versem olur mu diye sordum da, sakın yakarsın dedi iyiki önceden böyle birşey yapmamışım:D yapraklara baktım ama birşey göremedim,yine de önlem olarak ilaclıyım bari:(
Teşekkür ederim sevgili tamaşa :)
Bu arada ben sıvı besin verdim. Benimkilerde bişey olmadı.
günebakan
28-05-2010, 18:21
Hepsi de çok güzel benim iki tanenin üstündede tomurcuklar var bir tanesi kırmızı mor ama diğeri süpriz olacak:)
Küpe çiçeklerim açmaya başladı.Evde ki ilk sırayı çekerken , işyerimde ki ikinci küpe çiçeğide güzel yüzünü gösterdi.
147884
147885
Benim minişler de hayli büyüdü.:D
Dört küpem var. İkisi pembe-beyaz.
Bu da benim yeni aldığım Küpe çiçeğim.Katmerli içi mor ama Bazı tomurcuklar eve gelince düştü bazı dalları kırıldı diktim sanırım tuttu.Büyük olan tomurcuklar açmıyor 3 gün oldu alalı.Ama diğer küçük tomurcuklar büyüyor.
147912
Tomurcukları açtırmanın bir yolu varmı yoksa onlarda düşecekmi?
147913
147914
147916
147915
Bazı küpeler hemen açmayabilir tomurcukları endişe etmeyin .İşyerimde ki küpe çiçeğim 1 haftadan fazla sürmüştü. En son şişip tombik bir tomurcuk oluşunun ertesi sabahında gösterdi yüzünü .
Bu arada maşallahı var küpelerinizin sevgili almira ,dudi ,kerime ,. Sevgili Jezebel in dediği gibi bu sayfa gittikçe şenleniyor.
Sevgili umıt 79 ,
senin mor / eflatun küpen ne hoş öyle ,
kanatlanıp uçacakmış gibi bir hali var , çok sevimli . Mor zaten favori rengim ;)
Teşekkür ederim Sevgili Jezebel .Çeliklemeye başlıyorum eldekilerden , senin ki hazır bile...
Yalnız , açan küpelimin çiçekleri çok ufak .Sanki o koca bitkiden yanlışlıkla olmuş gibiler.Çiçeklerini daha büyük vermesi için yapılabilecek bir şey varmı bilmiyorum.
Gübre ne veriyorsun bilmiyorum Ümitciğim ,
sevgili Adaletin bir " şerbeti " var onu denesen mi acaba ?
Organik gübreyi 2 litrelik pet şişeye dolduruyor üzerine su ilave edip bir gece bekletip ,
ertesi gün suyuyla bitkiyi suluyorsun ;) Yanlışım varsa düzeltin lütfen .
Çok kere benim işime yaradı bu yöntem .
Şerbet böyle yapılıyor ;)
, şerbet değimiz şey, yanmış çiftlik gübresi,(ben sığır gübresi kullanıyorum)mesela, 50 L. bir bidonun içine 1/4 oranında gübre koyup, üzerini su ile dolduruyorum, bir kaç gün sonra da bitkilerimi nazikçe çapaladıktan sonra bu sudan veriyorum.
İşlem bu kadar basit, eğer bahçenizdeki sebzelerinize sıvı gübre vs. kullanmıyorsanız, aynı şekilde onlara da uygulayabilirsiniz, bir hafta içinde yeniden canlanıp ürün oluşturmaya başlıyorla ...
Benim kızlar , sıcaklar sarstı biraz ,artık eve alacağım .:(
147984
boynu bükük biraz ,
147985
sıcaklar kendini hissettirdi .
147986
;)
Farkı gördünüz ,Adalet Yağcı şerbetli küpe , Jezebel 18:18:18 NPK 'lı küpe .
Ben organikten biraz korkuyorum da ...ölçü yok ya , ya yanarsa :rolleyes:
Küpe çiçeğine 20*20*20 NPK versem zararlı olur mu?
Ben de küpelendim birisi pembe-beyaz diğeri sürpriz açsın bakayım ne çıkacak..
Balkonum saat 12 ye kadar tam güneş alıyor koysam mı yoksa içeride mi dursa karar veremedim sulamasını nasıl yapmalıyım..Yardım ederseniz sevinirim:)
acemifüsun
29-05-2010, 20:51
Jezebelciğim çok güzeller, ellerine sağlık:) Benim miniklerden birinde, yapraklarının kenarı beyaz şeritli olanda; bugün iki tomucuk gördüm, boyuna posuna bakmadan açayım diyor:)
Fatihciğim ben 20/20/20 NPK sıvı gübre veriyorum zaten.Zararı olmuyor ölçüyü kaçırmamak şartıyla.ama çok bir faydasınıda hissetmedim doğrusu . Deneme yaptığım gübre vermediğim küpelilerim yakında ağaç olacak nerdeyse:D
Sevgili Jezebel elimde çiftlik gübresinin yanmışı da var , yanmamışı da her ikisiyle de bir deneme yapayım . Sonucu paylaşırım . Adalet Ablamın şerbet tarifini annem yıllardır yapıyor gerçekten çok faydalı . Ama çiçeklere kullanmıyor (domates ,biber , maydanoz , soğan , tere misali sebzemsiler için )
Bakalım küpeli çiçeklerimizde ne sürpriz yapacak :)
Jezebelciğim çok güzeller, ellerine sağlık:) Benim miniklerden birinde, yapraklarının kenarı beyaz şeritli olanda; bugün iki tomucuk gördüm, boyuna posuna bakmadan açayım diyor:)
Füsuncuğum ,
kenarları beyaz şeritli olan sıcağa pek aldırmadı bende de .
O " Hardy " yani kötü iklime dayanıklı , soğuk sıcak onu yıldırmıyor .
Küpe çiçekleri de mikroskopik gibi bir şey.
Yeşimin küpesi işte o ;) buzlar kraliçesi .
Bicentenial de yeni kendine geldi , kendisini salona aldım , baya boynu büküktü .
acemifüsun
29-05-2010, 21:53
Jezebelciğim İzmir gerçekten 2-3 gündür epey sıcaktı, önümüzdeki hafta düzelecekmiş:confused:
Çalışkan kızımın cinsini de sayende öğrendim canım, teşekkür ederim;)
Yeşim hanımın gönderdiği küpe tohumları bende hiç çimlenmedi sizlerde çimlenen oldu mu?
Jezebelciğim İzmir gerçekten 2-3 gündür epey sıcaktı, önümüzdeki hafta düzelecekmiş:confused:
Çalışkan kızımın cinsini de sayende öğrendim canım, teşekkür ederim;)
bu gerçek ismi -Fuchsia Magellanica discolor
acemifüsun
29-05-2010, 21:59
Sevgili nazlı06 Yeşim Hanım'ın yolladığı tohumları geçen hafta emin ellere( Jezebele) teslim ettim, ben çimlendirmeyi denemedim:)
Küpe tohumdan çok zor , satın aldığım tohumlarda da hareket yok şimdilik .
Bu Yeşimin tohum alamadığı için çelik getirdiği bitki .
Bunca dağıttım , bonsai için köklendirdim , taş üzerinde köklendirdim 5 çelik- Bonsai over rock yapma niyetiyle . ,
Gayet dayanıklı . Ve püskül püskül çiçek açiyor ;)
günebakan
31-05-2010, 10:00
Günlerdir beklediğim küpe çiçeğim sonun da açtı işte çifte güzeller:)
148369
148370
zerrinsrt
31-05-2010, 12:19
Yeşim hanımın gönderdiği küpe tohumlarından çoğu çimlendi. Tohumlar çok küçüktü sık ekmişim. Şimdi nasıl ayıracağım diye düşünüyorum.
Ayrıca senelerdir ot diye küpelerin altından ayıkladıklarımın, çimlenen tohumlar olduğunu öğrendim.:p
Adalet Yağcı
31-05-2010, 13:45
Sevgili Jezebel, Bicentenialiniz çok güzelleşmiş, bu günleri de gördük ya, gerisine Allah kerim :)
3*15 gübre iyi gelmiş sanki, aman dozu artırmayın, çok nazik bir konudur kimyasal gübreler.
Benim rahmetli annem muhteşem küpeler yetiştirirdi, boyları bir mt. den fazla ve üzeinde yığınla çiçek olurdu(Ürgüp'de).
Annem çiçeklerin dibine güvercin gübresi koyardı, önce gübreyi biriktirir, bir yıl kadar saklar, sonra onu yavaş yavaş verirdi suya karıştırıp.
Nasıl güzel olurlardı anlatamam, ama ben güvercin gübresi vermeye korkuyorum, ölçüyü bilemezsem yüksek azottan üç günde bitkimi kaybedebilirim.
Bu nedenle, yanmış çiftlik gübresinden 15 günde bir şerbet yapıp vermek daha güvenli görünüyor bana.
Bicentenial salonda daha rahat etti .
Adaletciğim ödül tohumunuzu istediğiniz adrese gönderebilirim .
İngiliz küpe açtıran ilk siz oldunuz .
148474
148475
;)
Adalet Yağcı
31-05-2010, 15:41
Sevgili Jezebel, bence birinciliği sizinle paylaştık :D
Ben kendime söz verdim, artık tohumlarla uğraşmayacağım :(
Bu mevsim 98 paket tohum çimlendiren birinin halini düşünebiliyormusunuz?
Balkonda 7 tane ekilmiş viyolden başka bir şey kalmadı, onları da neredeyse atacaktım artık, Şubat 18 de ektiğim clematis tohumları.
Sanki haber almışlar gibi bir süre önce çimlenmeye başladılar neyse ki.
Ben de Pazar günü küpelerimi yaylaya taşıdım, orada daha mutlu olacaklar, bir kaç gündür Mersin acaip sıcak.
Küpe çiçeklerini iç mekana alabiliyormuyuz?
gülsümkaya
31-05-2010, 16:02
küpe çiçeği ne sabır isteyen bir çiçekmiş.iki haftadır bir tomurcuk nazlı nazlı büyüyor.
Küpe çiçeklerini iç mekana alabiliyormuyuz?
Dış mekan 30 C olunca , küpeler için öldürücü .
Hele direkt güneş ışığı tamamen intihar .
Bu durumda sık havalandırılan bir alanı tercih etmek lazım ;)
Yani kötünün iyisi- iç mekan .
acemifüsun
31-05-2010, 17:32
Jezebelciğim ellerine sağlık, çok zarif ve güzel:) Benim fidecikler 1 saat kadar sabah 8'den 9'a kadar güneş alıyorlar, aceba ben de içeri mi alsam?
canikomm
31-05-2010, 23:07
arkadaşlar ben ilk defa küpe çiçeği bakıyorum.(ankaradayım)10 gün önce hediye geldi bana.balkonum rüzgar alıyor.evde bakabilir miyim.kime sorsam evde olmaz diyorlar.ne yapmam lazım.
saksısıda ufak değiştirme zamanı varmıdır yoksa şimdi değiştireyim mi .çiçeğimi çok sevdim hatta 1 adet açtı bile yardımlarınızı bekliyorum
küstümçiçeği
01-06-2010, 01:10
Küpe çiçeğim balkonda boynunu büktü,yaprakları buruştu.Her gün suluyorum ama balkon çok güneş alıyor.Evde hiç küpe çiçeği büyüten varmı. lütfen yardım edin ne yapmalıyım.
gülsümkaya
01-06-2010, 05:20
benim küpe çiçieğim mutfak masasının üstünde pencere yanında duruyor.sabah güneşini tülün arkasından alıyor.pencere de devamlı açık . şimdilik halinden memnun.
Hımm evet sevgili Jezebel haklısınız, teşekkür ederim. Bugünlerde buralarda 30 u aşmaya başladı.
Dış mekan 30 C olunca , küpeler için öldürücü .
Hele direkt güneş ışığı tamamen intihar .
Bu durumda sık havalandırılan bir alanı tercih etmek lazım ;)
Yani kötünün iyisi- iç mekan .
buda benim küpe çiçeğim ne renk açacak bilmiyorum üzeri minik minik tomurcuk doldu açınca fotoğraflarım tekrardan
Maşallah sevgili fmerry çok heybetli duruyor.
Bu arada annem semt pazarından sarı renkli küpe çiçeğini aldığını söyledi. Yani satıcı adam öyle demiş. Ben hiç görmedim sarısını, bakalım açarsa fotoğraflarız ;)
teşekkürler dudi sanki küpe çiçeğim ağaç şekline girdi
tabi bi açsında fotoğrafı mutlaka eklerim 1 haftaya kadar açar inşallah
Küpe çiçeğim balkonda boynunu büktü,yaprakları buruştu.Her gün suluyorum ama balkon çok güneş alıyor.Evde hiç küpe çiçeği büyüten varmı. lütfen yardım edin ne yapmalıyım.
Küpelinizi gölge bir yere alın , gölge yaratamıyorsanız eve alın .
Küpeliler güneşte ölüyormu benim terasımın üzeri kapalı ama yanlardan güneş alıyor sadece sabah güneşi yinede içeri almalımıyım
ölürse çok üzülürüm şimdilik iştahı yerinde
Açıkçası benim balkonum da sabah güneşi alıyor , saat 11 ' den sonra güneş alımı kesiliyor .
1 ay önce küpelerin bu sorununu bildiğim için balkona korniş ve beyaz perde yaptım .
Uzun vadeli planlarım arasında tente yaptırmak da var tabi ...
Jezebel bilgi için çok teşekkürler
benim teras üstü kapalı ama manisa sıcağı berbat oluyor önlemlerimizi almaya başlayalım ozaman :D
gülyabani
01-06-2010, 15:25
Benim 13 tane küpe çiçeğim var hepside evde balkona çıkarmıyorum beyaz sinek korkusundan havadar aydınlık bir cam önündeler. Süreklide çiçek açmaktalar herşey yolunda gidiyor.
küstümçiçeği
01-06-2010, 19:07
gülyabani bende senin gibi hepsini eve alacağım.Anladımki evdede büyüyor teşekkürler
acemifüsun
01-06-2010, 20:06
Bugün İzmirde çok sıcak esen berbat bir fırtına vardı. Pazardan aldığım 2 küpemin bazı yapraklarını yakmış, yarım gün yetmiş:( Bütün küpelerimi evin içine taşıdım.
umutyolcusu
01-06-2010, 22:51
bu forumu baştan sona inceledim.Ben de sanırım 3 yıldır küpe çiçeğimi adam etmeye çalışıyorum.Nasıl olduysa ne ölmüş ne dirilmişti.Ayrıca kapalı balkonda duruyor ve hiç beyaz sinek görmedim şimdiye kadar çok şükür.Bu kış eski küpemin çeliklerini suda köklendirip dikmiştim.Şimdilerde tomurcukların açmasını bekliyorum.açınca paylaşmak isterim.Ayrıca çok şey öğrenmiş oldum.Bütün herkese teşekkürler.
delete61
02-06-2010, 14:01
Arkadaşlar 3 gün önce 2 adet küpe çiçeği aldım, fakat alırken sevinçten 1 tanesinin toprağındaki karıncaları görmemişim. Karıncalardan kurtulmak için toprağını değiştirmeyi düşündüm fakat gelişimi ve üzerindeki açmış ve bir okadarda açmaya hazırlanan tomurcuğu varki kıyamadım. Diğer saksılarda bulanan çiçeklerime dadanmamaları için Toprağa kokusuz sinek ilacı sıksam olurmu veya karıncaları yok edebileceğim bir ilaç varsa bana yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler
Arkadaşlar Sayın Lipresin getirttiği Küpe çiçeğimin ucu yok sararmış ve yaprakların ucu kararmış.acilen doğru bakımla toparlamak için önerilerinizi bekliyorum.pc ye yükleyemedim resmi bluetooth'u eşim götürmüş.yarın akşam yüklerim ancak.
Arkadaşlar 3 gün önce 2 adet küpe çiçeği aldım, fakat alırken sevinçten 1 tanesinin toprağındaki karıncaları görmemişim. Karıncalardan kurtulmak için toprağını değiştirmeyi düşündüm fakat gelişimi ve üzerindeki açmış ve bir okadarda açmaya hazırlanan tomurcuğu varki kıyamadım. Diğer saksılarda bulanan çiçeklerime dadanmamaları için Toprağa kokusuz sinek ilacı sıksam olurmu veya karıncaları yok edebileceğim bir ilaç varsa bana yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler
Saksıya yakın bir yere şeker veya tatlı bir şey bırak , toprağı terkedip şekere gideceklerdir ;)
delete61
03-06-2010, 14:26
Teşekkür ederim sayın Jezebel, tavsiyenize uyacağım fakat saksının içerisinde yuvaları varsa şekerden veya tatlıdan parça koparıp yuvalarına götüreceklerdir o zaman ne yapabilirim.
Bolca sulayın suyu sevmedikleri kesin , şerbet hazırlarsanız zaten yapışıp kalırlar ;)
Sayın delete61, küçük bir leyene su doldurun saksıyı içine koyun karıncalar çıkaçaklardır.
gülsümkaya
03-06-2010, 15:38
benim küpe çiçeğim sonunda açtı.Ama dün üzerinde sıra sıra dizilmiş yeşil bitleri gördüm ? Bu davetsiz misafirleri nasıl kovarım?
Ev yapımı ilaç veya zirai ilaç ile ilaçlayabilirsiniz.
Bunlarda benim kızlarim görüçüye çıkalım dedik
149388
149389
149390
Aa bunlar yeni alınanlar mı:confused: Ne kadar güzel büyümüşler. Ellerinize sağlık
Sevgili sevim4 bilmeden almak böyle bir şey , mercan küpe vardı açmış durumda .
Yaşatamadınız mı ? İngiliz küpeler ne durumda ?
Hayır sevim hanım yeni alınanlar deyil çok teşekkür ederim ben bunlarla yatıp bunlarla kalkı yorum.
Sonunda Küpe Çiçeğim açtı :D Bakarmısınız güzelliğe
Önce tomurcuklar kocaman oldu
149816
Sonra patladılar
149822
ve açtılar
149823
Sevgili Sevim4,
çok teşekkür ederim.Sizin pembe etekli kızınızda bir harika.hayran hayran bakıyordum bende.Sanırım birkaç seneye benimde çeşit çeşit Küpe çiçeklerim olur çok ilgi duyuyorum bu güzelliğe.Azimliyim İngilizlere rakip olacağım.Malum Trabzon havası bu çiçek için uygun sanırım.
Küpe çiçekleriniz enfes görüntüler çıkarmış arkadaşlar. Heryerde küpe çiçekleri görmekten son derece mutlu olan biri olarak sizleri güzel kızlarınız için tebrik ediyorum. Dört gün önce birkaç farklı küpe çiçeğini tesadüfen ele geçirdim .Beyaz ve çok uçuk pembe tonlarında çiçekleri.. Önce en son gelenlerden başlayalım
149960
149959
149956
149957
149958
sizlerle paylaşmak istedim ;)
ankdemir
10-06-2010, 07:09
Benim küpelim de tomurcuklandı. Yaprakların altında ve tomurcuklarda yeşil bitler gördüm. Kırmızı biber solüsyonu uyguladım. İnşallah işe yarar. 15 günlüğüne tatile çıkacağım. İyice sulayıp gideceğim inşallah geldiğimde ölmüş halde bulmam.
cigdemozkan
10-06-2010, 12:30
Buda benim ki, başka bir rengi daha var ama o henüz açmadı.
Arzu Kasapoğlu
10-06-2010, 14:13
Buda benim ki, başka bir rengi daha var ama o henüz açmadı.
Fuchsia soughgate'niz çok güzel :)
cigdemozkan
11-06-2010, 12:41
BUnlarda küpelerimin son halleri hala bir rengim açmadı. sabırsızlıkla bekliyorum
cigdemozkan
11-06-2010, 13:33
Şu sıralar istanbulda pazarlarda çpk çeşitli renklerini bulmak mümkün. Fmerry sizinkinin rengini bizde merak ettik. sabırsızlıkla bekliyoruz
evet burda da pazarda satılıyor pazara çıkabilsem ilk işim çiçeklenmek :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=148654&stc=1&d=1275373190
şimdi çiçek yerleri çok irice pembe görünüyor içinden ne çıkacak acaba
Bunlarda benim göz bebeklerim...
Arzu Kasapoğlu
11-06-2010, 17:12
Küpe çiçekleriniz çok çok güzel arkadaşlar. Ebaya bir dünya para kaptırmaya hiç gerek yokmuş. Nerdeyse bütün çeşitler Türkiye'ye gelmiş.
acemifüsun
11-06-2010, 17:19
Arkadaşlar küpeleriniz çok güzel, güle güle büyütün:) İzmir sıcağında benim fideleri evin en serin, havadar yerine yerleştirdim, umarım sorun yaşamazlar. İki fidem tomurcuklandı, açınca sizlerle paylaşacağım:)
merkürvenüs
11-06-2010, 22:14
Sn. smylcn küpeleriniz harika. Açık pemebe olan cloudia mı?
Sn. smylcn küpeleriniz harika. Açık pemebe olan cloudia mı?
Sn. Merkürvenüs, Evet "Cloudia Basket"
cigdemozkan
14-06-2010, 09:25
Fideyken aldığım küpelim sonunda açtı.
Sonunda celik alıp yetiştirmeyi başardım. Bunlar Arzu ve Sevim hanım için:))
Sayın cigdemozkan,
Küpenizin rengi benim favorim. Bir fide de bende var rengini bilmiyorum. Umarım sizinki gibi açar :) Güle güle büyütün. Bu arada avatarınız çok şirin :)
Küpe çiçekleri açınca kaç gün bozulmadan kalıyor acaba???
cigdemozkan
14-06-2010, 17:40
Sevgili a1919 bende bu rengi seviyorum bu yıl küpe merakımı abarttım biraz:) Hemen hemen tüm renklere sahip oldum:)) Sizinkilerin benimkilerden de güzel açmasını dilerim... Avatarımdaki kızım Simay.Onun adına da teşekkür ederim
Sevgili Faruk çok dikkat etmedim ama 4-5 gün aynı canlılıla kalıyorlar sonra biraz o şağşağlı görüntüsü sönüyor. Ama yeni dallar ve yeni çiçekler açmaya devam ediyor. Benimkiler bu sabah açtı sizin için takip edeceğim. Net cevabımı sonra bildiririm
Batuhan Yılmaz
14-06-2010, 18:31
Arkadaşlar nalet olası güvercinler kocaman çiçek açan küpelimin küpelerini yiyip dallarını kırmışlar çiçekleride küçük açmaya başladı neyaparsam yeni dal ve büyük çiçeklerin çıkmasını sağlayabilirim.saygılar.
Benim küpelilerime de kumrular dadandı. Bende nasıl kurtulacağımı bilemiyorum.
acemifüsun
16-06-2010, 14:05
Sevgili Jezebel'e teşekkürlerimle:)
15 mayıs gibi hediye ettiği çelikler yaklaşık 15 gün serada durup, köklendiler:) Daha sonra saksıya geçtiler ve iki ayrı cins tomurcukta:)
acemifüsun
16-06-2010, 14:10
Bu iki küpeyi pazardan aldım,yanlız sıcaklardan herhalde yapraklarında içe doğru kıvrılma var, gündüzleri saksının altına buz uyguluyorum.
Küpe çiçeğimiz açmış hali
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=153524&stc=1&d=1276758944
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=153525&stc=1&d=1276758944
kızlarımın son halı sızlerle paylasmak ıstedım katmerı olan cıceklerının coklugundan mı bılmem ılk actıklarına gore daha kucuk acmaya basladı
Benim Küpe çiçeğimde maşallah kocaman çiçekler açıyor:D
153889
153890
153891
Bu çiçek kesinlikle sarkaçta ve tavanda asılı iken açtığı zaman çok gösterişli oluyor. Sayın kerime sizinde küpe çiçeğiniz sarkaçta çok güzel görünürdü. Bence sarkaça koyup duvara ya da tavana assanız daha da gösterişli hale gelir gibi...
Bu arada sayın gulşen küpe çiçekleriniz mükemmeller her zamanki gibi...
Faruk bey bende istiyorum ama eşim henüz duvara asmak için bana yardımcı olmadı.Sarkaçım var hazırda.En kısa sürede sarkaça alınacak inşallah.
Mehrinaz
18-06-2010, 22:34
Pazardan 10$' aldim bu guzelligi.Eve geldik, ertesi gun soldu. E hani kupe cicekleri serin yer severdi? Nerde yanlis yaptim? Balkonda serin serin duruyordu. :(:( Bakalim, yasayacakmi.
Sevgili Mehrinaz, maşallah ne güzel kıvırcık etekli baloncuklu ne tatlı bir çiçek.Solma konusunda tecrübeli arkadaşlar öneride bulunur sana ben sadece bu güzelliği izliyeyim.Bu konuyu çok sevdim birbirinden güzel Küpe çiçekleri yarışıyor.
Pazardan 10$' aldim bu guzelligi.Eve geldik, ertesi gun soldu. E hani kupe cicekleri serin yer severdi? Nerde yanlis yaptim? Balkonda serin serin duruyordu. :(:( Bakalim, yasayacakmi.
Sayın Mehrinaz bu bitki kesinlikle güneşi sevmiyor. Bol aydınlık ve nemli ortamlarda değmeyin keyfine. Üniversite son sınıfta odamın tek çiçeğiydi küpeli. Odam çok nemli, güneşi çok almaz fakat aydınlık bir alandaydı. Şans eseri küpe çeliği aldım semt pazarından. Bu ortam şartlarında yaşamaz derken, çiçek o kadar gürleşti ve kocaman çiçekler açtı ki anlatamam. O gün bu gündür bu çiçeğin hayranıyımdır...
Mehrinaz
22-06-2010, 10:00
Faruk Bey,
Minsk bu aralar serin,nemli, yagmurlu, biraz ruzgarli.. Gunes yuzu gormedik ne zamandir..Tam kupe cicegine gore, neyse ki benimki toparlandi, cicek acmaya devam ediyor. Kuruyacak diye telas ederken zor buldugum ciceksiz celikleri yedekledim.Tutarlarsa..
İngilizlerimden biri tomurcuklanmış, daha çok ufak tomurcukları :)
Bakalım pembelerden hangisi olacak? Balerina diye tahmin ediyorum.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=155058&stc=1&d=1277202505
çiçeksever
22-06-2010, 15:57
Ben de bunu 3 hafta önce 10 liraya aldım.2 renkli açıyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=662430&postcount=2
Annemin beyaz küpe çiçeği....
Malesef ingiliz küpe çiçeyinden birini kayıp ettim.
Son gelenlerde can çekişiyor.
Sevgili dudi çok güzel.
Teşekkürler sevgili sevim4 ;)
Ben üç fide almıştım ingilizlerden, üçüde gayet sağlıklı büyüyor. Hatta biri tormucuklandı.
Son aldığım ingilizleri ben de büyütemedim. Ne öldüler ne de canlandılar:( Diğerleri büyüyor. Umarım çiçeklerini de görürüm yakında
İngiliz küpe çiçeği nasıl bir renk ve biçimde acaba? Çok merak ettim. Küpe çiçeği sayfasında kaç numaralı mesaj da bu türün fotoğrafları var acaba???
Sevgili faruk mayısta ingiltereden sipariş aldığımız küpe çiçeklerine ingilizler diyoruz kısaca. Değişik renklerde çiçekler, katmerli. Benimkiler henüz çiçeklenmediler.;)
Annemin beyaz küpe çiçeği....
Sayın Dudi bu mesajınızda ki küpe çiçeğinin tür adı nedir acaba? Ya da bilen arkadaşlardan tür ismini yazan olursa çok sevinirim...
Perihan Bayram
27-06-2010, 10:19
Hepside çok güzeller,ellerinize sağlık.Küpelileri çok seviyorum,Benimkiler de çok açtı ama,Mersin'de nasıl koruyacağım bilmiyorum.
Merhaba
Bir sitede çok değişik küpe çeşitleri gördüm.
site adresi bu: küpe çiçeği kataloğu (http://bitkilerimiz.net/forum2/forum_posts.asp?TID=1062&PID=18991)
bizde sadece 1-2 çeşit hep aynı küpe çeşitleri mevcut. Acaba daha değişik bu çeşitlerin tohumu ya da kendisini bulabilir miyiz?
Teşekkürler
Nihayet iki küpe çiçeğim çiçeklendi:)
Adalet Yağcı
29-06-2010, 10:59
Sevim hanımcığım, küpeleriniz harika görünüyorlar.
Benimkiler yaylada ve hava çok soğuk, bolca tomurcuklandıkları halde çok küçük açıyorlar ve de çok zayıf.
Bu durumu yeterince güneş alamamalarına bağlıyorum, gelişimleri yavaş ama sağlıklı görünüyorlar.
Bir ara bitlendiler, hemen NeemAzal uyguladım, şimdilik durum sakin.
The Island
29-06-2010, 11:55
İngilizlerden yok mu başka kimsede çiçeklenen? Benim bir adet tomurcuk büyüyor. Sabırsızlanıyorum görmek için. :D
Benim tomurcukta büyüyor, bir iki güne açacak sanırım The Island ;)
Sevgili dudi, sevgili nazlı, Adalet hanımcım teşekkürler:) Bunlar yerli küpe çiçeklerimden. Sevgili jineop göndermişti:) İngilizlerimde henüz tomurcuk yok maalesef.
Adalet hanıcım benim küpe çiçeklerimde başlangıçta tamamen gölge yerdeydi. Yardımcım yakıcı güneş ışığı almasın ama hiç güneş almadan da olmaz dedi. Denemek amacıyla yerlerini değiştirdim. Şimdi aydınlık yerde duruyorlar. Direk güneş ışığı almıyorlar. Günde bir iki saat güneşleniyorlar. Gelişimlerinden daha memnunum:).
Sayın Dudi bu mesajınızda ki küpe çiçeğinin tür adı nedir acaba? Ya da bilen arkadaşlardan tür ismini yazan olursa çok sevinirim...
Sevgili Ufuk afedersiniz görmemişim mesajınızı, türünü malesef bilmiyorum.
Fatos_Karag
29-06-2010, 13:34
Arkadaşlar,
sizlerin deneyimlerinden uyararlanmak istiyorum.
Benim Eminönünden 2 ay önce aldığım bir küpelim var. Üç defa açmaya çalıştı. Fakat üç çiçeğide kurudu ve döküldü. Haftada 2 defa suluyorum. Aldığımdan beride 2 defa suyuna bitki besini kattım. Sabah güneşi gören bir yerde (aşırı değil). haftada 2-3 defa yapraklarına su püskürtüyorum.
Neyi yanlış yapıyorum. Yardım edin lütfen.
Sevgili malbam sevgili cemo, bunlar size ingiliz küpe çiçeyi:D.
156615
156616
156617
156618
Ay çok miniş ve güzeller ;)
Çok teşekkür ederim sevgili dudi,evet çok kücük kocaman gördüyümüz küpeler küçük.
Mavi deyil borumsu.
Bu bizim meşhur delta's sarah mı? Eğer oysa evet dediğiniz gibi mavi değil mor bu :)
Hyır bunu sevgili cemo sevgili malbam göndermişti.
Ben malesef üç ingiliz küpelerden üçünü kayıp ettim hangisi olduğunuda bilmiyorum.
Bu bizim meşhur delta's sarah mı? Eğer oysa evet dediğiniz gibi mavi değil mor bu :)
Evet Delta's Sarah:) Renkleri tam mavi değilmiş:) Güle güle büyütün sevgili sevim:) Bol bol çiçeklerini görün:)
Fotoğraf yanıltmacasıymış o zaman :)
Benol Hazaroğlu
29-06-2010, 15:22
Bizim resimlerini gördüğümüzle ilgisi yok.Benim delta sarah henüz açmadı.Bakalım o nasıl çıkacak.
yigit666
29-06-2010, 15:25
sayın lipres"ten aldıklarımız .delta"s sarah resimde üst kısmı uçuk pembe alt kısmı mavi olarak resmi var sayın malbman . aldığı delta"s sarah ise resimde üstü beyaz altı mor olarak görünüyor . bizdekilerde açınca rengi belli olacak .
Sayın sevim4 ne kadar güzelmiş küpe çiçekleriniz. Çok tatlı renkleri var. İçinde ki açık mor çok ayrı bir hava vermiş. Bunları gördükçe iyice küpe çiçeği krizine girmeye başladım...
Benol Hazaroğlu
29-06-2010, 16:14
Huzurlarınızda BİCENTENNİAL
Benol Hazaroğlu
29-06-2010, 16:29
Bir başka boyut
Benol Hazaroğlu
29-06-2010, 16:34
Sevgili Jezebele teşekkürlerimle.
Adalet Yağcı
29-06-2010, 17:52
Arkadaşlar, evet küpe çiçeği çok sıcaklardan hoşlanmıyor ama güneş görmeyince de hasta gibi oluyorlar.
Her gün bir kaç saat bitkinin güneşlenmesi gerekiyor, bendekiler yaşıyor ama güneş göremedikleri için çok keyifsizler, tomurcuk yapıp duruyorlar ama çok minik açıyor ve çabuk soluyorlar.
Aklınızda bulunsun.
Sevgili sevim4
İngilizlerden aldığımız küpeler, hiç te göründüğü gibi cıkmadı.
Daha sonra jumbo diye aldıklarımdan biri jumbo sanırım.
Pess diyorum:))
Önümüzde ki aylar için yurt dışı küpe çiçeği siparişi düşünülüyor mu acaba???
klubnika
30-06-2010, 08:08
Herkese günaydın!!!
Küpeliler çok güzel maşallah, güle güle büyütün :p
Bende küpelileri çok seviyorum. Forumda okudum '' filizleri aldık, ama istediği gibi çıkmadı'', bazı zamanlarda çok sıcak hava veya yalnış bakım, gübre yetmezliği vs çiçekler küçuk veya çirkin açabilirler, hata dejenerasyona urabilirler!!!
Küpeliler çok aydınlık yer severler ve, mümkünse, sabah güneşi, çook iyi gelir. Ama yakıcı güneşten korunması gerek. Kisinlikle saksı güneşin altında brakmayın, güneş vurunca saksı ısınyor, sadece saksı degil, içindeki toprak ve kökler. Bazen arabada ön panelde birşey brakırsın ya, ondan sonra dokunamazsın çok ısınır, bunun gibi birşey. Unutmayın, bitkiler ne olursa olsun, güneşte brakıldıgı zaman bu durumla karı karşıya kalyorlar. Yazın açık havayı terc edin, kapalı karanlık yerlerde filizler zayıf ve yapraklar seyrek olur. Bol su severler, toprak sulu degil, hafif nemli olmalı. Gübre ve vitaminlere karşı doyumsuz. Haftada 1 kere gübreli su verin, ama karışım çok hafif olsun. Ben mesela 1 litre için olçü 4 bölyorum (1 Lt - 1 kapak, genelde kapagın 1/4 koyarım, ama her hafta!)
Başarılar deliyorum!!!
(Yazı hataları ve yalnış cumle kurmadan dolayı affedin :rolleyes:)
Benim katlı kırmızı beyaz küpem kurudu tamda çiçekleri açmak üzereydi sebebini anlamadım.
Sıcak , çok sıcak Nazlı , benimkiler de birer birer dökülüyorlar .
Sayın klubnika ne tür bir gübre veriyorsunuz? İsmi nedir???
hanbiyçe
01-07-2010, 16:25
açan küpelileri görünce çok hoşuma gitti ve 3 tane aldım morlu ve beyazlı açanlardan ancak eve diktikten 1 hafta sonra hepsi soldu önce küçük fidanı büyük saksıya diktiğim için böyle bi sorunla karşılaştığımı düşündüm ancak küçük saksıya aldığım ve sağlam kalan son küpelimde solunca nasıl canlandırabileceğimi düşünmeye başladım her gün düzenli sulamama rağmen bütün ççiçeklerim gelişirken küpelilerim neden soldu anlayamadım yardımcı olabilir misiniz
Küpe çiçeği konusunda acemi olmama rağmen aklıma ilk gelen acaba fazla sulamadan köklerde deformasyon mu oldu düşüncesi. Aslında fotoğraf ekleseniz daha fazla ve sağlıklı yardım alırsınız...
zerrinsrt
03-07-2010, 21:15
Sonunda küpe çiçeklerm açmaya başladı. Bilin bakalım İngiliz hangisi?Teşekkürler jezebel.
Maşallah Zerrinciğim , ellerin dert görmesin .
Hepsi mükemmel gelişmiş .
Sonuncu resimdekinin eteği çok güzelmiş , hele Bicentennial harika .
Ben de zevkimle övüneyim bari , güzel çeşitler seçmişim ve doğru kişilere vermişim !
Yaşatıp coştumasını bilenler ...
canikomm
03-07-2010, 22:57
arkaaşlar beni m küpem balkonda durumu iyi.ama balkonumu kapatmayı düşünüyorum camla o zaman durum ne olacak gene gelişir ve açar mı.*** ederim
aşağıdaki resimdeki küpeliye hayran oldum. dersimi almış bir arkadaşınız olarak tohumundan rica etsem yollayabilecek bir arkadaş var mıdır acaba?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=157641&stc=1&d=1278184492
bu güzel küpelilerse bana çiçeklerini gösterdikten sonra balkonumdaki güneş şemsiyem rüzgardan uçtu gitti. iki hafta kadar güneşin altında korumasız kalınca küpelilerim yaprak ve tomurcuk namına ne var ne yok bırakıverdiler :( yeniden canlanmaları için içeriye yarım gün güneş gören bir cam önüne aldım. inşaallah eski sağlıklarına kavuşurlar. başka yapabileceğim ne var bilemiyorum, yanmış koyun gübresi şerbeti ağır gelir mi acaba?
Kevser hanım ,
dersinizi çok güzel çalışmışsınız , tohum da , çelik de verecek arkadaşlar olur size .
Küpeler sizin elinizde emniyette olacaklar .
Bu günü de sizin resimlerinizle kapattık .
zerrinsrt
04-07-2010, 10:20
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İngilizlerden üç tane almıştım. Birini yaşatamadım.İkinçisinden iki çelik aldım, ikiside tuttu. Üçünçünün çiçeğini çok merak ettiğim için çelik almadım, oda açtı. Gerçekten oldukça iri ve diğerlerinden farklı.
Ayrıca bu küpelilerin bana gelmesine izin veren ümit 79 arkadaşımıza teşekkür ederim.
BU yıla kadar tohumdan hiç yetiştirmemiştim. Bu yıl yeşim arkadaşımızın gönderdiği tohumları ektim. Çoğu çimlendi. Ama fideler o kadar çok aslanağzı fidelerine benziyor ki merak içindeyim.:confused:Yinede onlarca saksıya şaşırttım. Bekleyip göreceğim.
Arkadaşlar benim küpe çiçeklerinde beyaz sinek var bir türlü baş edemiyorum.
Güllerde kullandığım ilacı kullanıyorum hiç faydası olmuyor.
Ne yapmam gerekir bana yardımcı olusanız sevinirim.
gülsümkaya
04-07-2010, 11:31
Arkadaşlar benim küpe çiçeklerinde beyaz sinek var bir türlü baş edemiyorum.
Güllerde kullandığım ilacı kullanıyorum hiç faydası olmuyor.
Ne yapmam gerekir bana yardımcı olusanız sevinirim.
Benimkilerde yeşil sinek oluyordu.Arap sabunuyla yapılan doğal ilacı uyguladım .İyi geldi.
Sayın zerrinsrt küpelileriniz dudak ısırtıyor, maşaallah. Küpe çiçeği delisi oldum iyice. Gördüğüm her çiçekçide farklı renk arayışına girdim ve aldığım her çelikleri sera yapar hale geldim. Merak ettiğim nokta küpe çiçeklerinizde gübre kullanıyor musunuz? Ya da sevgili arkadaşlar bana önerebileceğiniz sıvı ya da katı besin türleri var mı? Piyasada satılan çiçekli besinler için kullanılan sıvı besinler kullanılabilir mi? Elimde bu tür besinler var kullanmamı tavsiye eder misiniz?
Küpe çiçeklerimde yaprak sararması mevcut. Menekşelerimde bunun için toz demir gübresini sıvılaştırıp veriyorum. Acaba küpelilerde de işe yarar mı???
Bende yaprak bitleri için ROA yı ya da arap sabunlu karışımı uyguluyorum. Fazlasıyla yararlı oluyor...
İzmirin küpe katili sıcakları başladı .
Maalesef teker teker bitkilerimi kaybediyorum .
Şimdi getirttiğim ingiliz küpelerden neden kendime ayırmadığım anlaşılmıştır .
Bu günleri korkuyla beklememden ;(
Daha ılıman bölgelerdeki arkadaşlar rahatlıkla yaşatabilirler ama ben , izmirliler maalesef .
Dayanabilenler var tabi , yerli , tek katlı küpeler .
İngilizlerden sadece biri hayatta kaldı F. Blacky .
Koyu renklilerin sıcağa daha dayanıklı olduğunu biliyordum .
Ona beyaz sinek geldi . Hiç abartısız , eldvenimi giydim ve tek tek yaprakları silerek kurtarmayı başardım .
Hepinize renkli küpeli pazarlar dilerim .
merkürvenüs
04-07-2010, 14:57
Merhaba,
Sevgili lipres'in sayesinde benimde dört tane ingiliz küpe fidem olmuştu ama maalesef bir tanesi kurudu. Diğer üçü gayet sağlıklı, özellikle ikisi çok güzel yaprak ve minik sürgünler verdi, alttan gelen sürgünlerin daha iyi büyümesi için bu iki fideden uç almak istiyorum. Tabii ki aldığım uçları da yeniden dikecem. Bunu yapmak için mevsim ve havalar uygun mu?
Benimde 4 saksı yerli küpelerim vardı.Vardı diyorum birini böcek istilasından kaybedince pazarda gördüğüm ilk iki saksıya sarıldım:DKaybettiğim katmerli küpelerimin aynısı.Biri kesim mor katmerli ama diğerini bilmiyorum.Kat6merli olduğunu biliyorum.Mor olabilrde olmayabilirde.Aslında içi beyaz dış kabuğu kırmızı olanları çok seviyorum bir türlü bulamadım burlarda.
Merhaba,
Sevgili lipres'in sayesinde benimde dört tane ingiliz küpe fidem olmuştu ama maalesef bir tanesi kurudu. Diğer üçü gayet sağlıklı, özellikle ikisi çok güzel yaprak ve minik sürgünler verdi, alttan gelen sürgünlerin daha iyi büyümesi için bu iki fideden uç almak istiyorum. Tabii ki aldığım uçları da yeniden dikecem. Bunu yapmak için mevsim ve havalar uygun mu?
Sayın merkürvenüs ben aldığım uçları şu sıralar dayanamayıp sera yaptım. Bakalım tutarsa acemi şansı diyeceğim. İlk defa deniyorum...
merkürvenüs
04-07-2010, 23:23
Sayın Faruk deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim, İstanbul çok sıcak ve nemli o yüzden şu sıralar uç alıp alamayacağıma karar veremedim. Diğer küpelilerimden aldığım çelikler köklenmediler öldüler. Uç sürgünü aldıktan sonra ana bitkiye zarar vermekten korkarım...
Sevgili küpe severler aranızda 1704 numaralı mesajıma cevap verecek olan arkadaşlar yok mu acaba? Gidip gelip cevap yazılmış mı diyerekten sık sık bakıyorum. Küpelim iyice sararmadan besin takviyesi yapmak istiyorum...
Küpe çiçeklerimde yaprak sararması mevcut. Menekşelerimde bunun için toz demir gübresini sıvılaştırıp veriyorum. Acaba küpelilerde de işe yarar mı???
Benim anlamadığım tüm yapraklar mı sarı , yoksa sadece alt yapraklarda mı sararma var ?
Genel bir sararma varsa faydalı olur Demirli gübreniz, ancak alt yapraklarda sararma varsa bu normal bir durum , tedavi gerektirmez .
Sayın Jezebel alt yapraklarda sararma var ama giderek üste doğru da artmaya başladı. Küpe çiçeğinin sık aralıklarla yapılan gübreli sulamalardan hoşlandığından bir arakadaşımız bahsetmişti. Aklıma o takıldı bugünlerde artı birde bu sararma mevzuzu. Yıllardır amatörce küpe çiçeği beslememe rağmen ilk defa sizlerden öğrendiklerimle artık bakımlarını doğru yapmak istiyorum...
Kullanın bir zararı olmaz .
Buda açmış hali.Bu sefer toprağınıda kendim hazırladım.İnşallah böceklerde gelmeden büyüyeceğiz.
Emre İlhan
06-07-2010, 23:21
;)Hayırlı olsun Fatih,güle güle büyüt,yüzünü hep güldürsün inşallah.
Çok güzel Fatih'cim, ellerine sağlık ...
Adana sıcağına zor dayanacak bir tür. Teyzem küpelilerine sıcak havalarda buz koyarak yaşatıyordu. Elimin gidip, döndüğü bir çiçek:)
Sizlerin fotolarından izlemek de çok keyfli...
Buda açmış hali.Bu sefer toprağınıda kendim hazırladım.İnşallah böceklerde gelmeden büyüyeceğiz.
Tebrik ederim Fatihciğim. Acaba tür adını biliyor musun? Biliyorsan hemen not alacağım.;)
Emre İlhan
07-07-2010, 07:45
Aman deyiym ablacığım bir buzumuz eksikti zaten,buranın sıcağına buz mu dayanır.Buzu koy 5 dk sonra yerinde bulamazsın.Habire buz takviyesi yapmak lazım ona:D.(Yetiştirmeyi istemiyorumda değil hani.:D)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.